Potlesk na odchodnou

Autor

V tomto týdnu se objevila jedna malá bezvýznamná zpráva, která rychle zapadla a vzbudila pozdvižení jen mezi dezoláty. Armáda spálila kalendáře se svými armádními sportovci, protože si ti šmejdi dovolili se pomalovat symbolem míru. Toto neverbální sdělení vzbudilo odpor v nejvyšších armádních kruzích, protože když Řehka šturmuje do atomové války, nebudou mu jeho podřízení podkopávat vítěznou propagandu nějakým chcimírováním a hotové kalendáře (prý deset tisíc kusů) byly spáleny.

Nevíte, pálili to někde na place? Vysypali kalendáře na hromadu, polili benzínem, zapálili a nechali stát provinilce kolem, aby pěkně viděli, jak dopadnou nevhodné názory? Jásali u toho? Drželi proslov o neochvějných árijských hodnotách? Nebo to udělali někde potichu? Vyvezli kalendáře za někam na cvičiště a udělali si u toho požární cvičení? Nebo to odvezli do oficiální spalovny, aby náhodou neutrpělo naše ovzduší a řádně zaplatili poplatky za emise?

Mezi vojáky mě čte hodně lidí. Nebyl třeba někdo u toho pálení? Nezachránil někdo z popela alespoň ohořelý kousek toho kalendáře? Nabízím lahev mého nejlepšího portského a pozvání na zabijačku pro toho, kdo mi donese kus tohoto kalendáře. Ohořelý, zničený… to je jedno. Rád bych si ho uložil jako memento. Takhle totiž začíná každá totalita. Pálením knih. Pálením názorů. A později i pálením nositelů těchto názorů.

Zpráva o pálení těch kalendářů rychle zapadla. Průserů je tolik, že se o tom mluvilo ani ne půl dne. Pak už nastoupily valorizace důchodů, Vítek Rakušan v Karviné, Šafrovy texty o mrzké lůze, se kterou se nedá jednat (a která by snad ani neměla mít volební právo), pád letadla s ukrajinskými zajatci u Belgorodu, nedostatek munice v Rusku… eh, čo to tárám, nedóstatek munice na Ukrajině, protesty zemědělců všude kolem, kromě České republiky… Mě z toho pálení kalendářů ale hodně mrazilo.

Jestli nás do té války doženou, tak máte krásný milník, kdy začala. Války totiž nikdy nezačínají prvním výstřelem. Začínají mnohem dřív. Začínají dlouhým vytvářením podmínek pro válku. Nejprve bylo nutné v roce 2008 pozvat Ukrajinu a Gruzii do NATO i přes ruské protesty. Na Rusko není třeba brát ohled, každý stát si může dělat co chce… tedy, pokud jste na ruských hranicích. Běda, kdyby Mexiko na svém území povolilo základnu Ruska nebo Číny. To je totiž úplně něco jiného, než základna NATO na Ukrajině.

Mimochodem… nezačala ta debilizace školství u nás právě v roce 2008? K čemu vychovávat inženýry, techniky, soustružníky… k čemu vychovávat chytré a vzdělané lidi, k čemu vychovávat mládež ke kritickému myšlení, když budou dobří maximálně pro umírání v blátě při obsluze nějakého minometu? Nejlepší voják je ten, který nemyslí. Když myslí, tak má tendenci dávat na Telegram videa, jak odmítá splnit rozkaz. To dost kazí morálku a ztěžuje to odvádění dalších branců, kteří hrdinně padnou za NATO a evropské hodnoty.

Uplynulo ani ne dvacet let a pálení mírových kalendářů nikoho nevzrušuje. Především nevzrušuje ty pod třicet, kteří na bojišti ještě něco odbojují, než jim hodí z dronu granát na hlavu. Když Alena Schillerová řekne, že nechce národ připravovat na válku, ale chce žít v míru, nejvíc odsudků se jí dostalo od těch, kteří budou mobilizováni jako první. Koneckonců, šrapnelu je jedno, že roztrhá nějaké nebinární Alžbětko.

Knihy se už přepisují a zakazují. Cenzura jede na plné obrátky. Samozřejmě v zájmu nejvyššího dobra a Vítka Rakušana. Úřady pro kontrolu myšlení už vznikají, neosobní byrokratická mašinérie je zavedena. Mladí tleskají a radují se z toho. Nevědí, že v následujícím kroku jim na rameno pověsí flintu, na hlavu dají blembák a nechají je slavně padnout za vznešený tisíciletý cíl, který všechny jen zbídačí a za pár let se budou všichni snažit, aby se o něm nemluvilo.

Demokracie takhle z dějin odchází vždycky. Za potlesku. V záři hořících knih. Nikomu nechybí. Už aby šla. Potlesk na odchodnou demokracii je zároveň i potleskem na přivítanou válce. Stejně jen překáží a do našich hodnot vnáší defétismus a poraženectví. Sláva hrdinům, sláva jednotnému názoru, sláva vymytým mozkům, sláva stádovitosti, protože ze stáda se snadno udělá vojenský útvar. Když všichni střílí, střílej stejným směrem. K tomu stačí základní škola. Nač dělat rozvoj, nač stavět silnice a elektrárny. Nač stavět domy a továrny… na východní frontě to nikdo nebude potřebovat.

Pálily se kalendáře. Až jednou budeme přemýšlet, jak se to stalo, že válčíme s Ruskem, tak právě takhle se to stalo.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (478 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Zadávejte je prosím jako odpovědi na tento komentář, ať se někde neztratí mezi jinými.

Průměrný počet slepic: 4.1 (30 hlasů)

Poprvé jsem se s tím příběhem setkal ve filmovém zpracování. Pak jsem jej snad i četl v českém překladu, ale je to už tak dávno, že si z něj pamatuji pramálo. Asi bych se měl pochlapit a přečíst si jej v anglickém originále. (Souhlasím, jsem vejtaha :D)

Pokud někdo pochyboval o tom, že se tu zavádí totalita, vysílači signálů vyslali signál víc než jasný.

Průměrný počet slepic: 4.6 (104 hlasů)

a konec byl nadějný...

Průměrný počet slepic: 3.9 (29 hlasů)

Je to smutná naděje když v příběhu 451 Fahrhenheit se rozpoutá válka která zničí město s jadernými zbraněmi a přežije jen uprchlý na venkov hlavni hrdina Montag milovník knih povoláním hasič a skupina exilových milovníků knih bývalých intelektuálů kteří se pro záchranu literatury naučili nazpaměť knihy.

Příběh perfektně zapadá i do naší doby kde na venkově se nachází náš Vidlák který je téže milovník knih jako hlavni hrdina Montag a město kde žije žhář knih  generál Řehka to jest Praha je zničena z jadernými zbraněmi po válce kterou si tak moc přál šílený válečný štváč generál Řehka.
 

Průměrný počet slepic: 4.6 (70 hlasů)

:-) poprvé jsem ji četl na střední (jako doporučenou četbu osvícené profesorky češtiny), tak doporučím od R.Braedburyho i Marťanskou kroniku... a to je hnedle oslí můstek pro doporučení Hroznů hněvu J.Steinbecka, protože alespoň mě, tyto knihy napověděly něco o chování mocných v USA vůči slabším (obyvatelstvu) jak vlastním tak i v ostatních zemích světa. Platilo to v roce vydání knih a paltí stále.

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)

kyticka

Dobré ráno Včelko. Pár květinek Ti  posíláme a čekáme kdy se vrátíš mi všichni kteří Tě máme rádi. 

Nezapomínej že patříš do hlavní úderky našich Kydech.

Stejně rádi by jsme byli kdyby zase zde začali psát pan Olin a pan Inza který se také odmlčel.

hlavní úderka na našich Kydech viz zde:
 https://www.vidlakovykydy.cz/comment/2144535#comment-2144535

Průměrný počet slepic: 4.4 (75 hlasů)

Antoníne, tohle je typický příklad komentáře, ve kterém se o obsahu Vidlákova článku vůbec nemluví, měl tudíž jít níže.

Vy se vůbec stáváte expertem na špatné umisťování komentářů, stejně jako pod minulým článkem jste v obsahu odpovídal Zauberovi, ale vložil jste to jako odpověď na Ethanola, na nějž jste se už mnohokrát zavázal nereagovat.

Průměrný počet slepic: 3.4 (24 hlasů)

však oni se vrátí. Až vše přežvýkají, budou zpět.

Průměrný počet slepic: 3.7 (15 hlasů)

Přece tady nebudu číst ty anonymy, berrtardy, fijalovo svazáky a rozvědčíky, kteří nás opravdu nasírají až k reakci, místo přezíravého mlčení.

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

Bohužel libtardi se rozlezli všude. I na Vidlákových Kydech. Ale nenecháme ty zmetky vyhrát!

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

To že seznam.cz viz níže  zveřejnil že Fialův miliónek se ocitl v kampeličce to není náhoda. Fiala totiž bude brzo odstaven, bude odejit. Seznam jako hlavní úderka vládnoucích libtardů pochopil že slabý Fiala již libtardy neudrží u moci a tak mu podřezávají větev na které sedí. Jako náhradníka fialového Kazisvěta již propagují silného muže zakulence Rakušana který s těmi dezoláty pořádně zatočí. Již to potvrdil, on to s dezoláty umí. Máme se na co těšit. Vládnoucí totalita ještě více přitvrdí.

seznam o Fialův miliónek  viz zde:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-kauzy-fialovo-zapomenute-konto-premier-nepriznal-temer-milion-244059
 

Průměrný počet slepic: 4.5 (65 hlasů)

Toto je fotka se symbolem míru  na pažích sportovců která rozzuřila válečné štváče Černochovou a Řehku

fotka symbol miru

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (100 hlasů)

Ze spálení kalendáře je rozčarován autor fotografií Filip Komorous. Považuje jej za dokonale absurdní. Ve svém vyjádření na sociálních sítích nešetří kritikou.

Filip Komorous mezi jiné prohlásil: .... když se v demokratické zemi pálí kalendáře kvůli symbolu míru, tak je to hysterie, propaganda, omyl, chyba, nesoudnost, vlastní gól nebo co? Doufám, že nedojde k dalšímu zneužívání této situace a že to nikdo dál nezneužije proti sportovcům a zaměstnancům ASC Dukla. Dobrá, jsem tedy autorem páleného díla za Vlády, kterou jsem volil (jako prodemokratickou). ABSURDNÍ.
Bohužel, opakovaně volají z médií, ač se snažím spíš tlumit zájem o toto téma a nedávám k dispozici fotografie ani nepřistupují na delší hovory. Mediální sněhová koule se rozkutálela a nabaluje se samospádem....

celé prohlášení autora kalendáře viz zde:

https://www.filipfotograf.cz/absurdni-svet/
 

Průměrný počet slepic: 4.8 (81 hlas)

pár komentářů chcimírů proti chciválkům po debatě která se rozpoutala na seznam.cz před 2 dny 

Jiří Havel-Před 2 dny:   No tak Strachu, vy jste dobře "chycenej"! To je na léčbu vy chci-válku.Tak se seberte a máte možnost jít okamžitě válčit na UA ... sbohem! Připadá mi, že kdo chce dneska žít v míru, tak je okamžitě rusofil a nevím co ještě. To fakt nemáte v hlavě v pořádku! Já tedy válku nechci a ano, chci MÍR. P.S: a není jen tak náhodou štvaní do války v zákoně jako trestný čin ... "šíření poplašné zprávy" (§ 199 trestního zákona)

Jan Verner-Před 2 dny:   Jako před 1. světovou válkou, kdo neřinčel po boji, tak byl ostrakizován, zmlácen nebo zabit (Jean Jaurès) a po pár měsících ti samí bojovníci brečeli v zákopech hrůzou. Teď u nás nemálo zpovykaných a zmanipulovaných fanatiků pomalu bombarduje Moskvu. Jste novodobí šílenci vážení a poslal bych vás do těch zákopů aspoň na 5 minut, aby vás přešli roupi.

Jiří Buzický-Před 2 dny:   Gen. Řehku štve, že celý život dělá teoreticky něco, co  si zatím v praxi neužil. Jako by se kominík připravoval celý život vymetat a celý profesní život koukal na komín, kam zatím nevylezl. A tak gen. Řehka dělá vše proto, aby konečně teorii užil v praxi. A armádní sportovci? Chtěli si zarebelovat a pak stáhli ocas a s výmluvou si kalendáři zatopili. Inu, to máme hrdiny?!

Dominik Jachas-Před 2 dny:   když chceš mír, připravuj se na válku. vojáci se očividně na válku připravují, a to že chtějí mír je důvod, proč to dělají - neudělali nic špatnýho. jen totální vypatlanec CHCE aby do je ho země válka přišla, a on (resp. ještě radši někdo jiný) střílel. normální voják doufá, že v životě na nepřítele nevystřelí.

Pavel Tomášek-Před 2 dny:  Krasne to dokazuje zvracenost dnesniho mysleni, kdy je zakazovan symbol MIRU!!! Chapu pana Rehku, je to vojak, ten si preje valku, protoze rad strasi lidi a chce si hrat se zbranemi. Nechci valku a nebudu ji rozhodne propagovat jako nase vladni garnitura!! MAKE PEACE NOT WAR!!!✌️✌️

Aleš Novotný-Před 2 dny:   Ten symbol je především vnímán jako odpor proti válce, agresi a násilí, ten "širší kontext" je jen paranoidní fabulace. A proč by i voják nemohl odmítat válku? Že se připravuje na boj, ještě neznamená, že ho vítá. Za mě mají sportovci palec nahoru.

Josef Záhora-Před 2 dny:  Se nedivím, že se Řehka naštval, však on by válčil až by brečel .... ale samozřejmě z kanceláře, do zákopů by nešel 

Vladimír Zapletal-Před 2 dny:  spálili hotový kalendář?! naprostá zhovadilost, ale nepřekvapuje, když jsou v čele naší armády váleční fanatici Nukleární Řehka a Třetísvětová blondýna 👎

Pavel Tranžík-Před 2 dny:   Řehka není koloritem. Řehka je prachobyčejný kašpar, se kterým cvičí bývalá úřednice od bankovní přepážky jak s pouťovou opicí na gumě.

Jaroslav Drozd-Před 2 dny:   tak to se jednou vydrazi za neskutecne prachy..uz tem chcivalkum vadi i sportovci s mirovymy symboly

Milan Černý-Před 2 dny:   Generále Řehko a válečnice Černochová, pokud nenávidíte slovo mír, sbalte si kufry a jeďte válčit na Ukrajinu. Nestrašte národ válkou jen proto, aby ta ubohá Černochová mohla bezhlavě nakupovat předražené zbraně a letouny. Armáda, kde je pomalu více generálů a důstojníků než vojáků je nám stejně k ničemu.

Mirek Jelinek-Před 2 dny:     No to jsme to u nás dopracovali. Protijaderný znak a snaha o mír , lepší než válečná rétorika , hloupá prohlášení "jsme ve válce " a pod. Mír a mírová jednání to jsou málem sprosté snahy a protistátní činnost. Vy jste se ve vládě a u vládou obsazených koryt úplně pomátli. Jsem z poválečné generace a tohle nehodlám mlčky poslouchat.

Martin Bronko-Před 2 dny:   Jak já jsem rád, že tam nežiju. Dobře to udělali kluci s tím znakem 👌. Jasně, pro Řehku to je osobní, když je členem představenstva skupiny Nemesis, co má v plánu vyrábět drony i pro potencionální další budoucí konflikty. Když každá válka sype tolik peněz, to je přece paráda. Mír už je v Česku sprosté slovo jak to tak vypadá. 👎

Průměrný počet slepic: 4.7 (82 hlasů)

Jo, když vládu volil jako prodemokratickou, tak ať se nediví. Tak to je, když někdo uvěří agresivním libtardům, kteří se sami prohlašují za jediné nositele a strážce demokracie, když přitom chtějí zavádět systém plný příkazů a omezení. Když považuje určité strany za nedemokratické, protože libtardi v médiích je za ně prohlašují, nebo proti nim pořádají mimoňské demonstrace. Čiň čertu dobře, peklem se ti odmění!

Takže Filipe Komorousi, sklidil jsi jen ovoce svých činů. My je naneštěstí sklízíme s tebou.

Průměrný počet slepic: 5 (43 hlasů)

Komorous je blb, který sice dobře pláče, ale na špatném hrobě.  Mně takových lidí líto není.

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

Kalendáře je asi škoda. Ale po přečtení vyznání voliče 5hnusů , věrného liberfašisty, mně toho pacholka Moci není líto ani trochu.  

Třeba dostane od Negrochový lepší zakázku, kalendář válečných hrdinů Ukraruska se sochami jejich vzorů 2.sv. války. Nebo vítězných zbraní darovaných ČR ukrajinské juntě.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

že takový kalendář vznikl. Je důkazem toho, že ne všichni vojáci jsou zmanipulovaní bezmozci. A Marfuša Černochová si klidně může trhnout nohou, alespoň ukázala o co jí jde.

Průměrný počet slepic: 4.9 (40 hlasů)

Kdo má zájem si prohlédnout celý kalendář, tak se nachází zde - https://denik.to/prohlednete-si-kompletni-hippies-armadni-kalendar-ktery-ministryne-cernochova-a-nacelnik-rehka-nechali-spalit/

Průměrný počet slepic: 4.7 (58 hlasů)

.. vytisknout na domácích tiskárnách a polepit jimi celou Českou republiku..

Stejně jako když nacisté v Mnichově popravili Sofii Schollovou, jejího bratra a další členy odbojové skupiny Bílá růže.. 

Spojenecké bombardéry zasypaly Německo výtisky jejich manifestu..

Průměrný počet slepic: 4.9 (37 hlasů)

Mně už to je jedno, Já už to nějak dožiju a mladí ať se z toho poserou ...

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

Včera byl na CT2 dokument  s názvem Dantova božská politika.  Je to jako přes  kopírák. Mocí opilý  francouzský král Filip  Sličný toužil tak vládnout, že se neštítil  okrást Templářské rytíře o jejich moc a bohatství.  Začal to údajně v pátek 13 a to mám po něm zůstalo. Dante napsal  Božskou komedii, kde mimo jiné poukazuje na Pýchu jako lidskou vlastnost  schopnou páchat to největší zlo. 

Je to tu opět. Pálení kalendáře ukazuje na “lepší” jedince, kteří vědí co je pro nás správné . Tvrdí, že je to řád  postavený na pravidlech. Jaká jsou to pravidla? To co se  jim  právě hodí, to  platí !   Viz postřeh K. Havlíčka :

https://x.com/KarelHavlicek_/status/1748999891357937974?s=20

 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.4 (47 hlasů)
Trvalý odkaz

Proč naši vojáci propagují mír?

Protože (mimo obvyklé důvody) znají skutečný (tristní) stav našich prakticky neexistujících ozbrojených sil. Realita je bohužel pod rozlišovací schopnosti genštábu a a jeho BSE pozitivní ministryně. Hlavně, že se pokouší protlačit de facto genocidní novelu branného zákona....

Průměrný počet slepic: 4.9 (49 hlasů)
Trvalý odkaz

Válečná hysterie a touha západních papalášů dokázat to na čem pohořela Osmanská říše, napoleonská Francie i hitlerovské Německo dosahuje maxima. Jakékoli projevy pacifismu nebo dokonce defétismu jsou považovány za vlastizradu.

Ukrajinci nám ukazují jaký to má důvod a co nás čeká. Udělají z nás (tedy prakticky pouze ze Slovanů) stejně jako z Ukrajinců válečné otroky a naženou nás násilím na východní frontu.

Vše pro větší slávu a nový životní prostor "vyspělého" západu. ;o)

Průměrný počet slepic: 4.5 (56 hlasů)
Trvalý odkaz

korespodacni volby

Průměrný počet slepic: 4.8 (76 hlasů)
Trvalý odkaz

Pokud by si mládenci na těla namalovali jaderné výbuchy, tak to už by prošlo?

Průměrný počet slepic: 4.7 (32 hlasů)
Trvalý odkaz

a přede mnou stará paní. S třesoucíma rukama dala lékarníci peníze a pak stála a dlouho, dlouho prohlížela ten účet... Já vám za sebe povím, že je mi z Fialy na zvracení. A ještě zvlášť z "křesťanských demokratů". Co to jsou za lidi. Hyeny? Kdo tuhle pakáž může volit? Sobě na platy nesáhli, vyhazují miliardy na válku a lidem, kteří tuhle zem vybudovali seberou i těch pár korun....Fuj ODS i s celou tou "demokratickou" verbeží.

Průměrný počet slepic: 4.8 (69 hlasů)

Sice ta vetchá důchodkyně přišla o část důchodu a celkově zdražily léky, ale zase jí umožní i po smrti dlouhá desetiletí korespondenčně volit. ;o)

Průměrný počet slepic: 4.2 (46 hlasů)

že Vidlák zde již mnohokrát napsal, že lidi si celý život spořili na důchod a stát je pak okrádá.

Rád bych upozornil, že když platíte v produktivním věku sociálce, tak díky tomu, že máme průběžný důchodový systém, neuspoříte si tím ani korunu. Všechno sežere systém. A díky demografické situaci je těch, co platí, čím dál míň a díky zlotřilému zdravotnictví je těch, kterým má být placeno, čím dál víc. A jednoduchá matematika nám říká, že tento systém začne haprovat.

Nerozporuji, že důchodcům, kterým je víc jak 80, tak ti byli udržováni v bláhové naději, že se jednou stát postará. Ale ti, kteří šli do důchodu nedávno, ti už měli mnoho a mnoho let informace, že to taková pohůdka pak asi nebude. Takže mnozí z nich nemuseli každý rok strávit dovču v Chorvatsku a mít větší televizor, než soused, měli možnost sem tam něco investovat na svojí budoucnost. Pokud to neudělali a spoléhali se na jiné a dnes jsou rozčarováni, a místo uheráku si musí koupit babišův bezmasý salám, mám se snad nad nimi dojímat?

Tak a teď mě můžete rozcupovat na hadry, jelikož mi je to jedno, páč za chvíli odjíždím na abiturienský večírek se spolužáky z lodní průmyslovky a tady dnes večír nebudu.

Průměrný počet slepic: 1.7 (42 hlasů)

Jste uplně vedle. Ten problém s babičkou a jejími léky  není to o čem píšete, ale o tom, že Fiala se mstí důchodcům za volbu Babiše. Téměř 300 mld schodku způsobené chtěnou chybou zastropvání cen energií je 15x větší suma, než ta co byla ukradena důchodcům. A mohl bych pokračovat dále ... Jinak Vám přeji 30 minutové přepočítávání účtenky v lékarně do zbytku existence.

Průměrný počet slepic: 4.6 (33 hlasů)

Z příběhu té babičky jste vyvodil, že byla zdrcena cenou doplatků.

Ono to ale mohlo být i tak, že babičky v pokročilém věku už mají slabší zrak a ta písmena jsou dnes čím dál menší, takže třeba té babičce prostě jen déle trvalo, než to přečetla.

Vy jste z toho vyprodukoval dojemný příběh, já navrhl něco jiného, ale pravdu zná pouze ta babička, které se ale asi nezeptáme, kdo z nás dvou měl pravdu.

Průměrný počet slepic: 1.6 (35 hlasů)

Já myslím, že si stačí vzpomenout na poslední návštěvu v lékárně. Nemusíte pak přemýšlet nad tím, jestli měla babička špatný zrak, nebo byla zdrcená sumou, kterou musela zaplatit. No ale, pokud jste zdravý a lékárnu jenom míjíte, tak to klidně sveďte na slabý zrak. Je to stejné jako o tom sytém, co nevěří hladovému.
Příjemný zbytek dne :-)

Průměrný počet slepic: 4.6 (23 hlasů)

spoření při 17% imflace

Průměrný počet slepic: 4.7 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

Velmi zdařilý článek o prasárnách posledních dnů:

https://blisty.cz/art/117313-ustavni-soud-v-zalozne.html

Průměrný počet slepic: 4.2 (15 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

si nemyslím nic dobrého. V minulosti jasně prokázaly, za koho kopou. Ale tenhle článek je fakt dobrej. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (20 hlasů)

Protože je provozuje libtard Jan Čulík. Když pro něj psal Štěpán Kotrba, našly se tam kvalitní články aspoň od něj. A tenhle článek je dobrej, protože ho nenapsal Čulík.

Průměrný počet slepic: 4.7 (21 hlas)
Trvalý odkaz

     jenom připosraní zbabělí Češi zase jen nadávají v hospodách a na compech a čekají, že to za ně někdo vybojuje. 

https://cz24.news/zemedelci-z-cele-evropy-se-sejdou-v-bruselu-aby-protestovali-proti-nicive-politice-green-dealu/

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (17 hlasů)

a kde bojuješ TY ??

Průměrný počet slepic: 2.5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

dobytek demokratickej

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

Bylo by hezčí kdyby jsi zmenšil přidanou foto, dá se lépe číst. Tak to dělám já.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

ale na telefonu to nejde

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

demokratickej

Průměrný počet slepic: 4.4 (18 hlasů)