Na Berlín!

Autor

Pamatujete, jak se před půl rokem mluvilo o henté ukrajinské protiofenzívě, jakou svět neviděl? Analytici se předháněli v prognózách její jednoznačné úspěšnosti, šeptalo se o obrovské armádě, kterou Ukrajinci shromáždili, předem bylo jasné, že ruští okupanti utečou ihned jak uvidí první německý tank, pro bojiště byly prý připraveny desetitisíce dronů, fronta bude rozetnuta vedví, Lipavský se těšil na rekreaci na Krymu. Tehdy naposledy se ještě dělaly konference o poválečné obnově Luhanské oblasti…

Nikdy v dějinách nebylo možné vidět tak skvěle mediálně připravenou vojenskou kampaň. Na papíře o obrazovkách to bylo celé naprosto dokonalé a pokud někdo pochyboval o úspěchu, byl to jasný zrádce a kolaborant. Všechno bylo jasné, optimistické, samozřejmé, čím víc zpravodajského času, čím víc článků, čím víc analytiků, tím úspěšnější ofenzíva.

Základní předpoklad nevyšel. Ruští vojáci neutekli a pro většinu analytiků bylo největší překvapení v tom, že na jaře neseděli s rukama v klíně, ale připravili několik linií obrany do značné hloubky. Asi také četli západní noviny a neponechali nic náhodě. Západní analytici ovšem ruské noviny nečetli, protože to je kolaborace. Nečetli ani ruské telegramové kanály, to je také kolaborace. Nečetli dokonce ani ten Sputnik, který vysílal ruské informace v našich jazycích. Nesměli… jinak by je nikdo nepozval do televize, onálepkoval by je a oni by byli bez práce. Očekávaly se od nich morální odsudky nepřítele a dobré zprávy, nikoliv analýzy. Pět obranných linií, ty mediálně neexistovaly. Ty existovaly jen ve skutečnosti. Ale kdo by se na to ohlížel, že?

Nakonec ofenzíva ztroskotala na první linii… Čtyři další Rusové připravili vlastně jen tak pro jistotu…

Ofenzíva přinesla Ukrajině obrovské ztráty na lidech i technice, ale především na morálce v zázemí a důvěře západních spojenců. Od té doby se situace jenom zhoršuje. Mediálně je sice stále všechno v nejlepším pořádku a různí Visingři a Zrnové ještě pořád malují v mapě šipky směrem na východ, ale skutečnost je o dost tristnější. Vítězství v informační válce bohužel nenahradí vítězství na bojišti.

Teď jsme o půl roku dál a zrovna dneska se také odehrává jedna taková ofenzíva. Velká média ji vůbec nepokrývají. Nezvou si žádná analytiky do studií, nedotazují se jich ani na dobré ani na špatné zprávy. Tváří se, že neexistuje. Velká, pravdomluvná, veřejnoprávní, i oligarchická mééédia mlčí. Stejně jako předtím bylo vítězství jasné, když se o něm bude hodně mluvit, nasvítí se správně památky a analytici řeknou co chceme slyšet, teď celá ofenzíva zmizí, když o ní nebudeme mluvit.

Dneska se totiž šturmuje na Berlín…

Tisíce traktorů, tisíce kamionů, ba dokonce i vojenská vozidla, protože i Bundesvehr má téhle vlády plné zuby. Lidé vycházejí na ulici a mávají traktoristům na jejich cestě. Přidávají se dokonce i děti, které si se šlapacími traktůrky hrají na stávku a demonstraci. Sociální sítě jsou toho plné.

Alle haben volle Schnautzen.

Mediálně pokrytá ofenzíva proti Rusům tehdy neuspěla. Dneska se podíváme, čeho dosáhne mediálně vymlčená stávková ofenzíva proti německé vládě a jejímu mefistofelovi, Robertu Habeckovi. I čeští zemědělci se přidají…

Všímáte si, jak zbytečná ta velká mééédia jsou? Nijak nepomohla ukrajinské ofenzívě. Nijak nepřispěla k síle ukrajinských armád a nijak nevyděsila ruské vojáky… dokonce ani nedokázala potlačit šířící se defétismus, že se to celé nepovede. Fejsbůk, Twitter i Telegram jaksi nedržely mediální linii. A jak hned řekla celá řada liberálních chytrolínů, přesně proto Ukrajinci neuspěli… protože jim vítězství různí dezinformátoři nepřáli. Vůbec to nebylo podceněním nepřítele, vůbec to nebylo fanfaronstvím našich představitelů. Chcimíři za to mohou…

Stejně tak teď mééédia nejsou schopna zabránit sedlácké ofenzívě na Berlín. Mohou mlčet jak chtějí, Fejsbůk, Twitter a Telegram to mají jinak. Dezolátské informační kanály už naprosto v pohodě dostačují a i když se je snaží cenzurovat, co mají síly, ono to stejně nejde, protože jsou decentralizované. Za každý smazaný profil vzniknou dva nové. Myslíte, že se německá AfD bojí soudního zrušení? Ani trochu. Prostě okamžitě vznikne nová strana s trochu jiným názvem a maličko jinými stanovami. Prostor v ARD nebo ZDF už nepotřebuje a postačí jí týden, aby měla stejný dosah jako předchozí zrušená strana. Hlasy zdola už nejde umlčet ani vymlčet.

Zase vidíme to stejné podceňování. Tak jako nic neznamenaly ruské jednotky (těm prostě určili úkol utéct a chcípnout), tak dneska nic neznamenají naštvaní němečtí sedláci. Těm určili neúspěch a rozehnání stávky. Ale realita už jde někudy jinudy a obejde se úplně bez režimních intervjuků. Ne, nevím, jakých úspěchů německá sedlácká ofenzíva dosáhne, ale vím, že na její úspěch nebo neúspěch nebudou mít mééédia vliv. Stejně jako neměly vliv na úspěch ukrajinské ofenzívy. A to se intervjuci mocinky snažili.

Všimněte si, v Německu je mládež také zblázněná do grýndýlu… ale traktor je poněkud větší faktor než nefachčenko přilepený na silnici. I v Německu se revolučně chovají ti starší. Možná poprvé v dějinách.

Až vyzveme k podobné ofenzívě u nás, tak už víme, že není problém dosáhnout osmi set tisíc shlédnutí. Stačilo, aby se spojil Vidlák, Rédová a Ivan Smetana. Kamarádíme skoro s každým a rozhodně nejsme jediní v této zemi. Česká televize už svojí dehonestační munici vystřílela a Václav Moravec či Nora Fridrichová mají najednou směšně malý dosah… a jejich důvěryhodnost je dávno pryč.

Doba nazrává, blbci se už většinou vyeliminovali sami, režim vyplýtvává poslední mediální nálepky, sály jsou stále plnější… Tik, tak, tik tak… už brzy přijde naše česká ofenzíva. Už brzy!

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (423 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

.. To se říkalo v Římě, za staré republiky, před reformami Suly a Gaia Maria.

Hastatiové a Principové měli za sebou Triaries, dědy, starce, zkušené válečníky.. Když šlo do tuhého, dokázali krátkou dobu intenzivně a tvrdě zabojovat, aby si jejich synové a vnuci mohli ovázat rány, doplnit tekutiny, něco rychle shltnout, přeskupit, vyrovnat a znovu se zapojit do bitvy..

Když se řeklo, že "došlo až do Triaries", znamenalo to že situace byla opravdu vážná a že to byla pořádná mela..

Ale co dnes? Principové jsou progresivističtí, zženštilí metrosexuální frikulíni a Hastatiové ještě chodí do školy, kde z kluků dělají submisivní holčičky s pindíkem.. Je to na těch posledních, co ještě dělali rozborku a sborku Kosy (samopal SA-58), a na těch ještě starších..

Snad se konečně naši Principové a Hastatiové vzpamatují, než všichni padneme, jak zákony kázaly nám..

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (137 hlasů)
Trvalý odkaz

v roce 2014 jsem poslouchal a pozoroval ukrajinské i ruské zprávy. A brzy jsem zjistil, odkud vane vítr. Kdo rozfoukává národnostní spory, kdo je platí a k čemu to směřuje. Mezitím USA utekla z Afganistanu, a staly se i jiné věci. I drobností a u nás - na demonstraci proti vládě někdo donesl pár krabic perfektně natištěných červených lístků - z ambasády USA. 

Pozoroval jsem, jak začaly ukrajinské "milice" napadat Lugansko a Doněcko (víme proč), jak tam byli nasazeni z Ruska  tzv. zelení mužíčci, jak snadno byl obsazen Krym atd. Schylovalo se k regulérní válce. Tak jsem si našel mapu RF a mapu Ukrajiny a počty obyvatel. A když Putin předešel o několik málo dní útok regulérní ukrajinské armády,  která měla "osvobodit" Krym bylo mi jasné, že to Ukrajina přes masivní pomoc západu nemůže vyhrát. Navíc když Ukrajina byla použita jen jako klacek na oslabení RF.

Nešlo to tak rychle, jak jsem předpokládal. S útokem na Kyjev asi Ukrajina počítala a RF se domnívala, že ji překvapí. Nepovedlo se.

Proč to vypisuji? Abychom si uvědomili, že "útok" dezolátů na Kramářovu vilu může dopadnout podobně jako ruský útok na Kyjev. A být připraveni na poziční válku. Speciální operaci. Máme výhodu: Německo není v pohodě. Ostatně devadesátky taky začaly tahem Trabantů na Prahu a velvyslanectví SRN. A pak padla Berlínská zeď.

Průměrný počet slepic: 4.8 (148 hlasů)

In reply to by Starý Kocour

Trvalý odkaz

Rád Vás zase vidím.

-- update: Starého Kocoura jsem po jisté rozmíšce v diskuzích na tomto blogu dlouho neviděl, ale teď koukám, že postoval nejpozději pod včerejším článkem, jen jsem si toho včas nevšiml. A protože nemohu už zveřejněný komentář sám smazat (aspoň o tom nevím), ale jen upravit, tak využívám aspoň toho.

Průměrný počet slepic: 3.8 (25 hlasů)

polezu někomu svými názory na nervy, tiše opět  zmizím. Nebudu přece nositelům jediných pravd kazit náladu. U mě není psaní na blog návykové. Přesto, že mi Danielovy názory konvenují, nejsem "zbrojnoš Vidlákův" a píšu, cosi myslím, ne to, co ode mě někdo očekává.

Od roku 1968 to mám nastaveno stejně. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (65 hlasů)

In reply to by Starý Kocour

Trvalý odkaz

Mám podobnou povahu. Když má někdo potřebu najít si někoho, komu musí stále přikyvovat, je to jeho věc. Ale nemám rád, když k tomu nutí i jiné.

Průměrný počet slepic: 4.5 (31 hlas)

In reply to by Starý Kocour

Trvalý odkaz

.. zahradě Západoněmeckého velvyslanectví se říkalo "Erichům kemping" (po Erichu Honekerovi, generálnímu tajemníkovi východoněmeckých komunistů).

Praha byla plná Trabantů a Wartburků..

Průměrný počet slepic: 4.8 (46 hlasů)

In reply to by Starý Kocour

Trvalý odkaz

jste ve své analýza započíst to, že Rusko se stáhlo z Kjeva a okolí po uzavření dohody s Ukrajiniu.... která byla z její strany a ze strany Borise Jihnsona jen vtipem?

Průměrný počet slepic: 4.8 (44 hlasů)

naprosto s vámi souhlasím. nechápu, proč má někdo stále potřebu hodnotit ústup ruské armády jako slabost nebo prohru. Byla připravena smlouva k podpisu o ukončení SVO, pokud Kyjev přijme návrhy Ruska o neutralitě Ukrajiny. To, že ukři opět lhali a své úmysly pokračovat ve válce ve vidině vítězství zatajili, byla jejich podlost a Rusové jim nyní vysvětlují, že nedodržovat dané slovo se nevyplácí.

Průměrný počet slepic: 4.9 (42 hlasů)

co se traduje na dezolátských portálech. Ukrajině docházejí vojáci a musí násilím rekrutovat šedestátníky, Rusové jeli na začátku konfliktu ke Kyjevu jen na výlet, ukrajinské úspěchy z minulého léta vlastně nebyly žádnými úspěchy, ale promyšlenou ruskou strategií..

Ani už dost dlouho ohlašovaný kolaps ukrajinské armády zatím nějak nenastává..

Průměrný počet slepic: 2.8 (21 hlas)

že Rusové zpočátku jeli do Kyjeva jen na výlet? mně to tedy ušlo.

Průměrný počet slepic: 4.4 (21 hlas)

že jeli zkontrolovat atomovou elektrárnu. Jako ověřit se v tomhle konfliktu dá máloco a nikdo nevidí do hlav vládců a generálů, ale některé konstrukce jsou dost krkolomné, jiné zase odporují všeobecně dostupným faktům.

Hádat se nebudu, ale protože sleduju především dezoscénu, vidím i tam dost voluntaristické argumentace. O oficmédiích je škoda mluvit, to je hnus Fialovej.

Průměrný počet slepic: 3 (15 hlasů)

armádu, co "tu někdo psal"? Rusko od počátku říkalo, oč mu jde, ztratilo moment překvaení přílišnou důveřivostí , proto jeho odhad délky konfiktu byl příšerně mimo mísu... já mám dokonce podezření, že čekalo, že mu sami Ukrajinci půjdou vstříc, aby se zbavili pohrobků Bandery, ale to se, bohužel nestalo, vliv  ukrajinských nacionalistů na jejich školství byl vělmi úspěšný. a jaderná elektrárna někde u KYjeva ani není...byl to špatný odhad a nyní je z toho vleklá  válka. toje můj názor  nejsem žádná odbornice jen pozorovatelka.

 

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

se Rusko stáhlo po dohodě, což bylo mylně interpretováno jako vítězství UA 

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)

ale nikoliv nemožné. Nějaká dohoda na stole vyjednavačů byla, ale nebyla ani předložena k podpisu. Vy byste na základě probíhajícího jednání stahoval jednotky z poměrně rozsáhlé oblasti?

Průměrný počet slepic: 3.3 (12 hlasů)

dobré vůle ? Teď už se to rozhodně nestane.

Průměrný počet slepic: 4.8 (13 hlasů)

.

Průměrný počet slepic: 3.3 (6 hlasů)

ta dohoda byla, otázkou je, zda tím, koho k tomu jeho vedení zmocnilo. 

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Myslel jsem, že všichni lidé

jsou proti válce. Ale zjistil

jsem s údivem, že mnoho

lidí válku schvaluje…

Hlavně lidé, kteří do ní jít

nemusí.“

(Erich Maria Remarque)

Průměrný počet slepic: 4.9 (138 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

"Běžný občan nechce válku, proto je potřeba vnutit mu pocit ohrožení"

Tento výrok by všechno vysvětloval, ale nejsem schopen jen nikde dohledat online, takže nevím, zda je skutečný. Text v kurzívě níže je od Bardu, stroje umělé inteligence z dílny Google, což bylo to jediné, co by existenci výroku nějak potvrzovalo.

Autorem výroku "Běžný občan nechce válku, proto je potřeba vnutit mu pocit ohrožení" je německý filozof a sociolog Carl Schmitt. Citát se nachází v jeho díle "Teorie politického" z roku 1932.

Schmitt v tomto výroku tvrdí, že běžný občan je pacifistický a nechce válku. Proto je potřeba mu vnutit pocit ohrožení, aby byl ochotný válku podpořit. Toho lze dosáhnout například propagandou, která bude zdůrazňovat nebezpečí, které válce hrozí.

Schmittův výrok je často citován v souvislosti s válkami a konflikty. Je používán k vysvětlení toho, proč lidé často podporují války, i když je nechtějí.

Zde je kompletní citace v originále:

Der normale Bürger will keinen Krieg, daher muß ihm das Gefühl der Bedrohung eingeimpft werden.

Mimochodem: Děkuji libtardované letce za celé tři jednoslepičí příspěvky, protože přispívají k mému zocelení!

Průměrný počet slepic: 4.8 (127 hlasů)

dobu existence lidstva je to stejné. Asi se nenajde moc lidí, kteří by šli umírat do boje jen tak. Je třeba je něčím vystrašit, nebo jim aspoň  říct, že jsou pitomci, kteří se nechají okrádat sousedem. Myslím že takhle to fungovalo i za pravěku, jenom se nedochovaly důkazy. Pralidi neuměli psát.

Ale najdou se i takoví, kteří se jdou prát dobrovolně. Z Česka odešlo na Ukrajinu cca 103 žoldáků. Kolik se jich už vrátilo, kolik jich čichá ke kytičkám zespod a kolik jich stále "loví svého Rusa" se nedá dohledat. Naopak o tom, kolik je žoldnéřů ve službách vojsk RF nevím vůbec nic. Ale předpokládám, že  nějací budou. Šli  si "ulovit svého Ukrajince." Jestlipak jim platí jejích české nemocenské pojištění pro případ trvalé invalidity a budeme jejich bojovné choutky platit všichni? 

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (53 hlasů)

Rusové totiž spustili program pro emigranty, za rok na frontě - ruské občanství.

Obdoba francouzské cizinecké legie. ;o)

Průměrný počet slepic: 4.6 (22 hlasů)

veteráni jsou veteráni, i ti kteří  "pracovali" za nás??? v Afganistánu  jsou léčeni....

Průměrný počet slepic: 4.9 (31 hlas)

Závěrem dodám slova, jež pronesl Göring k doktoru Gilbertovi 18. dubna, a která by měla být věčným mementem.

„Samozřejmě, lidé válku nechtějí. Proč by měl chudý rolník toužit po tom riskovat svůj život ve válce, když to nejlepší, co může čekat, je, že se vrátí zdráv zpět. Prostí lidé válku nechtějí. Ani v Rusku, ani v Anglii, ani v Americe, ba ani v Německu. To je samozřejmé. Ale nakonec jsou to vůdcové země, kteří určují politiku, a je vždycky lehké získat lid k její podpoře. Ať už v demokracii či fašistické diktatuře. Národ je vždy možno přivést k tomu, aby poslechl svého vůdce. To je úplně jednoduché. Stačí, když se lidem řekne, že se na jejich zemi připravuje útok, pacifisty obvinit z nedostatku vlastenectví a z toho, že zemi vystavují nebezpečí. A tak to funguje v kterémkoli státě.“

Průměrný počet slepic: 4.9 (27 hlasů)

Mrazáky plné covidových mrtvol! Rusáci v Praze! Jenom čekám, jak bude znít hlavní gryndýlový slogan.. až na něj přijde čas.

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)

Je vidět, že si Göringa dnešní opičáci dobře nastudovali a vzali z něj příklad. "Stačí, když se jim řekne....". Lidi jsou tedy jen zestárlé malé děti, kterým stačí cokoliv nakukat (až na menší procento uvažujících). Je to výstižné, ale trapné a smutné.

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

O tom, že čeština je nejkrásnější a nejbohatší jazyk na světě, zvláště dá-li se dohromady s koníčkem Čechů. Jakže to říkáme tomu, kdo si poněkud více přihnul?:

Elektrikář může být nadrátovanej a soudce jak zákon káže.

Klempíř byl na šrot. Metař byl nametenej a sládek nachmelenej.

Akademický malíř byl pod obraz a malíř pokojů zmalovanej.

Loutkoherec byl zpumprlíkovanej. Zpěvák, a že jich bylo, byl zhulákanej.

Letec byl jako bomba, pyrotechnik jako puma a kanonýr jako dělo.

Pracovník pneuservisu byl gumovej. Truhlář byl jako prkno.

Kněz byl jako slovo boží, funebrák tuhej.

Meteorologa nebylo potřeba, ale byl by na mraky fekálista na sračky.

Boxer byl ztřískanej, kropič zlitej.

Zemědělci ji měli jako vidle. Zootechnik v JZD byl jako dobytek, řezník jako prase.

Kovář byl zbušenej, kuchař na kaši, klempíř na plech a myslivec piclej.

Písmomalíř byl často zlinkovanej, lakyrník zlakovanej.

Kominík byl zčazenej. Sklenář měl okno a obchodník měl nakoupíno.

Koukám teď na televizní zprávy. Je tam nějaký poslanec. Ten kdyby přijel do Vísky, tak by byl odhlasovanej. Uklízečka bude na prach.

Zaměstnanec autobazaru je jetej, dopravář má špičku a pumpař je total.

Zahrádkář by mohl být nakropenej, dřevorubec zrubanej a hospodskej nacamranej.

Karbaník je zkárovanej.

Ortopéd bude zlámanej, dermatolog koženej a anesteziolog v bezvědomí.

Hudebník je na moll a chmelař je jako žok.

Ajznboňák i tramvaják je vykolejenej. A výhybkář namazanej.

Zoolog má opici. Logicky. Kynolog je jako doga.

Zákazník má nakoupeno. Řidič je zřízenej a ocelář zkalenej.

Flétnista zhvízdanej, krejčí zkárovanej.

Profesím, které se ve výčtu neobjevily, se srdečně omlouváme.

No řekněte, není ta čeština dokonalá?!

A silničář měl naváto…

Průměrný počet slepic: 4.8 (124 hlasů)
Trvalý odkaz

z německého tisku

tazeni na berlin

Průměrný počet slepic: 4.7 (47 hlasů)

Správný vůdce ví, že musí lidi spojit za určitým cílem. dát základní pravidla ,  podporovat schopné  a nechat je dělat svou práci. 

Jakmile do jejich práce začne  zasahovat diktátorským přístupem ( green deal, uhlíková stopa, málo žen v technických oborech , ….) jenom škodí. 

Jsou to staré ověřené pravdy. Člověk jen po 30 letech ztratil  své iluze o demokracii.,  Nyní  je překvapen, jak mocni tohoto světa konvertuji demokracii v totalitni demokracii cestou centrální moci, nekontrolovatelných financí ( viz audity Pentagonu), poslušných médií a výchovy mladých v neznáme hodnoty s  potíráním  logického myšlení. 

Sledoval jsem dokument BBC o umělé inteligenci a jejich přínosech. Závěr byl, že je velkým přínosem, pokud pomáhá řešit  organizaci lokálních  potřeb, velkým nebezpečím , pokud se používá masové pro kontrolu  chováni lidí.

Silná centralizace moci je velmi nebezpečná a vede k totalitě bez ohledu na to,  jak se  nazývá.

Vedle příspěvku na veřejnoprávní média, které již delší dobu nesleduji, přispívám dobrovolně na alternativní  média  a držím palce, ať zvyšují svůj dosah šířením objektivních informaci. Třeba se opravdu podaří , ze nebudu muset přispívat na média,  kterým nevěřím.

 

 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (39 hlasů)
Trvalý odkaz

Ti neodpouští absenci absolutní a bezpodmínečné shody s Vidlákem, bez ohledu jestli tomu vůbec rozumí, viď Toncku proletáři. ;o))

800.000 shlédnutí je pěkné číslo, ale také dost neurčité, bez dalších informací.

Real users? Visits? Page views? Jen vidlakovykydy.cz, nebo souhrn všech adres kde Vidlák publikuje? ;o)

 

Průměrný počet slepic: 3 (24 hlasů)

Stačí překopírování včerejší odpovědi pro Richard.cz

Příteli Richarde, není v mé povaze hádat se a hrát na mindráka,
nenechám se ale urážet, od kteréhokoliv chytráka,
o moc více když se jedná o bývalého odesáka.

No jo ti modří ptáci , i ti již bývalí odesáci,
to jsou chytří ptáci, i když jednají jako esesáci.

Umí se i pěkně odbarvit , ethanol k tomu použít,
Svoji povahu však neodbarví, ta je stále arogantní.

Průměrný počet slepic: 4.5 (45 hlasů)
Trvalý odkaz

to jasně sdělované přesvědčení, že toužíme po vítězství Ukrajiny, že bažíme po porážce Ruska my všichni,  mne by zajímalo, zda je to tak doopravdy.. zda byl proveden nějaký průzkum, který by to potvrdil. stejně jako ta jistota, s níž s mluví o ruské nesvobodě a ukrajinské demokracii, i když válečné...jak jsme se to dozvěděli? informační kanály jsou skoro uzavřeny, zájezdy se tam nepořádají a jediní Rusové, kteří u nás mohou žbleptnout jsou typu Mitrofanov.

já vidím hajující ukrajinské vojáky, jejich tetování - a to vidím na našich kanálech, které je milují, a taky rozličné společenské akce ve Francii i jinde, kterých se účastní vojny schopná dítka ukrajinského vedení, slyším to jejich "i tady je Ukrajina"... a celkem se mi to nelíbí. Možná jsem jen výjimka, ale možná ne,  kdo ví.

Mne mrzí, že Rusko muselo sáhnout k válce, aby udrželo nepřítele  od svých hranic a to až po letech zabíjení ukrajinských Rusů, USA  VB sáhly k válce na základě nemožnosti nebo stížené možnosti proplouvat podél jemenských břehů..Izrael na základě jednorázové kruté akce Hamásu po letech menších, ale krutých akcí izraelské armády proti Palestincům je zplnomocněn  západem zabíjet masově  Palestince a držíme mu palce...  protože západ a Izrael se mají právo bránit, ale Rusko a Palestinci nikoliv? pouze obecný odsudek každé války, ať je z jakéhokoliv důvodu může podle mne zabránit těm dalším. Kdyby Ukrajina dostala od světa stopku, když zabíjele  své Rusy, Izrael stopku, když zabíjeli Palestince. Američané, ti by ze stopek nevyšli, možná bychom se pohnuli k míru.

Průměrný počet slepic: 5 (58 hlasů)

ideového vymývání mozků. K tomu jen jednu otázku: Kde je síla, která by to všechno dokázala zastavit?

Průměrný počet slepic: 5 (31 hlas)

Napsal uživatel Bubkabelzebubka dne Po, 15. 01. 2024, 08:47 ...já vidím hajující ukrajinské vojáky, jejich tetování - a to vidím na našich kanálech, které je milují, a taky rozličné společenské akce ve Francii i jinde, kterých se účastní vojny schopná dítka ukrajinského vedení, slyším to jejich "i tady je Ukrajina"... a celkem se mi to nelíbí. Možná jsem jen výjimka, ale možná ne,  kdo ví.


Na Ukrajině přece nejsou nacisti, anebo jo? viz foto níže

nejsou nacisti

 

Průměrný počet slepic: 5 (41 hlas)
Trvalý odkaz

Aby výpalné v podobě poplatků České televizi bylo rozděleno mezi youtubery, vlastníky samostatných kanálů (p. Bobošíková, p. Rajchl) atd. Dnes je možné s vysokou přesností určit počet sledujících i čas strávený před obrazovkou. Všichni, kteří provozují internetové vysílání plní taktéž službu veřejnosti, nebo ne? Do monopolního prostoru ČT vstoupí konkurence, no a uvidíme :-)

Průměrný počet slepic: 4.8 (49 hlasů)
Trvalý odkaz

     Už drahně let, zastávám tento názor. Je to citát, někoho mnohem moudřejšího, než jsem já, už ani nevím koho, ale je stále aktuální. Němci, když zjistili, že myšlenky k ničemu nevedou, uvedli do praxe ČIN. Jeden jediný ČIN. A celé Německo se teď otřásá v základech. Daniel zde píše, že neví, jak tento ČIN v Německu dopadne. Ani já to nevím, co ale vím zcela jistě, Německo už nebude, jako před ČINEM. Poslední kapka, pohár přetekl. V tomto si MUSÍME vzít z Němců příklad. Nechtějí gryndýl, nechtějí migranty, nechtějí válku. A je toho mnohem více, co ještě nechtějí a co jim jejich vláda a potažmo EU nutí. Prostě Němci to vzali do svých rukou.

     Najdou i Češi odvahu, aby své věci vzali do svých rukou? Moc bych si to přál a čím dříve to bude, tím lépe. Jen mám obavy, že my Češi jsme příliš velcí zbabělci. Ostatně těch příkladů zbabělosti je v našich dějinách něurekom. Necháme si stále s.át na hlavu a budeme zase v Evropě poslední, kteří se k něčemu odhodlají? Nebo za to vezmeme a vyženeme ty, kteří zcela jednoznačně kopou za Brusel, Vašington, Berlín, ze kohokoliv z koho jim něco kápne, jenom ne za český národ, lid, republiku. 

     Na sociálních sítích běhají miliony vtipů na Fy-jalovou vládu, na PePa Pávka 107, na Vystrčila a senát, na všechny ty, kteří škodí lidem, ale.....??? Stačí to? Jednoznačně nestačí. PreVít Rakušan, Stanjura, Jurečka, Nutella, Svetrová Dvousvetrová a další to mají jednoznačně u (_!_) a smějí se tomu. Smějí a vysmívají se celému národu. Takže - vtipy na sítích jsou sice k hořkému pousmání, ale jsou na dvě věci. Na h...o a na nic. 

     Odhodlají se Češi uvést do praxe ČIN ? Chci pevně věřit, že to bude co nejdříve, bude to úspěšné a po ČINU nezbyde ze současných libtardů, dobroserů, sluníček a podobných šmejdů kámen na kameni. 

     A jak se říká - k tomu nám dopomáhej Bůh. Ale hlavně - POMOŽME SI SAMI !!!

     VŠEM DEZOLÁTŮM HEZKÝ DEN.

Průměrný počet slepic: 5 (47 hlasů)

     V sobotu jsem se vracel z dovolené v Itálii přes Rakousko a Německo. Měl jsem samozřejmě obavy, abych někde nenatrefil na stávkující zemědělce a jejich traktory na dálnicích. Naštěstí o víkendu byly dálnice průjezdné. Ale jedna zajímavost mě přece jenom zaujala. Na dálnici z Ga-Pa do Mnichova stála za svodidly šibenice. Vsadím se, že každý, kdo si jí všimnul, moc dobře věděl, proč tam je. Nic tím nenaznačuji, nikoho k ničemu nevybízím. Jen konstatuji holý fakt. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (27 hlasů)

znamená více práce pro tesaře 👍

Průměrný počet slepic: 5 (18 hlasů)

po Žlutých vestách? pokud nedojde ke změně při realizovaém odporu, nedojde k nim hned tak.

Průměrný počet slepic: 4.8 (27 hlasů)

Skvěle popsané příteli CHANDRASEKHAR, kdyby to šlo ohodnotil by jsem tvůj příspěvek ještě více než jen 5 slepic.
Potěšilo mně to co jsi napsal, "vím zcela jistě, Německo už nebude, jako před ČINEM. Poslední kapka, pohár přetekl".
Co se týká nás Čechů, věřím že brzo budou i u nás činy.
Jsme oproti Němcům v činech pomalejší, méně odvážnější, nejsme ale zbabělci.
Jen nám trochu potrvá, než zjistíme že i u nás pohár přetekl.
dezolát Antonín

Průměrný počet slepic: 4.7 (27 hlasů)

naserou nám na hlavy, pak s tím budeme chodit. Kdoví, vždyť i to hovno na hlavě se může někdy hodit!  Vkrádá se tu otázka přímo Nerudovská: Kam s ním asi vyrazit? S tím symbolem Česka.

Průměrný počet slepic: 4.8 (22 hlasů)

Je to tak, všechno bych podepsala... A kdo by to byl do Němců řekl - z našich médií jsme se nedozvídali nic o tom, že by se k tomu mělo schylovat..., a PRÁSK! Nikdy bych neřekla, že nám (a dalším státům) v tom Němci půjdou příkladem.

Průměrný počet slepic: 4.9 (19 hlasů)

dost okupace od r.1945

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

nesledujete mainstream a ani veřejná média..

. Němci chtějí na svéím území více amerických okupačních borců a POláci chtějí zase Němce, maji s nimi asi bezva zkušenosti, takže německý voják na polském  území je pro ně radostná podívaná  o ukrajinských chlapcích s trojzubcem a hákovým křížem nemluvě.  nakonec, my na tom asi jsme dost podobně. zato zmerčit  Rusa třeba potomka osvoboditele na motorce s nášivkou vlka, to je kompromitující, to je koncentrované zlo, pryč s tím.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Ukrajina vítězí, jen to není vidět. A tak se čeští analytici nemají za co stydět. Fialova marškumpačka si už navléká neprůstřelné vesty, aby ukrajinským hrdinům k vítězství umetala ty nejkratší cesty. Už se můžeme radovat, můžeme se těšit, Ukrajinu obnovíme, víc netřeba řešit!

Průměrný počet slepic: 4.8 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

ursula leyen bohyne valky

Ursula von der Leyenová neboli „bohyně války“ dostala parádně naloženo v Evropském parlamentu od Mislava Kolakušiče a Milana Uhríka viz video níže:

https://youtu.be/uHW4GirIV4w


 

Průměrný počet slepic: 5 (22 hlasů)

Ano souhlasím s Tebou příteli Antilibtarde pro tuto danou chvíli, ale to se změní a možná dokonce i velmi brzo, v letošních eurovolbach 2024. Tyto vlastenecké hlasy na videu se budou množit a Orbanů v EU již bude více. Možná dokonce mezi nimi bude i náš Vidlák. Máme se na co těšit. Proto jsem optimista jak jsem Ti již sdělil viz zde:
https://www.vidlakovykydy.cz/comment/2145497#comment-2145497

Průměrný počet slepic: 4.2 (9 hlasů)

ale naprostý šumák, snad si nemyslíte, že doma pláče do polštáře ... lidi mne nechtějí? podstatné je -... peníze chodí. a pochvala od páníčka ze zámoří taky.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Michael Svatoš v dnešním článku MAP1833 skvěle analyzuje současné dění v EU, u nás, na Ukrajině a na Tchaj-wanu. Stojí to za shlédnutí, viz zde:
https://www.michalapetr.com/map-1883-velky-vyprask-usa-na-tchaj-wanu-nato-cesi-a-slovaci-budou-platit-ukrajine-rocni-vypalne-30-miliard-czk-dalsi-tucne-vypalne-se-podle-narizeni-eu-bude-platit-take-do-londyna/

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)