Nepřítel kam se podíváš

Autor

Myslím, že nikomu neunikla informace o článku amerického novináře Seymoura Hersche, který přišel s tvrzením, že Nordstrýmy odpálili Američané za vydatné pomoci Norska. Seymour Hersch není žádné novinářské ořezávátko, navíc je to už velmi starý pán, kterému už nikdo nemá co udělat. Brzy se už bude zpovídat před Pánembohem, takže si může dovolit říct na plnou hubu dezinformaci, za kterou by tady na nás posílali policajty a vyhrožovali prokurátorem.

Není divu že u nás zavládlo významné mlčení, média se o této věci, která pokud se potvrdí, tak má potenciál shodit americkou vládu, raději ani moc nezmiňovala. Vzniklo pár suchých článků, které vesměs upozorňovaly na to, že se americký novinář nejspíš mýlí a určitě nebude schopen svá tvrzení doložit.

Řekněme, že je to pravda. Řekněme, že Američané byli ti, kteří proti Nordstrýmům vystupovali a dělali politicky všechno pro to, aby se nic takového nestavělo. Američané několikrát řekli, že v případě konfliktu s Ruskem, Nordstrým „ukončí“. Američanům poděkoval bývalý polský ministr zahraničí Sikorski a spousta dalších prostořekých a bojovných východoevropských politiků. Američané z odpálení Nordstrýmů nejvíc profitovali a jejich zničením torpédovalo německé snahy o zastavení války, protože plyn tak jako tak už neměl kudy přijít. Když něco kváká jako kachna, chodí to jako kachna a vypadá to jako kachna, tak to nejspíš bude kachna.

Řekněme, že je to pravda a náš transatlantický spojenec se ve jménu svých zájmů dopustil teroristického útoku na jedné z nejvýznamnějších kritických infrastruktur v Evropě a zcela bezotyšně poškodil své partnery. Já vím, velmoc nemá přátele, jen zájmy, ale tohle je silné kafe, které bylo v našich kruzích hojně propírané. Jsou Američané naši přátelé a spojenci, nebo jsou stejní nepřátelé, jako Rusové? Možná dokonce větší, protože Rusové by s chutí dál posílali plyn, inkasovali dolary a obsazovali osamocenou bezmocnou Ukrajinu. V tomto ohledu by Putin byl naprosto pragmatický a vůbec by mu nevadilo, kdyby Němci hlasitě mluvili o ruské agresi, ale potichu by platili za dohodnuté dodávky. Američané byli ti, kteří zařídili, že veškeré výzvy o míru se staly zbytečnými a začalo být zbytečné mluvit o vyjednávání s Ruskem o plyn. Američané zařídili, aby se vysoké ceny energií staly trvalou a téměř nevratnou záležitostí. Američané zařídili, že jsme díky inflaci přišli o čtvrtinu úspor, které vzápětí zahučely ve víru války.

Původně jsem chtěl Američany ještě víc proprat. Být na ně naštvaný, vynadat jim, vysmát se našim politikům, kteří se paktují s největšími teroristy, kteří na ně vůbec neberou žádný ohled. Chtěl jsem Fialovi připomenout, jak vypadaly poslední dny afghánské vlády a jak se prchalo na podvozcích letadel… Ale pak mi došlo, že to nejsou jen Američané.

Vždyť my máme nepřátele, kam se podíváme.

Rusové vzdali jakoukoliv snahu se s EU dohodnout. A jestli na Ukrajinu dorazí Leopardy, tak to bude definitivní konec vztahů s Německem, protože jestli něco nažene Rusy pod Putinova křídla, tak jsou to německé tanky proti Rusku.

Turecko má klíče od arabské migrace. Erdogan se netají svým přezíravým postojem k EU a nechává si za zdrženlivost královsky platit. Němečtí a rakouští záchranáři sice pomáhají v regionech zasažených zemětřesením, ale před místními je musí chránit armáda.

Afrika se odvrací od Evropy… mise v Mali je toho nejlepším důkazem. Francouzský vliv končí, nastává vliv ruský a po bílých sáhibech zůstává jen pachuť a zdvižený prostředníček směrem k Evropě.

Arméni nás nenávidí, protože jsme jim proti Azerbajdžánu nijak nepomohli.

Izraelci úplně klidně mluví o tom, jak Boris Johnson zazdil jednání o míru mezi Ruskem a Ukrajinou. Také to nevypadá, že by si z nás něco dělali.

Poláci se tetelí blahem, že jejich spojenec odpálil trubky jinému spojenci. Norové se na tom bez problémů podíleli.

Britové odešli z EU a vrátili se ke své tisícileté politice rozesírání kontinentu.

Vždyť my už jsme obklopeni samými nepřáteli. Všude. Některé už máme i uvnitř. Na summitech se sice tleská Zelenskému a předstírá se jednota, ale nic takového už neexistuje. Orbán se klidně postaví doprostřed a když jde Zelenský kolem, tak si utře nos. Scholz se postaví za Rumuna… Fialu strčili do kouta, protože užitečný idiot patří přesně tam.

Jako kdyby henta EU byla vybudována přesně pro tohle a všichni to věděli. Projekt na jednu velkou válku… aby to vypadalo jako pro lidi, ale nakonec to bude pro kanóny, tanky a rakety. Plná spíž určená k vydrancování a pak odhození.

Američané nám vyslali jasný signál – žádné trubky už nebudete potřebovat. Nemáte žádnou budoucnost. Jste tu od toho, abyste ještě chvíli drželi předpolí, abyste zaplatili tuhle válku a pak už to bude jedno. Už jsme jim dobří jen pro krátkodobé cíle. Krátkodobě se napakují na plynu, co nám prodají a pak… jako kdyby věděli, že už stejně žádnou dlouhodobou budoucnost nemáme.

Dobrý paradox, co? Furt se tu mlelo o míru. EU dokonce dostala i nobelovku. Jsme tu prý ti hodní. Ti, kteří pracují na dobrých vztazích, kteří mají odpovědnost za svět… A na konci toho všeho je válečné štváčství a zjištění, že kolem EU už jsou jen nepřátelské entity. I ty, které ještě nedávno byly spojenecké.

Ale hlavně, že zachraňujeme klima pomocí emisních povolenek.

PS.

Připomínám, že je dostupný portál pro zaslání předplacených knih. Najdete ho přímo na Vidlákových kydech v záhlaví pod názvem „objednat knihu“ Přímá adresa je zde: https://kniha.vidlakovykydy.cz/

Jak to funguje:

Zadáte do příslušných kolonek svojí adresu a uvedete číslo účtu, ze kterého jste poslali peníze. Aplikace provede kontrolu platby a adresu si zaznamená. Já si pak adresu vytisknu, nalepím na obálku, do obálky vložím knihu a odnesu ji na poštu. Pokud jste poslali peníze ve více platbách (ale ze stejného účtu), nevadí, aplikace vidí celkovou částku, kterou jste poslali a bez problémů vás odbaví. Někteří z vás mi poslali částku, která stačí na více knih. Na to je pamatováno – můžete uvést, kolik knih chcete obdržet.

V této chvíli rozesílám knihy těm, kteří mě podpořili v prosinci 2022 a v lednu 2023. Aplikace zatím nemá zadané únorové platby, takže vás nepustí dál. Předběžně počítám, že únorové objednávky vyřídím během března, ale to bude záležet na našich balicích a odesílacích schopnostech.

Nestandardní případy (poslali jste částku ze dvou různých účtů, poslali jste platbu z druhého konce světa, poslali jste platbu složenkou na účet.. a podobné případy) budeme řešit po mailu.

V následujících dnech se budeme snažit shromáždit všechny adresy k rozesílání. Následně začneme rozesílat. O postupu budu průběžně informovat a pokud se vyskytnou zádrhely, budu je řešit a komunikovat. Rozesílat budeme podle pořadí ve kterém jste zadali vaší adresu.

Apeluji na všechny, kteří moji knihu opravdu chtějí, aby si ji nechali zaslat. Budu se snažit objet republiku, ale všichni víte, jaká je situace. Kdo chcete knihu, nechte si ji poslat. Je to nejjistější. Vy, co jste mě podpořili v prosinci a lednu, pro vás zaručeně vystačí současná zásoba knih.

Připravuji dotisk knihy, takže kdo mě chce dále podpořit, máte možnost poslat částku alespoň 350,- Kč na mé číslo účtu: 164 883 276 / 0300. Až budou nové knihy hotové, budu je rozesílat stejným způsobem.

Děkuji vám všem. Jste největší bohatství mého blogu a pomohli jste mi, když jsem vás potřeboval. První knihy přijdou ke svým majitelům kolem 20. – 21. února. Budu se snažit rozesílat alespoň sto zásilek denně.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (175 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Putin je na tom zdravotně zle.
Ani Biden se mu nemůže dovolat.

Průměrný počet slepic: 4.3 (39 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pohled Ivana Hoffmana:

Přibývá lidí, kteří přiznávají,
že se jim osvědčilo v zájmu
duševní pohody
nepřipouštět si k tělu zprávy
----------------------------------------------------------------------------
Naše zprávy už si taky nepouštím, nesnáším zvracení…. :-((

Průměrný počet slepic: 4.6 (65 hlasů)

Roger Waters (Pink Floyd) a jeho projev v OSN.

Ačkoli mluvil na pozvání Ruska, říkal, že zastupuje „zhruba 4 miliardy bratrů a sester“, tedy většinu lidstva.
Waters přijetím ruské pozvánky do Rady bezpečnosti pokračuje v sérii kroků obhajujících Moskvu. V nedávném interview pro Berliner Zeitung řekl, že naslouchá nezávislým hlasům, které tvrdí, že ruský prezident Vladimir Putin „vládne pečlivě a přijímá rozhodnutí na základě konsenzu ve vládě Ruské federace“.
Britský zpěvák označil ruskou invazi za ilegální, ale zároveň prohlásil, že je vyprovokovaná, a vyzval k okamžitému příměří.
„Invaze na Ukrajinu provedená Ruskou federací byla ilegální. Tím nejdůraznějším způsobem ji odsuzuji.
Ale ruská invaze na Ukrajinu byla vyprovokovaná a stejně tak nejdůraznějším způsobem odsuzuji provokatéry,“ pronesl Waters.

Představitelé Ukrajiny a států NATO Watersova slova odsoudili:
„Pokračujte v brnkání na kytaru, pane Watersi,“ pokračoval Kyslycja. „Hodí se to k vám lépe než poučování Rady bezpečnosti o tom, jak má dělat svou práci.“ Obdobně se vyjádřil český ministr zahraničních věcí Jan Lipavský. „Měl by se raději věnovat hře na kytaru a ne dělat Moskvě užitečného idiota.“
---------------------------------------------------------------

Tak nevím, kdo komu ve skutečnosti dělá užitečného idiota…
Roger Waters je velmi inteligentní, chytrý a nadaný chlapík, na rozdíl od Lipavského, co vypadá jak svůj vlastní asistent, který v životě nedokázal vůbec nic
(dokonce ani vymyslet jinou invektivu, opičák).

Průměrný počet slepic: 4.7 (88 hlasů)

Dalo by se možná kontrovat třeba hraním na piano genitálem:-)

Průměrný počet slepic: 3.7 (20 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kdoví, co má za genitál, kterej vlastně je ze všech těch LGBTxyzž..., které tu propagují... :-)

Průměrný počet slepic: 4.2 (19 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

To pokud se mi to podaří zažijete v emocionálním projevu našeho nepřítele který je všude kolem nás tak bacha na to!
https://odysee.com/pjakin-6.2.2023:8

Průměrný počet slepic: 3.7 (12 hlasů)

Waters tam, včelko nebyl za Punk Floyd. Jejich názor vyjádřil Gilmour následovně: "Stejně jako mnozí další jsme cítili zuřivost a frustraci, když jsme se stali svědky ohavné invaze do nezávislé a mírumilovné demokratické země a vraždění jejích obyvatel jednou z největších mocností na světě,“

Viz
https://www.irozhlas.cz/kultura/hudba/pink-floyd-ukrajina-hudba-nova-sk…

Průměrný počet slepic: 2.6 (28 hlasů)

Vím, že tam byl za sebe, název skupiny Pind Floyd jsem uvedla pro informaci pro ty, kteří by nevěděli, kam ho zařadit.

Průměrný počet slepic: 4.2 (19 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

:-) :-) :-)
To se ti povedlo, včelko.
Běž už radši spát, stejně jenom Pindáš...

Průměrný počet slepic: 2.2 (25 hlasů)

Původně návrh zněl Pink Floyd Blues), 
podle koček, které se jmenovaly Pink a Floyd dle dvou amerických bluesových muzikantů, Pinka Andersona a Floyda Councila.

Průměrný počet slepic: 3.7 (15 hlasů)

Anonyme, jestlipak se také ti zbylí členové kapely ozvývali, když ta "demokratická" Ukrajina osm let vraždila rusky mluvící občany (tehdy) Ukrajiny na Donbase? A zda protestovali, když náckové z OUN a Pravého sektoru , kteří údajně "ctí evropské hodnoty", zakazovala rusky mluvícím vyučování jejich dětí v rodném jazyce? A vůbec - co na to EU?

Průměrný počet slepic: 4.5 (40 hlasů)

Samozřejmě že neozvali. Na tom je až teď vidět, jaká propaganda tam frčí,
pochybuji, že by se jinak vůbec kdy zajímali o politiku na Ukrajině.

Průměrný počet slepic: 4.4 (15 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je spousta takovych, jsou chytry az sou z toho uplne blbi a jeste poucujou. Nejvic ze vsech.
Taky vidi spatne , nebo vubec ne a jeste hure pochybuji..
Hudebni skupina hraje a zpiva aby pobavila lidi.
Vydelava hromady penez a z toho plati velke dane vlade , plati vladu / vlady ,aby ty zasahly a konala sve povinnosti , kdyz se nekde vyskytnou spatnosti.
Teprve kdyz vlada /vlady, nejen selzou , ale pridaji se ilegalne k fasistum , siri ilegalni nenavist jako ten Lipavskej atd.v Usa zase jiny , potom tedy clen hudebni skupiny vidi, ze musi promluvit proti spatnostem ,protoze jeho vlada nekona sve povinnosti..Povinnosti pro ktere tu vladu a presidenta volil.
Potom prestane hrat na kytaru a zpivat a je uplne normalni ,aby vyzval vladu/vlady aby konali sve povinnosti.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Zřejmě máte na mysli období, kdy ruští zelení mužíčci ala sudetoněmecké freikorps zkoušeli Ukrajině ukrást Donbas a vraždili při tom ukrajinské občany a sestřelovali civilní letadla. Zkuste se na to Pink Floyd zeptat

Průměrný počet slepic: 2.1 (26 hlasů)

Civilní líták si sejmuli Ukrové sami a s vražděním začali soudruzi v Oděsse.
Nazdar bazar!

Průměrný počet slepic: 4.5 (18 hlasů)

rusacku, mezinárodní vyšetřováni i soud potvrdili vinu ruska, byli i odsouzeni 2 viníci.

https://www.denik.cz/ze_sveta/letadlo-mh17-ukrajina-sestreleni-vysetrov…

S násilnostmi začali v dubnu 2014 ruští vzbouřenci. Nejednalo se o žádné masové demonstrace, ale o akce relativně nepočetných, ale ozbrojených banditů. K odesske tragédii došlo až v květnu.

https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Prorusk%C3%A9_nepokoje_na_Ukrajin%C4%9B…

Obecně musím konstatovat, že úroveň vašich znalostí a zejména vyjadřování je tragická.

Průměrný počet slepic: 1.9 (13 hlasů)

Máš ho malýho, viď chudáčku ... Tak se chodíš léčit sem.
Ale bohužel - tady nevyrosteš ty ani tvůj pindík. :-)

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)

Vy jste ale fakt chudák. Argumenty Vám chybí, tak začnete urážet. Styďte se!

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

Vy jste ale fakt chudák. Argumenty Vám chybí, tak začnete urážet. Styďte se!

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)

Ušlechtilý apel Rogera Waterse z Pink Floyd, ale západní váleční štváči jsou příliš otupělí
10. února 2023, přeloženo ze Strategic Culture, autor: redakce Strategic Culture Foundation

Rocková legenda Pink Floyd Roger Waters tento týden v Radě bezpečnosti OSN působivě a vášnivě vyzval k míru. Anglický zpěvák a skladatel byl pozván Ruskem, aby vystoupil na speciálně svolaném fóru o vyhlídkách na nalezení mírového řešení na Ukrajině.
Waters mluvil výmluvně a od srdce více než 14 minut prostřednictvím videopřenosu na shromáždění v sídle OSN v New Yorku. Za jeho ostrou výzvu k okamžitému příměří na Ukrajině i za jeho obecné protiválečné poselství jménem "většiny světa bez hlasu" mu patří velký respekt.
Devětasedmdesátiletý umělec je celoživotním zastáncem míru a lidských práv a mnoho lidí na celém světě obdivuje nejen jeho hudební tvorbu, ale také jeho čestnost a neúnavnou obhajobu lidských práv. Jak poznamenal během svého projevu, jeho vlastní otec byl zabit v boji během druhé světové války, když on byl v roce 1944 ještě nemluvně, a tak se ho "válka dotkla".

K jeho věčné cti je třeba říci, že Waters neodešel do luxusního, bezmyšlenkovitého zapomenutí - do megastar důchodu. Zůstal stejně politicky aktivní a otevřený jako v mládí, kritický ke korporátní kapitalistické moci a imperialistickému válečnému štvaní. S nelítostnou integritou a dojemným soucitem se zasazoval mimo jiné za věc palestinského lidu a svobodu vydavatele Juliana Assange zavřeného v britském vězení. Jeho hudba a umělecká tvorba jsou komplexním vyjádřením jeho hudebního a politického patosu.
Tento týden byl sice pozván Ruskem, aby promluvil v Radě bezpečnosti OSN, ale Waters ukázal, že není žádným " omlouvačem" Moskvy. Během svého projevu prohlásil, že Rusko v únoru 2022 "nezákonně napadlo" Ukrajinu, a otevřeně to odsoudil. Nicméně odsoudil také provokace Spojených států a NATO při budování ukrajinské výzbroje v letech před vypuknutím konfliktu loni v únoru. Odsoudil válečné zisky západních mocností z jejich neúnavného a bezohledného dodávání zbraní Ukrajině, které podle něj hrozí jadernou apokalypsou, pokud se zvrhne ve větší totální konfrontaci.

Reakce na toto ušlechtilé vystoupení Rogera Waterse byly výmluvné. Zatímco hovořil v Radě bezpečnosti OSN, vyslanci Ukrajiny si pohrávali s telefony a projevovali opovrženíhodnou neúctu. Po jeho projevu se ukrajinští a američtí zástupci Watersovi vysmívali, že prodává "ruskou propagandu". Západní média o jeho slovech příliš neinformovala. Některé reportáže se snažily podkopat jeho upřímné výzvy k míru a jeho ostrou kritiku válkychtivého kapitalistického systému tím, že se zaměřily na to, co podle nich bylo jeho ospravedlněním ruské vojenské akce na Ukrajině poté, co řekl, že válka "nebyla nevyprovokovaná".
Těžko se tomu divit. Západní mainstreamová zpravodajská média se stala natolik pokleslými propagandistickými kanály, že každý, kdo se odváží diskutovat o historických souvislostech konfliktu, je okamžitě očerněn jako "poskok Kremlu". Jejich mediální funkcí je zabránit jakémukoli inteligentnímu a pravdivému pochopení toho, jak se tento konflikt projevil a co je skutečně v sázce. Totéž platí i pro další konflikty a zejména pro ten další připravovaný, který Washington podněcuje s Čínou.

Waters si zaslouží nesmírnou pochvalu za své odvážné a neúnavné výzvy k míru a k širšímu pochopení povahy a příčin konfliktu na Ukrajině. Avšak odmítavá reakce na jeho prosby jasně ilustruje, že západní váleční štváči a jejich režim v Kyjevě nemají v úmyslu ani vůli nalézt spravedlivý mír. Jsou, abychom citovali onu klasickou píseň skupiny Pink Floyd, "pohodlně otupělí" vůči jakémukoli pocitu spravedlnosti a míru. Proto jsou jeho požadavky na okamžité příměří žalostně naivní. Ačkoli mnoho lidí na celém světě bude obdivovat volání po míru, je zavádějící si plně neuvědomit, jak konflikt na Ukrajině vznikl a proč jej západní mocnosti prodlužují. Takové apely proti válečným fundamentalistům nezvítězí. Jakékoli příměří bez vyřešení hlavních příčin války by totiž konflikt pouze dále prodloužilo, neboť by umožnilo přezbrojení kyjevského režimu sponzorovaného NATO proti Rusku. Kromě toho jsou Washington a jeho západní lokajové "neschopní dohody" a nemají žádnou morální integritu.

Nejúčinnějším okamžitým způsobem, jak konflikt ukončit, je, aby ho západní mocnosti přestaly přiživovat šíleným zbrojením. Washington a jeho evropští spojenci se pouštějí do nekonečných kol dodávek dalších útočných zbraní. Již se zavázaly k nasazení bojových tanků a tento týden se začalo hovořit o dalších dodávkách moderních stíhaček NATO i raket dlouhého doletu, které mohou zasáhnout hluboko uvnitř ruského území. Hojná shovívavost, kterou tento týden projevily Velká Británie, Francie, Německo a zbytek Evropské unie vůči neustálým požadavkům Kyjeva na další zbraně, ukazuje, že neexistuje zájem o skutečný diplomatický dialog za účelem mírového urovnání. Evropská politická elita stejně jako její páni ve Washingtonu nebezpečně překroutila konflikt na Ukrajině do podoby absolutní nutnosti porazit údajnou ruskou agresi a "bránit demokracii".

Ukrajinský prezident Vladimir Zelenskyj - jehož režim v Kyjevě je až po uši prolezlý korupcí ze zbrojního bazaru v této zemi a také zamořený polovojenskými jednotkami, které se hlásí k nacismu - byl tento týden v Evropě oslavován absurdním tvrzením, že Ukrajina brání evropské hodnoty před ruským barbarstvím. Ozvěna ideologie Třetí říše a rusofobní propagandy je zde skutečně ohromující. Tato válka je existenční. Na jedné straně je porážka Ruska vykreslována (falešně) jako konečná výzva údajné západní civilizaci. Západ z ní udělal soutěž s nulovým součtem založenou na falešných předpokladech. Na druhé straně je skutečným existenciálním problémem to, že ve válce jde o zachování americké hegemonie a podporu skomírajícího západního imperiálního globálního řádu. "Unipolární světová nadvláda", jak to vyjádřil Roger Waters.

Přelomová zpráva novinářského veterána Seymoura Hershe z tohoto týdne, která odhalila dobře podložená obvinění, že americká armáda loni v září vyhodila do povětří plynovod Nord Stream vedoucí z Ruska do Německa, ukazuje, že tato válka na Ukrajině je pouze součástí většího geopolitického konfliktu. Relativní mlčení západních médií o tom, co je zdánlivě ohromujícím aktem mezinárodního terorismu ze strany Američanů a jejich evropských přisluhovačů, je stejně usvědčující jako poučné. Hersh věrohodně tvrdí, že plán na sabotáž plynovodů - podepsaný Bidenovou administrativou - předcházel ruské intervenci na Ukrajině. Když se k tomu přidá potupné přiznání evropských představitelů, že neměli v úmyslu dodržovat mírové dohody z Minsku z let 2014-15, protože tichým cílem bylo vždy vyzbrojit Ukrajinu pro případný střet s Ruskem, pak začínáme chápat, že vnitřní agenda války je výsměchem západnímu narativu o "obraně Ukrajiny před ruskou agresí".
Výzvy, jako je ta Rogera Waterse - byť zásadové a dobře míněné - jsou v konečném důsledku naivní a bohužel i marné. Takové apely předpokládají, že západní elity a jejich válečnický systém jsou schopny mírového a morálního uvažování. To však nejsou.
Pokud jde o širší historický obraz, v současné době je stále více vidět, že druhá světová válka nepřinesla konec nacismu, fašismu a imperialismu, zejména ne tak, jak by to líčily západní učebnice dějepisu. Konec této hrůzné války byl pouze úlevou od této nemoci. Na Ukrajině ani nikde jinde nebude mír, dokud tato nemoc nebude vymýcena - jednou provždy.

Průměrný počet slepic: 4.5 (48 hlasů)

Všechny ušlechtilé apely, jdou do háje s touto pomatenou generací. Byla jim dána od rodičů svoboda, vzdělání, relativní blahobyt ,70 let MÍRU, ale jim je to pořád málo. Svýma debilníéma názorama zničili všechno, co svět dělalo krásný, zbyly jim mobily a plkání na socialních sítích a jsou tak přemoudřelí, že jen zapojení do přímého boje a zasžití bídy, bolesti a strachu, je donutí trochu zapojit mozek! Jsem skeptická, ale přímou válečnou zkušenost, asi fakt musí prožít. Pak přestanou vymýšlet tay přechytralé gendery,pitomosti jak koho ovládnout a přitom jsou kontrolováni na každém kroku a rozhodují jen o tom, kde zapaří a kolik rtůzných blbostí,ještě unesou. Trocha strádání, jim vrátí dědomí, žer mír, slušnost ,láska k rodině a trocha jistot, je tzo nejdůležitější v životě. Půjdou brzo vybojovat toto všechno sami, na vlastní kůži, ne virtualně, pokud je ještě čas. Ale jsem skeptická. S touto geberací,se ani NIC takového, vybojovat nedá, virtualní svět, je zparchantěl natolik, že si neváží ani sebe sama, natož svého okolí.

Průměrný počet slepic: 4.6 (42 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

Generace sněhových vloček, to je pomsta přírody za nezodpovědný přístup k životu lidí na Západě. Tak za deset let by měla přebírat vedení společnosti, tím Západ definitivně skončí v propadlišti dějin. Ta generace dostala do vínku vlastnosti, které si vzájemně odporují: sobeckost, sebestřednost a narcismus a proti tomu přecitlivělost a labilitu. To není vhodné vybavení pro samostatný a úspěšný život v dravém prostředí.

Průměrný počet slepic: 4.3 (24 hlasů)

S vámi oběma velký souhlas!
Potíže s "mladými generacemi" vnímám jako jeden z největších průšvihů této doby. Protože pokud tyto masy ovládnu, což se bohužel stalo, viz vaše příspěvky výše, není "materiál", se kterým by se dalo pracovat, něco někam dobře posunovat, něco měnit k lepšímu.
Jejich sebevědomí a sebestřednost nejsou ani trochu úměrné tomu, čemu rozumí a popravdě ani lidskosti a tzv. vcítění se. Málo dobra, hodně fanatismu.
Četla jsem rozhovor s prof. Peterem Staňkem, jeden z úhlů pohledu, hezké shrnutí:
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Covid-Ukrajina-dluhy-Prof…

A na závěr uvádí, cituji:Společnost podle Staňka ztratila to nejzákladnější, čím by tomu všemu mohla čelit. Ztratila úctu k člověku, ke společnosti a k přírodě.
Řešení je přitom podle něj prosté – sjednotit se za skutečně smysluplným cílem, vrátit zpátky onu důvěru, a začít znovu říkat pravdu. Protože ta sice někdy bolí, ale umožňuje správná řešení. Konec citace.
Ale, kde na to tzv. vzít lidi?
To je asi ten nejzásadnější problém, že není s kým jakékoliv změny k lepšímu se pokoušet uvést do praxe a měnit směřování lidstva v "lidství".
Po přeprogramování většiny "mládeže", dodání různých falešných model (opět vaše sepsání výše) mi nepřipadá příliš nadějné, že by se s něčím dalo teď nějak smysluplněji pracovat.
Jsme tu jen my, a to je bohužel asi málo. I když jak to tak vidím, snažit se asi budeme dál:-)

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ten problém cítíme všichni stejně. Bude to velký průšvih pro společnost, ale na druhé straně i pro ně samotné. Až se budou chtít osamostatnit a začnou narážet na skutečné problémy nebudou mít sílu je překonávat. A to vede k frustraci, k alkoholu, k drogám, na psychiatrii a k sebevraždám. Takový osud těm dnešním dětem skutečně nepřeju!

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

Ano, cítíme to dosti podobně a těm mladým to určitě nepřejeme. Je to přece ta budoucnost. Ale ty roky výuky ke stádnosti, k nepochybování, přijímání a uspokojování konzumu, bohužel přinesly ovoce.
A nejsou to jen ti úplně mladí, už to tu trvá bohužel delší dobu. De facto to začalo pár let po změně, jenže to nebylo zpočátku tak markantní. A ten tlak nebyl tak velký. A tím vůbec neříkám, že my jsme nechybovali a nechybujeme! Nejsme v lecčems lepší. A spousta průšvihů jde za námi...
Jen nejsme schopni díky jiným podmínkám, které nás utvářely přijímat jeden z "modních" nesmyslů za druhým, poddávat se nesmyslům a máme ještě nějaké to "kritické myšlení".
A až se setkají s realitou, která se na nás řítí, budou asi dost překvapeni.
A někoho setkání s tvrdší realitou zocelí, někoho zlomí. Nejsou na ty opravdové problémy připraveni a ani asi moc vybaveni, spíš na ty pseudoproblémy, které jsou jim dávány ve stylu formy "hry" a "chléb". Možná pochopí až bude pozdě...
Ale znovu říkám, čest výjimkám, nejsou takoví všichni. Doufám:-)

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

>Přelomová zpráva novinářského veterána Seymoura Hershe z tohoto týdne, která odhalila dobře podložená obvinění, že americká armáda loni v září vyhodila do povětří plynovod Nord Stream
Vidím správně, že autor obvinění ve zprávě označuje za dobře podložená? Mohl bych ty podklady vidět?

Článek je sice ze Strategic Culture Foundation, tedy jedné z větví ruské propagandy (viz. https://www.state.gov/wp-content/uploads/2020/08/Pillars-of-Russia%E2%8…) ale je zarážející, jak málo lidem z alternativní scény vadí ničím nepodložená obvinění.

Průměrný počet slepic: 2.5 (28 hlasů)

Podejte si žádost, Járine, u Nejvyššího čučkaře. Mistra odhalení netušených souvislostí z Vrbětic a zmizení novičoku z VVÚ.
Má nejvyšší vyznamenání z USA ze všech občanů ČR!
Stačí mu zvednout telefon a Pompeo s Burnsem vy vysypou i co sami neví!
Nesmí se ptát Černopussy, ta ví jenom kulový a to je dost nebezpečný.
Možná by i plukovník Šavel něco věděl, ten má taky moc cenné vyznamenání USA za službu pánům.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Vynikající a všeříkající článek. Extra třída!
Přesně tak, jak se v něm píše, na mě Waters vždycky působil - jako výjimečný, talentovaný a ušlechtilý člověk.
The Wall jsme si doma pouštěli několikrát (z Budapešti, Berlína).
Je to něco mezi hudbou a genialitou, tak to na mě působilo.
Pro mě se tak zařadil mezi ty největší velikány nejen po stránce hudební, ale hlavně i lidské.
Tehdy už jsme se dozvěděli, co v něm dřímá (jeho otec...), a ještě se o něm "smělo" u nás mluvit jen v superlativech, však taky The Wall se i politicky hodila....
Takový člověk zůstává stále stejně smýšlející, konzistentní a spolehlivý....
To jen hloupé vlády, které by rády měnily dějiny (jejich politika bez mozku a chrochtající hlupáci), jen ty jsou zaprodané.

Průměrný počet slepic: 4.2 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

S ohledem na turbulentní vývoj událostí v posledních letech považuji za nezbytné prosadit do Listiny základních práv a svobod zakotvení těchto 4 základních práv pro všechny občany České republiky:

1) právo platit českou korunou
Naprosto odmítám přijetí eura či jakékoliv jiné měny coby náhrady koruny jakožto oficiálního platidla v naší zemi. Udržení vlastní měny je klíčové nejen z ekonomického, nýbrž zejména z politického hlediska. Je to jeden z klíčových prvků naší svrchovanosti. Země, která nemá vlastní měnu, není plně suverénním státem.

2) právo platit v hotovosti
Již několik let jsme svědky soustavného talku na omezování plateb v hotovosti. Některé banky dokonce nově zavádějí do svých všeobecných obchodních podmínek možnost nevydat vám vaše uložené peníze v hotovosti, pokud jim nesdělíte účel použití finančních prostředků, které hodláte vybrat, či pokud banka nebude s tímto sděleným účelem souhlasit. Takový postup je zcela nepřípustný! Zejména odmítáme nahrazení hotovosti digitální měnou (CBDC) v jakékoliv podobě, neboť v takový okamžik má vydavatel měny plnou kontrolu na výdaji jednotlivce. Takový systém považuji za nepřípustný a troufám si jej nazvat digitálním otroctvím.

3) právo žít offline
Pokud se rozhodnete se státem komunikovat digitálně (internet, datové schránky atd.), máte na to jistě plné právo. Stejně tak však musí být zaručeno každému jednotlivce právo zůstat offline, pokud se z jakéhokoliv důvodu rozhodne formu digitální komunikace nevyužít. Stát nesmí přímo (zavádění povinnosti zřídit si datovou schránku zákonem) ani nepřímo (podmínka použití digitální formy komunikace například pro žádost o dotace) nutit žádného svého občana ke vstupu do online prostředí. Naopak je povinen zajistit standardní formu komunikace (poštou), pokud se pro to občan rozhodne.

4) právo odmítnout výkon branné povinnosti mimo území České republiky
Žádný civilista nesmí být za žádných okolností nucen realizovat výkon své branné povinnosti na území jiného státu. Musí mu být dáno právo kdykoliv, a to i bez udání důvodu, odmítnout povolání k výkonu branné služby mimo naše státní území. Výkon branné povinnosti musí být omezen výhradně na obranu naší země v případě jejího napadení.

Všechna tato výše uvedená práva považuji za natolik esenciální, že je nezbytné, aby požívala ochrany nikoliv pouze zákonné, nýbrž ochrany ústavně-právní. Z tohoto důvodu je jejich implementace do Listiny základních práv a svobod nejvhodnější formou jejich nezpochybnitelné garance pro každého občana České republiky.
Souhlasíte? Jste PRO?

Průměrný počet slepic: 4.5 (55 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Těm jeho bodům se nedá nic vytknout! Zní to krásně...
Jenže je to všechno o tom, že to "oni" chtějí přesně obráceně!
Ale doufat, že se s tím dá ještě něco dělat můžeme a musíme:-)!

Průměrný počet slepic: 4.5 (21 hlas)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vláda je hodlá přejmenovat prý na KROVAKY a bude jim je jim přísně zakázáno žadat ty autory KOL HRUZY dat do Ústavy a to prvního článku jedno slovo SOCIALNI STAT,tedy RASANTNI změnu režimu , jako to mají u sousedů,kteří válku prohráli a teď se nám smějí,že jsme knedlici!Hrozí ,že by mohly být totiž navrženy ke schváleni návrhy zákony formace SV ,které by zamezovaly rabování našich platů a penzí o dvě třetiny!
Jen se zeptejte našich intelektuálů jak to je možné!ONI TO TOTIŽ brzy 34 let TAJI a Jarin zdejší hledalo důkazů , je chce dát za to k soudu za způsobené MAMUTI ŚKODY!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

o opuštění korespondenční volby.
Je to jednak protiústavní ( tajná volba ), nedemokratické ( člověk má mít právo rozhodovat o dění tam, kde žije ) a jednak účelová prasárna ( pétikolka tam čeká více hlasů ).

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

Připojuji se:-). Nikdy jsme ji nepotřebovali a nepotřebujeme! Hezky na rovinu. Tedy v mezích možnosti...

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vaše starosti bych chtěl mít.

Průměrný počet slepic: 1 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Já být psítel tschesische kripl fojak, já radit rosdělit si s Polskem a Maďarskem a Ukrajinou Ruská říše zla. Tschechein dostanou území za řeka Volga, odkud pšijít praotec do německého žifotního prostoru. Ukrajina si sebrat zpět Krym a další území ukradená putinovskými asijskými hordami z Východu. Nu a Polsko si fzít Kaliningrad a Německo si vsít Sibiř, kde udělat kolonie pro své obyfatele, protože jsme přelidněni. Máme moc lidí na metr čtferečni a tak potřebovala větší žifotvní prostor.

Průměrný počet slepic: 3.7 (17 hlasů)

Ich stehe ver nicht.

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Seymour Hersch je borec! Ten nemá proč si cokoliv vymýšlet.
Ten má svobodu všeho a může si ji dovolit.
(Na rozdíl od nás)

Průměrný počet slepic: 3.9 (19 hlasů)

Načetla jsem si Vidláka a měla to chvíli před očima..., (aby jsi se nezbláznil...)
samozřejmě že tam není "ch",
už jsem dnes (vlastně včera) o něm psala, Vilíku, můžeš si zkontrolovat, čekateli! :-)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napsal uživatel včelka Mája (neověřeno) dne Ne, 12. 02. 2023, 12:14In reply to Dodatek k Inzovi by Inza (neověřeno)Trvalý odkaz
ad Inza
Americký novinář a držitel Pulitzerovy ceny Hersh navštívil Prahu
Praha - Jeden z nejslavnějších žurnalistů a držitel Pulitzerovy ceny přijel do Prahy. Jedná se o amerického novináře Seymoura Hershe. Jako jeden z hostů Festivalu spisovatelů Praha včera představil svou novou knihu Reporter: A Memoir. Ta zatím bohužel postrádá český překlad. Během diskuze v pražském knihkupectví The Globe se rozpovídal především o vojenských konfliktech, do kterých se USA zapojily. Vyzdvihl zejména podle něj nejděsivější kubánskou krizi.

https://pres.upmedia.cz/zpravy/americky-novinar-a-drzitel-pulitzerovy-c

Průměrný počet slepic: 4 (13 hlasů)

Dobrá práce.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Vildo, tvé směšné provokace ubožáka, co sleduje v diskuzi gramatiku, si žádají buď kopnutí do tvé prdele nebo ignoraci. Obé, je správně, ale NIKOMU nebudeš stát za to, aby se s tebou ušpinil

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

To by stálo za to připomenout člověku s přezdívkou "Targus".

Průměrný počet slepic: 2.7 (12 hlasů)

ale přináší náměty do diskuse, což je Vidlákem definovaný účel blogu. Ne vždy s ním souhlasím, ale to je normální. Dá se s ním diskutovat, komunikuje, argumentuje. Netapetuje, nerozbíjí diskusi.

Průměrný počet slepic: 3.9 (12 hlasů)

je dobrý borec. Komu čest, tomu čest.

Průměrný počet slepic: 3.9 (12 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak tak...
A dost chybi na Litterate, vecne prispival do diskuze, i kdyz nekdy ostreji, ale casto nebylo divu.
Targusi, nechcete zakopat valecnou sekeru a vratit se?

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ajo - já bych pro něj měla jednu větu -
Nelíbit se hlupákovi je člověku pochvalou.

Průměrný počet slepic: 3.9 (9 hlasů)