Čas účtování

Autor
Štítky

Myslím, že v ukrajinské (a západní) vítězství v této válce už věří jen maršál Petrla. Ani ti zaplacení „analytici“ u Šafra už žádné světlo na konci tunelu nevidí a jen plná zadání zakázek, které dostali. Zelenský se vrátil ze Spolejných států s drobnou almužnou a spoustou doporučení, jak se má s tím ruským nadělením vypořádat sám. EU ještě nějaké peníze asi natiskne a pošle, ale bez amerických zbrojních dodávek se tahle válka prostě vyhrát nedá.

Majnstrýmoví dezinformátoři nás dva roky krmili bombastickými zprávami, že Rusové mají jídlo, naftu a munici na poslední tři dny, že Ukrajina vítězí, protože Rusko je jen taková benzínka s jadernými zbraněmi a ekonomikou o velikosti Itálie a Západ tyhle mongoloidní hordy snadno porazí, Putina pak zavraždí silovici a Rusko se rozpadne… Že, Džamilo? A teď ty stejné deníky (a nejspíš i stejní autoři) píší, že Ukrajinci mají jen patnáct granátů na tři dny… najednou je to Ukrajina, které všechno dochází… včetně času.

Jaký je to pocit, když ekonomika velikosti Itálie a barbarsky spravovaný stát, který umí jen krást čipy z praček, porazí henten skvělý, jedinečný Západ? Jaké to je, zjistit, že izolovaný Putin, se kterým se nedá jednat, protože nedrží slovo, jedná s prakticky celým světem, kromě toho Západu, který tak nějak v přímém přenosu usankcionoval sám sebe? A všichni si pochvalují, jak Rusko drží slovo… Před dvěma roky jsem četl články o tom, jak brzy budeme z rozpadlého Ruska vyvážet jaderné zbraně, aby se nedostaly do rukou šílencům… teď už to vypadá poněkud jinak, že?

Ne, nemusím mít vojenské vzdělání, nemusím rozumět jemným finesám zahraniční politiky. I z chlíva od prasat totiž bylo vidět, že Západ (s USA v čele) si neporadil s vousáči s sandálech v Afghanistánu. Vpadli tam, dvacet let se tam šolíchali, utratili tam neskutečné miliardy peněz, přivezli si domů hodně mladých kluků bez nohou a na konci toho všeho je Tálibán mnohem silnější, než kdy byl, vládne v celé zemi a dělá rozvojové projekty s Čínou. Mně tak nějak vidlácky může být jedno, čím to analytici okecali a jak blízko byli definitivnímu a totálnímu vítězství. Nic to nemění na tom, že to byl obrovský průser.

A víte, co bylo ještě horší? USA prohrály dvacetiletou válku s nepřítelem, který byl podle všech západních měřítek směšně slabý… to je samo o sobě dost velká katastrofa, ale ještě horší je, že nenásledovalo žádné poučení. Nebyl vyhozen žádný generál, nebyl popotahován žádný politik, nikdo nebyl obviněn z propagandistického lhaní. Prostě se tam ve Washingtonu jednoho dne řekli, že ta investice se odepíše a bylo to. Tečka, zapomeňte.

A tahle stejná administrativa se pustila do války s Ruskem… Ti lidé, kteří mají na svědomí debakl v Afghanistánu, se rozhodli, že s Ruskem jim to půjde mnohem lépe. Ne, nemusím být vojenský génius, abych věděl předem, že to nedopadne dobře. Stačilo vědět, že trubky vedou z východu na západ a ne naopak. Stačilo vědět, že veškerá špinavá výroba se odstěhovala do Asie. Stačilo vědět, že u nás se už železo netěží a vozí se sem z Ruska. Koneckonců, jaké uhlí myslíte, že jsem měl ve sklepě? Sibiřské…. Oni to tam někde v permafrostu natěží, převezou do Polska, tam se vytřídí, doveze se na jižní Moravu, má téměř kvalitu antraciu a je levnější než to Bakalovo z OKD.

Ve skutečnosti jsme bojovali nikoliv proti šílenému Putinovi a hloupým mobilizovaným mužikům. Ve skutečnosti bojujeme proti průmyslu, který dokáže natěžit uhlí na Sibiři a dodat ho k nám levněji, než ho natěžíme u Ostravy. Bojujeme proti obrovským zásobám ropy, plynu, železa, zlata, platiny, všech prvků periodické soustavy a máme nad tím zvítězit díky tomu, že nebudeme splachovat a napouštět si vanu. Máme zvítězit vyhasínáním vysokých pecí, bankroty skláren i masokombinátů… Já nejsem kolaborant, já prostě jen nejsem vůl.

Ne, nemusím mít vysokou školu, abych si dovedl porovnat naši a ruskou situaci. Naopak začínám mít pocit, že vysoká škola je součástí problému a nikoliv součástí řešení.

Neproběhla totiž žádná inventura. Nikdo se nepoučil z toho, jak blbě to dopadlo tam v Hindukůši… Jediné, co zlepšili, byla propaganda a zdokonalili jí tak moc, že jí sami uvěřili. Teď lezou ven zprávy, kdy americké tajné služby nevěřily v úspěch henté slavné ofenzívy, ale nikdo je neposlouchal. Propagandisticky šlo totiž o nejlépe připravenou vojenskou operaci všech dob. Tak dobrou, že maršál Petrla dodnes čeká na 21. prosince, kdy nejpozději ukrajinské jednotky stanou na březích Azovského moře, jak předpověděl. Byl si tím skálopevně jist, přečetl si to u těch nejlepších institutů pro studium války a věřil Zelenského ujišťování. Tak dobrá je to propaganda… není divu že jí tak snadno podléhají větší pitomci, než je maršál Petrla.

To musí být šílený pocit, když zjistíte, že jacísi dezolátští hnojaři odhadli situaci lépe, než instituce, které platíme, aby odhadovaly situaci. Zřejmě geny současné doby… opakuje se to přesně jako v Afghanistánu a dokonce i se stejným prezidentem. Investice se nevydařila, jdeme od toho. Tady máš pamlsek Volodymírku… My to teď zkusíme třeba v Ugandě, tam se teď našlo zlato. Nevyšlo to v Afghanistánu, nevyšlo to na Ukrajině, nevyšlo to v Sýrii, v Turecku nám puč taky nevyšel… ale v Ugandě se to už určitě povede.

Pamatuju Jeníka Cempera, kterak psal o tom, že Tálibán není dost silný, aby Afghanistán obsadil a pokud někdo tvrdí opak, tak je dezinformátor a je třeba ho zablokovat či rovnou zavřít… Afghánská vláda se měla udržet celé roky. A pak Tálibán obsazoval zemi systémem jeden bojovník na jedno město. Prostě přijel Tálibánec na motorce, vyměnil vlajku na radnici a bylo hotovo.

Zajímalo by mě, jestli si, Jeníčku, dovedeš představit, že by to podobně mohlo brzy vypadat i na Ukrajině? Ta neschopná ruská armáda, proti které se Kyjev ubrání ještě celé roky, najednou začne hladce postupovat i přes všechny studie, které tvrdí opak. I minule jsi svoje žvásty opíral o renomované autory a nejspíš si dodnes nedokážeš připustit, že lžou na zakázku a nebo jsou hloupí.

Proto jsem proruský, přátelé. Viděl jsem debakl v Afghanistánu, viděl jsem, že nedošlo k žádné sebereflexi, viděl jsem majnstrýmové propagandisty a skutečné dezinformátory, viděl jsem fakturu za moje uhlí ve sklepě… a snažil jsem se udělat cokoliv, aby na tuhle válku nedošlo. Byl jsem naivní a idealistický… Kydal jsem hovna z příprav této války a prostě jsem se rozhodl nemlčet i když na mě v miroslavském evangelickém sboru plivou.

Ani teď nevidím žádné poučení… jen zrychlování úpadku. Vlastně si už umím představit ty šeříky, kterými jednou budou různí Šmardové nadšeně vítat rudoarmějce… Ta debilita a zbabělost totiž křičí až do nebe. Budeme s Ruskem bojovat tím, že za pět let dostaneme první předraženou stíhačku… Budeme s Ruskem bojovat tím, že přejdeme na elektroauta, které v zimě pojedou asi tak dobře, jako teď elektroautobusy v Ostravě… A to jsem si myslel, že v regionu razovitém takové debily nemáte… Budeme s Ruskem bojovat pomocí zavřených oceláren, studených bytů a jezením cvrčků… Libtardí lobotomie v přímém přenosu.

A to ještě není to nejhorší…

Jestli totiž něco Američani uměli, tak prohrávat způsobem, aby to za ně odnesl někdo jiný. A kdyby jen odnesl… hlavně aby to ZAPLATIL někdo jiný! Oni prohrávají celkem kontinuálně, ale hospodářství se z toho hroutí jiným. Tohle vždycky uměli nejlíp na světě.

Matně si pamatuju, že náš skvělý Nutelliér před rokem podepsal jakési dohody, že Amíci Ukrajině půjčí peníze a Evropa (včetně nás) za tu půjčku bude ručit… Tehdy to byla tak lákavá investice, že? Už brzy budeme rekonstruovat Luhanskou oblast… za ruské reparace. Pamatujete na tu konferenci s Black Rockem, kde se to mělo dohodnout, ale nakonec nedohodlo? Neberte mě za slovo, jsem jen obyčejný Vidlák, nikdo mě tam nepozval, abych se podíval, co tam naši pětikoaličníci za nadšeného vítězného jásotu vlastně podepsali… Američanům.

Je dost možné, že podepsali naší hospodářskou zkázu…

Nechcete se na to někdo zeptat? Spousta politiků se tu uchází o hlasy a říká, že bude vládnout lépe a radostněji, co kdybybyste se na ministerstvu financí zeptali, za co Ukrajincům ručíme a jak velké prachy to vlastně jsou? Tak nějak mám pocit, že to brzy bude docela velké téma, protože to na obnovu Ukrajiny moc nevidím. Kateřino, nechceš to prověřit? Za chvíli se totiž všichni začnou tvářit, že je to takhle v pořádku a od začátku jsme plánovali, že Ukrajinci dodají milion životů, Američani dodají granáty, Evropa dodá prachy a tím Rusko oslabíme…

… a kdybychom ho neoslabili, tak alespoň zavřeme Tomáše Čermáka. To je také pěkné vítězství pravdy a lásky, když ten Putin ne a ne umřít, ne? Alespoň zabásneme jednoho dezoláta, který neví, co mluví. Když už geopoliticky prohráváme, tak nám musejí stačit vítězství nad chudými duchem. Všichni ostatní nám totiž dají na budku. Že, Vítku?

Navíc… Ukrajina prý dosahuje skoro pětiprocentního ekonomického růstu… říkal MMF. To znamená, že ruská armáda i s těmi Kinžály, Kalibry a dalšími raketami Ukrajině neškodí ani zdaleka tolik, jako nám škodí Petr Fiala a Vítek Rakušan… Hustý, co?

Klidně křičte, nadávejte mi do kolaborantů a dezinformátorů. Křepčete, jak je všechno jinak, vemte si na to Jeníka Cempera i Jana Komso Moláčka, Jindřicha Šídla a ostatní pravdoláskaře, citujte ISW, Českou televizi i další „důvěryhodné“ zdroje. Nechte Šafra, aby se pořádně vyblil, aktivujte si Milion chvilek pro cenzuru… ale nic se nezmění. Porážka už je taková, je prostě trapná.

Západ potřebuje sebereflexi… ještě jedno takové vítězství, jako teď nad Ruskem a je s námi konec. A jestli Západ této reflexe není schopen, udělejme ji alespoň sami tady u nás. Začněme třeba tím, že vykopneme z funkcí všechny ty zbabělce a konformisty, kteří řvali o dezinformacích a teď se ukazuje, že lhali ve dne v noci.

Začíná čas účtování. Bez toho dopadneme ještě hůř.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle agentovné alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.9 (471 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

víry v propagandu a nevíry v rozum. Vidlácký. V opeře Prodaná nevěsta je jedna role, která se jmenuje Kecal. Je to dohazovač. Neúspěšný. U nás by nebyl problém tuhle roli obsadit tisíckrát, deset tisíckrát a pořád by adepti na roli nedošli. Závěrečný sbor téhle české opery (která mimo jiné opěvuje "vychcaného" Jeník Horáka) zní: "Dobrá věc se podařila, věrná láska zvítězila!" Jak to bude u nás?

TADY KOMENTY K VĚCI!!  

Průměrný počet slepic: 4.7 (64 hlasů)

...“To musí být šílený pocit, když zjistíte, že jacísi dezolátští hnojaři odhadli situaci lépe, než instituce, které platíme, aby odhadovaly situaci...“

-----------------------------

Nejen dezolátští hnojaři…, ale taky jedna normální ženská klofající doma u počítače to tak před rokem odhadovala…, a to už je co říct. Pro usáky to musí být krásný pocit, že i přese všechny porážky na světě, díky takovým debilům jako jsme my, vydělávají.


 

Průměrný počet slepic: 4.8 (117 hlasů)

tedy ta "speciální operace", začalo to mnohem dřív, jsem si otevřel atlas. A nebylo o čem uvažovat. Rusko má své prostory, své suroviny a své lidi. I kdyby došlo ke Armageddonu, tak pokrýt RF  A-bombami aby nepřežil  nikdo je mnohokrát těžší, než to udělat s USA, GB a EU dohromady. A hlavně - už to nebude mít kdo udělat. Takže tenhle scénář nenastane.

Průměrný počet slepic: 4.7 (54 hlasů)

to jsou dvě neúnavná opoziční sdělovadla, která přibližují nejrůznější rozhovory, akce a události, které by měly být co nejvíce šířeny.

Včerejšími záběry z besedy uspořádané institutem levice, tedy panem Skálou s plk. v.v. Jaroslavem Štefcem. Úvodní slovo pana Štefce mi  umožňuje neobtěžovat vás dlouhou reakcí na článek Daniela Sterzika. Opět vám doporučuji poslechnout si nejen úvodní slovo, ale i následnou besedu, protože tam je vysvětleno kolem současného válečného běsnění a s tím souvisejících otázek, včetně lumpáren našich vládních i vojenských představitelů ohledně vývoje v armádě, vojenských nákupů, zajištění územní obrany, zkrátka otázek, které ve větší či menší hloubce známe, nebo tušíme všichni, kdo jsme prošli vojenskou základní službou v kterémkoliv vojskovém zařazení, nebo jsme byli vojáky z povolání. Dost významně přibližují bezpečnostní problematiku země i lidem, kteří s armádou nikdy neměli nic společného, ale kteří jsou schopni vnímat zařazení našich bezpečnostních složek do systému NATO a v tom smyslu posuzují i dvoustrannou smlouvu ČR USA. Velice dobře vysvětluje i nesmyslnost nákupu letounů F 35 a nepochybnou lumpárnu při nákupu kulometů, několikanásobně předražených.

Všechno dohromady to velice úzce souvisí s otázkami navazujícími na vývoj na Ukrajině i na Středním Východě.

Kdo máte zájem, poslechněte - shlédněte si celou besedu, výhodou je, že není zanesena výrazně politickým balastem a přáními, ale zabývá se téměř výhradně neúprosnými fakty:

(1537) Jaroslav Štefec - Chceme do války za cizí zájmy? - YouTube 

Průměrný počet slepic: 4.6 (39 hlasů)

Ukrajinci nám u nich po válce musí postavit pomník, protože jme jako archa a zachovali jsme jim vzorek mladých pro obnovu ...

Průměrný počet slepic: 4.6 (36 hlasů)

In reply to by Blc

Trvalý odkaz

se neumí chovat a nesmíme je pouštět do diskoték

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Německá europoslankyně C. Anderson  v Europarlamentu

C. Anderson v Europarlamentu, cituji několik úryvků z jejího projevu:
"... jejich cílem je zbavit každého z nás základních práv na svobodu, demokracii a právní stát ....  celá záležitost s covidem nikdy neměla nic společného s veřejným zdravím.... proboha, přestaňte dávat svým "demokraticky" zvoleným vládám za pravdu ... přestaňte racionalizovat, že ONI  přicházejí s nějakými dobrými úmysly. Nemají ŽÁDNÉ dobré úmysly! ... když se o to budete pokoušet ( poznámka: podporovat vládu ), budete jen krmit obrovského aligátora v naději, že  budete sežráni jako poslední. A hádejte! Přijde řada i na vás a pak budete vy tím, kdo bude sežrán! 
Musím také požádat lidi: PŘESTAŇTE MLČET !!! Mluvte nahlas, proboha! Přestaňte se podřizovat, začněte se bouřit!!! Chtějí nás dostat .... "

Odkaz zde:   https://rumble.com/v3xemed-nmeck-europoslankyn-vyzvala-nrody-aby-se-vzbouily-proti-svm-vldm.html

Průměrný počet slepic: 4.7 (27 hlasů)

Přestaňte racionalizovat to, co vaše vláda dělá, přestaňte racionalizovat, že přicházejí s nějakými dobrými úmysly. Nemají žádné dobré úmysly, nikdy. Jak jsem už řekla, v celé historii lidstva nikdy neexistovala politická elita, která by starala o blaho obyčejných lidí. A není tomu jinak ani nyní. Proč by také mělo? ... Přestaňte se podřizovat, začněte se bouřit! 

Jen zapomněla dodat: Staňte se Suverénem ve své zemi!
Naštěstí to má AfD ve svém politickém programu jako bod 1.1. - Volksabstimmungen nach Schweizer Vorbild

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

Válka na Ukrajině se pravděpodobně blíží ke svému konci. Zelenského postupně opouští jeho sponzoři, orodovat za sebe musel dokonce i ve Spojených státech stojících za vznikem celé dramatické situace na Ukrajině. Veřejně už se hovoří o tom, že velmi brzy po začátku speciální vojenské operace zahájené Ruskou federací byly obě strany konfliktu připraveny zasednout k jednacímu stolu, ale Velká Británie a USA tuto možnost ,,eliminovaly“ příslibem pomoci kyjevskému režimu a ujištěním, že podpora bude natolik veliká, aby přivedla Ukrajinu k vítězství.

Důsledky špatných rozhodnutí bývají někdy tragické. Vojenské úspěchy potomků Banderovců se nedostavily, Rusové nekapitulovali, Moskva se nedostala do izolace a ruský rubl nepadnul. Soudržnost největšího slovanského národa nebyla od 2.světové války zřetelnější. Ukázalo se, že ruský zbrojní průmysl má z čeho čerpat a na západní výzbroj stačí i jeho starší produkty, zatímco ty nové v poklidu nahradily ve skladech techniku vyslanou na východ Ukrajiny. Dle všeho tak Moskva pouze doplnila zásoby či je vyměnila a vyslala pomyslný šrot, který by už těžko prodávala. Podobnou strategii použili i Němci, jen s tím rozdílem, že historické Leopardy věnované i přes Českou republiku v bojích nijak zvláště nepřesvědčily. Je evidentní, že se Západu i přes dlouhou dobu příprav započatých Majdanem a zakončených vstupem Rusů na Ukrajinu nepodařilo nic jiného než vyprovokovat ruského medvěda k akci. A pokud Američané chtěli otestovat, čeho jsou Rusové schopni, pak tápou dále, protože z nové techniky nebylo použito téměř nic. Na Ukrajince vedené americkými specialisty stačila i ta starší.

Ukrajinská loď s kapitánem Zelenským se potápí. Samotný klaun ve vedení kyjevské vlády ničeho litovat nemusí. Razantně zbohatnul, zbytek života, dokáže li včas utéct, bude trávit v některém ze svých sídel a Západ ho nechá za odměnu dožít podobně, jako to udělal s Gorbačovem. Daleko hůře na tom bude Ukrajina a všichni ti, kteří opět naletěli Američanům. Jako nejsmutnější případ slouží Česká republika, která bude jako poslední posílat proti Rusům zbraně a peníze. Propad české ekonomiky po covidové blamáži pokračuje, a právě ukrajinská vláda ze Strakovky na tom má obrovský podíl. Díky otevřené imigrační politice a množství Ukrajinců schovávajících se tu před odvodem na vojnu a jejich rodin (paradoxně z oblastí, kterých se válka nijak nedotknula), jsme zemí s jejich největším výskytem. Řadě z nich se u nás narodily děti, takže ty už mají české občanství a rodičům se odsud často moc chtít nebude.

Podíváte li se na obsazenost pracovních míst Ukrajinci, pak jasně dominuje stavebnictví. Pokud by se na Ukrajinu vrátili všichni z tohoto odvětví, nastala by doba temna. Odhad říká, že v oblasti výstavby a rekonstrukcí je nadpoloviční většina dělníků ukrajinské národnosti. Nehledejme je však pouze u míchaček a koleček, řada z nich už buduje větší firmy a daří se jim to. Navíc migranty z Východu potkáváme za pokladnami v obchodech, za volanty dodávek i nákladních vozidel, na poštách a na dalších místech. Je otázkou, kolik z nich se chce vrátit zpět, ale pokud by to udělali všichni, dost dlouho by trvalo, než bychom je nahradili. Což platí především pro to stavebnictví. Učňovství u nás totiž jaksi dospělo do bodu mrazu a zedníků, instalatérů, topenářů, kominíků, elektrikářů a dalších profesí už máme tak málo, že je sehnat je často zázrakem.

Evropská unie nadále pokračuje ve štvavé politice namířené vůči Rusku. Tomu je to vcelku jedno a Vladimír Putin sedící na obrovských zásobách plynu a ropy se z Kremlu musí usmívat. V době, kdy si na sebe EU ušila bič v podobě nenávisti k Rusku a zároveň Green Dealu, byly objeveny další a po mnoho desítek či stovek let nevyčerpatelné zásoby těchto kvalitních komodit. Zájem o ně bude mít celý svět, jen Evropané se budou plácat v důsledcích elektrifikace dopravy a zavírání elektráren, pro které jim budou chybět pohonné hmoty. Možnosti obnovitelných zdrojů jsou omezené, jejich přínos ekologii sporný a ekonomická náročnost obrovská. A přemýšlet v 21.století nad tím, mohu li topit na 16°C, nebo si mám vzít doma kabát, lze považovat za návrat do středověku.

Ukončení ukrajinské války může otevřít dveře zpět k vzájemným obchodům Západu s Ruskem, otázkou bude, kdo o to projeví zájem. Krachující EU potápí její postavení vazala USA a zelená ideologie, Rusové zase pro změnu nemají důvod Evropanům důvěřovat a rozhodně si za vše nechají zaplatit. A od nás dvojnásobně, protože to, co předvedly poslední dvě vlády, nás k dobrým vztahům s Ruskem nijak neposouvá. Jisté je, že bez úplné výměny liberálů momentálně kormidlujících evropskou bárku se k normálnímu životu přinášejícímu radost neposuneme. Navíc množství pitomců lepících se k magistrálám ukazuje, že liberální výchova má dost absolventů a vzniká riziko, že se tzv. ,,Poslední generace“ opravdu stane tou, za kterou Evropa zhasne. Přidejme ještě islám šířící se Evropou a přiznejme si, že na normalizaci života a v Evropě a vztahů s Ruskem už moc času nezbývá.

Pokud se rychle nezbavíme liberálů, přijde na náš kontinent soumrak. O tom, že to není jednoduché, se přesvědčuje nová slovenská vláda. Po oznámení změn v právních řádech vyvolala proliberální média a torzo bývalé mocenské kliky bouři a svolala do ulic své bývalé příznivce a voliče. Fica tak čeká zkouška ohněm, protože nerespektování volebních výsledků je prostě liberálním trendem. Připomeňme, že v Polsku sice vyhrálo PIS, ale prounijní síly se dokázaly spojit a eurounijosta Donald Tusk sestavuje probruselskou vládu, která bude vypadat podobně, jako ta česká. A to na Poláky tvrdě dopadne. Nejbližší měsíce mohou být zlomové. Minimálně v dění na našem kontinentu. Jak vše dopadne, to netušíme, nicméně zaměřme se na dění u nás. Příští rok bude drsný, tedy pokud nepovstaneme včas. Fiala & spol. likvidují republiku, průmysl, hospodářství, každého z nás. Slouží cizím zájmům, nikoliv našim. Je třeba si to nejen uvědomit, musíme důrazně reagovat a začít se bránit. Čas na to rychle mizí.

AUTOR: Jindřich Kulhavý / 14. prosince 2023 👉 @cz24news


 

Průměrný počet slepic: 4.8 (125 hlasů)
Trvalý odkaz

... kdyby se v Rusku odehrávalo to, co u nás?

"Rusku už docházejí základní léky - lidé stojí frontu i na penicilin!"

"Proti Putinovi se bouří lékaři, učitelé i zemědělci! Blíží se jeho konec?"

"V kauze Dozimetr, kde jsou vyšetřování lidé z okolí Sergeje Šojgua, došlo k podezřelému úmrtí již čtvrté osoby. Experti tvrdí, že ve vraždách má prsty FSB."

"Před Kremlem se zastřelil senior. Neunesl svou tíživou finanční situaci. Zbídačování národa Putinem nebere konce."

"Ruské firmy krachují po stovkách. Blíží se ekonomický kolaps celé země?"

"Už jen 16% Rusů věří Putinovi. Situace se zcela vymkla kontrole a jeho pád je jen otázkou času."

To by bylo něco pro naše rusofoby, že? Ale jim zatím nezbývá než se nadšeně radovat z toho, že v bývalých moskevských McDonaldech došly po převzetí ruskou stranou hranolky. Tomu říkám tragédie!

Docela by mě zajímalo, kdy si lidé konečně uvědomí, že si tady pořád hrajeme na hogo fogo vyspělou západní demokracii, ale ve skutečnosti jsme pod úrovní banánové republiky, když zde neplatí ani základní demokratické mechanismy.

Tím prvním a nejzásadnějším je to, že vláda, které důvěřuje 16% lidí, prostě musí podat demisi.

Okamžitě a bez debat.

(FB J. Rajchla)

Průměrný počet slepic: 4.8 (127 hlasů)

U nás mediální výkaly tyhle věci zatím úspěšně ignorují. Protože blahobyt obyčejných Rusů je očividně zajímá víc, než blahobyt obyčejných Čechů.

Průměrný počet slepic: 4.7 (50 hlasů)
Trvalý odkaz

Už pochopili, že nad Putinovým Ruskem nezvítězí, tak ti zkurvysyni nyní chtějí útočit na snadnější cíl.

Na naše děti. ;o/

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Bekuv-Kartous-dekuje-Milionu-chvilek-Boj-proti-dezinformacim-do-skol-prijde-koalice-to-pry-slibila-747665

Průměrný počet slepic: 4.6 (29 hlasů)

by měli na Borech strčit do cely k 4%

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

A vy myslíte, že si to ti chudáci zaslouží?

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

Jen jedinou poznámku k jakékoli propagandě kdekoli a kdykoli.....Trefil to úplně přesně Bob Dylan: " Slova jsou jenom slova a na ničem nic nezmění "

Kdo si tuhle pravdu uvědomí a nezapomene skrz ni hodnotit vše, co čte a poslouchá, tak ten  to vždycky rychleji a snáze rozkryje a pochopí.

Dělal jsem to tak už "za srpa" a dělám to tak dodnes

Funguje to

Průměrný počet slepic: 4.5 (24 hlasů)

Jenže lidu bohužel stačí sliby.

Průměrný počet slepic: 3.7 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Chtěl jsem vypíchnout něco z referátu jako zdůraznění jeho kvality, ale musel bych zkopírovat celý článek, větu za větou. Tak alespoň tohle: "A víte, co bylo ještě horší? ... že nenásledovalo žádné poučení. Nebyl vyhozen žádný generál, nebyl popotahován žádný politik, nikdo nebyl obviněn z propagandistického lhaní. Prostě se tam ve Washingtonu jednoho dne řekli, že ta investice se odepíše a bylo to. Tečka, zapomeňte..."

Obávám se, že přesně tak se v Česku odehraje "Poučení z válečného vývoje ve straně a společnosti po volebním vítězství Pětikoalice a dosazení Generála v.v. na Hrad"! Prostě se nic nestane, nebude nikdo obviněn, vyšetřován, souzen a odsouzen, nikdo nebude hnán k zodpovědnosti za zmrzačení jednoho národa a jednoho kdysi vyspělého státu! Mělo by to být poučením i pro občany u příštích voleb. Protože ti, jejichž jména by se měla stát symbolem zrady a hanby, se do svých funkcí nejmenovali sami! Oni sami si moc neuzurpovali! ONI byli vygenerováni "demokraticky" svobodnými volbami. A to je mnohem větší tragédie, než prohraná válka s Ruskou federací!

 

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (40 hlasů)
Trvalý odkaz

Jako vždy je skvělý ve svých analýzách Michael Svatoš na svém webu www.michalapetr.com. V jeho dnešní analýze MAP-1857 odhaluje další pravdy o vládnoucí pětikolce a co další nemilého chystají pro ČR s jejich hrůzostrašnou fialovou politikou.

Dnes se Michael Svatoš zaměřil na jaderné strašení generála Řehky a na jeho šílené plány, po té co generál Řehka ve svém válečném poplachu 13.12 zatroubil že má v úmyslu postavit strategickou jadernou střelnici v Líních, kousek od Plzně pro budoucí nukleární válku s Ruskem!

Další téma je porovnání Škodovky u nás v ČR kde se situace pracujících čím dále zhoršuje oproti Volkswagenu v Americe kde se naopak situace, platy a bonusy pracujících čím dále zlepšují. V USA se platy v automobilovém průmyslu zvyšují, pracovní místa vznikají, a v ČR je tomu přesně naopak! Proč? Protože v USA jsou levné energie, a Američany netrápí Fialová drahota!

Celý podrobný článek s dnešní analýzou MAP-1857 viz zde:

https://www.michalapetr.com/map-1857-plzen-a-jaderna-strelnice-generala-rehky-co-na-to-general-pepa-a-andrej-babis-a-proc-v-usa-koncern-vw-platy-zvysuje-a-v-cr-snizuje/
 

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Vladimir Putin o Robertu FICOVI a VIKTOROVI ORBÁNOVI!

Ruský prezident Vladimir Putin ve čtvrtek na svém velkém tiskovém zasedání uvedl, že maďarský premiér Viktor Orbán a slovenský premiér Robert Fico patří mezi jediné obhájce národních zájmů, kteří zůstali na Západě. Sputnik oslovil vedoucího maďarského analytika zahraniční politiky kvůli jeho názorům na Putinovy ​​poznámky.

Vladimir Putin odmítl charakterizovat vedoucích představitelů Maďarska a Slovenska jako „proruských“.

Už mnohokrát jsem řekl, že nejsou „proruští“ politici, ale spíše promezinárodní – bránící si své zájmy. To je spojeno s velkou závislostí na „velkém bratrovi“ na Spojených státech,“ řekl ruský prezident.

Zcela souhlasím s prezidentem Putinem. Už dlouho říkám, že když Orbanovi oponenti vyčítají, že je „proruský“, je to jen značka, nic víc. Orbán vychází z maďarských národních zájmů“, řekl pro Sputnik Gábor Stier, nejvyšší zahraniční analytik v Magyar Nemzet, vedoucím maďarském konzervativním deníku.

A chtěl bych dodat nejen maďarské zájmy, ale také evropské zájmy. Je škoda, že Evropané a evropští politici, zejména vedoucí představitelé Evropské unie, nevycházejí z evropských zájmů,“ dodal Stier.

Pozorovatel zahraničních záležitostí také souhlasil s Putinovou terminologií v kontextu se závislostí na americkém „velkém bratrovi“ a řekl, že EU v její současné podobě se bohužel stala „vazalem Ameriky“.

Například Stier poukázal na zoufalou snahu Bruselu o začlenění Ukrajiny do bloku, navzdory ohrožení její stability a blahobytu.

To, zda je Ukrajina připravena nebo ne, není něco, co je třeba vysvětlovat normálním lidem. Evropská unie také není připravena. Protože, pokud se toto rozšíření uskuteční dříve než za 15 let, prohloubí se problém v rámci celé Evropské unie. Evropská unie není připravena hospodářsky, politicky a podobně. To činí Orbána pragmatikem, který čerpá z národních zájmů v mnoha otázkách a také ze zájmů evropských. Orbán neničí Evropu. Orbán chce silnou Evropu. Evropa je bohužel slabá a prochází velmi hlubokou systémovou hospodářskou, měnovou a politickou krizí“, vyjádřil se analytik.

Podle Stierova odhadu je Fico „podobný Orbánovi“, i když není připraven tak otevřeně bojovat s bruselskou byrokracií. "To znamená, že je připraven na další kompromisy, ale hlavně vychází ze slovenského zájmu", zdůraznil analytik.

Kromě otázky Ukrajiny je důležitá i otázka evropské bezpečnosti, poznamenal maďarský pozorovatel a zdůraznil, že „není možné o této otázce mluvit, aniž by se nebralo v ohled i Rusko.“

To znamená, že je v našem zájmu pragmaticky zacházet s Ruskem a ukončit tuto válku co nejdříve. Kromě toho problém migrace, hospodářský problém – mohou dlouho pokračovat. A ti politici, kteří o tom začínají mluvit, budou v Evropě populárnější. To vysvětluje oblíbenost Orbána, oblíbenost Fica, protože tito politici nesní o nemožném. Politika musí vycházet z reality a oni vycházejí z reality,“ shrnul Stier.

Maďarsko a Slovensko stály mezi evropskými mocnostmi o samotě, když odmítly zástupcovskou válku NATO proti Rusku na Ukrajině, odmítly poslat zbraně do Kyjeva a v případě Maďarska neumožnily vojenskému hardwaru přenést přes jeho půdu na Ukrajinu. Budapešť také neustále odmítá bruselské kroky poškozující unii samotné. Jsou zaměřeny na odmítnutí ruské energie a jiné formy hospodářské spolupráce s Moskvou, což nepřináší Evropské unii žádná pozitiva.

15. prosince 2023👉 @cz24news

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Témata jako ochrana demokracie, rovnost všech sexuálních orientací, souvislost lidských práv s klimatickými změnami či možné ohrožení svobody médií. Tato a další témata byla debatována na konferenci pořádané Fialovým úřadem vlády, kde kromě známých aktivistů vystoupili i vybraní novináři včetně zástupců Bakalových médií či názorově vyhraněného Deníku N. To vše v luxusním prostoru v pražském Karlíně s vínem a dobrým jídlem za skoro 370 tisíc korun.

Začátkem týdne se v Praze odehrála konference o lidských právech, genderu, klimatické změně a dalších podobných tématech. Kromě témat, které účastníci řešili, je zajímavá ze dvou dalších důvodů. Za prvé, média o jejím konání prakticky neinformovala a za druhé, dle dostupných informací se na ní podávalo ne zrovna levné občerstvení. Kdo akci pořádal? Úřad vlády, respektive Odbor rovnosti žen a mužů Úřadu vlády ČR v kooperaci se zdejším zastoupením OSN… (aneb co si nezaplatit za peníze daňových poplatníků a co neudělat pro upevnění svých koryt...)

15. prosince 2023 👉 @cz24news    

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Také 100% souhlas.

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Kalousek nebude kandidovat do europarlamentu, rozhodlo vedení TOP 09. Není členem Aspen mafie, nezapadl do gangu. Nepohodlného Kalouska vyřídila Pekarová

Bývalý šéf strany a někdejší ministr financí Miroslav Kalousek nebude za TOP 09 na kandidátce koalice Spolu (ODS, KDU-ČSL, TOP 09) ve volbách do Evropského parlamentu. Uvedl to na sociální síti X. Výkonný výbor TOP 09 ho navzdory řadě nominací z regionálních organizací na listinu nezvolil. Širší vedení podle předsedkyně strany Markéty Pekarové Adamové vyzvalo Kalouska, aby se věnoval domácí politice a za stranu kandidoval do Senátu.

...Podle dosavadního europoslance Jiřího Pospíšila, který se na kandidátku též nedostal, členové výboru upřednostnili koalici Spolu. „U většiny delegátů převládla obava o koalici Spolu více než obava o její volební výsledek,“ sdělil ČTK.

Jedničkou TOP 09 na kandidátce Spolu bude nynější europoslanec Luděk Niedermayer a dvojkou poslanec Ondřej Kolář. Listinu Spolu povede europoslanec Alexandr Vondra (ODS), jedničkou lidovců bude nynější europoslanec Tomáš Zdechovský….   ("Spolu na věčné časy a nikdy jinak, ať to stojí co to stojí...")

15. prosince 2023👉 @cz24news

 

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Je většina lidí ochotna převléci kabát a zcela změnit své názory. Ukazuje se to u stále většího počtu našich politiků. Ne že by to bylo něco nového ale pokud jsou i důkazy je to obzvlášť hloupé.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Poklad-z-archivu-Hradni-pritel-Kolar-a-slova-za-ktera-se-dnes-posila-do-Kremlu-747712

To opravdu stojí za shlédnutí, hlavně to video. Na tom je totiž vidět že všichni kdo jsou nějak zaangažovaní do politiky, nejsou úplně blbí, jen se dají koupit.

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

pánové a dámy, čtenáři Vidlákových článků a dalších upozornění. On si ten čas účtování vysvětluje snad každý po svém a nevím, nevím, zda je to ve prospěch budoucnosti zrovna naší země.

Zahraniční politika našich vládních představitelů je konzistentní. Nejde jen o "boj" s Ruskem a pomoc Ukrajině . Nepokrytě vlastizrádnými akty a jednáním vládních představitelů, nebo samotného prezidenta, plní úkol, který propojuje docela soustředěný útok na země "východu", bývalé satelity SSSR. Stále více se ukazuje, že se opravdu můžeme stát kolonií i "nepatrných" Evropských států, případně knížectví.

V budování nových společenských vztahů našimi "demokratickými předáky aktuální současnosti" se velmi rychle buduje bez zvláštní pozornosti občanů společenský systém, kde se může občan najednou stát služebníkem na panstvích, která spolu s tituly byla omezena se vznikem republiky už před 104 lety a Benešovými dekrety byly upraveny vztahy s lidmi, kteří se přímo podíleli na vývoj a průběhu okupace fašistickým Německem. 

Likvidace Benešových dekretů, zakonzervování jediného správného vývoje korespondenční volbou, snaha jednotlivců řešit možné zúžení volebního práva a spousta dalších momentů, včetně vývoje ekonomiky s absolutní závislostí na jiných zemích, než na obnově aspoň částečné soběstačnosti, to jsou kolečka salámu, která fialová hrůza s provoleným PePa, postupně odkrajují zatím co my tady "odkrajujeme" slepice a bavíme se o drobnostech.

Sledování vývoje války na Ukrajině je nepochybně důležité, ale na pozadí vážných světově sledovaných konfliktů si naši papaláši v klídku řeší svoje Nutelly. 

Opět tedy přidávám jeden odkaz, který není dlouhý, ale o to "hutnější". Podívejte se, co řeší Kateřina Konečná, která má tu možnost, z pozice Europoslankyně se ptát ústavních činitelů přímo na projednávané otázky, které by měla znát občanská společnost. Nemusíte pokládat slepice, nemáte-li co dodat, neunavujte se reakcemi, ale popřemýšlejte, když tu mladou paní vyslechnete.  

(1542) Takhle tedy ne, pánové! - YouTube

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

S Vidlákem souhlasím téměř ve všem. Někdy napíše něco, co by se mělo tesat do kamene:

Ne, nemusím mít vysokou školu, abych si dovedl porovnat naši a ruskou situaci. Naopak začínám mít pocit, že vysoká škola je součástí problému, a nikoliv součástí řešení.

 

Doufám, že jsem to pochopil správně, a tak dodám ještě vlastní formulaci tohoto problému:

Od vysokých škol očekáváme že budou produkovat lidi kteří budou řešit problémy této společnosti.

Místo toho produkují lidi, kteří další problémy vytvářejí.

Průměrný počet slepic: 5 (28 hlasů)

ale většina pedagogů (z těch mladých to budou všichni) dělá pro zničení našeho národa a státu víc, než všichni liberální eurohujerové a servilní amerikanofilové dohromady! Školský systém Made in  USA a popravdě všech států KoZa, fanaticky aplikovaný především mentálně omezenými mladými učitelkami v MŠ a ZŠ a kosmopolitními profesory (stejně inteligentních jako ty pipky na základkách) na středních a vysokých školách, produkuje zoufale hloupé absolventy. Oč jsou blbější, o to víc obhajují zelenou klimatologii, Green Deal, multikulturalismus, genderismus, LGBT+, liberalismus a jiné pitomé ismy!

Průměrný počet slepic: 4.7 (21 hlas)

a je vcelku jedno, jak škodlivá nebo hloupá jejich nová ideologie je. Green Deal, multikulturalismus, genderismus, LGBT+ atd. jsou výškrabky po dočasně nepoužitelné třídní nenávisti..

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

to jsi trefil přímo na komoru 👍

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Maďarský premiér Viktor Orbán na evropském summitu v Bruselu zablokoval 50 miliard eur (1,2 bilionu korun) pomoci pro Ukrajinu.

Spekuluji, jestli to bylo svobodné rozhodnutí suverénního premiéra suverénního státu, nebo je to součást "nějaké hry". Dovedu si totiž představit, že EU konečně pochopila, že válku proti Ruské federaci na Ukrajině prohrála a že do toho Zelenského kanálu už žádné miliardy € sypat nebude. Jenže jak to zaonačit, aby z toho bruselské liberální politbyro nevyšlo jako zrádci? Možná, opakuji, možná bylo Viktorovi nabídnuto něco lákavého a natolik rentabilního, že toho zrádce udělal dobrovolně sám ze sebe. Nebude to nijak nápadné, když využije práva veta a pro pomoc ve výši 1,2 bilionu Kč (teprve k korunách vidíme to ohromné množství peněz) nebude hlasovat. Tak nebo tak, pro mě je to frajer, kterému náš servilní diletant nesahá ani nad podrážky jeho bot. Frajer, kterého do funkce poslali maďarští občané. Češi Fialu, Maďaři Orbána! Každý národ má takového lídra, jakého si zaslouží.

Průměrný počet slepic: 5 (19 hlasů)

Máme zkrátka víc hlupáků na všech úrovních, od hospodských chytráků, přes mládež ve školách až po pedagogy na všech postech (včetně pracujícího občanstva nebo (ne)věřících Tomášů v kostelích...). 

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)

s hospodskými brzdi 😝🤭

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

No Bobe, přítel chodí na pivko, kde jsou tak maximálně dva naladěni stejně jako většina nás zde, ale ostatní ten názor nesdílí. A s těmi se do debat vůbec nemůžou pouštět (ale je to Praha, takže tak...). Já mám stejnou zkušenost se svými známými, jak už jsem psala - dva proti šesti. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

je to tak 5:1 pro Putina, Praha není Česko

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

No tak to je pozitivní zpráva..., ale ta Praha je na facku, oni tu mnozí papouškují přesně to, co slyší v TV a rádiu, a myslí si, jak mají pravdu..., já bych je "zabila".

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Jako Pražák a kantor si dovolím  nesouhlasit, i v Praze jsou normální lidi (pravda, je nás málo).

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pokud si to jakž takž pamatuju, doposud se EU podílela na válce tak 20%. Tohle je s USA fifty fifty do docela závratné výše. Tak uvidíme..

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Já si myslím, že nejvíc financujeme válku my.

V nových cenách uhlovodíkových paliv a elektřiny.

A paradoxně financujeme válečné náklady všech stran. ;o)

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

a my ve válce zničenou (předraženou, rozkradenou..) výzbroj zaplatíme dodatečnou inflací. Ale stojí to za to, protože zastavíme agresora, krvežíznivého Putlera :-)

Průměrný počet slepic: 2.2 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

výborný článek Vidláku

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Belgický europoslanec varuje před migračním paktem EU     15. prosince 2023 👉 @cz24news

Migrační pakt EU, který by měl začít platit již za pár měsíců, je koncipován tak, aby byly vybrané země (mezi nimi i ČR) povinny přijímat žadatele o azyl z řad do Evropy proudících džihádistů.

Pokud odmítnou žadatele o azyl přijímat, pak budou muset zaplatit poměrně vysokou pokutu. V situaci, kdy nám však EU během jediného roku přikáže například přijetí 8000 Afričanů, kteří připluli do Itálie, nejspíš nepůjde všechny vyplatit.

V tíživé finanční situaci, jakou nyní vykazuje většina evropských zemí, to prostě nebude možné. Je tedy více než pravděpodobné, že méně obohacované země budou nuceny pravidelně přijímat žadatele o azyl z přetížených zemí.

To ovšem není vše. I tyto přetížené země budou mít navíc povinnost umožnit sloučení širších rodin, takže islamizace bude pokračovat v nezmenšeném tempu.

Migrační pakt nijak neřeší zcela nefunkční deportace, ke kterým prakticky dochází jen velmi výjimečně, přičemž mnozí z deportovaných se opakovaně vrací jak bumerang.

Naše vláda, která pakt prostřednictvím Rakušana před časem schválila, tvrdí, že to nic neznamená, fanatičtí vítači Piráti dokonce považují pakt za přínosný. Ve skutečnosti však jde o velmi nebezpečný dokument.

Nicméně nejlépe mají tento vysoce nebezpečný dokument nastudovaný právě europoslanci, kteří se tématem invaze dlouhodobě zabývají. K nim patří i belgický europoslanec, který upozornil na to, že migrační pakt EU je vlastně paktem o výměně obyvatel, europoslanec jej nazývá Marakéšským paktem 2.0:

V letošním roce přišel do Evropy více než 1 milion žadatelů o azyl. Už léta jsme byli zaplaveni žadateli o azyl,“ poznamenává poslanec Evropského parlamentu Tom Vandendriessche (Vlaams Belang).

Miliony lidí se pokoušejí proniknout do Evropy, protože vědí, že jakmile vstoupí na evropskou půdu, budou mít přístup k bohatému systému sociálního zabezpečení, aniž by do něj kdy přispívali,“ potvrzuje Vandendriessche.

Evropská unie tento problém jen zhoršuje. Prostřednictvím paktu EU o migraci chtějí do Evropy každoročně přivést miliony Afričanů, o což jsme nikdy nežádali.“

Za každého žadatele o azyl budeme muset zaplatit 20 000 eur. Migrace není přirozený jev, ale politická volba,“ říká europoslanec.

Domníváme se, že je třeba zavést zcela odlišný azylový a migrační model. Naši lidé už toho mají dost. Tento pakt EU o migraci je paktem o výměně populace. Sebevražda naší jedinečné evropské civilizace, je to šílenství,“ dodal europoslanec.

Tolik informace od europoslance, který se na půdě EU zabývá především tématem výměny obyvatel a migrační pakt má „v malíčku.“

Jde v podstatě o upravené kvóty a v kombinaci s jinými, dříve schválenými dokumenty (Marakéšská deklarace, Globální pakty, Agenda 2030) skutečně podporuje stěhování Afriky do Evropy.

Ostatně, stále více reklam, filmů a seriálů nám denně podsouvá, že obyvatelstvo Evropy není bílé, ale „multikulturní.“ Podprahově se tak vytváří nová realita, která bude urychlena právě na základě podobných dokumentů.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Kalousek a Pospíšil, 2 ničemove, kterým to přeji. Ale je fakt potupa, že je mateřská strana obětovala za handl o koryta. Odešli v ostude za ostudnou partaj, aby této zůstal holport a cecek. Ale víte co? Charakterni člověk by praskl dveřmi, tyto děvky politiky budou skemrat i později. 

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

převálcovat stejným hnojem jako jsou oni, ale mladším, ještě víc vlezdoprdelebruselským

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Senát, který mu nabídli - taky dobrá trafika pro neodbytné.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Dnes na Primě výjimečně rozumní politologové mluvili o Kalouskovi. Také přišel na řadu Senát. Kalousek jako zkušený politik ví že pro něj by bylo mnohem těžší dostat se do senátu než do europarlamentu.

Na europarlament má dostatek příznivců a klidně by ostatní kandidáty z vlastní strany i z koalice převálcoval.

Dá se očekávat, že počet jeho příznivců by mu zajistil i to, aby se probojoval prvním kolem senátních voleb, protože jeho odpůrci by byli rozděleni do mnoha jiných stran. Jenže druhým kolem by asi neprošel, protože Kalousek má příliš mnoho odpůrců, kteří by se v druhém kole sjednotili a hlasovali pro kohokoli jiného než pro něho.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Kalousek prý uvažuje o nové straně..., ten si nedá pokoj.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Stanjura: "Uděláme všechno pro to, abychom volby vyhráli"

---------------------------------------------------------------

Klidně se upíšeme ďáblu, hlavně abychom nepřišli o koryta, je nám totiž u nich skvěle, když si můžeme mlaskat a vy to platíte, holoto.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

jakýsi trouba Švamberk sesmolil analýzu, co by se stalo, kdyby Rusko na UA neprohrálo. Ovšem vůbec mu nedošlo, že Rusko už prakticky vyhrálo. Asi nemá na mapu, debil.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)