Covidioti

Autor

Včera to už zaznělo v diskusi. Babiš s Hamáčkem a Prymulou konají a jejich odpůrci z opozice i z řad angažované veřejnosti jim zvolna okopávají kotníky. Česká televize nezapomíná zdůraznit, že roušky přivezl Ruslan díky NATO, Kalousek mluví o předražených respirátorech a tetelí se radostí, že to nejsou respirátory vyšší třídy, ale té nižší, což je v jeho očích flagrantní selhání. Na fejsbučku občas problesknou různé příspěvky o tom, jak to Babiš nezvládá, jak je to vlastně on, kdo nás uvrhl do katastrofy a jak by nám Čína za koroňáka měla platit reaparace. 

Piráti zatím mlčí, ale určitě si už sbírají argumenty. Jediný profesor Fiala asi nebude problém, protože to byl blbec odjakživa a svými řečmi už nemá co by vylepšil nebo zkazil. 

Šafrovo fórum dává rozhovory s různými pseudoodborníky, kteří halasně omílají co by, kdyby. Jedním z vrcholů odpornosti bylo obvinění vlády, že proti koroňáku nasazuje děti - tedy studenty čtvrtého a pátého ročníku medicíny. Uvedeným dětem je tedy okolo dvaadvaceti. Alespoň ale víme, jak se dělají kritéria na syrské dětské sirotky. 

První, co bych zdůraznil, že většina dnešních kritiků má pocit, že za pár týdnů se všechno vrátí do normálu. Asi poslouchali Pokáčovu koronavirovou písničku, kde písničkář mluví o tom, že to přejde, než se nadějeme. Jen tak to nepřejde. Pokud nechceme mít druhou vlnu, budeme ještě pěkně dlouho zavření doma. 

A hranice se západní Evropou budou zavřené a zavřené. Bude se měřit, dezinfikovat, budou nekonečné kolony kamionů. Italové už mají denní porci mrtvých jako za Lybijského tažení. A pořád to ještě nemají pod kontrolou. Prý budou zastavovat zemi a nechají doma úplně všechny, co nejsou nezbytní pro chod státu. I kdyby to zabralo, projeví se to až za tři týdny a to už budou mít mrtvé v počtu tisícovek denně. 

A vůbec všechny státy (na západ od nás), co daly průchod lidským právům a demokracii, ti za demokracii zaplatí opravdu řádnou daň. Tak velkou, že se leckdo bude ptát, jestli za to stála.  Tím mě totiž odboural Andřej Neff - Čína zvládla epidemii díky pošlapání lidských práv. Takovou větou mě oblažil v televizi. Zdál se mi rozumný, ale asi bude nutné ho zařadit do patřičné škatulky. 

A teď si vezměte situaci v Británii, Německu i té Itálii... Tisíce mrtvých, také nemají roušky, také nemají ventilátory, také nemají vybavení, také nemají lidi. Na začátku to také podcenili a mnohem víc než my a na konci mají na milion obyvatel podstatně víc mrtvých. K tomu připočítejte mrtvé, kteří sice nedostali koronavirus, ale umřeli díky přetíženému zdravotnictví na nějakou banalitu. Pak připočítejte různé kolaterální ztráty, vynásobte to dvakrát, protože presstituti to tak udělají a máte zhruba výsledek, který vyvolá otázky, touhu po odpovědích a bude se hledat obětní beránek. V tomto případě spíš obětní stádo. 

V tomto ohledu se nebudeme lišit od zbytku Evropy, pandemie je sviňa. 

Mají vládní potentáni jinou šanci než si udělat nějakou pseudodiktaturu, pokud nechtějí do basy nebo na šibenici? 

Všichni ti dnešní covidioti, co jsou chytří jak rádio, kteří teď bijí Babiše po hlavě jak to podcenil a jak neuměl zařídit roušky, jak to dělá špatně, ti všichni každým slovem zařizují, aby se Andrej stal autoritářem. Oni tam teď dělají co mohou, byli jsme vlastně první v Ojrópě, kteří začali s pořádnými opatřeními a až bude po všem, tak jim slibují hromadné žaloby, soudy a nejspíš i vězení? Právníci jako Sokol a další bazírují na tom, že vláda chybně vyhlásila stav nouze, podávají žaloby a slibují zastupování i dalším lidem. 

A co teprve v té Itálii? Tam mají teprve řádné máslo na hlavách. Tam jde vládním představitelům vysloveně o kejhák... Tisíce mrtvých  a co nevidět bude tisícovka mrtvých přibývat každý den. Až to pomine, oni tam také mají kované demokraty, kteří budou požadovat hlavy v naději, že se proderou na jejich místa. Má tam vláda jinou šanci, než znovu vzkřícit Musoliniho? Jestli nechtějí skončit po zbytek života v lochu (nebo mrtví) vlastně přímo musejí zavést diktaturu a nemají na výběr, protože jejich protivníci jim jinou šanci dát nechtějí.  Prostředky na diktaturu teď každá vláda bude mít.  

V Německu i Británii bych to viděl podobně. Podceněná situace kancléřky a premiéra... Mraky mrtvých a totálně rozstřelená ekonomika. A mladí moderní dynamičtí jinoši, kteří se třesou na to jak budou zavádět svoje utopie. Má německá vláda jinou šanci, než ty volby odpískat? A v Británii? Má Johnson jinou šanci, než se stát Churchillem jak za války? Bez voleb? 

Čím více teď bdou různá Kalousci vyskakovat, čím více se objeví na fejsbučku výzev na hromadnou žalobu na Babiše, čím více do všeho budou šťourat různí chytráci a rádobyelity, tím spíš se dočkají svého Putina. Babiš tu veřejnou podporu mít bude. Stejně tak bude mít v rukou hospodářství, policii i armádu. Každá opoziční žádost o Babišovu hlavu je jen dalším krůčkem k tomu, aby tu žádná opozice nebyla. Aby byla smetena, zničena a pozavírána a za jásotu davů zde nastaly nové pořádky.  

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (92 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

vyjádření Ondřeje Neffa "Čína zvládla epidemii díky pošlapání lidských práv.", ve mě vzbudilo zásadní filosofickou otázku:
- Má mrtvola práva na lidská práva?-
( Podle mě, je jí to úplně šumák, i kdyby jí do prdele foukali brčkem)

Průměrný počet slepic: 4.7 (37 hlasů)

svou chytrostí, mládím a krásou NEMŮŽETE rovnat tak kovaným soudruhům, jakými oplývá naše demokradoucí avantgarda, nesmlouvavě jdoucí po Babišově krvavopsí stopě, jak smečka vycvičených šelem.
Třeba taková mladá fešanda Šiklice (zde):
https://cs.wikipedia.org/wiki/Ji%C5%99ina_%C5%A0iklov%C3%A1
No snad mi nechcete tvrdit, že si dovolujete býti ještě větší fešák a ještě více se mýliti se spojenými státy?

Průměrný počet slepic: 4 (20 hlasů)

Tahle Krasavice Inteligentní Šiklici zdárně sekunduje:
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/No-tak-duchodce-umre-no-J…

Průměrný počet slepic: 3.6 (9 hlasů)

Jedno nechápu, podle fotky je taky značně "vyžilá", jinak řečeno nepatří do skopiny "jsme happy i když je koronák", že pak dáma mele tyto kecy?

P.S. Pokud pouze vypadá, že už je těsně před důchodem, pak se omlouvám, je to jenom kráva a otáýzka je zbytečná.,

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Jak bude Jana Peterková mluvit, pokud jí její děti onemocní koronavirem? Také bude říkat, že ostatním nepokazí život, aby pár důchodců, astmatiků a, doplním ji, jejích dětí neumřelo?

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

co děti a astmatici, ale já se bojím o svou mamku. Je jí 73, porodila mě a já jí mám rád. Tak pokud přeje někdo mojí mámě smrt, tak až ho dostanu pod ruku, tak to, co korona dělá se seniory, je celkem brnkačka proti tomu, co já udělám s ním

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

je divadelní autorka žijící v Praze a neskutečná krá.. na úrovni Marthy Issové, Jiřího Mádla a Petra Zelenky známé z jejich slavného klipu Přemluv bábu.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

...myslel demokratické právo na zcela svobodnou volbu smrti, jinak by to, co napsal asi nedávalo smysl. Za mě radši nedemokraticky živej než svobodně mrtvej...

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

Nemohu nikde najít, proč se Šiklové říkalo "Rudá fena".
Napadají mne různé asociace, jako normálního sprosťáka, který vlastní jen jedno ze dvou pohlaví.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Ve zlatých 60. letech pracovala jako odborná asistentka na filozofické fakultě UK. Tehdejší studenti jí dali přezdívku "rudá fena".

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

Jak známo, za lidská práva svého dávno zemřelého dědečka se bije paní Kaslová. Nějak zapadlo, že její druhý dědeček Richard Bienert byl kolaborant - předseda protektorátní vlády a ministr vnitra, který byl uznán za koleboranta nezávislým soudem.

Průměrný počet slepic: 4.8 (21 hlas)
Trvalý odkaz

opozici řádně zatopí.
Pokud nebude zrovna řešit, jak KVA-LIT-NĚ vyjebat s ojrodotacemi a úlevami od Šilerky, aby se mu ta nynější šaškárna aspoň trochu rentovala.
Kam míří opozice, opravdu příliš nechápu. Už jsem asi fakt hnusný jak cesta do práce, starý jak hnědé uhlí a blbý jak dlabané necky.

Průměrný počet slepic: 4.5 (24 hlasů)

zásadně cílí na Babiše a tetelí se blahem z každé jeho chyby nebo potíže. Zapomněli, že se ve své nenávisti až za hrob opozice projevila jako největší škůdce národa. Odhaduji, že po koronaviru opozice ztratí docela dost voličů, pokud ovšem nevymění provařené ksichty v čele. Fiala, Kalousek, Gazdík, Rakušan, Pekarová Adamová, aj. ztrácí pozice a jejich éra končí společně s érou Šafrů, Jandů, Pánků z Člověků v tísni a dalších. Tedy oni budou hlásat jejich mantry dále jak tibetský modlitební mlýnek a skoro by stačilo po vzoru Tibe´tanů jejich kecy napsat na mlýnek a vždy jen zatočit. Ale budou nacházet stále méně uší ochotných jim naslouchat.

Průměrný počet slepic: 4.6 (23 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Váhám, Gerde jak slepicovat. Na jednu stranu uvnitř souhlasím, na stranu druhou se obávám, že opozice tolik neztratí. Možná naopak. Vše bude záviset od stavu kolem nás a od schopnosti Babiše svou úlohu prodat. Nakonec, všichni víme, že současné protežování Hamáčka je právě od toho, aby se daly potenciální úspěchy přesunout na méně nebezpečného. Přes všechno solidbní, co zatím Hamáček udělal. Na Babiše pak zůstanou "zmatečné tiskovky" a "ministr Vojtěch".

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

Odhaduji, že Hamáček získá zpět část příznivců, co nemá ráda Babiše a ekluje se jí chování demobloku v koronavirové krizi.Neplatí, že voliči Babiše automaticky přejdou k demobloku a naopak. Spíše najdou někoho dalšího třetího, a to v dané chvíli představuje Hamáček.
O volbách ale bude rozhodovat nikoliv chování v době koronaviru, ale řízení a stav ekonomiky v době po koronaviru. Zatím velká neznámá, všechny možnosti jsou otevřeny všem.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Opět jsem byl tím pitomcem - Vidlákovo kompem - okraden, co okraden OVŠECHNĚN (!!!) o první příspěvek pod článkem.
Už s vámi nehrám...

Průměrný počet slepic: 3 (5 hlasů)

ale s velkou chutí:
Targusi Bléééé.
Snaž se víc!

Průměrný počet slepic: 3.6 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Bojím se, moc se bojím, že můžete mít pravdu. Ale protože platí: "Nekamenujte proroků" dávám vám 5 slepic.
Situace v Česku nebude asi tak moc ošklivá jako třeba v Germanistánu, kde, jak Zvědavec krásně prohlásil: "Nemci su fakt mantinelisti..."

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

pohodu, uvidíte. Tam jsou vymytí všichni, vždycky a všude. Zas to hodí Andělce, případně Ušaté Flintě. Tam dosáhla debilizace mas nevídaného vrcholu. Pokud jim v telce v poho procházejí ekologické svině a nutnost utratit své zbytečně příliš živé předky, jsou ztraceni. Probrat je může pouze vnitřní ozbrojený konflikt a k tomu nedojde, to už je ošéfováno.

Průměrný počet slepic: 4.3 (19 hlasů)

trochu objasnit přirovnáním. Zvenku vidíte nablýskaný, luxusní VW Phaeton. Když ovšem zvednete haubnu, vidíte, že se mu už kouří z motoru, všude z něj chčije olej, spotřebu to má jako sfiňa, polovina elektroniky nefunguje, zabudovaná kurvítka se čile činí... TO je dnešní Germanistán. Je jen otázkou nepříliš vzdálené budoucnosti, než všechno půjde do kopru - i díky koronaviru a neschopnosti (j)elit!

Průměrný počet slepic: 4.5 (20 hlasů)

"autopraxi" všimnul?
Čím mladší drajvr, tím méně se zajímá o to, co se nalézá od kliky levých dvěří směrem dozadu...
... zatím ještě i ti mladí zvládají zapnout vysílačku (je to ten největší čudl a kmitočet na dispečink tam padá automaticky po zapnutí) a zařvat na dispečink:
"Kurva! Mi to nejede!"
Bohužel volají, když už to OPRAVDU nejede.
Přesně tak na mne působí lidé ve Čtvrté Říši.
Kéž bych se mýlil...

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)

Teď by moc potřebovali, aby se splnilo to říkání, co měli jejich vojcli na opascích za WWII. Když ale nepomohlo ani tehdy...

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Sorry, to jsem byl já

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

si němečtí vojáci říkali už od třicetileté války (později na krátkou dobu nahrazeno Himmel Laudon), ale na přezkách ten nápis měli už za Bismarcka.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Já si to nějak nevybavuju. Ne že bych byl pamětníkem, ale do kina na filmy o Velké Vlastenecké už pár let nechodím :-)

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

No, bůh s nimi.

Zatím bez slepic

chce typicky problém vysedět a německé opoziční weby jásají. Nechci být velký optimista, zpracovaných němců je moc, ale ti z bývalé DDR mají ten správný názor a nejen oni. V diskuzi se objevují docela tvrdé příspěvky. Třeba tady na webu sympatizantů AfD:
https://www.journalistenwatch.com/2020/03/22/eilt-merkel-quarantaene/

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

a dumám, proč zrovna ausgerechnet teď si nechala dát včeličku. Že by byla nějaká tajná informace, že toto ji ochrání před koroňáčkem? Ten její nakažený fčeličkář už bude možná kouzlo nechtěného, i když možná vrtěti psem...

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

In reply to by jaryn (neověřeno)

Trvalý odkaz

Po nedělní tiskové konferenci byla kancléřka informována, že lékař, u něhož byla v pátek na preventivním očkování proti pneumokoku, je sám nakažen koronavirem.
https://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/clanek/kanclerka-merkelov…
U nás Prevenar 13 je očkování proti bakteriálním infekcím a pro seniory nad 65 je plně hrazena.
"Pneumokoky mohou být po určitou dobu součástí přirozené flóry horních cest dýchacích. Při neporušených obranných mechanismech však svému nositeli nijak neškodí. Pokud ale dojde k prolomení imunitních bariér, například poraněním, virovým zánětem nebo chronickým onemocněním, bakterie se může dostat do krevního řečiště. Na základě toho se pak rozvine zánět plic (pneumonie), mozkových blan (meningitida) nebo otrava krve (sepse)."

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Merkelová v domácí karanténě
Německá kancléřka Angela Merkelová bude v příštích dnech v domácí karanténě. U lékaře, který ji v pátek očkoval, se totiž prokázala nákaza koronavirem. „V příštích dnech se nechá pravidelně testovat, nyní by test ještě nebyl plně průkazný,“ uvedl Seibert. Merkelová v pátek dostala očkování proti pneumokokům.
Pětašedesátiletá politička ještě dnes v podvečer na tiskové konferenci v Berlíně představila nová opatření v boji proti koronaviru, na nichž se domluvila s ministerskými předsedy spolkových zemí. Krátce poté se ale dozvěděla o nákaze lékaře, a rozhodla se proto jít okamžitě do domácí karantény. Z ní bude v dalších dnech pracovat.
Počet nakažených v Německu za 24 hodin stoupl o něco méně než v předchozích dnech. Zvýšil se o 1948 na 18 610.
Nakazit se může až 70% Němců, řekla Merkelová 11. března:
Koronavirem se může nakazit až 70 % Němců, prohlásila Merkelová | (1:10) | video: Reuters
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/koronavirus-covid-19-nemecko-zak…

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Ani Moravec v poledne nezklamal. Vydržel jsem ho poslouchat asi minutu. Stačilo mi, čím se uvedl a bylo mi jasné, kam to bude směřovat. Sledovali jste to někdo celé? Mýlil jsem se, nebo mám pravdu? A jak hodnotíte počínání Hamáčka? Připomíná mi teď Fénixe, který vstává
z popela.

Průměrný počet slepic: 4.4 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

této jednoduché excelové tabulky https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries
a sloupců v ní, počet zemřelých na 1 milion obyvatel a celkový počet nakažených na 1 milion obyvatel.
Kritici Babiše a že jich je všude v diskusích na netu, naposledy pod rozhovorem který právě Andrej poskytl Iděsu, se vůbec neunavují podívat do zahraničí
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/babis-koronavirus-covid-viru-nemoc-v…
Jenže nakonec nebudou o budoucnosti u nás rozhodovat politické nuly, ale kromě výše uvedeného skóre také mezinárodní situace.

A tam je to hodně vážné. USA se propadá na pozici America First v počtu nakažených, dnes třetí za ČLR a Itálií, ale podle trendu, bude do dvou dnů druhá a nejpozději do deseti dnů se fakt splní Doníkův sen America First.
Dnes jsem po tiskovce Doníka, notně unaveného s kruhy pod očima, zaznamenal novinářský názor, že Trump se ukazuje jako špatný krizový manažer a bude-li trend pokračovat, nebude zvolen podruhé prezidentem. To je fofr, ještě před týdnem byl pyšně nad věcí a nad konkurenty.

Dtto ale Borísek, ten navíc dělá dojem, že snad jenom intuicí tuší která bije v Malé Británii.

No a do třetice Merkel, která udělala včera z Babiše a Čechů idioty, protože nosí roušky a vzápětí zmizela do karantény, protože doktor, co jí ošetřoval, roušku neměl a byl seznán pozitivně testovaným. Němci jsou co do důslednosti opatření pořád 7 - 10 dní za námi, ale co je hlavní, ze všeobecného mínění, z toho jak se chovají lehkomyslně plyne, že si také neuvědomují která bije a plnou forsáží metelí za Itálií do katastrofy.
Aby toho nebylo dosti, Putin poslal zdravotní rotu s technikou na pomoc Itálii a dtto udělala Kuba se 30ti zdravotníky.
Kde je pomoc Evropské unie?
Nikde milé děti, jen žvaní, jako před třemi dny v ČT24 Jourová. To bylo něco tak trapného, že na jejím místě být placen těmi nehoráznými stovkami tisíc měsíčně, zalezl bych hanbou do bruselské kanalizace.
No a co NATO? Jsou někde nějaké vojenské nemocnice, připravené táhnout na Rusa, které bychom mohli aktivovat dočasně na pomoc Taliánům? Ani náhodou!
Tak takhle by dopadla ta budoucí případná horká válka. Jen žvanění armádních generálů Pavlů, vzniklých za Husáka a čáky dosáhnuvších u kancelářského stolu za kapitalistů.
Jako za Rakouska-Uherska. Taková krásná, parádní armáda to byla, jenom ne do války.
Nelíbí se mi to. Příliš mnoho zauzlených problémů.

Průměrný počet slepic: 4.7 (28 hlasů)

Manipulace. Ve vedlejších sloupcích chybí údaje o chřipce, HIV, Ebole, Tyfu a podobně.

Průměrný počet slepic: 4.2 (16 hlasů)

...vyňaté ze Spencerové: "na základě rozhodnutí Vatikánu budou odpuštěny hříchy všem, kteří se nakazili koronavirem… a taky jejich příbuzným, kteří se o nakažené starají, a také lékařům a také všem, kdo se modlí za jejich uzdravení"… takže odpuštěno bude v součnosti patrně i všem západním politikům a jejich přitakávačům, kteří dopustili jeho šíření a sami se nakazili? Peklo s Nebem se patrně bude rvát až vznikne nakonec společná komise, ale také bude asi záležet na zaplněné kapacitě obou instancí neb v Pekle je možná narváno. To je tedy útěcha pro všechny, všichni špatní a hříšní se nakazí pro Království nebeské kvůli očistě?
A realisticky: ... "americký Foreign Policy oslovil tucet světových expertů s otázkou, co svět čeká po koronaviru… a prý to (v kostce) bude konec globalizace, soumrak americké nadvlády nad světem, vzestup nacionalismu a posílení sinocentrického modelu a k tomu také ale vznik stabilnějšího světového ekonomického systému a vylepšení systémů zdravotnických"…vzhledem k ignoranci a zatemněnému rozumu našeho západního sousedství bude izolace trvat pěkně dlouho. USA se opravdu "snaží", +9390! z toho N.Y. 5418 za dnešek. Podle krajanů a Slováků v zahraničí byla na jejich roušky všude stejná reakce okolí, úsměv. Dokonce i v nemocnici od personálu směrem k naší zdravotní sestře. Patrně pozbyli pud sebezáchovy...

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

probíhá už pěkně dlouho, vlastně od 60. let 20. století, ale teď situace nabírá obrátky. Odhadoval jsem konec hegemonie USD na 2025 nejdéle.

Gerd dne Po, 22. 10. 2018, 19:44
Klidně může dojít ke konci USD. Doba je už zralá. Okno příležitostí se pro USA zavírá a definitivně zavře v roce 2024-2025, ale kvůli Číně.

Koronavirus ukazuje, že k tomu může dojít klidně dříve. USA už nemají co vyvážet, po koronavirové epidemii budou hospodářsky i vojensky natolik oslabeny, že se nezmohou na žádnou protiakci. Využije Čína a Rusko příležitosti a začnou za své zboží a suroviny požadovat své měny rubl a renminbi? Nebo počkají, až USA samovolně padnou samy? A bude tábor PAL nadále tvrdit pohádku, že Ronald Reagan uzbrojil SSSR, přestože to se rozpadlo z vnitřních příčin a Reagan uzbrojil leda USA?
Může se také stát, že Donald J. Trump bude posledním americkým prezidentem, a USA se rozpadnou na několik bloků. Možnost sice nepravděpodobná, a dosud nepředstavitelná, ale díky koronaviru je ve hře. Kvůli koronaviru se mohou zavřít hranice mezi jednotlivými státy USA a tím nastartovat rozpad, protože se může ukázat neschopnost Washingtonu D.C. úplně stejně jako se podařilo předvést Bruselu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

Včera skype se slovenským příbuzným v UK.
My: Nosíš roušku?
On. Nie, zamestnávatel mi to zakázal, lebo vraj straším zakazníkov... A vonku ma potom zastavujů policajti, či niesom terorista.

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

Já si s paní Jourovou píšu. Teda já ji už 2x napsal a ona mi zatím 0x odpověděla. Asi toho má moc.
A ty Laco, nepodceňovat. Lidi nejsou hloupí

Až mi přijde nějaká odpověď, tak poinformuju.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

v čem lidé nejsou hloupí. Ale možná, že jste se jenom chtěl pochlubit, že jste poslal mail Jourové.

Průměrný počet slepic: 2 (5 hlasů)

Text e-mailu p.Jourové:
Dnes jsem na ČT24 již 2x viděl rozhovor s vámi. Zmínila jste v něm seznam chystaných opatření EU, který jste měla na stole, ale nebylo z těchto chystaných opatření EU nic vidět, což jste sama zmínila (přibližně slovy "není jej vidět"). Proto bych byl rád, kdybyste mi mohla tento seznam zaslat, protože se tato opatření mají týkat i mne.A to se mne dotýká osobně.
Dále jste uvedla, že EU uzavřela hranice (pak upřesnila na vnější hranice EU) a že EU vydala zákaz vývozu zdravotnického materiálu z EU.
Můj názor je, že EU pouze akceptovala již vydaná rozhodnutí národních vlád; totéž pokud se jedná o zákaz vývozu zdravotnického materiálu.
Měl bych na Vás prosbu:
1. Můžete mi zaslat text chystaných opatření EU; myslím že na to mám právo.
2. Prosím o vyjádření se k mému názoru, že jste zakázali již zakázené?
K těm zákazům ještě parafráze v duchu známého přísloví: Vaše zákazy přišly s křížkem po funusech.

Tolik ke korespondenci. Pouze jsem chtěl přímo od zdroje vědět jak je to s tou s hodnotami a transparentností, které má p. Jourová na starosti.
Kdepak chlubení, spíš upozornění. Myslím, že ty otázky měly padnout již vČT. Pokud jde o "Lidi nejsou hloupí" - jedná se o citát z filmu Hoří má panenko. Snad jako vysvětlení postačí.
P.S. teprv se učím tady psát

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

Vyjádření Jourové v pátek na ČT24: "Nikdo na světě nebyl připraven na tuhle krizi a teď všichni doháníme vlastně nedostatek představivosti a možná i informací na začátku krize."
O týden dříve, někdy 4. nebo 5.3., jsem slyšela Jourovou mluvit o tom, že JIŽ sestavuje skupinu špičkových odborníků (první nemocný v Itálii byl 21.2.).
Přinejmenším by měla paní Jourová vrátit své výplaty.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

(Já to přečtu v originále, ale použil jsem Translator)
Všichni jsme lidé: Angela Merkelová koupila toaletní papír a víno (FOTO)
03/22/2020 - 17:16
Všichni jsme lidé: Angela Merkelová koupila toaletní papír a víno (FOTO) | Ruská jaro
Nic lidského není cizí ani světovým vůdcům a dokonce i Bundescanští kancléři si chtějí odpočinout od zpráv o blížící se epidemii.

Angela Merkelová tedy nahrála v supermarketu sledovací kameru. V jejím košíku můžete vidět několik lahví vína a dnes populární produkt - toaletní papír.
https://rusvesna.su/news/1584886573

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)