Koláři Koláři, práce se ti nedaří

Autor
Štítky

Přátelé, dneska si zahraju na svého blogerského kolegu Vlka. Můj bratr vládne angličtinou podstatně lépe než já a tak je schopen číst i anglické zpravodajství. Před několika dny se k němu dostal docela zajímavý odkaz, který jsme nemohli nechat jen tak.

Vězte, že v USA existuje komunistická strana. A tato americká komunistická strana vydávala od roku 1944 až do roku 2016 takové svoje americké Haló noviny. Jedná se o časopis „Political Affairs“ Anglická Wikipedie o něm píše (v automatizovaném překladu):

Political affairs byly při svém založení teoretickým orgánem komunistické strany, USA , obecně publikovaly články určené téměř výhradně členům KSČ. Koncem 90. let se tato role změnila. Political affairs se zbavily role vnitřního orgánu komunistické strany a zaujaly širší postoj. Poskytuje marxistické pohledy na mnoho současných problémů a zapojuje se do teoretických diskusí relevantních pro marxisty a dělnické hnutí. Kromě článků věnovaných národní a mezinárodní politice časopis nabízí poezii, recenze knih, příležitostné recenze hudby a filmu, rozhovory a příležitostné povídky.

Publikaci lze vysledovat až k The Masses , slavným novinám Greenwich Village z 10. let 20. století. Poté, co byl potlačen vládou, noviny pokračovaly jako Osvoboditel . Nezávisle na tom založili Přátelé sovětského Ruska v roce 1919 další měsíčník Sovětské Rusko . V roce 1924 byl název změněn na Sovětské Rusko obrázkové . Konečně William Z. Foster zahájil činnost Labor Herald jako oficiální publikaci své odborové vzdělávací ligy v březnu 1922. Když Workers Party of Americabyla konečně konsolidována jako jednotná nadzemní komunistická strana ve Spojených státech, bylo rozhodnuto, že strana by měla mít teoretický měsíčník i deník, v souladu s Leninovou směrnicí v Co je třeba udělat?

V těchto novinách vyšel v roce 2008 článek o šedé eminenci našeho generálského kandidáta Petra Koláře o jeho působení v USA jako českého velvyslance. Tehdy ještě v USA panovala téměř absolutní svoboda slova, Cancel culture byla teprve v plenkách a tak se mohly říkat věci nevídané a neslýchané. Z mé strany je to taková pěkná tečka za tím naším volebním případem. Než si člověk plivne do dlaní a sevře meč, zpravidla ještě ucedí nějakou nadávku… Tohle by tomu docela dobře odpovídalo.

Článek v originále najdete zde: http://www.politicalaffairs.net/agent-kolar-bush-s-new-hope-for-destabilizing-cuba

Zde je automatizovaný překlad článku:

Agent Kolar, Bushova nová naděje na destabilizaci Kuby

Bushova administrativa, která až dosud věřila, že se jejím kubánským žoldákům podaří destabilizovat zemi, smazala svou malou důvěryhodnost v otázce Kuby, a vložila své naděje do nedůvěryhodnosti. Čisté ruce bystrého Čecha, zdatného studenta jeho špionážních služeb.

Petr ‚Peter‘ Kolář, velvyslanec České republiky ve Washingtonu, vybraný a naverbovaný CIA na konci 80. let, se za necelé tři roky změnil ze zaměstnance údržby budov a poštovního úředníka na hlavního výzkumníka Institutu strategických studií při na ministerstvu obrany v Praze.

Stalo se tak díky malému postrčení jeho přítele Václava Havla, rovněž napojeného na americké zpravodajské kanály.

Kolář začal svůj závratný vzestup po rozpadu socialistického státu v bývalém Československu, když ho jeho páni přes noc poslali do Washingtonu, aby podle jeho oficiální biografie zahájil výcvikový program pro své nové úkoly. Tento školicí program probíhal v Mezinárodním centru Woodrowa Wilsona (WWIC), instituci financované a provozované vládou USA.

Jeho biografie neříká, že WWIC, připojená k univerzitě v Princetonu, je svázána se CIA . Ve skutečnosti natolik, že nechvalně známý bývalý ředitel CIA Allen W. Dulles odkázal své osobní archivy tomuto institutu.

James Billington, ředitel WWIC v letech 1973 až 1988, začal svou kariéru jako Dullesův asistent a skončil jako poradce Ronalda Reagana. Podle Dullesových odtajněných dokumentů pracovalo velké množství profesorů z tohoto centra také jako poradci „na vysoké úrovni“ pro americké špionážní agentury.

Lee Hamilton, její současný ředitel, má ještě temnější resumé. Bývalý kongresman ze státu Indiana, byl členem prezidentského poradního sboru pro domácí bezpečnost, tajemníkem Národní bezpečnostní studijní skupiny ministerstva obrany a… tajemníkem poradního sboru CIA pro ekonomické zpravodajství. Ještě vážnější: byl v Národní komisi pro teroristické útoky, známé také jako Komise 11. září.

Co tedy mohl agent Kolar ve Washingtonu studovat?

Jisté je, že ještě v Praze ho Havlova spojka rychle poslala na cestu na ministerstvo zahraničí, kde by raketovou rychlostí stoupal od jedné intriky k druhé, až se stal náměstkem.

Nyní mohl Washington sklidit, co zasel.

PŘICHÁZÍ S FIASKEM MAFIE

Dne 2. prosince 2005 doktor Kolar (teď se mu říkalo doktor) předal své pověřovací listiny George W. Bushovi. Věděl, jaké jsou priority. Počkal až po novoročních svátcích a 17. ledna 2006 byl v Miami, kde se setkal s těmi nejodpornějšími mafiánskými živly.

V květnu byl připraven vyjít jako hvězda protikubánské show.

Docela hrubým krokem si spiklenci vybrali kanceláře Centra pro svobodnou Kubu, nechvalně známého agenta CIA Franka Calzóna, aby svolali tiskovou konferenci. Kolář pozval řadu diplomatů z jiných bývalých východoevropských socialistických zemí, aby zahájili to, co nazval „iniciativou na podporu vnitřní opozice na Kubě“.

Mezi jeho doprovod patřil kongresman Lincoln Díaz-Balart, syn vládního ministra za diktatury Fulgencia Batisty; Caleb McCarry, vedoucí Bushova plánu na anexi Kuby; Orlando Gutiérrez Boronat, terorista rekrutovaný z kubánského demokratického ředitelství; silně dotovaná Sylvia Iriondo z MAR por Cuba; Angel de Fana ze skupiny Plantados hasta la Libertad y la Democracia, kontrarevoluční organizace bývalých trestanců; a Mauricio Claver Carone, ředitel americko-kubánského demokratického politického akčního výboru, který se věnuje uplácení členů kongresu.

Kolář v tu chvíli netušil, že před koncem roku bude jeho tlupa spiklenců rozprášena hurikánem: prosincová zpráva úřadu Government Accountability Office (GAO) odhalující, že úředníci USAID přidělení na Kubu zatajili konečný cíl ve výši 65,4 milionů dolarů v grantech této federální agentury, které šly jejich přátelům v Miami a Washingtonu.

Mezi podezřelými uvedenými ve zprávě GAO byli dva nejlepší Kolarovi podporovatelé: Frank Calzón a Orlando Gutierrez-Boronat, kteří dostávali milionové dotace.

Rána byla příliš těžká. O několik dní později Adolfo Franco, správce latinskoamerických fondů pro Americkou agenturu pro mezinárodní rozvoj, okamžitě rezignoval na svůj post… a připojil se k týmu republikánského prezidentského kandidáta Johna McCaina, který je shodou okolností ředitelem Mezinárodního republikánského institutu (IRI). ), jeden z velkých příjemců Francovy štědrosti.

Skandál v USAID pokračoval v následujících měsících s dalšími rezignacemi a policejním vyšetřováním, které nedávno „vyhodilo do povětří“ Felipe Sixta, Calzónovu pravou ruku a strůjce ziskového schématu zpronevěry, který se několik měsíců skrýval jako „zvláštního“ poradce prezidenta.

Další aktivita, kterou před chvílí zorganizovali Kolarovi ‚poradci‘ v hotelu Coral Gables Biltmore, přinesla na světlo nový plán na vytvoření podvratné činnosti na Kubě, jak si jej představovali strůjci v Langley.

Kubánsko-americký senátor Mel Martinez, který vedl neobvyklé setkání, uznal izolaci Washingtonu v jeho špinavé válce proti ostrovu a zdůraznil potřebu zapojit „jiné země“ do jejich protikubánské operace. To mělo připomenout Kubáncům, kteří „byli vycvičeni k nenávisti“ k americké vládě, že tato „není jejich jediným spojencem“. José Cárdenas, „prozatímní“ ředitel nahrazující Franca v USAID, řekl, že USAID brzy začne „sledovat model zavedený východoevropským blokem v 90. letech“, čímž potvrdil, že jako první bude mít prospěch.

Mafiánská schůzka skončila výmluvným nesmyslem amerického ministra obchodu Carlose M. Gutiérreze. Podle tohoto bývalého manažera společnosti s mnohamilionovými zisky, je třeba věnovat pozornost Kubě „stejně jako tomu bylo s Tibetem a Dárfúrem“, čímž se připouští zásah USA do obou těchto krizí.

Mezitím český velvyslanec schvaloval takové absurdní pokyny, jeho bystrý spolupracovník Calzón neztrácel čas zbytečným představením. Čekal na příhodně pojmenovaném letišti Dulles ve Washingtonu na další let do Prahy.

Věděl, že od nynějška bude Cárdenasův náhradník zvýhodňovat české hlavní město při rozdělování milionů z USAID.

Za Calzónem následovali všichni jeho kolegové žoldnéři, kteří se snažili zajistit nové zdroje financování, počínaje Robertem Ménardem, v řadě, ve které byli také Boronat a Iriondo.

Václav Havel ze své strany právě 16. dubna v Bruselu inauguroval další organizaci na „obhajobu demokracie“ a je za ní chlupatá ruka kmotrů subverze na Kubě… stačí říci, že koordinátor pro „novou“ ‚ programem je Češka Kristina Prunerová z Člověka v tísni, skupiny vytvořené v Praze CIA a silně dotované National Endowment for Democracy, další agenturou napojenou na americké zpravodajské služby.

V Miami se nyní různé frakce, které se po desetiletí živily protikubánskými křižáckými výpravami federální vlády, zmítají tváří v tvář Kolarově plánu a přemýšlejí, jak se spojit s tou podvratnou strukturou, z níž mají prospěch evropské nevládní organizace a satelity USAID, NED a další. kanály.

Audit GAO týkající se protikubánských aktivit USAID se dostal do titulků s luxusními nákupy najatými „demokratickými aktivisty“ z Miami: kašmírové svetry, čokolády Godiva, hry pro Nintendo a Sony Playstation, všechny údajně určené pro údajné disidenty.

Toto je shnilý plod důvěry kubánsko-amerických členů kongresu Ileany Ros-Lehtinenové a Lincolna a Maria Díaze-Balarta, senátora Martíneze a vůdců kubánské rady svobody. Budou se miliony USAID nadále sklízet v Miami?

 

Jak vidno, nic se nezměnilo. Co se v mládí naučíš, u prezidentské volby jako když najdeš.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (216 hlasů)

Komentáře

Rajchl:
Jsem rád, že mi pan generál včera v debatě na Primě vysvětlil, jak je možné, že když tady vládní činitelé a vysoké vojenské špičky, mluví rok o válce, tak je to v pohodě, zatímco když si to napíše Babiš na plakát, tak je to strašení veřejnosti.
Takže prosím vás, vy všichni méněcenní vyznavači chaosu, co nejste připraveni na rozhodování a žijete v tom druhém světě, proti kterému pan generál bojuje (aniž by chtěl samozřejmě naše občany jakkoliv rozdělovat), už si to zapamatujte:
1) když mluví o válce pan Fiala, paní Černochová, pan Rakušan, pan Lipavský, pan Řehka a další, tak je to "upozorňování na rizika"
2) když Babiš napíše na plakát, že chce mír, tak je to strašení válkou
Už to chápete, vy méněcenní občané toho druhého světa, se kterým pan generál nechce mít nic společného? Nebo vás mám nahlásit na KRIT, aby vám to soudruzi přijeli vysvětlit ještě jednou?

Názory:
- Skvěle napsané i pro ty méně chápající. Přemýšlím, zda je možné to napsat ještě více po lopatě pro voliče PP? Ne ne, lépe to popsat už opravdu nejde, teď už by to pochopili i šimpanzi v ZOO, kdyby jim to t aspoň jednou pustili rozhlasem do výběhů 
- A co to ještě říkal, že nejsme připraveni na hlasování v referendu??? 
- Ještě nemáme ten správný a jediný možný názor...
- Přesně tak dělají z lidí úplný pitomce a půl národa jim při tom tleská

- co by voliči, kteří nechtějí návrat před rok 1989, říkali, kdyby si ve finále voleb proti PP představili svého nejoblíbenějšího politika po roce 1989? Dejme tomu, kdyby teď stál proti PP v boji o prezidenta Václav Havel a řekl by, že není dobré volit komunistu a válečníka. Byl by to také lhář, proruský člověk, štváč..., nebo by z plných náměstí odcházel s potleskem za tato tvrzení?
- Čítankové pokrytectví vyhnané do podoby vojenské doktríny. Neskutečné, chci se z tohoto hrůzného snu probudit v roce 1990, tam by takový nápad, jako lampasák Pávek na Hrad prostě neprošel.
- Pane Rajchle, Vaše upřímná snaha vykutat z těch zfanatizovaných a ukřvděných mozků kapičku zamyšlení mě dojímá. A to jsem Pařez  Je větší pravděpodobnost, že se pařez zamyslí, než volič vládního kandidáta. Ti mají z neznámých důvodů jasno 

- Včera mi i slza ukápla, přestože nechtěl kandidovat, udělal to pro nás právě proto, abychom konečně měli možnost správně chápat

- A komentář k tomu , proč jsou u nás nejdražší energie…..to jsme si tady doma říkali ,že to byl od PP vtip dne
- A to me rozbil stou elektrinou jelikoz nejde skladovat tak ji MUSIME POSILAT ne PRODAVAT
- Jsem šťastná, že jsem tupý a odporný dezolát stojící až úplně vzadu v tom temném druhém světě, se kterým nechce generál nic mít. Hned je mi líp 
- Taky prosím nahlásit. Ať to mám za sebou.  
- Jojo…. hezky se ta zelená guma vybarvila!  
- Na referendum nejsme prý dost vyspělí. tak to asi nemáme platit ani daně, když nejsme.
- Jako by řekl, že jsme negramoti
- ta Marfuša už opravdu neví, co by békla. Kdyby to pomohlo, pošlu jí pytel vlašáků, ať si hraje a neorganizuje lidem cestu do řiti.

Průměrný počet slepic: 4.9 (130 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Rajchl:
"Dokud nebudeme mít dostatečně vytvořeny podmínky a lidi připravené na rozhodování v referendu, pak bych to viděl jako možné riziko, protože ta kultura u nás není....A viděli jsme například u Brexitu, jak to může být velice ošemetné."
Pan jenerál evidentně vidí velké riziko v tom, že by se lidé mohli rozhodovat jinak, než si mocipáni nahoře přejí.
O naší zemi prostě budou rozhodovat oni a ne my nesvéprávní jedinci, kteří jim do toho nemají co kecat! To by tak hrálo, abyste si třeba sami rozhodli o tom, jestli je lepší platit u nás korunou nebo eurem! My tady nahoře víme, co je pro vás dobré. Líp než vy plebejci tam dole. Tady bude prostě řád a klid!
Opravdu by mne velmi zajímalo, jak si pan generál představuje tu přípravu lidí. Počítám, že má na mysli masáž v KRITu řízenou vrchním cenzorem Klímou.
Aneb až vás donutíme myslet si a říkat to, co my chceme, tak vám teprve dovolíme o něčem rozhodovat.
Přesně takhle o nás vrchnost přemýšlí, dámy a pánové. Jsme pro ně poddaní, co mají držet hubu a krok.
Děkuji, nechci. Tohle farizejství je mi z duše odporné.
V tuto chvíli už je poměrně evidentní, že v pátek a v sobotu se nebude rozhodovat mezi Pavlem a Babišem, nýbrž o tom, jestli tahle země bude patřit nám nebo jim.
Mějte to prosím na paměti.

Průměrný počet slepic: 4.7 (88 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Rajchl:
"Dokud nebudeme mít dostatečně vytvořeny podmínky a lidi připravené na rozhodování v referendu, pak bych to viděl jako možné riziko, protože ta kultura u nás není....A viděli jsme například u Brexitu, jak to může být velice ošemetné."
Pan jenerál evidentně vidí velké riziko v tom, že by se lidé mohli rozhodovat jinak, než si mocipáni nahoře přejí.
O naší zemi prostě budou rozhodovat oni a ne my nesvéprávní jedinci, kteří jim do toho nemají co kecat! To by tak hrálo, abyste si třeba sami rozhodli o tom, jestli je lepší platit u nás korunou nebo eurem! My tady nahoře víme, co je pro vás dobré. Líp než vy plebejci tam dole. Tady bude prostě řád a klid!
Opravdu by mne velmi zajímalo, jak si pan generál představuje tu přípravu lidí. Počítám, že má na mysli masáž v KRITu řízenou vrchním cenzorem Klímou.
Aneb až vás donutíme myslet si a říkat to, co my chceme, tak vám teprve dovolíme o něčem rozhodovat.
Přesně takhle o nás vrchnost přemýšlí, dámy a pánové. Jsme pro ně poddaní, co mají držet hubu a krok.
Děkuji, nechci. Tohle farizejství je mi z duše odporné.
V tuto chvíli už je poměrně evidentní, že v pátek a v sobotu se nebude rozhodovat mezi Pavlem a Babišem, nýbrž o tom, jestli tahle země bude patřit nám nebo jim.
Mějte to prosím na paměti.

Průměrný počet slepic: 4.5 (27 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Díky za zprostředkování. Nepoužívám sociální sítě a JR se mi názorově velmi líbí.
Přeji klidnou noc.

Průměrný počet slepic: 4.3 (26 hlasů)

In reply to by LaCasita (neověřeno)

Trvalý odkaz

Rádo se stalo. Poslalo se mi to dvakrát - nechca. :-)

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)

V souvislosti s Kolářem jsem si vzpomněla na Koženýho, kterak sem k nám do Česka dovezl ty správné americké móresy a přivedl mnoho našich lidí v kupónové privatizaci k žalobám na něj, které stejně nebyly nic platné. V Americe „nikdoš“, ale díky obleku s kravatou budil dojem, že je slušným mladým mužem, který bude přesně vědět, jak naložit s penězi svěřenými do jeho fondů. Opravdu to věděl. Problém byl v tom, že zbohatl jen on sám.

Během kuponové privatizace lidé svěřili Harvardským fondům Viktora Koženého přes milion kuponových knížek, které se prodávaly za 1 035 korun a sloužily k nákupu akcií. Kožený tak měl najednou v rukou dobrou miliardu a než se o výnosy z investic stačil podělit s důvěřivými akcionáři, vypařil se do zahraničí pod záminkou, že jede na dovolenou. Dalších devět let si užíval pohádkového života v luxusu; zakoupil přepychové sídlo v americkém Aspenu, navštěvoval nejdražší londýnské podniky, válel se u moře na Bahamách.

Bahamské ostrovy se pro něj staly jedinou lokalitou, která ho dodnes chrání před rukou spravedlnosti. V posledních rozhovorech poskytnutých českým novinářům Kožený tvrdil, že se o byznys už dávno nezajímá a věnuje se projektům v oblasti uprchlické krize (pozn. nejspíš ten zmetek vydělává i na migrantech)
Kolář se z toho údržbáře tedy v "Amíkově" taky slušně „vypracoval“ - tam se holt ambiciózní český člověk neztratí a může živit i způsobem, který se amíkům náramně hodí do krámu.

Po Viktoru Koženém teď nalítneme podruhé. Údržbáři z USA, který tam získal ty patřičné návyky i s návodem, jak ten jednoduchý český národ oblbnout podruhé, teď už nikoliv jen těch x-tisíc „Harvarďáků“, ale pokud možno všechny. A světe div se – ono to zase funguje. Ti správně vycvičení nás utáhnou i na vařené nudli.

A tak běžte k volbám. Je to jednoduché. Buďto zvolíme kamaráda Koláře, který to celé rozdělení a oblbnutí lidí spolu s pětikolkou zorganizoval, ale v mnohem větším rozsahu než Kožený, nebo se na pět let nadechneme a zvolíme toho, koho mnozí zrovna nemusí, ale koho už známe, kdo se neodstěhuje poté, co se přijde na jakékoliv falešné úmysly, kdo se klidně i bude soudit a neutíká za hranice jako Kožený..., a kdo tady s námi zůstane, i když je průser. Ti „amíkovští“, kdyby na to přišlo, evidentně mají kam utéct.

Průměrný počet slepic: 4.6 (29 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Aneb jak se z uklízeče Koláře (či údržbáře) z obyčejného poskoka v Americe člověk může díky kachnímu žaludku a těm "správným" známostem napojených na penězovody dostat až na hlavního výzkumníka Institutu strategických studií při na ministerstvu obrany v Praze a stát se doktorem Kolářem.
A dnes tady velí i tomu, že nám sem dosazuje i svého kámoše, který je charakterem na stejné úrovni.
To je taková "pěkná" tečka za tím celým českým předvolebním cirkusem.

Průměrný počet slepic: 4.5 (44 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

By mohli volit to ,co navrhuje jak to vypadá brzy pan president SV tj Společnosti Volicú jménem plánu B, pan Bašta!

HODIT TAM PRAZNOU OBALKU!
Zapsat se sice,že jste k volbám prišli,ale necítíte se přechodnými kandidáty zastoupení a tudiž nesouhlasíte s ukradením vašeho hlasu a uvidíme zda to a kolik voličů pochopi a budou pak ve vlastním zájmu ,figurovat ve statistice neplatných hlasů!
Nepřijmou tedy odpovědnost za nám voličům vnucovanou špinu inflace,zadlužovani republiky a brzy vyyloupeni všech peněz občanů a jejich chalup a bytů ještě ze socialismu a všech aktiv,které jim ještě zbyly pod heslem!

Nebudete smět nic vlastnit a budete prý šťastni,to vám vnucuje vás ohlupovač GŘ TV,funkce,která prý nesmí být zrušena a lup koncesionařskych poplatků rozdělen fifty fifty pro zřízení opravdové interntove a tedy naší televize s cílem prolomit monopol veřejnopravnich lži!

Vláda TROTTLU(škrticú),která vládne na 7 prioritě řizeni společenských procesu si dala do hlavy ,že za naše peníze způsobí totální rozbití a rozvrat republiky a k tomu bude organizovat i naše vydírání, prý máme volit menší ZLO!Žadne menší zlo neexistuje!ZLO pocítí brzy každy z vás v připravovaném vládním ŠWABISMU a nezapomeňte,že 6 priorita vašeho řízení společenskými načisto zvrácenými prioritami je VALKA!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.4 (18 hlasů)

kdyby bylo - jen jako příklad: půl milionu neplatných hlasů, 300 001 hlasů pro Babiše a 300 002 hlasů pro Pavla, hádejte kdo bude prezidentem.
Nejde o to, že volíte menší nebo větší zlo, ale o to, jestli svým hlasem podpoříte pětikolku a to, o čem je dnešní Vidlákův článek. To již není o těch dvou. Ale také nejsem sto přesvědčit některé, kteří jasně Pavla volit nebudou a k Babišovi cítí tak velkou zášť, že také nejsou ochotni dát mu svůj hlas. Možná mezi ně patříte. Tož, přečtěte si ještě jednou Vidlákův dnešní článek.
V USA již odsouhlasili i dodání tanků Abrams - vyšší level než leopardi, takže potřebují vycvičit Ukrajince (nebo "téměřUkrajince")

Průměrný počet slepic: 4.3 (14 hlasů)

Nejde jen o tyto volby,ale o to,že masa voličů není nikým z polit.formaci zastoupena!Nezbývá než zkusit vytvořit zastoupení a tím může být na příklad SV tj Společnost Voličů a tento formát muže i vytvořit návrh svého programu,vždyť vidíte,že to prý ti nasi zástupci Skoro 34 let nedokazali a je téměř jiste,že to nedokážou NIKDY!
Kdoví zda vůbec budou za takových knedlíků vůbec příště volby a tak se zkuste angažovat na začátek aspoň neplatným hlasem pro budoucnost!Vidíte,přeci,že mira ohlupeni domorodců je tak velká,že se projevují jako stádo LUMIKU ženoci se do propasti a nechtějí ani jim kradených DVE TRETINY příjmu a penzí!
Polibkem smrti byly zničeny třeba tak prý oblíbené strany jako je ČSSD a KSČM!A tom to je můj pane!
No ni?

Průměrný počet slepic: 4 (7 hlasů)

Také tam hodím prázdný lístek. Volba Babiše nic neřeší. Vždyť natvrdo řekl, že se spoluprácí s SPD vůbec nepočítá. Babiš, pokud tedy bude chtít do vlády, bude muset spolupracovat s někým z pětikolky. ANO musí padnout na hubu, aby se buď probralo nebo vyklidilo prostor pro skutečnou opozici. A to se nestane, pokud bude Babiš sbírat hlasy. Takže paradoxně, čím hůře teď dopodne, tím větší šance, že buď pochopí, s kým musí spolupracovat nebo ho nahradí skutečná opozice.

Průměrný počet slepic: 3.5 (12 hlasů)

A chudnoucí voliči ho pak jako nezbytnost MUSI zvolit!Minulé volby ty promenádoval! Nedokazal rozbít monopol na informace veřejnoprávního soukromníka za naše peníze GŘ televize,jeho funkci zrušit a pěstoval si ho jako svého králíka a nemapchal mu do kožichu dávku broků a šup s ním do trouby!
Tak těsným rozdílem prohrál a tím instaloval dezolaty pétidemolice am voličům usurpovane moci nyní vládními trottly(škrtici)!Pokud lid zvolí heslo VALKA JE MiR a panáka,který půjde nalepit tak jediné na známky,pak se proces zadupani republiky beze zbytku a pobiti těch,kteří si přejí být zmobilizování nemusí dít salámovou metodou ,ale hezky skokem CESKY FoJak DOBRy FOjak!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vzpomínám si , jak jsem souhlasil po roce 1989 s názory , že pro tenkrát ČSR, by bylo nejlepší okopírovat ústavu Švýcarska (založenou na referendech) a směrovat vývoj k tomuto typu demokracie. Protiargument byl , že Švýcarsko na to potřebovalo desítky let a proto to nejde. Dobře , když to bude trvat dlouho , tak jsem předpokládal , že se k tomu budeme krůček po krůčku přibližovat. Ještě jsem si pamatoval demonstrace z jara 1968 , kdy jsme vyvolávali hesla jako "Císař na hrad" , "Neutralita" a podobná.
Uplynulo 33 let a ptám se , jak jsme pokročili v demokracii. Známá biblická postava se za tu dobu stačila narodit , vyrůst a rozšířit ideologii na velké části světa , zemřít , vstát z mrtvých a myšlenky rozšiřovat dále. A to nebyl internet. Nebo to bylo proto , že internet nebyl?

Průměrný počet slepic: 4.2 (22 hlasů)

In reply to by Dědek (neověřeno)

Trvalý odkaz

Za těch více než 30 let vaření, lidi už změkli, někeří až k nepoznání, zbytečné hledat v tom pekelném gulášu molekuly dobra. Demosgráca je převlečené zlofeudalistické zřízení. Všechna slova sou překroucena, babylonskej syndrom zmatení jazyků. Lidi žijou fakticky v otroctví, mají vchrchnost a musí platit daně. Ale říkají jim, že je to svoboda a ták...

Průměrný počet slepic: 1.3 (3 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

My z SV voliči ho rádi doplníme o naš PNZ a tam holenkove je hned v TŘETIM svatém postulátů deklarován KONEC brzy 34 let embarga na Zákon o referendu a jeho nahrazení novým nevídaným mechanizmem jak ho nejen nahradit voličskou kontrolou DNEM i NOC! s moznosti vykonávat ji VSEMI voliči!
Proto je to pro trottly(škrtici že stávající vlády)vyložena hrůza a tak zavedou CENZURU,aby si splnili svoji prioritu je.7 tj za peníze vám ROZBIJEME republiku na sračku a dále je v našem programu priority 7 vydírání!
No ni?

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

Je to na úrovni tzv SOCIOLOGU,ti popisují co se ve společnosti děje ,ale nejen,že nesmí,ale ani nemají odvahu dát konkrétní program jak z těch doslova sraček vyjít bod po bodu a diskusi nad takovým programem ignoruji!
Diskuzi i o svém návrhu programu,který mnohdy neexistuje anipod dozorem Sefa webu bohužel nesmí proběhnout a je se zoufalství Ady ZAKAZANA!
I když má SPD v jejich programových bodech tzv "RASANTNI změnu rezimu viz bod 10 nikdo z jejich verchußky neřekne a to asi NIKDY na jakÿ režim by mohli voliči změnu požadovat!
Bez většiny v Parlamentu je to tedy jen prázdný BLUF o většinu se SPD nestara a jen pan Bašta se zkusil snažit,ale nedostal ani z vlastní strany PLNOU voličskou podporu a skončil okolo ⁴ %!
Lidé mají prozatím peněz dost a ani výhled dostat stále kradených dvě třetiny platů a penzí je nezajímá s vlastní návrh programu PNZ jednoduše už dlouho ignorují!
Tak dobře,když NIKDO změnu nechce tak NEBUDE a namísto toho dostanou cenzuru a jak to vypadá válku!Uplatní se pak heslo NEOmarxistu

VALKA JE MIR!
No ni pacane?

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jj Včelko moc hezky napsané.
Přesně 🤮🤮

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by Standa (neověřeno)

Trvalý odkaz

Díky :-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Prozradí Alena Vitásková, kdo dostane příští víkend její hlas?

Z mnohých stran slyším od voličů: »Budu volit menší zlo«. Ptám se: »Co je menší zlo?« Co je vlastně ZLO. Pro každého z nás je to něco jiného, nebo někdo jiný. Já nikdy nemohu volit ZLO v žádné podobě. To je, jako když si na zahrádku zasadíte »malou sazenici bolševníku«. Nemůžete očekávat, že vám z něj vyroste záhon růží. Naopak, zničí vám zahradu a možná i dům.

Co myslíte, je skutečně tak jasné, že se Petr Pavel stane prezidentem?
Ano, je to jasné. Psalo se o tom již loni.

Průměrný počet slepic: 3.4 (22 hlasů)

Nebudu volit menší zlo. Budu volit proti současné vládě, protože se mi nelíbí, kam dokázali tuhle zemi za pouhý rok posunout. Poprvé a snad naposledy to bude AB. Jak říkají i mnohem chytřejší, než jsem já - postavím se do řady vedle něho.
Přeji klidnou noc.

Průměrný počet slepic: 3.8 (39 hlasů)
Trvalý odkaz

1. Aby se zabránilo nebezpečné koncentraci moci.
Babiš sice v kampani opakuje, že Petr Pavel je vládní kandidát a koaliční strany budou mít jeho případným vítězstvím veškerou moc ve svých rukách.
Je to ale naopak. Pavel není ani členem, a už vůbec ne zakladatelem žádné z vládních ani opozičních stran.
Do kampaně vstoupil s podporou občanů, není vládě nic dlužný a ani vláda jemu.
U Babiše totéž říct nelze. Jeho vstupem na Hrad a vítězstvím ANO v příštích parlamentních volbách by získal moc, jakou žádný jeho předchůdce neměl.

2. Aby český prezident neprodával koblihy, nevydával noviny, nevyráběl umělá hnojiva.
Babiš by byl prvním českým prezidentem, který by měl dalekosáhlé podnikatelské aktivity podepřené miliardovými dotacemi z eráru.
Snadno by tedy mohla nastávat situace, kdy by hlava českého státu upřednostňovala zájem svého byznysu před zájmem republiky.

3. Babiš je prošetřován francouzskou prokuraturou ohledně údajného praní špinavých peněz.
V rámci aféry Pandora papers navíc vyšlo najevo, že Babiš figuruje v offshorových firmách zakládaných v daňových rájích s cílem neplatit daně.
Pravomocně uzavřený navíc není ani případ Čapí hnízdo. To všechno by se stalo součástí českého prezidentství.

4. Aby se prezidentem nestal člověk, který nečte, nezná kulturu ani historii českých zemí.
Není to tak dávno, kdy na Pražském hradě seděl směšný kulturní diletant Antonín Novotný. S Babišem by se tam duch Novotného vrátil.
V jednom z rozhovorů před časem přiznal, že nečte žádné knihy, a během prezidentské kampaně vyšlo najevo, že nezná ani notoricky známá česká díla a kulturní odkazy.

Průměrný počet slepic: 2.8 (50 hlasů)

Náklady transformace 1991-2004 577 500 000 000 Kč
Nucená správa IPB 200 000 000 000 Kč
Chemapol 16 900 000 000 Kč
Knižní velkoobchod Praha 21 000 000 K
Anex Cirrus, Kalouskovy padáky 150 000 000 Kč
Modernizace tanku T72 13 000 000 000 Kč
Kasárna na náměstí Republiky - penále pro stát 400 000 000 Kč
Lehké topné oleje, LTO 100 000 000 000 Kč
Promopro, Vondra 938 000 000 Kč
OpenCard 800 000 000 Kč
Zelená Praha 250 000 000 Kč
Bezdrátová Praha 390 000 000 Kč
Praha Olympijská 70 000 000 Kč
Nova, arbitráž s CME 10 000 000 000 Kč
Kauza Český dům, nevýhodné pronájmy 26 000 000 Kč
Diag Human, arbitráž, zabavení majetku 13 000 000 000 Kč
Mostecká uhelná 3 200 000 000 Kč
OKD, nevýhodný prodej firmy 5 700 000 000 Kč
OKD, následné tunelování 80 000 000 000 Kč
Gross, akcie, byty 300 000 000 Kč
Internet do škol 884 000 Kč
Babiš v ničem jmenovaném nejel a nejede. Pouze demoblok složený z ODS, ČSSD,TOP 09, KDU-ČSL a všech jejích odnoží.
Dlouholeté vykrádání republiky, které chtějí smáznout!!!

Průměrný počet slepic: 4.7 (51 hlas)

Kandidát na prezidenta po více než 30 letech! (Kolářův kůň)

Petr Pavel:
generál NATO,
expředseda KSČ,
vojenský kontráš,
elitní rozvědčík
schválený KGB a STB,
cvičený, aby zabránil
šíření demokracie v totalitní zemi ČSSR,
přísahal věrnost KSČ a SSSR.

Eva Pavlová: možná první dáma ČR
roz. Zelená
podplukovnice v záloze
studium na politruka,
politického pracovníka
na Vojenské politické
akademii Klementa Gottwalda,
exkomunistka,
přísahala věrnost KSČ a SSSR.

Průměrný počet slepic: 4.5 (31 hlas)

Pane doktore, na internetu koluje video, kde mluvíte o generálu Pavlovi v souvislosti s jeho minulostí. Rozebíráte jeho životopis, především před rokem 1989. Mluvíte například i o kurzu špionů Varšavské smlouvy, zmiňujete i tajné služby a podobně. Co vás vedlo k tomu toto video natočit?

Profesionální zájem. Protože za mnou přišel pan inženýr Beneš (spolužák Petra Pavla z armádního kurzu), který chtěl, abych ho zastupoval, neboť prohlásil, že pan generál lže, až se mu od úst práší. Že spolu dělali právě ten kurz, že Petr Pavel byl velitelem toho kurzu špionů Varšavské smlouvy. Že byl také předsedou základní organizace KSČ v tomto kurzu. Že měli samozřejmě krycí falešné doklady, konspirační byty ve Vršovicích… No, tak takto jsem se k tomu dostal.

A máte k dispozici nějaké doklady, které věci, o kterých na videu mluvíte, potvrzují?

Jeden váš kolega se té záležitosti věnuje několik let a vytahal spoustu z dostupných materiálů z osobního spisu pana Pavla. No a Pavel Beneš nám rozklíčoval, o co v těchto záležitost jde. Ale upřímně mluveno – už z těchto materiálů se dalo ledacos vytušit…

Mluvíte o veřejně dostupných materiálech. V médiích se ale také před časem objevila informace, že generál Pavel prý nechce zpřístupnit badatelům svůj osobní spis, který leží ve vojenském archivu v Olomouci…

No tak on musí mít strach, samozřejmě. Je z typické komunistické rodiny. Táta pracoval jako zpravodajec, i když technický a řekl bych poctivý komunista, s obrovským přátelstvím v Sovětském svazu. A když do životopisu napíše, že mu sovětští přátele s otcem vysvětlili oprávněnost vstupu vojsk, protože u nich byli náhodou v tu dobu doma! Tak to všechno nasvědčuje tomu, že je z přesvědčené komunistické rodiny. On také samozřejmě vstoupil do komunistické strany.

...Já jsem neviděl, aby žádost, která je podaná v polovině května, zamítnutá útvarem a politickým oddělením… 5 generálů to do poloviny června zvládlo, až po pana generála Vacka, náčelníka generálního štábu. To je něco tak raketového, že tam ani tatínek nepomohl. Jak jsem řekl, podle mě tatínek mohl zařídit toho prvního generála. Možná ještě velitele okruhu…
A kdo tedy podle vás za tím byl?
No kdo… Šlo o rozvědčíka Varšavské smlouvy. Nevíte, kdo tam náhodou velel? Tam se poslouchalo. Tam bylo velení jen jedno...

Vy jste v tom zmíněném videu také zmínil určité nebezpečí v souvislosti s ruskými tajnými službami. Jak jste to myslel?

Jestliže Varšavské smlouvě velel Sovětský svaz, tak vy si myslíte, že rozvědčíka by mohl dělat člověk, který by nebyl prověřen GRU, KGB? Ten musel být ze všech stran prověřen. Upřímně mluveno, musíte si uvědomit, že Rusové nevěřili žádné ze stran, nikomu. Čili ani v jeho archivu v Olomouci vázací akty GRU nebo jiné zpravodajské služby Sovětského svazu nenajdete. To v žádném případě.

A v Moskvě by se podle vás něco takového najít mohlo?
Moskva by mohla. Ale Moskva má zájem na tom, aby byl… Pochopte. Vždyť ten pán, který tomu tam teď vládne, je přece zpravodajec... A aby byl prezidentem nepřátelského státu člověk, který je jim zavázaný, to je zlatý!

Z jakého důvodu by ale tedy v tomto případě naše vláda podporovala do funkce prezidenta generála Pavla, když přece od začátku její členové zdůrazňují, že „patříme na západ“?

No tak že je pan generál zavázaný možná všem devíti zpravodajským službám Spojených států, o tom chvilku nepochybujte. Pro zpravodajské služby člověk, který má kaňku, je zlatý člověk! To je manipulovatelný člověk.

A vy se domníváte, že by se něčeho takového Fialova vláda neobávala?
Fialova vláda? Vy to nazýváte vládou? (smích)
Myslíte to uskupení těch lidí kolem pana Fialy? Vždyť koneckonců snad vidíte, jak v jiných věcech myslí. Takhle, samozřejmě pro pana Fialu, je pan Babiš třídní nepřítel, že ano...

Co to tedy vypovídá o ČR, že více než třicet let po sametové revoluci máme v druhém kolem prezidentských voleb dva kandidáty s komunistickou minulostí?

No, vypovídá to o tom, co Miloš s odvoláním na jednoho psychiatra řekl v 90. roce – co chcete od národa, kdy 70 procent lidí je na hranici debility? Ale pozor! Ta „obecná“ debilita, ta není tak zásadní pro danou věc.
Tady je sociální debilita.
A tou trpí bohužel i někteří páni profesoři, docenti… Vždyť jste je viděla, jak podporovali Milion chvilek. Čili ta sociální inteligence, ta je u tohoto národa mizivá.

Když se vrátíme k prezidentským kandidátům. Jak si právě s ohledem na tu minulost vysvětlujete, že se například Praha, takzvaná „pražská kavárna“, přiklání více ke generálu Pavlovi? Jak se stalo, že je to vlastně v takovém tom pojetí jako „hodný bývalý komunista“ a „zlý bývalý komunista“… Generála Pavla podporuje například režisér Svěrák, herečka Holubová a další známí umělci…

Umělci častou nejdou ráciem, nejdou rozumem. Oni se domnívají, že to tak je. Tím, že jsou to známí umělci, ovlivňují široké povědomí těch snadno ovlivnitelných. Když to říká paní Holubová, tak to musí být pravda. A on přece natočil tak krásné filmy… Ale tu sociální inteligenci, to už nevnímají.
Ale nejsou to jen umělci s tímto názorem…

Je to parta, která může mít vysoké IQ, obecnou inteligenci.
sociální inteligenci nemají v některých případech žádnou. Uvědomte si, že většina z nich žije v relativním blahobytu. Caesar měl kromě překročení Rubikonu – kostky jsou vrženy, jednu úžasnou větu, která se skvěle hodí na dnešní dobu –
„Lidé nejraději věří tomu, čemu chtějí věřit“. Ale dnes mnozí lidé nečtou, neznají historii. Zkuste se dnes zeptat lidí na otázky dílem z logiky a dílem z dialektiky. Dialektika je pro ně sprosté slovo. Ale přitom to pořád platí.
V roce 1968 nám pan profesor Outrata, profesor mezinárodního práva veřejného, bývalý velvyslanec OSN ve Spojených státech, když jsme se ho ptali, jak to, že se nebráníme, řekl – Uvědomte si děti, že národ, který není ochoten umřít pro svoji svobodu, na ni nemá právo.

Toto je národ zbabělců, jdoucích tou nejrovnější cestou. Možná tam z té EU něco odpadne, když budeme hodní a budeme poslouchat. A ten pán – mám pocit, že je to předseda vlády, když se hrozně těší přízni Bidena. To je přece báječné! (smích) Tento člověk usiluje o jeho přízeň, chápete to!?

My jsme se v latině učili – cokoliv děláš, moudře dělej a dohledej konce. Tito chlapci si nevidí na špičku nosu. Nevidí, kam ženou národ? Do jakého marasmu! Morálního, ekonomického! Proboha živého! Vždyť se dá všechno řešit. Já nesouhlasím s válečným řešením. Jak známo, válka je až krajním řešením.

Průměrný počet slepic: 4 (21 hlas)

Ale až budeš vyjednávat mír, je dobré ho dohadovat s někým, kdo po tobě zrovna nestřílí, jinak se ti může stát, že kromě toho bílého praporku ti u toho ustřelí i kus palice.

A kontrolní otázka, soudruzi, kdo vyjedná výhodněji mír? Silný, nebo připosraný a slabý, kdo to ještě kolem sebe rozhlašuje?

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

Pod brzy rudými prapory VITEZSTVi pana Pinočeta Buttlera?Ten to panečku umí,odzbrojuje pomalu a jste celý svět,je dobré informován jakym způsobem bude rozbít kapitalismus na sračku a tanky Lopata a Ambatz pojedou k němu do Vysokého Peca samy !
Já bych nebyla takový zbabělci jako vy pane drevorubeče umím řídit i náklaďák, tak tank je pro mě moucha!Bum granátem do fašistů a budou z něho červi do vuřtu Zelného ůdelu!
No ni ?

Průměrný počet slepic: 1.6 (5 hlasů)

Je-li pravda, že paní Pavlová vystoupila z KSČ 20. listopadu 1989, kdy nemohla vědět, jak to dopadne a jestli si tím vojenskou kariéru úplně nezavře, pak jí to svědčí k dobru. Věrnost pracujícímu lidu, KSČ a atd. přísahala naprostá většina pánů o něco starších než 50 let. Proti volbě pana Pavla jsou důvody i bez toho.

Průměrný počet slepic: 3.1 (10 hlasů)

Rád bych věděl , jakou formou to udělala. Můj tatínek,člen KSČ od r.1935 a Rudá armáda ho vysvobodila z koncentračního tábora, na podzim r.1968 přišel na výbor ZO KSČ a hodil jim průkazku na stůl. Jak to udělala paní Pavlová. Pokud vím , tak drtivá většina členů přestala platit příspěvky a tím pozbyla členství. Jestli to je vystoupení , tak to fakt nevím

Průměrný počet slepic: 3.6 (8 hlasů)

Takové to hádání se, kdo vstoupil a vystoupil a jak a proč. Byla to jiná doba.

Hele, já bych mohl taky dnes machrovat, jaký jsem byl velký antikomunista, jelikož jsem nikdy nevystoupil, protože jsem ani nikdy nevstoupil. Připněte mi medaili antikomunistického bojovníka a nějakej spešl důchod bych prosil, za své zásluhy. Skutečnost byla ale krapet jiná. Já byl odjakživa krapet živější tvor,  takže jeden průser za druhým, tudíž mě tam ani nikdy nepozvali, jelikož věděli, že bych na schůzi zase prohlásil něco, z čeho by se marxistileninisti osypali, takže berrnarda radši ne.

A už jsem to tady párkrát psal. Svého času jsem byl dokonce na třech seznamech stb, jako podezřelý nepřítel státu. Jednak jsem se stýkal s lidmi z undergroundu, (první zápis), ti byli navázaní na lidi z disentu, takže jsem se ještě před revolucí párkrát ožral i s Havlem, (druhý zápis), a pak jsem se kamarádíčkoval s pánbíčkáři (třetí zápis). Takže ten útok na veřejného činitele v roce 86. to už byla akorát třešnička na dortu. Mohl bych napsat, že jsem byl silný nepřítel zlotřilého komunistického režimu. Nebyla by to pravda. Byl jsem mladej kluk, kterej politiku vůbec neřešil, pouze jsem chtěl žít a bavit se, stýkal jsem se s lidmi, se kterými mi bylo fajn a většinou, když jsem se někde ocitl, byl z toho pak slušnej průser.

Takže kdyby to vzal někdo schopnej do rukou, tak ze mě dnes udělá exemplární příklad týraného režimem. A mimochodem, můj táta byl v KSČ a byl to slušnej chlap. I když vlastně, můj otec, kromě své práce ve straně, musel taky dost často se zabývat žehlením průšvihů svého synka, takže asi jsem tímto režim krapet oslabil, takže ten spešl důchod bych si vlastně zasloužil. Hele, stačí mi 25 a jsme dohodnuti. OK?

Průměrný počet slepic: 2.9 (8 hlasů)

Byl jste na vojně? My jsme hodnotili politruky jako ................Moje připomínka byla pouze k tomu , že když někdo dělal na vojně politruka a vystoupil z KSČ tak je morálně v pořákdu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

In reply to by Dědek (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dva roky u PVO, dvakrát na střelbách v Kazachstánu, 4x za dva roky doma a 16x na vycházce. A náš politruk byl pěknej kokot. Kobyla jsme mu říkali, on měl podobný úsměv a stejnou inteligenci.

A v té době mi NATO i VS byly u prdele. Já jenom počítal dny, kdy budu zase moci se vrátit do civilu a tam strkat pinďoura dívkám mezi nohy a do pusy, pít pivo a poslouchat muziku, takový já byl bojovník za mír.

Průměrný počet slepic: 2.6 (7 hlasů)

Tak já jsem byl také u PVO jako technik radiolokátoru PVR 11 (zvaný šukadlo). A protože jsme museli sloužit a hlásit na štáb pohyb civilních linek , tak jsme měli i vlastní letový řád a nataženou 4 km linku do hospody v přilehlé vesnici. A na politruka jsem raděj irychle zapoměl

Zatím bez slepic

To datum říká jen to, že se zde mlelo už dávno předtím než se 20. 11. 89. paní podplukovnice rozhodla.
NDR už se několik měsíců hroutila a bylo jasné, že je otázkou několika dnů, kdy se režim zhroutí i u nás.
Paní podplukovnici to muselo být jasné tuplem.
Němci utíkali přes naši ambasádu už od jara a v srpnu jich začalo rapidně přibývat (je to k dohledání).

Takže ten její výstup z KSČ koncem r. 89 je spíš důkazem převlékání kabátu než čehokoliv jiného - bylo to už po 17. listopadu, kdy začala tzv. "sametová revoluce", takže "převlek kabátu" byl spíš s křížkem po funuse. Ale co bychom chtěli, dneska z ní zblblý český národ je schopen udělat první dámu a z komunistického rozvědčíka prezidenta...
Komedie s názvem "Jak hluboce jsme klesli".

Průměrný počet slepic: 4 (13 hlasů)

Májo, Babiš se všeho, co se dělo během transformace a v dalších letech aktivně účastnil. On je vítěz tohoto procesu. Je tím, kdo z něj dokázal nejvíce vytěžit.

Průměrný počet slepic: 3.8 (16 hlasů)

Babiše známe velmi dobře.Víme jaké má přednosti i jaké má slabiny. Jeho odpůrci v prostředí v němž se rozkrádaly za podpory politiků miliardy na něj našli jen trapnou kauzu Čápí hnízdo. Z toho vyplývá. že k partě rozkládající stát nepatří.
Co víme o Pavlovi? Nic, jen to co nám píše mainstream a co nám naučeně Pavel říká. Sliby se slibují. blázni se radují

Průměrný počet slepic: 4.2 (20 hlasů)

To sis ty Babišovy kauzy hodně zkrátil. Je toho kapánek víc:
- Ovlivňování finanční správy ("Ty naši klekli na tu FAU Přerov, takže ta je v insolvenci“)
- Pandora Papers (Babiš ještě před svým vstupem do politiky převedl přes několik firem v daňových rájích téměř 400 milionů korun, za které nakoupil rozsáhlé nemovitosti na Francouzské Riviéře)
- Střet zájmů (Babiš je vlastníkem miliardového koncernu Agrofert. Aby se vyhnul střetu zájmů, převedl své akcie do svěřeneckých fondů. Podle evropské komise to bylo pouze pokusem o obejití zákona a Babiš své firmy i nadále ovládá)
- Vlastnictví a ovlivňování médií (Babiš vlastní mediální koncern Mafra, do kterého spadá přibližně třetina českých médií. Jedná se o střet zájmů, protože Babiš může tato média využívat k ovlivňování veřejného mínění ve svůj prospěch)
- Spolupráce s StB (Státní bezpečnost evidovala Babiše od roku 1980 jako svého důvěrníka a od roku 1982 jako agenta s krycím jménem Bureš)

Průměrný počet slepic: 2.9 (19 hlasů)

Já skutečně nechápu zdejší vlastence. Všem nám vadí rozkradené devatesátky a pak budeme volit Babiše, který v tom uměl nejlíp chodit?

Průměrný počet slepic: 2.4 (8 hlasů)

In reply to by R@D (neověřeno)

Trvalý odkaz

Přesně tak. Kdyby byl Babiš účasten čehokoliv z toho rozkrádačského seznamu, už by to na něj dávno a dávno vytáhli.
Zbyl jim jen ten trapák s dotacemi - a ani to pro ně nedopadlo. A ani Pejprsky nedopadly...
Ty rozkradené biliony zdejším (a všude zdejším) voličům Rychetského vlády evidentně nepřekáží. Co to je, nějakých dva a půl bilionu rozkradených a zašantročených korun...
(To by vláda dnes uměla rozfofrovat na tanky a letadla pro Ukrajinu a nemusela by si ani půjčovat... :-))

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

I o PP už toho bohužel víme dost. Víme, že říká že není vládní kandidát, ale přitom dává jasně najevo, že jede ve stejné linii a má od nich veškerou podporu.
Víme, že nerozumí ekonomice, sociální oblasti ani fungování státu, víme že kromě toho, že byl "speciální voják" v politice jako takové nemá zkušenosti, ani z parlamentu, ani ze senátu, ale na možného prezidenta se cítí, "to dá", víme, že díky své profesi je pro něj "stálý mír iluze" a vyjádřil se tak nějak, že "válkou k míru"apod. a víme i spoustu dalšího, včetně populárního převlékání kabátků a nic z toho není ani trochu povzbudivé.
Na rozdíl od něj je Babišovi po mnoho let vyčítáno a zveličováno cokoli co udělal i neudělal, takže té štvavé úderce těžko mohlo něco uniknout:-). On nás může překvapit tím, že se tady ten chaos a neodbornost bude snažit dávat do pořádku. Jak sám řekl, bude premiérovi zdarma radit:-). Tak je to přece pro nás jasné:-)

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Usnesení Evropského parlamentu ze dne 26. března 2019 o základních právech lidí afrického původu v Evropě (2018/2899(RSP))“, ve kterém se v článku 23 říká: „Evropský parlament… žádá Komisi a členské státy, aby s ohledem na stávající právní předpisy a postupy zajistily bezpečné a legální cesty pro přistěhovalce, uprchlíky a žadatele o azyl, kteří chtějí vstoupit do EU.“

Takže vlastně pozvání afrických migrantů do České republiky.

A kdo to podepsal? Babišovi lidé z ANO!
Pro tuto rezoluci konkrétně hlasovali: Martina Dlabajová (ANO), Dita Charanzová (ANO), Petr Ježek (ANO), Pavel Telička (ANO), Jan Keller (ČSSD), Miroslav Poche (ČSSD), Olga Sehnalová (ČSSD), Jaromír Kohlíček (KSČM), Kateřina Konečná (KSČM), Jiří Maštálka (KSČM), Luděk Niedermayer (TOP 09), Stanislav Polčák (TOP 09), Jiří Pospíšil (TOP 09), Jaromír Štětina (TOP 09), Michaela Šojdrová (KDU-ČSL), Pavel Svoboda (KDU-ČSL), Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL).

Evropský parlament přijal také usnesení s názvem Strategie EU pro Sýrii, ve kterém členské státy vyzývá k dalšímu přijímání uprchlíků ze Sýrie, a to za situace, kdy se Česká republika pod hrozbou sankcí brání přijetí tisíců migrantů podle kvót EU.
Pro usnesení hlasovali z ANO: Telička, Ježek, Charanzová, Dlabajová.
Ti samí europoslanci ANO hlasovali i pro potrestání Maďarska, protože se postavilo proti kvótám na imigranty…
Zdroj: SPD

Průměrný počet slepic: 4.2 (18 hlasů)

:::za situace, kdy se Česká republika pod hrozbou sankcí brání přijetí tisíců migrantů podle kvót EU:::
A kto vlastne za Českú republiku bránil prijatiu migrantov? Nebol to Babiš?

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Přeji nám!
Ať máme dnes při volbách šťastnou ruku:-)! A ať máme těch šťastných rukou více než ti druzí:-)!

Průměrný počet slepic: 4.6 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

A planický řitíř v jedné osobě, Jestli tohle zvolíte...

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Kennedy s Chruščovem byli schopni se v kritické chvíli dohodnout. Zachránili lidstvo před jadernou katastrofou. Jsou téhož schopni současní špičkoví politici?

přeloženo z https://www.scottritterextra.com/p/90-seconds-to-midnight, úvodní část

Ruská fregata s řízenými střelami Admirál Gorškov (s doprovodnými plavidly) se nachází uprostřed Atlantského oceánu a údajně míří k východnímu pobřeží Spojených států, což je součást plánované cesty, která začala 4. ledna 2023 a má vést přes Atlantický a Indický oceán a Středozemní moře. Admirál Gorškov je vybaven 16 vertikálními odpalovacími šachtami, z nichž každá by teoreticky mohla být vyzbrojena hypersonickými střelami Zircon s jadernými hlavicemi schopnými urazit vzdálenost 1 000 kilometrů za méně než 10 minut.

Řečeno na rovinu, Rusko se brzy dostane do situace, kdy jediná loď bude moci během několika minut vypálit na Spojené státy 16 hypersonických střel vyzbrojených jadernými hlavicemi, které nejenže nebude možné zachytit ničím z amerického arzenálu, ale také zasáhnou příslušné cíle dříve, než bude možné provést jakoukoli smysluplnou evakuaci. Je to doslova zbraň, která stíná hlavy.

Současná ruská jaderná doktrína nepřipouští první jaderný úder; ruský prezident Vladimir Putin dal ostatně jasně najevo, že Rusko by nebylo první zemí, která by v případném jaderném konfliktu použila jaderné zbraně. Zdůraznil však také, že Rusko by nebylo ani druhé, což znamená, že by Rusko uvolnilo svůj jaderný arzenál, aniž by čekalo až by případný první úder USA dopadl na ruské území.

Admirál Gorškov tak vyslal americkému vedení jasný signál, že při případný jaderný střet mezi USA a Ruskem nikdo nepřežije.

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Včelka Mája napsala: "Myslíte té Československé socialistické demokratické republiky?"

???
My jsme měli Československou socialistickou demokratickou republiku?
:-)

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

Vilíku, ty jako vždy chápeš věci pomalu a většinou špatně. Někdo holt nemá buňky ani na jednoduchou ironii, kterou ze 70% pochopí všichni. Prostě ten zbytek za to nemůže... :-)

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

"To je strašné, jak se nám rozrostla chudina a kolik již tady máme nuzáků bez domova a prostředků.
Budu to muset řešit Snížím daně korporacím."

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

...Vidláka a Methanola.

Kdo je nejbližší spojenec ČSSR a ČR od prezidentského účinkování Václava Havla po kandidáty Babiše a Pavla, při čemž se dá předpokládat, že vlastní hlavu používá spíš Babiš, než Pavel?

Babiš má za sebou svůj Agrofert a velkým množstvím zaměstnanců i jiných nefalšovaných příznivců.
Pavel vojenskou kariéru zahájenou tehdejším nejbližším spojencem SSSR a zdánlivě ještě úspěšnější pokračování VOJENSKÉ kariérou výrazně podporovanou novým spojencem USA. Oba jeho karierní podporovatelé jsou bez ohledu na společenské změny v Rusku vzájemně bez přerušení, připomínanými společenskými změnami, urputnými nepřáteli, takže Pavel zůstává ovlivnitelným oběma stranami tím spíš, že byl školen a vyškolen "jako nestranný, ale odborně připravený zpravodajec" zneužitelný oběma stranami. (Možný dvojitý agent)

Jakou roli v tom tedy hraje pan Kolář st.?

Musí pohlídat zájmy strany, která je mu jistě bližší (Kolářovi), než ta druhá.

A teď k Vidlákovu a Methanolovu odkazu. Oba odkazují na jeden písemný pramen v USA, každý podle svého specifického zájmu a vztahu k jednomu, nebo druhému kandidátovi na prezidenta. V obou odkazech je to úsměvné.

Pro ty, kteří nejsou pamětníky, nebo neznají a vývoj Československa v meziválečném období. Na světě v té době existuje jediný socialistický stát, nebo spíš stát s označním CCCP, který směřuje k socialismu velmi obtížně, protože nemá objektivně ve viditelné mezinárodní politice jiného spojence, než velmi mladé Komunistické strany, případně velmi omezeně Sociálně demokratické strany, tedy strany obracející se na pokrokové intelektuály a dělnickou třídu.

V ekonomických otázkách dost významně se CCCP spolupracují USA, které podpoří Leninovu NEP (novou ekonomickou politiku) a v momentě napadení CCCP Hitlerem se USA stávají nejvýznamnějším ekonomickým spojencem ve vývozu zbraní, vozidel, letadel atd. Proč asi? Nejspíš proto, že Ruský trh je vždycky, v každé době dost velký, aby pomohl odbytu zboží.

To je malá odbočka k poznání "výhodných" vztahů mezi těmito dvěma oficiálně velmi protichůdnými až nepřátelskými zeměmi.

Ale zpátky k článkům, které předhodil Vidlák s Methanolem.
V meziválečném období v ČSR je v početném zastoupení v parlamentu poměrně slabou stranou KSČ. Mladý poslanec Klement Gottwald však dokáže zvednout ze židle celý parlament slovy (parafrázuji): ... jezdíme se do Moskvy učit jak vám zakroutit krkem.

Kam asi mohou jezdit politici dnes, když jejich největším spojencem vedle "Bruselu" jsou USA?
Odpověď je v obou odkazech, ke kterým se tu vede diskuse. Má to nezvratnou logiku. Když politik nemá úplně svou hlavu, nebo by mohl být na vážkách, je potřeba jej poučit a kdo jiný jej může poučit, než spojenec nejbližší a tou dobou "na věčné časy".
Proto mě nepřekvapuje proškolení jak Babiše, tak Pavla, eventuelně jeho řídícího v civilních otázkách pana Koláře st.

Mě z toho vychází jedno. O Babišovi víme snad i co nechceme, nebo nepotřebujeme, víme co ASI dělal po "privatizaci" části chemického průmyslu a zemědělství, co dělal, když se rozhodnul své manažerské zkušenosti využít v politice, máme představu, jak může vypadat jeho "prezidentsví", pokud na něj padne volba občanů. Novináři, nebo kým, byl vybrán do druhého kola a vyšlo to.

Byl vybrán proti Pavlovi a Nerudové. O této dvojici jsem se svého času jinde vyjádřil, že jsou postaveni do "cyklistického pelotonu jako domestik a sprinter s tím, že jeden z nich se do druhého kola dostane". V pozadí je stále pětikolka a ještě zdánlivě nenápadněji pan Kolář st.
Pavel v době nepochybně válečného nebezpečí za hranicemi, ale s přímou podporou jedné z bojujících stran, je logická volba. Někdo sice neobratně ale přece odkazuje, že jednoho generála, všeobecně uznávaného už jsme prezidentem měli. Pavel je ovšem nepolíbený nejen politikou, ale i běžným civilním životem jak mezi občany, tak mezi "politickou smetánkou" této části Evropy. Je nutno jej vodit a jediným vhodným vodičem je právě správně vybraný muž v pozadí, který se kdykoliv a jakkoliv může dostat do popředí a nemusí být volen občanskou veřejností. Ta určitá část možná zvolí generála a tím i Koláře....

Je to konstrukt, ale uvidíme, jestli se potvrdí podobně jako má teorie o sprinterovi a domestikovi v předvolebním klání.

Takže dnes politici nejezdí do Moskvy, ale úplně jinam, jak se naučit "zakroutit krkem" svým oponentům. Z toho se trochu vymyká předseda senátor Vystrčil, ale opravdu jen trochu. prostřednictvím toho ostrova lze použít "oslí můstek" do té správné země, do správného města.

Nic nového pod sluncem "věrchušky malých zemí, malých stran" zpravidla potřebují nějakého velkého spojence, pardon, rádce.

Pro mě to znamená. Vhozený hlas Babišovi mi voní jako hnůj. O tom už jsem se zmínil jinde, že nemusí vonět, ale je za určitých okolností potřebný.
Pavel mi smrdí střelným prachem a chováním frajtra, tedy schopným velet, když je "správně" řízený. Obojího mám za sebou dost, abych to vyloučil.
Jakákoliv další doporučovaná volby, tedy vhozený neplatný hlas, nebo nejít volit je v situaci téměř nerozhodného stavu a významného příklonu vládních, mediálních a "jiných zájmů" volba Pavla

Všichni, kdo to čtete, jste soudní lidé, rozhodujte se, určitě jeden z kandidátů vyjde.

Co potom? Tzv. "vlastenecká fronta" musí pracovat dál, jakoby prezidentské volby nebyly. Může to být složitější, protože ty klacky, které používají mocní jsou dost těžké, ale i to už tu mnohokrát bylo a odpůrci režimu neměli zdaleka tak účinné technické pomocníky, jako ti současní. Jen ta občanská společnost je stejná, tu je potřeba získat ne jen bojem, ale příkladem a nadějí podloženou reálným programem.

Průměrný počet slepic: 4.1 (12 hlasů)