Nikdy neměli šanci

Autor
Štítky

Nejhorší není válka, nejhorší je prohraná válka. Na Ukrajině probíhají dva roky ničení, dva roky masové emigrace, dva roky umírání mladých kluků po statisících… a není to nic proti tomu, co Ukrajinu teprve čeká.

Všímáte si, jak se nám mění henten narativ? Jak majnstrýmoví intervjuci říkají víceméně totéž, co my jsme říkali už před rokem? Akorát oni to teď popisují jako naprosté překvapení. Před rokem byli Rusové jen zaostalí mužici a kradli čipy z praček. Ale teď najednou se nějak zázračně zlepšili a jsou druhá nejlepší armáda na světě. Před rokem Rusům docházela munice, lidi, jídlo i nafta, ale teď najednou se poučili, nic jim nedochází, ale naopak přebývá. Před rokem mi Marian Kechlibar vysvětloval úzká hrdla ruské logistiky, ale teď najednou to nějak překonali a žádné výrazné problémy nemají.

Najednou je k mání hezká (západní) analýza celé té ukrajinské ofenzívy. Jak Američané tlačili, aby začala co nejdřív, ale Ukrajinci to odmítali a místo toho vrhali svoje jednotky do Bachmutu, kde proti nim stáli Prigožinovi Wagnerovci… Co dělal zbytek ruské armády? Kopali zákopy, dělali minová pole a chystali pětivrstevnatou obranu. Postradatelní vězni jim vybojovali dostatek času, aby se pak ukrajinská ofenzíva utopila v krvi a Rus se ani nezapotil.

Najednou se mluví o tom, že severokorejské granáty dostřelí dál než ty ruské. KLDR má levnou a kvalitní munici… Najednou se mluví o tom, že Rusové připravují zimní ofenzívu. Najednou americký senát blokuje pomoc Ukrajině( i Izraeli), najednou prý Putin prolomil blokádu a dostalo se mu triumfálního uvítání v arabských zemích. Najednou se mluví o úspěších ruské diplomacie. Najednou vidíte německého prezidenta, kterak čeká, aby ho vůbec někdo na letišti uvítal.

Dokonce se začínají objevovat první články, že ani Izraeli to s tím dobýváním Gazy nejde tak pěkně, jak si tady všichni malovali. Hamás je pořád bojeschopný a i když je teoreticky v Gaze obklíčený, pořád střílí rakety na židovská území.

Chce se mi z toho pokrytectví zvracet, takže následující odstavce se nečtou, ale křičí.

Ukrajina nikdy neměla šanci, vy pitomci! Nikdy! Rusové byli vždycky silní. Rusové nikdy nepotřebovali čipy z praček, nikdy neměli ničeho nedostatek a zřejmě si byli vědomi všech výhod i nevýhod své armády. Problémy řešili za pochodu, nedostatek kvality řešili jako vždycky kvantitou a ruská společnost snese nějaké ty mrtvé, aniž by to Putinovi uškodilo.

Rusové nezačali být lepší teď. To jen přestala fungovat západní propaganda. Způsoby, jak udržovat iluzi západní nadřazenosti a ruské zaostalosti, se už vyčerpaly. Nemůžete donekonečna vymlčovat, že se Rusku daří. Nemůžete donekonečna tvrdit, jaká je v Rusku bída, nemůžete vymlčovat, že se ruské hospodářství nehroutí a naopak jede jako nikdy v dějinách. Rus se určitě o něco zlepšil, protože válka je vždycky akcelerátor, ale především se zhoršili naši propagandisté.

Lhaní přestává fungovat tváří v tvář dalšímu zdražení energií a už brzy se dozvíme, že potřebujeme další konsolidační balíček a věk odchodu do důchodu musí zase vzrůst. Ruské hospodářství jde nahoru… Už dlouho to tak je, jen majnstrým to teď přestal vymlčovat.

Rus byl prostě připraven. Jen nedělal válku tak, jak bychom jí dělali my, kdybychom byli na Putinově místě. Nedělal diplomacii tak, jak bychom jí dělali my. Rus chtěl Ukrajinu přátelskou a nebo zničenou. Bude mít obojí. Ukrajina může uniknout příšerné poválečné budoucnosti jedině tak, že se přimkne k Rusku. Už teď přišla o své průmyslové srdce. Co bude mít? Dluhy. Kdo vymůže z obyvatel splátky? Jedině nějaká hrůzovláda ze které by se i nácek poblil. Jak to udělat jinak, aby se neplatily dluhy? Přejít na opačnou stranu. Možná se stane všechno naráz. Budeme tu mít několik Ukrajin. Některé se dají k Rusku, některé budou mít hrůzovládu.

Co udělal Američan? To samé co v Afghanistánu… Hm, zase to nevyšlo, kde budeme foukat do cizího ohně příště?

Co udělala Evropa? Odepsala se. Její budoucnost byla v levných ruských energiích a vysoké přidané hodnotě. Přidanou hodnotu si ničí grýndýlem a ruské energie skončily výbuchem Nordstrýmů. Jestli u nás existuje nějaká ruská a čínská pátá kolona, tak jsou to ekonteroristé a migrační vítači. Ty si Putin doopravdy platí, protože emisní normy zničily evropský průmysl mnohem víc, než by to dokázaly ruské rakety.

Jestli si Putin někoho platí, tak je to ten blbec Borell a ještě větší blbec Timmermans. Lepšího spojence v Evropě, než Uršulku Leyenovou, Putin nesežene. Ostatně, ta ženská má na pátou kolonu nejlepší kvalifikaci. Před zničením EU zničila Bundeswehr. Proč platit Le Pennovou nebo Salviniho? Ti sní o samostatnosti a o tom, že budou velkými vůdci svých národů. To Putin nepotřebuje. Ten potřebuje v čele EU debily, potřebuje, aby je podporovali další debilové, potřebuje, aby se Evropa zahltila miliony nekompatibilních migrantů, potřebuje, aby z toho mladí a blbí byli nadšení. Potřebuje, aby to podporovaly politické neziskovky, aby režimní novináři dehonestovali a nálepkovali každého, kdo si dovolí mít jiný názor… Tohle Putin potřebuje… k čemu by mu byl samorost a solitér Zeman?

Jaké to je majnstrýme? Jaké to je, zjistit, že nikdy tady neposloužil ruské věci tak dokonale, jako vy?

Před dvěma roky jsem napsal článek Hanibal ante portas, kde jsem vyřknul tezi, že Rus za současných okolností nad Ukrajinou zvítězí a nebude mít důvod se na nových hranicích zastavit, protože pořád bude mít na hranicích nepřítele. Já tenkrát netušil, jak moc hloupí budeme. Já myslel, že Rus Ukrajinu za pár dní převálcuje, že by tedy bylo lepší, dát ruskojazyčným územím na Ukrajině autonomii. Pak dát do pořádku průmysl v Evropě, začít zbrojit a jednoho dne stát proti Rusku jako rovný s rovným. Myslel jsem si, že Evropa (a NATO) si zachovají zásoby zbraní a budou pro ruskou armádu alespoň hrozbou. Nikdy by mě nenapadlo, že se hezky postupně odzbrojíme s tím, že to za nás vybojují Ukrajinci.

Co jsem si za to vysloužil? Nálepku kolaboranta. Protože mnohem lepší bude, když Ukrajina přijde o všechno, Evropu zaplaví miliony ukrajinských uprchlíků, dodáme na Ukrajinu všechny zbraně ke zničení, budeme tvrdit, že máme nad mongoloidními hordami navrch a ono se nám to přání určitě vyplní, když to budeme křičet hodně nahlas. Bude mnohem lepší, když se připravíme o levné suroviny, které si ale nakonec stejně koupíme z Ruska, jen mnohem dráž, bude lepší, když si zničíme energetický sektor, když si zničíme automobilky, když zakážeme plynové kotle a pak i tepelná čerpadla, když vypneme jaderné elektrárny. Takhle se bojuje proti Rusku v souladu s evropskými hodnotami… Přece nebudeme dělat to, co říká ten kolaborant, že bychom se nejdřív připravili a pak hrozili. Evropské hodnoty nejprve hrozí a pak čumí.

Podle ruského kolaboranta Vidláka měla Ukrajina dodržet minské dohody, což by nám dalo čas na vyzbrojení a konsolidaci, abychom za deset let byli vojensky stejně silní jako Rus. Podle evropských hodnot Ukrajina minské dohody dodržovat neměla (viď Angelo?) a měla se pustit do boje s mnohem silnějším nepřítelem, na jehož konci bude evropský průmysl v klinické smrti, evropská energetika v troskách a Rus silnější než kdy dřív.

Evropské hodnoty mají splněno… Všechny zbraně z celého Západu shořely na Ukrajině. Který vojenský teoretik vyřknul poučku, že nejprve je třeba zničit ozbrojené síly nepřítele a pak si už můžete dělat, co chcete? On ten Gerasimov asi nebude marnej… dokázal zařídit, aby se Evropa dokonale odzbrojila, ale zároveň nezmobilizovala průmysl a nepřešla na válečnou výrobu. Dokázal zařídit, že Američany už tahle válka přestává bavit. Dokázal zařídit, že se v Kyjevě začínají hádat jak psi. A náš majnstrým právě zjistil, že Rus má vojáků, munice, nafty i jídla víc než dost, Putin je pořád populární a ve světě ho mají rádi mnohem víc než nás. S překvapením zjišťují, že Rus od začátku nebojoval naplno. Aktivoval k boji jeden vojenský okruh. Ještě jich má pět. Už staví provokativní bilbórdy u hranic s Lotyšskem. Ruskojazyčná území na Ukrajině má víceméně obsazená. A Evropa je spálená předlužená krajina aniž by sem letěl jediný Iskander…

Teď už si to jenom vyžereme až do dna. A rovnou říkám, pokud nám dál budou vládnout ti, kteří nás do tohoto průseru dostali, tak v něm zůstaneme až po krk.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle agentovné alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (481 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

...To Putin nepotřebuje. Ten potřebuje v čele EU debily, potřebuje, aby je podporovali další debilové, potřebuje, aby se Evropa zahltila miliony nekompatibilních migrantů, potřebuje, aby z toho mladí a blbí byli nadšení….“

To je tak, když bezmozci typu naší vlády řídí bezmozky typu našich (jejich) voličů.

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (152 hlasů)

To je přece jasná věc, vůbec nejde o Ukrajinu a už vůbec nejde o Ukrajince. Tedy  vlastně  jde, ale ve zcela opačném smyslu, než ZLOČINCI  deklarují.  Jde o to mít na Ukrajině sféru svého vlivu. Jde o to vyvraždit co nejvíce Slovanů. Jde o to  zlikvidovat, co zlikvidovat lze. 

Smutné je, že Ukrajinci skočili na špek, že uvěřili lžím  a že se Slované vyvražďují navzájem. 

A co se týče  zničení našich zbraní a vlastně většiny zbraní v celé Evropě .....  velice se obávám, že to je součást plánu. Nebo že by  j elity  byli takoví blbci? Ne, tomu se nechce uvěřit.

-------------------

Jsme v prekérní situaci - do voleb je příliš daleko. Ale i kdyby byly volby blízko,  příliš mnoho lidí u nás se má zatím ještě příliš dobře, takže doslova spí v narkotickém  liberálním deliriu. A až se proberou, budou čumět jako puci, že kolem dokola je spálená země ...

Průměrný počet slepic: 4.9 (75 hlasů)

není Slovan

Průměrný počet slepic: 4.8 (19 hlasů)

Májo, dovolím si oponovat.  

Sebranka nahoře nejsou bezmozky,  plní zadání s pilností "papežštější než papež".  Je to cílený  proces, je to naplánované. Sebranka nahoře velice dobře  ví, co dělá. 

Za  bezmozky  bych označil většinovou populaci a vůbec to nesouvisí s dosaženým vzděláním. A  já se bezmozkům  nedivím:  dvě malé děti, hypotéka na dům, dvě auta na leasing, občas odletět na  dovolenou, ... tak se prostě musíte docela snažit a fakt nemáte energii, čas a ani chuť  si po večerech číst články o konspiračních teoriích. 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (45 hlasů)

Bobo, já jsem ještě neviděla vládu, která by chtěla zničit svůj vlastní národ, ve kterém sami žijí... Nebo snad všichni chtějí někam emigrovat? Tam to nebude jiné a nemůžou počítat s tím, že se o ně někdo jiný bude starat poté, co splní rozkaz (byť si řádně "nasušili"). Já si taky nečetla články o konspiračních teoriích, začala jsem se o to zajímat teprve nedávno, když bylo evidentní z každého jejich hovoru v televizi (to jsem na zprávy do té doby ještě koukala), že jim jde jen o koryta, jsou v EP pro smích, a že plní rozkazy proti vlastnímu národu (Slováci taky prohlédli dřív než my, v Bruselu se ozývali, ti naši si nedovolili vyjít s ostrým proslovem..). Mí, dříve přátelé na stejné vlně, nic splácet nemusí, ale když se sejdeme, jsme mezi nimi s přítelem za bílé vrány, klidně řeknou, že obhajujeme fašisty a jsme proruský..., tedy všechno úplně naopak. Neomlouvá je ani to, že jsou všichni Pražáci. Mají vůbec mozek...?

Průměrný počet slepic: 4.8 (41 hlas)
Trvalý odkaz

ZA CO VLASTNĚ PADLO PŘES MILIÓN UKRAJINCŮ?!? / Václav Umlauf:

Ukrajina je vylidněná víc, než za stalinského hladomoru ve 30. letech. A válku s Ruskem už prohráli, ale Západ jim to zapomněl říct. A do NATO je nevezmou a do EU taky ne. Takže Západ prodal Ukrajinu stejně jako Československo v Mnichově.

Volal mi kamarád, protože byl v hospodě, kde se včera díval na TV Nova a dostal šok. Zelenský byl minulý týden opěvován jako vítěz nad Rusy. Jenže ten kámoš od té doby nebyl v hospodě. Šel na pivo až včera, a to byl Zelenský proklínán jako ten, který všechno zkopal. Vysvětlil jsem mu, že má na bednu čučet každý den, jako všichni normální ovčané. Ti mají díky pravidelnému průplachu mozků paměť zvíci mladého telete na pastvě. A už se ničemu nediví, ani tomu dvojitému agentovi jménem PePa, kterého zvolili do hradní stráže.

Poradil jsem mu, že má číst web zvaný e-republika, kde jsme prohlásili Ukrajinu za poraženou už v roce 2014 (Po masakru v Oděse již není cesty zpět). Pak by byl skoro 10 let v klidu, mohl sedět u piva. Ty vyplašenky padající z TV Nova by na něj neměly žádný zhoubný vliv.

Takže se ptejme: Za co padlo přes milión Ukrajinců v proxy-válce NATO versus Rusko? Nulandová slibovala zelenému puči na Majdanu, že půjdou do NATO a do EU (USA investovaly do „demokratizace“ Ukrajiny 5 miliard dolarů). Je to stejné jako když vypráskaní klausovci slibovali všem mercedes pro privatizaci. Ale nemýlili se, milí hoši. Někteří ho mají, stejně jako někteří mafiáni na Ukrajině profitovali na jednom miliónu mrtvých a zhruba deseti miliónech emigrantů, tj. ze 45 mil. obyvatel na současných cca 35 miliónů. Ukrajina je vylidněná víc, než za stalinského hladomoru ve 30. letech. A válku s Ruskem už prohráli, ale Západ jim to zapomněl říct. A do NATO je nevezmou a do EU taky ne. Takže Západ prodal Ukrajinu stejně jako Československo v Mnichově, nic nového pod sluncem. Na řadě je východní Evropa, která má pochodovat na Stalingrad, také nic nového pod sluncem.

Výhody historie pro normální život

Nejsme lidé s kognitivními schopnostmi Bidena, či paměťovou stopou krav na pastvě. Náš web sleduje historické dění pořádně. S odstupem 10 let je možné konstatovat, jak jsme věci viděli...

EU StoltenbergUkrajinská fronta se hroutí z jednoduchého důvodu. Antiruští borci nemají čím střílet, protože USA milují jen happy end. A navíc jen takový, do kterým vrážejí minimum doláčů s maximálním ziskem….

Takže po Novém roce končíme, pánové, a zavíráme válečný US-krám pro Ukrajinu. Americká pozornost se přesunula na bojující Izrael. Sionisté nesmí prohrát, protože z toho by se impérium už nevzpamatovalo. Není lepší průvodce na cestě do ukrajinské záhuby, než je senátor Lindsey Graham. Tady jsou jeho zlatá slova o vztahu USA-Ukrajina, která je třeba číst po pořádku.

Začínáme od skvělé investice střílení Rusů ve slavné větě: „Rusové umírají a to je úplně nejlepší způsob, jak utratit naše dolary.“ Ale nakonec se to ukázalo jako špatná investice, protože se válka pod vedením NATO nějak zvrtla. Takže tady je druhý Graham, po Mnichovu.

Zlatá slova pana senátora, volně přeloženo: „Nejprve musíme pomoci sami sobě, a pak Ukrajině.“ To by měli opakovat naši fialoví pětikopytníci i ze spaní. Když říká takové moudro nový Kreml usazený ve Washingtonu, tak bychom to šupem měli v kolonii dělat také. A ten ďábelský Putin s autoportrétem na obálce imperiálního plátku The Economist bude na jaře 2025 vítat mírovou delegaci Ukrajinců při jednání o míru, alias o kapitulaci.

Bohužel to asi nebude v roce 2024, protože Rusové si prozatím dali asi jeden rok pohov při jednáních s Ukrajinou. Pro efekt je dobré porovnat obrázek v časopise „The Economist“ s ďábelským Putinem na tomto novém sci-fi, taktéž ďábelským. Problém s Ruskem je bohužel v tom, že díky blahodárnému embargu Západu se postavilo na vlastní nohy. Pak obrátilo své kroky na asijský Východ, místo na evropský Západ. Takže Rusové už asi nebudou žmoulat čepice,

Nuž, co naděláme. My zase máme ty větrníky a nenávist k Rusům, až dozelena. A naši šéfové jsou navíc hloupí, což je jasně vidět na tomto obrázku….

Bidenovi nějak nedošlo, že carské Rusko mělo jiné hranice, než teď. Stejně jako mu nedošlo, že vítat čínského prezidenta v sídle bývalé americké společnosti, která si z Číňanů udělala otroky při stavbě amerických železnic a dolování zlata v Sierra Nevadě, nebyl dobrý nápad. Kdo rozumí řeči těla, ten dobře pochopil, jak byl Si Ťin-pching naštvaný, protože se na Bidena ani jednou přímo nepodíval. Ale nové politické elity nebyly jedním promile vybrány pro svou inteligenci a vzdělání, ale pro jejich poslušnost.

Podívejte se na české fialové pětikopytníky. Ti borci tak nějak zapomněli lidem říci, že Ukrajina prohrála. Pak se normální lidi s minimální pamětí zbytečně plaší a telefonují mi. Důležité je, že Zelenského hoši mají vítr v plachtách, protože Dva bílí koně Zelenského koupili dvě luxusní jachty za 75 miliónů dolarů.

Zelenského dva proxy koupili na základě plné moci dvě jachty za více než 75 milionů dolarů v říjnu 2023. Jména jachet: Měl jsem štěstí (Lucky me) a Můj odkaz (My legacy). Jsou to hezká jména kocábek, hodná vlasteneckého prezidenta. Pomoc Západu tak nějak odplula, je na čase zvednout kotvy. Ale někdo je už nezvedne. Oficiálně podle Ukrajiny zatím zemřelo ve válce 1.200.000 Ukrajinců.

AUTOR: Václav Umlauf

7. prosince 2023

Telegram 👉 @cz24news

Průměrný počet slepic: 4.8 (120 hlasů)
Trvalý odkaz

který mi poskytl "křivé zprávy". Tedy jiné než náš mainstream. Jiné byly ruské oficiální, jiné byly ukrajinské oficiální, jiné byly od ruských blogerů a ještě jiné byly od blogerů ukrajinských. A jiné byly z Polska a zase jiné z Německa. Anglicky neumím, takže jenom citace anglických a amerických  zpráv ve výše zmíněných médiích. Dohromady to byl pěkný maglajz. Ale na začátku vojenských a násilných akcí (Oděské události, Majdan 2 atd.) jsem se po letech podíval do atlasu, jak je vlastně velké Rusko (RF) , jaké má osídlení a totéž jsem provedl s Ukrajinou. Ukrajina Rusko neporazí ani v koalici s  USA a za pomocí KoZa. A dostal jsem se do sporu s Marianem Kechlibarem, který argumentoval zastaralou organizací ruského vojska i státu. Nepřesvědčil mě. Měl jsem zprávy přímo z Ukrajiny i z Ruska a tak jsem si "zaprognózoval" (jen pocitově, s tím, že celý "chór" informací nemusí mít pravdu) ale rozloha, hospodářská síla a počet lidí byl daný.

Pozorovat "vědecky" válku je poněkud zvrhlá zábava. To není hokejový zápas, tam umírá spousta lidí a ničí se města "do placata". Ale jsem člověk pocitů - nakonec moje profese se zabývá vytvářením pocitů. Takže dneska odpoledne už Marian přiznal, že suma nepřesných, byť  "ozdrojovaných" informací nemusí být vždy správná. Inu - v jakých vodách lovíš, takový budeš mít úlovek. Takže to momentálně vypadá tak, jak jsem předpokládal loni na začátku podzimu. 

Ukrajina je po průchodu fronty hodně rozbitá, muži v přiměřeném věku jsou mrtví, zmrzačení nebo utekli. Na Západ, ale v nemalém množství i do Ruska. Holky taky. Teď se na Západě živí všelijak (německé prostitutky si stěžují, že ukrajinské jsou jednak mladší, hezčí a navíc jdou pod cenu). Velká území v západní části Ukrajiny už byly prodány "na stojato" západním společnostem a Číňanům - je tam nejúrodnější kus země v Evropě. Nebo jako úložiště toxického a možná i jaderného odpadu. (200 km2). Tisíce čtverečních kilometrů jsou zaminovány nebo posety nevybuchlou municí, Ty ztráty budou pokračovat i po válce. Tisíce dětí a zemědělců budou v příštích letech zabity nebo zmrzačeny. Jako ve Vietnamu nebo Afganistanu.

Rusko se díky válce značně zmodernizovalo, přizpůsobilo se válce, rozvinulo nové technologie a "rozhýbalo" vlastně celý průmysl i společnost. Car Putin (tak mu říkají sami Rusové) je diktátor stejný, jako byl Stalin. Všechno povoluje ON sám - nebo aspoň to tak vypadá. Když se uvádí do provozu nějaká dálnice, most nebo fabrika na drony, vždy v přímém přenosy žádají Vladimíra Vladimíroviče  o povolení spustit a provoz a on ho rád a s úsměvem v přímém přenosu dá. A hlídá si, aby mu v Rusku oligarchové neřerostli přes hlavu.

Ukrajinci, když pochopili, že na jednoho zabitého Rusa spotřebují cca čtyři mrtvé Ukrajince se soustřeďují na sabotáže, teroristické akce v hloubi ruského území, politické vraždy. Dělají je většinou naverbovaní Rusové, jsou odhalováni a jejich případy slouží Rusku jako výborná propaganda. To všechno Rusové vědí, ale opozice proti tomuto způsobu vedení státu není moc silná. Rusové ještě znají na rozdíl od KoZa patriotismus, byť mnohonárodní. Ale představa, že Putin bude pokračovat v tažení na Evropou" jak v poslední dny straší Američani a činovníci EU je trapná. Rusko nepotřebuje obsadit zbídačelou Evropu. To není konkurence. Rusko potřebuje sanitární kordon oddělující jeho svět od nás, západních zvrhlíků a podrazáků. S námi bude Rus obchodovat ne válčit. A USA, vědomo si pomalé, ale definitivní ztráty globálního vlivu se stane jenom běžnou velmocí, už nebude hegemonem a "světovým četníkem". 

Takže teď čekám na otáčení kormidlem mainstreamu a "vysvětlování" těch našich jestřábů, že to věděli, ale vzhledem k NATO a EU to nemohli říkat naplno. Tohle bude už třetí razantní změna kurzu za můj život. Jsem asi zlomyslný člověk - na některé "sebekritické projevy" se docela těším.

Jenže nám v Kotlince to asi moc platné nebude. Opozice, která tu existuje se opět požere mezi sebou, do vlády se nakooptují zase "zkušení a (všeho)schopní" a moc se toho asi nezmění.

No nic, je po půlnoci, tak jdu spát.

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (129 hlasů)

Přesně tak. Argument, že potom přijdou na řadu další země, které bude Rusko chtít obsadit, je informace tak pro pátou B, ale ne pro dospělé lidi. (jedině pro ty bezmozky)

Průměrný počet slepic: 4.8 (28 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

jako vy. Tentokrát Vidlák dost ujel. No patrně nikdy neslyšel o Ruském světu. Na rozdíl od Západu, Rusko války nevyvolává a nabádat čtenáře, aby si hledali čas na to vyzbrojit se a mít proti Putinovi stejně silnou armádu, signalizuje spíše 4B.

Průměrný počet slepic: 4.4 (11 hlasů)

Vyzbrojovat silnou armádu proti Rusku jsem taky nepochopila..., ale budiž... Poprvé jsem však nedala slepice.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Hezky popsáno bez obalu. Nicméně označení debilové mají své skryté pány, kteří je  řídí. Údajně je to malá skupina velmi bohatých rodin s vysokou inteligenci, která ovládá většinu světového obchodu.. Ti to museli vědět také. O co jim tedy ve skutečnosti jde ? 

 Jeden názor je, že pýcha jim  zatemnila  mozek  To už se stalo v historii vícekrát a někdy se šeredně spletli a vznikl celosvětový průser.

Druhý názor je, že na válkách  hodně vydělávají  a takový významný lokálně  omezeny konflikt je terno.  Jen aby se to nevymklo kontrole. 

Ale co ty pitomosti  jako greendeal, migrace, potlačení rodiny , snížení úrovně vzdělání ….Jde o snahu vybudovat na Západě novou totalitu se snadno ovladatelnou masou  a s jeho bohatstvím pak řídit svět ? 

Těžko říct, o co tady přesně jde. Co je jisté, my jsme pro ně pěšáci na šachovnici,  které není problém obětovat , viz Ukrajina. Jakmile pýcha spojena s touhou po zvyšování moci a zisku přeroste jistou mez,  mohou mocní začit nebezpečnou hru  s velkými ztrátami pěšáků.

Jediná naše šance je nebýt poslušni. To, že budeme figurkou na šachovnici mocných se nevyhneme. Jakou hru a s kým mocni  začnou  bude záležet na naši snadné ovladatelnosti. 

Važme  si našich stoletími ověřených  hodnot , braňme  se totální globalizaci a nenechme se ovlivňovat jednostranným   mainstreamem.  Jen tak budou mocni brát ohled na naše zájmy, žít v míru a být součást mocné Evropy  na kterou si nikdo netroufne. Mocná Evropa potřebuje levné energie, vlastní výrobu a technologie , silnou armádu. Respektovaná Evropa nebude poučovat a kázat, ale bude příkladem.

 

 

 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (78 hlasů)

O co jim ve skutečnosti jde...? Rozhodně ne o lidi, ty potřebují zredukovat (údajně na jednu zlatou miliardu) a samozřejmě o ještě větší bohatství, suroviny..., s čímž se už ani netají. To 1%  chce ovládat celý svět.

Průměrný počet slepic: 4.5 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

V souvislosti s Ruskem jsou tu skutečnosti, které libtardizovaný Západ nikdy nepochopil.

Prvním je skutečnost, že Putin není ani fašista, ani nácek, ale monarchista.  Zavilý monarchista, který se dopracoval na pozici nekorunovaného cara vší Rusi (včetně vší ukrajinských, jak se někde psalo, než autora zavřeli). Tudíž má imperiální ambice zcela v intencích ruských tradic a carských hranic.

Druhým nepochopeným problémem je skutečnost, že pro obyvatele Ruska byla na prvním místě Matka Vlast, pak car a teprve na konec všechno ostatní. Takže kecy nebožky Krvavé Madly o tom, jak je nespravedlivé, že má někdo mimo USA takové nerostné bohatství a tudíž by ho měl strejčkovi Samovi pustit nejlíp zadarmo + dělení Ruska unijními papaláši znamenaly pro obyvatele Ruska jediné - novou vlasteneckou válku, boj se Západem o holé přežití.

Třetím problémem bylo ignorování skutečnosti, že minimálně polovina obyvatel Ukrajiny má dvojí pas - třetina ruský a ta cca šestina nějakého unijního státu. A jejich genocida pomajdanovým kyjevským režimem je (vyjma Maďarska) v Unii vymlčována, hlavně že jsou terorizováni etniční Rusové. Ale když dělá ruská armáda Ukrajincům to, co Ukrajinci za nadšeného hýkání unijních libtardů dělali osm let menšinám, najednou je to genocida, za kterou odsoudil Putina mezinárodní tribunál. Přitom nejde o nic, než použití oblíbené americké metody řešení problémů, za kterou by mohli sedět skoro všichni američtí prezidenti snad vyjma Washingtona (ten by dle libtardů měl sedět za otrokářství), Lincolna a možná Trumpa (ale ten přece způsobil útok na Kapitol).

Tahle válka nezačala ani ruským útokem na Ukrajinu, ani Majdanem, ale ve chvíli, kdy Putin odmítl tancovat na americkou muziku. A tak Západ postavil nad brlohem ruského medvěda latrínu ze sankcí a propagandy a doufal, že za dvacet let se ji podaří naplnit dost na to, aby se medvěd utopil. A pro jistotu jako deklík použil Ukrajinu. Takže když medvěd vystartoval (kdo by se dobrovolně a rád utopil v žumpě?), zlikvidoval deklík a postaral se o to, aby alespoň unijní Západ spáchal harakiri formou grýndýlové a migrační genocidy vlastního původního obyvatelstva a utopil se tak v obsahu latríny, kterou si udělal z Ruska. A ruský medvěd? Možná se časem spáří s čínskou pandou, ale doufám, že narození výsledného hybridu se nedožiju, protože to bude bez ohledu na výsledek pěkná potvora.

Průměrný počet slepic: 4.8 (84 hlasů)

je už čistá Asie. Nesouhlas kultur. Spojenectví RF a PRC je dočasné (nastanou nové spory u Sibiř), ale k velké válce asi nedojde. Čína nějak ztrácí drive ze stejného  důvodu, jako USA a KoZa. Nelze stále růst.

Průměrný počet slepic: 4.1 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

Nejhorší je zbytečná válka.

Nyní zbytku Ukrajnců, ta rasově čistá, bezruskojazyčná, nacistická Okrajina, pořádně zhořkne v hubě. ;o/

Průměrný počet slepic: 5 (41 hlas)

Každá válka je nejhorší a každá válka je zbytečná. Člověk nebyl stvořen kvůli tomu, aby druhé zabíjel.

A potom, nedovedu si představit, že by existovala matka, která přišla ve válce o dítě a její bolest by utěšovala domněnka, že nešlo a válku zbytečnou. S takovým nesmyslem mohou přijít jen bezcitní propagandisté.

Jiří

Průměrný počet slepic: 4.9 (18 hlasů)

Řekl bych že všech 7 dětí porodila. Nikde ani náznakem jsem nenašel informaci že by některé byly adoptované.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

porodila dvojčata, všechny děti s profesorem medicíny, kterou taky vystudovala

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

Jedinou možností, jak válce předejít, je pěstovat v sobě lásku k bližnímu. 

Každé administrativní opatření, byť sebelepší - tedy i dobře fungující přímou demokracii - lze změnit. To proto, že je pouze výsledkem dohody mezi lidmi. A každá lidská dohoda může být lidmi zase změněna, případně zneplatněna. 

Avšak láska k druhému člověku není žádnou domluvou mezi lidmi. Je pravidlem, které nad lidmi ustanovil Bůh. Věřícím lidem je toto asi jasné, ale lidem nevěřícím bych pravidlo lásky k bližnímu připodobnil např. k zákonu o zemské přitažlivosti. Ten také není výsledkem dohody lidí, a přesto platí. Stejně tak platí Boží zákon o lásce k bližnímu.

Váš Jiří

PS.: Tím nechci říci, že důsledně uplatňovaná přímá demokracie (u nás  si ji tedy za současného stavu občanstva nedovedu představit) nemá větší schopnost zabránit společenským katastrofám, než tzv. demokracie zastupitelská. Totiž ta, která je snad úplně všude prolezlá korupcí a sobeckými zájmy jednotlivců a na celku parazitujícími skupinami "demokratů".

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Vzpomínáte si, jak zapáleně troubili na pochod Ukrajinců na Moskvu? Ten jejich otřepaný vtip že Rusko bývalo druhou nejsilnější armádou na světě a nyní je druhou nejsilnější armádou na Ukrajině?

Rozum a historické znalosti vyměnili za fanatické semknutí se nad propagandou. Argumenty těch střízlivějších nadšeně odbývali údajným proruským kolaborantsvím.

A víte jaká bude budoucnost těchto prostoduchých svazáků? Ukrajinci američanům docházejí. Takže na řadě v další zástupné válce USA proti Rusku budou oni. Blbí, zmanipulovatelní a nadržení jsou na to dost.

Ale jestli bude mít armáda složená povětšinou z nebinárních Alžbětek v další zástupné válce proti Rusku nějakou šanci??? ;o)

Průměrný počet slepic: 4.9 (45 hlasů)

naší propagandy. Není to tak. Těch "nácků" je na Ukrajině cca 20% ze zbylé populace a stále jich ubývá. Pobyt na frontě nebo pobyt na frontě někoho z rodiny je vynikající lék na sny o Velké Ukrajině. Tam se bude v blízké budoucnosti naopak řešit, kdo ji vlastně do té války namočil.

Až najdou viníka, tak ho utopí v Dněpru. A ten bude hučet a sténat jak se to zpívá ve známé písni. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (27 hlasů)

ČEZko patří mezi 4 - 5 nejsilněji fanaticky rusofóbních zemí, ačkoli tento směr (vládní diletanty) podporuje pouze 4% obyvatelstva. ;o)

Průměrný počet slepic: 4.9 (34 hlasů)
Trvalý odkaz

A tohle zdegenerovane myšlení sklízí v ČR úrodu. Lidl a Billa zakázaly prý na ochranu přírody prodej kaprů. Od renesance nejzákladnější artikl českých zemí je najednou pohroma? Úbytek rozumu padá strmě do hlubin. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (33 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

tak to ma byť. Proč by se měli Billa nebo Lídl montovat do prodeje kaprů a zvyšovat tak jejich cenu a současně okrádat rybáře?

(Stejně už kapra na Vánoce nejíme od doby. kdy umřel můj děda. Telecí řízek je lepší volba a neskočí vám aspoň do krku kost.)

Průměrný počet slepic: 4.3 (25 hlasů)

...... to je jak čaj bez rumu.

Sice zahřeje, ale nechutná. ;o)

Průměrný počet slepic: 4.8 (31 hlas)

Asi jsem to napsal málo přesně. Jmenované řetězce zakázaly prodej kaprů před svými obchody. Co je však na palici více, tak zrelativizovat zvyky půl tisíce let staré. Vy si klidně dejte na Vánoce psa nebo veverku, pokud míříte ausgerechnet k (N)novinkám a úchylkářům.

Průměrný počet slepic: 4.5 (26 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

té české nesnášenlivosti. Spojovat absenci kapra k stědovečeření (od roku cca 1972), a politické smýšlení?  Inu...

Z netu:

O tom, na kolik jsou zmíněné kroky obchodních řetězců a jejich starost o životní pohodu zvířat míněny vážně a nakolik může jít jen o marketingový tah s cílem zalíbit se konkrétnímu okruhu zákazníků, se můžeme jen dohadovat.

Průměrný počet slepic: 4.1 (10 hlasů)

Otíku, senzační film, rumunskej! Máš lístek? To musíš vidět! Ještě že jsem ti ho koupil, tumáš, ať nezmeškáš. Je to trochu cestopisný a trochu erotický, no já bych na to šel ještě jednou, ale nemůžu, musím se koukat na besedu o hovězím dobytku. 

***

A tím bych náš pokec ukončil.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Taky nejím kapra. Od dětství, když nám plaval ve vaně. Raději obalit tresku plus řízek (kuřecí potřít trochu česnekem, případně z panenky).

Průměrný počet slepic: 4.1 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Napiš k tomu něco prosím Vidláku ... Pokud to projde, jsme v prdeli ! "https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Mame-nejdrazsi-potraviny-a-vy-chcete-spacaky-ve-Snemovne-Fiala-ohlasil-korespondencni-volbu-A-je-zle-747318"

Průměrný počet slepic: 5 (28 hlasů)

To je samozřejmě zásah do Ústavy ČR, k čemuž nemá pětihnus dostatek hlasů. A že by podplatili 11 opozičních poslanců se mi nezdá jako dobrá úvaha.

Průměrný počet slepic: 4.9 (20 hlasů)

 

Korespondenční volba je na stole a pětikolka je odhodlaná jí protlačit. Z rekcí na články toho typu, kde jsem reagoval podobně jako zpravidla zde, se zákonitě ozvali příznivci "vládního návrhu", ale reakcí proti korespondenční volbě bylo podstatně víc. 

Jestliže se na podporu části opozice (očekávám že v opozici se možná najdou "jedinci" kteří opět ukáží své skutečné zájmy) nezvedne dostatečně silná vlna občanské nespokojenosti, projde ten zákon jako nahřátý nůž máslem a pětikolka se bude chválit, že má silnou občanskou podporu a zbylá opozice si jen tak z plezíru a opoziční povinnosti zahraje na opozici. 

Pokud by se snad dospělo k protestům "na ulici" mělo by to být spontánnější, než Středulova demonstrace.  

Průměrný počet slepic: 4.9 (18 hlasů)

korespondenční a elektronická volba je velká hrozba. Dá se snadněji zmanipulovat.

Průměrný počet slepic: 4.5 (16 hlasů)

In reply to by Starý Kocour

Trvalý odkaz

Poštovní cestou chodí 80% "podepsaných" hlasovacích lístků, a to nejen ze zahraničí, kde si naopak stěžují, že díky pomalé místní poště mnohde o své volební právo přicházejí. Až na pár drobných občasných problémů je tato možnost považována ze naprosto spolehlivou.

Nyní přichází druhá vlna testování elektronického hlasování, zatím jen v několika málo kantonech pro krajánky v zahraničí. Ale zejména švýcarští Piráti proti této možnosti velmi brojí. Nakonec by se takto mohli dostat i do EU, což by byl konec nejen přímé demokracie, ale i nízkých daní a vysokých platů.

Tajnost hlasování je přitom zachována, protože podpisem je signován pouze separátní doprovodný lístek, potvrzující příslušnost k seznamu voličů dané obce, zatímco hlasovací nebo volební lístky jsou zabaleny ve speciální menší obálce, vložené do větší poštovní. Při rozbalování členové obecní sčítací komise obálky s hlasovacími lístky nejprve vhodí do urny, která je rozpečetěna až odpoledne po hlasovacím dopoledni v neděli.

Průměrný počet slepic: 1.5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

 

 

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

jsme věděli od začátku všichni, nebo celá vládní koalice a snad všichni "chcimíři". Něco možná nevěděli, nebo odmítali vědět chciválkové a poblouznění obhájci pětikolky. O to je celý vývoj v té oblasti strašnější.

Ze strany vládní koalice je to o to strašnější, že jako marionety se nechávají vodit cizími zájmy, jsou ochotní likvidovat obranyschopnost i své země a přijímat opatření srovnatelná s vlastizradou. U PePa je to o to strašnější, že je jedním z nejinformovanějších a nejznalejších z hlediska politických přístupů a zejména jako vojenský odborník školený v socialistické armádě a přeškolený v NATO. Domnívám se, že politika naší vlády , její vnitřní a zahraniční politika s vývojem na Ukrajině souvisí přímo.

Víc e k tomu odmítám vyjadřovat, je to marmé.je to marné je to marné.

Jen jsem zvědavý na další vývoj. Několik se nás, mimo Sterzikovo téma, zmínilo na téma korespondenční volby, u které si jsou předkladatelé ústavního zákona nebezpečně jisti úspěchem. I tady "slyším trávu růst" a cítím přímou souvislost.

Až se to všechno, spolu s vývojem na Ukrajině nějak vyvrbí, bude potřeba tu část Evropy "revitalizovat". Už je v podstatě rozhodnuto, rozděleno. Soukromníci už mají část Ukrajiny dopředu rozebranou a budou mít peníze na obnovu k obrazu svému. To, co budou potřebovat, to budou zaměstnanci, kteří budou fyzicky tu obnovu řešit. Kdo si vyslechnul poslední ABJ s paní Lipavskou, mohl by si uvědomit, že nízká nezaměstnanost s níž operují naši vládní,  je trošku jiná, než se tvrdí. S vývojem neschopnosti domácí ekonomiky se to bude zhoršovat. Absolventi různých prapodivných škol s různým zaměřením neřešícím nic moc by si měli uvědomit, že práce bude dost, jen v jiných než jejich oborech. V konkrétních oborech ve strojírenství, montážní a stavební práce, svářeči a další a to především na Ukrajině. Budoucí dělníci toho druhu by se měli ptát hodně rychle svých dědů a pradědů, co to taková obnáší a to zejména ve složitých povětrnostních podmínkách, např. na území Ukrajiny, kde budou chybět dělníci zranění, nebo zabití na frontě, či žijící a pracující po celé Evropě. Práce tam bude rozhodně dost a nebude to práce na strojích 4. a vyšší generace. Je dost dědů, kteří na území Ruska a Ukrajiny hodně práce za všech povětrnostních podmínek odvedli.

Považujte to prosím za úvahu, která není ničím jiným podložená, než logikou nutného vývoje. Osobnosti, nebo nadnárodní společnosti dopředu nakupující provozy, nebo celá území na Ukrajině, budou zaměstnance a hlavně dělníky potřebovat. Sami budou jen organizovat a inkasovat.

Ukrajincům nezávidím, Ukrajinců je mi upřímně líto, protože jsem jich v životě za různých okolností poznal dost, stejně jako Rusů. Je jisté, že to co se událo je tragédie, kterou vyřeší čas. Ukrajina, ani Rusko se stěhovat nebude a oběma zemím nezbývá nic jiného, než dojít postupně k normálnějšímu sousedství. Je to přirozené stejně, jako je nepřirozený zájem zemí, které s Ukrajinou nesousedí a jejich mocným se vyplatilo a vyplatí i do budoucnosti mezi oba státy "zatloukat klín nenávisti".

Možná jsem nepsal o bojích, které probíhají a budou probíhat těžko odhadnutelnou dobu. Ale jsem si jistý že zájemců o "obnovu Ukrajiny bude víc než dost. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

ze sebe nechali udělat kokoty, sluhy vlivných rodin z USA. Však my k tomu taky nemáme daleko 😕

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

které se teď američtí demokrati snaží protlačit senátem, nejsou žádný drobáky. Pro UA cca 60 miliard $, v českých přes bilión..

Průměrný počet slepic: 3.2 (6 hlasů)

Americká čísla nevím, ale nedávno si na to v jedné diskuzi stěžoval Niall Ferguson. K těm levičákům to tak nějak patří, jak říkával (ne)blahé paměti jeden z předchozích škůdců české státnosti, t.č. v roli socdemáckého premiéra: "Zdroje tu pořád jsou".

Průměrný počet slepic: 2.5 (6 hlasů)

Ne všechny peníze posílané na Ukrajinu jak z USA tak z EU jsou darované. Ty peníze jsou půjčené a Ukrajina by je měla splácet. Samozřejmě že je splácet nebude, Jedině formou rozprodeje toho, co se ještě na Ukrajině dá zpeněžit.

Půjčka jak od USA, tak od EU je pro vedení těchto států přijatelnější než dar, protože se v celkové bilanci státu nepočítá. Je to podobné jako v Řecku. Jsou to půjčky u kterých se už předem nepočítá že budou splaceny ale to nesplacení se v celkové finanční bilanci států projeví až někdy v budoucnu, kdy už tu budou jiné vlády a ty ať si s tím poradí jak chtějí.

https://ct24.ceskatelevize.cz/clanek/svet/biden-podepsal-zakon-o-pujcce-a-pronajmu-ktery-zajisti-vsestrannou-pomoc-ukrajine-20973

Zákon o půjčce a „pronájmu“ na obranu demokracie na Ukrajině z roku 2022 umožní USA půjčovat nebo pronajímat Ukrajině vojenské vybavení.

 

 

https://www.consilium.europa.eu/cs/press/press-releases/2022/12/10/council-adopts-18-billion-assistance-to-ukraine/

Ukrajina se může na EU spolehnout. Budeme Ukrajinu nadále podporovat – a to i finančně –, dokud bude třeba. Díky legislativě, kterou jsme dnes přijali, může Ukrajina počítat s finanční pomocí ze strany EU po celý rok 2023. Legislativní balíček zajišťuje strukturální řešení pro finanční podporu Ukrajiny v roce 2023. Půjčky, které budou v roce 2023 Ukrajině poskytnuty, dosáhnou 18 miliard eur a bude s nimi spojen desetiletý odklad splácení. Většinu úrokových nákladů pokryjí členské státy prostřednictvím vnějších účelově vázaných příjmů. Záruky za tyto půjčky poskytne buď rozpočet EU, nebo členské státy.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Myslím si že Rusko o celou Ukrajinu nestojí. Vezme si jen tu část s převahou rusky mluvícího obyvatelstva a zbytek Ukrajiny nechá na starost EU.

Průměrný počet slepic: 4.6 (8 hlasů)