Ještě pár let to vydrží

Autor
Štítky

Angela Merkelová vyhrála volby do německého parlamentu.  Její strana CDU/CSU získala něco přes třicet procent hlasů a je daleko před druhými sociálními demokraty,kteří mají něco okolo dvaceti procent. Podívejte se v nejbližších dnech na KOSU, Vlk vás jistě zásobí velmi dobrými informacemi, grafy i rozbory. Zcela jistě dojde podrobně na to, že ti "zlí nacističtí  a xenofobní hoši z AFD" jsou na třetím místě.  Budou mít něco okolo třinácti procent hlasů. Až za nimi jsou pak Svobodní z FDP, Zelení a die Linken. 

Nebudu za Vlka dělat to, v čem je nejlepší, ale i Vidlák z venkova si všiml několika detailů o které bych se s vámi chtěl podělit. 

Tak jednak němečtí sociální demokraté dostali nářez jaký tu už dlouho nebyl. Dopadli ještě hůř než v roce 2009 a to se tenkrát mluvilo o katastrofě největší. Přitom v poslední dekádě hráli důležitou roli. Měli velkou stranickou základnu, hodně voličů, uměli mobilizovat prvovoliče a vůbec tvořili politickou sílu se kterou bylo nutno počítat. Pak se vždycky dali dohromady s pravičáky, udělali s nimi velkou koalici, přestali být levicoví a volič občan jim to krvavě spočítal. Doufám že se na to teď dívá Zaorálek i Chovanec z Liďáku a berou si z toho ponaučení. Sociální demokraté skoro všude v Evropě, pokud se dají na podporu velkokapitálu, nadnárodních korporací, bank a USA, dostanou nářez. Leckde tak velký, že se z něj už možná nevzpamatují. Není jim nic platné, že sedí v úspěšných vládách za kterých roste HDP a je vyrovnaný státní rozpočet. Sociální demokraté nikdy nebudou pochváleni za to, za co volič pochválí Merkelovou a nebo Babiše. 

V Německu není úplně běžné, že se nová strana dostane do Bundestagu s dvouciferným výsledkem. Dokonce takovým způsobem, že za sebou nechá zavedené dlouhodobě etablované strany. Navíc, když jde o stranu trvale ocejchovanou jako fašistickou a vůbec hrůzostrašnou. AFD navíc za sebou neměla úplně lehké období. Hádali se tam i mezi sebou, proběhlo pár vnitřních volebních fičáků a AFD dnes není ta stejná AFD loni. Kdybych to vzal úplně laicky, tak migrační problémy trápí průměrného voliče víc než odstavování jaderných elektráren, recyklace a aféra Dieselgate. Stejně tak je Afghánská ubytovna důležitější než reforma EU a znárodnění bank. Je samozřejmě jasné, že s AFD nebude nikdo spolupracovat, ale pokud chce strana politicky přežít, bude ze státního aparátu tahat informace o skutečných číslech okolo migrace a bude je pouštět na veřejnost. Dozvíme se určitě hóóódně zajímavé věci. 

Migrační vlna v podstatě pominula. Ůřednictvo, policie a vůbec státní správa samozřejmě od roku 2015 nespala a dostala celou záležitost alespoň trochu pod kontrolu. Migrační dětičky musejí pěkně do školy, mladíčci sice nejspíš němají práci a dealují drogy, ale nějaké statisíce z nich se učí neměcky a saláfističtí kazatelé jsou pod mnohem větším drobnohledem. Pořád ještě panuje atmosféra zavírání očí nad důsledky, ale ty nekřiklavější problémy jsou v podstatě řešeny a obloženy velkým počtem akurátních Němců. Přesto je AFD na vzestupu. V celém Dojčlandu se nekouká na náklady, sypou se peníze i lidi na integraci, školy a betonové zábrany, politici i policejní náčelníci hovoří velmi optimisticky, ale volič občan tomu zase až tak moc nevěří. AFD jde nahoru.  Dokonce i Angela Merkelová už není tak migračně vstřícná jako v roce 2015. Prakticky všechny německé strany tváří v tvář betonovým soklům okolo Oktoberfestu ubralo na vstřícnosti a začaly mluvit o dost rozumněji. Pochybuji, že by se dneska mohla zopakovat podobná situace jako tenkrát, kdy si mohl přijít kdo chtěl, kdy chtěl a jak chtěl. Mohl nakecat úředníkovi co chtěl a být volný jako pták. Němečtí politici dokonce tu a tam i ukázali koule,když odmítli vpustit tureckého prezidenta na mítingy a koukali na desetitisícová shromáždění rodilých Němců s tureckými jmény, kteří mají raději Erdogana než Merkelovou. Přesto tyto dílčí pokroky průměrného voliče neuspokojují. AFD stoupají preference. 

Svým způsobem se nic moc nezmění. Angela si může nabrnknout zelené a svobodné a na vládu jí to bude stačit. Sdělovací prostředky si oddychnou, nebude nutné vytahovat na scénu ruské hackery (na ty dojde jedině, pokud se Schulz domuví s AFD a s die Linken). Pojdeme dále močálem černým okolo bílých skal. Tu a tam se někdo někde odpálí, tu a tam někdo vjede do davu, tu a tam se projdou Turci po náměstí, umře pár holek po znásilnění a za čtyři roky budou volby mnohem zajímavější. 

Pánbůh má vlastně Merkelovou rád. Dává jí ještě pár let na to, aby změnila postoje. 

 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Na ČT běží oslavné ody na vítěztví Angely bez kouska skutečné analýzy toho, k čemu vlastně došlo. Příznačné. Jinak Angele přeji (i nám) příjemné vládnutí podle mého názoru s nejextrémější stranou (kam se na ně AFD sere) v Německuse - se zelenými.
V Sasku je AFD nejsilnější stranou. CDU má sic ejen o 0,1% méně, ale i tak.
Od SPD a i od Die Linke se odvrací voliči. Pročpak asi? Že by to mělo stejné příčiny, jako u nás? Že lidé po zkušenostech přestávají věřit, že ty "levicové" strany jsou levicové?
Jsem zvědav, zda Schulz vyvodí z volebního výsledku důsledky. Že oni mají ten správný jedině možný směr? Že jim voliči řekli něco jiného? Budou dělat hráz proti

Zatím bez slepic

Budou dělat hráz proti extrémizmu. Ta hráz bude ale při příštích volbách ještě o poznání menší.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pochválím Vidláka,že to velmi dobře pochopil a napsal.
AFD,byla vláčena tiskem v jednu chvíli jako extrémně levicová,pak zase jako extrémně pravicová.
Podobně je takto znevažován Okamura,tak jsem zvědavý,jestli mu to pomůže také.
V stupem AFD do Bundestagu dojde k jejich prezentaci a předvolebních slibů,bude záležet jak to zvládnout.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Angele Merkelové se může docela snadno stát to, co se stalo mnoha jiným politikům nebo vládcům, pokud vládli příliš dlouho. Dožije se toho, jak se její počáteční myšlenky totálně proměnily na něco zcela jiného. Ale to u angely nehrozí, je dostatečně gumová a teflonová, tohle ji opravdu trápit nebude. Spíše dojde na jinou variantu, že Angelu dostihnou její chyby, které nebude mít na koho svalit. Má jen jednu možnost, své chyby bude vydávat za úspěchy.
Stejně si myslím, že Angela Merkelová míří do křesla předsedkyně OSN, aby svými nápady kromě Německa a EU oblažila celý svět! Pro takovou další politickou příčku v OSN nebude váhat prodat Německo i s Němci muslimům. A celou EU nádavkem k tomu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Chtělo by se říci, ať si Němci dělají v Německu co chtějí, vytvářejí si svůj vlastní problém. Jenže historická zkušenost říká, že ať v historii dělali Němci cokoliv, pro nás z toho byl vždycky problém, někdy dokonce skoro fatální.
Čert nám je byl dlužen, ale co naplat. Máme už vzhledem k nim nějak zakódovanou v genech schopnost to přežít. Ale že si s nimi ještě užijeme, o tom asi nemůže být sporu.
Moc se mi líbí ty vrcholně demokratické aktuální protesty proti výsledku voleb, tedy proti AfD. To je jak z Cimrmana, Kde se tak vražedný smysl pro humor najednou v těch teutonech bere, to je nad lidské chápání. Ani si tu absurditu svého chování nejspíš neuvědomují.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Chělo by to dodat Vidláku, že kromě výprasku socanů, největší za jejich existenci dostali i Merklová výprask, který je nejhorší od roku 1949, takže nejenom socani dostali přes prsty...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Chce to opět se podívat na problém z jiné, selštější strany.
Vlk se, jak se jeho zvykem, rozhodl pojat problém velkolepě, rozvláčně s grafy a mohutnou rozsáhlou analýzou. To, že grafy jsou nějaká smyšlená přání, nevadí. Hlavně že se dobereme toho zásadního a hlavně, správného výsledku.
V každém případě je třeba Vidlákovi poděkovat za střízlivost.

Tedy onen můj selský pohled.
V našem světě je vždy nějaký souboj. Dobra se zlem, světla s tmou, lásky s nenávistí, dokonce přisuzujeme pravdě a lásce vítězství nad lží a nenávistí, i když to nikdy nenastalo.
V ekonomicko politickém prostoru to bylo je a bude boj kapitálu s prací. Odtud je souboj pravice, zastánců oněch rovných příležitostí a majetku, s levicí, proletariátem jako námezdné pracovní síly.
Pokud byl kapitál v Německu rozprostřen mezi horní milion, měla pravice stejnou pozici jak levice. S koncentrací kapitálu, a je to jeho
zásadní schopnost, se pomalu, ale jistě vytrácí pravice a na síle nabývá opačná hlasově posilující levice.
Pokud se CDU/CSU v Německu profiluje jako liberálně konzervativní strana, tedy zastánci svobody (podmínky pro kapitál) a tradice (posvátnost kapitálu), pak ústup onoho politického uskupení s koncentrací kapitálu je nutně přirozený a setrvalý. Za dvě při volební období bude ona CDU/CSU marginální strana, neb oněch lidí, jež mají kapitál, nebude.

Je nutné podívat se i k nám.
Po sametovém podvodu jsme chtěli být všichni kapitalisté, ač jsme nikdo nevěděli, co se za tím skrývá, a upínali své naděje na ODS jako představiteli těch, co nám ten kapitál zajistí.
Zprvu jsme věřili, že se tak nějak kapitalisty staneme všichni. Byl to pro ODS ráj na zemi. Postupem času a skutečností, že se nám kapitál vyhl velikánským obloukem, ODS ztrácela, ztrácí a ztratí se úplně, neb ji nebude mít kdo volit, neb nebude ani kapitalistů. Dnes ji volí ti, co se na její politické vlně vynesli do popředí. Jak budou i ti odejiti, je konec s pravicí a ODS.
Dá se vcelku s jistotou tvrdit, že dnes je u nás jen a jen levice s různou mírou chuti zakroutit i tomu zbytku usilující o tradici a svobodu krkem.
No a v tento okamžik přichází u nás na scénu vcelku slušný gauner, jenž zklamanou levici, mnohými léty nesplněnými slibů, a hlavně podvodů na vlastních lidech, ochrání a ony lumpy vyžene posranou metlí. Žralok kapitalista ochrání proletariát. Je to jako rozprostřít kapitál mezi proletariát a kousek každého proletáře přenést na onoho kapitalistu. Je vidět jak velké je zklamání dělného lidu se svojí přirozenou politickou reprezentací, když věří, že bude lépe a mají svého mesiáše. Dosud se dalo s jistotou mírou věřit, že pokud bude kapitalista sloužit poslušně levicové smetánce, nechá ho žít. S novým gaunerem mají i ti po ptákách.
Dobře nám tak.

Zatím bez slepic

Voliči v ČR už byli tolikrát zklamaní, že na úspěch má šanci spíše nová politická strana než provařené ksichty. Pokud by říjnové volby vyhnaly Kalouska z Poslanecké sněmovny, dopadly by dobře. Voliči už vyzkoušeli kdekoho, staré komunisty, komunisty s převlečeným kabátem, neomarxisty, brčálově zelené, příznivce trhu, příznivce sociálna, i senilního aristokrata, který už má majetku dost a naváže na tradici rodu. Všichni zklamali očekávání v ně vložená. Teď to voliči zkouší z miliardářem vzešlým z lidu a ne z degenerované aristokracie.
Dá se očekávat, že se voliči nově zase zklamou, ale s těmi, kdo už minimálně jednou selhali, je zbytečné se pokoušet o další selhání. U multimiliardáře je nějaká šance, že třeba pro voliče něco udělá. Ten zbytek se už předvedl (seřazeno od tzv. pravice po ultralevici: ODS, TOP09, KDU-ČSL, ČSSD KSČM, Strana Zelených) a spoléhat na ně je ještě hloupější než uvěřit Andreji Babišovi. Potud se voliči Andreje Babiše chovají racionálně, vyměnili jistotu zklamání za malý stín naděje.
Potíž je, že v ČR nejsou autentické pravicové strany vyjma pár exotů, kteří se potácí hluboko pod hranicí 5%. Ona ani ODS není čistě pravicová strana, celá politická scéna se výrazně posunula doleva, přičemž posun extrémní levice Strany Zelených vytvořil neomarxisty horší než Marx, Engels, Lenin, Stalin, Mao, Pol Pot a všichni 3 Kimové dohromady. Viz Klinika.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jenom každý osmý nechce doma migranty, tedy ti, kdo volili AfD.
Způsobně vybrali lístek, který si přeje vrchnost, a odvážně ho hodili tam, kam patří. Ani nenádavají Putinovi, že za smutné výsledky může ruská propaganda, jako to dělají Američané. Akorát náš Kalousek se neudržel, říká : "Nepřekvapuje mě, že populisty a antievropany podporovala ruská propaganda, to dělá u nás taky."

Zatím bez slepic

Ano, Němci jsou poslušní, to máte recht. Ale někde dole to bublá, nemáte taky ten pocit?

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

... a kdy i Teutonům dojde trpělivost.
Zlatá padesátá přinesla US lopatě doposud nejblahobytnější časy. Dnes je z průmyslového pásu "Rust Belt"
Dojčeři si vymodlili u pánbíčka odklad zakoupením Východní Marky, tedy prostoru od Rigy po Ankaru a vlas i ten Tallin je jejich.
V momentě, kdy skončí možnost dojení tohoto prostoru, spláče nad výdělkem i lopata teutonská....

Zatím bez slepic

Teutoni z Germánie a s nimi celá EU si koupili zhruba 30 let prosperity přijetím celého bývalého RVHP bez Ruska. Zatím možnost dojení prostoru mají a díky tomu jim velmi roste HDP. Odhaduji, že německé HDP je o cca. 30-35% nadhodnoceno kvůli vysávání kolonií na východě. Podobně to mají Francouzi, kterým by se jinak francouzský zemědělský skanzen rozpadl, a i přes vysávání kolonií na východě stejně nezvládají ufinancovat sladký francouzský život.
Vyrovnávání životní úrovně vlivem globalizace neznamená jen růst těch chudých, ale také ekonomický pokles těch bohatých. I Teutonům nastanou těžké časy, kdy ekonomika poroste jen díky inflaci.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

se dá elegantně zařídit zkrocením toho pitomého ruského medvěda, který nechce pochopit, co je jeho dobro. Už madam ólbrajt říkala, že Rus je nemravně bohatý lump. Na ja, henta Zibéria nedá spát nikomu. Majdan nevyšel, bude se to muset zkusit jinak. I ručníkář by se hodil, kdyby chtěl pomáhat...
Takže počítám, že nejde o to, jestli, alebrž kdy.

Zatím bez slepic

In reply to by Targus (neověřeno)

Trvalý odkaz

Krvavá Madla si o Sibérii a jejím nerostném bohatství může nechat leda zdát. V případě konfliktu by ji zabral třetí vzadu, Číňan. Ostatně právě při tahanicích Rusů s Brity o hranici Kanady Američané získali Aljašku. Tehdy byly USA tím třetím vzadu, kdo se smál. Dnes ne.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

o HDP v Dojčlandu, ne v Jů Es Ej. Ne nadarmo si nechali postavit náhradní roury mimo území polských a ukráckých vyděračů. A při případné rozborce Ruska se už nenechají odstavit od válu, jako ve zlatých devadesátkách. To ještě museli držet hubu a děkovat za sjednocení, dnes je jiná doba.
Amíci to mají ošéfováno. Kdo pohrdne jejich čerstvě natištěnými papírky, dostane přes hubu. Vyřešená věc.

Zatím bez slepic

In reply to by Targus (neověřeno)

Trvalý odkaz

I v USA jednou padne kosa na kámen, až se někdo ubrání. Všichni už vědí, že USD jednou dojde dech,a že US Army nezvládá dvě země, Irák a Afgánistán dohromady. Čili až se US Army zaplete s Kimem a bude se dál pokoušet o Irák, Afgánistán, Sýrii nebo Libyi,, může se Čína otevřeně rozhodnout, že už dál nebude přijímat platby v USD, jako dnes, ale jen v renminbi (konvertibilní yuan). Už dnes Čína donutila Saúdskou Arábii, aby přijala platby za ropu v renminbi. Zbývá jen krátká doba, kdy k tomu Čína díky své ekonomické síle a velikosti donutí celý svět. Je jen otázka, kdy k tomu dojde. Věk USA je na konci s dechem.
Němci si postavili ropovod Baltem přesně kvůli Polákům a vlivu USA na Polsko. USA se vždy děsilo spojení německých technologií a ruských nerostných zdrojů, až zapomněly na Čínu.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Naprosto souhlasím.
Trochu tomu napomohli skupováním podniků,různě pumpovali peníze přes neziskovky,přes fondy.tak byly peníze na nákup západního zboží,Také bylo dost peněz mezi občany a zboží lákalo všechny i když se některý zadlužily.Pochopitelně si vybudovali markety s přijatelnou cenou.Teď už to musí kritizovat i Zeman,že si markety diktují a zvedají ceny.Zatím to na Ukrajině nezabralo,Ukrajinci jsou na tom peněžně špatně.Dostat se do Ruska to už je jiná,nenaplněný trh a těch zákazníků miliony.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Z Ukrajiny se stala a zůstane spálená destabilizovaná země, kterou nikdo nebude chtít kamkoliv přijmout, protože je to černá díra na peníze. Rusové ji mají jako nárazníkové pásmo a jejich cílem je, aby nebyla v NATO. protože do NATO může vstoupit jen stát bez vnitřních konfliktů bez válečného stavu a s jasně dohodnutými hranicemi, Ukrajina se stejně nemůže nikdy stát součástí NATO. Rusům současná situace vyhovuje, zem zabírat nepotřebují, sami ji mají dost. Uvažování evropských politiků je zcestné, sami touží po dalších a dalších bodech na mapě, a očekávají totéž od jiných. Jenže zem na Ukrajině je totéž jako pláň písku na Sahaře. Je jí dost pro všechny, kdo tam chtějí v klidu žít.
USA se Ukrajina hodí jako způsob, jak tlačit na Rusko. Velmocenské hrátky odnesou Ukrajinci, nejvíce ti na východě, a zbytek Ukrajiny svou životní úrovní. Ukrajinci se stanou nejchudším národem v Evropě - díky Victorii Nuland a jejím hrátkám s Majdanem.
Ceny v supermarketech přirozeně rostou na úroveň těch na západě od ČR. Smutné je, když jsou v ČR ještě vyšší - u potravin dáno místem výroby v Německu + cenou dopravy. ČR je skutečnou kolonií, vyváží suroviny, např. mléko, a dováží hotové výrobky, např. jogurt, máslo. Rozdíl cen platíme naší životní úrovní. Vyrovnávání cen s Německem je dáno globálním vlivem, žádný politik jej nezastaví. Růst mezd a důchodů bude následovat vždy se zpožděním. Vždy budeme mít nižší životní úroveň než Němci, nedoženeme je, ale Němci sami svou životní úrovní poklesnou, protože příliv tolika vyžírků, pardon, multikulturně obohacujících hostů, se musí projevit, a projeví. Čekejme, že popularita Angely Merkelové bude strmě padat po celé její volební období.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

1. podmínky pro vstup do NATO, potažmo EU již dávno nejsou dogmatem - viz neuspořádaný Balkán, např. HR se dodnes škube se SLO o Piranský záliv, o Kosovu nemluvě.
Rusovi to pasuje - souhlas. Vřídek se může vždy najednou podebrat, kdyby se náhodou UA chystala nějakým zázrakem do NATO. Je tady ale status přidruženého členství, nebo jak se to správně jmenuje - viz Gruzie.
2. Dojčland chce provést s Ojrem totéž, co strejda Sam s dolárkem. Nevezmeš Ojro - tojro, tady máš pár facek. Proto ten tlak vstup do Ojrozóny, dokud se fackuje jen Řecko. Sem tam se i někdo splete a přizná, že vyskočit z Ojrovlaku by byla ekonomická sebevražda.
3. běžné praktiky suprošů - natažení splatnosti domácím odběratelům na dvojnásobek oproti německým, resp. minimální marže suprošů na německém zboží (na žrádle 5% oproti 30 - 50% na domácím bufetu). Zdroj - slovenský rozhlas, přemílalo se to tam nespočetně krát. A samozřejmě taky dotace státu za vyexportované žrádlo, to naši sedláci taky neznají.

Zatím bez slepic

In reply to by Targus (neověřeno)

Trvalý odkaz

Naprosto souhlasím s Vaším příspěvkem.
S toho mám obavu,že budeme donuceni přijmout utečence i EURO,nevidím osobnost na politické scéně tomu zabránit.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pánové Targusi a zemědělče,
souhlas s oběma. Malých států se nikdo nikdy na nic neptá, těm se rozhodnutí oznamují. Za pár dní 29. září máme výročí takového oznámení, jmenuje se Mnichovská dohoda.
Přijetí utečenců se bát tolik nemusíme, nejsme pro ně zajímaví, tak utečou pár kilometrů na západ do země snů Germánie. Pokud ale dojde k placení německých sociálních dávek z českého rozpočtu, stanou se ekonomičtí imigranti předmětem všeobecné nenávisti v ČR. a asi nevydrží. Možná do té doby dojde k rozpadu EU nebo se sami imigranti nedostaví k odjezdu do zapadlé gubernie ČR, až je k tomu EK vyzve.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Grab one more look at the pair right here and take a look at our store list below to help secure your pair this Saturday, November 23rd.
The South Korean entertainment industry 鈥?even despite its overwhelming spike in popularity the past few years 鈥?almost never intersects with the world of sneakers, and with its arguable heyday barren of any collaborations of their own, it鈥檚 a welcome sight to see its once indefinite dry spell broken by one of the most legendary: G-Dragon. Born for stardom and a product of near exhaustive idol training, the Big Bang leader has become a style icon through and through with an upcoming Nike collaboration further immortalizing his lengthy, accolade-ridden career. The Air Force 1 鈥淧ara-Noise鈥?is almost entirely exemplary of his own personality and taste through a canvas already known as one of his key favorites; uppers, dyed with a loosely adhered paint, wears off to reveal an artwork of his own design, one that mirrors the motifs of the similarly adorned insole graphic. Swooshes, midsoles, as well as the lining are left colorless with few embellishments, leavening some of the artist鈥檚 trademarks like his own PEACEMINUSONE insignia as well as some paint streaks along the bottom.
google7.com google10.com google1.com Grab one more look at the pair right here and take a look at our store list below to help secure your pair this Saturday, November 23rd. The South Korean entertainment industry 鈥?even despite its overwhelming spike in popularity the past few years 鈥?almost never intersects with the world of sneakers, and with its arguable heyday barren of any collaborations of their own, it鈥檚 a welcome sight to see its once indefinite dry spell broken by one of the most legendary: G-Dragon. Born for stardom and a product of near exhaustive idol training, the Big Bang leader has become a style icon through and through with an upcoming Nike collaboration further immortalizing his lengthy, accolade-ridden career. The Air Force 1 鈥淧ara-Noise鈥?is almost entirely exemplary of his own personality and taste through a canvas already known as one of his key favorites; uppers, dyed with a loosely adhered paint, wears off to reveal an artwork of his own design, one that mirrors the motifs of the similarly adorned insole graphic. Swooshes, midsoles, as well as the lining are left colorless with few embellishments, leavening some of the artist鈥檚 trademarks like his own PEACEMINUSONE insignia as well as some paint streaks along the bottom. Particularly for Jordan Brand, the stars of the sneaker game will align at the upcoming 2020 NBA All-Star Weekend in Chicago. There鈥檚 no question that the Jumpman has some series programming in the works for that span of time in February, with perhaps the biggest ticket item being the looming collaboration between the two Chicago stalwarts in the form of the Off-White Air Jordan 5. Seen here for the first time, Virgil Abloh鈥檚 take on the 1990 silhouette (which celebrates its 30th Anniversary next year) features a synthetic upper fully replacing the black suede with circular windows touching on the polka-dot trademark of the Off-White label. Even the fully-reflective tongue achieves some of that 鈥渞ebuilt鈥?look as the high-vis layer looks to be stitched onto the exterior of the tongue. Furthermore, this first look at the Off White Jordan 5 also suggests that the icy soles will arrive pre-yellowed for more of that thrifted look. Closer looks at this collab are sure to follow soon, so stay tuned.

Zatím bez slepic