Jak si vyberete?

Autor

Co udělá hospodář, když vidí, jak se stahují černá mračna a blíží se?  Pozavírá okna a dveře, zabezpečí vše co by mohlo ulétnout, nakoukne do okapů, zda nejsou ucpané... tedy takhle to dělám já. Mám dvůr a zahradu ve zhruba třímetrovém převýšení a letní bouřka umí nadělat paseku. Udělal jsem spoustu opatření, aby se mi voda ze zahrady nehnala rovnou do vrat průjezdu, ale stejně udržuju čisté odtokové kanálky a když se objeví mraky, pro jistotu to zkontroluju. Bouřka pak zpravidla projde bez škod. 

Samozřejmě, pokud by přišel rozsáhlejší příval, asi by mi to nepomohlo. Voda by postupně nastoupala, kanály by to už nepobraly a já bych stál před velmi nepříjemným rozhodnutím, zda si nechám vodou zaplavit hluboký klenutý sklep nebo zda vodě dovolím natéci do sklepa pod barákem. Jedno nebo druhé bych musel udělat. Jedno z těch dvou okének bych musel otevřít, abych zachránil to druhé. Musím říci, že o tom občas doopravdy vážně přemýšlím. Zpravidla tehdy, když do jednoho nebo druhého sklepa něco nainstaluju a ono to má vliv na moje priority.  Přijít to dneska, vybíral bych si mezi nebezpečním, že mi sedne chlív a nebo že se mi zaplaví kotel a víno. 

Co tím chci říct... 

V poslední době vidíme takové stahování mračen, které tu už dlouho nebylo. Najednou si dovedeme představit, že státu fakt dojdou prachy, protože soudci mohou přiznat všem takové odškodné, že prostě nebude z čeho to zaplatit. Vidíme v přímém přenosu, kam jsme se dopracovali za třicet let budování úřednické byrokracie se všemi služebními zákony, postupy a normami. Sledujeme na mnoha příkladech ze světa, že se dá s covidem bojovat i mnohem lépe a efektněji, ale u nás je to prostě jinak. Stát je dokonale odzbrojen. 

Na podzim jsem psal, že letošní zima bude jedna z nejblbějších - není to ještě tak zlé, zdražuje zatím jen mouka... ne, zdražuje úplně všechno a zřejmě to je teprve začátek. 

Epidemická krize, zdravotnická krize, vládní krize, politická krize, hospodářská krize, krize důvěry... už dlouho se nám nad hlavami nesešlo tolik černých mraků naráz. Rozumný člověk se proto projde po svém majetečku a zkontroluje, zda má vše připravené. Prověří  zda je nachystaný jak mu situace dovolila a pak prostě bude čekat. Víc se udělat nedá. Já také neměl dost peněz na to, abych vykopal pod barákem větší rouru na odtok vody, abych udělal lepší trativody a pod dvůr se mi nevešla nádrž větší než čtyři kubíky.  Udělal jsem nikoliv maximum možného, ale maximum dostupného. 

Tak nějak jsme něco podobného očekávali. Povodeň nepřichází každý rok, ale rozumný člověk s ní tak trochu počítá a nechová se lehkomyslně. Udělá co může, na co má peníze i sílu. Pak to prostě přijde a ukáže se, jestli jsme se připravili dobře... jestli jsme se nepřipravovali na vodu a místo toho přišly blesky... Je časté, že se člověk připravuje na minulou válku. 

Udělali jsme tady na Kydech, co se dalo, zařídili jsme se podle našich možnosti i našeho nejlepšího vědomí a svědomí. O covidu jsme diskutovali, pohádali se nad ním, vynášeli soudy, vymezovali se, radili jsme, našli jsme si cestičky k lékům... a pevně doufám, že jste všichni udělali nejen to.  Že jste se připravili dopředu na případné tvrdé omezení pohybu, bez ohledu na váš názor na vládu. Že doma máte zásobičku na čtrnáct dní. Že i ten největší zdejší chřipečkář počítá s tím, že omezen být může, ať se mu to líbí nebo nelíbí. A stejně tak doufám, že i zdejší covid alarmisté jsou připraveni na situaci, kdy opravdu sanitka nepřijede, nebo kdy si každý bude dělat co chce a chytnout nějakou pěknou mutaci bude velmi snadné. Předpokládal bych, že každý už  má doma isoprinosin nebo ivermektin. 

Je celkem pravděpodobné, že celá ta bouřka bude o dost větší, než na co jsme se mohli připravit. Že jsme pro celou věc mohli udělat jednoduše málo. Sice jsme toho hodně nakecali, ale nesedíme ani na vládě, ani v opozici. Nevidíme Andrejovi do hlavy, nemůžeme mu prostě zavolat a on udělá, co budeme chtít. Prostě se to všechno stane a my si nebudeme vybírat nějakou dobrou variantu. Když se bude dvorem valit voda, nemůžu prostě stát stranou.  Mohu si vybrat pouze ze špatných možností a vybrat si budu muset.  

To samé nás nejspíš čeká v nejbližší budoucnosti. Nezbytnost si vybrat a nemožnost stát stranou. Události se nebudou dít podle nás. Nestane se to tak, jak bychom si přáli a nebudeme moci stát stranou, jako tomu bylo doposud a hrát si na neutrální. Málokdo z  nás má svůj soukromý klášter na vrcholu hory zcela odříznutý od společnosti a vybudovaný tak, aby v něm mohl přečkat i konec světa. 

Většina z nás si bude muset vybrat stranu a nebude to jasné a křišťálově průzračné rozhodnutí mezi jasným dobrem a jasným zlem. Bude to rozhodování mezi různými následky katastrofy a každý přínos bude vyvážen deseti negativy. A nikdo z nás nebude dopředu vědět, které rozhodnutí bude nakonec lepší. Budeme bojovat, aniž bychom věděli, jestli budeme mezi vítězi... pro Čecha je to dost nová situace. 

Na jedné straně zde máme Babiše - dneska už je vláda jen on. Socani už dávno hrají svojí ligu, komunisti také. Jak mu jde boj s covidem, to všichni víme a milionkrát jsme to probrali. Pak tu máme sjednocenou/nesjednocenou opozici, která včera naznačovala nový závan, kdy byla ochotná uvažovat o dalším nouzovém stavu. A nakonec tu máme roztříštěný disent, který v podstatě odmítá všechno, co se zatím proti covidu udělalo. Ne, není jednonázorový, ale společným jmenovatelem je okamžité rozvolnění na běžný stav. Nebo se mýlím? 

Při trošce štěstí se mraky rozpustí samy a bouřka nebude tak velká. Ale pokud ano, budeme si muset všichni vybrat stranu. A nebude to jen o diskusi na Kydech. Rozhodnutí budou mít skutečné, vážné a dlouhodobé důsledky. Nebudeme vědět předem, kdo a jak vyhraje. A i když vyhraje ten náš, stejně to nebude tak, jak si sami představujeme. Jak se rozhodnete? Za koho nebo co se postavíte, až to bude nezbytné? Až nepůjde stát stranou?

Pojďme si to dneska říct. Zatím je to ještě bezpečné, zatím to schytáme jen slovně. 

Já půjdu s Babišem. Od začátku mluvil o záchraně životů a dal tomu přednost před ekonomikou. A i když mu opatření moc nezabírají, stále je jediný, kdo se snaží něco dělat. Ostatní mu jen mydlí schody. Nevidím žádného jiného efektivnějšího Andreje, který chce to samé co premiér, ale dělal by to lépe. Jen vidím spoustu těch, co by to dělali hůře,  doufají, že je krize vynese nahoru a zároveň se modlí, aby se náhodou nedostali ke kormidlu v tuto blbou chvíli. 

Stejně tak nevidím na opačné straně nic použitelného. Jen víru, že po rozvolnění se lidi budou chovat zodpovědněji než teď. Pokud si budu moci vybrat, do tohoto rizika nepůjdu.  

Dělám to vlastně hrozně nerad, protože mi vyhovuje tvrdit, že nejsem na ničí straně, protože nikdo není na mé straně, ale pokud budu kvůli pořádné bouři nucen si zvolit stranu, bude to Babiš. Nebude to ani Bartoš, ani Fiala, ale nebude to ani Okamura nebo mladý Klaus. 

Dneska nemluvím o tom, kdo co dělá špatně, nebo dobře. Mluvím o tom, že přijde průser a bude nutné někoho vynést do čela. Koho budete volit? Možná ho nebudete volit za plentou, ale budete ho volit křikem na náměstí nebo mu pomocí bodáků otevřete cestu. Nebo prostě uslyšíte v televizi výzvu, abyste šli a konali. Koho vyslyšíte? Za kým půjdete, když to jinak nepůjde?

Neříkejte dneska, proti komu budete bojovat. To si nechme na jindy. Dneska řekněte s kým půjdete, když to bude nutné.  Výběr máte velký. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (92 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

zvednout z otomanu či fotelu (to jsou krásná a již neužívaná slova, že?) a jít zřejmě nasazovat něco cenného, když ne rovnou samotný krk, musím mít
A) motivaci,
B) zámysl boje.

Neboli musím být přesvědčen, že případná ztráta majetku, svobody, zdraví či dokonce života bude stát za onu riskantní operaci, do které bych se měl pouštět. Například ochrana životů svých blízkých či příbuzných. To je písmenko A)
Dále bych měl s poněkud chladnější hlavou definovat onen zámysl (strašný, leč na vojně užívaný patvar - pardon - archaismus) boje. Neboli přesně definovat cíl samotné operace, provést rekognoskaci terénu, odhadnout síly protivníka, vyjmenovat potřebné složky bojové formace, stanovit postup, složit bojovou sestavu, skládající se z čelních, podpůrčích, záložních a týlových jednotek, zajistit ústupové cesty, vytýčit nástupní body jednotlivých celků sestavy, shromažďovací bod v případě překotného ústupu, blablabla..., ... je toho strašně moc, co musí udělat velitel v případě útoku.
Je mi líto, ale já žádného velitele na obzoru nevidím.
Stejně tak nevidím žádný solidní motiv, proč se do nějaké eskapády pouštět. Skutečnost, že je vláda i s celým slavným Andrejkem v prdeli, můžeme pozorovat už dávno. Suita ze Strakovky dokázala přesvědčit nejen mne, že nesahá ani po kotníky absolventu bývalé Pé eŠky, neboli poddůstojnické školy, v nichž se devatenáctiletí kluci učili velet družstvu (většinou osm až deset kusů mančaftu), v případě průseru i četě (od dvaceti do půl sta duší) a při úplné katastrofě odvést zbytky roty mimo centrum probíhajícího boje. Nevidím nikoho se zbytky rozumu a racionálního myšlení, za koho by stálo za to se postavit.

Průměrný počet slepic: 4.6 (62 hlasů)

Vzhledem k tomu, že jste spřízněný napravený optimista si dovolím přidat jedno podstatné slovo - VÍRA. Pokud budu věřit, že konání, politika, vývoj společnosti a světa někam vede budu mít snahu o motivaci i cíle. Pokud budu donucen se taktak držet nad hladinou, ty cíle budou na krátkou vzdálenost a boj bude jednoduchý - budu se starat hlavně o své přežití. Prasata, psi, koně a ovce - ten Orwell totiž neplatí jen na bolševika. Koně skončí serváni na jatkách a v kafilérce a ovce jsou na střiž. Člověk se přivedením potomků snaží hlavně o vlastní nesmrtelnost, ale pokud jim dá jiný etalon než je předepsaný mohou být nešťastné a cítí se odtržené od stáda. Pokud se nezmění etalon, nezmění se nic.
Já jsem Babišovi opatrně fandil z důvodu zde již popsaném. Cítil jsem, že do toho bordelu je potřeba silná osobnost, potřebu vůdce. Ale nevolil jsem ho proto jeho volební heslo. I jako obyčejnému nýmandovi mi nesedělo sloučení pojmu instituce versus firma. Tak jsem si nějakou dobu naivně myslel, že to třeba půjde ve vládě. Nejde to pro sobecké zákulisní zájmy ve vládní koalici a i v opoziční. Není a asi tu nebude silná většinová vládní a hlavně pro mě důvěryhodná strana. A i když byla, partneři se stejně chovali pletichářsky, až došlo na opoziční smlouvu jako nouzové řešení jednoho volebního patového období a mluvilo se o oboustranné zradě voličů. Nedohoda a antagonismy. Dneska je to zase pat. Až dojde na koalice z rozdroleného politického spektra, optimisticky říkám, že to bude ještě horší. Díky senátu a přístupu k parlamentní demokracii. A vlezdoprdelizmu ve prospěch získání majetku a podílu na moci. Přesvědčily mne předchozí krajské volby. A dej dementovi drahej notbůk a skončí v Bruseli....
Pokud tohle skončí a půjde k návratu k relativnímu normálu, jak Vidlák praví, nevěřím v poučení z krizového vývoje. To už tu bylo. A když se vezme, kam to spělo při skokovém přechodu ke kapitalismu, tak se to dá charakterizovat jako "šílená kráva utržená ze řetězu" a podle mě se to bude nanejvýš opakovat. Prostě jsem bezvěrec. Napadá mě, že je to snad lepší než liché naděje. Důvěra v Babišovo počínání skončila trojí výměnou MZdrav.. Bylo známo, že na ten post vždy půjde sebevrah nebo blázen. Vojtěch byl využit jako Babišova loutka, Prymula PATRNĚ chtěl tvrdý lockdown v čase nejvíc uřvané zkurvené opozice a sběru bodíků a Blatník je ten blázen, co by si měl umět poradit s "dětinskou veřejností". Poslední kapka do mého poháru. A navíc nesporně zákaz prodeje event. medikamentů na Covid, ani pokus něco zkusit v době vrcholícího průseru!
K tomu mému úvodu dávám Targusi pro vás a podobné nátury kus textu jedné německé kapely čímž to celé natáhnu, soutěž o nejdelší příspěvek -:) přeložila vyučující angličtinu!
Otče, otče, řekl jsi mi, abych se dívala na svět vlastníma očima a nejen se domnívala.
A tak jsem se učila ze starých knih, moudrosti času, kterou nikdo nezná.
Viděla jsem naši svobodu v mlze času. Stará znamení budu sledovat, neboť den úlevy bude tvůj i můj.
Matko, matko, řeklas´ mi, abych šla, kudy mě slunce povede sněhem ven,
objevila jsem se, abych Ti dala poslední sbohem. Teď vím, že je to můj osud snažit se.
Viděla jsem naši svobodu v mlze času. Stará znamení budu sledovat a den úlevy bude tvůj i můj.
Hledám již léta, abych co chybí našla v zákoutích mé mysli, hluboko uvnitř stínů.
Odpovědi jsou tajemstvím zakázaným černými králi, nechávají nás uvězněné, otroctví je naším osudem, v temnotě vidím co jiný vidět nemůže.
Tento svět je klec, jak můžeme být všichni zachráněni?
Snažím se vymyslet podivnou konstrukci stroje. Od Einsteina po Hawkinga jsou mi svědky, jak buduji tvůj sen.
Tento nástroj mě nutí jít, kam nikdo jít nemohl, do minulosti, abych vás všechny varovala, tam meč nikdy padnout nemůže.
Leť, leť pryč, leť pryč, leť pryč ke dnům, ke dnům, ke dnům, ke dnům v oparu, ke dnům – v oparu času.
Znovu budeme všichni spolu. Leť, leť pryč, leť pryč, leť pryč ke dnům, ke dnům, ke dnům, ke dnům v oparu, ke dnům – v oparu času.
Pokládajíc ruce na nejistotu změním svět pro tebe. Znovu budeme všichni spolu. Letíc prostorem a časem pokládajíc ruce na nejistotu.
„Jak křehké jsou tvé pošetilé sny, tvá neznalost! Dobře se k tobě hodí, žádné záblesky času tě nemají provázet, neboť setrváváš v temnotě.“
tady je k tomu hudba https://youtu.be/BHKRsD9cUtQ
P.S.: inter arma silent musae - krásnej operní hlas v symphonicmetalu a malé rockové opeře
A místo tramínu dneska tohle jako bonus na ev. relax https://youtu.be/eLXh3s12bO4 a berte šíleného dědu s rezervou

Průměrný počet slepic: 4.1 (32 hlasů)

Vidlákovu výzvu jsem pochopil jinak.
Babiš představuje jistý směr. Opozice až dosud chtěla rozvolnění, Vidlák po nás chce, abychom se vyjádřili, na kterou stranu se přidáme my.
Můžete tvrdě bojovat proti vládním, nařízením, i za cenu 10.000 korunové pokuty za nenošení roušky, ale také můžete upozornit bezrouškaře, že by si měl roušku nasadit. I za cenu, že od pořízka dostanete po hubě.
Co si vyberete ?
Já, jako posera, si vyberu Babiše, a na pořízka se vyseru !

Průměrný počet slepic: 4.9 (19 hlasů)

In reply to by Puck (neověřeno)

Trvalý odkaz

lépe.
Cvičení s rouškami je zkouška, jestli si umíte zavázat kanady.
https://www.vojenskyprodej.cz/kanady-vz-60-cerna-pracovni-obuv-s-prazka…

Mimochodem je to úplně blbě. Ty dvě roušky jsou fakt k hovnu, pokud mezi bonusy nepočítáte zvýšenou nasranost dolních deseti mio.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Kdyby jenom nařídili respirátory a roušky zakázali, tak by někdo ty roušky už neprodal a to by byl prodělek.
Když ale povolí 2 roušky (je tohle někde na světě, nebo jen u nás?), tak by snad šlo ty neprodejné roušky ze skladu odprodat státu a ten by je vykázal a rozdal někde v domovech či důchodcům. To už není prodělek, ale výdělek.
A o to jde.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

A já už minule psal o "módě! ze Zámoří, kde měl Biden respirátor a přes něj roušku. Viděno na ČT ve zprávách. A soudím, že s testy to bude podobné a vakcíny raději vynechám....

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

In reply to by robertik 007 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kombinace respirátoru a roušky asi má smysl. Respirátor "nepropouští" viry ke mně, rouška k tobě. Vidět docela běžně v Číně (tedy alespoň na trubce).

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)

Je to tzv. "česká cesta", aspoň pokud vím. Dokonce i americká CDC, která zdvojování zkoušela a na kterou se ministerstvo zdravotnictví při nařízení "dočasného" řešení odvolává, právě Blatníkem zvolenou kombinaci dvou zdravotnických roušek nedoporučuje a pokud mluví o vrstvení, vždy jen v kombinaci zdravotnická + látková(bavlněná) navrch.
https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/dve-chirurgicke-rousky-double-mask…

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

S kým? Tak ten tady ještě není, nebo možná už je, ale já jej nevidím. Ale stejně mě to nedá, abych neřekl, že s Babišem nikdy.
Nechápu co na něm ještě Vidláku vidíte. Vždyť je to neschopný lempl. Měl to slovy mariášníka ložený a vše prošustroval. Měl podporu od Okamury, sral na něj. Měl podporu od komunistů a vyjebal s nima. Nespolehlivej gauner. V době kdy měl myslet na národ tak podporoval zmetka Navalnýho a ukládal sankce na RF. Co udělal, aby jsme tady měli vakcíny?
Radši lezl do zadku Lejnový. Ne, Babiš je provařenej.
Jo a víte co ještě udělám pane Vidláku? Dám si CDS, protože to je nyní jediná jistota jak neskončit na krchově.

Průměrný počet slepic: 3.3 (44 hlasů)

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kdo není provařenej?
Místo Babiše eurohujera a vítače Bartoše, sudeťáka Fialu s afektovanou Pekarovou-Adamovou? Podle čeho z jejich výlevů, jak se projevují, jste usoudil, že by stát řídili líp než Babiš?

Průměrný počet slepic: 4.4 (35 hlasů)

Kde jste vyčetl, že si myslím to co jste napsal? Hovno říkám, nic takového jsem nenapsal. Babiš je vůl, to jsem jinými slovy napsal a ti ostatní na tom nejsou samozřejmě o nic lépe. Babiš vládl a měl neskutečnou podporu kterou naprosto prosral, to jsem napsal a za tím si stojím
Jo a závidím vám, že ještě v této době takovému nýmandovi stále věříte, ale věřte, že už dávno neplatí , že víra tvá tě uzdraví. Takovejch jsou totiž díky kovidu a neschopnosti Babiše plné hřbitovi

Průměrný počet slepic: 3.4 (21 hlas)

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Volit menší zlo, automaticky znamená mu bezvýhradně ve všem věřit?

Pokud to menšímu zlu natřete, objeví se zčistajasna odnikud urození Čistí na bílém koni nebo ho nahradí přítomné zlo větší?

Kdo na to doplatí, vy, ani rodina, už nemáte co ztratit? Dovedete si představit, co udělá s životy spodních 10 milionů, třeba taková privatizace zdravotnictví?

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

Babiš se do toho klidně pustí, když mu to někdo poručí a / nebo mu z toho něco kápne. Nakolik je prodejný už dokázal snad dostatečně.
Mimochodem, jeden z jeho podrazů je skvěle připomenut tady
https://dfens-cz.com/pane-blatny-jak-je-to-vlastne-s-tou-kapacitou-mist…

Průměrný počet slepic: 3.3 (11 hlasů)

Nevím, kde berete tu jistotu, co Babiš v budoucnu udělá, nebo ne. Jste jasnovidec? Je závislý na podpoře lidí. Sluníčkáři, kavárna, po něm jdou. Dále, v demokracii žádný premiér nerozhoduje sám. Je závislý na na podpoře vlastní strany, koaličních partnerech. Ohled musí brát i na řvaní opozice. Dfense moc žerete. Tam, kde Dfens vidí "podraz", tam je pouze "normální" lavírování, jako v každé západní "demokratické" zemi. BEZ VÝJIMKY! Oba jaksi nechápete, že Babiš není a ani nemůže být, samovládce. Takže výmluva.
Zato u opozice si můžete být jistý. Privatizaci zdravotnictví ala USA, kdysi zabránil pouze pád vlády. Zkusí to zákonitě znovu. Vymluví se i na koronavirus. A nezůstane jen u toho. V důchodech se točí taky velké peníze. Trestuhodně nevyužité. A nejen v nich. O Pirátech a EU, co podporují, radši nemluvit...
Jste klasik. Abyste někoho potrestal, střelíte se radši do vlastní nohy. Právě o tomhle tato diskuze s vámi je. Ať shoří sousedovi, kterého nemáte rád, barák. Vám shoří taky, ale budete mít dobrý pocit. Jestli to čtou elfové, ucvrnkávají si z vás do nohavic blahem.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

Vy snad nesledujete posledních sedm let vůbec nic? Jediná jistota kterou ohledně babiše mám je že pokud dostane befehl či se mu to bude hodit podrazí kohokoliv a kdykoliv, bez milosti. Vaše teorie selhává ve všech směrech, ten borec zdaleka není závislý jen od podpory lidu a on si svá procenta nějak koupí či přesvědčí.
Dfense moc nežeru, má ale v lecčem pravdu, stejně jako Vidlák.
Normální lavírování... ne, to v pořádku rozhodně není.
V žádném případě nemáte nárok mi nasazovat psí hlavu (ať shoří sousedovi barák).

Zatím bez slepic

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

... to není ani konstruktivní ani k věci, je to jen zbytečný výron. Ani to není předmětem debaty či sporu. Ostatně linknutý článek poukazuje na ohromný problém a - zase - organizační paskvil se kterým se - nepřekvapivě - nic nedělá a novináře to nezajímá. Jsem rád, že někde tyhle věci vycházejí.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Myslím, že to Vidlák moc hrotí. Mě nikdo nenutí si vybrat stranu, maximální dilema bude, zda trvat na homeoffice furt nebo aspoň občas se v práci objevit. Morální a rozumové hodnoty jsou nadevše, na persónách nezáleží. Když už, tak moje osoba v politice je Švihlíková, ne Andrej s Milošem. Žádná občanská válka nebude, jen tři týdny zvýšené úmrtnosti.

Průměrný počet slepic: 3.5 (20 hlasů)

na kovid,příští rok už zimou

Průměrný počet slepic: 4.2 (17 hlasů)

do palice pytlem hoven. Pokud nemáte v záloze deset mega franků ve Švajcu, vytře si s vámi pozadí i popředí. Normální lidi ji zajímají jen v případě placení daní.

Průměrný počet slepic: 3.1 (20 hlasů)

dvacítce.
Zkuste přežít den v zavřeném autě. Budu se těšit na váš večerní outfit.
Ty dvě dámy mají jedno společné. Zabývají se makroekonomikou, která jako celek zvysoka sere na zájmy lopat.
Studujte pilněji.

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

Taky nad tím výpotkem kroutím hlavou - i slivovici je nutné užívat opatrně.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

blahoslavení chudí na informace, neboť Vaše jest království nebeské!
Takhle se dostanete expresním dronem do nebe - a já si nebudu mít s kým v pekelném kotli pokecat!
Co se týče Švihlíkové, neřekl bych ani, že melete hovna, tentokrát jen mixujete virtuální prdy.

Ale v současné chvíli vám to nemohu mít za zlé.
Jsme všichni (včetně nás dvou) v prdeli, je tu tma a je hovno co vidět...a po hmatu se tu člověk snadno splete.
No a spoléhat se v prdeli na politický čich taky moc nepomáhá, smysl je zahlcen.

Průměrný počet slepic: 4.3 (22 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

než se hrdobit titulem dnešního vzdělance.
Podívejte se na Godota, jak dopadl. Prožil život na střelnici v Lobzích a nevšiml si, že svět se neskládá jen ze samých střelnic.
Stane se...
Kromě toho - jedna věc je, co dvounožec žvástá nezatížen funkcí a čestným pionýrským, proneseným v Bílé Chýši, druhá věc je, co vypouští následně, když se připomenou soudruzi sponzoři, donátoři a mecenáši.
V tomto ohledu bych rád připomněl Ládikovo dnešní prohlášení, i když vím, že to je jen silácký a nenaplnitelný kec.
Za sebe mohu prohlásit, že nic pozitivního od nikoho nečekám. Sice prožiji život v beznaději, avšak nebudu nikým a ničím zklamán.

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)

Teda vás ty moje Lobzy vzaly....

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidlák mi rozkopal bábovičky.. protože má zase pravdu. Včil je to ale předčasná starost. Do voleb daleko a je příliš brzy vyhlašovat věrnost.
Menší zlo je pořád zlo. A byť může být menší dnes, zítra mi dost dobře může přerůst přes hlavu. A způsobit stejnou škodu jako zlo jež se jevilo původně větší.
Nechat se dotlačit do naznačovaného kouta... tak už jsem prohrál a na volbu je pozdě.

Mimochodem Vidláku, když to sám nevykopete... máte blog. Napište si. Myslím, že bychom se sjeli v dostatečném počtu aby to bylo za půl dne hotové. Což je slušná metafora i pro účel dnešního článku, na co člověk nestačí.. na to si může splašit pomoc. Nespoléhal bych, že to možná časem vykope stát, ten by s výkopem mohl vzít i kus baráku. Nejlepší je to co si zařídíme sami.

Průměrný počet slepic: 3.5 (20 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pancíři, o budoucnost je již postaráno !
Železný koště už je připravené. Stojí v temném koutě a čeká až si ho národ ze zoufalství všimne a povolá do služby. Vymete spolehlivě Augiášův chlév a dál už si bude řezničit po svém. Například taková PŘÍSAHA.
Předtím nikdy nic takového nebylo vidět. Půl roku do voleb a to by se to zametalo, až by se šibenice prohýbaly. Nevěříte ?
Uvidíme.
Lovci lidí vládnout nedovedou. Ale lovit a zavírat ano.

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

koukám na to moc dlouho, abych někoho adoroval.

Babiše - krom všeho možného jiného - nemusím i proto, proč jej "může" Vidlák. Podle mě všechny tyhle hry za to nestojí. Půlka obyvatel nevymře, důležitější je nezničit zemi.

A jo, někoho volit. SPD ? No ... Tomio ... jeho program je jeho byznys plán. Kdyby viděl 10 procent voličů u vyznavačů kultu špagetovýho monstra, měl by špageťáka ve znaku.

Poslední leta jsem většinou volíval svobodný, možná jim to zas zahodím.

Jestli půjdou s tím, komu jsem v dětství říkal "ksichte" ( a on mě kreténe), tak třeba tak. I když není zdaleka tak chytrej, jak si někteří myslej. A (byl) zlej, páč my hajzlíci byli zlí na něj.

Průměrný počet slepic: 2.8 (23 hlasů)

Tomio a jeho byznys plán -

Ano, to se dá vzít z jedné strany jako oprávněná výtka.
Ale z druhé strany. Strana, která nemá, nebo má špatný "byznys plán" - je to na pochvalu?

Průměrný počet slepic: 3.9 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

přímo Nerudovská.
Ale jen zdánlivě, situace kolem brebery každýho svlíkla i ze spodek.
A díky tomu jsem učinil závěr.
VŠICHNI doslova VŠICHNI se zařadili pod kolonku, kterou perfektně vystihuje Pepik Hnátek:
NA ŽÁDNEJ ŤUKEC NEMÁTE, JSTE DŘEVÁCI A PROTO TAKY HRAJETE VOKRES!
Nebo po horalsku.
UMĚJ HOVNO A CHTĚLI BY POMNÍK.
Tak já si počkám až mi politická společnost nabídne něco lepšího, než současnej humus a pokud ne, volby holt budou muset mou účast oželet. Ono se taky nic nestane.

Průměrný počet slepic: 4.2 (23 hlasů)

Ono se třeba něco stane. Taky mohou plně zpoplatnit zdravotnictví. Aby produkovalo pěkný zisk, àla USA. Už jednou se o to pokusili.
Pořád je co krást. I na vokrese. Ale pokud vám to nevadí a pokud na to máte...

Průměrný počet slepic: 4.5 (31 hlas)

Kdyby lidé přestali trucovat, a chodili i k volbám do senátu, vypadal by jinak. A určitě lépe, než dnes !

Průměrný počet slepic: 4.6 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Odkazuji na jeho článek: https://vlkovobloguje.wordpress.com/2021/02/24/jaky-je-rozdil-mezi-11-u…
Dávám mu prakticky ve všem za pravdu. Městský soud v Praze, který tak zprznil Jan Sváček, pokračuje v sestupné trajektorii. Způsob, jakým soudce Tauber odůvodnil svůj verdikt, v jehož konečném důsledku může zemřít velký počet lidí odpovídá rychlosti, v jaké rozhodl. Jak je to dlouho, co vláda na žádost hejtmanů vyhlásila nouzový stav? A soudce Tauber už má rozsudek. Vůbec neuvažoval o tom, jestli náhodou otázka ústavnosti vyhlášení nouzového stavu nepatří Ústavnímu soudu, kterého by se na to mohl zeptat. Vůbec neuvažoval o tom, že by se také mohl zeptat vlády, v čem spatřuje novost situace, na základě které rozhodl. Vůbec jej nenapadlo, že otázka ústavnosti vyhlášení nouzového stavu je otázkou předběžnou, která by se měla vyřešit a teprve potom by se měla řešit otázka nějakého studenta. Myslím, že každý trochu inteligentní člověk by rozbil argumentaci soudce Taubera bez obtíží. Je otázkou, zda pracoval na něší objednávku. Protože začíná manipulační kampaň, která je založena na tézi, že rozsudek pana soudce Taubera je písmo svaté, které je nezpochybnitelné.
Typický je manipulativní server Seznam Zprávy, jehož mladičký editor Jakub Štos obratně manipuluje, cituji: Až pitoreskně působí to, že zatímco první žalobu alespoň připravili a podali senátoři, tedy členové zákonodárného sboru, druhé a třetí opatření vzala zasvé po "žalobě studenta prvního ročníku střední školy a poslední zbořila pracovnice v sociálních službách" a pokračuje ve stejném duchu: účinná opatření, jež však nepřežijí první srážku s námitkami středoškoláka…
Vše je na tom manipulativní, aby to zapůsobilo na city. Pan editor laskavému čtenáři ovšem neodhlalí tu nepříliš převapující informaci, že nezletilý T.N. byl zastoupen R.N.Ph.D., zákonným zástupcem, oby bytem D., který byl zastoupený Mgr. Pavlem Markem, advokátem, se sídlem Praha 1, Na Poříčí 19. Tedy že žaloba vznikla v přední pražské advokátské kanceláři a dotyčný mladý pán na ní patrně nemá žádnou zásluhu.
Meritum rozhodnutí navíc nevychází ze žaloby, nýbrž z vyhlášení nouzového stavu, které nebylo v žalobě uvedeno, neboť tam žaloba nějakou dobu ležela.
Nejslabší jsou články 44.
Bylo možné také zaznamenat, že postup vlády při vyhlášení „nového“ nouzového stavu je ospravedlňován povinností státu chránit životy a zdraví občanů. Takový přístup vychází z nepodložené premisy, že nouzový stav je jedinou alternativou k ochraně životů a zdraví při probíhající pandemii. To není vůbec jednoznačné (stěží lze tvrdit, že bez vyhlášení nouzového stavu by nebylo možno chránit životy a zdraví), ostatně na jaře loňského roku byly ke zvládání pandemie — na rozdíl od současného stavu — hojně využívány jiné nástroje, a to mimořádná opatření ministerstva zdravotnictví podle zákona o ochraně veřejného zdraví (byť v některých případech poněkud problematicky — srov. rozsudek zdejšího soudu ze dne 23. 4. 2020, č. j. 14 A 41/2020-111). I kdyby se však o jedinou alternativu jednalo, je třeba trvat na tom, že účel (byť legitimní a ušlechtilý) nesvětí prostředky; opačný přístup snad může platit v autoritářském či totalitním státu, avšak v tuzemsku existuje čl. 1 odst. 1 Ústavy, dle něhož Česká republika je demokratický právní stát.
Tady soudce Tauber posuzuje věci, kterým vůbec nerozumí. Nouzový stav je nezbytným předpokladem pro uplatnění plošných opatření. A jiná, než plošná opatření, jaká fungují u našich sousedů, mohou být uplatněna jenom za předpokladu vyhášení nouzového stavu.
Otazníky budí i další bod:
a výše uvedeném nic nemění ani usnesení, které přijala dne 18. 2. 2021 na své 86. schůzi Poslanecká sněmovna ve znění: Poslanecká sněmovna ruší nouzový stav k datu účinnosti zákona o mimořádných opatřeních při epidemii onemocnění COVID-19 nejpozději však k 27. 2. 2021. Toto usnesení jednak žádným způsobem neratihabuje protiústavní trvání nouzového stavu, jednak nic nemění na tom, že ke dni vyhlášení tohoto rozsudku tento nouzový stav trvá.
Tento bod přeci znamená dodatečné schválení nouzového stavu sněmovnou. Neboť sněmovna nemohla schválit ukončení, a tím uznat plantosti něčeho, co vzniklo protiústavně.
Celý rozsudek soudce Taubera je tendenční, rozhodně není nestranný. V normální společnosti by měl být rozsudek zrušen a soudce odeslán soudit na provincii.

Průměrný počet slepic: 4.6 (47 hlasů)

Díky, ale ať si ho pražáci nechaj….

Průměrný počet slepic: 4.6 (37 hlasů)

Mně se u těch "alternativních řešení" líbilo nejvíce to, že na jaře PRÁVĚ TA ALTERNATIVNÍ ŘEŠENÍ soud smetl se stolu s poukazem, že podobné kroky lze činit jen s využitím nouzového stavu... Matně si vybavuji - nešlo náhodou i o stejný soud?

U té žaloby mě zaujala ještě argumentace, že zákon nezná distanční výuku. Protože to platila během jara a pouze pro základní školy. Proto se ostatně v létě upgradoval školský zákon. A proto byla na jaře ta výuka nepovinná. Ale jedním dechem dodávám, že jsem nešel do pramenů, jen z toho, co přemlela zdělovadla.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Přilepit se na někoho, to je totéž, jako hodit na někoho odpovědnost a vzdát se pravomocí nad rozhodováním. Velím si sám. Sám na sebe můžu nadávat. A neudělám to, protože v daném okamžiku se vždycky rozhodnu dobře, podle svého nejlepšího svědomí. Až budou volby, tak uvidím - zatím nejsou. Volby jsou o slibech, o ničem jiném. 30 let se slibovalo modré z nebe za utažení opasků. A je hovno, skopčáci se vzdalují, vlastní tady půdu, majetky a chtěli by sem lifrovat islám. Půlka národa jim leze do prdele nebo ji nastavuje. S tím nemám nic společného. Nepotáhnu kyvadlo dějin do krajní úvrati.

Průměrný počet slepic: 4.5 (34 hlasů)

prošlapávat stopu, na to jsem starý a přenechám to jiným. Půjdu až ve stopě, ale vyberu si ji, nenechám se strhnout davem. To raději chvíli počkám.
Nic se nejí tak horké, jak se to uvaří. Nakonec všechno špatné může být k něčemu dobré, ale to se uvidí až potom.
Jisté je, že jiný pohled na katastrofu má čtyřicáterák a jiný šedesáterák. Dvacaterák katastrofu ani nevidí a vrhá se do ní. Desaterák musí dostat najíst a to je celé.

Průměrný počet slepic: 4.6 (38 hlasů)

Oba Vaše komentáře se mi moc líbí a souzním s nimi.
5+5 je deset, takže dostáváte ode mne celkem 11,5 slepic (1,5 slepice je díško)

Průměrný počet slepic: 4.6 (18 hlasů)

In reply to by Havran57 (neověřeno)

Trvalý odkaz

jako pečených na grilu.

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

Také konečné rozhodnutí nechávám na dobu před volbami.
Porovnávám sliby které dostávám s tím, jaké sliby jsem dostával minule.
Hodnotím sliby splnitelné a nesplnitelné.
A ve velké míře hodnotím, zda vůbec bude můj hlas vůbec k něčemu platný. Mám na mysli malé strany, co se nedostanou do parlamentu.
Důležitý je i koaliční potenciál.
Chápu Vidlákovy argumenty ohledně Babiše, jsou logické a hodně lidí bude uvažovat podobně.
Myslím, že Babiš opět volby vyhraje.
Otázka pro mě je, s kým sestaví koaliční vládu, popř. kým bude podporována menšinová vláda.
Když se podívám, dnešními preferencemi na strany, které mají šanci se do parlamentu dostat a vybírám koho bych chtěl aby měl na vládnutí vliv,
vychází mi jen Okamura.
A to především z toho důvodu, že nechci aby vláda měnila demografické složení společnosti.
Byl by to nevratný krok.
A nikdo jiný z reálně možných mi to nezaručuje.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pravděpodobnost, že vyhraje volby je nulová. Dokonce není nikomu vhodný ani jako koaliční partner.
Myslím si, že Okamura vyhovuje všem parlamentním stranám. nabere na sebe hlasy, které by stejně žádnou z parlamentních stran nepoužily. A s potenciálem, který se mu za ta léta, co je ve vrcholové politice, podařilo získat, není nebezpečný. To si uvědomuje celá politická garnitura i všechna média. Nikdo do něj, ani do SPD moc neútočí.
Když se v jeho straně objeví někdo, nebo nějaká skupina, která by mohla zásadním způsobem zvýšit preference, pak nastoupí osvědčená metoda. Skupina se zruší, nebo se příliš šikovný člověk vyloučí ze strany.
Položme si otázku :
"Proč není SPD jako Fidesz v Maďarsku ? Když naši lidé jsou ve velké většině také proti islamizaci země, jako Maďaři ?"

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

nebude rozdíl mezi

ORBÁNEM a Okamurem

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Už jsem to psal,Babiš se raději spojí s ODS,než s Piráty,nebo SPD.
Na ODS vyrostl a má co vradet.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Na takovou volbu je čas, který ještě nenastal.
Výše se píše, že Babiš je provařenej. Také si to myslím. Hodnotím-li výsledky, a ty jsou tristní.
Ostatní jsou na tom velmi podobně, ne-li identicky (ODS, KDU, ČSSD, KSČM, Okamůra)
Jediní (zatím) neprovaření jsou piráti - no, bože, před těmi nás chraň, to by byla (možná bude) hrůza hrůz.
Uvidíme - říká zenový mistr. Tak holt vyčkám. Co mi, starobnímu důchodci, také zbývá.

P.S. Docela souzním s Ládíkem!!! o kousek výše.

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)

a to souznění jsem od Vás neopsal, ale souzněl jsem z vlastní vůle.
SOUZNITEL MÉHO SOUZNITELE JE I MŮJ SOUZNITEL!!

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)

Neprovaření piráti?? Mno Tohle Godot nemůže myslet vážně.

Průměrný počet slepic: 4.7 (20 hlasů)