Pár nesourodých úvah z nepřehledné současnosti

Autor

Pamatujete, jak to bylo naposled,  když volby v USA vyhrál Trump? Na inauguraci se sešly davy lidí s vlajkami, mávalo se, provolávala se sláva, Trump držel proslov o tom, že odteď bude Amerika first. Opoziční média se snažila jak to šlo, aby to nevypadalo, že příznivců je plné prostranství, ale moc se jim to nedařilo. Trump byl inaugurován a tím to skončilo. Kromě pár infarktových kolapsů ve velkém  davu, kromě nějakých kapsářů a zlodějíčků se vlastně vůbec nic nestalo. Neshořela žádná auta, ani se nerabovalo v obchodech.

Jakpak to bude vypadat tentokrát, když je Washington plný vojska? Když se už dopředu čekají násilné střety? Když se předpokládá, že inaugurace neproběhne v klidu? Jak bude vypadat dav, až bude Zombiden promlouvat ke svému jednotnému národu?  

Mezi námi… komentujeme celé americké dění dost z dálky. Nejsme insideři, musíme informace třídit a dávat jim různou váhu. Ale Bidenova inaugurace bude vodítko. Ta se vysílat bude. Samozřejmě, soudruh komentátor se soudruhem kameramanem a soudruhem režisérem tomu dají patřičnou atmosféru, ale něco vidět bude. Kromě toho, dneska má u sebe kameru každý.

Jsem hodně zvědavý, jak to bude vypadat. Ne kvůli nepokojům. Přece jenom v ulicích je dost vojáků. Ale jak bude vypadat dav lidí, co budou naslouchat prvnímu projevu nového prezidenta? Budou mu provolávat slávu, nebo budou pískat? Nebo tam raději vůbec nepřijdou? Postaví se k němu zády? Nebo prostě přijede opět těch sto tisíc američanů, co mají nového prezidenta rádi a zfalšované volby jsou jen kec? Myslím, že inaugurace bude stát za to. Uvidíme, jestli nový prezident bude chtít zasypat příkopy a nebo je ještě prohloubí. Uvidíme, jakou má skutečně podporu. 

Na začátku americké nezávislosti bylo zabití několika mladíků při Bostonském pití čaje. Drobná lapálie. Kdyby to tehdy angličané nevyhrotili, nebyl by k válce důvod. Pak ale už nebyla cesta zpět. I teď stačí málo. Vhodná jiskra v prachárně. Trump už na té budoucnosti nemusí mít žádný podíl, ale stát se může ledacos. Oficiální inaugručaní akt napoví. Uvidíme to všichni. 

..........................................................................................................................................................................................................................................

Pamatujete, jak to bylo naposled? Když na Slovensku vyhrála Čaputová? Jak se díky ní měli bratia Slováci stát velkými, spravedlivými, mladými a krásnými? Jak jí bylo všude plno, všichni jí obdivovali a chválili na ní všechno od inteligence po dekolt? Jak to měla být nová lepší éra? Pamatujete, jak Fico musel odejít, protože byl údajně napojen na mafiány? Jak to tam vzala do ruky nová vláda, která měla být lepší než ta stará a nad nimi šarmantní dáma pro kterou celá Evropa udělá cokoliv. 

A ejhle… najednou zemře na sebevraždu bývalý policejní prezident v cele a od první minuty to vypadá jako úklid nepohodlného svědka či nepohodlného obžalovaného? Čaputová mlčí…

Všímáte si, že kde to vezmou do ruky oblíbenci médií,  tam začíná jít do tuhého? Biden potřebuje na inauguraci patnáct tisíc vojáků a Čaputová potřebuje mrtvého Lučanského. Samozřejmě Zuzano – ne ty osobně, ale všimla sis, s kým se musíš kamarádit a komu být vděčná za vynesení do nejvyšší funkce?

Už ti to došlo? Že jsi v centru rejdů, které tě rapidně přesahují? 

A co ty Joe?Jsi motorem nových pořádků, nebo tě také jen vystrčili, abys dělal kašpara a zakrýval nějaké rejdy v zákulisí? A co ta tvoje Kamala? Poslouchají jí a nebo poslouchá ona? Trump měl hodně co ztratit, ale peníze si vydělal mimo politiku. Ty sis všechno nakradl sice legálně, ale hodně hnusně. Na Ukrajině by mohli vyprávět. Kdopak má ty důkazy v rukou? Komu musíš sloužit, aby to na tebe nevytáhl? 

Svým způsobem začíná být strašně jednoduché rozhodnout se, komu hodit hlas. Tomu, koho Česká televize nejvíc nesnáší. Nezáleží na tom jak je chytrý, nezáleží na jeho postojích. Stejně se od něj hned od první minuty pustí a pokusí se ho zkorumpovat, zlomit, dostat na svojí stranu a nebo zdiskreditovat. 

Budeme muset pracovat jako příroda při přirozeném výběru. Přírodě nikdy nevadili neúspěšní. Nikdy neměla problém s tím, že někdo umřel. Bohatě jí stačilo rychlé střídání generací, dostatečné množení a smrt se postupně postarala o výběr těch nejlepších. Takže... nemělo by nám vadit, že Trump skončil nebo neuspěl. Bohatě postačí, když přijde nějaký další. 

Příští týden uvidíme v přímém přenosu, za co Bidenovo vítězství stálo a brzy také zjistíme, zda je Čaputová víc než jen blondýna z Pezinku. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (98 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Trump přepisuje dějiny USA. Bude čelit impeachmentu podruhé.

Průměrný počet slepic: 2 (21 hlas)

In reply to by America First (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale nebude ;)
chceš se vsadit?

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

Tady vidím velký, špatný.

Průměrný počet slepic: 2.2 (10 hlasů)

Opoziční blok ODS, KDU-ČSL a TOP 09, který pro letošní sněmovní volby vytvořil koalici, chce ještě v lednu svolat mimořádnou schůzi dolní komory k návrhu zavedení korespondenční volby a odškodňovacímu zákonu.

Zároveň strany chtějí jako první bod řádné schůze Poslanecké sněmovny, která začne příští úterý, zařadit očkovací strategii. Předsedové stran to řekli na tiskové konferenci ve Sněmovně.

Průměrný počet slepic: 4.8 (9 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

Korespondenční volby, konečně to bude ta správná demokracie, bez překvapivých vítězů.

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

In reply to by America First (neověřeno)

Trvalý odkaz

- a

Průměrný počet slepic: 1.7 (13 hlasů)

In reply to by America First (neověřeno)

Trvalý odkaz

Máme v USA "demokracii". Ta byla zavedena a je na míru stavu, kdy v USA nebyla velká města. Město s řádově tisíci obyvateli už bylo velkoměsto. Každý místně každého znal. A volilo se podle osobní zkušenosti. Dnes kandidáty naprostá většina nezná osobně a tak nastupuje kampaň. Ale co když protikandidátův program osloví víc voličů? Nejbohatších je ve společnosti poměrně malé procento. Jak z té šlamastiky ven? Nastupuje negativní kampaň. Trump hrál na vlasteneckou strunu, průmysl z5 do USA, konec zbytečných válek, soustředit se na vlastní zemi. Amerika first. Proti tomu, reálně viděno, nemůže být program, který osloví více lidí. Jako brát migranty, kteří jsou čistí příjemci na úkor domácích, vyvážení průmyslu a technologií za hranice, na čemž vydělají jiné země a pouze pár domácích kapitalistů nebo vedení zbytečných válek. Moc jsou peníze. Proto protistrana udělá všechno, aby se k moci dostala. Všechno, co jí projde. Trump vůbec neměl vyhrát. Proto ty útoky o vylhané spolupráci s Ruskem a další, které jeho činnost v úřadě do značné míry, paralyzovaly. A teď cinknuté volby. Protože jeho program je v přímém rozporu s cíli nejvyšších oligarchistickych rodin (vývoz výroby za znásobením zisků) a neomarxistů, podporujících menšiny. Do tak nesmyslné míry, že to úspěšně rozloží každou společnost.

Proč jsou na protistraně k vlastenecké Americe právě Demokraté? Přitom právě oni byli historicky zastánci otrokářství a z nich vyšel Kukluxklan. Protože si na počátku 60 tych let uvědomili, že nemají žádnou přesahující ideu, se kterou by mohli ve volbách trvale konkurovat protistraně. Ideu našli. Lidská práva. Tak se stali stranou městských intelektuálů (původně, dnes už i městské chudiny, ovlivněné neomarxismem) a menšin. Bílé skupině obyvatel nedává naději na lepší život. Paradoxně ji také volí. Dává jim totiž pocit LEPŠÍHO ČLOVĚKA. Já jsem ten mravní, lepší a ostatní jsou burani, pod mou úroveň. Chudina pak volí tak, aby se dostala na "roveň" médii protěžovaných, intelektuálů. Proti svým spoluobčanům, těm "buranům, nepřátelům". Protože úkol médií je, na jedné straně, uměle přidat exkluzivitu, na druhé straně, vyvolat nenávist. Negativní kampaň je určena, ne aby lidé volili podle svých životních zájmů, ale aby volili proti nim. Na základě emoce nenávisti, ne rozumu. Proto ta soustředěná, nekončící palba z médií.
Tohle můžeme pozorovat i v ČR. Máme svoje lepšolidi, např. pražská kulturní fronta. Propagovaná v médiích. Kromě servility k Německu, Bruselu nebo Washingtonu a zachování neospravedlnitelných peněžních toků do vlastních kapes (typický příklad v ČT) a demonstrace vlastní nadřazenosti, nenabízí lidem nic.
V devadesátých letech by také téměř nikdo nevolil cíl ODS, ODA (a zřejmě i Lidovců), rozkradení republiky. Ale stala za tím všechna hlavní domácí média. Stejně, jako dnes odpůrce neomarxismu, v USA dostane nálepku RASISTA a to stačí, aby byl vyštván z médií a veřejného prostoru vůbec, tehdy dostal odpůrce rozkradení státu nálepku KOMUNISTA a nikdo se s ním pak nebavil. Na prezidenta Zemana nebo dnes i premiéra Babiše (mají svoje mouchy, ale tohle je moc) je pak vedena očerňovací kampaň, srovnatelná, aspoň částečně, s kampaní proti Trumpovi. (Stojí za zmínku, že dnes jsou miláčky mainstreamu, Piráti. Přitom své cíle neventiluji veřejně. O to víc jsou nebezpečnější. Jen sem tam, něco prosákne o neomezené migraci nebo o tom, že europoslankyně Gregorová, chce být guvernérkou (tj. místodržící) superstátu EU, v Praze.)

Do očí bije, jak se v USA navzájem podporují subjekty s tak odlišnými cíli, jako nejvyšší oligarchií vlastněný mainstream a hnutí jako Antifa Nebo BLM. Volající po znárodňování. A to BLM o nadřazenosti černé rasy, navíc...
Zde je v USA zaděláno na další, vnitřní, společenský konflikt.
_______

Biden je, samozřejmě, jen loutka. Je příliš starý a nemocný. Obtížně vnímá okolní realitu. To, že vůbec byl zvolen, VYPOVÍDÁ o vypjatých emocích, vybičovaných médii. Kdy jeho voliči nevolili pro něj, Bidena, ale proti Trumpovi. Nevadí jim, že Biden občas mluví z cesty nebo vyžbleptá i to, co nemá. Takže zvolili "živou mrtvolu" (právě proto s Kamalou za zády), která by v "normálních časech" neměla nejmenší šanci.
Ostatně, známe to i od nás. Maskot Schwarzenberg ( s umělou aurou z médií, jinak pro republiku neudělal nic pozitivního) a skutečný vůdce Kalousek, v pozadí.
Obdobně jako Biden, ujížděl i Schwarzenberg. V kampani zpochybnil výsledky II. světové války, ukázalo se, že nezná českou hymnu, apod. (Aby dědil, byly prolomeny "Benešovy" dekrety, aby mohl privatizovat, dostal občanství bez obvyklé lhůty, apod.)

Biden si pomohl k majetku nepoctivým způsobem. Hodně se angažoval v protektorátu Ukrajina. On i jeho syn. Kdo ovládá média, ovládá toky informací. Dnes mohou velcí hráči ze soukromého sektoru, "potrestat" i US prezidenta. Mohou, bez rozhodnutí soudu, zablokovat a vymazat kohokoliv nebo jakýkoliv názor na světě. Tak to prosadili neomarxisté a tito velcí hráči jsou (zatím) na jejich straně. (Ve firmách pak rituál souhlasu s tímto nelegálním jednáním, znamená demonstraci loajality k vedení. Kdo nesouhlasí, je vyhozen jako "nespolehlivý".)
Lze se domnívat, ať už jsou jakékoliv důkazy o nelegálnosti zbohatnutí famiglie Bidenů na Ukrajině i jinde, že to média do veřejného prostoru, vůbec NEPUSTÍ. Bez možnosti jakéhokoliv postihu.
________

Čaputová X Lučanský
Je možné, že něco ví, že to mají na svědomí lidé, kteří ji pomohli k funkci. Pak se angažovat nebude.

Stejně tak je možné, že to s lidmi, co jí vytáhli do úřadu, nesouvisí vůbec nebo jen okrajově, nepřímo. Pak taky nic, paradoxně! neudělá.
Máme "demokracii". V demokracii se politik NESNAŽÍ VYŘEŠIT NĚJAKÝ PROBLÉM. Protože je to namáhavá činnost. Řečnění je lepší. Nikdo neví, na co narazí. Jestli to vyřeší nebo ne. A jestli na něm neulpí nějaká špína. Jestli mu to spíše neuškodí. Riziko prostě existuje.
Politik se snaží ABY HO LIDÉ ZVOLILI ZNOVA. A cesta k tomu nemusí být zrovna řešení problémů společnosti nebo jednotlivých lidí. Stačí uměle vytvořený PR obraz v médiích. Dobrá volební kampaň a peníze na ni. Lidé se dají oblbnout. Každý chceme být "ten lepší". Takhle Čaputovou přece zvolili poprvé. (Tu skládku nevyřešila, pouze ji přesunula jiným lidem pod nos.) A jsme na začátku kruhu...

Průměrný počet slepic: 5 (69 hlasů)

Zase ti neomarxisti... bože, proč?

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

neomarxismus je ideologie pseudolevice ktera pozrala pozici na levo politickeho spektra, skutecna levice vpodstate zanikla. To ze ti kteri trimaji moc na uplnem vecholu nejsou neomarxisti, stejne jako nejsou liberalove nebo konzervativci (jsou to pragmatici), neznamena ze tato ideologie neni smerem dolu pouzivana a ze ji bohum zel mnoho lidi neveri.

lze vyjit i z tohoto zmrseneho odkazu, najit si osoby a ideee a hledat dale.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Neomarxismus

https://www.svobodny-svet.cz/3272/co-to-je-neomarxismus.html
Rozdíl mezi marxismem a neomarxismem je principiální: tam, kde Marx označuje jako utlačovatelskou kapitalistickou třídu, neomarxisté označuji jako utlačovatelskou střední třídu, dělnickou třídu, bílou rasu a celou evropskou civilizaci.

tak co vam na oznaceni neomarxismu neomarxismem vadi ? :)

Průměrný počet slepic: 3.4 (15 hlasů)

Vadí mi na tom to, že tato berlička, naprosto nemá nic společného s marxismem (tedy pokud, jak mi bylo vysvětleno minule, Marx byl proti kapitalismu, takže kdo je proti kapitalismu je neomarxistický) a používání této nálepky jen ukazuje, že ten kdo ji používá zklouzává k líbivým moderním termínům a problematice příliš nerozumí.
Marx vychází z velmi podrobného (a rozvláčného, plného trojčlenek) popisu oběhu zboží a peněz v kapitalistickém výrobním procesu, z toho odvozuje rozpory, který při tom vznikají a z těchto rozporů odvozuje možné dopady na výrobní vztahy.
To co se dnes nazývá neomarxistické bych spíše nazval liberálně-fašistické. Jsem si vědom "nejasného" pojmu fašismus, který bych definoval jako způsob prosazování vlády bez společenského konsenzu (tj. určitým násilím). Opět je v tomto dvojtermínu rozpor (který je ovšem i v současné společnosti), kdy individuální svoboda (liberalismus) platí je pro někoho, koho určí vládnoucí složka (ovládající média) - a to je ta druhá stránka - fašismus.
Když už se chtějí používat nálepky, tak termín fašistický nebo liberál-fašistický vystihuje podstatu toho co se nazývá neomarxistický, podstatně lépe.
Hlavní motiv k používání slova neomarxistický je podprahově ukazovat, že za současné problémy může tak či onak "komunismus" či komunisté místo toho, aby lidem došlo, že jsou to důsledky a průvodní jevy určitého stádia kapitalismu. Velmi zjednodušeně by se toto stádium dalo nazvat jako kapitalismus vrtulníkových peněz (opravdu velmi zjednodušeně).

Průměrný počet slepic: 4.9 (33 hlasů)

Osobně nemám moc rád termín "neomarxismus". Je to zjednodušující. Už jsem to tu několikrát psal, tak se mi to zdálo zbytečné to psát znovu. Ale když se to slovo použije, většina ví, o čem je řeč. Takže tak.

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

Podle mého názoru to není zjednodušující pojem, ale naprosto nesmyslný v daném kontextu a to je to co mě vadí.
Například co je na BML, které určují jak se k nim mají ostatní povinně chovat, určují co jim vadí na běžných projevech kohokoli, určují co všechno je ve vzdělání, kultuře historii atd špatně, a jsou podporováni největšími globálními kapitalistickými firmami Facebook, Nike atd. Vysvětlete mi co je na tom marxistického, že se nazývají neomarxisty?

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)

Vysvětlete mi co je na tom marxistického, že se nazývají neomarxisty?

-----
Vy to nevíte? Jejich ideové kořeny!

Běžte si o tom aspoň něco přečíst, než proti tomu zahájíte tažení.

Průměrný počet slepic: 1.9 (23 hlasů)

Vysvětlete mi co je na tom marxistického, že se nazývají neomarxisty?

-----
Vy to nevíte? Jejich ideové kořeny!

Běžte si o tom aspoň něco přečíst, než proti tomu zahájíte tažení.

Průměrný počet slepic: 1.6 (12 hlasů)

nazyva kuturni marxismu, a ze, pro vas davam jeste jednou:

https://www.svobodny-svet.cz/3272/co-to-je-neomarxismus.html
Rozdíl mezi marxismem a neomarxismem je principiální: tam, kde Marx označuje jako utlačovatelskou kapitalistickou třídu, neomarxisté označuji jako utlačovatelskou střední třídu, dělnickou třídu, bílou rasu a celou evropskou civilizaci.

vase reakce je bezna v kruzich
1. postarsich marxistu kteri si jeste pamatuji co bylo jadrem zjevene nauky drive
2. spineru kteri chteji lid presvedcit ze neomarxismus neni aby ten mohl dale rozkladat vse co se , i za socialismu, budovalo

Průměrný počet slepic: 1.4 (11 hlasů)

Marx nepracoval, flákal se, nasekal 8 dětí, přesto vedl středostavovský život, protože byl podporován bohatým Engelsem a dalšími bohatými lidmi.

Mohl byste si o něm něco přečíst, když už je to váš mistr přes myšlení.

Určoval, jak se mají ostatní chovat k dělnické třídě, určoval, co je špatného na běžných projevech lidí, jako třeba když děláte dobře své řemeslo a musíte najmout pomocníka, určoval, co všechno je ve společnosti špatně (níbožensví, vzdělání, pracovní vztahy).

Nenechte se vysmát, marxisti a neomarxisti jsou jak jednovaječná dvojčata.

Stejné nemakačenství, stejná bezohlednost, stejná arogance, stejná odtrženost od reality, stejná tupost.

Soudruh Lenin se nechával živit bankovním lupičem Stalinem. Mě to přijde, že se hodně podobá hochům z BLM.

Průměrný počet slepic: 2.1 (21 hlas)

Je to míň zjednodušující než slovo kapitalista, které znamená všechno od živnostníka po majitele FEDu.

Marxistou se každý alespoň stává o své vůli.

Obchodníci a řemeslníci byli už v pravěku, ale až marxisté z nich udělali (onálepkováním) kapitalisty.

Průměrný počet slepic: 2 (12 hlasů)

Živnostník těžko může být kapitalista. Nemá totiž kapitál. To, že má vrtačku a šroubovák z něj ještě nedělá kapitalistu.

Průměrný počet slepic: 3.3 (6 hlasů)

to je ale fakt, kazdy muze navazovat na co chce. Jste tedy stoupnkyne marxismu v jeho rekneme tesne povalecne podobe. Ja take preferuji levici zabyvajici se potrebami ( muhhhheeee , pardon (c) :) lidi pred neomarxisty.

Ale sam marxista nejsem, jen Vas preferuji pred neomarxisty, takze nemam ani snahu zamlcovat to o cem pisu, v "dobre vire".

Aby to nevyznelo jinak nez chci, stejne tak jako preferuji marxisty pred neomarxisty ( ale kdo to ted ve verejnem prostotu je , ze ?)
tak preferuji puvodni krestany pred tim co predstauje napriklad soucasny papez. Tim nerikam ze k tem ktere preferuji nemam vyhrady a ze v jine dejinne situaci je nebudu povazovat za skudce ( z pohedu muhhehe, mych potreb). Jen ted jsou v kurniku daleko vetsi skudci.

Takze z toho nebudte smutna ze Marx neni uz takova modla jak byl na seminarich ve Vokovicke sorbone :))

Průměrný počet slepic: 1.9 (14 hlasů)

Proboha, neprokazujte svoje neznalosti - tzv. neomarxismus má s Marxem společného asi tolik jako papež s jehovistama. Jinak je to jako termín skutečně konstrukt vytvožený s cílem dehonestovat skutečného Marxe. AQ¨ netahejte sem Vokovickou sorbonu, ta ostatně měla k poctivým spolvědám o dost blíž než současná filosofie s celou svojí postmodeznou a sociálními studiemi.

Průměrný počet slepic: 4.3 (23 hlasů)

a marxe neni nijak treba dehonestovat, staci se podrobne seznamit s jeho zivotem a dilem, s jeho postoji osobnimi, co a jak konal, to ze narazil na kardinalni otazku rozvrstveni spolecnosti dle ekonomicke a zajmove struktury a ze popsal potencial v rozhodovani malo zastoupenych ale pocetnych najemnych pracovniku z nej nedela ani svateho, ani jedineho pravdiveho.

Průměrný počet slepic: 2.2 (19 hlasů)

In reply to by pes (neověřeno)

Trvalý odkaz

Historky z marxova života tu byly cenzurovány (a nejspíš by ještě byly, kdyby to někoho zajimalo) protože ho ukazují jako hovado.

Průměrný počet slepic: 1.7 (12 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Rozpor mezi charakterem a dílemjedince je v historii častější a barvitější než by se předpokládalo.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Zatímco u literárního díla je to jedno, tak ideolog tím popírá sám sebe.

Kristus šel pro své názory i na smrt, protože se jimi skutečně řídil a byl příkladem.

Marx si ty fantasmagorie o dělnících odříkal a šel do svého středostavovského pohodlí. Příkladem je tak akorát lidem, co se živili žvaněním a nikoliv proletářům, jimiž se zaštitujete vy i on.

Průměrný počet slepic: 2.3 (9 hlasů)

Kde přesně se zaštiťuji proletáři? Citujte.
Kristus jako důkaz. OK, na to se nedá ..... nic.
Kritika kapitalismu není o morálce, ale o pohybu peněz a zboží.
Váš slovník napovídá i o vašem přístupu k problemům.

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

Papež má s jehovistama společného Ježíše a Bibli.

Takže vaše přirovnání je velice přesné, jen opak toho, co jste chtěl asi říci.

Jo, všechna slova jsou konstrukt nebo ne?

Sociální konstruktivismus navazuje na myšlenku I. Kanta, že lidské poznání nevzniká v přímém kontaktu smyslů s věcmi, nýbrž že je různě podmíněno našimi kategoriemi a priori. - To je ale blbina, že. Kdepak se tak berou naše a pritori a kategorie v útlém věku několika měsíců až několika let? Napřed jsme v kontaktu s realitou.
--

Sami si neomarxisté říkali všelijak, třeba kulturní marxisté. - Zas je v tom ten Marx. Tomu se prostě nedá uniknout u lidí, kteří podle svého vlastního názoru Marxovy myšlenky jen rozvíjeli.

Neomarxismus je jen označení, protože je to kratší kulturní marxismus a je to jeden pojem a ne kombinace dvou pojmů, které dávají úplně jiný, třetí význam. - Když budete říkat medu travní cukr, tak se to taky neuchytí, protože je to není dost jasné. - Tak už fungují jazyky. - Mohli byste si o tom s Josefka něco přečíst, aby jste se nedurdili na úplně přirozenými jazykovými fenomény.

Marxismus nikdo dehonestovat nemusí. Ten se dehonestuje sám. Stačí si přečíst Manifest komunismu. Normální lidi to šokuje. Nebo asi tak 5 vteřin přemýšlet, jak by tak komunismus mohl prakticky fungovat - zas hned víte, že je to celý blbina. Nebo se můžete podívat na hromady mrtvol, co po něm zůstaly. - Možná se vám nebude chtít se podívat, emotivně snadnější bude popírat realitu a vyhnout se tak utrpení z vnitřní inkoherence, ale doopravdy se na to podívat můžete. Nic vám to neudělá.

Průměrný počet slepic: 1.9 (14 hlasů)

Průměrný počet slepic: 2.5 (11 hlasů)

To se nedělá.
Navíc nemáš svůj mozek.

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)

In reply to by Čmoud Bílý (neověřeno)

Trvalý odkaz

ty jsi se zas přejedl játrama

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

Problém byl v tom, že ani ti komunisté se podle marxismu neřídili a v podstatě z toho udělali nestravitelnou frašku. To i ten Neználek na Měsíci to vysvětluje lépe.
Každý systém má svoje rozpory, limity, možnosti růstu atd. a tím, že se je někdo snaží pochopit a poučit se z nich neznamená, že má z toho modly.
Mimochodem v době před 89' nejspíš každý kdo má státnice má je i z Marxismu-leninismu, takže nebylo nutné jezdit do Vokovic.

Průměrný počet slepic: 4 (13 hlasů)

v praktickych pokusech ridit se marxem nedosel dale. Nezvratne dejinne pohyby ktere predpovidal, se jaksy nenaplnily. Ale to uz moc odbihame, (neo)marxismus je z velke casti ideologicky nastroj, stejne tak jako jine ismy a nabozenstvi.

Dobre je ze se stavite proti neomarxismu, i ostatni soudruzi zde, tak se prosim postavte jako pevna hraz a vrate levici k zajmu o zakladni potreby pracujicich. Bez toho aby jste si uvedomili co je neomarxismus (srovnejte boj s trockistickou uchylkou s cepinovou pointou) to ale nedate :)

Průměrný počet slepic: 1.7 (11 hlasů)

Stačí zavzpomínat, jak často člověk viděl kované aparátčíky v dělnických hospodách nebo si jen tak odskočit z porady vedení do dílny, trochu si tam zasoustružit pro tu bžundu.

Dnešní skutečná dělnická třída pánům s KSČM taky zrovna nevoní, protože jí víc vadí řvoucí cikáni vedle v baráku než, že musej na pivo ke kapitalistovi, kdeždo za jejich mládí byl ten pajzl družstevní.

Průměrný počet slepic: 2.4 (13 hlasů)

Marxismus je sám o sobě nestravitelná fraška.

Bohužel ještě nemá očíslované kapitoly a řádky, ale jistě víte, odkud to je:

Proletář nemá vlastnictví; jeho poměr k ženě a dětem nemá už nic společného s buržoazními rodinnými vztahy; moderní průmyslová práce, moderní jařmo kapitálu, stejné v Anglii jako ve Francii, v Americe jako v Německu, setřely z něho všechen národní charakter.

---
Proletáři mají vlastnictví. Osobní vlastnictví je také vlastnictví.

---
jeho poměr k ženě a dětem nemá už nic společného s buržoazními rodinnými vztahy - to tedy ano. Marx dělá z proletářů zrůdy, které nebyli, dál měli rádi svou ženu a děti a přátele a byli hrdí na jejich úspěchy. - To cituji přímo studii z devatenáctého století, vedenou z buržoazních pozic někým přímo v kontaktu s proletáři. Takže lze s úspěchem pochybovat o tom, že Marx vůbec mezi proletáře chodil.

----
Ten setřený národní charakter se projevil hned za válek, kdy proletáři srali na třídní sounáležitost a drželi se té národní. - I Marx sám se rád do krve hádal, jestli to je lepší v Německu nebo v Anglii (což byste věděli, kdybyste se o téma víc zajímali).

Ono totiž i když celý den v Anglii pohybujete pákou od vrtačky úplně stejně jako dělník v Německu, ještě pořád si vy dáváte k snídani fazole a bílej chleba a on jí žitnej. Vy si pro pivo chodíte k baru a jemu ho nosí hospodskej ke stolu. Vy žijete na ostrově a oni na pevnině. Vy znáte někoho, kdo sloužil jako voják v Indii a vypráví vám o Šivovi a Rogan Josh, on při nejlepším někoho, kdo sloužil v Ugandě či u Hotentotů. Váš král je hezký zdravý chlap a jeho císař je trochu hulvátský zakomplexovaný mrzáček s pokřivenou rukou a podezřením na homosexualitu. Vaše loďstvo brázdí všechny oceány a jejich loďstvo Severní moře. U vás se vše skloňuje Shakespearem, u nich Goethem.

To, že proletáři jsou ve všech zemích kus jako kus byly jen Marxovy vlhké sny a ukazuje to, jak málo byl vnímavý a jak moc ideologicky zaslepený.

Průměrný počet slepic: 2.5 (14 hlasů)

Hlásí se k němu a vyšli z něj.

Že se vám vaši ideoví bratranci nelíbí neznamená, že nemáte stejné ideové kořeny.

Marx byl línej primitiv a měl primitivní prostinké teorie, proto se to celý nakonec zhroutilo.

Měl si najít nějakou skutečnou práci, aby se musel potýkat s realitou světa a měl nějakou zpětnou vazbou.

Průměrný počet slepic: 2.5 (16 hlasů)

Konkrétní vymezení proti původnímu marxismu může probíhat různými způsoby. Dialekticko-humanistické koncepce neomarxismu (zejména v rámci Frankfurtské školy a fenomenologického neomarxismu) se zaměřují na filosofii, estetiku a umění a reagují na vědeckotechnickou revoluci, přičemž vytýkají původnímu marxismu přílišný důraz na vědeckost a malý důraz na humanismus. Scientistický neomarxismus (zejména Louis Althusser) vychází naopak z předpokladu, že původní marxismus byl málo vědecký. Významnými proudy jsou také analytický a feministický neomarxismus.[9]

Některé body jsou nicméně společné pro většinu neomarxistů. Centrální úlohu hraje otázka společenské a ekonomické moci a umělého udržování sociální stratifikace. Neomarxističtí autoři se věnují problému odcizení člověka v moderní době a ztráty individuality v důsledku kapitálem ovládaného pracovního procesu.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Neomarxismus
--------------------------

Me to přijde jako klasciké blábolení komunistů, nerozeznatelné od ideologických žvástů v různých příručkách nebo třeba v zápisech z jednání komunistickéjo svazu spisovatelů.

Všechny verze marxismu jsou stejně jen o tom samém. Prachatí flákači nemají co dělat, tak vymýšlí ptákoviny. Karel Marx - flákač. V životě nepracoval. Lenin - flákač, nepracoval. Trocký - flákač, nepracoval. Stalin - bankovní lupič nepracoval (i když mezi ostatními vypadal jako pracant, protože si svý prachy alespoň osobně ukradl). Gottwald, od práce utekl v 25 a ulil se do novin a funkcí. Slánský, syn zámožného obchodníka flákač.

Do týhle party přeci flákači ze západních univerzit, co vymysleli neomarxismus, dokonale zapadjí.

Soudruh Matěj Stropnický, jakožto rozmazlený synek havloidního herce, diplomata a ministra jenž ochraňoval feťáky okupující protiprávně státní budovu. Piráti jsou přímo strana smažek pro smažky. Gregorová získala první grant ještě na střední škole a ještě se tím vytahuje (na rozdíl od Bati, který se vytahoval, tím, že v šesti letech už uměl šít minibotičky a ty prodával).

Soudruzi neomarxisti s hovnem na práci flákající se po západních univerzitách, jsou úplně z toho samého soudku.

Průměrný počet slepic: 3.2 (21 hlas)

Aniž si to třeba uvědomujete, tak Váš pohled na svět je přesně takový, jaký kritizujete. Tj. komunistický ve Vašem pojetí.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

máte to marný vysvětlovat tomu kdo je zaťatý a nechce pochopit. Mnoho štěstí!
Ještě že jsem se rozhodl už se tady neškorpit :-)

Průměrný počet slepic: 4 (12 hlasů)

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

Bať - jenže tenhle boj vzdát - proti lidské blbostí, i když se zdá beznadějný prostě nejde - Josefko že ano. A ohánět se wikinoiu pokud jde o spolvědy? Tam je blábolů......

Průměrný počet slepic: 3.6 (9 hlasů)

ale zavlečený koranavirus.
Dnes jsem dal vám i Martinovi V. pět slepic, když jde o diskusi o covidu dávám jednu.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

Je spíš s podivem, jak se často někdo identifikuje s tím co kritizuje.
Lidověji: jestli se budeš furt prát, tak tě zflákám.

Průměrný počet slepic: 4.2 (11 hlasů)

Jasně a když vás okradou kapsáři v tramvaji a vy si stěžujete, tak jste vlastně kapsář, že.

S touhle logikou dokážete už úplně všechno a pravý opak.

Průměrný počet slepic: 2.3 (9 hlasů)

Ale můžete klidně vyvracet obojí.

Polovzdělanče školící polovzdělance.

Průměrný počet slepic: 1.5 (8 hlasů)

Souhlasím s vámi. Ve společenských vědách je spousta blábolů.

Kolik jste si vědče napočítal pohlaví :-)

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

Souhlasím s vámi. Ve společenských vědách je spousta blábolů.

Kolik jste si vědče napočítal pohlaví :-)

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vy tu třicet let po zroucení socialismu ještě pořád věříte na marxismus a jeho předpověti a my jsme zaťatí?

Nedejte se vysmát. To vy jste zaťatý a nechcete dospět.

Jestli to nefungovalo, tak to bylo blbě vymyšlený. - Kritérium teorie je praxe! Kdo to řekl, žáku Petrpavle? No kdo? No Lenin. - Tak si alespoň do příště promyslete, co to znamená. (Můžete o tom napsat esej, proč se ta geniální myšlenka jaksi neprosadila a proč se všichni s nadšením nepřidali. Pak to pošlete Vidlákovi a ten to pověsí jako článek. Vyvěsí všechno, co má úvod, stať a závěr, je to v češtině a většina vět má jistou storumitelnost.)

Průměrný počet slepic: 1.9 (13 hlasů)

Uděláme z tebe to co ze sebe
ble ble ble ble ble, bleble blebleble.

Průměrný počet slepic: 1.7 (6 hlasů)

Čmoud - dřel od rána do večera.
Na blogu.
Udřel se k životu antineomarxisty.

Průměrný počet slepic: 3.5 (13 hlasů)