Všechno dobré, Ještěre!

Autor
Štítky

Dnes proběhne inaugurace nového prezidenta a já nepochybuji, že vše bude do detailu rozebráno, natočeno, vysvětleno, načančáno a celá armáda intervjuků se bude rozplývat, jak je to super. Konečně přijde ten správný prezident, který na Hrad vrátí klid a důstojnost a jako bylo v předchozích deseti letech všechno špatně, odteď bude všechno dobře.

Miloš Zeman vlastně odešel tak trochu bez povšimnutí. Pokud mu někdo věnoval nějakou pozornost, tak si neopomněl ještě naposled kopnout nebo přidat jedovatost. A tak jsem si řekl, že to trochu napravím a pokusím se trochu zavzpomínat. Doba prezidenta Miloše Zemana se totiž takřka přesně kryje s mojí blogerskou kariérou. Byla to Zemanova první volba, kdy jsem publikoval své první politologické pokusy ještě u Vlka a byla to jeho druhá volba, kdy jsem průběh komentoval už u sebe na Vidlákových kydech.

Začnu jedním hezkým střípkem. Miloš Zeman přišel na Hrad za premiérského modroptáka a za premiérského modroptáka odchází. Začal za Nečase, končí za Fialy. Na Nečasově pádu měl značný podíl, zajistil si svojí vlastní úřednickou vládu a měl poměrně významný vliv i na vládu Bohuslava Sobotky, neb měl mezi poslanci ČSSD dost přátel i jiných politických vazeb. Poměrně silný vztah měl i s Andrejem Babišem a oba spolu se postarali, aby ČSSD zmizela z politické mapy. Podle mě je toto zmizení definitivní a žádná miliardářská injekce na tom nic nezmění. ČSSD ještě existuje, ale neexistují žádní voliči, kteří by ji mohli volit. Zeman ČSSD vytáhl na vrchol a když ho pak zradila, tak jí zase zadupal zhruba na stejnou úroveň, ve které ji kdysi převzal.

Nedávno jsem si dělal trochu naděje, že bych se k Zemanovi mohl dostat na rozhovor. Nesplnilo se mi to, ale kdyby se to bylo bývalo povedlo, tak bych se ho zeptal vlastně jen na dvě věci:

Při druhé prezidentské volbě, když vyhrál první kolo, ale jeho protikandidát Drahoš získal podporu od ostatních neúspěšných kandidátů, tak to papírově vypadalo, že Zeman prostě nevyhraje. Ale nestalo se tak. Zeman předvedl takticky mistrovské finále v televizních debatách, které naprosto ovládl a dokázal Drahoše donutit, aby se zničil sám. Nakonec vyhrál o sedmdesát tisíc hlasů… To všechno jsme viděli a pamatujeme si to. Já se chtěl Ještěra zeptat, jestli měl mezi prvním a druhým kolem pochybnosti, nebo jestli si byl víceméně jistý vítězstvím. Chtěl bych vědět, jak moc jeho taktiku určovala intuice a politická improvizace a nakolik za tím stál profesionální tým lidí. Dodnes mě zajímá, jestli Zeman šel do těch dvou debat s tím, co potřebuje z Drahoše vydolovat a nebo jestli se prostě jen správně rozhodoval podle situace přímo na bitevním poli.

Druhá věc, která mě na Zemanovi vždycky fascinovala, byla jeho schopnost si udělat z Hradu mocenské centrum, i když je u nás prezidentská funkce jen ceremoniální. Já vím, lidi prezidenta vždycky berou jako tatíčka Masaryka, ale reálně toho prezident sám moc udělat nemůže. Musí počkat, až jiní způsobí krizi a on pak tu krizi nějak řeší. Ke slovu ještě přijde chvíli po volbách, protože je to on, kdo pověřuje někoho, aby se pokusil sestavit vládu. Ale jinak sice může vystoupit v parlamentu, ale nikdo ho nemusí poslouchat.

Zeman byl téměř po celou dobu velmi nebezpečný politický protivník. Uměl stavět různé frakce proti sobě, uměl těžit z cizích sporů, dělal rozhodčího i tam, kde ho nechtěli, ode všech se uměl dobrat nějakých slibů a nakonec mu to umožnilo do značné míry ovlivňovat nejen domácí, ale i zahraniční politiku. Chtěl jsem se ho zeptat, jestli na to existuje nějaký univerzální recept. Nebo nějaké přísloví… prostě nějaké takřka rabínské naučení, co je v politice nejdůležitější.

Starý ještěr z Hradu, to byla moje přezdívka pro Zemana a myslím, že byla trefná. Vždycky jsem si ho představoval jako toho starého už poněkud ošoupaného varana komodského, který možná neběhá rychle jako zamlada, ale je smrtelně nebezpečné, se k němu moc přibližovat, protože když kousne, tak to zavání hřbitovem. Tuto ještěrskou úlohu zastával vlastně až do posledních parlamentních voleb. Bez ohledu na všechny řeči o jeho zdraví, bez ohledu na spekulace o smrtelných chorobách a jeho nemohoucnosti, Zeman byl prostě politik první kategorie, znalý, nápaditý a nebezpečný.

Až po parlamentních volbách ho věk dohnal a byl to právě poslední rok, ve kterém už jen ukončoval svojí předlouhou politickou kariéru. Jeden z posledních, co tam byli od začátku. Jeden z posledních z Prognosťáku, jeden z posledních, který u nás zaváděl to, co dneska dochází ke svému konci. Je to symbolické. S odchodem Zemana odchází i doba, kdy si každý mohl říkat co chtěl, dělat co chtěl, kdy jsme měli nejen svobodu slova, ale i svobodu krást. Se Zemanem odchází česká doba a plně začíná doba evropská.

Zeman k nám přivedl NATO i EU a dožil se i toho, že je NATO použito v opravdové velké válce. Dožil se grýndýlu, emisních povolenek, elektrošílenství, výsledků Lisabonské úmluvy… A to by byla má třetí otázka. Jak to dneska hodnotí? Jak se dívá na naše spojence a jak se dívá na ty, které nám jako spojence zakázali. Ať se totiž o Zemanovi říkalo, že je Putinova děvka a nebo že se plazí před Čínou, ve skutečnosti od naší prozápadní orientace neuhnul ani o píď. Uhnul nakonec od své vlastní politiky mnoha azimutů, ale nikdy neudělal nic, co by zpochybnilo naše směřování do Washingtonské Brusele. Řeči o našem východním směřování byly mizerná práce novinářů a zbožné přání, než skutečnost.

Miloši Zemanovi přeji ještě dlouhé zdraví. S tělem už to asi lepší nebude, ale přeji mu, aby si zachoval bystrý mozek. Ať má šanci ještě vidět, kam se posunul svět, který pomáhal budovat. Ať se ještě dočká vyústění všech současných problémů a jejich hodnocení. Přeji Miloši Zemanovi, aby ještě dlouho zůstal na „svém“ světě, aby ještě mohl zhodnotit úspěchy i neúspěchy své doby.

Všechno dobré, Ještěre!

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (265 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Co kdybychom začali

naše těžce nemocné děti

léčit ze státních peněz

a na imigranty začali sbírat

víčka od pet lahví?

-------------------------

Žádná rada nám nepomůže tak,
jako když si nabijeme držku sami!

Průměrný počet slepic: 4.8 (111 hlasů)

Fialova zlodějna prošla senátem
Publikováno 8 března, 2023 | Autor: vlkp

Partička ze senátu nezklamala!

Velmi ráda sama sebe označuje za pojistku demokracie a prý existují zejména proto, aby všechno zachránili, když se sněmovně něco nepodaří nebo ujede.

Mno, tak nám to dneska u Fialova drzého oloupení důchodců předvedli!!

Představa, že bych měl v pojistkové skříni elektrického rozvodu stejně kvalitní jističe, jako je naprostá většina těch u senátního žlabu, tak to by mne dost možná pohnulo k tomu, abych požádal ČEZ o odpojení od elektrické sítě a vrátil se někam do dob svého nejranějšího dětství ke svíčkám a petrolejkám!!! Abychom nevyhořeli a aby nás nezabil nějaký kraťas.

Vystrčilovi korytáři udrželi stranickou disciplínu, jak se patří a dokázali že opravdu pojistkou jsou. Ovšem Fialovy a Obludární drzosti, sprostoty a arogance! A udržení se u moci.

Na druhou stranu – i obecní blázen musel očekávat tenhle výsledek!!

Kdyby totiž zastupujícího ukrajinského protektora a Obludárium potopili vlastní senátoři, mohl rovnou podat demisi. To by představovalo politické zemětřesení. A to je to poslední, co si senátní korytář přeje.

A podle toho se zachovali.

Na druhou stranu – velmi zajímavý je výsledek hlasování!

48 korytářů, samozřejmě vládních, hlasovalo PRO. Takže dostatečná většina, i kdyby se dostavilo všech 81 pomazaných s křeslem ve Valdštejnské konírně. Jenže ono jich hodně chybělo! Jen 12 totiž se postavilo Fialově zlodějně na odpor. Novelu nepodpořili zástupci klubu ANO a ČSSD i většina šestičlenného klubu SEN 21 a Piráti. Dohromady tedy hlasovalo jen 60 vyvolených.

Možná si říkáte – a co je na tom zajímavého? Vždyť dostatečná většina v každém případě. A těch 12 co řeklo ne? Tak to jsou stejní zoufalci, jako vy, co chodíte po náměstích v pátek svítit….

Matematicky ano. To ano 48 proti 12… Fakt špatný.

Ale všimli jste si těch 21 absencí???? Že by tenhle akt vrcholné zlodějny nepovažovali za důležitý a pod jejich rozlišovací schopnost? Asi sotva, že?

Dodejme, že jde většinově o vládní senátory. Pročpak se asi tak mohl neúčastnit hlasování otec/ matka zákonodárce za vládní většinu?

Já myslím, že tohle rozklíčujeme docela snadno! Příští volby jsou sice až za 18 měsíců, ale v souběhu s novou volbou do krajů proběhne i obměna 1/3 horní komory – tedy 27 senátních nabobů musí předstoupit před voliče.

Prohádám, když si budu myslet, že těch 21 absentujících, zejména těch vládních, jsou přesně ti, které čekají ty nejbližší volby. A že zkrátka u tohohle hlasování NECHTĚLI BÝT! Aby je voliči za to při nejbližší možné příležitosti nepotrestali!! Protože kdopak chodí k senátním volbám a především v druhém kole? Podle mých zkušeností především důchodci!

Triviální zbabělost a primitivní prohnanost politických korytářů!

O exsoudruhovi generálovi, od zítřka vší moudrosti futrálovi nemám žádné iluze. Už jste četli, jak si myslím, že z toho vybruslí – vrátí, ale tak , aby Obludárium stihlo bleskovou 101.

Takže všechno visí na Ústavním soudu……

Skoro bych radši, aby to padlo do kompetenci příslovečného zloducha českého fotbalu – Romana Berbra…. A to je co říci! Tam bych tušil , na čem jsem. U Rychetského ajatolláhů absolutně ne. I když, kdybych si měl vsadit….

Ale na to je ještě dost času. Až dojde k podání opoziční žaloby!

Nyní platí jen to, že korytáři z Valdštejnské konírny nezklamali.A 21 z nich pro jistotu zahnulo kramle. Aby mohli voličům sdělit – já u toho tenkrát nebyl! Za mne jsou to horší charaktery než ti, co tu zlodějnu Fialovi posvětili!

Mimochodem – Václav Láska, šéf klubu SEN 21, jinak vždycky vzorně hlasující s provládní galerkou, tentokráte patřil k těm, co se postavili na odpor:

„Já jsem přišel do Senátu jako právník a jedním z mých hlavních úkolů bylo dbát na čistotu zákonů. Bylo by pro mě ostudné hlasovat pro novelu, kterou by pak případně zrušil Ústavní soud,“

https://vlkovobloguje.wordpress.com/2023/03/08/flash-fialova-zlodejna-p…

Průměrný počet slepic: 4.8 (82 hlasů)

Všechno dobré, pane prezidente Zemane, a hodně zdraví!

Ještěr odchází, chameleon, a ten „správný prezident“, přichází…
Aneb budeme mít právě takového prezidenta, jakého si po 33 letech zasloužíme.

Doufám, že to Zeman úplně „nezabalí“ a bude ochoten soukromě komentovat různé kroky této hrůzné vlády.

Průměrný počet slepic: 4.6 (64 hlasů)

Včelko, KONEČNĚ důstojný komentář, dojala mne Vaše slušnost, v době toho hnusu, co se stává normou, světélko!! Sviťte dál, je to MOC POTŘEBA,dík!!!

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

Brzy to zabalím a "přeletím" na nějakou louku :-)), můj plán byl zůstat do data demonstrace a podpořit ji (plus mínus do 11. 3.).
Potom zde uvolním místo Anně, Sasinovi..., aby měli místo na "roztleskávačku"... :-)
Ale neznamená to, že sem nepřiletím na návštěvu (minimálně zkontroluji, jestli ten blázen, který se schovává za můj můj nick, netřepe svoje nesmysly na můj účet..., snad ale chytří už vědí a poznají jeho bláboly).
Budu to tady po očku sledovat a občas přiložím polínko. Je tu několik skvělých lidí, kvůli kterým mi stojí za to přijít občas návštěvu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

včelko, i já, to tady zabalím, mnohé zdejší plky, jsou i na mně moc a nebaví mě, já asi zdejší diskutéry taky a tak, se odmlčím. Mějte se fajn, byla jste mi blízká, svými postoji a tak, hodně zdaru a mějte se, zdravím.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ještě do neděle (přes demonstraci) si to zde užiju, pak už jen ojediněle :-)
Díky, ajo, myslela jsem, že tu vy ale zůstanete, ráda si vždycky přečtu ten váš "kulomet" na pitomce :-)))

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Slovenský parlament. O Ukrajině a Rusku (a nejen o nich)
To si poslechni. A má pravdu...
Kam se na Slováky hrabe pětikolka.

https://www.youtube.com/watch?v=PLMXgv8RUkE

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

v našich masmédiích zoufalství po slovenských volbách.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Tak to je masakr:-)

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

a počkáme si tady nezmůže zlikviduje cenzura na ty zločince z tlupy ASS vlády darebaku,kteří obsadí její místo nebohé Včelky a vyberou ji pilně nastřádaný med,rozbíjí její úl , Včelky pobijí neboť se stále nenaučily pouzit žihadla a sám velký Sasin je u konce s dechem!
Jeho chybou je,že do svých kuchyňských potřeb stále nechce pořadny težky kulomet do almary ,jako to ma Švycararmy doma a světe div se stovky let tam válka nebyla a teď nám tu prý podle jakési valkychtive Řepy prý vypukne!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2 (7 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

jsou v demokracii čumilu odsouzeni si opakovat zapomenutou historii DVOU válek rozpoutanych krvavými nenažranym gangsterskymi zrudami banksteristy ,kteří si usurpovalo moc a podle schématu INFLACE,HYPERINFLACE,VALKA zatáhnou bez skrupulí do ní každého i ty,kteří si myslí,že když se shrbi a budou ślapat do pedálů se zachrání!
To se nestane!
Dluhy dolaru jsou splatitelne jen válkou ci odstraněním kapitalismu a jeho nahrazení daleko horším režimem,který jako kdysi feudalismus byl nahrazen kapitalismem ,bude podle nich nahrazen znova NASILIM a válkou do dimenze doposud neuvěřitelného ŠWABISMU ,kde už banksteři věci připravili tak,že to jde změnit v prubehu několika dnili!
Tomu prozatím nikdo nechce věřit,ale bylo to bohužel už dohodnuto těmi gangstery 29.3.2019 na jejich poradena o rozhodnutí Viki strejda Puttler a taky vi,že toto rozhodnutí prý nejde zastavit! SKODA,ze to neví pan doktor Reichl, který sice bojuje jak LEV ,ale nesmí se mezi námi objevit,aby jsme mu to co de mohli vysvětlit po lopatě!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.2 (6 hlasů)

To by měla paní Včelka napsat nastávajícím TEMNU přesně o půlnoci a ne si tady v 00 hodin, špasovat!Co tak napsat jak je dnes žurnalista Čížek volán na policii jako kdysi nebožtik Havel na stejné policejní místo, podle speciálního paragrafu 61 odstavec 1 k výslechu jako za starých časů za marxistu ,vyhnaných dveřmi dnes se vraceji okněm v podobě gangsterské překroucené v jejich prospěch překroucené ideologie N?eOmarxismu a a ani tak chytrý advokát jako pan Reichl nedovede odhalit co už za další swinstvo ti darebaci mají jako další krivactvi za lubem!
Včelko jestli to tady v 00 hodin nenapíšete a budete si dělat z neomarxistu ASS vlady srandu čeká vás HLADOMORNA na 10 let a tam budete spokojeně chroupat suchý chleba a zapíjet to smradlavou vodou!
Tak se polepšete !
No ni?

Průměrný počet slepic: 1.9 (8 hlasů)

Zlikviduje síla vepřových hlav nám usurpovane moci ASvS tj Asociální vlády Satanistu ,kdy na jejich skutečný cíl nemůže přijít ani za živeho boha tak chytry advokát a přeceda formace PRO mi nebyva,než chtít konečně slyšet palbu PUSEK PRAVDY válečníků a valečnici alternativy a formace SV ta pro ty zmetky neexistuje ,neboť je to Společnost Voličú,která holenkove muže dosáhnout až 8 275 752 k smrtí vladou ASvS vyděšených dušiček svými zvolenými tzv zastupiteli,kteři je zmobilizuji prý prostřednictvím znova špinavych ZAS-TUPITELU a nějakou Řepou z generalniho švábu , a Řeporyjce z ktereho se mám prý MUESI dělat špatně tak,že budeme brzy ného odporem grcat,tak to budou ti,kteří vás naženou salamovoum metodou zla Satanistu do války,pokud se nenaucite pekne rychle bránit, budete jednoduše semleti v masomlynku toho čerta údajného zločince Putťky, a nepomůže ani propaganda GR televize na úrovni Pepy goebelse,zážitek to bude osobní a pro mnohé smrtelný!

No jen se zkuste zeptat pana doktora Reichla,zda ví co za cíl má ASvS ve skutečnost,když na 7 prioritě likviduje a pozor, dokonce za naše peníze z rozpočtu republiku,vydírání nás peníze a svou krutovladou nyní bude bez přestávky dále rabovat a vylupovat naivní holubičky,které je zvolily a ty jim za to budou přímo freneticky ohlupeni propagandoum GŘ televize tleskat!Uvidí však brzy jen bezmoc a beznaděj a přijdou o po neomarxisticku o všechny peníze a aktiva v režimu ideologie,NEOmarxistu,kde Vítězný únor byl jen slabé kafe!
Fuj,fuj , to je ten ASvS hnůj!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.2 (6 hlasů)

Problém se senátem - média TV, internet, noviny - slaví pravicové lidi. Pak tito se snadno dostávají do senátu, kdežto levicoví jsou známí jenom desetitisícům lidí z pokecdvacetčtyři a podobně. Není problém v tom, že lidé málo chodí volit do senátu, ale v neznámých kandidátech.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Vse nasvedcuje ,ze to nase vlada neni a nebude..
Slibovala vlada , ale po volbach sve sliby nesplnila a nas vsecky podvedla..
My zase ted slibujeme vlade , ze vsecky nase sliby vlade , dodrzime.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

Nejhorší byl (asi před hlasováním?) Stanjura, jak jim lezl do zadku, jak se k nim lísal, to byl opravdový hnus. Prý jak si váží té kultivované diskuze tady v Senátu (Seitlová za ním skoro chrochtala blahem, jak říkal takové bláboly), a dovedete si představit ty 4 noci a 5 dní v PS.....a srážel tam opozici. Tenhle přebarvený "odborník elektrikář " na finance (kupeckým počtům moc nerozumí) je to nejhorší zlo!!!

Průměrný počet slepic: 4.6 (30 hlasů)

No aby neprošla.
Největší legrace (na Moravě se říká "sra..." - dál nemůžu kvůlivá automatickým hlídačům korektního vyjadřování) je to s tou "pojistkou d." (taky sprostý slovo). Jak to, že senátor, volený coby "osobnost" vystupuje za nějakou stranu a ne za sebe a voliče svého volebního obvodu. Kdo jim tuhle supersprosťárnu dovolil. No kdo, oni sami, spolu s tou druhou stájí. Tak asi takhle.
Jen tak k hlavnímu tématu. Zemana jsem nikdy neměl rád, protože napomohl k sociálnímu kotrmelci, ale aspoň mi byl sympatický pro svou docela zdravou skepsi k různým prapodivným jevům, pro to, že odmítal si beztrestně nechat dělat na hlavu a pro svůj specifický a drsný humor. No, do určité doby, kdy se tak jaksi pos., změnil. Bylo to někdy po jeho náhlé a tak trochu nevysvětlitelné nemoci. Asi když se v tý ÚVN probudil, někdo mu nejemně naznačil, že to onemocnění mělo určité příčiny a že by se to mohlo opakovat, možná i v horší verzi. Najednou přestal pochybovat o určitých věcech a bylo mu jasné, že nejlepší je souhlas se světlými zítřky. Konkrétní radši nebudu, aby se nemuseli Bretschneidři zadýchávat při realizaci svého poslání. I tohle čtou i když zásadně nesouhlasí.

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

radikální změna. Možná už mu prostě bylo jenom blbě a neměl sílu.

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

Myslím, že ty zdravotní problémy byly opravdu hodně závažné a ruku v ruce s tím jdou změny fyzické, ale i psychické.
Takže pak je to trochu mimo to, co člověk může sám u sebe ovlivnit
A v tomhle stavu, když pořád po něm šli jak po "největším nepříteli" možná někdy musel zvolit trochu "cestu menšího odporu"...
Zklamání asi ano, ale nevíme co až za tím bylo...? Třeba ty pády vrtulníku atp., co si o tom myslet?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Přemýšlím moc o své účasti na demonstraci 11.3.2023. Vystoupení místopředsedy PRO u paní Bobošíkové na mne udělalo velice záporný dojem. Zatajování pravdy, snaha o lež, není tou správnou pobídkou k účasti na demonstraci. Navíc pokud ten člověk střídá partaje jako velká dáma rukavice, tak dobrý dojem ani nemůže vytvářet. Copak asi dělal za minulého režimu, tento člověk v pokročilém věku dnes. Asi to bude poprvé, kdy se nezúčastním, ale především proto, že nechci dělat troubu nekalým úmyslům.

Průměrný počet slepic: 2.8 (6 hlasů)

In reply to by jarka (neověřeno)

Trvalý odkaz

za demonstraci žádné hlasy nedostane. Demonstrace je o chování současné vlády. Osobně si nedovedu představit, že bych pana Rajchla volil, ale pro demonstraci jsem.

Průměrný počet slepic: 4.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Prezident Zeman
Dnes, včera (resp.po půlnoci) skončí prezident Zeman ve funkci.

V posledních dnech zintenzívnělo kydání špíny, jedu, nesmyslů, přesně v duchu těch „vyvolených“, kteří jsou u moci.

Pan Zeman byl mým prezidentem. Volila jsem ho po obě období.
Vždycky jsem si ho vážila pro jeho ohromný přehled, znalosti, schopnost analytického myšlení, schopnosti nazývat věci pravými jmény, stát za svými názory, bojovat za naši Českou zem a snažit se pro její dobro a prosperitu.
A samozřejmě byl skvělý, asi nejskvělejší rétor, který kdy v politice poslední roky u nás byl. A i jeho schopnost rychle, trefné i třeba humorné reakce mě většinou pobavila:-).

To vůbec neznamená, že jsem s ním pokaždé souhlasila, asi jako většina. A že se mu všechno povedlo.
To ne, ale vždycky jsem si ho ale vážila,respektovala i přesto, že jsem v některých situacích „stála na opačné straně“.
Bohužel, v poslední době, po nemoci, už to nebyl ten člověk, kterého jsme znali z dřívější doby. Nemoc mu nejen ubrala sil, ale částečně i jeho úctyhodnou „osobnost“. Jeho analytické myšlení...
Některá jeho rozhodnutí a obraty v posledních dvou letech byly nepochopitelné a přinesly nám i bohužel zklamání.
Přesto jsem ráda, že byl naším prezidentem a jsem mu vděčná za to, co pro naši vlast ve všech svých politických funkcích během života udělal!
Odchází s ním něco víc než jen on osobně…
Přeji mu tedy co nejpevnější zdraví a co nejvíce radosti z obyčejného života důchodce:-)!
Děkuji pane prezidente!

A ještě úryvek oficiálního textu a dvě zhodnocení našich politiků, jeho kolegů…

Prezident republiky Miloš Zeman úderem dnešní půlnoci končí po deseti letech ve svém úřadu. Na znamení, že Česká republika bude bez hlavy státu, dojde k symbolickému stažení prezidentské standarty nad Pražským hradem a uzamčení brány Gigantů. Prvním, kdo jí ve čtvrtek po otevření projde, bude Zemanův nástupce Petr Pavel.

Na otázku, jak by si sám prezident Zeman přál, aby si ho pamatovaly dějiny, reagoval stručně. „Jako pragmatického a technokratického člověka, který vždy hájil národní zájmy České republiky, zejména v ekonomické oblasti, a to v konfrontaci s vnějším nátlakem,“ sdělil prezident republiky.

„Není to jen o konci prezidentství Miloše Zemana, je určitě jednou z nejvýraznějších politických osobností posledních třiceti let. Byl předsedou Poslanecké sněmovny, premiérem a teď i prezidentem, to jsou tři ze čtyř nejvyšších ústavních funkcí. Já jsem ho vždy obdivoval jako skvělého rétora, který dokáže mluvit jako kniha a má ohromný přehled. V tom se mu tady asi nikdo nevyrovná,“ řekl PL šéf hnutí ANO a poslanec Andrej Babiš.
Miloš Zeman byl stálicí české polistopadové scény. Byly momenty, kdy jsem s ním souhlasila, a byly rovněž momenty, kdy jsem měla opačný názor. Každopádně jsem ho vždy respektovala. V posledních letech mne mrzelo, že se od levicového politika, za něhož se sám považoval, posunul spíše do vod šedého populismu, a v samotném závěru mandátu už rezignoval i na zásadnější odpor vůči vládě. Každopádně mu přeji hlavně pevné zdraví a trochu klidu,“ zhodnotila europoslankyně a předsedkyně KSČM Kateřina Konečná.

Také jsem mu sepsala malou poctu:-)

Průměrný počet slepic: 4.8 (51 hlas)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Konečná to řekla i za mě, hlavně v té předposlední větě.

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Senátor Canov: Přijetím tohoto zákona by došlo k protiústavnosti hned ze dvou důvodů
08.03.2023 13:21
Projev na 8. schůzi Senátu 8. března 2023 k návrhu zákona o důchodovém pojištění

Vážený pane předsedo, vážený pane ministře, vážené kolegyně, kolegové.

Plně podporuji návrh ÚPV na zamítnutí tohoto návrhu zákona. Nikoli pro věcný obsah jako takový. Zde si dokážu představit svoji podporu pro tento návrh, kdyby ten návrh měl problém jenom, co se týká obsahu jako takového, ale proto, navrhuji zamítnutí, nebo jsem pro zamítnutí, že by jeho přijetím došlo dle mého přesvědčení k protiústavnosti hned ze dvou důvodů.

Důvod neústavnosti první. Schválení ve sněmovně ve stavu legislativní nouze. Byť zneužití institutu legislativní nouze je samo o sobě „jen“ protizákonné, jak dokazuje nález pléna Ústavního soudu 55:10 v obdobném případu, toto zneužití ve svých důsledcích způsobuje neústavnost.

Dovolím si jen odcitovat dva body nálezu. V bodě 79 je uvedeno, cituji: Vzhledem k okolnosti, že se jedná o institut zkracující proceduru přijetí vládních návrhů zákonů, nezbytně dochází nejen k omezení či zkrácení výše zmíněných práv parlamentní opozice, zejména vynecháním prvého čtení, a možnosti vynechat obecnou rozpravu, jakož i možnost zkrátit řečníkům dobu až na 5 minut, resp. znemožnění jim činit některé procedurální návrhy ve vztahu k programu schůze, i k jejímu průběhu atd., nýbrž v konečném důsledku dochází i k narušení či relativizování výše vynaložených demokratických principů ovládajících legislativní princip.

Z bodu 80 nálezu cituji: Ústavní soud musel v této souvislosti přihlédnout i k tomu, že ústavní pořádek explicitně připouští možnost projednat vládní návrh zákona ve zkráceném jednání pouze na základě čl. 8 ústavního zákona č. 110/1998 Sb., o bezpečnosti ČR, a to v době stavu ohrožení státu nebo válečného stavu. Stanoví-li tedy ústavní pořádek takovouto možnost pouze v jediném případě, je zřejmé, že za jiných situací to obecně možné není. Ústavodárce se toliko rozhodl tuto možnost připustit jen v extrémních a mimořádných situacích. Lze sice připustit, že na úrovni zákona, jednacího řádu, se zakotví další případy, kdy lze zákony projednat ve zkráceném řízení legislativní nouze, protože smyslem ústavně-právní reglementace zkráceného projednávání je ochrana práv a principů ovládajících legislativní proces v demokratickém právním státě. Využití institutu legislativní nouze je možné jen za předpokladu širokého konsensu v parlamentu. Aklamace, příp. aspoň taková většina, která je srovnatelná s většinou vyžadovanou k přijetí ústavního zákona. Nebo jen tehdy, kdy typová závažnost situací, v nichž bude legislativní nouze použita, odpovídá závažnosti situacím, s nimiž počítá ústavní pořádek pro zkrácené projednávání návrhu zákona. Stav ohrožení státu, válečný stav. Samozřejmě, každý si může dohledat celé obsáhlé odůvodnění nálezu pléna Ústavního soudu 55/10.

Dle jednacího řádu sněmovny může být stav legislativní nouze vyhlášen za mimořádných okolností, kdy mj. státu hrozí značné hospodářské škody. Použití legislativní nouze v tomto případě však považuji za hrubé zneužití zákona z následujících důvodů:

a) návrh snižuje vliv valorizace na navýšení letošního schodku státního rozpočtu o 19 miliard, z 33,4 na 15,4 miliardy; to neodpovídá definici, neboť 19 milionů vynaložených ze zákona, zdůrazňuji ze zákona platného desítky let, z 2bilionového rozpočtu, navíc v situaci, kdy se bohužel již zcela běžně objevují schodky v řádu stamiliard, zcela určitě nejsou mimořádnou okolností.

Pro úplnost musím dodat, že jak tady argumentace přímo pana ministra, tak argumentace ministra Jurečky, 59 miliardami v příštím roce, či dokonce 600 miliardami za 10 let, je v tomto ohledu zcela mimoběžná. Kdybych chtěl být velký cynik, řekl bych, že mi tady chybí bilance pro rok 3000, to by mohlo být takových 999 kvadrilionů. Teď vážně. Tomu, co bude v příštích letech, to můžou ovlivnit další zákony. Již teď mohl být v procesu návrh zákona, který bude měnit ten valorizační vzorec, který úplně jinak to bude stavět, od toho roku 2024, nebo i dříve, třeba k červenci 2024 může ten zákon být dán, resp. 2023, bylo jednou 2024. Nelze se odvolávat při procesu legislativní nouze na to, co by nastalo v příštích letech, kdyby se zákon nezměnil. Tak ať se změní. To prostě nelze takto používat.

Navíc musím dodat, že velmi, ale opravdu velmi pochybuji o tom, jestli vůbec lze de iure považovat zákonné mandatorní náklady na důchody za jakoukoli hospodářskou škodu.

Za b) odstavec zákona, který nemá být použit, platí dlouhá léta v nezměněné podobě. Byl dostatek času na nahrazení tohoto či jiného odstavce v řádném legislativním procesu.

Za c) v lednu 2022, kdy byla celoroční inflace 9,9 %, byl lednový růst o 4,4 %. A jelikož během roku celoroční inflace jen rostla až k 18 %, bylo dávno prakticky jisté a jasné, že lednový růst překročí 5 %. Byl dostatek času na novelu zákona v řádném legislativním procesu.

Stručně a jasně to vystihl na Twitteru zakladatel a expředseda TOP 09 Miroslav Kalousek, cituji: „Na žádost vlády vyhlásila předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Adamová Pekarová stav legislativní nouze, ve které se bude schvalovat valorizace důchodů. Je mi z toho úzko. Skutečnost, že vláda půl roku spala, není důvod stavu legislativní nouze. A ústava není trhací kalendář. Koledujeme si o velkou blamáž.“

A ten hluboký spánek skvěle vystihuje vyjádření zde přítomného ministra financí ze srpna 2022, tedy z měsíce, kdy meziroční inflace již přesáhla 17 %, pro média. Cituji média: „Ostatně za současnou podobou mimořádné valorizace Stanjura stojí a připomíná, že ji zavedla ODS.“

A nyní cituji přímo pana ministra: „Tuto valorizaci navíc prosadila kdysi v minulosti ODS. Nejdříve byla v zákoně jako hranice mimořádná inflace 10 %. ODS prosadila, že bude už při 5% inflaci.“ Kdyby to neprosadila, byla by dnes pořád 10 % a neměli jsme co řešit. A dodávám já, spalo se dál. Premiér ČR se ještě 11. 11. 2022 na otázku redaktorky Blesku, dotaz zněl: „Je nějak ohrožena valorizace penzí v rámci plánovaného šetření?“ Odpověděl takto, cituji pana premiéra: „Ne, na valorizaci peníze je nastaven mechanismus podle zákona.“

A dokonce ještě 3. 1. tohoto roku, opakuji, tohoto roku, tvrdil ministr financí Zbyněk Stanjura na vlastní tiskové konferenci: „S tím si prostě státní rozpočet nějak poradí. Nic sofistikovaného k tomu neřeknu. Nic není potřeba.“ Opakuji. „Nic sofistikovaného k tomu neřeknu, nic není potřeba.“

A tak to došlo tak daleko, že se populární redaktor Seznamu Zprávy Václav Dolejší již vládě vyloženě posmívá a vysmívá. Cituji pana redaktora Dolejšího: „Brzdit růst penzí pomocí stavu legislativní nouze je samozřejmě legrační. Zároveň typicky české, protože všichni, jednotlivci, domácnosti i firmy, většinou řešíme problémy na poslední chvíli. Že utržené výdaje na důchody hrozí výbuchem, víme 20 let. O vysoké inflaci víme rok.“ Tolik k prvnímu důvodu neústavnosti.

A nyní k druhému důvodu neústavnosti. V případě změny vzorce pro navýšení důchodů by se jednalo o ústavně nepřípustnou retroaktivitu. Než to odůvodním podrobně, tak mi dovolte úvodem citovat ministra Mariana Jurečku z 22. 1. tohoto roku, to znamená několik týdnů zpět z Otázek Václava Moravce. Cituji: „V okamžiku, kdy jsou ty mimořádné valorizace již realizovány, tak tam už je nějaké legitimní očekávání a já nemůžu z hlediska ústavních principů přijít a říci: 'Teď vám to legitimní očekávání seberu.'“ Opakuji: „Tak tam už je nějaké legitimní očekávání a já nemůžu z hlediska ústavních principů přijít a říci: 'Teď vám to legitimní očekávání seberu.'“ Vše podstatné je obsaženo v § 67 zákona č. 155/1995 Sb., o důchodovém pojištění.

Dle odstavce 3 zákona se zákonný nárok pro mimořádné navýšení důchodů od června 2023 naplnil dne 31. 1. 2023 o půlnoci, kdy došlo k překročení 5% růstu cen v měsíci lednu.

Dle odstavce 6 se stanovil růst porovnáním příslušných indexů v poměru leden 2023 ku červenec 2022, který vyšel 1,115, což vešlo ve známost dle údajů ČSÚ dne 10. 2. 2023. Jen chci zdůraznit ten poměr, leden ku červenec, že v tom je započítána inflace za červenec, za srpen, za září, za říjen, za listopad, za prosinec 2022. To znamená údaje, které samozřejmě už byly známy dřív, jak to někdo netušil a tak dále. A jak vláda tvrdí, že dostala budíček až dne 10. 2.

Odstavec 10 určuje, že se o toto navýšení, to znamená o 11,5 %, navyšují důchody.

A odstavec 16 stanovuje, že se prováděcím právním předpisem do 50 dnů veřejnosti oznámí, kolik navýšení činí. Zde zdůrazňuji to, co říkala náměstkyně ministra na ÚPV, on to zmínil i pan ministr v tom smyslu, že teprve podle tohoto odstavce 16 se to určí konkrétně. Samozřejmě je to jinak, protože tam se stanovuje, že se něco oznámí prováděcím právním předpisem. Prováděcí právní předpis je nižší právní síly než zákony. To znamená, že se jen vyhlásí to, co se předtím spočítalo.

No ale vláda postupovala jinak. Co se stalo? Vláda poté, co se 10. 2. 2023 dozvěděla, kolik navýšení činí, se rozhodla, že se odstavce 10 a také 16 tentokrát nepoužijí a že se navýšení stanoví jinak. Ale to není možné. Musím to znovu zdůraznit. Navýšení se dle odstavce naplnilo 31. 1. 2023. Další odstavce jen popisují, jak se to spočítá, nakolik to vyjde a jak se to oznámí veřejnosti. Nelze poté, co se zjistí, kolik zákonná změna činí, změnit zákon a rozhodnout, že se nepohodlné odstavce nepoužijí. To je ústavně nepřípustná retroaktivita. To není ohnutí zákona. To je přímo jeho zlomení a to několikanásobné. Zdůrazňuji, že lhůta těch 50 dnů, v tomto případě do 22. 3., na oznámení veřejnosti, je uvedena v zákoně proto, aby měl Český statistický úřad dostatek času vše spočítat a vláda k tomu mohla včas vydat prováděcí právní předpis. A ten byl včas vydán ve sbírce předpisů nebo zákonů. Nikoli proto, aby se změnil zákon, aby důchodci tolik nedostali. Vezměte si, v daňových řádech, ve správním řádu vždy máte lhůtu k jednomu úkonu zpravidla 30 dnů. Tady jde o několik úkonů. Ještě jednou, musí se to spočítat. ČSÚ to spočítá za 10 dnů. Mohl to klidně spočítat až dneska. Co by se dělo, kdyby to spočítal až dneska? To všechno mohl. Jen se vše muselo stihnout s tím následným aktem, že někdo musel připravit prováděcí právní předpis, pak to musela vláda, která se schází jednou za týden, schválit. Pak by to muselo být ve sbírce předpisů. Na to je těch 50 dnů.

A navíc, kdyby snad, zdůrazňuji, kdyby snad totiž měl zákon umožnit svou vlastní metamorfózu, která by ex post krátila důchodům valorizaci, byla by nepochybně uvedena lhůta čtyř měsíců. To je do konce května. Před červnovým navýšením. Neboť jen tato lhůta by z hlediska časových lhůt umožnila novelu zákona přijmout v řádném legislativním procesu včetně případné senátní či prezidentské vratky či marných lhůt. Přijetí zákona v řádném legislativním procesu však lhůta 50 dnů neumožňuje, neboť jen mezi prvním a druhým čtením ve sněmovně je i zkrácená zákonná lhůta 30denní. Jedinou možností je tak při souhlasu opozice ve sněmovně postup v jednom čtení podle tzv. devadesátky. A při jejím odporu zbývá jen a pouze legislativní nouze. A jsme doma. To je totiž ten skutečný důvod, proč byla legislativní nouze v tomto případě použita. Žádná hospodářská škoda, ale nesouhlas opozice s postupem dle devadesátky. To ovšem není žádný zákonný důvod pro použití legislativní nouze. Opozice v podobě dvou klubů má ze zákona právo odmítnout projednávání v devadesátce. Ale koalice nemá ze zákona právo tento nesouhlas přebít nouzovým stavem, ale je ze zákona povinna projednat ho ve třech čteních.

Ale dokonce ani souhlas opozice s postupem dle devadesátky by nemusel stačit. I kdyby sněmovna schválila novelu zákona v devadesátce všemi 200 hlasy, stačilo by, aby Senát nedělal vůbec nic. Opakuji, nedělal vůbec nic. A po proběhnutí tzv. marní 30denní lhůty by se 22. březen nestihl. A to samé platí u prezidenta.

Jinými slovy lhůta 50 dnů, navíc zmenšená o dobu, než ČSÚ zjistí konkrétní čísla, není a nemůže být určena pro jakoukoli možnou změnu zákona, která by důchodcům mohla ex post snížit jejich zákonný nárok. A to si, prosím, ještě všimněte, že v návrhu novely zákona je kromě odstavce 10, který určuje zákonnou valorizaci pro důchodce ve výši růstu cen dle odstavce 6, je vyřazený odstavec 16, který právě určuje, že prováděcím právním předpisem do 50 dnů, tj. v tomto případě do 22. 3., vláda navýšení důchodů veřejnosti oznámí ve Sbírce zákonů. Kdyby totiž odstavec 16 ze zákona pro tento případ nebyl vyřazen, musela by vláda čekat, až vyjde ve Sbírce zákonů tato novela a teprve poté vydat svůj právní předpis. A ten by musel být ve Sbírce zákonů do toho 22. 3. A to by se nemuselo stihnout, že?

Já se pokusím ještě ozřejmit neskutečný nonsens, který chce uplatnit vláda prostřednictvím této novely, na následujícím příkladu. O tom, kdo je komunální či krajský zastupitel či poslanec je v našich volbách vždy rozhodnuto ve volební sobotu ve 14 hodin. Pouze to v tu dobu nikdo neví. Představte si situaci, kdyby vláda poté, co by zjistila ze serveru volby.cz neoficiální výsledky, tak by před vydáním oficiálních výsledků ve Sbírce zákonů protlačila novelu zákona, kde by bylo uvedeno, že se nepoužije dosavadní zákonný přepočet hlasů na mandáty, ale použije se jiný, pro ni výhodnější, a podle něho se mandáty skutečně přidělí. Totální nesmysl, blud a pitomost, že? A přesně o takovýto nesmysl, blud a pitomost nyní usiluje vláda, když se snaží dodatečnou změnou zákona snížit zákonné navýšení důchodů. Jedná se o ústavně nepřípustnou retroaktivitu. Já to ještě jednou zdůrazním a zopakuji.

Odstavec 3, odstavec 6, odstavec 10, odstavec 16 se aktivovaly o půlnoci mezi 31. 1. a 1. 2. V ten moment už byla inflace nad 5 %, přestože to ještě nikdo nespočítal. V ten moment byl index cen, to navýšení mezi lednem 23 a červencem 22 ve výši 1,115, přestože to ještě nikdo nespočítal. V ten moment platilo, že důchodci mají zákonný nárok na navýšení o 11,5 %, přestože to v ten moment ještě nikdo nespočítal. Prostě není možné to lámat. Stačilo totiž, aby vláda předložila návrh novely včas tak, aby byla účinná před 31. 1. 2023 a byla by po ústavní stránce v pořádku. No, nestalo se tak.

Já jsem včera zaregistroval řadu předsedů stran zde v Senátu. Já se musím pochlubit tím, že i mě kontaktoval předseda mé strany, v jejímž dresu jsem byl zvolen do Senátu, to znamená předseda Starostů pro Liberecký kraj Martin Půta, telefonicky, a vyjádřil mi svou podporu. Byl jsem tomu velmi rád. Navíc dlouhodobě vím, že Martin Půta uznává Senát jako komoru starších, jako radu starších, těch moudřejších. Nikoli jako soubor gymnaziálních tříd, které když zlobí, tak je třídní profesoři na třídnických hodinách srovnají do latě.

„Na ústavu“, zní senátorský slib. A Senát musí být pojistkou ústavnosti. Já zcela odmítám argument, že se Senát nemá zabývat tím, jak to proběhlo ve sněmovně. Senát je pojistkou ústavnosti, zabývá se jak každým písmenkem zákona, který sem přijde, tak i procedurou. Taktéž odmítám argument, že to Senát má nechat na Ústavním soudu. My bohužel nemáme tu možnost, jako mají na Slovensku, se dopředu zeptat Ústavního soudu. A přitom skládáme slib na ústavu a zákonné dodržování. Z toho vyplývá, že to prostě musíme posoudit před Ústavním soudem. A to nejen u tohoto zákona. U každého zákona. Jinak bychom ten slib nemohl nikdo z nás složit.

A protože v tomto případě je dle mého přesvědčení ústavnost hned ze dvou důvodů narušena, budu hlasovat proti schválení, pokud to někdo nenavrhne, jako že navrhne, a budu hlasovat pro zamítnutí tohoto návrhu zákona, pokud se k němu dostaneme.

A já bych ještě poznamenal, ještě se pochlubím dvěma podporami, které jsem včera obdržel. Jednak prostřednictvím SMS jsem dostal velkou podporu od bývalého předsedy ÚPV Miroslava Antla, který tím předsedou byl skoro 10 let a s kterým jsem měl kdysi spoustu různých diskusí v ÚPV. A pak ještě jednu podporu, za kterou jsem nesmírně rád, od bývalého místopředsedy Jiřího Šestáka. Jiří Šesták, když byl v Senátu, tak založil Klub přátel ústavy. Já jsem byl jeho členem. Vím, jak jsme tam probírali i s ústavními právníky jak ústavu u nás, ústavy v jiných zemích apod., bylo to hrozně zajímavé. Bohužel po odchodu Jiřího Šestáka ze Senátu tento klub už zanikl. Ale bylo to fakt osvěžující a mě včera nesmírně jeho ocenění a podpora potěšila.

Zdůrazňuji, že hlasovat pro zamítnutí a proti schválení budu bez ohledu na to, jestli se mi samotný obsah novely líbí, nebo nelíbí. Jestli ho chápu, nebo nechápu. Jestli je věcně dobrý, či nikoli. Jestli by současnou ekonomickou situaci vylepšil, či nikoli. Já bych hlasoval pro zamítnutí, i kdyby ta novela naopak navyšovala důchody výš, než jsou. Z důvodu té neústavnosti. A pokud projde zamítnutí tohoto návrhu, budiž to mementem pro vládu, že nemá spát a má novely zákonů připravovat včas. A že musí neprodleně připravit novelu zákona pro rok 2024 nejdéle.

https://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Senator-Canov…

Průměrný počet slepic: 5 (25 hlasů)

Tak proč tu Vcelko kopírujeme články a nakonec dáváte na to samé odkaz!Nestyďte se mu to tady prozradit, kdo to tady za vás masti no hrozí mu prý panem Sašinem odhalení!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.1 (14 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vybrala jsem tyto dva příspěvky, jelikož se s nimi také víceméně ztotožňuju...
Ale myslím, že na vině byly jeho zdravotní problémy, zvláště s virem, které mu ubraly hodně síly a bohužel ho pak i změnily jinak. Ale při tak velkých zdravotních problémech, které měl se tomu asi nemůžeme divit...

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zeman byl chytrý, sečtělý, vtipný...
Až do té doby, než se změnil i sám náš svět.
Konec legrace. Čeléém vzad..., raz a dva...
Zhluboka dýchat!

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

To je to hlavní "ZAPOMNELA"!Musela by napsat.ze hučici dav a i president je řízen jen 6 prioritami k jejich řízení,přičemž 6 priorita je VALKA!Proč nenapíše,že se objevila priorita ç.7?

ZA PENIZE VAM ROZBIJEME REPUBLIKU na sračku

a aby bylo jasno nás gangstersky režim vás bude VSECHNY vydírat usurpovanou moci a vy p.VCelKo
vás ty půlnoční vtipky v tom dnešním cirkusu ideologie neomarxismu ,přejdou!Chcete jit na výslech podle paragrafu 61 odstavec 1 Zákona o POLICEJNIM státu??
No ni?

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

Naprosto souhlasím s Vaším komentářem

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

ale jen tady zas vychvalovat obratnost tlupy ASS (Asociálních Satanistu ) z vlády!
Tak demonstrace zústane záměrně bez programu!Bude jen konzumace nekrologu oj oj oj bože moj!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1.4 (9 hlasů)

Sou tady jen dvě roztleskávačky, keré odvádějí pozornost od volení potřeb a dupnutí na pedál. Vás do teho zatím nepočítám. Muheee

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

Priznejte se,že vy zas jste zapomněl,co jsem vám napsala a chcete se hádat s nebohými rozteskavackami které to tu vedou svým sáhodlouhými clanky ktere nikdo číst nebude,neboť to jsou mazané zlaté rybky mezi kapry, co,?/
No ni ?

Průměrný počet slepic: 1.6 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

téměř prázdný.
To je skutečná vizitka vládnutí Zemana.

Průměrný počet slepic: 2.1 (24 hlasů)

Konec Zemana přichází přesně třicet let poté, co byl poprvé zvolen předsedou ČSSD, a vstoupil tak do nejvyšších pater politiky.
Dnes už je to zapomenutá historie, ale poté co byl na konci února roku 1993 vybrán v Hradci Králové do čela sociálních demokratů, nezaplatila strana za útratu během sjezdu.
Symbolický start pro muže, který za sebou vždy nechával víc škody než užitku.

Jak je v Česku zvykem, začne se brzy relativizovat, jaké škody Miloš Zeman napáchal.
Někteří tak budou činit z lítosti nad starým mužem na vozíku, jiní aby působili originálně, někteří tomu možná i uvěří.
Ale skutečně neodchází státník, velikost politika se neměří podle centimetrů či délky setrvání u moci.
V těchto kritériích by Zeman uspěl, ale jinak jeho temná stránka vysoce převážila tu světlou.

Průměrný počet slepic: 2.6 (25 hlasů)

... tvl a to opravdu všechno vypil, ... nebo to již vypitý bylo od Vency flašky ruzyně, jen se to tajilo, aby nebyl průser ?!

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

Šel tudy měl dudy ani nezapískal ..... jen se "po-lil" a šel dál .... jako vždycky !!!!

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Loupež za bílého dne a pokračování dalšího zgumovatění zákonů...

TAK NÁM OKRADLI DŮCHODCE (A NEJEN JE)

JAN ŽIŽKA

Fialova vláda (včetně „sociálních“ lidovců) v přímém přenosu prosadila nezákonné a ve stavu legislativní nouze vynucené snížení valorizace důchodů.

Nic nepomohlo, že dokonce ústavní právníci varovali před tímto postupem, nic nepomohlo, že mnoho poslanců tím jistě okradlo i svoje vlastní rodiče – ale jak říkávala jedna moudrá známá: „Jestli existuje pánbůh – budou to mít lidovci těžké.“

Vláda současně změnila svoje programové prohlášení a jako první vláda v ČR posunula hranici nestoudnosti z celkem běžného porušování daných slibů na porušování platného zákona a programového prohlášení.

Celá tato „špinavá akce“ má několik zajímavých bodů, které mohou přinést pokračování. Jedná se zřejmě zatím o nejprokazatelnější porušení ústavy a zneužití stavu legislativní nouze. Co na to Ústavní soud?

Osobně se domnívám, že by si Fialova parta nebyla tak jistá, kdyby nevěděla, jakou šanci bude mít stížnost u Ústavního soudu, ale uvidíme.

Také jsme zvědav na to, jak se k věci postaví nově zvolený prezident. I tady se nemohu zbavit dojmu, že celá věc již byla Fialou „předjednána“. Ale také uvidíme. Pokud snížení podepíše, tak se podezření, že Fialova parta tajila, celou věc s důchody do voleb, potvrdí. (Nemálo lidí před volbami varovalo, že pokud tato vláda prosadí svého kandidáta, bude mít v rukou již všechny instituce.)
https://pravyprostor.net/?p=157209

Průměrný počet slepic: 4.6 (20 hlasů)

Bylo to jedním z velkých témat dne.
Pan odcházející prezident a jednání v Senátu.
A Senát opět zklamal jako celek!
Měli možnost ukázat, kde a za kým a čím stojí! Tak nám to až na výjimky ukázali!
Už jsem to sice psala v minulé diskuzi.
Ale připravenost, rozbor, odbornost pana Canova byla mistrovská!
O tom svědčí i "pochvala" od paní Hamplové, která při svém proslovu řekla, že měla také připraveno, ale on že řekl vše už za ní...
I někteří další mluvili rozumně, s pochopením a s odporem k protiústavnímu jednání.
Nestačilo to.
A argumenty některých, že je dobře aby to šlo k Ústavnímu soudu, aby se "zjistilo, kde je pravda" jsou směšné a těžko obstojí, protože není snad možné ohýbat zákony za pochodu, ať už bude rozhodnutí ÚS jakékoli?
Jsou opravdu zadarmo drazí!

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

Zajímavosti ze světa...

Jednala by s Ruskem. Německá poslankyně je i na svoji stranu moc. Už to lítá

Německá členka Bundestagu Sahra Wagenknechtová považuje politiku Spojených států za agresivní. Anexe Krymu je podle ní pochopitelná a jednat by se teď mělo jak s Ruskem, tak i ruskou menšinou žijící na území Ukrajiny, říká. Sankce ze strany Západu pomáhají jen ekonomickým zájmům USA. Od některých jejích výroků se distancovala i její vlastní strana Die Linke. Český velvyslanec v Německu Tomáš Kafka říká, že její Manifest, ve kterém Wagenknechtová požaduje konec dovozu zbraní na Ukrajinu, jasně značí, že se Německo neponaučilo z historie minulého století

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Jednala-by-s-Ruskem-Nemec…

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Tak od včerejška mám Divoké labutě, je to fakt knížka na několik zátahů, člověk se od toho nemůže odtrhnout, už jsem ve čtvrtině. Nevýhodou je, že ostatní jde dočasně stranou. Všechno co jste o té knize napsala musím jen potvrdit. :-))) Je to uhrančivé a šokující zároveň, úplně jiný svět, který si tady nedokážeme vůbec představit. Původně jsem se chtěl jen seznámit s tří-tisíciletou historií Číny, ale je fakt, že bez těch autentických zážitků by to byl jen suchý výčet faktů. Takže jsem rád, že jsem dal na Vaše doporučení. Díky!!!
Naposledy mě takto dostala Vonduškova: Kronika zániku Evropy.

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)

moc se na ni těším, ale musím si zařídit čas, abych se mohl soustředit. Dnes, kdy mám strach otevřít i lednici natož rádio, že tam bude hajný Pávek, to možná večer zvládnu.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Ten na nás teď bude vykukovat asi úplně všude:-(.
Nějak se nemůžu smířit s tím, že prezident Zeman odešel a mávnutím tam máme toho Pětpé.
Toho, který sloužil NATO v čele České země!
To mi hlava nebere...
Ale až budete číst Divoké labutě, řeknete si že nevíme co jsou to problémy:-)

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

omluva, vypadlo mi tam ,"máme v čele"...

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Je to VYNIKAJÍCÍ kniha, četla jsem před delší dobou, stále si ji pamatuji. Nicméně, Vondruškova Kronika zániku Evropy mně dostala víc. Teď stále porovnávám, nakolik se Vondruškovy předpoklady nenaplňují. Ale co už. Jednak zatím nikdo neví, jak to skončí, jednak Vondruška je sice vynikající spisovatel, ale nepíše sci-fi. Jejich autorům předpovědi velmi často vycházejí.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

In reply to by Anna (ne z KHS) (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ano, Divoké... jsou silné a vynikající:-).
A od Vodrušky jsem Kroniku bohužel nečetla, tak nemůžu porovnávat...
Ale Čína mě tak nějak trochu fascinuje:-)

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

díky paní Bornové a Vám, která jste sem její skvělý článek dala. U toho dělám a hodně jsem s prací pokročil, mám dobrý pocit. A na labutě brzy dojde také, díky zato.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

A který z klasiků byl ten váš oblíbený? Jestli se tedy můžu zeptat:-)
Labutě vám neuletí:-). A já mám teď tak přetížený harddisk (hlava), že musím asi trochu počkat než je zas budu číst...
Četla jsem od ní (Nikola) poprvé tak asi před rokem. Něco se mi líbilo, něco už méně, ale řekla bych že zraje...:-)

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Anna (ne z KHS) (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ano, Divoké... jsou silné a vynikající:-).
A od Vodrušky jsem Kroniku bohužel nečetla, tak nemůžu porovnávat...
Ale Čína mě tak nějak trochu fascinuje:-)

Zatím bez slepic