Koalice ochotných

Autor

Řeknu to hned na začátku natvrdo: 

Nemáte pocit, že Vrbětice jsou jen viditelný uvolněný kamínek něčeho většího? Že se rozjíždí nějaká lavina událostí, že se spouští už delší dobu připravený plán a jen to čekalo na rozkaz k akci? 

Sákryš, už dlouho jsem nezažil, že by naše vláda postupovala tak jednotně pro USA a proti Rusku. Podobné odhodlání tu naposled bylo před americkým útokem na Irák, kdy bylo nutné Shaddáma odstavit, protože má zbraně hromadného ničení o kterých se nepochybuje...  a zatímco ta západní Evropa pochybovala, ta postsovětská východní šla nadšeně do akce. 

O iniciativě Trojmoří se mluví už zcela oficiálně, z původní dezinformace je něco, co začíná být krásně propagováno a přes všechny diplomatické kudrlinky to není nic jiného, než koalice ochotných, která je ochotná více poslouchat USA než Evropu. Jako by Poláci (a možná i Maďaři) dostali něco slíbeno. Jako by za svojí ochotu bořit mosty mezi Ruskem a EU měli dostat svůj dohodnutý podíl na kořisti... Koneckonců Ukrajina je slepenec a po její žírné černozemi je docela poptávka. Halič není zrovna území Bohadana Chmelnického ani Stěpana Bandery. 

Když se na to podíváte, celá východní část EU je tak nějak "neunijní". Ne že by mi to nějak extra vadilo, ale pořád mám pocit, že my v ojrópě se přes všechny problémy domluvíme líp, než když nám do toho kecá americký bratr, který dle svých vlastních slov nemá přátele, jen zájmy. 

Jako by se čekalo na toho správného US prezidenta. Jako by nastal čas a bylo nutné za každou cenu odtrhnout Rusko od Německa, protože právě toto spojenectví by mohlo vytvořit další silný blok. Mnohem rovnocennější, než blok Ruska a Číny. A v konečném důsledku možná i silnější než je ta Čína, protože ať si vyberete kterýkoliv technický obor, Němci v něm jsou na světové špičce. 

Mám pocit, že posloužíme jako užiteční idioti... ani ne tak v zájmu USA, ale v zájmu Polska. Mám pocit, že nebude trvat dlouho a naše podpora Ukrajiny se hladce přetvoří v podporu polských nároků na ukrajinské území. Mohlo by to vypadat dost podobně, jako když si Německo a Sovětský svaz rozporcovali Polsko... Není přece možné nechat ukrajinský lid napospas východním hordám a tak je lepší dojít až na řeku Bug a vyhlásit tam obranu před zlým Putinem. Který v takové chvíli nebude mít úplně na výběr a bude si muset z Ukrajiny také kus zakrojit. 

Vrbětice podle mě stále více vypadají jako jedna ze záminek, aby tohle všechno mohlo nastat. Válka s Ruskem to nebude, na to tu nikdo nemá odvahu. Dokonce ani ve Washingtonu ne. Ale vyhrotit situaci, znemožnit Nord Stream, vzít si kus Ukrajiny, vytvořit hráz mezi Německem a Ruskem... není tohle právě to, co chtěl už Wilson před sto lety? Tehdy se naivně říkalo, že střední Evropa má být most, ale ve skutečnosti měla být překážkou. 

Vlastně si dovedu představit, že se toho Schwarzenberg ještě dožije. A přeju mu dostatečně dlouhý život. Aby ještě musel alespoň sám před sebou přemýšlet, jak to je s tím vyznamenáním, co na Ukrajině dostal. Za obranu ukrajinských zájmů, které ve skutečnosti budou znamenat parcelaci černozemě. A zabetonování pozic, které se dalších dvacet let nepohnou. 

Když sleduju kroky Hamáčka i Babiše, tak se nemohu ubránit dojmu, že oni už opravdu nečekají znovuzvolení. Že teď právě dělají to, kvůli čemu do politiky byli přijíti. Teď dělají to, co bylo dávno domluveno, akorát Trump to viděl jinak a celou věc pozdržel o čtyři roky. Naštěstí se to do českých voleb ještě stihne. Pak už bude jedno, kdo tu vládne, protože směr bude jasně dán a nebude kam uhýbat.  Vrbětice jsou viditelným znakem impulsu, který vše posouvá dopředu. Brzy se dočkáme. Brzy se ukáže, k čemu tohle všechno bylo. Koalice ochotných byla nedávno znovu svolána. A  vždycky když to tak bylo, tak se hroutily státy, z přátel se stávali nepřátelé, z osvobozeneckých hnutí se stávali teroristé a z teroristů osvobozenecká hnutí. Vždycky to znamenalo rozval, trosky a uprchlíky... 

Co když právě proto máme ten tlak od výrazně proevropských Pirátů na předčasné volby? Bartoš najednou mluví o tom, že Rosatom možná není tak blbej nápad... Co když je zapotřebí zabránit něčemu, co už Andrejko přislíbil zámořským přátelům? Němcům o Nord Stream fakt hodně jde a také mají volby. Co když prostě jen sledujeme štengrování našich spojenců a hrajeme jim hejla? Nedal Bartošovi někdo z Dojčlandu návod, že Rusové tu prostě stavět budou, protože plynové elektrárny v Německu musejí být napíchnuty na správnou ruskou trubku a kdyby bylo nejhůř, tak šajse čechen musejí mít dost energie i pro Německo?

Vlastně je to takové logické - s plnou hubou hrdé a samostatné země se nám v Praze začínají přetahovat dvě kliky, obě napojené na zahraničí, ale jedna do Jů Es Ej a druhá do Germánie. Ta třetí napojená do Ruska, ta nestíhá ani koukat a vlastenci zatím válčí proti covidovým opatřením, protože to je ta echt nesvoboda. Skutečně českých zájmů je v tom všem dost málo. 

Já vím, je to dneska takové nadivoko... já to postupně rozvedu a zargumentuju, ale dneska jsem se chtěl jen vypovídat z dojmů. Chtěl jsem dneska říct jen tolik že: 

1. Babiš ani Hamáček vypadají, že o volby už jim vůbec nejde, ale jde jim o další medaili z Langley. 

2. Piráti naopak vypadají, že musejí stůj co stůj zabránit výše zmíněným pánům něco udělat, protože takový úkol dostali z Berlína a tak musejí být rychle předčasné volby ve kterých mají dovoleno slíbit zakázku na Dukovany klidně Rosatomu. 

3. Vojta Filip už neví čí je a Putin mu asi nezvedá telefon, protože to podělal. 

4. Zeman zřejmě ví o všech všechno, ale nemá moc možnost s tím něco udělat. 

5. Volný i Okamura žádají víc důkazů, ale jinak bojují za otevřená kadeřnictví a plovárny. 

6. Český národ je opuštěn zcela a úplně, protože už je jen sprostým materiálem určeným k využití.  

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (130 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

se točí podle toho, odkud je na ně vyvíjen větší tlak.
Kdo na ně víc ví, tomu vyhoví.
Jestli mě paměť neplete, pokusy o oddělení Ruska a Německa pravidelně končily dělením Polska.
Může přijít na řadu po Ukrajině.

Průměrný počet slepic: 4.8 (38 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Omlouvám se, Jene z Helvajzu, že si půjčuji Váš příspěvek, abych na něj mohl přišpendlit tento text. Tady na začátku diskuse na něj bude lépe vidět.

REPORTÁŽ Z PRVOMÁJOVÉ VESELICE

Datum: 1. 5. 2020
Místo konání: Střelecký ostrov, Praha
Pořadatel akce: Volný Blok

Osoby a obsazení:
Lubomír Volný - poslanec Flákanec, hlavní řečník
Marian Bojko - poslanec, podhlavní řečník
Jana Volfová - výkonná hlava Volného Bloku
Roman Horký - kytara, zpěv
dalších mnoho set spřízněných volbou - obecenstvo
osoby v respirátorech - média a zvědové systému
osoby v respirátorech a v uniformách - policejní PaCH (pomáhat a chránit)

Sobotní den začal za svítání nástupem do autobusu, který postupně sbíral účastníky zájezdu z několika míst mezi Ostravou a Brnem. Autobusy byly dva, oba pozitivně poloplné. Solidní moravský výsadek. Cestou do Prahy jsme zaznamenali jednu veselou příhodu z natáčení na benzince kdesi u Brna, když se osazenstvo z prvního autobusu nahrnulo do prodejny pro kafe. Paní pokladní nemohla rozdýchat, že nejen Volný, ale i celá smečka s ním přišedší, dýchají volně, když nakupují ranní kávu, zatímco ona musí používat dusítko po celý boží den. Alespoň si to myslela. Až do chvíle, než jí Volný Flákanec řekl, že nemusí. Že si ho přeci může kdykoli sundat. Jak to paní pokladní vyhodnotila a jestli má v práci dusítko i dnes, to už se neví, ale to pro tuto chvíli to ponechme stranou.

Když jsme přijeli k Národnímu divadlu, vše bylo již připraveno k našemu uvítání. Na Mostě legií, okolo schodiště sestupujícího na Střelecký ostrov, nás očekával poměrně početný shluk uniforem a po obou stranách cesty stály rozměrné dodávky s nepřehlédnutelným označením PaCH. Hned jsme věděli, že kdyby se případně něco stalo s našimi autobusy, pohodlně se do těch dodávek všichni vejdeme a odvezou nás, kam budeme potřebovat.
https://mapy.cz/zakladni?x=14.4104978&y=50.0813800&z=18&source=stre&id=…

U schodů jsme si spořádaně všichni nasadili respirátory, abychom udrželi přátelskou atmosféru při vzájemném zdravení se s PaChem, respektive při vzájemném očním kontaktu, na který jsme se za těmi respirátory nejvýše zmohli. Byli jsme jen trochu nervózní z toho velmi blízkého kontaktu, když jsme se protahovali skulinou mezi vším tím PaChem ke schodům, protože tehdy rozhodně nebyl dodržen bezpečný rozestup. Ale nedalo se nic dělat, dolů jsme se dostat chtěli, když už jsme vážili tu dlouhou cestu ze Země Moravské až do Matky měst, to dá rozum. Dole na ostrově už byl svět zase v pořádku, jako když se jde na nákup do Globusu.

Než jsme se stačili rozkoukat, vystřihl Roman Horký svoji horkou novinku, s předloženou omlouvou druhé polovičky autorského dua Ilony Czákové, která se bohužel nestila přesunout na zřejmě zastaralém koštěti nedostatečného výkonu ze sletu čarodějnic, proběhnuvšího předchozí noci kdesi na blíže neurčeném místě.
https://www.youtube.com/watch?v=UjiFIzQRhQ0

Abych dlouho nezdržoval, další příhody a žánrové obrázky z prvomájové veselice všech nás rozvolněných a uvolněných, co jsme tam v sobotu byli, jistě snadno a rychle najdete, když budete chtít. Je toho plný internet. Snad jen na závěr, stojí za zmínku, proběhly tři hymny. Po Hymně české následovala ještě Hymna slovenská, oběma však předcházela hymna zbrusu nová, snad i nastávají volební, to se ještě uvidí, jestli se chytne, ale našlápnuto má, Hymna Bloku Volného.
https://www.youtube.com/watch?v=T5R6gpmczJU&t=30s

Pěkné pondělí všem, dnes bude venku hezky :)

Průměrný počet slepic: 3.9 (23 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Z tohoto titulu ukázalo by se rozdělení prospěšným.
Ještě ale jak ucpat hranice, aby banderovci a spol, neproudili i k nám...
Prozíravá (či nezrádná) moc by místo do Gripenů a pod. měla investovat do skutečné obrany hranic. Stejně jsou to naše peníze , ze svého to nedávají.

Poláci jsou už dnes dvakrát tak chytřejší.
Proto by přišli asi už jen o polovinu území...

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

https://buysildenshop.com/ - viagra duration of action

Zatím bez slepic

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

https://buypropeciaon.com/ - propecia tablets for sale

Zatím bez slepic

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

http://buystromectolon.com/ - ivermectin stromectol scabies

Zatím bez slepic

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zatím bez slepic

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zatím bez slepic

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zatím bez slepic

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Cialis Chiasso <a href="https://ocialisshop.com/ ">cialis online reviews</a>

Zatím bez slepic

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

<a href="https://atadalafiloop.com/ ">buy generic cialis online cheap</a>

Zatím bez slepic

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

<a href="https://ocialisshop.com/ ">where to buy cialis cheap</a>

Zatím bez slepic

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

<a href="http://abuyzithromi.com ">azithromycin dosage for chlamydia</a>

Zatím bez slepic

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

<a href="https://vpropecian.com ">propecia shedding</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

že Vrbětice nebyly zinscenovány bezdůvodně.

Průměrný počet slepic: 4.8 (52 hlasů)

položí skopčák život každého národa.

Průměrný počet slepic: 4.9 (42 hlasů)

Země s obrovským průmyslovým potenciálem a bez surovin.
Mají dvě možnosti. Buď se přimknout k Francii a přes ní sosat suroviny, nebo s skamarádit s Ruskem.
První možnost znamená, že za to budou muset zaplatit v rámci EU.
Prostě Společenství uhlí a železa se vyčerpalo a EU model žádné řešení nepřinesl.

Průměrný počet slepic: 4.6 (38 hlasů)

Ta přeci také žádné suroviny nemá. Nejde jen o suroviny jako takové, ale jde hlavně o cenu a o spolehlivost dodávek. Rusové dodávají levně a spolehlivě. To dává příjemcům velkou konkureční výhodu. Kdo nebude mít levné suroviny, nebude konkurenceschopný!

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

Má jaderky (do kterých např. Rakousko nevrtá).
Má celé divize muslimů.
Něco neokolonií . A vizi green energy, v případě tak velké země s tak rozsáhlým mořským pobřežím určitě realizovatelnější než v případě ČR....zejména v kombinaci s rothschildovskými aj prachy.

Kdyby na Ukrajině nevládli šílenci a šílenkyně mohli v pohodě znárodnit trasy, po kterých se dodávají energie a ročně navyšovat poplatky. Celá střední (Mitteleurope ?) Evropa mohla být v klidu, Německo se mohlo věnovat svému začleňovacímu rozkladu , Britové to mohli v poho financovat, Holanďani jim pomáhat defraudovat daně...no prostě idylka...my mohli si klidně navolit ještě větší kretény a grázly jak dosud, to by nebylo až tak podstatné.
Jenže někdo potřeboval Ukrajinu rozvrtat. Rusko ? No, Kroupa možná přijde na to, že Rusko, zůstaňte s ním...

Každopádně za kapitalismu je i " spojenectví" dosti iluzorní záležitostí.
Přes den spojence, v noci tě okradu.
No a kde se perou dva, tak třetí vyhrává, zejména pokud ten třetí proti sobě ty dva poštval....zejména pokud by to bylo za peníze těch dvou.

Průměrný počet slepic: 5 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

uplynulo 50 let a okupant dostal v okupované zemi zelenou. Od roku 1968 uplynulo 53 let a okupant je pořád okupant, nesmí tady mít málem ani diplomata. Proč tomu tak je? Kdo je kolaborant? Snad je každému jasno.

Průměrný počet slepic: 4.8 (49 hlasů)

Je to o penězích. Němci jich mají stále hodně. Rotačky ve Frankfurtu jedou naplno. Naši vlezdoprdelkové jsou tradičně ke koupení a kvůli hrsti papírků zaprodají vlastní zemi a skloní se před novými kolonizátory. Alespoň tedy ti naši.

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

Je zajímavé, že z okupantů z roku 1968 vadí jen Rusové. Nevadí Východní Němci, nevadí Poláci, nevadí Maďaři, nevadí Bulhaři, nevadí Ukrajinci, Gruzínci, Litevci, Lotyši, Estonci. Je to selektivní věc, jinak řečeno, uplatňování dvojího metru. Prostě jsme manipulováni našim západním Velkým Bratrem, v jeho zájmu a proti svým vlastním zájmům!

Průměrný počet slepic: 5 (32 hlasů)

Bez pokynu starců v Kremlu by si tehdá neprdli ani Prusové, ani Bulhaři, ani Poláci.
Čímž netvrdím, že v Kremlu seděli jen Rusové a že dělali politiku v zájmu Rusů....

ANO, takový narativ se podařilo systému organizace tkzv. učitelů vyprodukovat - že jen Rusové....(.za Hitlera to pak byli jen nacisté - ne Němci).
Je to o to strachu, tady nepomůže vyšší mzda (ba někdy je tomu i naopak - vyšší mzda rovná se vyšší možnost hypotéky a leasingů, tedy ještě větší strach....). Však soudnictví je také poměrně slušným jobem...a výsledky ?

Průměrný počet slepic: 4.8 (11 hlasů)

In reply to by Rodinné Štěstí (neověřeno)

Trvalý odkaz

Brežněv byl Ukrajinec....

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

Nejen Brežněv byl Ukrajinec, Chruščev taky... Stalin byl Gruzín, stejně jako Berija, Jagoda byl Žid, Ježov po matce Litvín, Kaganovič taky Žid.... a tak dále.
Těch echt Rusů není a nebylo ve věrchušce až tak moc...Konec konců i o okupaci ČSSR rozhodovalo politbyro: Grečko-Ukrajinec, Podgornyj-Ukrajinec, Gromyko-Bělorus... tož asi tak s těmi Rusy. Kdoví, co kdo prosazoval, ale ryze ruské dílo to rozhodně nebylo...

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, dnes jste to rozjel. Vždycky něco visí ve vzduchu, dnes také. Spíš se ale očekávají nepokoje v Rusku a vyvolní pádu režimu. Ovšem zápalka, kterou bylo Bělorusko, byla uhašena. To se muselo dotknout strategie.
Návrat Kresů do Rzeczipospolitej by znamenal, třeba i později, i část Běloruska a také Wilno, tedy Vilnius. To je zcela mimo hru.
Jde spíš o porážku Německa a Francie jako tahounů EU. A nejspíš se rozběhly procesy změny světového hegemona a je nutné je udržet v zájmu všech stran, tedy i Ruska a Číny, pod kontrolou. V USA jsou obrovské rozpory mezi globalisty a nacionalisty okořeněné novými ultraliberálními teoriemi.
Situaci síly, které ji vyvolaly, nejspíš nezvládají. Česká bomba tiká příliš dlouho a výstup žádný není. Časem uhasne, všichni budou na naší straně a my to vše zaplatíme. Rab platí, to je axiom. Síly se přeskupí a začne se připravovat něco nového.
Zkuste do úvah zamontovat i myšlenku, že tlak na Rusko aby se spojilo s Čínou je proto, aby se nespojilo s Německem. To je stará idea o vytvoření nezničitelné a neporazitelné euroasijské kontinentální moci. Děs a hrůza pro Anglosasy. Proti tomu je Čína chápána jako přijatelná možnost.

Průměrný počet slepic: 4.7 (39 hlasů)

https://www.unian.info/society/kyiv-moscow-tensions-ukraine-flies-first…
https://www.dailysabah.com/business/defense/ukraine-may-sell-50-stake-i…
Některé rachejtle do toho dodává Izrael.

A pak tu ještě máme na pomezí Evropy a Asie nové "spojence":
https://www.navalnews.com/naval-news/2021/04/ukraine-to-make-debut-in-t…
NATO k tomu ani popel, ačkoli je Turecko členem a mělo by se tím pádem zdržet viditelné vojenské spolupráce s Ukrajinou.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Průměrný počet slepic: 3.7 (15 hlasů)