Předměty doličné...

Autor

Přátelé, říkám to nerad, ale tento týden jsem se dopracoval k naprosto stejnému pocitu jako na podzim 2021, kdy jsem začal psát o tom, že na Ukrajině jsou splněny všechny podmínky pro válku. Navzdory tehdejším odborníkům, kteří tvrdili, že se to nestane. Můj pocit tehdy pramenil z toho, jak se na Ukrajině takřka ze dne na den změnily mediální narativy a zakrátko jsem je slyšel z úst mých příbuzných, kteří tamní televizní kanály konzumovali.

Najednou se tam totiž válka stala přípustnou a vlastně žádoucí a zřejmě i v Rusku se dopracovali k názoru, že do střetu s Ukrajinou (a NATO) prostě půjdou bez ohledu na následky.

Dnes mám naprosto stejný pocit ze změny mediálního narativu u nás. Najednou se začalo mluvit o vyslání našich vojáků na Ukrajinu… samozřejmě tam budou jen dělat výcvik, či tak něco. Začal to prosazovat Macron a i když to další politici odmítli, ukázalo se, že existují mapy a plány na rozmístění těchto vojáků. Od té doby všichni Alexové Švamberkové a ostatní vojenští analytici mluví o tom, že NATO je na nukleární válku vlastně dobře připraveno.

Jsou to ti stejní analytici, kteří poslední dva roky bagatelizovali sílu ruské armády a pokud na to někdo upozornil, nálepkovali ho jako kolaboranta.

Stále víc se mluví o tom, že je lepší jít do války teď, než Rus ještě více zesílí. To jsou mimochodem stejné argumenty, které měl Hitler, když připravoval plán Barbarossa. Zaútočit co nejdřív, než Stalin dokončí přestavbu Rudé armády. Zaútočit, než Rusové dobudují průmysl a obranné linie.

Američané z konfliktu dokonale vycouvali a vůbec bych se nedivil, kdyby se s Rusy rámcově a přes prostředníky domluvili, že případné atomovky budou lítat jen na evropská města. Pokud vůbec bude muset na atomovky dojít.

Političtí ratlíci v Lotyšsku či Estonsku už štěkají na plné obrátky a člověk z nich má pocit, že válka už vlastně začala.

Před dvěma roky Jana Černochová „zpražila“ senátorku Hamplovou, která se ptala, proč naše armáda necvičí Ukrajince na Ukrajině. Prý by to bylo zapojení do konfliktu. Jsme o dva roky dál a žádné mééédium na tento rozpor neupozornilo. Ani Jana Černochová tento předmět doličný vůbec nevytahuje, mlčí a vlastně s vysláním vojáků počítá. Ne, nepůjdou na Donbas. Budou Ukrajince cvičit ausgerechnet u hranic s Běloruskem. To není zapojení do konfliktu…

Tohle je první předmět doličný.

Zdá se, že jsme se vůbec nespletli, když jsme před rokem varovali, že Petr Pavel nás zatáhne do války… že tento prezident bude mobilizovat. Před rokem se nám pošklebovali, jak jsme hloupí a teď už se o tom naprosto otevřeně mluví.

Jako by naše věrchuška věděla něco, co my ještě nevíme. Jako by věděli, že ruská armáda se brzy pohne výrazně vpřed. Jako by věděli, že Ukrajina opravdu mele z posledního a stane se něco, co vše rapidně posune. Jako by věděli, kam doopravdy může ruská armáda dojít. Jako by věděli, že se už brzy někde v New York Times zveřejní skutečné ukrajinské ztráty a bude to šok.

Nemohu si pomoci, ale podle mě je v kuloárech už rozhodnuto. Vojáci na Ukrajinu půjdou. Mobilizace bude…

Jediné, co nevím, jak se na to bude dívat Putin… Bude to pro něj zapojení do konfliktu? Bude to brát jako důvod k otevření nukleárních raketových sil? Je domluvený s americkým deep state, že nechá na pokoji Chicago a oni nechají na pokoji Moskvu? Je připraven udělat nějaký demonstrativní jaderný úder na bezvýznamného člena NATO, třeba Estonsko? Nebo na Kyjev? Nebo na Prahu, když ho ten Fiala tak nějak sere?

Postupně o tom budu psát víc, teď si teprve třídím myšlenky a dávám si dohromady souvislosti, ale mám pocit, že začátek Třetí světové války už není v našich rukou. Naše pravda z Hradu a láska ze Strakovky se už rozhodla. Teď záleží, co si o tom bude myslet nepřítel. Ale evropští vojáci na Ukrajinu prostě půjdou.

Koneckonců, deník Echo přinesl zprávu, že kromě SPD, jsou všechny sněmovní strany pro debatu o našich vojácích na Ukrajině. ANO (ústy svého místopředsedy) také. Ale je to prý jen jeho soukromý názor… Předmět doličný číslo dvě…

Pevně doufám, že se tentokrát mýlím.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (385 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

.. Ten rozhovor německých generálů o bombardování Krymského mostu, co uniknul do světa, do toho hodil vidle. Generálové jsou více než kdo jiný cvičeni v tom, že "NEPŘÍTEL NASLOUCHÁ". Takovéto úvahy se probírají osobně, v bunkru ve sklepě generálního štábu, odstíněném proti všem možným odposlechům, a nedělá se z nich záznam ani zápis.

Další vidle do toho hodil Robert Fico, když svolal bezpečnostní radu státu. 

Němečtí politici byli donuceni zaujmout stanovisko, pokud nechtějí obnovení ruské okupační zóny v Německu. 

Nikoliv Praha, ale Mošnov, Čáslav a Pardubice jsou cíle pro bombardování, možná že ani nebude jaderné, přeci jen taková termonukleární bomba není zrovna levná záležitost. Rusko je připravené, a je to jen na nás, zda dovolíme našim politikům, aby nás vtáhnuli do války. V Praze nanejvýše nějaké to velitelské stanoviště, o kterém nic nevíme, ale v Moskvě určitě vědí, kde je..

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (127 hlasů)

Obnovení okupační zóny v Německu by asi těžko hrozilo, to už by dnes nikdo z NATO nedovolil a Rusové tam přijít, tak je válka natotata..  Jak jsem nedávno v souvislosti s tím vypovězením smlouvy četla, tak kdyby Němci něco vojenského proti Rusku podnikli (např. účast při útoku na Krymský most), Rusové by jim tam prý na revanš zlikvidovali mosty, komunikace..., taky natotata.

Průměrný počet slepic: 4.3 (56 hlasů)

naprosto s vámi souhlasím. Toto neustálé rozebírání a strašení všech vším, je naprosto k ničemu. A logickému myšlení se to nepřiblíží ani na míli.

Průměrný počet slepic: 4.3 (18 hlasů)

In reply to by menhira

Trvalý odkaz

Vždycky platí: "Doufejme v nejlepší, připravme se na nejhorší."

Průměrný počet slepic: 5 (23 hlasů)

Zdravím,

naprosto s vámi souhlasím! Platí: Doufejme....

Zvláště v době, kdy už několik let nic nevypovídá o tom, že by docházelo ke zlepšování situace ve světě, naopak šrouby se utahují! Pod kotlem se přitápí! Ať už nesmyslem gryndýl, energiemi, ekonomikou, různými konflikty, nesmyslnými požadavky prapodivníků a cílenou masáží a vymýváním hlav atd.!

 

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

že by bohatě stačilo zasáhnout Chotusice.... a i ta "Praha" bude ronit krokodýlí slzy. Bezpečně by nebylo ani v Černoušku. Jak byla velká Japonská města zasažená na úplném konci 2. SV?  Ty hračky, které použili tehdy Američané, byly setrvačníkovými autíčky, proti současným jaderným "kouskům". A i kdyby byly použity "nejhumánnější" drobečky, stále by to bylo něco, na co naše území není ani okrajově připraveno.

Nicméně chci doufat, stejně jako Vidlák v jeho poslední větě, můžeme doufat, že všechno bude jinak, že minimálně Putin, ale i mnozí další světoví politici dokáží na mnohé reagovat s podobným nadhledem, jako Slovenský premiér Fico ve vztahu k hloupoučkému protějšku v ČR a pro nás to dobře dopadne. Chci doufat, že političtí pozorovatelé a rozvědné služby v Rusku mají přehled a vědí, že nejspíš nejen podle "uznávaných" sociologických průzkumů, nejsou naši představitelé příčetní a nejednají za občany své země. Všeho do času, jak už jsem jinde uvedl, STAČILO už nestačí, nesmí zůstat samo.

Průměrný počet slepic: 4.7 (63 hlasů)
Trvalý odkaz

Amíci vyprovokovali válku, jako zajíci utekli z Afghánu a svoji prohru si kompenzovali další akcí, tentokrát proti Rusku. Nakonec si to ještě drze zařídí tak, aby za ně Evropa tahala horké kaštany. Soros, Gates, Nulandka… nejsou víc než parta vychcaných ničemů, kterým nevadí zničení Evropy. Zarážející ale je, že sloužícím ratlíkům v evropských vládách to nevadí – ani za cenu sebezničení - žijí v domnění, že jich se to nedotkne, a kdyžtak včas nastartují připravené letadlo. Kdyby jim řekli, že musí potáhnout na Čínu nebo na Kima, budou zase jak hadroví paňáci souhlasit.

USA vedly od roku 1945 do roku 1990 celkem 124 rozsáhlých válek a vojenských intervencí, v průměru 2,8 krát ročně a od roku 1991 do roku 2003 přes 40 válek a vojenských intervencí v zámoří, v průměru 4 krát ročně.

Kdo je na této planetě světový agresor č. 1!

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (159 hlasů)

Ve svém prohlášení "Stydím se za to, že Německo je dnes nepřítelem Ruska" německý aktivista a podnikatel Kim Dotcom, prohlásil že USA je impérium zla , které od druhé světové války zabilo více než 20 milionů lidí ve 37 zemích obětích a Německo by mělo být vděčné Rusku za znovusjednocení naší země a posílení naší ekonomiky levnou energií , viz příspěvek zde:

https://www.vidlakovykydy.cz/index.php/comment/2149641#comment-2149641

Průměrný počet slepic: 4.7 (75 hlasů)

taková až patologická nenávist k Rusku a Rusům. Prakticky až do roku 1945 jsme s nimi neměli nic společného. Pominu-li účast našich legionářů na bojích proti bolševikům, po kterých jim bylo, tisíce kilometrů od domova, úplné hovno!

A co naši přátelé z nejvěrnějších - Němci, Francouzi, Britové nebo Američané? Ti nám neublížili? Kdo nás ve svém zájmu v Mnichově zradil a obětoval? Kdo nás šest let okupoval a kdo zavinil smrt více jak 300 000 Čechoslováků? Kdo nás bombardoval a pozabíjel a zranil tisíce lidí na jaře 1945?

Je snad "ruský" 21. srpen a 137 mrtvých za celých 20 let víc, než "německé" Lidice s 340 mrtvými? Trpěli jsme snad jako občané "okupovaného" státu? Měli jsme tu nějakého protektora, okupační správu? Přestali jsme být členským suverénním státem OSN? Ruku na srdce: co by se asi stalo, kdyby si třeba Španělé přáli "Madridské jaro"? Zachovalo by se NATO jinak než tehdy u nás VS?

Více než 60 let jsme ze SSSR a z Ruska kupovali ropu, plyn, železnou rudu a další suroviny doslova za pakatel. Už několik desetiletí bezchybně fungují jak švýcarské hodinky JE sovětského typu v Česku i na Slovensku (Jaslovské Bohunice, Mochovce, Dukovany, Temelín) a nikdy jsme nebyli kvůli tomu Rusy vydíráni. Vladimír Remek byl po Gagarinovi a Shepardovi třetím kosmonautem z celého světa. Třetím!

Přesto považuje naše vláda i nemálo občanů RF a Rusy za největšího nepřítele! Já to prostě nechápu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (53 hlasů)

DVĚ STĚ LET TERORISMU USA: Přehledný seznam všech amerických válečných zločinů, teroru a válek:
část 1: od 17. století do války ve Vietnamu a část 2: od války ve Vietnamu do současnosti  viz zde:

https://www.rodon.cz/print/clanek.php?id=3886

Průměrný počet slepic: 4.7 (63 hlasů)

mandelinku bramborovou, ve dvacátých letech dalšího století přitvrdili a instalovali nám vládu i s prezidentem a Ústavním soudem. Rád bych se pletl, když bych ten výčet rozšířil o část "parlamentní opoziční scény" (s ohledem na to, že údajně ANO je ochotno uvažovat o jednání v souvislostí s vysláním "vojenských poradců" na Ukrajinu). Nechci být srovnatelným informátorem s Aljošou Vondrou. "Někde" jsem to zahlédnul v "nějakých" zprávách.

Průměrný počet slepic: 4.7 (29 hlasů)

Když jsme byli malé děcka, soudružka učitelka do nás hustila, že ti zlí, zákeřní  a závistiví Američané nám do Evropy nasadili mandelinku bramborovou, aby poškodili naše socialistické zemědělství. Celý život jsem si myslel, že to byly pomluvy a propaganda. Ovšem v posledních několika letech, když vidím čeho všeho jsou schopni, tak už vůbec nepochybuji o tom, že nám sem mandelinku opravdu nasadili.

Podobně  to je s klíšťaty. Když jsme byli děcka, celé týdny  jsme běhali po lesích, váleli jsme se po loukách   a za celé léto  jsme jen  zcela  výjimečně někdo chytili klíště. A pokud se to už stalo, klíště se vytáhlo a nic se nedělo, vše bylo  OK.   Ovšem dnes chytnete klíště sotva šlápnete  mimo zpevněnou  cestu a klíšťata jsou od cca 80..90 let přenašeči velkého množství chorob, o kterých jsme dříve vůbec nevěděli,  že existují.  Aha, já zapomněl - globální oteplování, tím se to  všechno  vysvětluje ....  Ovšem konspirační teorie hovoří o tom, že klíšťata jsou geneticky modifikovaná tak, aby se množila mnohem rychleji než dřív a aby byla účinnější přenašeči infekcí. Vzhledem k tomu, že jiná konspirační teorie mluví o tom, že  ONI  chtějí nahnal obyvatelstvo do několika málo mega měst to zase docela zapadá do konceptu - pomocí klíšťat znemožní žití v přírodě .... 

Průměrný počet slepic: 4.9 (34 hlasů)

Stejně jako vy jsme se jako děti, jen v kraťasech a tričku od jara do podzimu váleli po trávě, stavěli v houštinách křoví bunkry. V letech 1969, 70, 71 jsme měli junácké tábory na Doláku a s klíšťaty problém nebyl. Kolikrát jsem už na to myslel, že si nepamatuji na nějaké případy a aféry s klíšťaty a ptám se sám sebe - Jak je to možné? Já jsem už desítky let na trávě neležel a přesto jich za léto několik chytnu.

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

Po celá staletí se zjara vypalovaly louky a kdejaký švajneraj vyhořel s tím. Uhořely užiteční broučci jako třeba klíště, sametka, psí blechy...

Takže teď máme zahrady, trávníky i louky plné užitečných broučků? Proč?

Protože zázračné kapičky na klíšťata už stojí tisíc Kč při funkčnosti 2 týdny. Klíště neupadne jako kdysi, ale zůstává zavrtané a chcípá pomalu dva dny. Že z něj netečou nemoci do těla bych věřil jedině Prymulovi a Flégrovi. Ti tomu fakt rozumí! Prodávají také léky na cokoliv.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

-------------------------------------------------

6700!!!

Takový je počet podpisů pod naším

otevřeným dopisem slovenskému

premiérovi Robert Fico přesně za 24 hodin

od jeho zveřejnění.

Přidejte se i Vy! Link naleznete zde:

https://stranapro.cz/otevreny-dopis-predsedovi-vlady.../

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (55 hlasů)
Trvalý odkaz

jen My sami jsme strůjci svého štěstí, nebo také neštěstí. Dobrou zprávou je, že v tuto chvíli se ještě neválčí. Stala se však další neodpustitelná chyba. Tentokrát vůči legitimně zvolené vládě našich nejbližších přátel, vůči Slovensku! Naše vláda nikdy neměla mandát od svých voličů, k odmítání jednání s legitimní vládou Slovenska. Není oprávněná se tak chovat. Ale zachovala se tak. Kdo ví, co udělá příště.  Dá se proto předpokládat, že Vidlákův pocit, tak jak ho v dnešním článku popisuje, je oprávněný. Chybí málo. Ale především chybí někdo, kdo takovému rozhodnutí  naší vládě zabrání. Jde o výhradně politickou záležitost. Řešení je také výhradně politické. Nemusíte souhlasit, ale jiná cesta není. Pokud se nepodaří v dohledné době, ještě včas, najít nové politické představitele, dopadne situace tak, jak tato současná politická reprezentace rozhodne.  Pokud někteří válku nechceme, musíme něco udělat. Moc možností nemáme. Ale  nikdo jiný to za nás neudělá. Jak se ukázalo při nedávných zemědělských protestech, velmi mnoho lidí realitu stále ignoruje. Co se děje kolem dost lidí nezajímá. Pro lidi, jako je Vidlák, je to nepochopitelné, ale dokud nepodaří nějaké budoucí politické reprezentaci vysvětlit, například nám pražákům, že pokud válka začne, židle v kanceláři žádného pražáka neochrání, tak žádný nezvedne zadek a na chystané demonstrace nepřijde.  Proto nedosáhneme na počet účastníků, který by dokázal stávající vládu zastavit. Pokud se vysvětlení podaří, přijdou lidé v dostatečném počtu, včetně nás pražáků a výsledek se dostaví.

Průměrný počet slepic: 4.8 (107 hlasů)

Problém je, že pořád je víc lidí, kteří koukají na zprávy v televizi, než těch, kteří hledají nějaké alternativní zdroje. Vidím to kolem sebe, je to marné, ti lidi netuší, že je někdo balamutí a jsou schopni se i hádat. Neradi si přiznávají, že nemají pravdu, a tu jejich "nabulíkovanou pravdu" je pro ně jednodušší přijmout než se probírat něčím méně dostupným, nenaservírovaným.    

Průměrný počet slepic: 4.8 (92 hlasů)

Někteří lidi vůbec nepřemýšlejí nad tím co vidí v televizi, jen konzumují obsah, který je většinou, podle zvolené stanice, více či méně zmanipulovaný.
Pak přijdou s blábolem, kterému věří a nepřipouští žádnou diskuzi.
A od covidu je to horší a horší.

A nevíme kolik je nás a kolik je jich.

Edit:
Ale když vidím počet negativních komentářů pod videem z Antonínova odkazu (díky) na dementního profesora (nějak se množí) Rychlíka, tak třeba svítá na lepší časy.

Průměrný počet slepic: 4.8 (60 hlasů)

provokuji mééédiááální scénu na SEZNAMu a jeho předsunuté hlídky M SEZNAM MÉDIUM. Snižuje se počet velmi ostrých reakcí, posouvá se množství "srdíček", přibývá reakcí, které jsou Zieglerům, Šídlům a několika dalším kulíškům nepříznivé.

Nepropadejme beznaději, může to být opět v E parlamentních volbách problematické, ale fialenky vadnou den ode dne a lidé musí prohlédnout. I ti, kteří se urputně bojí o SVOU práci.  

Průměrný počet slepic: 4.6 (21 hlas)

Takový sadomasochista zatím nejsem, abych se dobrovolně nořil do temných a smradlavých vod seznamu, takže díky za to.
Už jsem i zredukoval používání jejich emailu na minimum.

Na druhou stranu mě včera bavilo reagovat na praštěné komenty na Xku, jak by bylo fajn poslat naše vojáky na UA.

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)

I serešznam je třeba někdy číst:-)...

Není snad už toto alespoň malý posun k informování o realitě:-)?

Ale chápu vás, je to pro silné povahy se prokousat a najít zrnka té reality:-)...

https://www.seznam.cz/komentare/26782109-opily-ukrajinec-se-netrefil-z-kruhoveho-objezdu-na-silnici-prejel-pres-chodnik-a-narazil-do-stromu

 

Průměrný počet slepic: 5 (16 hlasů)

Obávám se, že vysvětlování moc nepomůže. Sama mám kolem sebe v Praze tolik lidí co jsou na "druhé straně", v rodině, v přátelích, v širším okruhu známých... A většinou se vyznačují silnou netolerancí až agresivitou, nepřístupností argumentům a také až nenávistí k odlišnému postoji, která jsou v nich pěstovány, podporovány ze všech stran. Případně pak nezájmem o "politické dění", styl "chceme si užívat", nechceme to řešit. Je to krátkozraké, je to i hloupé, ale je to tak. A dokonce i lidé, kteří jsou na druhé straně mají často "důležitější" věci než se něčeho zúčastnit a podpořit... Takže, kde brát? Vždyť i ti naši opozičníci si jedou každý svůj píseček a ač o tom stmelení všichni pořád mluvíme, nic se netmelí. A někoho silného, nějakou osobnost s vizí, které by se to podařilo z klobouku také asi najednou nevytáhneme. A čas se určitě krátí... a dějí se divné věci... velký souhlas s Vidlákovým rozborem!

Průměrný počet slepic: 4.8 (94 hlasů)

In reply to by Itkica

Trvalý odkaz

v Praze mohu potvrdit. Nejvíc mě se.. dráždí vrstevníci o kterých vím, co dělali celý život. Tady je to skutečně "koncentrát vlez...".

Tím víc si vážím lidí, kteří drží lajnu. Ne tu brněnské primátorky.

Průměrný počet slepic: 4.9 (19 hlasů)

In reply to by Vladimír Hejnic

Trvalý odkaz

Na tu lajnu to vypadá u celé pětikatastrofy! Ti si tu lajnu opravdu drží všechna čest! V minulých dnech strůjci jednoho průšvihu za druhým, Fico, zemědělci... A ani v neděli nedají pokoj. Tlusťounký lipáček nazve Babiše ohrožením pro bezpečnost země!

https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/2490798#utm_content=freshnews&utm_term=lipavsk%C3%BD%20babi%C5%A1%20ohro%C5%BEuje%20demokracii&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz

Další ohrožením bezpečnosti nazvou papeže za "bílou vlajku..."?

Zdá se to nepochopitelné... Jenže Praha. Tady je lidí místních i ze všech koutů, kteří se vidí u zdroje... Někteří z přesvědčení (vymývání hlav musí nést ovoce), jiní z prospěchu, jiní z hlouposti, další kombinací ze všeho... Navíc se mi u spousty lidí, spíše těch "starších", zdá že jaksi zamrzli v 89, kdy jsme byli plni naděje v lepší, která se však hodně rychle vytrácela, jenže oni to nějak nepobrali...

Všichni s ubíhající dobou a situací měníme názory (jak říká prezident Zeman, jen blbec nemění názory), ale nesmí to být veletoč! Takže i já si vážím těch konzistentních...

 

 

 

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Vím dobře o čem mluvíte, vím že je to těžké. Znám to z vlastní zkušenosti. Ale jiná možnost téměř neexistuje. Vlastně existuje ještě ta po příštích volbách. Dnes jsem zde napsal ještě jeden příspěvek.Vyjímečně. Týká se voleb v Portugalsku. Výsledek ještě neznám. Volby skončily před dvěma hodinami, ale Portugalci čekali na správného Lídra téměř padesát let. Nyní se Portugalsku pravděpodobně podařilo situaci konečně otočit. Před pěti roky vznikla pravicová strana Chega, která dnes v předčasných volbách pravděpodobně zvítězí. Takže jde to těžko, ale když se najde dobrý program, najde se i Lídr !

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

Rozumím co myslíte. Trochu se ale obávám, že my nemáme tolik času... Po příštích volbách... Myslím si, že už včera bylo pozdě, vždyť divočí čím dál šíleněji,  a to utahování šroubů jde rychle a nekompromisně, bo 108 a pokud ty korespondenční protlačí, můžou nám být volby asi jedno, bohužel. To už pak jedině snad zázrak. I to očekávání lídra, právě kvůli tomu času, nevidím moc nadějně. Ti se moc nerodí:-). Já za něj jednoznačně považuji Orbána a ten je teď na trhu opravdu jen jeden. Ale přiznám se, že situaci v Portugalsku vůbec neznám a ani nevím kam směřují, resp. s tím možným vítězem jak píšete. Asi by pro začátek stačilo, kdyby se ta naše opozice dokázala trochu zapřít a stmelit, aby byla důraznější a silnější...

Navzdory neporozumění mezi rodinou, přáteli atd. se snažím býti optimistkou v naději:-) a témata politiky a celkové situace musíme v určitých kruzích vynechávat, aby nedošlo k velkým rozkolům... Jde to napříč celou společností. Ale někteří kolem jsou "v pořádku",  a to pomáhá v té naději. Já ji tak trochu vidím v tom, že se to pohne někde jinde a my se přidáme jak je naším zvykem...

Ale na druhou stranu je teď situace dost jiná a pohnout se to také může jakkoli...tak doufám v dobrou verzi...

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Souhlasím, že něco udělat musíme, jinak můžeme skutečně skončit na východní frontě. Snažíme se šířit informace, apelovat na politiky, ale nikdo na nás nebere ohled a vláda si pořád jede tu svojí lajnu. Myslíme si, že věci vyřešíme tím, že se lépe zorganizujeme, ale neděje se tak. Snažíme se změnit systém, ale ten se měnit nehodlá. Chci říct, že si nemyslím, že by naše snažení mohlo přinést nějakou změnu dokud budeme poslušní. Kolega v práci říkával, že: "Na každou pí.ovinu musí být dva- ten kdo ji vymýšlí a ten, kdo na ní přistoupí". Z toho vyplývá, že všechno se děje jen proto, že na to přistupujeme. To MY jsme ta druhá část rovnice. Chci říct, že jediné řešení, které skutečně máme je BOJKOT. A to bojkot OSOBNÍ, kdy se vědomě rozhodneme nepřistupovat na jejich hru a vytrvat. Co je nám platné, když 70% lidí nesouhlasí s odvodama v průzkumech, ale jakmile je vyhlásí, tak všichni nastoupí. Nebudu se účastnit jakýchkoli odvodů, ani těch administrativních, přestože jsem v "jatečním" věku. Nenosil jsem roušky, nenechal se naočkovat, měl jsem sice problémy v podstatě všude, ale naučilo mě to snášet určité nepohodlí. Zkrátka to co budeme brzy potřebovat, bude osobní odvaha. To co fungovalo za kovidu bude fungovat i příště. Abych to uzavřel, tak platí: Nechceš roušky?- Nenos je !! Nechceš očkování? - Neočkuj se !! Nechceš umřít na východní frontě? - Nechoď na odvod !! Takhle prosté to je.....

Průměrný počet slepic: 4.7 (45 hlasů)

naprosto s vámi souhlasím. Ze všeho nejdůležitější je ten osobní bojkot. Tam začíná odpor vůči nepravostem, kterých se na nás vrchnost dopouští. Rozbory a strašení, to je jen mlácení prázdné slámy. Každý má ochraňovat především sebe, potom svou rodinu a když je takových většina, ochraňuje tím celý národ. Jak prosté.

Průměrný počet slepic: 4.4 (23 hlasů)

vše co jste zde uvedl dává smysl. Je to tak v pořádku. Jste zřejmě rozhodný a rozhodnutý člověk. Víte co Vám vyhovuje a co chcete. Berete svůj život do svých rukou. Každý takový člověk si zaslouží úctu.

Dovolím si přidat ještě jednu větu. Když budou jakékoliv volby, půjdu volit, ale nebudu volit voly. 

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Dnes opravdu platí, že čím víc titulů, tím větší blbec!!! To potvrzuje i osoba Jan Rychlík, profesor, historik, Ústav českých dějin FF UK Praha který pro Český rozhlas Plus prohlásil "Doufám , že vojáci NATO na Ukrajinu nakonec pojedou. Říct „ne“ by byla zásadní chyba" viz níže 26minutove video na youtube.

Nestojí za to "se nervovat" a poslouchat ty šílené bláboly a válečné štvaní tohoto "profesora". Za to stojí si přečíst komentáře uživatelů jak na tohoto válečného profesorského štváče  lidi nadávají.

video zde: https://www.youtube.com/watch?v=0ry9raV8biY 
 

Průměrný počet slepic: 4.8 (58 hlasů)
Trvalý odkaz

Když v září 2015 Rusové přiletěli do Sýrie zachraňovat Assada, projevilo se to takto: místní silnice spojující vrtulníkový portál s vládním bunkrem byla náhle oplocena a hlídána 24 hodin denně kamerami i vojáky.

Zatím se tam se psy v pohodě dá projít, ale přesto se něco děje: pracovníci firmy, provádějící v areálu údržbu, byli tento týden velmi vytíženi a mluvili, že nestíhají ...

Průměrný počet slepic: 4.1 (37 hlasů)
Trvalý odkaz

..nás prý Babiš "strašil válkou".
Dnes už je to normální téma.
A zítra nás tam generál rozvědčík klidně pošle.
Inu co si národ zvolil, to má. :/


Průměrný počet slepic: 4.8 (74 hlasů)

babes na valce cr

ČESKO: Bývalý premiér Andrej Babiš nesouhlasí s vysláním vojáků na Ukrajinu. Ve svém komentáři se i důrazně ohradil proti tomu, že je označován za válečného štváče. „Obviňovali mě, že jsem válečný štváč, že jen vyvolávám paniku a straším děti. Po roce se moje slova nejen naplňují, ale také se ukazuje, že moje billboardy byly proti dnešní realitě slabý odvar,“ napsal v komentáři pro MF DNES.

„Pamatujete si, jak mě novináři loni v lednu během prezidentské kampaně kritizovali za billboardy, kde na jednom bylo napsáno, že nezavleču Českou republiku do války, a na druhém, že generál nevěří v mír? Obviňovali mě, že jsem válečný štváč, že jen vyvolávám paniku a straším děti. Po roce se moje slova nejen naplňují, ale také se ukazuje, že moje billboardy byly proti dnešní realitě slabý odvar,“ komentuje šéf hnutí ANO současné kroky vlády.

Babiš dále připomíná významné kroky v otázkách bezpečnosti, o kterých hovoří nejen ministryně obrany Jana Černochová, ale i šéf armády Karel Řehka.

„Nákup munice a zbraní, znovuzavedení povinné vojenské služby, odvody a teď i vyslání vojáků NATO na Ukrajinu. Nemine týden, aby někdo – prezident, premiér, ministryně obrany nebo náčelník generálního štábu – nepřiložil pod kotel. To, jak soustavně a samozřejmě mluví o válce, ve mně vyvolává neodbytný pocit, jako by nás salámovou metodou připravovali na zapojení České republiky do konfliktu na Ukrajině,“ dodal.

„Řinčení zbraněmi“

„Jen považte, co všechno jsme si od nich zatím vyslechli. Premiér Petr Fiala nedlouho po začátku ruské agrese mluvil o tom, že i my jsme ve válce, a také hovořil o zavedení válečné daně. Ministryně obrany Jana Černochová prohlásila, že Ukrajina není jediný cíl Ruska a že se musíme připravit na dlouhotrvající obrannou válku. Prezident Petr Pavel má za to, že trvalý mír je iluze, nedávno kývl na administrativní odvody a před pár dny po setkání s francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem podpořil debatu o vyslání vojáků NATO na Ukrajinu (zatím) za účelem výcviku tamních vojáků. Přeborníkem na strašení lidí je pak především náčelník generálního štábu české armády Karel Řehka, který si svoji práci vojáka plete s rolí politika,“ komentoval šéf hnutí ANO.

Řehku kritizuje i za slova o obnovení vojny. „Od války na Ukrajině nedovede držet jazyk za zuby a fantazíruje o povinné vojenské službě, mobilizaci považuje za normální věc, mluví o možné válce s Ruskem a veřejně vypráví, jak se armáda připravuje na jadernou válku. Pan premiér sice tvrdí, že se vyslání českých vojáků na Ukrajinu nechystá a že povinnou vojenskou službu jeho vláda nezavede, ale je třeba si uvědomit, že to říká člověk, který sliboval, že nebude zvyšovat daně, že nepřipustí migrační kvóty a že bude bojovat proti zákazu spalovacích motorů. Takže bych se nedivil vůbec ničemu,“ zdůraznil Babiš.

„Ať se ukážou politici“

„Debaty o vyslání vojáků NATO na Ukrajinu jsou pro mě zcela nepřípustné. Je to překročení pomyslné tenké červené linie. Nejdříve dodáváme zbraně a peníze, pak cvičíme ukrajinské vojáky, pak je začneme trénovat přímo na místě a pak to už je jen krůček k našemu přímému zapojení do války. Paralela se způsobem, jak USA zabředly do války ve Vietnamu, je až příliš nápadná. Tam to ale bylo o Agent Orange a napalmu, nikoli o uranu 235 a plutoniu 239. Místo toho, aby Macron s Pavlem uvažovali o vysílání vojáků Severoatlantické aliance na Ukrajinu, měli by se oba prezidenti zaměřit na to, jak přesvědčit druhou ukrajinskou armádu 650 tisíc mužů, kteří se ukrývají v Evropě, aby šli bránit svou vlast,“ dodal.

Babiš by uvítal v Praze mírová jednání. „Oba při svém setkání v Praze propásli historickou šanci na to, aby iniciovali – klidně v našem hlavním městě – mírovou konferenci, jak už o ní ostatně mluvil i ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Britský voják Harry Patch, který byl posledním žijícím účastníkem bojů v zákopech, kdysi na první světovou válku vzpomínal slovy: „Politici, kteří nás poslali do války, měli sami dostat zbraně a měli si své spory vyřešit mezi sebou místo toho, aby organizovali legalizovanou masovou vraždu,“ dodal ve svém komentáři Babiš.

zdroj: https://cz24.news/tenka-cervena-linie-kdo-chce-cesko-zavlect-do-valky-pta-se-babis/

Průměrný počet slepic: 4.7 (58 hlasů)

Andy, je to tak. To co bylo ještě nedávno "strašení", na to si začínáme zvykat. Macron jednou řekne NE, druhý den ANO..., Němci se nežinýrují na Rusy poslat vojenskou techniku, různé provokace nemají konce...., ale hlavně se prý "nestrašme, je to jen mlácení prázdné slámy...".   No, tak třeba jo, třeba nedojde Rusům trpělivost s Německou účastí ve válce a nebudeme se tedy muset "zbytečně strašit"- co na tom, že smlouva-nesmlouva, děje se toto:

Berlín - Německo předalo Ukrajině další balík zbrojní pomoci, který zahrnuje mimo jiné systém protivzdušné obrany Skynex, dva radary TRML-4D, střely pro protivzdušný systém Iris-T SLM, munici pro tanky Leopard 2 a bojová vozidla pěchoty Marder.  5.01.2024 České noviny

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (14 hlasů)

na to, že jim na začátku nechtěli dát ani přilby, je to slušný obrat.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

 Zaplatili Sověti, když kdysi podpořili Lenina. Zaplatili Němci když podpořili Hitlera.

A my zaplatíme za podporu politiků, kteří stojí v čele státu. Jako obvykle zaplatí i ti kteří tuto debilní sebranku nepodporují. Platí se nejen penězi ale i životy.

Průměrný počet slepic: 4.6 (44 hlasů)
Trvalý odkaz

který ví za co bojuje. Za CO bude bojovat voják NATO na Ukrajině?

Průměrný počet slepic: 4.6 (30 hlasů)

,,

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

kdy nebyl internet a každý nebyl vojenský expert a válečný analytik. Co se bude dít jsme se dozvěděli až ve chvíli, kdy se to dít začalo a na žádné coby, kdyby jsme si nehráli. Nedokázali bychom to změnit právě tak, jako to nedokážeme nyní a to se týká i událostí s kterými bychom alespoň trochu pohnout mohli (viz. zemědělské protesty). K čemu je vlastně dobré toto neustálé nervování všech těch, kteří nejsou zapíchaní a nevědomí?  Ti ostatní tomu stejně nevěří a někteří to i podporují. Nikdo neví, jak to ve skutečnosti je, takže se držme rčení, že se nic nejí tak horké, jak se to navaří a bude nám všem lépe.

Průměrný počet slepic: 3.9 (34 hlasů)

Není nic horšího, než když ve společnosti převládá jeden mylný názor, a nikdo mu neoponuje. Toho chce každá vládnoucí garnitura dosáhnout, proto taková snaha ovládnout všechny sdělovací prostředky, a nepustit do nich lidi s jiným názorem.

I když vím že názory zaslepených lidí nezměním žádným sebelepším argumentem, přesto jim budu říkat že pravdu nemají, a i když se jejich názor zdánlivě nemění, přece jen to že někdo má jiný názor je trochu ovlivní.

Je lepší zapálit malou svíčku, než jen nadávat na tmu.

Máte pravdu, že u mnoha problémů nevíme, jak to ve skutečnosti je, ale ono stačí když v mnoha případech víme, jak to není.

Průměrný počet slepic: 5 (31 hlas)

Tak se nenervujte a nepište o tom..., třeba vám bude lépe.

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

lumpove

Kdykoliv se zmíníme o tom, že dodržování velké části zákonů a nařízení je de facto podřízením se diktátu menšiny, ozve se mnoho hlasů hájících právní normy a jejich vzorné dodržování. Rozhodně nerozporujeme to, že určitá pravidla jsou třeba, ovšem pokud jste někdo z vás viděl kompletní sbírku zákonů, která je pouze střípkem v moři člověka omezujících opatření, musíte se zamyslet nad tím, v jakém systému žijete. Jestliže kdysi stačila lidem jedna kniha se základními pravidly, pak dnes jsme svázáni komplexně a svoboda je naprosto prázdný pojem.

  Velmi podstatnou záležitostí je to, kdo zákony vytváří. Jejich autory jsou od nepaměti vládnoucí složky jakéhokoliv společenství. Od pravěku pravidla určovaly rady starších ve spojení s náčelnickým ,,štábem“. Pravdou je, že kmen si zachovával jistá práva, a když bylo nejhůře, náčelníka se zbavil a na jeho místo postoupil jiný vůdce. S postupem času a zvyšující se populací došlo k společenským změnám. Z náčelníků se stali králové, císaři, prezidenti bez kontaktu s jedinci celého svého ,,kmenu“. Došlo k centralizaci moci. Ukázkou této ,,progrese“ byla starověká mocenská uskupení v Egyptě, Řecku, později v Římské říši. Až jsme se přes středověkou církev dostali do současnosti. Právě s příchodem kléru se množství zákonů a pravidel zmnohonásobilo. Náboženství je vzorem dnešních politiků a jakákoliv ideologie s ním má velmi těsnou příbuznost. Stále platí, že pravidla určují mocní a jsou přizpůsobena jejich zájmům.

  Minulost neovlivníme, ale měli bychom se z ní poučit. To se neděje. Přestože víme o realitě, kterou je sestavování zákonů tak, aby zvýhodňovaly své tvůrce, podvolujeme se jejich zvětšujícímu se množství. Jako by nám nevadilo, že  hlavní úlohou většiny zákonů je omezování našich práv a svobod, zároveň chránit elity objednávající si jejich vznikem zajištění vlastních příjmů, požitků a bezpečí. Navíc řada pravidel má svá zadní vrátka, o nichž vědí pouze vyvolení (ukázkou byly například korunové akcie, které pomohly bohatnout jen velmi dobře informovaným).  A co je velmi podstatné? Žijeme v době, kdy je provázanost zákonodárců se soukromým sektorem velmi těsná a právní systém je tak spjatý se zájmovými skupinami. Je vcelku logické, že důsledkem toho tu máme extrémní korupci politiků stojících za vydáváním nových směrnic a nařízení.

  Ukázkou tohoto tvrzení je naprosto soukromá globální organizace WEF vedená svým zakladatelem Klausem Schwabem schopná vychovávat si po celém světě elity. A to bez ohledu na věk a národnost, Východ či Západ. Pokud si myslíte, že WEF se schází jen 1x za rok v Davosu, velmi se mýlíte. Akcí pořádaných Schwabem jsou desítky a uskutečňují se po celém světě,.Jejich úkolem je podchytit všech lokální elity a vychovat si z těch mladých nové členy. Školou tak prošli Trudeau, Macron, dokonce i Vladimír Putin. Existuje velmi těsná  provázanost WEF a další polosoukromé mocenské organizace WHO, kterou formou sponzoringu ovládají farmaceutičtí giganti a Nadace Billa a Melindy Gatesových. A Gates je blízkým ,,parťákem" Schwaba, čímž je vcelku jasné, proč se z covidu stala celosvětová pandemie předurčená k bouřlivému rozvoji vakcinace. To, že se Schwabův plán zvaný Great Reset přibližuje depopulační myšlence prosazované hlavním světovým vakcinátorem Gatesem, není náhoda stejně, jako tvrdý Green Deal postavený na vylhaných pilířích pojmenovaných jako klimatická krize a škodlivost CO2 a umožňující Gatesovi produkci GMO potravin. Vakcinace společně s jednoznačně škodlivým jídlem mohou snadno naplnit plány šílenců nastavujících pravidla, navíc jim zajišťují další přísun financí, zároveň  ospravedlňují Great Reset.

   Spojení soukromého sektoru s politickým nebylo nikdy tak velké. Člen rodiny úzce spolupracující s nacisty Klaus Schwab patří do skupiny lidí, kteří mají podobnou historii. Platí to i pro Ursulu von der Leyen a plno dalších potomků nacistů či podnikatelů s nimi úzce spolupracujících za 2.světové války. Tito lidé tak ovlivňují moderní dobu společně s majiteli nadnárodních konglomerátů majících často historii překonávající délkou dobu uplynulou od konce 2.světové války, přičemž řada z nich opět spojila část své existence s nacisty. Platí to především pro německé společnosti později rozšiřující svou působnost po celém světě. Což neznamená, že se to netýká přejmenovaných firem či vzniklých později díky iniciativě bývalých spolupracovníků či ideologů spojených s Říší. Takový otec Klause Schwaba vlastnil továrnu, ve které otrocky pracovali váleční zajatci….

Konec 1.části, pokračování zítra.

Jindřich Kulhavý inadhled.live 1.část
Průměrný počet slepic: 4.8 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

tento citát jsem si vypůjčil od J. Haška a jeho Švejka. Také si myslím, stejně jako Dan, že na Rusy pošle KoZa celý bývalý východní blok. Také jsem si lámal hlavu proč se vládní sebranka chová tak, že už jí nikdo se zdravím rozumem nemůže volit. Oni vědí, že už nebudou mít, po válce, komu vládnout i oni budou mrtví nebo pacholci a děvečky bez základních práv u svých majitelů. V kruhu rodiny to říkám od podzimu 2023. Nechtějí mi věřit a já si vlastně také přeji abych se mýlil. 

Potřebují Slovany vyhubit už stovky let a ty poslušné použít jako otroky (slav) žijících na kolenou a z jejích milosti. Západní Evropa vždy žila z potu národů a etnik v koloniích které se neuměli nebo nechtěli bránit. Proto souhlasím s V. V. P: k čemu by byl svět bez Ruska? Už nemáme nic kromě cti a pokud i tu prodáme bez boje, nezasloužíme nic než žít na kolenou a rýt držkou v zemi! Přes tyto chmury Vám všem přeji zdraví a i Vašim blízkým lidem.

Průměrný počet slepic: 5 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

"Casus belli" znamená "případ pro válku" označuje událost, která může sloužit jako důvod pro vyhlášení války. Tak takový "casus beli" se v předchozích týdnech připravoval. Jenže v dnešní době se věci nenazývají pravými jmény, nic se neděje jednoznačně a přímočaře. Vše je dnes hybridní, vše se stává mixem všech možných a nemožných prostředků, vše doprovází dezinformace a manipulace. Čím větší chaos, tím snadněji projdou věci, které by si většina lidí nepřála.
 
Ještě jednou se vracím, k tomu o čem jsem psal včera. Rusko dalo Německu ultimatum, které skončí zítra v poledne. Bundeswehr připravoval raketový útok a cíl měl být někde v Rusku. 
Německá střela s plochou dráhou letu Taurus sice měla být odpálena z Ukrajiny, ale její přímé řízení měla zajistit německá Luftwaffe přes komunikační družici.  Střela s bojovou hlavicí 480 kg těžkou letí ve výšce kolem 30 metrů rychlostí asi 900 km/h a její dolet je 600 km. Je-li vybavena hlavicí MEPHISTO je schopna prorazit beton o síle 6 m, pokud proniká budovou je schopna počítat poschodí a vybuchnout v tom požadovaném.
 
Ano váhavý střelec Scholz je proti přímé účasti německých vojáků na Ukrajině. Ale pokud by se za jeho zády podařilo tento tajný plánovaný útok uskutečnit bylo by vymalováno. Po jeho vykonání už by nebylo co tajit, naopak celá akce by se zveřejnila. Scholzův názor už by nehrál žádnou roli. Válka by byla vyhlášena a nic by už Bundeswehru nebránilo v novém "Drang nach Osten". Tak to měli vymyšlené. 
Říká se že hlavním organizátorem byla Victorie Nulandová, která svoji ukrajinskou kartu hraje už více než 10 let. Ano v úterý 5. března byla odvolána ze své pozice 1. náměstkyně ministra zahraničí USA. Otázka je zda to bylo pro její spoluúčast nebo pro její neschopnost. Že se akce předčasně vyžvanila.
No a teď se v nejbližší době dozvíme jak bude reagovat Německo. A pokud nebude, potom bude reagovat Rusko. To je smysl ultimáta, že si na protivníkovi vynucuje nějakou akci a pokud ji ten nesplní pak následuje protiakce. Rusko po Německu požaduje vysvětlení a co bude následovat, pokud jej neobdrží? Nevím. Zítra se dozvíme víc!
 
Průměrný počet slepic: 4.8 (28 hlasů)
Trvalý odkaz

1, Snad už nikdo nepochybuje  ( tedy alespoň tady na Kydech )  o tom, že plandemije covid a následné očkování  je depopulace

2, Snad už nikdo nepochybuje o tom, že válka Západu s Ruskem nemůže  dopadnout dobře. Přesto štěkající podvraťáci  ( viditelné politické figurky )  situaci  neustále eskalují

3, Vzpomeňme na to, že když začala válka na Ukrajině, covid se najednou,  zázračně ztratil 

Co to může naznačovat? Když se nepodařilo zabít dostatečný počet miliónů lidí vypuštěním covidu + následným očkováním,  tak III. válka je  plán B. Vše nasvědčuje tomu, že ONI  prostě válku chtějí, bez ohledu na výsledek. Jen by mne zajímalo, kdo jsou ONI. Protože poslušně štěkající podvraťáci  to rozhodně nejsou. A taky by mne zajímalo, co mají podvraťáci za rozpoutání apokalypsy  slíbeno.

Obávám se, že  naše  jediná naděje už je pouze to, že Rusové velmi dobře vědí, kde je kořen zla a že vzájemné vyvražďování  Slovanů  v bratrovražedné válce není  ideální řešení.  

Průměrný počet slepic: 5 (24 hlasů)

Válka je mír,
svoboda je otroctví,
nevědomost je síla!

To je to, kam se snaží svět dostat a používaj 1984 jako návod.  Kdo doteď nečetl Orwella tak rychle doplnit znalosti.

Za vším hledej Rothschilda. Gates, Schwab a další jsou jen tváře co jsou vidět, aby zastínily ty co nechtějí být viděni.
Přišli jsme o tvář? Nevadí, tváří je dost, nasadíme novou.

A kdo je nad nimi? Hmm to je otázka tak pro pana VK.  Sionisté, Syndikát, ještěři ?
Pojďte, udeláme seznam konspirací a uvidíme, která se stane pravdou :D

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

Jednoduchá odpověď: tiskaři dolarů. "Cui bono?" na ně sedí jako k ničemu jinému.

Průměrný počet slepic: 4.8 (11 hlasů)