Co je pravděpodobnější?

Autor
Štítky

Elon Musk doporučil Ukrajincům, aby začali vyjednávat, jinak nepřijdou jen o východní část území za Dněprem, ale úplně ztratí přístup k moři. Mezitím Rusové dál pokračovali v metodickém ničení ukrajinských elektráren. Co nezničili hned, to zničili dalšími raketovými údery. Majnstrým denně chrlí články o tom, že Rusové přešli na válečnou výrobu, jejich produkce se zmnohonásobila a tu a tam už některým chytřejším intervjukům dochází, že tato znásobená produkce znamená nikoliv oslabenou ruskou armádu, ale posílenou.

Jen Petru Fialovi to nedochází a Řehka nejspíš vůbec netuší, o čem mluvím. Hlavně, že za deset let budeme mít stíhačky…

Zelenský začal propouštět i své nejbližší kamarády. Nebo od něj odcházejí sami, ono je to vlastně jedno. Krysy prostě opouštějí potápějící se loď. I ukrajinské vojenské velení mluví o jarní ruské ofenzívě. Maršál Petrla přestal válčit a věnuje se raději kosmonautice. Asi už také přestal věřit na ukrajinskou výhru a zbrojní pomoc USA, která vše napraví. Zřejmě si poslechl vlivného senátora Grahama, který přímo v Kyjevě šokovaným Ukrajincům vysvětlil, že musejí za svojí svobodu a demokracii bojovat i bez Američanů a mají začít okamžitě mobilizovat i mladší ročníky. Asi nebude náhoda, že se vzápětí objevila videa s mobilizovanými skoro dětmi… emancipace funguje, holky jsou totiž stejně dobré jateční maso jako kluci.

Válka do posledního Ukrajince za oslabení Ruska… ale, ono Rusko posiluje. Strašně moc posiluje.

Našim čučkařům se podařilo rozbít ruskou vlivovou síť. Ta dokázala odposlouchávat porady generálního štábu, nasadila vnadné agentky do postelí všem čtyřem stům vojenským generálům, měla své lidi v každém podniku s vojenskou výrobou a díky tomu měli Rusové dokonalý přehled o všech vojenských i politických aspektech vládní pomoci Ukrajině….

Ale houby… jediné, co čučkaři dokázali, že zablokovali webové stránky Viktora Medvedčuka, což je navíc proruský Ukrajinec. Znám ruský Sputnik, znám spoustu ruských vojenkorů, znám různé ruské telegramové kanály, ale o Voice of Europe jsem v životě neslyšel. Vskutku pronikavý úspěch našeho čuč. gen. Michala Koudelky. Rozmetal www stránky, které skoro nikdo neznal. Ještě nezapomněli dodat, že nikoho nezatkli a jejich agentská zjištění nemohou orgány činné v trestním řízení použít. Tuhle válku rozhodně vyhrajeme.

Pak, až bude po všem, se možná dozvíme, že Rusové skutečně měli v každém zbrojním podniku svoje agenty a možná je měli i na generálním štábu… Nejspíš přímo paní kriegsministryni, náčelníka štábu i generála Koudelku, protože i kdyby Putin chtěl, nikdy by nám nenapáchal tolik vojenských i hospodářských škod, jako to dokázala tahle vláda a jí dosazení úředníci. Ve válce zpravidla produkce rapidně roste. Jen v Evropě se propadá.

V Česku se propadá nejvíc…

Když jsme před dvěma roky demonstrovali za ukončení emisních povolenek, odchod od grýndýlu a odchod z lipské burzy, měli jsme pravdu. Kdyby se tohle všechno stalo, byli bychom na tom dneska lépe i co do zbrojní výroby. Ale ne, byli jsme chcimíři a kolaboranti. Proti Rusku se totiž bojuje tím, že se střelíme do nohy a když to nestačí, tak ještě do druhé. Sankce nefungují, chce to víc sankcí. Rusku to prospívá, nám to škodí, tak si kromě nohou ještě prostřelíme plíce. To jsme ti to, Putine, nandali. To jsme ti namydlili schody. Eva Decroix to ví nejlépe.

Do toho na Ukrajině vybuchují elektrárny a ve velkých městech tečou splašky po ulicích, protože čerpadla nefungují.

Já vím, že se opakuji, ale nemohu jinak. Už jsou jen dvě možnosti, co s tím může Západ udělat. Buď může trapně a potupně prohrát a přijmout následky této prohry, které budou vojenské, hospodářské, finanční a politické. Může prohrát a smířit se s tím, že západní hegemonie skončila.

A nebo se s tím europapaláši nesmíří, protože by je to stálo teplá mistečka i naditá konta, změnilo by to politickou mapu a odsunulo všechnu tu neschopnou verbež na smetiště dějin. A tak se pustí se do opravdu velké války. Sice se na výsledku nic nezmění, ale Hitler v roce 45 také věděl, že šestnáctiletá děcka a důchodci z Volksturmu ho nezachrání…, přesto je obětoval, protože mu šlo o všechno a všem těm Goebelsům, Goeringům, Himlerům i Keitlům také.

Co je reálnější? Trapná prohra války, následovaná ještě trapnější prohrou voleb, k tomu hospodářská krize jaká tu ještě nebyla, rozvrat západního finančního systému a smíření se s novým (mnohem horším) postavením ve světě a nebo hysterický pokus o zvrat situace pomocí nějaké další zázračné zbraně, která by si vedla líp než Himars, líp než Javelin, líp než Leopardy, Bradleye i Abramsy? Je pravděpodobnější potupný ruský mír, nebo nahnání Evropanů na frontu? Jsou sice vojensky nepoužitelní, ale je jich docela dost.

O jaderném konci raději ani nepřemýšlím… Jen čekám, kdy takový Patrušev nebo Medvěděv poprvé použijí termín „omezená jaderná válka.“ To už budu vědět, že s Američany jsou domluvení a počítají s tím, že postačí zničit Varšavu, Berlín a Paříž. Amíci budou mít pochopení… Na Prahu půjdou atomovky rovnou dvě. Jedna přímo na Evu Decroix a druhá na Řeporyje. Oni totiž Putina tak nějak serou.

Odpovězte si sami. Co je pravděpodobnější? Čemu jsme blíž? Prohře, ruskému míru a všem následkům, které jsme si nadrobili a nebo válce a zoufalému pokusu elit ještě nějak oddálit svůj konec?

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (379 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Vidlák: Co je pravděpodobnější?

Nejpravděpodobnější  pro Evropu a EU je osud Titaniku

eu titanic

Průměrný počet slepic: 4.8 (157 hlasů)

Války, které vedou současní politici, jsou virtuální války. Realita bojiště je pro ně abstrakce. Posledním prezidentem, který se zúčastnil skutečných vojenských akcí, byl Jacques Chirac, který sloužil v Alžírsku v letech 1956-1957 a byl zraněn.

Chirac zůstane v dějinách Francie především jako prezident, který se odmítl podílet na americké invazi do Iráku. Emmanuel Macron je zase prvním francouzským vůdcem, který vůbec neabsolvoval vojenskou službu, protože všeobecná vojenská povinnost byla ve Francii zrušena v roce 1977.

z článku -degradace elit-     https://cz24.news/amerikanizace-stareho-sveta-a-fenomen-degradace-elit/

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (105 hlasů)
Trvalý odkaz

Michael Hudson, 29. března 2024, publikováno v Berliner Zeitung.

USA vedou geopolitickou válku s cílem izolovat Čínu, Rusko a jejich spojence, jejichž rostoucí prosperita a soběstačnost je považována za nepřijatelnou hrozbu americké hegemonii. Vedlejšími škodami, tedy nepřímými důsledky, této války je likvidace německého průmyslu.V roce 2022 učinili američtí stratégové preventivní krok - odvrácení Evropy od jejích obchodních a investičních vztahů s Ruskem. Byla to konsolidace sil před následným dlouhým a nákladným bojem. V podstatě vyzvaly Německo, aby spáchalo průmyslovou sebevraždu a stalo se závislým na USA. Tím se Německo stalo první obětí nové americké studené války.


Po nástupu do funkce v lednu 2021 Joe Biden a jeho národně-bezpečnostní štáb prohlásili Čínu za amerického nepřítele číslo jedna a její ekonomický úspěch považovali za existenční hrozbu pro americkou hegemonii. Aby zabránil tomu, že její obchodní aktivity přilákají Evropu, která by si mohla vybudovat vlastní vojenskou obranu, snažil se Bidenův tým izolovat Čínu a jeji příznivce a zároveň uzamknout Evropu v ekonomické sféře USA. Domníval se, že to naruší evropskou ekonomiku a vytvoří tlak obyvatelstva, aby se vzdali myšlenky na nový multipolární ekonomický řád.

Tato strategie požadovala evropské obchodní sankce proti Rusku a podobné kroky k zablokování obchodu s Čínou. Mělo to zabránit vtažení Evropy do vznikající sféry vzájemné prosperity, jejímž centrem se stává Čína. V rámci přípravy na americko-čínskou válku se američtí stratégové snažili rovněž zabránit Číně získat ruskou vojenskou podporu. Proto bylo nutné vyčerpat ruské vojenské síly. Došlo k vyzbrojování Ukrajiny s cílem vtáhnout Rusko do krvavého bratrovražedného boje, který by mohl vést ke změně ruského režimu. Nerealistická naděje Západu očekávala, že ruští voliči budou mít odpor k válce, stejně jako měli odpor k válce v Afghánistánu, která byla jedním z důvodů rozpadu Sovětského svazu. V tomto případě byla šance, že Putina nahradí oligarchičtí vůdci, kteří budou ochotni provádět neoliberální proamerickou politiku podobnou té, kterou prováděl Jelcinův režim. Účinek byl však přesně opačný. Ruští voliči udělali to, co by udělalo každé ohrožené obyvatelstvo: Shromáždili se kolem Putina. Západní sankce pouze donutily Rusko i Čínu k větší soběstačnosti a ke vzájemné spolupráci.

Tento americký plán na prodloužení globální studené války měl chybu. Německá ekonomika se těšila prosperitě díky vývozu průmyslových výrobků do Ruska a investicím na postsovětských trzích, zatímco dovážela ruský plyn a další suroviny za poměrně nízké mezinárodní ceny. Je samozřejmé, že za normálních podmínek se mezinárodní diplomacie řídí národními zájmy. Problémem pro americké studené válečníky bylo, jak přesvědčit německé představitele, aby učinili ekonomicky nevýhodné rozhodnutí a vzdali se výnosného obchodu s Ruskem. Řešením bylo rozdmýchat válku Ukrajiny s Ruskem a tím na Západě vyburcovat rusofobii, aby se ospravedlnilo uvalení rozsáhlých sankcí blokujících evropský obchod s Ruskem.

Výsledkem bylo uvržení Německa, Francie a dalších zemí do vztahu závislosti na Spojených státech.  "Osvobodit" Evropu od závislosti na ruském plynu, jak v orwellovském doublespeaku Američané eufemisticky popisují tyto obchodní a finanční sankce. Důsledkem je, že tyto země jsou nuceny dovážet americký zkapalněný zemní plyn (LNG) za ceny třikrát až čtyřikrát vyšší a zbavit se svých obchodních vazeb na Rusko a přesunout některé své významné průmyslové podniky do Spojených států (nebo dokonce do Číny), aby získaly plyn potřebný k výrobě svých výrobků a chemikálií.

Tím, že se Evropa zapojila do války na Ukrajině také vedlo k vyčerpání jejich vojenských zásob. Nyní Evropa potřebuje znovuvyzbrojit své armády, proto je nucena obrátit se na americké dodavatele a nakupovat od nich techniku, která se na Ukrajině příliš neosvědčila. Američtí představitelé podněcují představu, že Rusko může napadnout západní Evropu. Doufají nejen v přezbrojení Evropy americkými zbraněmi, ale i v to, že se Rusko vyčerpá, když v reakci na výdaje NATO zvýší své vlastní vojenské výdaje. Obecně se odmítá vnímat ruskou politiku jako obrannou proti hrozbě NATO, které chce udržet a dokonce vystupňovat útoky s cílem zmocnit se ruské námořní základny na Krymu jako součást rozsáhlejšího snu o rozbití Ruska.

Skutečnost je taková, že Rusko se rozhodlo orientovat svoji dlouhodobou politiku na východ. Světová ekonomika se štěpí na dva protichůdné systémy, v jejichž středu se ocitají Němci, jejichž vláda se rozhodla připoutat svůj národ k unipolárnímu systému USA. Cenou za svoji volbu podřídit se americké hegemonii  je strpět průmyslový úpadek. To, co Američané nazývají "závislostí" na Rusku, bylo nahrazeno závislostí na dražších amerických dodavatelích, zatímco Německo ztratilo své ruské a asijské trhy. Dopad této volby je obrovský. Ukončil německou průmyslovou zaměstnanost a výrobu. Ta byla dlouho hlavní oporou prosperity v eurozóně. Budoucnost EU se rýsuje jako dlouhodobý ekonomický sestup.
Poraženým v americké nové studené válce je zatím Německo a s ním i zbytek Evropy. Stojí ekonomické vazalství vůči Spojeným státům za zřeknutí se spolupráce s nejrychleji rostoucími světovými trhy a za ztrátu prosperity?

Průměrný počet slepic: 4.9 (139 hlasů)

protože musí USA poslouchat, jako poražený stát po 2. sv. válce. Již od dob NSR (Německá spolková republika) kdy podřízenost měla zakotvenu ve své ústavě. Takže ekonomické vazalství vůči Spojeným státům je pro Německo smyčkou na oprátce.

Průměrný počet slepic: 4.9 (66 hlasů)

Tak přesněji řečeno tohle platí pro jeho západní část a západní část Berlína.

Průměrný počet slepic: 4.6 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

Válka je obchod, obchod dělá zisk, zisk jsou peníze a peníze jsou MOC. Kdo má MOC musí mít peníze. Ty získá ze svého zisku (a daní). Zisk dělá obchod a obchod je VÁLKA.

Vždy je nutno sledovat tok peněz, protože O PENÍZE JDE VŽDY AŽ V PRVNÍ ŘADĚ!

Ukrajinci budují obranné linie ve třech liniích. První dělají vojáci svými ženijními jednotkami (něco teda vybudují). Druhou a třetí mají budovat soukromé společnosti (cca 60 mil.USD). Problém je ale v tom, že ty peníze nemají. Tak nevím co za pár měsíců vybudují.

Rusko má v květnu spustit ofenzivu (vrabci na střeše si to povídali). Pokud to nevezmou z gruntu, tak se "ukři" relativně ubrání a vydrží do amerických voleb. Pokud ale Rusko obsadí Oděsu a přijdou až k Dněpru, pak můžeme očekávat "Macronův plán" v akci. Pouze evropské komando (pouze části států) bez USA. Co na  to vedení NATO řekne to nevím. Tam je těch variant již mnoho.

Vše záleží na Putinovi jaký způsob přijme v následujícím měsíci. V každém případě má příležitost.

Pokud ale chciválkové v NATU zblbnou pak Bůh s námi (a to jsem ateista).

Průměrný počet slepic: 4.7 (79 hlasů)

Velké čištění Ruska po Putinově volebním vítězství. Zkorumpovaní úředníci jdou do vězení přímo ze soudní síně. Protiruská pátá kolona a klanová „šedá“ schémata dostávají na frak!

RUSKO: Od vyhlášení výsledků voleb v Rusku neuplynulo vůbec nic a vězeňské cely se začaly dynamicky doplňovat úředníky různých barev. A nutno říct, že jim nepomohly žádné hvězdičky na náramenicích ani spoje.

Toto je jen za poslední týden:

26. března je zatčena skupina zkorumpovaných úředníků na ministerstvu hospodářského rozvoje. Kradli zemní plyn a prováděli nájezdní převzetí podniků. FSB zároveň provedla prohlídky ředitele odboru hospodářského rozvoje severního Kavkazu Khranovského. Zabaveny byly 4 miliony v cizí měně a několik luxusních vozů.

Téhož dne byl zatčen bývalý předseda vlády Karachay-Cherkessia, akademik Ruské akademie věd, Vladimir Kaishev.

Před několika dny bezpečnostní síly zadržely ministra energetiky a bydlení a veřejných služeb Arkhipova v Novosibirské oblasti a úřadujícího starostu města Tulun Abramova v Irkutské oblasti. A ve stejnou dobu vzali starostu Elizovo Gagloshvili na území Kamčatky. Dále byl zástupce vedoucího federální celní služby Yagodkina zatčen za podvod se spotřební daní.

Dále FSB kryla šéfa Severovýchodního ředitelství Federální agentury pro leteckou dopravu za krádež peněz od svých podřízených (byl ošemetný s odměnami ministerstva ze mzdového fondu).

No, jako dezert, hned ze soudní síně, ředitel kapitálových investic Rosatomu Sacharov šel do vězení.

To znamená, že za 10 dní, včetně těch ze Stavropolu, bylo zatčeno přes 15 úředníků různých úrovní. Od regionálních ministrů až po vrcholové manažery státních korporací. Ačkoli Dmitrij Sergejevič Peskov řekl, že zadržování je běžná práce, která má stále velký rozsah, není to ani zdaleka „běžná práce“. Zkorumpovaní úředníci jsou vybíráni v dávkách a jsou vytahováni z dlouho zavedených klanových, blízkostátních skupin organizovaného zločinu, včetně těch nedotknutelných.

Jsou jen dva závěry: za prvé, kdo za války okrádá stát a lidi, bude dlouho sedět a sedět.

Za druhé, klanová „šedá“ schémata se začala rozbíjet a velmi energicky. Navíc jsou staré a stabilní. A to znamená, že naše země se příště chopí byznysu diaspor, kteří nejenže pracují na „černo“, ale také žijí pod krytem svých krajanů zastávajících vysoké funkce. Schémata klanové diaspory se s třeskem zhroutí, s mnoha přerozdělováním ve prospěch státu a deprivatizací majetku. Práce před námi je obtížná, ale bude hotová rychle, takže nemáte čas přijít k rozumu.

Zatímco se materiál připravoval, přišla zpráva, že v Rostově na Donu byl zatčen zástupce vedoucího stavby severokavkazské železnice Konstantin Kryat. Již umístěn ve vyšetřovací vazbě.

https://cz24.news/velke-cisteni-ruska-po-putinove-volebnim-vitezstvi-zkorumpovani-urednici-jdou-do-vezeni-primo-ze-soudni-sine-protiruska-pata-kolona-a-klanova-seda-schemata-dostavaji-na-frak/

31. března 2024👉 @cz24news

Průměrný počet slepic: 4.8 (62 hlasů)

si uklízí vlastní dvorek. Jak to ale bude vypadat až začne uklízet u sousedů? (Pro upřesnění některým myslím tím Ukrajinu).

Průměrný počet slepic: 4.8 (46 hlasů)

In reply to by Jarda z Brna

Trvalý odkaz

Nabízí se otázka - kdy začne úklid u nás.. (asi nikdy, protože všechno schlamstli ti bordeláři a není kdo by uklízel).

Průměrný počet slepic: 4.7 (49 hlasů)

Nevěř žumpě forum24, seznam.cz a jiným hnojometům Ko.Za kteří ho pořád pohřbívají.

Tady ho máš viz níže je zdravý jako rybička. 

gosudar 2024

 

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

Kdyby měl u nás být někdo zatčen a souzen za "nájezdní převzetí podniků", napadá mě jako nejžhavější kandidát jistý pán ze Slovenska, který předstírá, že je opozičním politikem.

Průměrný počet slepic: 2.4 (41 hlas)

U nás se Bohužel začne uklízet "až naprší a uschne". Nejspíš až budou USA přijati jako další člen BRICS+

Průměrný počet slepic: 4.4 (26 hlasů)

NYT: Na místě likvidace Kuzminova, který unesl vrtulník Mi-8, bylo nalezeno šest nábojů z pistole Makarov

https://myslenkyocemkoli.blogspot.com/2024/03/nyt-na-miste-likvidace-kuzminova-ktery.html

Ruský zrádce Maxim Kuzminov, který na Ukrajinu unesl vrtulník Mi-8 a zabil své spolubojovníky, byl ve Španělsku zabit šesti výstřely a poté bylo jeho tělo několikrát přejeto autem. Píše o tom list The New York Times s odvoláním na zdroje ze španělské občanské gardy.

Podle americké publikace byl zrádce šestkrát střelen, což není pro Španělsko typické. Na místě činu byly navíc nalezeny nábojnice z pistole Makarov, které mohou poskytnout vodítko k vyřešení tohoto zločinu. Španělé plánují identifikovat vrahy právě jejich prostřednictvím, protože to byly standardní nábojnice ze zemí bývalého komunistického bloku.  

"Tím, že na Kuzminova vystřelili šestkrát a přejeli ho autem, vyslali vrazi jasný signál“, řekl jistý španělský vysoký představitel.  

Jak španělská policie zjistila, 13. února 2024 dva neznámí lidé ukradli vůz Hyundai Tucson a zavezli ho do garáže domu, kde Kuzminov bydlel. Čekali na něj několik hodin a poté, co dorazil do garáže, na něj zavolali a několikrát ho střelili. Pak tělo opakovaně přejeli autem a zmizeli. Vůz byl později nalezen spálený. Španělská policie předpokládá, že vraždu spáchali profesionálové, a vycházeli také z toho, že Kuzminov kontaktoval svou bývalou přítelkyni, která žije v Rusku. 

Ve Španělsku se však Kuzminov neskrýval, vedl divoký život, chodil do barů, kde se scházela rusky mluvící veřejnost, a hodně pil. Publikace NYT uzavírá, že Kuzminov udělal "velkou chybu", která ho stála život.

Průměrný počet slepic: 4.2 (29 hlasů)

zastřelili ukáčka dva jeho kolegy, kteří přeběhnout nechtěli. Ani se nedivím, že si ho Rusové podali, jestli to nebyli ukáčka, kteří by ušetřili Jidášovi odměnu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Souhlasím s Vámi, že válka je kšeft a to pro obě strany (Rusko a USA). Rusko rozjede válečnou výrobu, zvýší se zaměstnanost a zbrojařský průmysl vydělá (získá peníze ruských daňových poplatníků). USA naproti tomu nacpe svoje zbraně vystrašeným spojencům (např.F-35) a zbrojovky vydělají. Evropa se odstřihne od ruského trhu a ten nahradí zboží americké (vydělají US firmy, hlavně energetické). Čím bude konflikt delší, tím lépe pro průmysl obou stran. Z tohoto důvodu si myslím, že Macron shání vojáky, kteří dovezou další techniku ke zničení k ruským liniím, když Ukrajinci už docházejí. Z tohoto důvodu si i myslím, že žádná ruská ofenzíva ani nebude, protože konec konfliktu by znamenal konec zisků pro Ruské a US zbrojovky. Nedivil bych se, kdyby byl Putin s Bidenem na společném ničení vojenské techniky předem domluveni, protože to zkrátka prospívá oběma stranám. Jediná oběť konfliktu je Ukrajina a EU, což je také výhodné pro obě strany konfliktu a zřejmě je to rovněž cílem této operace. A životy ukrajinských a ruských vojáků jsou pro Moskvu i Washington jen nezbytné náklady na tento "projekt". Možná se pletu (nejsem vojenský analytik), ale je velmi nápadné, že zrovna Ruská a Americká ekonomika poslední dobou rostou nejrychleji ze všech......

Průměrný počet slepic: 3.9 (21 hlas)

Nevěřím, že Putin je s Bidetem takto domluven. Že se v konfliktu celá EU zachová tak podlézavě, zbaběle, primitivně, a že přesvědčí i své národy, aby velebily ukrajinskou vládu, s tím snad předem nikdo nemohl počítat. Rusko prospívá, protože má chytrého vůdce, který se situaci chytře přizpůsobil, zatímco plány Bideta dopadly stejně jako v Afghánistánu, kde si nechtěli nechat ukrást, co je jejich. Amícký "dovoz demokracie" už nikoho nezajímá.   

Průměrný počet slepic: 5 (21 hlas)

plný Václavák chciválků, na tribuně PePa a černoška a vřískot : Chcete totální válku ??????

Průměrný počet slepic: 4.8 (69 hlasů)

Pět slepic!

Průměrný počet slepic: 4.5 (26 hlasů)

A do toho komando, které všechny tyhle šmejdy zatkne a doživotně zavře na nucené práce!

Průměrný počet slepic: 4.5 (32 hlasů)

uniknou .Plány Putinovi zhatí, Lipánek a Koudelka boubelatí. Tvl., ta BIS , to je teda spolek šašků. Rusové upláceli, ale prachy nikdo nedostal, a ten jejich Voice of Europe doteď nikdo neznal. To už není komedie, ale tragikomedie. Nač je nám taková BIS ??

Průměrný počet slepic: 4.7 (67 hlasů)

Putin se prý chystá obsadit Havaj. To asi neslyšel, jak je tam draho 😆

Průměrný počet slepic: 4.1 (22 hlasů)

Přesně - až Putin dorazí k nám, obsadí Německo, Francii..., pak potáhne na Havaj, aby si tam pořádně odfrknul..... 

😁

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)

Na otázku v článku co je pravděpodobnější bych více vsadil na variantu,  kde vládci si dobrovolně rybník nevypustí  a pojedou dál až do hořkého  konce.  Nicméně  ve srovnání  současnosti  s Hitlerovým Německem jsou rozdíly. 

Německý parlament dal Hitlerovi  neomezenou moc vůdce. Německý  zfanatizovaný dav masivně podporoval vůdce v rozpoutání válečného tažení.  Směřujeme k podobnému stavu ? Možná ano, ale ještě tam nejsme.

Rusko má  jasného vůdce a ten má velkou podporu lidu, cítí se ohrožení a jsou připraveni se bránit.  Evropa silného vůdce nemá a její  současní lídři většinovou podporu   lidu taky ne.  Půjdou za takového stavu její elity do války ? 

Zelenskému končí mandát v květnu.  Není zde příležitost to válčení uzavřít s nalezením vhodného viníka, který to celé zbabral?   Zakonzervovat aktuální stav ( Finsko a Švédsko v NATO, přístupu Ukrajiny k moři  uhájen ) a můžeme  se lépe připravovat na ruskou hrozbu.

Naše “elity”si pak rybník  nemusí vypustit,   stačí jen uhrát dobře ty červnové volby. Mainstream mají pod kontrolou. 

Jak je  to pravděpodobné nevím, vyloučené to zřejmě není. 

Bude hodně záležet na volbách do EU parlamentu. Snad to zvládneme dobře.

 

 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.1 (34 hlasů)
Trvalý odkaz

americké stíhačky? No, není to krása? Vždyť, jen americké stíhačky jsou pro Česko hotová spása!

Průměrný počet slepic: 4.7 (38 hlasů)
Trvalý odkaz

Ukrajina prohraje, tak jedno je hotový, fialoví pitomci ji zadarmo zase prý obnoví!

Průměrný počet slepic: 4.4 (32 hlasů)
Trvalý odkaz

se zase projevil. Nejprve zničil  ruskou vlivovou síť a až potom jí objevil!

Průměrný počet slepic: 4.7 (53 hlasů)
Trvalý odkaz

nastíněné Danem Sterzikem, i celou následující diskusi.

Po mém zvyku doporučuji vracet se průběžně domů do ČR a uvažovat o možném vývoji po všech následujících volbách.

Moje Velikonoční zamyšlení.

Považuji za nutné přirozené spojení minimálně mimo parlamentních stran a hnutí, včetně i tak rozporných jako je koalice STAČILO! na kterou zatím z nejrůznějších důvodů odmítli, nebo nebyli ochotni navázat propojení další vlastenecky nastavené strany a hnutí, či sdružení nadějných odborníků. Za sebe bych nevylučoval ani nějaké propojení na základě shodných vlasteneckých prvků ve svých programech, jako je uskupení kolem pana Turka, či dokonce Rajchlovo PRO.

Nejde tady v žádném případě o osobní, nebo širší nesouhlas s jednotlivci, nebo stranou KSČM. To jsou hloupé výmluvy, které mohou zejména v parlamentních volbách zamezit možnosti skutečných změn. 

Následujícími obrázky naznačím důvod nutné změny vnímání společenského vývoje, kde je možno zachovat určité společenské prvky rozdělení uvedených stran, ale nutný společný postup pro obnovu země, kde by měla fungovat nejširší společenská shoda.

Snímek horizontu s bývalou halou SKV Zličín a mapa s dopravním uzlem. 

Zde se vyráběly soupravy pro Pražské metro, rychlostní železniční vozy pro ČD, předměstské soupravy pro Švýcarsko a další podobné zakázky do zahraničí, včetně zámořských zemí, tramvaje atd. (v černém rámečku). V oranžovém rámečku jsou ubytovny pro zaměstnance, kde bílá budova je provozována soukromou firmou a druhá ve stavu na rozebrání se majitelům nehodila. Obě budovy bývaly plně obsazené. 

Nějakou dobu před ukončením provozu jsem zde pracoval a dnes to takto vidím ze svého bytu.  

Bývalý závod SKV Zličín

Mapa bývalé SKV a dopravního uzlu metra, příměstských autobusů a MHD autobusů

Na mapě můžete vidět halu původní fabriky, kde bývala unikátní zařízení pro možnost stavby vozů bez nutnosti opustit halu. Nyní zde je umístěn JumpPark - soustava "skákadel pro děti i dospělé a v části haly je provozována zábavní dráha pro motokáry. Část je využívána pro servis železničních vozů soukromého dopravce. Vpravo v rámečku jsou ubytovny znázorněné i na předchozím obrázku.

Výstavba Fabriky a umístění dopravního uzlu (metro, příměstské autobusy a autobusy MHD) bylo voleno s ohledem na výstavbu fabriky a blízkých sídlišť Stodůlky a Řepy, kam byla nasměrována, mimo jiné, výstavba bytů a občanské vybavenosti pro zaměstnance fabriky.

Odklonil jsem se od tématu proto, abych ukázal na zrůdnost části polistopadové politiky, která náš stát zbavila mnohých výnosných závodů, a infrastruktury spojené se zásobováním obyvatelstva, s energetickými zdroji a pod.

Pokud budou chtít nové politické reprezentace usilovat o návrat k prosperitě, k vlastenectví, soběstačnosti, obranyschopnosti, budou s tím mít hodně práce a bez vhodně postavené spolupráce i ideologicky rozdílných uskupení, budou muset stejně hledat společný postup ve výše uvedených otázkách. Opak je nemyslitelný.

Předložil jsem jen jeden nepatrný příklad, pokud by chtěli lidé z dalších měst, oblastí, z krajů předložit takto jednoduše ne vzpomínku na socialismus, ale na někdejší schopnost občanů ve své oblasti dělat něco užitečného pro své město, okres, kraj a velmi často pro celou zemi, nebylo by od věci takové příklady předkládat.

Vedle velmi důležitých aktuálních otázek si dovolím tvrdit, že pro spojování rozumných uskupení a další vývoj země to může být přínosné.   

Průměrný počet slepic: 4.7 (30 hlasů)
Trvalý odkaz

Rusko má dnes svého vůdce a Evropa má jen své škůdce! Rusko dělá jen to co se mu hodí a Evropa dělá jenom to co jí škodí.

Průměrný počet slepic: 5 (21 hlas)
Trvalý odkaz

Tenhle král mezi všemi dementy, naprosto vyniká svými komenty!

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)