Kdo bude slavit?

Autor
Štítky

Dnes v USA jedou volby do kongresu. 

Nejprve nám říkali, jak to má Trump prohrané, jak republikání ztratí sněmovnu reprezentantů a budou rádi, když uhrají senát. Trump je přece zlý, špatný, neřízená střela, hloupý, egoistický, blázen, nebezpečný šílenec.... vynechal jsem něco? 

Pak začali říkat, že to Trump možná ustojí, že to bude fifty fifty. Ale samozřejmě Trump republikánům škodí, protože kdyby ho neměli, tak by určitě vyhráli. Takhle to jen prohloubí příkopy ve společnosti.

Včera už jsem měl pocit, že mezi řádky je napsáno, že to celé dopadne jinak. Samozřejmě nikdo to neřekl na plnou hubu, ale pomaloučku jako kdyby u Clintonů začala panika, CNN nevědělo, co má říkat a naopak FOX až podezřele sršel optimismem. Vzhledem k tomu s jakou objektivitou informuje Česká televize, začínám mít neodbytný pocit, že to dopadne jako když zvolili Trumpa. Začne to vesele a na konci budou lomit rukama a lapat po dechu. Ne, nemám žádné zprávy z USA, jen se to tak jeví. 

A propo... bude nějaké volební studio z USA? Nebo už to na Kavkách nebudou riskovat? 

Tož pojďme si v diskusi zaspekulovat... jakpak to v našem vzoru na věčné časy a nikdy jinak asi dopadne? 

Já osobně bych si tipnul, že Trumpův mandát bude potvrzen a posílen. 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

To je jak sázet sportku, když o tom člověk vlastně nic neví. Hodil jsem si korunou a vyšlo mi, že to Trump ustojí.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nejsem si vůbec jistý jestli budu schopný se na ty volby soustředit - k ranní kávě jsem si neprozřetelně přikousl ještě tohle nechutné sousto -
https://manipulatori.cz/tereza-spencerova-konspiratorka-a-inspiratorka-…
bohužel bez duchovní přípravy, takže se musím léčit dodatečně, večer by to spravil žejdlík pitelného piva, ale po ránu????

Zatím bez slepic

Já třeba dosud nechápu logiku názvu toho portálu. Zkouším si třeba představit neonáckovský server pojmenovaný Antifa. Nebo naopak server antify pojmenovaný "Krev a půda"...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Už je to dost dávno,co jeden dopisovatel z USA napsal,ať zvolí demokrati,nebo republikáni,dojde ke změně politiky tak v 5%,jinak se hraje pořád stejné divadlo.Proto mne nepřekvapí kterýkoliv výsledek voleb v USA se toho mnoho nezmění a ani u nás,když víme,že politiku řídí někdo jiný z pozadí.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

když kandidáty i do primárek v obou stranách schvaluje AIPAC.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ono - osobna skusenost z USA ... citujem ... "Ta CNN sa vobec neda pozerat co to tam za dristy hovoria"
Takze vyhra Trump. 70:30 moj kurz :D

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Výhru Trumpa předpověděla přesně.

Zatím bez slepic

Smarjapano, nedělejte ze mě vědmu:-)))). Ale je fakt, že už se mi několikrát podařilo trefit výsledek, a čistě jen jako opak "průzkumu" vedeného v mainstreamu. Což může mít dvojí vysvětlení, buď je průzkum výsledkem přání zadavatele, nebo lidi na průzkumy nehledí. A ještě bych si dovolila jeden odhad: pokud vybranou republikáni, stejně za to bude moct Putin!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak ČT jela včera zcela nepokrytě Demokratickou volební kampaň. Republikáni mají štěstí, že ČT v USA má sledovanost limitně se blížící 0 :-D

Zatím bez slepic

In reply to by Pavel Sántay (neověřeno)

Trvalý odkaz

ČT jede už dlouho nepokrytě Demokratickou volební kampaň. Jela ji i před prezidentskou volbou a kontinuálně v tom pokračuje. Zaplať Pán Buh, je jim to hovno platné jak u nás a tuplem v USA.
Kdo sledoval vysílání ČT z prezidentské volby, musel se nasmát tomu nelíčenému zklamání z výsledku. Tolik se Clintonovou těšili:)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Moc ty volby nesleduju, takže to bude čistě tip. DJT, ale bude to těsně.
Ty loňské jsem též tipovala a orientovala jsem se podle toho, koho protěžovala oficiální mediální stoka. Vyšlo to obvyklé přesně opačně.

Zatím bez slepic

Předloňské volby, samozřejmě. Loni už škodil z prezidentské sesle

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Mne zaujalo spíš kolik tam je těch křesel na počet obyvatel.
USA náš vzor má na cca 326 mil obyvatel 100 senátorů a 435 křesel ve Sněmovně reprezentantů.
U nás máme na 10 mil obyvatel 81 senátorů a 200 poslanců.
V USA ať vyhrají Demokraté, či Republikání, či to bude plichta, prohrajeme vždy všichni, leda by tam fakt už zvolili rovnou všude toho Putina samotného, když už má ve všem na světě prsty.
To by pak byla trošku naděje na svět bez válek.

Zatím bez slepic

vyhrát nesmí, páč má na rukou krev.
Povídali to soudruzi na ČT 1 v neděli kolem půl desáté večer, když domlouvali Nohavicovi, aby ten ruský metál zahodil někam daleko do pryč.
Má prý ruce od krve - Putin. Nohavica ne, páč by mu klouzaly prsty po strunách a hrál by falešně.
Tak Putin má ruce od krve. Asi byl u Vidláka na zabíjačce a ještě ve svém životě neslyšel o čisté vodě a mýdle. To odpovídá obrazu ruských nevzdělaných mužiků, že ano.

Zatím bez slepic

No jo, Putin byl šéfem tý jejich špionáže. Bush senior CIA - a prý práskal Nixona. Strašnej rozdíl.

Clinton, Bush i Obama válčili a chystali se na Rusko.... od nich si měl vzít medajli a od krvavé Madlény.

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Taky jsem četl a byl jsem překvapen, že něco takového dali před volbou, když "koupené data od Facebooku" zjistili az po volbe jako vymluvu :D

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Okopírováno:

V následujících bodech se pokusím doložit, jak daleko je Pavlovo tvrzení od pravdy.
Snad nejznámější je Spencerové vylhaný článek z Mladého světa z roku 2003, který byl v lednu 2011 recyklován antisemitským a prokremelským webem Freeglobe pod názvem Případ nepovšimnuté knihy. Havel udával Židy a Schwarzenberg používal k práci vězně z tábora v Letech. Spencerová v článku vychází z románu Paula Polanského, amerického pseudohistorika, jehož jedinou zásluhou bylo upozornění na cikánský tábor v Letech. Polansky ale posléze ztratil schopnost rozlišovat mezi realitou a konfabulací. Spencerová tak v souladu s ním tvrdí, že Heydrich houpal na kolenou malého Václava Havla, že Miloš Havel měl velmi dobré styky s Heydrichem, že cikánský tábor v letech byl nacistickou správou zřízen ve prospěch a na žádost rodiny Schwarzenbergů a že jeden člen z rodiny Havlů údajně byl v tomto táboře krutým dozorcem. Už to bohatě postačuje, aby ten, kdo opakuje takovéto bludy, byl definitivně diskvalifikován jako novinář. Čtenář si maně vzpomene na příběh Úsměv z Mňačkovy knihy Opožděné reportáže, kde je v 50. letech jako nepřítel lidu očerněn inženýr na stavbě jen proto, že má stejné příjmení jako záporná postava kapitalisty z tehdejšího komunistického propagandistického filmu „Boj sa skončí zajtra“. Styl myšlení Terezy Spencerové odpovídá tehdejší době. Ačkoli jde o očividně naprosto vymyšlená a scestná tvrzení, posloužila také například Václavu Klausovi mladšímu k opakování lži o Schwarzenberzích a cikánském táboře. Jde o rozhovory s Markem Stonišem „Pětka Václava Klause“ v Reflexu 25. 8. 2017 („Novináři by také měli klást otázky jako: Kdo požádal protektorátní vládu o zřízení pracovního tábora v Letech za účelem likvidace lesní kalamity“) a 9. 2. 2018 („Nemám rád gesta 75 let zpětně. Když tak to měla odkoupit ta rodina, která vznik pracovního tábora po protektorátní vládě požadovala pro své účely. Nikoli daňoví poplatníci.“).

---
Namoutěkutě, nikde tam nevidím ani jednu z jejích tvrzení vyvrácenou. - O té slavné fotografii malého Vašíka na Reinhardových kolenou jsem taky slyšel a od někoho, kdo ji osobně viděl a zná knihu a noviny, kde je k nalezení. -

Zatím bez slepic

patřících Spícímu Knížeti, je doložená věc. Psal o tom i jeden český historik, který historii tábora v Letech kompletně a komplexně zpracoval.
Jméno si samozřejmě nepamatuju, můžeš hrabat na ACZ - blogy, diskuze.

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Stejně tak se Kalergi v knize nezmiňuje o demokracii coby zástěrce oligarchie.

Jednoznačně se tak ukazuje, že Spencerová text Kalergiho knihy vůbec nezná a vychází z totálně pochybných pramenů.

-------------------

Ano ano, kdysi za socialismu jste si mohli koupit knížku vyvracející román 1984, ale už ne sám román 1984.

Také kritika a rozbory charty byly všude, jen charta sama ne.

Zatím bez slepic

Zdravím, koukám, že dorazil předvoj Elfů!

" ..... existují geopolitické souvislosti celého problému vztahu k aktuální Evropské unii. Ocitoval například název zprávy OSN z ledna 2000 „Migrace k náhradě původního obyvatelstva: řešení pro stárnoucí a upadající populace“. „Ve zprávě se uvádí, že Evropa bude v roce 2025 potřebovat 159 milionů imigrantů. Tato podle mě antihumánní numerologie se vůbec nezmiňuje o možnosti vnitřních hodnotových změn, které by se vztahovaly třeba k natalitě západoevropské populace,“ (...) připomněl slavnou knihu amerického konzervativního politika Patricka Buchanana Smrt Západu.

Jiří Svoboda připomněl rovněž postavu Richarda Mikuláše Coudenhove-Kalergiho, po kterém je pojmenována cena, která od roku 2010, jak Svoboda ironizujícím tónem připomněl, „zdobí Angelu Merkelovou, nebo významné politiky van Rompuye a Junckera“.
Posléze Jiří Svoboda Kalergiho ocitoval: „Člověk budoucnosti bude míšenec. Současné rasy a třídy postupně vymizí v důsledku zániku prostoru, času a předsudků. Eurasijsko-negroidní rasa budoucnosti, která se bude podobat starověkým Egypťanům, nahradí rozmanitost národů a jednotlivců.“

Dále Jiří Svoboda připomněl známý výrok Thomase Barnetta, poradce bývalého amerického ministra obrany Donalda Rumsfelda: „Konečným cílem globalizace je homogenizace všech států na zeměkouli. Toho musí být dosaženo smíšením ras s cílem vzniku světle hnědé rasy v Evropě. Proto musí Evropa přijmout ročně 1,5 milionu přistěhovalců z třetího světa. Výsledkem tak bude vznik populace s průměrným IQ 90, tedy lidí, kteří budou příliš hloupí na to, aby chápali, ale dost inteligentní, aby pracovali.“

Zatím bez slepic

dát ženským na mateřské normální dávky a znova zřídit jesle a školky, které se hromadně v devadesátkách rušily?
V tu ránu by bylo po vymírání a vy byste byli bez kšeftu, že jo..., tak to radši ne...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Přátelé,
nejen přízemními úvahami o blízkém zániku, asimilaci, vyvraždění či konzumaci našich synů a vnuček (přechodně) živ je člověk!

Bezprostřední hrozbou zdá se býti pravicový Putinožkův agent Nohavica s Vysockým a Okudžavou na rtech a Puškinovou medailí na hrudi.

Což bohužel až se zpožděním pochopil náš oblíbený europoslanec, který až nyní odhalil svého lašského krajana coby mírového štváče!

Teprve teď mu spadly šupiny z vočí!
Na druhé straně - nikdy není pozdě přiznat chybu:
***********************************************

„Jarek Nohavica převzal v Moskvě od Vladimira Putina Puškinovu cenu. Je udílena těm, kdo se zasloužili o rozvoj kultury.

Asi už tak nějak patří k naší době a k naší společnosti, že tento akt vyvolal řadu vyloženě nekulturních reakcí. Nad Nohavicou vyjádřil opovržení například Jiří Dolejš, zásadový komunista, který se drží svého celoživotního hesla – Proti Rusku na věčné časy a nikdy jinak!“ podotkl k ocenění Keller. A všiml si i toho, že větší práci s morálním odsudkem si dala právnička Hana Marvanová, podle níž to u ní prohrál a přestane jej poslouchat.

„Nohavica se skutečně dopustil něčeho, co musí být z jejího pohledu naprosto nepřijatelné.
V závěru své děkovací řeči naznačil, že lidé by se neměli navzájem zabíjet, neměli by být nepřáteli, které někdo věčně žene proti těm druhým.

Takové řeči z úst mírového štváče musely Hanu Marvanovou morálně nesmírně pobouřit,“ podotkl Keller a vzpomněl na článek Marvanové z října 2001, kdy vyzývala k tvrdému úderu po pádu newyorských dvojčat.

„Naposledy jsem se viděl s Jarkem Nohavicou na peroně nádraží Ostrava–Svinov. Měl zrovna kulaté narozeniny a jel do Prahy na letiště, aby je oslavil ve Spojených státech, které miluje. Náš rozhovor ukončil slovy: To je zajímavé, vy jste levicový, já jsem pravicový, a můžeme se klidně bavit na jednom peroně.

Kdybych tehdy tušil, že se z něho vyklube mírový štváč, ruku mu nepodám,“ uzavřel Keller.
****************************
Když mne před časem (podle mého názoru velmi neprozřetelně) pozval Vidlák na zabíjačku, pokusil jsem se přesvědčit prof. europosl. Kellera, aby za mne jel ze jako náhradník.
Podobně jako já se trapně vymluvil, tuším že na zdravotní důvody.

Ale po dnešní sebekritice kritice se domnívám, že by si zasloužil zaslat z příští předválečné zabíjačky alespoň výslužku.

Koneckonců - i příostravští synové Lachie jsou našimi bratry, byť to zaplaťpánbu nejsou Slované!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Odhaduji, že volby v USA výjimečně neovlivní Putin, ale nějací čínští hackeři. Tedy co se zpráv Clinton News Network (známé jako CNN) týká.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Gerde,
já vám nevím.

Tady už ovlivňuje každej každýho.
Pokud tomu neučiníme přítrž, hrozí vypuknutí ne(z)řízené svobody slova - nebo, Pánbu nás ochraňuj, dokonce globální demokracie!

Přečtěte si Terezu Spencerovou, kterou kupodivu furt ještě nic nepřejelo, i když se usilovně snaží přivodit si bezplatnou euthanázsii na účet euroamerických daňových poplatníků:

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Konkretni-zahranicni-udal…

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Konkretni-zahranicni-udal…

Zatím bez slepic

Thérový opeřenče,
demokraté vyhráli, tak se žádné výmluvy na Číňany nebo Putina nekonají. Jak to jen ten Putin dělá? Určitě má mnohem sofistikovanější strategii. Natolik zákeřnou, že nechá demokraty vyhrát. To bylo obzvlášť rafinované a zákeřné, protože tím budí dojem, že volby neovlivňuje. :-)

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na aktuálně pro jistotu vyvěsili, že Rusové mají pro tyto volby mnohem sofistikovanější stratégii. Pro jistotu. kdyby to demokraté prohráli, aby bylo "jak z toho ven"

T toho titulu (na Aktuálně jsou mnohem lépe informovaní než já) , že to pro republikány dopadne dobře.

Zatím bez slepic

Admirále,
Putin byl natolik rafinovaný, že nechal demokraty vyhrát. To je přece jasný důkaz jeho špatných úmyslů a ovlivňování voleb! To jsme zvědavý, jak to elfové z pražské kavárny vysvětlí. :-) :-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Podílí se Nohavica přijetím medaile na legitimizaci dnešního Ruska?

My jsme smějící se bestie a jsme na to patřičně hrdí. Není nic, z čeho bychom si nedokázali udělat srandu. A to je dobře, pomáhá nám to přežít. Už po staletí. Neznám na světě jiný takový národ, který si umí dělat v takové míře legraci sám za sebe.
*****

Není pochyb o tom, že v Rusku byl zločinný a mafiánský režim.
Vznikl na počátku devadesátých let, vyrostl na rozvalinách bolševického Sovětského svazu a stál za ním slabý prezident Jelcin, který si nechal tak dlouho radit od dobrých, hodných strýčků ze Západu, až stálo v roce 1999 Rusko před rozpadem a totálním krachem. Ti, kteří podpořili Putina v roce 1999, s ním měli úplně jiné plány a velice brzy pochopili, že se jim vymkl z rukou a vede Rusko pryč od rozpadu.
Pojďme se na chvíli vrátit o dvacet let zpět, ne každý si dnes tu situaci vybavuje.

Putin byl v té době považován za nevýrazného, skromného pracanta.

Pracoval jako pomocník primátora Petrohradu Sobčaka. V té době byly v Rusku dvě mocenské skupiny – moskevský klan, tzv. semja (rodina), okolo prezidenta Jelcina, a petrohradský klan. Moc ve státě fakticky patřila skupině sedmi oligarchů moskevského klanu, kteří byli mediálně přikryti věčně opilým Jelcinem.

V roce 1999 bylo touto „rodinou“ Rusko už prakticky rozkradeno (tzv. zprivatizováno podle rad západních poradců) a byly připraveny podmínky na rozčlenění Ruské federace na několik nezávislých států. V některých oblastech už byl připraven tisk vlastních peněz (viz uralský frank, který byl vytištěn nedlouho po rozpadu SSSR a čekal v sejfech bank na využití).

Ruský národ byl v té době zcela demoralizovaný.
Moskevskému klanu bylo jasné, že až se vše zhroutí a národ pochopí, jaká šaškárna s nimi byla sehrána, veškerý hněv se snese na Jelcina a jeho kliku.

Ideálním řešením by bylo svalit vinu za destrukci Ruska na petrohradský klan a najít obětního beránka. Lidé si vybijí vztek na petrohradském klanu, moskevský klan zůstane nepoškozen a zůstane mu moc. Někoho napadlo svalit vinu na staré struktury. Třeba KGB.
Boris Berezovskij přišel s nápadem, že by se obětním beránkem mohl stát nevýrazný „úředník“ a bývalý agent KGB dočasně umístěný v NDR, se kterým občas jezdil na lyže do Švýcarska. Jmenoval se Putin a nikdo v Rusku, natož ve světě, o něm nikdy neslyšel.

Jelcin souhlasil, a tak toho legračního úředníčka nejprve instalovali do funkce předsedy vlády a po pár měsících mu Jelcin předal moc. Tehdy 99 % analytiků předpokládalo, že ten, na koho Jelcin ukáže jako na svého nástupce, nepřežije příliš dlouho politicky a možná ani fyzicky. Odhadovali životnost Putina na několik měsíců, maximálně rok. Barevná revoluce byla fakticky v plném proudu.

Putin začal vládnout v zemi, kde vše bylo rozkradeno, na mezinárodním poli na ni nikdo nebral ohled (uvědomme si, že tzv. obranné společenství NATO nedlouho předtím poprvé popřelo samo sebe a zasáhlo proti zemi, která nikoho z jejich členů neohrožovala, a tehdejší Rusko se zmohlo jen na bezzubé protesty).

Armáda nefungovala, zbraně byly rezavé, staré ponorky a lodě se šrotovaly, staré zbraně se vyvážely ven a výroba byla zastavena. Lidé byli demoralizováni, měsíce a léta mnohé firmy nevyplácely mzdy, měna se zhroutila, inflace znehodnotila důchody i sociální dávky (inflace v roce 1993: 875 %, inflace 1999: 86 %), hrubý domácí produkt byl na úrovni země velikosti Dánska. Čtvrtina ruských bank (cca 400!) zkrachovala a s nimi zmizely i úspory obyvatelstva i firem. Podmínky k dokončení barevné revoluce byly ideální.

Jen sebevrah mohl převzít zemi v takovém stavu. Putin to udělal.

Brzy po nástupu k moci moskevský klan pochopil, jaké osudové chyby se dopustil. Berezovskij prohlásil, že Putin byl jeho největší životní omyl. Přiznal tak, že se v osobě Putina příšerně zmýlil a ten nesplnil úlohu, která se od něj očekávala, tedy dokončení destrukce Ruské federace a rozdělení na několik nezávislých celků, které by už mocnosti šikovně vmanévrovaly do bratrovražedných válek – ať už ekonomických, nebo klidně i horkých, aby pak mohly oběma stranám prodávat zbraně. Jak víme, to mocnosti umějí velice dobře.

Berezovskij krátce poté, co zjistil, že se v Putinovi zmýlil a že role nenápadného, legračního úředníčka byla pryč, raději neprodleně emigroval do Británie.
Konkurenční moskevský klan byl přinucen navrátit rozkradené – zprivatizované bohatství zpět do Ruska. Kdo nechtěl a dělal ramena, šel sedět.

Byla to dlouhá výprava do historie, že? Ale pro pochopení tehdejší situace nutná, protože mnozí si to nepamatují, respektive nechtějí pamatovat.

A teď zpátky k vaší otázce.
Opravdu si někdo myslí, že v této fázi vývoje bylo možné jednat demokraticky? Opravdu si někdo myslí, že oligarchové odstavení od moci a od nakradených miliard se nechali zatlačit dobrovolně? Přirozeně že se pokusili o zvrat a snažili se Putina mezinárodně i vnitropoliticky zdiskreditovat. Byly tehdejší vraždy Putinových oponentů prací Putina a jeho klanu, anebo naopak operací pod cizí vlajkou s cílem zdiskreditovat jej? Kdo to dnes spolehlivě rozklíčuje?

Zatím bez slepic

Pokud to tak je, jak Větva píše, jako že je to velmi pravděpodobné, že někde do Plánu se vloudila chyba, a že ta chyby se táhne dál, tak měli Rusové obrovské štěstí, že si zrovna OSUD přitáhl do manéže Putina.

Tim bych řekl, je pro Nohavicu ten řád cennější. Dostat řád od člověka, který holou nohou rozšlápl klubko hadů je mnohem cennější, než ho dostat od nějakého bezvýznamného slouhy.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pod ní a za ní se skrývají věci...........
Aneb nikoho nepřeceňuj, ale ani nepodceňuj. Ale moje heslo by bylo "míroví štváči" všeho světa spojte a spojme se už sakra konečně!
Jenomže nesmíme zapomínat, že západ (i s námi) zřejmě chystá "poslat zase do Ruska vlak" s Leninem 2- Chodorkovskim.
Jen stále dumám, kdy má nastat ten "Rozhodný okamžik", co na to trénovali všichni ti chlapci a děvčata i úplně jiná pohlaví z "obranného" paktu NATO v Norsku.
Doufám, i v našem zájmu, že má prezident Putin fakt dost dobrou a loajální ochranku!

Zatím bez slepic