Tak co, bude důvěra?

Autor
Štítky

Dnes 11.7.2018 předstoupí před sněmovnu Andrej Babiš se svojí už dvojnásobně modifikovanou vládou a bude žádat sněmovnu o důvěru. Včera podepsal s ČSSD koaliční smlouvu a s KSČM toleranční dohodu. Papírově je všechno v suchu. 

Nicméně nic není jisté. ČSSD nemá ve vládě Pocheho a je celkem jasné, že tam ani nebude. Zeman ho nejmenuje a všechno ostatní jsou jen spekulace. Taťána Malá skončila po opisovacím skandálu svých diplomových prací.  Místo Malé nastoupí Kněžínek, Zeman ho ještě stihne jmenovat. Vláda ještě ani nezačala a už jsou problémy. 

Komunisti zase nedostali svoje slíbená místa ve státních firmách a prý z tohoto požadavku sami vycouvali. Ale v toleranční dohodě mají své podmínky, jako například zdanění církevních restitucí. 

My evandělíci věříme v požehnání. Podobně jako námořníci mají šťastné či nešťastné lodě, my zase věříme, že když něco začíná s křikem, hádkami, rozpory, kostrami ve skříních a tajnými zadními vrátky, tak to prostě nebude požehnané a blbě to dopadne. Karma naší vlády i jejího předsedy stojí za houby. 

Všimněte si, vlastně se nic nestalo. Nikdo nezastavil Babišovo vyšetřování. Výsledky voleb všichni ve sněmovně respektují, ale jak málo stačilo, aby se nadšený volič ANO stal voličem se skřípajícími zuby. Ekonomika šlape, zákony se schvalují, ministři fungují, ale přesto je všechno nějak podělané.  Andrej už je standartní politik v jedné řadě se svými předchůdci. Už to není king. S ministry má stále nešťastnější ruku, s klacky pod nohami si ví rady stále méně. A stařec z Hradu má pořád navrch. Pomalu rok po volbách. 

Nikdo už nemluví o tandemu Zeman - Babiš. Každý vrabec si cvrliká o jediném vládci a tím je prezident, ne premiér v demisi. 

Osobně bych si na důvěru nevsadil. 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Důvod pro JO (tedy aby to vzniklo) bych viděl ve vzorci: rito + koryto = rito z koryta by při JO mělo být jistější (a hlavně klidněji získávaný), páč i když ovčani budou mrumlat, přeci jen to co jim bylo slibováno (blbá vláda ofiko prý lepší než současná neofiko) by tím bylo naplněno. Další sliby už se plnit nebudou, ale to je známá a oželitelná klasika.

Důvod pro NASRAT: já si neumím představit, na jakýho debila nebo blbku by to, že to opět posrali, tentokráte svedli. Nemyslím si, že by české politice hrozil stav vyjádřený axiomem "!!!!! TOHO BOHDÁ NEBUDE ABY SE ČESKÁ POLITIKA DOSTALA DO STAVU: DEBILOVÉ DOŠLI !!!!!" a poprvé v dějinách by se to muselo začít svádět na inteligenty.
Byť však debilizace (intelektuálně na úrovni měchuřiny - první význam https://www.odpovedi.cz/otazky/co-je-to-mechurina) "CtrlCé + CtrlVé = tak to teda né" může být brána jako silný předvoj jak něco následného ještě debilnějšího zamaskovat, tak přeci jenom díky tomu jak jde vše strašně rychle, tak to co by před pár lety jako krycí akce vydrželo pár měsíců, je už nyní za pár hodin pryč. Takže se naskýtá možnost, že při "serem na vás občani a jedem dál takhle" by musela být udělána debilita ještě silnější, ale to už může být snad jedině tak, že se to začne dělat v množném čísle, tedy hodit to na několik volů současně. Oni by sice všichni ti vysvětlovači byli za ještě větší debily (a stále onen stav jde dál a dál intenzivnit!), ale asi by to pro ně bylo pořád lepší, než kdyby už všem začali bejt úplně u prdele.
Apatie dokáže bejt fakt skvělá kámoška, ale ryze pro jednotlivce, pro vůdce davů bývá její davový nasazení pohromou :-).

P.S. Ale z potenciálního literárního hlediska by se jistě psaly pestřejší komentáře, kdyby to i teďka nedali :-).

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Šlechtová (jejímu fotogenickému čoklovi nechutnají kapsičky Chapi podle nové receptury) a Chovanec (je nasr...., že mu nechce střílet dřevěný samopal).
Osobně si myslím, že to na tu stojedničku Andy nějak prokope. Všem, kteří by měli tu drzost nezvednout přední pacičku, bude vysvětleno, jaká nepřízeň osudu v příštím plnění svých korýtek by je mohla postihnout. Pochybuju, že by se našlo osm zásadových, kteří by ohluchli a oslepli, páč o prachy jde až na prvním místě a za toho tři čtvrtě roku jim už zdrhla spousta peněz.
S tím hádáním, křikem a kostlivci to určitě není vláda první, ani - bohužel - poslední. Oni si poradí i bez karmy. Nejméně do chvíle, kdy je začnou komanči vydírat za neuskutečněné sliby. A půlrok vlády Andy řešit nebude. Ty JEHO zákony půjdou na řadu první a on určitě nemá potřebu syslit až do úplného konce mandátu, jak to dělal posera Sobotka se svým cuknutím, když chtěl Zeman poslat k ledu celou vládu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

A tím vláda prezidenta skončí. Babiš jej už bude potřebovat jenom na nevýznamné věci. Faktem je, že situace Topolánka, který kvůli 101 chodil kvůli každé blbosti za uprchlíky z ČSSD byla procházkou růžovým sadem, proti tomu kam všude bude muset chodit Babiš. Ale on to zvládne, je excelentní manažer.

Zatím bez slepic

Nevýznamné? ČSSD chce Pocheho a toho nechce president a podmínka byla, že ho Babiš navrhne, takže sice důvěru dostane, ale zároveň si dal nůž na krk Babiš a zachránit ho může "president" nebo padne vláda a bude orzhodovat předseda sněmovny, ale tam ANO nemá většinu a může se tedy změnit...

Tam je tolik možností a napsat, že teď role presidenta skončila, když i u nové vlády bude podepisovat president je hodně silné tvrzení ;)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Také si myslím,že vyznavači Judaismu,důvěru dostanou.
Podle toho,koho si bere do vlády Babiš,tak to jsou jen figurky loutkového divadla a Hamáček to doplňuje.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ač bezvěrec, vím, že když něco začne dobře je možnost, že to skončí i špatně. Ale, ještě se nestalo, že něco začalo špatně a dopadlo to dobře.
Když se kdokoli znelíbil Babišovi, padl. To asi každý ANONISTA ví a bude držet lajnu.
Komanči se radují jak malé děti, že se konečně dostanou k výkonu svých práv, tedy konečně dojde taky i na ty zatracený peníze.
Mít dluhy a nebýt u peněz je pořádná patálie, to asi chápe každý socan.

Opozice bude prudit a tím to taky i skončí. vcelku nezajímavá podívaná.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Osobně se domnívám, že vláda důvěru dostane, navzdory tomu, že Chovanec již ohlásil nepodporu a neúčast na hlasování - což se dalo čekat.
Záleží ovšem na tom, jaké dostanou hoši socdemáčtí pokyny, jestli si je správně přeloží do češtiny(pokud jim je do češtiny nepřeložil Kalouskův, Sobotkův či Pocheův tým) a do jaké míry budou schopni a ochotni vyhodnotit svoji individuální finanční cenu za budoucí podraz. Ten totiž silně závisí na inflaci budoucích podrazáků.
Mezi zvolenými poslanci za ČSSD je nejspíš již naprostá menšina skuteční sociálních demokratů z přesvědčení - tedy nikoli jen příslušností k hrabajícímu a klovajícímu hejnu.

Není tedy důvod, proč by i poslanci bytostně nenávidějící konkurenta Babiše neměli zvednot pravici pro vládu, když mohou za pár miliónů do prasátka za plánované shození vlády prokázat svou zobchodovatelnost.

Nebo jen prostě poslechnou přátelské upozornění, že na ně mají či vyrobí loutkovodiči nějaké kompro a mohou si vybrat mezi ušmudlanými pár stovkami tisíc korun almužny za socdem pohřebné a vězeňskými tepláky.

Jsem tudíž jak vidno optimista. Co byste ostatně čekali od bývalého chronického voliče ČSSD!... :-(

Zatím bez slepic

Vaše závěrečné přiznání může být důvodem k uznání polehčujících okolností (přiznal se a spolupracuje).

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak nějak to vidím i já. Důvěru dostanou, ale vládnutí s ČSSD vidím hodně pesimisticky,
Jsem ve vztahu k tomu co zbylo ze sociální demokracie realista. Co se skrývá za dvojici
Hamáček - Poche netuším, ale nic dobrého od nich nečekám. Babiš dobře ví,že tam bude
mít patou kolonu. Na ČT 24 ještě hovoří Babiš docela dobře. Za chvíli čekám kabaret
v podání retórů " demokratického bloku". Zvláště STAN a KDU- ČSL se včera na brífincích
předvedli , Byla to dobrá taškařice. Zejména Bartošek zazářil když Babiše přirovnal
k medvídkovi PU, který není schopen vládnout. Právě začala diskuse.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vláda to přes 101 zplichtí.
Nabízí se další zajímavá otázka: Budou Chovanec a možná i další socani v parlamentu i nadále tak důslední a budou vždy příště ve všem hlasovat proti vládě?

Zatím bez slepic

SaturniNe,
doufám, že to byla stran důslednosti od Vás pouhá provokativní řečnická otázka. jinak bych se musel pokalusovsku mračit!

Máme konečně tržní společnost bez přívlastků!
A věrnost, pravda, sex, bydlení, bombardování, věrnost, láska, voda, vzduch, ideje, zdraví, národ, vražda, myšlenky, spravedlnost,přesvědčení, smrt, bůh, atd...,
jsou přece zboží jako cokoli a kdokoli jiné/ho !

Globální výjimkou je jen území bývalého Protektorátu B.und M..
To je k volnému použití a zadarmo komukoli kromě čecháčků.

Takže - máte-li volných deset miliónů, jistě si lehce koupíte důslednost (či naopak nedůslednost.)
Alespoň do druhého dne, než někdo nabídne jedenáct miliónů.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

No, Asfaltový holube, Chovanec jako chlap by to měl dovést do důsledků a vystoupit z ČSSD (když teda nemůže plnit usnesení partaje, resp. výsledek referenda) a taky vymajznout ze sněmovny, kam ho kámoši ze z Plzně jako poctivého, pravdomluvného a též v Plzni řádně vyštudovaného socana zvolili. To aby v budoucnu nemusel hlasovat vždy proti vládě, se kterou nepeče a hlavně hlasovat proti vládou (i ČSSD) předkládaným zákonům.
Tak jsem to myslel ...

Zatím bez slepic

SaturniNe,
Chovanec chlapsky a bez zaváhání plní úkol zlikvidovat ČSSD, v čemž mu účast v patlamentu, proti které v rámci jednoty protikladů bojuje, výrazně napomáhá!

Uvažujmež dialekticky, jinak se z toho prisámboh poserem! :-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Důvěra zřejmě bude, stále probíhá diskuze PS, v podstatě se mlátí vymlácená sláma.

Výhody Babišovi vlády:

- Babišova vláda je lepší než v podstatě nemožná vláda jeho oponentů co prohráli volby.
- Bakalomédia a ČT jdou do Babiše a jeho vnikající vlády s neutuchajícím zanícením a kreativitou - mají lepší informace, vědí lépe než my jak je to s Babišem, tudíž na Babišovi bude ještě kromě toho, co si myslím, že je dobře, ještě spousta kladných položek.

Nevýhody Babišovi vlády:
- Je v ní soc. dem. Preferoval bych vládu ANO s tichou podporou.

Zatím bez slepic

Relativní nevýhoda Babišovy strany:
Je málo důvěryhodná

Relativní výhoda Babišovy strany:
Je nesrovnatelně méně nedůvěryhodná než absolutně nedůvěryhodní samovládní kryptokraté ČSSD.
A včil mudruj...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Voni ti kokoti ještě žvaněj. Svět má tak enormní nevýhodu že je na něj čeština tak strašně těžká, že vůbec neví, vo co přichází. Média by celé jednání měla přeložit minimálně do angličtiny a celý naházet minimálně na Twitter Doníkovi Trumpovi, aby TAKY VĚDĚL ... :-).

Zatím bez slepic

Kamile,
čas oponou trhl a dneska není problém jakýkoli český mluvený projev, pokud není pronesen např. s těžkým schwarzenbergským přízvukem prohnat běžně dostupným programem na rozlišování řeči, poté OCR programem a dílo dokončit gůgl translátorem.
Výsledný anglický text bude stejně pitomý jako originální žvanění českých parlamentních slimejšů, občas možná dokonce něco zábavnější.
I kačer Donald si rád poslechne demokratické Evropany, kteří lžou a žvaní ještě blběji než on sám.

Zatím bez slepic

Samozřejmě Gůgl translátor znám, většinou překládá na 80-90% spolehlivosti a nesmí se to brát moc vážně, ale z toho co jsem zkusil tak by Trump mohl snadno nabít dojmu, že na něj Češi hrají nějakou hodně sofistikovanou habaďůru :-).

https://www.novinky.cz/domaci/477428-on-line-nevim-kolik-ma-promile-kal…
citace do Gůgl translátoru:

To si premiér nenchal líbit a pustil se do Kalouska. „Je to zloděj zlodějská. Vožrala Kalousek. Nevím, kolik má promile Kalousek, je zase ožralej, nebudeš mě urážet,” hřímal u řečnického pultíku Babiš.

výsledek z Gůglu:

He did not like the Prime Minister and went to Kalousek. "He's a thief robber. She beaten Kalousek. I do not know how much Kalousek promises to be, you're sick, you will not offend me, "said Babiš.

a znovu do češtiny :-) [překlad já]
Neměl rád premiéra a šel do Kalouska. "On je zlodějský loupežník. Ona zbitý Kalousek. Já nevím jak mnoho Kalousek slibuje být, jsi nemocný, nebudeš mě urážet", řekl Babiš.

Nejzajímavější asi je jak Gůgl zcenzuroval větičku "hřímal u řečnického pultíku" do korektního "řekl" :-)

Ale faktem zůstává, že i kdyby mu to přeložili přesně, tak by stejnej pocit o sofistikovaný habaďůře získal taky!

Zatím bez slepic

Tak jsem ten en text co Gůgl vyflusl ještě v Gůglu zkusil znovu do češtiny a ejhle :-)

Neměl rád premiéra a šel do Kalousek. "Je to zloděj zlodějů, on zabil Kalouseka, nevím, jak moc slibuje Kalousek, že jsi nemocná, že mě nebudeš urážet," řekl Babiš.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ty kecy ve sněmovně jsou k zblití. Já už jsem tak nasranej, že mi klesl tlak. Ti šmejdi s trikolorama mi zcela narušili volební preference pro příště.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak vod teďka si stačí vystačit s Gůgl translátorem :-).
Zkusil jsem do něj vložit celý svůj první komentář ať to vyflusne v en, a hned nato jsem klikl na prohodit jazyky, aby ten svůj výtvor v en přeložil zase do češtiny. Dopadlo to tak, že přeložil "vtipně" :-), byť uznal za vhodné zcenzurovat vyjádřený axiom.
---------------------------------
Důvodem pro JO (tedy bych ho chtěl vidět) by byl ve vzorci: rito + trough = rito z koryta by měl být více jistý v JO (a zvláště klidněji získaný), i když pastýři budou mumlat, stále to, co slíbili, že byiko je lepší než současná neofiová), by bylo naplněno. Jiné sliby se nesplní, ale je to známá a přesvědčivá klasika.

Důvod pro NASRAT: Nedovedu si představit, jaká škoda nebo hloupost to udělat znovu, tentokrát to udělali. Nemyslím si, že česká politika ohrožuje stát vyjádřený v axiomu "!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! a poprvé v historii by to muselo být svedeno inteligencí.
Být oslabující (intelektuálně na úrovni bluingu - první význam https://www.odpovedi.cz/otazky/co-je-to-mechurina) "CtrlCé + CtrlVé = tak to ne" může být považováno za silnou předvoj jako něco následného ještě hrozivějšího masquerády, protože je to všechno velmi rychlé, takže to, co před několika měsíci, jako pokrytí akce trvá pár měsíců, je již za pár hodin pryč. Existuje tedy možnost, že když "občana na vás a já jdeme takto", musí být oslabení ještě silnější, ale to může být provedeno pouze tím, že se to stane v množném čísle, a tak ho hodit na několik volů současně. Byli by všichni diskutéři ještě horší (a stále se tento stav děje dál a dál!), Ale pro ně by bylo ještě lepší, než kdyby všichni začali být v prdeli.
Apatie může být skvělým přítelem, ale pro lidi samotné, pro davy vůdců, její dav je katastrofa :-).

P.S. Ale z potenciálního literárního hlediska by bylo jistě mnohem pestřejší komentovat, pokud ani dnes neudělali :-).
------------------------------------------

Eště nejsem tak ájtý senilní abych ho nezkusil přechcat, tudíž jsem axiom dal přeložit samostatně a opět aniž bych se zabýval anglickou verzí jsem obrátil jazyky a dal výtvor do cs:

TOTO ČESKÁ POLITIKA NEBUDE ZAŘÍZENÍ: DEBILS

Pod takto získaným českým textem mi to nabídlo i variantu, jestli jsem neměl na mysli další variantu, po jejímž zkliknutí jsem dostal toto:

TENTO NESMÍ BÝT ČESKÁ POLITIKA POUŽITÁ: DEVILS
*************************************************************
Z toho se dá vyvodit, že jestli českou politiku získají čerti, tak z toho bude v prdeli na zbytku planety úplně všechno, včetně umělé inteligence!
Jsem docela zvědav, co takovou retranslací dostanu z nějakého nového výroky třeba Evropských hovnot -- ale třeba je začnu v moderním syntetickém prostředí více chápat :-).

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Os doy las gracias por la información! Yo estaba buscando y no podía encontrar. Usted me ayudó!
https://collegeadmissionscores.com/sat/880/

Zatím bez slepic