ČCE a ČSSD

Autor
Štítky

Je to dvanáct let... Byl jsem čerstvě ženatý a byly volby do sněmovny. Paroubek byl premiérem a ČSSD dostala víc než 32% hlasů. Ale ODS ji předstihla a měla 35%. Nakonec začal vládnout Topol a pravice. Není to zase až tak dávno. Tehdy můj nový švagr seděl nad volebními výsledky a radoval se, že ČSSD dovládla. Ale měl obavy z budoucnosti. Stačí prý, aby se sociálníi demokraté obrátili k populismu a mohli by vyhrát. Byla to zbytečná obava. 

Sociální demokraté měli tehdy 32% hlasů. O čtyři roky později sice vyhráli volby, ale o 10% méně. A pak zase méně, pak ještě a teď už je v podstatě stopro, že se nedostanou do sněmovny. 

Ve stejném období vypadli ze sněmovny i Lidovci a ODS spadla na 7%. Ale obě strany se dokázaly vrátit. Sice jsou už jen odleskem své bývalé slávy Václava Klause a Josefa Luxe, ale fungují celkem stabilně, vyprofilovaly se a mají svoji poměrně jistou voličskou podporu. 

Oproti tomu ČSSD přišla o všechno. Padá na dno a přesto se nedokázalo sejít žádné grémium ani jiný stranický orgán a udělat to, co zvládli Lidovci a modří ptáci. Jak trefně vyjádřil někdo v komentářích - vedení ČSSD si všimlo, že je volí ještě hodně lidí a rozhodli si na tom zapracovat. uvedu jen pár příkladů: 

Hamáček prohlásí na plnou hubu, že Istanbuslká úmluva je nezávazná a její podpis je tudíž v pohodě. Pak se ukíáže, že ji nepodepíše Rakousko, USA ani Austrálie a i v Německu se vede poměrně rozsáhlá debata. Není to smůla? Nota bene taková nahrávka na smeč pro Babiše, který si nasbírá politické body na jednom sociálně demokratickém blbovi. 

Zaoráek je nejprve pro vojenskou misi v Afghanistánu a pak je proti. Ale to nevadí, protože popdle situace zase někdy jindy bude pro. Takže veřejnost mu nebude věřit ani jedno. 

Petříček s Pochem nejprve kamarádí a pak zase nekamarádí. Nejprve ho poslouchá, pak zase neposlouchá. A celá tato fraška ja tak moc vidět, že původně hlavní program ČSSD - ministerstvo sociálních věcí - je v podstatě neslyšné. A pokud slyšet je, tak jedině od Babiše. 

Teď odstoupil Zimola z vedení ČSSD a to přímo při tiskovce. Vytahal ještě trochu špíny a jako jeden z nejvyšších řekl, že je ČSSD nereformovatelná. 

Je úplně jedno, čím se to okecává. Ale tvrdit, že za pád ČSSD může Zeman (který jí asi opravdu myslí schody) je asi tak stejné, jako tvrdit, že za zvolení Trumpa může Rusko. 

Nechápu to. Vždyť to byla a stále je velká strana. Mají hodně členů. A přesto všechno nejsou schopni otočit kormidlem a udělat nějaký restart. Že by to bylo stanovami? Že by si pár papalášů nahoře zajistilo nerušenou nevyhoditelnost výhodně uspořádaným systémem vnitrostranického hlasování? 

Můj táta vždycky říkal, že když to jde s nějakou firmou z kopce, tak se málokdy dá zachránit, ale vždycky se dá vytunelovat. 

Mám z toho právě tento pocit. Pár lidí nahoře se už dávno smířilo s myšlenkou, že za chvíli bude po všem. Ale ještě pořád je tu dost lukrativních kontaktů, spousta bratříčkování a dost peněz. Ne pro všechny. Ne pro politiku, ne pro volební boj... ale pokud se o to podělí jen pár lidí, postačí to na zajištěný život ještě dlouho. 

Podobné to mají i církve. Jde to s nimi z kopce. Věřící ubývají a ubývají i peníze. Ale pro pár lidí nahoře bude možné ještě dlouho rozprodávat nemovitosti, sehnat nějaké ty dotace a vůbec zajistit se až do důchodu a jezdit si na konfenrence do zahraničí. Nevím, jestli má ČSSD nějaký interní dokument o řízené likvidaci, ale minimálně ta druhá největší církev v republice ho má. Celkem přesně se tam píše, jak se pár lidí nahoře podělí o prachy a zbytek zatím vesele a vděčně zanikne. Ostatně církev a politika se v poslední době doplňují. 

Opět to nechápu. Církev má stále ještě násobně víc členů než politická strana. A také nejsou schopni dojít k jakékoliv funkční změně. A tak se jen vnitřně smiřují se situací a lakují si realitu na růžovo. Má to tak i ČSSD? 

Abych své dnešní lkaní uzavřel... Čírkve i ČSSD dopadnou stejně. Pár hlavounů se podělí o poslední prachy a pak to jednoho krásného dne prostě skončí. Budoucnost levicové politiky už nebude v rukou sociálních demokratů a budoucnost evangelické víry nebude v rukou ČCE. A ani věřícím ani voličům chybět nebudou. Na ČSSD do přijde v příštích volbách.  Na církev tak o deset let později. .

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Rakousko, USA, Austrálie, Maďarsko, nesjpíš my, pravděpodobně Polsko, možná Chorvatsko ... nejde o Istanbulskou úmluvu, jde o ten globální migrační pakt. U Istanbulské úmluvy to půjde mnohem víc ztuha. Za rodinu se mezi vysokými politiky dneska bije už jen pár bláznů. Těm nejmocnějším je rodina upřímně u prdele, neb sami žádnou nemají. (Ten seznam bezdětných EU hlavounů se dá snadno vygůglit, je celkem dlouhý a leccos vysvětluje.)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Istanbulskou smlouvu Česko podepsalo (zřejmě Sobotkovou prackou) už v roce 2016. Teď jde jen o to, jestli ji ratifikujeme nebo ne.

A není divu, že se ty nejrůznější "nezávazné" pakty a úmluvy pletou, valí se to ze všech stran a je to spolu s řízenou imigrací součást vlastně promyšlené války, kterou vyhlásil nějaký spolek dekadentních šílenců. Neziskovky jsou jejich pravidelná armáda.

Zatím bez slepic

Proč šílenců, Maneco ?
Nezaměňujmež psychopaty za šílence.

Plynové komory pro Židy - a nás Slovany- přece neprojektovali šílenci, nýbrž vysoce inteligentní, spořádaní a ukáznění dědici vyselektovaných evropských hodnot - dědici doutnající pochodně antického Říma!

Zatím bez slepic

Šílenství - potažmo duševní choroba neznamená nízkou inteligenci, historie zná plno duševně nemocných s inteligencí v pásmu geniality.

Zatím bez slepic

Brtníku,
nechme to teď koňovi, nebudu dělat chytrýho a trolit tady školením z psychiatrie, neurologie a dalších -ií.
To, co píšete o nadprůměrně inteligentních duševně chorých, je pochopitelě pravda a jsem ten poslední, kdo by to zpochybnil.

Výše inteligence, míra duševního zdraví a míra (z velké části vrozeného) funkčního uspořádání mozku, které se poněkud nešťastně z (historické) setrvčnosti říká "psychopatie", jsou TŘI NA SOBĚ NEZÁVISLÉ faktory.

Mohou se vyskytovat ve všech vzájemných kombinacích.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Podepisovač se u nás na vše vždy najde, znáte ho, já ne, a vidíte, podepsal za ČR!
http://www.rovnesance.cz/ceska-republika-podepsala-istanbulskou-umluvu/

No a nyní nás čekají jen tance s ratifikací parlamentem. A proto se možná tak nahlas řve, co se nepodepíše, aby se zase bez kraválu podařilo dotlačit ratifikaci tohoto. I kampaň Mee Too už dává větší smysl!
Nemohu se zbavit nepříjemného pocitu z toho, jak dopadl FICO, když v únoru veřejně vyřkl, že teda dokud bude on premiérem, Istanbul v SK jak je neprojde...
A AB premiérem být chce, tak uvidíme, být novinářem či jeho partnerkou jsem do ratifikace fakt celá nesvá, protože mafie prý z SK měla a má pracky až sem.......Jsem asi už fakt cynik, ale kdo ví!

Zatím bez slepic

Cynismus je umění vidět věci takové, jaké jsou, a ne takové, jaké by být měly. (Oscar Wilde)

Zatím bez slepic

Těch, o kterých se moc nemluvi, je celá řada. E. Ruffer se stal 1.2.2016 velvyslancem při Radě Evropy po Tomášovi Bočkovi. Toho vybral předseda RE na Zvláštního představitele generálního tajemnika RE pro migraci a uprchlíky, má dohlížet na dodržování jejich lidských práv. T.Boček po studiu práv nastoupil na MZV (2000) a hned od začátku pracoval kolem vstupu ČR do EU. Jeho životní partnerkou je Dita Charanzová (europoslankyně za ANO). Ta má dipolomacii v genech (otec diplomat už před 1989), takže hned po škole nastoupila na ministerstvo a jako 27letá pracovala na koordinaci ministerstvech během vstupu ČR do EU, pak také jako diplomatka během českého předsednictví. Byla zařazena serverem Politico do dvacítky nejvlivnějších žen eupolitiky. Babiš si umí vybrat lidi.
Istanbul. úmluvu odmítal podepsat i P. Nečas, ale to jsou jistě jen náhody. Přání a tlak neziskovek na ratifikaci úmluvu je mimořádný, takže jim jde o hodně. Budu hodně překvapena, když jí nebudou ratifikovat. KDÚ se teď cuká, ale s podpisem souhlasila (byla ve vládě).
Na rozkladu ČSSD má hodně velkou zásluhu i parta kolem neziskovek, např. jejich zástupkyně ve školství Valachová.

Zatím bez slepic

Dita Charanzová a Věra Jourová jsou oficiálními poradkyněmi A. Babiše pro činnost Evropského parlamentu. Sice mu radí samé proevropsky korektní kroky, ale odrazují voliče.

Zatím bez slepic

Ale třeba je tam má AB na to, aby věděl, co nemá dělat ;) (jen pokus o vtip)

Zatím bez slepic

Na to, co nemá dělat, měl přeci Pavla Teličku, ne? Mohl vidět důsledky jeho vyjednávání o vstupu ČR do EU.

Zatím bez slepic

Ale přece jenom velvyslancem při Radě Evropy podepsáno za ČR?!

Já vím ratifikace náleží zatím stále ještě parlamentu ČR, i když i to umí EU už obejít. příklad pro ty co netuší jak je zde:
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Migranty-proste-prijmete-…

Ale i tak podpis za ČR, ne za nějakou neziskovku, ale za ČR, nějakého jen byť velvyslance, k tomu ho musela vláda snad zmocnit, nebo jsem již tak daleko, že si kde kdo může podepsat za ČR kdejaký mezinárodně nezávazně-závazný dokument, a už to ani ministr být nemusí, viz hra o lithium?
Hrají s náma betla, že "věrchuška" z EU a naši západní "spojenci" je myslícímu jasné, ale že vlastní je fakt netolerovatelné.
Ti co mají děcka ve vládě a v parlamentu či senátu, to se fakt nebojí, nebo jsou tak dutí, že se domnívají, že budou mít šanci zrovna oni utéct s potomstvem někam do bezpečí a to i s majetky? O nešťastných bez děcek nemluvě.
Postup KDD může skončit dnem šílených hrůz pro všechny!

Zatím bez slepic

Majko, mám dojem, že za Slovensko to také tak bylo s Marrakéšskou smlouvou. Vláda tam dost dlouho mlžila, než se k tomu přiznala. Koulí to s námi pěkně, zvláště v mezinárodních otázkách a novináři v tom s nimi dost drží, bohužel, basu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

pochopit, že do stran, resp. politiky lezli naši idealističtí pradědové, aby se pokusili změnit běh věcí k lepšímu pro většinu obyvatel, kdežto ti po nich - tedy naši pragmatičtí otcové a my - do ní lezli a lezou, aby změnili na prvním místě oběh peněz ve své peněžence.
Vidláku - na ideje sere pes.
A to tak, že velmi.
A už hodně dlouho.
V minulém režimu platila poučka - je třeba rozlišovat, kdo je komunista a kdo JE U komunistů.
Dnes JSOU všichni U socanů.
O ideje jde snad možná několika málo zvrhlíkům, kteří patří do blázince, a to v tom lepším případě.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Každé uskupení lidí je tmeleno tím, čím bylo založeno.

Církev je založena výhradně na dogmatech, no a věda nastavuje těmto dogmatům zrcadlo. Tento rozpor nakonec musí zákonitě církev zahubit. Nevím zdali vysocí hodnostáři svým dogmatům věří, ale vím, že oddanost církvi upadá. Je stále dostatek věřících, ale jsou již vlažní.

ČSSD má ve své podstatě tři neřešitelné oblasti jež nelze změnit.
1, nemají lídra,
2, nemají jednotící myšlenku,
3, mají dluhy.

Jistě vzpomeneme jak všichni stáli za Slávkem a nikdo si nedovedl představit, že by hledali někoho alespoň trošku s lídrovatostí.
I dnes všichni stojí za Hamáčkem a není náznak, že by mělo dojít na hledání drajvu.

Liberalismus veskrze individuální, zahubil kolektivní pojetí společnosti a tím i politiky. Nikdo není ochoten vzdát se trošičku svých ambicí ve prospěch kolektivu.

Dluhy jsou veskrze nesplatitelné a tudíž asi v podvědomí socanů panuje myšlenka úpadku, tudíž i zániku a tak není ani chuť se vzepnout k nějakým výkonům.

Prostě socani dělají posledních 15 roků vše dobrovolně a s plným nasazením špatně.

Zatím bez slepic

zkratka KDD.
Každý
Den
Dobrý.

Poslední ať aspoň za sebou zhasne.

Zatím bez slepic

Poslední zhasínat nemusí.
Dokradná (podle vzoru dočesná) bude mezi papaláši a jejich podnikatelskými loutkovodiči dobíhat ještě i poté, co bude ČSSD, a.s. odpojen proud pro neplacení faktur.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

V Anglii se do sebe pustili morgoši s pakama. Tedy Romové s Pakistánci. Dvě "vyvolené" menšiny - a teď kterou podporovat v konečném boji dobra se zlem, že jo?
Z čeho mám radost:
1/ Angláni konečně vidí, co to znamená mít doma cigoše.
2/ Když musely zasahovat údajně desítky až stovky polišů, možná se zbytku bílých blbečků začne rozsvěcet, že něco nehrá.
3/ Mulťáci konečně vidí, jak v praxi funguje jejich recept na rozmanitost a nemůžou vřískat, že za to můžou běloši. Řežou se hnědáci s hnědáky.

Z čeho radost nemám:
1/ Old Splandid England je nenávratně v prdeli. Dojela na svou Říši, nad kterou Slunce nezapadalo. Je nabíledni, že tento multimor se bude nezastavitelně šířit do Evropy. Je dán natalitou a nastavením sociálních parametrů, potažmo zbožněním konzumního způsobu života, resp. jeho postavením v žebříčku hodnot nad plozením a výchovou potomstva.
2/ mainstream cudně a pilně mlčel, ostatně jako obvykle, když mu něco nepasuje. Nechť se odebéře do prdele v těsném závěsu za Anglií.

Zatím bez slepic

Někteří (i zde) jsou jaxi velcí (možná i obrovští) apelanti na rodiny, prej že rodina je základ všeho, zaměřit se na budování rodin apod. Třeba ta dvě zmíněná etnika maj enormně silné budování rodin a všelijaké vazby v rodinách. To samý se dá řící o asi většině arabů či o mnoha "muslimech". Rodina, rodina, rodina. Nechápu, na co si všelijací zastánci a požadovači rodiny v případě přivandrovávavších "hnědáků" stěžují, když jakýsi "kámen úhelný" -- tedy rodina -- maj ti "cizí" s mnohými zde očividně společný!
3/ Jděte si i s těma rodinama všickni do SVÝCH prdelí - cynicky a upřímně!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

https://vlkovobloguje.wordpress.com/2018/11/08/dobroserove/#more-954462

Hnědáci normálně fasujou anonymní platební karty z UNHCR. Kdo jim tam posílá prachy, ponechám na fantazii čtenářské obce.

Vidláku, proč se divit takovému detailu, jako je naprostá absence normálních lidí, ochotných dokonce i pracovat, v ČSSD?

Zatím bez slepic

A my ostatní čumíme, ti uvědomělejší z nás zániku naší civilizace radostně přizvukují a svým dílem k němu přispívají.
Ptám se : Kam zmizel prostý, poměrně jednoduchý, úsudek normálních lidí ?

Zatím bez slepic

To si říkám taky. Nerada bych byla ovlivněna při svém uvažování ruskou propagandou, proto bych potřebovala nějaké argumenty od elfů, abych se rozhodla, jestli jsou vrcholní politici Evropy, se všemi svými špičkovými poradci, právníky a odborníky, jen hloupí a neschopní nebo vidí lepší zítřky lépe než my anebo jen někoho poslouchají.

Zatím bez slepic

Proboha, proč jim Arabům a černochům máme pomáhat ?
Kdyby se jim vedlo špatně, nebudou se množit jako kobylky. Pomoc potřebujeme my, co vymíráme !

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
Není to jen ČCE,ale i katolické náboženství.
To jsem předpokládal,že z restitucí,peněžitých náhrad,cirkevní spolky nedostanou ani korunu.
Několik cirkevních hlavounů,má o budoucnost postaráno z peněžitých náhrad a ovečky se musí postarat sami o živobytí.
Jak tvrdili i moji předkové,za vším hledej Žida.Úkol byl splněn,cirkve už nepotřebují.
Podobně budou na tom i strany,když každou vedou Židé,také je nebudou potřebovat.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Udivuje mě, že se i mezi námi levicovými souvidláky, elitou českomoravské selské logiky, neustále opakuje, že ČSSD chybí vůdce.
Vůdce je přece Poche!
(Tedy - ne že by nad sebou už nikoho neměl, tak blbej nejsem.)

Ať žije Poche - kalousek české postlevice!
Pod praporem ČSSD do prdele - a nikam jinam!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Souvidlák... to se mi líbí! :D

Zatím bez slepic

To P mi fakt vypadlo náhodou, tak moc vtipnej zase nejsem.
Nebo zapracovalo podvědomí.
Freude, freude, frojde
dycky na tě dojde

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

ČSSD se cítí být proevropskou stranou, ale zapomněla na fakt, že proevropská témata netáhnou a zařídila to EK v čele s Junckerem a dále Angela Merkelová svými postoji k ekonomickým imigrantům muslimského původu a jejich protěžováním. Voliči ale volí podle domácích témat a na nějaké evropské myšlenky už věří jen posledních pár nadšenců.
EU se definitivně stala žalářem národů a zastává roli SSSR v RVHP. Dopadne úplně stejně.
ČSSD by se dala přirovnat k Francii. Bývalá velmoc, která si své bezvýznamnosti ještě nevšimla. A tak se ČSSD zoufale snaží na zahraničních tématech nahnat politické body, a provádí to se zoufalou nemotorností. Na postoj ČSSD k evropským tématům kálí Bílý Tesák. ČSSD se vydala hledat mýtického městského liberálního voliče. Tak teď je skutečně stranou městských liberálních voličů, protože všichni ostatní jí utekli jinam. Původní voličská skupina ČSSD byla lidmi práce a živnostníků.
Hned po volbách, které za Sobotky ještě vyhrála slibem, že zruší nehorázně přijaté církevní restituce (těžký úder Kalouskovo- Nečasovy vlády), na své sliby zapomněla. Tím už vyslal signál ke všem svým voličům, že mají být ostražití.
Hloupým bojem s Milošem Zemanem, který nemohli vyhrát, si udělali na Hradě nepřítele místo tolerantního sympatizanta. Mohli jej mít, kdyby nebyli neuvěřitelně hloupými a nepustili se do beznadějného boje. Miloš Zeman je možná mstivý stařík, ale ani on by se nemohl příliš kriticky vyjadřovat vůči straně, která by jej vůči veřejnosti otevřeně podporovala.
Příliš složitou byrokracií státu a její podporou ČSSD odradila živnostníky, kteří tehdy ODS zrovna nemuseli kvůli mega zlodějnám a amnestii Václava Klause.
Hloupými návrhy na zdanění příjmů, které se jí zdály příliš vysoké, ČSSD odradila více vydělávající sympatizanty. Stačily jen návrhy, ani k jejich realizaci nemuselo dojít.
Hloupou podporou neomezené moci exekutorů, což tíživě dopadá na voličskou skupinu zaměstnanců, ztratila značnou podporu mezi zaměstnanci.
Pro mladé se stala nepřitažlivou díky rigoróznosti stranických struktur.
Další část voličů odradila kauzou Altner. Jak by také mohla přesvědčovat své voliče, že dluhy se mají platit, když je sama neplatí?
Další postojem k nelegální muslimské imigraci.
Kauza Poche vrazila poslední hřebíky do rakve. Pokud v ČSSD neviděli, že je ten člověk pro funkci ministra zahraničí nevhodný, měli by se svým vedením něco hodně rychle udělat, aby se členům vedení ČSSD rozbřesklo.
Kdo jí nakonec zbyl? Početná skupina sympatizantů mezi státními zaměstnanci, i když ti jsou spíše pro jiné strany. ČSSD ztrácí na všech frontách a lavírování vůči svým tradičním voličům při hledání nových voličů jim původní voliče značně zredukovalo.
Nějaké výmluvy na Babiše a ukradené úspěchy jsou kecy zhrzených boxerů ("Kdybych byl boxoval trochu lépe a ten druhý trochu hůře, tak jsem mohl vyhrát."). Nebo prosazování nejslušnějšího premiéra Bohuslava Sobotky. Mohli se naopak opřít o skutečnost, že zatímco za vlád ODS a TOP09 ekonomika klesala, za vlád ČSSD zaznamenala rozkvět. Stačilo to zdůraznit ve volební kampani na tvrdých číslech HDP. Místo toho se zaobírali evropskými tématy.
Za svůj neúspěch si vedení ČSSD může samo, protože přestali naslouchat názorům svých tradičních voličů a nechali se vést lidmi, kteří je vést nikdy neměli.
Je nějaká šance na změnu? Ano, ještě pořád je:

1. ČSSD musí pořádně změnit své stanovy, aby místo starých vyčpělých konzerv získala nové schopné lidi do vedení. Paroubka ne, nevstoupíš dvakrát do stejné řeky. Takže ať si je najdou mezi starosty.
2. Stará parta Hamáčků, Poche, Sobotků, Zaorálků, Chovanců, atd. musí pryč od vesla. Neosvědčili se a po letech v politice jsou až příliš odtrženi od problémů obyčejných lidí.
3. Vyrovnat kauzu Altner. Jak? To je na nich.
4. Najít své původní voliče, udělat mezi nimi průzkum a politický program přizpůsobit jejich potřebám a názorům.
5. Kašlat na názory z Evropského parlamentu a EU. Orbán je nenáviděn v EK, ale volby v Maďarsku vyhrává drtivě. Evropská témata orientovat výhradně dle dohod v rámci V4.

Pokud je ČSSD schopna radikální změny, může se zachránit. Ale protože její čelní lidé až příliš obhajují svá koryta, ČSSD čeká spíše zánik a její témata a voliče přebere jiná strana.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Gerd.
Výborně popsaná ČSSD.
Podle mne stačilo napsat,více asociálnější,než TOP.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Děkuji

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ještě přidám hřebíček jménem INKLUZE (zaražený opět v honbě za městským liberálem). Někteří se budou točit na "kauze Lithium", že byla podpásová atp., ale jsem přesvědčený, že ta byla už druhořadá.

Zatím bez slepic

K prosazení inkluze hodně manželé Klára Laurenčíková, Šimáčková a Martin Šimáček. Tohle znáte? https://vlkovobloguje.wordpress.com/2016/06/16/moje-chandra-iii/
Opravdu pracovitý pár. Laurenčíková v květnu 2007 obhájila diplomku a od září nastoupila na MPSV (ministr Nečas), kde se ihned stala vedoucí oddělení sociálně právní ochrany dětí na odboru rodinné politiky. Za rok je jmenována náměstkyní ministra školství Lišky ze Zelených. Za ty se také pokusila kandidovat v Praze, to nevyšlo. U Valachové byla poradkyní pro inkluzi . Figuruje v mnoha neziskovkách, člen správní rady atd.
Na inkluzi se šlo propracovaně. Už v 1996 byla založena NO Nová škola, o.ps. (vzdělávání menšin, cizinců, sociálně znevýhodněných dětí a mládeže), kde je Laurenčíková ve správní radě (byl tam i Gabal). Z druhé strany se tlačilo na diskriminaci vzdělávání romských dětí, integrace Romů, podpora transformace atd ( NO se Šabatovou). Manžel M. Šimáček nejprve pracoval v této oblasti v Člověku v tísni, pak byl jmenován jako ředitel Agentury pro sociální začleňování. Po svém odvolání si založil vlastní NO Institut pro sociální inkluzi. Laurenčíková dnes oficiálně vystupuje za svou NO ČSOSIV (Česká odborná spol. pro inkluzivní vzdělávání). Spolu s Valachovou protlačily komunitní školy (ty ještě před Valachovou), dětské skupiny, lesní školky, teď tlačí na soukromé jesle (nevím oficiál. název). V rychlosti jsem teď prolétla net a už jsem objevila tři obecně prospěšné společnosti v režii manželů Šimáčkových, Asociace lesních školek, komunitní škola v Praze Růst spolu a komunitní centrum v Berouně.
7.11. na veřejné slyšení ve Sněmovně při předávání petic k Istanb.ú. tam Laurenčíková jako její obhájce
mluvila zaVýbor pro práva dětí. A večer v Událostech, komentářích ji obhajoval Šimáček (možná je to náhoda, ale tam, kde manželé mají víkendové bydlení, si koupili domek na víkend i Záruba s Fridrichovou). Naše školství ovládá skupina Otevřené společnosti.

Zatím bez slepic

Ty jejich o.p.s samozřejmě dostávají granty, dotace, fondy...

Zatím bez slepic

Když se nechal slyšet u hovorech , že Istan.ú. není škodlivá, ratifikace nám prý nijak neublíží, nu a je to.
No jistě, ono nebude vidět důsledky těchto "právně nezávazných" deklarací a úmluv okamžitě.
Prostě Overtonovo okno dokořán, pár podpisů a ratifikací, a už to může fičet....i s těmi dotacemi, granty, fondy, podporou i státní na všemožné ty organizace starostlivé a horující.

Zatím bez slepic

Majko, v tom případě ji přijmeme. Cvičně jsem si ted odhadla nutných 120 hlasů poslanců pro a ty se podle mne najdou, senátoři taky pro a je to. U nás asi nikdo nemá takovou sílu, aby proti sórošovkám vystartoval.

Zatím bez slepic

Ano, nad touto sérií článků se mi hodně otevřely oči. Ke cti Laurenčíkové snad jen tolik, že ona alespoň vystupuje otevřeně. Marta Miklušáková z předchozích dílů (spřízněná s klanem Uhlů) je ovšem rafinovanější, neb skrytější kvítko...

Zatím bez slepic

Stando.e,
máte pravdu, téma inkluze je důležitější než lithium. Ale myslím si, že většina lidí se ani jedním tématem nezabývá, protože je v podstatě nezajímá. Obě jsou zajímavá pro jiné strany. Kauzu lithium si ČSSD prohrála sama a prokázala na ní svoji neschopnost. Přitom jim stačilo tak málo. Stačilo jen říct, že zadali právní rozbor celé kauzy nějakému svému právnímu oddělení a že výsledky budou za měsíc. Do té doby nebudou přijímat žádné kroky. Ani tohle předsednictvo ČSSD neumí, opravdu nemají žádnou schopnost vyvést ČSSD z úpadku.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Hloupým bojem s Milošem Zemanem, který nemohli vyhrát"

Ale mohli ho vyhrát, kdyby, a kdyby jsou jen a jen chyby, nepodrazili Zemana v první jeho presidentské volbě. Toto je okamžik jenž se ukazuje z pohledu dneška jako fatální nepochopení politické reality. Nechtěli aby je mentoroval jejich odpadlík a tak si udělali nepřítele na kterého, při své početní převaze, nestačili. Nakonec se ukazuje, že počet nenahradil Zemanovu zarputilost a jistě i potupu.

Zatím bez slepic

U Zemana to nebude jen zarputilost, Zeman i při výhradách, co je k jeho osobě možné mít, také politický mozek. S tím se houf ratlíků, kterým radí Pehe nemůže porovnávat.

Zatím bez slepic

Když Bohuslav Sobotka a spol. úplně zapomněli, že to byl Miloš Zeman, kdo jim pomáhal nahoru, takže dobře zná jejich neschopnost. A tu také využil, nahráli mu sami na smeč.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ono je vůbec otázka, zda zánik sociální demokracie a tradičních církví není prostě výsledek přirozeného vývoje, protože ani jedno, ani druhé už lidem nepomůže.
Je i napováženou, nakolik i snaha trvat na Vidlákovských starých osvědčených principech typu velká rodina, soběstačné domácí hospodářství, je do budoucna relevantní strategie. Již možná za 10-20 let nás čeká budoucnost, kdy budou na pochodu za záchranu vlastního života miliardy lidí, protože jejich části planety se díky klimatickým změnám stanou neobyvatelné, budou velmi vysoké majetkové daně (tedy nebude možné držet pozemky pro soukromé hospodaření), voda možná dražší než benzín a používání spodní vody i z vlastní studny k zalévání zahrádek zakázáno pod likvidačně vysokými pokutami. To je takový apokalyptický ekologický scénář, kdy v takovém světě už nebude možné žít podle receptů našich dědů.
Zajímavý je i pohled, který nabízí Švihlíková ve své knize Kapitalismus, socialismus a budoucnost. Nástin budoucnosti je zhruba takový, že to, co považujeme za poruchu současného systému, tedy prorůstání podnikatelských špiček do politiky, není porucha ale důsledek přirozeného vývoje a stane dominantním rysem nového post-kapitalistického systému, který se oklikou vrátí k něčemu podobnému reálnému socialismu. Technologie budou tak pokročilé a trh tak nasycený levným zbožím, že nikdo jiný než ti největší z největších nebudou moci na trhu nic prodat, tedy drobné podnikání padne. Navíc systém všepokrývajících předpisů, dozoru, dotací a daňových výjimek, bude tak svírající, že v systému přežijí jen ty největší ryby. Koncentrace kapitálu dosáhne maxima, takže na každý obor bude vlastně jen jedna firma, na IT nějaký Microsoft-Google, na potraviny nějaký Agrofert-Unilever atd. a tyto budou tak regulované a tak prorostlé se státní mocí, že vlastně to budou státní podniky formálně vlastněné soukromě. Soukromý zisk nebude možné vytvořit aniž by to bylo za státní dotace a se státem vytvořenými podmínkami na globálně rozděleném „trhu“, který zajistí odkup té produkce. K čemu bude soukromé vlastnictví, když s ním nebude možno dle vůle vlastníka nakládat? Navíc vše bude tak monitorované přes mobily a smart cities a podobné projekty, že soukromí prakticky nebude existovat. A pak jsou ty dva scénáře, kdy buď se podaří udržet přerozdělování a bude z toho přirozenou cestou vzniklý socialismus (zvaný tuším korporativismus) nebo se demokracie vytratí, přerozdělování nebude a nastane Plutokracie a tak tuhá totalita, že Hitler se Stalinem proti tomu budou břídilové. Skromné přežití té naprosté většiny zbytečných lidí v sociálním bydlení za nepodmíněný příjem formou potravinového přídělu bude zřejmě možné, víc ne.
Otázkou tedy je, která strana na takovouto výzvu budoucnosti dokáže reagovat. A mě k sociální demokracii pasují tak nějak dělníci v hnědých kabátech s rádiovkama na hlavě demonstrující někde před bránou Kolbenky a takovou stranu budoucnost potřebovat nebude.

Zatím bez slepic

Kadlasi,
vytkl bych Vám tři věci:
Nezřízený optimismus, s nímž předpokládáte, že těch pár budoucích zbylých globálních vládců připustí fyzické přežití těch, které nebudou potřebovat ani k exploataci zbylých přírodních zdrojů,
ani k pro obsluhu výrobu a zdokonalování strojů pro výrobu všeho možného( a zvláště nemožného),
ani jako spotřební materiál pro zábavné vzájemné vyvražďovačky v zastoupení,
ani pro vlastní obsluhu či ukájení potřeb a choutek všeho druhu.

Globální mocenský systém je v současnosti nastaven tak, že výrazný úspěch může mít jen a pouze psychopat - nikdo jiný v konkurenci ostatních mocných a naprosto bezohledných psychopatů nemá šanci.

Druhý mylný předpoklad spatřuji v tom, že mlčky předpokládáte lineární vývoj dosavadního stavu.
Nu a třetí chybičku bych viděl v tom, že přeceňujete podíl přirozeného vývoje a podceňujete podíl řízeného vymordování tradičních stran (nejen socdem).
****
Až na tyto tři drobné chybičky je ale Váš komentář bohužel dobrý a podnětný.

Zatím bez slepic

Kadlasi,
ale Romové nám dnes ukazují, že i v takovém systému se dá žít. Takže je jedna strana, kterou budoucnost vynese nahoru ROI.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

U Bavora se po dlouhé odmlce vyjádřil Lex k dotazu co říká na to,že se prodaly nějaké pozemky s budovami pod vrchem Pindula v Beskydech nějakému arabskému developerovi.Myslím,že to má vztah k dnešnímu tématu a pro si dovoluji to sem překopírovat:
A víte co?

Je mi to totálně u prdele.

Jsem starý a svůj život jsem prožil v nejlepších letech letopočtu, jaká mě mohla potkat. Narodil jsem se po válce za Beneše, pak přišel Vítězný únor (podle soudobých prznitelů dějin „komunistický puč“ – hovno – ústavní převzetí moci v zemi a socialistická revoluce, teprve to, co nastalo potom, tj. nedodržení podmínek znárodňovacích dekretů /zákonů/ a persekuce odpůrců nového politického systému a jeho realizace se stovkami mrtvých a desetitisíci internovaných – /kolik lidských obětí si vyžádaly buržoasní revoluce?! – a nikdo z těch prznitelů ani nehlesne/, tam to skřípalo.

Po roce 1956 přišlo uvolnění režimu a nástup skutečného socialismu. V roce 1960 jsem nastoupil na průmyslovku. Po vstupu do třídy jsme měli na lavicích narovnáno všechno, co budeme při studiu potřebovat. Učebnice, sešity, sety rýsovadel, logaritmická pravítka /to pravítko mám dosud schované, dnešní generace nemůže tušit „wo co go“/, pravítka a trojúhelníky, tužky, pera, všechno, na co jsme si jen mohli vzpomenout.

Všechno zadarmo. Po celé čtyři roky průmyslovky.

Pak šedesátá pokračovala tím obrovským rozmachem společenské aktivity, ve všech směrech, především v kultuře a umění, ve vědě, v průmyslu a zemědělství, ale i v občanských svobodách.

Kdo nezažil, netuší. Nebýt těch šedesátých – ale vlastně třeba filmové a vůbec dramatické tvorby i potom, ČT žumpa by neměla co vysílat.

Pravda, zvrtlo se to.
Na západ od nás už byli připraveni. Brežněv (ale především Gomulka a Honecker) to zatrhli. Protože by přišlo něco ještě zrůdnějšího, než byly „kandelábry“ v Maďarsku 1956.

Pak dvacet let mírného pokroku v mezích zákona. Posledních pět let nedokázali českoslovenští bolševici využít k rozvoji společnosti, naopak, zamrzli ve svých komnatách a dogmatech.

Takže převrat 1989 byl nevyhnutelný.
Nastala restaurace kapitalismu a rozkradení toho, co bolševici nahrnuli na hromadu pro všechen lid, do všelidového vlastnictví.
A také rozpad společného státu.
V téhle zemi už českému, moravskému a slezskému lidu nepatří nic.
A Beneš měl pravdu, když mluvil o příchodu „očišťovačů“, co budou kázat nevinnost viníků a vinu nevinných. A budou vítání s otevřenou náručí.

Kam přichází ten Arab?
Do prostoru mravního úpadku a konzumu.
Tak mu třeba.
Nikdy jsme si nedokázali představit, že naši zemi budou okupovat cizí civilizační okruhy.
Co proti tomu byla ozbrojená moc SSSR?
Muška jenom zlatá, nebo spíš pavouček zalezlý ve své skrýši, který dokázal zatočit s tím obtížným hmyzem, který se okolo něho rojil.
Tihle noví kolonizátoři přicházejí tiše, ne na tancích a BVP. Přicházejí na svých bankovních kontech. O to jsou nebezpečnější.
Za souhlasu a málem potlesku našich podvraťáků.
Nebo to nejsou „podvraťáci“?
Je to „nová generace“?

Jsem rád, že jsem starý a že se mě to už nebude týkat.
Ta „nová generace“ ať si do dna vypije lektvary, co si vaří.
Že jsou to jedy?
My to víme.
Oni je o to radostněji vaří.

Bavore, machometáni pod Pindulou jsou mi u prdele.
Já jsem je tam nezval.
Před převratem by neměli šanci.
Kdo chce kam, pomozme mu tam.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Arture,
nebuďte na tu "novou generaci" tak vošklivej.

Ctím Vaše šediny i nasranost (jsem o cca o pět let mladší než Vy, tedy relativní cucák).
Na Váš rozbor situace se blbě reaguje, protože máte bohužel v mnohém pravdu, jakkoli to přiznávám jen se skřípěním zubů.

Za největší nedostatek předlistopadového vedení byla považována gerontokracie.
Když se ale dneska bavím s pětadvacetiletými kluky, mám dojem, že jim tak sto šedesát, jejich názory a schopnost diskutovat je natolik poznamenána podivnou předčasnou stařeckou senilitou. Asi jim něco míchají do energetických drinků či čo.

Naše Vidlákovy kydy se stávají cimrmanovským thinktankem. Jára da Cimrman, největší rakouskouherský Čech proslul nalézáním řešení průzkumem a postupným vylučováním slepých cest.

Přestože sám nevynikám přehnaným optimismem, domnívám se, že není zcela vyloučeno, že se ke spásného řešení. dobabráme.
Jediný problém spatřuji v tom, že v té době budeme potřebovat nejméně jednu náhradní zeměkouli.

Zatím bez slepic