Alea iacta est

Autor

Přípravy skončily. Dnes v noci nastartují zemědělci svoje traktory, v pondělí nad ránem se k nim přidají příznivci, kteří je chtějí podpořit v konvojích osobních aut, do Prahy přijedou ti, kteří chtějí protest podpořit, odboráři připraví program na Malostranském náměstí, a všichni se tam na Malé Straně v odpoledních hodinách sejdeme. Požadavek na odstoupení od grýndýlu zazní vedle požadavků odborů na spravedlivější zacházení se zaměstnanci.

Na webu my zemědělci jsou vyvěšeny aktuální organizační pokyny a program celého pondělního dne.

Mimochodem… peklo zamrzlo. Dokonce i ČMKOS podpořila požadavky zemědělců…

Protest neorganizuje žádná politická strana, ale mnoho opozičních stran vyjádřilo protestu zemědělců svou podporu a přijdou na Malostranské náměstí, aby se tam potkali se svými příznivci, kteří se chystají přijet ze všech koutů republiky.

Za posledních čtrnáct dní se toho podařilo fakt hodně. Protest se dostal do majnstrýmu a myslím, že nikdy nebyla kolem českého zemědělství tak široká veřejná debata. Velká média tentokrát už nemohla mlčet a dokonce i v baště liberálů na Novinkách se ukázalo, že v anketě má protest zemědělců většinovou podporu. Sociální sítě zaplavily obrázky, videa, výzvy… a samozřejmě i vztek a odsudky. Na Alternativě snad nebyl nikdo, kdo by se k traktorům v Praze nevyjádřil. Protest budí sympatie i antipatie, ale prakticky nikomu není lhostejný.

Přátelé, chci vás ještě naposledy pozvat do Prahy. Nejde totiž jen o těch tisíc traktorů, i když právě díky nim velká média nemohla mlčet. Byl bych rád, aby zemědělci zažili, jaké to je, když mají sympatie veřejnosti. Přál bych si, aby to byly obrovské sympatie skutečně obrovské veřejnosti. Aby viděli, že tu není jen vláda, která jim nakládá další břemena, ale jsou tu i lidé, kteří si jejich práce váží a chtějí, aby české zemědělství zůstalo v domácích rukou. Přál bych si, aby bylo na první pohled vidět, kterých je víc.

Zítra se ukáže realita všeho, o čem jsem psal. Vzdušné zámky se promění na skutečnost. Zítra se všechno stane a už není nic, co bych mohl dodat. Caesar právě překračuje Rubikon a teď už se jen projeví, co se udělalo dobře i co se udělalo špatně. Zemědělci, odboráři a veřejnost… zítra se všichni ukážeme před národem i před kamerami.

Budu u toho a napíšu, co uvidím. Bez příkras.

Já osobně budu na Malostranském náměstí zhruba od jedenácti, nejpozději od dvanácti hodin. Buď mě najdete blízko pódia a nebo blízko toho platanu, který tam roste. Budu tam až do závěrečné tiskovky v osm večer, jen si v mezičase odskočím na pódium s krátkým projevem. Po zbytek doby vám budu k dispozici a rád si s vámi podám ruku. Myslím, že si budeme mít co říct.

Závěrem mi dovolte, abych poděkoval našemu premiérovi i ministru zemědělství, jejichž dehonestační výroky se zapíší do dějin jako jedny z nejstupidnějších. Právě jejich řeči pohnuly veřejné mínění na stranu zemědělců a díky nim má protest podporu i od těch, kterým byla tato problematika naprosto vzdálená. Jen hodně kovaní režimní redaktoři z toho nezvraceli.

Nemohu ani opominout jeho pirátstvo Hřiba, náměstka pro dopravu a jeho dvojí metr ohledně blokování magistrály třiceti ekošílenci, což bylo správné, nezakázatelné a policie to měla posuzovat velmi shovívavě a blokování magistrály traktory, což má být krajně nezodpovědné, odsouzeníhodné a policie má být maximálně přísná. Musí to být radost, mít takového Hřiba ve vedení města… Co, Bohuslave Svobodo?

Díky všem, co jste nás v uplynulých dvou týdnech povzbuzovali, podporovali a dodávali nám odvahy. Díky za všechny dopisy, maily, vzkazy, zprávy i telefonáty. Díky za veškerou pomoc při koordinaci, díky za shovívavost, když vládl chaos, díky za pevné nervy, když chodily protichůdné informace, díky za výdrž, výdrž a znovu výdrž.

A na úplný závěr musím poděkovat TV Prima. Když jsem se včera díval na zprávy, měl jsem po dlouhé době pocit, že se dívám na skutečné zpravodajství a ne na agitku. Nevím, co se tam u vás stalo, ale v našem mediálně zatuchlém rybníčku to byl svěží vítr.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (365 hlasů)

Komentáře

Na to, že jste si vzal jako příklad zrovna mě, tam máte poměrně dost nepřesností. Já bych Vás stejným způsobem mohl konspiračně označit za příznivce totálně nepřehledného fóra, kde je kvůli dlouhým převzatým textům, navíc ještě často nedůvěryhodným, nezbývá vůbec prostor na normální mezilidskou komunikaci. Vyjadřování Vašich preferencí si všímám a nesouhlasím s nimi, a přesto jsem je nikdy nekomentoval, jenže ve výsledku to mám být nakonec já, kdo tomuto fóru škodí. No, taky názor.

Průměrný počet slepic: 1.8 (12 hlasů)

Snad nejlepší vyhodnocení ohledně kategorie diskutujících, co jim vadí a co ne a hlavně že za vším jsou jen zbytnělá vlastní ega. Je snadné rozeznat pane Mimaka že máte zkušenosti s odborných diskusí. Skvělé jsou kategorie (označil jsem je za A1,A2,A3,A4,A5 a B1,B2,B3, B4,B5) viz foto které zmiňujete z vašeho příspěvku. Tři jména uživatelů která jste zmínil, na obrázku jsem úmyslně vynechal nepotřebujeme lít další olej do ohně .To co hlavně potřebujeme je mít mír na našim fóru. Přece jsme chcimírové a ne chciválkové.

Chcimír Antonín

 

 

mimaka

 

Průměrný počet slepic: 3.6 (12 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

Každopádně ty Bobíku patříš do kategorie B3 .  "krátké nic moc neříkající komentáře nebo legrácky"

Průměrný počet slepic: 3 (7 hlasů)

Tak jsem po Praze zaznamenal bilbordovou kampaň na sbírku pro zakoupení dronů pro Ukrajinu. Organizuje to jakási skupin D.

Také přispějete ?

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

od Vetchého, prý s lékárničkami 🤮

Průměrný počet slepic: 3.9 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

SVĚT / RUSKO: Světové liberální deníky mají na prvních stránkách informaci o smrti Západem do nebes vynášeného oponenta Vladimíra Putina, který vcelku překvapivě náhle zemřel v ruském vězení ve věku 47 let. Okamžitě se celý protiruský blok shodnul na tom, že vrahem je Kreml a jeho čelní představitelé. Vdova po Navalném byla v Německu okamžitě přizvána k spuštění hysterie a s úsměvem občas hůře skrývaným předvedla očekávané a srdceryvné divadlo.

  Žijeme v době, kdy se svět dostal na úroveň doby tzv. ,,studené války“. Tehdy stál Západ proti státům Varšavské smlouvy a ve vzduchu bylo cítit velké napětí. Jeho uvolnění přineslo jak rozpad Východního bloku, tak i zpočátku vítanou velmi pofidérní svobodu pro řadu zemí, které toto uskupení opustily. Nějakou dobu se zdálo, že dojde ke přeměně samotného Sovětského svazu na další americkou filiálku, ovšem a naštěstí předáci rozpadající se velmoci si včas uvědomili rizika spojená s vpuštěním západního kapitálu. Přestože svaz opustila řada republik, Rusko a Bělorusko si zachovaly nezávislost a díky Putinovi a Lukašenkovi zůstaly silnou protiváhou americké rozpínavosti. Minsk na rozdíl od Kyjeva ustál obdobu Majdanu a stojí nadále po boku Moskvy. Sice za to snáší podobnou nenávist, ale má za to svou jistotu v tom, že nebude vydrancován po vzoru České republiky či Ukrajiny.

Západ si doslova hýčká ty, kteří se staví proti režimům neochotným se mu podřídit. V Bělorusku to byla kandidátka na prezidentský úřad Svjatlana Cichanouská. Tu po prohraných volbách, které se Západu nakonec díky mnoha bezpečnostním opatřením nepodařilo zmanipulovat (řev liberálů byl slyšet po půlce světa), zvali do parlamentů mnoha zemí a dělali z ní ikonu odporu proti běloruskému režimu. Západ ji měl připravenou podobně jako kdysi u nás Havla. Tyto loutky jsou totiž po dosazení do funkcí předurčeny k plnění předem připravených plánů a k ochraně zájmů těch, kteří investovali do spuštěných politických změn. Kdo jiný než občan České republiky by o tom mohl dlouhosáhle vyprávět? Z kdysi samostatného československého státu zůstalo torzo, kterému vládne stejně nedemokratická, ovšem mnohem neschopnější vláda, jako tomu bylo za socialismu. Podobné to je na Ukrajině, kde to to ,,dotáhli“ až k válce z Ruskem dlouhodobě plánované. Tamní sluhové Západu v čele se Zelenským by se bez podpory států NATO neudrželi u moci ani rok.

Navalného  Západ uctíval o to usilovněji, že se postavil proti Putinovi. Takových lidí není v Rusku mnoho, Navalnyj se tedy hodil. Nemá nyní cenu posuzovat, byl li za svou opoziční snahu perzekuován a vězení bylo důsledkem politického boje nebo vyústěním skutečného kriminálního chování spojeného s defraudací, nebo byl li kdysi otráven či šlo opět o divadlo, nyní prostě zemřel. Okolnosti smrti se nikdy nedozvíme, přičemž vinou za ni může být nařčen moskevský režim stejně jako za cokoliv jiného, aniž by na tom nesl podíl. Lidé umírají v poslední době často bez udání důvodu, ačkoliv právě těch úmrtí spojených s problémy s krví a srdcem je prostě hodně. Kdyby nešlo o Navalného, nikdo by se tím nezabýval. Je však drzostí Západu vyzdvihovat právě jeho, když ve věznicích spravovaných v ,,nejdemokratičtějších“ státech zůstává mnoho odpůrců těchto režimů a ani smrt se jim nevyhýbá. Jedním z nich byl například Srb Miloševič souzený navíc mezinárodně. Naopak mnoho hromadných vrahů dožilo v klidu a ještě jsou oslavováni. Třeba Albrightová, pár amerických prezidentů a dalších.

Zapomenout nesmíme ani na ikony a oběti odporu proti západním hodnotám, kterými jsou Julian Assagne (WikiLeaks), Tommy Robinson, částečně Elon Musk jdoucí proti americkým Demokratům, nit suchá nezůstává dokonce ani na exprezidentovi Donaldu Trumpovi. A to tu máme například ještě represe vůči AfD v Německu. Ona ta západní demokracie dost skřípe. I v našich věznicích už jsou opět političtí vězni, zatímco skuteční grázlové se scházejí ve Strakovce. A když už je Navalnyj mrtvý, připomeňme si, kolik podivných úmrtí zaznamenali investigativní novináři kolem rodiny Clintonových v dobách jejich největšího progresu. Nebo na vězněného Epsteina, což zločinec byl, označeného za sebevraha, přičemž právě on byl hlavním článkem k rozklíčování seznamu pedofilů a obchodníků s bílým masem, jehož služby využívalo skutečně velké množství uznávaných celebrit. Kauza Navalnyj je jen vytržením z kontextu skutečného dění kolem něj a celá ta komedie má vytvořit dojem, že byl významným Putinovým protihráčem.

Vraťme se domů. I u nás máme politické vězně. Ne takového kalibru, jako byl Navalnyj, ale Patrika Tušla zavřeli, u organizátora demonstrací Vrábela se o to snaží, zakladatele PRO Rajchla dehonestují stejně jako předsedu SPD Okamuru. Čekáme, kdy začne vadit Filip Turek vstupující do politiky. Nyní si vládní klika všímá blogera a zemědělce Vidláka (Sterzyk), který přešel od psaní knih o pěstování plodin k politické aktivitě a dokonce si ,,dovoluje“ spolupracovat s Kateřinou Konečnou stojící v čele vzkříšené, ovšem už jinak se prezentující KSČM. Přitom právě Konečná je ukázkou toho, že vývoj existuje a srovnávat ji s Jakešem prostě není možné a připomíná nám to, že ani Ruská federace nemá se Sovětským svazem mimo hrdosti nic moc společného. A to se upřímně přiznáváme, že jsme stále před komunisty ve střehu, nicméně jako škodnou vnímáme především Pětikoalici, liberály a progresivně zákeřné Piráty, v Evropě kompletní EU a celosvětově USA, NATO a organizace podobné WEFu, FEDu a BlackRocku. Jména jedinců by tvořila dlouhý seznam a stala by se inspirací k postavení dalších vězeňských komplexů. Toho se bohužel nedočkáme. Nedejte se tedy opít rohlíkem a nevěřte tomu, čím nás krmí mainstream. Navalnyj v Kremlu byl jen vlhkým snem západních liberálů. A mrtvý jim možná slouží více než živý.

AUTOR: Jindřich Kulhavý

zdroj: https://cz24.news/jindrich-kulhavy-to-je-neskutecna-drzost/

Průměrný počet slepic: 4.4 (59 hlasů)

Byl Navalnyj agent CIA? Po jeho smrti se objevilo video, které připomíná před lety chystaný převrat (video)

Po smrti Navalného (47) ve vězení se mimo spekulací o tom, jak k ní došlo, objevily také připomínky z jeho minulosti. Asi jen málokdo pochybuje o jeho napojení na CIA či jiné zahraniční zpravodajské služby.
I když toto napojení nebylo nikdy oficiálně potvrzeno, je velmi nepravděpodobné, že by neměl podobné kontakty při jeho dlouhodobé snaze o změnu režimu v Rusku, které chtěl vrátit na stejnou cestu, jakou se před lety vydal Jelcin.

Nyní se objevila připomínka na nedávnou minulost, kdy se člověk blízký Navalnému sešel s britským špionem. U videa je sice uvedeno, že se jedná o Navalného, nicméně zdroj videa potvrzuje, že jde o jeho velmi blízkého spolupracovníka.

Na Twitteru se objevilo nepohodlné video, na kterém Navalnyj plánuje revoluci s pomocí britských špionů prostřednictvím svého hlavního poradce.

U videa je uvedeno:
Je hrozné, když politický oponent zemře ve vězení.
Ale také není nikdy dobré být zachycen na kameru, jak se pokouší o převrat ve vaší zemi se zahraniční zpravodajskou službou.
Navalnyj v tomto videu žádá důstojníka MI6 Jamese Williama Thomase Forda o 10-20 milionů dolarů ročně, aby mohl v Rusku zahájit barevnou revoluci.
To je důvod, proč byl zatčen. A má to závažné důsledky, zejména ve světle toho, že CIA a MI6 sabotují Trumpovu administrativu.
Rusko a USA jsou si podobnější, než si myslíte. Smutně.

It’s horrific when a political opponent dies in jail.
But it’s also never good to be caught on camera attempting a coup in your country with a foreign intel service.
Navalny in this video is asking MI6 Officer James William Thomas Ford for $10-20 Million a year to start a color… pic.twitter.com/hDPigUylD2
— George Papadopoulos (@GeorgePapa19) February 16, 2024

video od Papadopoulose zde: 

https://twitter.com/GeorgePapa19/status/1758544466129064212?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1758544466129064212%7Ctwgr%5E07cf2af1f7bbf4bd92cc004f02682963cbdcf6e0%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fnecenzurovanapravda.cz%2F2024%2F02%2Fbyl-navalnyj-agent-cia-po-jeho-smrti-se-objevilo-video-ktere-pripomina-pred-lety-chystany-prevrat-video%2F

Ačkoli Papadopoulos tvrdí, že muž na videu je Navalnyj,  RT uvádí, že záběry pořízené na počátku roku 2012 patří blízkému spolupracovníkovi Navalného, Vladimiru Ašurkovovi.

Nahrávka, o které jako první informovala televize RT v pondělí, byla údajně natočena Federální bezpečnostní službou (FSB) někdy v roce 2012 a údajně ukazuje setkání mezi Vladimirem Ašurkovem a zaměstnancem britského velvyslanectví v Moskvě. Ašurkov je výkonným ředitelem FBK, protikorupční organizace Alexeje Navalného.

Pokud by se jakýkoli oponent režimu ve kterékoli zemi sešel se špionem z nepřátelské země, aby si zajistil finance na barevnou revoluci, zřejmě by mu to jen tak neprošlo.

Zkuste si to srovnat s tím, co udělal již dlouhé roky vězněný Assange, který pouze jako správný novinář napsal pravdu a příští týden bude možná vydán do USA, což by pro něj v jeho zdravotním stavu byl rozsudek smrti…

zdroj: https://necenzurovanapravda.cz/2024/02/byl-navalnyj-agent-cia-po-jeho-smrti-se-objevilo-video-ktere-pripomina-pred-lety-chystany-prevrat-video/

Průměrný počet slepic: 3.4 (59 hlasů)

.. měl by 5 slepic, byl by pozorně přečtený a zřejmě bych ho něčím doplnil nebo s ním polemizoval..

Navrhuji HLASOVÁNÍ o tom že ANTONÍN nadále již NESMÍ POSTOVAT ČLÁNKY PANA JINDŘICHA KULHAVÉHO, a to pod hrozbou okamžitého zabanování.

Průměrný počet slepic: 2.4 (39 hlasů)

Tohle zřejmě má být hodnotný příspěvek tak odlišný od těch, které jsem postoval já, že? Hele Richarde, mám Vás rád, ale rupají Vám nervy a ztrácíte glanc. Uvědomuji si, že jde o nevyžádanou radu, ale nejlíp uděláte, když si tohle prvně vyřešíte sám v sobě.

Průměrný počet slepic: 3.6 (33 hlasů)

.. zjistil, že články Jaroslava Kulhavého jsou vysoce hodnoceny, a tak je sem začal dávat sám..

Tak ať si na ně také reaguje..

Průměrný počet slepic: 2.7 (15 hlasů)

Tohle není vtip pane a lépe se zamyslete sám nad sebou. Zesměšňujete  sám sebe. Dále na vás a na váš black humor nebudu reagovat

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

.. i ostrakizace k demokracii patří, velice se osvědčovala již v Athénách.

Pozoruji, že Vidlákovy kydy již nejsou těmi, na které jsem začal chodit před 8-mi měsíci. Vidlákovy články jsou pořád stále fajn, ale to, co je pod nimi upadá, a chátrá.

Pokud převáží opačný názor než je ten můj, budu de odsud pakovat stejně, jako jsem se vypakoval z FakeBooku, k Vidlákově každodenními článku se nějak dostanu vždycky, ale nemusím se trápit.. Moje aktivita zde, je poděkováním Vidlákovi za jeho energii, kterou vydává k chodu diskuse.

Nevidím ale smysl v zoufalých pokusech ředit kakofonii několikrát předžvýkaných zvratků z Facebooku a včerejších novinek.

Průměrný počet slepic: 4.2 (12 hlasů)

asi neumím objektivně hodnotit správnou a nesprávnou diskuzi, správného a nesprávného diskutéra. Je to těžký, Antonín je bezesporu pozoruhodný člověk, jeho aktivita je těžko překonatelná někým jiným. Na druhou stranu bych si jej nedovolil ani podezírat, že záměrně chce škodit   té "naši" tzv. dobré věci. Dalším faktem, jistě významným je velice slušné, vysoké hodnocení Antonínových příspěvků čtenáři tohoto webu. A vo tom to především vždycky je!

 

Průměrný počet slepic: 3.8 (14 hlasů)

a jsem takový rozpolcený. Někeré reposty si člověk rád přečte přímo tady v komentářích, ale zase všeho moc škodí.
Je těžké najít míru, kdy je to ještě informování, a kdy už je to spam.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Pane Zaubere mně ironické poznámky různých škodolibých uživatelů  útočících na moji osobu mně neovlivňují a většinou na ně nereaguji. Jak výstižně ve svých  postřehů  viz níže popsal pan Mimaka za nepřínosnými poznámky pro naše fórum těchto osob se nachází jen jejich zbytnělá vlastní ega. Je mi jen líto že tyto škodolibé osoby nechápou že takto sami sebe zesměšňují a narušují mír na naších Kydech. Přece nejsme zde žumpa forum24.

Chcimír Antonín

https://www.vidlakovykydy.cz/comment/2148361#comment-2148361

 

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

někoho, kdo sem zkopíruje článek a ani nedokáže uvést správný zdroj, tak je chyba jinde, než se domníváte.

Průměrný počet slepic: 2.9 (10 hlasů)

(z FB J. Štefce) 

Ruský opoziční politik Alexej Navalný zemřel v pátek v trestanecké kolonii, a to několik desítek minut po procházce. Podle ruské vězeňské služby padl v cele na podlahu a držel se jednou rukou za levou stranu hrudě. Jednalo se o typické příznaky infarktu. Den předtím přitom stál ve video konferenci před soudem, smál se a dokonce vtipkoval.

Podle zdrojů ruské televize RT již lékaři určili příčinu smrti, a to krevní sraženinu v cévním systému srdečního svalu s charakteristickými projevy otoku cév, což ukazuje na myokarditidu, která je velmi častým vedlejším projevem opakovaných očkování proti Covid-19….

V říjnu 2023 onemocněl americký blogger a novinář Gonzalo Lira ve vězení oboustranným zápalem plic. Podle svědectví jeho otce vězeňské orgány Lirovu nemoc ignorovaly, snažily se ji utajit před novinářovou rodinou i právníky a odmítaly mu zajistit potřebné léky. Prosil proto velvyslanectví USA v Kyjevě, aby zasáhlo, avšak bezvýsledně. Když Lira 12. ledna 2024 ve věku 55 let zemřel, vláda USA sice pokrytecky vyjádřila rodině hlubokou soustrast, ale reálně pro jeho záchranu nehnula ani prstem, přestože to bylo v její moci.

Dva lidé, dva osudy. Ale zatímco nad smrtí Alexeje Navalného pokrytecky roní krokodýlí slzy evropští i čeští politici, kondolují (komu vlastně?) a mají jasno i v tom, kdo ji zavinil (samozřejmě Vladimir Putin a jeho zločinecký režim) po Gonzalu Lirovi ani pes v českých ani evropských médiích neštěkne. Nejspíš proto, že stejně jako se vyjadřují o Vladimíru Putinovi v případě Navalnyj, museli by se vyjádřit i o Vladimíru Zelenském v případě Lima. A to se dnes přece nenosí. Ani trochu....

--------------------------------------

👉  @cz24news   Alexej Navalnyj

...Jedná se o časovanou bombu, protože se ukazuje, že riziko myokarditidy roste s počtem opakovaných dávek proti nemoci Covid-19. Čím více boosterů, tím větší riziko. Spouštěčem infarktů je přitom pokaždé jeden zásadní faktor, a to je náhlé zvýšení tělesné teploty a objemu průtoku krve cévami. Rizikovým tak jsou především horké sprchy, horké koupele a přechod ze zimy do vyhřáté místnosti.

A zřejmě to se stalo osudným Navalnému, že zkolaboval těsně po vycházce. Nedávno jsme informovali o tom, že v Izraeli zemřel malý chlapec, syn lékaře, a to během koupání v horké vaně. Chlapci selhalo srdce, došlo k trombóze a dítě zemřelo. Chlapec byl podle informací očkován několika dávkami Pfizeru.

...Stejné infarkty potkávají vrcholové očkované sportovce, tenisty, fotbalisty, prostě osoby s vysokým nárokem na srdeční činnost a pumpování krve. V těchto případech dochází k uvolnění trombů a k ucpání oteklých srdečních cév.

Smrt Navalného bude využita k další protiruské hysterii v zemích kolektivního Západu, ale pravda je taková, že Navalný byl ve speciálním chráněném režimu, aby se mu nic nestalo, protože jeho smrti se Kreml obával právě kvůli tomu, že by se z něho stal mučedník….

 

Průměrný počet slepic: 4.3 (48 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

.. povedlo otěhotnět.. Vnoučkovy kmenové buňky určitě odstranily většinu toho, co napáchalo to očkování. Tento mechanismus se jmenuje Feto - Materální Minichimérismus, kdy FETUS (plod) pomocí svých kmenových buněk opravuje organismus maminky. Působí to dokonce i proto ROZTROUŠENÉ SKLERÓZE, což je jinak neléčitelná nemoc, ale po dobu těhotenství maminka může žít normálním životem.

Průměrný počet slepic: 3.5 (14 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Krokodýlí slzy a jekot médií za smrt Navalného v ruském vězení, ale naprosté ticho za smrt novináře Gonzalo Liry v ukrajinském kriminálu

Za pozornost stojí i obrovský řev západních médií, která naříkají kvůli smrti ruského opozičníka Navalného ve vězení, ale před pouhým měsícem byla ta samá západní média úplně zticha, když pro změnu v ukrajinském vězení na zápal plic a v důsledku doloženého mučení zemřel americký novinář Gonzalo Lira. Ten zemřel 11. ledna v charkovské nemocnici na akutní zápal plic..., kolik článků o jeho smrti v ukrajinském vězení přinesla západní média v porovnání s články o smrti Navalného v ruském vězení. Tomu se říká pokrytectví a licoměrnost západních médií. (British Reuters devoted zero publications to Lira, and 26 to Navalny)

Když umře v ruském vězení ruský extrémista, který pracoval pro britskou MI6, tak se západní média mohou zbláznit. Když ale v ukrajinském vězení umře válečný zpravodaj a občanský aktivista, který odhaloval pravdu o ukrajinském nacismu, o zločinech ukrajinské armády, o střílení ukrajinského dělostřelectva na rezidenční zóny v Doněcku jenom kvůli tomu, že v těch bytovkách bydlí civilisté hlásící se k ruské národnosti, tak západní média mlčí. Licoměrnost a pokrytectví vychází z toho, že Navalný byl agentem západních tajných služeb a jeho cílem bylo přichystat v Rusku státní převrat, což se mu nepodařilo. Jeho smrt však bude propagandisticky a beze zbytku vytěžena pro potřeby protiruské hysterie.

(z článku 16.2./Šéfredaktor AE News)

 

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Caesar překročil Rubikon, aby šel si pro smrt. Ač vítězem byl právě on, tak stejně mu to bylo naprd.

Průměrný počet slepic: 4.6 (26 hlasů)

.. Pokud by Julius Caesar ponechal své vojáky za Rubikonem, zabili by ho nedlouho po příchodu do Říma, byl moc nebezpečný tamním šedým myším.

Takhle se probil až do Říma a dočkal se i Březnových Id. Takže si nemyslím, že by mu to bylo úplně na prd..

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

nedokáže být tak dokonalá, jako my sami. Berme prosím tento prostý fakt bez zbytečného rozčarování a zklamání.

Průměrný počet slepic: 4.6 (21 hlas)

Ač plevelení a nesoulady v diskuzi mohou být pro zlost

Co na pondělí je zapotřebí, je hlavně naše přítomnost.

Průměrný počet slepic: 4.1 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

O jemném rozdílu mezi korelací a kauzalitou

Hadmut
 
18. února 2024 0:56
 

V zemědělství: hodně sraček, hodně zeleně.

V politice je to naopak.

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

Za sebe bych tyhle výroky dokázal interpretovat více způsoby. Možná by stály za podrobnější vysvětlení.

Průměrný počet slepic: 3.3 (11 hlasů)

Co je na tom nesrozumitelného?

Pokud pole pohnojíme, krásně se nám zazelená.

Pokud do politiky pustíme zelené, všechno na co sáhnou poserou.

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (15 hlasů)

Nerozumím tomu, jak to vysvětluje rozdíl mezi kauzalitou a korelací, neb obé je podle mě kauzalita.

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

Zajímalo mě, tak jsem vyhledala: (ale Freud mě pobavil :-))

Příčinná souvislost (kauzalita) znamená, že nějaký děj může nastat jako podnět jiného děje. Oproti tomu korelace pouze znamená, že dva či více dějů jsou v nějakém smyslu, obvykle časově, synchronizovány. Nemusí však spolu kauzálně souviset. (23. 3. 2021)

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

Toť otázka :), na tomhle se láme metafyzika. Existence "prvního hybatele" který spustil všechny další události, takže vše souvisí se vším, nebo bylo více "prvních hybatelů" a pak by vše nesouviselo se vším. Jenže odkud by pak byli ti ostatní hybatelé? Hezké nedělní odpoledne :-)

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Korelace nám říká že mezi dvěma veličinami je vzájemný vztah. Kauzalita nám říká, která z těchto veličin je příčina a která následek.

Například je sporné je li v minulosti větší množství CO2 v ovzduší příčinou nebo následkem oteplení.

Nebo vztáhnuto k původnímu příspěvku sračky a zelení spolu korelují ale kauzalita v zemědělství je opačná než v politice.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

Díky.

Průměrný počet slepic: 3 (7 hlasů)

to ovšem vypadá takto: Málo zelených, hodně nasraných!

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Řidiči kamionů v USA se rozhodli, že na protest proti rozsudku nad Trumpem nebudou dodávat zboží do New Yorku

USA: O rozsudku, který padl nejen nad Trumpem, ale i jeho syny, jste již jistě četli. Mainstream byl z drakonické pokuty i uloženého zákazu podnikání přímo nadšen, takže tuto informaci pokryl beze zbytku.

Nicméně mnozí Američané pochopili, že jde o pokračování snahy o udržení jakékoli loutky Deep state na prezidentském postu i po dobu dalších 4 let, rozsudek oprávněně považují za účelový a stejně tak jej chápe i většina voličů Trumpa.

Mezi ně patří i značná část řidičů kamionů. Ti již nyní domlouvají akci, kterou by svůj postoj dali otevřeně najevo.

Američtí řidiči kamionů nyní údajně vyhrožují, že zastaví dodávky do New Yorku kvůli grotesknímu rozsudku ve výši 364 milionů dolarů proti prezidentu Trumpovi a jeho synům Donaldu Jr. a Ericovi, který v pátek vynesl partyzánský hacker soudce Engoron.

Americký řidič kamionu, který vystupuje pod přezdívkou „Chicago Ray,“ ve videu, které sdílel na sociálních sítích, vysvětlil, proč řidiči kamionů po celé Americe plánují přestat doručovat do New Yorku.

Poslední hodinu a patnáct minut jsem mluvil v rádiu s řidiči a mluvil jsem nejméně s deseti řidiči, kteří jeli opačným směrem.

Nevím, jak daleko to v zemi je, nebo kolik řidičů kamionů začne odmítat náklad, aby mohli jet do New Yorku, ale řeknu vám něco – jděte do prdele a zjistěte si to!

OK? Už nás nebavíte, vy levičáci, kteří si zahráváte s Donaldem Trumpem.

Víte, vy zkurvysyni, už začínáme být unavení z tohohle svinstva…..

Nikomu nic nepřeji, ale to, co slyším – je to skutečné!

Nechte Trumpa na pokoji s těmi kecy! Dobře? Víte, že na Trumpa nemáte, tak se na to vyserte! Vyhraje nad touhle zkurvenou sviní v odvolacím řízení,…..je to blbost! Je to vměšování do voleb.

Nerad to říkám, ale kamioňáci jsou pro Trumpa. Jsme jako 95 % – 96 % – všichni Trump. Pro Bidena to nejsou žádní, vy zkurvysyni!“….

Zdá se tedy, že New York bude v příštím týdnu „vyhladověn.“

část článku: Slovanka/Necenzurovaná Pravda/18. února 2024 👉 @cz24news

 

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)

o čem je dnešní VIDLÁKŮV článek ?

Průměrný počet slepic: 2.9 (9 hlasů)

Vidlákův článek je o poněkud opožděném protestu zemědělců (ale zaplať pánbůh zato), zatímco, diskuze je o nás a pro nás!

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

na Primě čůz.  Disident, chartista se opět projevil jako obyčejný dobytek. Daragoj drug -  přečetl začátek údajného dopisu Jandejska adresovaného  Putinovi. Saša neví jestli ten dopis skutečně Jandejsek psal. Vlastně, ten ušlechtilý Vondra ani neumí číst v ruštině, ale přesně ví, že Jandejsek je proruský živel.

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)

Dovolím si tapetu: 

Analytici Finančního analytického útvaru ministerstva financí loni spočítali, že na plnění státní zakázky pro firmu Promopro ve výši 525 milionů Kč nebylo podle smlouvy použito minimálně 240 milionů korun

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/danove-daji-za-ozvuceni-v-eu-devetkrat-mene-nez-vondra-promopru.A120127_072748_domaci_hv

Co dodat?

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Přátelé, napsal jsem uživatelský skript pro rozšíření prohlížečů typu Tampermonkey, kterým si můžete skrýt příspěvky uživatelů, které číst nechcete. Přizpůsobení seznamu těchto uživatelů je možné úpravou jejich seznamu uvnitř skriptu.

Stahovat můžete na FastShare Pokud byste jej chtěli používat, ale nezvládáte to technicky, napište mi na k3lada zavináč centrum.cz a já se Vám pokusím pomoci. Jenom prosím o shovívavost v tom, že tento e-mail si kontroluji celkem zřídka.

Zároveň se všem omlouvám za své -píp-ování během posledních cca dvou týdnů. Teď už pro něj nemám důvod. Předtím jsem naneštěstí měl omezený prostor na psaní skriptu a po těch letech jsem to ze začátku úplně nezvládal.

Teď už si tohle asi moc lidí nepřečte, takže večer tento příspěvek zopakuji, pokud tedy Vidlák ještě vydá navzdory výjezdu na Prahu nový článek. Nebo prostě až bude šance.

P.S.: Pokud se mi někdo pokoušel psát na e-mail, než jsem ho opravil, nemohl být úspěšný. Omlouvám se za případné komplikace.

Průměrný počet slepic: 2.4 (8 hlasů)

že to někdo použije ??

Průměrný počet slepic: 3 (5 hlasů)

Viz dole. Pardon, píšu na telefonu.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

ale moc tomu nerozumím, všechno jen uživatelsky

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

přispěl "zajímavým" pokusem, dehonestovat pana Jandejska v dnešní polední debatě na Tv Prima: Přinesl list papíru, kde byla kopie údajného dopisu pana Jandejska pražské ruské ambasádě, kde byla prý vyjádřena podpora napadení Ukrajiny; pan Vondra prý rusky neumí, dopis napsaný azbukou neumí přečíst, ale možná je to i fake, atd., atd., jisté je, že všichni mají vědět, že Jandejsek je možná ruský kolaborant. 

Naštěstí se paní moderátorka Tománková zachovala profesionálně a nechala pana Vondru vyblekotat cosi v tom smyslu, že to nemá ověřené, ale všichni by si stejně měli uvědomit, co je to ten Jandejsek za bídáka.

V pokračování debaty pak byl živý vstup pana Jandejska, který Vondrovo vystoupení vyvrátil a prohlásil v plné šíři za nepravdivé.

Ale semínko pochybností bylo panem Vondrou zaseto a příběh už začal žít vlastním životem ve smyslu: Není kouře bez ohýnku.

Tak abyste nikdo nebyl překvapen, tohle totiž může potkat každého, neboť naši ctihodní vládní politici se neštítí ničeho. Pan Vondra se zatím většinou držel zpátky a jel jenom v módu antibabiš, ale asi už propadl politickému žalu.

Zdeňkovi Jandejskovi držím palce, on to ustojí!

 

 

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Já určitě a ostatním aspoň dávám tu možnost. To, jestli ji využije někdo jiný, nevím a neovlivním, hlavně mám čisté svědomí, že jsem udělal víc než jen -píp-ování. Minimálně tak šetřím nervy sám sobě a nemusím -píp-ováním sám zhoršovat diskuzi.

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

já se jen v dobrém zeptal

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

Já jen naprosto věcně odpověděl, vůbec jsem to nebral za nějakou provokaci.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)