Město bez města....

Autor
Štítky

Majka mi ve včerejším článku vyčetla necitlivost vůči obyvatelům měst a asi měla pravdu. Proto se dneska pokusím tomuto tématu věnovat blíže. Nejprve jen zopakuji, že jsem včera lamentoval nad naší růžovou budoucností ve které nás nejspíš čekají války gangů, případně tomu říkejte války starousedlíků proti přistěhovalcům, protože náš stát nebude schopen ani chránit, ani nastolit pořádek a maximálně bude létat v helikoptéře nad tou spouští a monitorovat. Chmurně mě uspokojovalo jen to, že první si tuto krásnou budoucnost zkusí ti, kteří jí nejvíce tleskali. Pražáci a Brňáci. 

Majka má samozřejmě pravdu, že v Praze i v Brně je hodně normálních lidí, kteří si podobnou budoucnost nezaslouží...

Ale nic to nemění na tom, že Praha i Brno mají jinou demokratickou většinu než zbytek republiky. Navíc je tato většina velmi hlasitá, napojená na státní instituce i neziskový sektor a proto má více vlivu i moci, než by jí příslušelo pouhým počtem. Chudí obyvatelé sídlišť, řidiči tramvají, dělníci z Kolbenky, popeláři a metaři jsou v našich dvou největších městech jen menšinou. 

Petr Kubáč, jehož blog se tady často objevuje v odkazech razí jedno heslo - Co společnost chce, to také dostane. Myslím, že má pravdu. 

Většina migrace se týká Prahy a Brna. Většina tzv. občanské společnosti a lidí co spolu mluví, je v Praze a Brně. Praha i Brno má svojí uměleckou frontu, sídla nadnárodních firem a většinu těch velvyslanectví, které dávají našim ministerstvům příslušné rozkazy. Praha i Brno volí výrazně odlišně od zbytku republiky. 

Víte, ale já si myslím, že u nás je to spravedlivé. 

Ve zmiňovaném Švédsku je to naopak nefér. Tam mají nacionalisté největší podporu právě v tom Malmo a v jiných no go zónách a kolem nich. Švédský venkov konzervativně volí své stále tváře, které zajišťují, aby velká města byla stále více nebezpečná a stále více se tam vyhrocovala situace.  Na venkově se nic neděje. Tam se musí pracovat, tam  se černoši nehrnou a starousedlíci tam v klidu volí tu politiku, která na pobřeží Baltu hrozí pomalu explozí. 

V Německu je to podobné. V těch bezpečných čtvrtích, kde je klid, mír a pořádek, tam ti místní stále volí svojí zelenou a přívětivou politiku, jejíž důsledky se pak projevují ve čtvrtích, které volí AfD nebo podobné borce. Francie to má také takové. Macron má největší podporu tam, kde je Francie pořád ještě Francií. Třeba v Bretani nebo Normandii. Tam je život poměrně těžký, tam se přistěhovalci moc nehrnou, tam nejsou ta velká divoká města a tam sbírá Macron podporu pro svou politiku, která v Paříži pomaloučku přerůstá všem přes hlavu. 

Zatím to totiž ti starousedlíci moc nepoznali. Maximálně zadrátovanými jarmarky a betonovými bloky kolem Oktoberfestu. A tu a tam nějakou tou ubodanou mrtvolou. Ale na silnici umře lidí mnohem víc a taky nikdo nezakazuje auta. 

My jsme zase jednou světový unikát.  U nás tu otevřenou a sluníčkovou politiku volí ti, na které nejvíc dopadne. Praha a Brno. Pakticky všude mimo velká města je to obráceně. Tam, kde na černocha nenarazíte, kde by jakýkoliv arab byl jak bílá vrána, tam je největší odpor vůči imigraci.  Podle mě je to zajímavý fenomén, který se na západ od našich hranic nevyskytuje. 

Dalo by se vyjmenovat hodně důvodů, proč to tak je, ale já osobně to vidlácky beru jako určitou spravedlnost. Vesnice, které migraci nechtějí, ty ji nemají. Města, která ji chtějí, ty ji mají. Se vším co k tomu patří. Zatím nezažíváme západní schizofrenii, kde sluničkáři podporují imigraci, ale sami jsou od ní daleko, kdežto ti, co ji zažívají na vlastní kůži, ti volí obráceně, ale jsou v menšině. U nás je to zatím férovější.

Ať si to tam v Praze užijou s plnou parádou, když jsou z té migrace tak nadšení...

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Zajímavý pohled na věc. Trochu se zdráhám uvěřit, že to složení voličů ve Švédsku, Německu, Francii atd. je ve vztahu k imigraci takové, jak Vidlák popisuje. Pokud má pravdu (nemáte někdo statistiku k tomu?), pak je to jistě zajímavý fenomén v kontrastu s ČR.

V našem statutárním městysi je odpor vůči imigraci stejný jako na vsi (troufám si tvrdit podle své sociální bubliny, exaktní údaje k tomu také nemám), ale máme tu cca třicet tisíc cizinců, především dělníků v montovnách. A ti místním vadí, a moc. Jenže udělat s tím nedokážeme na místní úrovni vůbec nic.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ja bych trosku pochyboval.

Je tam trosku fenomen varene zaby. Lidi z mist, kde nejsou zadni imigranti jsou hodne proti, protoze kdyz vyjedou do mest, kde jsou tak jsou v soku zrovna jako my, jak to tam silene vypada, kdezto lidi z mest, co znaj kazdej par Abdulu a Aish ze skoly, ci prace uz jsou navyklejsi a nejak si to okecavaj, popripade jim primocare lezou do riti a prizpusobuji se a namlouvaj si, ze to neni tak hrozne a tenhle je fajn a hodnej a neni treba nic delat. Jen davat trosku pozor na mobil aby vam ho nevytrhli z ruky, nemit nejaky blby poznamky o islamu, delat ze je normalni, ze vasim zakazujou veprovy ve skole, ze sousedi trosku hlasiteji slavi v noci ramadan, ze vam znasilinili dceru, protoze se oblikla po evropsku a ne dost cudne atd atd.

A pak pri dalsich atentatech krcej ramenama, pri zabiti sousedova kluka krcej ramenama a rikaj, ze je to hrozny a mektaj, ze za to zrovna ten jejich Abdul a jejich Aicha nemuze. Coz je pravda jen napul. Muze za to sama jejich pritomnost.

Je to stejny jako za kolonizace a dekolonizace. Taky se po vas strilelo jen ze jste byl bilej.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Obávám se, že Vidlákův postřeh je pravdivý. Ale je to tím, že na vesnicích se sluníčkáři vyskytují jen v minimální míře, protože lidé mají dost jiné práce a na takové blbosti nemají čas. Města přirozeně přitahují nepracovité všech druhů a ze všech koutů republiky. Tam jsou sídla úřadů, neziskovek, lidí, kteří se považují za lepší. Ano, kromě nich jsou tam i normální pracující lidé, ale těch povýšených a pyšných je tam nějak více než na venkově nebo menším městě, kde je na takové více vidět a jsou osamoceni.
Ve městech najdou svoji sociální bublinu a jsou tam mezi svými ve větším počtu a koncentraci.
Ovšem města mají také jednu výhodu, větší počet lidí je zasažen jednou událostí v daném městě. Proto teroristé útočí ve městech Francie, ale nikdy na venkově.
Dělníci v montovnách někde v borech nebo širých lánech nezpůsobí takový problém, jako když jsou ta místa koncentrace příliš blízko měst.
Růst kriminality je přímým důsledkem nárůstu osobních práv všech lidí v posledních 30 letech. Všichni mají práva, která je mají chránit proti zvůli státu. Ovšem chrání jen některé. Situace se tak začíná podobat situaci ve Francii před 1789, kdy šlechta a církev měli jen samá práva, ale žádné daně neplatili a vše platili ti nejchudší. Pak stačil výbuch sopky Laki na Islandu, popílek v ovzduší, neúrodná léta, hlad a pak Bastilla v 1789. Lidé získali pocit, že je stát nechrání a je jim na obtíž, ale především jej mohou reformovat jen násilně.
Některé zkušenosti jsou nepřenositelné a každý si ji musí prožít nebo promyslet sám. Třeba ztrátu bezpečí, kvůli kterému si lidé platí stát. Jestliže stát své občany nechrání, nebudou občané v době krize podporovat takový stát.

Zatím bez slepic

Existuje v současnosti jiná možnost když "Lidé získali pocit, že je stát nechrání a je jim na obtíž" aby ho reformovali jinak než "násilně"?

Zatím bez slepic

Velice hypoteticka. Ze zacnou myslet i ovcani a bojovat za takove veci jako je prima demokracie a podobne, coz se jim zda prilis idealisticke.

Zatím bez slepic

Teoreticky taková možnost existuje v demokratických volbách. Ale protože je každý stát pevně ukotven v mezinárodních strukturách, smlouvách a paktech typu "vždyť je to jen malý rozdíl přijmout Istanbulskou úmluvu a vlastně se nás skoro netýká", za ty roky došlo k takovému gordickému uzlu, že rozplést jej rychle lze už jen odmítnutím všeho. Kam vede odpor samotného státu bez příznivé mezinárodní situace bylo vidět v srpnu 1968. Ani radikální změna v rámci jednoho státu nic nevyřeší, musí to být změna ve více státech najednou.

Zatím bez slepic

Gerde, ztrátu suverenity vedle vás a mladého Klause dokonce už potvrdil minulý týden na mezinárodní konferenci o Trestním zákoníku i předseda Nejvyš. soudu P. Šámal: "Zákonodárce není autonomním subjektem. To jsou všechno evropské a mezinárodní smlouvy a právo EU a zákonodárce nemá žádnou šanci s tím cokoliv dělat."
http://www.ceska-justice.cz/2019/03/10-let-trestniho-zakoniku-experti-v…
Prakticky si volbami už jen vybíráme, zda nás bude hlídat německý ovčák, ameická doga nebo nějaký český fousek.

Zatím bez slepic

Fito, opravila bych ten konec,
ovčák či doga jo, ale žádný český fousek nás sám nehlídá, ten jen slouží páníčkovi a snaží se zjistit, kdo je ten dominantní a občas lítá od jednoho k druhému, vrtí ocáskem a chce být dobrým sluhou.....

A sluhů tu máme fakt i na vývoz.....včetně zákonodárců....a co má teprve dělat občan... když elity slouží jak šílené a jen se vymlouvají, že nejsou dost autonomní....ale nemohou s tím cokoliv dělat.....
Tak proč je máme platit my, když poslouchají jinde?

Tak holt se bude čekat, až dojde trpělivost se vším tím svinstvem a sloužením občanům!

Zatím bez slepic

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Majko, špatně jsem se vyjádřila, národnosti patří páníčkům. Podvraťáci by si mohli v PS vylepit heslo "Sloužím cizím dobře, sloužím rád".
Česká trpělivost se zdá být téměř nekonečná. I když nikdo neví, co si vlastně myslí mlčící většina.

Zatím bez slepic

Fito,
protože mezinárodní smlouvy mají přednost před zákony země, je určujícím dokumentem pro ČR Lisabonská smlouva, Istanbulská úmluva, Marrákešská úmluva, všechny ty Dubliny, atd., jakmile byly ratifikovány českým parlamentem. Ale pro obyvatele ČR v tom zase takový rozdíl není, jen je vidět, že nejsme svobodní a nikdy jsme nebyli. A opravdu si můžeme jen vybrat, zda nám povládnou Habsburkové, Francouzi, Němci, Rusové, Američané nebo nikým nevolení úředníci v Bruselu.
Jen jako perlička pro zajímavost. Víte, že eurokomisařka Věra Jourová za ANO dlouhou dobu oddalovala projednání nařízení o zákazu dvojí kvality potravin? Ta elita Bruselu už je natolik odtržená od obyvatel, že by je klidně otrávila.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

A přesto se najdou tací, co se nestydí pindat něco o hrdosti a suverenitě. To o Jourové mi uniklo. Narazila jsme nedávno na rozhovor s ní z roku 2013, po volbách, a prý nesnáší snoby a elitáře. To musí chudák v Bruseli hodně trpět :-)
https://www.idnes.cz/jihlava/zpravy/zivotni-pribeh-mistopredsedkyne-ano…

Zatím bez slepic

Růst kriminality je přímým důsledkem nárůstu osobních práv všech lidí v posledních 30 letech. - Prav je snad porad stejne. Kdyz nekomu nejake pridate, tak nekomu jinemu automaticky jine seberete.

Date nekomu pravo se nelegitimovat policii = odebral jste pravo ostatnim byt chranen policii preventivne kontrolujici uz napohled podezrele osoby.

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pokud se policista bojí využít své pravomoci, protože je potom trestně stíhán, dochází k nárůstu osobních práv všech lidí, které ale využijí jen zločinci. Těm to přinese prospěch, pro ostatní se nic nezmění. Je to podobné situaci, kdy stát zvýší práva zločinců tím, že odzbrojí lidi a nestíhá je chránit. Práva zločinců se ale fakticky zvětšila.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Těm to přinese prospěch, pro ostatní se nic nezmění. - Jak se nic nezmeni? Kdyz vas vykradou, tak jste prisel o pravo na ochranu osobniho vlastnictvi, kdyz vas zabijou, tak jste prisel o pravo na zivot. Z tech pred tim vyplyvalo pravo policty reventivne kontrolovat podezrele. To ze pak nekoho zatknou.... to se vas uz netyka. Skoda se stala a nejde odestat.

Zatím bez slepic

Když stát nějaké právo nevykonává, třeba ta ochrana majetku a života, tak tím automaticky dává právo zločincům zabrat Váš majetek nebo život, protože Vás nechrání. když budete mít pozemek a dovolíte sousedovi, aby si přes něj zřídil cestu, tak se tím snižují Vaše práva, prostě jste se vzdal části svých práv a soused dostal nějaká navíc tím, že na svém právu netrváte. Kapišto?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

z jejich očí smrt volá:
ten arab si ugo dal
a potom mě ubodal.
Crčely z něj vitamíny
arab je normálně líný
ale tento vypil mrkev
a já jsem teď mrtev.
Dávejte jim kusy špeku
ať nemají atak vzteku
a bořte jim mešity
dyť jsme byli husity;
my jsme boží bojovníci
my ukážem půlměsíci
zač je toho loket
tady islám dokvet.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

No, Vidláku, netrvalo ani den a ten autobus (tramvaj) plný dětí se ti/nám vyplnil: https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/500390-muz-puvodem-ze-senegalu…

Buďme s podobnými přáními či škodolibostí opatrnější.
Jasně, šofér byl v Itáálii už 15 let, přesto šlo o demonstrativní PROimigrační akt. Zda Italové chtějí tuto politiku těžko rozhodneme - dle zpráv tam jsou někteří magoři docela vlivní... Co mě, přiznám se, zaujalo nejvíc - čím donutil pan šofér doprovod dětí děti svazovat? A hlavně - jak může děcka vozit člověk nejenom se záznamem v trestním rejstříku, ale hlavně se záznamem za sexuální obtěžování nezletilých? (Jasně, chápu - škola objedná autobus, firma ho přistaví i s šoférem... A šofér je zaměstnanec firmy, ne školy...)

Zatím bez slepic

se posuzuje podle jiných měřítek, než domorody Evropan. Něco mu přelítlo přes nos a bylo to, njn, stane se. Příště už to neudělá, to musí slíbit.

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nebo se dostane před soud, kde mu italský soudce řekne: "Ty, ty, ty! Udělej to ještě jednou a bude to už podruhé!"

Zatím bez slepic

musel to mit kompletne pripraveno,
- mel svazovaci pasky, pro 50 lidi nejsou beznou soucasti autobusu,
- mel zbran (neznamou) na ohrozeni doprovodu
- mel pripraveny benzin v kabine

takze zadny zachvat vzteku, pomatenost,zhorsene rozpoznavaci schopnosti - chladnokrevne pripraveny teroristicky utok

Zatím bez slepic

Tak nakonec - vydám-li politické prohlášení, pak už jiné důkazy o připravenosti nepotřebuji. Každopádně jsem si při čtení textu vzpomněl právě na zdejší debatu o tom, že v Utrechtu byly v tramvajích i děti... (Mimochodem, kdo dneska vzpomene na Beslan?)

Zatím bez slepic

Všechno zlé je k něčemu dobré... Teror. útoky auty se budou skvěle hodit při marketingu na elektromobily.
https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/cina-sleduje-elektroautomobily-…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Občan může dělat všemožné,ale když je migraci nakloněna vláda,soudy,tak jak se bránit.
Jak píše i Gerd,černoch,muslim na vesnice je hned vidět,natož skupina a něco si zavdat,tak k ráně není daleko.
To co se děje ve Francii,Německu,Anglii,Švédsku,Itálii,to přeci nechceme,jenže to odzbrojování občanů,směruje právě k tomu,aby se ani občan samostatně nemohl bránit.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Neni to tak uplne pravda. Kebabarny jsou uz i v nekterych malych vesnicich a u Teplic je cela vesnice odkud arabove vystipali mistni. Taky prazsti cikani jsou ted na venkove a malych mstech a jsou tam slavnym problemem. Nemyslete si, ze se u vas nemuzou objevit zitra.

Promorenost ve Francii se tyka uz i vesnic. Ti lidi co voli Macrona jsou v drahych ctvrtich, kam to maj barevny daleko. Klidne i v Parizi. Problemy jsou v chudych castech paize, tak je v tech bohatych mohou ignorovat.

Jenze u nas to bude jinak. K nam netahnou ti chudi barevni, co jsou vdecny za jakoukoliv praci a budou obsazovat chuda mista. K nam ted tahnou barevni s hromadou penez na investovani, s aroganci dobyvatelu a dalsi se socialnima davkama ze zapadu, takze zase s vic penezma nez mistni a mohou se zjevit uplne vsude a koukat na vas svrchu.

Slunickarum to patri, je jich plno v Praze a Brne, atentaty budou nejspis zrovna tam, ale vy muzete mit konflikt na silnici, u vas ve vesnici, ve vlaku a pes po tom nestekne. Bohuzel.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Asi největší problém bude, že ve velkých městech se lidé navzájem tolik neznají a tak volí podle programů. Zatímco na vesnicích si nikdo nedovolí opustit slibovaný program (sousedi a známí by to vyčetli) ve městech po volbách zvolení zcela opouští programy za které byli zvoleni a chytají korýtka. Příklad největších "vítačů" v Brně - žít brno nemělo ve svém programu do min. voleb nic o omluvách za odsun, nic o přijmání migrantů atd. nic o podpoře kontroverzních divadelních vystoupení přesto víme jaké věci po zvolení s klidem prosazovali. Tedy dokud nebude vymahatelnost volebních programů - tak velká města budou rodit po zvolení korytáře ,kteří chtějí výš a do větších kapes a města pak vypadají jinak než ve skutečnosti jsou

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak a tady je na novinkach oficialni verze

https://www.novinky.cz/zahranicni/svet/500403-novy-zeland-po-utoku-na-m…

Ti co nebyli lini se podivat na original vedi, ze to je fake, nebyly tam zadny zensky, verici nestali v radach ale lezeli u zdi uz na hromadach, sklo auto bylo prostreleny az dodatecne atd.

Zatím bez slepic

z diskuze ke clanku na idnes pro tema zakazu na NZ

cituji
-----------

Hasicí přístroj mám doma, abych mohl bojovat s ohněm vlastními silami, než přijedou hasiči.

Lékárničku mám doma proto, abych mohl bojovat o život zraněného či nemocného človeka, než přijedou záchranáři.

Zbraň mám doma proto, abych mohl bránit sebe a ty kdo o to stojí do příjezdu policie.

Zatím bez slepic

Snad jenom technická - v mešitách jsou muži a ženy od sebe odděleni do různých prostor. V mužské části tak budou logicky jen mužské oběti.

Zatím bez slepic

Jo, presne to bylo na originalu. Jen chlapi. Na maluvkach z Reuters jsou i zensky. Mozna nekde jinde, ale tak aby to vypadalo, ze se do nich strilelo. Zastrelil jen jednu na ulici. Z nejakeho podivneho duvodu tam lezela u chodniku na ceste k autu.

Zatím bez slepic

To je klasika, viz aranžování utopeného malého Ajlana. Nejlépe se mediální manipulace pozná podle fotek obětí.

Zatím bez slepic

Ale to slavné utopené dítě přeci utopil jeho vlastní otec, který řídil člun.

Zatím bez slepic

Měla jsem na mysli práci médií. Co jsem zahlédla v ČT, tak z N. Z. opakovali stále záběr na ženské tělo ležící na chodníku.

Zatím bez slepic

Novináři často a rádi pracují s nejnižšími pudy. Jsou to oni, kdo je často vyvolávají, a proto tolik nenávidí strany, které osočují z téhož chování. prostě chtějí mít monopol na ovládání obyvatel.

Zatím bez slepic

Ach, já myslel že to myslíte právě opačně. Upřímně, jsem rozhodnutý žádnou z verzí nezkoumat. Čistě kvůli svému duševnímu zdraví. Sbírka videí z Oděsy mi bohatě stačí. Že toho okamžitě liberálové zneužijí nepochybuji. I že celý příběh donaaranžují, aby byl fotogenický a vypjatý.

Zatím bez slepic

Ha ha... to se vubec nemusite bat. Odese se to vubec nepodoba. Ma se to k ni asi jako kdyz si mali kluci hrajou na valcenis a strile po sobe a delaji pam pam pam a pak spadnou pekne s roztazenyma rukama a nohama a jeste k tomu vyplaznou jazyk. - Jen tady je nejakej podivnej grupac, kde na sebe nalezli obleceny a v maskach a cekali strelce.

Tomu se proste verit neda.

Vzhledem k tomu, ze na takovejhle vecech zavisi vase budouci preziti, tak byste se prave mel na takovyhle veci divat porad, abyste nakonec nemel nejaky podrezavani primo na vasi navsi, dvorku ci koupelne.

Zatím bez slepic

Hoaxem je "masakr na Novém Zélandu" !!!, Stan1, 21.03.2019 15:27:19

Inscenace a fikce - falešná vlajka - fake news - jak jinak lze vysvětlit chodící mrtvé, neúčast pohřebních vozů na místa atd. "...Dostali jsme včera do redakce zajímavý email, se kterým se s vámi ale musím podělit. Pan Michal pracuje v oboru soudního lékařství a čte náš Aeronet už několik let. S některými mými pohledy sice nesouhlasí, ale upozornil nás na jinou zajímavou věc, která z pohledu jeho profese stojí za povšimnutí. K okamžitému usmrcení výstřelem ze zbraně dochází pouze v případě, že náboj zasáhne životně důležitý orgán jako je srdce nebo mozek. Pokud projektil vnikne kamkoliv jinam, způsobuje pouze trauma, šok, bolest, hysterický záchvat a oběť se kroutí a svíjí v bolestech. Jenže pan Michal nás upozornil, že na videu nevidí vůbec nikoho se hýbat v těch dvou hromadách těl. Jsou zcela a dokonale bez pohybu ve stavu nehybnosti. Traumatolog: “Ti lidé tam leželi na hromadách jako hadroví panáci a nevnímali žádnou bolest…” Skutečná střelba do živých lidí způsobí trhání tkání a tříštění kostí, kde bolest lze přirovnat k ukřižování, když projektil prosekne kost. Okamžitě nastává nelidský řev a oběť se začne svíjet. Obrazová scéna střelce však nemá naprosto nic společného s realitou z pohledu soudního lékaře, který dříve pracoval na vojenské traumatologii v době, kdy ještě fungovala prezenční služba...." Jak je možné, že před střelcem leží zásobník střeliva na zemi, když tam teprve vstupuje - to je jako střílečka z PC ! Politické svinstvo Britů - viz Skripal, Bílé přilby

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak jsem věnoval čas shlédnutí tohodle:
http://www.novarepublika.cz/2019/03/panel-vzdelanost-vychova-v-ceske.ht…
konkretně Petra Saka, byl tam také mladý Klaus, MUDr David a další
probírané plně zapadá do zdejších debat - doporučuju to nejen Vidlákovi a Godotovi, ale i ostatním. Velice zajímavé jsou postřehy Dr Davida k umělé inteligenci - jeho názory potvrzuje to co víme o činnosti lidského mozku a i poznatky z psychologie, tedy nejen psychiatrie.
Naznačuje se tam i cesta jak z toho, nejen popis tristních příznaků a stavu, je obrovskou chybou že podobné besedy zapadnou - překryje to mlčení.
Na troubě je to celé - i ostatní přednášející, odkazy jsou na NR - není problém to dohledat.

Zatím bez slepic

Díky za odkaz. Velmi zajímavé a poučné. Tristní stav školství. Nelitují čas strávený poslechem.

Doporučuji poslechnout. Lze i po jednotlivých přednáškách

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

https://prima.iprima.cz/novinky/komentar-terezy-spencerove-pokus-o-skic…
******
Tohle je dost zásadní a vůbec mi to nepřipadá jako nesouvisející s dnešním tématem.
Zkuste pomyslet na situaci v Syrii jako na NAŠI budoucnost.

Shrnující článek je zajímavý tím, že ukazuje Syrii, její způsob fungování bez většího vlivu oficiálních státních institucí (=a tím do značné míry i přechod na "supervidlákovskou" paralelní ekonomiku, která se tam stala ekonomikou hlavní, fungující nejen na tamním venkově, ale i/hlavně v tamních městech.)

Rozhodně doporučuji, názory nejsou ani proruské, ani proasadovské - naopak, jedná se o názory velmi kritické "protiasadovské" opozice, která ovšem poznala, že Amerika (a my jako evropský obsah její řiti) jsme ještě horší variantou.

https://prima.iprima.cz/novinky/komentar-terezy-spencerove-pokus-o-skic…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Bábiš má u mne body:
https://blisty.cz/art/94927-babis-se-snazi-donutit-v-bruselu-eu-aby-neu…
Je pravděpodobné, že má mozek na přemýšlení nebo minimálně někoho k sobě s mozkem na přemýšlení. A že jej mu jasné, že nynější ekošílenství vede k zničení evropského průmyslu.

Zatím bez slepic

Admirál.
Žádné body z toho nebudou,budou přehlasování,co oba dobře vědí,ale machrovat umí.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

A ještě jeden článeček z BL:
https://blisty.cz/art/94911-snehove-vlocky-ve-veku-globalniho-politicke…
Vlast ovinuly mraky. Ňák ji tečou nervy.
Že jsme retrotopist a retrograd mě netrápí, protože nevím, co to je.

Zatím bez slepic

Zajimavej clanek.

Takze dnesni mladez je takova devka, co se postavit tam, kam se ji rekne postavit a udelat to, co se ji rekne udelat. Celkem je to jedno co. Celkem jedno kdo.

Zatím bez slepic

Ale co ja pamatuju, nebyli jsme jiní. Pokud nám někdo přišel vymývat hlavy, vypnuli jsme mozek.

Zatím bez slepic

Kdy to bylo? Pred 1968?

My jsme jim neverili uz popredu automaticky a veskery propagande jsme se smali. Vsichni. I deti komunistu.

Zatím bez slepic

A vidíte ty paradoxy. Dnešní pravdaaláska se dostává do role vymývačů hlav a vzteká se, že to mládež nepřijímá s nadšením (viz Kartouz v BL) a že se najdou jedinci, co oponují.

Všechno už tu jednou bylo.

Zatím bez slepic