Je těžké zůstat optimistou

Autor

Jakmile napíšu nějaký článek o uprchlících, migrační vlně, imigraci a o svém spíše negativním postoji k velkohubému přijímání migrantů (protože ve skutečnosti se o ně nikdo nepostará, nikdo jim nedá práci a v mnoha případech ji ani nechtějí, takže sklouznou k bezútěšnosti, od toho je krůček k drogám, násilí a podobně), vždycky dostanu několik mailů od různých čtenářů, kteří mi posílají řadu argumentů, že to zbytečně hrotím. 

Ve skutečnosti je totiž podle nich vše pod kontrolou a v pořádku. Že když někam přijde milion lidí, tak mezi nimi je samozřejmě příslušné procento flákačů i kriminálníků, ale že to číslo není o nic větší než ve většinové populaci. Že migrace je prospěšná, protože to pohání ekonomiku, migranti se státu z dlouhodobého hlediska vyplatí. Že píšu hrozně jednostranně jen o těch negativech, ale úplně pomíjím ta pozitiva, jako že německé programy na začleňování fungují velmi dobře, že hodně bývalých uprchlíků má práci a snaží se žít normální život, že kriminalita nijak rapidně neroste. Že každý exces samozřejmě média hned zpravodajsky pokryjí, protože sledovanost, ale že jde´o malé procento, které v celkových číslech v podstatě nehraje roli. V USA pak je hlavním problémem rasismus a předsudky, černoši jsou lidi jako my. 

Kupodivu většina pistelů píše velice kultivovaně a slušně, přichází mi jen velmi málo vysloveně hanlivých mailů. Dnešním článkem bych chtěl těmto pisatelům hromadně odpovědět... 

Vážně jste ve věci migrace a jejího zvládání optimisty?  Když se podíváte na obrázky ze Stuttgartu (a nebo z černošských čtvrtí v USA), případně z pařížských předměstí, váženě věříte, že to tam má nějaká demokraticky zvolená vláda nějak pod kontrolou? Když vidíte policajty v neprůstřelných vestách, kteří chodí po čtyřech a místo obligátní pistole mají i samopaly, vážně klesá kriminalita? Když vidíte zábrany proti autům kolem náměstí, když vidíte všude rámy detektorů kovů, opravdu věříte tomu, že je vlastně všechno v pořádku? 

Když jsem kdysi jezdil do Prahy, projížděli jsme kolem izraelského velvyslanecví. Tam se to hemžilo kamerami, byl tam sice ozdobný, ale velmi bytelný plot, při bližším pohledu byla všechna okna z hodně tlustého skla a u vrátek byla betonová kukaň. Dneska už toto velvyslanectví celkem zapadne. Podobné množství kamer je skoro všude, bytelné železné ploty má každá vládní budova kdekoliv na západ od nás a ani taková matiční zeď už není žádný unikát. Vážně je to signál o tom, že se migrace zvládá? 

Když pak člověk slyší o tom, jak EU projednává tu povinnou solidaritu, jak se vlastně celá migrační agenda zcvrkla na jedinou věc - aby si ty afričany a syřany někdo honem rychle vzal, tak je těžké věřit tomu, že migranti se státu dlouhodobě vyplatí. Pokud by to tak doopravdy bylo, tak by nám je nevnucovali a s klidem by si je nechali, aby se jim to vyplatilo. Ale oni dělají všechno možné i nemožné, zákonné i nezákonné proto, aby se jich zbavili. 

Vážně věříte, že to tam v západní evropě dělají dobře? A pokud by se to náhodou nepovedlo, že vás se to netýká a osobně vás to neohrozí? Vážně věříte, že my tady v české republice to se zvládáním všech těch dnešních výzev při kterých hoří obchody, znásilňují se holky a strhávají se sochy, že to tu nějak zvládneme líp? Že klidně můžeme nějaké uprchlíky přijmout, protože jich bude jen pár a prospělo by nám to? 

Vážně věříte v komunity bez policie, kde je mír a harmonie? I když pak slyšíte o Seatlu, kde se bez policie zločin začíná vymykat kontrole, opravdu jsou to jen jednotlivosti, které v celkovém obrazu nehrají roli? Opravdu věříte v to, co hlásáte a jste ochotni za to nést odpovědnost? Opravdu si myslíte, že odpadky pod okny v Chánově jsou důsledkem bělošského rasismu? 

Já vím, že média jdou primárně po průserech, protože to prodává. Ale v posledních letech je těch průserů tolik, že si je žádný novinář nemusí pracně cucat z prstu. Naopak. Ještě nevytěží jeden a už si může vybírat o jakých dalších bude psát či natáčet reportáže. 

Zato těch pozitivních případů je tak málo, že jsou jako yetti. Sice se o nich pořád mluví, ale kdyby došlo na něco konkrétního, nic z toho. A nebo ne? Fakt jsou pozitivní příklady, které mají potenciál se rozrůst? Fakt se to někde s těmi migranty, černochy a romy daří natolik, že by stačillo tento příklad následovat a bylo by všude dobře?  Fakt se někde dějí zázraky ze kterých vznikají noví mírumilovní občané rychleji než frustrovaní vykořeněnci? Já bych tomu strašně moc chtěl věřit, svou náturou nejsem žádný militant, násilí se mi hnusí a považuju romy, syřany, nigerijce, i afghánce také za lidi. 

Pokud se někdo najde, rád dám zde na Kydech prostor prezentaci jakéhokoliv pozitivního případu, který má potenciál masového využití.  Vidlák nedělí lidi podle barvy pleti ani podle místa původu. Ale bude je vždycky dělit podle pracovitosti či ochoty pracovat.  Ruce které nepracují, pro ty si totiž ďábel vždycky najde jiné využití. 

Tož dejte Vidlákovi důvod k optimismu... prezentuje dobré a pozitivní výsledky. Vidlák se psaním neživí a nemá důvod vychytávat průserové senzace a tak dá prostor komukoliv, kdo nám ty povedené a pozitivní zprávy odprezentuje. Je jich totiž jako šafránu. 

V opačném případě se přidržím vrozené nedůvěry a pocitu, že to se mnou nikdo nemyslí dobře. Ten Stuttgart i Seatle mi fakt nepřidal. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.9 (128 hlasů)

Komentáře

Bylo to daleko a nikdo se tam nehrnul. Evropané se tam začali nakonec usazovat, protože je domorodci nemohli ohrozit a klást účinný odpor. To je celé.

Ano vpád Maďarů nebo Mongolů nebylo spiknutí shora.

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

James Cook by vás vyvedl z omylu. Proč asi tak plul se svou lodí do Austrálie a kdo celou tu srandu platil. Nebyli to náhodou anglosasové? A proč to platili, když nic nebylo v plánu? Chlape, chtělo by zvednout zadek z divanu a trochu se rozhlédnout po světě, nebo alespoň z okna.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Řekové jsou hlavně stejný kulturní okruh. Naše civilizace je potomkem jejich. Školní osnovy jsou řeckými osobnostmi prošpikované.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Ilustrační popis rozhovoru s neziskovkářem na téma děti v Africe.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Poslance-zastavil-nezisko…
Dá se na něm modelově demonstrovat přínosnost diskuze s neziskovkáři tohoto zaměření.

Průměrný počet slepic: 3.6 (12 hlasů)

Chudák. Měl chuť na kapustu. A všivej poslanec mu žádnou nechtěl dát, ani se s ním o ní bavit...

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

na otázky, které (si) kladete, neexistuje jednoduchá a krátká odpověď.
A už vůbec ne universální.
A ani omylem POHODLNÁ.

Musel byste začít u příčin, ty sledovat v rámci poměrně dlouhého časového úseku a podle skupin.
A pokračovat následky - opět v časovém úseku a podle skupin.
Výsledek se Vám bude NElíbit úplně stejně, jako se NElíbí mně.
Ještě míň se mi líbí potenciální možnosti řešení.
A už vůbec se mi nelíbí, v co to může vyústit a asi také vyústí.

Průměrný počet slepic: 3.7 (15 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

o ničem.

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Začít u příčin, sledovat, časového úseku, podle skupin. Pokračovat následky, potencionální možnosti řešení, vyústit, nelíbí, vyústí.

Přitom není řečeno vůbec nic konkrétního. To je umění. Jako kdyby to psal úředník.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Čím nás cizí obohatí?
Že tu budou rabiáti?
Že zavedou svoje právo
že budou řvát aláh bravo?
Či tureckým hajzlíkem
nebo z Čadu Halíkem?
Až odvedou z práce daně
půjdu se podívat na ně
jak jim práce prospívá
a jestli je poctivá,
zda se jim tvář správně potí
když chcou kožich koupit choti
aby jí nebyla kosa
a nebyla v zimě bosa.

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Pohyb se v přírodě děje cestou nejmenšího odporu.
Člověk je tvor společenský a vývojem došlo k tomu, že se živí prací. Ne sběrem nebo lovem. Nejvyšší stadium lidské společnosti je nyní kapitalismus, kde má vládnout volný trh. Tedy i pracovní trh. Když zdravý živočich v pouti za potravou narazí na pracovní trh, musí v něm uspět, jinak nemá právo na život. Nemám pravdu? Myslím, že toto je první a poslední atlantická hodnota, kterou by se měl uchazeč o potravu řídit.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

Lov a sběr JSOU práce jako každá jiná.
Mnohem prospěšnější než práce za mzdu.

Kapitalismus je stádiem, to ano.
Založeným na tom, že vlastníte výrobní prostředek (stroje, finance, půdu), jehož produkci pořizujete levněji než ji prodáváte.
Nic jako "volný trh" nikdy neexistovalo, neexistuje a existovat nebude. Ani v prvobytně pospolné společnosti.

Ne, nemáte pravdu. Kapitalistický "pracovní trh" funguje stejně, jako fungovaly pracovní lágry za WWII - koncentrovat lidi na jednom místě (města), vysát z nich prostřednictvím zcela minimální odměny za práci sílu (mzda nižší než jsou náklady na zajištění holého přežití) a pak je nechat zdechnout (nedostatečné nebo zcela absentující zdravotní a sociální zabezpečení).
Viz. USA...

Průměrný počet slepic: 3.6 (14 hlasů)

lov a sběr není práce, ale přirozené jednání. Práce je cílevědomá činnost, směřující k přetvoření přírody.... CÍLEVĚDOMÁ ... úmyslná, plánovaná ... ne automatická a nezbytná. Lovec nepřemýšlí, jetli půjde lovit nebo zdechne. Jde lovit a hotovo. Sběrač totéž - pokud sbírá potravu (v současnosti v popelnici).

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

je pro chlapy zábava,proto to dělají. Tlupy se živí sběrem a ten zajišťují ženy. Pouze 20% bílkovin zajistí muži logem a pak si to sami sežerou a nerozdělí se Bez sběru žen a dětí by chcipli. Ještě dnes jsou na světě tlupy lovců a sběračů a jeden redaktor z National Geographic to mapoval a psal o tom články.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

Gender?

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vztahy obou pohlaví a jejich sex je v amazonské společnosti založen na ekonomické výměně mezi mužem a ženou. Je to vztah mezi jídlem a sexem. Způsob získávání potravy, její cirkulace a distribuce má zásadní vliv na sexuální život dvojice. Lze říct, že uspokojování obou potřeb je základem existence amazonských indiánů. A tak se nelze ani divit, že v samotné sémantice slov jsou slovesa jíst a souložit zcela stejná. Podobně koitus znamená jíst vagínu, nebo jíst penis, prostě jídlo je kopulace.

To znamená, že manžel musí zajistit zvěř jejím ulovením a manželka je povinna nabídnout sex tomu, kdo ji dá maso následně proměněné v potravinu. Jinými slovy muž kontroluje lov a žena jídlo a sex. Muž má zajištěnou sexuální rozkoš vždy, když ženě dodá úlovek. Úlovkem muž-lovec ostatně vyjadřuje i svůj vztah k matce či k sestrám. Žena říká, že když ji muž odepře úlovek anebo je špatný lovec, ona mu zase odepře sex. Z toho vlastně i plyne sexuální dělba práce, což se odborně nazývá „hunting economy of sex“.
http://blog.aktualne.cz/blogy/mnislav-zeleny-atapana.php?itemid=35650

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

se budu mylit s Mnislavem Zelenym, kteremu dali indiani prezdivku Atapama, nez mit pravdu s nejakym salonnim redaktorem, ktery pise reportaze nekde z hotelu :-D

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

In reply to by Homer (neověřeno)

Trvalý odkaz

Postoj chlapa :)

Zatím bez slepic

mají v primitivních společnostech úkol jediný.Hlídat. Ženy menstruují a pach krve láká šelmy. Ženy,obtěžkány houfem dětí nemají čas,energii ani volné ruce na svoji ochranu,tudíž nastoupila dělba práce,která mnohdy trvá dodnes. Žena odře vše a muž hlídá a když neni co,tak nedělá vůbec nic.

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

A ženy vyrábějí nástroje, stavějí obydlí a vyjíždějí na týdenní lovy na tuleně. Další společenství obdobně. Děkuji, už mám jasno. Ještě, že ti jste . Nikdy bych to nepochopil. Teda, pokud to i váš není druh humoru :)))))))

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

u bohateho muze z civilizace mozna.
U domorodce s lukem, ostepem, predpotopni flintou to bude spis drina....

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak jste se asi blbě vdala, no

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

A rozmnožujou se ti lovci samoplozením, že? - Protože která by jim dala zaprcat, když z toho bude hovno mít.

Slonice samce k ničemu nepotřebujou, tak je ze stáda vyženou. Včely zas po královském gangbangu vyženou zbytečné trubce.

I u šimpanzů samice přednostně souloží s lovci, kteří se s nimi dělí o ulovené maso.

Studentky VŠ sice dělají, jak se vyrovnají mužům, pak se jich zeptáte, kolik jich chce chlapa, co vydělává víc než ony, a zvedne se les rukou.

Pán z National Geographic byl novinář = člověk živící se lhaním. Můžete si vzpomenout na novináře za socialismu, pak rychle předělané na demokratické novináře cudně přecházejícího Havlovu lásku k chlastu, fetu, prasečení, pády do bazénu, sponzoring Sorosem a CIA atd. Můžete se jít podívat na novináře do Řeporyjí nebo si pustit ČT24 či CNN PRIMA NEWS.

National Geographic je vydáván na krásném lesklém papíře a dobře platí. To je velká motivace k tomu, aby se našla jen ta "správná" fakta.

In March 2018, the editor of National Geographic, Susan Goldberg said that historically the magazine's coverage of people around the world had been racist. Goldberg argued that the magazine ignored non-white Americans and showed different groups as exotic, thereby promoting racial clichés

Jo a NG patří pod Disney. Víte, ta firma, co se živí pohádkama. Sněhurka, Bambi, Mauglí a tak.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

lhala?

Zatím bez slepic

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ve vší evidenci slečno.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Práce" je pojem, který si různé skupiny - nebo jednotlivci jako vy nebo já - mohou víceméně libovolně nadefinovat.

Pokud vyjdeme z Vaší definice, že "práce je cílevědomá činnost směřující k přetvoření přírody", pak je prací i cílevědomé močení na určité místo, pokud tak činíme s cílem vypěstovat zde co největší množství léčivých kopřiv coby nejpopulárnějšího zástupce nitrofilní vegetace.

Pokud se budeme řídit definicí negramotného vesnického rychlokvačeného bolševika těsně porevolučních let, pak je práce nikoli matka pokroku, ale matka mozolů. A každý "běloručka " byl postaven ke zdi. Přitěžující okolností byl naopak mozol na prostředníku pravé ruky, naznačující časté zacházení s perem.

Já bych navíc zavedl kvantifikovatelnou MÍRU PRÁCE (tedy cílevědomé činnosti) podle toho, do jaké míry přírodu cílevědomě přetvoří.

Podle tohoto kritéria zatím jednoznačně vede pilot bombardéru, který shodil atomovou bombu na Hirošimu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

a ta ta zkoumá,co je přirozené ( zkoumáním zvířat a příbuzných člověka) a co je kulturní nadstavba. Tak došlo k výzkumu posledních komunit lovců a sběračů,tito žili u jezera v Africe a zjistilo se,že líčení pro obživu tlupy je mýtus,chlapi málokdy něco ulovili a málokdy se jim chtělo.

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

Jenže u toho jezera žádný výzkumník v tlupě několik let nežil. Kdyby ano, zjistil by asi něco jiného. Dále se jedná se o tropy a Afriku. Ta je hodne specifická. Vidíme to i v našich městech. Asijci z tropů, jako Vietnamci a Thajci to mají zase jinak. A komunity lovců a sběračů v mírném pásu nebo v polárním to mají zase jinak. Nevím o tom nic, že by u lovců sběračů ženy Eskymáků, Ketů, Oročů, indiánských kmenů nebo jakékoliv skupiny, nechovající dobytek, uživily sebe i ostatní. U dobytkářů jako Jakuti, Evenkové, Laponci, Tibeťané, středoasijské kmeny, Arabové, všude má rozhodující podíl na potravě muž. I u zemědělců mírného pásma, kde připravuje půdu. Rozhození semínek a okopávání zvládne každý. Ale to v té sociobiologii také najdete. Pročež soudím, že jste si max přečetla jednu studii.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

všude má rozhodující podíl na potravě muž.

To je právě vyvrácený mýtus.

Na ostrově Nova Guinea dokonce ženy musí kojit malá selátka,ta je potom považují za své matky a nikam neutečou. Sežerou je ovšem muži a ještě ženě useknou článek prstu za každé úmrtí v rodině.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

Co na moravské vesničce?

Ženské oraly, sely a kosily a chlapi si pod stromem vydloubávali holuby z nosu a soutěžili v popíjení kořalky, kterou jim ženské vypálily.

Vždyť i ten Vidlák tu furt popisuje, co všechno jeho žena zastala u Babiše ve firmě, pak na záhumenku a na baráku. K tomu pět dětí a jak si šikovně vybral, že nemusí ani hnout prstem.

Ale vážně. Jeden z důvodů, proč jsme tady my a ne neandrtálci je, že ženy neandrtálců běžně lovily a umíraly při tom stejně jako muži. U nás byla dělba práce, ženy, děti, staří seděli na základně a muži vyrážely na lovecké výpravy.

Až někde zase uvidíte zrcadlo, tak si pozorně prohlídněte svoje vlastní tělo. Je uděláno k rození dětí. Až uvidíte mužské tělo, tak se taky pozorně podívejte. Je uděláno k běhu. Člověk je ve skutečnosti jeden z nejlepších dálkovejch běžců a kořist je schopen uštvat.

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

s nimi žil půl roku

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

mi připadá zobecnění genderobiologů o převažujícím sběru hodně komické.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Redaktor s nimi žil. Takže ne studie, ale tendenční článek do politicky korektního časopisu, podle poslední politické módy.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

V Africe žijí také křováci. Slyšela jste o nich. že.

Viděl jsem dokument a tam muž, na naše poměry malý, běžel dlouhé hodiny za nějakou tou větší antilopou. Antilopa mu samozřejmě rychle utekla, jenže on vytrvale běžel dál za ní, za chvilku už byl zase blízko a antilopa zas musela utíkat. Takhle to bylo pořád dokola. On měl nějakou tykev s vodou, tak měl proti ní výhodu.

Nakonec ji uštval. Antilopa už nemohla dál. Když k ní přišel, ani se nepokoušela zvednout a on ji jen podříznul.

Něco jinýho je komunita u jezera někde v tropech, kde všechno roste samo.

Není komunita jako komunita. Každá společnosti je organizovaná jinak, některý blbě a ty, co se nezmění, prostě vymřou nebo parazitují na jiných.

Někde v Nepálu maj dokonce mnohomužství, protože jeden chlap v rodině prostě nestačí.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

víc energie,než je masa na antilopě.A mnohomužství je v Nepálu proto,že je málo pozemků,aby se to nemuselo dělit,musí si ženská vzít všechny bratry.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

I kdyby měl výdej jako dnešní sportovci (tour de France) tak to odpovídá tak 2.5 kg masa.

Ovšem on je daleko, daleko menší. Masa na tý anitilopě může bát tak 60 kg (jenže mohou jíst i vnitřnosti atd) skoro vše přinese.

Další důležitá věc - maso se nejí na energii. Na to jsou škroby a tuky. Maso se jí kvůli bílkovinám.

No a proč by si uvázala na krk další hladovej, mužskej, nicnedělající krk ke krmení, místo aby to jídlo nechala pro svý děti? To nedává přeci smysl.

Chápete? Má na výběr mezi svými dětmi a manželovým bráchou. Ona si vybere bráchu. To z evolučního hlediska dává smysl, jen když toho bráchu k něčemu potřebuje.

Uvědomte si už konečně, že profesoři na univerzitách jsou taky jen lidi se sobeckými zájmy a někdy mají důvod lhát, zvlášť když jde o peníze a chce to po nich vyšší autorita. Stejně jako třeba novináři.

Nás klidně učili, že se už brzy dožijeme komunistického ráje. Taky se nějak nestalo.

Nevěřte všechno autoritám.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ani psaní močí není práce, to je jen doprovodný pohyb k vyměšovacímu automatismu. Práce je vyrobit pemprsku nebo ji plnou přemístit na místo určení. To ale migrant-lékař-inženýr dělat nebude. Ten bude potravu získávat jinak.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Třeba houslistu.

Mozoly má, ale přírodu nepřetváří.
Takže vlastně nepracuje a tudíž nechť chcípne.

...a Nagasaki.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

a obnažil zbytné profese.

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)

Pane Občan.
Prý na kulturu,bude 1 mld.pomoci málo,že se přidá ještě jedna,ale na pomoc pro ty co vytváří hodnotí,stačí několik mil.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

Lidské rozmnožovací rituály začínají hudbou.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Pane Čmoud.
Všiml jsem si toho,že ti kolem kultury,šuká kámen cihlu a proto ty důsledky,bezdětný,nemocnost,střídání partneru častěji než ponožky,žádný zářný příklad pro normální život.

Průměrný počet slepic: 4.4 (5 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jo jo. Vlastně je toho daleko, daleko víc, než vynese bulvár.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Evropské státy jsou nesvéprávné. Velí jim někdo, kdo má své vlastní úmysly. Důkaz? Na jedné straně Evropa nic neudělala, když se zvedla migrační vlna. Naopak, povzbuzovala migranty v jejich cestování. Na druhé straně se nejvíce obsazené státy snaží všemi silami přesunout migranty do jiných zemí.

Takové jednání je nelogické a něco za tím je. Stále pořádně nevím, co. Může to být snaha oslabit Evropu na globální šachovnici. Nebo je cílem rozbití soudržných národů. Případně vyvolání lokálních občanských válek, protože do globální války se nikomu nechce.

Zajímalo by mě, co se stalo s těmi, kteří přišli do Evropy v posledních letech. Média, zdá se, dostala pokyn o nich nepsat. Ticho po pěšině. Co dělají? Kde přebývají? Ještě stále bivakují v parcích západoevropských měst? Asi ne..

Když se vcítím do pozice migrantů, chápu jejich pocity a rozumím tomu, že nechtějí pracovat a "začlenit se" do společnosti. Že se spokojí s nicneděláním a s přidělenou kreditkou. Není to jejich svět, kam přišli. Je těžké si představit, že by s nadšením začali pracovat pro nějakou korporaci třeba jako pokladní nebo na výrobní lince. V jejich domovině žili jinak a pro něco jiného. A ač jsou ve většině mladí, tak každá tvárnost mladého člověka má své meze.

Nepřirozená migrace je veskrze smutný příběh. Z dlouhodobého pohledu přinese jen konflikty a zmar. Pařížské no-go zóny, kde žijí druhé a třetí generace migrantů, jsou toho jasným důkazem. Důsledkům těchto budoucích konfliktů se nevyhne ani náš svět - východní část Evropy.

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Sestra zdědila družstevní byt v paneláku v Olomouci. Chtěla jej pronajímat. Realitka jí do něj našla romskou rodinu. Za cca 3 měsíce dostala dopis, kde ji právník družstva oznámil, že má byt odevzdat družstvu, protože porušuje dobré mravy v domě prostřednictvím svých nájemník. ů a lidé v domě si stěžují. Rozklepala se a jela ze Šumperka (kde žije) do Olomouce za nájemníkem to řešit. Chtěla ať se odstěhují. Ti to odmítli. Nakonec jsem jim nabídl lepší a větší byt, abych sestře pomohl a její byt jí zachránil. Pravděpodobně nájemníci zjistili, že jsou "na koni" a přestali platit nájem. Přestali platit elektřinu i plyn. Spotřeba na vodě - roční doplatek přes 30 tisíc. Byl jim odpojen plyn i elektřina. Začali si svítit svíčkama a to ve spojitosti s bujarými večírky vedlo k požáru a vyhoření bytu.
A teď ty pozitiva: Můj byt byl v novinách - reportáž o požáru a foto bytu k dispozici v Olomouckém deníku.
Nájemníci se odstěhovali a nechali mi v bytě vybavení tak na tři byty. Byť trochu začouzené. Vážně toho bylo hodně - zaměstnanci v obou sběrných dvorech v Olomouci mě znají již jménem a zdraví mě při potkání.
Volali mi z hmotné nouze abych potvrdil, že byt vyhořel a že měli poškozené věci (postele s povlečením, oblečení, gauče, ledničky, televize, ...) protože mají dostat mimořádnou dávku cca 120 tisíc po požáru na nákup nových.
K tomu nájemníci dostali nově zrekonstruovaný městský byt, byť se museli 2 měsíce uskromnit v hotelu. Vidíte jak se město Olomouc dokáže o své občany postarat.
Brzy budu mít kompletně zrekonstruovaný byt, mám nové revize a nové rozvody. Nové stěny, okna, podlahy, koupelnu, ... ,vlastně nic starého.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

1) Špatná smlouva s realitkou.
2) Špatná nájemní smlouva.
3) Další špatná nájemní smlouva.
4) Smlouvy uzavírat jedině po konzultaci s právníkem.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

Pronajal jsem byt přes realitku a přišel jsem o něj. Ještě jsem doplatil dluhy, které nasekali nájemníci neplacením nájmu a penále k tomu. A to jsem nechtěl nic navíc, jen čistý nájem, abych ho nemusel platit, když jsem koupil barák. Není obrana. Jedině střelba má význam.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)