Je těžké zůstat optimistou

Autor

Jakmile napíšu nějaký článek o uprchlících, migrační vlně, imigraci a o svém spíše negativním postoji k velkohubému přijímání migrantů (protože ve skutečnosti se o ně nikdo nepostará, nikdo jim nedá práci a v mnoha případech ji ani nechtějí, takže sklouznou k bezútěšnosti, od toho je krůček k drogám, násilí a podobně), vždycky dostanu několik mailů od různých čtenářů, kteří mi posílají řadu argumentů, že to zbytečně hrotím. 

Ve skutečnosti je totiž podle nich vše pod kontrolou a v pořádku. Že když někam přijde milion lidí, tak mezi nimi je samozřejmě příslušné procento flákačů i kriminálníků, ale že to číslo není o nic větší než ve většinové populaci. Že migrace je prospěšná, protože to pohání ekonomiku, migranti se státu z dlouhodobého hlediska vyplatí. Že píšu hrozně jednostranně jen o těch negativech, ale úplně pomíjím ta pozitiva, jako že německé programy na začleňování fungují velmi dobře, že hodně bývalých uprchlíků má práci a snaží se žít normální život, že kriminalita nijak rapidně neroste. Že každý exces samozřejmě média hned zpravodajsky pokryjí, protože sledovanost, ale že jde´o malé procento, které v celkových číslech v podstatě nehraje roli. V USA pak je hlavním problémem rasismus a předsudky, černoši jsou lidi jako my. 

Kupodivu většina pistelů píše velice kultivovaně a slušně, přichází mi jen velmi málo vysloveně hanlivých mailů. Dnešním článkem bych chtěl těmto pisatelům hromadně odpovědět... 

Vážně jste ve věci migrace a jejího zvládání optimisty?  Když se podíváte na obrázky ze Stuttgartu (a nebo z černošských čtvrtí v USA), případně z pařížských předměstí, váženě věříte, že to tam má nějaká demokraticky zvolená vláda nějak pod kontrolou? Když vidíte policajty v neprůstřelných vestách, kteří chodí po čtyřech a místo obligátní pistole mají i samopaly, vážně klesá kriminalita? Když vidíte zábrany proti autům kolem náměstí, když vidíte všude rámy detektorů kovů, opravdu věříte tomu, že je vlastně všechno v pořádku? 

Když jsem kdysi jezdil do Prahy, projížděli jsme kolem izraelského velvyslanecví. Tam se to hemžilo kamerami, byl tam sice ozdobný, ale velmi bytelný plot, při bližším pohledu byla všechna okna z hodně tlustého skla a u vrátek byla betonová kukaň. Dneska už toto velvyslanectví celkem zapadne. Podobné množství kamer je skoro všude, bytelné železné ploty má každá vládní budova kdekoliv na západ od nás a ani taková matiční zeď už není žádný unikát. Vážně je to signál o tom, že se migrace zvládá? 

Když pak člověk slyší o tom, jak EU projednává tu povinnou solidaritu, jak se vlastně celá migrační agenda zcvrkla na jedinou věc - aby si ty afričany a syřany někdo honem rychle vzal, tak je těžké věřit tomu, že migranti se státu dlouhodobě vyplatí. Pokud by to tak doopravdy bylo, tak by nám je nevnucovali a s klidem by si je nechali, aby se jim to vyplatilo. Ale oni dělají všechno možné i nemožné, zákonné i nezákonné proto, aby se jich zbavili. 

Vážně věříte, že to tam v západní evropě dělají dobře? A pokud by se to náhodou nepovedlo, že vás se to netýká a osobně vás to neohrozí? Vážně věříte, že my tady v české republice to se zvládáním všech těch dnešních výzev při kterých hoří obchody, znásilňují se holky a strhávají se sochy, že to tu nějak zvládneme líp? Že klidně můžeme nějaké uprchlíky přijmout, protože jich bude jen pár a prospělo by nám to? 

Vážně věříte v komunity bez policie, kde je mír a harmonie? I když pak slyšíte o Seatlu, kde se bez policie zločin začíná vymykat kontrole, opravdu jsou to jen jednotlivosti, které v celkovém obrazu nehrají roli? Opravdu věříte v to, co hlásáte a jste ochotni za to nést odpovědnost? Opravdu si myslíte, že odpadky pod okny v Chánově jsou důsledkem bělošského rasismu? 

Já vím, že média jdou primárně po průserech, protože to prodává. Ale v posledních letech je těch průserů tolik, že si je žádný novinář nemusí pracně cucat z prstu. Naopak. Ještě nevytěží jeden a už si může vybírat o jakých dalších bude psát či natáčet reportáže. 

Zato těch pozitivních případů je tak málo, že jsou jako yetti. Sice se o nich pořád mluví, ale kdyby došlo na něco konkrétního, nic z toho. A nebo ne? Fakt jsou pozitivní příklady, které mají potenciál se rozrůst? Fakt se to někde s těmi migranty, černochy a romy daří natolik, že by stačillo tento příklad následovat a bylo by všude dobře?  Fakt se někde dějí zázraky ze kterých vznikají noví mírumilovní občané rychleji než frustrovaní vykořeněnci? Já bych tomu strašně moc chtěl věřit, svou náturou nejsem žádný militant, násilí se mi hnusí a považuju romy, syřany, nigerijce, i afghánce také za lidi. 

Pokud se někdo najde, rád dám zde na Kydech prostor prezentaci jakéhokoliv pozitivního případu, který má potenciál masového využití.  Vidlák nedělí lidi podle barvy pleti ani podle místa původu. Ale bude je vždycky dělit podle pracovitosti či ochoty pracovat.  Ruce které nepracují, pro ty si totiž ďábel vždycky najde jiné využití. 

Tož dejte Vidlákovi důvod k optimismu... prezentuje dobré a pozitivní výsledky. Vidlák se psaním neživí a nemá důvod vychytávat průserové senzace a tak dá prostor komukoliv, kdo nám ty povedené a pozitivní zprávy odprezentuje. Je jich totiž jako šafránu. 

V opačném případě se přidržím vrozené nedůvěry a pocitu, že to se mnou nikdo nemyslí dobře. Ten Stuttgart i Seatle mi fakt nepřidal. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.9 (128 hlasů)

Komentáře

In reply to by Tony (neověřeno)

Trvalý odkaz

Byla v roce 1946 uzavřena dohoda mezi Stalinem a významnými členy finančních kruhů, dnes bychom je nazvali globalisty o udržení míru v Evropě na 75 let. Rozhodně to nemůžeme brát jako fake news, viz odkaz.
https://quintus-sertorius.webnode.cz/l/kdy-nam-to-prestane-tato-vyznamn…

Zatím bez slepic

Skvělý. Kdo to platil?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Žil, byl jeden muž, Klaus Schwab, který se narodil v roce 1938 do rodiny švýcarského ředitele továrny. Chlapec se pilně učil, až nakonec roku 1965 odpromoval na doktora technických věd. I přemýšlel mladý muž o světě a měl tuze velké přání udělat ho lepším, proto si v roce 1971 pozval do Davosu 444 vedoucích pracovníků západoevropských firem na první setkání. A světe dive, manažéři do Davosu přijeli.
K. Schwab si založil neziskovku s jménem Evropské ekonomické fórum s cílem zavést prvky amerického managementu do evropských firem. I roznesla do širého světa zpráva o skvělém pořadateli, proto neváhali a od 1974 začali do Davosu jezdit vedle špičkových podnikatelů, politici, zástupci akademické obce, neziskového nebo mediálního sektoru i náboženští vůdci. Tomuto každoročnímu setkávání se začalo říkat Světové ekonomické fórum (WEF).
K. Schwab letos v lednu v Davosu prohlásil, že nastává "Velký restart": "Popsaljsem toto pojetí (zainteresovaný kapitalismus) poprvé v roce 1971 a vytvořil jsem WEF, abych podnikatelským a politickým lídrům pomohl jej uvést do praxe. Zainter. kapitalismus staví soukromé korporace do role správců majetku společnosti a zjevně nejlepší reakcí na dnešní sociální a environmentální výzvy".
Kdo je tedy vlastně tady konspirátor?

Rozhovor s K. Schwabem
https://www.patria.cz/zpravodajstvi/4283481/jaky-kapitalismus-chceme.ht…

Video složené z výroků nejen K. Schwaba (slovenské titulky)
https://zemavek.sk/video-velky-plan-restartu-odhalil-aka-je-uloha-covid…

P. S. Migraci prosazuje 1% nejbohatšich. Čeho se nejvíc bojí? Myslím, že toho, aby o bohatství a moc nepřišli. Velkou skupinu lidí dá dohromady společná idea, tehdy dostanou společný cíl. Za posledních pár stoletím velké ideje vznikaly většinou v Evropě, toho bych se, patřit k 1%, bála nejvíc. Muslimská migrace by mi velmi pomohla, aby k tomu nedošlo.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

"Za posledních pár stoletím velké ideje vznikaly většinou v Evropě, toho bych se, patřit k 1%, bála nejvíc"
Vy tedy myslíte, že zainteresovaný kapitalismus je idea, které by se měli bohatí nejvíc bát? Proč? Já myslím, že bohatí by se měli víc bát chaosu který nekontrolovanou migrací vznikne. Potom, když z chaosu vzniká nový společenský řád, dochází k majetkovým přesunům při kterých by nynější bohatí o majetek mohli přijít. Při žádné opravě kapitalismu o majetek nepříjdou.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Když byl chaos za VŘSR a poté, bankéři v USA na tom dobře bohatli. Vždyť na to dali peníze.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

máte to nějak popletené. Peníze na revoluci dali Němci, bankéřům v USA se Sověský svaz a bolševici vůbec nelíbili.

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Trocký dostal od peníze od Schiffa - US bankéře.

Do Ruska jel z Kanady parník, na něm milióny ve zlatě a taky asi 300 revolucionářů. Angličani tu loď zastavili, ale Američani jim začali vyhrožovat, že jim přestanou pomáhat ve válce, když je nepustí.

Ta loď se jmenovala Kristianiafjord.

Nastudujte si to.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

konkretne treba pulka KDU CSL a TOP09, Pirati

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by prox (neověřeno)

Trvalý odkaz

Plus jejich ekvivalenty na západě.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by prox (neověřeno)

Trvalý odkaz

beru. Ale myslím z těch velkých. Nějaký globální Zloduch. Doktor Zloun. Nebo spiknutí nějakého sdružení.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

MUDr. Ivan David
3 hod

Kolik času zbývá do středomořské války?

Po telefonátu mezi tureckým prezidentem Recepem Erdoganem a US prezidentem Donaldem Trumpem zaútočila turecká armáda a její pomocné džihádistické sbory na třech frontách. Turecké stíhačky F-16 bombardovaly široký pás země. Od cílů v Kurdistátnu, který vyhlásil nezávislost v roce 2017, přes oblasti v Iráku až po město Kámišlí v kurdské oblasti Rojava na severu Sýrie. Turecká armáda rovněž podle agentury Al-Hadath ostřelovala raketami pozice Syrské arabské armády (SAA) u města Saraqib na hranicích syrské provincie Idlíb.

Podle řeckého serveru pronews.gr včera došlo i k bojům západně od libyjského města Sirte, které je bránou ke druhým největším ložiskům ropy v zemi. Město před 2 týdny v bleskovém útoku dobyla turecká armáda s podporou džihádistů z vlády národní dohody (GNA). O několik dnů později Turky a džihádisty z města vyhnal protiútok Libyjské národní armády (LNA), které velí polní maršál Chalífa Haftar. Nyní se obě strany ostřelují ve vzdálenosti asi 90 km západně od města.

Egyptský ministr zahraničí Sameh Shoukry včera podle libanonské agentury oznámil, že egyptská armáda byla opět uvedena do stavu plné bojové pohotovosti. „Sirte je červená čára, přes kterou Egypt nenechá tureckou armádu přejít. Pokud teroristé z GNA s podporou turecké armády vstoupí do Sirte egyptská armáda vstoupí do Libye a pomůže LNA teroristy vyhnat“, řekl egyptský ministr v rozhovoru pro Al-Masdar.

Podle řeckého webu pronews.gr se na západě od Sirte hromadí turecká vojenská technika. Další tanky, děla a bojové vrtulníky na frontu přiváží lodě vypravené z Turecka. Embargo OSN zakazující vývoz zbraní do Libye už nesabotují jen turecké lodě. Včera na pozice před Sirte dorazily obrněné transportéry, které do západní části Libye, ovládané džihádsity samozvaného „premiéra“ Faíze Sarrádže, přivezla nákladní loď plující pod vlajkou Tanzánie. Tento konvoj se o víkendu pokusila prohledat francouzská fregata. Od záměru ji „odradilo“ zamíření protilodních raket z tureckých fregat, které náklad zbraní doprovázely.

Ostatní lodě pod vlajkou EU, které v rámci operace IRINI předstírají „vynucování“ embarga na vývoz zbraní do Libye, francouzskou loď ponechaly na pospas turecké přesile. Po tomto incidentu francouzský prezident Emmanduel Macron v rozhovoru pro agenturu Reruters uvedl, že střet mezi tureckými vojenskými plavidly a francouzskou fregatou potvrzuje jeho názor, že NATO je ve stavu mozkové smrti. V rozhovoru dále uvedl, že „Turecko hraje v Libyi velmi nebezpečnou hru“. Režim prezidenta Recepa Erdogana odpověděl pozatýkáním řady opozičních aktivistů, kteří byli obviněni ze špionáže pro Francii.

Dílčí zprávy naznačují, že v jižním a východním středomoří se schyluje k velkému mezinárodnímu konfliktu. Francie včera do oblasti vyslala další vojenské lodě. Připravuje rovněž opětovné vyslání letadlové lodi Charles de Gaulle, která se před časem musela vrátit do přístavu kvůli vypuknutí epidemie COVID-19 na palubě.

Podle Al-Masdar včera do Středozemního moře skrz turecké úžiny Borspor a Daradanely propluly ponorky 4. samostatné podmořské brigády ruského námořnictva. Na hladině konvoj označovala ponorka Rostov na Donu, o níž je známo, že byla nedáno přezbrojena k nesení nejmodernějších raket Kalibr. Včera ještě nebylo jasné kam ruské ponorky plují. Libanonská agentura tipovala buď Libyi nebo Sýrii. V článku bylo připomenuto, že ruská armáda rakety Kalibr již v minulosti nasadila na podporu SAA, která je věrná prezidentu Bašáru Asadovi. Syrská vládní vojska právě finišují přípravy na dobytí provincie Idlíb, kterou s tureckou podporou ovládají džihádisté z Islámského státu.

Ve Středomoří proti sobě fakticky stojí dvě vojenská uskupení. K paktu proti turecké expanzi se včera oficiálně připojila i Sýrie. Asadův ministr zahraničních věcí Walid al-Muallem včera na konferenci Ligy arabských zemí (LAS) veřejně potvrdil přistoupení k protiturecké koalici. Alianci proti turecké agresi uzavřely Řecko, Kypr, Francie, Egypt a Spojené arabské emiráty. Do spolku se započítá i Haftarova LNA. Minulý týden se k paktu připojil i Izrael.

Turecko ve válce proti LNA – a tudíž i v ambicích odebrat Řecku ostrovy ve středomoří - podpořilo vedení NATO. Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg minulý týden prohlásil, že NATO podporuje Sarrádžovu vládu, která je fakticky tureckým protektorátem. Sarrádž s tureckým prezidentem Erdoganem podepsal smlouvu o rozdělení ložisek ropy a zemního plynu v podmořském pásu mezi Haftarem ovládanou částí Libye a Tureckem. V tomto pásu je řada obydlených řeckých ostrovů.

Situace uvnitř NATO je z velké části nejasná. Po telefonátu mezi Erdoganem a Trumpem turecký prezident vyhlásil, že se se svým protějškem dohodl na „budoucí spolupráci v Libyi“. Trump prý měl Turecku přislíbil podporu v podpoře Sarrádžovy vlády. Zatím není jasné v jaké podobě. Tedy zda se US Army zapojí do bojů proti Haftarově LNA, nebo jestli se spokojí s logistickou a zbrojní podporou jako Německo.

Náš západní soused je podle kurdského novináře působícího v SRN Jana Jessena největším dodavatelem zbraní Turecku. A to již třetím rokem po sobě. Turecko ze zároveň největším odběratelem německých zbraní. A to dlouhodobě. Zde stojí za to připomenout, že německá kancléřka Angela Merkelová projevila zájem o Sarrádžovu nabídku na udělení koncesí na těžbu ropy a plynu. Premiér džihádistické vlády nabízel libyjské koncese i italskému premiérovi Giuseppe Contemu, který je však odmítl. Ve stejné oblasti již italská firma ENI má spolu s francouzským TOTALem platnou licenci na těžbu od řecké vlády. Jde totiž o mořské dno kolem ostrovů, které jsou součástí Řecka.

Znalci oblasti se dost často shodují v názoru, že po skončení letní turistické sezóny, kterou chtějí využít k získání peněz obě strany, hrozí vypuknutí velké středomořské války.

Průměrný počet slepic: 4.4 (11 hlasů)

... a tou je neuveritelne ticho. Nic. Nula.
Asi mainstreamovym mediam dosli reporteri, abo su v covid-19 karantene niekde izolovani, abo su na dovolenke.
Ked za sociku media o kadecom a vselicom mlcali, clovek musel pocuvat druhu stranu. A ked sa do riadiacich funkcii davali len ludia so spravnym ideologickym pozadim, ludia len pokrutili hlavou a slo sa dalej.
Cil nemame socik.
Nemame ani spravy z nedalekeho humna.
Ale mame ludi so spravnym ideologickym pozadim (a aby to nebolo to iste co za sociku) aj so spravnou farbou koze a spravnym nabozenstvom.

Ja furt tvrdim, ze socializmus zakapal na chujove PR.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

O regulérní válce mezi Čečenci a Araby v Dijonu také téměř ani ťuk. Přitom je tisk svobodný, teda měl by.
Jsem také přesvědčen už dlouho, že by socík, kdyby vydržel pouhých 10 let navíc, nezaniknul. Stačilo, kdyby k vešli nepřišel Gorbačov. V dnešní době, co se děje na Západě, by nezanikl určitě. Naopak, naši migranti by se začali vracet...

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Když vidíte policajty v neprůstřelných vestách, kteří chodí po čtyřech .....

========
to byl moc hezkej začátek věty

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by Tony (neověřeno)

Trvalý odkaz

jsme měli na zahradě, po požáru domu. Přijel, klekl na čtyři, načuchal kolem obrysu benzín v půdě a dal to do zápisu. Mysleli jsme si nejdřív, že přijede se psem, ale zvládl to sám.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Ke článku tohle video https://www.youtube.com/watch?v=Q9OHapuhzs4
Sice je už starší a je to vysvětlováno z amerického pohledu, ale platí myslím i pro Evropu. celkem jasně z toho vyplívá, že i kdyby se integrace dařila, nikdy nebudeme schopni přijmout tolik migrantů abychom vůbec saturovali porodnost ve zdrojových státech. Kromě toho, pokud přijmeme všechny, jak dlouho ještě zůstaneme Evropa?
Duhá věc je, že USA mají na migraci strikní kvóty a pečlivě si vybírají koho přijmou (z takzvaných uprchlíků berou jen ty, co využijí propagandisticky), zatímco Evropu prostřednicvím neziskovek nutí přijmout všechny.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Politika je, zcela nepřekvapivě, plná nejrůznějších šmejdů, ale kdybych měl sestavovat tuzemský žebříček těch nejodpudivějších,...

Zdroj: https://josefhavranek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=753492

Je těžké zůstat optimistou

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Kdybychom migrantům řekli : "Je nás tady dost ! Pokud někdo z nás poruší naše zákony a přijde k nám nelegálně, bude odvezen zpátky na nějaké území mimo Evropu."
A, samozřejmě, nějakou dobu tuto deklaraci důsledně dodržovat.
To by myslím si, stačilo, jako to stačilo Austrálcům .

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Je to vuřt. Australan nebo Austrálec. Angličtina ta slova nezná. Zato zná Aboriginals.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Když jste to říkal, neřvali na vás, že jste rasista? Nebyl tam někdo s foťákem a provokatérkou?

Je to trošku komplikovanější, než jen říct.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Demokracie je vláda většiny. Když to neplatí, je něco špatně.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

A vy jste si ještě nestihl všimnout, že je rozdíl mezi tím, když se demokraticky hlasuje o tu dotyčnou věc (říká se tomu referendum) a když se hlasuje o to, komu se dá bílá karta, ať si další volební období hlasuje jak chce/dělá, co chce (tomu se říká zastupitelská demokracie)?

Počkejte až zjistíte, že jsou rozdíly mezi pivama, rozdíly mezi autama, rozdíly mezi sněhovejma vločkama. - Hlava vám z toho půjde kolem.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Protože je černý? Manželka Billa Cosbyho odsouzeného za sexuální násilí sází na rasovou kartu
Nejvyšší soud v Pensylvánii nově umožnil přezkoumání odvolání Billa Cosbyho, černošského komika, který byl v roce 2018 odsouzen za to, že v roce 2004 zdrogoval a znásilnil svou tehdejší milenku Andreu Constandovou. Cosbyho manželka Camille rozhodnutí přivítala s tím, že Afroameričané bývají obětí nařčení bílých žen z hnutí MeToo.
Podle Cosbyho mluvčího je dvaaosmdesátiletý komik, který si momentálně odpykává ve státní věznici trest v rozmezí tři až deset let, vděčný. „Jak jsme už řekli, falešné usvědčení Billa Cosbyho dalece přesahuje jeho osobu. Jde o zničení všech černých a barevných lidí v Americe,“ uvedl Andrew Wyatt.

Cosbyová: Bílé ženy bez důkazů obviňují černé muže
Podobného názoru je i komikova manželka Camille. Ta soudy z rasismu obvinila už po zamítnutí odvolání. Ani nyní si nebrala servítky. „Hnutí MeToo a jemu podobná záměrně ignorují historii jistých bílých žen, které obviňují černé muže ze sexuálního útoku bez důkazu či čehokoliv jiného,“ uvedla Cosbyová.
https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/protoze-je-cerny-manzelka-bill…

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Feministky teď ke všemu zarytě mlčí, aby taky jednu neslízly.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Hmm, takže od teď, když bílá žena potká někde sama černocha, tak by měla okamžitě vzít nohy na ramena, protože jinak si s ní může dělat cokoliv, protože znásilnění bělošky černochem neexistuje?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Naposledy jsem se na nějakou koukal, když mi bylo asi deset.
Pustil jsem si letošní ruskou a pak to automaticky pokračovalo loňskou čínskou.

Několik subjektivních poznatků:
- Ruská byla v krátkých časových intervalech přerušována reklamou, čínská ani jednou
- Znovu mě napadlo, jestli ta demokracie fakt není dobrá tak na dovolenou - třeba hlasovat, zda postavíme z písku hrad se třemi nebo čtyřmi věžemi, či snad se na to stavění úplně vykašleme. Jakmile o něco fakt jde (živelná pohroma, válečný konflikt, blížící se energetický nebo potravinový kolaps, ...), je demokracie nejen neužitečná, ale vyloženě zničující.
U nás je demokracie největší - žádná pořádná armáda a odhodlání asi taky žádné. V Rusku je demokracie o mnoho menší, ale je - armádu mají a tuším, že odhodlaní značné. A v Číně jsou s demokracií asi na štíru - armáda jak z praku, všechno rovnoběžné a kolmé, pochovali jako jeden muž a žena, totálně secvičení, televizní záběry dokonalé ... z toho vyplývá, že kdo něco při nácviku pokazil, skončil nedemokraticky. A čínské odhodlání? Nevím, neznám je, ale myslím, že v každém případě mnohem větší než naše (moje tedy určitě).

A protože dobré "dovolenkové" časy už evidentně končí, tak to s tou naší podivnou demoškou nemůžeme dopadnout vůbec dobře.

PS: Trojice černých limuzín, s jakýmsi mně neznámým Číňanem, jela podél dlouhatánské řady jednotek a vojenské techniky. Číňan občas zahuhlal něco do mikrofonu a jednotky, jako jeden muž nebo žena, odpovídaly. A já se nemohl zbavit vtíravé představy, že asi sto metrů za trojicí jede multikára s nápisem ODS řízená řeporyjským gerojem a nad ní hrdě plápolá vlajka Tibetu držena pevnou rukou, statečného předsedy senátu České republiky, Miloše Vystrčila, který, když míjí nastoupené jednotky, s odbojným výrazem ve tváří křičí:
"他妈的大家!"
A dobře jsem věděl, proč se vůbec ani jeden z nich nebojí. Vždyť za nimi stojí bojovníci z každoroční pražské vojensko-demokratické přehlídky PRAGUE PRIDE!!!

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

Já na youtube. Zadal jsem Russia parade 2020 a běželo to živě.

Reklamy žádné.

Pochodovali tam i vojáci Indie, další státy nebyli tak překvapivé protože spojenci nebo ex SSSR. Taky tam šly nějaký jednotky v uniformách z druhé světové.

Rusové byli vysocí a štíhlí. Někteří se usmívali, asi to měli dovoleno.

Přišlo mi, že tam neukazovali zas až tak moc druhů techniky. Mají toho daleko víc, ale to nechám na jinejch. Třeba o tom napíše něco Koller.

Smutně jsem vzpomněl na naši přehlídku, kde musej jet i hasiči, aby to neskončilo zas až tak rychle.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

koukal jsem se na pochod na nějakém záznamu, dost nekvalitním a navíc useknutým.
Zkusím najít lepší.
Techniky nebylo moc a vzpomínal jsem na obrovské balistické střely (nebo co to bylo) na tahačích s bílými pruhy na pneumatikách, které ve mně v dětství vyvolávaly neskutečný respekt.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

a zjistil, že jsem se trefil fakt do nějakého nepodarku.
Po náhlednutí do jiných záznamů jsem viděl i ty svoje milované střely a rakety.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Karel Čapek: Válka s mloky:
-------------------------------------
“Tati,” vydechl mladý Povondra téměř dětsky.
“Co je?”
“Není tamhleto sumec?”
“Kde?”
Z Vltavy právě před Národním divadlem koukala z vody veliká černá hlava a postupovala pomalu proti proudu.
“Je to sumec?” opakoval Povondra junior.
Starý pán upustil prut. “Tohle?” vyrazil ze sebe ukazuje třesoucím se prstem. “Tohle?”
Černá hlava zmizela pod vodou.
“To nebyl sumec, Frantíku,” povídal starý pán jakýmsi nesvým hlasem. “Půjdeme domů. To je konec.”
“Jaký konec?”
“Mlok. Tak už jsou i tady. Půjdeme domů,” opakoval skládaje nejistýma rukama svůj rybářský prut. “To teda je konec.”

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

A ještě jednou Karel Čapek: Válka s mloka:
----------------
Není pochyby, že mločí svět bude šťastnější, než býval svět lidí; bude jednotný, homogenní a ovládaný stejným duchem. Mlok se nebude od Mloka lišit řečí, názory, vírou ani životními nároky. Nebude mezi nimi kulturních ani třídních rozdílů, nýbrž jen dělba práce. Nikdo nebude pánem ani otrokem, neboť všichni budou sloužit jenom Velikému Mločímu Celku, jenž bude bohem, vládcem, zaměstnavatelem i duchovním vůdcem. Bude jen jeden národ a jen jedna úroveň. Bude to lepší a dokonalejší svět, než býval náš. Bude to jediný možný Šťastný Nový Svět. Nuže, udělejme mu místo; nic jiného už zhasínající lidstvo vykonat nemůže než urychlit svůj konec – v tragické kráse, pokud i na to nebude pozdě.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Bude líp.
...sloužit jenom Velikému Mločímu Celku, jenž bude bohem,vládcem, zaměstnavatelem i duchovním vůdcem. Bude jen jeden národ a jen jedna úroveň. Bude to lepší a dokonalejší svět...

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

Čapek byl vizionář. Jen se bojím, že dnes už Válku s mloky málokdo mladší generace, chápe. Myslím, už není ani jako povinná četba.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Je mezi povinnou četbou dokonce k maturitě. Před rokem tam měl Čapek myslím 8-9 knih, letos asi 5, a Válka s mloky je mezi nimi pořád. Obsah většinou mladí chápou, jen si to nespojují se současností, ostatně stejně jako my v jejich věku. Všechno to člověku dochází až když začne přemýšlet o životě a to dělá málokdo ve druhé desítce života.

A víte ,že bych asi ani nechtěla, aby se ještě oni pletli do politiky? Stačí mi bohatě zastydlí puberťáci z Kavárny. Mládí je záviděníhodné, ale je nesnesitelné tou neotřesitelnou jistotou, že oni znají, oni ví, oni se nemýlí, zatímco všichni ostatní jsou blbci. A ti, kteří takhle puberťácky nemyslí, jsou nejistí a hledají sami sebe, až pak jsou na řadě životní pravdy. A právě proto jsou zneužíváni kavárenskými chvilkaři.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já jsem si to na střední sakra uvědomoval.

Oni se do politiky plést nemají, ale politika za nima leze až do škol. Takže by měli vědět, že to jsou jen kecy, učitele nemusí brát v tomhle vážně, nic novýho pod sluncem a na konci tunelu nemusí být světlo ale monstrum. Ne každé pravidlo platí vždycky, někdy ho ruší jiné pravidlo. Život je o přežití, smrt je konečná a žádný game over neexistuje. Lepší se učit z cizích chyb a myslet dopředu.

Mládí je záviděníhodné pro nás. protože jsme byli zdravější a mohli věci, co už nezvládneme. Jo, mladí jsou nejistí, nezkušení, nevědí čemu věřit, nesou si traumata z původních rodin, zápolí s pubertou, s tlakem vrstevníků, s komplexy a nejistotami, se vstupem do dospělosti, na pracovní trh, s klukama se nikdo moc nesere, holky to mají podle vzhledu. Jsou nehezký holky, kterým rodiče vybudovali sebevědomí, že je to až fascinující, ale ostatní to maj k uzoufání. Kvůli vzhledu komplexujou i modelky a 90 % chlapů komplexuje kvůli penisu takže i v tomhle věku. (Komplexy nadřazenosti to zrovna nejsou.)

I ti co kavárničej jsou nejistí. Jen opakujou mantry skupiny, asi jako si zpívaj když se bojej v lese. Kdo si je jistej neopisuje po zbytku skupiny. Ale spousta lidí je zdánlivě sebejistý, ale zakomplexovaný puberťák ješte v sedmdesáti či osmdesáti. Jakoby je životní moudrost obcházela obloukem.

Jak říkal jeden Iránec: Young people are fun to fuck.

a pak dodal: Jsou mladí, no a co. Já mám hotovost.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

game over - start the new game

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

Já si Čmoude myslím, že všichni jsme svým způsobem a průběžně nejistí. U mladých je to dané neznalostmi a nezkušeností a my zase pochybujeme – ať už o správnosti, o dostatečném rozsahu znalostí, dokonce i sami o sobě. Přemýšlející člověk se pochyb nezbaví celý život. A když se mu to náhodou na konci cesty trochu podaří, už mu to stejně k ničemu nebude :-). 
K těm mladým – máme 6 vnoučat, někteří už vystudovali, jiní jsou ještě studenty a vím, jak se právě k té literatuře stavěli – např. udělali ve třídě skupinku, rozdělili si povinnou četbu, každý z nich zpracoval jednu, dvě knížky, rozmnožili to a ti poctivější si ten výcuc alespoň přečetli, ale moc se tím nezatěžovali. Tam není prostor na přemýšlení jaké jsou dějinné podobnosti, či souvislosti. Chtěl byste po nich moc.

Vy jste byl Čmoude jako maturant zřejmě výjimka, já si pamatuji jen na to, že jsem se snažila abych věděla o všem alespoň „něco“ . A to jsme čtenářská rodina (fakt čteme všichni, u nás se pořád dávají knížky jako dar k narozkám, apod.), jakýsi vztah k literatuře máme, ale zúročit načtené při myšlení trvá někdy dlouhá léta, někomu se to nepodaří nikdy. U nás diskuze s „mládím“ o čemkoliv končí často tím, že mne ti vševědoucí přesvědčí, že jsem stará vykopávka :-), že oni dnes „myslí jinak“ (samozřejmě zjednodušeno).
A tak je nakonec většinou nechávám, ať si k tomu, co my jsme hledali dlouhá léta (a často ani nenašli) dojdou sami. Občas je to možná zabolí, ale není nad vlastní nálezy - nad těmi už tak snadno rukou nemávnou a co víc, co si navaří, sami si budou muset "vyžrat".

Děkuji Vám za reakci, omlouvám se za pozdní odpověď a přeji krásný zbytek dne. Ale to zjistíte, jen pokud se sem ještě vůbec vrátíte :-).

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

je taky aktuální na koronavirus. V tom se liší spisovatel od grafomana. Že spisovatel se může číst ještě za 100let a pořád má co říci.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Sampanske-nebude-Sobotni-…

Pořád mi to připomíná, jak amíci měli dělat TV propagandu v Iráku.

TV začla s velkou slávou. Arabové tam koukali na "cool" pořad o sjíždění dun na prkně vůbec nechápali, co to jako má bejt a dál se o to nestarali.

Tak mám pocit, že CNN - Prima bude taky pěknej propadák.

Já jsem kdysi koukával na CBS evening news a člověk tam viděl jejich běžný zprávy a v nich Ameriku.

Tady maj super studio, pěknou grafiku, český zprávy jsou dost podobný jako ostatní, ale pak tam furt dokola Amanpour, co provádí pořád dokola něco mezi Moravcem a školením mužstva. V debatách už chybí ten, do koho se šije, tak je to jen přitakávání.

Ta ženská je postarší, relativně mužná, šminkama napajcovaná Iránka, bydlí v Londýně, hodinu tam diskutuje s Indem a metisem. Když jsem tam viděl postaršího bělocha, tak se napřed ideologicky kvalifikoval sebeponižováním a pak teprve začne přitakávat. (Připomínalo to, uznání vedoucí úlohy KSČ, abyste mohl vůbec promluvit). Jindy tam je nějakej černej kongresman a mladá ideoložka z neziskovky napojené na bankovní domy.

Když už tam kolikátý den vidíte pořád to samé, tak vám začne být divné, kde jsou představitelé těch 60 % bělochů, co v těch USA mají žít a proč tam nikdy nezazní názor z druhé strany.

Nějakej tamnější Okamura, na kterýho sice budou štěkat, ale nechají ho aspoň sem tam promluvit. Nějakej šéf policejních odborů, co bude citovat statistiky - i když to oni pak nějak uhrajou do autu.

Tohle je spíš už jak nějaká sekta než zaujaté zpravodajství.

Pak tam je sympatická asiatka, která která má reportáže o cestování po světě, tak to je sice zajímavé, ale působí to jako další Zoom s kratšíma pořadama.

Nakonec tam je jakýsi poradce přes finance Quest, ten je běloch. Ten se tváří, jakože vás zasvětí do tajů financí... ovšem už ve znělce veledůležitě nese nějakou drobnou minci s tím, že "halíře dělají talíře" (překladatel se moc nevyznamenal, když halíře už ani nejsou.)
Pak ovšem následuje normální pořad, kde nic důležitýho neřeknou, protože kdo bude dávat svý tipy a fígle na vydělávání peněz.

Nějak nikoho nenapadlo, že tohle je na nás už moc mimo.

Každýmu vřele doporučuji se na to alespoň jednou dívat. Mám pocit, že tu ten kanál dlouho nebude.

Někdy to vypadá jak v době postbělošské.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

lídrem sobotního trhu v oblasti zpravodajství byla Nova, jejíž Televizní noviny si zapnulo v průměru 888 tisíc diváků. Události na ČT 1 sledovalo 585 tisíc diváků a Hlavní zprávy na Primě pak 360 tisíc diváků. Poměrně dobře dopadl Barrandov, jehož zprávy vidělo v sobotu od 19:25 hodin v průměru 77 tisíc lidí.
========
a zajímavá je
jak to tak přesně spočítají
žé

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Proč někteří politici propagují nutnost péče o uprchlíky. Je jedno, odkud pocházejí.
 Ono ani tak nejde o diktát EU.  Ono jde hlavně o veliký kšeft.​ (Abych byl současný - tedy o business.)
 Ono nejde o péči o uprchlíky, jedná se o péči o něčí peněženky!!!
Doposud u nás téměř žádné uprchlíky nemáme, a přesto se na "péči o ně" vydávají obrovské prostředky, ale již se nepublikuje komu a kolik.
Tak koukejte a divte se, jak se "vydělává".
Organizace pro pomoc uprchlíkům (OPU) 46 786 527,- Kč
Sdružení pro integraci a migraci (SIMI) 30 079 876,- Kč
Poradna pro integraci (PPI) 22 973 418,- Kč
InBáze 10 565 144,- Kč
Multikulturní centrum Praha (MKC Praha) 23 611 803,- Kč
Člověk v tísni, o. p. s. 249 628 650,- Kč
Sdružení občanů zabývajících se emigranty (SOZE) 7 016 246,- Kč
META, o.p.s. - Sdružení pro příležitosti mladých migrantů 21 042  731,- Kč
Centrum pro integraci cizinců, Z.S. (CIC)25 969 612,- Kč
Evropská kontaktní skupina O.S. (EKS) 31 227 714,- Kč
MOST PRO, o.p.s. 6 004 237,- Kč
Charita Česká republika (pozorovatel) (nepřehledné, v řádech desítek až stovek milionů)
Lačhe Čhave (LČ) (pozorovatel) nedohledáno Slovo 21, z.s. 25 148 073,- Kč
AMIGA, z.s. (pozorovatel) nedohledáno La Strada CR, o.p.s. (pozorovatel) 1 169 596,- Kč
Poradna pro občanství, občanská a lidská práva 50 547 441,- Kč  
Nevládní sdružení obdržela tedy nejméně částku přesahující přes půl miliardy korun. A to tady ještě téměř žádní uprchlíci nejsou. Dovedete si představit, kolik peněz z našich daní poteče do peněženek těch lidumilů a pravdoláskařů, kteří se již těší, až to skuteně nastane ???
      P Ř Í Š E R N É !
HNUSNĚJŠÍ ZLODĚJNA, NEŽ VYLOUPENÍ BANKY! 
Tak, abyste náhodou nepřišli na chuť zasílat různé obnosy potřebným, třeba dárcovské SMS.......
Tak nevím je či není fejk? Přece naši zastupiči nemůžou být tak hloupí ,aby rozhazovali takovou spoustu peněz... nebo jo?
Nehodí-li se smažte......

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

Nejbohatší neziskovky v ČR: v čele jsou sportovci, přes půl miliardy jde na fotbal
Napsal/a Robert Břešťan 22. června 2020

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Dalo by se s úspěchem pochybovat, že nejbohatší neziskovky jsou sportovci. Z rozpočtu jde na neziskovky celkem cca 13 mld. Když dostanou fotbalisti cca 600, kam jde zbytek? Ostatní sporty spíše paběrkují.Nepíši o dotacích ze zahraničí. Jen např. Člověk v písni má rozpočet přes mld, nechce se mi hledat kolik přesně.Nehodnotím přínos neziskovek, sport přináší radost a uvolnění. A další neziskovky přinášejí vlastně co? Zmar a zkázu nebo jsou tam i nějaká "pozitiva"? Nevím.Z mého pohledu jasná manipulace.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)