Vsadili na to svůj život

Autor

Před několika dny jsem napsal, že podle mého rozumu spočívá ruská propaganda v tom, že se Rusko záměrně vykresluje jako slabé a tím nutí protivníky předčasně vytahovat karty a dělat chybné kroky, které pak nemohou vzít zpátky ani z politických ani z vojenských důvodů. To bylo ještě před pádem Prigožinova letadla, které k této úvaze přidalo zase další parametry. Čím déle sleduju celou situaci na Ukrajině, tím více jsem přesvědčen, že právě tohle je strategická podstata celé války.

Ekonom Pavel Šik nedávno dával k lepšímu článek, že Rusko za loňský rok v celku zbohatlo, zatímco USA a EU o rekordní bohatství přišli. Proč? Inu, udělali chybné kroky. Věřili, že Rusko bude možné sankcemi udolat hospodářsky a vojenskou pomocí Ukrajině udolat vojensky. Ani jeden z těchto předpokladů se nesplnil. Naši pravdomluvní novináři dál pouštějí bombastické zprávy o tom, že už brzy bude vše jinak, už brzy Ukrajina začne vítězit, už brzy to přijde, ale začíná to stále více připomínat Goebelse, který také dokázal tři roky vítězně ustupovat a obyčejným Němcům do došlo až tehdy, když jim děla duněla za humny, pod okny jim prchali lidé s dvoukoláky a šrapnely jim prostřelovaly okna.

Samozřejmě, většina generálů či vojáků měla představu, jak je to doopravdy. Viděli, že to jde do háje. Dokonce zkusili i atentát na Hitlera. Ale obyvatelstvo zatím stále věřilo v tisíciletou říši a dokud se na ulicích nemluvilo rusky, tak nevěřili a udávali své lépe informované a více přemýšlející sousedy jako kolaboranty. Ostatně, to už tu dneska máme taky. Viď, Libore. Já vím, že mě čteš. Rusko je samozřejmě slabé, je to vtělené zlo a je naší povinností nechat shořet svět, jen aby byl Putin poražen.

Když nějaká debata o slabém Rusku, které bude už brzy poraženo (a když ne letos v létě, tak příští rok, jak tvrdí kupříkladu maršál Petrla), dojde do výčtu toho, jak jsou Rusové neschopní a Ukrajinci schopní, jak je Západ jednotný a východ nejednotný, jak je svět proti Rusku a Putin nemá žádné kamarády, tak dávám za příklad henten Niger.

Tam prostě udělali převrat. Generál zavelel, armáda vykonala, sesadila „demokraticky zvoleného“ prezidenta, lidé na ulicích začali slavit s ruskými vlajkami a bylo vymalováno. Nezačala žádná občanská válka.

Ten Sahel, to je kus světa, kde lidský život nemá už vůbec žádnou hodnotu. Že lidí je jak sraček (že Kefalín), to platí všude, ale v Africe nejvíc. Nikde na světě se tak snadno a radostně nevraždí, jako právě tam. Zvěrstva doprovázející každý konflikt jsou tam obzvláště šťavnatá. Tam se milost nedává, tam se řežou krky, usekávají ruce, vraždí se ženy i děti a žádnému místnímu vůdci (ani tomu demokraticky zvolenému) to nezvedá krevní tlak. Když nejsou kulomety, používají se mačety. Masové vraždění tam katům nezpůsobuje psychickou újmu, na jakou si stěžovali velitelé Wehrmachtu.

Když v Nigeru uděláte převrat a hrozí vám, že vám do země vpadnou američtí spojenci z ECOWACSu v čele s Nigérií, která má víc lidí než všechny ostatní tamní země dohromady, tak jste vsadili svůj život. Pokud neuspějete, tak vás nečeká řádný soud, ale hodně hnusná smrt ala Kaddáfí. Tady v Evropě znamená sázka na ukrajinské vítězství v případě neúspěchu nejspíš jen vyhazov z politické funkce a možná nějaké popotahování a vyšetřování. V Africe se s tím nikdo pytlíkovat nebude. Ostnatý drát kolem krku a uvláčet za džípem.

Přesto nigerští pučisté vsadili svůj život na Rusko. Na to slabé Rusko, které se už za chvíli rozpadne. A vsadili na něj nejen v Nigeru, ale i vedle v Burkině Faso a Mali. Ano, pokud dojde na válku s Nigérií a dalšími zeměmi a pokud vsadili špatně, tak se jejich šéfů týká stejně ošklivá a bolestivá smrt. Rusko je před rozpadnutím, ale nigerský generál vsadí svůj život na Wagnerovce…

Že by i africké chunty měly lepší informace o ukrajinském konfiktu, než my?

Oni si v Nigeru klidně dovolili vyhodit Viktorku Nullandovou… A teď si dovolili vyhodit delegaci států ECOWACS. Úplně vidím ten dialog:

Okamžitě vraťte zvoleného prezidenta do funkce

Až naprší a uschne.

Provedeme k vám invazi

Jevgenij nedávno říkal, že neprovedete.

Ano, Prigožin se fotil se samopalem v poušti… Jeho melody boys už jsou zřejmě na místě a spolu s nimi přišly i ruské zpravodajské informace. Alžírsko, Niger, Burkina Faso a Mali se vůbec nebojí, že by jim Rus nepomohl nebo že by se jim rozpadl před očima. Naopak… vyhazují Frantíky, urážejí Nullandovou (a to je hodně mstivá ženská) a z vyhrožování dvousetmilionové Nigerie mají bžundu.

Fakt se Rusko rozpadá? Fakt Putinovi odtikávají poslední dny (týdny, měsíce roky)?

Nigerijci sice říkají, že datum invaze už je stanovené… ale jak vidno, moc se jim do válečného dobrodružství (proti vojákům nejvíc jebnutého Rusa na světě) nechce. Ten chlap byl totiž schopen vyrazit i na Moskvu… co kdyby vyrazil na Lagos? Navíc, byl ten převrat nejspíš dobře připravený a naplánovaný. Kdo ví, kolik kamionů s vojenským materiálem čekalo vedle v Mali a teď to jen převezli do Niamey?

Jsou to jen střípky. Stejně jako loni ty staré ruské tanky na Ukrajině. Nevidíme celkový obraz. Nevidíme, co bychom vidět měli. Nemáme informace, které bychom potřebovali. Lžou nám. Neustále. Hlídací psi demokracie se změnili v dogy Waffen SS. Česká televize už nehledá pravdu. Jen upevňuje narativ. Zřejmě to funguje… i Goebelsovi to fungovalo. Nerozhodujeme se podle pravdy, ale podle toho, co mocní chtějí.

Jestli chceme najít pravdu, musíme to udělat sami. Celá ta občanská společnost nebyla vybudovaná, aby pravdu hledala. Je tu od toho, aby střežila zájmy mocných. Nedá se nic dělat. Musíme sami „zpytovat tajemství světa pokládáním prokletých otázek.“ Sami musíme hledat, protože nikdo z těch, co to měli v popisu práce, už to nedělá. Ne, nevím, jak je to doopravdy. Ale když někdo vsadí svůj život při převratu na Rusko, tak je to sakra silný argument k přemýšlení o tom, jestli není všechno jinak, než jak nám říká Erik Tabery a jemu podobní.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý kdo pošle dar alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat moji knihu. Kdo pošle alespoň 200,- Kč, může si stáhnout audioknihu.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (300 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Poskládáno z více zdrojů.
 
Niger je jednou ze zemí nacházejících se v oblasti Sahelu, která je snad historicky nejvíce zneužívanou oblastí na světě. Sahel je územní pás o délce 5 400 km, který odděluje pobřežní státy na severu Afriky ležící v oblasti nazývané Mahgreb od subsaharské Afriky na jihu. Sahel spojuje atlantické pobřeží Mauretánie a Senegalu s Rudým mořem na březích Súdánu a Eritreje; uprostřed, od východu na západ, se nachází Etiopie, Čad, Niger, severní Nigérie, Mali a Burkina Faso.. V arabštině Sahel znamená "pobřeží".
V oblasti Sahelu  se nachází obrovské množství strategických zdrojů, které byly po staletí drancovány kolonizátory, ale také představuje oblast destabilizace a chaosu v důsledku častých zahraničních vojenských intervencí, státních převratů a v posledních desetiletích rozmáhajícího se terorismu, a proto je také kolébkou několika největších protikoloniálních a panafrických vůdců 20. století.


V jeho západním cípu vznikl v 16. století mezinárodní obchod s otroky: obchod probíhající po trojúhelníkové námořní trase - založený na vývozu železných výrobků z Evropy do Sahelu, kde byly vyměňovány za africké otroky, kteří byli převáženi do Ameriky, tam byli využívání pro otrockou práci při pěstování, vyrobě a těžbě produktů, s nímž se pak obchodovalo na evropských trzích. Odhaduje se, že v průběhu staletí zahynulo v důsledku transatlantického obchodu s otroky, v důsledku vlastního otroctví a různých forem útlaku po skončení otroctví na západní polokouli asi 70 až 80 milionů lidí afrického původu.
Obchodní systém, z něhož vzešel moderní kapitalismus, by neexistoval, kdyby se západoafričané nestali hlavním lidským zbožím v tomto obchodním trojúhelníku.

Po berlínské konferenci (1884-85), na níž si Španělsko, Itálie, Francie, Velká Británie, Německo, Portugalsko a Belgie svévolně rozdělily a rozparcelovaly celý africký kontinent jako kolonie s výjimkou Etiopie - dříve nazývané Habeš - a Libérie, role Afriky jako zdroje surovin a otrocké pracovní síly v rámci mezinárodní dělby práce se prohloubila a s ní i historie vzpour, revolucí, pučů, atentátů, separatismu a osvobozeneckých hnutí, které byly reakcí na koloniální barbarství, jež bylo po staletí osudem afrických zemí.

Francii se podařilo udržet velkou část Sahelu, kde využívala nerostné, energetické, přírodní a lidské zdroje regionu a vytvořila Francouzskou západní Afriku. Mezi její državy patřily Mauretánie, Senegal, Francouzský Súdán (nyní Mali), Francouzská Guinea (nyní Guinea-Konakry), Pobřeží slonoviny, Horní Volta (nyní Burkina Faso), Dahomey (nyní Benin) a Niger. Koloniální zisk tvořilo rozmanité přírodní bohatství, výnosy z nalezišť nerostných surovin, ropy a zemního plynu. Zde se také křížily obchodní trasy vedoucí k Atlantiku a napříč Saharou, které byly využívány nejen pro přepravu zboží, ale také karavan s otroky.

Na jihu pásma, v oblasti Velkých jezer, se nachází také jedna z největších zásob vody na světě, dále železo, sůl, diamanty, měď, uhlí a uran. Zájmy francouzského kapitálu v okolí Sahelu dodaly regionu geopolitický a geostrategický význam. Mandát nad Alžírskem, Madagaskarem, Tuniskem, Togem, částí Maroka přinášel Francii obrovské zisky, které byly zachovány i po té, když africké země získaly samostatnost v druhé polovině 20. století a díky neokoloniálním mechanismům a nástrojům vydržely až do současnosti.

Od 60. let 20. století se v Sahelu objevovala osvobozenecká hnutí, která vznikla po vypuknutí alžírské války v roce 1954. V tomto roce Francie dokončila ztrátu svých 14 kolonií. Byla to doba, kdy se ve všech afrických zemích objevovaly snahy o získání samostatnosti a získávaly vliv vůdčí osobnosti podporující národní suverenitu Ve francouzských državách se narodili Modibo Keïta, bývalý prezident Mali (1960-1968), a Thomas Sankara v Horní Voltě, který prosadil politickou revoluci, která vedla k přejmenování země na Burkinu Faso. Tato země dnes prezentuje ideály a touhy afrického osvobození a nezávislosti.

Vzestup těchto vůdců a jejich politických procesů vyústil v roce 1955 v geopolitickou Bandungskou konferenci, která stála u zrodu Hnutí nezúčastněných zemí (NAM), které Nkrumah, zastupující Ghanu a podporující africkou vůli po společném osudu, pomáhal organizovat a byl jedním z jeho nejdůležitějších propagátorů.

Následně, po sérii amerických a evropských operací, jejichž cílem bylo sesadit a podkopat pozici protikoloniálních a nezávislost podporujících vůdců v Africe, dosadit vlády podporující zahraniční politiku a zájmy Severní Ameriky a Evropy a nechat tyto země hrát důležitější roli v africké ekonomice, jako i drancovat zdroje afrického kontinentu prostřednictvím neokoloniálních praktik.

Uveďme jen jeden příklad koloniálního vztahu, který je v současné době dost typický: Nigerský uran vyrábí 40 % francouzské elektřiny prostřednictvím jaderné energie, zatímco 89 % nigerijského obyvatelstva se musí obejít bez elektřiny. V roce 2014 svítila ve Francii každá třetí žárovka díky uranu z tohoto zdroje. Tato země je šestým největším producentem zmíněného nerostu na světě; těží se poblíž dvojice důlních měst Arlit a Akokan, 900 km severovýchodně od hlavního města Niamey, na jižní hranici Sahary a v západním pásmu pohoří Aïr.

Asymetrie vztahu mezi Francií a Nigerem je charakteristická pro neokoloniální vztahy: pro Francii přináší prosperitu a rozvoj, ale pro Niger zbídačování obyvatel a drancování jeho bohatství. Tento typický důvod je hnací silou posledních politických a geopolitických událostí v zemích Sahelu, v pásmu, kde se zvýšil počet státních převratů: od roku 2020 došlo v šesti zemích k vynuceným změnám vlády, v nichž byly ustaveny vojenské junty a přechodné správy s antikoloniální a panafrickou vizí a vedení se ujaly politické síly se zkušenostmi s bojem proti terorismu, což je další zásadní problém určující situaci v Nigeru a dalších sousedních zemích, které podporují nově ustavené vedení CNSP (Conseil National pour la Sauvegarde de la Patrie - Národní rada pro ochranu vlasti).

Podle poslední zprávy Globálního indexu terorismu, který publikoval "Institut pro ekonomiku a mír"  patří Sahelu světové prvenství mezi regiony nejvíce postižené terorismem. Ten v roce 2022 vykázal ještě další výrazné zhoršení, i když se situace poněkud zlepšila v Nigérii a Nigeru. Burkina Faso i Mali vykázaly značný nárůst počtu úmrtí v důsledku terorismu, a to o 50 % a 56 %, tj. 1 135, resp. 944 úmrtí. Čtyři z deseti zemí Sahelu navíc patří mezi deset zemí s nejhoršími výsledky v rámci globálního indexu terorismu.

Konkrétně džihádistický terorismus získává na významu je spojen s problematickými politickými a geopolitickými faktory. Zkáza, kterou za sebou zanechává, se rozrůstá a má pevný základ v historii.

 
S pádem a smrtí - plukovníka Muammara Kaddáfího v roce 2011 došlo otřesům mezinárodního rozsahu, které mají pro Sahel zásadní historický význam. Po zásahu NATO v Libyi došlo k rozpadu správy země a zároveň ke zničení státní autority. To umožnilo, aby se země se změnila v trh s otroky a s pašováním zbraní, drog a strategických zdrojů, v organizaci tohoto trhu se Niger stal jednou z hlavních křižovatek pro sítě pašeráků, která směřuje ke Středozemnímu moři, trasami do Itálie a na ostrov Lampedusa, ale také do vnitrozemí a do všech oblastí afrického kontinentu.

Krize bezpečnosti a stability v Libyi po pádu Kaddáfího způsobila propustnost hranic, a de facto přestala fungovat dohoda mezi Libyí a EU. Údajně bylo investováno 5 miliard eur na omezení "nežádoucího" migračního proudu, přičemž úspěšné výsledky byly výsledkem vzájemné spolupráce, ale ta byla v roce 2011 zničením Libye přerušena. Tím se otevřela éra rozsáhlého džihádistického terorismu v mnoha částech Afriky, ale tomu se také podařilo proniknout a usadit se v  zemích Evropy,  včetně Spojeného království, Německa a Francie. Dopady džihádistické migrace do Evropy jsou v posledním desetiletí více než hmatatelné.

Jedna z tras nelegálního obchodu a terorismu prochází několika zeměmi Sahelu, ale Niger se jeví jako jediný prostupný průchod na cestě z jihu na sever do Mali, Burkiny Faso a Nigérie. Poté, co zapojení Al-Káidy přineslo v roce 2011 své ovoce v podobě destrukce a chaosu, se v této oblasti objevily nové větve džihádistického terorismu. Operace Al-Káidy v Libyi oficiálně začaly v roce 2007, jak tehdy oznámil jeden z jejích vůdců Ajmán al-Zavahírí, velitel libyjských povstalců Abdel-Hakím al-Hasídí přiznal, že jeho bojovníci mají vazby na Al-Káidu. Džihádisté, kteří bojovali v Iráku, se stali první linii boje proti Kaddáfího vládě.

Ozbrojené konflikty vyvolané teroristickými skupinami podél celého Sahelu otevřely větší trhy pro pašování a obchodování se zbraněmi, drogami, otroky a surovinami a usnadnily vzestup nelegální ekonomiky kolem energetických a nerostných enkláv v oblasti, zatímco se zvýšilo masové vysídlování a poté následovala chaotické destrukce.

Důkazy a vyšetřování potvrzují, že Al-Káida a Daeš (Islámský stát) mají v současné době v Sahelu své pobočky a buňky s názvy Džamá'at Nusrat al-Islám wal-Muslimín (JNIM), respektive Islámský stát ve Velké Sahaře (ISGS), kde se dopouštějí válečných zločinů a zločinů proti lidskosti. Extremistické organizace jako Ansar al-Din (Mali) a Boko Haram (Nigérie), rovněž přímo či nepřímo spojené s výše uvedenými, využily okolností k rozšíření svých aktivit, čímž se z regionu stalo epicentrum afrického džihádismu, a rozšířily vládní nestabilitu, a tedy i bezpečnostní krizi v Sahelu, jak uvádí výše zmíněný Globální index terorismu ve svém vydání pro rok 2023.

Situace v Burkině Faso a Mali byla z hlediska bezpečnosti kritická, denně docházelo k masakrům a krutým zločinům na veřejných komunikacích na civilním obyvatelstvu, a to v rámci upevňování operací džihádistických skupin v centrálním Sahelu s tendencí jejich rozšiřování v Togu, Beninu, Ghaně a Pobřeží slonoviny. Zárodek teroru, který vyrostl v zemích Sahelu a boj státních armád proti jeho silám vyvolal řetězovou reakci na straně vojenských velitelů odpovědných za jejich  potírání, kteří prostřednictvím vojenských převratů přebírají v těchto zemích politickou moc.

V Burkině Faso v současnosti vládne prezident Ibrahim Traoré, kapitán burkinské armády, osobnost, která od první minuty také podporovala převrat v Nigeru a jeho boj proti okolním cizím mocnostem. K moci se dostal 6. října 2022 po svržení Paula-Henriho Sandaogo Damiby.
 
Plukovník Assimi Goita se dostal k moci po dvou státních převratech v Mali v roce 2021. Ke stále trvajícímu, ale nevyřešenému územnímu konfliktu tuarežského povstání z počátku roku 2010 se přidalo kriminální džihádistické násilí. Na složitý scénář reagovala přechodná vláda vedená Goitou, který je kvůli svému antikoloniálnímu nepřátelství vůči Spojeným státům a Francii negativně propagován jako "Putinův silák v Africe".
 
Ve stejném duchu probíhal vývoj i v Nigeru: Generál Tchiani již několik měsíců kritizoval bezpečnostní politiku předchozí Bazoumovy administrativy v boji proti teroristickému džihádismu, neboť rozrůstající se francouzské jednotky v Nigeru neměly pro Niger žádný pozitivní vliv, kromě toho, že zajišťovaly bezpečnost evropských společností těžících nigerský uran a zlato. Bezvýsledná situace nakonec zlomila velbloudovi vaz a generál Abdourahamane Tchiani spolu s dalšími vysokými důstojníky nigerijského vojenského sboru vzali na sebe 26. července 2023 zodpovědnost za převrat v zemi, která se nachází v tyranii hladu, násilí a neokoloniální závislosti.
 
Průměrný počet slepic: 4.8 (127 hlasů)

Hlavně že Frantíci s Anglány poklekávali při fotbale proti utlačování, kolonizaci a rasismu černošských obyvatel..., a teď se už zase připravují na masakr v zemi, do které jim nic není, jenom kvůli dalšímu rabování a zneužívání. Fujtajbl.

Průměrný počet slepic: 4.9 (110 hlasů)
Trvalý odkaz

Cemper ani Bartkovský to nejsou a já znám jen Libora Vondráčka ze Svobodných. Ale ten to asi nebude?:-)

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

Hentoho místokurátora, který v kostele neuměl udržet na uzdě své pudy a musel si od kazatelny zaexhibovat, že jsem kolaborant. Místní folklór... 

Průměrný počet slepic: 4.9 (86 hlasů)

Tak na toho troubu mám pořádnou pifku. Bohužel politická agitace je i v "mé" katolické církvi. Ale takto do extrému dovedený případ ani tam nepamatuji, pokud tedy nepočítám pátera Halalíka, pro mě spíše vtělení ďábla.

Průměrný počet slepic: 4.7 (62 hlasů)

Já, většina mých přátel mu neřekneme jinak, než "Padre Mefisto"

Průměrný počet slepic: 4.8 (54 hlasů)

kladivo na čarodejnice

Průměrný počet slepic: 4 (12 hlasů)

Co má sborový dozorce co kázat komukoliv o morálce, když sám žádnou nemá... Zpívat v tu chvíli pod jeho vedením, tak bouchnu dveřmi. A nahlas! Že pozdravuji!!

Průměrný počet slepic: 4.5 (41 hlas)
Trvalý odkaz

Posledních  několik dnů tady není  zaplevelována diskuze. Jak příjemné.  Jsou všichni svazáci  na dovolené, nebo Vidlák  konečně zavedl opatření proti trollům? 

Průměrný počet slepic: 4.6 (33 hlasů)

A co takhle "Soubor opatření"? Trošku ty zatrolené svazáky prokádrovat, ne?

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

dovolenou. celé léto se snažili, tak teď za odměnu odletí vládní letkou někam na ostrov do neveřejného areálu pro vyvolené.

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)

Jsem si nevšiml.

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

ale snad vás v rámci utužení přátelských vztahů mohu pozdravit z dovči z Mácháče.

Nic víc, ani nic míň jsem ve své krátké větě nenapsal.

Průměrný počet slepic: 2.3 (9 hlasů)

Omlouvám se, vypadalo to jako reakce na můj odhad, co dělají trollové. Tak si pěkně užijte dovolenou.

Průměrný počet slepic: 2 (2 hlasů)

A měl jste pravdu. Byla to reakce na váš post. Uznávám, poněkud škodolibá.

Ale já, ač troll nejsem, ale na některé věci mám poněkud rozdílné názory, než zdejší společenství, jsem byl za trolla už několikrát oznámkován. A mě to uráží. Když mi někdo napíše, že jsem kokot berrnard, tak to beru, ale když mě označej za trolla, který kope za Sorose a podobný šmejdy, musím nespravedlivě nařčen vyrazit do útoku.

Uznávám, že vy jste na mě adresně nezaútočil, ale mě se to hodilo, tak jsem váš příspěvek využil ke své sarkastické odpovědi.

Tímto se omlouvám já vám.

Průměrný počet slepic: 2.1 (8 hlasů)

také už mě to zarazilo. Možná je Mlíkař Bob Kartous a sedí ve vazbě za defraudace, oni teď mají všichni ti dezinformační bojovníci problémy s kradením dotačních peněz

Průměrný počet slepic: 4.3 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

PRIGOŽIN – FRANCOUZSKÁ STOPA! Vláda ČR byla obviněna ze spoluviny na těžkém zločinu!

26. srpna 2023 👉 @cz24news

EU/RUSKO: Česká vláda je spoluodpovědná za znásilňovaní mladých Evropanů a Evropanek imigranty. Toto závažné obvinění pronesl předevčírem polský premiér Mateusz Morawiecki. Reagoval tak na několikahodinové brutální homosexuální znásilnění 18-ti letého Poláka, kterého se v mnichovském metru dopustil afgánský imigrant! Morawiecki dal znásilňování Evropanů imigranty do přímé souvislosti s imigrací a otevřenými hranicemi pro uprchlíky.

Podle Morawieckého jsou za tato znásilňování osobně odpovědni politici, kteří plní úkoly německého politika Manfreda Webera, a brání tak uzavření evropských hranic imigrantům. Samotný Manfred Weber letos v květnu osobně pochválil Petra Fialu za přesné plnění politických úkolů, a oznámil, že právě proto s ním udržuje dobré vztahy. Manfred Weber je vůdce bruselského politického uskupení EPP, a loni svolal do hotelu Marriott v Praze zasedání svých partajních podřízených. Z ČR byli na Webrovu poradu povoláni Markéta Pekarová-Adamová, Luděk Niedermayer (TOP 09), Tomáš Zdechovský a Michaela Šojdrová (oba za KDU-ČŠL). Nedlouho po poradě český ministr Rakušan podepsal pakt o rozdělování nelegálních uprchlíků mezi jednotlivé země EU, a o placení tučného výpalného za uprchlíky zeměmi, které je nebudou chtít přijmout. Proti tomuto paktu chystá Polsko referendum, aby ho zneplatnilo!

Zajímavé je, že když podobná obvinění proti fialové vládě a imigrantům pronesou čeští politici, jako Okamura, Rajchl, či jiní odborníci, začnou varovat, že skutečná vlna násilí imigrantů ČR teprve postihne, fialová média a politici okamžitě bijí na poplach a obviňují je z vyvolávání nenávisti. Když ovšem promluví těžká váha současné světové politiky Morawiecki, čeští političtí mopslíci jsou najednou potichu!

V ruském Krasnodaru včera stačilo, aby opilí nelegální imigranti přespávali na lavičce u dětského hřiště a obtěžovali ženy na sídlišti, a už se rozjela masivní policejní akce se všemi důsledky včetně mnohačetných okamžitých deportací.

(Dvě videa z akcí Gosudarovy policie v Krasnogradu!) Jen včera policie při raziích zatkla 540 imigrantů! Viz foto z akce:

Mazaný Putin nyní staví obrovské množství nových bytů pro nové Rusy. Od začátku války takto na své staré území už přijal skoro 1.3 milionu ukrajinských uprchlíků.

Samotná kyjevská média zjistila, že se k němu Ukrajinci jen hrnou. Gosudar každému Ukrajinci výměnou za přijetí ruského pasu vydává poukaz na koupi bytu. Poukaz pak lze vyměnit za dům kdekoli v Rusku nebo okupovaných oblastech Ukrajiny. Typicky má tříčlenná rodina nárok na byt o 60 metrech čtverečních, a na každého dalšího člena rodiny se přidává 18 metrů. Byty v tomto novém satelitním městě u Krasnodaru, stojí 1.6 milionu CZK za 60m2. Rodina, která vlastní Gosudarův poukaz na byt nebo dům, jej předá vlastníkům nemovitosti, kterou si vybrala ke koupi, a těm cenu uhradí ruský stát, a jeho orgány převedou nemovitost na nové majitele. Sama ukrajinská média tvrdí, že tento postup je naprosto transparentní, a že ho Putinova byrokracie vyřídí do 9 dnů. Podle dalšího programu, se sami Rusové mohou usazovat na Krymu. Na nákup nemovitosti dostane ruská rodina se dvěma dětmi 900 tisíc rublů, asi polovinu cenu nemovitosti. Byt ovšem nemůže prodat, dokud nejmladšímu dítěti nebude 18 let. Sami ukrajinští novináři přiznali, že anonymně hovořili s několika desítkami bývalých Ukrajinců, kteří přijali ruské pasy a Gosudarovy poukázky. Putin shání obrovské množství nových občanů a zaměstnanců, a pochopil, že bydlení je klíčem k tomu, aby se Rusové množili. Práce je v Rusku dostatek, a firmy se přetahují o zaměstnance, a dovážejí miliony imigrantů. Ti mají jen dočasný status, a musí dodržovat striktní podmínky. Pokud se osvědčí a prokáží znalost ruštiny, nejsou jim kladeny překážky, aby získali občanství. Systém imigrace obdobný Putinovi se chystá zavést Orbán…..

https://cz24.news/…nu/

Průměrný počet slepic: 4.6 (29 hlasů)
Trvalý odkaz

Člověk, který si zde ty vaše nářky čte, by mohl dospět k přesvědčení, že nastává apokalypsa. Hezké jsou např. takové ty příběhy, jak zde před rokem a něco pan Vidlák napsal, jak exekutor vypnul proud matce samoživitelce, která zrovna vařila oběd pro své hladové děti. Osobně bych mu poradil, aby do toho ještě příště narouboval, že musela odtrhnout kvůli tomu hladové dítě od prsu, aby to mělo echt grády.

My jsme se o tom včera zrovna bavili se ženou. Tak jasně, taky nás serou ty gryndýly, že vláda dělá evidentní kraviny, multikulturismy se nám taky nelíběj a ani ty gendery nemusíme, ale zjistili jsme, že se máme vlastně dobře. To, co nestíháme průběžně utratit, tak na konci měsíce pošleme na spořák. Jak kdy, někdy 20, někdy 40, podle situace. Ono se to pak časem šikne na nějakou větší akci na baráku.

Moje žena má zverimex v jednom menším městě, kde se všichni znají, tak se klábosí. Pochopitelně, člověk si rád zadržkuje na poměry, páč nikdy není tak dobře, aby nebylo líp. Ale víceméně se lidi shodují, že se dnes zase tak špatně nemají. Sice v dáli vidí mraky a občas zableskne, ale je to daleko a tady u nás počasí ucházející.

Moje máti, důchodkyně, neustále nadávající na ukrajince a na "ty kurvy nahoře" si mi nedávno postěžovala, že musela zakoupit novou sedací soupravu, takže už nemá na účtu nasyslených 170, ale pouze 140. Tak jsem jí politoval, odkýval jí, že doba je zlá, ale tam to na umření hlady zatím taky moc nevypadá.

Jo, jedeme z kopce, ale zatím je to furt jízda v první třídě. Já vám vaší demonstraci nevymlouvám, taky jsem býval v mládí rebel, ale většina společnosti zatím necítí potřebu jít do střetu se systémem. Tak maximálně vyměněj Fialu za Babiše. Tím to ale hasne. To je realita.

 

Průměrný počet slepic: 3 (18 hlasů)

Evansův zákon: Jestliže zůstáváš klidný, zatímco ostatní ztrácejí hlavu, je to neklamná známka toho, že jsi problém nepochopil.

 

https://www.newstream.cz/nazory/lukas-kovanda-za-jediny-rok-nasekala-fialova-vlada-dluh-co-jinym-trvalo-11-let

http://denik.obce.cz/clanek.asp?id=6885432

 

A toto je jen malá část problémů, které se řeší tak že ty staré problémy zůstávají, a nové přibývají. Například i dluhy Evropské centrální banky se nás týkají a pokud se podaří nás vtáhnout do spárů eura, budou se nás týkat ještě víc. Ony to formálně nejsou dluhy ale pohledávky kryté bezcennými dluhopisy vysoce zadlužených států eurozóny.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-komentar-bojovat-s-inflaci-se-musi-ale-nemuze-eurozonu-drti-dluhove-kleste-208619

Evropa jako celek ztrácí konkurenceschopnost a ČR je v této ztrátě na prvním místě. Zatím se tyto problémy „řeší“ navyšováním dluhů ale to nepůjde do nekonečna. Úroky z dluhů způsobí že státní rozpočet se jednoho dne zhroutí. Čím vyšší bude státní dluh, tím vyšší úroky budou věřitelé požadovat.

Pokud si myslíš, že toto všechno a desítky dalších problémů, se Tě netýkají, tak jednoho dne budeš velmi překvapený. Pokud se něco zásadního v dohledné době nezmění, čeká celou Evropu něco podobného jako Německo v roce 1923. Bochník chleba za miliardu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

 "Jestliže zůstáváš klidný, zatímco ostatní ztrácejí hlavu, je to neklamná známka toho, že jsi problém nepochopil."..., tak to je sakra dobře řečeno. Kdybych to brala jako např. můj brácha s manželkou (nebo někteří mí přátelé), tak bych se do demonstrace vůbec nemusela zapojovat. Kdybych měla empatii a cítění jen ke své rodině, mohla bych si říct - máme hnusnou vládu, ale mně je dobře, tak proč bych chodila demonstrovat... Nechápu lidi, kteří jsou smířliví s devastační politikou těchto vlezdoprdelních mopslíků, zadlužují nás kvůli jinému státu, kteří se chovají, jako kdyby jim všechno patřilo...., a zajímá je jen to, jak se momentálně mají. Moje dovolená stála téměř padesát tisíc, rekonstrukce několik set tisíc..., podle takových měřítek se mám dobře (což není zásluha této vlády)..., ale Pětismrad je katastrofa, která se přece nedá měřit žádnou rodinnou životní úrovní. Je to podpora fašismu, nesvoboda slova, dezinformace ve sdělovacích prostředcích, drzost, nezodpovědnost, absence diplomacie, předražené živení chorých mozků, hlupáků a nýmandů, jaké v naší historii nemá obdoby.

Průměrný počet slepic: 4.6 (21 hlas)

třeba i proto že nejspíš nebydlíte v nájmu. Vaše máti důchodce asi pořídila vlastní bydlení, místo aby všechny vydělané peníze rozházela (jak spousta jiných) a to by pak z důchodu sotva utáhla nájem a v první třídě by nejela.

Průměrný počet slepic: 3.3 (6 hlasů)

Také jsem byl rebel, svého času jsem byl dokonce jako závadný na třech seznamech stb. Pohyboval jsem se v undergroudu, tím pádem se přibalili disidenti a pak jsem přičuchl i k pánbíčkářům a když jsem jí pak vypálil tomu policajtovi, tak jsem byl i zločinec. Tehdá jsem jezdil na lodi, ale, zatímco jiní se pravidelně plavili do Hamburku, tam nakoupili rifle za 15 marek a pak je zde picli za 700 kčs, já vozil z Lovosic do Chvaletic 1200 tun uhlí.

Postupem času jsem zjistil, že se mi svou činností nikdy žádný režim porazit nepodařilo, akorát jsem měl polepený kádrový posudek. Pak jsem na to přišel. Je potřeba systém poznat, zjistit jeho skuliny, tam to ochcat a využít to k prospěchu svému a své rodiny. Zní to dost hnusně, co? Ale funguje to.

To si prostě vybudujete svoje zázemí, pořádnej plot, máte u toho připravenou pušku, občas kouknete za ten plot, jak to tam funguje, a podle toho se chováte. Nehodláte změnit situaci za tím plotem, páč to vám ještě nikdy nevyšlo, ale připravujete se na průsery, které by odtamtud mohly přijít. Když se vám daří, vaši blízcí se ani za ten plot moc koukat nemusej, páč se to podařilo ošéfovat už vám. Ušetříte jim dost problému, ale za cenu, že se trošku musíte občas chovat jako sobec. Ale když toto někdo dělá kvůli své rodině, furt to zapadá do definice sobectví?

30. letá válka. Myslím, že i v této době se lidi zamilovávali, chtěli se mít dobře a přežít. Mnozí to přežili. Kdo? No ti, kdo měli ostré lokty, nebo ti, kdo měli z prdele kliku. A budete se kvůli budoucnosti svých blízkých spoléhat na kliku z prdele? Já ne.

Průměrný počet slepic: 1.6 (10 hlasů)

byli taky ze začátku s Adolfem v pohodě, v ČSR jich dokonce spousta byla v Henleinově straně a Hitlera vítali, třeba v Praze nebo v Brně 

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

A zkoušeli to různí kosíci. Křesťanské pogromy, za hitlera šoa, s německou precizností, alláhové akbarové se o to snažej furt a vidíš to. Furt jsme tady. Patrně to bude tím, že fungujeme přesně tím způsobem, jak jsem výše napsal.

Zatím bez slepic

A to je taky bezva národ. Umí se ze všeho nějak vykroutit, když ví, že proti tankům se šavlí na koni vyjet by byla blbina. A umí si udělat legraci sám ze sebe.

Když kdysi probíhala po světě ta soutěž o největšího příslušníka národa, tak rusové zvolili Stalina, Slováci tuším Štefánika a Čechům museli zpřísnit pravidla, že ta osoba fakt existovala, jinak by u Čechů bezkonkurenčně vyhrál Jára Cimrman. No není to bezva, být příslušníkem takového národa? Já jsem spokojený. Takže za Milošem do švajcu nepojedu, mě se líbí tady.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Karel IV . Nějak najednou nevadilo, jak roku 1349 zatočil s Židy.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Souhlasím s tím, že za všech okolností přežívají především ti, kdo mají kliku. Některé režimy jsou nevyzpytatelné a jejich jednání nepředvídatelné. Na vývoj v těchto zemích a EU mezi taková soustátí patří je jen obtížné se předem připravit. Paradoxem je že aby se poměry v EU změnily, stačí se zajímat, nenechat se oblbnout a jít volit. Mám obavu že za nějaký čas už ani to nebude nic platné.

Pokud se hospodářství v naší zemi zhroutí, tak Vám Váš plot ani puška nebudou moc platné. vybudované zázemí pomůže jen když se k němu přidá i ta klika.

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

  • pušku tady má každý druhý pod postelí nebo ve skříni
  • plotů je tu hodně, bohatí si stavějí i zdi
  • správně hlasovat by jste se naučil levou zadní :-)
Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

i když plot nic moc, ale kazí mi optimismus věrchuška, když chce např. zdražovat daň z nemovitosti (a vypadá to, že to jen začátek na zkoušku) a počítat mi i slepice. Také zdražili energie, aby měli větší výběr daní a chystají se zakázat topit dřevem. Puška funguje jen na zoufalce, když přijde početná tlupa ozbrojených desperátů, tak pokud není šance na výhru, je lepší pušku vůbec neukazovat. Skuliny se čím dál tím hůř hledají, tedy pokud nechcete jít žebrat o dotace či nějakou socku, to soudruzi vehementně podporují, protože to zvyšuje jejich sebevědomí a ze svého to stejně nedávají. Nevidím to úplně optimisticky.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)