Připadám si jako blbec. Právem

Autor

Ani nevím z které strany začít…..
Nejde o to, že ze mě někdo blbce dělá. I to se může stát a děje, ale s rostoucími životními zkušenostmi si proti tomu připadám stále více imunní. Jde o to, když si za svou blbost můžu sám, třeba svojí neschopností. Posuďte sami.

Ti jacísi elfové, zkoumající naši pravověrnost a chránící nás před lží a nenávistí a těmi „fak ňůs“ neboli česky lžemi (ten tvar zní hrozně, ale mrknul jsem do pravidel a je to správně), nás vyzývají ke kritickému myšlení. Informaci, kterou zachytíme nebo která nás zasáhne, bychom podle nich měli obrátit ze všech stran a několikrát, než jí přiznáme nějakou důvěryhodnost. Vlastně s nimi souhlasím, ale blbé je, že toho mnohdy nejsem schopen.

Předseda TOP 09 Jiří Pospíšil onehdy, není to tak dávno, vyjádřil svůj názor, jak by EU měla postupovat vůči Rusku. Já jeho politiku sleduji, protože je z našeho statutárního městyse a vím o něm mnohé, co by nejspíš nerad slyšel - však se pořád ještě pohybuji v novinářském prostředí. Toto jeho vyjádření jsem přešel jako klasickou kokotinu, spíš intuitivně. Právě bez onoho kritického myšlení. To, na rozdíl ode mě, použil ve stručné glose v deníku Právo Jan Kellner ve své stručné glose na str.6. Cituji pro mě podstatný úryvek:

(Předseda TOP 09) zformuloval myšlenku, podle níž „Putinovské Rusko rozumí jedině síle a EU, která disponuje nezanedbatelnou obchodní a finanční silou, nesmí váhat tuto sílu použít.“
Jiří Pospíšil by se patrně hodně zapotil, pokud by měl své válečnické klišé obhájit. Od dob Napoleonových výprav až po Hitlerovo tažení bychom velice obtížně hledali argumenty pro tvrzení, že Rusko se podvoluje jedině síle.
(Konec citace)

Jan Keller byl nejspíš omezen rozsahem své glosy a nepodezírám ho, že by nic nevěděl o Rusku a mongolském vpádu, o roce 1612, o Poltavě nebo Krymské válce, případně o Cušimě.

Jistě, Rusko historicky rozumí i své síle a hodně by o tom mohli vyprávět Finové a lidé z Pobaltí, Kavkazu či střední Asie, ostatně i Poláci a další. I my bychom mohli přiložit své malé polínko.

Ale domnívat se, že současná slabost přinutí Rusko podvolit se nějakému ekonomickému tlaku EU, je pod lupou kritického myšlení něco bláhového. Nevíme sice, co bude v budoucnu, ale historická zkušenost něčemu takovému opravdu nenasvědčuje.

Ano, bylo by to správné, vzít každé tvrzení takto do ruky, prozkoumat ze všech stran a ohodnotit. Když to budeme dělat, ti výše zmínění elfové radost mít nebudou.

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Ale jo, klidně, ale ať si je, ale nemohl by být na konci či ve zvláštním chlívku? Nebo ať si napíše článek a tam prdne souhrn za celý předchozí den. Tohle co dělá nyní, totiž že přikvačí krátce po půlnoci a usalaší se hned pod původní článek a rozlejzá se a rozlejzá, až je delší než ten článek původní, je totiž jen o málo smířlivější trolling, než byl ten původní. když rozbíjel diskusi jako celek. Zkoumat tu debatu po něm, jestli jako fakt na straně dvě a dál bude dál ten zjevný magor... to bych asi jako nový čtenář nedal. A nemyslím si ani, že výsledný dojem, který si pak nepoučený z webu odnáší, je "Vidlák je demokrat".

Ale co už, to už je na Vidlákovi samotném. Já bych prosil alespoň o to tlačítko "skrýt příspěvek autora"... Když už mu nedá vlastní chlív...

Zatím bez slepic

Nasrat mu a ne zdejší vlastní chlívek ... Ať si blog založí sám - nejlíp někde mezi "svejma". Tady nikomu chybět nebude.

Zatím bez slepic

In reply to by Job (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak asi jo.

Zatím bez slepic

Ano, vřele doporučuji zřídit zvláštní chlívek.
Kdysi jsem byla rovněž odkázána do chlívku zvaného "blitky."
A víte co, nebylo tam špatně.
Ten, kdo tam byl také, prý pro sprostotu, odejít, vlastně sprostým nebyl,
jen se sprostě vyjadřoval.
Ale zlatý srdce.

Nedávno jsem byla požádána, jestli bych nedala k dispozici svá říkání pro skupinu lidí.
No proč ne.
Vybrala jsem, předala.
Jak byly přijaty?
Musím je probrat, jestli jsou vhodné k předání dál.
Skvělá cenzura mé autocenzury.....
Ve smyslu - při zvracení z výblitků - hustý slepicím, řídký na hnůj.
A je to.

Zatím bez slepic

No vystačí si diskutovat sám se sebou, což mu zřídit vlastní chlívek, kde si může povídat a kdyby se některý z ostatnich kydačů chtěl přidat, nechť tak učiní bez následků pro ostatní... Ale nevím, jestli to lze, nemam v tomto vůbec žádné povědomosti a zkušenosti...

Zatím bez slepic

Já nediskutuji sám se sebou. Sám sebe max doplňuji. Jinak píši příspěvky jako reakce na jiné. Ne na sebe.
A sem tam se tu najde i někdo NORMÁLNÍ a normálně se mnoo diskutuje zcela dle definice diskuse. Osobně mám pocit, že mnohým dalším v tom brání jen to, že by tím přiznali, že by diskutovat také chtěli.
Hodně z vás to neumí a za diskusi považují, že se navzájem jen informují nebo doplňují (jako doplňují já sebe).

Až na pár výjimek se tu ale občas rozvine něco, co snese označení diskuse. Třeba jako tady, když diskutujete o mně :-)))
Když vám to stačí ... :-))

Zatím bez slepic

"...Nese hrdé jméno..."
lidový vykladač bez příkras a zbytečných piruet.
A pantofle naň lítají...

Á tak virtuální kytku, či spíše slepici ze dvorku mu posílám,
polivka z ní bude také výživná, báseň v jídle :-)

Zatím bez slepic

Že já zase něco popletla, no co už, až prohlédnu, přijdu ...oč vlastně?
E.Diskinson.:
Spatření věci zaplatí
se jejím pozbytím,
spatření samo přesný zisk
dle její hodnoty.

Absolutní věc - není nic.
Zrak si ji přikrášlí
a kárá pak dokonalost,
že nepobývá blíž.

Zatím bez slepic

:-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Evropa by mohla mít ve světě úplně jiné postavení, kdyby dělala politiku, která jí přísluší podle ekonomické síly, podle geografické pozice, podle kvality obyvatelstva, ...

Neexistuje žádný vážný důvod, aby dělala poskoka USA, jako ho dělá dosud.

Jediné vážné ohrožení existuje ze strany islámu, proti kterému, samozřejmě, nic nedělá. Islamizace Evropy proti zájmům USA není.
Ohrožení z Ruska, nebo z Číny, kterým EU straší své občany, je uměle vytvořená hrozba. Že by snad Rusko napadlo některý stát EU, je z oblasti science-fiction. Normální vztahy EU s Ruskem jsou jasně proti zájmům USA.

Píšu jenom v heslech, abychom si urovnali myšlenky. Evropa by především neměla připustit vojenský konflikt na svém území, který USA připravují. Postupnými promyšlenými kroky. EU by tu měla být především proto, aby nepřipustila katastrofu.

Pitomcům v Bruselu nejen tato povinnost uniká, zdá se, že ji spolu s USA připravují !

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Proboha, lidi, nediskutujte s tím individuem. Kdo to má číst ty jeho píčoviny.

Zatím bez slepic

In reply to by Aldo (neověřeno)

Trvalý odkaz

přesně
zasírá diskusi, že se to tu nedí číst
s prominutím

Zatím bez slepic

In reply to by Tony (neověřeno)

Trvalý odkaz

Prostě nečtu a přeskakuji. Začínají mi vadit diskutéři s blbcem. Taky nechápu proč jej stále krmí. Musím o to více rolovat s myší. Mám unavené zápěstí a hrozí mě tenisový loket.

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

V tomto případě spíše syndrom karpálního tunelu ;-).

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Podle Startérova stylu, který se občas mění v určitých niancích, bych řekl že je to více lidí, min. 2. Třeba tomu dneska docela ujíždějí nervy a uchyluje se ke sprostější verzi jazyka.

Zatím bez slepic

Ne. Jsem jenom 1. 2 tací, jako já, existovat nemohou, už vůbec ne na 1 internetovém smětišti :-))
Zkusil jste se někdy podívat OBJEKTIVNĚ na ty příspěvky, na které reaguji podle vás sprostěji? Jestli třeba nejsou také "trošku sprostší"? :-)

Zatím bez slepic

Vzdyd takovejch je plno. Staci zajit na nejaky "opozicni" webovky. Je to jak trollove na PL.

Zatím bez slepic

Vy jste to zase nepochopil - "takových jako já" není o těch, co vám oponují, takových bude samozřejmě možná většina, protože mají důvod a pravdu. Ale "takových jako já", tedy včetně stylu disuse, syntaxe, semantiky, atd atp. Většinou to lidi sami poznali, že jsem na jedné straně prakticky nezaměnitelný a na druhé vždy během krátké diskuse poznatelný, i kdybych se snažil "přetvařovat"-

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Europe Elects
‏ @EuropeElects
12 hod.před 12 hodinami

EU28: Latest seat changes in our live projection: Pirates will most likely join Greens/EFA as Czech Pirates declare that they won't join ALDE+ if ANO's on board. PRO Romania shifts preference from ALDE+ to centre-left S&D. #EP2019

volný překlad:
Čeští Piráti budou pravděpodobně v EP ve frakci Zelených (Greens/EFA), prohlásili, že nechtějí být ve frakci ALDE spolu s Hnutím ANO.
-----------------------------

Juncker:

“These populist, nationalists, stupid nationalists, they are in love with their own countries,” Juncker told CNN. “They don’t like those coming from far away, I like those coming from far away … we have to act in solidarity with those who are in a worse situation than we are in.”

volný překlad:
Tihle populisti, nacionalisti, pitomí nacionalisti, oni mají rádi jen své vlastní země.... Nemají rádi ty, kteří přicházejí z daleka, já mám rád ty, kteří přicházejí z daleka... musíme jednat solidárně s těmi, kdo jsou v horší situaci než jsme my.

https://www.politico.eu/article/juncker-lashes-out-at-stupid-nationalis…

Zatím bez slepic

Začínám být alergická na slovo solidarita.

Jourová zase na plnou hubu doufá, že aféra v Rakousku bude mít na volby do EU vliv, no to asi bude, ale jinak než doufá.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Jourova-doufa-ze-rakouska…

A T.Spencerová si tu nahrávku celou poslechla a toto k tomu napsala:
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/politologove/Konec-demokracie-A-p…

Zatím bez slepic

Ta nahravka.... noooo, jeste nekolikrat a zacnou bejt takove umele afery certifikatem dobrych mravu.

Asi jako cernymu rapperovi v USA stopne spolecenske postaveni, kdyz ho na par mesicu zavrou.

Zatím bez slepic

No vzdyd muze. Nic mu nebrani rozdelit vlastni plat mezi ceske duchodce. Treba.

nebo bezdomovce

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Někteří cítí před volbou do Evropského parlamentu euforii a jiní zase eufobii.

Zatím bez slepic

K dílu 1 - nejsou žádné díry a pochybnoasti mezi odborníky. Mezi konspirátory a ve spolku asi "2000 odborníků proti oficiální verzi 9/11" pochybnosti jsou a budou, není bez zajímavosti, že v tom spolku odborníků jsou jen 3 stavaři a 1 statik, jinak sociologové, učitelé i tělocviku, atd atp.). Mudžaheddíni nevěděli, že jim pomáhá CIA a Al-kaida v 2001 už známá byla - jistěže ne tak, jako po 9/11. To, že někteří z 19 teroristů si dělali piloťák ap. v USA, to je pravda. A řeší to i zpráva vyšetřovací komise, která prošla desetitisíce A4ek textů a měsíce filmových a zvukových záznamů (vyšetřování trvala snad 4 nebo 5 let, až pak byly odtajněny některé informaci, jejichž nedostupnost po tu dobu umožňovala další konspirační kraviny.), kdy konstatuje, že to bylo fatální selhání komunikace mezi FBI a CIA, kdy obě složky o uvedených věděli, ale mysleli si, že je pokrývá ta druhá.

Zatím bez slepic

K dílu 2
Žádná stavba není statisticky zajištěna absolutně. letadlo nebylo jako tužka + oheň, výbuchy technických plynu, vzplanutí umělých hmot ap. Stačilo, aby začalo padat těch několik podlaží nad vletem a pak už to šlo vlastní kinetickou energií. Naprosto tomu odpovídá i vyhnutí hlavních obvodových profilů směrem ven. Po WTC zbylo naprosto to správné množství všeho materiálu, ponížené max o kusy a prach, které odletěly do ulic. Zůstalo plno stolů, věšáků a lidí a nevím čeho ještě. K dstrukci jakéhokoli sloupu stačilo jen takové snížení modulu pevnosti, že už neunesl zátěž nad sebou - asi 10 nebo 14 podlaží, už nevím. Ponížení tohoto modulu současně s přeražením jiných z vnitřní výztuže bohatě stačilo. Žádný armádní nantermit nalezen nebyl. Oficiálí vysvětlení nekulhá.

Zatím bez slepic

K dílu 3
Náraz a následné exploze způsobené přímo nebo nepřímo tím nárazem. Nic nekulhá, verze střídá verzi max mezi konspirátory a lidmi, kteří "se potřebovali vyjádřit\", mezinárodní vyšetřovací komise normálně pracuje a blábolů mezi politiky a "odborníky z ulice" si nevšímá.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

K dílu 4
Nebyla to řízená exploze, žádné postupné výbuchy na nosných konstrukcích po jednotlivých podlažích nikdo nikdy ničím nedoložil, jediný byl v v podlažích vletu a pak ty související plynů, výbušných materiálů, kyslíkových fluktuací ap. Budova 7 spadla díky stáří a propojením s WTC technickým podlažím, výbuchy technických plynů ap. se přeneslo i pod ní. Uvedená budova nespadla stejně jako WTC. O demolici, natož řízené, nempže být ani myšlenka .-))) Už jen proto, že pojišťovny by to nenechaly jen tak .-))) Ale nechaly.

Zatím bez slepic

Hahaha

Zatím bez slepic

In reply to by Admirál (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zkuste oficiální spikleneckou teorii - zprávu proprat trochou znalostí o vlastnostech kovů při tepelném namáhání, vezměte k tomu statistiku a jste v prdeli.

Pokud máte humanitní vzdělání tak se do diskuze nepouštějte.

Zatím bez slepic

Vy byste udělal nejlépe, kdybyste si, místo těchhle blábolů, nasbíraných nejspíš na nějakém Lost Change, konečně už tu oficiální vyšetřovací zprávu přečetl a sám. ne aby vám ji zprostředkovávali nějací konspirační blbové. Je tam úplně všechno vysvětleno. Pro nás techniky celkem srozumitelně.
Jenže to byste vůbec musel chtít poznat pravdu.

Zatím bez slepic

Včetně všech příloh a odborných a soudních posudků, samozřejmě :-)))

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Už jen k nadpisům, protože vše je dávno vyšetřeno a vysvětleno (až na pár nepodstatných zbytností, v každé takovéhle situaci zůstane pár věcí nevysvětlených a dá se na nich konspiračně lítnout - objektivní odborníci ale prostě nemohou nepřiznat, že něco zůstává nevysvětleno. není to nic, co by zpochybnilo to základní :
Díl 5 : Několik paní povídalo a Agentura Cuc-Cuc
Díl 6 : Vida, ty pojišťovny. nebyl to pojistný podvod-tady jsme zběžně nahlédl. Srandovní je, že zásadní informaci, že pojišťovny a zajišťovny proplácely, ačkoli kdyby měly pochybnosti, tak si vedou vlastní vyšetřování, ale celý díl řeší jen omáčku pro trdla, kolik že to na tom Silverstein měl vydělat a že to chtěl rozdělit do dvou pojistných událostí. A tvrzení, že ani jeden z vyšetřujících a pojišťoven nevzal v úvahu pojišťovací podvod, to může napsat jen blb. Kdo to sepisoval, ty díly?
Díl 7 : tak samozřejmě že to všechno řídil ze sklepa budovy 7 Jerome Hauer. Po masáži, co všechno je zač a v jeho zájmu je tedy zřejmé, že tu řízenou demolici připravil přímo on .-)))
Díl 8 : O budově 6 moc nevím, ale celý ten díl je jedna velká spekulace nacpaná tisícem menších, řešících celou událost max z pozice Cui bono, přičemž autor nejen nebere vůbec v potaz, že to nikomu slouřit nemuselo, ale dokonce nebere v potaz ani všechny možné varianty uvedeného, jen ty, které mu pomáhají vykonstruovat konspiraci.
Díl 9 : Vůbec neřeším
Díl 10 : Protože NORAD, a tady je jediný prostor pro určitou konspiraci, že to někdo pustil ven k teroristům, nebo zařídil, v té samé době probíhalo cvičení NORAD a těch pár minut, než dotyční pochopily, že některá letadl nejsou součástí cvičení, stačila k uvedenému průletu.
Díl 11 : Bez významu

Ještě si zkusím přečíst těch 11 důvodů.

Zatím bez slepic

1. ne, nepřežila
2. kolaps nebyl náhlý (nějaký díl předtím se zmiňuje o zřícení po 1,5 h a 56 minutách. Kromě toho, že v daný okamžik ve WTC bylo běžně méně lidí než v jiné denní době a ze spodních pater dokázala většina zmizet, tak byly identifikovány a předány pozůstalým (po DNA identifikaci) ostaky mnoha obětí, číslo nevím, určitě se dá zjistit. To je klasika jako s letadlem do Pentagonu, které podle podobných jako je autor do Pentagonu také vůbec nenarazilo
3. Náraz a následné exploze díky vletu
4. Ano, 2 letadla a klidně 7 pádů. On pád takové budovy jako je WTC s sebou prostě může vzít i jinou stavbu. To někoho zaráží?
5. No jasnovidci. Agentura Cuc-Cuc.
6. Pojistný podvod nikdo nepotvrdil
7. K velkému hráči v pozadí se vůbec nemíním vyjadřovat
8. No je asi možné, že spolu s WTC, jako by s jakoukoli administrativní budovou, zmizely spolu s účetnictvím některých tamějších firem i nějaké důkazy o daňových únicích ap. .-))) Ale na to stačí spálit jen kancelář, ne celou budovu :-)))
9. Tak určitě na poklesu akcií jedněch firem vydělal majitel akcií jiných firem. Také letecký průmysl se tehdy brutálně propadl. Tak to asi připravili námořníci, jim akcie jistě příšerně vzrostly
10. Protože cvičení NORAD
11. Filmové fantasy nemíním řešit. mimochodem, je známo, že myšlenka teroristického útoku na výškovou budovu v americe vznikla dávno před 2011, tehdy na ni ovšem al kaida nesehnala peníze

No, a očekávám smazání, ale snad jste si to stihl přečíst.

Zatím bez slepic

K uvedenému jsem byl vyzván. Ale velmi jsem to zkracoval. Já vím, že to nikdo z vás nečte.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vy, co reagujete na trola, co čekáte jiného, než že to tu zaplaví jeho slovní řezankou? Nebýt vás, překračovali bychom dnes od něj možná o 15 kupek hnoje míň.

Zatím bez slepic

Přesně tak. Já to taky říkám. A byli byste stále na straně 1. No to by byl krásný svět a ještě hezčí diskuse. Fandím vám.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Víš vůbec, jak vypadá konstrukce letadla?
Víš jak hoří plasty?

Zatím bez slepic

In reply to by mirek58 (neověřeno)

Trvalý odkaz

:-DDD

Ne. Povídejte .-)))))))))))

Zatím bez slepic

Tak velice jednoduše:
Letadlo není tank, to za A
Za B, spadlo dost letadel na budovy a žádná roztavená ocel se nekonala (např Amsterodam El Al 1862)

Zatím bez slepic

Dokonce má i menší kinetickou energii, než tank, viďte?
A roztavená ocel .-)))) To jezero tam dole, viďte? Kdo ví, co to bylo :-))
Zkuste taky tu vyšetřovací zprávu nebo raději ty posudky.

Zatím bez slepic

Vy srovnáváte pád/zřícení letadla na 9ti podlažní zděnou obytnou budovy s vletem do 110podlažní budovy kov/sklo/sendvič?
Tak nevletěl do WTC nakonec tank?

Zatím bez slepic