Nebojí se

Autor

Na dnešní krátký článek mě přivedl Čmoud ve včerejších komentářích. Naznačil tam jednu důležitou věc. Přes všechny demonstrace, týdny neklidu, protesty, červené karty i trenýrky, přes odsudky médií a přes nepřátelské novináře, Zeman si klidně střihl projev a zároveň věděl, že se teď zase nebude nějakou dobu mluvit o ničem jiném. Zeman prostě v přímém přenosu před celým parlamentem, senátem, veřejnoprávní televizí a dalšími médii a samozřejmě před celou veřejností řekl, že se nikoho nebojí. Bez ohledu na všechna náměstí a klidně deset milionů chvilek pro demokracii, přes soft majdan na Slovensku, přes všechno nepřátelství a protivenství, napůl chromý stařec se postavil před pultík, ovládl prostor a nedal najevo strach. 

Porovnejme to s dalšími.

Bijec Ondráček má sice hromadu titulů před i za jménem, je to docela vysoký chlap s rukama jak lopaty, který alespoň před sněmovním pultíkem stál za svým a odmítal se vzdát byť jen pídě svého přesvědčení. Ale pak přišel tlak od kolegů v parlamentu, přišel tlak z ulice a tento muž v nejlepších letech zalezl do díry a v podstatě skončil. Minulý týáden to byl milicionář z Národní třídy, dneska už je to jen krysa v kanále. 

Andrej Babiš má miliardy peněz, může si zaplatit ještě deset kampaní, podle jeho odpůrců si může koupit kteréhokoliv policajta, státního zástupce i soudce, může si najmout vrahouny, může místo sebe posílat dobře placené poslušné sluhy, je pracovitý, myslí mu to jako šachistovi, v osobním jednání je velmi velmi tvrdý (osobní zkušenost), má za sebou třicet procent voličů a stoupá... a stačilo aby ulice zadupala, novináři se sesypali jak vosy a ejhle velký Andy nevydržel s nervy a že prý Ondráčka odvolá. Mohl dva dny počkat a ten komunista by se odvolal sám bez jeho řečiček. 

Robert Fico udělal před svými vojáky víc kliků než oni sami. Kdykoliv promluví, je to prototyp vůdce, který si ví vždycky rady, všechno zná, všude je o krok napřed, mluví rozhodně a umí vyjednávat. Zároveň má urputný kukuč a stačí, aby se jen podíval a leckomu měknou kolena. A ejhle. Jeden Kiska a dvacet tiscí lidí v Bratislavě, novinářská smečka v podhradí a frajer je skoro na lopatkách. Ustupuje, dělá kompromisy a zamotává se do vlastních problémů stále více a stále lépe. 

Proti nim stojí starý nemocný muž, typický plebejec, který nehraje tenis a nelyžuje a je uvěřitelný v hospodě u slivovičky, ale těžko na koncertu vážné hudby. Nemá nic. Jen prázdný úřad prakticky bez kompetencí. Každou drobnost si musel vybojovat různými kombinacemi a stavěním protivníků proti sobě. Každou svoji výhodu získal dlouhým trpělivým jednáním a různými drobnostmi, které zabraly až pohromadě. Každé jeho veto může být přehlasováno, každé jeho rozhodnutí může být v parlamentu zvráceno, každou jeho kompetenci může převzít někdo jiný. A přesto za posledních pět let se prakticky nic z toho nestalo. Navíc za Zemana nikdo nechodí demonstrovat a nedovedu si představit, že by třeba jako turecký Erdogan mohl svolat na svou podporu davy. Nikde po republice neběhají nadšení úderníci, kteří by Drahošovi nebo Kalouskovi rušili projevy v Zemanově žoldu. Všechno co Zeman má, veškerou podporu spřátelených milionářů si musel nějak získat a přitom neměl prakticky žádnou protihodnotu. Jen svůj šarm elektrického úhoře a přízeň. A ať si o něm říká kdo chce co chce, ani jeho největší nepřítel mu neupírá to, že není žádná loutka. To on tahá za nitky nikoliv naopak. 

A tenhle chlap se postaví do přímého osvětlení kamer a při všem, co se kolem děje, si naprosto bohorovně půl hodiny řeční o tom, že se nebojí. Nikomu se nezpovídá, žádná zvyklost nebo očekávání nejsou dost silná na něj samotného a žádná moudrá či mocná hlava na něj nemá. Skoro začínám mít pocit, že poslední Zemanova služba této republice bude v tom, že se pro ni nechá zabít, aby se ukázalo v plném světle, jaké to tu doopravdy je.  

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

poslední Zemanova služba této republice bude v tom, že se pro ni nechá zabít

no to by ste potom mali cesky majdan

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Božský Andy, Vondráček i Fico ještě pořád mají co ztratit. Peníze, funkce, rodinu, milenky, zdraví a možná i životy svých blízkých. V tom nejhorším případě i život vlastní. A evidentně se řídí heslem - bojuj dnes tak, abys mohl bojovat i zítra (moudré heslo).

Bimbo nic takového ztratit nemůže. Jeho syn je zašitý v Ostravě a s fotrem se nekámoší, dcera je v Londýně, či kde. Tam prsty kavárníků nedosáhnou. Vyšší či stejnou funkci už získat nemůže, odvolat ho taky nikdo nemůže, zdraví má na houno, svíčka života pomalu dohořívá, prachy ho zřejmě až tak neberou, když má byt ve staré tvrzi a o dovči pádluje po rybníku na nafukovacím člunu za pár stovek, potažmo rozdává své prachy děcákům. Jeho sázka do hry se limitně blíží nule.
Proč tedy trochu nepodráždit hada neziskovek bosou nohou?
Tato hra prostě není o odvaze, ale o velikosti sázky, resp. o hromádce v talónu, která připadne výherci. Být Milošem, klidně tu sázku zdvojnásobím, páč z jeho strany je fakt titěrná a bank si rozbijí protivníci sami přesně tak, jako v posledních volbách.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Správně, žáku Myskine. A toje, oč tu běží. Visegrád prostě překáží, je potřeba jej rozmlátit na cimpr campr.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zeman ví moc dobře,co se děje na Slovensku,proto to ten jeho projev,řekl bych,byl dost jiný,než se čekalo.
Podej čertu ruku,peklem se ti odmění a to sedí,když jsme podali ruku USA.Než se půjde na Rusa,musí mít zázemí nakloněné na svou stranu.
Poláci ti už jsou jasní,ti chtějí USA základny,jaderné rakety,Orbán se zatím drží,Fico se cuká,nemá svou pozici tak jistou,tak dostal barevnou revoluci,jen mám obavu,když se bude dál cukat,můžou přijít další mrtví.Pak mám obavu,že se to přelije do ČR.Havlova knihovna se nemůže dočkat pomoci,všechno už mají připravené,čeká se na povel Sorose.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane zemědělče,
mám stejný dojem, že i u nás už Sorosovci připravují nějakou akci a nemohou se dočkat. Zatím je to takové oťukávání, na jaké téma by slyšel lid. A tak je tu dům obsazený squattery, prezidentské volby, majdan na Slovensku, tlak z Bruselu na přijímání muslimů, dobré rady neziskovek, tlak poslanců fašistického bloku (i když oni sami se označují za demokraty, mají metody italských fašistů), tlak novinářů. Jenže v ČR chybí ten náboj, aby lidé vyšli do ulic. Na obranu Drahoše přišlo pár ubohých příznivců, demonstrovalo se a když demonstrace skončila, tak museli jít domů. Náměstí ani nezaplní a i kdyby tam stanovali, lidi to do ulic nezvedne..
Že se jedná o přípravnou fázi ideologické války s Ruskem, po které máme na pokyn operace falešné vlajky zrealizované někde v Pobaltí (odhaduji) nadšeně pochodovat na Moskvu, je zřejmé. Takovou masivní přípravu zažíváme už desetiletí a ti ideologové, kdo budoucí válku s Rusem organizují, jen čekají na generační výměnu obyvatel, aby ti mladší s vymytými mozky mohli nadšeně padnout v ruských stepích. Zřejmě ideologové nikdy nečetli Dostojevského nebo Tolstoje, jinak by jim došlo, že bohatství šlechty se v Rusku nikdy neměřilo výměrou země, té měl každý dostatek a více, než mohl obdělat. Bohatství se měřilo počtem duší, lidí, kteří zemi obdělávali.
Jenže ta ideologická příprava trvá už příliš dlouho a nakonec, až nadšené davy budou pochodovat na Moskvu, mezitím hlavní ideolog v Bílém domě už o žádnou válku s Ruskem nebude stát.
Čili celá příprava na konfrontaci s Ruskem jsou jen vyhozené peníze.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Díky vystihl jste to lépe.
Také uvažuji o tom,čím dostat lidi na náměstí.
Ondráček,možná po nějaké rozmluvě to raději vzdal,protože komunisté nechtějí být ten impuls.
Ještě dostat Okamuru,ale to není tak silný náboj,protože i dost veřejnosti,je proti vyhazování peněz na pomníky,když není na školky.
Proto si myslím,že hlavní terč bude Zeman,než jim někdo pomůže s nějakou mrtvolou.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane zemědělče, myslím, že Ondráčkovi domluvila sama strana KSČM, něco ve stylu: "Chceš, aby lidi šli do ulic a požadovali zákaz naší strany?" A tak se ve jménu stranické linie obětoval. Okamura ani Zeman nejsou dost silný náboj. Jednak je všichni znají a také se proti nim protestuje už dlouho. Nejde o natlakovaný hrnec, který někdy vybuchne. Ruské nebezpečí nechává lidi také chladnými. Co by lidi zvedlo, by bylo , kdyby muslimové a lidé ze severní Afriky v ČR organizovali násilí na popud agentů z Moskvy. Ale možná by to byl jen impuls k tomu, pořídit si zbraň.
Celá imigrační krize dokonale potopí a rozloží EU. Už je to dlouho vidět, jak se EU utápí v bojích o kvóty a přitom upadá a upadá. A muslimové z Asie a Afriky nás opravdu nezachrání, protože sunnitští muslimové nikdy nic kloudného nevynalezli. I tu jízdu na velbloudu vynalezli předmuslimští obyvatelé. Ve všem ostatním, kdy islám něco vytvořil, se jednalo o dědictví antiky, Byzance, Peršanů nebo odštěpenecké skupiny muslimů, které neměly dlouhého trvání. Ne nadarmo si Hitler notoval s muslimy a měl z nich na Balkáně dvě divize. Nacismus i islám mají hodně podobné metody na odstranění cizorodých prvků.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Super ze si se Zemědělcem notujete, že lidi nejdou do ulic pro to či ono, ale druhá strana ano. ZA mě je spíše otázka zda to nebude tím, že ta druhá strana má čas či je placena za to, že to dělá, ztatímco druhá musí do hoky bouchat od 7-15, když jim nedají že musí mít přesčas a pak se jdou starat ještě o svoju rodinu a nemají čas lítat po náměstí skandovat, že soros a spol se musí vyhnat...

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

To se také moc nepovedlo. Lidé nejásají !

Zatím bez slepic

Ale kdež, to by nestálo za řeč. 700,000.000 Kč ! Slovy : sedmset miliónů korun !

Zatím bez slepic

Nevěřím, že by KDU-ČSL přišla u pomníku v Letech zkrátka. Cena byla přemrštěná i na majitele, který ji očekával nižší. Odhaduji z rozdílu cen, že takových 150 - 200 milionů z té prodejní ceny půjde lidovcům na účet. a možná něco kápne i ČSSD, která prachy potřebuje jako sůl.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vypadá to, že už 10 dní je všechno jinak a Rusko přerozdalo karty.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/politologove/Je-mi-lito-Putin-nel…

Vrchní ideolog nejspíš nesedí v Bílém domě. Můžeme vidět dnes a denně, jak mediální US-politruci denně dští oheň a síru na Trumpa. Takže on sám bude sotva sotva jejich šéfem.

Kde sídlí vrchní ideolog? To je otázka jako, co se vlastně stalo během Velkého Třesku. Pozorováním můžeme snadno zjistit, že se vesmír rozpíná a že tedy povstal z jednoho bodu, celkem snadno můžeme dojít k tomu, kdy se to stalo, ale proč a jak přesně se dělo na samém začátku... o tom jsou jen různé teorie.

S tím, kdo je na samé špici je to to samé. Všechno ukazuje na Wall Street a londýnskou City, ale kdo přesně je ten vrchní ideolog, to je jak odhadovat bez odposlechů, kdo je vlastně šéfem mafie.

Kdo slyšel o týhle firmě?

https://www.casopis-sifra.cz/nejvetsi-stinova-banka-sveta-korporace-kte…

a nejspíš doopravdy existuje a je sakra důležitá

https://en.wikipedia.org/wiki/BlackRock

Rozhoduje však jedna hlava, rozhodují tři, rozhoduje jich dvanáct....

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Již o tom psal Čmoud, jednou ustoupíš, vždycky ustoupíš. Zeman má jen politické prohřešky a tak si může dovolit neustupovat. Ostatní nejsou silní v kramflecích, udělali mnoho ekonomických sviňáren, tak ustupují, mají strach. Tak jak nám salámovou metodou ukrajují z čehokoli kdy se jim zamane, tak to samé dělají sobě ze strachu, pomaloučku ustupují a ustupují. Takových lidí je dobré si nevážit.
Že se posere i Babiš mne nakonec ani nepřekvapilo. Jednou komunista, vždycky komunista, a tam se poslouchá. I když mu nefandím, alespoň jsem věřil, že se neposere. A on je od hlav k patě.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ondráček neutek, jen odešel, protože bitva již byla prohraná a je zbytečné navyšovat ztráty. Babiš jej položil a bez Babiše neměl šanci a to, že je to chlap v tomto boji nehraje žádnou roli.
Ficovi nic jiného nezbývá než postupně ustupovat, když média jsou proti němu a lid blbý se směje své hlouposti se Sorošem. Fico je plně závislý na koalici, padne-li koalice jde i on od válu. To, že si někdo koupil jednu ze stran této koalice je zřejmé. Že by přeci jen ten Soroš?
Zemana nemá kdo odvolat, má za sebou volby s přímým mandátem a navíc i oporu v TV Barandov a Soukupovi. Jinak souhlas s tím, že se nemá čeho bát, velice důležitéa a navíc jeho prohřešky jsou jen drobné kosmetické vady na kráse. To o ostatních politicích se říci nedá.
Jinak naprostý souhlas s tím, že Zeman to umí a ač mám proti němu spoustu výhrad je to zatím jediná naše pojistka proti Majdanu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Mohl by být pořád za frajera. kdyby nedělal zásadní chyby, anebo, kdyby aspoň vysvětlil, proč je dělá. Ztrácí věrohodnost, logicky s tím i voliče.
Začalo to už volbou prezidenta. Proč kandidoval ?
Lidé přece viděli Gašparoviče. Viděli, jak bezvýznamnou pozici zastával. Hnípal na fleku a jen se modlil, aby se všechno důležité obešlo bez něho. Nikomu z voličů nenapadlo. že i na pozici prezidenta se dá ledacos ovlivnit a zařídit. Proto chtěli, aby Fico nadále dělal předsedu vlády a tím pádem umožnili Kiskovi prezidentský kšeft.
Myslím si, že už tady chtěl Fico vycouvat z odpovědnosti, kterou má především vláda a její předseda.
Následovalo zamítnutí žaloby Maďarska a Slovenska u Evropského soudu ohledně migrantů. Orbán se ozval, že se nařízení Komise stejně nepodvolí. A Fico těžce zklamal, Dokonce se vyhnul případným sankcím, které čekají i Polaky i nás. Tím, že nějakých 14 kusů přijal.
Vzpomínáte, jak se Fico dostal k moci. Byla to aféra Gorila. Aféra jako hrom a kolik aktérů sedí v base ? Nikdo ! Proč? To musí přece mít nějakou příčinu. Buďto je policie tak neschopná, nebo byla aféra smyšlená, nebo má benevolence ke korupci jinou příčinu. Je jasné, že Fico potrestání viníku pustil k vodě, vyšetřování skončilo, zapomeňte.
Současná vražda novináře a jeho přítelkyně, která se paradoxně mění hon proti Ficovi, navozuje stejný dojem.
Vraždy také spějí do ztracena. Můžeme se shodnout na tom, že ji provedl amatér. Navíc člověk, kterého pachatelé dobře znali. Proč policie mlčí, když si i my dovedeme tyto skutečnosti vydedukovat z toho mála, co víme ? Čím déle bude mlčet, a čím déle bude pachatel neznámý, tím hůře pro Slovensko a pro Fica. Vzniká dojem, že policie je opravdu neschopná, a že to může být záměr. To je moc zlé !

Zatím bez slepic

In reply to by Puck (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jenže neschopnou policii nemusí mít na svědomí Fico a Kaliňák. Podívejte se jak u nás John zápolil, aby změnil policii, aby tam byl důvěryhodnej šéf, aby to nějak efektivně fungovalo a jak to dopadlo.

Základní problém je víra v mýtus sametové revoluce, Havla a Charty. U nás to je alfa a omega všeho. Bod nula, kde všechno začíná a končí.

To se pak doopravdy nesmí veřejně kritizovat žádný chartoid, žádný havlista, žádný studentský vůdce, dají se vydírat bejvalí komunisti jen tím, že byli dva roky ve straně (jakoby tam snad chartoidi nebyli) atd. Soros se veřejně nekritizuje, protože to byl přeci havlův sponzor, knížepán je pomalu jak apoštol, každá slepice, která kdy Havlovi nastavila byla po revoluci hned královna kurníku, každej šizuňg co s Havlem seděl, dostával bez keců všechna razítka atd, atd.

Seděj v partajích, seděj v justičním systému, seděj v médiích, seděj v tajnejch službách, dělaj ombudsmany. Jsou jak žáby na prameni. Ti nejlínější jen dál vegetěj a chlastaj za prebendy, čímž aspoň neškoděj.

Před volbama třeba dvakrát proběhlo, že byl soudruh antizeman na chlapečky. Jen se to mihlo a už to vypadalo jen jako něčí výmysl, když tu najednou jeho příznivci udělali idiotské dementi, když prohlásili, že to ten estébák odmítl potvrdit (a tím to jako přestala bejt pravda). - Čímž tedy potvrdili, že ta informace pochází od estébáka, že tedy sami věří tomu, že StB k tomu má nějaké informace, takže ho tak či onak sledovali. Tak by na něj měl bejt automaticky spis a on má lustrační osvědčení, že nikdy žádný spis nebyl. Bum.

Celý to vypadá, že to nějakej estébák svěřil někomu nad pivem a pak cukl něco veřejně potvrdit, protože jako estébák víte, že vás snadno zničej. Ovšem mohl pořád ještě potvrdit, že antizemana nikdy nesledoval.

Ondráček dělal u policie mluvčího, vzhledem k tomu, jak je země po 30 letech vydrancovaná, vlastně ukázal charakter, že se neomluvil. Co to bylo za virvál a radši odstoupil.

Těch několik tisíc estébáků vydaných Havlem k povraždění jsou také pořád mrtví. Není divu, že v takové situaci někdo odmítne něco potvrdit a ve výsledku jsme mohli mít velice speciálního prezidenta poslušného ciziny stejně jako Kiska a už mohl honem odletět rituálně smutečně tančit s Kiskou na hroby těch expandables.

A pak se nám na rozhodujících postech objevujou lidi, kteří tam schopnostmi nemají co dělat, ale za chyby jako mohou ti, co nedotknutelné nemohou odstranit.

Zatím bez slepic

Mě Fico naštval tím, že nedrží basu. a tak jsem tu kritiku vzal trochu zeširoka. Třeba mu křivdím víc, než si zaslouží, ale rozbití V4 se těžko omlouvá.
Jisté je, že po puči nastoupí Sorošův člověk a na Fica budeme vzpomínat s láskou.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak ta aféra "Gorila" byla nějaká divná. Především odhalení přišlo od nějakého Nicholsona a to je tentýž pán, který má prsty i v současném dění. Viděl jsem jeho manželku v rozhovoru na slovenské televizi s Kalińákem a bylo mi jasné co je to za demagogy.
Policejní tým je rozšířený o kde koho a ani to nemusí být zárukou, že se něco vyšetří. Policie dokud nebude mít nějakou jasnější stopu, která již s jistotou vede k zjištění pachatele, tak jinak neinformuje, maximálně žádá občany o spolupráci. A stejně jak už řekl Kiska , "Je jedno proč byla vražda spáchaná" tak je i jedno zda se vyšetří nebo ne. Fico musí jít pán Soroš si to žádá a také platí. A jak je známo, kdo platí...

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

tak masívním způsobem, jak to udělali Slováci v tomto případě, je spolehlivým prostředkem, jak nic nevyšetřit. Toto tvrzení není z mé hlavy, nýbrž pochází z hlavy tzv. insidera.
Osobně si myslím, že poliši nepřijdou na nic. A v kontextu následujících událostí bych se vůbec nebál uvažovat o mordu objednaném za účelem shozu nikoli parohů, ale vlády. Což by odpovídalo, že ofiko zatím na nic nepřišli. Kdosi klidně mohl dostat ruksak škváry a po dvou picnutích mohl vysmahnout někam na nějaké hezké ostrovy, kde už ho ožírají žraloci a barakudy... Tak se uklízejí nevhodné kusy...

Zatím bez slepic

je pravděpodobné, že někteří policisté na něco přijdou.
V tom případě budou zasebevražděni, zahynuti při dopravní nehodě - nebo zbohatnou.

Zatím bez slepic

Souhlas, až na ten konec. Spíše je nevhodný mouřenín někde zahrabaný u Dunaje a ruksak s penězi bezpečně zpátky. Nevěřím, že by riskovali, že se jednou někdy objeví a poví, jak vše proběhlo. A popravčí mouřenína zabijí jiní, ani nebudou vědět proč.

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já si myslím, že to vyšetří přímo ukázkově. Zvlášť jestli si pozvou nějaké osvědčené vyšetřovatele z Francie a Anglie, co tak skvěle vyšetřili smrt princezny Diany a aspoň pár členů vyšetřovacích komisí anglického parlamentu. Pak bych tam přihodil holandské a ukrajinské vyšetřovatele letu MH17, belgickou vyšetřovací komisi přes pedofilní síť, naše vyšetřovatele Mrázkovy smrti, italské specialisty na mafii a třeba i německé specialisty, co pochytali všechny znásilňovače z Kolína.

No a američani dodaj vyšetřovatele střelby z Las Vegas a možná i 11 září a dream team je na světě. To by bylo, aby toho Fica, Putina a Kaliňáka neodhalili.

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Z USA možná přiletí i tým, který vyšetřoval smrt JFK. Jejich výsledky jsou dodnes "nezpochybňovány" a ani náhodou netvoří základ mnoha konspiračních teorií.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pane Pusk.
Proč kandidoval Fico,Fico věděl co se bude dít,když vyhraje Kiska.
Kdyby vyhrál Fico,byl by někdo ze SMERu předsedou vlády a byly by úplně jiná situace.
Ona ta Gorila,pokud to zařídil on,co nevěřím,ale když ji nedokázal zavřít,tak se mu vrátila do baráku,ale mě se zdá,že Gorila porodila další Gorilu a ještě větší.Proč by to měl být jejich známí,kdokoliv mohl třeba zazvonit,Tak většinou se jde otevřít,vůbec se nespekuluje,že tam mohl bát někdo schovaný o něco dříve.Právě proto,že to udělali profesionálové,není čeho se chytit,stopy zametli,popřípadě udělali falešné.

Zatím bez slepic

Je zajímavé, že i relativně inteligentní jedinci považují za podstatné třeba tři šálky kávy.
Přitom lze předpokládat, že kdo dokáže předpřipravit shození vlády, zorganizovat demonstrace a rozjet paralelní pražský majdan, zvládne uvařit i tři kávy.

Podobné je to s těmi rozházenými - nerozházenými nábojnicemi atd, atd..
Nebo vůbec s tím, kdo otevřel či neotevřel, když otevření zámku je pro člověka po několika hodinách zácviku otázkou desítek vteřin...
Prostě jakékoli úvahy o modu operandi, známosti či neznámosti pachatele, jeho otrlosti či rozklepané nervozitě jsou v tomto případě mimo mísu.
Jediné, co je t.č. jisté je fakt, že na zastírání případných stop a výrobě nových, lepších a správným smerom ukazujícím pracuje v současné době několik týmů profesionálů, z nichž některé mají protichůdné zájmy - a úkoly.

A to i v nepravděpodobném, nikoli však vyloučeném případě, že dvojici sejmul zhrzený milenec či feťák a majdany byly rozjeté o pár dní předčasně, přičemž možná byl "náhodnou" vraždou zachráněn život záložních obětí...
Možné je nyní naprosto všechno - s výjimkou možnosti přesvědčivého vyšetření.
A o to jde.
Ve stohu konspiračních teorií ukrýt KONSPIRAČNÍ PRAXI.

Zatím bez slepic

To už je jak podle Agáty. Proč by profedsionál připravoval další šálek kávy ? Po činu se jaksi sluší zmizet. Slečna byla zblízka střelená do hlavy, vůbec takový útok nečekala. Rozsypané náboje ... Profík má úkol, zavraždit a nenechat se chytit. Složité odvádění pozornosti tím, že odvede vyšetřovatelé na falešnou stopu, už v popisu práce nebývá.

Zatím bez slepic

Pucku, máte víceMÉNĚ pravdu.
S několika výjimkami - například pokud falešná stopa není JEDINOU PŘÍČINOU A MOTIVEM spáchání té vraždy.
(Agáta byla neškodná amatérka bez špetky představivosti....)

Zatím bez slepic

Po činu se jaksi sluší zmizet.

A proč? Když jste italský mafián a právě jste zabil dva lidi, tak vám hrozí co jako? Že tam náhodou přijde nějaká babička od sousedů a vy ji budete muset střelit taky?

Nebo že jste námezdný vrah nadnárodního miliardáře či tajný služby tak zas musíte odejít, aby vás nečapla ta
nebezpečná babička?

Nebo po tom, co jste bez váhání zabil nevinnou snoubenku svý pravý oběti, se bojíte, že tam přijde vesnickej policajt a vy ho budete muset zastřelit.

Našli je až za 2-3 dny. Jediný, kdo doopravdy zmizel - ze země - je ten podivný Nicholson.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Tom_Nicholson

v současné době učí na Panevropské univerzitě.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Panevropsk%C3%A1_vysok%C3%A1_%C5%A1kola

Panevropská vysoká škola byla založená v roce 2004 s původním názvem Bratislavská vysoká škola práva jako první soukromá vysoká škola na Slovensku s právnickým zaměřením. Od roku 2010 je její název Panevropská vysoká škola, podle konceptu paneuropanizmu, který v roce 1923 prezentoval Nicolaus Coudenhove-Kalergi (1894 -1972).

Založil a šéfuje ji ex disident Jan Černogurský

https://cs.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_%C4%8Carnogursk%C3%BD#Disent

Jehož otec byl Pavol Čarnogurský, svého času i politický náčelník Hlinkovy gardy

https://sk.wikipedia.org/wiki/Pavol_%C4%8Carnogursk%C3%BD

To jsou věci. Nicholson odletěl a nevrací se ani teď, když se pod Ficem kácí židle? To jsou věci. Jak rychle při revoluci se vrátil Hutka?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pokud jste dosud nečetli tento únorový článek pana europoslance, dejte si ho.
Pokud jste jej četli, dejte si ho ještě jednou.

Ale pozor!
Jestli máte peoblém s ironií a nudně suchým anglickým humorem, radši to nečtěte.
(V následujících týdnech bude čím dál tím jasnější, proč u nás a za nás bude bojováno za ony zpeněžitelné "civilizační hodnoty")

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Profesor-Keller-Halik-m…
p.s.
Já bych to s těmi motlitbami za Halíka tak nepřeháněl, ale prof. Keller je holt dobrák... :-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zeman je už 40 let stejný, to jen jeho okolí se mění. Zeman neuhne nikomu ani o milimetr, je mu u hyžďů módní politická korektnost, která není nic jiného než staré dobré pokrytectví.

Já jsem dnes přepínala na ČT1 na přenos udělování cen Český lev jen o přestávkách Superstar na Nově (Superstar vždy pečlivě sleduju, to mě baví). Ale i z těch krátkých úryvků na ČT1 jsem byla v němém úžasu, ten pořad se nesl v nepřátelské manifestaci vůči Zemanovi za jeho inaugurační projev, "za největší útok na nezávislost ČT od televizní krize v roce 2000". Za plnou hubou demokracie se víc a víc rýsují metody fašistického fanatismu.
Tohle nedopadne dobře, to je atmosféra na občanskou válku.

Ondráček nikam nezalezl, do žádného kanálu nebo díry. On se jen nechtěl tahat o řádně demokraticky zvolenou funkci s lidma, kteří v podstatě demokracii opustili. To bylo pod jeho úroveň. On bude svoji práci jako řadový člen komise GIBS dělat stejně jako její šéf.
Ondráček se nelekl a neustoupil zbaběle. To by se stalo, kdyby poslechl všechny ty "demokraty" a omluvil se tak, jak to oni chtěli.

No a Babiš udělal asi svoji první velkou chybu. Dva dny po té, co byl Ondráček zvolen do vedení komise GIBS prohlásil, že se mu to nelíbí a že to tak nemůže zůstat, že Ondráček musí být z té funkce odvolán. Tím se Babiš postavil na stranu těch, pro které platí, že výsledky demokratické volby jsou akceptovatelné jen pokud se nám líbí. Pokud ne, musí se opakovat tak dlouho, až se nám budou líbit. Jsou to novodobé metody i v Bruselu a vypadá to, že Babiš nebude mít brzy problém se zařadit jako ctihodný člen bruselské elity.
Docela bych uvítala, kdyby to nasrání KSČM vůči Babišovi zůstalo a jeho menšinovou vládu za to nepodpořili. Babiš si bude muset uvědomit, že s podrazy to daleko nedotáhne.

Zatím bez slepic

Tak asi je nasra..., protože Andy oficiálně prohlásil, že oficiálně požádá ODS o podíl na vládě :D, takže asi ví, že to pos... nebo to bylo domluvene od zacatku? :D

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Dík za odkaz Čmoude, moc jsem se pobavil a taky tak trochu i na svůj účet, nedávno jsem totiž o Nicholsonové tady napsal cože je to za demagoga a předtím dokonce, že sice pěkná ale blbá. No a Slováci mě vyvedli (ale všichni)z mého postřehu. Podle nich hnusná , blbá potvrzují ale navíc dodávají, že do deseti neumějící počítat cikánka , která by měla jít sedět za výzvy k násilnému převzetí moci. Vím, že je to jen jedna z mnohých diskuzích , ale musím přiznat, že mě velice potěšila. Slováci to snad ustojí.
Tak Slováci snad ano a co ČR? Zlotřilí a utržení komedianti z řetězu zas nepochopili, že ČT patří nám všem a opět už poněkolikáté si z naší , vaší TV Praha udělali svojí hlásnou troubu.¨

Zatím bez slepic

Musím se přidat.
Nejen svoji hlásnou troubou,ale víc peněžním ústavem.
Každé vystoupení je honorováno a jak víme dosti vysokou částkou.Proto si tam zvou jen své oblíbence,jak z umělecké fronty,tak jak vidíme i z politické.Jak píše Monica,udělování českých lvů,financuje je ČT,tak proč by se měli umělci nechat zbavit,tak výnosných odměn za škvár.

Zatím bez slepic

Hnidopichu,
v Praze si hrají na revoluci. Kdyby se v 1989 nepřelila do dalších měst, která se přidávala jedno za druhým, nic by se nestalo. Zatímco dnes jsou počty demonstrujících na náměstích krajských měst spíše směšné. Počtem připomínají menší romskou svatbu. Budou řvát týden - a pak je budou bolet hlasivky. Nic jiného se nestane.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je to jen část pravdy. Na Ukrajině se vše podstatné dělo jen v Kyjevě a vlastně jen s nepatrnou částí obyvatelstva co se týče násilí, ale lid chtěl něco lepšího, už měl dost chudoby a krádeží. V Praze to bylo to samé, vše se změnilo a v bývalém Sovětském svazu se odehrávala perestrojka. Socialismus se sypal. Na Ukrajině si nepolepšili, protože verbeži která změnu prováděla o blaho lidí nikdy nešlo. No a u nás té samé verbeži také o blaho lidí nejde. Každá Barevná revoluce má základ stejný ale vše se upravuje postupně. Na Slovensku spolu s vraždou dvou lidí sílí tlak meanstreamu a hlavně koaličního partnera. Takže vláda možná padne a pak znovu příjdou k volbám lidi, ale kolik jich bude ochotno k volbám přijít a volit Fica? Vždyť to nemá cenu řeknou si lidi. No a u nás stačí opět zpochybňovat premiéra a padne-li Babiš, tak se ANO rozloží, kdo pak dostane zbylé hlasy? Ne, protesty nepřestanou a pakliže Babiš to nedá dohromady s Okamurou a komunisty tak budou předčasné volby a kdo ví, zda toho Babiš už nebude mít plný trenky. Taky jej můžou zradit "přátelé" no a bude vymalováno.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Lid chtěl za socíku něco lepšího, ale to chtěl vždycky, jenže to nešlo. Učitelé hlídali žáky i studenty, šéfové podřízené, problámy jste měl za každou blbost a na nějaké organizování nebyla šance. Rok před "revoucí" nic nebylo vidět, nic se neměnila, vše při starém, perestrojka byl jen další bezobsažnej canc. Když někdy vidím ve filmech, jak to jako mělo bejt, tak to je vždy těžká scifi.

Na Vlkovi byl kdysi popis od někoho, kdo na tý Národní třídě doopravdy byl a ti to měli klasicky socialistickou pakárnu ještě ten den. Že je něco špatně jim došlo až když je policajti současně vybízeli, ať se rozejdou a současně je tam drželi uzavřený náklaďákama s něčím jako plotové dílce. Už jen z tohohle je jasný, že celá revoluce je podvod od začátku dodnes a disidenti s policajtama byla jedna banda.

My jsme si tu taky nepolepšili. Určitě lid nechtěl aby se ze socialismu zachovalo to špatný a k tomu se přidalo to špatné z kapitalismu. Polepšila si vrchnost, co před tím mohla ukrást tak náklaďák štěrku a po revoluci klidně celou továrnu. Český nárok vymírá, lidi musej do emigrace, aby se uživili, tak jakýpak se máme líp.

V roce 1989 se revoluce přelila do dalších měst jen proto, že na tom soudruzi a jejich dětičky dřeli jako koně. Plakáty jim tiskla tiskárna pohraniční stráže, pomáhala StB, KGB, němci a pomáhali i vexláci, jako soudruh Mrázek.

Když jste jak blb na Václaváku, tak nevíte kdo je ten chlápek, co manifestuje vedle vás.

Na malým městě to poznáte snadněji a na vesnici si vidíte do talíře a aby se starej aparátčík a jeho dětičky najednou objevily na návsi s cedulema "konec vlády jedné strany", řvali na místního policajta "máme holé ruce" taková drzost by na vesnici neprošla. V Praze to jde.

Nějaká štětka z novin, co si vzala pro peníze cizince, jako ta Nocholsonová, aby mohla přemachrovat kámošky, tu na venkově rychle prokouknou.

Protesty se za chvíli vyčerpaj. Když Mádl-Aspenu organizoval své dny neklidu, lidi na to kašlali a odpískal to rychle.

Na Václaváku bylo pár tisíc lidí, nejspíš všichni neziskovkáři, co pořád dokola zakládaj další a další neziskovku, aby to vypadalo, co jich je, jen v těch neziskovkách a skupinách jsou pořád ty samý lidi.

Celý to působí, jako když měl po bitvě na východní frontě Svoboda jen jeden tank a ten celý noci jezdil za celou frontou, aby to vypadalo na velký přesuny.

Je to čím dál odpornější.

Zatím bez slepic