Skutečná pátá kolona

Autor

Je to čtrnáct dní, co jsem na odborářské demonstraci řekl, že obchodní řetězce u nás nejsou zdravé konkurenční prostředí, ale oligopol a podle toho by se s nimi mělo zacházet. Řekl jsem, že mimořádná situace si žádá mimořádné opatření. Já o maržích hytlermarketů mluvím už docela dlouho a navrhoval jsem jednoduché řešení – prolomit obchodní tajemství, podobně jako je tomu u nebankovních úvěrů a donutit obchodníky, aby uváděli i nákupní ceny.

Samozřejmě to jde zařídit, protože každé zboží má jasně definovaného výrobce, každá krabička a každý obal má čárový kód ze kterého se dá vyčíst, která konkrétní směna výrobek dělala a každá čokoládička nebo pytlík mouky je někde na konkrétní faktuře. Na každém výrobku se dělá potisk s datumem výroby (a spotřeby), takže je to jen o příslušném vládním návrhu a trochy hlasování ve sněmovně. Nejspíš by na to vůbec nemuselo dojít, už jen hrozba, že by lidi viděli hytlermarketům pod prsty, by tady nejspíš spustila největší slevovou akci v dějinách.

Hážu slova do veřejného prostoru a ejhle, Seznam zprávy už také mluví o oligopolu obchodních řetězců.

Ano, není to zrovna pravicové, ale mezi námi, když přijde tornádo, povodně a nebo válka, první se zruší volný trh. Zkuste přijít den po tornádu v Hruškách na zničené náměstí a začněte tam draze prodávat balenou vodu, protože jsou poškozené vodovody a lidé vodu potřebují… zabijou vás. Když začne plnotučná válka, přebírá se kontrola nad ekonomikou, dělají se zaručené státní zakázky, začne se vystupovat proti keťasům a běžně se za to popravuje.

Kdo je u nás větší keťas než energetici a oligopol obchodních řetězců?

Vždyť jsme ve válce s Ruskem… říkala to Černochová i Řehka. Máme se připravovat na konflikt s technologicky vyspělým nepřítelem… samozřejmě tím, že zvedneme daně a koupíme za to zbraně, které se k dnešnímu bojišti nemohou ani přiblížit. Rusko proti nám vede hybridní válku, Ukrajina prohrává před očima, druhé ohnisko konfliktu na blízkém východě se rozhořívá stále víc a třetí ohnisko u Taiwanu se také slušně ohřívá. Západ je v těžké defenzívě, takřka všichni majnstrýmoví novináři slouží Rusku, protože zakrývají skutečný stav věcí a díky nim jsme promarnili dva roky.

Byla to twitterová úderka lepšolidí, která zařídila, že jsme se odzbrojili, zničili si hospodářství, odstřihli se od levných energií, které bychom ve válce sakra potřebovali, dovolili jsme útoky našeho údajného spojence na naší energetickou infrastrukturu a ještě jsme tomu měli tleskat. Byli to nálepkovači z České televize, kteří se postarali, aby nebylo možné udělat jedinou smysluplnou věc. Byly to Reflexy a Respekty i s Pečínkama a Šaframa, díky kterým tu keťasové rejžují miliardy a ukládají si je na konta v cizině. Byla to vláda, která sice dva roky tvrdí, jak jsme ve válce, ale neudělá to nejzákladnější, co dělá v případě války každá vláda – nevystoupila proti zlodějům, kteří dva roky spolehlivě podkovávali jakékoliv úsilí se připravit na to, co už brzy přijde.

Pátá kolona nejsou lidé, co demonstrovali na Václaváku. Skutečná pátá kolona je neschopný Fiala a celá ta slavná občanská společnost, která ve jménu evropských hodnot držela u moci neschopné hlupáky, kteří rozvrátili naší zemi. Tihle chytrolíni pomocí mediální propagandy dva roky zakrývali pravdu o ukrajinském bojišti a postarali se, že vyhazujeme miliardy za zbraně, které k ničemu nebudou a nedokázali zakročit proti marodérům, kteří si na té poloválce přišli řádně narejžovat.

Takhle nějak končila První světová, ne? Drahota, nedostatek, keťasové, legální zloději…

Je jedno, jak se to okecává, ale ve skutečnosti proti ruskému nebezpečí nikdo nic neudělal. Jen strašili a všechny nás okradli. Nedovedu si představit, jak by to vypadalo, kdyby opravdu mělo dojít na válku mezi Ruskem a NATO. Další skok v ceně energií? Další Šnobr, který by jako jediné řešení poradil, že nemáme topit a svítit? Další ukončení těžkého průmyslu? Další zdražení potravin a transfer zisků kamsi na Kajmanské ostrovy? Další opožděné windfall tax, aby se na ně všichni povinní mohli připravit?

Děcka, teď vážně… Ukrajina hoří, že už dohořívá. Blízký východ hoří a bude hořet ještě mnohem víc. Taiwan už začíná bublat a snadno to i tam může špatně dopadnout. V jižní Americe pilně škrtají sirkami a leckdo do toho ohníčku začíná foukat. Vážně je tohle ta správná chvíle o debatě nad volným trhem, který nejlépe nastolí ODS… tedy, ne ta součaná Fialova ODS, ale nová ODS, která se tady už uchází o vaše hlasy ve čtyřech nových stranách, které se všechny hlásí k Otci zakladateli?

My jsme ve válce. S celým světem. S Východem, s globálním Jihem… Fialu nepřijali v Nigérii, Hýkelu nepřijali u Saúdů. Putina přijímají tam všude s otevřenou náručí. Vážně je teď, když tu máme migrační povodeň a energetické tornádo a cenové zemětřesení, doufat, že se vše nejlíp vyřeší tím, že to necháme volnému trhu, který ve skutečnosti ani vzdáleně neexistuje, protože všechno je o dotacích takřka do každého oboru?

Jsme ve válce, jsou tu keťasové a proti tomu je třeba zasáhnout. Jestli se to neudělá, tak do dopadne jako ve Výmarské republice a důsledky takového stavu budou stejné, jako tomu bylo na konci třicátých let. Nikdo nikdy nevyhrál válku tím, že nechal ožebračit obyvatelstvo a nechal hospodářství sklouznout do regrese. Nikdo nevyhrál válku tím, že utužil byrokracii a udusil hospodářství umělými brzdami v podobě grýndýlů a emisních povolenek.

Válka se vyhrává mobilizací hospodářství a mobilizací pracovních sil. Válka se vyhrává tím, že lidi makají jak barevní, hospodářství jde nahoru, úředníci někam zalezou, nebo se pošlou do výroby… Válka se vyhrává hospodářským růstem. Válka se vyhrává tím, že vezememe zdroje a postavíme za ně další zdroje a pak zase a zase, aby bylo víc a lepších zdrojů, ne méně. Válka se vyhrává tím, že se plánuje.

Jestli si někdo myslí, že se vše vyřeší tím, že Výborný bude „tlačit“ na hytlermarkety a Stanjura vybere daň z mimořádných zisků od největšího keťasa v zemi ČEZu, tak jo, přeju vám to… ale prostě se potopíme a prohrajeme. Už teď je naše lodička pěkně nahnutá, už pěkně klesá a kapitán stále nechápe, co nám dole v podpalubí vadí.

Levné energie a levné potraviny… jestli to vláda neumí a nebo nesmí dělat ve jménu božstva volného trhu nebo evropských hodnot, tak to prostě špatně dopadne. Kdo si neumí došlápnout na keťasa, ten si fakt s Ruskem neporadí. Ani s Američany za zády to nedokáže. Buď se naše společnost dokáže vypořádat s pijavicemi a nebo zajde na úbytě. Buď se zmátoříme, přestaneme dělat blbosti, zbavíme se té páté kolony v podobě majnstrýmových intervjuků a jejich libtardí úderky, která nás dovedla až po krk do nutelly, nastartujeme hospodářský růst, obnovíme průmysl a těžbu surovin, začneme stavět elektrárny, přehrady a silnice, začneme školit lidi na práci a ne na žvanění…. nebo budeme pokračovat s Blyštivým Péťou až na dno evropských hodnot.

Máme našlápnuto k největší prohře v našich dějinách.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle agentovné alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (399 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Komentáře k Vidlákovu článku...

Průměrný počet slepic: 4.1 (27 hlasů)

Kdepak.

Vidlák je vidlák. Když vidí vidlák nějaký plevel na svém záhonku tak se sehne a vytrhne ho. Když plevel vidí naše věrchuška, napřed tvrdí, že to žádný plevel není, pak že je neškodný a nakonec zjišťuje, kdo za to může a jak ho potrestat. Co s tím prostě neřeší. To musí přijít vidlák a ten pýr nebo cokoliv podobného vytrhnout. Svět je složitý, různě provázaný a proto nejlépe uspějí prostá opatření. Ovšem na taková opatření není třeba žádné věrchušky, ať už ji říkáme jakkoliv. Stačí obyčejný vidlácký rozum. A sehnout se.

Předpověď, že "Rus po dohoření Ukrajiny ať se to domluví jakkoliv se sebere a půjde na Prahu, aby se kozácké koně mohly napít z Vltavy" se mi zdá naprosto nepravděpodobná. Rusko se totiž po rozpadu SSSR dostalo do obklíčení NATO.  USA a KoZa v domnění, že je teď vhodná doba se snažili RF oslabit, pak rozdělit a nakonec obsadit. Taková zásobárna úrodné půdy a nerostných surovin! Nebylo by to poprvé, z poslední doby stačí vzpomenout na Napoleona a Hitlera. Vždy to dopadne stejně - ruský medvěd se na... .... zlobí a vypráská je mimo svoji Rus. On totiž jiné Rusko nemá. Kolem něho snese velmi dobře státy, které se o něco takového nebudou pokoušet. Sanitární kordon. Že to stojí miliony mrtvých? A jak jinak prosadit svou?

A "car Putin" taky ví, že kdyby se RF příliš rozrostla, nastaly by odstředivé tendence a RF by se mohla brzy rozpadnout stejně jako SSSR.  Ale jak se zdá, je V. V. Putin spíše "báťuška car" než nějaký uzurpátor. Zdá se, že velká většina Rusů i ostatních národností v RF ho má rádo nebo aspoň uznává jeho schopnosti uchránit svou zemi. 

  

Průměrný počet slepic: 4.8 (169 hlasů)

"Předpověď, že "Rus po dohoření Ukrajiny ať se to domluví jakkoliv se sebere a půjde na Prahu, aby se kozácké koně mohly napít z Vltavy" se mi zdá naprosto nepravděpodobná..."

Nejen nepravděpodobná, jak už jsem před pár dny psala - to je prostě blábol na úrovni páté B a pro pitomce. Pokud usák zase nevyprovokuje nějakou hovadinu, Rusové nikam nepůjdou. Zrovna nedávno vyšlo toto:

"Ruský prezident Vladimir Putin kritizoval Lotyšsko za to, jak zachází s ruskou menšinou. Pobaltské zemi nepřímo pohrozil, že ji za to stihne neštěstí. Informovala o tom agentura TASS. Z přibližně 1,8 milionu obyvatel Lotyšska je zhruba každý čtvrtý ruského původu. Mnoho Rusů však není lotyšskými občany, nýbrž má status takzvaného neobčana. V souvislosti s invazí na Ukrajinu zavedlo Lotyšsko pro neobčany jazykové testy, které mají prověřit jejich každodenní znalost lotyštiny. Hrozí jim také odebráním povolení k pobytu. „Nemyslím si, že štěstí přijde do domu těch, kteří takovou politiku provádějí,“ řekl Putin na zasedání Kremlem kontrolované rady pro lidská práva. Pokud bude Lotyšsko s místními Rusy „zacházet jako s prasaty“, pak nakonec bude samo čelit stejnému „prasáctví“, uvedl. Putin sice vyjádřil pochopení pro skutečnost, že každá země vyžaduje, aby její obyvatelé měli základní znalosti její kultury a jazyka, status neobčanů však považuje za právní úchylku. Moskva podle něj upraví vztahy se zeměmi, které Rusy diskriminují. Pokud by se lotyšští Rusové nechtěli vrátit do své „historické vlasti“, musí pro ně Rusko „vytvořit vhodné podmínky“ na místě, dodal Putin.

 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (39 hlasů)

nasadí si kšiltovku. Pak si sežene lepší čepici s gumovým těsněním a těší se z toho, že ji ještě nemá soused.

Průměrný počet slepic: 4.9 (43 hlasů)

Jestli ještě něco umíme skvěle, tak ukazovat na ostatní kolem, a u sebe samotných cudně mlčet.

Když nastavujeme společnosti zrcadlo, tak se obvykle sami do záběru nevejdeme. ;o))

Průměrný počet slepic: 4.9 (22 hlasů)

jsem toho zatím proti režimu moc neudělal. Bohužel jsem se vzdal i přesvědčování ostatních a jen bezmocně sleduju, jak je jejich uvažování determinováno tím, co se dozvědí v masmédiích. 

Včera jsem si třeba v práci vyslechl velkou debatu na téma, co vedlo zdravotníky k nedávné stávce. Jestli peníze nebo přepracování, překvapivě detailní argumenty o jejich motivaci, o potřebné změně zákonů atd. Úplně jsem slyšel ozvěnu televizních novin a debat v oficmédiích, která prakticky vůbec nesleduju.

Chtělo se mi navrhnout, zda bychom jim třeba nemohli nějakou tu stotisícovku nedávno dorazivších pacientů ubrat, ale neudělal jsem to.  Protože vím, kdo koho volil, že nikdo neotočil a kam by ta poznámka vedla.

Takže beru a s dovolením si na temeno hlavy přikládám aspoň kus igelitu.

Průměrný počet slepic: 4.7 (25 hlasů)

Usmál jsem se. Zrovna čtu knížku od Ch. Bukowskiho. Máte podobnou skladbu vět a suchost humoru :-).

Průměrný počet slepic: 3.9 (10 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Snad se dneska konečně zmátožím a zadám do bankovnictví nějaké stálé příkazy k platbě.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

jste si toho nevšimli, tak na tom dně jsme již dlouho. Nyní se budeme pod něj zahrabávat.

Průměrný počet slepic: 4.7 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

MOV rozhodl, že ruští a

běloruští sportovci mohou

startovat na Olympijských hrách.

Je to tak správně – sport má

sjednocovat, a proto v něm

politika nemá co dělat.

 

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (145 hlasů)

Sport byl vymyšlen jako náhražka bojů mezi lidmi, městy, zeměmi. Nekrvavé porovnání sil. Myslíte, že je ta myšlenka zcela zcestná? Mláďata v jedné smečce se taky rvou. Nekrvavě. Učí se bojovat, lovit a získávat dominanci. Jelení říje nebo tokání tetřevů patří taky do téže kategorie. Zjistit, kdo je momentálně nejsilnější, nejhbitější a snad i nejchytřejší. A toho si pak vybere samička jako otce svých mláďat a nová generace bude silná, odolná.

Průměrný počet slepic: 4.9 (69 hlasů)

.. zejména u větších savců, býložravců i predátorů, žijících ve smečkách..

Alfa samec sice má na povel všechny samičky, ale výzkumy DNA zjistily, že vůdce smečky sice zplodil mnoho potomků, ale vždy PŘED TÍM a POTOM co byl vůdcem smečky. Vždy se najdou hbití samečci, kteří využijí příležitosti, kdy je vůdce smečky zaneprázdněn vůdcovskými povinnostmi.

Samičky si pro páření vybírají partnery na základě feromonů. Jedinci, kteří si jsou geneticky blízcí či jinak nevhodní si zkrátka navzájem nevoní. 

Funguje to i u lidí, čich a chuť jsou evolučně prastaré orgány, vědomím a vůlí velmi obtížně ovlivnitelné natolik, že i kreditní a debetní karty mají značně omezenou schopnost je ovlivnit. Feromonální soulad dvou jednotlivců opačného pohlaví vede k rozmnožování více, než cokoliv jiného. Lidé tomu říkají "LÁSKA NA PRVNÍ POHLED",  a není v tom mnoho romantického, je to jen a pouze biochemie.

Podle síly a peří si samičky vybírají spíše pečovatele o své děti. Tzv. Beta - provideři, muži vychovávající děti cizích mužů, by o tom mohli dlouze vyprávět..

Průměrný počet slepic: 4.6 (43 hlasů)

(hodně jsem o tom četl) ale byl to jen takový můj podotek bez odborného vhledu. Nešlo o žádné alfa samce nebo feromony... 

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)

vy by jste chtěla prezentovat Čechy pod bílou vlajkou? Nevypadá spíše jako, že se vzdáváte a za nic jako Čech nestojíte? Na místě by bylo vyžadovat účast pod Ruskou vlajko, nebo raději nic. To je vlastenecké, nic jiného.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

...ale řekla bych, že ti, kteří tam pojedou, budou sportovat hlavně sami za sebe, aby se "ukázali". Když se někdo roky věnuje sportu, který miluje, chce, aby byl viděn a politika mu v tom nezabrání. Asi to neberou jako nedostatečné vlastenectví, jinak by tam nejezdili (není to poprvé, kdy nebude vlát jejich státní vlajka, bohužel, tak to je...)  Taky jde o to, jestli jako ten "Čech", který za nic nestojí..., jak píšete, může být dnes hrdý na svůj stát, když z nás díky současné politické reprezentaci mají všichni spíš prdel. 

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Petr Hájek: PĚTIKOALIČNÍ ZLOČINCI UŽ JDOU NA TO! Uzákonit další metody volebních podvodů – hlavní úkol vládních nul… a dobrá zpráva nakonec!

11. prosince 2023 @cz24news

Petr Hájek konstatuje, že ohlašovaný dramatický boj proti takzvanému korespondenčnímu hlasování ve skutečnosti žádným bojem nebude, ale i tak není třeba klesat na mysli, neb i sebevětší podvody západním tyranům nakonec nepomohou – protože s námi je větší spojenec než s nimi.

Teprve teď dostává smysl pětikoalice neschopných všehoschopných. Všechny manipulace volebními zákony z dílny ústavního soudu Pavla Rychetského pointuje připravovaná změna volebních pravidel takzvaným korespondenčním hlasováním. Andrej Babiš s Tomiem Okamurou již avizovali, že jejich hnutí ve sněmovně během „projednávání“ tohoto dalšího skandálního zákona přistoupí k obstrukcím. Je to ostatně jediné, co mohou dělat, ačkoli vědí, co víme všichni:

Umožnění zasáhnout do výsledku všeobecných (parlamentních) voleb statisícům občanů žijícím v zahraničí, kteří sice mají české občanství, ale na životě ve své původní vlasti se až na nepatrné výjimky nijak nepodílejí, je již dopředu jisté. Proč? Před týdnem to zde pregnantně vyjádřil Jiří Minčič: „Protože 108.“ Tedy počet poslanců, kteří vpravdě bolševicky jednotně hlasují pro všechny progresivistické šílenosti fialové vlády.

Jeden z mála viditelných zástupců oné stále se tenčící části „starých“ členů vládní ODS, kteří se nesmířili s tím, že původně svobodymilovná Klausova strana se stala levičáckou havlistickou prodlouženou paží Bruselu (čti Berlína) a Washingtonu, se nemýlí: Ve třech číslicích shrnul beznaděj nejméně miliónu občanů, kteří sice ve své vlasti žijí, chodí k volbám, ale ve sněmovně (o vládě ani nemluvě) je kvůli manipulacím s volebním systémem nikdo nezastupuje. Smyslem zákona o korespondenční volbě je tuto nerovnost ještě prohloubit.

Je z toho cesta?….. celé zde: https://cz24.news/…ec/

Průměrný počet slepic: 4.5 (59 hlasů)
Trvalý odkaz

tak to je blbost. To fungovat nebude. Ale stačí progresivní daň. Marže do 15 procent- bez daně, marže 15-50 procent- 10 procent DPH, 50-100 procent -50 procent DPH, marže nad 100 procent- 95 procent DPH. A kontroly z bernáku, jestli to neojebávaj.

 

A viděli by jste jak by šli ceny dolů. V Německu po válce byla daň 100 procent , aby podnikatelé investovali a fungovalo to.

Průměrný počet slepic: 3.7 (35 hlasů)

Problémem je, že 10 úředníčků/politiků x 10 dobrých nápadů = jeden velký průser.

Ve výsledku tu totiž po každém úředníčkovi zůstane jejich tzv. památník. A ty se sčítají. Tam pár nových procent, tu nové lejstro, tam další hlášeníčko, semtam nový odvod, a šup další poplatek = vcelku pak máme nejbyrokratičtější (nejen) podnikatelské prostředí, nejvyšší ceny energií a jedny z nejvyšších daní, odvodů a povinných poplatků. A na rozdíl od běžného odíraného občana, firma aby měla smysl existence, musí jít do plusu, takže všechny "dobré úmysly" promítne do ceny ............ nebo zavře.

Osobně vidím cestu naopak v systematickém rušení lejster (snižování administrativní zátěže), rušení daňových a nájemních výjimek (prázdnin) pro zahraniční investory, a hlavně posílat na dlažbu (nebo do kriminálu) úředníčky, co chytají po náměstích babky s cukrovím. ;o)

Průměrný počet slepic: 4.6 (28 hlasů)
Trvalý odkaz

ten za nic nemůže. Je to velká akciovka s vysokým podílem státu. Vidlákovi třeba dodává energii EON (oblast JM), s ČEZem nemusí mít nic společného (ale může, pokud si ho dobrovolně zvolil jako obchodníka). Za to, že ČEZ (a nejen ten) vydělává víc než by měl (díky povolenkám), můžou politici. Jenže u ČEZu se alespoň většina nám takto ukradených peněz dostane do státního rozpočtu, což se třeba u bank (které prodal někým, pro mě nepochopitelně, adorovaný Zeman) říct nedá. Já bych naopak z tohoto důvodu spíš ČEZ chválil. Horší jsou dotace - my, kteří je nebereme, nedobrovolně přispíváme těm vyžírkám, které mají to svědomí si dotace vzít (a tím se podílet na pokřivování trhu), takže jsou spoluviníci tohoto marastu. Další průšvih jsou množící se státní zaměstnanci se stále vyššími platy, troufám si tvrdit, že většinu státních zaměstnanců nepotřebujeme. Třeba Babiš nám názorně předvedl, že máme zbytečných 30 000 policajtů, když nás nezákonně pomocí nich zavíral doma. Ještě za to buzerování dostali odměny. Jenže daně na toto hýření už nestačí, tak se je snaží ti levičáci zvýšit. Jenže soudruzi, kde nic není ani čert nebere. To, že státní zaměstnanci mají přidáno peněz a tím pádem vyšší "daně" nepomůže, protože to nejsou daně těch od státních zaměstnanců, ale ze soukromého sektoru (včetně jejich platů). Výjimkou je snad jen Budvar (a myslím, že ještě ŘLP), tito státní zaměstnanci skutečně daně tvoří, ostatní je jen spotřebovávají. Tak kde vidíte problém v ČEZu?

Průměrný počet slepic: 4 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Inteligentní člověk nejásal při otevření prvního supermarketu. U nás to byla Nova, později přejmenovaná na Albert. JIž tehdy jsem říkal blahem se tetelícím V.I.P. zvaným hostům, že až zlikvidují poslední soukromý krámek budou si s námi vytírat pr... A je to tady. Poslední koloniály provozují Větnamci a nabízejí zboží nakoupené v Penny a přihodí svou marži. Je mi záhadou jak mohou přežívat pár matrů od Penny. Zelenina, kterou mají na regále tam leží týden, dva týdny, pak zmizí. Kromě cigaret alkoholu a pár rohlíků neprodají nic. Živí to celou rodinu. Nebo je to jinak? Díky těm, kteří provozují koloniál tam, kde nikdo jiný není a do města pro nemotorizované daleko - Jiřetín pod Bukovou.

A tak my tady žijeme.

Průměrný počet slepic: 4.9 (26 hlasů)

Tak nějak nám to přece říkávali.

A já teď čtu o Rusku, ze kterého západní sankce vyhnaly zahraniční kapitál, a nyní tam (krom čínských a indických) rostou místní firmy, a celkově je Rusko oproti Eurosajuzu v růstu. ;o)

Průměrný počet slepic: 4.9 (31 hlas)
Trvalý odkaz

Většina našich čtenářů si asi myslí, že ti skvělí lidé, kterým se říká liberálové, jsou kokoti. Já se jich zastanu. Liberálové si za posledních pět let museli opakovaně udělat lobotomii svépomocí a úplně změnit své myšlení. To se nemohlo obejít bez následků.

Nejdřív levicoví intelektuálové „vyhajpovali“ ,hon na „nacisty“. Oficiálně se to jmenovalo „boj s pravicovým extrémismem“. Jako aby se neopakovaly koncentráky a plynové komory. Evidentně to zabralo, protože od té doby nebyl na našem území postaven ani jeden koncentrák a ani jedna plynová komora. Naprosto skvělá a užitečná libtardí agenda, na které se napakovalo mnoho jednotlivců a která položila základy dnešní prosperity politických neziskovek. Používání symbolů Třetí říše bylo samozřejmě naprosto netolerovatelné. Ovšem až do doby, než s nimi ukrajinští bratři nezačali zdobit svoje, pardon naše zbraně. Naopak obchodní známku denacifikace ((tm)) si přisvojil soudruh Putin, ruský prezidentčík. A vztah k antisemitismu se také dočkal určité redifinice, jak uvidíme dále. Každopádně nastal zkrat. Kritická chyba, systém musí být restartován.

Taky probíhal hon na (nás) držitele zbraní za účelem obrany života a majetku. Co si to ti lidé dovolují, oni se chtějí bránit sami? Nedůvěřují naší skvělé policii, že je ochrání? To je jako by řekli že nedůvěřují státu. Taková troufalost. A před kým se chtějí bránit? Lidé jsou přece sluníčkoví, problémové menšiny jsou integrované a že by někoho napadl syrský lékař nebo inženýr, když se po dvanácti hodinách v práci znavený vrací do své vily? Absurdní. Musíme jim ty zbraně sebrat, protože zbraně jsou špatné áno, zbraně berou životy. Víc zbraní, víc násilí. skoncujeme s násilím a bude ráj. Média se plnila příhodami, jak nějaké nezbedné dítko sebrali nezodpovědnému rodiči pistoli a odneslo jí do školy a podobně, honem honem, je třeba něco udělat, než to bude jako v tý Americe, kde po sobě střílejí za bílého dne z pušek. Úúúúútočných pušek. Bzzz, bzzz, alarm, system halted. Ze dne na den hodili libtardi protizbraňovou agendu za hlavu a začali se skládat na zbraně pro Ukrajinu. Ruční zbraně menší i větší, raketomet plný lásky, tanky a teď chtějí koupit vrtulník. Víc zbraní, víc míru. Opět totální zkrat.

Byly covid games. To byla vůbec libtardí jatka. Musíme vyhlásit lockdown. V Německu mají lockdown, v Číně mají lockdown, v prdeli mají lockdown a my chceme taky lockdown. A roušky. Buď solidární, buď ohleduplný, nos hadr na ústech! A nikam nechoď, uvězni se svépomocí. Zachraň životy babiček a dědečků, co by se nakazili, dostali tamten „těžký průběh“ a umřeli! Bzz, cvak, změna scénáře. Máme tu důchodovou reformu, pardon, důchodovou krádež. Dědeček a babička už nejsou v popředí zájmu, kdo nepracuje ať nejí, žádná valorizace podle inflace. Znásilníme proces schvalování zákonů, přiohneme institut krajní nouze a babičku a dědečka vezmeme u huby. Ať chcípnou, protože musíme „konsolidovat finance“, abychom měli na stíhačky, cyklostupátko a cyklostezky, Zase zkrat.

Elektromobil. Libtardí sakrální objekt, tedy hned po jízdním kole. Elektromobily jsou samozřejmě správně. Elektromobilitě nesmí nic stát v cestě, jakékoli argumenty jsou nepotřebné a diskuse je nežádoucí. Kdo chce něco říci a to něco není nadšený souhlas, ten je zpátečník, dezolát, populista, ruský agent a parní stroje se taky přestaly vyrábět. Vyspělý evropský průmysl a polostátní automobilky ovládaně směrnicí ESG nám vyrobí perfektní a levné elektromobily, které nás bezemisně provezou na pozici světového leadera zelené transformace. Grr, grr, cvak, cvak, soukolí se zadrhlo. Soukolí v hlavě, ne v elektromobilu. Nastala komplikace, elektromobily vyrábí ten zlý Musk, který propaguje svobodu projevu na své sociální platformě, a svoboda projevu je čiré zlo. Lze vůbec přijmout elektromobilní dobro od tak zlého člověka? Co horšího, elektromobily z daleké Číny se daří vyrábět levněji a lépe než elektromobily evropské, které se během několika málo let staly synonymem nepovedeného a předraženého šuntu. Čínské elektromobily je proto třeba nějak omezit, například zatížit clem nebo zakázat jejich dovoz. Čínské automobilky rozhodně nebudou financovat politické neziskovky, jako to dělají ty evropské a záchranu planety my nechceme zalevno. Doufejme, že tato opatření pomohou alespoň do doby, než bude uzákoněno manželství stejnopohlavních párů a Škoda Auto skrze něj konečně najde cestu k prosperitě, kterou ji přinesou teplé inženýrky a teplí inženýři, kteří se konečně ožení či omuží a radostně vyvinou elektromobil, který bude použitelný i v zimě.

Ruská armáda je druhá nejlepší na světě“. Tato věta byla ještě donedávna poukázkou na skutečně velkou a obtížně vypratelnou kádrovou skvrnu. Zejména pokud jste nepropadli válečnému hujerismu a jste toho názoru, že není tak docela vaše věc, když si to rozdávají Putinskij se Zeleninem, a máte tendenci vidět věci objektivně. Ruská armáda jsou přece totální loseři. Fakt, psali to na Fóru 24. Jezdí auty z druhé světové, tanky mají z 50. let, nemají náboje a kradou ledničky. Putinova noční můra se naplňuje, válka vstoupila do nové fáze! Putinova armáda brzy zkolabuje pod tlakem ukrajinských jednotek, protože ty mají perfektní výzbroj ze Západu, třeba vynikající francouzské stíhače tanků, které ale mohou stíhat tanky prchající před nimi pouze po dálnici a lepší silnici I. třídy. Ruská armáda zkolabuje možná ještě dřív, než umře Putin, což bude brzo. Nyní však za shora uvedenou větu kádrové problémy nehrozí, protože ji vyřkl prezident Zelenskij, a s tím co řekne Zelenskij, s tím se nepolemizuje. Je třeba opět zresetovat a překalibrovat čelní laloky.

Islám je pro libtardy odvěký zdroj lásky a míru. Jsou zde od počátku nějaké malé problémy. Milujeme LGBTQ+ a milujeme muslimy, ale muslimové nemilují LGBTQ+. Dělají duhovým lidem nehezké věci, jako třeba že je shazují se svázanýma rukama z výškových budov, což nevypadá na nějaký promyšlený program k prohloubení diverzity. Dále si myslím, že nasazovat ženám na hlavu něco jako černý pytel s průzorem nebude úplně genderově vyvážené a taky mi něco říká, že počet žen manažerek v muslimy ovládaném byznysu je hluboko pod stanovenými kvó kvó kvótami. Nenechme tyto drobné rozpory zkalit užitečné partnerství mezi libtardy a muslimy, protože společné zájmy převažují, zejména zájem na destrukci tradiční západní civilizace a jejích hodnot. No ale co teď? Přátelé muslimové zabíjejí v Izraeli děti na nějakém hudebním festivalu! Mohli to klidně být mladí levičáci stejně jako naši piráti, a nejspíš taky byli. Kdyby je zabíjeli pravicoví extrémisté, třeba nějaký armádní šílenec s úúúútočnou puškou, to by byl přímo nukleární shitstorm v médiích. Zakázat pušky, zakázat armádu a zakázat extrémisty. Ale tohle jsou naši přátelé muslimové z Gazy, které jsme si léta vykrmovali „humanitárními“ programy! Co teď budeme dělat? Přece je nemůžeme jen tak odsoudit. Asi uděláme to, co vždycky. Rozpojíme si levou a pravou hemisféru a přidáme se na tu správnou stranu, jedno jaká to je. Nejvíc mě v této souvislosti zaujala věta, že genocida (židů) už není jen špatná, ale závisí na kontextu. Škoda, že se toho nedožil Herrmann Göring, ten to viděl podobně.

Být v dnešní době liberální retard je výzva a každodenní utrpení. Nikdy nevíte, co se stane zítra a popře to všechno, co platilo včera. Dobrá zpráva je, že libtardům lze pomoci, špatná však, že to musí udělat jen oni sami. Musí přestat poslouchat, co jim kdo řekne a začít myslet sami. No ale oni už nemají čím. Tak nic. AUTOR: D-FENS / 12. prosince 2023👉 @cz24news

Průměrný počet slepic: 4.8 (34 hlasů)

je to pejskokočičí dort: stojí na obvyklé záměně pravice makové a pravice takové , alespoň jedné pod krycím názvem "levice".přestože v tomto boji nevystupuje levice, je to proto, že se dosud po maléru v počátku 90 let, po pádu reálného socialismu prostě nevzpamatovala a padla proto,, že převzala zůsob chování typické pažravé pravice, i když nikdy nedosáhla  jjí schopnosti krást a obohacovat se. přes to se slovo "levice a levicové" stalo toxickým. Paní Kateřina Konečná je pro mne představitelkou levice, která se snaží nadechnout bez ztrát svých ideálů a držím jí a její kolegům palce, seč to jde. podle mne tudy vede cesta.

Ruská armáda, jak to tak vypadá, není druhá nejlepší, ale prostě nejlepší, ale nevím, zda tohle je tím, oč Putin a Rusko vůbec usilují, podle mne jsou k tomuto úspěchu prostě tlačeni, jejich cílem je, jak si myslím, hospodářský rozvoj.

a ohledně muslimů, připomínám, že to byl západ, který se začal plést do jejich věcí, nikoliv naopak, že omezení žen pomalu a přirozeně končila, vybavte si staré video, které je někde na netu k dispozici, jak Násir  jako děsnou hloupost  zmiňuje to, že by snad někteří staromilci chtěli zahalit muslimské ženy, přečtěte si nějaké vzpomínky muslimských  žen  i z Iráku, Iránu, Egypta, jak normálně, běžně prožily dětství, mládí bez čádoru za dostupného vzdělávání v letech 60-80- pomíjm samozřejmě sociální rozdíly a nakonec i ženy, které se přistěhovaly třeba z kolonií do Francie....nakonec i příkaz Palestincům vydat polovinu své země  nově z Evropy přicházejícím sionistům, byl poválečnou novinkou...a nezapomeňme, že tradiční západní civilizace, jak ji máme rádi, přinesla zmar a neeštěstí mnoha a mnoho národům i  zemím - a pak se divme, že ji nemilují.

Genocida židů je  drásavá a odsouzeníhodná, stejně jako zastavená genocida Slovanů i probíhjící genocida Palestinců.

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

In reply to by Bubkabelzebubka

Trvalý odkaz

zahynulo mnohem víc Slovanů než Židů, u kterých se mi i zdá, že se spletli o jednu nulu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

ono totiž zažilo už příliš mnoho válek krátce po sobě, většina přišla ze západu s jasnou snahou obrat, rozkrást, využít.

Rusko, aspoň nejméně ještě sto let požaduje mír, klid, aby mohlo konečně zapomenout nebo nechat přebolet ty tisíce hrobů svých občanů jakékoliv národnosti... právě proto nestrpí, a Putin o říká léta, aby válka zatáhla napřímo ruské území, znovu ruské lidi masivně. Z Ukrajiny a jejího nacioalismu mám strach a nepřeju si, aby tato cesta zvítězila, a myslím, že si to neřeje  mnoho a mnoho Ukrajinců taky víc, co je to nacismus dokonce ve vlastních řadách.

Průměrný počet slepic: 5 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

Zapomněli jste, jak Čechoslováci před kontrarevolucí čučeli přes dráty a záviděli Němcům a Rakušákům právě ty super a hyper markety? Už jste zapomněli, jak záviděli občanům žijícím na západ  od Železné opony demokracii, svobodné volby, svobodu slova, lidská práva a životní úroveň? Zemský ráj to napohled! Němci mají přísloví, že osel, který se má dobře, jde tancovat na led! Češi zase říkají, že není všechno zlato, co se třpytí a že ten, kdo chce hodně, nemá nakonec nic.

Jak to dnes, po třech dekádách materiálního a duchovního rozvratu republiky, vypadá? Už není jedna, ale dvě republiky. Už nemáme VS ale NATO. Už nemáme Světové socialistické společenství, ale EU a KoZu. Už nemáme vládu jedné strany a její ÚV, ale servilní vládu diletantů s ÚV v Bruselu a Washingtonu. Už nemáme MoKoBuKo, ale Evropské hodnoty. A životní (ne)úroveň většiny občanů je s odstupem třiceti let dána elementární evolucí společnosti (protože je tu vedle většiny příživníků a zlodějů ještě pár poctivých a tvrdě pracujících občanů a nějaké to ještě nezašantročené dědictví minulosti - té před i po válečné), nebo poctivou a tvrdou prací Čechů a vysokou přidanou hodnotou našeho průmyslu, zemědělství a zahraničního obchodu?

Demokracie nám generuje jednu vládu horší než druhou, zemi řídí lidé s menší než 30% mandátem lidu. Tzv. svobodné volby jsou v režii kde koho, jen ne svobodných občanů. Svoboda slova je pro sichr okleštěna ústavním zákonem. Rudé právo nahradila ČT. Lidská práva jsou bez občanských povinností a občanské svobody jsou bez osobních odpovědností. Upřímnost a otevřenost v komunikaci mezi lidmi byly nahrazeny korektností. Vlastenci jsou dehonestováni a souzeni jako rasisté a nacisté, a vlastenectví je zadupáno bagančaty multikulturalistů a eurohujerů. Vedle muže a ženy, homosexuála a lesbičky tu máme další desítky hybridních binárních a nebinárních tvorů. Z muže je manželka a z ženy je manžel. Z rodičů jsou čísla 1 a 2. A vidím to tak, že i pedofilie se stane legální, protože to stejně jako homosexualita a transsexualita není nemoc, ale zcela normální, běžná sexualita na úrovni třeba heterosexuality nebo bisexuality.

Má cenu pokračovat? Nadávejte mi jak chcete (a někteří to dokážou opravdu pěkně), ale já jsem přesvědčený, že prapříčinou současného katastrofálního stavu (nejen) České republiky, který naprosto oprávněně a perfektně popisuje a kritizuje Vidlák, a na který v diskusi také nadáváte, je skoro dvě stě let stará teorie výrobního způsobu (předpokládám, že zdejší obecenstvo ví wo co go, i když je mi jasné, že mnozí zareagují jako čert na kříž).

Průměrný počet slepic: 4.5 (21 hlas)

My tu pouze kňouráme, ale naštěstí máme tebe, který nezaujatě diskutuješ. ;o))

PS.: Ne že by si v podstatě neměl pravdu. ;o)

Průměrný počet slepic: 3.6 (9 hlasů)

"Už není, už nemáme, už nemáme...."

----------------------------------------------

Každý tady "kňourá" o něčem..., děje se něco?

Průměrný počet slepic: 4.4 (5 hlasů)

že Česká republika (nejen ona, ale zůstanu doma) nevyhnutelně doputovala pod hesly o demokracii a tržní ekonomice do stavu, který nejlépe a naprosto pregnantně popisuje ve svých referátech pan Daniel Sterzik a až na marginální výjimky potvrzuje zdejší obecenstvo. Jen jaksi alzheimerovsky opomíná, že se většina Čechů na tuto cestu 17. listopadu vydala dobrovolně. Naprosto svobodně zvonili právě za odchod ze strašného Východu na skvělý Západ a za život podle "evropských hodnot". A aby toho nebylo málo, od roku 1990 již 10x (deset krát) toto své přání a správnost cesty svobodně ve volbách do PS schválili a běsnění politiků ODS, KDU-ČSL, ČSSD a jejich koaličních partnerů legalizovali! To se stalo! Většina oprávněných voličů si tuto "politickou linii" (a současně s tím i svůj osud) nepochopitelně volí stále dokola. Nemám pocit, že by se ten dnešní svrab a neštovice zrodily teprve před dvěma lety s nástupem bruselské úderky diletantů. Korunu tomu nasadili zvolením generála v.v. prezidentem republiky. Gottwald před 75 lety zvolal "Právě se vracím z Hradu..."! Jeho pohrobek Klement Pavel by mohl paradoxně zvolat "Právě se vracím na Hrad"!

Žádný "kapitalismus s lidskou tváří neexistuje" a jakákoliv snaha o jeho zlidštění je jen krokem z deště pod okap. Ale jestli tomu někdo nevěří, je to jeho věc.

Průměrný počet slepic: 4.6 (19 hlasů)

Ale to už dávno všichni (tedy ta většina zdejších) víme, nic nového pod sluncem. Proto sem píšeme, snažíme se ten nesouhlas s tím, co se stalo a co se děje, předávat dál. Můžeme sice mlčet a sklopit krovky..., říct, že s tím nic neuděláme..., ale prostě nám to nedá. (A propos - zrovna já jsem hlasovala proti vstupu do EU, nevolila jsem ani demolici, ani 107, a vždycky budu proti nim burcovat. Že tomu mnozí jen přihlíželi, mi vždycky vadilo, v novinách mi vyšlo asi 50-60 článků zaměřených proti šlendriánství politiků a různým kauzám..., dokud jsem nebyla tak ostrá, že mi to pak už neotiskli.  Nebo změnili majitele.) 

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

Všichni to vědí. Všichni to kritizují a nadávají. Dokonce doporučují a navrhují způsob jak to změnit a udělat, aby jsme zase všichni byli happy! Mají takovou utkvělou představu, že je možné, aby se vlk nažral a koza zůstala celá. Navrhl tu někdy někdo vrátit se zpět až do Třetí Československé republiky (1945 až 1948)? Takový politický systém považuji za lepší než ten současný. O to mi tu jde - o volání po jiném systému! Nejen o výměnu "prasat u koryt". To je to tak složité k pochopení? Nejspíš jde ale o to, že nikdo ze zdejšího obecenstva si takovou změnu nepřeje.

 

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

Lepší politický systém má i to Milošovo Švýcarsko...., které nám stále "nabízí". Také to není složité k pochopení ... :-))

Průměrný počet slepic: 4 (7 hlasů)

Snažím se jen pochopit, proč lidé nechtějí rozhodovat o svém osudu.

A přitom se diví, že systémem "o nás bez nás" to jde od 10 k (-)5. 

Průměrný počet slepic: 2.8 (4 hlasů)

Otázka je, že kdyby ti lidé , co tehdy cinkali klíči věděli jak to celé dopadne a jestli by tu budoucnost a změnu , kterou teď máme chtěli. Myslím, že chtěli změnu, aby se měli dobře, ale lidský faktor a nenažranost některých jedinců to vše zas posrala.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Píšeš:

a na který v diskusi také nadáváte, je skoro dvě stě let stará teorie výrobního způsobu (předpokládám, že zdejší obecenstvo ví wo co go, i když je mi jasné, že mnozí zareagují jako čert na kříž).

 

Nejsem zvyklý tvářit se že je mi něco jasné, když mi to jasné není. Už jednou jsem se ptal, možná teď dostanu odpověď. Přiznám, že jsem možná jediný který tu neví wo co go. Rád bych se to dověděl, pokud možno srozumitelnou formou a detailně. Díky.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

já jsem si nikdy ani neukňourla a asi nbudu výjimka

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

In reply to by Bubkabelzebubka

Trvalý odkaz

Já se už i posr.. ;o/

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Jiří Weigl: Korespondenční volba a česká demokracie na šikmé ploše

 

Průzkumy veřejného mínění opakovaně ukazují masovou nespokojenost veřejnosti s vládnutím Fialovy pětikoalice a potvrzují drtivou převahu opozice nad vládní koalicí v současných politických preferencích českých občanů. Vládní koalice kvůli tomu zlomila nad obyvateli naší země hůl. Ztratila víru, že si je schopna získat vyšší přízeň domácích voličů, protože není ochotna a schopna změnit svoji neúspěšnou politiku, která zemi přivedla k největšímu pádu životní úrovně v Evropě, rekordní inflaci, absurdním cenám energií a hospodářské recesi. Proto se upnula k myšlence, že ji u moci udrží krajané ze zahraničí, kteří u nás nežijí, a proto nemají negativní zkušenost s „dobrodiním“ jejího vládnutí…..

12. prosince 2023👉 @cz24news

 

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

Je to tak velmi jednoduché a jasné Zveřejněte své marže (když už jsme v té válce) a bude jasno Jenže to by  museli chtít a nebát se. Jára Cimrman měl pravdu: nejhorší ze všeho jsou trpaslíci A když je jich plná Strakovka i obě sněmovny je třeba je "vycházet z oken" a poslat tam jiné aby to udělali znovu a lépe 

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Zdá se. že se rozjíždí nová covidová hysterie. Procenta pozitivních, nemocných, pacientů na JIP-kách, ba i úmrtí...  TV rozjíždí kampaň. Takže jiná témata jako drahota energií a potravin, situace na Ukrajině a podobně budou upozaděna. Nová témata- sice už poněkud provařená, ale aspoň to umožní rozmělnit rostoucpí odpor populace k vládě. Na internetu se budou hádat antiwaxeři a svědci covidovi zda se očkovat nebo ne a kolikrát. A kde nosit náhubky a kam bez nich už nelze...

Ten covid naší věrchušce seslalo snad samo nebe! 

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Olinovi se líbí politické uspořádání třetí republiky, to je 1945 – 1948. Třetí republika to je neoddělitelné od vyřazení některých politických stran z politiky, například strany Agrární, která byla před válkou nejsilnější stranou. Komunisté se tak zbavili svého největšího konkurenta. Ustavení národní fronty pod kontrolou komunistů, odbory také pod kontrolou komunistů, silová ministerstva pod kontrolou komunistů a ministerský předseda Klement Gottwald. Třetí republika to byla příprava na komunistický puč v roce 1948.

Ale pokud se to Olinovi líbí, jak se říká proti gustu žádný dišputát. Jen je třeba jasně říci o co jde.

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)