První adept

Autor

Tak se o zemědělském protestu začalo mluvit i v majnstrýmu. A kupodivu docela vyváženě… když tedy nepočítám starého modroptáka Ondřeje Šimíčka, který opět utekl své ošetřovatelce a dostal se na chvíli k počítači. Rádio Impuls mělo neutrální příspěvek… ba i Novinky psaly na svoji úroveň docela vyváženě. Česká televize jako obvykle vymlčuje a pilně sbírá jakékoliv drby, jen aby si nachystali kopro. Ale s tím se počítalo.

Pokud si kdekoliv projdete diskusi, tak i v naprostých baštách liberálů jednoznačně vyhrávají sympatie k zemědělcům a jejich traktorům. Ať jsem zavítal do kterékoliv sociální bubliny a libovolného názorového fóra (kromě FOR RUM 24), všude lidé drží Jandejskovi a Dufkovi palce a leckdo je do Prahy přijede podpořit.

Na sociálních sítích spontánně vznikají skupiny, které se chystají protest zemědělců podpořit osobními auty. Pomalu každý okres už má svého koordinátora, který plánuje trasu na Prahu. Čechy i Morava… venkov hučí jako včelstvo před rojením.

Vlastně Agrární komoru lituju. Postavit se na stranu vlády v této chvíli, kdy jsou zemědělci i obyčejní lidé na společné vlně, to chce politický kumšt. Výborný je nepochválí, protože protestu stejně nezabrání, jen svojí kolaborací s papaláši rapidně zvýšili dosah veřejné diskuse o zemědělské politice a především grýndýlu. Zemědělci je také nepochválí, protože každý, kdo trochu rozumí věci, dobře ví, že se jen snaží protesty oddálit do období, kdy je zapotřebí jezdit po poli a ne po Malé straně. Veřejnost je také nepochválí, protože obojakých, kluzkých a bezpáteřní jedinců si prostě nikdo neváží.

Ve chvíli, kdy se rozhoduje o osudu celé Evropy, kdy se rozhoduje o tom, jestli si zavedeme grýndýlový středověk, dopustíme naprosto nemravné ceny v hytlermarketech, smíříme se s vysokými cenami za energie, budeme žrát pesticidovou mouku z Ukrajiny, salmonelová kuřata z Brazílie a nakonec i předražené Pribáňovy brouky, budeme si oblékat dva svetry, nebudeme nic vlastnit a zrušíme si právo veta, v takové chvíli se postavit na stranu těch, kteří nám chtějí toto všechno vzít, to je prostě od Doležala tak neskutečná blbost, že se to nedá ani změřit.

A jestli myslí vážně, to co říká, totiž že s ministrem jednají a on jejich požadavky určitě odsouhlasí, protože je to rozumný chlap, i přes všechno, co vláda předváděla poslední dva roky, na takovou naivitu neexistuje žádná kategorie. Postoj Agrární komory se dá vysvětlit kolaborací. Dá se vysvětlit očekáváním teplého fleku v ojrostrukturách. Dá se vysvětlit korupcí, protekcionismem nebo hloupostí, která se dotýká nebes. Ale rozhodně se nedá vysvětlit nějakou nepochopenou racionalitou jejich vedení nebo geniální taktikou.

Nejsem jediný, kdo si to myslí.

Marek Výborný totiž nemusí na nic čekat, víme? Nemusí nic představovat až v březnu. Může to udělat hned teď. Jestli má nějakou variantu a je ochoten k ústupkům, může s nimi dneska zítra, pozítří. Nemusí s jejich představením na nic čekat. Nebo jako teď během tří týdnů teprve začíná něco vymýšlet? Dva roky zemědělci mluví o tom, že je vládní politika úplně blbě. Už za Nekuly jsem psal, že vláda likviduje střední zemědělce. Lád z Ostaše jim přinesl petici a dosáhl slyšení ve sněmovně. Co udělal Výborný? Nic. Nula. Totální ignorace. Poslanci to shodili ze stolu. Výborný nechce jednat. Jen se prostě bojí těch traktorů a hraje o čas. Bojí se, že bude Praha plná, ale zároveň se bojí Tomáše Prouzy, který udělal krátký proces s Nekulou.

Jestli Výborný musí na svých ústupcích ještě pracovat a jednat o nich se Stanjurou a dalšími členy vlády, není nic lepšího, když mu zablokovaná Malá strana a hukot traktorů přidá na argumentech. Jestli představí své návrhy v březnu, bude celá vláda mnohem vstřícnější, když si poslanci budou z bot otírat prasečí kejdu.

Normální bystrý šéf Agrární komory, který nepřišel o zpětnou vazbu, by tohle dokonale chápal a použil by hrozbu protestů, aby vystupňoval nátlak na ministra. Podpořil by protesty, postavil by se jim do čela a každý den by Výbornému posílal SMS, kolik dalších traktorů se přidalo. A pak… den po protestech by vystoupil a řekl by, že ministr všechny jeho návrhy přijal a nechal se oslavovat jako vítěz, který zachránil české zemědělství.

Místo toho se od protestu distancuje…. ! To dokáže jen naprostý blbec, nebo Jan Doležal… Protestům stejně nezabrání, protože zemědělská naštvanost je už příliš velká a i kdyby ano, nikdo mu to už nikdy neodpustí a ministr ho nepodrží. Promiňte mi silná slova, ale nechápu, jakým orgánem tenhle chlap přemýšlí. Tuhle taktiku mu musel sám čert poradit. Copak nevidí, jakou past si sám na sebe nachystal? Aneb, jak získat punc stávkokaza snadno a rychle, nic za to nezískat a ztratit sympatie na všech stranách.

Ale takhle to je, když se vám dobře sedí na teplém fleku, sloužíte někomu úplně jinému, než kdo vás zvolil a mysl i srdce pomalu obrůstá tukem.

Nejvíc mě ale včera pobavil Středula. Ten se nechal v médiích slyšet, že s ním nikdo nejednal a nikdo ho o této akci neinformoval. Prosím, vzkažte mu někdo, že s ním nikdo ani jednat nebude. On už se odkopal. Už ukázal, že je skutečně jen Sebestředula. Už před prezidentskou volbou nebyl nijak zvlášť oblíbený, ale po poslední odborářské demonstraci je jeho popularita záporná. Nikdo ho nikde nechce. Nikdo ho nebude zvát, protože o něm se už ví, že jeho úkolem není bojovat za pracující lid. Kdyby ho protestující zemědělci vzali mezi sebe, tak jim podpora klesne a ne vzroste. Na Středulu už nechodí ani lidé z ČMKOS, natož veřejnost.

Takže si to shrneme… tisíc traktorů se chystá na Prahu. Veřejnost se chystá na Prahu, všichni o devatenáctém únoru mluví, všichni řeší protest zemědělců, slovo „grýndýl“ se přetřásá i mezi maminami na mateřské, nálada demonstrovat je obrovská… a vedení Agrární komory se od toho distancuje, protože to prý vyřeší lépe bez protestů.

Myslím, že máme prvního adepta na Jelito roku 2024.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (372 hlasů)

Komentáře

a nemíním se účastnit dohadů o prioritním pořadí reakci a už vůbec mi nejde o počty slepic, ale s ohledem na vaše vyjádření s odkazem na "Pravý prostor" mi nedáváte jinou možnost.

Nebudu obhajovat období socialismu, co se týká "hledání vnitřního nepřítele" a systémů práskačství, využívání nejrůznějších možností k "upevňování ideologického základu společnosti". To se dá skutečně jakoby s totalitními manýry srovnávat. Velmi dobře vím, co řeším, byl jsem u toho v nejrůznějších podobách. Jen musím připomenout, že do konce osmdesátých let dvacátého století, do éry Gorbačova, byl svět výrazně ideologicky rozdělený a to ne jen ze strany tehdejšího SSSR a společenství socialistických států. To znamená, že z druhé strany to fungovalo velmi podobně už od druhé světové války. Svět byl prostě tvrdě rozdělen. Víc se k tomu období nebudu vyjadřovat (až na nejnutnější), protože každý, kdo má do ...... díru vytahuje neskutečné množství nejrůznějších argumentů, včetně útisku a útlaku jakoby srovnatelného s dneškem.

To co musím připomenout jako nesmyslný argument, je existence ekonomického sdružení zemí socialistického bloku RVHP (pro mladší ročníky Rada vzájemně hospodářské pomoci).

Poslechněte si argumenty jednoho z lidí v našich podmínkách snad nejpovolanějších, ing. Vítězslava Pilmajera. Významnou úlohu v tom uskupení hrál SSSR. Jenže v RVHP existovala jasná priorita - ekonomika a hospodářský rozvoj socialistických států. Jste pamětník, připomeňte si tedy vývoj jednotlivých zemí, kde se významně prolínala hospodářská spolupráce, kde se přebíraly a předávaly zkušenosti a celé technologické celky do zemí, kde bylo možné rozšiřovat zcela určité zkušenosti, které bylo možné dalším zemím předat, při čemž země, která "předávala" části, nebo ucelené technologie, na tom netratila, nezbavovala se svých priorit. Například mohu vzpomenout výrobu barevných televizorů, což bylo v naší zemi dost připomínané, jako že jsme sto let ne za opicemi, ale za západem. ÚV zřejmě totalitně usoudil, že barva v televizoru není tak důležitá, jako jiné existující problémy a tak jsme nejdřív nakupovali barevné televizory se SSSR, nebo "západní" v TUZEXu, potom se otevřela linka barevných obrazovek v závodě TESLA Orava a naše licence šla do Polska. Mimochodem právě Tesla Orava je významnou ukázkou socialistického rozvoje a současně úlohy RVHP. Závod na Oravě byl vybudován především proto, že historicky byla ta oblast sociálně výrazně zanedbávaná, v podstatě se stovky let udržovala něco jako dnešní "vyloučené oblasti" v ČR. Byla to oblast, odkud odcházelo za "levnou prací" snad nejvíc lidí, podobně jako z Východního Slovenska do vybudování průmyslových center v Košicích, Vrůtkách atd., nebo z oblastí Zakarpatské Ukrajiny.  

Pokud se v něčem mýlím, tak se předem omlouvám, čerpám "jen" ze vzpomínek.   

Nicméně podobně to bylo s výrobou např. autobusů, kde naše KAROSA ve Vysokém Mýtě měla co dělat, aby zásobovala naše dopravní podniky a tak se rozjela linka na výrobu městských autobusů v Maďarsku, které dodávalo autobusy do celé východní Evropy. Pokud jste jezdili do Bulharska, nemohli jste přehlédnout dost nápadnou podobu jejich autobusů s našimi RTO. To jsou jen okrajové případy hodně viditelné spolupráce. Nezmiňuji vývoz našich technologických celků v oblasti potravinářství, rafinerií, přenosových soustav elektřiny, plynu i ropy a mnohé další výroby, které byly po hadráku "ukončeny" především v oblastech. To tedy k RVHP, která skončila spolu se socialismem a naši občané, pokud si vzpomínám viděli naději v ukončení rozděleného světa, v možnosti neřešit ideologicky a dráty oddělený svět, ale navázat spolupráci ve slibně nabízených možnostech v rámci EU, kde předpokládali ROVNOPRÁVNOST všech zúčastněných zemí. !!!NAIVITA!!! 

Tak se tedy mohu vrátit k otázce dvou totalit. Doufám, že rozdíl mezi hospodářskou spolupráci v RVHP do r. 1989 a v EU v roce 2022 - 2024  lze vidět zcela určitě rozdílně.

A totalita jako taková? Domnívám se, že je NUTNÉ si položit zcela jasnou a jednoduchou otázku. Co sledovaly za cíle a nutnost ve své době "hlavouni", tedy ÚV KSČ spolu s politickými stranami a organizacemi NF, co sledují ti současní? Nejednalo se takhle náhodou o upřednostnění "dělnické třídy" a "pracujících" na úkor zcela určitých "překonaných" struktur buržoazie a soukromovlastnických struktur. Tady bezpečně narazím na druhou část té věty, že byli utiskováni lidé, kteří byli "velkorysí" k těm buržoazním přežitkům a jejich představitelům. Ano bylo to tak, zpětně je možné i nutné hodně přehodnocovat, zejména v otázkách vlastnictví, nicméně to odpovídalo rozdělení světa.

Jakákoliv totalita je dnes s našimi zkušenostmi nepřijatelná, ta kterou jsme prožívali my 70+ je zdokumentovaná a naši potomci by si s ní, s jejími technologiemi moci, měli umět poradit. Především na historických faktech nehledat omluvu, ale POUČENÍ!!!

Co se stalo? Poučení se NEKONÁ.

Pamětníci dávají  =  mezi totalitu, kde vedoucí úloha konkrétních politických uskupení dost, nebo dokonce nepatřičně  totalitními praktikami známými od pradávna, měla tendenci věnovat výsledek svého působení nejširším (prosím bez patosu) pracujícím vrstvám, aniž by řešila výjimečné postavení mnohých vedoucích funkcionářů, kteří se změnou společenského systému nastavili pravý opak a "darovali" omezené skupině ve společnosti v předchozím vývoji vybudovaný majetek, celou infrastrukturu, včetně (jak se ukazuje) nezcizitelných energetických a přírodních zásob země. Tento vývoj začal "kulhat na obě nohy", část občanské společnosti se tomu začala bránit a nově vzniklé mocenské struktury zahájily OPĚT starý známý totalitní teror.

PROTI KOMU? Tentokrát ne proti představitelům "buržoazních pořádků", ale proti lidem, kteří tvoří svou prací bohatství každé země, bez ohledu na společenské zřízení. 

Představitelé socialistické totality z "podnikatelských a buržoazních předků" vyrobili "dělnickou třídu", jejíž část zůstala tou dělnickou po hadráku a ozývá se jak byla svým postavením okradena o původní majetky. Jako celek se i tím podařilo prostřednictvím méééédií přesvědčit nemalou část skutečných původních a současných pracujících (bez konkrétního určení - nezpochybňuji, že pracující nejsou jen dělníci a rolníci) zrůdnosti socialistického systému, mnohem propracovanějšími způsoby, včetně cest od "demokratické ignorace jiného názoru", po původní praktiky soudních procesů a veřejné diskreditace jakéhokoliv nepřijatelného názoru. Daří se jim udržovat "v pozoru" dost velkou část lidí, kteří raději mlčí, než by si "naběhli". Pozoruhodné je, že se proti současné totalitě staví i nemalá část podnikatelů různých úrovní, se kterými současný mocenský pakt tak nějak nepočítá.

Antoníne a mnozí další. Pokud mohu poprosit, jste pamětníci, pokuste se hledat faktický rozdíl mezi totalitou dřív a nyní.

Je nanejvýš patrné, že ta současná totalita je nasměrovaná jednoznačně proti lidem fyzicky pracujícím v průmyslu, na polích, ve službách i ve státní službě, ale i proti podnikatelům uvedeným v předchozím odstavci. Všimněte si rozdílů ve školství, co se tlačí našim vnoučatům do palic, všimněte si zdravotnictví, kde postupně obyčejný člověk s "normálními finančními prostředky" ztrácí schopnost udržet si zdraví pouhou prevencí, vzdaluje se mu lázeňská péče, relativně bezplatná, nebo nízkonákladová rehabilitační péče, absolutní ztráta možností rekreace popsaná i v tzv. ideologicky zaměřených filmech typu Anděl na horách a pod.

Je toho hodně, co odlišuje totalitu a totalitu. Nás čekatele na přirozený konec to výrazně tlačit nemusí, ale jsme odpovědni potomkům za naše pochybení minimálně za čtyřicet právě plynoucích let zpátky. Na mnohém jsme se v dobrém i špatném, ale věřím že v dobré víře, podíleli.

Ten rozdíl je nanejvýš patrný, už naše děti se v tom velmi špatně orientují a když rovnítko mezi skutečně historickým srovnáním, bez pochyby socialistické totality s totalitou současnou, která se dokonce nedá ukotvit označením politického zastoupení je HLOUPOST.

Já jen dodám, i takovému srovnávání STAČILO!!!

Ještě přidám. Netoužím po návratu praktik socialismu 70 - 90 let, netoužím po návratu padesátých let minulého století, ale tím spíš nejde vrátit se do 1. republiky, nebo dokonce před ní, po vzoru PePa a hrůzovědátorů typu Pavla Žáčka, nebo "praktiků" současné celé vládní koalice, i části opozice, včetně Ústavního soudu.  

Opět se musím omluvit za délku příspěvku, ale Antoníne, můžete za to Vy, nejste však sám.

Průměrný počet slepic: 5 (30 hlasů)

Zdravím Vás pane Vladimír Hejnic. Jsem rád že jste se objevil na fóru i když za to můžu já :-). Rád čtu vaše příspěvky. Nemusíte se vůbec omlouvat za délku vašeho příspěvku, vaše příspěvky přispívají k pluralismu tohoto webu. Dal jsem vás pět slepic, máte můj absolutní souhlas ohledně STAČILO a ohledně názoru že předešlá totalita byla zcela jiná než nynější. Jako dítě které vyrůstalo za éry "socialistické totality" mám jen dobré vzpomínky z dětství s tehdejší doby. Moji rodiče byli obyčejní dělníci, žádní komunističtí papaláši, přesto jsme my děti vyrůstali ve šťastné rodině a bez pokrytectví jsme mávali s mávátky na průvodech ať žije první máj. Dnešní doba "pěti demoliční totality" to je absolutní katatrofa pro rodinu, pro děti, pro pracující, pro školství, pro zemědělce, pro podnikatele, zkrátka pro všechny. To v čem vyrůstají naše děti je neuvěřitelně špatné. Liberálové ve svých lží dokonce mění i historii a učí naše děti zkreslenou historii. Co se týká sexuálních práv menšin ze 100 pohlaví to už je šílenství, stejně jako je eko šílenství současné EU . Bohužel takový zhýralý a zrádný kapitalismus to nikdo z nás nečekal.

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)

Tyto diskuse dost často trpí nedostatkem písemného projevu. Co se napíše, je platné. Sporné otázky se potom občas dost složitě dolaďují, než si účastníci diskuse uvědomí, že podstatu diskutovaného problému vidí podobně. Ke stejnému se nikdy nikdo nemůže dopracovat, jedině v případě že je PePa.

Tím spíš se chci účastnit a doufat, že aspoň někdo není dogmatikem a nevyčítá "dvě tečky", nebo čeká na problém, který ve skutečnosti není.

Není nutno "každému" pochlebovat, ale je nanejvýš potřebné, třeba neuměle, předkládat názor, ke kterému se zejména na těchto stránkách můžeme dohadovat, přít, ale docházet k potřebným poučením pro lidi, kteří uvažovat do šířky nedokáží, nemohou, ale mají potřebu SE ORIENTOVAT. 

Tady je ta diskuse nanejvýš nutná a zkopírované odkazy nejsou v žádném případě na škodu. Sociální sítě i mééédia nabízejí tolik, že opravdu zaměstnaný člověk se zájmem o společenský vývoj má hodně práce se VYZNAT.

Přeji klidný zbytek neděle.

Ode mě pro dnešek stačilo. 

Průměrný počet slepic: 5 (17 hlasů)

si opravdu vážím. Ale doufám, že mně odpustí malé parodování Yo Yo Bandu: Znám také pana Hejnice, ten má vždy pravdy nejvíce...

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

K tomu jen tolik - dnešní totalita je horší, protože se nám k tomu ještě i vysmívá, zatímco sebe vychvaluje. Vysmívá se všem těm, kteří jí to celé platí. To může dělat jen opravdová sketa.

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)

komunisty řízená, tu jsme neplatili? Mám totiž dojem, že ji platíme dodnes a ještě budeme (např. u nekomunistů už jsou dálnice už dávno hotové, my teprve budujeme). A oni se nevychvalovali? A argumentů mám mnohem víc.

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)

Vysmívat se, být arogantní a tvrdit, že vláda tady není pro lidi, s platem 300 tisíc a všechno zdarma..., dělat si výlety a nám ostudu po světě namísto odvádění práce ve prospěch ČR..., velkou část národa nazývat dezoláty atp. by si nedovolil snad nikdo nikde. Vrchol arogance a pohrdání lidmi.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

Podle mě komouši za totáče dělali v podstatě totéž. Měli všechno zdarma, např. Husákova žena cestovala vrtulníkem a jak dopadla... Platilo kdo není s námi je proti nám. Komunisté sice nenazývali oponenty dezoláty, ale jinak jo, napadá mě např. označení vrahové z wallstreetu. Pokud si člověk nechtěl pokřivit charakter a nedal se ke komoušům, byl jejich otrok, přesně jak se o to snaží soudruzi dnes. V černých baronech se dočtete, jak propagandou zpitomnělý důstojník přemýšlí nad sebou, že není ani dělník, ani rolník a dojde k tomuto "Proboha, já jsem asi ta inteligence". Takže inteligence bylo něco podobného, co dezolát (např. v Práglu máte most inteligence).

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)

Já bych to řekl asi tak, že každá totalita je na houby, a místo toho, abychom se hádali o to, která z nich je méně zlá, bychom se měli starat o to, aby nenastala žádná. A pokud už nějaká nastala, tak si vybojovat zpátky svobodu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

.. byla ovládána Trockisty - tedy, permanentními revolucionáři, kteří přišli k moci po smrti Stalina a Berji. Normalizace byla ve znamení dávno vyprázdněných hesel pronášených kariérními oportunisty, kteří si sice nemohli moc vyskakovat, ale přesto si zařídili pohodlnější živobytí. Ale na lid vždy zbylo. 

Mimochodem, Lavrentije Pavloviče Berju, vystudovaného architekta a geniálního manažera s obrovským rozhledem a vzděláním zavraždili proto, že chtěl sjednotit Německo výměnou za finanční reparace. Udělal tu chybu, že to jel soudruhům do Berlína oznámit osobně, aby se na to připravili. Soudruhy z NDR, již přivyklé k životu v luxusu to vyděsilo natolik, že podnítili ve východním Německu protisovětské povstání, které museli Sověti potlačit. Primitiv Chruščov se pak o Berju postaral.. Tohle není kec, mám to ověřené z několika zdrojů, jedním z nich je i dokument BBC (Valecna tajemstvi - 06 - Studena valka - Faktor Divnoláska)
je to na začátku dokumentu, někde okolo 11:30 minut..

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

o takovéhle věci jsem se nezajímal, takže o tom nic nevím.

Zatím bez slepic

Pan Hejnic zavzpomínal a jeho vzpomínky jsou velmi podobné mým. Byl to prostě takový systém, je pryč a není třeba se na něj odvolávat. Jedno je fakt: Naučili jsme se v něm žít a jak vidno, přežili jsme. Svoboda slova nebyla, byla tuhá státní cenzura, Strana a Vláda nedovolila veřejné šíření "nepovolených" myšlenek. Nemohli jsme svobodně jezdit po světě - bylo k tomu potřeba výjezdních doložek a - mimo jiné - i souhlasu zaměstnavatele a domovního důvěrníka. "Západní zboží" bylo jen v Tuzexu a tam se platilo tzv. bony, které získali legálně jen ti ,kteří v zahraničí opracovali. Byl to svět úplatků - ale vlastně fungoval.

Dneska si můžete dovolit říkat ledacos, co není v souladu se státním narativem, ale pokud máte postavení jen o něco vyšší, než to základní (dělník), tak se na vás vrhne spousta libtardů, kteří vás jednak znectí, jednak začnou tlačit na vašeho nadřízeného a ten protože taky nechce přijít o své místo vás nějak zpacifikuje. Je to celý systém neziskovek a novinářů, kteří udržují mezi obyvateli pocit nejisty až strachu. To, co bylo "státní" je teď prováděno jinými lidmi, ve skutečnosti rovněž za státní peníze. Někteří to dokonce dělají zcela dobrovolně. Přibylo hodně nezávislých kanálů a tak tito "placení dobrovolníci nestihají všechny "mimotolerantní" názory zrušit. 

Můžeme sice vyjet téměř do celého světa, ale není moc lidí v téhle republice, kteří by si to mohli finančně dovolit.

Přesto, že tehdy byly volby jen trapnou fraškou a dnes ještě stále jsou svobodné, síla obecně šířené ideologie je tak velká, že lidé většinou volí podle přání "věrchušky". Lidé jsou líní si hledat jiné zdroje informací a tak fungují podle přání médií hlavního proudu. Vláda a kolektivní orgány jsou propojeny spolu a řízeny ze zahraničí (nejčastěji USA a EU, která je rovněž řízena z USA) jsou si jité svou neodvolatelností. (Nápad zavést institut odvolatelnosti politiků je vždy s velkým halasem odmítnut). A smějí se nám do obličeje, To v předchozím režimu nebylo a je to to zřejmě hlavním důvodem nespokojenosti. Podrobnosti nespokojenosti občanů se tady probíraly už mnohokrát (vlastně nic jiného se tady "neřeší").

Životní úroveň průměrného občana sice klesá, ale pořád se dá žít, stejně jako se dalo žít i před rokem 1989. Pořád si může většina lidí naložit plný nákupní vozík. A to je fakt, který zabraňuje nějakým větším nepokojům. Máme sice vládu a politiky, kteří jsou nám tu k smíchu, tu k vzteku, ale možnost to změnit legálně není. Pokud v nových volbách změníme strany a představitele státu, obávám se, že to bude jenom záměna jmen a ti noví vzápětí zapadnou jako poslušná kolečka do STROJE SVĚTA. 

Takže čekáme, až se něco velkého stane. Až Villonovi vlci místo vytí vyběhnou z lesa ven a začnou trhat. 

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

S tím souhlasím. To, že se nám při tom všem smějí do očí, je největší arogance, která se nikde ve světě hned tak nevidí.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Původně v předchozím  dne 06. 02. 2024 článku Vidláka v komentáři  https://www.vidlakovykydy.cz/comment/2147239#comment-2147239  byl uvedený s vyřazených od Vidláka jen Doležal. Teď dle dnešního článku Vidláka když se opovážil znehodnotit demonstraci našich zemědělců i Středula tak ho přidáváme k seznamu vyřazených osob od našeho Vidláka a jestli se ozve proti zemědělcům Dobšík či jiní budou přidáni téže na black list viz níže

dolezal stredula vyrazuji vas vidlak

Průměrný počet slepic: 4.6 (36 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidlák: .....když tedy nepočítám starého modroptáka Ondřeje Šimíčka, který opět utekl své ošetřovatelce a dostal se na chvíli k počítači.....
Tak to jste mě rozesmál Danieli s tím modroptákem Šimíčkem který opět utekl své ošetřovatelce a dostal se na chvíli k počítači. Je snadné rozeznat že máte navíc i spontánní talent a smysl pro humor.
Tak jsem si řekl že si "posvítím" na toho modroptáka Ondřeje Šimíčka co to je zač za osobu a nestačil jsem se divit když mi vyskočila z netu hned první zpráva že je to ten chlapík který prohlásil v PL "Důchodci se mají jako nikdy. Já bych na 2 roky zmrazil veškeré valorizace, okamžitě prodloužil věk odchodu do důchodů, každý rok o půl roku atd."
Tam kde jsem ale byl opravdu v šoku když jsem četl další jeho perly jako:
... teroristické zvěře z Hamásu ...
... hordy nelidských ruských skřetů budou střílet děti i v Čechách a na Moravě...
... banditů z asijských stepí pod vedením zdegenerovaného masového vraha, botoxového šílence Putina...
... Chci silný západ. Silný západ by se s Ruskem nemazal a donutil by tuhle Potěmkinovu vesnici s atomovkama stáhnout se za své hranice a sto let nevytahovat nos...

Ten ubožák je opravdu šílený, takovou zlobu a nenávist co má v sobě. Takoví podlidi jako je modropták Ondřej Šimíček, modropták Pavel Novotný Řeporyjec a jiní tací postižení bohužel "zdobí" naši dnešní společnost.

Průměrný počet slepic: 4.8 (47 hlasů)

že oba pánové nosí modrou knížku ODS. Tedy přesněji ODS-KSČ, neboť z ODS se už stala komunistická strana nového typu. Podívejte: má generálního tajemníka Fialu, zvoleného jednohlasně (510 ku 510), svoji novou Moskvu-Brusel, kam chodí pro příkazy, cenzuru a dokonce i politické vězně. S ekonomikou je to podobně, my jsme dodávali CCCP alespň na dluh, teď Německu ještě za naše dodávky i platíme....

Průměrný počet slepic: 4.9 (28 hlasů)
Trvalý odkaz

Bude vládě zvonit hrana? To nám poví Malá Strana. Ať těm šmejdům hrana zvoní, ať jsou z toho připosraní. Řekněme jim na rovinu:  Nechceme v Česku žádnou Ukrajinu!

Průměrný počet slepic: 4.9 (38 hlasů)

Jste PRVNÍ  kdo zde do diskuze napsal že jede doPrahy podpořit zemědělce. Asi před 5 dny jsem psal že 19.2. je třeba přijet. Takže díky pane Zaubere že jedete. PS: Hádání se kam vkládat příspěvky fakt těm k chlapům na traktorech nepomůže.

Průměrný počet slepic: 4.9 (25 hlasů)

In reply to by Stanl

Trvalý odkaz

Já to beru jako samozřejmost, že jedu do Prahy. A ne že nás pojede jen několik, co si to tu pročítáme. Včera na Vidlákův článek reagovalo 375 čtenářů, tak snad pojedou všichni. No, ti dva zmiňovaní jednoslepičáci asi ne :-) Přece to není jen o zemědělcích, jak jsem se dočetl v jiné diskusi. Je to o nás všech. A je super, že na protestech budou traktory. Ty jsou přece jen o dost víc vidět a blbě se zaklekávají :-)

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

někde v plénu, že pan Jandejsek zastupuje dezinformační scénu. Chtělo by to zjednat klid a dezinformační scény rozpustit. Lidem dáme prdlačku, už kupujeme stíhačku. Ať drží huby a krok, lépe bude (jistě) už ten příští rok! Postoj vlády se tedy nemění, zase brzy představí nějaké (pro ni) řešení.

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)

Zdravim pane Zaubere. Ano je to tak . 

... K avizovanému protestu se dodalo ministerstvo zemědělství a bývalý předseda lidovců Marek Výborný.
„Pan Jandejsek zastupuje skupinu, kde se pohybují lidé kolem dezinformační scény. S ním je zbytečná jakákoli debata vést,“ poznamenal český ministr.

viz včerejší zpráva zde: https://www.vidlakovykydy.cz/comment/2147462#comment-2147462

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Ukrajinští uprchlíci by od příštího roku mohli čerpat české sociální dávky. Umožnit to podle ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečky (KDU-ČSL) má chystaná dávková reforma a postupující digitalizace,  viz zdroj zde:
 https://www.lidovky.cz/domov/jurecka-ministr-prace-ceske-socialni-davky-ukrajinci.A240206_171519_ln_domov_lvot

Ti  v pěti demolici se fakt zbláznili. Pro naše důchodce peníze nejsou a pro uprchlíky z Ukrajiny peníze jsou? Uprchlíci s vízem k ochraně by nově mohli mít nárok na rodičovský příspěvek, příspěvek na bydlení, přídavek na dítě, dávky v hmotné nouzi, dávky pro osoby se zdravotním postižením a další. Nakonec jim dát i právo volit a máme tak další dobře krmené z české státní pokladny vděčné navěky fialové voliče. 
 

Průměrný počet slepic: 5 (20 hlasů)

Četla jsem včera. A taky mě to rozzuřilo. Jenomže už moc nepřeposílám... (nač se angažovat, když to zde pro někoho jsou tzv. "staré zprávy").

Průměrný počet slepic: 4.7 (11 hlasů)

Čtenáři kteří čtou naše Kydy dychtí co nejvíce novinek obzvlášť od  Vás. A neohlížejte se na toho "někoho" že to jsou tzv. "staré zprávy". Ten  "někdo" takový je a už se nezmění, zkrátka starého psa nové kousky již nenaučíš :-)

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

do koše, vždyť už živíme cigoše!

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

To jsem já. I jsem to párkrát dokázal, že jsou staré, ale neměl bych problém, kdyby tu nebyly celé. Když dáte jen odkaz, budu ještě velebit (ale jen v duchu, nebudu tu přeci zaplevelovat diskusi)!

Průměrný počet slepic: 2.5 (4 hlasů)

In reply to by Rad

Trvalý odkaz

Dávala jsem vždy zprávy z toho konkrétního aktuálního dne (z 24News) - jestli někde jinde "viselo" něco dřív, tak sorry, nemám čas všechno prohlížet, a kromě toho si podle vyjádření a ohlasu hodně lidí konkrétní komentář rádo přečetlo. Klidně je možnost to bez opakujících se komentů přeskočit. Váš přepis rozhovoru Carlson-Putin byl taky k mání už včera... 

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

kde byl k mání už včera, když zdroj je z 10.2.2024 ? A rozhodně jsem s ním tady netapetoval, jen jsem sem dal malinký odkaz.

EDIT: na 24news.cz je často kopie, ale zdroj je vždy uveden a ten bývá někdy starší.

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)

Včera (pátek) ve 23.15 mi přišel mailem, ale nebyl kompletní (nevím, kde to můj "známý-dopisovatel" vzal. Navíc jsem to už celé přečetla (od Antonína), takže jsem si ráda chvíli počkala na čs. titulky. (ale těší mě, že jste čerpal z té "opožděné" 24News - a dodatečně OCEŇUJI! :-) .

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

jistě se najde někdo, kdo vás za to ocení. Já ne.

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

     Přečetl jsem si na péelkach tenhle článek :

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Putin-dal-lekci-vsichni-prispechali-s-opravou-A-pak-to-korunovala-Nemcova-750483

     Uvádí, jak bezvýznamné nuly reagují na Putina s Carlsonem. Kvikot těchto nul je pro mé uši rajskou hudbou. Proč? 

     A z jiného soudku - Rakušanovy debaty bez cenzury a jeho spanilé jízdy za dezolátama. A jeho armáda prodejných děvek od pomahačů a chráničů. 

     Co obě zdánlivě nesourodé události spojuje? 

STRACH!!!      STRACH!!!     STRACH!!! 

     Liberální retardi se bojí!!! Ví, že konec je blízko, ví, že jim hoří koudel za (_!_), že jim zvoní umíráček. Bojí se o koryta, bojí se o existenci, bojí se lidu, bojí se o bezstarostné životy. A to je moc dobře, že se bojí. 

     A jak říká klasik : "Přijde den - zúčtujeme spolu!"

     A libtardi si to ještě nechtějí připustit, ale setsakramentsky dobře vědí, že ten den zúčtování je za dveřmi. A neklepe na ně. Ale buší do nich dělnickou ocelovou pěstí. 

Průměrný počet slepic: 5 (21 hlas)
Trvalý odkaz

Skvělé vyjádření pane CHANDRASEKHAR . Já bych k tomu navíc přidal  "buší do nich i farmářskou ocelovou pěstí", demonstrace zemědělců po celé Evropě to potvrzují.  A k tomu se přidávají i naši čeští farmáři dne 19.2.20204. Panečku to bude jízda, Hurrrá do Prahy, Hrrrr na ně

Hrrr na ne

 

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

     Ale budiž. Klidně ať buší i tou  "farmářskou" pěstí. Já mám radši výraz zemědělec než farmář, ale každému podle gusta. V podstatě je jedno, jaká pěst buší. Hlavně aby tu pětidemoliční hrůzu sbušila na jednu hromadu do kuličky a fy-jalovej šašek i s tím svým šaškecem táhnul do (_!_).

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)

mě chytne děs, používám pěst. Mnohý čtenář však už tuší, že to dobré mravy ruší...

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

Protestům stejně nezabrání, protože zemědělská naštvanost je už příliš velká a ....nejsem zemědělec a naštvanost je stejně velká jako u nich, proto s nimi ve všem souhlasím a přijedu podpořit vlakem z Moravy a jsem rád za každou takovou akci, protože stále věřím, že to k něčemu je a bude! 

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Máte pravdu pane Mec, naštvanost je všude stejně velká jako u zemědělců. Tyto protesty českého lidu pětidemolice již nemůže zastavit, už se blíží její konec kdy  tato nejhorší česká vláda všech dob konečně padne.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Český přepis už byl k mání včera, spíše čekáme na české titulky (Slováci už je mají, my jsme opět zpoždění)

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

 je lepší. Včerejší byl horkou jehlou (ale i tak super).

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

všichni do Prahy! Dejme si tam panáka a pak pěkně do rukou chytneme "modrého ptáka" -  syčáka!

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

nakoupila prý drahá trička. Nehleděla na kačku, neboť tam má na nich tu F35 stíhačku!

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

Jo Černochová ta ukázala Babišovi všechno viz foto. Správně se jí zeptal Babiš zdá o tom ví Řehka :-):-):-)

Vi o tom Rehka

 

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

když uspokojit Černochovou má chudák Řehka.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

jako kdysi Vlasta, nejen české chlapy, ale i Rusy zmydlí basta fidli!

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Snad nejstřízlivější popis rozhovoru Carlsona s Putinem z českého mainstreamu popisuje včerejší článek na echo24.cz kde se uvádí obrovská sledovanost rozhovoru. Na sociální síti X se po více než 12 hodinách od zveřejnění videorozhovor dostal k více něž 94 miliónům lidí, více než 48 tisíc lidí ho komentovalo a více než 680 tisíc uživatelů dalo rozhovoru "lajk". Na YouTube pak počet zhlédnutí překročil hranici 4,8 milionů.

Celý článek viz zde:
https://echo24.cz/a/HdVwF/zpravy-svet-rozhovor-carlsonem-senzaci-internetu-muskovi-ceskoslovensku

Přátelé doporučuji si prohlédnout rozhovor Carlsona s Putinem s českými titulky z videa viz níže. 

Je to dokonalý překlad, jsou tam i fotky z různých dob kdy se Putin setkal s různými prezidenty USA a jinými, 

je tam dokonce i Zelensky a jiní.

Je to vynikající překlad, plynulý, sleduje se to nádherně jako film. 

Ani nepocítíte ty 2 hodiny rozhovorutak moc vás upoutá tento skvělý překlad z českými titulky. 

Ten kdo zhotovil tento překlad je profesionál, dál si pořádnou práci ho zhotovit. 

Opakuji že najdete ten překlad z českými titulky zde:

https://rumble.com/v4cg8k9-tucker-carlson-a-vladimir-putin-cel-rozhovor-cz-titulky.html


 

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)