Je těžké zůstat optimistou

Autor

Jakmile napíšu nějaký článek o uprchlících, migrační vlně, imigraci a o svém spíše negativním postoji k velkohubému přijímání migrantů (protože ve skutečnosti se o ně nikdo nepostará, nikdo jim nedá práci a v mnoha případech ji ani nechtějí, takže sklouznou k bezútěšnosti, od toho je krůček k drogám, násilí a podobně), vždycky dostanu několik mailů od různých čtenářů, kteří mi posílají řadu argumentů, že to zbytečně hrotím. 

Ve skutečnosti je totiž podle nich vše pod kontrolou a v pořádku. Že když někam přijde milion lidí, tak mezi nimi je samozřejmě příslušné procento flákačů i kriminálníků, ale že to číslo není o nic větší než ve většinové populaci. Že migrace je prospěšná, protože to pohání ekonomiku, migranti se státu z dlouhodobého hlediska vyplatí. Že píšu hrozně jednostranně jen o těch negativech, ale úplně pomíjím ta pozitiva, jako že německé programy na začleňování fungují velmi dobře, že hodně bývalých uprchlíků má práci a snaží se žít normální život, že kriminalita nijak rapidně neroste. Že každý exces samozřejmě média hned zpravodajsky pokryjí, protože sledovanost, ale že jde´o malé procento, které v celkových číslech v podstatě nehraje roli. V USA pak je hlavním problémem rasismus a předsudky, černoši jsou lidi jako my. 

Kupodivu většina pistelů píše velice kultivovaně a slušně, přichází mi jen velmi málo vysloveně hanlivých mailů. Dnešním článkem bych chtěl těmto pisatelům hromadně odpovědět... 

Vážně jste ve věci migrace a jejího zvládání optimisty?  Když se podíváte na obrázky ze Stuttgartu (a nebo z černošských čtvrtí v USA), případně z pařížských předměstí, váženě věříte, že to tam má nějaká demokraticky zvolená vláda nějak pod kontrolou? Když vidíte policajty v neprůstřelných vestách, kteří chodí po čtyřech a místo obligátní pistole mají i samopaly, vážně klesá kriminalita? Když vidíte zábrany proti autům kolem náměstí, když vidíte všude rámy detektorů kovů, opravdu věříte tomu, že je vlastně všechno v pořádku? 

Když jsem kdysi jezdil do Prahy, projížděli jsme kolem izraelského velvyslanecví. Tam se to hemžilo kamerami, byl tam sice ozdobný, ale velmi bytelný plot, při bližším pohledu byla všechna okna z hodně tlustého skla a u vrátek byla betonová kukaň. Dneska už toto velvyslanectví celkem zapadne. Podobné množství kamer je skoro všude, bytelné železné ploty má každá vládní budova kdekoliv na západ od nás a ani taková matiční zeď už není žádný unikát. Vážně je to signál o tom, že se migrace zvládá? 

Když pak člověk slyší o tom, jak EU projednává tu povinnou solidaritu, jak se vlastně celá migrační agenda zcvrkla na jedinou věc - aby si ty afričany a syřany někdo honem rychle vzal, tak je těžké věřit tomu, že migranti se státu dlouhodobě vyplatí. Pokud by to tak doopravdy bylo, tak by nám je nevnucovali a s klidem by si je nechali, aby se jim to vyplatilo. Ale oni dělají všechno možné i nemožné, zákonné i nezákonné proto, aby se jich zbavili. 

Vážně věříte, že to tam v západní evropě dělají dobře? A pokud by se to náhodou nepovedlo, že vás se to netýká a osobně vás to neohrozí? Vážně věříte, že my tady v české republice to se zvládáním všech těch dnešních výzev při kterých hoří obchody, znásilňují se holky a strhávají se sochy, že to tu nějak zvládneme líp? Že klidně můžeme nějaké uprchlíky přijmout, protože jich bude jen pár a prospělo by nám to? 

Vážně věříte v komunity bez policie, kde je mír a harmonie? I když pak slyšíte o Seatlu, kde se bez policie zločin začíná vymykat kontrole, opravdu jsou to jen jednotlivosti, které v celkovém obrazu nehrají roli? Opravdu věříte v to, co hlásáte a jste ochotni za to nést odpovědnost? Opravdu si myslíte, že odpadky pod okny v Chánově jsou důsledkem bělošského rasismu? 

Já vím, že média jdou primárně po průserech, protože to prodává. Ale v posledních letech je těch průserů tolik, že si je žádný novinář nemusí pracně cucat z prstu. Naopak. Ještě nevytěží jeden a už si může vybírat o jakých dalších bude psát či natáčet reportáže. 

Zato těch pozitivních případů je tak málo, že jsou jako yetti. Sice se o nich pořád mluví, ale kdyby došlo na něco konkrétního, nic z toho. A nebo ne? Fakt jsou pozitivní příklady, které mají potenciál se rozrůst? Fakt se to někde s těmi migranty, černochy a romy daří natolik, že by stačillo tento příklad následovat a bylo by všude dobře?  Fakt se někde dějí zázraky ze kterých vznikají noví mírumilovní občané rychleji než frustrovaní vykořeněnci? Já bych tomu strašně moc chtěl věřit, svou náturou nejsem žádný militant, násilí se mi hnusí a považuju romy, syřany, nigerijce, i afghánce také za lidi. 

Pokud se někdo najde, rád dám zde na Kydech prostor prezentaci jakéhokoliv pozitivního případu, který má potenciál masového využití.  Vidlák nedělí lidi podle barvy pleti ani podle místa původu. Ale bude je vždycky dělit podle pracovitosti či ochoty pracovat.  Ruce které nepracují, pro ty si totiž ďábel vždycky najde jiné využití. 

Tož dejte Vidlákovi důvod k optimismu... prezentuje dobré a pozitivní výsledky. Vidlák se psaním neživí a nemá důvod vychytávat průserové senzace a tak dá prostor komukoliv, kdo nám ty povedené a pozitivní zprávy odprezentuje. Je jich totiž jako šafránu. 

V opačném případě se přidržím vrozené nedůvěry a pocitu, že to se mnou nikdo nemyslí dobře. Ten Stuttgart i Seatle mi fakt nepřidal. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.9 (128 hlasů)

Komentáře

pokud jste byl VLASTNÍKEM bytu, tak jste o něj přijít nemohl.

Pokud ale byl byt ve vlastnictví družstva, pak jste byl Vy nájemcem a Vaši "nájemníci" byli pouhými PODnájemníky.
Pokud se chovali v rozporu se stanovami družstva a s PODnájemní smlouvou, pak jste Vy odpovídal za jejich chování a, ano, pak mohlo družstvo přistoupit ke zrušení Vašeho členství a místo tržní hodnoty bytu Vám zaplatit pouze "odbytné".

A pokud snad byl byt obecní, pak jste jej vůbec nesměl bez souhlasu majitele PODnajmout.
Učinil-li jste tak přesto, byla Vám oprávněně zrušena nájemní smlouva.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

I o byt jehož jste vlastníkem můžete přijít, sice ne tak jednoduše ale možností je řada. Třeba Vám nájemník panelákového bytu oznámí, že když máte na soudy, tak jistě budete mít na zaplacení vody, která od teď protéká přes odšpuntovanou vanu a na zaplacení tepla, když má otevřená okna v ložnici a radiátory jedou na plný výkon.

Sestra než stačila tento družstevní byt převést do osobního vlastnictví, tak se čirou náhodou změnily stanovy, že s nájemníkem musí souhlasit většina vlastníků. S nájemníkem většina nesouhlasila, ale ten jaksi odmítal odejít.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

I o byt jehož jste vlastníkem můžete přijít. Třeba se nájemníkovi vybydlený byt již nelíbí, tak mu omylem vyhoří a nájemník jde město požádat o městský byt, chudák co vyhořel.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

"státního" bytu a realitka "vyřídila" možnost v bytě ubytovat jiného nájemce, když jsem tam dlouhodobě nebydlel. Vůbec jsem netušil, že takový byt (užívací právo k němu) musím odevzdat, když jsem na katastru veden jako vlastník nemovitosti (RD). Lůhta pro odevzdání bytu je 3 měsíce. Ani jsem neprotestoval. Jenomže pak jsem o barák přišel žhářským útokem a stát ze mě začal vymáhat DPH ze zakázky, kterou mi sám nezaplatil. Proto stát miluji.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Ad 1) Jakože ve smlouvě s realitkou mělo být, že Romy ne?
Ad 2) I kdyby jste měl smlouvu na dobu určitou 14 dní a sestra by dojížděla co 14 dní vystavovat novou, tak pokud Vám sdělí, že si napřed něco musí najít a až potom odejdou, tak nic neuděláte. Jim již 3 měsíční smlouva vypršela a na místním oddělení policie, jí sdělili, že oni nic podnikat nebudou, že si to má řešit soudně. A důrazně ji varovali, ať to nějak nezkouší sama výměnou klíčů nebo násilím.
Ad 3) Jako předchozí, v ČR jsou nájemníci extrémně chráněni zákony.
Ad 4) Z právníků jsem již dávno vyléčen.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

1. Kdo si pustí do bytu jako nájemníka Cikána je nesvéprávný blbeček.
2. Nájemník se vybírá tak, že se nájemné nešroubuje přehnaně vysoko. Poptávka pak převyšuje nabídku a je možno vybírat. 100% záruka to sice není, ale přece jen je reálná šance vybrat slušného nájemníka.
3. Nejlepšími nájemníky jsou dva mladí bílí, oba pracující a chtějící si vydělat na vlastní bydlení. Zásadně bezdětní.
4. Nejen konzultace s právníkem je samozřejmostí, ale také jím vypracovaná smlouva. A právník nesmí být mladý mgr., ale zkušený a zavedený.
To všechno sice nezaručuje na sto procent bezproblémovost pronájmu, ale šance se zvyšuje.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Sestra udělala chybu, měla si byt pronajímat sama a ne přes realitku. Jenže nechtělo se jí dojíždět ze Šumperka na prohlídky, tak to zadala realitce.
Já jsem jen sestře zachránil byt, nebo minimálně soudy s družstvem o byt. Pronajímám dost bytů již dost dlouho, takže zkušenosti s výběrem nájemníka mám a tato je ta nejhorší. Těsně za ní byl mladý navoněný borec, co přijel v mercedesu a pronajal si byt. Místo sebe tam nastěhoval partu ukrajinců co mu načerno káceli pronajatý les. Nebo jsem pronajal byt nějakému rozvedenému papaláši z Moravských železáren, protože chtěl být blízko svých dětí. Byt si docela luxusně opravil, ale než se nastěhoval, tak se dal s manželkou dohromady a chtěl po mě 150 tisíc za zhodnocení majetku, přestože měl ve smlouvě povoleny jen drobné opravy a nakonec byt "prozatimně" přepustil svému synovci. To taky bylo výživné.
Vzhledem k těm pronájmům se často soudím, takže zkušeností s právníky mám také dost, a to i dost negativních i s těmi staršími. Ono si myslet, že když nějaké kapacitě nechcete dát 50 tisíc za zastupování, ale vzhledem k částkám o které jde, tak "jen" úkony, tak Vám za sebe dají jen nějakého mladého společníka.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ad 3) Dva mladí bílí bezdětní.
Co když se jim narodí dítě? - Ale to se přece nestává.
Co když se rozhádají? - Ale to se přece nestává.
Co když se zadluží a skončí v exekuci? - Ale to se přece nestává.
Co když budou chtít pomoci někomu z rodiny, co přišel o byt? Je to jen návštěva. - Ale to se přece nestává.
Co propuštění z práce? - Ale to se přece nestává.
Co když začnou chlastat nebo fetovat? - Ale to se přece nestává.
.
.
.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Asi ani nemohu být, když vidím, slyším a čtu, co se kolem nás děje. Prohlašovat že "Black lives matter" je v pořádku a tvrdit že "White lives matter" je rasistické mi přijde úplně zvrácené. Že na našich bílých životech nezáleží? Jenom na těch černých? Proboha proč? Vždyť i technicky vzato, nás bílých je podstatě méně! Proto bychom si měli ve vlastním zájmu (o přežití) našich bílých životů vážit také a neblbnout s podporou černého rasismu. Protože BLM nic jiného než rasismus není.

https://www.sport.cz/fotbal/premier-league/clanek/1477600-anglicky-fotb…

https://www.sport.cz/ostatni/micove-sporty/clanek/1477936-stoupenci-hnu…

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Oprava - podstatně

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

10 OTÁZEK A ODPOVĚDÍ – MIGRAČNÍ KRIZE
Ohledně migrace a uprchlictví se šíří velké množství zpráv, vedle pravdivých se však objevují i mnohé mýty.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Jo to je ta neziskovka, co ochraňuje teroristy? No super.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Píšeme si, klábosíme a ani netušíme (možná trochu jo), že díky tomu do usilovně budované celosvětové restaurace převážná část z nás nevstoupí jako hosté, ale jako položky na jídelníčku. A proto bude žádoucí, v zájmů natěšených gurmánů, včas se naložit a v naložení vytrvat.

PS: Už to vím!!! Jak jsem tu už psal, dcera od kolegy se chystala jet s manželem v rámci své „práce“ v pražské neziskovce do Afriky učit afroafričany jíst příborem, ale koronáč jim v tom zabránil. Je to tak šílené, že znovu musím napsat, že to je fakt, že dokonce i její otec, který volil Drahoše, adoptoval 2 syrské sirotky a pravidelně dotuje doktory bez hranic, prohlásil, že to je 3,14čovina.
Tak teď už vím, proč tam chtěli jet a proč tam určitě pojedou. Přece proto, aby jejich „žáci“ při jídle v té restauraci nevypadali jako úplní burani.

Průměrný počet slepic: 4.3 (9 hlasů)

Má ty 2 sirotky v Praze, bydlí s nimi?
Nebo jim jenom platí školu, jídlo, ubytování a ošacení někde v Sýrii přes charitu?

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

že pravidelně platí, ale pochybuju, že školu, jídlo, ubytování a ošacení někde v Sýrii.

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)

Taky jsem někoho takového znal. Fyzicky vypadal jinak, ale působil jako ti dva z toho filmu.

https://www.youtube.com/watch?v=0-4qhgRofBs

Doporučuji celej film, kde jsou vidět, jak se k těm dětem dostali.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Nechci tu dnes přehnaně zaplevelovat diskusi, ale nedá mi to. Musí to ze mě ven jako z té kozy.
Tak se na nás ten antirasismus valí ze všech stran a ten tlak sílí. Všichni významní se dušují, že nejsou rasisté, a sluníčkáři po nich chtějí důkazy.
Hovno!
Nějak mi u toho chybí definice rasismu. Obávám se, že její obsah se nám nějak posouvá do podoby, která se mi nelíbí. Tak se podržím části definice z wikipedie:
"Rasismus v širokém slova smyslu je názor, že z představy, podle níž je lidstvo rozděleno na biologicky odlišné „rasy“, lze vyvodit politické či sociální důsledky a rozdíly.
Tato teorie tvrdí, že odlišný vývoj různých lidských ras a etnik, podmíněný geografickou diverzitou, determinuje schopnosti a vlastnosti jejich jednotlivých příslušníků."

Existenci ras kolem sebe reálně vidím. Stačily k tomu moje pracovní cesty do Afriky a Asie. Černoši nejen vypadají, ale i chovají se jinak než Číňané a obě tyto rasy zase každá jinak než běloši. Žijí jinak, jsou jiní.
Proto žvanění o neexistenci ras nemohu brát vážně.

Mám plné právo mít na rasismus vlastní názor! Jako oporu si nezvu nikoho menšího, než Jana Husa:
"Jeden doktor mi řekl, že ať bych ve snaze podvoliti se koncilu učinil cokoli, všechno je mi dobré a dovolené, a dodal: „Kdyby koncil řekl, ‚Ty máš jenom jedno oko‘, ačkoli máš dvě, musil bys s koncilem vyznati, že tomu tak jest." Řekl jsem mu: „I kdyby mi to celý svět říkal, já, maje rozum, jehož nyní užívám, nemohl bych to říci bez odporu svědomí." (List přátelům v Kostnici, asi ze dne 25. června 1415).

Tímhle svým zmateným textíkem chci vlastně říci, že v obecném smyslu, ale nikoliv v "nejmodernějším pojetí", jsem rasista a nijak se za to nestydím.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

To nebyl anonym, ale Godot.

Průměrný počet slepic: 3.6 (5 hlasů)

rasista, jen teritoriální masožravec,což je lidská přirozenost. Chránit teritorium je přirozené. Pak ještě dalsi zmatek vložila matka příroda skrytou ovulací. Na rozdíl od primátských sestřenice,na kterých je tato doba zřetelně znatelná.Takže chlapi nemají nikdy klid. Ten neklid může být hnací silou a nebo taky destrukcí. To je ta dialektika života.

Průměrný počet slepic: 2.8 (5 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

ohrožení bílého heterosexuálního muže je jeho nadváha.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

panebože - do čehos to duši dal? - A to říkám jako neznaboh :-DDD

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

Jsem si téměř jist, že je to dnešní komická vsuvka 😉👍

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

tak souhlasím, ale někdy - zajisté, že ne nutně vždy - méně je více. Ale ta hláška o skryté ovulaci je bezvadná; až budu chtít použít argument z kategorie "ad hominem", řeknu: máte skrytou ovulaci. - Kdybyste nenapsal, že jde o ko(s)mickou vsuvku, nepoznal bych to, jelikož nedisponuju smyslem pro humor.

Obrovsky se mi ulevilo, už jsem začínal mít obavy.

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)

Jedno vám tam chybí. Za všechno mohou Židi. To je univerzální, zabíralo to a zabírá. A vše vysvětluje, Mysleti pak netřeba.

Průměrný počet slepic: 3.6 (5 hlasů)

někdo to financovat musí

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Kdo financuje a co financuje?

Mešity v Německu, Kosovu, Francii, Británii i USA financují ropné islámské státy. To se ví.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by ... (neověřeno)

Trvalý odkaz

migraci,ty lodě ty vesty čluny mobily

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak kdo to teda financuje?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by ... (neověřeno)

Trvalý odkaz

Rozklikávejte si webovky neziskovek. Je tam napsáno, kdo jim dává peníze.

Jsou tam státní organizace. Korporáty (jen se podívejte, kolik prachů dala NIKE na BLM.) - tam si taky s neziskovkama prohazujou zaměestmnance - stačí číst CV na linked inu. Pak nejrůznější fondy a nadace těch nejoplzlejších pracháčů - těm se říká filantrop. No a potom Katar, SA a podobně. Taky kdejaká kebabárna, směnárna a krámek dává část příjmů na džihád.

Jo a samozřejmě, neziskovky si taky přehazují prachy mezi sebou. V podstatě je každej neziskovkář jen zloděj, lump a darebák. Takový neziskovky jako Lékaři bez hranic atd. (Ne malá neziskovka, co někde řeší vlastní lokální problémy)

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Kdo je hlavou toho komplotu? Kdo dává ten rozhodující podíl $?

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Na zvědavci je článek o sponzorování BLM.

Pár jich tam máte, ale je to nejspíš jak na královském dvoře. Když král něco chce, tak konkrétní iniciativa může přijít od dvořana a ostatní se přidaj, aby si šplhli. Králové se mění, ale směr se nemění nebo jen zvolna. Když chcípne alfa pavián, už tam je připraveno několik za něj. Stejně všichni budou jíst vše co najdou, bojovat s okolníma tlupama, pářit se a rodit děti. Dal by se jim vykácet prales, tím, že by si všichni vybrali peníze z jejich bank, ale to by jen na chvíli hodili zpátečku.

Není žádný magický chvat. Musíte se naučit celý systém i v jeho proměnách. Něco jako se Bruce Lee naučil samy principy kung fu.

-
Rozhodující peníze se nejspíš odepisují z daní jako dobročinnost. Kdo by to dával ze svého.

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

Na zvědavci je článek o sponzorování BLM.

Pár jich tam máte, ale je to nejspíš jak na královském dvoře. Když král něco chce, tak konkrétní iniciativa může přijít od dvořana a ostatní se přidaj, aby si šplhli. Králové se mění, ale směr se nemění nebo jen zvolna. Když chcípne alfa pavián, už tam je připraveno několik za něj. Stejně všichni budou jíst vše co najdou, bojovat s okolníma tlupama, pářit se a rodit děti. Dal by se jim vykácet prales, tím, že by si všichni vybrali peníze z jejich bank, ale to by jen na chvíli hodili zpátečku.

Není žádný magický chvat. Musíte se naučit celý systém i v jeho proměnách. Něco jako se Bruce Lee naučil samy principy kung fu.

-
Rozhodující peníze se nejspíš odepisují z daní jako dobročinnost. Kdo by to dával ze svého.

Zatím bez slepic

In reply to by ... (neověřeno)

Trvalý odkaz

financoval největší mešitu v Evropě, v Rusku?
To se taky ví?

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

In reply to by Nazdar (neověřeno)

Trvalý odkaz

1. Ona probíhá masová muslimská migrace do Ruska?
2. Znáte ruské dějiny?
3. Rozumíte psanému textu?
4. Neabsolvoval jste náhodou kurz kritického myšlení od Člvtísni?

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Pouze odpověď na:
"?
Kdo financuje a co financuje?

Mešity v Německu, Kosovu, Francii, Británii i USA financují ropné islámské státy. To se ví."

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

financuje nejvetsi mesitu v Rusku?
Rekl bych ze primo Ruska Federace, protoze tim prokazuje sluzbu SVYM (zduraznuji SVYM) obcanum.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

In reply to by Nazdar (neověřeno)

Trvalý odkaz

financovaly její stavbu a vybavení.
Kdo financuje provoz, se mi dohledat nepodařilo. Ale lze celkem oprávněně předpokládat, že hlavně Saudská Arábie.
Turecko a SA jsou "našimi spojenci".

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Bylo na Godota

Zatím bez slepic

Já s židy ani Židy nemám žádný problém a nikdy jsem neměl. Vy snad ano?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jen, že jste se o nich předevčírem nebo předpředevčírem nelichotivě zmínil. Asi se mýlím a nebyl jste to vy, ale někdo jiný. V tom případě vyjadřuji politování. Jen mne napadlo, kdo je pro vás větší nepřítel, muslimská migrace nebo hrstka evropských Židů. Kteří prý všechno řídí. Že by odpověď mohla být zajímavá.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Snad někde bude záznam.

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)

In reply to by střelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

je sympaťák.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by střelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

hlavně do toho nekecá ten chytrolín Visingr

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

In reply to by střelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

a Sojgu tam hlavne pozdravuje vojakov s 72. vyrocim vekej pabedy.

:D :D :D - ehm - fake news - staci dati iny napis a ti co to nevideli - uveria.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

za upozornění

Zatím bez slepic