Zákon padajícího komouše

Autor

Znáte zákon padajícího lejna, že? To nadřízený seřve podřízeného, ten je samozřejmě naštvaný, tak seřve bezdůvodně zase svého podřízeného, ten si zchladí žáhu zase na někom, kdo je o stupínek níž, ten pak doma seřve manželku, ta seřve děti a ty nakopnou psa. U psa se to zpravidla zastaví, protože ten jediný v celém řetězci nebývá pomstychtivý.

Když teď sleduji proces jmenování ústavních soudců, tak jsem na základě této analogie došel k tomu, že se v přímém přenosu díváme na zákon padajícího komouše. Podotýkám, že nemluvím o padajícím komunistovi, ale prostě o padajícím komoušovi, což není totéž.

Krátce shrnu situaci. Petr Pavel navrhl do ústavního soudu soudce Fremra, který měl tak kontroverzní předlistopadovou minulost, že se to eklovalo i Johnu Bockovi, který sice dlouho varoval před komunisty v řízení státu (když šlo o Babiše), aby pak nadšeně a v jednom šiku s libtardy zvolil na Hrad člověka, který se „z mladické nerozvážnosti“ školil na rozvědčíka, kde se učil, jak takovým Kunderům, Havlům, Hučínům, Mašínům a Bokům, zakroutit krkem.

Rozvědčík samozřejmě provedl ukázkové překabátění a stal se stejně nadšeným služebníkem nového režimu, který využil jeho morální přizpůsobivosti do mrtě.. Prezident v předvolební kampani o své minulosti zdatně mlžil, dělal ze sebe etalon pravdy a poctivosti a sotva se na Hradě rozhlédl, navrhl jako ústavního soudce Josefa Fremra, který měl prsty v jednom z posledních justičních zločinů v zemi, ale vykecal se z toho, že nevěděl, že tehdejší STB manipulovala s důkazy.

Hádejte, co udělala většina pravdomluvných novinářů a hlídacích psů demokracie. Ano, správně. Neudělali nic a spokojili se s jeho vysvětlením, protože co generál dělá, dobře dělá. Pak Fremr nastoupil před naší pojistku demokracie, senát, který jeho nominaci potvrdil. Co myslíte, řešili senátoři Fremrovu minulost? Ve většině neřešili. Jeho nominace prošla. Také se spokojili s jeho mladickou nerozvážností, koneckonců jeden komoušký precedent už tady máme.

A když byla celá demokratická procedura hotová, byly to sociální sítě, které nahradily pravdomluvná média, pravdomluvné senátory a vůbec všechny pojistky demokracie a přinesly další zajímavé informace. Jako že Fremr vstoupil do strany snad v říjnu 89, aby se za to o měsíc později už styděl… a že prý nemá prsty jen v jednom justičním zločinu, ale v celé řadě, protože odsuzoval emigranty za pokus o opuštění republiky. Parlamentní listy dostály svému poslání a ostatní alternativní noviny také… ale majnstrým se probral až tehdy, když bylo mlčení naprosto neudržitelné.

Stonásobná mladická nerozvážnost… To jsme tu ještě neměli. Zjistit to, bylo snadné, archivář to prý měl v kupě za hodinku.

Ano, tyhle informace rozšířili na celou republiku především dezoláti. Respekti, Reflexy, Sémantické vize, Cempeři a ti další ukázkoví demograté se na tom prakticky vůbec nepodíleli a zřejmě si na redakčních poradách ladili notičky, aby národu vysvětlili, že existuje dohoda, že na Ústavním soudu budou nejvýš dva komouši. Kysela říkal… Úplně si představuju ten guláš v libtardích hlavách. Bojují proti komunismu, zvolí si rozvědčíka za prezidenta a pak musejí koukat, jak si komouš jmenuje do vrcholné funkce dalšího komouše. A dvojnásobný zmatek všech těch poslušných novinářských pejsků, kteří to teď mají nějak vyargumentovat.

Jestli z toho zmatek v hlavě nemají, je to neklamným důkazem, že jejich hlava musí být cimrmanovsky jasná a prázdná.

Co na to řekl náš stosedmičkový prezident? Přesně to, co byste od stosedmičky čekali. Že s kýmkoliv mluvil, každý mu Fremra doporučoval. Nevím, s kým mluvil, ale když mu doporučili Fremra, tak o charakteru prezidentových poradců víme všechno. Všichni mu ho doporučovali…. Já bych prezidentovi doporučil, aby se s těmito lidmi přestal bavit a naopak se začal bavit s těmi, kteří ho nedoporučovali. Ti zřejmě ještě nemají v hlavě vymaštěno. Pak ještě na Fremrovu obranu dodal, že před rokem 89 soudil podle práva. Já myslel, že máme Ústav pro studium totalitních režimů, který se už celá léta snaží dokázat, že předlistopadový režim neměl s právem nic společného. Nebo už je to jinak, když máme na hradě Flanel? Odteď už Havla také odsoudili podle práva? Já jen, abych měl jasno…

Já vím, ušpinit se v předchozím režimu, nebylo nic těžkého, ale ne každý si vybral kariéru rozvědčíka nebo soudce. Ne každý si vybral kariéru, ve které měl moc nad druhými. Kdyby Pavel a Fremr dělali architekty… tedy pardon, podle IQ spíš soustružníky… , nebylo by jim co vyčítat. Soustružníci zpravidla nedostávali lidi do kriminálu a neučili se je zabíjet.

Myslím, že v senátu se o Fremrově nominaci hlasovalo tajně, že? Toho jediného lituju. Nikdy se nedozvím, kterých třicet devět senátorů není žádnou pojistkou demokracie, protože si o nominantech nic nezjistili a nechali projít skutečně ukázkového komouše. Ne komunistu. Komouše.

Petr Pavel včera řekl, že si Fremrovo jmenování ještě rozmyslí. Pozdě, PePo. Už všichni víme, že jsi buďto nevěděl, což je dost blbý na to, že jsi v nejvyšší funkci a máš tým lidí, jejichž povinnost je vědět. A nebo jsi věděl a raději ani nebudu říkat, co to znamená. I senátoři buďto nevěděli a tak nemají ve funkcích co dělat a nebo věděli a opět nebudu říkat, co to znamená. O novinářích se ani nezmiňuju. Pro ně by měl být smysl existence, tohle zjišťovat. Přišli s těmito informacemi pravdomluvní maijnstrýmoví novináři? Nepřišli. Potřebujeme takové novináře? Nepotřebujeme. Vyhodit televizi z okna a odhlásit poplatky. Taková veřejná služba je i zadarmo drahá.

Takhle prosím vypadá zákon padajícího komouše. Jakmile zvolíte jednoho, začnou tam napadávat další. Jde to odshora dolů. Obzvlášť dobře to funguje, když si ho zvolíte do nejvyšší ústavní funkce. Ještě pořádně ani nezačal a už mohl být na ústavním soudu jeho podobně uvědomělý a podobně mladicky nerozvážný bývalý stranický soudruh. Dalšího bývalého soudruha máme jako nejvyššího státního zástupce a svými výroky už také ukázal, že tehdejší VUML se uměl vrýt hluboko do mozkové kůry. Dost možná bychom zjistili, že pár dalších podobných už dělá pod ním.

O Skálovi říkají, že je stalinista. Ale proti těmhle je ukázkový demokrat. Babišovu minulost probírají horem dolem i když všechny soudy řekly něco jiného. Já vím, že ho leckdo nemáte rádi, ale tohle by si nikdy nedovolil. Pamatujete jak libtardi chodili demonstrovat proti Marii Benešové? Odteď bude stačit říct slovo Fremr. Okamura je prý antisystémový a chce tu zavést dikaturu…. che, che, jaké to je milí libtardi, když zjistíte, že za demokracii tu bojují ti, které byste nejraději viděli v (demokratickém a humanitárním) gulagu?

Takže si pamatujme – zákon padajícího komouše – Bývalý rozvědčík z mladické nerozvážnosti dokazuje, že se změnil, tím, že nominuje na ústavní soud člověka zapleteného do justičních zločinů, který z mladické nerozvážnosti vstoupil do Strany na podzim 1989 a podle práva soudil emigranty…. Pojistka demokracie Senát to jaksi nepojistil), hlídací psi demokracie si vzali volno a nebýt nezávislých influencerů na sociálních sítích, kteří mají větší dosah než pravdomluvná média a nebýt alternativních médií s Parlamentkami v čele, tak bychom ho tam nejspíš fakt měli.

Až budu jednou navrhovat zrušení televizních a rozhlasových poplatků, tak přesně tohle budu dávat za příklad. Zákon padajícího komouše. Jakmile někam jednoho dosadíte, začnou se další objevovat i pod ním a pojistky demokracie jsou poněkud nefunkční nebo alespoň zpozdilé. Sociální sítě se ukazují mnohem lepším hlídacím psem, než jsme si mysleli a byli jsme svědky dalšího pokusu o majnstrýmové vymlčování Ještě před pár lety by jim to vyšlo. Teď už ne. Jejich boj proti dezinformacím udělal přesný opak.

Až včera se nám pravdomluvní intervjuci rozjeli a aby dokázali svojí užitečnost, začali lustrovat i ostatní ústavní soudce. Údajně už zjistili, že nový předseda ÚS Baxa také soudil za nelegální překročení hranic… Tak nevím, jestli Kysela nebude muset hledat dva nové komouše, aby naplnil kvótu… Aneb, jak zničit Ústavní soud v méně než sedmi dnech… Tohle prostě nevymyslíš… Navíc nám prezident řekl, že odsoudit někoho za útěk z totality, bylo naprosto v pořádku. Koláři! Nenechte ho mluvit, protože jinak se prokecne dřív, než nás do té války zaženete. Jestli to totiž takhle půjde dál, tak tu novou demonstraci Jindra snad ani nestihne svolat…

Hele, myslíte, že by Putin dokázal vymyslet lepší hybridní operaci na destabilizaci naší země a zesměšnění současných elit?

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý kdo pošle dar alespoň 350 Kč, může si na oplátku vyžádat moji knihu.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (330 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

-------------------------------

Dobrý den, my jsme

Bída s Nouzí

a budem u vás bydlet!

Žili jste si nad poměry!

SPOLU máme šanci odstartovat změnu!

Jsme zatím nejlepší vláda, jakou kdy Ukrajina měla.

Průměrný počet slepic: 4.7 (112 hlasů)

Bývalý agent a veterán z operací CIA prohlásil, že Zelenského dny jsou sečteny a západ se ho pokusí odstranit, přičemž za jeho smrt bude obviněno Rusko. Ruské jednotky se hrnou ke Kupjansku a ukrajinská ofenzíva končí bez výsledku, zatímco Erdogan opět cítí svoji šanci a chce se zasadit o příměří a mírová vyjednávání! Americká CIA se bojí polského plánu a zatažení USA do války na Ukrajině natolik, že jedinou cestou, jak tomu zabránit, je odstranění Zelenského jako polského koně v Kyjevě.

https://aeronet.news/…ku/

Průměrný počet slepic: 4.4 (45 hlasů)

Je to fuk, kdo Zelenského oddělá. Bude pouze dobře, když ten herecký tragéd a vrah ukrajinského národa zmizí v propadlišti dějin.

Průměrný počet slepic: 4.6 (48 hlasů)

ukrajinská vláda České republiky dala ukrajinskému lidu tolik, jako žádná ukrajinská vláda Ukrajiny.

Včetně Řádu Bílého lva 1. třídy za... Za co vlastně dostal ten diktátor takovýhle řád? 

Průměrný počet slepic: 4.8 (25 hlasů)

Za to, že prostřednictvím něho můžou lézt amíkům do řiti. Jak jinak by to mohli líp dokazovat. Řád tak akorát znehodnotili. Znehodnocují všechno, co kdy mělo nějakou cenu.

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Výroky našeho prezidenta

(k pláči?... k smíchu?) obojí je tragédie a stupidně ubohé.

Na serverech jsou různé otázky a odpovědi, tady jsou některé z nich:

Pavel: "Ruští sportovci na olympiádu nepatří, nemělo by jim být vůbec dovoleno soupeřit se sportovci z civilizovaného světa, Rus je Rus a je jedno, zda je voják, sportovec, či dítě školou povinné".

"Sankce proti Rusku musíme ještě zpřísnit".

Na otázku, zda ví o tom, že Rusko od dob zavedení sankcí sice oficiálně s EU neobchoduje, ale ve skutečnosti ano, a navíc zvýšilo svůj export o desítky procent, import dokonce o 100% (zejména s Čínou, která Rusku dodává rudy, čipy, i součástky potřebné k výrobě zbraní), že je Ruská ekonomika na předválečné úrovni a sankcemi trpí jen lidé ze zemí jako je ČR odpověděl:

"Jsme ve válce a oběti k válce patří, v prvé řadě musíme zlikvidovat Rusko, až poté se můžeme začít věnovat problémům v ČR".

Důchody:

"Jsem naprosto přesvědčený, že odchody do penze v 68 letech čí více budou pro státní kasu velkým přínosem".

Tchai-wan:

Myslíte, že je nutné "provokovat" Čínu, když tímto krokem nemá ČR co získat, ale naopak může hodně ztratit? Odpověděl:

"Čína je také jako Rusko nepřátelský stát, v těchto případech jde ekonomika stranou".

NATO:

"Ano, mám v plánu navštívit nejbližší summit NATO. Současný velitel Stoltenberg by měl být dle mého názoru nahrazen někým rozhodnějším. Na jeho místě bych rád viděl ženu z východní Evropy". "Paní ministryně Černochová je jistě vhodným kandidátem. Má předpoklady k řešení problémů vojenskou cestou, nikoliv k diplomatickým jednáním, která nevedou k ničemu".

(Pozn.: Většího válečného štváče jsme si nemohli představit!)

Průměrný počet slepic: 4.8 (126 hlasů)

To jakou špinavou roli sehráli prοlhané média a ČT v utváření společného mínění ze svou polemikou ve volbách 

proti bývalému prezidentovi Zemanovi je již známo. Bylo to v době kdy většina našeho národa jsme byli hrdí 

za našeho prezidenta Zemana, byl to opravdový státník ČR

Jiná věc je že nás Zeman zklamal poslední dny jeho působení ale to je jiná věc na debatu, proč a co ho k tomu přivedlo. 

Pepa z jeho výroky které výstižně nám připomněla naše Včelka ten teda již ostudu dělá celému našemu českému národu, 

dokonce i těm kteří ho zvolili zcela ovlivnění od věčně "pravdomluvných" médií a ČT . A bude to ještě hůř.

Průměrný počet slepic: 4.8 (68 hlasů)

Vážená paní Májo, 

ani jeden z výše uvedených tzv. citátů není autentickým výrokem pana Pavla. 

To Vám za šíření těchto lží někdo platí nebo to děláte jen pro radost? 

Mně vůbec nevadí, pokud byste chtěla kritizovat pana Pavla, ale dělejte to proboha na základě nějakých pravdivých výroků, nikoliv na základě trapně průhledných lží. 

Milkman

Průměrný počet slepic: 1.6 (48 hlasů)

Vážený pane Milkman. Děkuji vám za vaše z minulého článku prohlášení, že nejste prokletý Kroupa ze zlověstné rodiny Kroupových.
Velmi povzbudivé je i to, že hájíte nešťastnou učitelku, kterou vyhodil z práce zanícený svazák se Seznamu František Kroupa.
Pokud vás vyhazov z práce pani učitelky opravdu mrzí, je třeba aby jste odsoudil i praktiku serveru Seznam a jeho agentů jako
je ten darebák Frantisek Kroupa ze zlověstné rodiny Kroupových
Protože to co nazýváte lži naší Včelky nebo poloviční pravdu to je metoda kterou používá zásadně server Seznam kterého jste 
již minule se zastal a bránil ho.
Zajímavé je že nazýváte lži z Aeronetu nebo z webu PetrMichal které jsou servery od kterých se dozvídáme pravdy

a ani malým slůvkem jste nezavadil ο obrovských lží serveru Seznam cz.
To jakou špinavou roli sehrál server Seznam.cz za utváření společného mínění svou polemikou ve volbách 
proti bývalému prezidentovi Zemanovi je již známo. 
Bylo to v době kdy jsem byl pyšný za našeho prezidenta Zemana, byl to opravdový státník ČR za kterého jsem se nemusel 
stydět ani já ani většina našeho národa. 
Jiná věc je že nás Zeman zklamal poslední dny jeho působení ale to je jiná věc na debatu, proč a co ho k tomu přivedlo.
I když připouštím že možná nejste darebák Kroupa se Seznamu stále ale věřím že vy patříte do týmu těch "pravdomluvných 
novinářů"  Seznam.cz od kterého jste dobře placen.
Těchto "pravdomluvných novinářů" které velice výstižně nazývá "otroci korporátu (donedávna vydávání za novináře)" 
pan Petr Hájek z Protiproudu.
Ano pane Milkman možná že Kroupa nejste ale věřím že jste jeden z těch otroků korporátu (donedávna vydávání za novináře).

Průměrný počet slepic: 4.8 (53 hlasů)

Vážený pane Antoníne, 

zprávy na seznamu bohužel moc nečtu. Nicméně, až sem paní Mája zase bude tapetovat nějaké vylhané citáty, tak může klidně připojit i nějaké lži z tohoto serveru, abyste viděl, že ji bez problémů vytknu i šíření lží z tohoto serveru, pokud tam nějaké budou.

Ke lžím ze serverů, jako je AE a PaM jsem se již opakovaně vyjadřoval.

Základní pracovní metodou těchto profesionálních dezinformačních serverů je, že "pravdivost" nejrůznějších tvrzení uvedených v článku "dokazují" údajnými citacemi z jiných zdrojů. Tyto citace jsou v zásadě trojího typu: a) citace odkazuje na článek, který existuje a jeho text odpovídá kontextu, ve kterém je citace použita, b) citace odkazuje na článek, který obsahuje další odkaz na údajný zdroj, který ale není již dohledatelný a c) citace odkazuje na článek, který však nijak nepotvrzuje tvrzení užitá v hlavním článku. Další dezinformační metodou těchto serverů je odkazování na články v dosti exotickém jazyce (arabštině, maďarštině), které (alespoň podle google překladače) často odporují závěrům. Také tyto weby pracují s tím, že některé starší výroky pronesené v nějakém historickém kontextu prezentují jako aktuální výroky a další podobné podvody a manipulace. Pár článků, které tady někdy vytapetoval, jsem si zkusmo prověřoval a v každém byl minimálně alespoň jeden podvod. Myslím, že jsem ve vyhledávání a ověřování informací poměrně zručný, přesto mi prověřování jednoho článku zabralo minimálně dvě hodiny. Chápu, že Vás asi nijak nepřesvědčím, ale zkuste si někdy sám prověřit všechny údajné citace, o které se články na AE nebo PaM opírají. Nějakou dobu jsem přemýšlel, že bych tady alespoň jeden článek pro ilustraci rozebral, ale nedá se to udělat stručně, takže by to byl dlouhý příspěvek, který by stejně asi nikdo nečetl. Zkuste napsat panu Vidlákovi, jestli by nechtěl udělat nějakou osvětu pro práci s informacemi, ale obávám se, že asi chtít nebude, protože sám má také dosti volnomyšlenkářský přístup k faktům :-). Nicméně bych byl rád, pokud byste se sám zamyslel nad tím, zda Vaše nadšení z toho, že nějaký článek odpovídá Vašim názorům, není náhodou důvodem, proč se Vám nechce ověřovat pravdivost údajů a tvrzení z takového článku. 

Pokud jde o pana Zemana, tak podle mého to byl především jeden z nejlepších premiérů této země. Samozřejmě mi vadila jeho levicová politika, ale i tak jsem si ho jako premiéra velmi vážil. Jako prezident podle mne (zejména v druhém volebním období) selhal a doufám, že na veksláka, hochštaplera a zloděje Mynáře se už někde vaří voda. O viceprezidentovi Ovčáčkovi raději ani psát nebudu. Kdyby MZ po druhé nekandidoval, tak se mohl do dějin ČR zapsat výrazně lépe. Ale rozhodně to byl velký politik minimálně do doby, kdy mu sloužilo zdraví.

Bývalý poradce pana Klause, pan Petr Hájek, se podle mne asi před pěti lety definitivně zbláznil. Už pan Klaus se o něm (=PH) kdysi vyjádřil, že 90 % toho, co PH říká, jsou úplné blbosti, ale i tak má smysl ho poslouchat právě kvůli těm zbývajícím 10 %.názorů.  A to bylo ještě před tím, než PH začal unášet protiproud směrem k oceánu šílenství.    

A mimochodem, Vám to přijde správně, když tady paní Mája uveřejňuje nějaké lživé citáty jenom proto, aby si mohla do někoho kopnout? Ať si klidně píše, že pan Pavel je blbec, komunista a ja nevím co ještě, ale nemusí si trapně vymýšlet neexistující citáty, aby na pana Pavla mohla, jak se hezky říká, nablejt. Nebo to snad schvalujete?

Milkman

 

Průměrný počet slepic: 2.4 (31 hlas)

Debata s vámi pane Milkman je zajímavá i když naše názory jsou zcela opačné.
Každý čtenář z vašich řádků snadno pochopí, že jste inteligentní jedinec s výjimečnou úrovní inteligence, bez ohledu na to, od koho jste placen za šíření vašich kontroverzních názorů na tomto fóru.
V diskuzi s Vámi můžeme mi dva alespoň dojít k závěru, že nesouhlasíme, a to zcela slušně bez hysterie jako se to děje například s hysterickou osobou s přezdívkou „Ethanol“.
Na vaši otázku odpovídám že osobně neschvaluji lži ať jsou řečené od kteréhokoliv za kterýmkoliv účelem.
Jak je vám ale jistě známo v dnešním světě se šíří propaganda a lži s obou stran soupeřících táborů. Nepřekonatelní mistři v lžích jsou ale Zápaďáci kteří to potvrzují každou chvíli. A to ani nemluvíme o degenerovaném způsobu života který chce Západ svým obyvatelům a celému světu vnutit ze svými nespočetnými pohlaví viz například buzerantský web praguepride zde:

https://praguepride.cz/cs/cteni-a-foto/clanky/1565-dve-nebo-tri-ci-vic-kolik-vlastne-existuje-tech-pohlavi

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (33 hlasů)

Přátelé, nenechme  se strhnout k neproduktivní diskuzi. A je zcela lhostejné, zda se   jedná o placeného trolla  nebo člověka  s jiným názorem, protože přesvědčit někoho na webové diskuzi  zjevně  možné není.  Jen ztrácíte svůj čas. A o to trollům jde. Víte, co se dělá v kafilériích s odpadem? Nechá se vyhnít v tzv. vyhnívacích jímkách - to co chceme zneutralizovat se vloží  do velké nádoby a nevšímáme si toho.    Funguje to skvěle, veškeré svinstvo se tím za nějaký čas perfektně zlikviduje. Zkuste udělat to stejné s trolly: prostě je ignorujme - nechme je vyhnít. Bude to trvat trochu déle, něž jaký čas potřebují zdechliny v kafilériích, ale ušetříte svůj čas a svoji energii a uvidíte, že časem se výsledek dostaví.

Připomínám, že také vykrmujeme to co nechceme, když platíme kreditní kartou či  mobilem  v obchodě.  Uvědomme si, že  poplatek z každé transakce, která je  jinak než v hotovosti  jde do kapes těm největším a nejmocnějším nadnárodním korporacím - bankám ( ale ne té, u které máte účet). To co VISA, MASTERCARD  a další  vyinkasují jsou gigantické peníze a je to 0,2% .... 1,8% z částky, kterou platíme, tedy z obratu!  To jsou ve výsledku obrovské, neuvěřitelně velké peníze, které dávají těmto hydrám obrovskou moc ovládat celý Svět. Ve finále to stejně zaplatíme jen my sami. A přitom máme úplně každý moc tyto hydry výrazně oslabit - plaťme výhradně hotovostí, především větší částky. Oslabme  hydry  tím, že nebudeme používat k placení  karty a mobily.  Je to jen o zvyku, obětujme pár vteřin svého času platbou v hotovosti, stojí to za to, pomáháte sami sobě i celému Světu.  A výsledek se časem dostaví i tady.

Průměrný počet slepic: 4.8 (32 hlasů)

Souhlasím s Vámi pane BoBo. "Nekrmte trolly" je i můj názor který jsem zde na fóru opakovaně uvedl.

 Omlouvám se že jsem se nechal unést a zapomněl jsem na toto pravidlo dle kterého se vždy řídím. 

Je to i tím že to někdy nejde neodpovědět tomuto obzvlášť schopnému řečníkovi, protože když mu nikdo nikdy neodpoví,

 je to jako by jsme přijímali jeho provokativní příspěvky a skryté lži za které je placen.

Z druhé strany jak to výstižně popsal pan Vidlák, nemůžeme zde všichni souhlasit a plácat se soudružně  po ramenech, 

dialogu existuje také i protiřečení

V tomto smyslu věřím že dokonce osoba Milkman i když lže v dialogu přispívá samozřejmě míněno v opačném směru.

Osoba s přezdívkou Milkman není troll v tom smyslu že se baví a směje se z našich reakcí. 

Tato osoba dle mého názoru je pravděpodobně novinář pracující v Seznamu, či jiné mediální Žumpě 

a byl vyslán od svých šéfů aby způsobil rozvrat zde na Kydech v našim Vidlákově. 

My ho nechceme přesvědčit o pravdě protože on ví moc dobře že pravda je na naší straně a proto rafinovaně lže

My mu odpovídáme jen proto že nás čtou i jiní nezasvěcení čtenáři kteří hledají pravdu na tomto alternativním fóru 

aby se nenechali unést se skrytými lži osoby s přezdívkou Milkman.

Průměrný počet slepic: 4.1 (15 hlasů)

Víte Antoníne, mě by zajímalo jedno - vy tu stále dokola opakujete, že Milkman je někým placen a že skrytě lže - přitom sám bez jakýchkoliv pochyb věříte naprosto neznámým individuím Michalovi a Petrovi, které stačí dlouhodobě sledovat a je jasné, za koho kopou a jak jsou jejich informaci nepřesné, či spíše lživé. Opravdu by mne zajímalo, proč si myslíte, že je Milkman někým placen? To si neumíte představit nikoho, kdo prostě nesouhlasí s informacemi v článku a komentářích a je ochoten obětovat nějaký ten čas na jejich ověření? Vy si přeci Michala&Petra také můžete ověřit, zkusil jste to někdy? No a za druhé - pokud Milkman rafinovaně lže, tak přeci není nic jednoduššího, kdyby jste tu jeho nějaký komentář či více z nich rozebral a ukázal, v čem tedy lže. Mě by to opravdu zajímalo. Nálepkování je v mainstreamu velmi oblíbené, tak to nedělejte stejně.

Průměrný počet slepic: 3.4 (11 hlasů)

Už mi to nedá.  Milkman nelže skrytě, on píše jen polopravdy a manipuluje.  A s tím Milkmanovým "obětovaným časem na ověření informací" to myslíte jak?  Podle čeho ověřuje? On nevyvrací  a nedokládá, on jenom osočuje ze lži.  

Někdo tady o něm napsal, že prý je to "chytrý člověk". Hahaha. Chytrý člověk má přehled v tom o čem mluví, chytrý člověk ví, že než někoho obviní z nepravdy, musí mít neprůstřelné informace, taky umí brát v úvahu souvislosti, když už se k něčemu vyjadřuje. Nepoužívá jako Milkman omleté fráze a neprůkazná tvrzení a neopisuje  bez přemýšlení vylhaná mediální "fakta"  téměř v každém svém zmateném textu, plném polopravd. CHytrý (inteligentní) člověk ví, že aby mu někdo uvěřil, musí  být seriozní.   Člověk, kterému tato pravidla nejsou vlastní, není dokonce ani lhář, takový člověk je hlupák. 

Vy jste právě prokázal, že vám to stačí (nic proti tomu, vaše věc), ale nevyčítejte jiným, že je svou neustálou negací nepřesvědčuje.  Vy věříte jemu, oni zas někomu jinému.  Stejně jako vy, na to mají právo. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

Pokud v obchodě zaplatíte kartou, nebude to strženo vám, ale obchodníkovi. Vy si tím pouze koledujete o to, že budou mít dokonalý přehled o vašich potřebách. Takže časem by se vám při blbé konstelaci mohlo stát, že kromě výhodných slev začnete dostávat přirážky, až vám z vámi zakoupeného zboží spočítaj uhlíkovou stopu. To je dnes moderní.

Ale vraťme se k tomu, kdo ten poplatek nakonec zaplatí. V první řadě ho naúčtují obchodníkovi. Ten, při podpisu nájmu platebního terminálu musí podepsat i to, že nebude znevýhodňovat zákazníky platící bezhotovostně. Určitě jste to někdy v minulosti zažili, že na kase byla cedulka +2% za platbu kartou. Tak tímto se dopouští toho, že porušuje pravidla, která sám musel podepsat, aby mu tu krabičku zapůjčili (upozorňuji, koupit nejde, vždy je to majetek banky). Tudíž riskuje, páč toto je právně napadnutelné. Obchodník se ale potřebuje dostat na svojí jistou marži. Jelikož nesmí znevýhodňovat plátce kartičkami, osolí to o ta jemu ukradená 2% všem.

Já kdysi provozoval 3 zverimexy a k tomu jsem měl celkem úspěšnou distribuci. Obraty šly v milionech. Velkoobchod šel buď za hotové, nebo bankovním převodem, ale maloobchodní prodejny protočily měsíčně víc jak půl mega. A teď si propočítejte, kdyby to vše šlo kartami. Tak to jen za poplatky za měsíc se mohu jít natáhnout na týden k móři, nebo si v bordelu koupit 10 kurev (ne, že bych tyto služby využíval, ale dva moji kamarádi v tomto podnikali, takže mám přehled o cenách). A schválně hádejte, kdo nakonec tyto poplatky bank mě zaplatil. Pochopitelně konečný zákazník na maloobchodu.

A všimněte si, jak je to fikaně vymyšleno. Když budete chtít otevřít prodejnu a nechcete, aby to vypadalo jak u vyjedeného krámu, takže nařachat to zbožím, máte tam kauci na nájem, rozjezd trvá cca rok, regály, pulty, tak máte podnikatelský plán, ale většinou potřebujete úvěr. Ten získáte za úrok, který musíte vydělat. Platíte bance. Pak vám prdnou platební terminál a zase platíte bance. Musíte vše započítat a jelikož vaše žena a děti chtějí taky jíst, tak i přiměřenou marži. Ale pokud se nějakému vašemu zákazníkovi bude zdát cena příliš vysoká, lump jste vy, ne banka, ta je pro konečného spotřebitele vlastně neviditelná. Tak možná večer uvidíte reklamu, jak vás má vlastně ráda.

Takže BoBo, já v životě platil kartou přesně 2x a bylo to u Stihlu, když jsem si moc naporoučel, Martin sice říkal, že mu to dám příště, ale abych na to nezapomněl, tak jsem vytáhnul tu kartičku.

Průměrný počet slepic: 3.8 (19 hlasů)

tak tohle přesně sedí 👍

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

Milkmane, já bych velmi, ale opravdu velmi uvítal, kdybyste nějaký takový M&P článek takto zkusil rozebrat, udělal z toho článek a poslal jej Vidlákovi. Myslím, že by to bylo velmi poučné, alespoň pro mne tedy určitě. V hledání na netu nejsem tak sběhlý, takže kdybyste okomentoval, jak to či ono dohledat a ověřovat, mohlo by to opravdu být užitečné a věřím, že Vidlák by se nerozpakoval něco takového uveřejnit. Mě svého času také vydal text, se kterým hluboce nesouhlasil, i proto si ho vážím.

Průměrný počet slepic: 2.4 (5 hlasů)

In reply to by pavt

Trvalý odkaz

Vážený pane Pavte, 

je pravda, že mne nenapadlo se pana Vidláka zeptat, zda by takový článek uveřejnil. Přeci jenom je s tím nějaká práce a nechce se mi to dělat zbytečně. 

Napíšu tedy panu Vidlákovi e-mail s dotazem a uvidíme. Pokud by souhlasil, tak nějaké články "rozpitvám". 

Milkman

Průměrný počet slepic: 2.8 (5 hlasů)

Svědectví, jak Petr Pavel mlžil a oddaně sloužil komunistickému režimu

Petr Pavel, jeden z favoritů předvolebních průzkumů prezidentské volby, dál mlží o své kariéře před rokem 1989. Sám tvrdí, že nic neskrývá. Jenže na povrch stále vyplouvají informace, které naznačují, že o svém předlistopadovém životě neříká celou pravdu a Pavel svoji výpověď pokaždé pozmění. Ze lži ho na serveru Novinky.cz obvinil jeho někdejší spolužák Pavel Beneš….

Beneš byl společně s Pavlem v letech 1988 a 1989 frekventantem elitní zpravodajské školy pod vojenskou rozvědkou. Režim frekventanty tehdy připravoval na vyslání pod diplomatickým krytím, a to především do kapitalistické ciziny. Žádné plazení blátem a mrznutí ve sněhu v týlu nepřítele, jak Pavel bagatelizoval svůj výcvik v 80. letech, se u absolventů Zpravodajského institutu ani nepředpokládalo.

Tuto verzi své minulosti nedávno Pavel pozměnil. Přišel s tím, že vlastně nestudoval na vojenského rozvědčíka, lidově řečeno na špiona, ale jeho cílem bylo stát se vojenským diplomatem, tedy armádním přidělencem na nějakém našem velvyslanectví...

Beneš ale o charakteru toho kursu mluví jinak: „Nikdo z nás neměl vzdělání na to dělat diplomaty, my jsme byli vojáci školení na to být pomocníky vojenských přidělenců, být jejich očima při výkonu výzvědných činností na území cizího nepřátelského státu v zájmu Varšavské smlouvy.“ Cvičné úkoly, které ve škole pro zpravodajce dostávali, souvisely právě se zpravodajskou činností, uvedl Beneš pro Právo.

„Sledovačky, kdy nám protějšek dělala StB, budování úkrytů, mrtvé schránky na předávání, pořízení fotografií nebo navazování kontaktů. Museli jsme ukázat, že umíme sehnat někoho pro spolupráci, zjistit, kde bydlí, zajistit návštěvu v tomto bytě a podmínky pro následné možné využití tohoto člověka pro zpravodajskou činnost apod.,“ vzpomíná někdejší Pavlův spolužák.

Asi ještě vážnější je Benešovo tvrzení, že loajální komunista Pavel ještě v září 1989 řešil Benešova slova, která šlo vykládat jako sympatie s disentem. Beneš vzpomíná, že v září 1989 diskutoval se spolužáky o petici Několik vět. „V září 1989, když jsme se vrátili z dovolené do kurzu, tak se řešila petice Několik vět a my jsme ji měli odsoudit. Já jsem prohlásil, že ta petice není úplně špatná a má svůj náboj. Dostali jsme se do diskuse a já jsem řekl kolegům komunistům, že to vypadá, že jsme asi studenou válku prohráli. O petici jsme diskutovali neformálně po výuce na hřišti se skupinou asi sedmi kolegů, kteří v kurzu studovali francouzštinu,“ řekl Právu.

Pár dní nato mě předvolali na výbor základní organizace KSČ, kde byl Pavel předsedou. A tam se mě zeptali, jak jsem to myslel. Překvapilo mě to, protože jsem to pokládal za soukromou diskusi, a ohradil jsem se, že to považuji za špatné,“ dodal Beneš s tím, že ve studiu pokračoval s kádrovým šrámem.

Na otázku Echa, zda Petr Pavel předsedal pohovoru s Benešem kvůli Několika větám, přišel z jeho volebního týmu pouze odkaz na generálovo vyjádření na jeho webu. Tady stejně jako v Právu tvrdí, že od Beneše jsou to spekulace bez důkazů, k inkriminovanému pohovoru kolem Několika vět se vůbec nevyjadřuje. Odpověď pro Echo je zakončena větou: „Žádné další komentáře k tomuto tématu neplánujeme.“

Později se plány Pavlova týmu změnily a na stránkách prezidentského kandidáta se objevilo nové vyjádření. Petr Pavel si v něm vyjádření spolužáka Beneše spojuje se svými rostoucími preferencemi před prezidentskou volbou….

Pavel s Benešem nastoupili v září 1988 s dalšími asi 20 vojáky do přísně utajovaného tříletého kurzu na Zpravodajském institutu. Ten spadal pod jednu větší část vojenské rozvědky nazývané Zpravodajská správa generálního štábu. Jak uvedl Týdeník Echo, v dobových materiálech nesl Zpravodajský institut krycí název „26. oddělení“.

Do kurzu byli přijímáni profesionální vojáci nebo studenti vojenských škol a učilišť a předpokladem bylo členství v KSČ…. V kurzu i ve volném čase se frekventanti navzájem znali pouze krycím jménem, který jim přiděloval nadřízený, a to tak, aby bylo co nejblíž skutečnému jménu. Pavlovi bylo přiděleno příjmení Pávek, Benešovi říkali Pavel Benda. Celková charakteristika Zpravodajského institutu se tedy nesla v rozvědčickém duchu...

„Dostat se do tohoto kurzu nebylo vůbec jednoduché. Kromě samozřejmých kádrových předpokladů jsme prošli prověrkami všech stupňů na ministerstvu obrany nebo StB,“ vzpomínal Beneš v deníku Právo. První rok kurzu se odehrával v Brně na Vojenské akademii Antonína Zápotockého, což byl krycí manévr. Zde byl rozdělen na tři jazykové skupiny – angličtinu, ruštinu a francouzštinu, kam patřil i Pavel. Kromě jazyků měli na škole předměty i pro zpravodajce, například o cizích armádách. Po prvním roce v Brně následovalo zpravodajské jádro výuky v Praze.

Pavel a KSČ

Své angažmá v KSČ před listopadem 1989 Pavel již dříve vysvětloval geopolitickou argumentací. Dle svých slov se nechal „tak trochu ovlivnit Gorbačovem“. Jenže Pavlova slova nedávají smysl. Členem KSČ je již v únoru roku 1985, tedy přesně dva roky od podání přihlášky, ale ještě měsíc před nástupem Michaila Gorbačova do funkce generálního tajemníka ÚV KSSS. Pavlův otec byl v době, kdy syn vstupoval do strany i poté, když začal studovat kurz vojenské rozvědky, vysoký důstojník Československé lidové armády a pro změnu pracovník vojenské kontrarozvědky.

Průměrný počet slepic: 4.6 (40 hlasů)

nic nedodáte? Něco jako omluvu, že úmyslně šíříte lži? 

Milkman

Průměrný počet slepic: 2.5 (22 hlasů)

Milkmane, vy jste nezklamal. Já ten mail o Pavlovi nejdřív poslala do koše, ale později si znovu vytáhla a chtěla vědět, jak jste připraven a hlídáte :-). Ne že bych si myslela o Pavlovi, že je nějaká myslivna (už několikrát se projevil...), ale tady to přece jen bylo malinko (a ne že by se to k němu nehodilo :-)) přitažené za vlasy, navíc až úsměvné (např. to s Černochovou :-)). No nezklamal jste, byl to fofr.

Ale celé to šmírování ("dezolátů a plebsu") je komické v souvislosti s tím, co se děje. Celá válka na Ukrajině je postavena na dezinformacích. To evidentně nikomu nevadí.

Za Zelenského a jeho skvadru se na smrt posílají i studenti středních a vysokých škol, dokonce i důchodci…(a muselo se vědět, že jdou na smrt), zatímco jejich vrstevníci, bohatí hauři, si u nás užívají luxusu. Nejsou Zelenským a jeho skvadrou kontrolováni a povoláváni do „boje za ukradenou Ukrajinu“...

Tam jde „jen“ o životy obyčejných lidí. Tam jsou všechny dezinformace každému u prdele.

Stejně tak naše vláda, která mluvila jinak před volbami a naprosto jinak po volbách, na což jsou desítky záznamů a videí. Toto Milkman nestřeží a nekritizuje – tedy ještě jsem žádnou kritiku na jejich adresu od něj nečetla. Důležité je, co se říká „v podhradí“ (tam nasadí všechny páky), nikoliv na Hradě nebo ve Strakovce. Velké ryby, ty nás můžou balamutit od rána do večera…, koho to zajímá… Jenomže všechno ostatní jsou proti tomu jen žabomyší diskuze.


 

Průměrný počet slepic: 4 (19 hlasů)

Paní Májo, ten mail o Pavlovi je založen na článku, který vyšel před prezidentskou volbou. To bylo dávno známo, lidé se prostě rozhodovali mezi AB a PP a vybrali si PP. Nejsem z toho nadšen, z prezidenta AB bych byl také dost znechucen. Byla to volba mezi morem a neštovicemi. Pravými. Prostě, byla to spíše volba proti AB, než pro PP, z kterého je možná nadšený mainstream, ale lidé už méně.

Co se války na Ukrajině týče, tak samozřejmě, že nikdo nezná plnou pravdu, ale je možné si leccos přečíst, nejlépe od někoho, kdo tam byl - proto jsem tu svého času zmínil knihu Donbas od Tomáše Forró, existuje i studie o Ukrajině z Karlovy univerzity, ale ta nemá tu sílu osobní zkušenosti. Číst články na Aeronetu a Sputniku a myslet si, že je to jasná pravda, je stejný nesmysl, jako se nechat informovat pouze Seznamem.

Fascinuje mne, že Zelenský a jeho skvadra jsou podle vás zločinci, ale Putin a jeho svita (která tuto válku rozjela ve velkém a dělá naprosto to samé, co zmiňujete, posílá prostě lidi na smrt), ta vám pro mne nepochopitelně nevadí. Pokud byste napsala, že svině jsou to na obou stranách, tak bych to dokázal pochopit (i když bych se pozastavil nad faktem, že neumíte rozlišit útočníka a obránce), ale pro vás je zloduch jen ten jeden. Proč proboha? To fakt nechápu.

Průměrný počet slepic: 2.6 (13 hlasů)

In reply to by pavt

Trvalý odkaz

Ta válka být nemusela, záleželo jen na dodržování úmluv a necpat NATO tam, kde nemá co dělat. Ale toho už bylo popsáno tolik a kompetentními lidmi, že na váš příspěvek reagovat nemá význam. Tu vaši fascinaci já vám neberu, máte to ložené prostě jinak a zrovna tak mně nic nevymluvíte, zbytečná námaha..., zdarec. 

Průměrný počet slepic: 3.9 (16 hlasů)

Ona vždy vyhrožuje, že na někoho už nebude reagovat, kecka, ale znáte to. To se takhle šikovně klacíkem zašťourá do včelího úlu a ony nasraně vyletěj. Funguje to perfektně, už to mám mnohokrát vyzkoušený.

Průměrný počet slepic: 2.9 (11 hlasů)

In reply to by pavt

Trvalý odkaz

Vážený pane pavt, vy který nechápete či možná úmyslně nechcete pochopit a jen nám tu předvádíte vášnivý proslov jak krvežíznivý diktátor jménem Putin vpadl do andělském ráji na zemi se jménem Ukrajina, stačí aby jste zhlédl francouzský dokumentární film z r.2016 s názvem "Donbass". Tam se všechny vaše nevědomosti ohledně Ukrajiny vysvětlí. Tam zjistíte jak Malorusové, Kyjevští Rusové týrají a vraždí rovněž Rusy a dokonce i děti. Tam zjistíte co se dělo na Donbasu od ukrofašistů  8 roků před odůvodněnou speciální operaci . Možná že tehdy pochopíte jestli ovšem budete chtít pochopit.

Najdete tento dokument na youtube i z českými titulky viz zde:
https://www.youtube.com/watch?v=06Wtc2CtP30

Tento dokument by měli shlédnout politici vládnoucí pětihrůzy, ministryně války Černochová, směšný Lipavský, brněnský politolog Fiala a všichni váleční štváči v parlamentu. Přijde ale doba kdy se věci otočí a tento dokument bude hrát v již osvobozené České televizi kterou dnes okupují fialoví okupanti. 

I mi zde v ČR si tak dlouho budeme hrát s ohněm až to ohnivé peklo co bylo a je na Ukrajině dotáhnem k nám .

Jak dojemné je když brejlatý fialový profesůrek se podepisuje na hlavně tanků které posílá on z naší české vlasti pro Ukronácky kteří z jejich fanatického nacionalismu a slepé nenávisti vůči rusům a cokoliv ruskému jsou hlavní příčinou konfliktu na Ukrajině.

Fialo vzpamatuj se, pochop že nemůžeme rozdávat, když nemáme z čeho. Rozdáváme na úkor našich dětí a jaký ony budou mít život je nám jedno, protože v tuto chvíli se musíme předvést že Fialo?  Je to smutné. Otevři oči národe český a nezaprodávej se! Sami mezi sebou se nesnášíme a cizím lidem skáčeme kolem krku.
Kdo seje vítr, sklízí bouři. Hezky si vyzbrojíme toho, kdo nás pak hezky těmi zbraněmi rozmetá. Pomoc a pomoc je rozdíl, pomáhat je jedna věc, lést někomu do zadku je druhá. A někteří se jen smějí jak hezky to všechno jim vychází, jak jim to  funguje a jak skvělý je to pro ně business. Stydím se za naši vládu, která nám dláždí cestu do pekla. Jsem zvědav, kdo pak pomůže nám.

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

No, to je podle mne právě ta manipulace. Paní Maja uvedla údajné výroky prezidenta z https://www.podivinsky.cz/?p=15169, ale jsou i na dalších podobných webech. Jenže když jsem přesně ten výrok zkoušel ověřit, nikde jsem ho nenašel - míním tento: „Ruští sportovci na olympiádu nepatří, nemělo by jim být vůbec dovoleno soupeřit se sportovci z civilizovaného světa, Rus je Rus a je jedno, zda je voják, sportovec, či dítě školou povinné“. Ten je opravdu dost drsně za hranou. Jenže ten vámi odkazovaný článek uvádí jiný výrok: „Jakékoli rozmělňování jednotného postupu vůči Rusku může vést k tomu, že se podpora začne drolit. Jsem přesvědčen, že bychom měli být zásadoví a dokud nebude konflikt ukončen a Rusko nenajde způsob, jak se vrátit k běžným mezinárodním vztahům, měla by izolace Ruska být kompletní a důsledná. Tedy včetně sportovců. Nedokážu si představit, že bychom se dívali na to, jak by sportovci z Ruské federace a Běloruska soutěžili, byť pod neutrálními vlajkami. Zcela jistě by to tamní režimy propagandisticky využily“. Tady nejde o to, zda s tímto souhlasím, ale o to, co PP řekl. Mě to tedy stejné nepřipadá, proto to považuji za manipulaci. Paní Maja je v tom do jisté míry nevinně, prostě vzala nějaký údajný seznam výroků. Jenže ten asi není pravdivý.

Průměrný počet slepic: 1.8 (4 hlasů)

že mezinárodní vztahy rozdrbali Rusové? A který konflikt myslíte? A proč tedy patří na olympiádu sportovci USA, když jejich vojáci bombardovali např. Irák, Sýrii, Vietnam, Srbsko, Afghánistán? Jak to, že vrchnost může fetovat, vyhrožovat, lhát veřejně a nic se jí nestane, zatímco plebs nemůže ani chtít za to vrchnost naházet do Vltavy? Jak to?

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Kamarád Vláďa z F-M nabízí spolujízdu nebo společný výlet do Švýcarska zánovním Citroen Berlingo za maximálně příznivou cenu.
Mohu ho doporučit jako skvělého průvodce, který uskutečnil do Švýcarska již nejméně 4 výpravy: 2018, 2020, 2021, 2022.
V případě zájmu musíte prokázat, že jste již objednali u Vidláka knihu, kontakt zde.

osee

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Pro Vidláka: Vláďa mě poprosil, zda bych to nemohl ještě jednou zkusit nabídnout

Průměrný počet slepic: 1.7 (13 hlasů)

kde je napadne. A mimo jiné, musejí přijímat nabízenou práci, aby dostali skromnou podporu.

Jedna rodina si sem autem postupně dopravila příslušnice 4 generací jedné rodiny :-)
Prababičku se ale přesadit nepovedlo, krátce nato zemřela.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

To je poslední šance? To od zítřka Švýcarsko zavřou? No konečně. 😊

Průměrný počet slepic: 4.8 (9 hlasů)

Poslední šance na exkurzi do správného světa. Pak se zhasne.

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

už se jim tam hodně setmělo

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

V článku KOMENTÁŘ | Stříž je symbolem komunistického bezpráví. Vláda tak plivla do tváře všem obětem totalitního režimu

Opozice má jednoznačně pravdu, když shodně prohlašuje, že pokud uspěje ve volbách, tak doktora Stříže okamžitě odvolá. Pokud by setrval i nadále ve své roli, pak se nám do kalendáře vrací normalizační letopočty, které jsou plné totality. Nejvyšší státní zástupce se atakům ze stran aliancí brání tím, že už dopředu avizují, jak budou politicky zasahovat do nezávislosti justice.

Zažil jsem Igora nejen dlouho ve školních lavicích, ale také na vojně. Už na začátku v Olomouci mě gumáci strašili vojenským prokurátorem, ale to netušili, že příslušnou osobu dobře znám. Jeho otec dělal v Dolních Tošanovicích F-M šéfa místní stranické buňky, takže se dá bez okolků říci, že "Igor se ideově potatil". Nicméně jsme později s jiným spolužákem ze základky v Hnojníku a  gymnázia v Českém Těšíně usoudili, že "Igor se skvěle hodí do každého systému".

Kdyby se Igor narodil ve Švýcarsku, tak by určitě srdnatě hájil zájmy Suveréna, přestože se na posledním srazu spolužáků vyjádřil nekompromisně "Přímá demokracie u nás jen přes mou mrtvolu". A mimo jiné se taky nechal o něco dříve slyšet, že "Morálka po převratu hodně upadla" :-) Nejvíc mě ale šokovalo, když po první vlně covidu v roce 2020 na pohřbu své matky u hrobu v Dobraticích všem přítomným podával ruku, aniž by mu došlo, že převážná většina přítomných patřila do kategorie vysoce riziková skupina. A když jsem se mu to snažil vysvětlit, tak mi oponoval slovy "A ty se bojíš?"

Průměrný počet slepic: 4.4 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

Na těchto nominacích se zřetelně ukázalo, že je PePa neschopnej panák. Nač zatím sáhl, to shořelo. Na srazu motorkářů je poučuje, aby jezdili v helmách, ačkoli o den dříve fotky ukázaly, jak na to sám sere. A už se (ne)těším na jeho žvanění k 21. 8., na jeho oportunistický pindy. A jestli to vidí a poslouchá Karel Kryl, tak mu přijde vyfackovat jeho věrolomnej ksicht. Jak tu bídu nazvat? Flanelová maškaráda.

Průměrný počet slepic: 4.8 (30 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Na tu jeho "image" můžou naletět jen hloupé slepice, jinak to nechápu. "Prekabátěný" ubožák, nic víc. Když nic jiného, tak člověk má alespoň konzistentní názory, ať už za komoušů nebo teď. To u něj neplatí. Plnič rozkazů aneb koho chleba jí, toho píseň zpívá. 

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

... Plán pomateného vládce ČR Fialy, vyrábět z nejdražšího lithia na světě, z nejdražšího hliníku a oceli na světě, nejdražšími energiemi na světě, nejdražší elektromobily na světě, narazil na ekonomickou realitu, protože včera Němci stručně oznámili, že se spojili s Číňany, a že s nimi budou v Číně vyrábět elektromobily VW a Audi, a budou je z Číny dovážet do Evropy, a tady prodávat, protože se to na rozdíl od výroby elektromobilů v Evropě vyplatí!!

Fiala za pouhých pár měsíců své vlády zničil celý český průmysl a budoucnost milionů českých zaměstnanců, důchodců a jejich dětí!! Kdo, a z čeho bude platit budoucí důchody, státní dluhy, hypotéky, vzdělávání dětí a zdravotnictví, Fialu a jeho pirátské pomocníky, stejně jako někdejší čínské kulturní revolucionáře, nezajímá! Jejich politika se evidentně řídí všeobecným heslem: Sláva Ukrajině! Ať Čína sílí a vzkvétá! Na Čechy, Moravany a Slezany z vysoká kálíme! ...

... Obyvatelé Evropy nemají díky drahotě nejen na auta, ale už ani na dovolené! A v Česku tomu není jinak. Opět dílo Fialovo!...

...Obrovský nezdar včera utrpěla Victorie Nulandová. Ta je de facto architektkou současné ukrajinské války, protože svým výrokem “EU do prdele” zcela rozvrátila vyjednávání s Ruskem a se zastánci federalizace Ukrajiny, a prosadila nástup krajních nacionalistů k moci! Od té doby je Ukrajina v občanské válce a ve válce s Ruskem. Merkelová jí v roce 2014 za její rozdmýchávání vnitro ukrajinského konfliktu označila za naprosto nepřijatelnou političku! Nulandová včera přiletěla do hlavního města Nigeru Niamey, kde se pokoušela proniknout k šéfovi pučistů a vyjednávat, šéf pučistů ale odmítl se s ní osobně setkat.

Sousední Nigérie, řízená bývalým americkým dealerem heroinu Ahmedem Tinubu, zablokovala dodávky elektřiny do Nigeru, na kterých je Niger závislý ze 70%. Rebelové z Burkiny Faso a Mali už ale do Nigeru vyslali své delegace, aby demonstrovali tamní chuntě svou podporu! Tinubu, po nezdaru v nigerijském senátu, který mu zamítl válečnou výpravu v žoldu USA a EU do Nigeru, svolal prozápadní země ECOWAS na tento čtvrtek pro válečnou výpravu v žoldu USA a EU do Nigeru...

... Svět možná opět stojí před podobnými válkami a katastrofami, jaké vyvolal svou politikou Obama. Zdá se tak, že vláda demokratů v Bílém domě znamená jen bídu a války! Obdobně to začíná vypadat s českou ODS.  Za vlády ODS je v ČR jen bída a podpora války! ...

To jsou některé úryvky z dnešního zajímavého článku, celý článek viz zde:

https://www.michalapetr.com/map-1748-islamsti-teroriste-vcera-na-masovych-shromazdenich-od-mali-do-iraku-slozili-prisahu-bay%ca%bfah-novemu-vudci-a-vydali-se-na-pochod-proti-zapadu-victorie-nulandova-znama-tim-ze-rozpouta/
 

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Díky mé povaze, ač optimista, se nikdy neraduji předčasně a na každém úspěchu hledám možné slabiny či trhliny. Již na začátku devadesátých let, v dobách cinkání klíči, jsem říkával, že komanči se nesmí podcěňovat, že mají obrovské zázemí a zavedenou organizaci kooperace, kterou my obyčejní lidé nevidíme.

A dnes - komanči jsou zpět.

Ti naivní komunisté, možná snad až poctiví idealisté, ti zůstali v KSČ(M) a převzali na svá bedra tíhu zodpovědnosti za vlastní minulost. Ale to tvrdé jádro, ti opravdoví hajzlové mezi komanči, ti hned po švindlrevoluci převlékli kabáty a naučili se na vlastní průšvihy dívat přes své rameno, dozadu, na ty zůstalé komanče, a pohoršovat se nad nimi (skvěle to umí zahrát Mr. Bean). Dnes mají opět moc, protože to obrovské zázemí a zavedenou organizaci kooperace za 30 let zúročili a využili. Vytvořili si nové svazáky, protože to se v minulosti osvědčilo. Ti za ně rádi veřejně vyječí to co oni potřebují, chrání je vlastními těly a tahají za ně z horké kaštany. Tito kovaní bolševici, využívající své zkušenosti, se začali lísat k novému velkému bratrovi, pod jehož křídlem (v jeho prdeli) mohou opět bezpečně lumpačit.

A dnes nás, víceméně mlčící většinu, opět ovládají, parazitují na nás, svazují nás, umlčují cenzurou, trestají, okrádají, .......... jako za starých časů. Jen s novými hesly a propracovanější architekturou. A na nás posílají své prostoduché svazáky aby nám opět nadávali do třídních nepřátel.

My starší se zkušenostmi to vidíme a víme, že to jsou ti staří kovaní bolševici - tvrdé jádro. Jen s novou fasádou. Ale mladí bez zkušeností, ti jim to bohužel žerou. A nedělám si iluze. I kdyby jsme je dokázali krátce porazit (šlo by to opět jen v případě zhroucení jejich velkého bratra), tak tahle bezpáteřní banda se jen přetře nejspíš na žluto a najde nového velkého bratra v Číně, a zase se za pomoci naivních svazáků vyškrábe ke korytům. ;o/

 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

Přesné a výstižné.

Bohužel, spousta nespokojených s vládou zmaru a rozkradů, věří tezím, že za to mohou jiní. Například vyžírkové důchodci, kteří kradou kůrky mladým progresivním rodinám. Také ti cikáni ujídají pracujícím poddaným. Nikde se ovšem nehlásá, že státní aparát si žije jako řeposvině v žitě a ještě a nadává poddaným do líných neochotných pracovat na tři úvazky a dojíždět za prací do 100 km, případně prodat byt a peníze utrácet za nájem. 

A k tomu přesvědčování, že stačí vyhrát volby a bude hned vše podle práva (Rychetského, Baxy, Pospíšila). Že násilí a bordel ve městech a na úřady nic nezmění. 

Já věřím, že žádný zločinec je lepší než zavřený zločinec a propuštěný zločinec.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

Řeposvině..., jak výstižné!

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

Když mně to Řepoprase nesedí. Prase je mírumilovný tvor, pokud má v korytu nebo plný břuch.

Ovšem svině už je jiná třída. Samozřejmě svoje sviňátka umí hájit s nasazením života. Ale jinak je ona na prvním místě. A svoje sviňátka umí i sežrat, když nebude nic jiného do břucha. Stejně jako ruku svého pána, který ji krmí. Už naši předkové věděli, proč říkali, že je něco  sviňárna.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

I kdybych tu nad tím seděla půl dne a snažila se vyjádřit svůj názor, lépe než Vám by se mi to nepovedlo!

Dovolím si Vás citovat: "A dnes nás, víceméně mlčící většinu, opět ovládají, parazitují na nás, svazují nás, umlčují cenzurou, trestají, okrádají, .......... jako za starých časů. Jen s novými hesly a propracovanější architekturou. A na nás posílají své prostoduché svazáky aby nám opět nadávali do třídních nepřátel."

Ach jo, taková pravda!

 

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Vážený pane Vidláku, 

nějak se mi zdá, že ten Váš článek poněkud postrádá "hentu" objektivitu a vyváženost, ale naštěstí se to dá snadno napravit:

1) píšete, že pan Pavel  "navrhl do ústavního soudu soudce Fremra, který měl tak kontroverzní předlistopadovou minulost

Pan Fremr měl bohužel i dosti výraznou, až hvězdnou, "porevoluční" minulost, která byla zřejmě i důvodem, proč paní Marie Benešová (ministryně spravedlnosti za ANO za vlády pana komunisty a estébáka Babiše) navrhovala pana Fremra za předsedu Nejvyššího soudu ČR. A předseda NS ČR je rovněž jedna z nejvyšších pozic v justici.  To byl tenkrát také projev principu "padajícího komouše"? 

2) Kde podle Vás tenkrát (=v roce 2020) byly ty Vaše "sociální sítě, které nahradily pravdomluvná média, pravdomluvné senátory a vůbec všechny pojistky demokracie a přinesly další zajímavé informace."?  

Sám píšete, že nová zjištění ohledně toho, že pan Fremr odsoudil nemalý počet emigrantů, bylo snadné zjistit, protože "archivář to prý měl v kupě za hodinku.". Pročpak to ten obratný archivář neměl v kupě za hodinku již v roce 2020? Nebo by to snad  za vlády pana Babiše nemohl zveřejnit?

3) Píšete, že informace o panu Fremrovi vynesly na světlo "sociální sítě, které nahradily pravdomluvná média, pravdomluvné senátory a vůbec všechny pojistky demokracie a přinesly další zajímavé informace."

Která pak šikovná sociální síť zašla do archivu a vyhrabala na pana Fremra ty nehezké novinky? Je asi jasné, že to nebyla žádná "sociální síť", ale nějaký konkrétní člověk. A nebyl to náhodou senátor Hilšer a senátorka Marvanová, kteří to první začali na sociálních sítích šířit? Nebyli to náhodou tito dva senátoři, kteří se na pana Pavla obrátili s tím, aby ještě zvážil jmenování pana Fremra do pozice soudce ÚS? A podle všeho se první informace o panu F  začaly objevovat v neděli 6. sprna 2023 na Twitteru (X), přičemž v podstatě bezprostředně poté se tyto informace začaly objevovat i tom Vašem "mejnstrýmu". 

4) Píšete, že k odhalení nehezké minulosti pana F by nedošlo "nebýt nezávislých influencerů na sociálních sítích".

Kdo jsou prosím ti "nezávislí influenceři"? První informace o panu F se začaly objevovat v neděli 6. sprna 2023, přičemž v podstatě bezprostředně poté se tyto informace začaly objevovat i tom Vašem "mejnstrýmu". 

Abych to shrnul, myslím, že v článku dosti neoprávněně velebíte "nezávislé influencery", díky kterým byla odhalena temná místa v minulosti pana Fremra. Také jste nějak opomenul zmínit, že pana Fremra již v roce 2020 navrhovala do rovněž významné justiční funkce ministryně spravedlností za ANO (paní Marie Benešová), takže již tenkrát zřejmě došlo k selhání při prověřování možných kandidátů. Pravděpodobně proto, že nikoho nenapadlo vyhrabat z archivu veškeré rozsudky z doby před rokem 1989 a podívat se, co pan Fremr tehdy vlastně soudil a jak rozhodoval.

Milkman  

 

Průměrný počet slepic: 2.9 (18 hlasů)

nestačila by jedna věta ? Stejně to po tobě nikdo nečte

Průměrný počet slepic: 4.1 (20 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

to čtu, tak neser.

Průměrný počet slepic: 2.6 (12 hlasů)

Nevím proč se mají minulostí našich čelních politiků zabývat amatéři. Máme tu přece ÚSTR (Ústav pro studium totalitních režimů), ten má studovat naši totalitní minulost. Osobně si myslím že takový ústav je zbytečné vyhazování peněz. Ať se naší minulostí zabývají historici, ať o tom píšou knihy a učenice ale že by na něco takového byl zapotřebí ústav, o tom mám pochybnosti. Stejně se v něm jeho osazenstvo pere a navzájem se nemohou vystát.

Když už ale takovou instituci máme, tak proč není jednou z jejich povinností zjišťovat v archivech, jak se za minulého režimu chovali občané navrhovaní do nejvyšších státních funkcí, a předkládat své zjištění jednak těm, kdo je do takových funkcí mají jmenovat, a současně veřejnosti.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)