Jaké to je?

Autor
Štítky

Pamatujete, jak Šafrův plátek For rum 24 chrlil oslavné ódy na ukrajinskou ofenzívu? Ukrajinci každý den prolomili poslední obrannou linii. Po tři měsíce téměř den co den, Ukrajinci drtili Rusy na severu, pak je drtili uprostřed, pak je drtili na jihu. Pořád je drtili. Skvělá ofenzíva, už brzy Ukrajinci dosáhnou Azovského moře, rozštípnou frontu vedví a za chvíli budou šturmovat na Sevastopol.

Jak to dopadlo? Útočí Rusové, ale podle Šafra mají alespoň obrovské ztráty. Rusové teď obkličují Adějevku a já už jen čekám, kdy naši intervjuci přijdou s tím, že je to město bez jakékoliv strategické hodnoty. Jako tomu bylo u Bachmutu. Pro „strategicky naprosto bezvýznamné město“ vykrvácely desetitisíce ukrajinských vojáků.

A pak se v západních médiích nějak namnožili proruští kolaboranti. Začaly se objevovat články, že Ukrajinci nemohou vyhrát, že ta neomezená západní podpora není zase tak neomezená, že Evropa Ukrajině slíbila milion dělostřeleckých granátů, ale dodat jich dokáže asi tak třetinu, že Rusové vyrábějí víc munice než Evropa i USA dohromady… Proruští kolaborantští novináři v těch nejprestižnějších západních plátcích začali psát o tom, že Rusko si zajistilo podporu zemí globálního jihu, podporu z Číny i KLDR.

Kdy skončily články o tom, jak Rusům dochází munice? Kdy skončily články o tom, že Putin je mezinárodně izolovaný?

Naopak se stále častěji mluví o tom, že Rusko ustálo sankce, svojí ropu prodává nad úrovní cenového stropu, nastartovalo ekonomický růst, má spoustu peněz na válečný rozpočet, bylo schopné přesměrovat svůj zahraniční obchod, Putinova podpora nijak výrazně neklesá, obyvatelstvo válku na Ukrajině víceméně bez problémů snáší a nebo přímo podporuje, počty mrtvých sice nikdo nezná, ale zřejmě jsou únosné, protože lidi se nijak výrazně nebouří, ba ani ti ropní a plynoví multimiliardáři s jachtami se od Kremlu neodvrátili. Naopak, chybná politika Západu vůči různým Abramovičům vehnala kosmopolitní Rusy Putinovi do náruče.

Tohle už neříkají dezoláti. Tohle říká západní majnstrým. Rusko má na bojišti převahu. A já se ptám: byla během války chvíle, kdy převahu nemělo? Byla během války situace, kdy měla Ukrajina alespoň teoretickou šanci na vítězství?

Rusko na Ukrajině dělá, co dělat chce. To byl můj názor po prvních pár týdnech konfliktu a nic se na tom nezměnilo. První fáze – vpadnout na ukrajinské území a zažehnout válečný požár mimo své vlastní hranice. Druhá fáze – zkonsolidovat bojiště a logistické trasy a vytvořit podmínky pro udržování válečného ohně. Třetí fáze – nechat ve válečném ohni shořet všechno (a všechny) co Ukrajina dopraví na bojiště. Se ztrátami se počítá a je třeba pomocí válečné mlhy uchlácholit Západ, aby nepřešel na válečnou výrobu.

Institut pro studium války na to přišel o rok později než alternativní média. Vojenští analytici typu Visingr nebo Petrla na to ještě nepřišli a pořád věří v zázračný obrat, ačkoliv nevidí žádnou kvalitativní ani kvantitativní změnu ani na bojišti ani v zázemí, která by dávala důvod k optimismu. Nábojů Ukrajině nepřibývá. Náboje docházejí. Jak je to dlouho, co mají Ukrajinci henty rakety s dostřelem až 300 km? Změnilo se něco? Po pár rozstřílených letištích nebo budovách Rusové přeskupili svoje síly a vše se vrátilo do starých kolejí.

Západní proruští kolaboranti v médiích také stále častěji zveřejňují statistiky západní pomoci Ukrajině. Jsou to impozantní čísla. Kam se hrabe Afghanistán nebo Irák. Západ prý do války na Ukrajině narval už víc než 200 miliard dolarů. I v tom nejoptimističtějším případě jsou síly na bojišti přinejmenším vyrovnané. To znamená, že Rusko také mohlo do války nasypat 200 miliard dolarů? Nebo válčí mnohem levněji? Jak to zní, když řeknu, že Rusko válčí proti dvěma stům miliardám dolarů a „mongoloidní hordy“ to docela dobře zvládají?

Z grafů také zřetelně vyplývá, že ta pomoc klesá. Není divu… Když přijede Sitting Ping do Moskvy, tak kvůli němu nemusejí uklízet bezdomovecké stany, psí hovna a lakovat trávu na zeleno, jako to dělali v San Francisku. Jestli v Rusku kdysi měli Potěmkinovské vesnice, tak v USA teď mají Bidenovská města. Co se děje s naším hospodářstvím a cenami energií, je zbytečné popisovat. Všichni to zažíváme a od příštího roku to budeme zažívat ještě mnohem víc.

Na ukrajiské frontě se začaly objevovat i mrtvé vojačky. Průměrný věk vojáka v ukrajinské armádě je přes čtyřicet let. V nekrolozích se běžně objevují tankisté, kterým bylo přes padesát. Ukrajinská ofenzíva nedosáhla ničeho a zachraňovat to oslavnými ódami na malé předmostí za Dněprem v bažinaté a těžko prostupné krajině, je naprosto zcestné.

Co se změnilo od loňského podzimu? Nic. Jen zemřelo strašně moc lidí, ukrajinští uprchlíci mají stále menší důvod se vrátit domů, ukrajinské dluhy jsou nesplatitelné… pro co se ještě válčí? Pro univerzální evropské hodnoty? Pro které ale nestojí za to, rozjet válečnou ekonomiku a nestojí za to, přerušit grýndýly?

Válečné oběti je možné ospravedlnit, pokud zvítězíte. To pak vytesáte pomníky z mramoru, napíšete tam, že ti mladí kluci umřeli za svobodu, demokracii, za pravdu, za víru… Vždycky najdete nějakého pisálka nebo filozofa, který to dobře okecá a zdůvodní. Uděláte tam věčný oheň (z ruského plynu), postavíte tam čestnou stráž, budou tam jezdit školní výlety a je to. Zemřely statisíce lidí, ale Ukrajina zvítězila… Jenže ono to vypadá spíš naopak. V Rusku si udělají pomníky s čestnou stráží a budou k nim jezdit ruské děti. Na Ukrajině se budou už brzy ptát, jestli stálo za to prohrát, přijít o kus území, zadlužit se na sto let a ještě obětovat statisíce mladých kluků (a teď už i děvčat), co měli život před sebou.

A já se ptám všech těch, kteří nám spílali do kolaborantů… Jaké to je? Jako to je, hnát do ztracených bitev mladé kluky? Jaké to je, opájet se iluzemi o vítězství, které nepřijde? Jaké to je, věřit novinářům, že Rusům dochází munice, vojáci i nafta, Putin už brzy umře a Rusko se rozpadne? Jaké to je si potom ze dne na den přečíst, že Rusko se nehroutí, není v izolaci a dokonce dosahuje hospodářského růstu? Jako to je, posílat zbraně, aby mohlo umřít ještě víc Ukrajinců, aby to ještě víc zdevastovalo zemi, aby se ještě chvíli udržovala iluze o slabém Rusku bez podpory?

Jaké to je, zjistit, že vám majnstrýmoví intervjuci zase lhali? Jaké to je, zjistit, že všichni to vojenští experti lhali také? Jaké to je, zjistit, že přes všechny oslavné ódy se fronta prakticky nepohnula? Myslíte, že s těmito hodnotami ještě někam dojdete? Že nám to zachrání ekonomiku? Myslíte, že tohle lhaní vám bude ku prospěchu a můžete na něm postavit budoucnost? Myslíte, že když řeknete, že Rusko je izolované, tak se to stane? Myslíte, že zbožná přání, co jsou otcem myšlenky, vám tuhle válku vyhrají?

Zelenský už sám říká, že se bojí převratu… Ano, to mu celkem pravděpodobně hrozí. Stejně tak je celkem pravděpodobné, že Ukrajina se svých dluhů a závazků vůči Západu zbaví tím, že prostě přejde na stranu Ruska. Je to totiž nejjednodušší možnost. Oni to tak dělali celá staletí. Nejprve zuřivě válčili a pak prostě změnili prapor. Myslíte, že tentokrát to bude jinak? Myslíte, že se Američané tentokrát zachovají jinak než jak se zachovali v Afghanistánu? Myslíte, že prohra v této válce bude něco hezkého? Myslíte, že tuto prohru ustojíte? Myslíte, že nebudou padat státy i režimy?

A aby bylo celé tragédii učiněno zadost, Lipavský teď navrhne zabavování ruského majetku u nás a vláda s tím souhlasí… Hodnoty vole!

Já vím, budeme pro vás kolaboranti dál. A až se ukáže, že jsme měli pravdu, budete nás nenávidět ještě víc.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle agentovné alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička nebo placky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (414 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

.. zde, po kliknutí na ODPOVĚDĚT  na první koment  seriózní komentáře k Vidlákovu článku, off-topic jak jste zvyklí..

Průměrný počet slepic: 2.7 (32 hlasů)

.. za půjčky poskytnuté Ukrajině. Takže pokud má Vidlák pravdu, a Ukrajina se dobrovolně rozpustí v Ruské federaci, tak dluhy zaplatíme my. Sbohem ČEZ-e, Temelíne, Dukovany, sbohem Lesy České republiky, sbohem České Dráhy, Budvare, snad o vás bude BlackRock a Vanguard pečovat s péčí řádného hospodáře..

Průměrný počet slepic: 4.8 (150 hlasů)

na vítězství Ukrajiny lidé moc nesázeli ani na začátku a taky si ho, poté, co viděli ty nacistické symboly a tu a tam se dostali k hovoru s těmi, kteří zde už řadu let pracují a pocházejí z Donbasu, ani nepřáli

Průměrný počet slepic: 4.6 (55 hlasů)

.. co mají do čeho mluvit.

Americe se to hodilo z důvodu oslabení Ruska a Číny. Válka proti Rusku a žádné pytle s mrtvými americkými vojáky, to je kšeft, co se nedá odmítnout..

Čína, a nejen ona, se dnes zbavuje USD, a je potřeba ty brzy bezcenné papírky vyměnit za něco hmotného, a pokud možno, i vydělávajícího. Čína skupuje fabriky kvůli duševnímu vlastnictví, jako například Volvo, a proč by americké investiční fondy nemohly skupovat aktiva ve východní Evropě? Dokonce se v USA vyskytnuly seriózní informace o tom, co všechno bude v České republice k mání a kolik je třeba si na to připravit nul a jedniček. To je informace z veřejných zdrojů, a zůstala bez povšimnutí, proč asi?

Jak by se to dalo zařídit? Třeba zadlužením České republiky natolik, aby jí nic jiného nezbylo, než začít prodávat vše, co má u nás ještě nějakou cenu, a co bude generovat příznivé kvartální výkazy pro akcionáře, ti to mají rádi..

Ještě si někdo myslí, že profesor Fiala, Markéta Pekarová Adamová, Vystrčil a další jsou naprostí blbci? Nebo byli jen dobře zaplacení?

Průměrný počet slepic: 4.7 (59 hlasů)

že si to také za svou proradnost k přátelům, kteří nám zachránili  ve válce národ i zemi více než zasloužíme.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

.. Kníže Potěmkin dostal za úkol zalidnit území dnešního Doněcka, Luganska, tedy Novoruska. Proč? Protože to území bylo vylidněné díky otrokářským výpravám Krymských Tatarů. Odkud se asi braly modrooké a blonďaté "ozdoby" muslimských harémů? To byla Slovanská děvčata unesená tu Krymskými Tatary, tu zrádnými kozáky z Bender (město v dnešní Moldávii).

Až vojáci Kateřiny Veliké zpacifikovali Krymské Tatary a "Benderovce" natolik, aby bylo možno vylidněnou zemi znovu osídlit a kolonizovat.

Vypálené a opuštěné vesnice po jejich vyplenění a vybití příliš starých a příliš mladých obyvatel (nevhodných k prodeji na otrokářském trhu) bylo třeba obnovit. Takže Potěmkinovy vesnice nebyly kulisy pro Carevnu, ale prefabrikované stavby, kdy každý řemeslník dělat totéž do zblbnutí a tím pádem mu výrazně stoupala produktivita práce. 

Mýtus o Potěmkinových vesnicích rozšířili pruští důstojníci a diplomaté..

Průměrný počet slepic: 4.6 (94 hlasů)

i blondýny mohou být ale klidně i produktem domácí populace, protože nájezdy  křížových výprav přinesly své ovoce, nebo prosté genetiky

Zatím bez slepic

nejen dnešní Vidlákův "referát", ale i názory vyjádřené v diskusi. Jsem nabitý emocemi, nadšením i vztekem. Tak mě to rozrušilo, že nejsem schopen se nějak smysluplně vyjádřit. Také nemá smysl nějak víc rozvádět to, co jste tady moc hezky napsali a přihazovat další a další důkazy o zločinnosti a neschopnosti naší vlády i vlád členských států NATO. Ale neodpustím si poznámku - buržoazie opět potvrdila učení klasiků, že to ona je příčinou bídy, zla a válek. A že chce-li se lidstvo mít lépe, žít důstojně a v míru, musí kapitalismus vymýtit s jeho podstatou. Není kompromisu!

Současnou situaci doma i ve světě, kterou tu i onde lidé popisují jako šílenství a katastrofu, svěřují se, že mají strach z bídy, války a dokonce konce světa, nezpůsobila Kuba, KLDR, Vietnam nebo Bělorusko, nezpůsobili ji ani indiáni v Amazonii, ani křováci v Africe. Nezpůsobili ji soustružníci, zedníci, učitelé, lékaři, pekaři, pokladní ani uklízečky. Nejsou na vině komunisté, ale buržoazie a bez výjimky státy kapitalistické. Státy, jejichž součástí jsme se chtěli a bohužel stali i my.

Obávám se, že příští revoluce už sametová nebude, ale bude to krvavé povstání nasraných občanů!

Průměrný počet slepic: 4.6 (51 hlas)

.. snad jen Slezané, bo Ostrava je region razovity, ale ti také budou nanejvýše dávat pěstí po čuni..

K tomu, aby v České republice tekla krev, by nejprve musel někdo prolévat tu naší, ale pořádně, ne jako naši komouši, ale tak, jako to dělali naši bývalí, německy hovořící spoluobčané a jejich "Kamaraden" z Reichu, a podobně dlouhou dobu jako byl Protektorát.. Pak si dovedu představit zvěrstva jako byl divoký odsun a retribuční tribunály, s oprátkou do dvou hodin po vynesení rozsudku. Ale jinak ne.. 

Pokud do nás nebudou střílet, tak my také nebudeme.. Spíše je zesměšníme a pošleme do .. no však víte..

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

nejen mladé kluky, ale i holky je zhovadilost. Ten zbytek článku je fajn, docela přesný popis situace, ale je si třeba uvědomit, že nacismus je na Ukrajině v latentní a občas i zjevné formě zakořeněn už od doby před první světovou.  Ty známé židovské pogromy se odehrávaly taky (a zdá se že i častěji) na Ukrajině.

Car Putin to vnímá a uvědomuje si, že kdyby teď přistoupil na nějaké příměří, bude stejná situace pokračovat za několik let. Ukrajina se bude pokoušet získat zpět rusky mluvící regiony, Krym atd. Rozbitá, zadlužená země, ze které utekla skoro třetina obyvatel.

Co s tím? Asi to nechat "vyhnít." USA se bude zajímat o snadnější rozfoukávání sporů někde jinde, zbrojní průmysl a bankovnictví budou vzkvétat  Ukrajinci budou umírat. Rusové taky, ale méně. Válečná technika udělá ještě větší pokrok než dnes. Nic veselého. 

A v té atmosféře chceme řešit Green Deal, Transgender atd.? 

Patříme přece na Západ ne? Kdo si myslí, že ne, je zrádce! Nebo je to jinak?

Průměrný počet slepic: 4.6 (103 hlasů)

.. zřejmě to je něčí záměr. Zbavit se testosteronem nabušených mladých Alfasamců, aby zbyly ženy i na poddajné kriply, co se nebouří a poslouchají vrchnost. Možná že i proto od dob Antiky jako lidstvo hloupneme. 

Vždy si vzpomenu na Maršála (hrál ho Zdeněk Štěpánek): " Člověče, vždyť teprve krev padlých hrdinů dělá z kusu hlíny VLAST!"

Průměrný počet slepic: 4.3 (52 hlasů)

dosud nechápou, že vlast dělá rození dětí, péče o svou rodinu a okolí....nikoliv války.

Průměrný počet slepic: 4.8 (32 hlasů)

.. oni je "jen" PLODÍ. Hodně tuctových chlapů by se divilo, kdyby věděli, kdo je vlastně biologickým otcem jejich dětí. Samy ženy říkají, že 80% mužů je neatraktivních..

A Maršálové? Ti potřebují hlavně kanonenfutr.

Průměrný počet slepic: 4.6 (19 hlasů)

že  ti tzv. alfa samci, tedy lidé násilní a bojovní nejsou přitažliví pro nikoho, kdo má běžné seběvědomí, jen pro nějaké chudinky. já mám psy, jednou v životě jsem měla rodilého alfa psa a musím říci, že kdyby takto měli vypadat i alfa lidé, bylo by to báječné, milí, laskaví, slabším uhnul, ale když bylo třeba, postavil se přesile a měl silný respekti i mezi podstatně většími psy i mezi rváči, a stačilo mu málo, jen se podívat případně štěknout.  ale i vaši alfa samci lidští jsou strůjci násilí a  možná se vám doneslo, že mezi ženami není příznivkyň násilí mnoho..tolik k jejich obecné přitažlivosti. nepleťte si alfa samce s muži se sexappaelem, hravými, vtipnými a v kritické situaci většinou i zbabělými, nicméně extrémně přitažlivými v bězné době. takže takto jsem to vypozorovala já. možná blbě.

Průměrný počet slepic: 4.5 (21 hlas)

In reply to by Bubkabelzebubka

Trvalý odkaz

Neatraktivní, ale spolehlivý a pracovitý muž je to, co je třeba k založení funkční rodiny. Málokdy to bývá alfa.

Ženy si to většinou uvědomují a hledají v nižších poličkách. Pokud je to dítě kukaččí, je spíše potomkem profesionálního hezouna, který ovšem zdaleka nemusí být alfa. Spíš pábitel a sexuální loudil.  

Průměrný počet slepic: 3.8 (11 hlasů)

.. čich a chuť jsou evolučně nejstarší orgány, vedou rovnou do tzv. "hadího mozku" a vůlí s nimi prakticky nic neuděláme. Ti, kdož si "voní a chutnají" jsou navzájem geneticky vzdálení natolik, že je veliká pravděpodobnost zdravého potomstva. 

To, co, a kde, ženy hledají, je závislé i na fázi jejich ovulačního cyklu. Není to špatně, zařídila to tak "Příroda a Evoluce" (pro materialisty) nebo je to záměr Stvořitele, a jen díky tomu tu stále ještě jsme, jako živočišný druh.

Co se týče této elementární biologické chemie, není příliš velký rozdíl mezi muži a ženami či samci a samicemi Kůrovce nebo Obaleče modřínového, kteří jsou lapáni na feromonové lapače rozmístěné v lesích..

Často se stává, že se dva vezmou, po několikaletém chození, rozhodnou se pořídit si děti, žena vysadí hormonální antikoncepci, a jdou od sebe, protože jim přestane fungovat milostná chemie.

Alfa samec je jeden muž z deseti, i ten druhý v pořadí se mu jen závistivě kouká na záda, jsou to zdraví a fyzicky přitažliví muži, se správnou hladinou testosteronu, úspěšní a žádoucí. Není to nic, co by se dalo nahnat v posilovně, je to Bohem, či geny a přírodou darovaná esence mužství, jakési fluidum, které dělá z žen svobodné matky, a které osévá cizí lány. Nemá to nic společného s inteligencí intelektuální, sociální či emoční.

Sexuální loudil není žádný Alfa samec, ten neloudí, na jeho lože se skoro až stojí fronta. Ti první dva z deseti dnes, díky Tinderu, sociálním sítím a uvolněné morálce, "obhospodařují" horních šest z každých deseti žen, a tato děvčata si často do zbytku života odnášejí nutkavý pocit, "že mají na víc" než je ten úslužný moula, co vychovává její dvě děti z předchozích vztahů.  Z toho jsou pak nevěry, rozvody, muži vychovávající cizí děti, vědomě i nevědomě.

V minulosti bylo mnoho mužů a žen, kteří neposlali své geny dále v evoluci. Frustrovaní Beta poskytovatelé a mamánci si myslí, že mají na něco nárok, ale mýlí se.. Pokud si chtějí "vrznout", musí hodně slevit ze svých nároků. Žen ve fertilním věku je zoufalý nedostatek, Alfa má manželku, jednu - dvě milenky, obvykle číslo 1-3 z deseti, často výrazně mladší, a ostatní muži se musí  ve své věkové kategorii spokojit s tím, co na ně zbylo, nebo si počkat až číslu 2 a 3 začne zvonit "biologický budík", kdy i ony sleví ze svých, zdánlivě "oprávněných" nároků.

Osobně si dělám legraci, že mnozí dnešní mladíci si nejen že "nevrznou", ale ještě musí platit ze svého sociálního pojištění penze babkám, které ohrnovaly nosy nad jejich otci a dědečky. Inu, život není fér.. Ale, je to tak asi dobře, protože jsme nevyhynuli, na rozdíl od Neandrtálců, Denisovanů a dalších hominidů, kteří odpadli ze stromu Evoluce dříve.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

Tohle nám měli vyprávět při té sexuální výchově kdysi za bolševika.

Ale nebude na škodu tohle neustále opakovat dalším a dalším generacím.

Já si z přednášky pana Plzáka pamatuju jenom to: "Zapírat, zapírat, zapírat." 

Člověk pak nemusí hledat jiné varianty vylhávání. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

statisticky vnímavější (zejména pokud jsou inteligentní) raději nelžu. Slováci říkají, že kdo chce lhát, musí mít dobrou paměť, ve slovenštině se to rýmuje.

Plzákova poučka o zatloukání funguje jen na ženy intelektem neobdařené.. A já jsem vždy měl rád ženy hezké, a po třicítce hezké a ještě inteligentní, a těm se lhát nevyplácí.

Choulostivým tématům se raději obratně vyhnu, než abych lhal. Velmi se mi líbí citát z knihy Nadace od Isaaca Asimova, kde hrdina říká: "Nejvěrohodnější lež je pravda, pokud se dá použít". Pokud je na mne "udeřeno" raději řeknu pravdu a vždy se mi to vyplatilo..

 

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

nicméně  věčné lásky, na které se vzpomíná nejsou zpravidla ani alfa samci a ani spolehliví pracovití muži, stejně je tomu i se ženami, když je posuzují muži...vzpomínka na spolehlivou mlčenlivou dobračku asi v domově důchodců ve vzpomínce srdce nerozbuší. to je ta věčná životní nespravedlnost.

Zatím bez slepic

In reply to by Bubkabelzebubka

Trvalý odkaz

Alfa je celkově zdravý, dobře rostlý, sebevědomý. je to jeden z deseti mužů. Obvykle mu kuráž neschází. Oni hraví, vtipní se sexapealem, jak píšete, ale v kritické situaci většinou zbabělí, jsou ti druzí z deseti, Metrosexuálové, co skutečným Alfa-samcům koukají na záda.

.. to, že je někdo nabušený testosteronem, ještě neznamená že je ALFA.

Politicky nekorektní, leč objektivně prokázaná fakta hovoří o různé úrovni testosteronu mezi rasami.

Nejvíce testosteronu mají Afroameričané, proto jsou americké věznice zaplněny disproporčně černochy. Jsou od přírody agresivnější. Dále to nebudu rozvádět, je to objektivně a empiricky prokázaný sociologický i medicínský fakt, ale progresivisté to neradi slyší i čtou.

Nejméně testosteronu zase mají Asiaté. Ale jsou v průměru inteligentnější než Evropané. Jejich inteligence je v populaci rozprostřena rovnoměrněji než u Evropanů, mají proto méně géniů, ale i debilů.

Evropané jsou někde mezi Afroameričany a Asiaty, jsme průměrně méně inteligentní než Asiaté, ale vyšší úroveň testosteronu spolu s inteligencí generuje větší průbojnost a kreativitu. V naší populaci máme také inteligenci rozprostřenou méně rovnoměrně, proto vykazujeme větší genialitu i debilitu než Asiaté.

 

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

můj  pohled - nemusejí být ani dobře rostlí, ani zdraví, ovšem sebevědomí jim nechybí a někdy je jejich přesvědčení, že jsou alfa jen mýlkou, kterou život přináší,  Jedno ale umějí perfektně - prosadit se, mnohdy ale jen ve světě mužů.  muži se sexappealem nemusejí být rozhodně metrosexuálové, naopak, podívejte se na filmové hrdiny u žen oblíbené - mlčenlivý muž s šibalským úsměvem či ostře žezanou tváří, přece není metrosexuál, vtipný společník taky ne, (příklady mezi dilmovými hrdiny objevíte sám) a  takoví  podle mne prostě bez povšimnutí  celé slavné alfa překročí a mnohdy je ani nevidí.

Mne osobně spíše než testosteron určuje estrogen, a vidím svět právě v jeho světle... jinak vaše úvahy o rozprostření inteligence v rasách a národech jsou podle mne mimo mísu, nezapočítal jste civilizační dědictví, kdy u některých národů není vzdělání devizou a u jiných již po staletí ano - to jsou právě asiaté. velmi mi rozšířila v tomto směru obzor kniha  https://www.databazeknih.cz/knihy/sip-casu-129601, kde autor  ukazuje, jak nepatrné jsou mezirasové rozdíly ve srovnání s rozdíly ve vlastní populaci , a moc pělně tak popisuje, jak moc se vládnoucí testosteronová společnost alfa samců v dějinách snažila  popřít inteligenci žen. Ostatně .. co to vlastě je, ta inteligence? ani na tom se si neshodneme.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jestli v Rusku kdysi měli Potěmkinovské vesnice, tak v USA teď mají Bidenovská města.“

... teď tam mají Bidetova města u řitního otvoru

 

Myslíte, že zbožná přání, co jsou otcem myšlenky, vám tuhle válku vyhrají?“

Ano, Zastrčil je stále přesvědčený, že teď vyhraje nad Ruskem a potom potáhne na Čínu.

 

Putin se liší od amerických neoconů nebo našich hurápatriotů v tom, že si je dobře vědom toho, že Rusko teprve pouze nabírá na síle.

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (82 hlasů)
Trvalý odkaz

jsou dobré jen pro vládní kokoty.

Průměrný počet slepic: 4.8 (63 hlasů)

😁😁😁

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

ten hladovějící Gruntorád musí zrovna černoprdelníka Jurečku srát a přitom komouše Pavla má zřejmě rád?

Průměrný počet slepic: 4.5 (33 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

poblíž vlády i jiný člověk s pochopitelnějšími požadavky?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

v brzku bude patřit Rusku. Už dnes se ta ukrajinská bída chudým Čechům zajídá.

Průměrný počet slepic: 4.5 (37 hlasů)

Ten skvělý západ jim nepomáhá zadarmo. Hotové peníze jsou půjčky a na zbraně a materiální podporu dostanou Ukrajinci účet, který západ bude chtít vyrovnat.

Samozřejmě Ukrajinci nebudou mít z čeho.

Jedinná možnost pro ně bude stát se opět součástí Ruska, a pak na západní pohledávky z ukrajinského dobrodružství už Rusko s chutí udělá dlouhý nos. ;o)

Průměrný počet slepic: 4.2 (38 hlasů)

Naši vládci přijali befel EU o zrušení lánů zemědělských plodin a návrat k feudálnímu zemědělství.

Pokud bude málo potravin, a to bude, všechno si přece koupíme od našich spojenců a přátel.

Evidentně bude Ukrarusko splácet své dluhy tou Černobylskou dobrotou. 

Fijalovic kmotři koupí za 10 a prodaj v čecholandu za 100!

Nám prodávat a splácet budou, protože takovéhle blbce a šmejdy nenajdou už ani v Africe. 

Tam somráka Fijalskoka nepustili ani za vrata a hnali ho jak prašivýho křesťana!

Průměrný počet slepic: 4.5 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

by měli pracovat? To chartisté nevědí, však si svoje důchody "řádně" odsedí!

Průměrný počet slepic: 3.9 (25 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

Na Hagiboru místa dost. Ať si je tam přece vezmou, když jim pomohli k obnovení moci nad Československem a Českou republikou.

Daně tady neplatili, co chtěj dostat zpět? 

Dejte jim střechu nad hlavou a najíst. Křesťané to kdysi dělávali. Proč by nemohli pomoci Hagiboři?

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Jestli se podaří udržet iluzi patové situace nebo bude Ukrajina nucená k dalším ústupkům.

Průměrný počet slepic: 4.5 (23 hlasů)

se obáváte? mně by se to líbilo

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

https://iuhli.cz/vetrniky-srazily-giganta-na-kolena-na-zachranu-jdou-stovky-miliard/

Německá energetická skupina Siemens Energy, která se ocitla v problémech, využije záchranný plán v hodnotě 15 miliard eur (bezmála 367 miliard Kč). Německá vláda z toho poskytne takzvané protizáruky na 7,5 miliardy eur, informovalo ministerstvo hospodářství. Záchranný balík vláda týdny vyjednávala se soukromými bankami a dalšími stranami. S finančními problémy se Siemens Energy potýká zejména ve své divizi větrných elektráren.

Dohoda ukončuje několikatýdenní jednání o tom, jak pomoci výrobci, který uvedl, že potřebuje finanční zázemí, aby mohl získat nové rozsáhlé zakázky na přenosové sítě a plynové turbíny. Zatímco tyto divize jsou ziskové, ztráty divize větrných turbín Gamesa zatěžují rozvahu firmy.

 

Pan Miloš nám jistě vysvětlí, proč krachuje špičková firma, zabývající se výrobou protěžovaných zařízení, sloužících k výrobě obnovitelných zdrojů energie.

Průměrný počet slepic: 4.8 (31 hlas)

https://neviditelnypes.lidovky.cz/ekonomika/nemecko-potize-plynovych-premiantu.A130520_110453_p_ekonomika_wag

 

Poblíž bavorského Vohburgu se nachází dvě ze stávající generace technologicky nejpokročilejších plynových elektráren. Nedávno je chtěl provozovatel odstavit. Proč?

V souladu s (nejenom) německou platnou legislativou je elektřina z OZE přednostně a povinně vykupována od výrobců za úředně stanovené ceny, tj. de facto mimo standardní tržní a obchodní mechanismy, což se mimo jiné projevuje nárůstem cen elektřiny pro koncové spotřebitele v důsledku zvyšujícího se příspěvku na OZE. Vzhledem k zmiňovanému výkonu OZE lze v příznivých klimatických podmínkách zaznamenat vysokou výrobu, kterou lze v elektrizační soustavě uplatnit pouze při souběžném snižování výkonu jiných zdrojů pracujících v pološpičkové části denního diagramu, včetně plynových elektráren.

Z pohledu síťového operátora by bylo odstavení plynových zdrojů v Bavorsku velmi nepříjemné, protože jejich provozní flexibilita umožňuje vyrovnávat kolísavou a klimaticky závislou výrobu OZE a je základem systému jejich zálohování. Nicméně síťový operátor samozřejmě nemůže nutit vlastníka provozovat elektrárnu, kterou sice nezbytně potřebuje pro udržení funkčnosti a stability sítě, avšak která není pro vlastníka rentabilní. Podle dostupných údajů oba bloky Irsching 4 a 5 pracovaly v loňském roce méně než 2000 hodin, přičemž projektové kalkulace předpokládaly 4000 – 5000 hodin.

Síťovému operátorovi Tennet se tedy s podporou Bundesnetzagentur podařilo vyvléci hlavu z oprátky, ovšem nebylo to zadarmo. Podle dohody se bude podílet na úhradě fixních nákladů bloků Irsching 4 a 5, což při odpovídajícím nastavení výše úhrady může vyřešit problém provozovatele s provozem bloků pracujících pouhých dva tisíce hodin ročně, navíc s velmi reálnou perspektivou ještě dalšího poklesu ročního koeficientu využití. V německém tisku se hovoří o předpokládaných nákladech ve výši "dvouciferné milionové částky na každý blok ročně". Z pohledu koncového spotřebitele to však ve svém důsledku znamená pouze jediné – příslušné náklady se dříve či později promítnou do zvýšení ceny elektřiny.

 

Zkrátím to. Tento odkaz je z roku 2013 kdy Německo bralo levný plyn z Ruska. I tehdy byla elektřina z plynových elektráren drahá, proto že se povinně používala jen tehdy, pokud nefoukal vítr a nesvítilo slunce což znamenalo zvýšené náklady na amortizaci.

Němci to vyřešili tak že zadotovali i elektřinu z plynových elektráren. Proto se firmě Simens vyplatí vyrábět zařízení pro plynové elektrárny.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

«Der Konzern hat ein Problem, das entstanden ist durch die Übernahme der spanischen Firma Gamesa, fehlerhafte Windturbinen, die dann wiederum den Konzern, der ja sonst kerngesund dasteht und volle Auftragsbücher hat, in eine Schieflage gebracht hat»
Koncern má problém, který vznikl převzetím španělské společnosti Gamesa s vadnými větrnými turbínami, které ve svém důsledku přivedly skupinu, která je jinak ve velmi dobrém zdravotním stavu a má plné knihy objednávek, do potíží.

Více viz Hilfspaket: Staatliche Garantien für Siemens Energy - Podpůrný balíček: Státní záruky pro Siemens Energy

Zde můžete najít data o rozvoji větrné energetiky v Německu:
Windenergie in Deutschland - Zahlen und Fakten

wind de

 

Průměrný počet slepic: 3.4 (12 hlasů)

Všechno se může pokazit, ale havárií větrných elektráren je v poslední době nějak moc. Nevím kolik má Siemens Gamesa zakázek, ale v prvé řadě bude muset odstranit závady na těch už postavených a mezi tím zřejmě přibudou další reklamace, a je otázka jak rychle budou v těchto potížích schopni dostát svým závazkům jak finančním, tak co se týče výstavby dalších větrných elektráren.  

Já nemám nic proti solárním ani větrným elektrárnám ani proti elektromobilům, jen by se při jejich zavádění měli řídit osvědčeným heslem že všeliké kvaltování toliko pro hovado dobré jest. Zelení a jim podřízení politici vidí jen klady a ignorují zápory těchto technologií.

Připomíná to člověka, který si vytyčil cíl a když cestou zjistí že vstoupil do bažiny, místo aby se vrátil a bažinu obešel, jde pořád rovně za svým vytčeným cílem, přesto že už mu bahno sahá po ramena.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

" .... Vojenští analytici typu Visingr nebo Petrla na to ještě nepřišli a pořád věří v zázračný obrat, .... "

Jenom profesůrek  Blbeček  s falešnýma  brejličkama  a  sebranka kolem něj  si můžou myslet, že porazí Rusko, jadernou super velmoc.   Stále nemůžu uvěřit tomu, že  někdo je tak blbej. Jenže ona to asi nebude  jen hloupost, nadutost a arogance. Že by plnění nějakého zadání, úkolu od cizáků  ?    (    https://cs.wikipedia.org/wiki/Vlastizrada  )

V souladu s tím, že  porážka Ruska jsou výplody chorých mozků   jsou   i analýzy MAP1837  a MAP1836  (  www.michalapetr.com  )   kde se mimo jiné píše, že USA začínají ohledně porážky Ruska měnit kurz o 180 stupňů. 

Jen doufám, že po  válce  budou  všechny válečné zločiny  důkladně vyšetřeny a zločinci důsledně potrestáni. 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.4 (25 hlasů)

Anička z Kuřimi (alias Lipánek) spolu s Negrovou, pak nepůjde o válku, nýbrž  o výhru světovou!

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Ukrajinci dozví skutečné ztráty, skončí Zelenský  jako Caucescu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (22 hlasů)

In reply to by Jawasaki

Trvalý odkaz

Čekám, že do Nového roku bude jasno, jak skončí...

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

PLÁN OBERSTA NATO RODERICHA KIESEWETTERA – POCHYTAT V NĚMECKU SILNÉ UKRAJINCE, ZFORMOVAT Z NICH 7 DIVIZÍ, A POSLAT JE NA PUTINA!

Německý poslanec Roderich Kiesewetter, (CDU), který po oslnivé kariéře ve vysokých štábních funkcích na belgickém hlavním velitelství NATO pověsil uniformu plukovníka Bundeswehru na věšák, a pustil se do politiky, přes víkend vymyslel, jak porazit Putina!

Oberst Kiesewetter vyhlásil, že nechápe, proč se fyzicky zdatní Ukrajinci schovávají v Německu a vyhýbají službě na frontě. Mnozí Ukrajinci, řekl Oberst Kiesewetter, které v Německu vidíme, na mně působí dojmem, že jsou silní, a dalo by se z nich snadno zformovat 8 až 10 divizí, které Kyjevu nyní zoufale chybí!

Podle údajů Eurostatu se na území EU nyní oficiálně skrývá před vojenskou službou v jednotkách kyjevské soldatesky 650 tisíc ukrajinských mužů ve věku 18-64 let. Podle údajů Die Welt v Německu na každé 2 oficiální skryté Ukrajince připadá další 1 neoficiálně skrytý. Celkem 1 milion Ukrajinců se tak podle těchto údajů skrývá před svou vlastní vládou na území EU. Jen letos tajná služba SBU zadržela při pokusu o ilegální překročení hranice z Ukrajiny do EU 21 113 mužů, a dalších 19 740 dezertérů bylo sice odhaleno a identifikováno, ale útěk se jim zdařil.

Na Ukrajině se podle všeho schovávají před odvodem do armády miliony mužů. Podle BBC, jen v Oděse existuje organizovaná skupina 30 tisíc dobrovolníků, kteří pomáhají Ukrajincům se skrývat před mobilizací. Řada ukrajinských majitelů továren potvrdila britskému tisku, že Ukrajinci přestali chodit do práce, a raději se skrývají, aby si pro ně do zaměstnání nepřišla Zelenského rekrutační komanda….

20. listopadu 2023👉 @cz24news

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (19 hlasů)

jen aby se tihle vybraní neobrátili  proti Německui, pokud nebyli jejich dědové banderovci, mají si s Němci i oni co vysvětlovat

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)