Už to bude rok...

Autor

Pamatujete? Bylo těsně před válkou. Ukrajina ostřelovala Doněck a 75% dotázaných nevěřilo, že by Rusko mohlo na Ukrajinu zaútočit. V televizi se to hemžilo projevy všech možných státníků, kteří mluvili o míru, ale někde v zákulisí se už všechno chystalo na střet. Vojska už byla v pohybu a čekalo se na Putina, jak se nakonec rozhodne. Já jsem právě před rokem psal, že se podle mého soudu situace uklidňuje a že je pro Putina nejvýhodnější jen pokračovat v manévrech kolem ukrajinských hranic. Situace se neuklidňovala, byl to jen klid před bouří.

Pak to přišlo… Vpád ruských vojsk, desetitisíce běženců na hranicích, prudce rostoucí ceny pohonných hmot, kolony vozidel jedoucí směrem na východ, aby se podílely na zvládnutí uprchlické vlny, nabídky na ubytování Ukrajinců v domácnostech… a všeobecné očekávání, že válka bude krátká. Jedni čekali, že Ukrajina vyzbrojená Západem brzy zvítězí, druzí zase čekali, že Rusko Ukrajinu hravě obsadí.

Když si dneska chronologicky vezmete, jak se vyhlašovaly sankce, jak se prováděla opatření na pomoc uprchlíkům a jak se řešila vojenská pomoc na Ukrajinu, tak je to jak ohnivým písmem. Válka bude krátká. Podle toho také jel henten oficiální mediální narativ. Rusům dochází lidi, munice, jídlo, tanky, rakety, součástky, nafta… ještě pár dalších svatých Javelinů a HIMARSů a vítězství bude naše.

Nevím, jak se na to dívali v Moskvě, jestli měli podobné tendence, ale podle všeho jim nakonec dočasně došli jen lidi. V září… na jeden měsíc. To měla Ukrajina svojí hvězdnou hodinu. Ale pak přišla rasputica a v zimě už vypadala situace na bojišti zase úplně jinak.

Podle mě se jako nejstrašnější věc této války ukáže to, že Západ dokázal přesvědčit sám sebe i Ukrajinu, že v této válce může vyhrát. Tohle je i po roce války pořád stejné. Rusko je už už skoro na kolenou a stačí ještě chvíli vydržet a dodat ještě trochu zbraní.

Najděte mi někoho, kdo od začátku tvrdil, že to bude dlouhá válka. Toho bychom měli poslouchat. Kdokoliv, kdo dokázal v únoru a březnu říci, že válka může trvat roky a půjde o válku opotřebovávací. To je náš člověk. Z našich předválečných úvah se totiž nevyplnilo vůbec nic. Z úvah našich pravdomluvných médií také ne. Vojenští „experti“ se ukázali být na stejné úrovni jako jeden obskurní Vidlák. Rozdíl byl jen v tom, že já na svých tezích nelpím a když se ukáží chybné, zbavuju se jich.

Za mě je to Dominik Ticháček, který od začátku říkal, že Rusům jde o něco jiného, než dobýt Kyjev. Tvrdil, že ruská strategie je rozložena do tří fází. Nejprve zabrat za každou cenu co největší kus ukrajinského území, aby se válka vedla tam. Což bude trvat šest až osm týdnů. Pak bude následovat fáze konsolidace fronty, příprava logistických tras, taktická racionalizace bojiště, případně zkrácení fronty. To bude trvat šest až devět měsíců. A pak bude následovat fáze setrvalého ničení ukrajinských sil, která nemá žádné časové ohraničení. Taktika vykusování. Dělostřelecká převaha a nekonečné ostřelování.

Podle mě je to od začátku do konce jediný konzistentní názor, který víceméně obstál a vysvětlil obstojným způsobem, co se na tom bojišti vlastně děje a proč jsou věci tak jak jsou. Podle všech možných Visingrů a Vojáčků už teď Ukrajina měla dobývat Krym a maršál Petrla by dával mapky o tom, že Ukrajině ve skutečnosti patří i kus Ruska.

Jinak jsme přesně tam, kde jsme byli před rokem. Jen z dočasného uskrovnění, které mělo trvat jen chvíli, se začíná stávat uskrovnění trvalé. Zaplatili jsme to inflací. Ale vítězství nepřišlo, tak bude inflace trvat dál. Zaplatili jsme to drahými energiemi. Ale vítězství nepřišlo, tak se na nějaké velké zlevnění těšit nemůžeme. Zaplatíme to novými daněmi, které se vládnoucí ODS před rokem ještě nedovedla představit. Zaplatíme to pozdějším odchodem do důchodu, nižšími valorizacemi, zaplatíme to našimi nemovitostmi, na které už brzy nebudeme mít.

A vzhledem k projednávaným mobilizačním zákonům, jsme jen krůček od situace, kdy to rychlé vítězství nad ruskými hordami zaplatíme i krví našich dětí. Nebo atomovým hřibem nad Prahou.

Hele, já chápu výhrady všech, kteří říkají, že se demonstrováním nic nezmění. Ale copak to jde, nedemonstrovat? Copak to jde, nejít tam a neříct prostým množstvím, že se nám to nelíbí? Copak to jde, zůstat doma a říkat si, že to nemá cenu? Copak to jde, když jsme rok poslouchali, jak už brzy bude po válce… ale dopracovali jsme se na práh mobilizace? Copak to jde, čekat doma na Godota?

Dumejte dumejte. Máte na to tři týdny.

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (246 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Nejdřív Babiš nabídne "spolupráci" SPD tím, že řekne, že by NEJMENOVAL JEJICH MINISTRY (až poté to vzal těsně před 2.volbou zpět), pak místo Foldynovy dobré myšlenky o spojení opozice - odpoví tím, že Okamura vytuneloval Úsvit a je to jen "podnikatelské hnutí" (což od něho zrovna zní vtipně tedy).

"Foldynova výzva Babišovi s Okamurou. Pokud se opozice nesjednotí, vláda zlikviduje tento národ"

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Foldynova-vyzva-Babisov…

Bohužel Pětikolka opět vítězí díky neschopnosti Babiše a spol.

"Babiš: Koalice zažije peklo
dnes 12:21
Thomas Kulidakis

Předseda ANO Andrej Babiš v rozhovoru pro sobotní vydání deníku Právo řekl, že je zásadně proti zvyšování věku odchodu do důchodu, že SPD je podnikatelský projekt a že jeho hnutí má zájem i o voliče pětikoalice nespokojené s vládou."

Ne, pětikolka nezažije s tímhle přístupem ANO k SPD žádné peklo, ale OPĚT VYHRAJE...

Babiš jak kdyby ani nevěděl, kdo ho volí a proč ho volí a chtěl získat nesmyslně zároveň voliče jak SPD, tak pětikolky, nemůže mít zájem o oba typy těchto voličů, žádná strana není "pro všecky" , leda bez idejí a čistě korupční... můžete být rozkročení, ale jen odsud sem, ne dál... jinak je to nekonzistentní...

ANO nemůže bejt pro všechny, ale musí se už ideově jasně profilovat a být v tom konzistentní a to konzervativní nebo národní v kultuře a mírně levicová v ekonomice (a Babiš se nesmí bát zvedat daně, ale přímé a progresivní sazbu daně, menší pro chudé, větší pro bohatší a největší pro velmi bohaté - tedy i pro něj, naopak snížit DPH a nepřímé daně, přesně opačně než pětikolka), jinak to dlouhodobě nedá... nebo jeho následníci to nedaj... a musí zastavit převýchovu dětí k neomarxismu.... převýchovu dětí k neomarxismu... ve školách a v médiích atd... (musí tedy zasahovat do trhu jako Orbán - minimálně, proti západním neomarx mega-korporacím, které ovládají dnešní trhy z větší části )

A ještě ani nevyloučí spolupráci s ODS blbec! S ODS nikdy ne! Dokud tam budou neomarx. fialovci a ekonomicky on chce víc dávat lidem a musí prokázat, že není ekonomický neoliberál! Kulturně musí být národovec a ODS toto naprosto opustila po Klausově odchodu postupně... Babiš by měl REZOLUTNĚ ODMÍTNOUT a ne říct, že neví...

"Takže s ODS ne, když ji takto napadáte? To není na mně. Nevím, kde budu. Možná hnutí řekne, že už Babiše nepotřebuje. Pro mě je důležité, že hnutí, které jsem vybudoval, vyhrálo osmkrát volby, je pořád tady. Nedopadlo jako Věci veřejné, Unie svobody, ODA."
https://www.novinky.cz/clanek/domaci-babis-koalice-zazije-peklo-4042333…

A pak ještě řekne, že bude voličům SPD vysvětlovat, že z EU nejde odejít.... podle mě je to to nejlepší co můžeme udělat, odejít z EU, i kdybysme dočasně zchudli (po Green dealu zchudneme víc atd. - časem). Orbán už to občas taky nadhodí.

"Zúročím velké zkušenosti v Evropě a EU, je plno témat. Bude mě bavit o EU diskutovat a vysvětlovat voličům SPD, že vystupovat z EU je pitomost. Přišli bychom o trhy, znamenalo by to negativní dopad na zaměstnanost atd"

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-babis-koalice-zazije-peklo-4042333…

Tady myslí jako podnikatel svého Agrofertu, ne jako státník.

Jde v opačném duchu než Foldyna!!! Takhle se přesně stane, že se rozplizle "NEIDEOLOGICKÉ" HNUTÍ ANO rozpadne, nemá ideovou základnu pořádně (to teda dnešní ODS pořádně taky ne, ale ta spolu drží díky korýtkům a není v opozici, ale u moci, takže spolu budou držet minimálně proto, v tomhle jsou chytřejší). Babiše možná vyštvou časem z ANO úplně a ti různí Macurové z Ostrany a další - půjdou příště s ODS pod Fialou jak už dneska říkají, že chtějí, Fiala řekne, že ANO bez Babiše je fajn a půjdou dělat stejné nesmysly co dneska, jen ANO nahradí KDU a TOP09 a bude to to samé cca co dneska... nechaj se kvůli místům ve vládě uplatit a dřívější národní strunu opustí a "Babiš je fuč" a bude to "liberální macronovská strana"... možná se do čela postaví Jourová až skončí jako eurokomisařka ... ostatně Jourová i Charanzová a další jsou Babišova vina, ostastně zůstává ve frakci Macrona..., je to v prdeli - to co dělá Babiš je na prd teď....

Babiš by se měl ještě silněji dát k národovcům či konzervativcům autentickým a k ekonomické levici... a k SPD... ale ne dělat co dělá...Byl menší zlo ve volbách Pavel versus Babiš, stejně tak nikdo jiný nebyl moc volitelný v 1.kole, Bašta byl slabej a naivní, ale prostě i tak je Babiš vůl... menší zlo není dobro...

Průměrný počet slepic: 4.2 (50 hlasů)

Mezistupněm mezi Babišem a Jourovou bude Macura či někdo takový. Havlíček taky neřekl nic konzervativního nebo si to nepamatuju, baví se pouze o ekonomice. Schillerová to samé. Válková chtěla istanbulskou úmluvu. Nacher je trochu konzervativní a výjimka a Babiš ho zradil v Praze kdysi a ještě o něm říká, že je liberál...Pětikolka vítězí... Nacher má v ANO asi stejný hlas jako Zahradil v ODS, velmi malý...

Průměrný počet slepic: 4.2 (25 hlasů)

Demonstrovat určitě ano, ale mít politickou stranu která sjednotí vlastence "zleva" i "zprava", ekonomickým centrismem - a bude autenticky nacionální či konzervativní - to je důležitější... zatím to nikde nevidím...

Průměrný počet slepic: 4.5 (20 hlasů)

Demonstrace potřebná je, ale pokud to necháme v rukou pana Rajchla, tak mu vydláždíme vstup do Parlamentu a s demonstracemi bude konec. Alternativa byla úspěšná do chvíle než jí zradili ti tři, kterým se nelíbilo, že se Alternativa dohodla na společném kandidátovi. Proto volby vyhrál Pavel a ten se teda nebude zdráhat poslat naše mladé na frontu, sám bude v zákulisí jak s parlamentem, vládou tak i svou rodinkou. Připomíná mi to situaci, kdy si dva vládci vjeli do vlasů, sehrávali bitvu na šachovnici figurkama a na bojišti umírali vojáci. Nad jejich hroby vládci ani neuronili slzu. Pokud má ta demonstrace mít úspěch, nesmí zůstat v rukou pana Rajchla, hezká slova, ale nepěkné myšlenky.

Průměrný počet slepic: 1.8 (10 hlasů)

cestu do sněmovny, tak jedině dobře. Další vlastenecká strana je potřeba jako sůl k tomu byznys projektu samuraje. A nikdo lepší než Rajchl na vlastenecké scéně není. Vrabel se rozhádal se všemi okolo a má spoustu problémů sám se sebou a svými dluhy, takže je snadným terčem a pro většinu tak nepřijatelným. Média (u)dělají arcizloducha i z Rajchla, ale ten má větší tah na branku a s politickou stranou a podporou odborníků i větší možnosti.

Průměrný počet slepic: 4.8 (21 hlas)

A bylo tady vůbec někdy nějaký "dobro"? Já že o něm nevím... :-)

Průměrný počet slepic: 3.9 (18 hlasů)

Zapomněla jsem se vyplnit

Průměrný počet slepic: 2.6 (7 hlasů)

Napsal jsem dole co je menší zlo až dobro pro tuhle dobu, spíš řekněme "nutné polo-dobro" pro tuhle dobu. Protože se to neobejde bez obětí:

Souhlas že i demonstrace jsou třeba, byť proti Frantíkům jsme žabaři, myslím ekonomické vzpoury, proti migraci se bohužel tolik nevzpouzeli a proti dopadnou asi špatně. Zato důchody je dokáží dostat do ulic.

Ale zpět k věci, vedle toho je třeba sjednocení vlastenců pod jednu stranu nebo dvě co budou spolupracovat. A ne na sebe útočit jako Babiš na SPD, ještě navíc Babiš není žádný konzistentní vlastenec.

A do toho další problém, demografický: umírají voliči co zažili komunismus (já už sám ne, ale jsem v naší generaci spíš výjimka s mými názory) a jdou ze škol z 90% vypatlanci co věří neomarxismu a vládní propagandě. Věřili tomu ještě neště se pětikolka vůbec dostala k moci. A tito voliči nahrazují ty staré voliče Zemana (většinově), protože umírají spíš staří než mladí, to se asi shodneme. A zdá se, že si své názory tihle lidé ze škol z posledních let nechávají i do hlubokého věku (min. už ti co prošli školama potom, co vzal zelený Liška školství do ruky a to už je dost let), takže nevím, zda "zkonzervativní" časem, možná někteří z nich, ale co většina? V USA už maj celé generace vypláchnuté neomarxismem a stále víc a hlavně ti z univerzit. Čím víc tím projdou, čím déle, tím hůře... hlavně na humanitních školách, kam chodí většina...

Nevidím to dobře. Když instinktivní (spíš než myšlenkoví) konzervativci (dnešní starší lidé často) dávají hlavě hlasy v podstatě nekonzistentnímu pseudo-konzervativci Babišovi, většinově prostě jo, tak je to špatně. Já sám jsem říkal, že je Babiš menší zlo než pětikolka a Pavel v posledních volbách, ano, ale dobro to není. To si zase přiznejme. Pracujeme s tím co máme, ale musíme taky chtít něco lepšího do budoucna. A pracovat na tom. Sjednotit vlastence "zleva" i "zprava".

Dokonce sjednotit vlastence pro vakcíny a proti vakcínám a pro ruské a proti ruské. Jinak jsme v hajzlu. Musíme být ve sporných věcech neutrální, v ekonomice také (centrismus či mírně levý centrismus) a v kultuře jasně národovci či konzervativci po česku (ne moc nábožensky, víc sekulárně než Poláci a Maďaři či republikáni v USA).

Čili tohle je podle mě naše cesta, odejít z EU i když zchudneme dočasně, což zchudneme stejně a víc díky Green dealu a dlouhodobě, udělat dřívější EHS v rámci V4, odejdou i další země časem z EU (snad). Začít si získávát mládež přes reformy školství od zš po univerzity. Velké čistky jsou třeba. Žádné nezasahování a žádná "absolutní svoboda slova", ale tvrdej polo-diktátor či diktátor. Sorry jako... Min. Orbán, ale klidně i tvrdší. I on nechává médiím až moc velkou svobodu, což EU tvrdí opak, ale lže.

Je třeba ovládnout ČT a radu ČT (jako teď pětikolka, i když názorově už jsou spolu dávno ve shodě), je třeba zasáhnout do mediálního trhu, je třeba udělat silnou střední Evropu s vlastními elektrárnami, ropu ani od muslimů, ani od Ruska, ani od Západu, ale třeba Jižní Amerika. A časem nahradit když to půjde něčím jiným, vlastním. Vlastní atomovky jsou nutnost, tím myslím nejen elektrárny, ale i atomové zbraně. Nenechat se islamizovat a vnutit si tenhle typ migrace. Žádné korespondneční volby. Hotovost nechat, nechci zbytečně velkou totalitu, ale spíš dočasně tvrdý režim co omezí neomarxisty. Libtardi nikdy neomarxe nikdy neporazí. Větší svoboda už byla třeba v 90.letech a stejně vedla k menší svobodě, ale k sebevražedné dnešní neomarxistické nesvobodě, to už je lepší racionální a nacionální nesvoboda - co nás ale zachrání. A to i kdyby nebyla jen dočasná. Větší svoboda nám může max. může pomoci dostat se k moci a nekompromisně zachránit národ před vymřením a neomarxismem, tvrdě, klidně nesvobodně, nebo zachránit to lepší z národa. Nic víc.

Raději přežít díky sekulárně-nacionální nesvobodě či polo-svobodě a polo-nesvobodě než totální zotročení a genocida od muslimů časem. A věčné zničení Evropy. Evropa a její kultura vzkvétala i v nesvobodě, za antiky nebyla nějaká extra svoboda často (jak kde a kdy), v novověku moc taky ne, jak kdy a stejně naše kultura kvetla (záleží taky na typu nesvobody). A kam to za pár desítek let dotáhl liberalismus a jeho "svoboda"? K sebevražednému neomarxismu a naředění národů islámem či hispánci a černochy v USA, kteří rodí víc než běloši nebo migrují víc než běloši do USA (demografie USA se taky mění k horšímu). Navíc svoboda neporazí ani jednu nogo zónu ve Francii, leda by vedla k tomu,že ve Francii zvítězí vlastenecký "diktátor" nebo něco takového. A půjde tvrdě dobývat zpět ztracená území, a to neliberálně a nekompromisně. Ale spíš se slaboši většinově podvolí. Protože "svoboda" nebo protože "multikulti" a neomarxismus a "lidská práva" (dost relativní pojem dneska)...

Libtardi i neomraxisti si tady můžou podat ruce, obě skupiny nás ničí, jen libtardi se ani nedokážou dostat k moci nebo jí udržet, ale jejich myšlenky jsou už v teorii pitomé, natož v praxi. A neomarxisté to bohužel umí se dostat k moci a udržet si jí (zatím, než je nahradí chalífát a vykašle se na jejich LGBT a další agendu, min. v EU, v USA to bude trochu jiné, tam to bude takové nějaké Mexiko a kartelové války - navíc země s atomovkama, o to horší, když to tam nedá nějaký republikán tvrdě do pořádku a včas. A opět, nějaký nezasahovač do trhu - to nebude. Jedině zasahovač do trhu i státu může uspět; jinak Rusko se islamizuje taky a Čína ekonomicky zabere Sibiř časem, zda i politicky bude záležet, kdo bude v Rusku vládnout a mít prst na jaderných zbraních)

Tož tak.

Průměrný počet slepic: 3.9 (24 hlasů)

In reply to by Mstitel (neověřeno)

Trvalý odkaz

Oprava: Napsal jsem dole co je menší zlo až dobro pro tuhle dobu, spíš řekněme "nutné polo-dobro" pro tuhle dobu. Protože se to neobejde bez obětí:

Souhlas že i demonstrace jsou třeba, byť proti Frantíkům jsme žabaři, myslím ekonomické vzpoury, proti migraci se bohužel tolik nevzpouzeli a protO dopadnou asi špatně. Zato důchody je dokáží dostat do ulic.

Ale zpět k věci, vedle toho je třeba sjednocení vlastenců pod jednu stranu nebo dvě co budou spolupracovat. A ne na sebe útočit jako Babiš na SPD, ještě navíc Babiš není žádný konzistentní vlastenec.

A do toho další problém, demografický: umírají voliči co zažili komunismus (já už sám ne, ale jsem v naší generaci spíš výjimka s mými názory) a jdou ze škol z 90% vypatlanci co věří neomarxismu a vládní propagandě. Věřili tomu ještě NEŽ se pětikolka vůbec dostala k moci. A tito voliči nahrazují ty staré voliče Zemana (většinově), protože umírají spíš staří než mladí, to se asi shodneme. A zdá se, že si své názory tihle lidé ze škol z posledních let nechávají i do hlubokého věku (min. už ti co prošli školama potom, co vzal zelený Liška školství do ruky a to už je dost let), takže nevím, zda "zkonzervativní" časem, možná někteří z nich, ale co většina? V USA už maj celé generace vypláchnuté neomarxismem a stále víc a hlavně ti z univerzit. Čím víc tím projdou, čím déle, tím hůře... hlavně na humanitních školách, kam chodí většina...

Nevidím to dobře. Když instinktivní (spíš než myšlenkoví) konzervativci (dnešní starší lidé často) dávají hlavNě hlasy v podstatě nekonzistentnímu pseudo-konzervativci Babišovi, většinově prostě jo, tak je to špatně. Já sám jsem říkal, že je Babiš menší zlo než pětikolka a Pavel v posledních volbách, ano, ale dobro to není. To si zase přiznejme. Pracujeme s tím co máme, ale musíme taky chtít něco lepšího do budoucna. A pracovat na tom. Sjednotit vlastence "zleva" i "zprava".

Dokonce sjednotit vlastence pro vakcíny a proti vakcínám a pro ruské a proti ruské. Jinak jsme v hajzlu. Musíme být ve sporných věcech neutrální, v ekonomice také (centrismus či mírně levý centrismus) a v kultuře jasně národovci či konzervativci po česku (ne moc nábožensky, víc sekulárně než Poláci a Maďaři či republikáni v USA).

Čili tohle je podle mě naše cesta, odejít z EU i když zchudneme dočasně, což zchudneme stejně a víc díky Green dealu a dlouhodobě, udělat dřívější EHS v rámci V4, odejdou i další země časem z EU (snad). Začít si získávát mládež přes reformy školství od zš po univerzity. Velké čistky jsou třeba. Žádné nezasahování a žádná "absolutní svoboda slova", ale tvrdej polo-diktátor či diktátor. Sorry jako... Min. Orbán, ale klidně i tvrdší. I on nechává médiím až moc velkou svobodu, což EU tvrdí opak, ale lže.

Je třeba ovládnout ČT a radu ČT (jako teď pětikolka, i když názorově už jsou spolu dávno ve shodě), je třeba zasáhnout do mediálního trhu, je třeba udělat silnou střední Evropu s vlastními elektrárnami, ropu ani od muslimů, ani od Ruska, ani od Západu, ale třeba Jižní Amerika. A časem nahradit když to půjde něčím jiným, vlastním. Vlastní atomovky jsou nutnost, tím myslím nejen elektrárny, ale i atomové zbraně. Nenechat se islamizovat a vnutit si tenhle typ migrace. Žádné korespondneční volby. Hotovost nechat, nechci zbytečně velkou totalitu, ale spíš dočasně tvrdý režim co omezí neomarxisty. Libtardi nikdy neomarxe nikdy neporazí. Větší svoboda už byla třeba v 90.letech a stejně vedla k menší svobodě, ale k sebevražedné dnešní neomarxistické nesvobodě, to už je lepší racionální a nacionální nesvoboda - co nás ale zachrání. A to i kdyby nebyla jen dočasná. Větší svoboda nám může max. může pomoci dostat se k moci a nekompromisně zachránit národ před vymřením a neomarxismem, tvrdě, klidně nesvobodně, nebo zachránit to lepší z národa. Nic víc.

Raději přežít díky sekulárně-nacionální nesvobodě či polo-svobodě a polo-nesvobodě než totální zotročení a genocida od muslimů časem. A věčné zničení Evropy. Evropa a její kultura vzkvétala i v nesvobodě, za antiky nebyla nějaká extra svoboda často (jak kde a kdy), v novověku moc taky ne, jak kdy a stejně naše kultura kvetla (záleží taky na typu nesvobody). A kam to za pár desítek let dotáhl liberalismus a jeho "svoboda"? K sebevražednému neomarxismu a naředění národů islámem či hispánci a černochy v USA, kteří rodí víc než běloši a mají dávky od demokratů nebo migrují víc než běloši do USA i díky demokratům (demografie USA se taky mění k horšímu). Navíc svoboda neporazí ani jednu nogo zónu ve Francii či Švédsku či Británii či v Německu a tak dál, leda by vedla k tomu,že ve Francii zvítězí vlastenecký "diktátor" nebo něco takového. A půjde tvrdě dobývat zpět ztracená území, a to neliberálně a nekompromisně. Ale spíš se slaboši většinově podvolí. Protože "svoboda" nebo protože "multikulti" a neomarxismus a "lidská práva" (dost relativní pojem dneska)...

Libtardi i neomarxisti si tady můžou podat ruce, obě skupiny nás ničí, jen libtardi se ani nedokážou dostat k moci nebo jí udržet, ale jejich myšlenky jsou už v teorii pitomé, natož v praxi. A neomarxisté to bohužel umí se dostat k moci a udržet si jí (zatím, než je nahradí chalífát a vykašle se na jejich LGBT a další agendu, min. v EU v západní části, když s tím něco neudělají včas, což nevypadá zatím moc..., v USA to bude trochu jiné, tam to bude takové nějaké Mexiko a kartelové války - navíc země s atomovkama, o to horší, když to tam nedá nějaký republikán tvrdě do pořádku a včas opět. A zase, nějaký nezasahovač do trhu - to nebude. Jedině zasahovač do trhu i státu může uspět; jinak Rusko se islamizuje taky a Čína ekonomicky zabere Sibiř časem, zda i politicky bude záležet, kdo bude v Rusku vládnout a mít prst na jaderných zbraních)

Tož tak.

Průměrný počet slepic: 3.6 (16 hlasů)

In reply to by Mstitel (neověřeno)

Trvalý odkaz

k "A časem nahradit když to půjde něčím jiným, vlastním. Vlastní atomovky jsou nutnost, tím myslím nejen elektrárny, ale i atomové zbraně. "

A ty atomovky budete vozit na místo určení elektrickým folksvagínem? My žádný rakety a ani letadla nemáme a i kdyby jo, tak TOHLE bude cílem prvního úderu at už přijde odkudkoliv. Na to ostatně stačí blbý šrot F35 a nechtěl bych pak být v Čáslavi ani v Mošnově.
Vy byste navíc dal klíček od jderných zbraní zelený gumě z hradu nebo "negřici" ? Že by si v kabelce místo tanku nosila jadernou střelu...

Ale především: tohle už tu BYLO a pak tisíce let nebo desetitisíce NIC NEBYLO!
Co tím myslím? No tak především "skleněné" plochy v Gobi a v Lybii, Mohendžo Daro a Harrapa,
patrně i Tihuanaco a jiná místa (i v Anglii) se stavbami z žuly co se ROZTAVILA!
Může se to týkat i zatím) neprokázané Atlantidy nebo říše Mu.

No ale především si přečtěte Mahabharata a Ramajana a máte to jasný !!!

... takže něco jako "ahoj za 10000 let!"

Leda že byste spolíhali na mimozemšťany nabo nějakou podmořskou civilizaci. Pak ovšem pozor! Z literatury o UFO a záhadách plyne, že "malí šedí" jsou pěkný svině a proto s nima asi všecky US vlády spolupracovaly...

Chcete vidět budoucnost?

Přečtěte si Bogaty "Poslední člověk", Miller "Chvalozpěv na Leibovitze" a podívejte se na filmy Na břehu (australská dvoudílná verze) a starší "Threads" !

Průměrný počet slepic: 3.5 (13 hlasů)

In reply to by jerry (neověřeno)

Trvalý odkaz

Souhlas s Jerrym, určitě v tom, že mít ty atomovky (bez ohledu na to, kdo a jak je sem "doveze" nebo udělá...),
tak jsme první na ráně a nic to neřeší.
Bránit se atomovkám atomovkami..., to je skoro jak Vlastíkovy tankové hry na mobilu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)

Odstrašení to je, proto Irák byl okupován a Severní Korea není

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Odstrašení (neověřeno)

Trvalý odkaz

odstrašovat byste mohl tak akorát cigány na sídlisku Luník . Těžko byste tím odstrašili např Francii.
Nebo Izrael. Ti by nás smetli v pár minutách.
No a severní Korea? Ta ohrožuje leda Japonsko což je de fakto americká základna a ani to neohrožuje nijak extra. Výsledek je jen důkaz, že oni to postavit umí a rakety taky.
Jenže: svýho času proběhl údajně nepotvrzený pokus s jadernou zbraní poblíž jihoamercké republiky (nad mořem) což byl taky údajně výsledek spolupráce JAR a Izraele.
Nepochybuju, že to samé by velice rychle dokázalo Japonsko, Brazilie, Irán a zepár dalších zemí vlastních raketové nosiče. (My ne, my nemáme ani nádražní nosiče na nádraží...)
No a Pakostán a Indie má taky všecko...
Uvědomte si ale, že když Bidetovi rupne v bedně, už to nikdo nezastaví. Ani kdyby se snažil zničit Rusko.
Čína bude vědět že bude následovat takže Rusko padnout nenechá. Jiná věc sou zařízení jako v Rusku "Perimetr" což odpálí automaticky všechny jaderné zbraně (a jsou jich tisíce) na západ. A to i tehdy nebo spíš právě tehdy když nedostane "lidskou odezvu" že to dělat nemá, tj. i kdyby byli v Rusku všichni mrtví!
NO a přidejte si ruská zařízení elektronického boje (Khibini, Su25 a americký torpedoborec,,, nedávno fregata Gorškov a její testy, hypersonické střely Kalibr a Zirkon, tanky T90 a jiné zbraně) a zjstíte, že ny nám byly jaderný zbraně platný jak mrtvýmu kecky!

Ovšem rád bych upozornil na jinou věc: o nás zrušili civilní obranu i vojenskou službu! A z krytů nadělali dílny , sklady, diskotéky... což všem bude v případě války platný asi jako v prdeli oje! A metro taky!

POKUD JE MI ZNÁMO, KRYTY PRO VŠECKY maj akorát švýcaři a podzemní komplexy jsou jen v USA, Číně a Rusku (např. pod horou Jamantau)

S tím co máme bysme neubránili týden ani Bruntál a to je pěkná díra.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Mstitel (neověřeno)

Trvalý odkaz

mstiteli, v mnoha věcech, máš pravdu, ale tvá naivita!!!!, je neproveditelná. Tak leda v knížkách. každý nebo skoro každý, kdo něco dělá pro změnu,je ěpatný,dělá to blbě a ne dle tvých představ a zeptej se těch, co budou na demonstraci, co chtějí!!! Žádné debilní vystupování z EU, je to pitomost a naivní blábol, do týdne ,tu nemáš ani jednu firmu, prý trochu zchudneme, já se picnu! Lifdé chtějí změnu!!! V politice stejně, jako v ekonomice a mladí, jsou nastaveni jinak,než ty. A pokud, se nepokusíme získat ty mladé, co trochu přemýšlí, můžeš si své představy dát za klobouček.Radikální změna dle tebe, je prostě NEMOŽNÁ s tou sestavou voličů, co volí opozici!!! je to jen slastné přání naivy,sice za 100 let možné, ale dnes, prostě nerealizovatelné. Moc dobře to víš!!!!

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

a nikdy jinak! Ajo. Bez RVHP padneme a již nevstaneme! Padla RVHP a vyrostli noví průmyslníci.
Tisíce podniků padlo zásluhou EU a jejich direktiv! A nové nevstanou, protože EU to nedovolí!
Už nesmíme mít ani nutrie na to slavný hovno z nutrie! Můžu si upytlačit nutrii v parku, když nikomu ten cizí element nepatří.
Bez EU budou desítky tisíc vzdělaných do výroby, kde chybí!

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)

Musím to napsat, Agarine, to je fakt, z Vaší hlavy??? RVHP a Evropská unie srovnávat??? A social. hospodářství s kapitalismem? Bože, já už fakt nevím,co se s vamií tady děje. Fakt jste tak pitomý, jako ten japončík, co mektá stejné voloviny v Parlamentu?? Zlý sen.....

Průměrný počet slepic: 3.3 (4 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

Chtělo by to hodně sil, ale šlo by to, ale není vůle to provést

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Mstitel (neověřeno)

Trvalý odkaz

15 věta chyba

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

13 věta chyba

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Srovnávat Babiše s Orbánem je asi jako srovnávat Pávka se škpt. Josefem Mašínem.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

Myslim, že tam psal, že Babiš se právě nezachoval jako státník, ale jako majitel Agrofertu

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Švýcarsko na Ukrajince: S autem žádné dávky!
Ve Švýcarsku si došlápli na ukrajinské uprchlíky - buďto prodají auta nebo ať si nechodí pro dávky. Ty jsou ve Švýcarsku určeny nemajetným lidem a privilegovaná společnost ukrajinských uprchlíků, kteří mají majetek a ještě si chodí pro dávky, budila příkrou nevoli mezi švýcarskými občany a ani sociálně-právně není udržitelná.
----------------

Pozn.:
A tak „ukroši“ ze Švýcar, můžete zamířit do Česka, tady vám nic podobného nehrozí. Naše vláda má peněz, že uživí i další národ.
Ale české důchodce ne (nejspíš trest za to, že ji nevolili).
Klidně je kvůli vám i obere a změní zákon.

Průměrný počet slepic: 4.5 (40 hlasů)

Rajchl:
Největší strážce “čistoty” a evropských hodnot na internetu, šéf udavačského spolku Čeští elfové a údajný kandidát na ministra školství, jenž musel skončit pro “netransparentní hospodaření” v čele Pražského inovačního institutu, Bohumil Bob Kartous, je aktuálně vyšetřován úřadem evropského prokurátora pro podezření ze spáchání trestného činu dotačního podvodu!
Znovu se mi potvrzuje má životní zkušenost, že ti, co si hrají na největší moralisty a křišťálově čisté bytosti, jsou ti největší lumpové ze všech.
Tak si na to vzpomeňte, až zase bude ČT vysílat pořad o tom, jak ti dobří milí elfové chrání náš internetový prostor před těmi zlými důchodci, kteří jej zaplevelují dezinformacemi z řetězových e-mailů.
Jsou to jen trapní farizejové, kteří si hrají na strážce slušnosti, ale reálně jim jde jen o to, aby do jejich peněženek teklo co nejvíc evropských dotací.
Nic víc.
---------------
Velká Británie přislíbila na Mnichovském summitu (jak symbolické) ukrajinskému režimu, jenž se stále otevřeněji hlásí k nacistickému odkazu, zbraně dlouhého doletu.
Pětikoalice se shodla na zvýšení sociálního pojištění OSVČ o 60%. Jinými slovy chtějí definitivně zlikvidovat drobné a střední podnikatele, jež jsou páteří ekonomiky každého státu.

Dálniční známky zdraží, valorizace důchodů se sníží, inflace ničí úspory všech našich obyvatel a ekonomika je v tak úžasném stavu, že i nově zvolený prezident jezdí i s ochrankou raději nakupovat do Polska. Ale média v čele s ČT stále pějí ódy na naši báječnou vládu.

Šéf českých elfů Bob Kartous je vyšetřován úřadem evropského prokurátora pro tunelování dotací z EU.
Čím dál tím víc médií, jakož i chvilkařských trolů na sociálních sítích útočí na naši akci Česko proti bídě 11.3. v Praze. Evidentně začínají mít opravdu strach.
A mají proč.

Průměrný počet slepic: 4.3 (27 hlasů)

včelka píše (nebo spíš cituje někoho jiného, ona toho sama za sebe moc nenapíše):"... i nově zvolený prezident jezdí i s ochrankou raději nakupovat do Polska."

Pavel ještě před volbama jasně řekl, že nejdřív navštíví Polsko. Doslova řekl: "„Rozhodl jsem se, že pokud se stanu prezidentem, povede moje druhá cesta do Polska..."

No zatím to, zdá se, nesplnil, protože to video, které to má dokazovat, je cca rok staré (Pavel byl v Polsku na nákupu ještě před prezidentskýma volbama). Ale snad se dočkáme.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Tohle omezení je jen v jednom kantonu ve Švýcarsku. Takže nemusí jezdit k nám, stačí se kousek přesunout v rámci Švýcarska.
Čti pozorně, jinak pak vyvozuješ nesmysly z nepochopenýho textu.

Průměrný počet slepic: 2 (3 hlasů)

Ve Švýcarsku si došlápli na ukrajinské uprchlíky....

https://pravdive.eu/news/24303/svycarsko-na-ukrajince-s-autem-zadne-dav…

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

Moravské pozdravení, pane Rakušane.
Cíleně nepíši „Vážený”, neboť si Vás nevážím a nepoužívám slovo ministře, protože Vás za svého ministra vnitra nepovažuji, ba naopak.

Před více , jak týdnem jsem se účastnila akce, kdy jsme řekli dost , sundali UA vlajku a dali naši. Pan Rakušan nás nazval šváby, které hodlá ztotožnit. Ztotožnila jsem se mu sama.

Moravské pozdravení, pane Rakušane, Dovoluji si citovat Vaše slova „Ten mnou nově založený protiteroristický a protiextremistický útvar má mj. i za úkol zabránit podobným excesům, jaký se stal v Brně. Je nepřípustné, aby banda proruských švábů dehonestovala symbol okupovaného státu. NCOZ ztotožní všechny účastníky a bude je nadále sledovat…”
Vaše slova jsou výsledkem namyšlené arogance obyčejného učitele, který by měl vrátit diplom, protože nejen zapomněl historii, ale zapomněl, jakou vlajku má jeho vlastní země. Není se pak čemu divit, že to naše školství vypadá, jak vypadá, pokud ho reprezentují lidé, jako Vy.

Nepovažuji se za švába a už vůbec ne proruského. Nemám problém se Vám ztotožnit, protože na rozdíl od Vás vím, kam patřím, kdo jsem a neschovávám se za ministerské křeslo, na které Vy nepatříte a věřím, že už to většina Čechů pochopila.

Moc dobře víte, že důvěru jste ztratil a stal jste se jedním z nejvíce nenáviděných mužů současné vlády. Místo, abyste využil politiku ve prospěch lidí, zneužil jste ji v manipulace, lži a rozkrádání našeho státu.
Měl byste okamžitě odstoupit spolu se svými zkorumpovanými kolegy a neschovávat se za alibismus, v podobě výmluv proruských věcí, švábů apod.
Jediné šváby, které vidím, jsou ti, kteří se pohybují v poslanecké sněmovně. Tam bych doporučovala poslat deratizační tým, a nebo tým, který jste vytvořil, abyste odvedl pozornost jinam.

Onu osudnou neděli jsem byla na místě, kde jsme sundali UA vlajku a dali tam moravskou orlici. Pokud jste zapomněl, jak vypadá znak, doporučuji Google, rád napoví. Nic ruského na této akci nebylo. To jen lid, který jste podvedl, řekl dost. Chcete-li někoho stíhat, otočte se do zrcadla, následně ke své straně. Tam bych doporučila začít.

Co se týká lidí na akci, byli tam zdravotníci, umělci, běžní lidé, ale i důchodci. A všichni měli více odvahy a rozumu než Vy, kdy budete mít. A pokud bych se měla ztotožnit, abych ušetřila peníze daňových poplatníků, které Vy vyvedete zase jinam, tímto tak činím.

Pracuji v profesi zdravotníka přes 20 let. Pečuji o lidi různých národností a vždy se snažíme o maximum, tedy zachránit život a dát příbuzným naději, že se jejich milovaní uzdraví. Nerozlišujeme statusy pacientů a všem poskytujeme stejnou péči! Za své praxe jsem zažila už mnoho, ale Vy jste exemplární složení vlády, které jde proti svému lidu, okrádá ho na úkor jiné menšiny.

Zatímco Českému občanu je odmítnuta pomoc s doporučením, aby prodal auto, nebo požádal rodiče. Občanům Ukrajiny se dá vše a nikdo neřeší, že si přijeli s třemi pasy ,v luxusním voze a válečnou zónu neviděli ani z rychlíku.

Pokud zde někdo zaslouží stíhat, je to tahle vláda, která se dopustila vlastizrady a denně dokazuje, že se neštítí ničeho. Můžu Vás ujistit, že Vaše zastrašování na nás neplatí a nikdo se Vás nebojí. Bez svého křesla byste byl nikdo. Vy jste selhal na celé čáře.

Jako maminka, manželka, kamarádka, občan této země, budu i nadále bránit naši zemi před lidmi, jako jste Vy. Před lidmi, kteří zapomněli, kdo jsou, kam patří. Projela jsem několik zemí v rámci EU, nikde není taková posedlost po UA vlajkách, nikde nerozkrádají stát na úkor svých občanů.

Pomáhat se má vždy z nadbytku, nikoliv z nedostatku a chudoby, do které nás SPOLU dostalo.
Vaše heslo“ spolu dáme Česko dohromady „se změnilo v realitu „spolu zničíme a rozkrademe Česko.

Pokud Vás přestal bavit náš lid, nelíbí se Vám, co vybudovali naši předkové a ztratil jste hodnoty, které z Vás dělaly našeho občana, doporučuji obrátit se na UA ambasádu. Věřím, že Vám najdou vhodnější bydlení na jejich území.

Určitě bych Vám doporučila přestat používat telefon, nootebook a všechny přidružené věci, neboť jsou „made in China“ a jak známo, Čína je velkým podporovatelem Ruska. V opačném případě mlčte a přestaňte urážet lidi, kterým Vy nesaháte ani po kotníky.

Z brněnské metropole, se vztyčenou hlavou, lvím srdcem a českou odvahou Ztotožněná Petra F. Rédová, zdravotní sestra specialistka
(Brno 19. 7. 2022)

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Erich Vad: Když válčit, tak s jakým cílem?

Pane Vade, co říkáte dodávce čtyřiceti tanků Marder na Ukrajinu, kterou oznámil kancléř Scholz?
Je to vojenská eskalace – i prizmatem vnímání Rusů. I když přes čtyřicet let starý Marder není žádnou zázračnou zbraní, dostáváme se na šikmou plochu. A tam můžeme nabrat tempo, které už nebudeme s to uřídit.
Chtějí snad dodávkami tanků dosáhnout ochoty vyjednávat? Chtějí tak dobýt zpět Donbas a Krym? Nebo snad Rusko chtějí porazit úplně? Žádná definice konečného cíle není k mání. Bez celkové politicko-strategické koncepce jsou však dodávky zbraní jen a jen militarismem.

Z vojensko-operačního hlediska nastala patová situace, kterou však vojenské řešení nemá. Je to ostatně i názor amerického šéfa generálního štábu Marka Milleye. Řekl, že vojenské vítězství Ukrajiny očekávat nelze a jednání je jedinou možnou alternativou. Cokoli jiného se rovná nesmyslnému plýtvání lidskými životy…

Vyslovil nepohodlnou pravdu. Pravdu, kterou německá média ostatně ani nepublikovala. Jeho rozhovor na CNN se nikde neobjevil, třebaže je šéfem generálního štábu naší vedoucí západní mocnosti. Na Ukrajině probíhá opotřebovávací válka. Dnes již s přibližně  200 000 padlými a zraněnými vojáky na obou stranách i 50 000 civilisty a milióny uprchlíků. Milley to srovnal s první světovou válkou, což bylo vrchovatě výstižné. Za první světové války vedl jen tzv. mlýnek na maso u Verdunu, koncipovaný jako opotřebovávací bitva, ke smrti téměř miliónu mladých Francouzů a Němců. Padli naprosto zbytečně. Nevůle válečných stran k jednání tak vedlo k miliónům mrtvých navíc. Tato strategie však nefungovala už tehdy a nebude fungovat ani dnes.

Za volání po jednání jste byl napadán i Vy…
Ano, tak jako generální inspektor bundeswehru generál Eberhard Zorn, který také varoval před tím, aby se nepřeceňovaly regionálně omezené ofenzívy Ukrajinců v letních měsících. Vojenští experti vědí, co se děje v tajných službách, jak to vypadá na místě, a co válka vlastně znamená, jsou však z diskuse vyloučeni. Ta totiž do plánu mediální manipulace nezapadá. Zažíváme zglajchšaltování médií v míře, jakou jsem ve Spolkové republice  Německo ještě nezažil. Je to čirá propaganda. A sice ne z pověření státu, jak to známe z totalitních režimů, ale čistě z vlastní libovůle.

...Alice Schwarzerová má naštěstí své nezávislé vlastní médium a jedině tak byla s to celý diskurs otevřít. V mainstreamových médiích by to zřejmě nemělo šanci. Přitom již delší dobu i podle posledních průzkumů veřejného mínění je většina obyvatelstva proti dalším dodávkám zbraní. To vše se však ve zpravodajství neobjeví. Žádný férový veřejný diskurz k ukrajinské válce se prakticky už nevede a to je krajně na pováženou. Dává to za pravdu Helmutu Schmidtovi, který řekl: „Německo je a zůstane ohroženým národem."

Hlavním úkolem zahraniční politiky však je a zůstane diplomacie. Rovnováha zájmů, porozumění a překonávání konfliktů. A to mi zde chybí. Jsem rád, že v Německu máme konečně ministryni zahraničí, to však neznamená, že stačí jen válečná rétorika a běhání v helmě a neprůstřelné vestě po Kyjevě nebo Donbasu. To je příliš málo.

Baerbocková je přitom ze strany Zelených, která dřív razila mír.
Proměně Zelených z pacifistické ve válečnickou stranu nerozumím. Sám přitom neznám jediného zeleného, který byl kdy vůbec na vojně. Anton Hofreiter je podle mne prototypem této dvojí morálky. Naproti tomu Antje Vollmerová, kterou bych dokázal řadit k původním Zeleným, nazývá věci pravým jménem. Má-li však jediná strana takový politický vliv, že je s to nás vmanévrovat do války, je to na pováženou samo o sobě.

A co, když dojde i na dodávky tanků Leopard?
Pak znovu vyvstane otázka, k čemu ty dodávky zbraní mají vést…
Západ sice může poslat 100 tanků Marder a 100 tanků Leopard 2, na celkové situaci to však nic nezmění. A rozhodující otázkou je přece to, jak zvládnout takový konflikt s jadernou mocností – bezpochyby nejsilnější jadernou mocností světa - aniž nás to zavleče do třetí světové války. A právě to se však do hlav politiků a novinářů ne a ne dostat.

...Tvrdit, že Putin vyjednávat nechce, však věrohodné není. Obě strany, Rusové i Ukrajinci, byly s to mírovou dohodu dojednat už na počátku války, koncem března, začátkem dubna 2022. Pak z toho ale sešlo. A ostatně i dohody mezi Ruskem a Ukrajinou o exportu obilí se za účasti OSN podařilo uzavřít i během pozdější fáze války...

Nyní však umírání pokračuje
Můžeme sice Rusy nadále opotřebovávat, což ale znamená další stovky tisíc mrtvých, ale na obou stranách. A znamená to i další devastaci Ukrajiny. Co pak z té země ještě zůstane? Bude srovnána se zemí. Koneckonců Ukrajina již nemá na výběr. Klíč k řešení konfliktu není v Kyjevě, ani v Berlíně, Bruselu či Paříži, je ve Washingtonu a v Moskvě. Tvrdit, že rozhodnou Ukrajinci, je přece k smíchu.

...Tato válka byla zpočátku jen ukrajinským vnitropolitickým konfliktem. Začala již v roce 2014, mezi ruskojazyčnou etnickou skupinou a samotnými Ukrajinci. Byla to tedy občanská válka. Nyní, po invazi Ruska se stala válkou mezi dvěma státy, Ukrajinou a Ruskem. Je to i boj za nezávislost Ukrajiny a její územní integritu. To všechno je pravda. Ale není to celá pravda. Je to totiž i zástupná válka mezi USA a Ruskem. A jde v ní o zcela konkrétní geopolitické zájmy v oblasti Černého moře.

O jaké?
Oblast Černého moře je pro Rusy a jejich černomořskou flotilu tak důležitá jako Karibik nebo oblast kolem Panamy pro USA. Tak důležité jako Jihočínské moře a Tchajwan pro Čínu. Tak důležité jako ochranná zóna Turecka, kterou si v rozporu s mezinárodním právem postavili proti Kurdům. V tom tkví pozadí a strategické důvody, které Rusko nemůže ignorovat. Nehledě na to, obyvatelstvo Krymu by se v referendu rozhodlo garantovaně pro Rusko.

Jak to tedy půjde dál?
Pokud by Rusové byli mohutnou západní intervencí dotlačeni k tomu, aby se stáhli z oblasti Černého moře, pak by se dřív, než ustoupí ze světové scény, s jistotou uchýlili k nukleárním zbraním. Víru, že by to Rusko neudělalo, považuji za krajně naivní.

Ale co by tedy mohlo být řešením?
Lidí na Donbase a na Krymu bychom se prostě měli zeptat, ke komu chtějí patřit. Musela by se obnovit integrita Ukrajiny, s určitými západními garancemi. A také Rusové potřebují bezpečnostní záruky. Tedy žádné členství Ukrajiny v NATO. Od summitu v Bukurešti v roce 2008 je jasné, že je to pro Rusy červená linie.

A co podle Vašeho mínění může udělat Německo?
Naši vojenskou podporu musíme dávkovat tak, abychom nesklouzli do třetí světové války. Nikdo z těch, kdo táhli v roce 1914 s nadšením do války, to nepovažoval za správné, když skončila. Pokud je cílem nezávislá Ukrajina, musíme si perspektivně položit i otázku, jak má vypadat evropské uspořádání i za účasti Ruska. Rusko přece z mapy nezmizí. Musíme se vyhnout tomu, abychom vehnali Rusy do náruče Číny, a tím posunuli multipolární uspořádání v náš neprospěch. Rusko potřebujeme i jako vůdčí mocnost mnohonárodnostního státu, abychom se vyhnuli válkám a bojům, které vzplanou. A upřímně řečeno, nemyslím si, že se Ukrajina opravdu stane členem EU a NATO. Jak na Ukrajině, tak i v Rusku máme vysokou korupci a vládu oligarchů. Turecko právem kritizujeme za problémy s právním státem a totéž máme i na Ukrajině.

A co nás, pane Vade, podle Vás čeká v roce 2023?
Ve Washingtonu se musí vytvořit širší mírová fronta. A dnešní nesmyslný aktivismus německé politiky musí konečně přestat. Jinak se jednoho rána probudíme a bude tu třetí světová válka.
www.stripkyzesveta.cz

Průměrný počet slepic: 3.6 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

David Martinek - režisér, narozen 9. května 1970. Natáčí televizní dokumenty, publicistiku, krátké filmy, animované filmy - autor textu.

Pozoruji ve videu rozzuřené a zfanatizované davy, pronásledující Andreje Babiše na mítinku v Jablonci. Je pár dní před rozhodující prezidentskou volbou. Dav křičí, aby odešel. Zabraňují mu setkání s voliči. Babiš se jen usměje a zakroutí hlavou. Zástupem pochodují lidé, přesvědčení, že Andrej Babiš představuje zlo.

Do jisté míry se jim nedivím. Média líčí Babiše přes deset let, systematicky, jako oligarchu, ohrožení demokracie, dotačního podvodníka. Traviče Bečvy. Estébáka. Únosce vlastního syna.

Moc médií je obrovská. Řídíme se jimi. Média mají ve společnosti určující roli pro vytváření názoru. Problém je, že dnešní česká média poskytují jen zúžený pohled na realitu. Záměrně.

Je to špatně.

Vezmu vás dnes do zákulisí jedné z kauz.

O níž, samozřejmě, většina lidí vůbec netuší. Hlavně, mladí lidé. Jak zjišťuji.

𝗥𝗼𝘇𝗺𝗲̌𝗿 𝘀𝘃𝗶𝗻𝘀𝘁𝘃𝗮

Mám před sebou už 14 dní dvě zprávy. Hovoří se v nich o pronásledování a záměrné manipulaci syna Andreje Babiše mladšího. Velmi významnými lidmi. Lidmi, kteří jsou denně na obrazovce. Lidmi, kteří vytváří veřejné mínění.

Těmto lidem se postupně podařilo zmanipulovat syna Andreje Babiše proti vlastnímu otci. 𝗡𝗲𝗯𝘂𝗱𝘂 𝗷𝗲 𝗷𝗺𝗲𝗻𝗼𝘃𝗮𝘁. Opovrhuji jimi.

Nestojí mi za jméno. Pojmenuji věc jako obecný princip.

Protože na této kauze můžeme dobře pochopit, jak vlastně funguje česká politická a mediální scéna.

Jak ukázalo dění během soudního přelíčení a odborným posudkem bylo doloženo, faktem je, že Andrej Babiš ml. má, bohužel pro něj, zdravotní, psychické problémy. Je mi to líto a samozřejmě, nemyslím si, že je vhodné veřejně reflektovat potíže, s nimiž se musí vypořádávat. Věřím, že se mu jeho obtíže podaří zvládnout a přeji mu ze srdce a upřímně, aby se mu dobře dařilo.

𝗞 𝗰̌𝗲𝗺𝘂 𝗮𝗹𝗲 𝗻𝗲𝗹𝘇𝗲 𝗺𝗹𝗰̌𝗲𝘁.

V obou zprávách se hovoří o zapojení externí novinářky a aktivistky, která získala kontakt na Andreje Babiše ml. Tato žena jej přesvědčila, že jeho psychická diagnóza je vymyšlená. Novinářka, poté, co si získala důvěru Andreje Babiše ml., pak pokračovala v manipulaci, na jejímž konci bylo, že Andrej Babiš ml. uvěřil, že za jeho obtíže může výhradně jeho otec.

Paní přesvědčila syna, že Babiš, vlastní otec, jej manipuluje a ovládá. Přes farmaka, ošetřovatele, psychology.

Pro lidi, kteří jsou, obecně, ve složitější osobní psychické situaci může být takové vysvětlení vodítkem.

Není neobvyklé, že lidé, kteří se octnou v různých potížích, hledají vysvětlení svých potíží a stavu jinde, než v realistickém hodnocení situace.

Andrej Babiš ml. paní uvěřil.

Novinářka a aktivistka se po léta věnovala velmi obtížným případům extradikce. Záchraně lidí z ruských kriminálů. Její přesvědčení a prožitky jí postavilo do nekompromisně protiruského postoje. Což, vzhledem k jejímu životu se snažím pochopit.

Sama si spojila Babiše s Ruskem .. což je jednoduše účinně veřejně živená nepravda.

Paní si promítla své vlastní zkušenosti s nenávistí k Babišovi.

Kritický odstup od věcí je klíčem k novinářské praxi. I novinářské etice. Bohužel, ne vždy to platí.

Aktivismem pak lze napáchat větší škody, než když jednáte a mluvíte pouze pravdu.

Co následovalo? Paní Babiše mladšího propojila se zdejším významným „novinářem“. Tvrdým ortodoxním odpůrcem a programovým hanobitelem Babiše. Forum 24.

Jak ukazují e-maily, i on, podobně, jako zmíněná aktivistka, posílil v Babišovi ml. přesvědčení, že jeho diagnóza je manipulací. Novinář se k věci postavil pragmaticky. Možnost „prodat“ příběh Andreje Babiše ml. jako odpůrce vlastního otce je silná kauza. Kritický odstup by byl zde nanejvýš na místě. Ale rozhodl se pro vyvolání veřejné aféry. I když věděl a znal zákulisí celé akce.

Od „novináře“ vedla cesta k dalším kontaktům. K nepříliš bystrému politikovi, europoslanci za lidovce, který v e-mailech bezděky také potvrdil Babišovi ml. jeho přesvědčení, že jeho diagnóza je falešná. Významnému režiséru a dokumentaristovi. Známému, excentrickému starostovi pražské čtvrti. Psychologům, kteří diagnostikovali Babiše mladšího na základě konferenčních pohovorů. Až ke zdejšímu kazašskému orákulu, paní, která diagnostikovala diagnózu prezidenta Zemana na základě zhlédnutí televizního pořadu. Zapojit se do dění neodolal ani bývalý nejlepší ministr financí přilehlého vesmíru. A další lidé.

Tito se zasloužili o to, aby psychická manipulace syna Adreje Babiše byla využita v kampani proti Andreji Babišovi. K ovlivnění výsledků důležitých voleb.

Ke cti zmíněného novináře platí, že nakonec hlavní aktérku odmítl.

Vyjádření Andreje Babiše ml. posloužila i ke znovuotevření kauzy Čapího hnízda. Právě, na základě veřejných vyjádření Andreje Babiše ml. byl dán podnět v rovině „nových skutečností“.

Zatímco výroky Andreje Babiše mladšího se staly na okamžik hlavními zprávami dne, stejně jako inscenované dramatické střety, v nichž se utkal Babiš ml. se svým otcem, nešťastným a jen tiše přihlížejícím, když na něj během předvolebního mítinku křičí jeho vlastní, zmanipulovaný kluk, v zákulisí probíhal čilá aktivita, e-maily, organizace.

A potlesk a uznání ze strany těchto lidí pro Babiše ml., kdykoliv napadl svého otce, nebo narušil jeho kampaň. Eventy jako v Břeclavi, fotkami, divokými prohlášeními..

Lidé to nevidí.

Neumí si představit rozsah zla, jemuž je Andrej Babiš a jeho rodina neustále vystaven. A proč vlastně?

Protože je jen politický konkurent těchto lidí?

Víte. Já se k té kauze vrátím až po volbách. Nebudu součástí světa, která z podobných věcí utká volební vítězství. Takhle to nesmí fungovat. Mají rozhodovat schopnosti a ne svinstvo.

Na věci mě zaráží, že o téhle kauze novináři vědí. Znají aktéry, vědí, co se stalo. Mají tutéž zprávu k dispozici.

Když bychom vzali obecný princip, princip záměny.. Co by se dělo, kdyby nějaký aktér napadl podobným způsobem dítě jakéhokoliv jiného kandidáta..? Kdyby se zjistilo, že dětmi politiků, premiéra, kandidáta na prezidenta, někdo manipuluje podobně odporným způsobem?

Ohradil bych se proti tomu stejně. I kdyby se to dělo paní Nerudové, panu Fialovi, nebo panu Rakušanovi. Nebo samotnému novináři. Je to nepřípustné.

Zaráží mě, že novináři, kteří z žijí z prefabrikovaných kauz celou dekádu, nyní mlčí.

Za jiných okolností že by z takové kauzy udělali desetileté peklo. Kdyby se takto choval někdo z lidí, které považují za „nedemokraty“, spustili by hon, na jehož konci by bylo oprávněné odsouzení.

A donutili by především politika, nebo politiky, kteří se na takové kauze podíleli, k okamžitému odstoupení.

Ale neděje se nic.

Zprávu o situaci přinesly jen nezávislé Parlamentní listy. A pořad ABJ Jany Bobošíkové.

Co je na tom také divné? Dva z hlavních prezidentských kandidátů, paní Nerudová i generál Pavel si přišli podat ruku s jedním z protagonistů této kauzy. S cynickým, agresivním starostou pražské obce, který se do aktivit výrazně zapojil. Myslím, že právě fotka s těmito lidmi je výraznou skvrnou na pověsti jak paní Nerudové, tak i generála Pavla.

Líbání prstenu zde, opravdu, není na místě.

𝗡𝗲𝗻𝗶́ 𝘁𝗼 𝗽𝗼𝗽𝗿𝘃𝗲́, 𝗸𝗱𝘆 𝗹𝘇̌𝗼𝘂. 𝗗𝗲̌𝗷𝗲 𝘀𝗲 𝘁𝗮𝗸 𝗽𝗼 𝗰𝗲𝗹𝗲́ 𝗿𝗼𝗸𝘆

Mluvím s mladými lidmi. Často se je v diskuzích snažím vyprovokovat k reakci, která, uprostřed vypjaté výměny, vysvětlí, čemu vlastně věří. A jsem překvapený. Neuvěřitelná spousta lidí žije v rovině novinových headlinů. Nečtou dál. Nezajímají se o jádro a podstatu probíhajících procesů ve společnosti. Nemají na to čas, chuť nebo energii.

Navíc, představa, že o Babišovi se takhle silně lže by pro ně znamenala otřes.

Když ale opět, ve stručnosti rozeberu všechny klíčové protibabišovské kampaně, zjistíte, že s veřejností bylo a je systematicky manipulováno. A lidé, kteří to dělají, si ani v nejmenším nejsou schopni připustit, že spáchali na společnosti zlo. Já jsem jednoznačně pro to, aby média velmi tvrdě a nekompromisně hlídala politiky. Aby ty špatné, zneužívající svěřenou moc a postavení k vlastnímu obohacení, nebo prosazování protidemokratických pořádků tvrdě a nekompromisně stíhala. O tom nemůže být řeči. Ale není prostě možné, aby média deset let lhala systematicky o Babišovi a neexistovala proti tomu obrana.

𝗟𝘇̌𝗶𝘃𝗲́ 𝗸𝗮𝘂𝘇𝘆, 𝘇𝗻𝗼𝘃𝘂, 𝘇𝗻𝗼𝘃𝘂 𝗮 𝘇𝗻𝗼𝘃𝘂

Všichni jsme byli účastni téhle reality. Ale. Podívejme se konečně pozorně na 𝘃𝘆́𝘀𝗹𝗲𝗱𝗸𝘆 všech babišovských kauz. Děkuji. Když si dáte ten čas, pochopíte, že žijeme ve lži. A že to musí skončit.

Důvod, proč o tom opakovaně píšu.

𝗞𝗮𝘂𝘇𝗮 𝘇𝗮𝘃𝗹𝗲𝗰̌𝗲𝗻𝗶́ 𝗕𝗮𝗯𝗶𝘀̌𝗼𝘃𝗮 𝘀𝘆𝗻𝗮 𝗻𝗮 𝗞𝗿𝘆𝗺 byla halasně ohlášenou událostí. Policie, která věc vyšetřovala, ale 19.1.2022, věc odložila. Proč? Protože to byla jednoduše lež. Lež, kterou vyprovokovala „dramatická reportáž“ redaktorů Seznamu, Slonkové a Kubíka. Která posloužila jako argument pro demonstrace, pořádaných Milionem chvilek. Posloužila pro tirády veřejnoprávní televize, Seznamu, Forum 24, HN, ČT 24 a desítek dalších médií. Politici dnešní vládní sestavy, Jurečka, Fiala, Pekarová, Rakušan hystericky požadovali a také prosadili hlasování o nedůvěře vládě. Na vysledování Babiše ml. se podílel britský BellingCat. Tedy „nestranná investigativní britská agentura“, která se v kauze angažovala geolokačním vyhledáváním Babišova syna Andreje.

𝗞𝗮𝘂𝘇𝗮 𝗼𝘁𝗿𝗮𝘃𝘆 𝗕𝗲𝗰̌𝘃𝘆 v níž hrál hlavní roli Deník Referendum. Na podzim 2020 došlo k únikům kyanidů do Bečvy. Případ vyšetřovala Česká inspekce životního prostředí a později kauzu převzali kriminalisté ze Zlínského kraje.

Deník Referendum obvinil DEZU. DEZA patří do koncertu Agrofert. Poté se okamžitě rozjel obvyklý kolotoč. “Investigativní reportáž“ deníku Referendum nastartovala politiky. Lidé jako Pekarová, Gazdík, Jurečka odjeli na Moravu

„vyšetřovat“ únik kyanidů. Zřídila se parlamentní komise. Faktem, od počátku zřejmým bylo, že nebezpečné odpady má v gesci firma Energoaqua, provozující v areálu čistírnu odpadních vod. Z firem v areálu produkuje odpad s obsahem kyanidů jediná firma, LISS. Ale to nikoho z politiků nezajímalo. Zajímalo je spojení DEZA – Agrofert – Babiš – Otrava Bečvy. Mem.

Policie nakonec obvinila odpovědného pracovníka firmy Energoaqua.

Výsledkům „parlamentního vyšetřování“ Pekarové, Jurečky a Gazdíka se doslova vysmála Česká inspekce životního prostředí. Ve své zprávě ČIŽP řekl jasně, že politici vydali záměrně tendenční zprávu a byli vedeni výhradně politickými motivy. Tedy, lhali. Vám.

𝗘𝘀𝘁𝗲́𝗯𝗮́𝗸

Dosud neuzavřená kauza STB slouží jako buldozer ve vztahu k veřejnosti od počátku. Myslím si, že 90% lidí v této zemi je díky vytrvalé mediální masáži přesvědčeno, že Babiš podepsal spolupráci s STB.

Kde je vada na kráse? V jednoduché věci. Chybí podpis na vázacím aktu. Prostě neexistuje.

Kdyby existoval, bylo by jasno. Badatelé a historici dokladují ze svazků, že Babiš byl u STB registrován.

Je to pravda, kterou nikdo nezpochybňuje. Faktem je, že byl, stejně jako desítky jiných obchodníků, kteří pracovali v socialistickém podniku zahraničního obchodu, opakovaně kontaktován STB. Byla to obvyklá režimní praxe. STB hlídala lidi, kteří jezdili za hranice. Snažila je se vytěžovat. Někteří se upsali, jiní ne. Mezi obchodníky se dobře vědělo, kdo spolupracuje. Potvrdili mi to, lidé, kteří pracovali na PZO.

Babiš po revoluci zažaloval, podobně, jako stovky jiných lidí, kteří byli vedeni v evidenci STB, slovenský Ústav národní paměti. Stovky lidí před ním se domohly výmazu. Praxe skončila až se samotným Babišem. Proč? Babiš 3x vyhrál soud o výmaz. Před soudem v jeho prospěch svědčili přímo důstojníci STB, kteří na něj vedli registr. Slovenský soud jejich výpověď odmítl jako nevěrohodnou. Nakonec Ústavní soud SR rozhodl, že ÚPN nebude možné dál žalovat. Tím pádem se Babiš nemůže domoci výmazu. Obrátil se na Evropský soud pro lidská práva. Ten jeho podání, k nemalé radosti zdejších odpůrců odmítl. Kauza tak bude pokračovat. A že skončí podobně, jako většina Babišovských kauz.

Č𝗮𝗽𝗶́ 𝗵𝗻𝗶́𝘇𝗱𝗼

Kauza, která se táhne třináct a možná až patnáct let. Podezření na účelové čerpání evropské dotace určené výhradně pro malé nebo středně velké podnikatele skončilo rozhodnutím soudu NEVINEN, 9. ledna 2023.

Rozhodnutím soudu, který nepravomocně rozhodl o nevině jak Andreje Babiše, tak i Jany Nagyové.

Která díky této kauze byla poškozena ve své volební kampani. Namísto ní vyhrál s argumentací, že Nagyová je obviněna v trestním řízení, dnešní senátor Vystrčil.

Farma Čapí hnízdo, určená veřejnosti, je dobročinně koncipovaný projekt, určený veřejnosti a rodinám. Projekt byl po léta vláčen médii. Pochopitelně, jako ukázka prohnilosti Babišova podnikání.

Pravdou ale je, že kauza měla jiný smyl. Sloužila jako nátlak na Babiše. Opakovaně vrcholila s termíny klíčových voleb, nebo zlomových politických situací. Sloužila po celá léta jako argumentační kladivo ve všemožných debatách.

Omluvil se někdo Babišovi, nebo Nagyové? Někdo z těch tisíců novinářů, televizních reportérů, všemožných „investigativců“, komentátorů, dramaturgů a nakonec politiků? Kteří zgusta používali Čapí hnízdo jako základ pro svou lživou a pokřivenou argumentaci? Ne.

𝗣𝗮𝗻𝗱𝗼𝗿𝗮 𝗣𝗮𝗽𝗲𝗿𝘀

Předvolební pseudokauza 𝗣𝗮𝗻𝗱𝗼𝗿𝗮 𝗣𝗮𝗽𝗲𝗿𝘀 novinářky Holcové, spuštěná tři dny před klíčovými parlamentními volbami 2021, vyšuměla, stejně jako předchozí, do prázdna. Na této věci je podivuhodná pouze jedna věc. Holcová slibovala, v termínu před volbami, že zveřejní stovky jmen zdejších oligarchů a podnikatelů, kteří „optimalizují“ své daňové výnosy prostřednictvím off-shore. Kypr, Panama, Andorra, Lichtenštejnsko, Monako, Marshallovy ostrovy.. Nestalo se nic. I když by bylo nesmírně podnětné a zajímavé zjistit, kdo z českých významných podnikatelů systematicky optimalizuje výdělky, které získá v zemi. Kam jsou peníze takto získané. Hodně v té věci naopak ukázala kauza Dozimetr. U níž, probíhá nezávislá investigace a výsledky, které přijdou, budou pro všechny, věřím, opravdu velmi překvapivé.

Výstupem kauzy Pandora Papers tak bylo pouze to, že zamíchala výsledky parlamentních voleb 2021.

𝗖𝗼 𝗹𝗶𝗱𝗲́ 𝗻𝗲𝘃𝗶́?

𝗖𝗼 𝗻𝗮́𝗺 𝘁𝗼 𝗿̌𝗶́𝗸𝗮́?

Kampaně proti Babišovi byly lživé. Média lhala a až soudy, policie a instituce daly Babišovi za pravdu.

Je složité to pochopit. Když jste deset let vystaveni takové manipulaci, člověk přirozeně získá odstup od daného člověka. Když vás deset let budou pomlouvat, lidé od vás dají ruce pryč, i kdyby jste měli nad hlavou svatozář.

Což Babiš není. Je to politik. Náročný, tvrdý na své spolupracovníky. Prosazuje své politické vize vehementně, někdy i ke škodě věci. Během covidu naštval tolik lidí, rouškami, omezováním pohybu, zákazy.. že se na něj oprávněně zlobí.

Ale je to prostě tím, jaký je to člověk. Člověk, který dělá i chyby. Který jde za svým, který se rychle rozhoduje a rychle jedná. Účinně prosazuje. Je to rozdíl proti obvyklé kabinetní, lenivé a pomalé politice. Tento přístup přinesl Babišovi výsledky v byznysu, kdy se mu podařilo během náročných let vybudovat jeden z nejúspěšnějších českých koncernů, zaměstnávajících tři desítky tisíc lidí. Platí v Česku daně. Zaměstnává lidi. Nemá sídla na Kypru a v daňových rájích.

A zároveň postavil politickou konkurenci polistopadovým stranám. Která je úspěšná. A to je jeho skutečná hlavní „vina“.

Myslím si, že všechny tyto kauzy by měly lidem říct jednu věc.

Když lžou o Babišovi, úplně stejně falešné a pokřivené zrcadlo nastavují pro ty, které média aktuálně podporují.

Na vás je, posuzovat věci přesně. Vědět, jak to skutečně je.

Jestli volit bezmyšlenkovitě narcise podle xichtu, nebo s rozumem svou budoucnost.

nemám to prověřené - pravdivost informace

Průměrný počet slepic: 4.2 (26 hlasů)

..."A vzhledem k projednávaným mobilizačním zákonům, jsme jen krůček od situace, kdy to rychlé vítězství nad ruskými hordami zaplatíme i krví našich dětí. Nebo atomovým hřibem nad Prahou...).
------------------------------------------

Jeden Hřib zmizel v propadlišti dějin.
S tím atomovým bychom zmizeli všichni.
I s tou praštěnou vládou.

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)

Pražská doprava, Open Card, výběrové řízení na jízdenky, tam to vždy žilo, rozumíte ?
Ve zbytku máte zcela pravdu.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

Open Card ještě "žije"...? Už před lety kolovalo Dopravním podnikem, že je to tunel jak hrom..., muselo se o tom mluvit šeptem v samotném DPP.
Stejné jako Praha "olympijská" za Béma. Kdy už jenom za "ucházení se " shrábli miliony, ačkoliv věděli, že to nemá šanci.

Průměrný počet slepic: 3.8 (8 hlasů)

Včelko, bravo,kdes to našla???? A četl to Mstitel a Okamůůůra a včšchni ti, co nedokázali Babiše zkousnout??? Jestli ano, tak vůbec nechápu, co pořád melou a melou. Jsou v opozici ,ale ta je bez Babiše tak malá, žýe je dobrá tak na hraní kuliček na dvorku!! Až si to vidláci a dezoláti uvědomí začnem vítězit. Do té doby, si tady sněte své vlhké sny, nic víc, nezbývá!!!

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

To je rozbor jak hrom, co...!? A žádné lži, jen fakta od začátku do konce.
Tak nějak jsem to celé svou intuicí (která bývá sakra správná) tušila, co všechno byli schopní udělat a hrát "šmé"...,
ale tady je to černé na bílém.
David Martínek je hodně inteligentní chytrý borec, velmi dobře to celé popsal.
Lidi, bohužel, na to z valné části nemají ani chuť, ani snahu, ani buňky...,
aby něco takového uměli sami prokouknout nebo si spojit...,
a tak hravě naletí na všechno, co řeknou v televizi nebo napíše mainstream.
Jak se říká - tisíckrát opakovaná lež se stane pravdou..., oni to moc dobře vědí a toho se drží.
Já už delší dobu vůbec nemůžu zprávy zkrzeva těch švindlů, klamání a lstí...,
takže přepínám na přírodu.
Článek jsem rozeslala.

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Jak píše Vidlák, konflikt trvá už skoro rok. A nepředpokládalo se to.
A ani to teď nevypadá, že by se mělo "lepšit"?
Naopak Ues se "pozastavuje" nad tím, že by snad Čína mohla dodávat zbraně Rusku...
Na dodávání zbraní jsou asi "patenty" jinde...?

viz článek
+ jsem přidala jeden komentář, který mě "zaujal"...

Mezi USA a Čínou to dál houstne, summit v Mnichově nepomohl

V posledních týdnech se pozornost světové veřejnosti opět upíná na eskalaci napětí mezi USA a Čínou. A to v kontextu aféry kolem údajného čínského špionážního balonu, který americké ozbrojené síly sestřelily začátkem tohoto měsíce. Nyní americká diplomacie tvrdí, že Peking plánuje dodat zbraně Rusku, a tím podpořit jeho válečné úsilí v konfliktu na Ukrajině. Prohlásil to americký ministr zahraničí Blinken během Mnichovské bezpečnostní konference. Sinolog Filip Jirouš v rozhovoru pro Radiožurnál uvedl, že ačkoliv se vztahy mezi Pekingem a Washingtonem vyhrocují, indicie o zapojení Číny do rusko-ukrajinské války zatím nemáme.
Ačkoliv hlavním tématem letošní Mnichovské bezpečnostní konference byla probíhající válka na Ukrajině, představitelé Ruska, tedy jedné ze stran konfliktu, na shromáždění světových státníků a diplomatů pozváni nebyli. Své zástupce však poslala Čína, tedy další velmoc, která podle některých pozorovatelů začíná hrát v globální konfrontaci mezi USA a Ruskem významnou roli. Americký ministr zahraničních věcí Anthony Blinken po setkání se svým čínským protějškem Wang I sdělil, že se domnívá, že Peking plánuje Rusku poskytnout zbraně a munici. Podle stanice BBC však šéf americké diplomacie neupřesnil, na základě jakých informací k tomuto závěru dospěl.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Mezi-USA-a-Cinou-to-dal-h…

Ukrajině začíná dobíhat čas!,
NATO a USA překročili bohužel již hranici přímé angažovanosti v konfliktu s Ruskem! Takže se nemůžou divit, že Rusové a Čína toho využívají k zámince rozšíření přímé podpory Rusku! Navíc ty výhrůžky od USA k Číně a vyhlašování, že Čína je nepřítel USA jen legitimizuje Čínskou podporu Rusku!! Na mne to činí stále více a více dojem, že se Rusko a Čína domluvili již dávno na scénářích války proti USA a NATO. A USA jim na to skočilo jak ryba na háček!!!! 1) Ten jakoby divný postup Ruska na Ukrajině, kdy všichni na západě se Rusům smáli jak jsou neschopní v podstatě odzbrojilo do značné míry NATO + vykrvilo Ukrajinu a hospodářsky velmi oslabilo Evropu. 2) Ty sankce v naprosto nebývalé míře ukázaly světu jak západ zneužívá svého postavení zejména ve finanční a kapitálové politice proti svým protivníkům! Dost pravděpodobně spustili postupný konec dolaru ve světě jako světové rezervní měny!! K tomu obrovské schodky a zadlužení USA na úkor držitelů dolaru!! Dále ukázaly hlavně bohatým státům jak rizikové je ukládat své rezervy do západních bank a investovat je do západních podniků, protože velmi snadno může západ tento majetek zabavit pod nějakou záminkou. 3) Západ se zbavil těžkého průmyslu a je hodně závislý na dodávkách komponent a zboží a surovin z Číny a Ruska. Navíc Číny a Rusko se snaží narušovat západní surovinové zdroje kde to jde - viz Latinská Amerika, Afrika i Asie.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ten překlad od paní Bornové je i k pobavení:-).
Ale zároveň je vlastně smutný, protože vystihuje bohužel i část té naší "nové reality"...

Článek:
Nechám na vás, jestli je pro celou společnost pozitivní, že nám tu rychle roste skupina lidí, kteří jsou nejen neustále vzteklí a něčím uražení a kteří tyranizují všechny kolem sebe, zatímco nejsou schopní sebemenšího nadhledu, reálné empatie nebo kritického myšlení. Přičemž o své toleranci a “kritickém myšlení” velmi rádi mluví a často o svých domnělých ctnostech rádi dělají nekonečné přednášky. Nikdy také neopomenou agresivně napadnout kohokoli, kdo nepřemýšlí “kriticky” přesně stejně, jako oni.
Celou “woke” a “Karen” kulturu hezky shrnuje tenhle kratičký příběh, který jsem našla v angličtině někde na internetu. Autor je neznámý, já to jen přeložila a trochu stylisticky upravila pro češtinu.

O sněhulákovi ve Wokelandu
Včera v noci sněžilo. Rozhodl jsem se udělat radost dětem a postavit sněhuláka.
8:00 – Postavil jsem sněhuláka. Povedl se, dětem se určitě bude líbit.
8:10 – Kolem prošla feministka a zeptala se, proč jsem neudělal sněhulačku.
8:15 – Tak jsem vedle sněhuláka postavil i sněhulačku.
8:17 – Moje feministická sousedka si přišla stěžovat na příliš bujný hrudník sněhulačky a řekla, že to objektivizuje sněhulačky na celém světě.
8:20 – Homosexuální pár, který bydlí poblíž, se rozčílil a stěžoval si, že by to měli být dva sněhuláci.
8:22 – Transsexuální muž…teda žena…vlastně “osoba” se zeptala, proč jsem raději nepostavil sněhovou osobu s oddělitelnými částmi.
8:25 – Vegani na konci uličky si stěžovali na mrkvový nos, protože zelenina je jídlo a není určená na zdobení sněhových postaviček.
8:28 – Všichni mi začali nadávat, že jsem rasista, protože jsou obě sněhové osoby bílé.
8:31 – Pán ze Středního východu naproti přes cestu požadoval, aby byla sněhulačka oblečena do burky.
8:40 – Přijela policie s tím, že byl kdosi kdesi vážně uražen a že šířím nenávist.
8:42 – Feministická sousedka si přišla znovu stěžovat. Je prý naprosto nezbytné odstranit ze sněhulačky koště, protože zobrazuje ženy v podřízené roli v domácnosti.
8:43 – Přijel bruselský úředník z rady pro rovnost a pohrozil mi vystěhováním, pokud nesplním všechny sněhulákové normy.
8:45 – Objevil se televizní zpravodajský štáb ze CNN a ČT. Zeptali se mě, jestli vím, jaký je rozdíl mezi sněhuláky a sněhulačkami. Odpověděl jsem “sněhové koule” a nyní jsem všemi považován za odporného sexistu.
9:00 – Byl jsem ve zprávách jako podezřelý z předsudečné nenávisti a byl jsem označen za rasistu a nevzdělaného homofoba z vesnice, který všem dělá jen problémy i v tak nepříznivém počasí.
9:10 – Byl jsem dotázán, zda jsem měl při tvorbě nepovolené stavby nějaké komplice.
9:20 – Přijela sociálka a odebrala mi děti.
9:29 – Pražská kavárna a členové Antify byli vším tak uraženi, že uspořádali v naší ulici protestní pochod a podpálili přitom všechna auta bez samolepky s duhovou vlaječkou. Ochránci evropských hodnot na mě podali trestní oznámení.
V poledne obě sněhové osoby roztály.
Morální ponaučení: Tento příběh nemá žádné morální ponaučení. Je to jen o tom, v co se mění mnoho “vyspělých” zemí kvůli “woke” sněhovým vločkám.
Snad vás ta story aspoň trochu pobavila. Nebo třeba postrašila.

Průměrný počet slepic: 4.6 (19 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

o Sněhulákovi jsem četla už před delší dobou, snad na FB. Je ale tak poučná, že si dovolím ji na FB znovu zkopírovat, aby si ji lidé osvěžili.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Anna (ne z KHS) (neověřeno)

Trvalý odkaz

Objevila jsem ji včera na jejích stránkách. Je pro pobavení i pro smutek. Naše "komická" realita...
Hezký večer

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Demonstrace by musely trvat ne hodiny, ale dny. Tak to bylo v XI. 1989, proto to společnost shora řešila.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Bb, Bingo!!! osvědčené, se má opakovat, gen. stávka, občanská neposlušnost, demonstrace!!! ANO,ANO,ANO! ale s tímto materialem, cha, co se snaží dát Rajchl dokupy a už všichni remcají, JE TO SHOLA NEMOŽNÉ!! Lidi, musí padnout ,až na samou riť a hlavně, ti mladší apak, to snad půjde.Do té doby, budou remcat proti každému, kdo bude chtít něco dělat,ať je to Rajchl nebo babiš a další. Budou volit Okamůru, co si jede svou výdělečnou činnost v Parlamentu a rádi, mu tu jízdu zas a znova zaplatí. Tak, čauky a vzpomeňte si,na ty bhlbosti, co říká

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

to má jeden háček, nebo spíš velký hák: V r. 89 patřily "výrobní prostředky", jak se tomu říkalo, státu. Když byla generální stávka, tak se samozřejmě nepracovalo, a stát tedy přicházel o peníze. (I když se našli šílenci, jako třeba náš podnik, který si tu generální stávku nadpracoval! Třeba jich bylo víc.)
Dnes státu nepatří ani vařená nudle. Generální stávka tedy bude státu u (někde), vůbec se ho nedotkne. Odnesou to vlastníci těch podniků, kteří téhle vlády mají plné zuby, stejně jako my. Nejspíš právě proto ve světě stávkují zaměstnanci dopravy, popeláři, pracovníci letišť, pošty... Namíchnou tím sice spoustu lidí, co za nic nemohou, ale o to právě jde - namíchnout všechny, a pořádně.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Aničko, stát je obrovský moloch a plný lidí ve státní službě. až se začne propouštět a bude se i v automobilkách, tak, to bude masa lidí, co musí tuto vládu dostatečně postrašit, aby začala jednat. Žádné jiné prostředky neexistují.to ví i Rajchl a tak je potřeba, ho s jueho p=ožadavky podpořit a ne tu mlít o tom, jaký je a co bychom chtěli, teda kažřdý z nás něco uplně jiného. Jinak tady můžeme mrmlat, co chceme.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

ve všech městech, proto mohly být denně, lidé to neměli daleko jako do Prahy. A to chce počty, které ještě dlouho neuvidíte, na to musíme vážně velmi těžce padnout.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Demonstrace ve všech městech ale nebyly hned od začátku, to až časem.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

To výstižné, moudré a lidské povídání pana Vyskočila mě vždycky potěší...

NEDĚLNÍ RÁNO S IVANEM VYSKOČILEM „A už to jede! Důchody snížit, platy ústavních činitelů zvýšit. Zvýhodněné cestovné důchodců a studentů – pryč s tím!“ komentuje s dávkou sarkasmu novinky z politické scény Ivan Vyskočil a dostává se i k tolik diskutované dani z nemovitosti. Zamýšlí se, cože to vlastně měly koaliční strany ve volebním programu? Ohledně „kauzy Feri“ zmínil syndrom ředitele zeměkoule a poslal vzkaz našim zákonodárcům. V souvislosti s PR generála Pavla vzpomenul na Masarykovu brožurku. Evě Holubové pak připomněl petici S komunisty se nemluví, kterou prý sama před lety podepsala.

Už to jede, budete cálovat. A žádný volební podvod to není, dezoláti. Vyskočila dorazila slova Marka Bendy

Zdravím všechny čtenáře Parlamentních listů a vůbec všechny dobré lidi,“ říká na úvod Nedělního rána Ivan Vyskočil a jde rovnou na některá témata posledních dnů.

„Píšu zrovna v době, kdy probíhá soud s Dominikem Ferim a nemohu si odpustit, že to jeho chování mi připadá jako modelová situace pro počínání naši vládnoucí pětikolky. Myslím, že i Ferimu po zvolení do parlamentu stouplo sebevědomí natolik, že náhle nevěděl, co se s ním děje. Dostal syndrom „ředitele zeměkoule“, který má všechno pod palcem a může si všechno dovolit. Dobré a lehce získané peníze z poslaneckého platu jistě také přispěly k onomu pocitu ‚teď jsem king‘,“ míní Ivan Vyskočil.

„A podobná je situace té demoliční čety ve vládě, Sněmovně, Senátu, nyní mají i podporu toho přece ‚ani trochu vládního kandidáta‘ pana generála Pavla. Mají tu většinu všude, a hlavně v parlamentu. Prohlasují a případně i přehlasují si všechno, co chtějí, a vy, co se vám to nelíbí, vy se třeba stavte na hlavu a odrážejte se ušima. S pocitem neomylnosti, nadřazenosti a patřičnou arogancí tu provádějí pusté reje a další demolici státu a okrádání vlastních občanů. A kdyby na to někdo poukazoval, že je to protizákonné, tak si prostě a jednoduše – změní zákon, ne? Přece jim do toho nebude kecat nějaký dezolát, dezinformátor, šmejd a případně ruský šváb,“ pokyvuje roztrpčeně herec.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Uz-to-jede-budete-calovat…

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

nedostatek.
Tak nějak jsme netušili, kdo rozdává karty a kdo vlastně drží bank. Proto nám ty naše předpovědi prostě NEMOHLY vyjít.
Dnes je jasné, že Ivan pojal celé tohle dobrodružství OD SAMÉHO ZAČÁTKU (!!!) nikoli jako klasickou válku o dobytí nějakého území, či dokonce pokus o obsazení celé Ukrajiny, nýbrž o existenční bitvu, trvající až do samotného zničení OPRAVDU podstatné části nepřátelského tábora.

Proto jsme mohli slyšet nadšené hýkání českých pablbů za zpravodajským mikrofonem o tom, že Ivan nemá NIC JINÉHO, než staré a blbé náklaďáky, staré a blbé tanky, blbé a ožralé mužiky, kteří mají hlavní úkol - krást pračky a ledničky, aby měl Ivan čipy do Kalibrů.
A on to Ivan udělal docela geniálně - napřed poslal k sešrotování staré mašiny a dobrovolnické formace na úrovni Národní gardy, případně najomniky od Vágnera, který získal přehršli zkušených borců, jež nyní může lifrovat do Afriky, a vyslaným formacím nechal Ivan volnost v manévrování a volbě cílů i taktiky.
Pak přišel na to, že je lepší se vrátit ke klasickému řízení operací z jednoho centra, přeživší a zmoudřevší velitele vytáhl nahoru, na frontu poslal "konečně" i normální motostřelecké jednotky a začal nehezky zatápět Vasilovi.

A všichni z toho měli docela prdel a těšili se, jak Ivan UŽ BRZY tuhle válku prosere, a to tak, že velmi, a možná že dokonce úplně ganc.
A ve všeobecném veselí z Ivanovy blbosti si nějak nevšimli, že NÁŠ základní průser není v uprchlické vlně, nýbrž v prázdných zbrojních a muničních skladech soudruhů z NATO.
A nikdo z nich ne a ne pochopit, že Ivan vůbec nechce vyhrát, protože kdyby vyhrál, nemohl by pokračovat ve svém cíli, skládajícím se ze tří postulátů.
1/ demilitarizace
2/ denacifikace
3/ nastavení JINÝCH poměrů minimálně v blízkosti Království krále Miroslava - chci říct, totiž napsat - krále Vladimíra.
A to je, oč tu běží...

Co se týká demonstrací jako takových - už je pozdě. Pozdě na to, abychom se vyhnuli ztrátám v našich řadách.
Spolek českých Vašků, chtějících se klouzat na ledě s pány, se probere až s prvními dodávkami černých pytlů s lidským masem, ovšem za předpokladu, že soudruzi ve vedení neprotlačí granulaci, resp výrobu masokostní moučky někde poblíž fronty, bo nafty je na Ukradině pořád málo a elektřina není vůbec...

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

Vašemu "válečnému rozboru" souhlasně přitakávám!
A na demonstrace nemůže být pozdě:-). Je to asi to jediné co nám momentálně zbývá a dává jakousi nadějí, se kterou se můžeme začít propracovávat k lepším zítřkům!

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Lepší je zapálit, alespoň malou svíčku, než proklínat tmu...
Konfucius

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

na jejím plaménku dost těžko uvaříte dršťkovou polévku.

Pokud by mělo mít hnutí obyčejných lidí nějaký efekt, muselo by jít minimálně o týdenní generální stávku.
A do něčeho takového máme setsakra daleko.
Zatím je naše snaha o cokoli takového zbytečným výdejem energie, protože vlky z lesů vyžene až opravdový hlad (Francios Villon).

Průměrný počet slepic: 3.8 (9 hlasů)