Brzy to přijde...

Autor

Rusové začali ničit ukrajinskou energetiku. Pořádně. Tentokrát nestřílejí na transformátory, ale na turbínové haly. A samozřejmě na rozvodny. Především ty, které jsou klíčové pro propojení ukrajinské energetiky s tou evropskou. Zároveň se Rusové starají, aby se na dněperských přehradách nedala zvedat stavidla. Jinými slovy, aby nikdo nemohl spláchnout případnou invazi přes veletok. Do útoků se zapojily hypersonické rakety Zirkon.

Protivzdušné obrany má Ukrajina už tak málo, že včera poprvé ruské letectvo bombardovalo Charkov klouzavými bombami, které každodenně dopadají na frontu. Objevují se fotky zničených amerických Abramsů. Hoří stejně dobře, jako Chalengery, Leopardy i Té sedmdesát dvojky.

Ruské úřady vypouštějí stále víc zpráv, že za teroristickým útokem v Moskvě stojí Ukrajina. Putinův největší jestřáb, Nikolaj Patrušev, říká zcela nepokrytě, že za vším stojí Kyjev. Rusko má své jedenácté září, ruská veřejnost je sjednocená jako nikdy, prezidentské volby už proběhly. Ruská ekonomika už není závislá na západních trzích a vše potřebné se do Ruska vždycky někudy dostane. Rus má stále dost čipů i ložisek. Nejchudší ruské vrstvy si válku pochvalují, protože pro každého je práce a mzdy těch nejchudších značně vzrostly.

O další podpoře Ukrajiny se hodně mluví a málo dělá. Já osobně už pochybuju i o té české granátové iniciativě. Když někomu dodáváte výzbroj, která alespoň na čas významně posílí jeho schopnost obrany, tak o tom nemluvíte. Nechcete, aby někdo začal sledovat trasy těch granátů. Nechcete, aby se na to nepřítel zaměřil. Tady se o tom mele naprosto otevřeně a z osmi set tisíc granátů už je milion a půl. Proč ne rovnou pět milionů? Fantazii se meze nekladou.

Mluví se o speciální české psychologické operaci a já myslím, že přesně tak to je. Naše věrchuška se chlubí granáty, které nejspíš vůbec neexistují. Odpovídalo by to přechozím dvěma rokům, kdy jsme dělali především kvalitní propagandu. Putin totiž prohraje, pokud budeme podporovat Ukrajinu nošením těch správných triček. Je to už dva roky, co ruské armádě došla nafta, čipy, vojáci i jídlo. Situace je hodně tristní, něco se udělat musí a tak BIS „rozprášila ruskou vlivovou strukturu,“ kterou tvoří ukrajinský opoziční oligarcha Medvedčuk a jeho mediální projekty. Začal hon na čarodějnice, ale ani to už nemá šťávu. Lidi už to ze židlí nezvedá. Mají starosti se uživit.

Vrabci si cvrlikají o jarní ruské ofenzívě. Jediný, kdo o ní nic neříká a tradičně mlčí, je Putin.

Představitelé NATO stále častěji mluví o tom, že jsou na válku s Ruskem připraveni. I na tu jadernou. Představitelé Ruska stále častěji mluví o tom, že si válku s NATO nepřejí, ale s Ukrajinou si to vyřídí.

Západ se utěšuje, že Rusko se teď masivně zadlužuje a to nemůže dělat věčně, ale ruský dluh je stále naprosto směšný proti dluhům zemí EU i USA. Navíc, Rusko má pod zemí takové bohatství, že jím může splácet válku ještě tisíc let. Kupců je dost a dost.

Americká centrální banka se propadla do ztráty sto padesáti miliard dolarů. To se ještě nikdy nestalo. Francouzská centrální banka ji poměrně úspěšně napodobuje. Vybrakovala svůj rezervní fond a moc tam toho už nezbylo. Jak se vyvíjí český státní rozpočet, to víte. Směřuje k dalšímu konsolidačnímu balíčku.

Hele, myslíte, že západní elity teď prostě sklapnou podpatky a smíří se se svými finančními ztrátami? Ano, možná by se mohli smířit se ztrátami na bojišti i ztrátami území, koneckonců, to vsadili do hry slovanští podlidé, ale všichni ti europapaláši do této hry vsadili i svoje podniky. Vsadili do toho zničený Nordstrým, vsadili do toho ekonomický sešup, vsadili do toho svoje vlastní banky a vlastní dluhy.

Ukrajině to tak nějak může být jedno… kdyby vyhrála, bude platit ruskými penězi. Když prohraje, tak prostě nebude mít z čeho zaplatit. Znáte to, když dlužíte bance sto tisíc a nemáte peníze, jste v průseru. Když dlužíte bance sto milionů a nemáte na zaplacení, tak je v průseru banka. Ano, přesně tohle se stalo. Ukrajina dluží Západu tolik peněz, že pokud nezaplatí, je v průseru Západ.

Myslíte, že se všichni ti Švábové, Draghiové, Rotšildi, Black Rocky a Vanguardy a další, prostě jen tak stáhnou, odepíší ztráty a nechají toho, když dobře vědí, že ruské vítězství znamená konec západní finanční bubliny a konec jejich fiktivního bohatství? Myslíte, že se nepokusí udělat cokoliv, aby se to nestalo?

Na Ukrajině odepsali milion mužů a ani se neušklíbli… myslíte, že nad námi nebo Poláky by cítili lítost? Myslíte, že životy našich dětí jsou pro ně cennější než jejich digitální konta?

Na všech stranách se odhazují masky. Stále zřetelněji je vidět, kdo kde stojí, jaké měl záměry a čeho chtěl dosáhnout. Ale stále zřetelněji z toho vysvítá, že Západ je na kratší straně páky.

Ne, nevím, jestli z toho bude Třetí světová válka. Ale jsou splněny všechny podmínky, aby byla. A i kdyby se nad námi Pánbůh slitoval a ušetřil nás atomovek, velmi brzy bude záležet nikoliv na tom, jaká čísla máme na bankovních účtech, ale co máme ve skutečnosti doma. Už brzy se nás dějiny zeptají, jak jsme se připravovali. Už brzy to přijde. Je to každým dnem zřetelnější.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (361 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

Situace před 2.kolem prezidentských voleb na Slovensku může přivést nejednoho z nás k zamyšlení. Důvodem je bezprecedentní nutnost jít do určitého kompromisu, kterým je rozhodnutí, komu dát hlas. Nebereme v potaz, že tato situace zapříčiní nízkou účast voličů.

  Stojí proti sobě dva kandidáti. Korčok znamenající v případě zvolení jen pokračování linie založené Čaputovou, tedy liberálně směřující sluha Západu v sídle slovenských hlav státu, stojí proti Pellegrinimu, gayovi ze současné vládní koalice vedené vcelku drsným chlapem Robertem Ficem. Ten ho v prvním kole nijak zvláště nepodporoval. Důvody mohou být přinejmenším dva. Jedním je jistá vychytralost Pellegriniho při vzniku vládní koalice, přičemž získal více ministerských postů, než by mu příslušelo při přihlédnutí k výsledkům voleb. Druhým pak může být Pellegriniho sexuální orientace, kterou u představitele státu následně může připadat Slovensko některým neunijním partnerům směšné. Přestože si řada z vás může říct, že v současné době je být teplým normální, ve skutečnosti má v sobě lidstvo zakódovanou sounáležitost mezi mužem a ženou a jejich soubytí je stále prioritní. A mimo přihřátou Evropu a zvrhlé USA, Kanadu a Austrálii ještě mnohem více. Z historických zkušeností vždy vyšší nárůst homosexuality znamenal konec určité civilizace (starověké říše - Řecko, Řím). A my nyní směřujeme k podobnému scénáři.

  Konzervativní Slováci  jsou tedy v bodu, kdy budou ze svého pohledu řešit větší zlo. Přitom už v prvním kole měli možnost volit mnohem efektivněji. Na 3.místě  skončil Harabín,  a to není žádný hlupák, svými názory prokazuje mnohem větší přehled a čistou hlavu.  Byl by možná vhodnou osobou, byť má svou minulost. Prounijní část Slovenska z něho měla osypky, takže volila Korčoka, konzervativci mu hlas dali a Pellegriniho volilo příliš z těch, kterým uhlazený politik prostě něčím vyhovuje. Slováci si vybrali své favority, a teď ponesou následky. Liberál nebo gay? Poskakování pod eurounijní nebo duhovou vlajkou? I pro Fica to musí být dost tvrdý oříšek. A přiznejme si, že mu není co závidět. Ano, tady už půjde o velký kompromis.

  I u nás budeme řešit něco podobného. Jestliže někdo nyní skutečně válcuje protivníky z politické scény, pak jsou to Kateřina Konečná a Filip Turek. Bohužel je Konečná členkou a předsedkyní KSČM, což v mnohých vzbuzuje jistý odpor. Kdyby komukoliv z nás bojujících kdysi proti komunistům nebo stojícím na ulicích už v lednu 1989 a oslavujících listopad téhož roku řekl, že o 35 let později bude názorově pro pravicové voliče nejpřijatelnější předsedkyně komunistů, asi bychom si klepali na čelo. Odpor proti vládě vedené předsedou ODS Petrem Fialou, tedy strany vzniklé  mimo jiné z iniciativy dalšího současného kritika směřování České republiky Václava Klause, představuje na první pohled křehká blondýnka s naprosto bezprecedentními názory jdoucími proti likvidační bruselské politice. A nebojí se tak vystupovat nejen u nás, ale ani v Evropském parlamentu. Rozhodně brání zájmy českých občanů více, než europoslanci z vládní koalice a z ANO, které lze všechny považovat za poskoky liberálního Bruselu.

  Také Filip Turek ze subjektu Motoristé sobě přináší určitou naději pro návrat rozumu, logiky a živočišného mužství do naší společnosti. Jde na to přes Green Deal a  jeho naprosto správnou a oprávněnou kritiku. Z vystupování Turka čiší sebevědomí, inteligence a velmi často se pozastavuje nad hloupostí současné politické garnitury. Bohužel při hledání partnerů do voleb sáhnuli Motoristé sobě k partnerství s Přísahou Roberta Šlachty. Nejsme si úplně jistí, zda toto spojení bude přínosné, asi logičtější by bylo spojení například se Svobodnými, kde vnímáme velmi dobře prezentace ekonomky Šichtařové. Tato protiváha mediálních ekonomických hvězd by v odborné spolupráci s Konečnou, Turkem profesorem Ševčíkem, docentkou Švihlíkovou a pár dalšími skutečnými odborníky z více oborů nabízela vynikající alternativu, bohužel je však nikdy pohromadě asi nikdy neuvidíme. Dát hlas Konečné či Turkovi je tedy také jistým kompromisem, byť bychom je velmi rádi viděli na vysokých postech naší politiky. Část z nás do toho půjde, ale bude to stačit na to, abychom je katapultovali tam, kde se za nás budou prát?

  Život klade otázky a mnohé překážky. Správně se rozhodnout je někdy složité a těžké. Kdybychom byli na místě Slováků, Korčok by náš hlas stoprocentně nedostal, protože to je jen další poskok EU. A Pellegrini? Slyšíte to skřípění zubů? Přeci jenom nám duhová vlajka doma viset nikdy nebude. Ten kompromis je prostě drtící.

 

Jindřich Kulhavý    29. 03 2024
 

Průměrný počet slepic: 4.8 (145 hlasů)
Trvalý odkaz

chteji valcit1

Průměrný počet slepic: 4.9 (186 hlasů)

pro tuhle desku šmejdů, nikdy bojovat nejdu!

Průměrný počet slepic: 4.7 (72 hlasů)
Trvalý odkaz

Petr Pavel spolu s ministryní Černochovou připravují Čechy na válku s Ruskem, obává se europoslankyně Kateřina Konečná.

„Na argumenty, že nechceme posílat děti do války, která není naše, nám pak drze odpovídají, že odvedeni přece nebudou naše děti, ale naše dospělí,“ uvedla lídryně uskupení STAČILO v eurovolbách. 

video+zdroj zde: https://t.me/neCT24/53188

Průměrný počet slepic: 4.9 (88 hlasů)

To, co jsou pro všechny rodiče jejich děti, to jsou pro Černochovou jen "cizí dospělí"..., to může říct jen ženská atrapa.

Průměrný počet slepic: 4.9 (103 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Tyhle ženy neženy snad dostávají něco "ve vodě", aby nenaplnily, nepochopily a popíraly mateřství! A tím pádem byly schopny obětovat cizí dospělé...

 

 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (57 hlasů)

A ještě reaguji na váš komentář ze včera...

V každé té straně je někdo, s kým se dá souhlasit téměř ve všem, a právě proto jsme jako voliči tak roztříštění a nebude z toho zase nic...

Ano, ideální by bylo vybrat ze stran ty "správné a dobré" a stmelit je, aby konečně ta snaha boje jednotlivců získala váhu v celku! Pro mě by to třeba byli z SPD Kobza, Fiala, Koten, Foldyna, z ANO Vondráček, Havlíček i Babiš:-), z KSČM Konečná, Skála, Krajča, z PRO Turková, přidala bych Kellera, Švihlíkovou atd.:-). Každý asi máme své favority:-). Jenže zas to bude o tříštění, propadech hlasů a vytahování zaručených vítězných králíků těsně před! Opakující se scénáře... Takže v tomto budu pragmatická jako jindy a budu volit to, co bude mít z té naší scény šanci...

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (58 hlasů)

Také nejsem nadšený z toho, že těch několik opravdu schopných vlasteneckých politiků je roztroušeno do všemožných stran a hnutí. Vyhovovalo by mi, kdyby byli všichni v jedné straně a pak by při volbách nebylo co řešit. Místo toho zase hrozí ve volbách propadnout 13-18% hlasů voličů vlasteneckých stran. Já už jenom trnu až jednou propadne tolik hlasů, že se do sněmovny nedostane ani SPD. A myslím, že od toho nejsme daleko. Stratégové Pětikolky na tom jistě pracují a mají to jako prioritu. Zaráží mě, proč se  schopní pronárodní politici nemohou shromáždit v jedné straně, zvlášť když vím, že mají stejné názory a velmi podobné programy. Pravděpodobně za to můžou jejich ega, takže budou raději předsedou své vlastní neúspěšné mimoparlamentní strany, než by byli řadovými členy nějaké úspěšné parlamentní formace (kde by ovšem hráli druhé housle). Bohužel. Proto budu také volit stranu, která bude mít největší šanci. Ale jak poznám, kdo má šanci? Řekne mi to předvolební průzkum. A jelikož jsem s přibývajícím věkem čím dál víc paranoidní, tak i o předvolebních průzkumech si myslím svoje. Jsem bytostně přesvědčený, že  PŘEDVOLEBNÍ PRŮZKUMY JSOU NEJDŮLEŽITĚJŠÍ SOUČÁSTÍ MANIPULACE VOLEB.  Především mám na paměti fakt, že NIKDY předvolební průzkumy nepředpověděly skutečné volební výsledky správně a jednou si vzpomínám, že se u Zemanovo ČSSD spletly dokonce o 8% (!) oproti skutečnosti. Volební průzkum nám určí, které subjekty mají šanci a které ne. Prounijním stranám a opozici kterou nelze ignorovat přisoudí víc jak 5% hlasů.  Těm ostatním napíšou pod 5%. Příklad jak to funguje: když uveřejním průzkum, kde má Stačilo! 6-7%, tak ho lidi budou volit, když jim napíšu 4%, tak dostanou hlas jen od skalních příznivců (velmi snadná manipulace). Ten rozdíl spočívá v tom, že v prvním případě zdánlivě šanci mají a v druhém případě jí nemají. Krásné na tom je, že ty šance určuje autor průzkumu. A nikdo nemá možnost prozkoumat surová data toho průzkumu a ověřit, jestli se s  výsledkem nemanipulovalo. Krása. Hodně lidí teď zaskočilo jak mainstreamová média psala korektně o demonstraci strany PRO na Václavském náměstí. Jakože šel mainstream do sebe a odteď začne informovat objektivně?  A nemůže být příčinou to, že mají v průzkumech jen 1,8%  a někdo usoudil, že by mohli klidně odčerpat jiným stranám daleko víc hlasů? Ideálně 4,5%? Myslím že čelíme velkému spiknutí prounijních sil, kde stratégové EU řídí věci tak, aby nepohodlná opozice neměla žádnou šanci jim konkurovat. A marast vlastenecké scény tak není náhoda, ale výsledek jejich vytrvalé práce .........Howgh

Průměrný počet slepic: 4.8 (51 hlas)

Začnu tím, že souhlasím s vaším komentářem!

Moc osobností nemáme a ti, kteří by mohli něco dokázat nepracují v rámci celku, ale jedou jen po své linii. Nejspíš silně opojeni přesvědčením o své výjimečnosti a nemožnosti a nepotřebnosti ústupků z jejich strany. Určitě bych taktéž řekla, že za to můžou jejich ega. To je asi i normální i ta je vynesla až tam kde jsou, ale pokud by chtěli opravdu něco dokázat pro národ a nejen pro sebe, potřebovali by i soudnost a trochu pokory! A prostě takoví nejsou na skladě, nedostatkové zboží!

Také se děsím těch tzv. rychlokvašek, které jsou záměrně dodávány před jakýmikoliv volbami, aby oslabily, roztříštily a smutné na tom je, že se to stále daří a pořád se dokola naskakuje na kašpárka, že to bude konečně to pravé vyvedení z temnot! Myslím, že si to zase zopakujeme, už teď je k tomu našlápnuto. A k tomu přispívají i ty průzkumy. Řekla bych, že jsou jen jedním způsobem boje a v jeho zájmu podhodnocují či nadhodnocují záměrně, takže vždy to beru s rezervou i když určitým ukazatelem to je a když se to spojí i s dalšími ukazateli, které vnímáme, trochu zorientovat se v tom dá...Ničemu ovšem nevěřit slepě. To už jsme asi vytrénovaní:-). A třeba je nutné jít trochu "proti srdeční záležitosti" víc na jistotu pragmatismu. Ale co je nakonec jistota, že:)? Tu vidím v tom realistickém spojení se a to se dlouhodobě nedaří.

Nakonec např. Orbán na své pozici pracoval roky, než se dostal tam, kde je! Roky tvrdé práce. Tak proč by se to proboha někomu mělo povést za pár měsíců? To nemá logiku, tomu se nedá věřit!

Souhlasím s vámi, že i mě zarazilo, jak příznivě až mile s pochopením hodnotil mejnstrým  demonstraci PRO. I mě napadalo, že je to nový způsob boje, dát najevo, že jsou tak skoro na jejich straně, že není třeba se jimi zabývat, protože těžko uvěřit, že by presstituti najednou prohlédli. A nebo je to trochu i výsměch jak jsme bezzubí, protože bylo nás málo, bylo to špatné (i když stálo to určitě i tak za to i pro to chvilkové semknutí) neboť všichni měli něco důležitějšího na práci. Samozřejmě chápu ty, co z různých vážných důvodů nemohou, ale bohužel jsem slyšela i tolik bizarních výmluv, že problém je prostě v nás!

Ale ti co způsobují tento marasmus, ti co to řídí, ti jsou na to jistě velmi dobře školení a dobře zaplacení, ti jsou to zlo a ta chaotická doba jim jde na ruku, tak proto i my se musíme víc snažit!

 

 

 

 

Průměrný počet slepic: 5 (22 hlasů)

Ano, Itkico. Odjíždím za svojí drahou maminkou (už jenom k pomníčku, včera měla narozeniny) jí říct, jak mi chybí, tak budu až večer. Přeju hezké Velikonoce. 

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Ani nevíte, jak vám rozumím.

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Děkuji.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Včelko, také vám přeji krásné Velikonoce!

Chápu vás velmi dobře, maminka mi také stále velmi chybí! 

A ač to říkám s lítostí, doba je taková, že i tyto vztahy se snaží rozbíjet a znevažovat:-(!

 

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (10 hlasů)

A chci také popřát krásné Velikonoce a šťastné a krásné jaro a nejen jaro, Vidlákovi a i Vám všem!

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

poslal skromnou kytici. Já vím, je to asi hodně fádní, když je kytička jen virtuální.

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

Zaubere, díky:-)

Každou ženu kytí, hned za srdce chytí:-)! Tak já se tu o virtuální květinu, virtuálně tady dělím s dalšími ženami:-)

 

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

tak s Havlíčkem jste to nezvládla. Ten obdivuje Klause Schwaba-Rotchilda,  ten by za nás nekopal.

Průměrný počet slepic: 3.8 (18 hlasů)

nic víc neumí

Průměrný počet slepic: 3.6 (11 hlasů)

In reply to by menhira

Trvalý odkaz

Díky:-). Že by zas širší obzory:-)?

No, já u někoho třeba oceňuji, když umí "máknout". A když umí "zabojovat". A ač někdy s ním v debatách souhlasím a jindy nesouhlasím, ale to se prostě stává:-), tak si můžu myslet, že by mohl být v lecčems přínosem a že může být na "naší straně"! Jj, co my víme jak se vše vyvine...a co nám pomůže...

 

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

To je ten výkvět:-)

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (82 hlasů)

In reply to by Itkica

Trvalý odkaz

devíti "krasavic" je mně zase jen na nic.

Průměrný počet slepic: 4.7 (38 hlasů)

U devíti "krasavic" dobré nitro chybí ještě víc!

 

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

člověk se snad ani nemůže divit, že je čím dál více teploušů. Kdo by na takové krasavice inteligentní vůbec lezl? Pekarka má alespoň čobola, ale to ostatní je úplně na draka. Jenže, jak známo drak je na princezny.

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

Jak píšete i v dalším příspěvku. Otepluje se nám brutálně!

Ono to nejspíš bude cíleně nějakou tou "chemií"!

Nebylo tady už kdysi dávno něco podobného s bromem:-)? Tedy za jiným účelem...

Ale ledacos se asi dá zařídit..."věda" a pokusy jdou dopředu

 

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Itkica

Trvalý odkaz

Elita mezi jelity!!!

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Černochová, stejně jako velká většina současné vlády, je hlavně lidská atrapa.

Průměrný počet slepic: 4.7 (22 hlasů)

Ženská bez dětí, bez chlapa!

Průměrný počet slepic: 4.7 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

Včera jsem měl naprosto úžasný rozhovor s novinářem z Deníku N, jenž mne zpovídal na téma Voice of Europe.

Škoda, že jsem si ho nenahrál. Nicméně si dovolím vám přepsat alespoň jeho podstatnou část:

Deník N: Vy dáváte rozhovory i dezinformačním médiím placeným ze zahraničí?

JR: Ano, třeba teď zrovna jeden takový dělám s vámi.

Deník N: Ale oni jsou placení z Ruska.

JR: A vy z USA.

Deník N: Nicméně BIS je vyhodnotil jako bezpečnostní hrozbu pro ČR.

JR: Bezpečnostní hrozbou pro ČR není Voice of Europe, ale Petr Pavel, Petr Fiala a Jana Černochová.

Deník N: Jak to myslíte?

JR: Voice of Europe nás do války s Ruskem zatáhnout nemůže. Pavel, Fiala a Černochová ano.

Deník N: A Vy se neobáváte, že by na nás Rusko mohlo zaútočit?

JR: Ne.

Deník N: Můžete to nějak rozvést?

JR: Ano. Konstrukce o útoku Ruska na Českou republiku je úmyslně šířená lež ze strany naší loutkové vlády za účelem zastrašení lidí, kteří pak souhlasí s jejich špinavými zbrojařskými kšefty. A vy jim tuhle ubohou propagandu pomáháte šířit. (FB J. Rajchla)

--------------------------------------

Jáchym H.

Myslím, že tady všichni chápou, proč není Jindřich Rajchl zván do veřejnoprávního média ani jiných mainstreamových kanálů (sic!). Protože přesně toto by řekl stejně tak hloupým redaktorům jako byl tento. Babiš se všemožně snaží prezentovat, že je prozápadní a proukrajinský a že je kvůli tomu neprávem na nějakém seznamu nepřátel toho nebo onoho. Jindřich Rajchl se nebojí říct, že je primárně pročeský. A přesně takto by se měl český politik hájící české zájmy chovat. Jsem PRO, aby skončilo to prozápadní lokajství a prozápadní servilita, které naší zemi nepřináší vůbec nic dobrého. A jsem PRO, abychom se vydali orbánovskou cestou, kterou považuji za jedinou možnou pro záchranu naší země🇨🇿

Průměrný počet slepic: 4.8 (105 hlasů)

nebo příliš velký chytrák. Nevím kde přišel k tomu, že nás Putin nenapadne. O tom ani nepípnul, že by "svatá víra"? Putin to udělá vždy, když se mu to bude hodit a bude to potřebovat, milý příteli a takové užitečné idioty jako je Rajchl potřebuje, to je taky pravda. Jediné co ho zastaví je velikost jeho ztrát. Ale ty nezpůsobí  letadla, které dostaneme prý za 10 let...Bezpečnost země přeci nemůže být postavená na víře, že k napadení nedojde...ufff

Průměrný počet slepic: 1.6 (52 hlasů)

Zapojení do války nelze postavit na mainstreamové mediální propagandě a přijímání ničím nepodložených tvrzení amerických poskoků z BISky, u kterých už se ukázalo, jací jsou to lháři. Stát, který se "chrání" splněním každého příkazu protektora, dopadne špatně.

Průměrný počet slepic: 4.5 (39 hlasů)

odtud bychom si měli vzít příklad. Ať si už mele kdo chce co chce.

Průměrný počet slepic: 2.6 (27 hlasů)

já bohovi nevěřím, protože ho neznám. A co neznám tomu nevěřím. Pistole nejsou zajímavé a ani vhodné pro normální občany.

Průměrný počet slepic: 4.6 (27 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

Od Pána Boha se ještě nikdo nevrátil, takže bude u něj nejspíš velice dobře.

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

zdevastované Česko se mu rádo poddá samo.

Průměrný počet slepic: 4.1 (18 hlasů)

Čestmíre, ta tvoje rusofobie nebo Putinofobie, mě docela popouzí. Ukaž jak si za svými názory stojíš. 
Jsem ochoten se s tebou vsadit. Oba jsme zřejmě důchodci, tak to nepřehánějme, vsaďme se, dejme tomu, o 10 tisíc Kč. Můj návrh sázky je: tvrdím, že Rusko do 1 roku ode dneška nevyprovokovaně, jako první nenapadne Českou republiku. Můžeš navrhnout úpravu znění sázky. Pokud se shodneme na nějakém, pro obě strany přijatelném znění, můžeme sázku uzavřít. Přítomní na "Kydech" budou svědky, také rozhodnou o vítězi a "dohlídnou" na proplacení výhry. Co ty na to?
Průměrný počet slepic: 4.9 (28 hlasů)

Inzo, to je počin! Sázím na vás:-)!

Také té zaslepenosti nerozumím! Názor si samozřejmě můžeme tvořit každý, ale trochu více reality a trochu méně vymývání mejnstrýmem by nebylo asi na škodu...

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)

In reply to by Itkica

Trvalý odkaz

- jasná záležitost - na Inzu!

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

budete souhlasit, že Rusko bude válčit ještě příští rok a pak další a další a další. Kolik let bylo v Afghánistánu? 8? Putinovi a NATO válka vyhovuje, jinak by už byli dávno kluci jak z Ruska tak i z Ukrajiny doma, ne postupně zahrabávaní kdesi ve stepi... V určitém okamžiku se válka obyčejně vymkne z rukou a následky bývají nedozírné. Hitker taky původně nechtěl bombardovat Londýn... Představte si, že dodané F16 Ukrajině budou startovat z Mošnova. Ruská raketa spálí jak letiště, tak i přilehlou obec a vy prohrajete 10 000 Kč. Co by jste pak dělal? .. Raději uzavřete sázku na fotbal..dobře radím, věřte mi.

Průměrný počet slepic: 1.6 (22 hlasů)

In reply to by Děda Čestmír

Trvalý odkaz

bylo ve srovnání s anglosaským jen lechtání. Vždyť Němci ani neměli těžké bombardéry

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

co by si tady Putin vzal ?Biliony dluhů a vybrakovanou zemi plnou zrotlů ?

Průměrný počet slepic: 3.9 (13 hlasů)

- kde nic není, ani smrt nebere... Třeba by se ale smiloval,  dostavěl silnice (nebo aspoň naplnil roury) a koupil nám zpátky vodu od Francouzů, když jsme takoví frajeři, že už nevíme jak zpeněžit něco, čeho by se žádný stát na světě nikdy dobrovolně nezbavil. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Ten zločin s prodejem vody mně připadá dodnes taková šílenost, že neznám nižší zhodnocení než paragraf vlastizrada"!

Že ještě někoho z těch zločinců nenapadlo prodat náš vzduch!!!

A moc obdivuji pana Novotného za jeho neutuchající a intenzivní boj o navrácení vody do našich rukou. A jsem mu vděčná za každou dílčí výhru!

 

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

- je to, že se s ním zachází, jako by byl americkým občanem. Původní výkřik zněl „zrada“, nyní se změnil na „špionáž“.

O žádnou špionáž nešlo. Wikileaks zveřejnil a dal k dispozici New York Times, The Guardian a dalším mediálním organizacím uniklé informace. Mediální organizace informace zveřejnily, stejně jako Wikileaks, ale nejsou obviněny. Ani Wikileaks není obviněna. Obviněn je pouze Julian Assange. Na tom není nic jiného, než když Ellsberg zveřejnil Pentagon Papers pro New York Times. Americká vláda chtěla stíhat oba, ale zabránil jí v tom první dodatek a dlouhodobě uznávaná povinnost mediálních organizací hnát vládu k odpovědnosti. Výrazné zhoršení ochranné síly prvního dodatku a novinářské svobody od roku 1971 svědčí o nárůstu tyranie. Tyranii zažívá Julian Assange, nikoliv legitimní stíhání.

Pečlivě prozkoumejme otázku „špionáže“. Špionáž je funkcí každého velvyslanectví kdekoli na světě. Účelem velvyslanectví není pouze zastupovat obchodní a politické zájmy dané země. Jejich úkolem je také shromažďovat informace, a to čím citlivější, tím lepší. Pokud je personál velvyslanectví přistižen při špionáži, musí opustit zemi. Nejsou trestně stíháni.

Je dobře známo, že na amerických velvyslanectvích působí agenti CIA, kteří se vydávají za diplomaty. Podle protokolu, kterým se Assangeův případ řídí, by Rusko, Čína a libovolný počet zemí mohly členy amerických ambasád zatknout a postavit před soud. Ve skutečnosti by to mohlo udělat mnoho zemí navzájem. Brání tomu nejen dobrý úsudek, ale i skutečnost, že cizí občané nepodléhají zákonům jiných zemí. Pouze USA, které si představují samy sebe jako jakousi mezinárodní velmoc, prosazují celosvětovou nadřazenost svých zákonů. Toto tvrzení je absurdní a nemá žádný právní základ.

Zinscenovaný, ve skutečnosti právně nesprávný případ proti Assangeovi není založen na ničem jiném než na požadavku Washingtonu na pomstu. Zde je uvedeno, z čeho je Assange viněn: Zveřejnil uniklé informace, které přesvědčivě ukazují, že vláda Spojených států je lhář, podvádí své spojence a je válečným zločincem. Účelem procesu proti Assangeovi je mu to vrátit a zastrašit všechny novináře, aby už nikdy nezveřejňovali informace nepříznivé pro vládu USA.

Jinými slovy, účelem případu Assange je navždy ukončit schopnost médií volat vládu k odpovědnosti. Případ Assange je základním kamenem tyranie. Jakmile je jednou zaveden, tyranie je rozpoutána.

To, že tolik přitroublých „vlastenců“ podporuje „získání Assange“, svědčí o naprosté hlouposti. „Dostat Assange“ znamená dostat sebe sama a oni jsou příliš hloupí, než aby to viděli. Takto se vraždí svoboda.

Paul Craig Roberts Překlad: zvedavec.news 29. března 2024👉 @cz24news

www.paulcraigroberts.org/2024/03/27/the-most-astounding-feature-of-the-assange-case/

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (58 hlasů)
Trvalý odkaz

Za stejnou práci obdržíte ve Švýcarsku 4-5-násobek odměny v ČR. Kolegové ze Slovenska, Maďarska, Polska, Srbska, Portugalska, Španělska, Itálie, Dánska i Německa se netají tím, co je sem přivedlo ... Minimální mzda zde není stanovena na federální úrovni, jednotlivé kantony však mají oborová minima, která nejdou pod 3800 Fr - ve srovnání s českými 18 900 Kč je to aktuálně 5.2-násobek.

Před 250-300 lety byl tento nepoměr převrácený. Ze Švýcarska houfně utíkali lidé za prací, snad ještě více než v dané době ze Slovenska.
Mělo to pozitivní důsledek: na začátku 20. století byla v Kalifornii zavedena přímá demokracie .... Silikon valley přesto nebo spíše právě proto prosperuje.

Ptáte se, co je toho příčinou? K bodu obratu došlo po krátké občanské válce přijetím nové ústavy v roce 1948. Federální uspořádání bylo převzato podle amerického vzoru, rovněž dvoukomorový parlament. Zakotvena však byla 7-členná vláda, složená ze zástupců 4 nejsilnějších parlamentních stran. Prezident, který současně řídí vládu, je volen parlamentem ze členů vlády na dobu jednoho roku. Postupně byly přidány v kantonech tradiční prvky přímé demokracie, referendum o zákonech a lidová iniciativa. Stabilita systému, kdy vláda nemůže být odvolána parlamentem, který nemůže být rozpuštěn vládou, zajistila průmyslové investice a posléze s nyní už prolomeným bankovním tajemstvím i bankovní atraktivitu.

Ps: Když tady Vidlák pořád straší s tou třetí světovou, je třeba se zamyslet, kde je nejvyšší hustota bunkrů na obyvatele :-)

Průměrný počet slepic: 3 (42 hlasů)

jen odtamtud zní ta hudba rajská. Jen tam pečený holuby lítaj lidem do huby. Jen tam je ten zemský ráj, jen tam se lidé skvěle maj! Ve Švýcarsku chtěl bych žít, jako Švýcar se tam mít. Tam pěl bych Ódu na radost, neboť franků měl bych haba-dost!

Průměrný počet slepic: 4.6 (44 hlasů)

Švýcaři mají divnou náturu, oni neslaví Romy a romskou kulturu. Pche, schválně: Mají ve Švajcu romský památník? Mají ve Švajcu muzeum romské kultury?

Průměrný počet slepic: 4.8 (25 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

Ve Švýcarsku žije asi 80 tisíc Romů, většina z nich usedle a integrovaně - rozptýleně. Pracují a moc si nevyskakují, vědomi si špatné pověsti :-)

Ti, kteří ctí tradiční kočovný způsob života, moderně motorizovaně než na koňských povozech, využívají pro ně vyhrazená parkoviště na okrajích obcí.

Průměrný počet slepic: 3.4 (10 hlasů)

tak v tom Švajcu žijí jenom hloupí Romové. Ti chytřejší jsou v Česku. Zde mají desítky, možná stovky neziskovek, pracovat nemusí, jsou zvýhodňováni protože umí dokonale "pracovat" s rasismem! Rasismu se totiž vláda a úředníci bojí, stejně jako čert kříže! Českým Romům stačí řvát rasismus a dostanou všechno.

Průměrný počet slepic: 4.9 (18 hlasů)

stability Švýcarska bude jinde . A to jsou prachy zde uložené těch nejbohatších a tedy nejmocnějších lidí světa. To dělá ze Švýcarska pevnost, na kterou si netroufl ani Hitler. To, že mají "neodvolatelnou vládu", nebo "referendum o zákonech" není ten podstatný fakt. Anebo jsou lidé pár stovek kilometrů od hranic na jih, západ, východ či sever jiní?  Tak asi tak.

Průměrný počet slepic: 4.4 (25 hlasů)