Zneužití k politickým cílům

Autor

Pamatujete na moje předvolební články? Když komentuji snažení jednotlivých kandidátů a hodnotím jejich propagaci a prezentaci? V té době mívám blogerské žně, protože témata vyskakují každý den, ba každou hodinu. Předvolební debaty, billboardy, reklama v tisku i na sociálních sítích… přešlapy, komunikační chyby, vytváření dojmu, zklamaná očekávání, mediální fauly i prasárny… to se pak moje články v podstatě píší samy.

Vy, co mě čtete dlouhodobě, tak víte, že jsem vždycky vysoce oceňoval schopnost politiků, dostat svoje jméno do veřejného prostoru a nastolit svoje téma. Jako příklad bych uvedl Jaroslava Baštu, který čtrnáct dní před prezidentskou volbou v podstatě opanoval situaci svým prohlášením, že odvolá vládu. Týden se to přetřásalo úplně všude. SPD využila i antipatií velkých médií vůči Babišovi a sehráli velmi hezký kus předvolební partie. Bohužel to vzalo rychlý konec. Stačila k tomu Okamurova výzva Babišovi, aby odstoupil ve prospěch Bašty kvůli tomu, že bude „už zítra“ odsouzen…. ale Babiš byl osvobozen a předvedl, proč má jeho ANO tak vysoké preference. Veľký Bocian předvedl chladnokrevný závěr, baštova témata hladce převzal a dopadlo to, jak muselo.

Bohužel se také ukázalo, že Babiš má kromě třiceti procent příznivců ještě také čtyřicet procent odpůrců, kteří dopustí (slovy šlechtického předáka Kojaty), „aby psí ocas, nebo oslí lejno bylo posazeno na svatý stolec,“ než aby to byl Babiš. Výsledek všichni známe. Z Hradu byly staženy trenýrky, ale guma zůstala.

V předchozích prezidentských volbách dokázal něco podobného Miloš Zeman. Postaral se, aby volba byla pro něj nebo proti němu. Postaral se, aby jméno Zeman znělo všude, věděl, koho musí přesvědčit a koho naopak odradit od návštěvy volební místnosti. Ale ať tak či onak, postaral se, aby republika mluvila o něm. Třeba tím, že záměrně uváděl nepřesnosti ve svých vyjádřeních. Pravdomluvní intervjuci na tom rajtovali, exhibovali, Miroslava Němcová byla zděšena, manipulátoři a demogogové dělali analýzu za analýzou a vůbec si nevšimli, že Zeman s nimi normálně vyjebal, protože celá republika nemluví o ničem jiném, než o Zemanovi a jeho myšlenkách.

V poslední době vidím přesně stejnou strategii u Jindry Rajchla….

Když ráno otevřu seznam a nenajdu tam alespoň jeden článek o PRO nebo o Rajchlovi, tak mám nutkavý pocit mu zavolat, jestli se náhodou něco nestalo… Slovo „Rajchl“ začíná být na Seznamu doma. A kdyby jen na Seznamu… pusťte si kterýkoliv projev Ládi Vrabela, on už víc mluví o Jindrovi než o sobě. Už to není Česko na prvním místě, ale spíš Rajchl s nějakým ošklivým přívlastkem… Stejné to mají Peterková, Zítko i další. Všichni mluví hlavně o Jindrovi. Děkujeme a posíláme klíčenku…

Teď v sobotu bude emeritní opat Michael Pojezdný sloužit mši za vlast. A už stačilo jen to, že na to Jindra upozornil a řekl, že tam také bude, aby nám odpovědní církevníci začali diskutovat o tom, jestli to náhodou nebude zneužito k politickým cílům. Na svých stránkách přemítají o „hrozícím nebezpečí…“ Jo, dezoláti přijdou do kostela, budou se tam chovat slušně, poslechnou si modlitbu a pak se zase rozejdou… Ale jméno Rajchl už stačí na přemítání, jestli jim to Graubner náhodou křesťansky neomlátí o hlavu. Hrozí zneužití k politickým cílům. Přesně takhle to tam mají napsané.

Hele, já si někdy připadám jako ve cvokhauzu. Na jedné straně je politika důležitá… tedy, když jí dělá Fiala a napíše si na bilbórdy, že sníží daně a zeštíhlí stát. To je v pořádku, i když to nesplnil a ani splnit nemohl. Ale když se Rajchl nebo Babiš uchází o voliče, tak je to zneužití k politickým cílům. To je henten populismus. O voliče se totiž mohou ucházet jen někteří. O Petru Pavlovi se smělo i kázat a nabádat věřící, aby volili správně. Ale když Jindra napíše, že půjde na mši a všechny tam zve, tak toho zneužívá k politickým cílům. Považte, on potom vyjde z kostela, lidi ho obklopí a on jim bude podávat ruku… Nedej Bože, on možná bude i něco říkat.

A pak se sejdou různí Pečínkové, Šafrové, Dolejší a podobní a budou přemítat, proč lidi považují politiku za svinstvo. Vždyť jim to sami říkají! Začínající politik se uchází o hlasy voličů, říká, že by to dělal líp než Fiala, mluví třikrát týdně před plnými sály, co by dělal jinak a jak by postupoval, ale to je špatné, protože se zároveň vymezuje proti všem těm mediálním hyenám, které z politiky udělaly žumpu a uznávají jen ty, kteří jim jdou na ruku. To samé, když Babiš brázdí republiku s karavanem a říká lidem, aby ho volili…

Původně byla politika soutěž stran a ideí. Říkali nám, že takhle je to správné, protože pokrok jde dopředu a nikdo nemá trvale pravdu. Svět se mění, proto se musí měnit i politika. Ale platilo jen do té doby, dokud se nám kafírníci pevně neusadili v křeslech a dokud neovládli prostor. Od té doby dělají přesný opak. Zakonzervovat stav. Libtardi dobře, dezoláti špatně. Pětikolka nikdy nelže, jen říká věci, které nemohla splnit. Rajchl či Babiš samozřejmě lžou vždycky. A když se Rajchl hezky chová k lidem, kteří přijdou na jeho setkání s voliči a tam jim říká, že se za ně bude bít, tak je to populismus a zneužívá toho k politickým cílům.

Přitom přesně tohle je zapotřebí dělat. Představovat nové politické cíle. Být konkurencí Stanjurovi, Rakušanovi i Bartošovi (byť uznávám, že být konkurencí zrovna těmto panákům, to není žádná výzva). Ale také je zapotřebí být konkurencí České televizi, Respektu i Novinkám. To je demokracie. Takhle nám to v devadesátkách říkali a my jim věřili. Jen jsme nevěděli, že to nemyslí vážně, že o tom mluví jen proto, aby se dostali k moci a jakmile tam budou, začnou dělat všechno pro to, aby všechno jiné onálepkovali jako nedemokratické a dezinformační a zabránili jim konkurovat.

A víte co, intervjuci? Ona ta demokracie funguje. Můžete tomu bránit jak chcete, ale přicházejí noví politici, nové myšlenky i nová média. Můžete si za to sami, protože jste opustili ideál soutěže a začali jste betonovat pozice. Stejně jsme se na vaše hřiště dostali a jsme na něm stále úspěšnější. Už to můžete jen zdržovat a házet tomu klacky pod nohy. Ale docílíte jen jediného – my jsme zvyklí bojovat, argumentovat a hledat cesty, jak to dostat k lidem… budeme to dělat ještě lépe. Už to nezvrátíte. My se učíme argumentovat, vy se učíte nálepkovat. My se učíme, jak oslovovat masy, vy se učíte, jak mazat a blokovat. My se učíme, jak vysvětlovat a obhajovat, vy se učíte skákat do řeči. Vy sami už argumentovat a obhajovat neumíte. Proto prohrajete. Ještě chvíli si užijte toho výsluní, dlouho už to trvat nebude.

Pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Každý, kdo Institut podpoří částkou alespoň 350,- Kč si může v objednací aplikaci na Vidlákových kydech zadat adresu pro zaslání knihy. Platby jsou už spárovány s aplikací. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód.

Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“ Všem dárcům děkuji.

 

 

 

 

 

 
Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (182 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

ale i Vrábelovi. Taky straně Svobodní, která tu je už léta a chce méně státu. Chtěl bych aby táhli za jeden provaz, což se bohužel neděje. Ještě jsme neměli možnost zjistit, jak to dopadne, až se dostanou k moci. O Fialovi, Babišovi, Paroubkovi apod., které už známe, víme, že nás budou dál buzerovat a ždímat. Ale co ti noví? Fiala byl také nový a sliboval snížení státních zaměstnanců a nezvýšení daní. Bojím se, že Mňačko v knize "Jak chutná moc" popsal, jak se ze slušného člověka nevyhnutelně stane papaláš, když se k moci dostane, naprosto správně.

Průměrný počet slepic: 4 (49 hlasů)

Nikdy jsem nevolil ty co už jednou zklamali, takže dokud se někdo neosvědčí budu volit nové tváře v naději že nezklamou. Jindra je dle mého soudu velkou nadějí. Ono je to po volbách asi divočina, jak už naznačil Luboš Volný, že nastoupí kufříková metoda na nákup poslanců.

Průměrný počet slepic: 4.1 (29 hlasů)

Taky už léta nevolím ODS (komouše, socany a lidovce jsem nevolil nikdy). Můj hlas propadá. Ale ruka by mi upadla, kdybych to hodil některému z bývalých nebo dokonce aktuálních komoušů (mezi ně počítám i Piráty). V 48 taky slibovali a jak to dopadlo víme. STAN na celostátní úrovni vypadá jako mafie. Jenže spoluobčané to vidí jinak. Teď jen doufám, že všechny ty Trikolory, PRO, Vrábelové, Volní, Svobodní, SPD atd. spojí, Vyberou jednoho lídra a převálcují všechny ty darebáky ve volbách. Mě by se třeba líbil Petr Mach, který se už předvedl, jenže mám dojem že už by do toho nešel protože netoleruje kompromisy. Zatím je moc náčelníků a málo indiánů kteří místo aby se domluvili, tak si konkurují.

Průměrný počet slepic: 3.8 (30 hlasů)

mluví příliš akademicky, nedokáže zaujmout. Z toho co se nabízí, je jednoznačně nejlepší Rajchl. Charizmatem, inteligencí, rétorickými schopnostmi, pracovitostí a schopností mobilizovat davy. Vrabel je narcis, který nestrávil, že už není v čele a hlavně, že to jde bez něho, a jde to lépe. Jak právně píše Vidlák, teď tepe daleko víc Rajchla než Fialu nebo Rakušana. S tím ať jde, do vole, pr..le... Trikolora jako strana je fajn, ale Zuzka Majerová jako lídryně nedisponuje téměř žádnými z uvedených schopností Jindry Rajchla. Libor Vondráček ze Svobodných je fajn člověk a kultivovaný diskutér, ale nemá ten tah na branku, který má Rajchl. Svobodní dlouhodobě působí jako dogmatická pravicová sekta (přitom dnes dělicí linie neprobíhá na ose pravice versus levice) a nemají šanci se vymanit ze své cca 1% ulity. Flákanec Volný je šašek a exhibicionista. A to "nejlepší" nakonec. Samurajský projekt SPD na pohodlný život ve sněmovně bez nulové vládní zodpovědnosti, což je, zdá se, hlavní prioritou. A proto ta usilovná snaha o nulový koaliční potenciál. To neznamená, že tam nejsou skuteční srdcaři (viz Jarda Foldyna), kterým jde o blaho národa. Není podle mě potřeba a není  ani reálné, aby došlo k jednotné kandidátce. Ale nějaká spolupráce by měla být. SPD už takto funguje s Trikolorou, možná by mohly spolupracovat i strany PRO a Svobodní. P.S.: Do hodnocení jsem nezahrnul Přísahu, kterou nepovažuji za euroskeptický projekt, ale za "systémovou veš" v kožichu.

Průměrný počet slepic: 4 (32 hlasů)

že se lídři těchto "sekt" mají dohodnout, jednoho uznat za superlídra, s tím, že ostatní ho budou hlídat aby nezparchantěl (což nevím, jestli je to možné) a na venek jednat stejně (sporné věci neřešit). Vrábelovy bych zásluhy uznal - přeci jen ukázal, že to jde, na superlídra to ale opravdu není.  Jenže to vypadá, že hlavní náčelník chce být každý. PS: přibral bych do party i Čunka

Průměrný počet slepic: 3.9 (20 hlasů)

Babiš s nikým do holportu nepůjde. Proč taky, když má svých 25-30 % jistých. Okamura se spojí maximálně s Trikolorou. Je třeba, aby se spojili PRO a Svobodní do jednoho bloku. Ale bůhví co se ještě stane do voleb. Tomu, že budou předčasné volby, opravdu nevěřím. Ano, Vrabel zásluhy měl, ale chováním v posledních měsících všechnu svou práci pošpinil a vlastenecké věci už jenom škodí.

Průměrný počet slepic: 3.4 (12 hlasů)

vůbec neuvažuji a nikdy jsem neuvažoval. Sice patří na hrad, ale Mírov (stejně jako Fiala and his boys).

Průměrný počet slepic: 2.2 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Z Hradu byly staženy trenýrky, ale guma zůstala.…,

Ze všeho nejvíc bych ráda věřila té poslední větě - že dlouho už to trvat nebude.

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (74 hlasů)
Trvalý odkaz

ale, zbylé, pevné gumy Česko svírají. Česko je náš dům, tak zbavme se těch gum! Panák vedle panáka, gumák vedle gumáka, já nechci vládu gumového čuráka.

Průměrný počet slepic: 4.7 (38 hlasů)
Trvalý odkaz

Včera nebo spíš předevčírem jsem tady opět potkal našince - podle přízvuku odněkud z Prahy nebo okolí.

Byl to pro mě další důkaz, že nejsem sám, kdo již pochopil, který systém je nejlepší - pro který se vyplatí pilně pracovat.

Sice ta spousta lidí z celého světa sem přichází v prvé řadě za penězi, ale tak to má být: NEJLEPŠÍ SYSTÉM se pozná také podle toho, že VÁS NEJLÉPE OCENÍ.

 

Ps: pane šéfredaktore, kdy konečně začnete dělat něco pořádného a začnete vychvalovat do nebe pana Raždíka?

Průměrný počet slepic: 1.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Zdravím vidláku opět bravurně napsáno. Těší mě ten optimismus avšak po včerejším setkání rodinou a přáteli moc optimismu nevidím. Neboť jsem se dozvěděl jak můžu být tak hloupý a věřit té největší fašistické svini co v Čechách chodí zemi, tomu největšímu zloději co okrádá důchodce , tuneluje banky, obhajuje kriminálníky a to i z fotbalového svazu. Ano takovýto pohled mají na pelhřimovsku na Jindru Raichla. A je to vlastně celá vesnice.

Ještě jsem se dozvěděl že neví České televize tak je celý národ V Háji protože by jsme mluvili Rusky. Dále že kovid bylo to nejhorší komunistické země na světě které díky americkým firmám bylo zažehnáno. A Bill Gates ,největší filantrop na světě úžasný lidumil , nebýt jeho již by se dávno světový řád hroutil.

Naproti tomu Putin je horší než Hitler .

Vláda to dělá dobře protože zdražení energií donutí lidi šetři ,když budou lidé šetřit budou nižší emise až budou nižší emise zachráníme svět. Nevadí že Evropa je malinká oproti celému světu oni se všichni přidají protože pochopí že to je tak správně.

 

A závěrem že bych se měl konečně srovnat, nebo bych taky mohl dostat přes držku.

A to znám ty lidi 25 let.

😔😔😔😔😔😔😔

Průměrný počet slepic: 4.6 (31 hlas)

Tak blbý být nikdo nemůže.

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

lidi, co by jste ještě chtěli víc, než být ve své zemi suverény a mít přitom 5x vyšší plat?

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

Smutné je že může. A nejhorší na tom je když se takových lidí sejde 12 najednou.

A jak píše včelka Mája, před lety sranda a normální povídání.

Teď ti řeknou aby ses zklidnil nebo bys mohl dostat přes držku.

😔

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

Stando, napsal jste to přesně, mám stejnou zkušenost z tohoto týdne, kdy jsme se s dlouholetými přáteli setkali ve vinárně. Naprosto stejné! A to jsou lidi, se kterými jsem byla pár let v jedné "bandě", a nebyl mezi námi kdysi žádný problém. Totální "vymytóza". 

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

sice znám pár lidí, kteří něco z toho obhajují, ale nikdy ne všechno najednou (protože na každého nějak negativně vláda působila). Jedině snad někdo, kdo dostává peníze téměř zadarmo (za docházku, někdy ani to ne) a ještě mu přidávají, typicky nějací státní zaměstnanci, kteří se množí jak krysy a platy mají vyšší, než my v soukromé sféře. Dokonce už ani policajti nejsou vidět (a bývali), jen občas městapo na procházce, státní zašití ve stínu v autě a při demonstracích. To by mě zajímalo, co se v té vinárně vyskytovalo za lidi - určitě to nebyli pekaři, truhláři ani kadeřnice. Vsadím se, že nějací darmožrouti napojení na státní cecek a přesvědčení o své nadřazenosti, tedy přesně ti, kteří nic neumí a tuto situaci zavinili a kdyby se měli živit něčím smysluplným, za co by je někdo dobrovolně ze svého platil,  tak by se neuživili.

Průměrný počet slepic: 2.8 (8 hlasů)

Jsou to lidi, kteří nejsou ani tzv. "za vodou" (někdo se má dobře, jiný hůř) a ani nejsou placeni státem. Ale jsou z těch, kteří slyší to, co nám říkají z televizí, a to je pro ně nejspíš směrodatné, jiné zdroje nevyhledávají. Řeknou, že je politika nezajímá, nečtou další názory, nejdou do hloubky ničeho, ale když řekneme cokoliv (i ze světových zdrojů), tak to podle nich jsou jen hloupé "dezinformace"..., jeden se dokonce divil, že jedu na drahou dovolenou, a přitom chodím demonstrovat..., přesně jako když nějací novináři vyčítali jedné demonstrující zlatý prstýnek...:-))  Podle nich by na té demonstraci měli být jen lidé, kteří nic nemají, žijí od výplaty k výplatě, nemají ani na prstýnky a dovolené..., zkrátka asi nějaká chudina... Jsou tak přesvědčení o své pravdě, že jsou schopni i zvýšit hlas, když to říkají. I když nejsou hloupí, tak podle mě musí být určitým způsobem omezení, ale v životě by si to nepřiznali. Dohodli jsme se, že s řečmi o politice raději skončíme a pak opět klidně byla "sranda", vzpomínky na komické situace, když jsme byli tak různě ve světě atd... Pro mě co se politiky týče - nepochopitelná vymytóza.

Ale Rade - tak jako vy tady odsuzujete Babiše, tak oni taky. Je to Fialův a spol. program "antibabiš", který to celé rozdělení spustil, a od toho se odvíjí všechno, nejsou už ani schopni uvažovat v jiné rovině, bylo to pro ně od začátku černobílé vidění světa a tudíž všechno je sakumprásk v těchto dvou rovinách. Stejné jako s Ukrajinou, buďto jste pro nebo proti.

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Mělo by jim vadit, že je stát obírá přitvrzuje a chce zadlužit ještě víc naše potomky. Přitom peněz má stále víc, ale vyhazuje je za nesmysly, hlavně za množící se státní zaměstnance a chce nakupovat předražené zbraně, které nepotřebujeme. Pokud jsou placeni státem, tak je jim to jedno, protože ty peníze nemusí vydělat. Tato vláda pokračuje v likvidaci morálky, know-how převzala právě od Babiše. Za Babiše se neřešilo nic jiného, než jeho střety zájmů a zájem státu byl někde stranou. Sliby taky nesplnil (nalezení 800 mld Kč, školky, haly pro Sáblíkovou ...), kromě EET, které rozhodně nic nevytvořilo, jen další náklady. Jediný rozdíl vidím, že za Babiše se za názor netrestalo, tito to ještě vylepšili, takže uznávám, že jsou ještě horší. Také jsem na jedné demonstraci byl, ale dospěl jsem k názoru, že i milionová demonstrace by byla vládě k smíchu (jejich učitel říkal "nikdy něodstúpim"). V řešení tak nějak souhlasím s Vidlákem - musí někdo lepší vyhrát příští volby. Jenže lid je líný a nechá si salámovou metodou ukrajovat svobodu - dokonce by za českého prezidenta klidně zvolili někoho, kdo neví nic o Švejkovi, ovšem druhá možnost byl taky STBák, prostě absurdita za absurditou. Až bude průšvih (black-outy nebo válka nebo jiný problém, do kterého nás vláda vede), tak právě tito lidé, kteří to dopustili, budou nejvíc žádat pomoc. S Ukrajinou jsem proti našim dotacím války, k Ukrajincům i Rusům mám přibližně stejný vztah (v podstatě je nerozeznávám), takže úplně nechápu, co znamená to pro nebo proti. Co o tom vím, tak ještě před pár lety byla Ukrajina oficiálně nejzkorumpovanější země s fašistickými sklony, dnes se musí chválit s nadšenými výkřiky, jinak jste vyvrhel. Analogie  Donbasu s Kosovem se nabízí, ale tam kupodivu problém nebyl, o Amících se nemuselo říkat, že bezdůvodně napadli Srbsko. Když za halasné Kocábovy asistence odcházeli Ruské vojska, co nás okupovali, byl jsem rád. Nyní ovšem vidím, že časem budeme muset vyhánět Američany, nechci tu ani je, ovšem Kocáb je ticho. Mlaďoši se taky tvářili, že je vše v pořádku, když jsem jim říkal, že by měli něco dělat, teď čučí , jak jim rostou splátky hypotéky, daně a náklady a ti fialovci mají furt málo. Ještě hrozí ta mobilizace, no třeba se probudí.

Průměrný počet slepic: 3.2 (6 hlasů)

Pro - znamená souhlasit s Fialou a jeho partičkou s masivní finanční podporou a ukrajinizací naší země, proti je opačný názor.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

takže jsem proti

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Vidlaku, co holport Pro a Přísaha? Síly by se měly spojovat. 

Průměrný počet slepic: 2.6 (9 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Přísaha pro mě není vlastenecký projekt a ten neschopný policajt Šlachta je vlastně eurohujer. Před posledními sněmovními volbami odmítl v Berouně podepsat petici Trikolory a Svobodných za zachování koruny. Prostě veš v kožichu.

 

Průměrný počet slepic: 3.8 (13 hlasů)

Těm dvěma bych nepodepsal ani petici za zrušení senátu. No, a já znám Šlachtu osobně a zcela od vašeho názoru odlišně. 

Průměrný počet slepic: 3.3 (6 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

ale mě ten člověk ničím nepřesvědčil. Nemá znalosti, rozhled, charisma, rétorické schopnosti... Jeho jediná zásluha nebo "zásluha" spočívá v tom, že na zakázku (kohopak asi?) přivodil pád vlády Petra Nečase. 

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Pokud by to bylo jediné, že sejmul tu Nečasovu lotrovskou peles, tak má moje poděkování a mé velké plus. Našel li by se dnes někdo takový, co by vyhnal pětihnus do hajzlu, vděk nás vezdejsich by jej neminul. Charizma? Agent Pávek ho jistě má, přesto je to nymand. 

Průměrný počet slepic: 3.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

https://www.ai-radi.cz/k-cemu-jsou-holky-na-svete-umela-inteligence-zhodnotila-basnicku-jiriho-zacka/?utm_source=centrumHP&utm_medium=tipdnebox&utm_term=position-1&utm_campaign=TipOfTheDayCentrum

 

Jak vidíme svět už není v pořádku, a holky jsou na světě proto, aby místo pohlazení, posílaly své děti a děti jiných žen do války. Pokud nevěříte, zeptejte se paní Černochové, určitě vám to potvrdí, jen je přesvědčena že takový svět v pořádku je.

 

P.S.

Tvůrci této umělé inteligence budou po zásluze potrestáni, protože odsouzení této podvratné básničky bylo příliš mírné. Dokonalejší verze umělé inteligence tuto básničku jednoznačně odsoudí a rovnou pošle zatykač na jejího autora za šíření proruských nálad a tím za propagaci genocidy.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

A nemůžu si pomoct, bez spolupráce odborů se tuhle bandu diletantu a škůdců nepodaří setrast. Pokud dopravní odbory a Kovo nevyhlasi generální stávku, máme tyto kolaboranty u moci až do neblahého konce. Středula? Zapomeňte. 

Průměrný počet slepic: 4 (7 hlasů)