Když naštvete všechny...

Autor

Tak se nám ta tragikomedie kolem ukrajinského obilí „plného pesticidů“ pěkně rozjíždí. Kaufland stáhl mouku, kterou mu dodal slovenský mlýn, který měl s jednou šarží problémy a pro jistotu to nechává překontrolovat. V praxi se mouka prostě dodá někam jinam za cenu, díky které se zamhouří obě oči i laboratorní přístroje. Každý den se objevují další a další sprostí podezřelí, třeba ukrajinský slunečnicový olej. Agrární komora varuje před vajíčky i baleným masem, protože kdo v okolních státech mohl, ten krmil levnou ukrajinskou pšenicí i kukuřicí a teď, když se to u nich doma provalilo, tak to lifruje sem. Ceny masa, vajec i mouky zázračně klesají…

Do toho se mi ozval nějaký chlap, který mi po telefonu vysvětloval, že nadržuju oligarchovi z Agrofertu a on raději bude kupovat pesticidovou pšenici našich spojenců, protože ještě nedávno se všechny ty pesticidy používaly i u nás a nikomu to nevadilo. Odpověděl jsem, že pokud mu nevadí, že norma může být překročena třeba i dvacetkrát, tak mu přeji dobrou chuť. Ukazuje to, že média za posledních deset let odvedla vskutku kvalitní práci, protože než jíst české potraviny od Babiše, tak se raději naládovat jídlem pochybného původu z ciziny.

Když si to tak vezmu, největší Babišův hřích spočíval v tom, že umí vyrobit levné jídlo. Samozřejmě není ze sto procent masa, ale může si to koupit i uklízečka s minimální mzdou a to na tom mají hytlermarkety padesátiprocentní i stoprocentní marži. Kostelecké uzeniny k tomu mají i svoje prémiové řady, které se kvalitou nijak neliší třeba od řezníka Kšány… je to samozřejmě dražší, ale pořád ne tak drahé, jako v malých provozech, protože největší úspory jsou z velikosti. Auto také postavíte i v garáži, ale ne za cenu za jakou to postaví Škodovka, která to jede po statisících kusů. A i ta Škodovka by vám udělala auto ve stejné kvalitě, jako dokonalý řemeslník v garáži a pořád by bylo levnější. S potravinami to není jiné.

Ale o tom psát nechci… Dneska se zaměřím na úplně dokonalou schopnost této vlády naštvat naráz úplně všechny. Něco takového už tu dlouho nebylo. Vláda povolí dovoz ukrajinského obilí, které přes Polsko teď musí v uzavřených transportech a konvojích, které bude hlídáno po cestě, aby nějaký vykuk náhodou někde něco nevyložil, ale k nám klidně půjde dál. Polští zemědělci slaví vítězství, ti čeští jim na hranicích pomáhali s blokádami a jejich dobrý skutek teď bude po zásluze potrestán. Přijde k nám ještě více ukrajinského obilí, což jim ještě více sníží výkupní ceny ve žních. Jestlipak o tom někdo z nich takhle přemýšlel, když spolu stáli na hranicích a popíjeli vodku?

V této chvíli se ceny pšenice dostaly na předválečnou úroveň. Pro hnojiva, chemii i naftu to samozřejmě neplatí. To je pořád citelně dražší. K tomu začínají platit deagrofertizační pravidla rozdělování dotací, což znamená, že podniky okolo 1500 hektarů jsou v háji. Velcí hráči si to samozřejmě ohlídají, protože jsou velcí a stojí za nimi kapitál.

Já vím, že zemědělců je u nás méně než třeba LGBT komunity, ale řekl bych, že KDU už nikdo z nich volit nebude. A pokud si ti skutečně malí producenti myslí, že to vyhráli, protože jim vláda na dotacích nasype víc, myslím, že nejpozději ve žních budou dost zklamaní.

Obchodní řetězce jsou také naštvané. Vláda nedokáže uklidnit veřejnost, že je import nezávadný a oni musejí měnit nasmlouvané dodávky, protože to lidi nechtějí kupovat. Dokonce ani libtardi ne, protože jedna věc je, když pro evropské hodnoty krvácí burani z venkova, ale když máte pro evropské hodnoty žrát jídlo, které může být solidně kontaminované, to už je věc jiná. Jasně, není všechno jedovaté. Ale kdybyste věděli, že v platu vajíček je jedno kontaminované, také byste si z toho plata nekoupili nic. I když je jen tříprocentní šance, že dostanete to závadné.

Veřejnost je také naštvaná, protože je zase kšeft ýbr ales a nebýt toho, že ukrajinské obilí kazí ceny evropským producentům, nikdo by se neozval. Nikdo nic pořádně neví, protože by všichni v dodavatelském řetězci byli sami proti sobě, kdyby se přiznali. Sice teď vydávají různá prohlášení, ale já bych byl opatrný, protože každý může doložit, že bere i české obilí. Ale nikdo se nepřizná, že vzal i nějaké jiné a smíchal to dohromady. Když koupíte tunu českého obilí za devět tisíc a smícháte to s tunou ukrajinského obilí za tři tisíce, tak průměrná tuna stojí šest tisíc. A to je úplně jiná cena mouky… Tohle je jen ilustrativní příklad… nikoho neobviňuju, že to tak dělá. Já osobně bych se ale s prohlášením nespokojil… Papír snese všechno a abych uvěřil, musel bych vidět i všechny dodací listy.

Včera z oficiálních míst vypadlo, že ukrajinské pšenice jsou u nás nějaké tisíce tun… To pořád není tak moc… Víc to shazuje ceny, než ohrožuje na zdraví, ale vůbec se nemluví o mouce, která se k nám teď importuje ostošest, protože je o dost levnější, než ta naše. Pochybuju, že nějaký německý majitel obchodního řetězce bere ohled na naše zdraví a zajímá ho něco jiného než zisk, který na tom udělá.

Teď se ukáže, jak cenný je ten řetězec „z pole až na vidličku“. Který má dost velké potravinářské provozy, aby vyráběl levně a unesl dočasně vyšší ceny komodit. Který je dost silný kapitálově, aby ustál výkyvy na trhu. Který disponuje výrobními provozy hnojiv, osiv i chemie. Který je na obchodní řetězce také krátký, ale alespoň je schopen tvořit nějaké rezervy a ví, že je lepší dělat ztrátu na českém obilí, aby měl vyprázdněné sklady před žněmi, protože jestli to takhle půjde dál, tak budou výkupní ceny pěkně nízké.

Samozřejmě i za tohle může Babiš. Vláda sem pustí levné obilí, které může být kontaminované, to shodí ceny, ale po žních se na to zapomene a všichni ti intervjuci budou tvrdit, že za krachující zemědělce může Agrofert, protože málo platí. Vůbec jim nebude vadit, že kromě Agrofertu je tu i tržní konkurence, která také bude dávat málo, protože účetní bilance je neúprosná pro všechny stejně.

Takže si to shrneme…

Zemědělci právě zjišťují, že mohou klidně zkrachovat a nikoho to nezajímá.

Veřejnost zjišťuje, že vláda dokáže zajistit nižší ceny potravin jen díky riziku kontaminace.

Majitelé řetězců zjišťují, že jim lidi bojkotují výrobky, na kterých měli vydělat a vláda je nedovede uklidnit.

Bravo Pětikolko, bravo… Tohle se podaří málokomu. Babiš děkuje za voliče, Rajchl děkuje za voliče, i Okamura děkuje za voliče. Tak je to správné, tak to má být.

Pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Každý, kdo Institut podpoří částkou alespoň 350,- Kč si může v objednací aplikaci na Vidlákových kydech zadat adresu pro zaslání knihy. Platby jsou už spárovány s aplikací. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód.

Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“ Všem dárcům děkuji.

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (205 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Zeman podpořil demonstrace proti vládě. 

Ze židlí odborníky nadzvedly výroky, kterými vyzval demonstranty, aby vykopli vládu. I když je v rozhovoru pro MF DNES smírnější, „stále je to starý dobrý Zeman,“ hodnotí politolog.

„Nechci posuzovat primárně lídry těchto demonstrací, mě daleko více zajímají jejich účastníci. A ti evidentně nejsou spokojeni se svým osudem a zhoršující se životní úrovní. Tady bych citoval Ronalda Reagana, který jednou řekl: Jestliže vláda zhoršila vaši životní úroveň, vykopněte takovou vládu!“ komentoval současnou situaci Miloš Zeman pro MF DNES.

Zároveň se vyjádřil k označení, která se pro demonstrující vžila. Část politiků je totiž označuje za „dezoláty, flastence, chcimíry“. „V této souvislosti jsem mnohokrát citoval jednu krásnou větu ze Smetanovy opery Braniboři v Čechách. Ta zní: My nejsme lůza, my jsme lid.“

„Vyjádření dodává legitimitu snahám demonstrujících. Podpořil, že nejsou lůza, ale jsou to občané, kterým jde o něco významného a zajímají se o společnost a chtějí společenské problémy řešit. Tím pádem mají nárok být tam, kde jsou a dělat to, co dělají,“ hodnotí slova bývalé hlavy státu sociolog Pavol Frič...

Politika lidi frustruje, na demonstracích si vyjadřují podporu, míní odborníci
Podobně jeho rozhovor v nové roli - roli občana - hodnotí i politolog Aleš Michal. Připouští sice, že se Zeman nepatrně umírňuje, protože už nemá politickou moc, zároveň ale dává za pravdu Fričovi. „Pro část demonstrantů to může sehrát roli, mají politickou podporu, protože bývalý prezident je pořád politickou figurou,“ domnívá se...

Ani politologa Lukáše Valeše nepřekvapují Zemanovy výroky. Upozorňuje ale, že v rámci kritiky vůči současné vládní koalici není bývalý prezident jediný, komu není po chuti. „Kritických hlasů je nyní celá řada. Ke kritikům vlády patří i předchůdce Václav Klaus nebo expremiér Jiří Rusnok.“

Průměrný počet slepic: 4.6 (61 hlas)

Rajchl:

Jdeme krok po kroku za naším cílem, kterým je ukončení fialové bídy v naší zemi.
Dotknu se i aktuálních témat, které v současné době hýbou naší společností a jejíž řešení ze strany pětikoliace již dosáhlo úrovně tragikomedie.

Za naprosto klíčové považuji fiasko ministra Nekuly s prokazatelnou lží ohledně dovozu ukrajinského obilí, jež není ničím jiným než nezodpovědným hazardem s zdravím našich občanů včetně dětí, a nepochopitelným hozením našich zemědělců přes palubu na úkor úlitby těm ukrajinským.

Řešení, jež jediné odpovídá českým národním zájmům, je přitom zcela nasnadě - okamžitý zákaz dovozu všech potravin s původem na Ukrajině do České republiky.

Jakékoliv jiné rozhodnutí je zcela zjevně chybné a mělo by vést k okamžité demisi ministra zemědělství.
Když se podařilo dotlačit k ní ministra v Polsku, pak je to pouze naše vlastní pohodlnost a lhostejnost, která nás dělí od toho, abychom stejného počinu dosáhli i u nás.

Udělám vše proto, aby se zemědělci aktivovali a Nekula co nejdřív ve své funkci skočil. Němá tam, co dělat.
Ostatně stejně jako všichni ostatní ministři pětidemoliční vlády.
Tohle jejich galašou, to už snad ani není bída, to je čirá zoufalost. Čistá parodie.
No nic, prostě v 6 na značkách, přátelé! 🙂

Průměrný počet slepic: 4.7 (73 hlasů)

„Do toho se mi ozval nějaký chlap, který mi po telefonu vysvětloval, že nadržuju oligarchovi z Agrofertu a on raději bude kupovat pesticidovou pšenici našich spojenců ...“
„Polští zemědělci slaví vítězství, ti čeští jim na hranicích pomáhali s blokádami a jejich dobrý skutek teď bude po zásluze potrestán. Přijde k nám ještě více ukrajinského obilí...“
------------------------------------------------------
Naši spojenci? Ještě donedávna tu byl každý Ukrajinec pro našince méněcenný pracant, a najednou to jsou spojenci…
Tož libtardům, jako je milovník pesticidů, který volal, já bych přála této „spřátelené pšenice“, co hrdlo ráčí.., ale já to kupovat nehodlám ani zadarmo.
Doufám, že to bude alespoň správně označené, abychom věděli…

Průměrný počet slepic: 4.4 (40 hlasů)

Na těch Polácích je patrné, jak by se k nám i v jiných věcech nejspíš ve skutečnosti zachovali.
Pomoc našich vzali jako samozřejmost, na oplátku nám to sem nacpou.
A tak se k nám, ostatně jako vždycky, zachovají i další tzv. "spřátelení".

Průměrný počet slepic: 4.3 (46 hlasů)

Okradli nás o 25 bilionů nastojato a průběžně nás kasírují ročně o bilion bajvoko. Dle vašeho nadšení nerozumíte koho adorujete, proč to děláte a jaký to má mít vyústění. Nahrnou se sem ignoranti, rychle vykvašení studenti, malí fášové a feudální mopslíci a vy se s něma demosgráticky pustíte do vepře jako za své ideje, ale ideje sou politické konstrukce největších sviní na světě, keré blboně pasou. Volte svoje potřeby. A esli ne, tak ste jejich, vo co se tady snažíte?

Průměrný počet slepic: 2.4 (13 hlasů)

Vůbec jsem z něj nepochopila, kdo nás okradl, proc by sem meli přijít mladí fašisti a feudálové....jste zhulenej, blbej nebo se neumíte vyzvejknout? A tu podivnou hatmatilku nebo pseudonareci si nechte od cesty. Není to ani vtipné.

Průměrný počet slepic: 3.7 (19 hlasů)

Zkuste třeba todle, jinak je mi celkem ganzegálfutrál jedno, že nerozumíte... a netvrdím, že s tím fším souhlasím, ale blbońům to může trochu protáhnout ušiska.....
https://www.svobodny-vysilac.cz/2023-03-09-p-taubinger_57_zeitgeist_zme…

Průměrný počet slepic: 2.2 (5 hlasů)

Další biliony nám visí němci, za zkurvenou válku. A co jako ? Zase hovnajs. Co na to říkali ti vaši inteligenti?

Průměrný počet slepic: 3 (7 hlasů)

A nejspíš viset zůstanou. Polsko (mnohem větší a ovlivňující EU mnohem více), se o reparace začalo brát a taky prd. I kdyby si opozice vyrvala hlasivky, není v EU vůle to řešit. Nemá cenu delit silu na momentálně neřešitelné.
A jeste jste mi neřekl, kdo nás okradl a jací mladí feudálové...

Průměrný počet slepic: 2.5 (4 hlasů)

In reply to by Ivusa (neověřeno)

Trvalý odkaz

To odškodné prostě dlužej a že nějakej podělanej hejhula, papaláš, vytaženej z volební tomboly řekl, že raději nic nechceme je irelevantní.
Ostatní smazáno.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Je to spíše naopak. Vy jste tady ten hejhula, jehož přání je irrelevantní.

Tyto věci určuje Česko-německá deklarace, ne Vy.

Průměrný počet slepic: 2.8 (5 hlasů)

Pan prezident Zeman jasně už před lety řekl, že je to vyřešená věc a my nic požadovat nebudeme! Je to asi fakt už věc minulosti.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

Pan prezident Zeman jasně už před lety řekl, že je to vyřešená věc a my nic požadovat nebudeme! Je to asi fakt už věc minulosti.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

Výše československých reparačních nároků činila 306 mld. Kčs, vyjádřeno v dobové měně. ČSR bylo ze strany Německa vyplaceno 230,1 mil. Kč. Tuto informaci lze mj. také dohledat na internetových stránkách MZV:

http://www.mzv.cz/jnp/cz/zahranicni_vztahy/vyrocni_zpravy_a_dokumenty/p…

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Výše československých reparačních nároků činila 306 mld. Kčs, vyjádřeno v dobové měně. ČSR bylo ze strany Německa vyplaceno 230,1 mil. Kč. Tuto informaci lze mj. také dohledat na internetových stránkách MZV:

http://www.mzv.cz/jnp/cz/zahranicni_vztahy/vyrocni_zpravy_a_dokumenty/p…

Jedná se o celých 360 miliard prvorepublikových korun, jenž určil mezinárodní soud jako válečné reparace, které mělo Německo zaplatit Československu za materiální a duchovní škody, které byli způsobeny německými nacisty našemu národu v době okupace během Druhé světové války. Tato nemalá částka, samozřejmě navýšená o inflaci a nezbytné úroky z prodlení, by se mohla nakonec vyšplhat do takové výše, že by mohla zaplatit celý náš státní dluh.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

Proč také nepošlete zbytek?

"V průběhu 90. let se pak ČR a SRN dohodly, že křivdy spáchané v minulosti na obou stranách náleží minulosti a že nebudou zatěžovat své do budoucna orientované vztahy politickými ani právními otázkami společné minulosti. Závazky obsažené v Česko-německé deklaraci přitom obě strany od té doby důsledně dodržují."

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

To bylo zase pěkně zmanipulované aby němci nemuseli nic platit a pár našich politiků vlezdoprdelků jim to odsouhlasilo.

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tu deklaraci si můžete klidně přečíst. Klíčovou část jsem zkopíroval níže. Tím bude snad jasné proč to nebylo "zmanipulované" a co naopak nevytahuje Německo.

"Česká strana lituje, že poválečným vyháněním, jakož i nuceným vysídlením sudetských Němců z tehdejšího Československa, vyvlastňováním a odnímáním občanství bylo způsobeno mnoho utrpení a křivd nevinným lidem, a to i s ohledem na kolektivní charakter přisuzování viny. Zejména lituje excesů, které byly v rozporu s elementárními humanitárními zásadami i s tehdy platnými právními normami, a nadto lituje, že bylo na základě zákona č. 115 z 8. května 1946 umožněno nepohlížet na tyto excesy jako na bezprávné a že následkem toho nebyly tyto činy potrestány."

https://www.mzv.cz/jnp/cz/o_ministerstvu/historie_a_osobnosti_ceske_dip…

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

servilnost daných českých politiků, kteří ohnuli poslušně záda a po zvěrstvech, která tu dělali němečtí náckové, k nimž se hlásilo přes 90% sudetských Němců, se hluboce klaněli a omlouvali za to, že po prohrané válce byli tito němečtí náckové na základě rozhodnutí vítězných mocností od nás vykopnuti - tedy dle tehdejšího rozhodnutí velmocí - odsunuti.
Stejně, jako z dalších evropských států - nejvíce bylo německých nácků vykopnuto z Polska - ale o tom se nikde nedoslechnete, natož aby si kvůli tomu na Polsko dovolil někdo vyskakovat. A víte proč? Protože žádný polský politik za posledních třicet let nebyl takové servilní kolaborantské prase, aby něco takového dovolil. Na rozdíl o českých "demokratických" politiků.
Celý ten odstavec je nechutný -protože každý soudný člověk ví, že odsun byl NÁSLEDEK - a příčinou bylo chování českých nácků u nás, kteří se zřekli našeho občanství a chtěli do Říše za Hitlerem (a s sebou si vzít celou naši zem) a v době našeho napadení nacistickým Německem kolaborovali s agresorem. . Byla to vlastizrada - a kdyby nebyli odsunuti, čekala by je dle platných zákonů oprátka nebo basa.
Němci si na těch českých kolaborantských politicích doslova vydupali, aby tam nebyl uveden "odsun" (tedy přesná citace z dokumentu vítězných mocností), ale "vyhnání - a toto bylo zcela cílené, protože slovem odsun bylo přesně definováno to, co se stalo a proč se to stalo - ale slovem "vyhnání" to celé nabírá zcela jiné konotace, že? Konotace, že ti náckové byli "oběti". nejlépe zcela nevinné oběti.
A na tom se od té doby točí ti anonymové, jako jste vy, ale i Posselt a ten jeho náckovský spolek. A naše republika, včetně jejích občanů, stojí v omluvném předklonu před nácky, jejichž cílem bylo veškeré české obyvatelstvo vyhladit jako "podřadnou rasu" a měli pro nás připravené konečné řešení.
A další takový atak přišel s přijetím Lisabonské smlouvy - Klaus ji nechtěl podepsat mj i kvůli tomu, že v ní nám bylo de facto přikázáno "zrušit" Benešovy dekrety (ač je i právně pochybné, zda to vůbec jde - my, jako ČR jsme toto rozhodnutí neudělaly, byla to mezinárodní smlouva a rozhodnutí vítězných mocností, Benešovy dekrety bylo pouze prováděcí nařízení). Tenkrát se 17 senátorů proti takovému Lisabonu postavilo a dalo to na Ústavní soud - jako prostředník mezi těmi senátory a právníkem, podávajícím jejich jménem žalobu, se sám ustanovil Oberfalzer (senátor za ODS) ve spolku s právníkem Hasenkopfem (jaká to česká jména:)) - a ti právníkovi, podávajícímu žalobu k ÚS, házeli klacky pod nohy , jak se dalo - nejdříve jej vyzývali, ať s nimi jede na nějaké "jednání" do Němec - neuvěřitelné, o čem asi tak mají co Němci kecat do naší ústavní žaloby, Když to nevyšlo, Oberfalzer podal na ÚS pouze část precizně vypracované žaloby od daného právníka - a Rychetský nadšeně rozprávěl, že to je paskvil, o němž se vůbec nebude jednat. Když se to právník dozvěděl, vynutil si na Oberfalzerovi vrácení žaloby s tím, že mu ji vrátí CELOU , aby mohla být podána - Oberfalzer mu ji vrátil pozdě večer před posledním možným termínem podání na ÚS (doufaje, že se to nedá stihnout) - ovšem zase necelou. Tak to celou noc právník dopisoval a druhý den to na poslední chvíli stihnul podat Rychetskému - včetně dodatku o podjatosti Rychetského, který "vstřícné" rozhodnutí k Němcům už probíral s německou stranou. Rychetský musel vztekle řízení odročit, protože dostal řádnou žalobu - a až když to té kolaborantské partfě Oberfalzer - Hasenkopf - Rychetský nevyšlo, tak se Německo leklo probírání a medializace kvůli řízení u ÚS a v Bruselu zavelelo, že zrušení Benešových dekretů v Lisabonu nebude.
A o co hlavně jde? Jak těmi ponižujícími omluvami náckům, tak změnou slova "odsun" i snahou Němců to "vyřešit" přes Lisabon? O majetky a prachy - aby naše republika musela platit a platit odsunutým německým náckům a dávat jim majetky. Přitom majetky, které tu po nich zůstaly, byly v době odsunu oceněny a byly o tu částku zkráceny naše reparace.
Nějak v té slavné ponižující deklaraci nejsou zmíněny "excesy" německých nácků při napadení a okupaci naší země. Ani jejich "konečné řešení" pro Čechy.
A kdepak je ta mírumilovná smířlivost potomků nácků z Posseltova spolku? Pořád zkouší, jak kolaborantskou vládu zrovna máme a pořád něco "žádají" - přitom se v té slavné deklaraci cintá o tom, že je sepsána za cílem na ty staré věci zapomenout a neřešit je.

Průměrný počet slepic: 3.7 (10 hlasů)

Klinickej a hysterickej sadomasochismu vselijakech zemanu a dalsich a jejich ubohe zebrani odpustku, odpornych shnilych skudcu, kontrastuje s povysovanim sadistickych nacististickych pohlavaru do cela NATO a OSN /Waldheim, Gehlenu, a spol/.
A nebylo jich malo..Kleci zas zas, na kolenou ,prosi za odpusteni ,ve spine pred porucniky a obratem sadisticky ,bez slitovani nici narody.
S nimi vsemi pokracujici fasizace zapadu..
Vybiraji si demokracii stale krutejsi porucniky, az do nastoleni vlady vseobecneho sadismu bez priciny./At se to nazvou jak se jim hodi/.
Myslet my potrebujeme spolecne predevsim na obranu lidskosti na zivot na budoucnost vsech deti na svete a aby zavladla totalni lidskost sveta, bez ismu..
Myslet na prosazeni tech spravnych lidskych zalezitosti..Napriklad.
Reparace nesmi mit zadny casovy ani financni limit.
Reparace musi mit primou souvislost s chovanim a jednanim naroda a s jeho skutecnou a trvalou napravou.
S chovanim a jednanim a jejich usilim napravit sve zlociny.
A samozrejme reparace prikre zvysit za PoSSelty a dalsi, a treba za jejich tanky ktere zas utoci na vychode jako v 1941.
Za vyroky jejich vlady , ze chteji a udelaji vse pro dalsi valku za kazdou cenu..
A kdyz zase musi sirit nasili , agrese a smrt na svet a odmitaji cokoliv jineho..
Jen aby si ukajeli poslusnost ke svym krutym porucnikum.
Tak zajistit trvaly mir, aby uz germani a japonci nikdy nemeli a vubec nikdo jiny nikdy, nikdy nemeli ani halir ,na zadne jejich zlocinne a zvrhle valky..A hlavne.
A na opakovani tech valek..
Satan v tom nema prsty. Kdyz skonci svet, skonci Satan s nim..
A zabranit tak zrudnym politikum a zvrhlym diplomovanym diplomatum , eunuchum kteri se musi ukajet , zebranim o sve stale horsi ponizeni...
Kteri se musi ukajet ubohe tragicke bezmoci pred jinymi..
Ktere si hledaji krute zachazeni k tomu ucelu..
Nezastavi je nic ,udelaji vse proti lidskosti ..
Jejich psych uchylnosti ,deformace , je nuti aby, se vysplhali do takovych posic.
/Kdo se zajima o tyhle veci ,at si najde co se odehrava v bordelech ktere takovy navstevuji/..
Neni duvod naopak ,rychle reparace snizit na minimum , kdyz narod dela vse pro mir.
Tak v pravde jednoduche ,normalni a zaroven neskutecne v realizaci , jsou ty nase zalezitosti.
Podivna zmena ktera probehla bez pozornosti . Za mesic po zhorseni konfliktu do akce zacalo v Turecku vyjednavani k miru.
Ukrajinci meli spoustu moznosti si vyjednat vyhodnej mir..
Zivot pro miliony , zivot v miru a bez utrpeni pro kazdeho ,bez zpustoseni zeme a hlavne zit v miru.
Najednou pribeh poskok porucniku Boris a jednani zakazal.
Prikaz a uposlechnuti zapricinilo pokracovani a rychle zhorseni vyvoje do valky ,dnesni situaci ,zmenu a otocku u. vlady o 180 stupnu.
Ponizene uposlechnuti . A. ..
Nahle jsme na prahu svetove nuklearni valky.
Uposlechnuti znamena vseobecnou zkazu..A dopad valky na celej svet..
Kdo tohle prikazal..?

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Stále lezeme fašounům do za dele kurnik lidi probuď te se vždyť už i to málo z naší hrdosti a ucty k předkům kteří poctivě pracovali a umožnili nám žít v míru tak kvůli fialům a podobným zahodíme vše jen tak do kanálu?

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

1.Kde a jak je možné získat úplný seznam včetně kontinuálního timingu z jednání Bohuslava Sobotky s Angelou Merkelovou během setkání na Úřadu vlády a kdo je vynutil a inicioval?
2.Na kolik je ceněn a oceněn jeden život a usmrcení cca 330 000 zavražděných, umučených a popravených občanů tehdejší Československé republiky a jak jsou z těchto reparací odškodněni pozůstalí v ČR?

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

k oběma komentářům. A žádná není na včelku Máju.
K prvnímu - dočetla jsem se, že oligarchát je spojení podnikatele s bankou. Babiš, pokud je mi známo, ŽÁDNOU banku nevlastní. Za oligarchu byl označen, protože koupil nějaká media. Tak jak to je? Je oligarcha, nebo není? Anebo někdo se neráčil podívat do slovníku cizích slov, než tuto "nadávku" použil?! Kdo víte, jak to je ve skutečnosti, vysvětlete mi to.
Ke druhému - naši pomáhali polským ZEMĚDĚLCŮM, nacpou nám to sem OBCHODNÍCI. A ti jsou všude ve světě stejní - přes jejich zisk nejede vlak.

Průměrný počet slepic: 3.8 (9 hlasů)

In reply to by Anna (ne z KHS) (neověřeno)

Trvalý odkaz

- tedy vládu , politiky, úředníky atd - a jejich povinností je ty podivné kšefty regulovat, případně zatípnou.
Pokud to nedokáží nebo nedělají, jsou nám k ničemu , můžeme celou tu přeplacenou partu zrušit a nechat vládnout "ruku trhu" bez omezení

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

Penize vzdy az v prvni rade. Polaci vzdycky byli kseftmani. Ty prihlouple leftardi kavky nema cenu vobec komentovat. Pro ne je Ukrajina pritelem jenom proto, ze valci s Ruskem. Nejvetsi arcilotr je preci Putin!

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

Včelko, Na Parlamentních listech, je výborný rozhovor s Foldynou!! Mluví, mi z duše!

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

Foldynu dám. Na další téma, ať je to déle k vidění.

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

Stále lezeme fašounům do za dele kurnik lidi probuď te se vždyť už i to málo z naší hrdosti a ucty k předkům kteří poctivě pracovali a umožnili nám žít v míru tak kvůli fialům a podobným zahodíme vše jen tak do kanálu?

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

Co je to za politologa, zase nějaká harpagondechujcká smažka, co adoruje emana. .." I když je v rozhovoru pro MF DNES smírnější, „stále je to starý dobrý Zeman,“ hodnotí politolog."..

Dyk ten džony by měl být souzen za vlastizradu, gdyž přenechával za peníze pro socanskou stranu, naše zemědělství, náš průmysl a ták. Generace blboňů na to muselo makat a voni to rozkulačili za pár měďáků. Škrtem pera. a eště jakou má výslužku. Děte do hajzlu, kokoti.

Kerými kroky si snížila vláda vlastní životní úroveň.

Volte svoje potřeby a bude po názorech z lásky k vrchnosti jako po žabě. Chcete se do smrti babrat s bláznama keří si hrajou na pány. Do smrti chcete čuchat a slídit gde co pojebají a co poserou? Nejste s to postavit nic pro sebe, ani sečítání potřeb aby bylo jasno?
Odpovím za vás. NECHCETE.

Průměrný počet slepic: 3.3 (11 hlasů)

především starým kokotem, který chválil blbku Černochovou a vyznamenal Wolodymyra. Zeman už může jen držet hubu s být rád, že ho pětikurvy neodstavily pro těžkou demenci.

Průměrný počet slepic: 4.1 (16 hlasů)

Zauber, tady, s Vámi hrubě nesouhlasím, ale ten názor Vám neberu. Pan Zeman, byl a je ,dobrý politik,ale zlomila ho agrese Ruska na Ukrajinu. Bytostně s tím nesouhlasil ,ikdyž jeho politika byla vycházet se všemi, ale ekonomicky a s respektem. Pak, už jako president nemohl jinak, než se přidat k té zfanatisované smečce, co dnes vládne, už byl moc nemocný, ALE NE DEMENTNˇI, Vyléváte ditě s vaničkou a třísky zloby kolem Vás lítaj, jak ve válce a to, není dobré. Ale jinak, vše dobré

Průměrný počet slepic: 3.8 (16 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

Z/po/z/dene vylity dite /z/vanicky ....
Eman moh udelat nejlepsi , vylejt se /z/ Hradu i s vanickou. Vcas.
Nemusel nic udelat /z/ toho co udelal. Kdy/z/ byl nemocny.
Nemusel opru/z/ovat a nikdo ho nenutil vsecko jen /z/horsit.
Opravi nekdo /z/ale//z/itosti opravdu gramaticko-dramaticke v souvislosti....
Pisu Eman , pac /z/ale/z/itost jednoho pismene /z/ustava nevyresena a /z/horsuje se.
V jmene /Z/elensky je schvalovane a nevadi , ale treba kdy/z/ si nekdo na svoji budu jmenovku /Z /, aby mu ji nekdo neukrad de k zoudu .
Chyba u/z/mi /z/ toho /z/,strasi na ve/z/i..
Podiista na nej upo/z/ornil ,/z/e podnecuje...
U Muea..Se /Z/ Mu/z/eum taky podnecuje , nebo ne?..
Treba se jmenuje /Z/denek /Z/ima , nebo tak. A nemuze si pomoc.
Nebo ma man/z/elku , nebo dceru /Z/u/z/anu , "uanu" , tak, aby na ni ne/z/apomnel..Byla tam televi/z/e.
Tak jaky si ma pismeno dat na bundu.
Problem kdy/z/ pismeno /Z/ skodi a kdy neskodi musi byt ihned vyresen, aby lid nespravne pojmenovany netrpel /z/ voli represivni justice...
Aby nebyl bit jako /z/ito.
Napr. sam podiista jiste by mel navrhnout kladne reseni nasi nahle /z/dramati/z/ovane -gramatiky .
Autority /z/anedbaly problem. Po karambolu u Mu/z/ea , kde se rovne/z/ vyskytovala osoba jmena /Z/ Wyrtek..
A nevi se jestli taky mela jmenovku nekde na sobe umistenou na provokace..
Televi/z/e ale tam ne/z/irala ,/z/abery.
Ted , ktery to /z/ je povoleny a ktery je /z/aka/z/any a /z/ly..
A /z/lobi jako to /z/po/z/dene vylity dite /z/vanicky.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

In reply to by paw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dal jste si s tím "Z" práci, jako hrom, to oceňuji. To je ale vše, co k Vaší až nasrané příkrosti můžu napsat a taky, že nesouhlasím. President, je malá figurka, ne velké šachovnici, kdybyste nevolili pětikolku, mohl, i nemocný Zeman v klidu dosloužit a PRD, by se stalo, jako i v minulosti.

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak proč Vám tak vadí Pavel? Proč tak moc o prezidentství stál Babiš a další? Je to malá figurka, prd se stane.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

In reply to by Martin (neověřeno)

Trvalý odkaz

mně, je pavel ukradený, je to velký plkanec, co doplnil tu srajdu, co, tu vládne. Vadí mi, Kolář a ta hnusná smečka, co, ho stvořila. On. je jen namistrovaný panák, zelená guma, co neví, kam patří a tak, se dal na střídačku, cha, kdyby to nebylo tak tragické, chechtala bych se, až bych se za břicho popadala

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

In reply to by Martin (neověřeno)

Trvalý odkaz

Protože Pavel je stará bolševická struktura, která kdyby prožila 4 režimy, bez mrknutí oka vždycky bude sloužit té další.
Udělal by to i za Hitlera.

Průměrný počet slepic: 2.8 (6 hlasů)

In reply to by Martin (neověřeno)

Trvalý odkaz

už připravuje českého velvyslance do Kosova - tedy navázání ofiko diplomatických styků s mafiánským státem, který už téměř nikdo neznává jako stát - z cca 190 zemí OSN jej nejdříve uznalo více než sto, ale posléze to mnoho států změnilo,, a dnes jej uznává méně než polovina zemí OSN. A oficiální diplomatické vztahy na bázi velvyslanců tam nemá skoro nikdo, protože ve světě se dobře ví, co to je za mafiánský pastát. Navíc v době, kdy už se nedá popírat, jaká zvěrstva páchala UCK v čele se svým šéfem a na jeho příkaz - Thacim. Takže ten dnes konečně s dalším vysokým z UCK stojí před soudem v Haagu. A Haag má k dispozici zdokumentované takové hrozné věci, jako že Thaciho parta UCK uneseným srbským civilistům odebírala orgány, které prodávali - a odebírali jim to zaživa. Srdce jim vyřezávali za živa.
A tento Thaci a jeho UCK de facto založili Kosovo a poté dlouho stáli v jeho čele jako vrcholní politici ( jsou ještě fotky, jak se svého času Schwarzenberg objímá s řezníkem a válečným zločincem Thacim) a dodnes tam jsou - kosovský premiér je také člen UCK.
Takže on ten hloupý a mimořádně bezcharakterní hajzl na Hradě toho může napáchat docela dost.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dobrej povsim a nezbylo mi...
Nez vas ojedinelej a hlubsi postreh a vase oceneni ,
ocenit a co ze mi taky zbejvalo ....
/ten postreh si podrzte ma vzdycky smysl/ ,musel jsem ctenim souhlasne a synchronizovane s prispevkem zarvat se smichem..
Protoze v duchu sem si rikal co se takhle dres , jako blbej vul.
Ale co bylo jen uvnitr ,s vami vyskocilo na povrch ,necekane odhaleni..
Z klavesnice se jenom kourilo.
Drinou na kterou jsem linej a nezvyklej..
So long...

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Si myslím, že Zemanovi je co tady píšete docela šumák.

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)

In reply to by ejirek (neověřeno)

Trvalý odkaz

A ty jsi šumák každýmu zde, votrubo.

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

ta změna nepřišla s rusko-ua válkou, ale přišla po jeho hospitalizaci. Začal se chovat naprosto jinak a člověk byl rád, že už to má ve funkci za pár. Což bylo celkem zklamání.
Pávek zklamat nemůže, co je zač, každý myslící ví - nepříliš chytrý, naprosto nemorální marketingový produkt libtardů a absolutní lokaj cizích zájmů

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Zatímco necelých sto tisíc občanů požadujících pouze to, aby jim vládci nekradli peníze a úspory i za bílého dne, jsou označkováni názvy hanlivými i sprostými a urážlivými od jimi placených politiků, televize, politologů a ostatních mamonslužebníků,
nevadí jmenovaným značkářům demonstrace desítek Nezávislých apolitických učenců a akademiků a univerzitánů požadujících zvýšení platů tak jako stejně pracovité a kvalitní učitelstvo.
Už když Babišovo zvedalo platy učitelstva na výši rovné skutečným profesionálů a odborníků, neočekával jsem přímoúměrné zvýšení znalostí a schopností žactva a absolventů. Srovnávání jejich úrovně s cizinou je čím dál tragičtější!
Vládcům a uvědomělým masám nevadí požadavky neproduktivních akademiků na zvýšení platů, místo toho, aby nejen nabízeli, ale i prosadili řešení toho srabu, kterým se Česká republika musí brodit a dusit čím dál více?!
Budeme snad místo letadel a lokomotiv prodávat do Asie naše inkluzivní absolventy univerzit a akademií? První vlna vzorků teď právě v Asii nabízí své schopnosti v čele s Nejvyšším signálistou.

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)

Z poslední věty, jsem prostě NADŠENÁ!!! S tím ostatním bych asi polemizovala, ale nebudu, tou poslední větou, jste mně potěšil, směju se!!!

Zatím bez slepic

o 130% průměrné mzdy -ale ono to je reálně mnohem, mnohem více. Protože se to počítá jako mzda za měsíc za plnou odpracovanou dobu - ale učitelé mají odpracováno tak polovinu normální měsíční pracovní doby - kolem cca 6ti hodin denně plus cca 3 měsíce v roce nepracují, ale prachy berou.
A výsledky jsou tristní - stačí se podívat na to, jak jsme spadli v hodnocení úrovně vzdělání ve světovém srovnání - od 90tých let padáme a padáme a padáme. Naši dnešní inteligenti nespočítají trojčlenku, natož procenta a jako bonus v hodnocení - čím dál víc jich není schopno pochopit obsah psaného textu. Což je fakt děsivé - proto na ně zabírají ty propagandistické výkřiky a krátká hesla

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Karel Kryl o vlastenectví a víře - sestřih nejzajímavějšího…
https://www.youtube.com/watch?v=prADw1-9TlE

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)