Obětujeme levé křídlo

Autor

Tak nás vláda oblažila další skvělou reformou. Tentokrát bude třeba zreformovat výběr DPH. Tři sazby jsou totiž moc, budou jen dvě. Samozřejmě zmizí ta nejnižší a tak nám řádně podraží vodné, stočné a další poměrně nezbytné věci k životu. A aby plebs moc nevyšiloval, sazba DPH na potraviny klesne o jedno procento. Sice je to jen pracovní materiál, který „unikl“, ale nepochybuji o tom, že se v nejbližších dnech najde neuvěřitelné množství expertů se spoustou titulů před jménem i za jménem, kteří národu objasní, jak to vláda skvěle vyřešila a jak moc nám to do budoucna pomůže. Tito hoši dostanou patřičný prostor v mééédiích, pak se to potichu zavede a všechno bude cajk.

Tady je nejlépe vidět, že na ideologii záleží a záleží na ní sakra hodně. Libtardi mají konečně svojí milovanou vládu, konečně se nám do politiky vrátila slušnost a řád, konečně není u moci žádný bývalý komunista, konečně nikdo nekrade, nezaklekává, nevyhazuje z práce, konečně máme svobodu slova a vláda jen bojuje s proruskými dezinformátory… a proto vlastně nevadí, že se zdražily potraviny, nevadí, že se zdražil benzín, nevadí, že se zdražilo topení a vůbec všechno, protože světlé zítřky jsou už za rohem.

Tedy… hned jak se zbavíme těch všivých důchodců, kteří nám zanechali spálenou zemi a tak si žádné důchody nezaslouží. Kdo to řekl? Mladý, krásný a chytrý pirát Jakub Horák. Prý marketingový expert… Co na tom, že před volbami se Richterová ještě fotila s autem, kde byla napsaná hesla vstřícná k seniorům. Co na tom, že se všichni zaklínali péčí o důchodce. Teď už jsou jednoduše přítěž a s nimi i všichni ti, kteří sice pracují, ale z výplaty vyžijí stále hůř.

To je totiž celá vládní politika. Nejen u nás, ale v celé Evropě. Obětujeme levé křídlo. Už nejde o to, něco zlepšovat nebo se snažit o nějaké sjednocení společnosti. Už jde jen o to, zbavit se přítěže. Do lodi nám teče už dlouhá léta, to všichni víme. Ale všechny předchozí vlády se alespoň pokoušely některé díry ucpat. Snažily se alespoň budit dojem, že jsme všichni na jedné lodi… ano, říkali to především proto, abychom neremcali a pěkně pumpovali, ale alespoň nám dávali zdání, že se se všemi počítá.

Musel přijít až Fiala, který ve své nekonečné moudrosti konečně rozseknul ten gordický uzel globalizace, kdy sice stát potřebuje stále více peněz, aby zmírnil úděl těch, kteří neudrželi krok s vývojem a na propojení celé planety jen prodělali, ale zároveň stát peníze nemá, protože stále větší díl ekonomiky se obejde i beze státu a dokáže si zařídit, aby daně platit nemusela. Za Fialy to konečně vymysleli… prostě obětujeme ty, kteří nebyli dost flexibilní.

Přitom je to neuvěřitelné. Vláda vybrala neskutečné peníze na DPH, snížila valorizace, snížila zvýhodněné jízdné, má obrovské dividendy od ČEZu… a přesto je rozpočet v deficitu jaký tu nikdy nebyl. Samozřejmě žádný pravdomluvný intervjuk ani minutu nepátral po tom, co se s těmi penězi děje. Kam tečou? Na Ukrajinu, nebo na lipskou burzu? To se musíme domýšlet sami…

Zakázky v průmyslu klesají, obchod s nemovitostmi se téměř zastavil. Klesají tržby v maloobchodě. Už jsme slyšeli o skvělém nápadu na energetické štítky, podle kterých budeme z budov platit ekologické daně… Prostě… obětujeme dezoláty, ti nás stejně volit nebudou, obereme je o všechno, protože jsou přítěží na naší cestě k bezuhlíkové ekonomice a veganské budoucnosti, která je tak správná a hodnotná, že se o tom prostě nesmí pochybovat.

I ten Mao se svým Velkým skokem snažil zařídit, že stoupne výroba, že se lidi budou mít líp. Sice to nedopadlo, ale jeho vizí byla budoucnost, ve které se mají všichni dobře a mohou si koupit spoustu blbostí. Tohle je asi poprvé v dějinách, kdy nám kormidelníci vnucují představu, že se budeme mít hůř a ještě nás to bude bavit… Ale ono jim to asi funguje, libtardi tomu tleskají a radostně platí a platí.

Hele, zkusili jste si někdy spočítat, o kolik peněz jste přišli od první demonstrace loni v září? Kolik nás stálo to, že lidi nevěří v možnou změnu? Kolik stály všechny ty strachy, aby se díky demonstrování náhodou někdo nevyšvihl? Ani na chvíli to nevypadalo na volby, ale fejsbůk je stejně plný především obav z toho, aby si náhodou někdo nepomohl do sněmovny. Tento leitmotiv držel Láďa Vrabel, že jde přece o lidi a ne o politiky… a mezitím se začalo mluvit o mobilizaci, ceny řádně stouply, před průserem nás zachránila teplá zima a pokrytectví našich elit,protože ruské suroviny dál kupují, jen je přejmenovali…

Každou domácnost to stálo desetitisíce a každý den, co je tato vláda ve funkcích stojí další a další prachy. Zatím se státní dluh každý den zvedal asi o dvě miliardy… To bude nejspíš pokračovat a všichni navíc pěkně připlatíme za pivo i vodu. A buďte si jistí, že za měsíc přijdou s další skvělou reformou.

Místo v autobuse na demonstraci do Prahy a zpět stojí tři stovky… Jednou za měsíc… Stačí si kliknout na stránky Česko proti bídě a zavolat koordinátorovi.

Jo, stotisícová demonstrace s vládou nehne… A větší se nesvolá, protože stále je důležitější, aby z toho náhodou někdo neměl politický prospěch. Tato obava stojí miliardy denně a platí ji především ti, v jejichž zájmu se demonstrace svolává. Platí ji především ti, kteří sice vidí neschopnou a zaprodanou vládu, která je denně obírá, ale na demonstraci nepojedou, protože…. ale to je vlastně jedno.

Přitom oni se svojí politikou už ani netají… důchody zrušit, protože dědeček a babička jen ujídají chlebíčka. Plebs obrat o pracně získané nemovitosti, protože jim to dává příliš mnoho svobody a příliš mnoho jistot a oni si pak dovolují remcat. Sebrat jim hotovost, protože je třeba kontrolovat, co jedí a za co platí. Je třeba eliminovat ideozločiny hned v zárodku… nebo je ani nedopustit. Už se s námi nepočítá. Staří pod most a mladí do války. To vše ve jménu zelené budoucnosti, kterou ani konflikt na Ukrajině nesmí zastavit.

Já vím, že to opakuju do zblbnutí, ale prostě je to tak… buď můžete čekat dalšího dva a půl roku a pak hodit svůj hlas vašemu favoritovi, který nás zaručeně vytáhne z tohoto marasmu…. a počítejte s tím, že k volbám už bude moci přijít i celá rozsáhlá ukrajinská diaspora a bude možné volit korespondenčně…

Nebo prostě podpoříte to, co je. Buď přijdete na demonstraci, protože se počítá množství, které musí růst a nebo si počkáte na mnohem lepšího a čistšího lídra, který to určitě bude dělat líp a budete mít alespoň malou naději, že rostoucí protesty stále širší masy lidí vládu nakonec svrhnou. A nebo půjdete na jinou demonstraci nebo půjdete na náměstí se svíčkami, nebo si zaplatíte kurz v Jungmannově akademii, nebo prostě uděláte něco jiného. Ale sedět doma, to je teď nejdražší váhání.

Aktuálně nejlevnější jsou tři stovky na nedělní demonstraci…

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (241 hlas)

Komentáře

Je to až neuvěřitelné! To už se skoro nedá číst! Připadá mi, že neuplyne snad už ani hodina, aby ti zkázonoši něco totálně nepodělali nebo se o to aspoň nepokusili! Tlačí na pilu čím dál víc a čím dál rychleji!

Průměrný počet slepic: 4.7 (47 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zdravím Itkicu..., chyběla jste.

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

Děkuji, také zdravím:-)!
"Uvidíme" se na demonstraci:-)

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

doufám že je na Vaší straně vše v pořádku, měl jsem trochu obavy.

Ano, je to tak. Ale hlavně, snížit daň loteriím je za současné situace nejen ekonomicky a morálně neobhajitelné, ale určitě to není zadarmo. A o poštách raději nemluvit. Věřím, že je chtějí zlikvidovat do voleb, to stihnou. Teď zruší pobočky, ztráta samozřejmě silně naroste, tak potom zruší celou poštu. Litujeme Ukrajince, že jim po válce v silně zmenšené zemi nebude nic patřit, ale nejsme na tom lépe.

Průměrný počet slepic: 4.7 (28 hlasů)

Děkuji za starost:-). Nebylo vše úplně v pořádku, ale to tak máme střídavě asi všichni...
A přiznám, začala jsem spíše špatně snášet ty "nekonečné, nesmyslné dohady s úderkou" i stoupající "agresi" v diskuzích...
Vyvolalo to ve mně tak trochu pocity "vše je marnost nad marnost" a musela jsem v zájmu zdraví vynechat:-)
Četla jsem co se dalo a dělo, ale diskuze jsem si odpustila...
I tak toho špatného dění je víc než bychom si kdo přál! Opravdu nějaká "jobovka" snad každou hodinu...
Pošta, jak píšete, nácvik odvodů, a to dnes neuvěřitelné: "zvedneme DPH u vodného a stočného a snížíme daně z hazardu". Naprosto to naplňuje to ono " a ani to nevydávají za déšť"...
Prubují, kde jsou naše hranice, co ještě vydržíme... A zdá se, že vydržíme dost, jenže my těch pák moc nemáme... O to víc bychom se měli snažit být soudržní a dělat aspoň to málo co je v našich možnostech...

Průměrný počet slepic: 4.6 (46 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Které by se hodily na palač a kde jsou vaše návrhy na nápravu,nevadi vam jejich absence soudružky diskutérky?
No ni?

Průměrný počet slepic: 1.8 (21 hlas)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

co můžete, více nejde. A proto není k ničemu se nervit. Vím že je to těžké, ale asi jediná cesta. Naši předci si museli poradit za válek, padesátých let, karibské krise, také si poradíme.

Průměrný počet slepic: 4.7 (16 hlasů)

I já doufám, že si s tím nějak poradíme:-).
Ale skoro nabývám přesvědčení, že takovýhle průser tu ještě nebyl...!
Těžko soudit to, co člověk neprožil, ale přesto to, do čeho jsme se dostali moc srovnání asi nemá. A ten tlak je příliš velký. A ten fanatismus "vyvolených" je ještě větší.
Takže někdy je to tak trochu "o ztrácení víry", ale to jsou jen slabé chvilky, "bojovat" se musí:-).
Spíš jsem potřebovala nenechat se "demoralizovat" falešnými argumenty a demagogií na husto!
A vyhodnocovat si ve větším "poklidu" informace.
A když to zas dnes tady trochu čtu, tak ach jo, není to lepší:-)

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

vemte si sebou jakoukoliv zbraň a přijeďte si to vybojovat. Jinak je to o ničem. Pochopte, že svobodu sametem nikdy nedosáhnete. Sami vidíte, kam nás ten samet dostal.

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)

Společnost je poctivě programově atomizována. Rozdrcena na kousíčky, které spolu odmítají soudržnost.
Představa, že ji někdo v současnosti sjednotí, je mylná!
V Praze, stejně jako ve zbytku státu, není jak rozbít systém.
Tak, jako oni se sjednotili na prospěchu z koryt, musí se opozice sjednotit na prospěchu z likvidace systému.
Tak, jako jejich systém atomizuje společnost, je nutno atomizovat JE.
Zasít rozkol mezi nimi.
Zasít nedůvěru mezi nimi.
Zasít strach!
V dostatečně velkém davu schováme ty roušky a nemáme strach.
Ale v nemocnici s maminkou na kriplkáře si tu roušku vezmu, aby nás vůbec vpustily do továrny na udržování života.
Kdo se postaví před financlichvářovi před sídlo s plakátem:
NECHCI NA VODU DPH 21% ?
Odveze ho policie? Ale ten lichvaministr nám s DPH na vodu leze do každého bytu osobně!!!
To přece není ten blboněma vyvolený. To je ten hajzl, co nám pro peníze za naši vodu leze do peněženky, aby ony splácely dluh na půjčku pro Kyjevskou juntu!
Tyhle od koryt dobrovolně neutečou.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Že nikdo z diskutujících nemá nejmenší zájem o změnu k lepšímu pomocí doposud nejlepšího už existujícího návrhu Programu Národních Zájmu tzv PNZ.
To znamená,že nikdo nema opravdový zájem na diskusi s cílem změny režimu,který si dovolí vykrádat voliče už 34 let na pr.o dvě třetiny přijmú domorodcu,dále nikdo nechce zajistit kontrolu na straně SV námi zvolených tzv ZASTUPCU,"kteří jsou odhodlání rozbít republiku na sračku svou ideologii neomarxismu a nikdo z politickych formaci nedovede odhálit co je vlastně cílem námi zvolených prý zástupcu!
,Dále má být zajištěno už 34 let trvající embargo na Zákon o referendu,není nejmenší zajem o zrušení funkce GŘ veřejnoprávní televize kdy majitel si ji zprivatizoval na monopol informací nejen v mnoha případech lživých,ale i tak manipulativních,že ovlivňují volby a voliči ze Společnosti Voličů( SV )jsou tak ohlupeni,že volí jen ty politické formace,které si za žádnou cenu nedají do svých úmyslně vadných programu nas SV PNZ kde jsou obsahem jasné požadavky voličú ,jejich zaměstnavateli ,kteří si je proto extra platí a doposud jen ignorují jakékoli návrhy programu PNZ,mezi,které patří i zastavení ničeni republiky NEOmatxistickou ideologii přizpůsobené jen BANKSTERUM,kteří plánují na zaři domorodcúm zajistit tzv pas DIGITALNI EVROPSKE IDENTITY,který bude nutný k vykradení všech peněz a majetkú ,kterážto práce postupuje mílovými kroky salamovymi metodami INFLACE,brzy Hyperinflace a poslední 6 priorita řízení světa má být VALKA!
Vzhledem k nezájmu o jakoukoli změnu a i kvuli mému dost velkému nejméně 10 dennímu zaneprázdnění si dále rozmyslete bitvu ostrými myšlenkami co chcete dále provádět za změny,kdy už tu dokonce leží bez dostatečného zájmu dokonce dva návrhy tj

A.Zmena na Sociální stát potažmo SOLIDARNI STAT,kde vzor jsou sousedé,kde takový stát funguje už dávno.
B.Švycarska demokracie ,kde existuje dokonce i STRANA,ale vlivrem totální manipulace z voliči si ji nesmí nikdo ani všimnout když se vyvíjí už stovky let!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.4 (17 hlasů)

Asi bude nutné si najít stát, kde budou voliči jevit více zájmu o PNZ... Já se tedy osobně tomu nezájmu moc nedivím. Co to má přesně znamenat ta změna na Sociální stát potažmo Solidární stát? Jak a v čem by se to konkrétně mělo prakticky projevit? A kdo zakazuje "všímání si" Švýcarské demokracie? Pokud se Vám bude dařit prezentovat Vaše myšlenky tak krypticky jako doposud, tak se obávám, že se úspěchu nedočkáte. ?Milkman

Průměrný počet slepic: 4.4 (12 hlasů)

Aby vám to po lopatě vysvětlovala na to nemám již čas. Musíte se to zkusit dostudovat a zeptat se sám sebe jak je mozné,že vedle u sousedů máji tak vysoké platy a zda to není tím Sociálním státem a i tím režimem používané zákony,které u nás záměrně chybi a navíc v prvním článku Ústavy Sociální stát zcela záměrně není a národ Śvejku z toho prý má obrovskou radost neboť se jak vidíte nikdo nezajímá o jeho definici s nečekejte,že vám budu rozumy nalévat do hlavy ,když NIKDO jiný o tu změnu nemá žadny zájem,
To by byly vysoké śkoly naprosto nepotřebné a stačil by internet a šup zeptáte se a ono vám to spadne z nebe přímo do kapsy.
Copak nevidíte že vám ODS president nařídil kapitalismus bez přivlastkú tj skrupuli a ten vás hezky obere o všechno a bude klid ,on to má totiž ve své ideologii nařízeno hezky vyrubat bohatsvi pro sebe a udělat z Česka banánovou republiku tak,aby to nikdo nezpozoroval
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.4 (12 hlasů)

Myslíte sousedy ČR? Těch je několik. Pravděpodobně asi budete myslet SRN, kde mají skutečně vysokou životní úroveň. Čím to je? Vysokou pracovní morálkou, rozvinutým průmyslem s vysokou přidanou hodnotou, přijetím Marshallova plánu, zodpovědnou měnovou politikou německé centrální banky v období do přijetí Eura, vhodně zvoleným mixem fiskálních a monetárních politik, tržním hospodářstvím, fungující státní správou, a tak dále a tak dále. A díky tomu si mohou právě dovolit v nějakém rozsahu udržovat i sociální stát. Takže sociální stat v NSR je důsledkem ekonomického růstu a nikoliv jeho příčinou. Nebo si myslíte, že uvedení proklamace "Česká republika je sociální stát" do Ústavy ČR by u nás vedlo ke zvýšení platů/životní úrovně? A skutečně nevidím, že ODS president nařídil kapitalismus bez přívlastků. Pokud myslíte V. Klause, tak mi dosti uniklo, že by něco takového nařídil. Mohla byste mi prozradit, kde takové nařízení najdu? A pro úplnost dodávám, že prezident nemá v ČR žádnou zásadní politickou moc. Tu má vláda. Milkman

Průměrný počet slepic: 3.7 (15 hlasů)

Opakují vám pokud si sám nedostudujete to co je potřeba, budete si jen sam sobě zduvodnovat proč nic nejde a zbytečné tu hledat návody jak zbohatnout beztoho,aby jste se hnul a začal se studiem nejlépe ihned.
No ni?

Průměrný počet slepic: 1.6 (10 hlasů)

A co přesně bych si měl dostudovat? A kde jste přišla k tomu, že tu hledám návody na zbohatnutí? Milkman

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

podívejte se na doby ministra financí, předsedy vlády a médii tlačeného nejpopulárnějšího a nejlepšího politika. Tehdy neustále prosazoval kapitalismus bez přívlastků, žádná třetí cesta, privatisace, neviditelná ruka trhu, nutnost zahraničního kapitálu. Když se na to dnes podíváte, jsou to základní kameny naší dnešní ekonomické mizerie.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

že nikdo z diskutujících nemá nejmenší zájem o změnu k lepšímu pomocí doposud nejlepšího už existujícího návrhu Programu Národních Zájmu tzv PNZ. A jakby také někdo mohl ten zájem mít, když ten program je TAK UTAJOVANÝ, že nikdo neví, o čem to tady mluvíte. A když poprosím o nějaké informace, o odkazy, tak na to kašlete. Tak buďto se přestaňte divit a nepište to ady stále dokola, nebo podejte relevantní informace, o kterých by se dalo diskutovat.
A malá výtka: Vaše komentáře mi ze všeho nejvíc připomínají tu Mládkovu písničku, která je složena ze samých zkratek! Nerozumím tomu!

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by Anna (ne z KHS) (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hned v komentu ,na této straně PNZ vyčuhiuje ,jen si ho prectéte a zkuste si to PNZ tiše tady napsat a zeptejte se čemu nerozumite.zkuste si ho ho najít.
Aby bylo jasno nebudu ho co pět minut opakovat,už teď si chcete udělat ostudu,že si ho murputne odmitate přečíst a pak se divíte,že ničemu nerozumíte Oj,Oj,Oj bože muoj!
Znova vám to opakují
Prvním programovým bodě je návrh změny na takový režim ktery nemusí krást dvě třetiny platu a penzí a o tom se navrhuje TADY diskuse.Tak zkuste napsat který bodík by se vám hodil ,bude to A.nebo Bé?
Čtete pozorně s dobře členko SV,která program PNZ neumí najít a má ho přímo před nosem!
Uvádím hned 2 existující úspěšne režimy ,tak zkuste napsat proč úporné odmitate boj o dvě třetiny svých peněz a přijmú a tak se aspoň rozšoupnete a zkuste se potěšit než vám bude NEOmarxisty ukraden nos mezi očima a už v září má probíhat první příprava a 23.rijna prý podle toho lejna budete musít dostat pěknou ránu do čumačku a budete se divit i ušima a uvidíte všechny hvězdičky!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Když ale je v tom kotli nám žábám tak příjemně teplo. Už to ani nesmrdí uhlím a plynem, ale je eko-bio-emviro-elektrický!
Kolem plavou banány, mořské plody, cibule za 40 Kč, fejsbůk, bitkojny, zálety do Egypta nebo Thajska, muzika v mobilu zdarma, mama-hotel, mańána zítra je taky den...
Co se vám furt nelíbí? Jednotná společnost? Jednotný názor? Jednotný grýndýl?
S Evropskou říší komisařů na věčné časy a nikdy jinak?

Zatím bez slepic

Zaplatit 300 Kč a jít do demonstrace, která počítá jen se změnou loutek ve vládě, je možná pro Vidláka fajn, ale ten, kdo již v březnu demonstroval za skutečnou změnu, má na vybranou i z jiných možností a ty mu Jindra Rajchl nezajistí, ale dost možná, že ho pak udá jako ty ostatní.

Průměrný počet slepic: 3.7 (10 hlasů)

In reply to by jarka (neověřeno)

Trvalý odkaz

ad) "Vláda vybrala neskutečné peníze na DPH, snížila valorizace, snížila zvýhodněné jízdné, má obrovské dividendy od ČEZu… a přesto je rozpočet v deficitu jaký tu nikdy nebyl. Samozřejmě žádný pravdomluvný intervjuk ani minutu nepátral po tom, co se s těmi penězi děje. Kam tečou? Na Ukrajinu, nebo na lipskou burzu? To se musíme domýšlet sami…"

Vidlák se zřejmě sám také řadí mezi ty "pravdomluvné intervjuky", protože sám také pro jistotu ani minutu nepátral. Pokud by pátral, nemohl by totiž psát lži o Ukrajině a lipské burze. Není třeba se domýšlet, stačí navštívit stránky MF zde https://www.mfcr.cz/cs/aktualne/tiskove-zpravy/2023/pokladni-plneni-sr-… . Práce na jednu minutu, výsledek za únor 2023 je zde:

Celkové výdaje meziročně vzrostly o 95,8 mld. Kč, dále rozepisuji jednotlivé položky od největších k nejmenším (nad 0,5 mld.):
výplaty důchodů +18,0 mld. Kč
zastropování cen energií +15,1 mld. Kč
transfery státním fondům, které zatím tvoří více než tři čtvrtiny všech investic ze státního rozpočtu (např. dopravní infrastruktura, nová zelená úsporám) +13,9 mld. Kč
běžné transfery příspěvkovým a podobným organizacím +12,4 mld. Kč
Obsluha státního dluhu + 11,4 mld. Kč
předfinancování podpory sociálních služeb +11,1 mld. Kč
prostředky na platy pedagogických a nepedagogických pracovníků na základních a středních školách +3,4 mld. Kč
výplata pomoci firmám v energeticky náročných odvětvích +3,0 mld. Kč
dávky pomoci v hmotné nouzi +1,6 mld. Kč
vyšší zálohy soukromému školství +1,4 mld. Kč
příspěvek na bydlení +1,3 mld. Kč
prezidentské volby +0,6 mld. Kč
kompenzační příspěvek na nouzové ubytování osob z Ukrajiny +0,6 mld. Kč

Nejvíce tedy zvýšily deficit důchody, následuje zastropování cen (mnozí zde chtěli velkorysejší), investice a dluhová služba. Ukrajina se krčí s 0,6 mld. Kč na posledním místě. Tak prosím, Vidláku, příště nedomýšlet, vypadá to pak, jako že si opět vymýšlíš.

Průměrný počet slepic: 3.2 (11 hlasů)

nás stála ke konci února 28 mld - a to je ofiko údaj, vláda se tím sice nechlubí, ale ani se to netají.
A ta valorizace důchodů je kvůli nehorázné inflaci. A velkou část nehorázné inflace tvoří nehorázné ceny elektřiny, které, na rozdíl od zbytku Evropy, nechali fialoví bolševici bobnat do nebeské výše a jediné, co jim u toho došlo, že dostanou víc na dividendách - ale že to meganavýší výrobní vstupy firmám, které to budou muset promítnout do cen - takže buď nehorázně zdraží a lidé to budou i tak kupovat, nebo nehorázně zdraží a zkrachují, protože za tyto ceny to nikdo kupovat nebude. A to neberu v potaz velký pokles cenové konkurenceschopnosti našich firem v zahraničí, protože všichni kolem mají ceny elektřiny, tedy výrobní vstupy, podstatně nižší.
Že to nesmyslné tzv zastropování cen elektřiny bude pěkně drahé pro státní kasu a ještě ke všemu bude stejně cena elektřiny proti okolním státům o hodně vyšší se vědělo hned, jak to ti fialoví tupci vykutili - stačilo zastropovat cenu u výrobce a odejít z lipské burzy - vzhledem k tomu, že elektřinu nenakupujeme, ale vyrábíme si ji, a to za hubičku, mohli jsme s normální vládou získat nejen nižší valorizaci penzí, protože by inflace byla mnohem nižší, ale i vyšší koupěschopnost neožebračených lidí (= vyšší domácí spotřeba, která je v naší ekonomice velmi důležitá + stabilní vysoký výběr DPH) a parádní konkurenceschopnost firem u nás - kvůli nízkým cenám vstupů.
Takže výsledek? České firmy budou krachovat, zahraniční velké firmy odejdou někam, kde jsou ceny vstupů nižší, výběr DPH, nad kterým si tak fialovci libovali, protože se počítalo z nehorázně navýšených cen, se bude snižovat, protože lidé nebudou mít za co nakupovat - a co nutně potřebují, si pojedou nakoupit do vedlejšího státu, kde je to cenově nesrovnatelné. A jako bonus dostaneme tak strašlivé státní zadlužení, jaké tu nebylo dosud NIKDY. A ta slavná "dluhová služba" tím porostě do závratných výšin.
To, co předvádějí fialovci je postup , jak ekonomicky zničit stát. Je to naprosto nepochopitelné. Celý ten masakr jak inflační tak státně zadlužovací jde vyloženě na triko totální neschopnosti současné vlády.

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

Těch 28 mld. - prosím zdroj. Předpokládám, že to bude za celých 13 měsíců války, nikoliv za únor 2023.

Odchod z lipské burzy, jak již bylo mnohokrát vysvětleno, není právně realizovatelný.

Za inflaci zodpovídá ČNB v čele s Babisovsko-zemanovskym Michlem. Od jeho nástupu do funkce s inflací nebojuje.

Kde máte ty krachy? Máme nejnižší nezaměstnanost v Evropě, ne-li na světě. Pokud něčí krach uvolní pracovní sílu, ekonomice to jen prospěje.

Průměrný počet slepic: 3.2 (6 hlasů)

Stanjurovo ekonomisti a Národní rada lichvářů zapomněla do tabulky zapsat:
- snížení počtu státních zaměstnanců o 10 % = ? miliard
- opuštění Lipského energetického bazaru energií = ? miliard
- opuštění výpalného Emisních Bruselských povolenek = ? miliard ?

Zatím bez slepic

Píšou tam, že je to návrh Stanjury osobně. A že podobný návrh se pokusil protlačit Benda. Že proti nim stojí nejen opozice, ale i jejich vlastní koaliční strany mimo ODS, která se ještě nevyjádřila. Určitě všechen vztek ve vlákně směřuje konkrétně na pány Bendu a Stanjuru, a místní diskutující jsou vděční za STAN, KDU-ČSL, ANO i SPD, které jsou rázně proti :)

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

To je co za výraz ? Pro mě jsou to Liberasti. Od vzoru Pederasti.

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Ve středu v 10 hodin má začít blokáda hraničního polsko-ukrajinského přechodu v Dorohusku. Zemědělci z Polska, Česka, Rumunska, Bulharska a Slovenska chtějí přechod na tři dny zatarasit kvůli dovozu velmi levného ukrajinského obilí do zemí EU. Uvedl to dnes polský web wyborcza.biz

Průměrný počet slepic: 4.5 (20 hlasů)

tranzit ua zemědělských komodit - protože to nešlo po moři. A všichni hýkali, že to musíme udělat, protože na to ua obilí úpěnlivě čekají hladovějící Afričané.
Výsledek? Do Afriky šlo nula nula prd, skoro všechno zůstalo v Evropě - a Ukrajina se tak podvodem dostala na společný evropský trh, kde nemá co dělat - a to ještě takovým způsobem, že je nulová kontrola nezávadnosti z ua dovážených komodit (většinou by to kontrolou kvality neprošlo - pesticidy, těžké kovy, GMO )- protože to přeci nemělo zůstal v EU.
Takže držím blokádě palce, ty zemědělské komodity z Ukrajina nemají v EU co dělat.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Vláda je neomarxistická v kultuře (gender, klima, multikulti) a v ekonomice je to kombinace toho nejhoršího z neoliberalismu (tržní kecy, vyšší nepřímé daně místo progresivní sazby daně z příjmů lidí i firem atd... vyšší nepřímé daně zdraží věci všem, ale boháčům málo, zato progresivní sazba daně by mohla ulevit chudým a zatížit víc bohaté, kterým ale stále zbyde spousta peněz na utrácení) a to nejhorší z neomarxismu (green deal, takový zásah do trhu najendou nevadí? To najednou nevadí trhu? To trhu vadí víc než kdyby Fiala zvedl přímé daně... ale proti tomu se trh neozve, protože proti EU se jít bojí... proti českým důchodcům a chudým ne...

Protože "trh" ví, že češi jsou většinově hovada co si nechaj líbito to, co by si v EU nikdo jiný nenechal, ceny jak Němci a platy 1/3 a důchod o mnoho let později než Frantíci a tam hoří náměstí... ale čech = debil (většinově), takže... no problém
.

Průměrný počet slepic: 4.1 (24 hlasů)

ale neházíte toho na něj trochu moc ?

Průměrný počet slepic: 4 (7 hlasů)

já mam starou levici rád, ale tu nemarxistickou část

Průměrný počet slepic: 4 (10 hlasů)

A novou levici přímo nesnášim...

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

Mezi Marxem a neomarxismem samozřejmě rozdíl vidím, nelíbí se mi ani jedno, ale neomarxismus je o dost víc vyšinutý...

Průměrný počet slepic: 3.8 (9 hlasů)

se všemi třemi výroky.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

řekl bych, že chudák Marx toho má se současným NEOmarxismem pramálo společného....

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Je to kontravýmysl banksteru,kteří používají vždy podvodných triku l\k dosažení rabujících dílu a jak vidíte ani vy jste nerozpoznal kde ,ve svém KAPITALU nechal strejda Marx pro ně /DIRU!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.2 (6 hlasů)

To spojení Marx - Gramsci - Frankfurtská škola - dnešní šílenství a třeba kritická teorie rasy (vychází z kritické teorie Frankfurtské školy), to tam prostě je... akorát se na to nabalilo spousta dalšího balastu: postmoderna, něco z liberalismu,...

Průměrný počet slepic: 3.9 (10 hlasů)

Feminismus, freudismus,...

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

A jak ten NEOmatxismus bude dobíjet už tak zubožené Česko do role totálních bidniku a gigantické BIDY ,což nám odmítají námi zvolene formace prozradit,aby byl malleur!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

BINGO!!! Melu, to tady znova znova ,TATO VLÁDA ,MUSÍ DO HAJZLU!!! To, je jediný úkol opozice,právě teď!!!

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

K příštím volbám už může dorazit i ukrajinská diaspora a děti se mohou ve školách zase učit nenáviděnou ruštinu. Tedy ukrajinštinu, ale ono to vyjde nastejno, já to třeba nepoznám, ten jazyk slyším na ulicích denně…, vím jenom, že nemají „G“.
Určitě to dnešní ukrajinští sympatizanti ocení a budou se doma rádi se svými dětmi zase učit….

Průměrný počet slepic: 3.8 (15 hlasů)

Rajchl:
Tak tohle nevymyslíš! (19.00 hod)

Ve 14.00 jsem zveřejnil zprávu o mobilizačním cvičení pro lékaře v Ústeckém kraji.
První hodinu mě zasypávali fialoví kavárníci komentáři, že je to fake, že tam není razítko a podobnými ”kvalifikovanými názory”.

Pak změnili taktiku a začali zasvěceně psát o tom, že taková cvičení probíhají každý rok, a proč straším, když je to úplně normální věc.
Svá tvrzení opírali o fact-checkingové články svých ikon z Manipulátorů a Demagogu.

A pak v 17.30 vyšel na Seznamu článek, jenž potvrdil to, že dokument je pravý a že lékaři se podobného cvičení ještě nikdy neúčastnili, s tím, že předseda i místopředseda ČLK o něčem takovém slyší poprvé v životě.

Během 3 hodin tak došlo naprostému a úplnému zesměšnění celé pětikoaliční úderky v čele s Janem Cemperem. 🙂

A tak je to s nimi pokaždé. Lživě cás napadají a urážejí a když se po pár hodinách ukáže, že byli úplně mimo, tak se uchýlí ke svému oblíbenému úniku ve stylu “no a co, stejně je Rajchl hroznej.”

Je na čase opustit jejich politiku dogmatických lží a vŕatit se k pravdě.
16. 4. 2023!

--------------------------------

Tak přátelé, začíná jít do tuhého. (14.00 hod)

V příloze naleznete text e-mailu, jenž byl dnes ráno s vysokou důležitostí rozeslán lékařům v Ústeckém kraji.
Oznamuje jim, že na 18.5. je naplánováno mobilizační cvičení, kde se bude ověřovat připravenost a proveditelnost odvodního řízení!

Jinými slovy lékaři a sestry se budou školit v tom, jak odvádět civilisty v případě vyhlášení mobilizace.
Akci pořádá Krajské vojenské velitelství v Ústí nad Labem.

Kdo chce, může si jistě myslet, že je to jen takový test připravenosti. Já osobně se ale domnívám, že je to další krok v jejich plánu.
Jak řekla jedna z lékařek, které tento e-mail přišel - “teď už se nám na semaforu rozsvítila oranžová”.

Tak jak? Budeme se dál handrkovat o detailech, nebo už konečně všichni pochopíme, že nám teče do bot a sejdeme se v neděli pod koněm a pokusíme se tuhle vládu společně zastavit?
16. 4. 2023!

EDIT: Baví mě reakce názorových oponentů, jak půlka z nich píše, že je ro hoax a druhá půlka zase to, že je to normální věc, která se dělá každý rok. Tak si aspoň srovnejte noty, soudruzi. 🙂

Smutnější už jsou reakce typu “a co demonstrace změní?” No, když nás tam bude málo, tak nic. Když milion, tak všechno. Každopádně pokud zůstanete sedět doma a dokola psát, že se stejně nic nezmění, tak se zcela jistě nic nezmění. Pak ale nepište, jak je fialová vláda na nic a pokorně čekejte, co na vás v příštích měsících zase vymyslí.
Já se alespoň o něco pokusím. Je to pro mě tisíckrát lepší varianta, než sedět doma a nadávat. Bez vás to ale samozřejmě nezvládnu - to je zcela jasná věc.
Takže to ve finále není o tom, co udělám já, nýbrž o tom, co uděláte nebo neuděláte vy.

Průměrný počet slepic: 4.5 (25 hlasů)

V České poště jde o vyšší politiku, než lidé tuší.

Česká pošta má spoustu nemovitostního majetku, ohromné budovy, např. jen namátkou v Praze v Jindřišské ulici, a všude v ČR je spousta lukrativních budov, pozemků
a to chtějí rozkrást. Je tam velký ekonomický zájem privatizérů na rozkradení tohoto majetku, o což se snaží už 30 let.

Již dříve např. oddělili vlakovou dopravu České pošty, na které privatizéři vydělali, ale občané z toho nic neměli.

Privatizaci České pošty chce tato vláda stihnout ještě ve volebním období. Tzn. nakrást pro sebe za 2 roky obrovské peníze a zabezpečit se na zbytek života. Na občanech jí vůbec nezáleží.

Poštu oddluží za naše státní peníze, pak ji postupně budou převádět do jiných budov, např. do obchodů, supermarketů, benzínek, obecních úřadů, restaurací aj.
Lidem řeknou, že mají dost poboček, tak co by ještě chtěli.

Pak ji nechají zprivatizovat.

Západní kupec je již jistě nachystán, korporáty mají vše naplánované dopředu, na jejich pokyn to vláda dělá.

Západem uměle vyvolaná válka snížila ceny nemovitostí, zadarmo se tak zmocní nevídaného mnohamiliardového majetku a ČR přijde o další státní podnik.

Vláda pak ještě zprivatizuje Budějovický Budvar a 50% firmy ČEZ.
Proto Fiala mluví o tom, že se musí oddělit distributorská a výrobní část ČEZ. Tu distributorskou pak prodají.
Potom už ČR nebude mít vůbec nic.

Průměrný počet slepic: 4.4 (23 hlasů)

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Ta poslední věta "Potom už ČR nebude mít vůbec nic." ten příspěvek zdegradovala na manipulativní lež.

Víte včelko, že stát vlastní i pár jiných věcí než jen poštu budvar a čez? Asi netušíte, že český stát je například majitelem firmy Lesy ČR, která vlastní většinu lesních pozemků na našem území. ČR je taky vlastníkem všech dálnic a silnic první třídy a prostřednictvím krajů vlastní taky silnice druhých a třetích tříd. Dále mu patří třeba pražské letiště, národní hřebčín v Kladrubech, pár léčebných lázní, vlastní firmu MERO, ČEPRO a další firmy, kde má stoprocentní vlastnictví, pak má taky podíly ve spoustě dalších firem, například Kongresové centrum Praha, Severočeské mlékárny, Korado a mnoho dalších. Vůbec se nezmiňuju o tisících budov, které jsou státní.

Nevím jestli jste překvapená, co všechno se skrývá pod tím vaším "nic" nebo jestli to víte a je vám to jedno, kdyby se stát zbavil i tohoto dalšího majetku. V každém případě tvrzení, že po prodeji pošty, budvaru a čezu už nebude mít stát nic, je lež jako věž. A něco důležitého to o vás říká.

Průměrný počet slepic: 3 (10 hlasů)

Komentář byl přeposlán, nicméně se s ním ztotožňuji v tom, že co půjde, to vláda hodlá zpeněžit.
Prodáno bylo i to základní - voda, prasárna, kterou by neudělal žádný jiný stát.... Myslím, že je to mnohem horší než prodej vámi zmiňovaného hřebčínu v Kladrubech.
Prodej Budvaru byli nuceni stáhnout. Zatím. A vás se při těch prodejích nejspíš nikdo nebude na nic ptát.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)