Hodně náčelníků

Autor
Štítky

Evropská komise o něm sepsala nelichotivé audity. Téměř všichni novináři o něm píšou jako o vtěleném zlu. Scházejí se kvůli němu pravidelně desetitisícové demonstrace s ambicemi na statisícové. Bývalí kolegové a partneři ho pomlouvají za žraločí způsoby v politice i byznysu. Měl co dělat s STB, pobírá milionové a miliardové dotace a to dost nevybíravým způsobem. Syna nechal unést na Krym, účelově založil malou firmu, aby si na ní mohl nabrat dotace na které by jinak neměl nárok. Kamarádí se se Zemanem, vládu opírá o komunisty. Ve Vidlákovském kostele proti němu pravidelně brojí místní farář. Tudíž správný liberál by si o něj ani kolo neopřel. 

K tomu zavedl EET, nechal nabobtnat byrokracii, lísal se k Merkelové, Macronovi i Trumpovi a jeho zahraniční politika je dost podlejzavá k evropskému socialismu.  Kupuje americké vrtulníky k ničemu, není schopen rozjet výstavbu dalších jaderných bloků, jeho finanční správa zaklekává na firmy jako na běžícím pásu. Český podnikatel a konzervativec by ho měl obcházet velkým obloukem. 

Nevyřešil problém exekucí, neřeší sociální bydlení ani nezarazil byznys s ubytovnami. Sice přidal důchodcům, ale inflace se také rozeběhla. Sice přidal rodinám s dětmi, ale pořád je to méně, než co měly za Paroubka. Dálnice jsou pořád ucpané, spotřební daně na cigára a alkohol rostou. Byl, je a bude podnikatelský dravec a boháč, který nikdy nebude s obyčejným člověkem na jedné vlně. Nechce zvýšit daně korporacím, zvyšování mezd u něj není téma, chce na práci navážet ukrajince. Běžný český dělník by si na něj měl také dávat extra pozor. 

Nahlas sice mluví o odmítání uprchlických kvót, ale jinak klidně podepisuje globální pakty o migraci, ujišťuje své evropské kamarády, že to  nějak udělá a v praxi spíš přejmenovává problémy s islámem, než že by je nějak razantně řešil. Takže i český národovec, xenofob a fašista by měl od něj dát ruce pryč.

Ale on má ve skutečnosti 30% hlasů ve volbách. I když by ho vlastně neměl volit skoro nikdo. Měl by na tom být podobně jako Bakala, kterého volí s bídou pár procent lidí a to kvůli tomu musí financovat knihovnu Václava Havla a každý den se klanět před jeho svatým obrázkem. Měl by mít na straně celé hejno novinářů, kteří by navzdory jeho pověsti zvěstovali, jak je skvělý, krásný dokonalý, případně by se starali o hrobové ticho kolem jeho průserů. Ale on ne. On má voličskou podporu podobně velkou, jakou měla na vrcholu ODS nebo ČSSD. Téměř třetina voličů mu to hodila. A to neměl pověst otce zakladatele a geniálního privatizačního ekonoma jako měla ODS v Klausovi, neměl pověst muže z lidu jakého měla ČSSD v Zemanovi.

Proč o tom píšu...

Myslím si, že je Babiš opravdu zajímavý fenomén, protože to co jsem o něm napsal výše, to platí a všichni to vědí. Přesto je volen. Prakticky každý jeho volič se kterým jsem mluvil ho volil spíše se skřípějícími zuby, ale volil. Volí ho podnikatelé i přes EET, volí ho důchodci, řidiči, dělníci, skinhedi, cikáni, úředníci.

Jediná skupina u které nemá moc velký úspěch jsou ti městští liberálové, kteří proti němu demonstrují. To je jediná množina, kde se příliš nechytá.

Měl bych jedno vidlácké vysvětlení. Jestli ono to není tím, že právě o městské liberály se ucházejí téměř všechny ostatní strany. Pražáků není zase tak málo, ale podívejte se, kolik stran a straniček se o ně uchází tak moc, že jsou ochotné zapomenout na zbytek republiky: TOP09, Starostové, Zelení, Piráti, ODS, KDU-ČSL... i ČSSD. Hodně náčelníků, málo indiánů. 

Na zbylých 9/10 republiky zbývají komunisti, kteří ale nemají pověst akční a dynamické strany. Pak jsou tu Okamurovci, ale ti zase mají celkem jednostrannou agendu a všichni nebydíme v Teplicích a kvóty zatím schváleny nebyly. Migrace je zatím vidět jen v Praze a Brně a těm to (zatím) moc nevadí. 

A tak to zbylo jen Babišovi. Všichni ti, kteří nejsou městští liberálové mají v podstatě na výběr Babiše, komunisty a Okamuru. V takové konkurenci není úplně divné, že to házejí Andrejovi. 

Babiš už by byl z politiky dávno venku, kdyby nebyl takový přetlak v demobloku. Nebo by měl mnohem menší podporu. Kdyby socialisté mohli volit ČSSD, konzervativci ODS a křesťané KDU. 

Na ulici leží miliony hlasů, které má Babiš v mnoha případech jen proto, že se o ně nikdo jiný vlastně neuchází. 

Jsem zvědavý, jestli to takhle vidí i mladý Klaus. Zatím to vypadá, že chce stranu postavit přesně na tom, že se nebude ucházet o hlasy městských liberálů. Je dost možné, že to bude dobrá taktika. 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nebo leží naložení v kvitu. :-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

podle mého názoru, je celý problém politiky v tom, že do nejvyšších pater se dostane výhradně ten nejhorší sajrajt, který daná společnost vyprodukuje.
Pak se může stát, že i grázl jako je Babiš vypadá pro voliče jako sedmikráska vyrostlá na hromadě odpadků. A protože by naivní volič mohl mít pocit, že na té hromadě odpadků by mohlo vyrůst i něco onačejšího, je potřeba jí zašlapat mezi ostatní odpad. A když nejde zašlapat, je potřeba tu blbou kytku vytrhnout a zahodit.

Zatím bez slepic

Celou situaci zapříčinil stranický systém volby předsedů, kdy předsedu nevolí členové strany přímo, ale prostřednictvím delegátů. Každý kandidát je nutně kompromisem jednotlivých vlivových skupin, a tedy šedivá beznázorová myš. Příkladem budiž první prezidentská volba, ve které by byl parlamentem zvolen Karel Schwarzenberg, zatímco lidé si v přímé volbě vybrali Miloše Zemana.
Ten systém volby předsedy je špatný a díky tomu jsou všechny strany v takových problémech s výjimkou stran, kdy je předsedou současně zakladatel strany.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Protože si to odpracoval. Chodím občas na facebookový profil Babiše. Já vím, že mu ho plní marketingový guru Mára, respektive marketingový tým vedený Márou. Důležitý je ale obsah. Babiš neskutečně maká, jednoduše si těch 30% odpracoval a to tvrdě. A lidi to vědí. Kdo ze současných politiků je ochoten jít s kůží na trh? NIKDO. Kdo maká 20 hodin denně a já tvrdím, ve prospěch tohoto státu? NIKDO. Vyčítají mu kšefty, ale kdyby zůstal byznysmenem, šly by mu stejně, stačí se podívat do jeho výročních zpráv za minulých deset let. A neničil by si zdraví. Přitom po něm chtějí zázraky, ale jeho vláda je jenom něco víc než rok s důvěrou u moci. Ale už měl mít opravenou D1, změněný stavební zákon, rychlovlaky už měly jezdit do Drážďan atd. a tak podobně.
A ještě demonstrace. Včera na Aktuálně vystavil známý štváč a pravdoláskař Fendrych článek o demonstracích a prý se jedné v mém okresním městyse zúčastnil. A lhal jako Fendrych. Těch věčných stěžovatelů je pořád jen 0,5% z počtu obyvatel. A u nás, jak Fendrych doložil, to vedla manželka největšího místního oligarchy. Tak se jich sešlo asi 200. Ostatní na jejich akcičku kašlou. Pálí je zlodějina ODS s místní nemocnicí, protože když nejde o zdraví, tak jde o h,,,, .
A běžní Antouškové z paneláků tohle vědí. Proto to hází Babišovi, protože maká a vědí, že pokud by prohrál, vrátí se ta svoloč co tu už byla, co kradla po miliardách a na Antoušky kašlala. Právem, nebo neprávem (?) v Babišovi vidí svého zastánce.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Proč AB nezatrhne financování neziskovek? Kdo to z politiků zkusí, má jistotu, že proti němu půjde armáda eurounijních neziskovek. Naše společnost se totiž dělí na občanskou společnost a lidi. Občanská společnost sdružující se v politických neziskovkách prosazuje ideologii liberální demokracie, proto pouze ona má oprávněný nárok na finanční a mediální podporu. Předseda Českého svazu bojovníků za svobodu J. Svoboda si dovolil jednou v Terezíně ve svém proslovu mít námitky k této ideologii (migrace) a hned povstali proti němu bojovníci liberáldemokracie a už se škrtali finance.
Jejich základní výhodou je "neziskovkáři všech zemích, spojme se", což je pěkně vidět v přiloženém odkazu, v němž část neziskové party apeluje na AB kvůli krokům Orbána vůči NO. Mimochodem je tam podepsána i mnou již zmiňovaná americká CEELI, která je také sdružená asi se 14 neziskovkami v DEMAS (Asociace českých NO působících v obkasti demokratizace, podpory občanské společnosti a lidských práv). Tam je mimo Sorošovek také např. CASLA Ivana Pilipa (orientace na Latinskou Ameriku) nebo neziskovka Petra Fialy z ODS Centrum pro studium demokratizace a kultury.
http://www.europeum.org/data/articles/dopis-premierovi-madarsko-2018.pdf

Zde je odkaz, co si o CEELI myslí Š. Kotrba.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Stepan-Kotrba-doplnuje-…

Zatím bez slepic

Druhá věc je, že po něm ty neziskovky jdou stejně. To je, vedle personální politiky, jedna z největších babišových slabin. Snaží se být stále za dobře i s těmi, kteří jej NIKDY nepřijmou. Jeho nabídku ke kompromisu naopak chápou jako slabost a o to víc budou útočit.

Zatím bez slepic

To ano, jdou, ale myslím, že je to slabá káva oproti tomu, kdyby se AB snažil dát to pořádku. To si zřejmé může dovolit Orbán, který má mnohem silnější podporu voličů.
Včera mluvil na SV.cz Petr Štěpánek, že Okamura vyjednal jeho podporu ANO od Faltýnka při zvolení do mediální Rady a Babiš s tím souhlasil. Po demonstraci Chvilkařů proti Štěpánkovi to AB zrušil, což podporuje váš názor.

Zatím bez slepic

Andrej Babiš by mohl zatrhnout financování neziskovek tím, že by ministerstvu kultury, vnitra, zahraničí ty prachy, co jim ministři za ČSSD dávají, sebral na ministerstvu, a ať si je ministři uspoří. Ale dokud chce podporu ČSSD, nikdy takovou akci neudělá.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidlák vidí svou optikou a vcelku se dá sní i souhlasit. To, že se někomu nelíbí a chtěl by ji jinak vyzdobit je problém úplně někoho jiného.
V každém případě jsem se těšil na první zmínku ke VKM a "jeho" hnutí. Věta "Zatím to vypadá, že chce stranu postavit přesně na tom, že se nebude ucházet o hlasy městských liberálů. " mne dost zarazila. Jsou zásadní dvě možnosti:
-jsem individualista,
-NEjsem individualista.
Nedovedu si dost dobře představit jak se individualista uchází o přízeň davu. Nemohu si pomoci, ale jen a jen individualista se může ucházet o přízeň sobě rovných a najít si sice omezený, ale o to tvrdší okruh příznivců.

Dovolím si svůj pohled na "představení" svého rikolorního hnutí otců a matek zakladatelů a jednoho moderátora.
Již první starší klasouvské pozvednutí obočí je, že lídr potřebuje moderátora.
Druhé starší klasouvské pozvednutí obočí bylo, že jsem neviděl v onom výboru nikoho kdo by zaujal.
Třetí starší klasouvské pozvednutí obočí byla recyklace starých již notně opotřebených myšlenek. (např. rodina, obec, stát).

Toto bych dal za jedno odpoledne. Zatím vidím neschopnost přijít s něčím, nechci říct přímo novým, ale alespoň neotřelým.

Zatím bez slepic

Ze meststi liberalove jsou individualitsti? - Ci co sborem opakuji vsichni to same?

Zatím bez slepic

Drahý anonyme! Vždy když někoho oslovuji drahý v digi prostoru, myslím tím vlastně pitomče.

K VKMT jsem napsal čtyři věty.
U první věty si nejsem vědom, že by "sborem opakuji vsichni".
Taktéž u druhé.
U třetí je to možné.
U čtvrté si nejsem vědom, že by "sborem opakuji vsichni".

Jen poslední drobnost pro pořádek: nikde nepíši o "že meststi liberalove jsou individualitsti".

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nepíší čí a kdo. Jasná zpráva.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

valna vetsina lidi nema cas a chut nejak zasadne sledovat deni v politice, to nahrava babisovi s jeho klipovitym marketingovym stylem. nazory na nej v mem okoli, ktere jej volilo jsou jasne - pridal nam na duchod - eet -zatne tipec živnostnikum co neplati dane, ochrani nas pred migranty,EU - ma dost penez toho nezkorumpuji - vlastne vse co napsal vidlak, co na tom, ze eet nejak zazracne nezafungovala, protoze nemohlo, babisovi kone v EU voli proti CR a babis misto zvysovani platu vidi cestu dovozu Ukrajincu, a ta pohadka o nezkorumpovanosti je nanejvys smesna - skutecne problemy se pochopitelne resit nebudou - zasadni zmena hospodareni, s ohledem na zadrzeni vodyv krajine, vyvoz dividend - nikoliv jen sektorove zdaneni, ale i omezeni preposilani dividend - infrastruktura - silnicni, prenos energii, stavba dalsiho bloku JE - zdravotnictvi - krize v lesnim hospodarstvi, ze ktere pochopitelne profituji v nemalem i firmy babise - shrnuto - babis obtezkan svym obrim stretem zajmu nema realne sanci prilis zmenit i kdyb chtel, jakoze si myslim, ze nechce, protoze ze stavajiciho systemu cerpa vyhody. Diky minulym vladam napric politickym spektrem ma bohuzel velmi zjednodusenou pozici a staci mu jen chvili brecet nebo obvinovat, ale i ti co mu to hodili podruhe a politiku moc nesleduji, si zacinaji v diskuzi pripoustet, ze jejich nadeje vkladane nesmyslne do oligarchy se nenaplni.
proto si myslim, ze babis muze uz politicky jen ztracet.

Zatím bez slepic

Tim chcete rict, ze to priste budou lidi hazet Kalouskovi, Fialovi, Hamackovi a Bartosovi protoze ti jen makaj a nikdy nic neukradli?

Kde si kupujete fet?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

U nás, pod knutou germána, je směr jasný: do prdele. Kdo by chtěl z cesty do prdele sejít, musel by slíbit tvrdou práci a utahování opasků, navíc čistýma rukama. To už ale bylo a nezadařilo se. Vzdělanost jde do háje, pracovní zkušenosti taky a na obzoru plachta černá. Doba zralá pro poslední nakradení a pak.... čus bus autobus.

Zatím bez slepic

Stručné, krátké a hlavně výstižné, s dovolením pět slepic.

Zatím bez slepic

Dovezou si nové lidi a místní beznabožnou a nedostatečně proevropskou populaci nechají postupně vychcípat.

Zatím bez slepic

Zásadně souhlas, jen mi není jasné, kdo je ten "musel by slíbit tvrdou práci a utahování opasků, navíc čistýma rukama. To už ale bylo a nezadařilo se."

Zatím bez slepic

který by žádné velmoci nelezl do řiti a preferoval pracovní úsilí, spravedlnost a morálku. Že pracovat se vyplatí. Jenže takový typ v momentálním panoptiku není. A už nebude.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Všechno hezký, ale podumali jste o době poandrejkovské?
Chalanovi táhne 70, prdne cévka a začne teprve cvrkot.
Co bude s impériem? Bude rvačka? Jaký to bude mít vliv na stát? To je jedna část problému.
Druhá, je politická, a tam začne teprve souboj hyen.
Náš problém je, že s nasazením řešíme to co je současné a málokoho trápí to co nastane.
Mastná huba od marmelády je u jedněch to pravé, ti druzí se ušklíbají nad umaštěnou hubou.
A dál, nic, pusto a prázdno.

Zatím bez slepic

In reply to by mirek58 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Co bude po Ježibabišovi?

Najdeme si jiného Ježipolitika. Nebojte, sluníčkářům naskočí studený pot a budou novým Ježipolitikem strašit děti.

Uprázdněný prostor se zaplní. Kde je poptávka, přijde nabídka.

Zatím bez slepic

In reply to by mirek58 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Stane se jen totéž, co se děje v mnoha firmách po odchodu zakladatelů. Majitelé firmu prodají nějaké velké nadnárodní finanční skupině.

Zatím bez slepic

Pane Gerd.
Jedno čuchám bezpečně,Babiš není Agrofert a Agrofert není Babiš.
Tohle všechno,není práce samotného Babiše a čas to ukáže.
Dokonce bych řekl,že Babiš ani nerozhoduje,kdo bude v jeho vládě ministrem.
Právě i to pokud by došlo na prodej nějaké nadnárodní společnosti,tak je jasné,něco takového,jak prodával Bakala.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Správný postřeh, pane zemědělče, taková varianta se limitně blíží k jistotě.

Zatím bez slepic

Protože už se prý máme NEJlépe, je jasné, že další stupeň už není.

Tak bude zase tak nějak hůře, aby jsme se mohli mít pak zase lépe až nejlépe. (Hlavně někteří).

Já prostě nemohu pochopit, že to někdo má tak, že buď přežije AB a nebo nastane konec světa....spasitelé nejsou a nebudou!
Jen větší menšina uvěřila a uvádějme věci na pravou míru.
AB měl 29,64 % ale jen z 60,84 % voličů, ne ze 100 %, to jen k té třetině............

Zákony nám diktuje Brusel, soudce nám školí CIA, mocnosti si tu hrají své hry a lid dělá, že tu vládne a má skutečnou moc nějaká jím zvolená figura, co navíc kličkuje jak zajíc aby si ochránila své ryze osobní zájmy a byznys.

Sice někde v Matrixu nastala chybka, že 5 nebo kolik demokraticky bloklých nesložila v 2017 tu většinu, ale minimálně ve vládě už lidi z Matrixu jsou viz Hamáček, Petříček.

A já si vlastně nejsem úplně jistá, zda i ten AB by nebyl 100 % jejich, kdyby nepotřeboval ke svým zájmům ty hlasy nespokojených občanů a proto to dělá tak jak se jim to zatím líbí!

Jeho politické angažmá je také projekt (řídit stát jako svoji firmu) a zřejmě předpokládal, že to bude jeho další nelepší projekt po Čapím hnízdu, nakonec všichni uvidíme, jak úspěšný v tomto bude.

Víte za sebe si myslím, že je je hrozně naivní se domnívat, že miliardář z devadesátek, je nezkorumpovatelný,
Ten, kdo si to myslí, má prostě jen malou představivost, jak může taková korupce vypadat, tedy jakou může mít formu a obsah. (vydírání, zastrašování, výhody či škody, přízeň či nepřízeň mocnejších.......prostě i ta korupce politická).

Ani AB jako každý z nás není jen černý, ale nedělejte z něj nějaké velké DOBRO, to bychom fakt byli jako ti umanutí, netrpěliví DE MI S áři.

Mnohem větší problém vidím já u nás v té JUS TI Ci, a žalobcích, ti se díky cizím zájmům a vlivům mohou stát i na státu a zájmech dolních 10 milionů nezávislými až moc, spolu s NGO chobotnicí nalezlou všude.

TO může být opravdový průser......!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

předsedkyně rozpočtové rady vlády řekla, že na tom v roce 2060 budeme se státním rozpočtem na huntě. Toho hned využili veřejnoprávníci a pozvali si ji do interview na ČT24. Ať dávala Tvaroha otázky jak chtěla návodné, hvězdopravkyně musela uznat, že Babiš dobře hospodaří s veřejnými rozpočty a snižuje státní dluh.
Jak říkal v jednom vtipu Zdeněk Izer, Néste vy cajzli, pražáci? Jó a líbí sa vám Brno? Co starobrno chutná? Jó? Ale stejně dostanete do držky.

Zatím bez slepic

Laco,
technická!

K tomu, abychom měli STÁTNÍ rozpočet ( ať už ve hvězdných výšinách, na huntě nebo v prdeli)
je nezbytným předpokladem existence STÁTU.

Státní rozpočet bez státu, který by ten státní rozpočet rozpočítával, jaxi neuštrikuješ.

No a s existencí STÁTU(ů), či dokonce snad s českým státem - či jeho koloniální imitací, se přece v roce 2060 na území Evropy už dávno nepočítá!!!

Nejste vy náhodou s předsedkyní zakuklení nacionalisté ???
Na strahovský převýchovný tábor s vámi!

Zatím bez slepic

Co v bankovní radě ČNB hlasovala pro intervenci proti koruně. A co potom napsala, že kdyby měla nejnovější výsledky hospodářství, které byly k dispozici cca týden po hlasování, hlasovala by proti..... Generál po bitvě, co vždy bojuje minulé války.

Zatím bez slepic

Eva Zamrazilová?

Zatím bez slepic

Myslím, že se nezbláznil, ale jak uvedena charakteristika pana Štefce, je "parazitická šmíra" a hajzl. Dělá mu dobře, jak se zas dostane do záběru a hraje si na "herce", odříkává naučený text okořeněný trochou nenávisti, připadá si důležitý a že "hýbe dějinami". Nezapomeňte, že i on se školil v USA, i když prý v "kurzech herectví". Já jako "budějčačka" lituju a skoro se stydím, jak u nás vyrostli takoví hajzlíci jako je Jakub Janda a tahle šmíra.

Zatím bez slepic

Jediná bába, kterou Jiří Mádl přemluvil, je ta s brambůrky, co mu říká: "Jiříčku!" Asi mu při natáčení klipu Přemluv bábu přemluv dědka, definitivně hráblo.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Hodil jsem zde téma doby poandrejkovské.
Doplním ještě jednu ingredienci.
Andrejko se snaží přesunout část pravomocí z EK na ER.
To znamená přesun pravomocí do rukou předsedů vlád jednotlivých států, v budoucnu možná jednotlivých gubernátorů.
A co jsem si všiml, tak na kobereček do Lagley, naklusal gubernátor Andrejko, ne ten ožrala z EK.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Méně je k hovnu. 30% bude nějaké lepší víno nebo těžce ředěný šnaps, nebo dokoce dokap s kyselým ocasem, vhodný tak do čaje. I pořádný politik musí mít 52% a více, i vlastník akcií. Jinak jde o paskvil, kde čučkaři mají vydírací potenciál. Slabé kusy musí na konec, v politice je inkluze smrt.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

jak nadává v Gorolském NP, přímo v rodišti málempresidenta Drahoše. Jsem zvědav, prý je VKJ proti němu krasavec.

Zatím bez slepic

Ládiku,
vy máte nejmíň co mluvit!
Přes masivní podporu Krtkárny jste odmítl kadidatůru na presidenta !
A mně tím pádem utekla naděje na post ministra kultury.

Pokud zde nějaký smělec špitne, že si fandím, rozhořčeně zařvu: A to vám byl HerrMann milejší???? (To i ten Asfaltovej holub by byl lepší než on, jakkoli je mešuge!)

Zatím bez slepic

17.června 2015 Americká mise
ach to vedro!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Kdysi se národ skládal po krejcárku na Národní divadlo.Pravda,uvědomělý multikulti Franta Pepa Jednička dal i pytlík zlatých.
Dneska jsem spočítal, jak se český národ v zastoupení miliónových chvilkařů skládá na převýchovnou národní spartakiádu na Letné.

Zatím to vypadá, že průměrný Čech přispěl na budoucnost své minulosti, resp. na minulost své budoucnosti v průměru padesáti haléři.

Šel jsem do špajzu a zvážil brambor.

Pak jsem šel do peněženky a kouknul se, co brambor stojí.
Vyšlo mi, že průměrný Čech věnuje na konto Miliónů chvilek nenávisti půl syrové brambory.

Uvědomělí občané a demokraté Vlkova typu pochopitelně víc.
***
Kdysi jsem nechápal, jak mohli nadprůměrně inteligentní vzdělanci podporovat Hitlera nebo Stalina.

Mezitím jsem jednak vystudoval, druhak sám uznal, že jsem kdysi sám podporoval (pánbu mi odpusť!) třeba zvěčnělého VHR - Václava Havla Ruzyňského. Nemyslím, že bych byl zas až tak velký blbec se zas až tak velkým deficitem vzdělání. Nějaký ten metr knih z psychologie, neurologie i psychiatrie mám načten, životními univerzitami jsem ošlehán.

Takže dnes dokážu se slzou v oku pochopit Vlka. Jeho aktuální IQ je s nejvyšší pravděpodobností vyšší než moje.

A víte, k čemu je nám IQ ?
Ano, správně:
Pokud ho zapomeneme či odmítneme používat, NAHOVNO!

Zatím bez slepic

Zřejmě vlivem tří deci přechlazeného bílého vína jsem se spolehl na zbytky matematických schopností a nesáhl po kalkulačce, kterou obvykle používám při řešení malé násobilky.

Jak zdejší techničtí a ekonomičtí vzdělanci správně tuší, za padesát haléřů čecháček nedostane půl brambory ani náhodou!

Za padesát haléřů (tj. za jednu desetimilióntinu z miliónu chvilek nenávisti) dostanete maximálně DVĚ DESETINY brambory!
(včetně šlupek!)

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

No to je nekolik bramborovych lupinku. O my se mame.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Česká televize propaguje „porušení ústavy”
13. 06. 2019 - EB

Skupina senátorů má v úmyslu podat proti Miloši Zemanovi ústavní žalobu a udává pro to několik důvodů. Jedním z nich je podle článku I, sekce C návrhu ústavní žaloby skutečnost, že prezident v květnu 2017 opakovaně deklaroval záměr vyhodnotit veřejně avizovanou demisi předsedy vlády Bohuslava Sobotky tak, že její důsledky vztáhne pouze na jeho osobu a do této funkce poté jmenuje někoho jiného s předpokládaným zachováním mandátu vlády jako celku. Podle senátorů je porušením Ústavy už samotná deklarace o takovém záměru. Česká televize si v roce 2017 do vysílání pozvala komentátory, kteří za to Zemana kritizovali. Průzkum veřejného mínění, který si tento měsíc ČT nechala zpracovat, však říká, že 37 % lidí si přeje „pokračování vlády bez Andreje Babiše a dalších lidí, kteří mohou být ve střetu zájmů.” Z ústavního hlediska to není možné. Proč by veřejnoprávní televize kladla dotaz, který předpokládá protiústavní jednání, a ještě o tom informovala jako o hlavní události dne? To je otázka na Radu ČT.
**********
Paráda!
1) Prezidenta je nutno odvolat proto, že předloni porušil ústavu a nyní nám to docvaklo.

2) Ještě než ho odvoláme (nebo až potom?) přinutíme ho porušit ústavu tím, že po odvolání/pádu/odstoupení předsedy vlády ponechá vládu s tím, že jen vymění předsedu, čímž spáchá to, čím minule pouze hrozil.

3) Zatímco minule tímto protiústavním postupem pouze hrozil (čímž se ovšem dopustil hrozby porušení ústavy, za což mu i tak hrozí odvolání) nyní je POVINEN tuto ústavu porušit, čímž se kromě dva roky staré HROZBY porušení dopustí porušení dokonaného.

4) To, že tak učiní v zájmu Demokracie. resp. na příkaz jejích chvilek není polehčující okolnost, nýbrž naopak důkaz jeho zbabělosti před demokratickým nepřítelem a tím pádem okolností pro čerstvého recidivistu tj. dvojnásobného ústavního porušitele přitěžující .

6) Zeman tedy může buď NEVYHOVĚT Miliónovým chvilkařům - a tím zůstat předloňským vlastizrádným porušitelem ústavy ve stádiu pokusu
- nebo VYHOVĚT miliónům chvilek a k předloňskému porušení ústavy ve stádiu pokusu konečně navíc přidat porušení ústavy dokonané, čímž se KONEČNĚ stane nezpochybnitelným zločincem a vlastizrádným recidivistou.

7) Prostě právní stát v rukou té správné interpretační právnické mafie je zcela neprůstřelný! A co nezvládnou právníci, to zvládne nezávislá veřejnopopravní Kalouskovize.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Díval jsem se na fotky z demonstrace na Václaváku. Protože to místo znám velice dobře, tvrdím, že ve skutečnosti bylo demonstrantů podstatně méně, než uváděla Policie ČR, natož sami Chvilkaři. Václavák je totiž v denní dobu i bez Chvilkařů plný lidí. Na fotkách je vidět, že lidé na Václaváku byli místy poměrně nařídko, a kromě toho tam byly rozměrné věci nastavěné v prostoru, které samozřejmě prostor pro lidi omezují. Podle mého názoru tam spousta lidí, mezi nimi i zahraniční turisté, přišli omylem, chvilku postáli, protože se jedná o místní folklór, a pak zase vyrazili navštívit el Bambino de Praga.
Pravda se ukáže na Letné. Tam budou muset lidé přijít plánovaně, neboť náhodných kolemjdoucích tam bývá pomálu. Hyn sa hukáže, jak se říkalo u nás doma.

Zatím bez slepic

Pepo,
na Letné bude tolik lidí, kolik napočítají Chvilkoví Počítači a kolik po nich zopakují presstituti.
Pokud by snad policie nebo někdo jiný napočítal méně, je to Zemanův knecht - dejte na Vlka!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Platí to už desítky let. Moc u nás leží na ulici, stačí ji jenom sebrat. Většina lidí, které znám, nechodí k volbám, protože si myslí, že nemají koho volit. A mají naprostou pravdu, zcela chybí lidé, kteří by zastupovali běžné zaměstnance, kteří chodí do práce za nestoudně malou odměnu. Další lidé volí protestně, neboť si alespoň uleví, když způsobí Kalouskovi špatné trávení.
Protestní hlasy sbírá Zeman, bez nich by nebyl prezidentem. V první volbě měli šanci jiní, kdyby neskočili Zemanovi na špek. Tím nemyslím Schwarzenberga, ten skočil na špek Vladimírovi Moravcovi. Jak si jistě vzpomínáte, byl to Moravec a ne Zeman, kdo položil Schwanzerbergovi otázku na Benešovy dekrety. Schwarzenberg by poslal Beneše do Haagu, a tím si prohrál volbu.
Prostě tady chybí strana mírného pokroku v mezich zákona, která by zastupovala zájmy zaměstnanců

Zatím bez slepic

Pepo,
Strana mírného pokroku v mezích zákona? Vy byste snad u nás založil opravdovou sociální demokracii?

V devadesátých letech mi tehdejší kamarád Voloďa Špidla nabídl členství v ČSSD spolu s funkcí.(Tehdy ještě měla ČSD stejnou zkratku jako československé železnice).

Odpověděl jsem mu, že počkám, až u nás vznikne nějaká opravdová sociální demokracie.
A ono prd, čehož jsem se bál. No uznejte - nejsem lepší prognostik než Zeman?

Zatím bez slepic