Nezbývá než čekat

Autor
Štítky

Dneska bych se chtěl na delší dobu vypořádat se situací na Ukrajině. Ideálně do chvíle, kdy se ukáže, že jsem měl a nebo neměl pravdu, nebo kdy dojde k nějakému průlomu v jednáních nebo konáních a kdy bude možné začít přemýšlet o tom, jak jsou karty vlastně rozdány. Nejprve krátce shrnu situaci: 

Ukrajinská armáda z té větší poloviny v současné chvíli leží před Doněckou a Luhanskou republikou. Přes hranice se docela slušně střílí, na obou stranách jsou mrtví, obě strany se obviňují z eskalace konfliktu. Hned za hranicemi má Rusko staženou pořádnou bojovou sílu. Tamní divize mají bojovou pohotovost, nahoře lítají letadla s radary, na orbitě nakukují špionážní družice a v Donbasu už dávno převzali faktické velení ruští instruktoři na dovolené. 

Hned v zázemí ukrajinské armády pěkně cvičí spřátelení kamarádi z NATO. Američané, Britové a další. Ne, nemají tam nějaké obrovské síly, ale prostě tam jsou. Jejich instruktoři samozřejmě mají volný přístup do ukrajinských štábů a dělají tam zhruba to, co dělají ruští instruktoři na Donbasu. 

Ukrajinská armáda je nově přezbrojená. Především na úrovni elektronického boje, získávání informací o bojišti v reálném čase, má k dispozici protiletadlové (protidronové) střely a všeobecně je na vyšší taktické úrovni než v minulosti. Nemám informace o jejich bojové morálce, ale soudím, že minimálně část útvarů ji bude mít docela vysokou. 

Zelenský v poslední době vypadá jako zfetovaný šílenec. 

Všude v Evropě se o válce mluví jako o hotové věci. Putin rozhodně na Ukrajinu zaútočí, protože je to svinskej agresor. A pokud nezaútočí, tak jen díky tomu, že se bojí amerických sankcí. I u nás se pravdomluvní novináři přehánějí články, komentáři i analýzami, kdo lépe vysvětlí národu, že Putin je diktátorský hajzl. I nám tady na Kydech vylezlo pár nových trolíků, kteří nám sem vnášejí ten správný protiruský narativ. Četnost těchto střídačů IP adres je zatím nejvyšší za dobu existence Kydů. Podle tohoto ukazatele se vlastně divím, že válka ještě nezačala.  

Když jsem před deseti dny napsal článek o tom, že letos by ta válka na Ukrajině mohla fakt vypuknout, tak to v diskusi spíše vzbudilo odpor. Zazněla celá řada velmi dobrých argumentů, proč se tak nestane. Většina důvodů směřovala k tomu, že Putin Ukrajinu nepotřebuje a nemá peníze na její okupaci ani na její přestavbu. Ale od té doby si Putin pokecal s Bidenem... a válečné bubny jedou dál. Biden si pokecal s B9 a válečné bubny jedou dál. Prosakují různé střípky o tom, jak se naše armáda připravuje na spřátelenou pomoc amerických vojsk - jak prověřují letiště, přistávací dráhy, zásoby, koridory... Nevím jestli je to pravda, přišel s tím Aeronet... ale pochybuju, že by si nějaký elfík dal práci s vyvrácením této informace. Takže válečné bubny jedou dál. 

Podle mě tlačí Biden Ukrajinu do střetu. Tlačí na Zelenského, aby vydal rozkaz k útoku na Donbas. A Zelenskému se do toho moc nechce, protože si dovede představit, jak to dopadne. Ale také ví, že když se bude příliš vzpouzet, mohl by být odejít a na jeho místo přijde nějaký výkonnější ukronácek, který s tím žádný problém mít nebude.  

Já myslím, že účelem celé této akce má být přiblížení základen NATO blíž k Moskvě. Ne na Ukrajinu, to je Putinova červená čára. Putin bude mít Ukrajinu buďto přátelskou a nebo zničenou. Ale nikdy tam nebude žádná základna NATO. Nicméně taková základna v Polsku, Maďarsku, Slovensku, Rumunsku... Je to zase o něco blíž než Ramštajn. 

Podle mě se schyluje ke gruzínskému scénáři. Ještě pár dní se bude zvyšovat napětí, pak Zelenský vyhlásí, že je připraven jednat s Putinem a pak v tichosti a za nezájmu našich médií ukrajinská armáda vyrazí dobývat Donbas. To samozřejmě bude podle pravdomluvných novinářů zcela v pořádku, podle zákona, i podle všeobecné deklarace lidských práv, protože jde přece o ukrajinské území a nějaké mrtvoly nikoho netrápí, stejně jako nikoho netrápí poněkud odlišné názory tamních obyvatel. 

Putin bude nucen Donbas bránit, protože je to pro něj příliš velký symbol než aby si ho nechal vzít. Nejde o tamní ekonomiku nebo tamní nerostné suroviny. Ty má v Rusku také. Ale kdyby dopustil pád Donbasu, mohl by si třeba Asad pomyslet, že ruské záruky neskýtají dostatečnou jistotu a mohl by to začít řešit jinak.  Putin může nechat Donbas rozstřílet na hadry. Může tam dopustit apokalypsu, může tam dopustit genocidu, může dopustit milion uprchlíků. Ale nemůže dopustit, aby ukrajinská armáda došla až na ruské hranice.  

Putin bude dříve nebo později muset reagovat a bude muset udělat nějaký útok směrem na Ukrajinu, protože soustředění ukrajinské armády je příliš veliké na to, aby mu čelil jen z Donbasu. A jakmile ruské divize vstoupí na ukrajinské území, okamžitě se spustí mediální řev, že je Putin agresor a je nutné se proti Rusku bránit nejlépe tak, že se tu postaví nová základna NATO.  Zároveň ty americké a britské jednotky na Ukrajině budou ruské armádě překážet, protože tam prostě jsou, ale střílet na ně Rusové nemohou. Tím pádem budeme zásobeni dostatečnými obrázky válečných hrůz a budeme mít k dispozici nepřeberné množství důkazů o tom, že Rusové nejsou lidi a budou to říkat různí američtí důstojníci přímo v terénu a budou mluvit pravdu asi tak stejně jako Colin Powell o iráckých zbraních hromadného ničení.   

Takhle si to podle mě představují kolem Bidena. Ukrajna zaútočí na Donbas, Putin zaútočí na Ukrajinu, NATO převezme naší ochranu a postaví si tu nový camp Bondsteel s raketkami a možná i atomovkami. Obyvatelstvo bude rádo souhlasit, protože Putin je zlý a je nutné se mu postavit.  Pokud mám pravdu, tak se bude dál eskalovat napětí, dál se bude mluvit o jistém ruském útoku na Ukrajinu, pak to jakoby utichne a pak začne ukrajinský útok na Donbas. 

Výsledkem budou ruské problémy na Ukrajině, protože Putin sice má na to, aby Ukrajinu obsadil a zničil ukrajinskou armádu, ale nemá na to, aby ji ekonomicky udržel. Na druhou stranu může Putin použít svojí taktiku Čečensko, dosadit si na Ukrajinu nějakého místního Ramzana Kadyrova, dát mu volnou ruku a přimhouřit oči nad jeho praktikami. V Čečně mu to funguje. 

Putin tohle všechno samozřejmě ví a jestli ruský prezident v něčem vyniká, tak je to v tom, že dokáže i se silnějším nepřítelem řádně vyjebat. Tenkrát si také všichni na západě mysleli, jak si sevřou Ukrajinu do své západní náruče, vypudí ruské loďstvo z Krymu a postaví si nějakou pěknou základničku co nejblíž Moskvě. A ejhle, ono to pak bylo jinak a zcela nečekaně jinak. 

Proto bych si myslel, že Putin může překvapit. Že se to nemusí odehrát podle scénáře, do kterého ho tlačí. Popíšu teď pár možností, které si umím představit, ale samozřejmě vařím z vody. Ruskému šachistovi do hlavy nevidím. 

Dovedu si třeba představit, že Donbas je opevněný tak moc, že ukrajinská armáda prostě neuspěje. Nebude žádné ruské angažmá na Ukrajině a žádná velká ruská jednotka hranice nepřekročí. Postačí instruktoři a štábní zázemí. Možná postačí řádný defétismus ukrajinských branců jejichž bojové nadšení bude zamrzat s klesající teplotou a rostoucími ztrátami. 

Stejně tak si dovedu představit, že po pár dnech bojů se ukrajinské jednotky otočí a půjdou si to vyřídit se Zelenským. Jiné jednotky zase půjdou Zelenského bránit a Ukrajina bude mít regulérní občanskou válku,  EU z toho bude mít pořádnou migrační vlnu a tím pádem jiné starosti než americké základny. 

Dovedu si představit i to, že se Putinova vojska nezastaví u Kyjeva, ale půjdou dál a nezastaví se ani na ukrajinských hranicích. Tohle je podle mě sice čirá utopie, ale nikdy nevíte, kdy Rusa naserete příliš. Oni pak mají tendenci zapomínat na lidská práva, na životy, na ekonomiku, na cokoliv a v hlavě mají jen Matku Vlast v ohrožení. Takže sice tomu moc nevěřím, ale nepodceňoval bych ruský sentiment. 

Dovedu si představit, že než dojde na ukrajinský útok na Donbas, dojde k převratu v Kyjevě. Že by se to na Ukrajině do sebe pustilo bez přímého vlivu Ruska. Kdo ví, kterému oligarchovi už Putin slíbil prezidentský palác v Kyjevě a faktickou beztrestnost při vypořádávání se s opozicí. 

Stejně tak nevíme, o čem jednal Putin s Orbánem během podepisování nových smluv na distribuci plynu. A nevíme, jestli někde na izraelském velvyslanectví v Polsku nejednají o podrobnostech nového plánu Ribbentrop - Molotov. Jako že nejen Rusko zaútočí na Ukrajinu, ale i Maďaři, Poláci a Rumuni... To by také poněkud měnilo situaci. 

Podle mě nás od války dělí Zelenského neochota k politické a zřejmě i faktické sebevraždě. Tlak na něj je obrovský, ale Ukrajina jako země v pár bodech odolala. Neupravila podle amerického přání svoje soudnictví a zatím stále ještě neprodává půdu do cizích rukou. Třeba odolají i v tomhle. 

Druhé co nás dělí od války, je Putinova schopnost hrát šachy a přemýšlet dopředu. Naděje, že v Rusku mají sice připravenou armádu proti Ukrajině kdyby se nedalo nic dělat, ale že mají i jiné plány o kterých nic neví ani Biden ani Zelenský. Že sice Putin senilovi z Bílého domu něco říkal, ale ve skutečnosti ho sváděl ze stopy. Mezi námi a základnou NATO na našem území je Putinova schopnost vyjebat s Američany. 

Ale je také možné, že se nic jiného udělat nedá. Že Rusko prostě bude nuceno zaplatit ty šílené náklady na ukrajinské dobrodružství, protože přesně tolik stojí jistota, že případná raketa poletí na Moskvu nikoliv pět minut, ale patnáct. 

Včera probleskly zprávy, že Putin jedná s Amíky ohledně záruk, že se NATO nikdy nerozšíří o Ukrajinu. Řekl bych, že je to takový poslední pokus o odvrácení pokračování politiky jinými prostředky.  Ale já osobně si myslím, že základny NATO na východě nikdy neprojdou (kromě Polska) bez pořádné protiruské hysterie a té je možné dosáhnout jenom ukrajinskou krví. 

Tímto považuji ukrajinské téma za vyčerpané. Buď se ukáže, že mám pravdu a nebo budu mít radost, že jsem pravdu neměl. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (145 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

https://www.youtube.com/watch?v=46_ydWmbqbU&t=510s

no a trochu k tématu:Docela jsem se pobavila na Čoklu článkem Vondrovým. šmárjá kam ten Neff padá, že to pustil na sklo. Vůbec mu nedochází, že bajden se dozvěděl od šachisty kulový. Ach jo, ale zase se mi moc líbilo hodnocení debatérů. njn dějou se to vjeci...

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ten i muze dat tipky ze veta .cz ze dne 14.12.2021 a tam pplk Kratochvil dava voje mineni hned na zacatku.

Nemohu vam dat odkaz primo,do bela rozzureni pirati mi vnikli do klabotnice a zablokovali nektera pimena..Tak to je dan,neexitujici OLIDARITY.
Kdo chce a jete ho digitalni dozorci v koncentraku nezavreli tak prim zkute dat origo odkaz na video

ABY BYLO JANO.Vidite to zablokovane chybejici pimeno? Ti raci za ebou nechteji tahat v mama hotelu dreveneho kacera ale fialvou okurku!

Průměrný počet slepic: 2.1 (16 hlasů)

Když ne budete vichni

Průměrný počet slepic: 1.9 (10 hlasů)

Jak se zdá jen všichni čekejte dál do doby aż poznáte co obsahuje za význam slovo SOLIDARITA a radši si pusťte toho ppl Kratochvila na

http://www.stripkyzesveta.cz/ ze dne 14.12.2021 nebo taky ne .
Na malé zviřata si ti piráti budou troufat den ode dne vice.Nikdy to nepřestane a nebojte se,pan KRTECEK už vi co obsahuje a proto ho upaluji a likviduji, nebot Program Narodnich zajmu PNZ je ono pravo ,ktere se nesmite dozvedet a tak si pro něho prý už přišli a nepomuze mu ani JEDNA slepice a kdy si přijde POLICEJNI STAT digitalniho koncentraku námi zvolených zločineckych pirátu pro vás,kdyz se nikdy nesmite dozvědet vyznam postulátů PNZ a novi Mengele s dredy podobajici se bacilům C19 vás zoperuji tak,že se sami sebe nepoznate a na "solidaritu" už bude pozde !
Nepodobá se to už minulè historii?

Průměrný počet slepic: 2.1 (15 hlasů)

Je to skoro zákon,jakoby nikdo k věci už nemusel nic dodat.Tento fenomen sebou nesou domorodci z doby komunismu,kdy za ně vše vyřizovali
komunisti a chtěli za to poslušsnost a loajalitu.

Totalně to posmolili ,neuměli využit propagandy ve svůj prospěch lhali a pak už jim nikdo nevěřil ani když psali pravdu.Dnes tu mame zas naprosto neschopne vedeni komunistu,kteři se mylně domnivaji,ze bez opravdové propagandy zvitězi snad samospadem.
TO SE NIKDY UŽ NESTANE!.
Naši investigativxci se tam setkavaji s dokonale zabejčenými neřizenými úredniky,kteři jsou PRESVĚDČENi,,že po nich něco občane chtěji.
Je tomu naopak a volby to dokazuji.
Převládá domněnka,že stači cestovat po republice zopakovat ,že vráti socialismus a lidi je budou zase volit.
samozřejme tomu tak nebude .
Ani posledni marxista pan doktor Skala,historik zajisti k tomu dokonce i svoji televizi.
I on je na dřevěne ceste
BEZ VLASTNIHO WEBU S BEZBARIEROVYM PRISTUPEM A OTEVŘENYM BEBARIEROVYM PŘISTUPEM DO DISKUSE
která bude obsahovat minêni voličců k JEHO navrhům napravy současneho stále se zhoršujiciho stavu republiky bude jeho neuv3řitelně gigantická práce k ničemu!
Jestliže to sám nepochopi doporučuji tamnim posluchačcům mu sdělit ,aby se objevil v doiskuzi TADY dokud to ještě jde.
Jinak riskuje,že otazky tam dávane nebudou k věci a jen pára nad přetopenm hrncem pekelniku zla ,kteř možna maji i kopyta oslů nebo co a komunistickými manýrami cenzury si masli,ze mezi ušima nemaji žaludy a zapomněli jak ten způsob historie přivedl prý jejich vzor do záhuby.

Průměrný počet slepic: 2.8 (11 hlasů)

Jak se zdá jen všichni čekejte dál do doby aż poznáte co obsahuje za význam slovo SOLIDARITA a radši si pusťte toho ppl Kratochvila na

http://www.stripkyzesveta.cz/ ze dne 14.12.2021 nebo taky ne .
Na malé zviřata si ti piráti budou troufat den ode dne vice.Nikdy to nepřestane a nebojte se,pan KRTECEK už vi co obsahuje a proto ho upaluji a likviduji, nebot Program Narodnich zajmu PNZ je ono pravo ,ktere se nesmite dozvedet a tak si pro něho prý už přišli a nepomuze mu ani JEDNA slepice a kdy si přijde POLICEJNI STAT digitalniho koncentraku námi zvolených zločineckych pirátu pro vás,kdyz se nikdy nesmite dozvědet vyznam postulátů PNZ a novi Mengele s dredy podobajici se bacilům C19 vás zoperuji tak,že se sami sebe nepoznate a na "solidaritu" už bude pozde !
Nepodobá se to už minulè historii?

Průměrný počet slepic: 2.2 (11 hlasů)

mě také piráti občas blokují klávesnici.
Já si s nima ale dokážu poradit.
Napřed z klávesnice vysypu drobky a pak jí vyluxuju i s pirátama.
A hotovo.

Průměrný počet slepic: 5 (33 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Piratkym podpido-tnikum ne-taci,ze je vypekli jejich kamo-i -pojenci -oni j-ou tak blbi,polovzdelanci,ze i my-li jak je naucili ti jejich kapitali-ti,kteri odmitaji platit dane a oni jim lezou do zadku ted i v EU rozpadavajici -e Evrops-ké komi-e,ze je tam budou zachranovat kdyz j-ou vygumi.

Kdyby o tom bozi mlyny vedely tak zrychli -voji praci a po-lou je zopakovat -i zakladku.
Ty intelektualne nemajetne kreatury budou m-uet ka-irovat kopance od volicu do jejich prazdnych lebek tak dlouho. az umrou jako v-ude v Evrope,coz e jim a-i bude moci brzy pove-t!

Průměrný počet slepic: 1.8 (6 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mám se prý přihlásit abych video mohla shlédnout - že je pro 18+. Asi nějaký krvák, nebo chtějí vidět kdo to čte?

Průměrný počet slepic: 2.9 (7 hlasů)

pro aktivisty a některé trolly přesvědčené o pouze vlastní pravdě a neznající historii to opravdu může být zničující. JInak chytrá vzpomínka

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

A sice, že se nestane vůbec nic. Teď nemyslím jakože nikdy, ale dejme tomu další tři, čtyři roky. Valóďa bude soudruhům brnkat na nervy, dojit z nich nemalé prachy na udržování ukrácké armády v pohotovosti a získávat info o jejich nejmodernějších zbraňových systémech. On sám bude pochopitelně taky sypat prachy do Donbasu, avšak ty se mu vrátí z uhlí vytěženého tamtéž. Ceny uhlí jsou nahoře, tak jaképak copak. Spokojenost!!!
Ukrácká armáda si sem tam vystřelí, aby nebylo, že není. A když zjistí, že Opolčenci startují svoje systémy dřív, než dopadnou jejich granáty, víc si nedovolí.
A pak je ještě jedna verze, že Ukraruina se sesype sama, protože je bez uhlí, s těžce předraženým plynem z EU a s elektřinou od krvavého psa Lukašenka.
Vlastně krvavý pes byl Tito, ale to je jedno. Vsjó ravnó, všecko jedna slovanská holota. Jak pravila blonďatá madam s copem, na Doněcký bassejn hodit atomovku a bude pokoj.

Průměrný počet slepic: 4.7 (41 hlas)

Krach ukrajiny, blackout, i armada bez zasob, regulerni obcanska valka a potom pomoc ze sousednich statu pod ozbrojenou ochranou, ktere si udrzi pozice po nekolik let, kdy uz kazdy zapomene na celistvost ukrajiny

Průměrný počet slepic: 4.6 (22 hlasů)

Fakt dobrý

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Meli bychom rozebrat co v pripade ze se splni bod o tamni obcanske valce velkeho rozsahu a milionech ukrosu valicich se do nasich zemi. Prvni to schyta Slovensko, Kosice. Ale i tady je jich mnoho a kde je zazemi, tam se pohrnou i novi, pribuzni, znami, ze stejneho kmene, apod. A co pak. Na jedne strane jsou plus minus autobus kulturne blizci, zas slimaci to nejsou. Ale co s nima ? Tolik jich smysluplne nezamestnas, zejmena ne ve vice kvalifikovanych oborech kde je na zavadu pomerne velka, byt ne totalni jazykova bariera. Ohromny pokles verejne bezpecnosti, kterou Verejna bezpecnost bude tezko zvladat. Atd. Jak si to vse v praxi predstavit ?

Průměrný počet slepic: 4.1 (17 hlasů)

Půjdou k nám. Mají to kousek a my potřebujeme pracovní síly.

Průměrný počet slepic: 2 (21 hlas)

prachy, anebo plné sklady. Nejlépe pak obojí.
Ukáčka z toho mají akorát tak hovno z pohanky, kterou žerou namísto burgrů a šnyclů.
Ty zbraně, o kterých píše Vidlák rozprodají do čtvrt roku. A dopadne to, jako minule, když chtěli jet na Ivana do Doněcka. Když přišli startovat tanky - úloženky, zjistili, že skoro všecky mají ukradené motory. A s ropou to dopadne stejně, jako v Drakulově. Přijde Strejda Sem na kontrolu a zjistí, že saljárka (saljárka je nafta) je dávno vyježděná v civilních autech.

Průměrný počet slepic: 4.7 (33 hlasů)

V 1992 jsem byli na Ukrajine a v hotelu vecere byla z kousku masa a nake kase, co chutnala jako kdyz clovek olizne bakelitovou dverni kliku. Zachoval jsem se zcela politicky nekorektne a neYntelichentne - vykrikl jsem a vyplivl tu hmotu co nejdal od sebe :D - pak mi vysvetlili ze to je ta pohanka :) No a v kosickych zelezarnach mel mistr auticko Oltcit. Parkoval uvnitr zavodu. Po sichte prisel k vozu, otocil klickem - a nic. Otevrel kapotu - a vidi, ze nic nevidi. Mu ukradli motor ! :D

Průměrný počet slepic: 4.5 (22 hlasů)

Mam jest pohanku ... mam krcove zily, a ze vraj ich opravuje ... chuti to jak terpentin ... a ze som skusila vsetko mozne aj nemozne ... vysledok je, ze v nasej rodine sa pohanka holt nepodava ... ale zdrava je, o tom ziadna ... zvlast na tie krcove zily

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Já si ji dělám s mraženou zeleninou.
Finální úprava je nasekaná cibule, osmažená na kostičkách špeku, kterou se pohanka hezky omastí.
A hodně česneku.
Taky jsem to dělával s domácí klobáskou, ale k ní jsem přidával místo česneku kopr naložený v soli.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

nějaká sladká zavařenina (kompot) a pak se to zapeče s tvarohem a vajíčkem.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

hlídají hranice, jak oko v hlavě, a Ukroši jsou málo hnědí.

Průměrný počet slepic: 4.4 (22 hlasů)

Většina Ukrajinců umí rusky a naši lidi 45+ taky. V čem je problém? V soplech, co se nedomluví už ani mezi sebou?
VVP je ročník 52. Vyrůstal a byl vychovávanej lidma, co schytali tu nejhorší válku z první ruky.
Byl bych naprosto klidný. Jestli tu ale je někdo těžko čitelný, tak je to ten starý plesnivec a hned potom NATO.

Průměrný počet slepic: 4.3 (29 hlasů)
Trvalý odkaz

V podstatě s článkem souhlas.
Kloním se k tomu, že Kyjev zaútočí na Donbas.
Rusko Donbasu pomůže a převálcuje Ukrajinu až k Poddněsteří.
Část ukrajinské armády, možná většina se k Rusům přidá.
Na Ukrajinu se vrátí poslední legitimní prezident Janukovič a prohlásí současný režim za nelegitimní, tedy anuluje všechny nové zákony od r. 2014, všechny prodeje majetku a pod. prohlásí za nezákonné.
Vyhlásí nové volby, kde vyhraje nějaká proruská strana.
Část Ukrajiny si vezme ,,pod ochranu" Maďarsko, část Polsko.
Rusko vznese požadavek, možná ho už při jednání vzneslo, aby se NATO stáhlo na hranice z r. 1991, kdy bylo Rusku přislíbeno nerozšiřování NATO o nové státy.

Na druhé straně na Slovensku se už připravuje zákon na dočasné umístění US jednotek - https://www.hlavnespravy.sk/chmelar-o-vojenskej-dohode-s-americanmi-kto…
V jiných státech východní Evropy to může být podobné.
Rusko čekalo s konfrontací od r. 2007, od Putinova projevu. Čekalo až bude vojensky připraveno.
Zřejmě je, pokud není a bylo zatlačeno do kouta a nic jiného mu nezbývá, tím hůř. (pro nás - svět po jaderné apokalypse)
Čína stojí za Ruskem - https://cz.sputniknews.com/20211215/si-tin-pching-podekoval-putinovi-za…
s Indií je Putin také zadobře.

Je nejvyšší čas, aby EU vydala závaznou směrnici o nemožnosti používat jaderné zbraně, pro jejich špatný vliv na nárůst CO2, jiných plynů a par a různých druhů záření na oteplování klimatu.
Do r. 2049 se máme vzdát zemního plynu, tak ať je to u jaderných zbraní stejné.
Je nejvyšší čas, aby Gréta osobně zašla (pěšky - bezemisně) za Putinem a Bidenem aby jí nekazili dospívání.
Bělorusko musí přestat podporovat Putina. V opačném případě bude zapotřebí pohnat prezidentku Tichanovskou k zodpovědnosti.
Je nejvyšší čas, abych šel spát.

Průměrný počet slepic: 4.5 (44 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jistě, Ukrajina určitě zaútočí na Rusko - stejně jako jižní Korea v roce 1950 zaútočila na tu severní, psaly to přeci v rudém právu.

Den po tomto útoku se Rusko bude bránit hnusnému agresorovi v Užhorodu.

Průměrný počet slepic: 1.9 (42 hlasů)

To víte, ženské, ty válčení tenkrát prd rozuměly. Dneska je to jinak, Lejnová je prý vzorem pravého vojenského odborníka. Já o tom nic nevím, ale Němci prý na ni vzpomínají se slzou v oku, zejména ti uniformovaní.

P.S.: Já vím, nekrmit trola. Už mlčím, už mlčím...

Průměrný počet slepic: 4.9 (37 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jan z Helvajzu: Je nejvyšší čas, aby Gréta osobně zašla (pěšky - bezemisně) za Putinem a Bidenem aby jí nekazili dospívání.
***
Je mi líto, ale podle mých propočtů to bezuhlíkově jde provést jen velmi obtížně. Nejprve fakta:
1.) z Hamburku, kde to má Greta nejradši, protože tam má dost nejzelenější mládeže z celé EU to má do Moskvy, do Kremlu asi 2700 km.
2.) na každých 1000 km počítejte s novým párem bot, lehkých, běžeckých, objemových. Návrhy, aby šla v "kanadách", jedno jaké armády, odmítám diskutovat, protože se každý gram na noze počítá!

Z výše uvedeného, vyplývá, že by v Hamburku na nádraží, by se obula do řekněme aktuální, objemové Nike Paegasus 38 a mezi Štětinem a Gdaňskem koupit nové a Estonsku znovu. Staré, plastikové by vyhodila. Už jen to "šoupaní" podrážek a výroba mikroplastů, je absolutně nepřípustné! Jediné řešení je jít bosky nebo barfootovy sandál ze staré pneumatiky, což znamená výrobu a zkoušení na trase=časová ztráta, zvýšené požadavky na stravovaní atd. apod. Takže ne, bezemisně takřka ne, jen pro velmi zkušené a i tak s obtížemi.

Průměrný počet slepic: 4.5 (30 hlasů)

Gréta do Moskvy?

Bosá v košili.

Jako císař Fridrich do Canossy.

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)

například Uršulu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (18 hlasů)

Ve dvou se to lépe TÁHNE.

Průměrný počet slepic: 4.7 (28 hlasů)

A moje hluboká poklona až k zemi. Tento možný význam slova "táhnout" mne v daném kontextu vůbec nenapadl - ale je to tam!

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)

ploščaď ušmudlaných 2 100.
Jste lump, páč jste naplánoval soušce Grétě 600 km zacházku, aby si zničila skoro jedny botky navíc..
To je nečestné a nesportovní. To by Mirek Dušín nikdy neudělal.

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

Targus: To je nečestné a nesportovní. To by Mirek Dušín nikdy neudělal.
***
Ne, o mé čestnosti a ryzosti nemůže být, dokonce ani na internetu pochyb! Zatímco vy, jste naši drahou Gretu poslal po cestách 1. třídy a neváhal ji vystavit permanentnímu nebezpečí od řidičům nákladních vozidel >3.5 tuny, kteří z nízkých pohnutek, v jednočinném souběhu se svými zaměstnavateli, hazardují se životy svých bližších, tak já, já, naší Grétušce, jsem na mapy.cz zvolil trasu s převahou po značených turistických trasách a tím jsem se dostal na vzdálenost 2600 až dokonce 3100 km z Hamburku, Haupbánhófu do Kremlu, v Moskvě. Omluvy se nedočkám, proto ani na ni nečekám!

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

In reply to by petr w. (neověřeno)

Trvalý odkaz

To je hezka cesta. A koukam, ze pujde na dohled (doslova) kolem baraku strejce a tety, tak kdyz da vcas vedet, tak ji zaridim nocleh :-)

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

In reply to by petr w. (neověřeno)

Trvalý odkaz

chybný, bo na naučných stezkách a turistických chodníčcích, po kterých posíláte božskou Grétu za Putinem, není dostatek prodejen s čerstvým avokádem.
Jste hnusný petr a usilujete o rozhození psychiky naší jediné naděje a světlého bodu v temných zítřcích, jedině správné soušky Gréty, a tak všelijak podobně blablabla...

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

turistických chodníčcích ....
bude Gréta napájena sojovým latéčkem, které bude ekologicky přepravováno nákladním bicyklem vyrobeným v Číně.

Průměrný počet slepic: 4.1 (8 hlasů)

Cast tehle trasy mam projetou na osobnim byciklu vyrobenem v CR a upozornuju, ze jestli tam vyrazi nakladnim byciklem vyrobenym kdekoliv, pravdepodobne se se zlou potaze a nepomuze ji ani sojove latecko.

Dopadne jak budouci senator Stetina, kdyz se snazil na cinskem bicyklu dopravit do Gilgitu pote, co predcasne skoncila jeho plavba po stejnojmenne rece.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

Jestli si ty boty koupi mezi Stetinem a Gdanskem, tak dost mozna bude v Gdansku kupovat dalsi. S tema by tona Grzechotki uz mohla dat.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

jozka: Jestli si ty boty koupi mezi Stetinem a Gdanskem, tak dost mozna bude v Gdansku kupovat dalsi. S tema by tona Grzechotki uz mohla dat.
***
Nevím, co vás k takové úvaze vede, ale já psal o kvalitním americké botě Nike, vyrobené autoritativním režimem v Číně, prodávaným v Evropě, který by si mohla, ale spíše to vylučuji z ekologických důvodů, obout na cestu naše Gréta. Protože Čína nedemokraticky vyškrtla Litvu ze svého celního registru, čímž z Číny nejde nic přímo vyvézt, tak je otázka, zda by si je mohla koupit jinde než Estonsku. Přes Kaliningrad a Kurskou kosu nepůjde, musela by pak čekat na přívoz do Klajpedy.

Průměrný počet slepic: 4 (7 hlasů)

In reply to by petr w. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ja pisu o polskych padelcich cinskym autoritativnim rezimem vyrobene americke bote. V Polsku je mozne leccos :-)

Průměrný počet slepic: 4.6 (8 hlasů)

In reply to by petr w. (neověřeno)

Trvalý odkaz

ten kousek lehce a elegantně přeplave. Co to je 800 metrů vody pro takovou uvědomělou soudružku.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Je spousta střípků které se dají vykládat nebo chápat trochu jinak. Tak jen v bodech-
1. Každá hromadná rvačka v hospodě začína první ránou a pak se bijci přidávají aby vyřešili své křivdy.
2. Co synchronizace Číny, Blízkeho Východu? Izrael by své problémy mohl řešit v nastalém zmatku.
3. Blázni jsou prý senzibilnější na příchod katastrofy. Vedení EU se už tak chová. Nemá cenu smlouvat nižší ceny plynu, když stejně všechno půjde do háje.
4. Old money Anglie byli vždy nezávislé na Evropě ale rozumí si s americkým Deep state, Němci jsou pořád okupování a Francouze hodily Amíci už přes palubu, v tom se přikláním k názoru, že Putin neskončí u Mukačeva.
5. Nedostatek čipů z Číny? Teď když už pomalu je nějaký čip i v granátech?
6. Z mého oboru. Nikdy předtím /a co slyším i od kolegů/ se tolik zvitků železa nevozilo po Evropě. I když automobilky jedou na minimum.

Průměrný počet slepic: 4.2 (21 hlas)

při výrobě zbraní celkem k hovnu.
Za prvé jsou tenké, za druhé jsou měkké, jak hovno, bo jsou většinou hlubokotažné. A tank z hlubokotažného plechu asi moc ne.
A svitky se vozí, protože jejich cena letí dost strmě nahoru, takže soudruzi se probrali a křečkujou.
Křeček sa povie po slovensky škrečok. Ale na východě to je chomjak, ciboha.

Průměrný počet slepic: 3.6 (17 hlasů)

Targusi, takové bitevní fábie jsou sice z měkkého plechu, ale co nadělají škody.

Průměrný počet slepic: 4 (16 hlasů)

neudělal blbce, kdykoli se šikne příležitost.
Vy prostě zuříte, že jsem vás onehdá poslal do Šot-al-Džarídu.
Teď abych rozbil prasátko a koupil vám pod stromek nějaké hezké podkůvky na vem-blouda.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Trapně jsem si vás spletl s Halefem.
Nevadí, vám pro změnu zauzluju lana, až půjdete koštovat vodoura do nábřežní knajpy.

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)

sebe, jó?
Ostatně já požívat nemusím. Já mám zbytkáč po včerejšku a ráno prostě první hodinu nevidím ani to proslulé hovno.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)