Thúkydidova past a chyby Čechů na Ukrajině

Autor

 

Řeckého historika a politika Thúkydidése (460–455 př. n. l. – asi 399 př. n. l.) proslavilo dílo „Dějiny peloponéské války“. Dnes považováno za základní učebnici školy politického realismu, jejíž zastánci vysvětlují vztahy mezi státy nikoli na základě moci a síly („silnější vyhrává“).Předpokládám, že na principu „práva silnějšího“ skončí i nynější spor mezi USA a Čínou o vůdčí pozici ve světě. Laskavému čtenáři, v této souvislosti, doporučuji seznámit se s knihou amerického autora Graham Allisona, „Osudová past: Spojené státy versus Čína a Thúkýdidovo poučení z dějin“ (Prostor, 2018). Autor má za to, že hlavní příčina, která vedla k velké antické válce mezi Athénami a Spartou (Athénami, jako sílícím státem a tehdejším hegemonem Spartou) o „nejlepší místo na slunci“, se v posledních pěti staletích šestnáctkrát opakovala. Autor ukazuje, že dvanáctkrát skončilo soupeření velmocí „o místo na slunci“ válkou a jen čtyřikrát se podařilo diplomacii zachovat mír. Jinými slovy, strach ze ztráty pozice hegemona činí válku ve většině případů nevyhnutelnou. Obávám se, že válkou na Ukrajině už v Thúkydidově pasti chyceni jsme, jinými slovy mocenská válka o světového hegemona, mezi USA a Čínou, už začala.

Jeden markantní rozdíl oproti minulosti tu je: zatímco v předchozích válkách proti sobě bojovaly armády spořících se velmocí, dnes jak USA, tak i Čína k boji využívají znepřátelené slovanské národy. Američané jako beranidlo vůči Rusům a Číňanům používají vojsko Ukrajiny a Číňané na oplátku ruské vojsko, jako beranidlo vůči Ukrajině a USA. Válka o hegemona má celosvětový dopad a řada lidí si už přeje, aby po ročním trvání už skončila. Odhaduji, že se tak do konce roku stane. Stávající válečná praxe ukázala, že ani jedna velmoc nemá vybudované dostatečně velké válečné kapacity, zejména na výrobu střeliva, aby „na hlavu“ porazila svého protivníka. Jen pro ilustraci: v lednu 2023 vydalo americké Centrum pro strategická a mezinárodní studia (CSIS) zprávu „Empty Bins In A Wartime Environment“. Ukazuje, že americká vojensko-průmyslová základna není připravena na vleklý konflikt vysoké intenzity s Ruskem, natož s Čínou. Podle analytiků CSIS vynaloží Spojené státy za pouhé tři týdny bojů více než 5000 raket dlouhého doletu. Zásoby protilodních a protiletadlových střel by měly dojít za týden a vojensko-průmyslový komplex USA bude schopen vyrobit stejné množství zbraní až za rok a půl až dva roky. Z toho logicky plyne závěr, že obě velmoci potřebují „oddechový čas“ k doplnění výrobních kapacit.  Myslím, že pro ně nebude těžké dohodnout se na ukončení bojů, a to bez ohledu přání svých spojenců. Konec konců, první vlaštovka - čínský mírový plán - už na stole leží!

Školácká chyba Čechů na Ukrajině

Češi od samého začátku chápali ukrajinskou válku jen jako válku mezi Ukrajinou a Ruskem. Díky tomu počítali s tím, že technologicky silnější Západ si Rusko snadno a jednoduše „namaže na chleba“. Následně, sportovně řečeno, vsadili vše „na vítěze“. Proč se domnívám, že jde o sázku na „chromého koně“? Ukrajinskou válku můžeme označit i jako počáteční stádium války mezi USA a Čínou o roli světového hegemona. Z tohoto úhlu pohledu by správná sázka měla vypadat úplně jinak! Z učiva Zeměpisu na základní škole vím, že mezi Ruskem a Čínou leží 4 200 km dlouhá hranice, díky níž Čína nemůže dopustit porážku Ruska. Hrozilo by jí, že podél jejích hranic mohou Američané (NATO) postavit své vojenské základy a držet tak Čínu „pod krkem“, jak na souši, tak i na moři. Při svých sázkách by Češi neměli ztratit ze zřetele ani fakt, že Čína má v boji s USA v záloze severokorejskou armádu v počtu jednoho milionu dobře vycvičených a vyzbrojených mužů! Na své straně má i Afriku a Latinskou Ameriku. Afričané Západu nikdy nezapomenou 12 mil. otroků a vyplundrované přírodní zdroje. Latinská Amerika zase vyvraždění Aztéků (ZDE) a Inků (ZDE) Proti nám stojí obrovská síla!

Kacířská otázka: co budou Češi dělat, když jim sázka na chromého koně nevyjde? Kdo prohru zaplatí? 

Školácká chyba vlády vůči svému obyvatelstvu

Ať už se někomu maďarský premiér Viktor Orbán líbí či nelíbí, nemůžeme mu upřít pravdu, když říká: „Nemůžeme o Ukrajincích přemýšlet stejně jako o Maďarech. To je podstata věci. Cítíme s Ukrajinci, pomáháme jim, dáváme jim všechno, co můžeme, ale jednu věc udělat nemůžeme - jejich zájmy postavit nad naše. Zájmy Ukrajiny nikdy nemohou převážit nad zájmy Maďarska a jeho lidí. Nezničíme sami sebe v ničím zájmu. …. a v proslovu před poslanci Parlamentu pokračoval: „Rád bych vás proto poprosil, abychom, když se díváme na ukrajinsko-ruskou válku, pak přes maďarské brýle a z pohledu maďarských národních zájmů“. Velká škoda, že tak nemluví a nejedná i naše vláda. Není náhodou, že její premiér je vlastním obyvatelstvem označován jako „první vicepremiér ukrajinské vlády“. Vít Rakušan se pak těžko může divit tomu, že se: „v České republice etablovala jako relevantní politická síla skupina nespokojených občanů, kteří nedůvěřují vládě, demokratickému systému a nesouhlasí se zahraničním směřováním státu“. Poznámka na okraj: spíš by mě překvapil opak!

Souhrnně řečeno: jsou to chyby, na něž český stát, česká společnost tvrdě doplatí. Bůh nás ochraňuj!


 


 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (327 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Ukrajinský pas je

pohádkový

v ČR se mění na

UBROUSKU PROSTŘI SE A

OSLÍKU OTŘES SE

--------------------------

Co se stane s korunovačními klenoty,
až Česká republika přijme euro?
Svatováclavská koruna
se přejmenuje na Svatováclavské euro.

Průměrný počet slepic: 4.8 (72 hlasů)

Je slabé kafe!Proto SV tj Společnost Voličů a tzv alternativa prý pro ně neexistuje!Zbídačování občane totiž objevují teprve dnes mechanizmus jejich ohlupovsni prostrednictvim toho zmetka GŘ televize,který si vesve funkci za jejich koncesionářské poplatky udělal tzv prý veřejnoprávní televize jim zmonopolizovanou info televizi asi jeho soukromou a ohlupuje v bezkonkurenčním prostředí celou republiku a voliči pak zvoli tlupu ASOCIALNICH SATANISTU (ASS), státu načisto ASOCIALNIHO ,kde neznabozi z KDU ČSL poslanci přežívajíci každý režim,neboť po zvolení nejsou zástupci voličú,ale svých zubu zatnutých do žlabu peněz dobře zaplacených funkci!
Voliči,progresivního typu a ne zachování komunisti,kteří se tu mezi nami neobjeví ,nebot jim to jejich funkcionáři, prý jejich vadnými stanovami zakazují, tedy sami začínají žadat v návrhu svého naprosto originálního programu zkrátka PNZ zrušení funkce GŘ televize a ať se rozdělí o svúj de fakto lup, fifty fifty s tím.ze prostředky mohou být investovány do NASI mnohem levnější a hlavně pravděpodobně veřejnoprávnéjsi internetové televize,která už dnes začíná být v plenkách viz dejme tomu volání na příklad , ABY BYLO JASNO!
Není tedy hříchem to dát do Programu Národní Záchrany zkrátka PNZ ,kde je tento požadavek ukotven ve svatém postulatu č.4 a je třeba ,aby si ho dali do svých programu VSECHNY politické formace!V opačném případě riskují že je už nikdy,ale opravdu nikdy volit jako voliči a členové prý neexistujici SV nemusime volit a jsme jako voliči ničeni si složitdo novin a nasi tv se to do internetových novin, které Joura rerorizuje cenzurou inzerát ,že si voliči hledají jiné zastupitele ,než ty kteří nyní na nové objevené prioritě č,7 řízení ohlupenych mas(6 priorita je VALKA)za peníze rozbijeji republiku na sračku a vydíraji bezmocně domorodce nebohé BIDNIKY s cílem vytvorit z republiky prý jejich plaž nahatých největší ve Střední Evropě!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.2 (21 hlas)

Nejprve jsou okradení z prostredku rodiny s dětmi,protože ideologie gangsterskeho NEOmarxismu zkroucená do potřeb nové diktatury plánu zdemolovat rodiny(nedají jim peníze,neboť za ně prý musí pro cizáky kupovat miny a pumy s munici a tankami) a pak si dovolí ta satanisticti,funkcionáři strany KDU ČSL tvrdit jako správné ZRUDY,že duchodcum zkrátí zákonem zaručeně peníze a oni mají být solidární,když rodiny s dětmi mají ještě horší podmínky životu než duchodci!
Tady vidíte, že výsledek ohlupovsni monopolní prý soukromé verejmonopravni televize GŘvymyje mozky voličúm,že na příklad voliči jsou jedna vlna blbcu,kteří z cumeni do bedny jsou v zajetí prý demokracie čumilů a příště jim bude zduvodnéno,že místo peněz dostanou pláštik kartu,kde budou stačit punkty jako poukázky na nákup živých či mletých ponrav kobylek a hlíst!
Tak přeji všem mým zuboženym voličúm šťastnou cestu do pekla te tlupy ASS vlády ničemmniku a nesmíte se brání nějakými plány na národní záchranu PNZ MUSITE ohlupeni dát hlas satanistum,KDU,prý volených kostelními babičkami,které pak nebudou mít nejen s svíčky,ale ani na vlastní pohřeb,neboť jim to sataniste ukradnou inflaci!
Nezapomeňte požadovat včas po svých tzv zástupcích,aby si dali do programu svaté postuláty PNZ jinak budete mít peklo hned a už brzy i tady na zemi v POLICEJNIM STATE vlády ASS!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.5 (15 hlasů)

ANO,a to velice rychle bránit se nové diktatuře režimu gangsterrrru ideologie vlady ASS pod krycím a matoucím nazvem NEOmarxismus tedy piráti,tahajici za sebou fialovou okurku vlády ASS tj opakují k zapamatování ASOCIALNI SATANISTICKY vládní režim funkcionaru zatnutých zubama do žlabu,kde sjednoceni v rabovani našich peněz v už tak vycinkane republice budou zuřivě odmítat změnu režimu a demisi nepodaji,neboť GŘ TV ohlupeni voliči jim VZDY dodají spolehlivě vítězství ve volbách ASOCIALNICH všehodchopnych ničemu,kterým nemúze čelit sllaboučka pry demokracie čumilu,která žadnou demokracii brzy nebude,ale bude to zas diktatura pod krycím názvem ideologie zločinného piratistickeho NEOmarxismu!Rozuměli jste tomu,kdo tomu nerozumí musí se ptát a vrtat tak pořádně do pupku vypasenych
nenažraych kapitalistických banksterskych tlup,které už se dne 29.3.2019 domluvili jak zničit kapitalismus a nahradit ho ŠWABISMEM tj pravou katastrofou a bude po penězích,bo dluhy jak parník se budou snažit tím zlikvidovat a ukrást nám vše heslem

NEBUDETE NIC VLASTNIT a MY BUDEME ŠTASTNiiii O⁠O!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.3 (13 hlasů)

Jak bylo psáno při poslední výstavě Korunovačních klenotů - nejsou to ty Českého království, ale klenoty Říšského císařství římského. Ty korunovační Království českého jsou prý ve Vídni, kde si nárokují,že jsou vlastně Habsburské....
Takový tradiční bordel v původu majetků, dějin, tradic, církví, království, knížectví, národů a národních zájmů a nároků.
A takový bordel na Kyjevské Rusi dnes podporuje, krmí a nutí občanům ČR jejich vláda Pětipyjů!

Průměrný počet slepic: 4.7 (21 hlas)

Kdyby panstvo neříkalo, že své přidání na penězích nemůže odvolat- protože zákon-  a zákon změnili tak šikovně, jako to udělali důchodcům, tak by národ tak nenaštvali. Sám jsem důchodce a to okradení mne pochopitelně štve. Ale kdyby panstvo přiznalo, že zemi přivedli do sr.ček a už nevědí kudy kam, a kdyby se vzdali nejen svého přidání, ale i něco si i ubrali, pak bych i své okradení bral jinak a smířlivěji.

A to už nemluvím o tom, že by mohli přestat rozhazovat naše peníze lopatou.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Rajchl:

Od této chvíle přesně za týden se na Václavském náměstí společně postavíme proti bídě!
Po včerejší noci, kdy nám vláda jasně ukázala, že už si s parlamentem vůbec nehodlá lámat hlavu a definitivně vykročila k totalitě, je nejvyšší čas jí v tom zabránit.

Je třeba poděkovat opozičním poslancům za to, že dělali vše, co bylo v jejich silách. Nicméně je zřejmé, že ani oni už nejsou schopni zastavit pětidemoliční sebranku, která nám jasně demonstrovala, že se ve své smrtelné křeči neštítí už vůbec ničeho. Zákony nezákony, ústava neústava, my máme 108 a vy budete zticha a pokorně trpět vše, co si na vás vymyslíme!

Co bude příště? Stanné právo? Zákaz shromáždění občanů? Kam až je tahle vláda schopna klesnout, pokud ji nezastavíme?

Zbýváme už jen my - občané České republiky. A já vás teď a tady volám - přijďte své zemi na pomoc!
Nyní už nemůžeme čekat.

Vím, že jsou schopní už asi úplně všeho, ale my nesmíme ustoupit. I kdyby mě zítra zavřeli, tak vy tam prostě v sobotu musíte být! Každý jeden z vás!
V parlamentu už je evidentně na jejich šílené cestě do absolutní propasti nezastavíme.

Zbývá jen Václavák.
To, zda uspějeme, či nikoliv, nezáleží na nás na pódiu, nýbrž pouze na tom, kolik vás příští týden přijde.

To vy jste nejvyšší zdroj moci v této zemi.
A jen vy rozhodnete o tom, jestli tahle noční můra bude pokračovat dál, nebo jestli nám dáte mandát ji ukončit!
11.3.2023

Pevně doufám, že toto datum se brzy stane českým státním svátkem.
Je to na vás.

Průměrný počet slepic: 4.9 (71 hlas)

..“Obě velmoci potřebují „oddechový čas“ k doplnění výrobních kapacit…“

...A kdo nám zaručí, že se po tomto oddechovém čase do toho znova a s větší vervou nepustí.
Na rozdíl od Orbána a Maďarů my tady máme vládu patlalů, která Ukrajinu a Ukrajince staví nad naše lidi a naše zájmy.
To, jak vše od začátku domrvili, zaplatíme my, i kdyby si na to měli půjčit a zadlužit další generace, na čemž jim evidentně nezáleží.

Chromá vláda vsadila na stejně chromého koně a v tomto svém nepochopitelném zájmu ničí vlastní národ.
Už jenom tím, že si změní zákon a obere naše lidi o to, co jim patří.

Průměrný počet slepic: 4.8 (34 hlasů)

..“Obě velmoci potřebují „oddechový čas“ k doplnění výrobních kapacit…“

...A kdo nám zaručí, že se po tomto oddechovém čase do toho znova a s větší vervou nepustí.
Na rozdíl od Orbána a Maďarů my tady máme vládu patlalů, která Ukrajinu a Ukrajince staví nad naše lidi a naše zájmy.
To, jak vše od začátku domrvili, zaplatíme my, i kdyby si na to měli půjčit a zadlužit další generace, na čemž jim evidentně nezáleží.

Chromá vláda vsadila na stejně chromého koně a v tomto svém nepochopitelném zájmu ničí vlastní národ.
Už jenom tím, že si změní zákon a obere naše lidi o to, co jim patří.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

Omluva za zdvojení.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Hezký vlastenecký text!
A jsem ráda, že poděkoval i bojující opozici:-)!
Dělali co mohli, ale...bezbřehá arogance stoosmičky!
Tak je to i na nás...

Průměrný počet slepic: 4.9 (23 hlasů)

Pravda a láska zvítězila! Nad důchodci!
Publikováno 5 března, 2023 | Autor: vlkp

Pravda a láska zvítězila. Nad valorizací důchodů. Ti, co mají při každé možné i nemožné příležitosti plnou hubu demokracie, našich nenahraditelných hodnot, pravdy a lásky k bližnímu, kterého prý nikdy nenechají propadnout na dno, předvedli konečně v sobotu ráno, jak ta jejich pravda a láska, co vítězí nad lží a nenávistí. A jaké že reálně jsou jejich hodnoty – okrást ty, co se nemohou bránit!

To heslo je v tomto případě obráceně! Jejich lži vůči obyvatelstvu a nenávist k důchodcům, umožnily zvítězit jejich lásce ke korytům a osobnímu narcisismu a pocitu nadřazenosti a jediné přípustné pravdě!!!

Ostatně oni ohledně valorizace lhali zcela vědomě – viz status místopředsedkyně poslaneckého klubu ODS, kdy citovala prý důchodce Václava, který je s tou krádeží nejen srozuměn, ale dokonce si ji chválí.

Ukázalo se ovšem, že fotografie důchodce Václava pochází z mezinárodní databanky a s ČR nemá co společného. Ale ta lhářka si dál mele svou – fotka prý neseděla, to je pravda, ale důchodce Václav existuje, napsal jí a ona ho prý chrání před šikanou! Pamatujete ten ohňostroj, když Babiš nejprve tvrdil, že nezná majitele Čapáku, aby se ukázalo, že to jsou jeho děti a on přišel s vysvětlením, že je chtěl chránit před novináři? Fiala se Stanjurou se tehdy mohli pominout z Babišovy prolhanosti! Tentokráte ani necekli! Každá lež dobrá! Vlastně – když lže ODS a Obludárium, tak nikdy nelže! To jen ti druzí!

Zkrátka každý ze současných příjemců starobní, sirotčí,invalidní, vdovské a jakékoli další penze byl hlasovací mašinou Obludária okraden a to doživotně o TISÍC korun měsíčně.

Pokračování textu →
https://vlkovobloguje.wordpress.com/

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

právě dodal v tomto rozhovoru,kde s údivem hledí na cíle této ideologie,které jak v rozhovoru přiznává nemuze pochopit!Ano opět si popisuje události okem skoro skvělého SOCIOLOGA, ovšem jak se zdá jakoby nesměl navrhnout de fakto žadne skutečně řešení a i jeho zdůvodnění co bude po demonstraci,až se dopadnout lidé rozejdou!?
Přestože tu paní Včelka píše to nejlepší o panu doktorovi,nic to nepomúze a je s podivem,že se tu mezi námi v diskuzi nikdy ještě neobjevil,ale protože je dobry retor pořádá jen hodinové rozhovory s popisem situace,kterou jistě zdejší lidoví komentátoři sami dobře vidí,znají ji tedy sami,
ale z rozhovoru není patrný žadny reálný návrh řešení.
Zda se mi ,že pokud ani pan Śef mu neřekne,že by se měl zúčastnit i on diskuse tady, nebo by povéril pani Vcelku,aby se presentovala tady v diskusi jako jeho zástup přímo k nám tady , jádru elity komentatoru SV pak ani nikdy nemůžeme slyšet návrh řešení a poté co bude demonstrace rozpuštěna účastníci,kteří nevědí,že je třeba presentovatna ni jasný PROGRAM a požadavky demonstrace opravdu,že sama demonstrace není cílem,jen prostredkem a proto se Asociální usurpatori moci voličů všemu vysmějí a pojedou dál a to bez skrupulí na zlost předvádět svoji moc!
Nebude li využito této příležitosti k formulaci co vlastně SV tj Společnost Voliču opravdu bude muset akceptovat a chtít,což formulovat i pan Šef svým mlčením o svém projevu potvrzuje pak tato příležitost bude znovu možná zmařena!
Chci se zeptat paní Včelky zda má pro pana doktora dotaz proč nerozumí co se vlastně děje a proč se o tomto problémů tady mezi námi možná jeho voliči, prozatím vyhýbá a jen presentuje,že je skvělý retor?
Vždyť tam zase zopakuje to co tu víme, dá si zatleskat davem a žadou zmenu neprosadi protože prostě neví,jak sam priznava důvody katastrofického jednání námi voliči zvolené asociální vlády doslova satanistu moci!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

Nezavádějme budovatelsky další a další státní svátky které po prozření je třeba zase zrušit :
Cituji z Rajchla (včelka, čas 0:02) : „Pevně doufám, že toto datum se brzy stane českým státním svátkem.“

17. listopad (1989): Den boje za svobodu a demokracii.
V anketě kde respondenti hlasovali který svátek by se mohl zrušit aby byly peníze na důchody suverénně (!) vyhrál tento uvedený svátek. Druhý byl Svátek práce.

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

je to svátek jara, zamilovaných a majálesů. Stačilo by ho nějak vhodně přejmenovat.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

není to svátek nedostudovaných i dostudovaných nepracujících živených skutečně pracujícími tvořící skutečné hodnoty společnosti.
Je to svátek těch, co po nich zústávájí věci a činy, které společnodti posloužily nebo slouží.
Není to svátek těch, kteří přerozdělují dotace, ani těch, kteří z nich dostávají desátek a více. Ani stvůr, které vytvořily emisní povolenky a těch, kteří to podpořili a podporují.Není to ani svátek politologů v čele s Nejvyšším Panevropou z Brna, slouhou nějakého Posselta z Germánie.
Není to svátek Sorošovo armády přisluhovačů a jejich médií a jejich hyen a honicích psů.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

To je dobrý nápad! Jaro už je tady, a možná by to zase bylo to Pražské jaro. Ačkoliv lepší bude České jaro, protože Praha si něco takového nezaslouží!
Proti tomu zrušit podvod Velké listopadové Kabátové revoluce. Ponechat jako významný den Počátku velké národní loupeže!
Ve školách a médiích pravidelně pravdivě informovat o tomto ponížení a oloupení obyvatel České republiky.

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

Máte recht, s tím bych i souhlasila.

Průměrný počet slepic: 4.7 (11 hlasů)

Zajděte mezi obyčejný lidi a poslouchejte co je zajímá. Většinou to budou slevy z létáků, fotbal nebo razítka z pracáku. ANO, oni sou nejvyšší zdroj moci v této zemi, kerá je vysává jako nájezdníci z vesmíru. Ti svoji kořist před vysátím, zhypnotizují aby se necukala.

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

že v průběhu této války Západ zjistil, že když byl před tím sice v NATO, ale celkem tu obranu svou ochcával, když tak máme amíky, tak když pak zjistil, že pouhou pomocí Ukrajině dokáže své zbrojní sklady celkem rychle vyprázdnit, tak až tato válka bude nějak ukončena, začne se víc vyzbrojovat. A dost fest. A když se bude vyzbrojovat západ, bude toto samé dělat i čajna i rusák.

Takže pak tady budeme mít zhruba stejnou geopolitickou situaci, jako před tou válkou, akorát na sebe budeme mít namířených víc bambitek.

Průměrný počet slepic: 4 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

což si osobně nemyslím, tak tu bude velký rozdíl v objemu peněz, které půjdou na výzbroj a tudíž budou velmi citelně chybět na všechny jiné účely.

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

berrnard dne Ne, 05. 03. 2023, 00:23 "Já se obávám, Vidláku"

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

milý Tymákovane. Dnes je celkem běžné, že státy fungují v deficitu a sem tam se vytahují, že schodek srazili o pár miliard.

Já jsem dost let podnikal a pokud bych tehdy hospodařil jako ty slavné státy, každej rok v červenejch číslech, tak žiju dnes pod mostem, páč já si ty prachy natisknout neumím.

A když ty prachy nerozfcají na zbraně, tak je prdnou do grýn dýlu a podobnejch kravin. Výsledek bude stejný. Nekoupíme pár stíhaček? Neva, tak postavíme park fakt velkých větrníků. K dohlídání tohoto našeho chválihodného rozhodnutí budeme muset zaměstnat pár úředníku navíc, ty taky zaplatíme, frajeři z čepsu si u toho stříknou do trenek, páč pro ně je to další problém navíc, ale my tu planetu na dluh prostě zachráníme. A jako předsedkyni evropské komise bych chtěl Gretu Thurnberg. Už jsme tam měli chlapíka, který se občas motal, páč si rád čuchnul ke štamprdleti, teď tam máme babu, která dokázala slabou německou armádu oslabit ještě víc, tak do toho finále bych si přál pořádný eso. Když padnout na držku, tak z větší výšky, ať to stojí za to.

Průměrný počet slepic: 3.6 (12 hlasů)

Pan berrnard zda se mi,že neví co se děje a jen ztěžka pak dokáže rubat s prásk ho po šišce a hotovo:(⁠+⁠_⁠+)!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (5 hlasů)

Pokud budou chybět na veškeré ty projekty z Brusele, včetně mafiánské podpory a rozdělování dotací pro bohaté a povolné, pak jsem pro!
Kde jsou školky, dědečkárny, ordinace, internet zdarma....?

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

chybět nebudou, tak Brusel dodá část toho, co od nás vysál. Chybět budou právě na školství, zdravotnictví, důchody, mladé rodiny atd. Orwell popisuje moc pěkně jak se da využít fiktivní válka pro vysvětlení všech problémů. Samozřejmě vše metaforicky.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Takhle to bohužel vypadá, když se spolu snoubí arogance, moc a tupost...

Markéta Pekarová Adamová (TOP 09), aktuální předsedkyně Poslanecké sněmovny, po noční schůzi, „ve jménu obhajoby demokracie“ oznámila, že „se bude muset“ změnit Jednací řád Poslanecké sněmovny. A vynadala celé opozici v čele s předsedy opozičních hnutí - Andrejem Babišem (ANO) a Tomiem Okamurou (SPD).

Až přes vyhrocenost situace se podařilo dospět k dohodě na dalším postupu. Jsem ráda, že se nám díky tomu podařilo udělat krok k udržitelnému hospodaření a důchodům pro další generace. Slíbili jsme Vám, že nebudeme lhát, a museli jsme se ekonomické realitě postavit čelem. Zároveň už musí být jasné úplně všem, že změnit jednací řád je naprosto nezbytné. Máme to připravené. A dá se očekávat, že i jeho změna bude opozicí obstruována, protože dohodnout se nechtějí. Ale stejně jako včera – musíme dojít k výsledku. Jen tak se posuneme jako země dál,“ napsala Pekarová Adamová.
Bez přestávek obstrukce trvaly takřka 70 hodin.
Pekarová má za to, že Jednací řád Poslanecké sněmovny je v Česku benevolentní a že opozice toho podle jejího názoru „zneužívá“.
Upozornila, že stávající opozice ANO a SPD už provádí „ne obstrukce, ale destrukci“. Obstrukce do parlamentního systému patří, destrukce nikoli. Tak to vidí Markéta Pekarová Adamová. Zdůraznila, že ctí právo menšiny projevit svůj názor, ale současně platí, že aktuální většina musí mít prostor vládnout a nejpozději v den voleb bude na voličích, aby zhodnotili to, jak vláda vládla.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Pekarova-ukoncila-reci-Op…

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

Mnozí z nás se ze včerejším "sněmovním zážitkem" ještě asi "nevyrovnali"!
Patřím k nim a nejen já...
Názory dvou z nich...

Za pokus o umlčení parlamentní opozice označil omezování rozpravy v parlamentu formou odebírání slova režisér David Martinek. Ten půl hodiny po půlnoci shrnul dění ve Sněmovny tak, že se jedná o „ukázkový akt popření demokracie“.
Parlament je místem, odkud vyvěrá do prostředí princip parlamentarismu. Princip, který je určující a naprosto zásadní pro demokracii. Tato vláda ale neví, co je to demokracie. Nikdy nebyla demokratická. Je to nejhlubší omyl jejich voličů.

Když jsem po volbách napsal, že tato vláda si při převzetí moci počínala jako mafiánský spolek, byl to varovný hlas. Dnes už je jasné, že vládne zločinná vláda, neschopná výkonu, kterou u moci udržují jen jí vyživovaní mediální demiurgové. Vláda, která neuznává demokracii. Je pro ni jen fíkovým listem,“ komentuje Martinek.

Za hrozivá rozhodnutí této vlády budeme podle jeho slov trpět všichni. Naprosto zbytečně, dodává. Inflace, nárůst dluhů, cen, energií, obrovské, nekontrolovatelné vládní výdaje, to vše se dalo a mělo řešit jinak. Pokud by vláda brala v úvahu opozici a kritiky, shrnuje režisér.
Martinek varuje vládnoucí politiky před reakcí veřejnosti ve formě „celospolečenského požáru“.

Fraška, zlobí se Michal Hašek
Postup koalice okamžitě zkritizoval bývalý dlouholetý hejtman a poslanec Michal Hašek, podle kterého se jednání Sněmovny zvrhlo ve frašku. „Jako poslanec ve 4 volebních obdobích a předseda poslaneckého klubu ve 2 volebních obdobích musím konstatovat, že nepamatuji, že by došlo k omezení práva na přednostní vystoupení šéfa parlamentní strany, resp. jeho omezení na 2x5 minut, způsob řízení schůze ze strany předsedajícího je skandální. Formálně vyzývá k vystoupení řečníky dle pořadí, i když je řečnický pultík obsazen jinými poslanci. Předsedkyně Sněmovny všemu přihlíží a nereaguje na výzvy zástupců opozice svolat grémium Poslanecké sněmovny,“ zlobí se Hašek s tím, že takový postup vejde do dějin českého parlamentarismu jako „totální selhání vedení Sněmovny“.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Brousime-vidle-a-cepy-pa…

Průměrný počet slepic: 4.8 (13 hlasů)

V holubičkove mírně formě PNZ programu zachrany národa!Odmítají tvrzení,že hlas lidu je hlas boží a dali si nálepku ASS (Asociální Sataniste) za vedení TOP prima pohlavàra Belzebuba ,nebo co nebo jak!?
Jsme pro ně "Bídníci",kteří vydrží zase opakování nějaké té další diktatury ,dnes ideologie pry NEOmarxismu,deaktivováno marxismu,kterou jsme vyhnali dveřmi a ona s vrací okny s cílem zajistit naše vyhubení v blízké snad válce a zničeni prave pravice nebo co a my dostaneme zákaz se bránit!
No jak to vypadá daří se jim usurpovanou moci oduvodnite jako kdysi Pepovi goeblsovi všecko !
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)

To je on ten politik co by měl vyskočit jak pero z gauče a zaostřit kukadly na přání skvěle se konstituující SV tj Společnosti Voličů,která sice muže dosáhnout asi 8,5 milionu voličú,ale pro majitele usurpovane moci tlupy ASS vlády je to vzduch,hlavně ,když je budeme platit jako,mourovatou a oni si ty platy zvednou ještě tak tak, že jim prorazí stropy na hajzlíků toho zgichneho Parlamentu a ještě jim to nenažranym ničemum stačit nebude!
Teda i Babiš se divi ,ze jsme zvolili takové ASS Asocialy! Dyť by ty kratury mohly dávat svoje mastné platy na charitu jako to dělá chudák Babiš a minulé dokonce ušetřil toho zmetka GŘ televize,nevykopl ho na dražbu a tak ho to poleno vykoplo jeho z Parlamentu !
To má za tu dobrotu no za dobrotu na žebrotu!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)

Je jasné, že jestli jim projde změna jednacího řádu, který už mají "šikovně" připraven?!! Neudělá s tím opozice už vůbec nic?
To už tam úplně můžou přestat chodit!
A že, po tom co se ta hadí hlava oklepala, už hned ten den takhle přitvrdila "výhrůžkami"!
Že se musí zamezit možnost obstrukcí!!!
A když oni byli v opozici, tak obstruovali desítky dnů, např. EET?!!
To bylo na té správné straně?
To si dělají zase tu svou "legraci"?
Já to vidím jako strašný průšvih, ze kterého nebude návratu!

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Omezit řečnění? K ničemu.
Opozice chce přijetí EET bránit roky!

V případě obstrukcí omezíme řečnění, varoval premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) opozici poté, kdy špičky koaličních stran ladily taktiku kolem přijímání elektronické evidence tržeb. Vypadá to, že se omezí délka i počet vystoupení poslanců. Opoziční ODS a TOP 09 už ale předem vzkazují, že nic takového vládním stranám nepomůže. Online pokladny chtějí blokovat až do konce volebního období. A pomoci jim k tomu má jednací řád sněmovny.

„My jsme připraveni bránit schválení EET nejen měsíce, ale i roky. Budeme postupovat striktně podle zákona a připouštím, že nás koalice podle zákona může také omezit. Ve třetím čtení jí to ale nebude nic platné,“ avizuje Kalousek.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Ano, vím. Dvojí metr na cokoli!
Neskutečná arogance a v případech mnohých i hloupost...
Proto mě to "děsí", že se takhle urvali!
Vypadá to, že už je jim všechno jedno, co si kdo bude myslet, že mají už všechno pod palcem a za zády "zadání" ničit a podrobit...
Ten pád na dno zrychluje tak, že i sobota s demonstrací mi připadá neskutečně daleko...

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Tak pravil neprezident Pavel Šavel Špijón: Pořádek a Řád.
My vám tu demokracii zavedeme, pobolševicku!
Už na vojně jsme přece mohli zřídka vysílat signály a prezentovat názory, demokraticky.
Po zkušenostech z internátu i školy jsem vždycky na vojně říkal: Držte hubu, blbci! Nebo to bude ještě horší.
A bylo. Protože někdo věřil, že se nás ptají, aby to jako zlepšili. Stěžovatelé byli na černé listině. Tak jako je dnes pranýřují mocí placení pressáci a redaktorkyně médií.
Jsou chvíle, kdy je dobré mlčet a čekat, až to jablko shnije. Až bude opravdu shnilé a poteče z něj šťáva a kolem budou lítat octomilky, je čas to říct a tu shnilotinu vyhodit do hajzlu a spláchnout.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

DENÍK N
Potraviny jsou teď tak drahé proto, že za ně platíme daleko více peněz než před rokem, vysvětluje ministr Nekula vysoké ceny potravin

My je nemít, tak si je musíme vymyslet, nic bychom nevěděli:-)

Průměrný počet slepic: 4.6 (22 hlasů)

A víte, že obrázek s tímto citátem byl podvod a takový článek nikdy neexistoval a minister Nekula to nikdy neřekl? Věříte všemu, co najdete na internetu? Budete dál vědomě šířit lži?

Průměrný počet slepic: 2.9 (11 hlasů)

In reply to by dejv (neověřeno)

Trvalý odkaz

lže, tak už mu nevěříte, ani když říká pravdu - tedy spíše věříte zvěstem opačným. A že tupost a prolhanost současného mainstreamu a vládních sdělovacích prostředků , kterým se, nevím proč, říká veřejnoprávní, je donebevolající, o tom žádná - takže to, čemu by v normálně fungující zemi s normálně fungující novinařinou nikdo nevěřil, protože je to mimořádně absurdní, je v součané době a v současném stavu vlády i novinařiny, docela dobře možné. Až vládní a novinářská mainstreamová banda přestane trapně a průhledně manipulovat a lhát , nikdo absurditám z protistrany věřit nebude.

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

Že by satira, vtip, něco pro pobavení v té mizérii nebo snad něco jako rádobyvtipná koláž tmbk:-)?
Vždyť si z nás "legraci" dělají pořád...
Vyjádření níže už je jen neveselé, jen se vysmívající!??

Ministr se však i přesto nechystá nijak zastropovat ceny a uvedl, že řešení je na spotřebitelích. Co má tedy podle Nekuly spotřebitel dělat? „Maximálně využívat slevové akce, jednoduché doporučení,“ odpověděl.
Čímž zjednodušeně řečeno přenesl zodpovědnost za vysoké ceny na zákazníky, kteří takto drahé zboží koupí.

Asi nový sport? Nemáte na to? Obíhejte slevy... to je hodně, hodně smutné...!

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

abych mu nezvyšoval sledovanost.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Pár jsem jich viděla.
Poznej nepřítele:-).
Zaujalo mě, jak píšou milé koláže...
Většinou je to plné jedu a nenávisti!

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Karel Kryl měl před dvěma dny smutné výročí!
Článek, který jsem na toto téma přečetla se mi nelíbil (dát dohromady Kryla a Mašíny, to opravdu ne), ale pod článkem byl výstižný příspěvek, který se mi líbil...
Tak jej vkládám jako vzpomínku na velkého člověka, vizionáře!

Neupraveno!
Ano,Karel Kryl byl,a navždy zůstane, naprosto výjimečným člověkem,zasadovym a čestným, navíc úžasným textařem a skladatelem,kdy jeho písně, maji neuvěřitelnou pravdivost a hloubku,az někdy mrazi.Dnešní darebaci,kteří si hraji na něco výjimečného, jemu nesahaji ani po kotníky. Bohužel, i díky prolhanym,vlasti zrádným médiím,se jeho odkaz,zahrabává do nuceneho zapomeni,neslysite jeho písně v médiích, zminky o něm, jako by byli zakázány.
Tak se u nás, bohužel zachází s lidmi,kteří byli a jsou výjimečnými osobnostmi,a na piadestal se dosazuji různí hlupáci,neumetelove,nebo i vlastizrádci.
Národ,který si neváží schopných lidi,ať v kultuře, nebo i v prosté veřejnosti, lidi,kteří něco opravdu umí, jsou čestní a neprodejní,je předurčen,byt pouhými otroky cizackych zájmů a stává se stádem ovcí, hnaných holí na porážku.

Průměrný počet slepic: 5 (17 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

člověk, který pochopil a veřejně varoval, jak špatnou cestou po 1989 jdeme.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

Moje řeč! On jediný prohlédl de facto okamžitě!
Někteří se z toho "opojení možnostmi" úplně urvali!
Co se začal dít ten chaos, kterého tak chtivě využili ti draví a bez skrupulí, bylo jasné, že to se spravedlností má málo společného a se spravedlivou společností už vůbec ne.
Musím říct, že jsem to brzy vnímala stejně a bylo to pro mě velké zklamání. Ale člověk se stále snažil doufat, že se to zlepší.
Jenže jsme tady, kde jsme, takže to "doufání" nebylo na místě...

Zatím bez slepic

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Fašisti a bolševici nenávidí Kryla a Kryly!
Proto dnes ověnčený Mikulda Minář M&M třicetiletý zdobí hlavní stranu idnes.
Kryl za demokracii bojoval!
Minářovic kurové posloužili současné kleptokracii a parlamentní diktatuře.
Čest a sláva Krylovi

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Ja nevim, proc musi bejt tyhle ucenci tak komplikovany a nemuzou veci vyjadrit strucne a klidne s prehledem.
Vo co de , Thucidides.
Vyjednavani mezi Spartou a Athenami , popisuje jak bylo spousta dobry vule se dohodnout na obou stranach a presto spadli do "pasti" valky.
V cem to mluvi k dnesku. Ze athenska demokracie se zmenila do despotismu ,vlada bohacu a chamtivcu prevladla a prosadila i za cenu valky, dobyvani novych uzemi ,novych otroky atd..
Totez vidime ted , kdy pseudodemokracie se vodkopala u nas a dava se na cestu vyvoje k fasismu..
A prave na tohle jsou demokracie dulezity..
Zacinaji se uzakonovat dalsi represivni zakony a provadet dalsi opatreni..
Ted jsme svedky komedie, prave tyhle zmeny..
Zapad se odkopal z velmi chatrnyho predstirani demo a verejne se uz netaji svoji laskou k fasismu a jak miluje nenavidet antifasisty..
Ktery obratne nahnal do valky.
To je zakladni funkce demo, po valkach predstirat mirumilovnost a zaroven planovat a chystat valky dalsi..
My cesi jsme na nic nevsadili . Volby za komunistu byly vo tom , ze my komunisti drzime moc a vy nas zvolite. Nic jinyho.
Rozdil voleb , znamena ,ze vetsina populace v demo a novy demokracie si mysli a veri , ze jde o demokracie doopravdy.
V demokracii je system uz davno a daleko lip propracovanej a sosfistikovanej ,asi takhle , vy si muzete zvolit svobodne koho chcete, ale my v zakulisi , ktery skutecneme vladneme jsme u moci porad..
Volby jsou soucast mechanismu a funkce demo a vsechny demokracie bez rozdilu slouzi bohacum a bankam. /nekdy vice nekdy mene/.
Silnej politik napr. zmirni ,oslabi vliv penez ,lecos prosadi ,ale jen na kratsi cas..
Vlady a media/vzdycky bohacu/ delaji kulisy a predstiraji s tim , ze vlada tyhle strany veri a chce tohle a vlada ty druhy strany , chce zase neco trochu jinyho ,kdyz se jedna o kosmeticke zmeny, aby podstata systemu neutrpela..
Kupodivu system je velmi pruzny, velmi stabilni ,vydrzi krize, valky, masove nepokoje , velky zmeny , az je to neuveritelny ..
Problem ktere se vyskytne.
Ke konci nevydrzi a nevyhnutelnou zmenou do despotismu riskuji , roztaci a zrychluji beh udalosti , aktivizuji se radikalizuji do ruznych dobrodruznych akci , jedine tak se fasismus muze udrzet u moci, kdy potom delaji stale horsi chyby a na jedne nebo vice jich , neodvratne zkrachuji ..
Ale za chvili se vse zacne opakovat..

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Naši angažovaní žumpalisti, pardon žurnalisti, přece nebudou ideově nevhodnou informací komplikovat tvůj pohled na svět. ;o))

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

systémově dojícím naši státní kasu - díky totálnímu selhání Rakušana při přijímání nijak nekontrolovatelných mas připrchlíků a korunováno prasečinou Jurečky, který rozdávání našich miliard ukrajincům (už nepíši ukrajincům u nás, ale ukrajincům , jako takovým,protože ti pobírači už ani u nás nemusí být - jsou si v klídku doma a berou, a berou a berou...) předal "plně automatizovanému systému", který funguje tak, že každému ua, který si pošle přes net žádost o naše prachy, je prostě dá - nulová kontrola čehokoliv. Je to obrovský skandál, který se navíc provalil v době, kdy vládní fašisté škubou důchodce o zákonnou valorizaci s pokřikem o úsporách - a je kolem něj obrovské ticho. Čím dál víc se přikláním k názoru, že ne soukromá bakalomédia a spol, ale šéfové veřejnoprávních médií by měli skončit za toto chování před soudy.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

K poslední větě.A jsou vůbec soudci,kteří by je odsoudili?Přiznejme si poravdě,nejsou.

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)