Trump vs. Biden vs. koronavirus

Autor

Krátký koronavirový úvodník: 

Master přidal další funkci do svých grafů. Reprodukční číslo nepočítá pouze z nových případů, protože jsme počítali s tím, že velký nárůst případů způsobí nutně prodlevy, chyby a následna pak zahlcení celého systému testování. Proto jsme začali reprodukční číslo počítat i z nových hospitalizací. Těch je méně a jsou poměrně slušně evidované. Ukázalo se, že reprodukční číslo počítané z hospitalizací i z nových případů se liší jen minimálně. Ukázalo nám to, že testování je stále slušným ukazatelem vývoje, ale je to ukazatel velmi drahý a v této chvíli už nadbytečný. 

Master se nezastavil a začal stejnou metodikou počítat reprodukční číslo i ze zveřejňovaných úmrtí. Nijak vás asi nepřekvapí, že i toto číslo je téměř totožné s předchozími. 

Pokud se ale na graf podíváte detailně, zjistíte, že reprodukční číslo z úmrtí kopíruje prakticky přesně reprodukční číslo z hospitalizací, ale odchyluje se od reprodukčního čísla z nových případů. Já vím, že Margonovi nebo Pepíkovi to jako argument stačit nebude, ale pro nás z toho celkem jednoznačně plyne, že pacienti umírají na covid a ne s covidem. Kdyby umírali s covidem, nekorespondovalo by to s hospitalizacemi, ale bylo by to zcela náhodné. 

Nakaženému se přitíží, dostane se do nemocnice a příslušných deset procent z nich nepřežije.

Až ČSÚ doplní statistiky úmrtí, bude to tam docela výrazně vidět. V říjnu a listopadu 2020 bude o třetinu až polovinu více denních úmrtí než ve srovnání s dlouhodobým průměrem. Počty úmrtí dokonce budou překračovat i maximální odchylky od průměru. 

 

A teď k dnešnímu tématu: 

U koronaviru zůstaneme, ale dnes z jiné perspektivy. Prosím vás dneska všechny, přestaňme na jeden den řešit, jestli koronavir přišel přirozeně, uměle, jestli je to jen hysterie, mediální konstrukt, konspirace mocných, nebo zda je to prostě epidemie jaká to sto let nebyla. Realitou je, že skutečný nebo neskutečný koronavirus nám zavírá hranice, umrtvuje celé sektory ekonomiky, uzemňuje letadla, zavírá restaurace i hotely a globální turismus prakticky přestal existovat.  Částečné nebo úplné lockdowny nebo jiné formy karantény se nedějí jen u nás, ale i v jiných státech a i kdybychom přistoupili na myšlenku, že koronavirus neexistuje, ještě to neznamená, že by se z touto smělou záležitostí ztotožnila třeba Angela v Německu nebo Matovič na Slovensku a otevřeli by nám hranice jako by se nic nedělo. 

Na dnešních USA je docela hezky vidět, jak to funguje. Trump od začátku Covid zlehčoval a odmítal jakákoliv opatření včetně roušek. Ale nakonec byl i on přemožen obrázky z New Yorku a mrazírenskými vozy před nemocnicemi. A i když Trump sám žádné velké karantény nevyhlásil, stejně na to nakonec došlo na úrovni jednotlivých států. 

A americká superliberální ekonomika zažila třicetiprocentní propad. 

Pak přišlo léto, situace se trochu zlepšila, opatření se uvolnila a od té doby jdou USA zase ekonomicky nahoru... ale také tam na covid slušně chcípají. Na záběrech z USA dneska běžně vidíte roušky a leckterá opatření jsou celkem v platnosti. USA mají celkem slušné množství mrtvých a ekonomika se sice zvedla, ale turismus ani v USA nekvete. New York je dodnes v podstatě turisticky mrtvé město a má obrovské ztráty. 

Trochu to kopíruje švédský případ v Evropě. Tam také nijak nezastavili ekonomiku. Nedělali žádnou karanténu a jen se snažii chránit ohrožené skupiny. Nepovedlo se jim to a ekonomika se vypnula sama od sebe prostě tím, že lidi zůstali doma. Ve Švédsku nikdo lidi nestrašil. Neměli tam žádného Vidláka či Flégra, ale nakonec osudu stejně neutekli a mají podobné ztráty jako všichni ostatní. 

Uvědomte si všichni, především vy mladší, že takový šedesátník má před sebou v rámci covidu docela neradostnou budoucnost.  Pokud Covid nezmizí nebo nebude vyočkován, tak je perspektiva důchodce taková, že se v rámci pravidelných chřipečkových sezón pravidelně nakazí a jednou ho to zabije. Ne-li jeden rok. potom ten další. Nedivte se, že taková perspektiva se starší generaci úplně nezamlouvá a upřímně... nezamlouvá se ani mně. Vědět, že po šedesátce mě ten koronavir někdy sejme - nic moc radostného. Jestli vy mladší nedokážete toto rozpoložení šedesátníků a sedmdesátníků chápat, tak jste špatně vychovaní. A pochybuju, že nějakým křepčením a výkřiky přesvědčite novopečeného šedesátníka, že koronavirus je jen kec.   

V USA je toto hodně markantní. Umřelo tam hodně důchodců a i v USA je hodně šedesátníků či padesátníků, kteří vidí koronavirus jako hrozbu svojí bezprostřední budoucnosti.  Přesvědčil je Trump, že je to jen eexistující chřipečka? To zjistíme zítra.  

Trump tam zvolil strategii bagatelizace viru v zájmu zachování ekonomiky. Ale přijde o hodně důchodcovských hlasů. Pokud prohraje, budou to právě bílí důchodci, co mají naspořeno, kteří ho pošlou na smetiště dějin. Ti, kteří mají před sebou perspektivu brzkého úmrtí místo cestování na Floridu.  V USA je jich hodně a blízkost smrti dává jiný pohled na hospodářský růst. Tito lidé budou hodně volit právě na té Floridě. Ta rozhodne o trumpově osudu. 

Biden se samozřejmě proti Trumpovi vymezuje a mluví o tom, že on by více bojoval proti epidemii. Ale... je to v americké ekonomice vůbec možné? Je možné udělat to, co dneska dělá Británie nebo Německo? Je možné v USA udělat to co v Izraeli? Aniž by to mělo násobně horší dopady na zaměstnanost než třeba u nás? Může Biden skutečně nabídnout šedesátiletému bílému američanovi něco jiného než Trump? 

Trump jednoznačně vsadil na voliče, kteří upřednostňují ekonomiku před virem. Vyjde mu to? A naopak... uvěří Bidenovi volič důchodce, co upřednostňuje virus před ekonomikou, že novopečený prezident má nějaké eso v rukávu? 

Vidlácky bych stále myslel, že Trump vyhraje i přes ztráty voličů důchodců z koronavirních důvodů. Ale pokud prohraje, prohraje právě kvůli koronaviru a jeho bagatelizaci. 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4 (61 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

Důchodci jsou v USA prý dost velká skupina voličů a mají Trumpovi za zlé, že nezvládá COVID 19. Jenže stejně mají za zlé demokratům řádění Black Lives Matter. Volby mohou dopadnout všelijak a předvolební průzkumy z USA neukazují pravý obraz.
Poslední volby z USA komentoval Martin Řezníček. Pod dojmem vítězství se dostavil do štábu Demokratů a hodlal dělat rozhovory s vítěznou Hillary Clintonovou. Bylo hezké vidět, jak Řezníčkův úsměv tuhne pod dojmem nových informací o sčítání hlasů. Nakonec vítěze voleb komentoval Pavel Schrötter., který byl vyslán do méně perspektivního tábora.
Jsem zvědavý, zda i nyní redaktoří ČT uvěří předvolebním manipulacím při průzkumech veřejného mínění. Ale nepodceňujme jejich hloupost a servilnost.

Průměrný počet slepic: 4.8 (35 hlasů)

Já jsem fakt zvědavý, co bude hrát větší roli... zda koronavirus nebo BLM. V USA zemřelo na covid 200 tisíc lidí. Trump to "měl prohrané". A pak přijdou černoši, začnou vypalovat celé ulice a Trump byl zpátky na koni. Ale je fakt, že teď to rabování utichlo. Jako by bylo nutné počkat, aby to nenarušilo volby. Na copak voliči zapomněli snáze? na vypálené ulice nebo na udušené v nemocnicích? 

Průměrný počet slepic: 4.4 (21 hlas)

A četli jse na Idnes článek, kde nějaký redaktor dal mapu USA, kde prolnul nejvíc "covidu" a koho tam maji zvoleneho? Prekvpive covid radi podle politickych preferenci a v mistech republikanu radi "jako v zemich kde to zvladaji" a v mistech demokratu "jako pomalu italie" :D
Me dost prekvapilo, ze to na idnes vydali...

Průměrný počet slepic: 4.1 (8 hlasů)

Že by koronavirus nakonec republikánům vlastně pomohl? 

Průměrný počet slepic: 3.8 (6 hlasů)

Tak nastala změna, článek zmizel a objevilo se video, kde rikaji pravy opak toho co v clanku, takze politruci napravili chybu :D

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Nezapomeňme na kampaň MeeToo, která kozervativní lidi v USA dost štve taky. A všudypřítomná politická korektnost je jak ideologie KSČ před 1989. Nikdo pak neříká, co si skutečně myslí, ani do předvolebních průzkumů.

Průměrný počet slepic: 4.6 (19 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Současná ideologie politické korektnosti, liberální demokratůry atd není ani náhodou podobná té za KSČ. Hlavní rozdíl je v tom, že za komoušů ta hranice My a Oni probíhala někde vzdáleně v TV na Sjezdech atd ne jako dnes kdy tato hranice jde rodinami, kolektivy v práci, bývalými kamarády a pod. Možná jsem žil někde na Marsu, ale za komoušů jsem neznal ani jednoho zapáleného komunistu, co by ostatní kolem sebe imrvére přesvědčoval o soudružské pravdě. Dnes se skoro nemůžete bavit s nikým aby vás nezahrnul nesmysly o Burešovi a Ovarovi a byl u toho velmi horlivý s plamínky v očích.

Průměrný počet slepic: 4.7 (33 hlasů)

Bohužel z mé zkušenosti se to táhnu už od časů Havla a Klause. Hlavně Klaus měl menší kultík osobnosti, bylo fakticky nemožné cokoli byť jen lehounce zkritizovat, neboť okamžitě přicházely reakce, jak když se člověk baví s fanaticky věřícími nebo schizofreniky.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

Tak jsem se zamyslel nad svým (dávno ztraceným) mládím a musím říci, že máte pravdu. Také si na nikoho takového nevzpomínám, s jiskrou v oku a plamenem v srdci... A to jsem pracoval rok v redakci tiskového orgánu KV KSČ, kde bylo ve straně asi 90% osazenstva...

Průměrný počet slepic: 5 (16 hlasů)

od 50. let vyprchala

Zatím bez slepic

In reply to by Tony (neověřeno)

Trvalý odkaz

proč se teď vrátila?

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

Lidi se rádi dojímají sami sebou, pocitem, jak jsou hrozně dobří, spravedliví a na té správné straně. A tzv. liberální demokracie a "lický práva" daly celkem netušené příležitosti v tomhle ohledu.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

Minulý syrém používal represivní slozky, současný využvá strach ze ztráty sociálních jistot a pracuje s emocemi.
Psycholog Peter Marman měl asi před pěti lety na Slob. vysielači sérii přednášek o vlivu reklamy na společnost. V odkazu je jeho shrnutí prvních sedmi dílů.. “
“Reklama pracuje s emocemi, jejím hlavním principem je podmiňováni, to je v hlavnim rozporu se svobodou a tvořivosti. Podmiňováním vznikají de facto lidé jako polointeligentní zvířata, která jsou určena na spotřebu.
Jsou ale i jemnější věci, to, jak se spojuje myšlení s cítěním. To neustálé spojování argumenrace s podvědomými emocemi má dopad na myšlení. Vzniká množství zlozvyků, když v tom lidé vyrůstají. Např. marketingová pravda všímá vždy jen jedné strany. Povíme jen to dobré, ale proti neřekneme, však to je marketingové. Člověk pak nehledá pravdu, ale prosazuje jen to, co emocionálně chce. A to je jeden z klíčových zlozvyků, který dnes vidíme kolem sebe.”
https://m.youtube.com/watch?v=MZuSeacLRQE

Průměrný počet slepic: 3.8 (6 hlasů)

Sars-covid není pro průměrného američana hlavním tématem voleb. Ani druhým hlavním tématem. Ani třetím. Americké volby jsou mnohem víc o podprahových signálech a než ty naše. Trump vyhraje, nemám v tomto směru žádnou pochybnost a vy vidláci a vidláčice se v pokoře skloníte nad mou neskutečnou genialitou.

Průměrný počet slepic: 3.7 (13 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ježiš marija Zapadlo... já nestíhám budovat pomníky všem mladým krásným a chytrým... a to po mně Targus chce, abych pod ten jeho dodělal mramorový sokl.. A teď Vy... snad abych si raději přál Bidena.... :-)

Průměrný počet slepic: 4.7 (16 hlasů)

Starého Bidena, privatizátora Ukrajiny a kandidáta tajných služeb volí mladí levičáci a to Vy nejste, Vidláku.

Průměrný počet slepic: 3.9 (9 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Biden je usvědčený vyděrač, který pomocí váhy USA vydíral Porošenka, když šlo o synáčkovy nekalé kšefty na Ukrajině. A ještě se tím chlubil, jak toho "nezávislého" prokurátora "sejmuli na jeho rozkaz" a jak si Porošenko šel hned potom měnit gatě.
Pokud si Amíci zvolí Bidena, budou mít jako vládce neskrývaného vyděrače. God save USA! I když - některým se vyděrač prezident velice líbí. Je takový... rozhodný... že? Ale když si představím, kolik našich papalášů by si šlo měnit gatě, kdyby si na nás Biden dupl (vrtulníky, Dukovany, 2%HDP, ochrana Amerických zájmů v ČR...)
Jinak ovšem platí:
Biden nebo Trump,
jeden i druhý lump!

Průměrný počet slepic: 4.1 (10 hlasů)

In reply to by Václav Semerád (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Václav Semeád.
Ono je to trochu jinak,každý vrcholný politik USA má svoji kolonii,kde dělá protektora.
Biden potřeboval prachy na tuto kampaň a je vidět,že toho hodilo hodně na Ukrajině.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Od jara tvrdím, že vyhraje Trump. Nyní je to ještě jasnější. Vítězství má přímo ložené. Stačí sledovat co se děje v Kalifornii, mezi mexičany a dokonce i mezi černochy. Navíc je pod ochranou Izraele( halachou). Kdo může více pochybovat? I ten Biden byl vybrán tak, aby nebylo pochyb kdo je lepší.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Opět jsem byl v úvodníku citován. Nuže, co tvrdím od začátku už potvrzují i pracovníci nemocnic. Mimochodem, byl jsem minulý týden na jistém vyšetření a velice dobře jsme si poklábosili s panem primářem i hlavní sestrou. Přidám odkaz, který zcela přesně komentuje moje vlastní získané poznatky. Grafy si s odpuštění Vidláku a Mastere strčte za klobouk. Z vylhaných čísel vám vždycky vyleze jen vylhaný graf.
https://aeronet.cz/news/exkluzivne-unikly-dokument-z-nejmenovane-olomou…

Průměrný počet slepic: 3.7 (15 hlasů)

když je pacient a má indikovaný kovid tak musí být separován, musí sestry nosit specielní oblečení, ...
i když je tam třeba kvůli rakovině nebo zlomené noze.
nemocnice musí dostat více za zlomenou nohu někoho s kovidem (specielní opatření okolo) než obvyklého pacienta bez kovidu.
Co je na tom divného, vylhaného, atd?

Průměrný počet slepic: 3.8 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Nejhorší je smrt ze strachu. Vůbec se mi nezamlouvá strategie typu "Zachráníme všechny i kdyby měli být doma zavření nadoživotí." Jak si představujete život za 5 let? Co s těm co odmítnou očkování jestli bude.

Průměrný počet slepic: 3.6 (27 hlasů)

budou chráněni tzv. stádní imunitou.
K opravdu účinnému očkování však nedojde, protože Covid je skoro stejně chytrý, jako já, a co pět minut mění převleky.
Takže vyřeší problém s nekvalitním genofondem evropské variety homo sapiens, jakož i důchodovou reformu.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

Co s těmi, co odmítnou očkování?

Některé státy je nemusí vpustit na své území.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

se nejpozději za deset minut krásným, mladým a chytrým, bude to mít spočteno.
Dřív nebo později. Rok sem nebo tam vůbec nehraje roli. My s breberou máme času dost.
Povídal to všecko Vidlák.

A je to.
Vidlák to těžce odsere coby posel špatných zpráv a já budu na výsluní minimálně po desítky dalších let. Budu něco jako náhradní Karel Gott.
Odcházím. Jdu natočit nějaké cedlo s hity typu "Být věčně mlád", "Mladá krásko, postůj chvíli", "Holky z gymplu" a jiné podobné vypalovačky.

Průměrný počet slepic: 3.6 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Já jsem vám to říkal.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Targus, dobrý, ve jménu svého jména a tak. Jen..., nechcete už přihodit do kydu nějakou myšlenku? Vím... starý, ošklivý, hloupý... Ale stejně....

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

nikdo nepere.
Poté, co Stará Jahoda naházela všechny výplody mého ducha na půdu, všichni zapomněli, jaký génius mezi nimi žije.
Takže jsem skončil v psím kotci, zapřažen v udidle, uvázán tak nakrátko, že sotva dosáhnu na granule v misce, páč jsem denně tři hodiny běhal po náměstí okolo kašny a volal na přítomné svá moudra se žádostí, aby vše neprodleně zapisovali.
Jo, a stará říkala, že tu dost často otravuje ten Němec. No víte který, takový ten vysoký černovlasý blonďák, jak bydlí kousek vedle toho, co je ujca, bráchy, švagra mojí sestry syn. Už víte, že jo.
Jo, už vím, je to starej Alci Hajmrovejch. Šikovný a milý člověk, má mě rád.

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)

... nějací mladí, krásní a chytří, kteří po stu letech na oné půdě najdou truhlu s ono pozůstalostí stop vašeho genia, jíž otevřou za pomoci dynamitu, a vaše sláva opět zazáří v plném lesku.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

A potom ztotožní fiktivní postavu Járy da Cimrmana z Liptákova s Targusem z Gorolistánu.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Zkusím to říci zase jinak

Je jedno jaká čísla ty tabulky budou ukazovat, problém je, že se nemá prozradit spolupráce nemocnictví s mocí. Že celé nemocnictví se pase na lidech jen kvůlivá bankocetlím na nájem, energie, žrádlo a postavení ve frontě na banány. Od doby, gdy dochtoři berou prachy za nemocnost, dnes dokonce smrtnost a spotřebu alchymistů, dotáhli lidi na pokraj bídy hypochondrovy přísahy. NE-mocný-li budeš ne-mocí budeš uzdraven. Čím si byl pokažen, tím budeš zase pokažen. Čím sis zkazil život, tím ti zkazíme zase život nebo tak nějak. Jen pár hloupých vidláků se eště bude ptát gde zmizela chřipka, ale budou umlčeni skálopevnými důkazy z tabulek a mordechujckých výtěrů a pisálci budou psát o tem že medicína opět zvítězila a vymýtila nějakou nemoc. Gdo ví kolikrát už přemenovanou. Muheeeee

Co poradit vírou postiženým blboňům. Pokuste se na virtuální realitu dívat negativně, což je dneska pozitivní postoj. Nevěřte ničemu co pochází z Metrixu. Začněte chápat obráceně a budete znát více pravdy než ze fšech knih alma mater, kerá už dnes vám de taky po krku. Zapomeňte na poučky. Zapomeňte na Einstejny, Tesly, Darviny, keří vám jen zužují rozhled a zaclánějí vaší pravé velikosti, kerá ve skutečnosti nemá omezení. Můžete být tupými imbecilními přežvýkavci, ale také můžete být krásnými šlechetnými bytostmi svítící imbecilům na cestu v tunelu, proti nimž se řítí tlustý vlak.
Vlak projede tunelem po hlavách imbecilů a z něj vystoupí umaštěný zachránce Trump, kerý oznámí blboňům "amerika wurst".

Průměrný počet slepic: 3.8 (40 hlasů)

ale měl jsem takový pocit, že dříve tady byl Sasin za šaška. Dnes registruji spíše respekt a neodvahu polemizovat. Považuji to za dobré znamení.

Což ukazuje na klíčovou úlohu šašků v dějinách.

Průměrný počet slepic: 3.8 (17 hlasů)

doma nemám, abych mu stíhal.

Proto ho roluju.
Vás taky...

Průměrný počet slepic: 3.6 (15 hlasů)

nechuť ztrácet čas poznáváním písmenek v jazyce, kterému nejsem hoden rozumět.
Jinak řečeno soudruh Sasina moje maličkost se pohybujeme po mimoběžkách.
Takže zapojím takové to tajemné oné na myšce hrabalce a přeroluji.

Průměrný počet slepic: 2.7 (9 hlasů)

ŠA jako kostra, základ, objem, podstata, jádro, vieda, schrána, trezor, pevnost a ŠEK jako síla, hnutí, bouchnutí, prásknutí, švihnutí. rozjaření, vypěnění, zpěnění, var. VAR var je opak občana. OB, něgdy, kolem, okolo, jak gdy a ČAN jako přívlastek.
KA čan, KA jako kat, zabít, umrtvit, vyvrhnout vysrat, vakadit.

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

To je pro Vlastimila. 😁

VLAST milující, mi láskující,

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

tak jsme zase obohaceni - naštěstí ještě ne u nás, ale blíží se to - nočním výlevem islamistické nenávisti ve Vídni - jen jsem zvědavá, jak to postupně učešou - bude "osm šílených deprivovaných střelců" ? I když zatím mluví o teroru. Mimochodem v neděli večer si 200 nigerijců-migrantů udělalo v Neapoli večírek - v době skoro lockdownu - po zásahu policie bylo 8 zraněných policistů a pouze 3 zatčení migranti - ty určitě po vyslechnutí pustili. Salvini se ptá - jak je možný, když nám zavřete školy, obchody restauranty a nezavřete přístavy kam vesele vykládají další obohacení?

Průměrný počet slepic: 4.8 (25 hlasů)

organizaci zacala vadit myslenka Trojmori ??
Poradat spolecny vystup rakouskeho a slovinskeho premiera na horu Triglav se zrejme nevyplaci

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Vídeň? - přihořívá, přihořívá...

Spící Karel měl doopravdy na načasování svého rozhovoru pro rakouský tisk a pro kritiku nepřijímačů migrantů nos...

Jeslipak si nazul gumovky, když teď bude chodit kanálama?

Průměrný počet slepic: 4.8 (21 hlas)

Vídeň bude v dnešních komentářích number one. 

Knížovi je nutné zatleskat, protože se mu podařilo ze sebe udělat ještě násobně většího pitomce a díky vídeňským teroristům to zjistí zase mnohem více lidí. Předevčírem jsem psal, že nám tu hoši z EU a Dojčlandu už nové imigrační pořádky ani nestihnou zavést. Začínám mít pocit, jako by si imámové řekli, že je nejvyšší čas předat ojrópu Alláhovi a tak se to rozjelo. To bude překvapení pro mladou, krásnou a chytrou západní evropu, že u buranů na východě je mír a bezpečno a to z těch xenofobních důvodů - není muslim = není terorista. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (27 hlasů)

Ono to ještě šlo, aby ze sebe udělal člověka, co vůbec není chytrý? Myslel jsem si, že to zvládl v prezidentských volbách ve 2013.

Průměrný počet slepic: 4.7 (17 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Taky to nemá lehký. On bude teď tvrdit, že kdybysme se k mingantům chovali náležitě, nemuselo se to stát.

Škoda že se nejmenuje Schwarzeneger, byl by uvěřitelnější.

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

z Schwarzenberg na Schwarzenegger je příliš složitá. Schwarzenberg --->SchwaNzenberg je jednodušší a příhodnější.

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

In reply to by Alef Nula (neověřeno)

Trvalý odkaz

Schweinzerberg

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

In reply to by Alef Nula (neověřeno)

Trvalý odkaz

bych tam nedával
ten uslintaný narkoleptický bernardýn, nedoštudovaný hajný má k labuti dost daleko... :-)

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by Feldkurát Katz (neověřeno)

Trvalý odkaz

nýbrž Schwanz.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Blbost je shora neohraničená. Vzpomínáte na naši nedávnou debatu o islámské teorii množin a relacích uspořádání? Napadlo mě podívat se do slovníku, a zjistil jsem, že 'akbar je druhý i třetí stupeň přídavného jména kibír. Takže jsem měl pravdu já i Vy: Allah 'akbar znamená Alláh je větší (než cokoli jiného, e.g. je největší).

Jistě se teď tážete, proč to připomínám. To proto, že mne napadla taková paralela: když se alláhovec setká s něčím mimořádným, vzkřikne: Allah 'akbar, Alláh je větší!
A my, když se setkáme s něčím mimořádně blbým, můžeme povzdechnout: kníže je blbější.
---
Za bolševika jsme s kolegy v práci do soustavy SI začlenili i jednotku blbosti, 1 BLB. Ta je definována jako míra blbosti, obsažená v prohlášení "Žijeme lépe a radostněji v ovzduší vzájemné spolupráce." Kdybychom tehdy měli před očima Jeho knížecí Jasnost, mohla se ta jednotka jmenovat jinak. I definice té jednotky by se opírala o jinou formulaci.

Rozkrok prostě nezastavíš.

Průměrný počet slepic: 4.2 (15 hlasů)

Ještě je hezké, že se Schwarzenberg nestydí za erb, kde havran oklovává tureckou hlavu. To by si lidskoprávníci smlsli o netoleranci, neúctě, kdyby to měl v erbu např. Zeman! Ze Schwarzenbergových titulů špatně rozumím jednomu obzvláště složitému: Okněžněný lankrabě z Kleggau. A mohl Schwarzenberg okněžnit třeba Kalouska a jiné příznivce, když na něj pohlédl jasným zrakem?

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já četl vykleštěný...

Ono je to okleštěný.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)