Vlk měl zase pravdu

Autor
Štítky

Tak nám Voja Filip řekl, že vládu tolerovat nebude. Kvůli rozšíření misí NATO. Pokud mu tento postoj vydrží, bude to hezké a principiální. Člověk by mohl mít alespoň na chvíli pocit, že ne každému jde jen o koryta o přesto, že předtím si komunisti řekli o teplá místečka ve státních firmách. 

Vlk Chvíli po volbách napsal, že všechno jednání a vyjednávání bude jen dlouhodobé divadýlko pro veřejnost, protože Andrejovi jde o předčasné volby a kalkuluje, že v nich uspěje ještě lépe než v řádných. Tedy že by mohl vládnout sám, nebo skoro sám. Začínám si říkat, že je to pravda a ten chlap plzeňská má intuici a přehled jako hrom. 

Počítejte se mnou ty překážky: 

Ano Babiš ustoupí ČSSD a pustí dost velký chlup, ale Zeman nepřijme Pocheho jako ministra zahraničí. Abych řek pravdu vůbec se tomu nedivím, já bych ho na zamini také nepustil. Takže přes všechno vyjednávání... ehm smůla. 

Vojta Filip je ochoten tolerovat vládu, ale ty zahraniční mise... to se komunistickým voličům blbě vysvětluje, nemohli bychom to nějak udělat? Nemohli, senátoři za ANO přímo na truc prodlužují naše mise NATO. Přitom nešlo celkem o nic. Stačilo to okecat, napsat jinak, tvrdit, že tam naši vojáci nejedou bojovat a vůbec nechat to vyšumět, ono by se v ákulisí určitě nějaká šikovná formulace našla. 

ČSSD trvá na odchodu odsouzeného premiéra... Babiš to možná nějak udělá - domluví si s Junckerem očišťující zprávu OLAFu a za to pustí do země nějakou tu migraci... Alespoň tohle tvrdí Václav Klaus mladší... 

Zkrátka všichni na mě dělají stále větší dojem, že jim o žádnou vládu nejde a jen se sypou šance pro příští volební boj. Andrej ze situace vytěžil maximum možného - má fungující sněmovnu, je premiérem ve věčné demisi a prohlasovává si co chce. Vztahy se Zemanem sice poněkud ochladly, ale není divu, Zemanovi už nemá nikdo co nabídnout a jakákoliv laskavost je neúměrně drahá. 

Zemanovi současný stav také nevadí. Všichni se perou, dohadují a on má ohromně velký prostor jet si svojí vlastní hru. Svým způsobem každému drží břitvu na tepně a i když nemá dost moci, aby si řídil všechno sám, má jí dost na to, aby jiným to řízení kazil. Ať se stane cokoliv, to Zeman si může prosadit vyhazov Pocheho, protože to on bude jmenovat premiéra a novou vládu. A když nebude po jeho, tak to může udělat úplně jinak. Zeman bude vyhlašovat termín předčasných voleb, on si to načasuje jak bude chtít, on bude podepisovat zákony na úplatky voličům - mluví se o zvýšení mateřské, dalším zvýšení důchodů, bude to zlevněné jízdné. Jedno veto a správné načasování k volbám je v tahu. 

Jenže jakékoliv Andrejovo úžasné vítězství ve volbách je poněkud nejisté. Od doby co je premiér, tak dost zesobotkovatěl. Že by mu lidi dali víc důvěry, to bych považoval za krajně nejisté a jakmile skončí jeho štěstíčko a přestane stoupat k nebesům, protivníci zvýší své úsilí... Ani nemusí nijak zvlášť spadnout, ale pokud bude mít stejné množství mandátů, už to postačí na signál k všeobecné ofenzivě.

Navíc, celá současná konstelace je možná jen díky tomu, že jakákoliv protibabišovská vláda by potřebovala nezbytně Okamuru. A to je takové chucpe, že si na to nikdo netroufne. Kdyby neměl Okamura s Babišem těch sto poslanců, už dávno by se všichni proti Babišovi (a Okamurovi) domluvili. Kdysi platilo, že ČSSD měla premiéra, pokud součet křesel ve sněmovně ČSSD a KSČM dělal 100+. Teď je to stejné s Babišem. I kdyby Andrej ještě pár mandátů přidal, tak stačí aby dohromady s Okamurou přišel o tu stovkovou polovinu a ukáže se, že žádná ideologie, levice a pravice nejsou nic proti tomu, když dlouholetí poslanci větří zkázu. 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

S tím Filipem to jasně signalizuje, čemu se u nás dává přednost a přes co nejede vlak!!! Osobně bych řekl, že tady to správně, Vidláku, nemáte, že :..."senátoři za ANO přímo na truc prodlužují naše mise NATO..." Já si totiž myslím, že oni to na "truc" nedělají, oni totiž, podobně jako Babiš, MUSÍ, neboť už dávno něco takového, jako jsou mise apod. už dávno ve svých rukou NEMÁME!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Také si myslím,že šlo Babišovi o to,aby měl jednobarevnou vládu,co mu neprošlo napoprve,tak teď jsou to jen ony tanečky,když nejsou dámy,musí tančit i s kurvami.S Okamurou by nešel,naprosto rozdílné pojetí politiky.V ČSSD se našlo dost zrádců,kteří chtějí jít s Babišem ke zkáze republiky i ČSSD.Souhlasím s Anonymem,už nerozhodujeme o misích o jejich počtu o jejich nasazení.Dokonce je na PL,vyjádření nějakého troubu,že vlastně bojujeme proti teroristům na jejich území,když od vstupu USA do Afghánistánu,spíš počet teroristů narostl,než se snížil.Už jsem to někde psal,USA jde o co největší počet států obsadit svými základnami a vojáci,pak tam nemůže Rusko,co vidíme i u Pobaltských států,takže to nemine ani naši republiku.Osobně si myslím,že se nějak domluví,Babiš,ČSSD a komunisté,předčasné volby jsou z nejistým výsledkem,nebo by musely být co nejdřív,než se Babiš úplně znemožní.Zatím jeho postupy nejsou vidět,nejsou nějak zaznamenány neinformovanou veřejností,ani zatím neohrožují fungování státu,jsou to postupy,kroky do budoucna.Jen si myslím,že Zeman bude muset zasáhnout,někdo píše o úřednické vládě,ale asi pověří někoho jiného sestavením vlády.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Z Vlka se stal obyčejný fanatik a je to s ním stále horší. Mezi českými parlamentními politiky nevidí nikoho, kdo by nebyl eklhavt. Jenže politika není soutěž o královnu krásy, ale umění možného. Což předpokládá realistický přístup k věci. Ten ale Vlk nemá.
Když píše o čemkoliv, třeba jak se vaří bramborová polévka, neubrání se aby nenapadl prezidenta. Nebo Filipa, nebo Babiše. K čemu jsou takové predikce a rozbory?
Kdysi byl Vlk dobrý v analýzách, zejména ekonomických. Dnes už je to jenom zapšklý děda, který opakuje svoje antikomunistické a antizemanovské mantry.
Koho by rád viděl na předních postech ve státě? No kdysi napsal, že za prezidentku by chtěl Táňu Fišerovou. Jak ta by se stavěla například k nelegální migraci je jasné.
Pokud jde o předčasné volby, napsal jsem už dávno na Mlýně 21. 12. 2107 v článku "O co jde Babišovi", že tam Babiš směřuje, na to člověk nemusí být žádný lumen, aby mu to takto dávno vyšlo.
Je zajímavé, jak se postupně Vlk dostal na pozice srovnatelné s názory Kalouska. Tristní konce tohoto kdysi podporovatele Sobotky.

Zatím bez slepic

Ale to není důležité. Radši pár poznámek ke stavu vyjednávání o vládě. Mně se zdá, že je to trochu jinak. Především si myslím, že není radno podceňovat Zemana. Prezident se nechal slyšet, že preferuje vládu Andreje Babiše s důvěrou od SPD a KSČM. Babiš tuto variantu odmítl, Okamuru odstavil a koaluje s ČSSD. Dobrá, ale Zeman není z těch, kdo se spokojí s horší než nejlepší možností, z jeho pohledu. A pokud jeho nejlepší varianta nebude, pak bude JEHO druhá nejlepší. Nezapomínejme, že premiér v druhém pokusu ještě stále není jmenován. A není vůbec jisté, jestli poslední požadavek komunistů je požadavkem komunistů, nebo jestli to Filip, Zemanům přítel, nehodil do placu na přání prezidenta. A výsledek může být takový, že vláda ANO+ČSSD s podporou komunistů neprojde a Zeman si udělá svoji vládu. Jméno Beneš už zaznělo a článek o něm byl hlavním tématem páteční Mladé Fronty. Takže buďme ve střehu a já se přikláním k tomu, že poslední slovo bude mít prezident.

Zatím bez slepic

Kdyby byl aspon s tim antikomunismem konsistentni. Ale komunisti, co se prekabatili uz mu nevadej. Vzdyd jeste veri na sametovou revoluci.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Do předčasných voleb se toho ještě může hodně moc stát. Jestliže Babiš dosud ustál, že kvůli 2 morčatům pošlým žízní a kočce, kterou u Skřípalových utratil britský veterinář (kocour mu utekl) nechal Stropnického vypovědět 3 ruské diplomaty, byl to první signál pro jeho voliče, že Andrej Babiš prosazuje úplně jiný program, než si jeho voličská skupina představuje. Pak přišel Metnar se svým podpisem v Maroku a vyvolal tím zděšení. Do toho přístup Jourové a Charanzové, které radí Andreji Babišovi ve věcech ohledně EU. Opět si jeho voliči myslí pravý opak než mu tyhle dvě ženy radí. Jeho úspěchy - rozkmotřil se s Teličkou, Stropnickým, Pelikánem - stejně dávno neprosazovali to, co voliči ANO většinou chtěli. Podle výsledků minulých voleb si myslím, že 30 - 35% je maximum, co je jedna strana schopná ve volbách dosáhnout. Lepší výsledek je možné dosáhnout jen pokud bude A. Babiš mnohem lépe naslouchat své hlavní voličské skupině a to ještě těžko.
Myslím, že ČSSD dostane v předčasných volbách ještě větší výprask, protože se vůbec nepoučili ze vzkazu od voličů.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Babiš chce především odjakživa jednobarevnou vládu. A pokud bude mít pocit, že toho dosáhne pomocí nových voleb, tak to tam bude tlačit. Ale předčasné volby jsou jen jedna z cest, cíl je jednobarevná vláda.

Vzhledem k činům, které Babiš podpořil v posledních pár měsících jako odvolání Ondráčka z postu šéfa komise po jeho řádném zvolení sněmovnou + výčet akcí, které vyjmenoval v předchozím příspěvku Gerd, tak se obávám, že Hnutí ANO by v předčasných volbách nedosáhlo ani na těch 29% z voleb minulých. Pár % hlasů odejde za Okamurou. Babiš už totiž hodně svých voličů zklamal. K čemu bude slevněné jízdné pro seniory a studenty na vlaky, když v těch vlacích budou jezdit gangy afrických kriminálníků. Jak se budou cítit důchodci, kterým se přidá pár stovek, když povaleši z Afriky budou dostávat dvojnásobek jejich důchodu...

Čeští voliči jako celek jsou totiž skvělí a značná část voličů ANO Babišovi neodpustí, že už de facto vytvořil koalici v zahraniční politice s tzv. "demokratickým blokem". Čím se liší názory Babiše v zahraniční politice od názorů Kalouska, Farského, Fialy, Bartoše?... v podstatě ničím.

Velmi mě bude zajímat Babišův postoj k nominaci Miroslava Pocheho (příznačné je, že se skloňuje podle vzoru "Pehe"). Ten Poche je velmi nebezpečný bazilišek a ve funkci ministra zahraničí Babišovu vládu zcela znemožní. Poche nebude hájit české zájmy v Bruselu, ale bude hájit zájmy Bruselu v Česku. A tohle velmi dobře ví prezident Zeman, a proto ho nekompromisně odmítá. Pokud ČSSD předloží Zemanovi Pocheho oficiálně, tak Zeman opět mohutně načůrá do mraveniště.

S ČSSD začíná být legrace, to chci vidět, jak se postaví k návštěvě jejich bývalé ministryně Marxové-Engelsové na probíhajícím sněmu Sudetoněmeckého landsmanšaftu. Letos se tam už neodvážili jet ani Bělobrádci a Hermanové. No tak hlavně, že Okamura je pro ně fujtajblový extremista a fašista.

Zatím bez slepic

Maneca.
Perfektní,pochválím.
Jen bych jen podotkl,už Babiš by měl k tomu návrhu Poche na MZ něco říci,pokud nebude už on proti,tak je to jasné.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tipuju, že Poche je jen vějička pro část členstva (hlavně z Prahy), aby prošla vláda ve vnitrostranickém referendu ČSSD. Po referendu bude nahrazen někým jiným.

Zatím bez slepic

Citujem:
...tak se obávám, že Hnutí ANO by v předčasných volbách nedosáhlo ani na těch 29% z voleb minulých. Pár % hlasů odejde za Okamurou. Babiš už totiž hodně svých voličů zklamal.K čemu bude slevněné jízdné pro seniory a studenty na vlaky, když v těch vlacích budou jezdit gangy afrických kriminálníků. Jak se budou cítit důchodci, kterým se přidá pár stovek, když povaleši z Afriky budou dostávat dvojnásobek jejich důchodu...

No, tu vidim problem Vasho videnia. My na Slovensku mame skusenosti s svoma manipulatormi. Meciarom a Ficom, ktorych podstatnym elektoriatom boli dochodcovia a v tom prevazne zeny. Svojho casu mali (to je fakt!) Meciara hned vedla obrazka Panny Marie. Bohuzial, vacsine starych, ked nieco NASLUBUJETE (zvysenie dochodku, cestovne zdarma, ci zlavnene...), to uplne staci, aby sa presunuli od "svojich" doterajsich stran k spasitelovi, ktory vsetko vie, vsetkemu rozumie a vsetko vyriesi.

Takze, aj vdaka dobremu (a dobre platenemu) timu medialnych pracovnikov sa mu podari v pripade predcasnych volieb do konca roka nabrat od komunistov, socialistov, a dalsich, najmenej dalsich 5-8 % navyse. Aj ked mu 2-4 % povodnych volicov odide niekam inam, alebo nepridu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Je neděle a mám dost času…
Je neděle a mám dost času. Můžu se tedy vyjádřit k blogu i tématu . V úvodu bych chtěl vyjádřit Vidlákovi dík a uznání za jeho práci při vymyšlení témat. Více méně mne to nutí se vždy nad tím zamyslet Nejméně 5 let již nekupuji noviny, protože se v praxi naplnila téze" lže jako když tiskne". Nehodlám za ty plky vyhazovat peníze. Stačí mi "objektivní" zpravodajství ČT. Vidláka bych chtěl ocenit, za to, že problém, který řeší, vidí a hodnotí
zdravým "selským rozumem". Nevysvětluje složitě problematiku, ale stručně se snaží vyhmátnout podstatu. Převážně se mu to daří. Pochopitelně, ne vždy s nim souhlasím. Má velký talent myšlenku položit na papír, aby byla jasná, srozumitelná. V diskusi jsem četl, že někdo nesouhlasí s analýzou. To co píše Vidlák nejsou analýzy, ale spíše úvahy autora. Na gymnáziu by měl z kompozice ve slohu na téma úvaha za jedna.
Diskuse to dotvoří a každý si udělá svůj názor. Taky bych chtěl ocenit Rejpalku zapříspěvky, kde faktograficky zpětně se vrací do minulosti. Já si aspoň u toho čtení vždy ujasním kam jsme se posunuli nejen v čase. Aktuální je to i ve vztahu k dnešnímu tématu. Vzpomínáte na Bimba jak ukazoval Bohoušovi cestu do zapomnění. Taky Gerd má skvěle a věcné příspěvky. Bylo by přínosem kdyby v oblasti geopolitiky a ekonomie
pomohl Vidlákovi s hlavním článkem.
V úvodu jsem napsal, že mám dost času. Omlouvám se, že úvod nebyl k tématu. Zkusím stručně. Vlk už dávno, ne vždy má pravdu. Sám prohlašuje, že neuznáva konspirační teorie. Některé jeho články mi však v poslední době konspirační teorie připomínají.Před rokem napsal o Sobotkovi, že byl nejlepší premiér ČR, že jeho největší chyba byla slušnost. Dnes to pomalu začíná vyplouvat na hladinu. Včera to již na plnou hubu
Soukup o "slušné" dvojici Sobotka -Pokorný rozjel na TV Barrandov. OKD je jenomzačátek.
Někde leží causa " DIAG HUMAN"!!!
https://hlidacipes.org/jan-urban-klic-k-pochopeni-vladni-krize-miliardy
Poslední stopa viz. Wikipedie:" Šťava prodal akcie společnosti v květnu 2011 blíže neupřesněnému mezinárodnímu konsorciu institucionálních investorů. "
Naskýtá se otázka s kým vlastně ČR vede spor a v jakém je to stavu. Loni v květnuto bylo 13,5 miliardy.
Denně penále činí údajně 1,250 miliónů. Všichni mlčí.
Abychom se občané nedostali do situace rodičů nezletilého dítka, které chytil na černo revizor. Rodiče se za 5 let dozví o exekuci 35 000.-Kč.
Babiš není hlupák. Určitě má plán "B". Musí se pohybovat v mantinelech, které mu dovolí EU a současná situace v ČR./ Čapí hnízdo). Myslím si, že ČSSD a Hámačka jako ministra vnitra mu někdo vnutil.
Co to je za ptáček ten náš bratr Hamáček?
Z Wikipedie se dozvíme,že : " Profesně se k roku 1998 a 2002 uvádí jako student VŠ,v roce 2006 coby poslanec " Dodejme dosud. Alma mater Univerzita Karlova/ nedokončil).Nechybí tam výčet funkcí. Je dlouhý. Nechybí tam zmínka ,že :" V roce 2009 mu ministr obranyMartin Barčák udělil za zásluhy o rozvoj resortu Záslužný kříž ministra obrany III. STUPNĚ. Je tam dodatek, že okolnosti jsou diskutabilní. Co tam ovšem není.Je skutečnost, že je členem správní rady " Aspen Institute Central Europe " což je pražská pobočka nadnárodního think tanku. O koho a o co se jedná ? Na stránkách neziskové organizace se uvádí že :
Aspen Institute Central Europe slouží jako nezávislá platforma, kde se setkávají a vzájemně komunikuji političtí, obchodní, a neziskoví vůdci, stejně jako přední osobnosti z oblasti umění, sportu a vědy. Institut usnadňuje interdisciplinární a regionální spolupráci a podporuje mladé středové lídry ve svém rozvoji.Odkdy je tam Hamáček jsem nedohledal. Předseda STAN Jan Farský je členem správní rady
této instituce od r. 2013. A Hamáček J.Farský v tomto představenstvu sedí s takovými lidmi, jako je Madeleine Albright, čestná předsedkyně Aspen Institute, Michael Žantovský, prezident mezinárodního poradního sboru Aspen Institute, Zdeněk Bakala.
V ČSSD tak mají jistotu, že ideová čistota strany v roce jejich 100. výročí bude pokračovat v duchu
revolučních a bojových tradic dělnické třídy a obhajoby neprivilegovaných vrstev. Jenže nevíme jak dlouho a v jakém počtu členů
Jen dodám, že Poche je neskutečný EUROHUJER. Souhlasím se vším co bylo řečenopříspěvcích Gerda a Manecy. Spěje to k předčasným volbám. Ovšem vývoj názorovéhladiny ovčanů nezaručí výsledek ve prospěch ANO. Jak píše Gerd maximálně 35 %.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pro mě se diléma, koho volit v příštích volbách, značně zjednodušilo. Nechci tady islám a muslimy, ať už z Afriky, nebo z Asie.
Holanďany tureckého původu je třeba vracet už na hranicích. Původ se dá odvodit podle vizáže.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

I want to voice my gratitude for your kind-heartedness giving support to men who really want assistance with the situation. Your very own dedication to passing the solution all around turned out to be especially helpful and has continually allowed professionals just like me to achieve their pursuits. The important tips and hints implies a whole lot to me and especially to my office workers. Best wishes; from each one of us.
chrome hearts http://www.chromeshearts.us.org

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

I simply wanted to make a remark to express gratitude to you for all of the precious hints you are giving out at this site. My long internet look up has at the end of the day been paid with reliable insight to go over with my classmates and friends. I would admit that we website visitors are undeniably blessed to exist in a notable community with many special people with insightful basics. I feel really fortunate to have come across your web site and look forward to some more fabulous minutes reading here. Thanks a lot once again for a lot of things.
michael kors http://www.outletmichael-kors.us.com

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Hi

I had visited your store last week, and I saw very nice makeup.
But I have a question, today I wanted to order it, but can not find it anymore in your store.
it looks like the first picture on this site http://bit.ly/Makeupitem2615
Mail me if you are going to sell it again.
I hope soon so that I can place an order.
I'll wait.

Yours truly
Linda Myer

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Get the best Jodhpur Escort service by independent Jodhpur escorts or Jodhpur call girls. Book call girls in Jodhpur or escorts in Jodhpur online visit https://www.mayaescortservice.com/jodhpur-call-girls.html

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Get the best escort services in Guwahati by hiring Guwahati escorts or Guwahati call girls online from Dial escorts. We have many call girls in Guwahati or escorts in Guwahati available in top class hotel for room services.
http://www.dialescorts.com

Zatím bez slepic