Jak se to všechno mohlo stát?

Autor

Hele, já vám dneska připomenu některé svoje staré výroky, jo? Měl jsem takovou uklízecí a nostalgickou náladu a hledal jsem zpětně nějaké stopy, jak se to vlastně celé stalo, že jsme se dopracovali do dnešního stavu, kdy Černochová podepsala hentu smlouvu o pozvání vojsk. Jak se to vlastně stalo, že ODS porušila všechny svoje předvolební sliby? Jak se to stalo, že získali sněmovnu, senát, prezidenta i ústavní soudce? Zároveň jsem dával dohromady materiál pro další knížku…

Dnešní článek už vlastně nic jiného nepotřebuje… Všechny texty jsou z doby, kdy se ještě nic nedělo. Nebyla válka, demonstrovalo se maximálně proti Babišovi, nikdo netušil, že se za covidu lidi naučili se sociálními sítěmi a co nevidět se jejich organizovanost začne projevovat. Já netušil, že jednou budu široce známým bloggerem, který bude mít rubriku na Parlamentních listech a Prvních zprávách, který bude mluvit na demonstracích a k posluchačům v sálech. Ale už tehdy jsem něco tušil o naší budoucnosti…

Posuďte sami:

…. Já totiž zírám, jak se změnil tón některých výrazných hlasů na alternativě. Nebudu jmenovat, nechci se navážet do lidí se kterými sdílíme stejný pohled na svět, ale odlišný pohled na Babiše. Nechci se nikomu vrtat v otevřené ráně. Ale úplně koukám, kolik lidí ještě v pátek mluvilo o STBákovi o oligarchovi co nás všechny prodá a jde mu jen o jeho prospěch, o covid diktátorovi co nás chce všechny zadrátovat doma, co chce všechny jen fízlovat pomocí EET a do poslední chvíle na něm nenechali nit suchou, aby o dva dny později psali o „našem Andym“ a rozebírali, že má ještě spoustu možností, jak vládu složit. 

….I my na alternativě jsme se porazili sami. Nemá smysl si nic nalhávat. A nemá smysl se dál spojovat s těmi, kteří to nejsou ochotní uznat. Příště se zase pokusí nějak zvrátit situaci, aby jí udělali ještě horší. Nemá smysl naslouchat lidem, kteří se tak báli covid diktatury, až zapomněli, že se naše životy skládají i z jiných věcí než z epidemických opatření.  Nemá smysl se přít s těmi, které tak moc štval oligarcha s jeho dotacemi, že zapomněli na zvyšování minimální mzdy a zrušení daně ze superhrubé mzdy. Kteří se tak moc děsili toho, že by je miliardář mohl zradit, že zapomněli, že druhá strana je zradí zaručeně a má to dokonce i v programu. (12.10.2021 – těsně po volbách do sněmovny)

… Fakt chci vidět Fialu, jak se v Unii hladce domluví s Timmermansem a Leyenovou na zmírnění zeleného údělu, protože to u nás dělá nezaměstnanost a bídu. To si spíš dovedu představit, že právě on bude koukat, jak se mu EU potopila před nosem a on jí do poslední chvíle věřil. (11.10.2021)

 Pokud Babiš jen trochu za něco stojí a je schopen strategicky myslet, tak se o skládání koaly ani nepokusí. Prostě půjde do opozice. Zítra ještě půjde vyjednávat do Škodovky, možná ještě udělá nějaké gesto pro těch jejích 50 tisíc zaměstnanců a pak… nechá Fialu, ať si vyžere celé to dávání Česka dohromady. (9.10.2021) 

A lidé, které Babiš štval tak, že zapomněli na všechno ostatní a nejdůležitější bylo, aby se ho zbavili, ti teď zjistí, že Babišova „nekompetence“ nebyla ještě nic proti tomu co tam bude teď.  (11.10.2021)

… Optimista se učí anglicky, pesimista se učí čínsky a realista se učí štípat dříví, topit v kamnech a vařit po tábornicku… Na žádnou střelbu totiž nedojde. Ani nedojde na žádný náhlý konec světa. Pěkně pomaloučku nám všem dojdou peníze.  Pozvolna také dojde zboží… a než opravdu začne být zle, nikdo už nebude mít náladu bojovat, protože bude mít mnohem přízemnější starosti. Elektřina vypadne až pak. Jako poslední lopata hlíny na hrobečku evropské civilizace. (11.10.2021)

….Loni hodně lidem vadilo, že musí sedět doma kvůli rádoby epidemii, která přece vůbec neexistuje. Začíná to vypadat, že brzy budou sedět doma z bídy. Která na rozdíl od covidu bude hodně všudypřítomná. Ta si nebude vybírat jen staré lidi se špatnou imunitou. (11.10.2021)

… Myslíte, že naše pravdomluvná média dokáží v této situaci nějak ovlivnit veřejné mínění, že se máme tak dobře, jak jsme se nikdy neměli? Houby… Dokáží jedinou věc, že se všem blogerům zase zdvojnásobí čtenost. Hodně lidí přijde o iluzi, že jsou střední třídou. Hodně lidí zjistí, jaké to je platit hypotéku ne 20 tis. měsíčně, ale 30 tis. Hodně studentů zjistí, že mohou buďto cestovat a nebo jíst, ale obojí zároveň ne. I mezi důchodci je ještě řada těch, kteří se opájejí svobodu získanou před třiceti lety a cítí morový puch komunismu kdekoliv někdo řekne, že by se neměly podporovat globální korporace. Tohle všechno se teď drolí přímo před očima. (8.11.2021)

… Nějak moc lidí si kupuje elektrocentrály… Nějak moc lidí začíná brát vážně moje apokalyptické vize… Nic bych za to nedal, že právě Fialova vláda bude tím definitivním hrobařem EU i demokracie u nás. Právě tím, že se budou snažit zachránit EU, klima  i demokracii  za cenu zbídačení národa. (5.11.2021)

Tož tak… Všechno rok 2021… Ještě se neválčilo a i když jsem tušil, že se to může stát, ani vzdáleně jsem si nemyslel, že z té války bude taková šílená řežba. Nikdo netušil, že Fiala bude až tak šíleně neschopný, jak se nakonec ukázal. Ale také jsme nevěděli, co se stane „tam dole“. Nikdo ještě neznal Jindru Rajchla, nikdo nevěděl, že se dokážeme svolat ve velkých počtech i bez české televize, nevěděli jsme, že lidé začnou plnit sály a hledat naději pro budoucnost. Ale také ještě nikoho nenapadlo, že se budou dělat smlouvy o pozvání vojsk, že na Ukrajině skončí takřka celá naše armádní technika a že celé to směřování do háje nabere takovou rychlost.

Ale, jak vidno, už tenkrát v roce 2021 se dalo odhadnout, kterým směrem se naše zemička bude ubírat.

Pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Každý, kdo Institut podpoří částkou alespoň 350,- Kč si může v objednací aplikaci na Vidlákových kydech zadat adresu pro zaslání knihy. Platby jsou už spárovány s aplikací. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód.

Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“ Všem dárcům děkuji.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (147 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Rajchl:

Tak jsme se od orgánů činných v trestním řízení dozvěděli, že výrok "Češi by potřebovali válku. Vyhnat je v noci z baráku, zabít dítě a zapálit barák" není trestným činem, nýbrž pouze potenciálním přestupkem.

Z pohledu advokáta je pro mne podivuhodné, že pokud ve výše uvedeném výroku slovo "Češi" nahradíte slovem "Ukrajinci", tak už se dle rozhodovací praxe o trestný čin evidentně jedná. Ať jsem v trestním zákoníku hledal, jak jsem hledal, tak jsem tam zákonný podklad pro tento postup neobjevil.

Z pozice politika pak tvrdím, že stát, jenž zvýhodňuje, či poskytuje cizím státním příslušníkům vyšší míru právní ochrany než svým vlastním občanům, je státem vážně nemocným.

Tomáš Garrigue Masaryk říkal, že demokracie spočívá ve spravedlnosti.

Já dodávám, že základním pilířem spravedlnosti je rovnost občanů před zákonem.

Tudíž Česká republika ovládaná fialovým morem není státem spravedlivým, a tedy ani demokratickým.

Nemám potřebu se vyjadřovat k osobě řeporyjského klauna. Člověk, jehož největším životním počinem je to, že se narodil slavnému otci, a tedy je celoživotně povoláním syn, je nepodstatná nula, s níž nemá smysl ztrácet čas.

Problémem je narušení základních pilířů demokratického právního státu ze strany výkonné moci řízené současnou pětidemoliční vládou zoufalců.

Pokud nám dáte Vaši důvěru, tak vám garantuji, že uděláme naprosté maximum pro to, aby byla důvěra občanů v rovnost práva co nejdříve obnovena.

A stejně tak se postaráme o to, aby se naši občané přestali cítit jako cizinci ve své vlastní zemi.

Máte moje slovo.

--------------------------------------------------------------------------

Názory:

Pane Rajchle, jsem rád, že po 43 letech u policie jsem již v.v. a Rakušan u mne není ministrem vnitra, stydím se za něho. Ať mne třeba zablokují. Zrovna tak Fiala, lhář a narcis. Zdravím Vás a hlavně takhle pokračujte. ODS spadlo už na 15% , ANO 31% . O starostovi. Řeporyjí jsem psal komentář upozorňuji slušný s názvem Na každého jiný metr a technologií FCB mi byl příspěvek smazán pro porušeni podmínek a příště mne prý zablokují. Tak já upozorňuji na výroky starosty a takto se cenzura zachová, to mi hlava nebere.

Vždyť se chlubí to prase tím,že má krytí Fialy a Rakušana, tak proč by tohle nevykrikoval.To je elita národa?No,tě bůh ❗❗

 To je naprosto ostudné a nepřípustné a je vidět, že složky, které by měly být přísně apolitické, bohužel nejsou. Za zetko na báglu podmínka a omezující opatření, za naprosto jednoznačné protiprávní jednání idiota z vládnoucí strany "odložení věci". Je něco shnilého ve státě českém

A kdybyste vyměnili slovo "Češi" za slovo "Cigáni", tak vám hrozí tak pět let a ČT24 a stopadesát "neziskovek" kvičí tak měsíc. Možná by byl zděšen i takový NY Times..

A tak já přeji Řeporyjskému idiotovi odměnu , kterou mu pan soudce zapomněl přiřknout ...po zásluze !!!

Už dávno nejsme právním státem, kde platí co je dovoleno bohům, není dovoleno volům. Přestaňme tedy dodržovat zákony, stejně tak, jako oni. Oni jsou přeci naši zaměstnanci a dáváme jim okamžitou výpověď.

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (93 hlasů)

Voltaire – nadčasový výrok

Francois-Marie Arouet, pozoruhodný muž, který si říkal Voltaire, jehož mnohé postřehy a soudy zůstaly nesmrtelné, prohlásil také toto:

V životě potkáte dva druhy zlodějů.

Obyčejného, běžného zloděje, který vám ukradne peníze,

vaši náprsní tašku, hodiny, vašeho koně atd.

Druhým typem je politický zloděj. Ten vás připraví o vaši

budoucnost, o vaše sny, o vaše znalosti,

ukradne vám váš výdělek, vaše vzdělání, vaše zdraví,

zbaví vás síly a energie, a nakonec i vašeho úsměvu.

Velký rozdíl mezi těmito dvěma druhy zlodějů spočívá v tom,

že obyčejný zloděj si vybírá vás, aby vás připravil o to,

co vám patří, zatímco politického zloděje, který vás pak připraví

o všechnu vaši životní perspektivu,

si vybíráte vy sami.

Další velký rozdíl (nikoliv poslední) mezi nimi je ten,

že běžný zloděj je obvykle policií stíhán, zatímco

politický zloděj je obyčejně policií chráněn."

Průměrný počet slepic: 4.8 (96 hlasů)
Trvalý odkaz

Kéž to vidí co nejvíce našich potomků.

Předmět: Filmový týdeník z roku 1984!
JE ZCELA JEDNO, KDO A KDY TENTO TÝDENÍK NATOČIL..NĚKTERÉ VĚCI A UDÁLOSTI PŘEŽIJÍ I VEŠKERÁ ZKRESLOVÁNÍ..
Kdybych to pustila ve škole, tak mě na hodinu vyhodí. Protože na světě jsou jenom dva dokonalé státy. USA a Ukrajina. Samozřejmě by to bylo nazváno komunistickou propagandou. No tak hlavně, že máme převlečeného komunistu v čele státu. Všechno popírají. Ale vždyť se to proboha všechno stalo! Přece nemůžou přepsat celé dějiny a lhát a lhát a lhát.
Jestli jste dost odvážní, pusťte to svým dětem, vnukům ….
Tak tyto hochy bychom měli uctívat a obdivovat?
A tihle masoví vrazi chtějí někoho soudit?

Tohle všechno se OPRAVDU STALO A NELZE TO ODESTÁT, PŘES VEŠKEROU SNAHU DNEŠNÍCH MEDIÍ.

https://www.youtube.com/…ia8


 

Průměrný počet slepic: 4.8 (59 hlasů)
Trvalý odkaz

Možná bych o té neškodnosti kovidu uvěřil, když bych nechytil britskou mutaci, což byla velká sviňa. A pokud by do mě v bohunické nemocnici nepumpovali kortikoidy a kyslík, už bych nepsal tyto řádky. Nicméně pokaždé si na to vzpomenu, když jdu do kopce, který jsem pár let zpět vybíhal, nyní se musím 3-4x zastavit a popadnout dech. Že už dnes víme jak to dopadlo, tak na stejném principu jedou loterie.

Průměrný počet slepic: 3.7 (17 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Na tyto sezónní choroby určitá část lidí umírala nebo měla komplikace vždycky.

Například následky po přechozeném zápalu plic, v případě přežití, obecně bývají celoživotní.

Jen to nikdy nemělo podporu mediální a politické hysterie. ;o)

Průměrný počet slepic: 3.5 (21 hlas)

Ne, aby lidé hynuli v desítkách tisíc na něco, co před tím stačilo ošetřit aspirinem, o tom nelze tvrdit, že je to sezónní věc. Navíc, když že se tak dělo napříč ročními dobami. Že jsme v době hysterické, je na jiné povídání.

Průměrný počet slepic: 3.3 (18 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Že se (nejen u nás) do statistik úmrtí na covid dávali všichni s pozitivním testem (někde i oběti dopravních nehod), je dnes již veřejným tajemstvím.

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)

Kašlu na statistiky v hokeji, kovidu či uvažované délce žití důchodce... Píšu o realitě, kterou jsem viděl a poznal na vlastní kůži, a to doslova. Ostatní jsou kratochvilné pindy námezdních pisálků.

Nedávno jsem se zamyslel, že když by měl řešit stejnou dobu Válek, jaké čelil třeba Blatný, který si to nejhorší  vyžral až do nechutného dna, tak je nás tady polovic, a ten totální pitomec by si hrál PC hry.

Průměrný počet slepic: 3.7 (20 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Na zánět slepého střeva se obecně neumírá.

Ale ti, co zažili komplikaci např. se zánětem pobřišnice a utekli hrobníkovi z lopaty, prostě dnes slepé střevo vidí celkem emotivně. ;o)

Průměrný počet slepic: 3.7 (10 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

které by určili, jaké prostředky proti kovidu pomáhají a jaké spíš škodí byly tak nějak zakázané. Například náš vědec z oboru Beran, publikující v renomovaných vědeckých publikacích a mám dojem, že i nejvíce citovaný, byl za Babišovi vlády potírán (možná i teď). Podle mých informací mnoho lidí zabily ventilátory, "vakcíny" mRNA a lockdown. Myslím, že ještě nějaký lék. Dnes jsou očkovaní pod 80 let na tom hůře i podle oficiálních statistik ( https://ockovani.opendatalab.cz/statistiky_srovnani ), které se kdosi snaží zpětně měnit, nad 80 kupodivu ne, ale t o může být právě ta levárna (přestože se někteří píchnout nechali, mezi očkované jsou počítáni až když splní další kriteria). Kdysi nám tyto statistiky cpali horem dolem, teď najednou ticho...

Průměrný počet slepic: 3.7 (13 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Souhlas se Zappem. Nikdy není nad vlastní zkušenost, která je nepřenosná. A Válek? Ten by vás s tím poslal na sluníčko :-). Včera jsem dostala dva e-recepty a hádejte - ani jeden lék nebyl (ve čtyřech lékárnách a léky, které byly běžně i za socialismu), ale já to nevzdám - ještě mám rezervu šesti lékáren, tak jak doporučoval Válek - v některé z deseti bychom je podle něj měli sehnat. :-)

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

... vzpomíná!

Vidlák připomíná své trefné články a předpovědi. Já také něco připomenu.

Kdysi zde žil nějaký Miroslav Štěpán, kterého vypískali dělníci po listopadových událostech v roce 1989. Byl představitelem něčeho, čeho se chtěli ze dne na den zbavit a co nám dnes připomíná dokonce demokraticky, v přímé volbě, zvolený prezident. Ten v té době možná ještě držel linii, nebo už uvažoval o obrácení svrchníku.

Štěpán byl následně souzen a poměrně brzy zemřel. Připomínat jeho slova se v jistých kruzích nenosí, ale obávám se, že se mnohé potvrdilo, v mnohém předčil i autora mnohých oblíbených děl Julese Verna.

Dalším, kdo se příliš nemazal kritikou vývoje v ČR, byl dokonce poslancem parlamentu ČR a následně EP Miloslav Ransdorf. I on předčasně zemřel.

Strana které byl představitel Miloslav Ransdorf , "konečně vypadla z parlamentu" trvale upozorňuje na neuspokojivý vývoj naší vlasti. Zejména tzv. veřejnoprávní média dostatečně masírují veřejnost, aby se před ní měli občané na pozoru. Je podle nich až příliš spřízněna s předchůdkyní, kterou představoval také jmenovaný Miroslav Štěpán.

Nic proti tomu, na jméně strany snad tolik nezávisí. Může být, že se oněm vládním mediím, i části současné opozice bude dařit dál dělat, že KSČM není strana budoucnosti. 

Jisté však je, že ty myšlenky, které představovala původní Sociální demokracie, ze které se svého času oddělila revolučnější KSČ a na jejíž základech skutečně stavěla při svém vzniku KSČM, zůstávají v platnosti a ukazují se ve stále jasnější podobě..

To co je nutné nikoli zapomenout, ale připomínat, kde představitelé KSČ spolu se spojenci v dalších politických stranách, např. lidovců řešila problémy, které jsou oprávněně kritizovány občanskou veřejností, ale i samotnými komunisty. Je to také něco, co zůstává problémem pro pochopení, že naproti tomu vývoj naší země v otázkách zajištění životní úrovně svých občanů neklesal, naopak vyvolával představu, že až pomine nutnost "železné opony" otevře se jim cesta k mnohem rychlejšímu a neskutečnému zvýšení toho, co jim bylo uzavřením za politické, i faktické dráty bylo zdánlivě upíráno. Ta představa se naplnila možností vyjíždět do celého světa. To bylo dříve doménou omezeného množství lidí. Zůstal v platnosti i růst životní úrovně ve srovnání s ekonomicky silnými Evropskými sousedy? I oni mají problémy a my větší. Jak je to možné když se "zrušila ta politická hrůza" a všichni si máme být rovní a rovnější??? 

Jaká je skutečnost dnes nebudu rozebírat. KSČM je mimo parlament a část i opozičních občanů, možná budoucích politiků odmítá i okrajově uvažovat o možném spojenectví i jen s "malilinkým komunistíčkem". Někteří se už teď stydí, že s komunisty byli třeba jen jednou, nebo několikrát na jedné "tribuně". Opravdu nejde o to, zda KSČM "přežije".

To co však zcela určitě přežije je a bude touha lidí po životě v sebevědomé a ekonomicky suverénní a silné vlasti, která se umí o sebe postarat a umí být uznávaným partnerem napříč světovými stranami, kam velice důvtipní a zruční občané mohou vyjíždět, protože jsou uznávanými partnery. To KSČM v celém polistopadovém období řešila a připomínala a dál řeší. Nebudou muset někteří představitelé uvažovat o opisování některých zkušeností z překonaných období? Možná by to nebylo od věci. Jen se budou muset tvářit, že přicházejí s novinkami.

Je otázka, zda to "nové dělení" nebude dál vadit ve vývoji společnosti, v možném propojování skutečných zájmů nemalé části občanů.

Neočekávám množství slepic, ale předpokládám, že někdo z diskutujících bude aspoň v duchu přemýšlet a to ne o nesmrtelnosti ducha.

Průměrný počet slepic: 4.7 (30 hlasů)

Ano, není nad čím přemýšlet - to je ten nejlepší univerzální názor! Potom se ale nedivme !

Průměrný počet slepic: 5 (23 hlasů)

Nejlepší by podle něj (a podle nich) bylo nepřemýšlet vůbec... :-))

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

To jako tvrdíte za koho? Už podruhé jste mě zklamala.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

vy myslitelé. Koneckonců už to děláte, dokonce i závěr výběru prezidenta byl ze dvou komoušů. A pak se divíte.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Že nás možná čeká budoucnost prdelí napřed jsem poprvé zapřemýšlel na počátku euforických a chvilku i svobodných devadesátých let, kdy jakýsi vysloužilý agent CIA předpověděl, že "Nyní po rozpadu SSSR a konci studené války jsou naše tajné služby, armáda a celý náš vojenskoprůmyslový komplex v panice, co asi budou dále dělat? Nejspíš si najdou nového nepřítele, který obhájí jejich potřebu a spotřebu."

Po 11 září 2001, když George W. Bush vyhlásil 20 září 2001 svoji "válku proti terorismu " a 25-26 října 2001 schválen a uveden do života fízlácký zákon nad zákony tzv. Patriot Act, jsem si na toho bývalého agenta vzpoměl.

Po americkém úprku z Afghanistánu se boj proti terorismu již vyčerpal. 4,5 milionů obětí tohoto boje, rozvrat poloviny Afriky a části Asie, a největší uprchlický exodus v dějinách lidstva. Prostě světu to již stačilo a už to americe přestali žrát (samozřejmě s výjimkou skalních svazáků).

A v této situaci jsem si opět vzpoměl na bývalého agenta CIA, co tehdy pronesl. "Nyní po rozpadu SSSR a konci studené války jsou naše tajné služby, armáda a celý náš vojenskoprůmyslový komplex v panice, co asi budou dále dělat? Nejspíš si najdou nového nepřítele, který obhájí jejich potřebu a spotřebu."

A ejhle, dnes tu máme zlé Rusko a povinnost západu chránit mírumilovné ukronácky.

A Taiwan je v záloze, až americe tu Ukrajinu svět opět přestane žrát.

 

Takže naše budoucnost prdelí napřed je celkem pravděpodobná. ;o/

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

Ti Zápaďáci jsou neuvěřitelně hnusní. Západ nadále vyhrožuje Rusku katastrofami. Nyní vytváří speciální mechanismus, kterým podle něj Moskva vyplatí Kyjevu odškodné ...
Více viz níže (dejte tam překladač z google)


https://pogled.info/svetoven/zapadat-tarsi-nov-mehanizam-za-krazhba-na-pari-ot-rusiya.156344

Průměrný počet slepic: 4.6 (8 hlasů)