Sedí si takhle...

Autor
Štítky

Dle diskuse nevyzněl můj včerejší článek úplně tak, jak jsem ho myslel. A protože jde o důležité téma, které podle mě má velmi ošklivý potenciál, zkusím to dneska ještě jednou. To co si myslím dneska to jsem si myslel i včera, ale zkusím to napsat jinak: 

1. Sedí si takhle Zelenský v Kyjevě a co půl hodiny se dozvídá další jobovku. Není uhlí, nejsou peníze, za chvíli už ani nepoteče plyn přes ukrajinské plynovody. Čína se soudí o Motor Sič, bouří se náckové v armádě a  šeptají si, že prezident je měkkej a měli by se ho zbavit. Američané posílají sice nějaké ty zbraně, ale málo a hlavně posílají málo peněz a ty co pošlou, to si rozeberou Kolomojský s Achmetovem. Do toho poslouchá, jak se na hranicích s Ukrajinou hromadí ruské síly, mluví o tom média, objevují se fotky a videa, národ je deprimován stále chmurnějšími vyhlídkami a Zelenského reputace je stejně mrtvá jako byla ta Porošenkova, Jaceňukova a dalších. Ukrajina je na hraně katastrofy a v takovém případě člověk nikdy neví, jak to může dopadnout. Někdy to může být tak o držku, že se nestihne ani utéct. 

A tak přemítá, co s tím jakožto prezident může udělat. Může vlastně jen vydat rozkazy, aby se armáda shromáždila na Donbase. Může se tím prezentovat jako silný prezident, co se nebojí Putina a když to bude nutné, bude bojovat. Ale samozřejmě ví, že proti Rusku nemá ani tu nejmenší šanci. Ale ruská armáda v Kyjevě  je v této chvíli poněkud hůře představitelná než ukronáckové v Kyjevě. 

 

2. Sedí si takhle američtí jestřábi v kancelářích a sní o tom, že Rus bude mít svých starostí až po krk. Že nebude mít prostor a sílu vystrkovat růžky a posílat Wagnera do Mali nebo do Sýrie. Že nebude mít čas stavět trati v Afghanistánu a plynovody do Číny. Že bude ještě více sankcionován a že se mu zavře ještě pořád ten největší zdroj příjmů - energovody do Německa. Je zima. Ti Dojčlandi už mají tendenci spustit Nordstrým i bez certifikace, protože kdyby kisklo zásobování teplem a elektřinou, tak se může stát cokoliv. A vůbec se ti Němci nějak příliš sbližují s Putinem, to byl přece vždycky nejdůležitější americký cíl - nedopustit Německo-Ruské spojenectví. Ti Němci to totiž pořád nechápou. Vrbětice nepomohly, anexe Krymu nepomohla, separatistické republiky nepomohly, Sýrie nepomohla... sice zavedli pár bezzubých sankcí, ale ve skutečnosti pokračovali v bratříčkování. 

Naštěstí jsou tady Ukrajinci. Zelenský je v prdeli a vysloveně potřebuje válku, aby ho neumlátili vlastní lidé. Tož stačí mu dát nějaké zbraně a ujištění o neutuchajícím přátelství a ten debil by to třeba mohl zkusit. On potřebuje úspěch. Potřebuje vzít těch svých 125 tisíc vojáků a poslat je na Donbas. Kdyby "osvobodil" svoje ztracená území, byl by to pro Rusa velký políček, který si nemůže dovolit. Rus bude muset zaútočit. A protože soustředění ukrajinských vojsk je obrovské, bude to muset být od Rusa také pořádně velký útok. Tak velký, že z Ruska bude řádný agresor. 

Co na tom, že Ukrové nemají ani tu nejmenší šanci. Co na tom, že na Ukrajině bude bordel. Stačí že to bude evropský a ruský bordel. 

 

3. Sedí si takhle bruselští ojrobyrokraté ve svém paláci ze skla a oceli a zjišťují, že se jim ten grýndýl nějak vymknul z rukou. Že se jim podařilo zdražit lidem život... a nic víc. Že jim všude probleskují protesty. Že se nějak podezřele objevují lidoví vůdci i zemích tvrdého jádra. Dokonce i v Holandsku si plebs dovolil vyjít do ulic. To přece smějí jen muslimové! Je zle. Lid se bouří a má tendenci volit populisty, kteří se netají tím, že Brusel nemají rádi. Do toho možná nebude dost plynu, protože bohatí a mocní si neuvědomili, že v zimě může být zima a zapomněli, že si globální oteplování kdysi vymysleli a omílali to tak dlouho až tomu sami uvěřili. 

Jaký dar z nebes by pro ně byla nějaká velká, ale omezená válka v blízkosti hranic. Ruský agresor útočí. A proto je nutné udělat sankce, pomoci Ukrajině a proto milí občané mrznete, protože zlý Putin vede válku. To není proto, že jsme neobjednali plyn a podělali celou energetickou soustavu. Putin za to může. Všichni pravdomluvní novináři to budou omílat. Ukrajinci sice prohrají, to je pravda, ale EU bude muset přijmout příslušná opatření - omezit práva lidu, začít trestat dezinformace a vůbec se zaměřit na staré ošklivé a hloupé, kteří mají tendenci do všeho kafrat a nechápou tu skvělou zelenou budoucnost...

Co na tom, že lidi budou mrznout, to je vzdálenější představa než Salvini, Zemmour a Orbán dohromady. Co když jim hodí do jejich krásného bruselského života vidle? 

 

4. Sedí si takhle Biden v Bílém domě a jeho poradci stále častěji mluví o Číně. Kterak zvedá hlavu, zbrojí, kterak už překonává USA skoro ve všech ohledech a protože nikde neválčí, tak má nadbytek peněz. Je třeba je trochu zaměstnat. Je třeba je donutit, aby pomohli svému kamarádovi Putinovi. Je třeba zařídit, aby museli tu svojí armádu uvést do pohotovosti, aby ji museli používat. Je nutné jim házet klacky pod nohy, protože jinak by si ten Taiwan fakt mohli za pár let zabrat. Každé otálení ještě zhorší situaci. Každým rokem USA slábnou a Čína sílí. Navíc Biden zase chce dělat zase americký grýndýl...  čili je zapotřebí nějak obyvatelstvu vysvětlit, proč je zapotřebí strádat. 

Všimněte si, že vůbec nemluvím o zbrojních kapacitách. Že vůbec nemluvím o ocelárnách, pásové výrobě a podobně. Tady se totiž nepočítá s totální válkou, ale se zatažením Ruska do pořádného maléru, který ho bude stát strašně moc peněz a Rusko do toho bude muset jít. Je zapotřebí zaměřit Čínu jiným směrem. Dát jim na hraní něco jiného než budování námořnictva. Donutit je sanovat ukrajinský a ruský průser. Donutit je naprázdno utrácet. 

 

Podle mě jsou letos splněny všechny podmínky pro válku. V předchozích letech jsem vždycky mluvil opačně. Můj leitmotiv byl, že válka nebude. Že k ní nejsou podmínky. Že ani Ukrajinci, ani USáci ani Bruselští nejsou blbí, aby se pouštěli do nějakých vojenských dobrodružství. Nemají na to sílu, nemají zbraně, nemají průmyslovou základnu. Rus tohle všechno má a ještě k tomu má za zády Čínu. 

Letos se z hlediska průmyslu a vojenských sil nic nezměnilo. Ale hodně se změnilo v blbosti našich představitelů. Všichni ti vysocí papaláši mají tolik problémů, že se i jim může omezená válka na Ukrajině zdát jako dobré východisko.  Zelenský ji potřebuje téměř životně nutně. Brusel ji potřebuje, protože jinak se mu ten grýndýl a oddělení se od ruských surovin nepovede a nakonec všude zvítězí ti zlí populisti.  Američané potřebují Rusko zaměstnat do takové míry, aby nemělo čas na nic jiného. Zároveň to trochu zaměstná i Čínu a semkne evropské spojence. Mnohem snáz se jim bude prosazovat, aby v Polsku byla nějaká ta raketová sila. 

Podle mě se tu ve větším provedení chystá gruzínský scénář. Do poslední chvíle nic, ba dokonce Zelenský projeví touhu jednat. Pak masivní útok na Opolčence, který bude tak velký, že nebude stačit mít v Doněcku nějaké agenty, poradce a návodčíky. Nebude stačit tam mít ani pravidelnou armádu. Bude nutné udělat nějaký skutečný vojenský manévr. Gruzie je maličká, Ukrajina je velká. Ukroarmáda nemá na to zvítězit nad Ruskem ani v jedné bitvě. Ale má dost sil, aby se nedala zničit čelným odporem v okopech. Všechno, co jim američané dodali, je přesně tohoto druhu - aby je nebylo možné zatlačit na omezené frontě. Aby bylo nutné je obchvátit. 

Putin nemůže dopustit ztrátu Donbasu, protože by to  ukázalo na ruskou slabost.  Putin si nemůže dovolit prohrát, protože ho to poškodí jak v očích Rusů, tak v očích zahraničních spojenců. Mohli by si začít myslet, že na Rusa není spoleh. Putin doteď dělal všechno pro to, aby byl vnímaný jako věrný a spolehlivý partner.  Pokud Ukrajina na opolčence zaútočí,  bude Putin muset reagovat.

A pak Klepetko s Etzlerem, Kolářem a dalšími budou křičet o ruské agresi na ukrajinském území. Tak velké, že se EU začne vážně bát. Tak velké, že bude co fotit. Tak velké, že to bude po dlouhých letech první vševojsková operace. Bude nutný obkličovací manévr. To co Putin za první války na Donbase nedopustil. 

Podle mě jsou splněny všechny podmínky k tomuto scénáři. Ukrajina to nevyhraje, ale její prohra bude ještě užitečnější než výhra. Rusko ukrajinskou armádu zničí, ale bude mít cejch agresora a na svých hranicích rozvrácenou zemi. Neříkám, že se to stane, ale říkám, že pro to jsou naplněny všechny potřebné podmínky.  Všechna média to navíc berou jako hotovou věc. Už dostali správné instrukce. 

Nepochybuji o tom, že to Putin ví. A že se na to nějak připravuje. Že je dobrý šachista a někde v Kremlu sedí tým vojenských analytiků, který vymýšlí, jak tomuto scénáři čelit. Válka nebude, pokud Putin vymyslí lepší způsob jak nedopustit útok na Donabs. 

Já osobně vidím vlastně jen jednu ruskou cestu jak z toho ven - rozjet převrat na Ukrajině. Aby ta armáda na Donbase musela udělat čelem vzad a jít bránit Kyjev. Určitě existují i jiné možnosti, ale já je ze svého Vidlákova nevidím. 

A ještě pro jistotu jednou: Nevím jestli bude válka. Ale jsou pro ni splněny všechny politické podmínky. Všechny důvody, aby válka nebyla, jsou jaksi upozaděny. Nepřekvapí mě proto, když Zelenský někdy kolem vánoc bude tvrdit, že se chce osobně sejít s Putinem a projednat deeskalaci napětí a na Nový rok (kdy je Rusko paralyzované oslavami) se  ukrajinská armáda dá do pohybu směr Doněck a Luhansk. 

Tento článek jsem dopsal a umístil sem na Kydy 7.12.2021 v 16.33 Ještě jsem nevěděl o žádných výsledcích rozhovorů Biden - Putin. Ale pokud mám pravdu, tak se po těchto rozhovorech nic nezmění a k žádné deeskalaci nedojde. 
 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (171 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

a vášně pohasnou.

Průměrný počet slepic: 4.6 (22 hlasů)

ukroši jsou na mrazy zvyklí.......

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)

.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

zemljanka

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

RADUJTE SE VALECNICI ALTERNATIVY VZNIKA AA team SV(o) A PRINASI PNZ,NO BOMBA

Tady se smeji i slepice na dvore nebot o co jde je informace pod rudym praporem,kde neni vercajk,ale zluty husitsky kalich pravdy!
Ptate se kde mam ty krtince? NIC NENAJDETE,je t proklate dobre maskovano,no kdo by to byl rekl,ze vztekem cerveni obcane volici.zklamani svymi zastupiteli zacali vymyslet vlastni navrh PROGRAMU NARODNICH ZAJMU!
To tady bando nevymachana jeste nebyl a neni to prgram ledajaky,ale PNZ kak ma byt,ktery zaruci vsem poliickym formacim VITEZSTVI JAK BYK!
Posudte sami.
1.
SPD pry chce zmenu systemu kapitalismu bez privlastku,vychazejiciho z gangsteriu,ktery krade nasich dve tretiny platu a nikdo neni proti.
Vsichni tomu tleskaji a tvrdi,ze se nikdy nemeli lip ANO LIP!
Bohuzel nepriblizuje jaky to system navrhuje konkretne,zato AA team SV(o)to vi PRESNE!

2.Vzhledem k tomu,ze revoluce pod rudou vlajkou s husitskym kalichem nyni povede pani ANNA husita z KSH tj Krestansko socialnich hodnot se pripravte stat se husity nebot si ona dala na priklad pry rousku pres oko!
Je toho vic hledejte diskuzi pod https :// kudy z krize.cz stejne nic nenajdete nebot se to skryva pod PREDCHOZI a cenzura to brzy mazne.!
PNZ ma uz pry 8 postulatu a kazdy muze dt navrh dalsiho

Průměrný počet slepic: 1.4 (7 hlasů)

AA znamen Avantgarda Aktivistu SV coz je Spolecnost volicu.Na otazku ,zda jsme adepti na vznik nove politicke strany odpovidame NE!

Neustale je tu totiz hledano ,kdo nas volice bude dale opravdu zastupovat,kdyz miliony uz v parlamentu zastoupeny nejsou.Je tu jakasi touha se pry sjednoceni!
To by pomohlo,ale mnoho lidu si jaksi neuvedomuje,ze by to muselo byt konkretni a NA CEM.!
Jednomu ing na webu avantgardy uderil blesk poznani a rekl :"ABY BYLO JASNO SJEDOTIME SE NA PNZ" a protoze vsechny politicke subjekty uz 32 let zneuzivaji obcany volice jako zdroj volebniho hlasu zdarma k ukradeni moci obcanu a pak vyrabeji zakony proti tem svym obcanum , nezbyva podle naseho nazoru nez sestavit PROGRAM NARODNICH ZAJNMU -PNZ v diskusi ,ktera by v jednoduchych heslovitych bodech vysvetlila politickym subjektum,ktere se delaji hloupi,ze pry nicemu nerozumi a proto si budou dalsi stoleti delat co jim napadne.
Nyni zda se se ten houfec dostal k totalni moci a daji nam vsem kapky,zdrazovani ,7% inflace dan na komin,nami vyrobenou levnou elektriku daji k dispozici spekulantum,naserou Putina a nechteji si cichnout jeho plyn a protoze je levny budou i s nim spekulovat ATD.
To umoznuje nynejsi system Kapitalismu bez privlastku a vsichni obcane uz byli ohnuti do patere pdobne LUKU a ptaji se

CO JA UBOHY MUZU PROTI TOMU DELAT,VZDYT ME ZABIJOUC 19 A VYROBI ZE MECERVY

Bez solidarity zustaneme vsichni obeti piratu,polit zacatecniku,kteri za sebou chteji pry prestat tahat dreveneho kacera a misto toho si tam zasadi fialovou okurku.
Uvazujte ,ze by bylo zajimave misto boje ,dokonce mezi sebou ostrymi myslenkami,aby jsme domu odesli brodic se po kostky ve vlastni krvi a doma zjistili,ze nam nekdo ukradl VSECHNY nase penize a zasadil do digitalniho koncentraku.
Je dost prvdepodobne,ze zacalo i nase pronasledovani a tak ani nemame vlastni web.Stihl by ho osud www.nwoo.org kde diskuze byly zakazany o cenz se muzete presvedcit.

ONO TOTIZ TA NOVA RIJNOVA REVOLUCE NEBUDE PO VYSTRELU AURORY,ALE PO SESTRELENI VSECH OBCANSKYCH WEBU A PREKROUCENI PRAVDIVYCH INFORMACI!

Z toho kalicha se muzeme pak jedine tak ozrat!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Vime vsichni,ze pokud to cele dostane poradnou spicku uderi strejda Putin prvni,ale az to az bude beznadej,stejne jako to udelal v SYRII

Ovsem muze se stat,ze uderi na skladiste atombomb na uzemi zelozroutu,kteri si daji vnutit uskladneni atombomb na svem uzemi a to muze byt konec i Ceska.
Francouzi to vi a chteji se od NATO vcas oddelit a co je slyset z amikova je,ze pry se Nemecko se stale jeste "nerozhodlo",coz znamena,ze se pocita aby zacalo znovu.
Spekulovat jak to dopadne,kdyz by to zaclo je zbytecne,nic se uz pak stejne nedovime a ze nebude vitezu to rika veta cara Putina-jasne

NA CO NAM BUDE SVET,KDYZ v NEM NESMI BYT MISTO PRO RUSKO!

Dovoluji si navrhnout venovat se radsi nasim vnitrnim vecem,to co za galeje cekaji na zubozene domorodce si oni stale neuvedomuji,,takze bude vyzivnejsi zkusit vysmerovat diskuzi a to vcas, na ty,kteri se dostali pry podvodem k moci,brzy si budou koledovat pry o predcasne volby a nam tu chybi opravdova zastoupeni obcanu.
Hledme slyset pani ANNU husitu z KSH,ktera zebrala u pana SERESE,aby ji dodal pouhych 3,9 milionu eur,ktere bychom dokazali investovat do vzniku nejmene TRI novych polit subjektu,ktere by akceptovaly PNZ Program narodnich zajmu,ze se pro neho obetuje jeste vcas nez natahne backory a postara se tak o to,aby mel svoji mosaznou hlavu na vsech ceskych namestich a vse bude odpusteno, na coz se stavajici kazisuci vubec nechystaji a to,ze budou ti podpindostnici chtit valku a ockovani pokusnymi vakcinami,ktere nemaji schvaleni je taky jiste.
No ten pozadavek,aby vyplaznul ten zloduch SERES z kapsicky u vesty pouhych 3,9 mile eur ho tak nasralo,ze nas vsechny ted bude honit jak nadmute kozy a hloupa vlada na to samozrejme pry skoci!
At radsi realizuje komunistka KATERINA bod 6.PNZ a pozada generalissima Putina,ktery dovede obsazovat cele poloostrovy beze ztraty jedineho samopalnika o schvaleni SPUTNIKU V,kdyz lejno zvolene 7 hlasy do EK EU chce EU komplet rozbit na sracku natruc obcanum, zvlaste,kdyz je nami ta EU prece oblibena ,tak si vzpomente jak lejno jako ministrne valky a bundeswehru,kteremu zpusobola pry vetsi skody nez marschal ZUKOV wehrmachtu dopadla,ze byla radost se ji zbavit!

Je to dost peprne,nebo mam pojist vice ostrejsi madarskou papriky, nebo co nebo jak?
Boze bozicku dej tem trotlum co chteji prad valcit rozum a to vcas!
NO NI?

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

can viagra cause blindness <a href=https://vsildenafilos.com/>viagra prescription medication</a> Cialis Vendita Pillole

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

buy prednisone 25 mg <a href="https://vprednisonn.com/">where can i get prednisone</a> Canadian Pharmacy Cialis Super Active

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zdaleka nejsou naplněny podmínky pro válku. Naopak.
Potřebné je harašit zbraněmi, virtuálně napínat svaly a dělat bububu. Na zahájení války je Zeleňský malý, malý je i generální štáb Ukrajinské armiji. Rozhoduje se jinde.
Nevím proč si děláte iluze o ukrajinské armádě. Ke to armáda odvedenců, profesionálů málo. Je na tom asi jako byla slavná slovenská armáda při bojích proti SSSR. Půlka řadových vojáků na Rusa nepůjde, jsou to Rusové a Polorusové, a pak umírat je snem málokoho. Zkuste si představit kolik mladých by chtělo zemřít za naši republiku. Kolem sebe neznám ani jediného. Jo, utéct, to ano. Jen aby bylo kam.
S takovým materiálem se válčí těžko. A ukrajinská armáda musí být od shora dolů prolezlá ruskými agenty, jinak to ani není možné.
Bubnovat se bude, to ano, ale jen bubnovat. Také nevím jak dopadla jednání Biden - Putin, ale to je jen technikálie o tom, jak dále fungovat.
Snad jediný, kdo by si válku mohl přát je Čína. Ve stínu války v Evropě by bylo obsazení Tajvanu jen místní operací a to USA nemohou dovolit.
Vidláku, naučte se myslet v prostředí multipolárního světa. Je to složité a učit se to musí všichni, od presidentů po generály. Svět se nám změnil.

Průměrný počet slepic: 4.2 (49 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mně to zatím připadá, že se Vidlák chystá do Kyjeva na náměstí Svobody rozdávat koláčky. Jinak si to neumím vysvětlit.

Průměrný počet slepic: 2.5 (33 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Čína šturmovat Tajvan nepůjde - ta si počká až jí sám spadne do klína. Dnešní vláda není Kuomintang ale jacíci prozápadní liberálové - stačí jedny volby a je všechno jinak. Ostatně ekonomicky je dneska Tajvan Čínskou provincií.

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

1) Letos, stejně jako jakýkoli jiný rok, jsou splněny všechny podmínky pro válku. Včera, dnes i zítra.

2) Putin klidně může dopustit ztrátu Donbasu - a nebude to považováno za ruskou slabost. Ostatně kdyby Rusko chtělo, mohlo už dávno dávníčko mít.

3) Bruselští ojrokraté mohou přemýšlet a houpat si nohama o čem chtějí, není to k ničemu směrodatné. Řízení a rozhodování se odehrává úplně někde jinde než v Bruselu či Štrasburku. A nedělají ho ojrokraté. Což mimo jiné poznáte podle jejich blbosti, protože si tu blbost mohou dovolit - nic ve skutečnosti neřídí. Jsou to paňácové na ukazování masám.

4) USA potřebují otálet a zdržovat taktiku. Potřebují získat čas, ne spustit akci.

5) Kdybyste byl v poslední době v USA, tak pochopíte, že americké uvažování je jiné. Oni potřebují vnějšího nepřítele hlavně a především na to, aby je to stmelilo doma. To je pro ně nejdůležitější úkol. Pořadí nenávisti a největších nepřátel z pohledu USA je Čína, Rusko, EU. Kdybyste byl v USA aspoň den nebo dva a nahodil téma EU, to byste se dozvěděl věci! EU je prý strašná svině, nevděčná děvka, co si neváží co pro ně USA dělá. EU překáží USA. Oni nenávidí EU stejně jako papež František nenávidí křesťany.

Dále už se vyjadřovat nebudu. Měl jsem volné okénko mezi prací, a to mi skončilo. Zpátky k mašinám.

Průměrný počet slepic: 3.8 (46 hlasů)

Pěkné shrnutí, reálné. Jen u Donbasu se mýlíte. Rusko ho nemůže ztratit. Pomocí Donbasu blokuje Ukrajinu a tlačí ji do kouta. S Donbasem NATO na Ukrajině nebude. Lepší Donbas než další Velká válka.
Donbas také třídí lidi na Ukrajině, je tam již dost jasné kdo je kdo. Kdo za čím stojí a kdo je kým placen.
Konflikt na Donbasu je levná varianta, která pomáhá Rusku čelit tlaku NATO. Nejde o území, jde vysokou geopolitickou hru s cílem destabilizovat současnou Ukrajinu a znemožnit ji přijmout základny NATO. To by byl casus belli.
Kdo přijde po Zeleňském? Co a jak bude řešit v rozkládající se zemi. Nedělejme si iluze, Kypr je desítky let tvrdě rozdělený a řešení není, tak to chodí, když jsou síly na obou stranách příliš silné.
Cetere autem censeo, Ukrajina se musí rozdělit, jiná cesta není. Na dnešní svět je příliš umělá.

Průměrný počet slepic: 4.5 (34 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já s vámi ale nejsem ve sporu.

Jen pár poznámek:

a) Ukrajina je umělá, protože je nárazníkový stát. V průběhu historie jako území různě slepovaný, různě obývaný, zase rozložený, přeskupený. Nemůže být jednotný ze stejného principu jako všechny nárazníkové státy trvající delší dobu.

b) Když se podíváte na mapu Ukrajiny, tak zjistíte, že Kyjev udělá všecičko pro to, aby se Ukrajina nerozdělila. Odtrhnutí východní části by pro ně byla naprostá katastrofa.

c) Ergo kladívko Rusko nemusí dělat nic. Kyjev to zmastil a zvojtil tak, že to nejbližších 50 let nikdo nedá dohromady. Už řadu let se dopouští takové agrese až genocidy ruského obyvatelstva v Ukrajině, že to se bude snažit odtrhnout. Odtrhnutí bude Kyjev zuřivě potlačovat a dělat vše proti tomu. Rusko nic nepotřebuje dělat, nestabilita se díky nacistickému ďábelskému charakteru západní půlky udržuje zcela sama. Rusko si k tomu může jen dát brambůrky a sledovat.

Momentálně je Ukrajina ve stavu, kdy oficiálně tvrzené je v drsném rozporu se realitou.

Průměrný počet slepic: 3.9 (36 hlasů)

s Vámi nejsem ve sporu, naopak.
Rusku stačí čekat, je to ta nejlepší a nejlevnější varianta. A navíc zcela průchozí.
Jen se domnívám, že z mnoha důvodů půjde o dělení Ukrajiny na několik entit a teprve potom začne dlouhý proces přímé integrace některých částí. Bude to zajímavý problém ve vztahu ke Kresům. Polsko má svázané ruce západním územím a nikdo v Evropě nestojí o to mu je rozvázat. K tomu se Ukrajina několik generací nevyrovná s demografickou katastrofou.

Průměrný počet slepic: 4.2 (20 hlasů)

Putin to vidí jinak - místo brambůrek raději k hranicím vzdorného souseda poslal sto tisíc válečníků.

Ale jistě si Vašich rad váží :-))))

Průměrný počet slepic: 2.1 (39 hlasů)

Nedivím se, že Rusové na své západní hranici mají takovou armádu. Myslím, že v případě potřeby, nechtějí dopadnout jáko na začátku 2.sv. války.

Průměrný počet slepic: 4.9 (27 hlasů)

je zmíněných 100 000 kusů na ruském svrchovaném území. Nikoli na území ukrajinském. TAm jich může mít třeba i milion a vám, jakož i ostatním eurosoudruhům po tom může být akorát tak hovno.

Průměrný počet slepic: 5 (37 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak ono toho je na rozdělení, ke kterému dřív nebo později nevyhnutelně dojde, více. Namátkou Belgie, Británie, Bosna a Hercegovina, Makedonie, Moldávie, Kypr, Španělsko... Nemluvě o tom, že v každé zemi bývalého západu nás čeká rozdělení na muslimskou a nemuslimskou část. Kdyby např. chtěl prezident Zemmour skutečn3 udělat Francii Francií, musel by vojensky dobýt Paříž, Marseile a další města. Ta už dávno francouzská nejsou a jejich obyvatelé nikdy francouzské zákony nebudou zajímat.

Průměrný počet slepic: 4.6 (31 hlas)

nenávidí křesťany...to bylo dobré. Na druhé straně dobře myje nohy mohamedánům. Uvažuju, že bych se u něho objednal na pedikúru, ale nevím jestli bere i buddhisty. :-)

Průměrný počet slepic: 4.7 (28 hlasů)
Trvalý odkaz

jsem na Mlýnu napsal

Ve včerejších volbách na Ukrajině drtivě zvítězil soupeř dosavadního prezidenta Porošenka, nová tvář, Volodymyr Zelenskij, když získal 73% hlasů odevzdaných ve druhém kole prezidentských voleb. Dosavadní prezident Petro Porošenko dostal pouze 24,6% platných hlasů a už uznal svoji porážku.

Hlavní otázka, která se nad výsledkem voleb vznáší zní: „Co se může s příchodem nového prezidenta změnit?“

Odpověď zní, PRAKTICKY NIC.

Hlavní problém současné Ukrajiny spočívá v konfliktu s Ruskem a ten nelze vyřešit bez dohody Ruska a USA, jejíž podstatou musí být bezpečnostní záruka, že se NATO nerozšíří na Ukrajinu. To je ostatně také jádrem konfliktu s Gruzií. Rusko si jednoduše nemůže dovolit mít NATO na svých hranicích a to i za cenu vysokých nákladů. Bezpečnost státu je vždy nadřazena blahobytu.

Dnes nemá smysl mudrovat nad příčinou drtivé porážky Porošenka (a tím i všem koncepcím Západu na Ukrajině). Hlasy odevzdané Zelenskému byly převážně hlasy proti Porošenkovi a vysvědčením jeho vlády. Zelenskij ale nemá šanci cokoliv změnit, pokud se velcí dva hoši nedomluví. Jenže k domluvě Ruska s USA je dál, něž v roce 2014. Takže Ukrajina bude jen chudnout a upadat. Její jediná šance je v přijetí finského modelu vztahu k Rusku. Na tuto změnu je ale příliš rozdělená a příliš nesamostatná.

Průměrný počet slepic: 4.5 (33 hlasů)

Jenomže USA nemají na dohodě ani uklidnění situace žádný zájem. Zaprvné, čím hůře pro Rusko, tím lépe pro ně. Válka Ukrajiny s Ruskem by bylo to ideální, Rusko by oslabila a byla by to další záminka pro sankce apod. No a zadruhé, kšefty se musí hýbat, že.

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

Samozřejmě, že místa na postupnou - zdůrazňuji - postupnou likvidaci UA - armády je místa dost a dost aniž by byl Putin nucen vstoupit na ukrajinské teritorium. Tedy pokud uznáme, že DOnbass už ukrajinský není.

Postačí si najít na netu info o výprasku v Ilovajsku a v Debalcevu. Klasické kotle, které se postupně změnily ve střelnice, kde za pohyblivé cíle sloužily všelijaké srandovní i regulérní ukrajinské branné síly. Žádný čelní střet, nic takového. Pouze obyčejné vojenské mlýnky na maso, o nichž se pilně mlčí a jen občas kdysi problesklo nějaké svědectví, kterak se na polích a loukách sbíraly zasmrádlé kousky masa a úlomky kostí do igelitových pytlů.

Abych se vyjádřil k počtu jednotek - my tady v Čechistánu víme hovno.
Víme, že Ukrové dotáhli k Donbassu cca 120 - 150 000 kusů a nic více. Rusové prý udělali totéž.
Nikdo z nás neřeší, KOLIK z těchto počtů jsou OPRAVDU bojeschopné kusy a kolik z nich jsou týlové jednotky. Existuje stará poučka, že na jednoho vojcla na prvním palpostu je potřeba dalších devíti kusů, které mu dají nažrat, oblečou ho, vyléčí ho, donesou mu až pod nos potřebnou munici. S tím je potřeba počítat. A pouze nějaká civilní soudružka ministryně by si mohla myslet, že týlařinu by mohli suplovat civilové. Nemohli, protože se jedná o mimořádně důležitý proces, velmi často mnohem důležitější, než jsou frontové operace.

Dále existuje faktor strachu a nespokojenosti, chcete-li faktor motivace řadových vojáků. Opravdu si může někdo myslet, že hošani ze Zakarpatí, anebo od Lvova půjdou radostně položit život za majetky oligarchů, o které se řežou? Anebo půjdou nadšeně bránit slavnou Ukradinu, aby si pak odnesli tučné zisky buď ostří hoši z mafiánských spolků, anebo půjčovatelé peněz a zbraní? Když se jim zpožďují výplaty a nedostávají pořádně nažrat?
Nemyslím si, že takoví vojcli dlouho vydrží, zejména pak v zimě.

Průměrný počet slepic: 4.9 (53 hlasů)

...kvalitní logistika. Za Donbas bojovali veteráni a snažili se odtlačovat dělostřeleckou linii od měst, aby jim to tam nepadalo, ptz porošenkovci a žoldateska střílela i na školy a rakety Točka do sídlišť. Naševaše TV měla tenkrát embargo na informace a pak nakonec zajaté ukry z Dělbačeva ukazovala "kompromisně" jako kyjevské jednotky na mírovém ústupu. Takže jsem s vámi maximálně souhlasil :) Hlad je dobrý spojenec...

Průměrný počet slepic: 5 (34 hlasů)

Napsal uživatel Targus (neověřeno) dne St, 08. 12. 2021, 00:41

Včera

To bych pak viděl na Opolčence útočící v ukráckých mundůrech na Rostov na Donu, protože jak je známo, účel světí prostředky.
Napsal uživatel Targus (neověřeno) dne Út, 07. 12. 2021, 00:39

Dnes

„…Další věc, kterou média vždy nedokázala říci, je, že na Krymu bylo 22.000 ukrajinských vojáků a pouze 12.000 ruských vojáků.
Byly to civilní orgány Krymu, které přesvědčily ukrajinskou armádu, aby nekladla odpor, což umožnilo vyhnout se případným ztrátám.
Je třeba také říci, že pouze 2.000 ukrajinských vojáků se rozhodlo vrátit do země.
Zbytek, včetně generálního štábu, se buď přidal k novým úřadům, nebo velmi malá menšina rezignovala a zůstala na Krymu…..

….Ruský plán B je zahájit ofenzívu s cílem rozdělit Ukrajinu na dvě části a vytvořit tak Ukrajinu, která by sahala až k Dněpru a obsadila celé pobřeží Černého moře…

…Nešlo by o anektování tohoto území, ale o pouhé uznání jeho nezávislosti.
To je docela snadno dosažitelné, protože polovina ukrajinské armády by se shromáždila na území této nové republiky….“
https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/rachot-vojenskych-bot-na-ukraj…

Reálná situace

5:25 jak postupovat, až Ukrajina dobude…… ,amnestie, deportace, …
6:15 Ukrajina stáhla cca170 000 vojáků k opolčencům. …..
6:55 NATO sdělilo Ukrajině, že pokud se dostane do války, zůstane v tom sama ……
19:41 Schopnost Ruska udeřit, to je rychlost, se kterou NATO nemůže soupeřit, když tam již ruská vojska nebudou, může se rozhodnout, že žádná reakce nebude ….
https://www.mujrozhlas.cz/pro-proti/v-zajmu-ruska-neni-jednota-eu-nato-…

A zítra?

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)

co není. Tzv. False Flag Operation je standardně používaná technikálie k navození všeobecného povědomí směrem žádoucím pro operátora.
Já netvrdím, že to Putin udělá, já tvrdím, že v rámci pravidla "účel světí prostředky" se nebude rozpakovat použít i takovou variantu, pokud by vyhodnotil, že to je potřebné.
Tím "potřebným" myslím něco takového, jako je zničení VS (velitelských stanovišť) ukradinských borců a jejich satelitních jednotek (tzv. instruktoři a poradci) z NATO.
Jistě jste zaznamenal, že Rusům se z přístavů "záhadně ztratilo" 7 ponorek. I proto jsou soudruzi tak moc nervózní.

Jsou to ale sfíííně, ty ponorky. Úplně stejné blbky, hňupky a trapky, jako ta "splašená a zaběhnutá" zaručeně jedině pravá ruská raketa, která popadla letecký kanón, rozstřílela kokpit cilvilního MH-17 a pak si ještě navíc vybuchla.
To jsou dnes věci...

Průměrný počet slepic: 4.9 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Napsal jste to stejně jako včera. Co na tom kdo nepochopil nechápu. Taky to vidím bledě. Teda spíše temně. A ten grýn dýl tady je celou dobu kvůli odtržení od ruských surovin. Nebyla to žádná nedomyšlenost pitomců v EU, ale velmi dlouhodobá promyšlenost proti Rusku. Plány v plánech. Bože jak já bych chtěl všechny ty koláře, novotné a vystrčily vidět v maskáčích v první lajně, jak vedou své voliče proti Putinovi.

Průměrný počet slepic: 4.7 (41 hlas)

In reply to by DonBohemian (neověřeno)

Trvalý odkaz

Stačil by spartakiádní úbor.

Průměrný počet slepic: 4.3 (26 hlasů)

nepancéřovaného nákladního auta v bojovém nasazení byla za časů existence Varšavské smlouvy půl minuty, T-72 osminásobek, tedy 4 minuty.
Jakou tabulkovou životnost měl pěšák - blátošlap - bigoš, to nám soudruzi raději neprozradili. Ale i kdyby stejnou, jako Ventra, tu půlminutu by v červených trenclích a bílém tílku vydržel.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

vojaka 6-8 minut dle hodnosti.
Cim vyssi hodnost, tim kratsi zivotnost, pokud se nahodou vyssi sarze objevi na bojisti a snajper ma dobre oko ....
Pokud se na bojisti spolecne objevi tank a nakladni auto, prvnim cilem je tank, takze nakladni auto by teoreticky melo mit delsi zivotnost ( o ty ctyri minuty :-D )

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

útočné pušky. Jen tak mimochodem.
Tank asi moc ne-éé.
Auto možná vydrží o něco déle, když je munice na tank v jednom palpostu se střelcem z AK-74.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Targusi,

nezlobte se, že se na Vás obracím se záležitostí mimo téma článku i komentáře. Na fóru stránek csla.cz jsem našel, že dnes již neznámý uživatel kdysi řešil Váš starší komentář z ACZ s gen. Vackem:
http://forum.csla.cz/viewtopic.php?f=6&t=648

Tak bych se s dovolením rád zeptal, když jsem Vás zde našel, jestli si k těm případům, které jste uvedl, nepamatujete ještě nějaké podrobnosti? Ono je u většiny těžko poznat, zda a kolik bylo mrtvých nebo „jen“ těžce raněných.

A opravdu to byla „spousta událostí“ a ne jen „spíše ojedinělé excesy“ (tak jak jste psal v jiném komentáři Lubasovi k jeho líčení Janovic)?

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Na vojně se průšvihy děly, malých hodně, velkých málo - armáda měla přes 250 000 vojáků. Kromě toho nezapomínejte, že vojna bylo jediné období v životě, kdy se chlapi poprvé a naposledy dostali mimo zevrubný 24hodinový dozor (před vojnou maminčin, po vojně manželčin). Hodně průšvihů bylo ve spojení s alkoholem, frajerstvím, fatální neopatrností, dopravními nehodami, stresem apod.
Případy, které uvádí gen. Vacek, byly ale naprostými výjimkami. Události v motorestu Kadrnožka jsou popsány třeba zde https://tachovsky.denik.cz/zpravy_region/vojensky-zbeh-vrazdil-u-kadrno… . O případu z Mikulova jsem neslyšel, ze seznamu popravených v Československu se odhalit nedá (v r. 1980 byly 4 popravy, dvě již začátkem roku, další byla za vraždu, vydírání, pohlavní zneužití a u poslední byl vrah ročník 1945 - těžko mohl být podporučíkem; v roce 1981 nebyl popraven nikdo).

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

Byl jsem u rakeťáků...jestli si dobře pamatuju tak nám říkali že naše protivzdušná obrana má tak 14minut....

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Byl jsem na ZVS jako velitel tanku a na PŠ mne překvapil údaj o životnosti tanku v boji. Pouhé 4 minuty. Údajně to bylo měřeno na základě zkušeností z Afghu. Tank už byl v té době zastaralý, jen pancéřování nestačilo, dodělávali se různé pasivní obranné prvky na věž tanku. To byl konec 80.let. Každopádně každá válka je svinstvo, vždycky to odserou jenom ti obyčejní vojáci nebo civilisti. Tak to bylo vždycky, feudál nebo generál bojoval jen výjimečně.
Pamatuju si ten pocit, když jsme na Zalubici (tanková střelnice)čekali na tanky. Skřípot pásů a hluk motorů byl slyšet hodně zdaleka. Jako pěšák bych se asi posral strachy, stát v nějakým zákopu. To se nám to posmívalo při sovětských filmech z IIWW. Realita je pak někde jinde.

Průměrný počet slepic: 4.8 (13 hlasů)

Ty údaje o plánované životnosti té či oné techniky v boji kolují mezi lidmi běžně. Nikdy jsem se ale nepotkal s tím, že skutečně existovaly nějaké tabulky (třeba v předpisu), kde by byly uvedeny.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

...k vzácně velkým výdělkům ( aby třeba kompenzovali si ztráty z inflačního znehodnocování svých portfolií -.jejich děvky či matrony se uskromňovat určitě nebudou), to asi berou trošku jinak. Oni umějí vydělat jak na růstu, tak na poklesu, na nadbytku, i na nedostatku. Hlavní je ta volatilita (stálost, klid - to je spekulantova smrt).
Bohatnou jak z budování, tak i ničení (to je zárukou ještě většího budování následného). Cizího, i svého (pojistky).

V té hře je nějaký Šilenskyj z Ukrajiny jen předmětem, respektive prostředkem. I ti lidi tam, ti jsou také jen prostředkem. Ale pudou, když se zatroubí k útoku tak pudou, taky bychom šli.

NEOžel už je to jen o nich - o těch nahoře, zdegenerované maloměšťáctvo - včetně církví , nemá nic. Jen kecy, to není nic. Kde nic není, tam lze sebrat všecko. I životy a budoucnost.

Nikdy bych nevěřil, že se můžou objevit spekulace , že se sem můžou valit nějaké ozbrojené houfy banderovců, násobně víc (kdyby se to rozjelo a Rusové hnali Ukrajince cvalem) jak kdysi. To ani jako.
Ešče že je to Slovensko tak hlúpé a udělá nám eventualní dočasný nárazník, kdyby k temu došlo.
Ale pátá kolona by tu byla silná. Chudák berrnard, i se svým vyspravovaným barákem ....měl by se začít pořádně bratřit - ale bez vodky, oni jak se napijú tak robjá co se jim zrovna zachce. Možná ikony kdyby po obýváku a ložnici nějaké rozvěsil...
No, snáď nebude tak zle, hlavně aby nebylo ješče hůře - to kdyby se dali dohromady znovu s Němcama a dělali jim Hilfspolizei, např. v tkzv. Sudetech.

Budeme to pozorovat a kecat o tým, co říkáte ? Tak nic nezkazíme....(ale ani nespravíme).

Průměrný počet slepic: 3.5 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

USA a spojenci tvrdě odpoví na případnou vojenskou eskalaci kolem Ukrajiny, řekl Biden Putinovi
AKTUALIZOVÁNOPřed hodinou
Americký prezident Joe Biden ujistil ve vzájemném rozhovoru šéfa Kremlu Vladimira Putina, že USA a jejich spojenci zareagují na případnou vojenskou eskalaci mezi Ruskem a Ukrajinou tvrdými ekonomickými a dalšími opatřeními. Putin při jednání žádal spolehlivé a právně závazné záruky toho, že se NATO nebude rozšiřovat na východ. Oba politici jednali prostřednictvím videotechniky dvě hodiny...........

Průměrný počet slepic: 3.5 (23 hlasů)

pokud je to ochrannej pařát západní demokracie(pro pamětníky: "uchvátí-li tě zahyneš!) nad "ukrajinskou zoologickou" a nejen zastrašovací senilní manévr, pak můžeme být všichni v prdeli neb jsou to kreténi, co si podle proklamací nevidí na špičku vlastního nosu. Doufám, že jsou to jen kydy senilní zombie...

Průměrný počet slepic: 4.7 (29 hlasů)

In reply to by robertík 007 (neověřeno)

Trvalý odkaz

čím dýl se o tom bude psát tím víc presstituti budou fakta rozšiřovat o další a další dílčí výhry až nakonec budou psát jak

to rusům nandal a postavil je do latě. Bylo to někdy jinak?
A pak se budou divit aji......
že je vše jinak

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

A čím můžou hrozit?

Vyhoděním ze swiftu? Nu pak ztratí informace, kdo komu a kolik platí. :D
Zase něco dalšího jim neprodají? Jako zemědělské produkty, kdy se díky tomu rusko stalo z dovozce vývozcem :D
Nebo převody na dolary? Tedy je donutí obchodovat v jiné měně než dolary, přitom když zavváděli mimodolarové vyúčotvání s čínou tak jim to vadilo, protože to vede k inflaci dolaru a zde tvrdě zavedou, že rusku nedovolí obchodovat pomocí dolarů :D

A hodně toho jsem vynechal, což neznamená, že to nebude pro rusko tvrdé, ale jaksi co ukazuje historie, když na rusa tlačíš sílí a nepodvolí se a prohraješ, když seš na něj hodný tak ho porazíš...
Nechápu, jaký hlupáci vás elfy vedou, ale co, kdo nezná historii musí si ji zopakovat, holt, jdete cestou činů a chování nacistů, tak prostě dostanete na prdel jako oni, vaše volba, spíše mi vadí, že chcete zatáhnout i nás ostatní co nemají v hlavách seno jako vy :(

Průměrný počet slepic: 4.4 (25 hlasů)

Že nikde na webu nevidím žádný výstup z toho jednání. Buď to k ničemu nevedlo a pak to nestálo za řeč, anebo je pravděpodobnější, že virtuálně nakopáno do řiti dostal ten, co se zmrdovizi a zmrdowebům vůbec nehodí.

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

Z těch výstupů z jednání mezi Putinem a Bidenem co jsou zatím dostupné se nechá vyčíst:
O schůzku žádal Biden - potřebuje to z vnitropolitických důvodů, klesá mu popularita.
Na videu ze začátku jednání bylo vidět, jak se natěšenej Biden na Putina usmívá.
Ukrajinu NATO vojensky bránit nebude.
Zbraně Ukrajině nějaké dají, ať se (slovani) vymlátí mezi sebou.
Až vymyslí nějaké další sankce, poškodí to víc EU než Rusko.

Průměrný počet slepic: 4.5 (21 hlas)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

je zplnomocnena prohlasit, ze:

Téma Ukrajiny, ako bolo uvedené v Kremli, zaujala „prevládajúce miesto“
Ruský a americký prezident Vladimir Putin a Joe Biden v utorok viedli dvojhodinové rozhovory o telekonferencii, ktorej hlavnou témou bola situácia okolo Ukrajiny.
Lídri sa podľa tlačovej služby Kremľa dohodli na "vecných konzultáciách" o citlivých bezpečnostných otázkach vrátane odmietnutia rozširovania NATO na východ a rozmiestnenia úderných zbraní v krajinách susediacich s Ruskom. Rokovali aj o implementácii rozhodnutí summitu v Ženeve, dialógu o kybernetickej bezpečnosti a problémoch bilaterálnych vzťahov vrátane obmedzení práce diplomatov.
Zároveň podľa Putinovho pobočníka Jurija Ušakova nebolo v rozhovore miesto pre také témy ako pandémia, klíma a energetika, vrátane témy Nord Stream 2.
Putin Bidenovi bez okolkov povedal, že Ukrajina sabotuje plnenie minských dohôd, najmä návrhu zákona „o štátnej politike prechodného obdobia“. Podľa Bieleho domu sú Spojené štáty pripravené podporiť implementáciu minských dohôd.
Biden vyjadril znepokojenie nad pohybom ruských jednotiek v blízkosti ukrajinských hraníc a načrtol opatrenia, ktoré sú Spojené štáty a ich spojenci pripravení prijať v prípade ďalšej eskalácie. Podľa Ušakova hovorili o možných sankciách v oblasti politiky, ekonomiky a financií a hovorili o nich „v celkom prijateľnej forme“. Biely dom sa rozhodol nezverejniť obsah týchto opatrení a poznamenal, že sú pripravení „urobiť to, čo neurobili v roku 2014“.
Ušakov spresnil, že sám Biden nastolil problémy práce diplomatických misií, na ktoré sa mu sťažoval veľvyslanec v Moskve John Sullivan. Americký líder podľa neho naznačil, že ako prvý krok môže Washington umožniť ruským diplomatom inšpekciu diplomatického majetku skonfiškovaného pred niekoľkými rokmi. Biely dom tvrdí, že americký prezident „nepovedal nič konkrétne“.
Putin a Biden podľa Kremľa zdôraznili dôležitosť dialógu na tému kybernetickej bezpečnosti a vyjadrili pripravenosť pokračovať v praktickej interakcii v boji proti počítačovej kriminalite. Neskôr Ušakov spresnil, že lídri vyjadrili spokojnosť s pokrokom tejto spolupráce v rámci dohôd uzavretých v Ženeve.
Tlačová služba Kremľa zdôraznila „úprimný a obchodný charakter“ rozhovorov. Ako vysvetlil Ušakov, išlo o „normálny rozhovor medzi dvoma vážnymi vodcami“, v ktorom bolo „miesto na vtipy a výmenu komplimentov“. Ako príklad vtipu uviedol skutočnosť, že Putin si všimol, že jeden z Bidenových pomocníkov má rovnaké pero ako on.
Podľa poradcu ruského prezidenta sa Putin a Biden rozprávali jeden na jedného, ​​ale ich poradcovia boli pripravení sa kedykoľvek spojiť.
https://tass.ru/politika/13138853

Průměrný počet slepic: 4.6 (17 hlasů)

A v které fázi si to Biden vlastně konečně zapnul mikrofon? Teda to psali pro změnu angláni, že si ho na začátku zapomněl zapnout.

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

oni se psavci pochlapí ... viz výše

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)