Koblihové, rudá a hnědá prasata

Autor

Představte si, že je rok 2013. Je před volbami. Babiš ohlásil kandidaturu. Vy mu hlas nedáte. Skoro nic o něm nevíte. Oblepil republiku bilbórdy, hláasí se k němu kdejaký umělec, samozřejmě hlavně za peníze. V této chvíli je taková další Strana zelených, Věci veřejné, nebo jiná podobná strana. Také už se nemůže dívat na ten bordel a tak slibuje změnu. 

Vy to hodíte normálně sociální demokracii. Sobotka sice také není žádné termo, ale po Nečasově vládě se skoro každý jeví jako gigant. Pravice volby prohraje. Do sněmovny se znovu dostane strana, která jde s každým -  KDU-ČSL. Babiš po své drahé a vymakané kampani slušně uspěje a vyhraje ČSSD. Její výsledek je sice slabý, ale pořád největší. ODS se taktak dostane do sněmovny. 

Pak začne normální stav. Sobotka má svůj Lánský puč, Babiš je ministrem financí a všechno normálně jede. Najednou máme skoro vyrovnaný rozpočet, vláda postupně prosazuje celou řadu opatření a pomaloučku polehoučku, ani není poznat kdy, začnete mít pocit, že ten Babiš ví, co dělá. Pak si toho všimne i Sobotka a rozjede dlouhou nekonečnou a hodně přiblblou akci zkusit Babiše trochu přidusit, protože on by mohl ty příští volby vyhrát že? A tak dojde na Čapí hnízdo, vyšetřování všeho možného, vyhazování z vlády, pokusy o odvolání, ale všechno je marné. Veřejnost v tom nevidí pevný charakter, ale prohnanost. A volby se blíží. 

Do toho už nám Hřebejk a jiní hlásí, že kdo podporuje Zemana je rudé a hnědé prase a leckdo vám to dává najevo i ohledně voleb parlamentních. Kdo sympatizuje s Babišem, ten nepatří mezi slušné lidi. Co na tom, že vám jde třeba jen o ten výběr daní. Nebo vám prostě vyhovuje, že se tam ve sněmovně pohnul puch a leckdo se odkopal.  Nebo jste prostě rádi, že stouply přídavky na děti (třeba já), důchody a přitom rozpočet je pořád vyrovnaný. Sice vám říkají, že je to na úkor investic, ale ruku na srdce, ti předtím sice rádoby investovali, ale vy jste z toho nikdy nic neviděli a ani neuvidíte.  

A pokud tohle velmi opatrně nadnesete někde v diskusi, okamžitě se do vás pustí, že jste zrádce, komunista, fašista, prase, debil, nemyslící blbeček. A nedej bože někde řeknete, že Zeman nejspíš vyhraje volby znovu a že mu nejspíš dáte hlas. To už jste pomatenec, zoufalec a socka, která nemyslí a když se to vezme kolem a kolem, už nejste člověk. Někteří kamarádi vám oznámí, že se s vámi nebudou stýkat pro vaše pomatené postoje. 

Zkrátka jste rudé a hnědé prase. Ne proto, že byste byli v Babišově fanklubu, ale jen proto, že ho neodsuzujete a nedšíte na něj síru. Ne proto, že milujete Zemana až za hrob, ale opatrně naznačujete, že Drahoš možná nebude to pravé ořechové.  Jste rudé a hnědé prase, protože nechápete padesát pohlaví, chcete jadernou energii, myslíte si, že kůrovcové dřevo se má kácet, nestojíte o průvody hrdosti plné lascivních obrázků, jste rozpačití z polyamorie, jste proti americkým válkám a myslíte si, že USÁK je v podstatě jen lépe oblečený RUSÁK. A ještě máte tu drzost se ptát, co bude, až toho Babiše sesadí a jestli to náhodou není poněkud proti demokracii. Univerzální odpověď - jste rudé a hnědé prase. 

Nejste Babišovec, ale mysíte si, že v současné chvíli je on to nejmenší zlo. Nejste Zemanovec, ale máte pocit, že oproti Drahošovi je to přece jen trochu lepší varianta. Pamatujete si, že dokud vládl Kalousek, tak se při demonstracích říkalo, že vláda nepodlehne řevu lůzy. Nejste žádný rasista, ale prostě tu nechcete mít půlku Afriky a myslíte si, že problém uprchlíků ze Sýrie mají řešit především ti, kteří ji rozbombardovali. Jste rudé a hnědé prase.  Řekli vám to vaši umělci a další kulturní i politické elity. 

Máte jinou šanci než jít a tomu Babišovi to hodit? Co s vámi udělají, když vyhrají ti druzí? Jak budou zacházet s rudými a hnědými prasaty? Nejspíš hned řeknou, že jste moc rozežraní a je třeba vám utáhnout opasek. Řeknou, že na lůzu a socky netřeba brát ohled a jako gesto solidarity začnou růst kontejnerové vesničky pro migranty u nás.  Rudá a hnědá prasata potřebují dohled, jejich psaní na internetu je fejk ňůs a vůbec je třeba přidat pravomoci ministerstvu pravdy. Babiše je třeba rozkulačit i kdyby to mělo stát třicet tisíc nezaměstnaných.  Zkrátka se s vámi bude zacházet zase tak, jak to bylo za Nečase a Kalouska. A nebudete mít ani ty přídavky. A že by někdo urychlil opravu dálnice? Zlatý oči. Ale bude možné všechno svádět na Babiše příštích deset let. 

Hřebejk a spol, to jsou nelepší babišovi propagandisté. Svými velmi temnými výroky o lůze a prasatech zajišťují Babišovi hlasy těch nerozhodnutých, kteří díky kavárně nemají jinou šanci. Pokud to Babišovi nehodí, tak dopadnou ještě mnohem hůř.  

Mimochodem - to platí i pro Vlka. Nikomu by nevadilo, že nemá rád Babiše a Zemana, protože jeho analýzy bývají brilantní.  Stejně tak se snese zde na Kydech, že o Okamuru označuju za tlučhubu. Ale když Vlk řekne, že voliči jsou Pepové Koblihové, tak si normální člověk řekne, že autor to s ním nemyslí dobře. Proč? Protože jím  pohrdá. Vlk svým označením voličů udělal pro Zemana i Babiše víc než by se mu líbilo. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

od samého počátku. Jednou jsem to hodil i Sládkovi, bo už nikdo jiný nebyl. Ve 2013 machovi, taky do hajzlu. Ale burešovi nikdy, bo ho znám přes kamaráda, který mu dodával technologii do kostelce a bureš mu potom dlužil 8M, nakonec to usmlouval mimosoudně na 4M. Gauner s kohortou právníků. Je mi jedno, kdo vládne, práce pro mě leží na zemi a nikdo nechce dělat, zejména mít odpovědnost za funkčnost díla. Dělám na ičo od 90 a jsem pravičák, který nemá rád umělého drahoše, zloděje, převlíkače, gaunery, vlezdoprdelky, darmošlapy, vyžírky a nefachčenky. Zbyl mi proto v politice jen Tomio, který je příliš ukecaný. Zeman má správný názor na saracény, jinak dělá mnohdy ostudu (nemyslím zdravotním nebo jiným stavem - každý jsme nějaký). A všeho moc škodí. Ratlíků proti zemanovi, keců v TV neproduktivních lidí, kteří nejdou s kůží na trh nebo nežijí za svoje. V tom jsem prase, protože tyto své poznatky a názory pochrochtám i na národním výboru.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Starej dobrej Ládik!!!.
Také jste si za celou dobu nezměnil nick.
Také to tak vnímám,když kritika Babiše jde od neschopů,že to Babišovi pomáhá.
To je další problém,tito lidí jsou v ČT,rozhlase,dokonce si na to zřídily oddělení pravdy a lásky.
Tvrdím pořád,jede se podle USA vzoru a poradců,dokud se to nezmění v USA,tak se to tady nezmění vůbec.
Soukup chce jen využít nabízené šanci.
Babiš,co udělal,zatočil z malými podnikateli a velké korporace,banky se smějí.

Průměrný počet slepic: 1.5 (2 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

rovnou deset slepic.
Zabitých, oškubaných, vykuchaných, opečených do zlatova.
Jen se přežrat.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Pane Laco G.
V tomhle se asi neshodneme nikdy.
Podle jednoho údaje si nevyzvedlo podnikání v rámci EET asi 100 tisíc podnikatelů.
Kolik bylo zavřeno vesnických hospod,krámků,živností,od švadlen,kadeřnic,zedníků apd.statistický údaj neznám.
Babiš avizoval přínos pro státní rozpočet snad 20 mld. na DPH,poslední údaj byl snad 4 mld.
Kolik narostl počet úředníků k vůli EET se také neuvádí.
Pak mne od Vás překvapilo,když se psalo o danění svateb.
Když si dám v hospodě pivo a panáka,tak to hospodský účtuje z DPH.
Myslíte,že svatebčanům to účtuje jinak?Neúčtuje.
Proč by potom měl ještě z částky,třeba 20 tisíc,účtovat znova DPH.
Podobně je to i u jídla.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

No neshodneme.
1.
Každá i menší firma účtuje pomocí profesionálního účetního systému a to už dávno před zavedením EET a KH. Firmy vyrábějící tento software jen udělaly upgrade a dnes firmy vyhotovují obě agendy klikem krysy v řádu sekund. Takže nic navíc.
2.
To, že ti co nejvíc kradli zavřeli krám není nic nového. Na druhé straně jste neuvedl, kolik živností vzniklo, je to asi fity:fifty. Protože ti co kradli už nemohli pokračovat pod EET, čísla by strašně řvala. Tak nyní jedou jako nové firmy.
3.
Pokud jde o ty svatby. Běžně se to dělá tak, že se hospodskému platí ofigo tak poloviny, pokud ne celé na ruku. Svatebčané jsou zákazníci jako každí jiní, jenže je to taková malá mafie, nikdo do toho nevidí, kromě hospodského a objednatele svatby a ti ostatní jsou "jedna mafiánská rodina", takže mlčí.
To v takové SRN to mají poplatníci mnohem horší, oni jsou tedy disciplinovanější, pokud jde o placení daní, ale stejně, pokud si na ně berňák zasedne, tak je schopen legálně za nimi měsíce každý den chodit a zapisovat útraty.
Prostě, kdo tvrdí, že Babiš kazí malým kšefty nemluví pravdu.

Zatím bez slepic

In reply to by Laco G. Mlynář (neověřeno)

Trvalý odkaz

od 1997 kontinuálně, podávám KH a EET mě zatím nepostihlo. Až mi bureš přikáže koupit registrační pokladnu, asi ji budu muset koupit, aby na mě nezakleknul. A pak ji strčím do skříně a tam bude pro případ kontroly. Já vystavuju faktury dívám se na účet, co mi tam přišlo nebo nepřišlo. Kešáky od lidí prakticky nejsou 2-3 roky, banda dostává taky výplaty na účet a z toho mi platí za moji práci. Tak si koupím třeba atrapu pokladny, to ještě nevím. Jisté je, že bureš oživil výměnný obchod. Klidně si domluvím za svoji práci protislužbu a jede se bez peněz, ke spokojenosti obou stran. A neživím tímto darmošlapy. Nejde to vždycky, ale 15-20% objemu to udělá. A dále bureš posílil šedou ekonomiku, teď určitě, pokud vrátí paušály na příjem do 2M. Takový paušalista nesbírá doklady, které jsou nákladovou položkou. No a ten druhý je potom nemá v příjmu a jede se..

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Místo nucené registrační pokladny na EET by měl existovat nějaký software, který ji nahradí. Jeden z mnoha sw https://www.kastnersw.cz/enter/?gclid=EAIaIQobChMIpJ7kp5_83wIVAcKyCh0I-…
Je jich víc.

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pokud Vás EET ani KH nepostihlo, jste jeden z nejmenších mravenečků v české ekonomice a Váš příběh nic nepopírá ani nedosvědčuje v tezi Babiš udělal problémy malým a středním firmám. Gratuluji Vám k vynálezu zápočtu služeb a zboží, ten se používal už za socíku.

Zatím bez slepic

gauče a zajděte za nějakým starším účetním. Ten vám rád napíše seznam, o kolik 3,14 -vin obohatil Andy jeho profesní život.

Jen tak na okraj - docela nasraný jsem naběhl svého času na účetního, jak to, že si zas dovolil zdražit. Účetní si mne hezky usadil do křesílka, udělal mi kafe a pak mi hezky předvedl, co všechno se změnilo od dob, kdy jsem dělal výplaty pro své zaměstnance ještě sám.
Když jsem viděl, o kolik se zvedl objem práce a jaké flastry finančáky bez mrknutí oka rozdávají (např. jeden den zpoždění s kontrolním hlášením = 10 000 Kč), ani jsem to kafe nedopil a bez pozdravu jsem zahnul kramle.

Zatím bez slepic

To, že z vás váš účetní udělal pitomce a vy tomu lehce podlehl, je vaše neschopnost vypořádat se s informacemi.
Možná tomu nebudete věřit, ale mzdová agenda se od "revoluce" téměř nezměnila. Několikrát se změnily sazby z nichž se odvozují odvody, což asi za změnu považovat by bylo zcestné.
Co by se za nepodstatnou změnu dalo považovat jsou jen dva okamžiky:
-superhrubá mzda, což jsou jen jinak poskládaná čísla běžně známá,
-bonusy na děti, jež se vskutku trošku jinak "započítávají" a vyúčtovávají.
Neberu za změnu nařízení GDPR což je všeobecný nesmysl a vskutku opruz. Vzhledem k tomu, že úřad nad kontrolou GDPR má asi osm lidí, na důsledky sere pes.
Chce to být méně akční zde a vice pracovitý ve vzdělávání se.

Zatím bez slepic

účetní za mě dělá jenom mzdy. Takže se uklidněte.
Kontrolní hlášení není taková prdel, jak si myslíte, zejména, když děláte se zahraničím.

Zatím bez slepic

Účetního dělám více méně stále s přestávkami od roku 1989, kdy jsem si založil malou firmu na vývoj software. Teď už stále méně, nebaví mne pracovat. Byl jsem asi první, kdo navštívil metodický odbor MF a kancelář nebožtíka Havla (ministerského úředníka) v roce 1991 s dotazem na některé právě zaváděné věci (DPH, nová účtová osnova, účtování o daňově uznatelných nákladech, účetní závěrky podle západních standardů, atd.)
Nesmíte skákat na špek kdejakému alchymistovi, co se z Vás snaží dostat víc peněz. Matlala patlala, pamatujete Wericha, aliaz Rudolfa II., tak přesně o to šlo s Vaším účetním. Pamatuji ještě ruční účtování s pomocí mechanické sčítačky. Dneska je to s pomocí dobrého software hračka.

Zatím bez slepic

1. zkuste zaměstnat člověka s exekucí (většinou jich má několik) a řekněte to Vašemu účtaři. Nebudete stačit počítat schody jak Vás požene. Šílená práce navíc.
2. kontrolní hlášení se opravdu odešle kliknutím myši, ale ta data musí do počítače někdo vložit a správně vložit(vystavené faktury tam jsou, ale přijaté daňové doklady od plátců DPH
nad 10tis. vkládá účetní ručně. Stačí malý překlep a je průser.). Většina účetních to několikrát před oním kliknutím myši ještě kontroluje otrocky.
A účetní se modlí, aby to protistrana udělala také dobře. Jinak Vás počítač vyhodí ke kontrole - doplnění do pěti dnů - jinak flastr.Stačí chyba protistrany ne Vaše.
Většina chyb je se zaúčtováním zálohových plateb v kontrolním hlášení. (dříve se mohlo účetně počkat)
3. hlášení o odpadech ISPOP - horor. Flastr bez pardonu za nepodání.
Hovořím za malou stavební firmu - 10 zaměstnanců.

Zatím bez slepic

Luboši, je to jako by řidič, když se má otočit přirozeně že s autem , tak by se nejdříve pokřižoval, dal několik zdrávasů a pak se s napětím a očekáváním otočil, a po otočcě dal na modlení, že to dopadlo dobře.

Exekuce a insolvence je opruz, ale s dobrým SW to dáte bez problémů. A když není SW je datová stránka komory: https://www.ekcr.cz/?p=kalkulacka_1

To, že je účetní pitomec a není schopen pochopit co má jaké dopady u KH a nedovede to vyhodnotit je jeho neschopnost. Tím nechci říct, že se nezvýšila hranice pro postih. A probůh nestrašte lidi se zálohami, je to doklad daňový jako každý jiný.

Opět tím nechci říct, že je všechno dobře, ale stěžovat si na vývoj, jenž jde proti mně a ronit slzy, mi přijde dosti dětinské a takové no nepodnikatelské.

Zatím bez slepic

co zkomplikoval malým a středním firmám Babiš. Ten exekuce a srážky ze mzdy exekutorům nezavedl, funguje myslím od roku 2001. Pokud jde o KH, ano chyba při zadání čísla ve VS je problém, ale to byla i před KH. Nespároval se Vám předpis a platba. Ale jediný problém, je, že dostanete výzvu z FÚ, že máte v účtu chybu no a co. Opravíte ji. Žádná pokuta.

Zatím bez slepic

Začnu odzadu:
1. výzvu z finančáku ke KH opravím bez pokuty, ale musím reagovat do pěti dnů. Jinak pokuta. Není to nějaká extra zátěž, ale už je to určitá starost, která se musí ohlídat. Třeba i na dovolené.
Co mě je do toho, že stát není schopen ohlídat karuselové podvody DPH. (letitý problém) Ať to odserou ti co to dělají a ti co jim to umožnili.(chápu, že Babiš zasáhl, ale u všech?)
2. netvrdím, že Babiš zavedl vše (zmiňované exekuce), ale čekal jsem, že jako podnikatel se bude snažit nějaké věci zjednodušit.
3. nespolehlivý plátce DPH - zase proč mám hlídat a případně zaplatit DPH za nějakého hajzla.
4. další věci exekuce zaměstnance - co mě je do toho kdo si nabral půjčky a nesplácí, proč to musí zúřadovat firma, proč hrozí exekutoři postihem firmě?
Takhle mohu pokračovat ještě dlouho. Jsem poslední v této republice kdo by brečel, ale není vše jen o nákupu vhodného SW.

Zatím bez slepic

dva ředitele Zeměkoule.
Ti dva prostě nepochopí například skutečnost, že mému účetnímu přišel flastr 30 litrů za něco, co neudělal. Lépe řečeno, že NĚKDO na finančáku nezkontroloval to, co on opravil a včas vrátil.
Ano, 30 litrů, za to, že si nějaký píčus nepřečetl jeho opravené KH.

Jistě, účetní to nakonec platit nebude, protože to vyreklamuje, o tom žádná. Kontrolovali jsme poštu, všecko sedí. Ale promr**ný čas a nervy zničené debatou s pablbem na druhém konci digitálního drátu mu finančák nezaplatí.

Zatím bez slepic

KH se posílá datovou schránkou, nebo digitálním podpisem a automaticky padá do systému, do počítače. Včetně opravných hlášení. Buď lžete Vy, nebo Váš účetní.

Zatím bez slepic

ten bílý čtvereček je ve skutečnosti černé kolečko a já neumím vlastně vůbec číst, natož abych si otevřel datovku s pálkou od finančáku.
A Putin mi za každou zde zveřejněnou lež posílá na účet pětikilo.
Dvě lži denně - třicet litrů čistá ruka. No neber to.
A ještě jsem nasral Laca, takže zkažená neděle se nekoná...
Prostě kam dohlédneš, všude samá pozitiva a jistoty.

A abych si přivydělal, naseru vás ještě jednou. S magistrátem v Přerově se dohaduju o pokutě z automaticky pálkujícího radaru za vozidlo, které bylo v čase změření v Maďarsku.
Taky mňamka, která se prostě NEMŮŽE stát, jak mi bylo napsáno.
Dobrou...

Zatím bez slepic

Pro jistotu změním jména. V Praze se před 30ti lety narodila říkejme jí Anička Nováková. Ve stejný den a stejný rok se také v Brně narodila Anička Nováková.
Je to náhoda, ale stalo se. Obě dívky podnikají a podávají daňové přiznání jako fyzické osoby. Ta dívka z Brna má datovou schránku, ta z Prahy ne.
Pražská podala osobně přiznání na podatelně a byla jí vyměřena pokuta, že měla použít datovku. Prostě SW vyhodnotil.... Datovka je totiž u fyzických na jméno a datum narození.
Jistě nejde o život, ale zase starost, běhání a dopisování s úřadem.

Zatím bez slepic

Dva Pepíci dejme tomu, stejného jména, a data narození, nikdy se neviděli a jeden nevinný, bydlící na druhém konci republiky dostal předvolání k soudu v trestní věci druhého, a rovnou i exekuci na podíl v sro.
Ostuda jako prase, ve veřejném Obchodním rejstříku najde kdo chce exekuci u podílu-to moc podnikání neprospívá.
Blbý způsob zjištění, že můžete být ve stejný den narození dva či více se stejným jménem a příjmením, a NIKDY nevíte v tomto skvělém "právním" státě..
A to ty dokumenty nedělal nějaký blbě nastavený software, ale všude podpis samý JUDr.(teda asi to páchaly pomocné síly soudu i ex. úřadu). Prostě rodné číslo neřešili, a jinou adresu, to u dlužníků už neřeší NIKDO.

No ještě, že byl zrušen trest smrti, to už by o život jít mohlo.

Zatím bez slepic

Jo natvrdlejch advokatu je jak sracek. Preci jen, je to skola kde potrebujete napred tupe memorizovat kusy textu.

Zatím bez slepic

Jo, to ja jel jenou dvema autobusama najednou. Kazdym na inou stranu. Ale IT se neplete .

Zatím bez slepic

No a co, že musíte reagovat do pěti dnů? Kolik to tedy má být, rok? Když jste na dovolené, kdo za vaši firmu platí? Vy? Nebo nějaký zaměstnanec? Tak v čem je problém?
Jo tak exekuce zjednodušit? Je rok premiérem. Opozice pořád v parlamentu obstruuje, aby nemohl dělat co che. Pokud vím o exekucích je ve Sněmovně nějaký tisk, ale když bude Kalousek obstruovat, tak to nebude účinné ani za rok.
Nespolehlivého plátce DPH nezavedl Babiš, ale Kalousek, pokud vím. Atd. a tak podobně.

Já to shrnu. Místo aby každý občan objektivně hodnotil, to co Babiš udělal, co mohl udělat a co neudělal, tak neustále čtu, že je to hajzl a zmetek a podniká jenom proto, aby zbohatl. Neustále se o něm lže, naposledy například, že přebytek státního rozpočtu dosáhl díky rozpuštění rezervy z minulých let, nebo je obviňován za věci způsobené předchozími vládami, které nezpůsobil. Například zvyšování cen energií. V této zemi nemůže být dobře, dokud polovina národa prská nenávistí a není ochotna v klidu uznat, že někdo vládne díky vítězství ve volbách. Z těch nenávistníků si vždycky někdo něco vymyslí a pokud to třeba tady vyvrátím, že je to lež, tak ten samý přijde z dalším tvrzením, že no jo, tak jo, ale já myslel...
Hnus přátelé, národní hnus nenávisti. Češi nejsou ani tak závistiví, ale především plni nespotřebované žluči a nenávisti, určitě třetina z nich. Nevím čím to je?

Zatím bez slepic

Já jsem <a href="https://www.rocnihlaseni.cz/rocni-hlaseni-o-produkci-a-nakladani-s-odpa… hlášení o produkci odpadů</a> ve firmě delegoval na jednoho zaměstnance, ale nakonec jsme si na to najali firmu. Je to fakt byrokratické peklo. Hlavně nás to ale přimělo k tomu, abychom to evidovali průběžně a nenechávali to až na prosinec a na leden. Je nás ve firmě taky pár, ale prostě to hlášení se podávat musí, i přesto že máme fakt malou firmu s minimem odpadů. Jenže kdo si má pamatovat, kolik čeho bylo? :O

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jen mám obavy, že jestli se něco v USA změní, tak k horšímu. Zatím se zdá, že Trump ztrácí pozice.
A jak to bude vypadat s demokraty - Clintonová, Obama, ... je zřejmé. S nimi by dnes nebyl klid v Sýrii, nebo v Severní Korei. I na Ukrajině, v tažení proti Rusku, by to vypadalo jinak.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Názory Hřebejka podobných je třeba šířit i mezi neinternetový lid. Tím se mu za jeho zlatá slova nejvíce odvděčíme.

Včera jsem hrál s místními sedláky licitovaný mariáš a přišla na to řeč. I zapřisáhlí Babišonevoliči ocení jeho zlatá slova.

Zatím bez slepic

jak Vidlákova, tak ostatních diskutujících, i když já nejsem na rozdíl od pana Ládíka "tvrdej pravičák", ani vlastně nevím, co to přesně je. V označení "pravičák" mi trochu zní sobectví, ale to asi jenom díky našim porevolučním "pravičákům", kteří tuhle vlastnost okázale dávali najevo. Ale včera ten náš distinguovaný, jemný, teplý profesor Putna, to byla šťavnatá vyjádření, to se člověk červená až za ušima - měl by se takto vulgárně vyjadřovat ctihodný profesor UK? Že ho hanba nefackuje.

Zatím bez slepic

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

jsem proto, bo nejsem levičák a v bipolárním světě není jiná alternativa. Pravice, levice, příjice. Sobectví v sobě nepozoruji, spíše nasranost, protože pravičákem jsem nikdy nechtěl být z vlastní vůle, ale udělali mě jím komunisti na konci 89, když mě vyhodili z práce za novinový článek. Ale k pravici nemám žádný vztah; vztah mám jenom k práci, která mě naštěstí baví a živí a nic jiného nepotřebuji.

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já jsem si jako pravičáka představoval Drábka, Topola a pod.
Tak jsem na rozpacích....

Zatím bez slepic

In reply to by Tony (neověřeno)

Trvalý odkaz

znám osobně, tykali jsme si. Ten si může podat ruku s burešem, typově jsou si hodně podobní. Pravičákem ho udělalo VAE, nejddřív mělo roční obrat 1M a každoročně připisovalo nulu, za tři roky mělo obrat 1G, Mirek přes 40let a mohl se stát senátorem. To jsou lehké počty, ten se stal pravičákem pro firemní peníze.

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pokud jde o IQ, schopnosti a předpoklady, je za Babišem o 10 hektarů, kupku hnoje a lán řepky. Pobavil mne, když se stal premiérem, tak Topolovi došlo, že se musí naučit anglicky, pokud vím, neumí to dodnes. Je to něco jako příběh mladého našeho premiér, co řídil mašinu a myslel si, že tato praxe v řízení stačí k tomu, aby řídil stát. Topol? Etalon primitiva.

Zatím bez slepic

In reply to by Tony (neověřeno)

Trvalý odkaz

Drabek nen zadnej pravicak. To je typickej soudruh, co vleze do kazdy prdele a kouka kde co ukrast. Snad si nemyslite, ze by a komunistu neudelal stejnou karieru.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Motto : "Budeš-li se s osly stýkat, začneš jako osel hýkat !"

Zřejmě není jednoduché utvořit si názor vlastním úsudkem na základě informací, které jsou k dispozici. To se bude týkat i vzdělaných lidí. kteří jsou silně vytížení svou profesí a nedostatkem času. Je jednodušší, a pohodlnější, převzít názor kolektivu, ve kterém se člověk pohybuje. I ti, kteří pochybují, mlčí, proč si pálit prsty ?
A kolektiv dokáže být krutý.
Herec Jan Kačer si pod tlakem okolí nešel pro státní vyznamenání, protože mu ho měl předávat Zeman. Sám to nakonec přiznal.

Vlk není tento případ. Je přesvědčen, že pravda je na jeho straně. Stejně, jako kovaní komunisté - na příklad.

Zatím bez slepic

Vlk se dopracoval do stavu kdy nesnáší: Zemana, Babiše, Kalouska, Bartoše, Filipa, Schwarzenberga....
Líbí se mu jen Sobotka. No ten to dopracoval (Vlk).

Zatím bez slepic

Ale, kde vidíte příčinu ? Nikdo nezpochybňuje, že Vlk je perfektní analytik. Izolace ? Nechuť své názory diskutovat s lidmi, kteří smýšlí jinak ?
Myslím si, že zrušení diskuzí pod jeho články, bylo začátkem. Zpětná vazba je nutnou podmínkou, aby člověk nejen nezpychl, ale také, aby zůstal objektivní.

Zatím bez slepic

In reply to by Puck (neověřeno)

Trvalý odkaz

Že být analytik nestačí, a klidně můžete dojít k ujetým závěrům. Vždycky si musíte uvědomovat, že:

1) data a fakta, která máte v ruce je jen maličkým střípkem reality;

2) reálně jsou všechna data a fakta pravda s příměsí polopravd a lží, jen výjimečně jsou data čistá a 100% spolehlivá;

3) člověk má tendenci k haló efektu, viz behaviorista Thorndike (https://cs.wikipedia.org/wiki/Hal%C3%B3_efekt);

4) člověk má tendenci si bílá místa ve faktech a příbězích doplnit klidně smyšlenkami, protože má potřebu srozumitelného světa, namísto toho aby si přiznal nevím;

5) člověk má tendenci si lhát a překrucovat pravdu, aby se vyhl nepříjemnému stavu kognitivní disonance, viz Festinger (https://cs.wikipedia.org/wiki/Kognitivn%C3%AD_disonance).

Nejvíce náchylní jsou k tomu ti, co se řídí jen rozumem a daty. Protože cit a souvislosti občas člověka kopnou - hele jsi úplně mimo.

Kdo se řídí striktně jen podle faktů a odkazů - a nic jiného, ten vždy tvrdí krávoviny. Zatím tomu nikdy nebylo jinak.

Zatím bez slepic

Vlk vždy byl antikomunista. Napsal jednou, že jeho rodinu po 48 vystěhovali s Plzně kamsi do pohraničí. Tím je dána jeho nechuť k Filipovi a Babišovi. Kdysi jsme spolu bojovali proti Nečasovi a Kalouskovi, podařilo se. K první prezidentské volbě se nedostavil, Je socan, proto Sobotka.
Já chápu jeho animozity, ale aby si v každém článku, fakt v každém i tom, kde se píše o pečení buchet, kopl do Zemana mi přijde hodně ujeté a Vlka nehodné.
Zemana jsem 2x volil, ale mám k němu mnohé výhrady, včetně té prvé, kdy lhal na Letné před davem zdivočelých cinkačů a potom ještě několikrát. Babiše jsem nikdy nevolil a asi nebudu, nicméně klobouk dolů, co dělá pro tuto zemi. Stačí si na jeho FCB profilu přečíst jeho pravidelná týdenní hlášení Čau lidi... která sice píše jeho mediální guru, ale popis toho co za týden Babiš udělal je obdivuhodný. + samozřejmě co udělal ve věci rozpočtu od roku 2014. Čapák? Neznám politika, který by nelhal, Zeman kupodivu asi nekradl a nekrade. Babiš se stará jako žádný jeho předchůdce. A mají odvahu jít proti proudu za dobro ČR. Že by něčeho takového byl schopen miláček Vlka Sobotka, nebo Dientsbier? Ani náhodou.

Zatím bez slepic

Vlk je Havloid a tím je dáno vše.

Zatím bez slepic

Ano, týdenní hlášení "Čau lidi... " na Babišově fejzbůku jsou jako z jiného světa.

Kolik z těch jeho permanentních odpůrců by ustálo to Babišovo pracovní tempo...?? Já bych možná zvládla tak jeden Babišův den v jeho tempu (se stáváním v 5 ráno) a pak bych se musela týden zotavovat. A on tak jede nonstop už několik let.
Díky znalosti 3 jazyků a dlouholeté zkušenosti pracovníka zahraničního obchodu v Maroku zvládá osobní komunikaci s jakýmikoliv politiky na světě.
Babiš na začátku svého působení ve vládě jednou řekl, že nejdůležitější a nejúčinnější jsou zákulisní osobní jednání z očí do očí, že žádné konference to nemůžou nahradit. Když si vzpomenu na Sobotku, který bez tlumočníka neudělal ani krok...

Pořád nechápu, proč se neustále někdo hrabe v Babišově minulosti a nevidí nic z toho, co dělá v přítomnosti. Například i současná cesta Babiše (+měkolik desítek firem a podnikatelů) po Asii - Singapur, Thajsko, Indie - je v mainstreamu popsaná pár větami a už jsem viděla rozsáhlý komentář o tom, že tam do té Asie jel jen kvůli tomu, aby se nemusel vyjadřovat k výročí upálení Palacha. Panebože....

Není už pochyb, že Babiš patří k nejlepším premiérům, jaké jsme kdy měli, jestli není vůbec nejlepší. A dokonce i v reprezentaci naší země s jeho krásnou a milou ženou Monikou.

Zatím bez slepic

Ale socialiste a komuniste byli jedna strana a lidovci byli Narodni Fronte.

Mel by se spis zajimat o komunuisticke chovani.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Co je na dnešní době fakt fest "kouzelné", že se vše v "demokraciích" dojednává tajně, aby lidi nevěděli, a nejlépe politiky, co jsou na odchodu.
Že by základ "dvourychlostní" Evropy, Eurofederace "otců" zakladatelů dvě M, (Merkel a Macron), či příprava na nový evropský velkochalífát?
Myslím, že občanstvo, "původní" (nebo snad lépe řečeno pracující) v celé Evropě je považováno za "póvl a pouhý lidský zdroj, tedy "rudá či hnědá či ovestovaná"....., ale vždy jen dobytek "tažný", co má držet hubu a krok.

https://disqus.com/home/discussion/echo24/z_nemecka_a_francie_vznikne_s…

Zatím bez slepic

Nebo se touto smlouvou pokouší Německo vyvázat z předchozí Elysejské smlouvy a zejména z její preambule, potvrzující platnost německých závazků vůči Spojeným státům?
(Tedy oprášený pokus o de Gaullovu představu, že se snad Paříž-Bonn pokusí být protiváhou vůči vlivu Spojených států v Evropě).

Zatím bez slepic

"(Tedy oprášený pokus o de Gaullovu představu, že se snad Paříž-Bonn pokusí být protiváhou vůči vlivu Spojených států v Evropě)."

Nesedí mi k tomu ty desetisíce amerických vojáků v Německu.

Zatím bez slepic

starý, hloupý a škaredý a naprosto vůbec nechápete, že tu JEDINĚ správnou protiváhu budou kontrolovat emeryčtí soudruzi.
Nebo si snad myslíte, že když odposlouchávají soudružku Andělku, tak nebudou kontrolovat rovnováhu?
Můj ty Tondo kolenatej...

Anebo jinak - napíšu sem heslo, které plně využívá moje Stará Jahoda v práci (má tam na starosti třicet hajzlů - pardon - chytrých, krásných a mladých dětiček).
KDO SI HRAJE, NEZLOBÍ.
Frantík s Frickem si budou hezky hrát na dospěláky a hodný Uncle Sam na ně bude přátelsky dohlížet.
A jestli neumřeli, hrají si dodnes, nebo jak je to v těch starých pohádkách...

Kaňéc fiľmá...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Mně volený (osoba, strana) zbude po těch, které nechci. A že jich je. Pokud je volba dvoukolová , a není tam múj člověk z prvního kola, už nevolím. Takto jsem naposledy volil ANO a Zemana.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Myslím, že zdaleko není tak důležité, koho zvolíme do nového Europarlamentu, jako CO současný Europarlament ještě stačí schválit do nových voleb do Europarlamentu.

U nás se to téměř vůbec nekomentuje, jen Václav Klaus st. si toho všiml a vyjádřil naprosté zděšení. Stávající Europarlament si chce totiž pojistit svou budoucnost zružením práva veta při hlasováních (tedy že musí souhlasit všech 28 států) a chce to obecně nahradit nějakou "kvalifikovanou" (2/3?) většinou.
Tím ovšem bude mít "západní liberální demokracie" zajištěno přehlasování nekolegiální V4 ve všech možných hlasováních.

Zatím bez slepic