Dvojí kilometr

Autor

Asi jste už všichni zaznamenali nejnovější vládní kauzu se kterou přišel bývalý šéf Úřadu práce Najmon. Zveřejnil nahrávku na které s ním Ministr práce a sociálních věcí ukončuje pracovní poměr. Nahrávku si můžete poslechnout, přepisy si můžete přečíst, komentářů je plný internet, takže si snadno můžete udělat názor, jestli pravdomluvný a čestný Jurečka hledá řešení, jak se s vysokým úředníkem domluvit a nebo zda ho kombinovaně vydírá a zároveň uplácí.

Pro všechny líbodémo šťouraly jen podotýkám, že nemůžete zároveň říkat, že jste s podřízeným úředníkem nespokojen a zároveň mu nabízet zlatý padák. Buď jedno nebo druhé. A pokud úředník nepřijme takový návrh, nemůžete mu vyhrožovat profesní likvidací.

Když si vzpomenu, že Topolánek musel skončit, protože řekl v rozhovoru, že Fischer jako žid uhne a Slámečka jakožto gay uhne taky… To byly časy, co? Nebo takový Drobil…

Dneska jsme samozřejmě v úplně jiné situaci. Dnešní vláda je vysoce morální a všechno, co řekne, je jen metafora. Když Fiala mohl strašit tím, že jsme ve válce a nic to neznamenalo, proč by Jurečka nemohl vydírat a uplácet vysokého úředníka a také to nic neznamená. Co je dovoleno Jovovi, není dovoleno volovi, takže Babiš samozřejmě nic podobného nesměl udělat ani náznakem, protože Minář už by stavěl pódium a dělal demonstrace. Teď samozřejmě sedí doma a hladí polštářek se Zelenským, protože ví, že demokracie je v nejlepších rukách.

A to je to první, na co chci dneska upozornit. Bez ohledu na to, zda Babiše máte rádi nebo nemáte, Andrej si prostě nikdy nemohl dovolit ani náznak toho, co si mohou dovolit dnešní vládní papaláši. Všichni po něm šli. Kdyby se objevila podobná nahrávka, spustilo by se mediální peklo a neodpustili by mu to ani jeho vlastní voliči. Babiš to samozřejmě ví a tak se vždycky choval velice opatrně. A to je také jeden z důvodů, proč měl omezenější akční rádius. Já vlastně nevím, jestli ten Najman letěl, protože byl jako většina vysokých úředníků prostě neschopný a nebo to byla pomsta, ale vím, že Babiš by ho prostě takhle vyhodit nemohl. Jurečka může.

Babiš ani zdaleka nebyl ohrožením státu, protože ohledně něj se novináři chovali spíš jako hlídací vrrrci demokracie, než jako psi. A jeho voliči by mu ledacos neodpustili. Jurečka je naopak úplně bystostným ohrožením, ani ne tak proto, co dělá, ale že mu to projde. Příště udělá ještě něco horšího. V jeho případě jsou méééédia naprosto v klidu a nemají důvod zasahovat. Proto byl Babiš stokrát lepším premiérem než Fiala. Protože mu nikdo nic neodpustil.

Další, co chci vypíchnout, je ta vysoká politická kultura… Ministr přijde za vysokým úředníkem a ten si rozhovor raději nahraje… Je mu asi předem jasné, o co půjde, je mu jasné, jak to bude vypadat a je mu také jasné, že je v tom sám, protože Jurečkům je v poslední době hodně dovoleno. A tak se pojistí, protože dneska má každý v kapse foťák, kameru a diktafon v jednom.

Mimochodem… Vítku… tohle byla taky dezinformační nahrávka? Jako to video ze zásahu na schodech do muzea? Které sice bylo autentické, natočené na místě, ale přesto dezinformační, protože se ti nelíbilo? Co říkáš teď? Taky dezinformace?

Tedy, já jsem v životě zažil celou řadu nepříjemných jednání. Také jsem se musel obhajovat, také jsem stál proti mnohem mocnějším šéfům a někdy ve mně byla malá dušička… ale nikdy mě nenapadlo, že bych si to nahrál. Žádného svého šéfa jsem nepovažoval za tak Jurečkovatého, abych se potřeboval pojistit nahrávkou.

Samozřejmě žádné odvolávání ministra nebude. Koalice visí na vlásku. Kdyby se jim rozpadla, tak by to tak přeoralo politickou mapu, že by to už nikdo nedal dohromady a příštích dvacet let by se do sněmovny nikdo z nich nepodíval. Ani náhodou. Tihle hoši jsou si souzeni od začátku až do hořkého konce. Už před volbami bylo vyvinuto velké úsilí na mnoha frontách, aby se dali dohromady. Od Milionu chvilek až k Ústavnímu soudu. Jsou spolu spojeni tak pevně, že se navzájem stáhnou ke dnu, jako se to stalo za finanční krize v roce 2008. Mají spolu zapletenou velmi hustou a neprostupnou síť závazků, ze kterých se nevyvléknou, i kdyby chtěli. Navíc toho hodně naslibovali v cizině a leckdo si hodně slibuje od nich.

Ale pro nás je to jedině dobře. Ani deset Márů Prchalů neudělá pro Babiše tolik, jako jedna nahrávka s Jurečkou. I kdybych tady dával denně pět článků o tom, jaký je Fiala škůdce země, tak mi lidi neuvěří tak snadno, jako to dokáže hláška o tom, že Fiala nestrašil, jen dělal metafory. Když Fiala bezmyšlenkovitě pokryl trestný čin svého ministra, udělal víc než rok mého psaní.

Ten dvojí metr už se dávno mění ve dvojí kilometr.

Jindro Rajchle, asi bychom se měli začít stydět… Už měsíce dřeš, abys lidi vyburcoval, abys je přivedl na Václavák, abys jim vysvětlil, co je u nás špatně a že nás tahle vláda vede přímočaře do záhuby, organizuješ autobusy i koordinátory, jezdíš do regionů… A vidíš… jednomu Najmonovi na to stačilo zapnout tlačítko REC na telefonu. Jurečka nám demonstraci v podstatě už svolal.

Tak co intervjuci? Stále v klidu? Takhle hlídáte demokracii? Železný je na nemocenské a asi to nemá kdo dělat. Víte hoši, jestli to takhle budete dělat, dřív nebo později si národ řekne, že jste pro demokracii naprosto zbytečná instituce. Novinář, který hlídá jen Babiše, je této zemi úplně na nic.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (313 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Úřady práce nefungují dobře už dlouho, takže ředitel si zaslouží vyměnit, to snad nikdo rozporovat nebude. Jurečka se chtěl s neschopným úředníkem domluvit na odchodu po dobrém, a když to po dobrém nešlo, tak ho prostě vyhodil. A tohle ho klidně může stát funkci ministra, pokud to odvolání neproběhlo čistě podle práva. Případ šetří policie, takže si počkáme jak to dopadne, jestli bude z něčeho obviněn a jak dopadne případný soud. Do té doby by mohl říkat "Nikdy neodstúpím, nikdy, to si pametajte". Má k tomu dobrý vzor v Babišovi, který tady takovouhle politickou kulturu nastavil. Podobný příklad mu dávají i kauzy Kláry Dostálové, ministryně pro místní rozvoj v Babišově vládě. V kauze CzechTourism byla podezřelá z dotačního podvodu a zneužití pravomoci úřední osoby. Byla u ní provedena domovní prohlídka. Podezřelé byly smlouvy za 38 milionů Kč. Dostálová jakékoliv svoje pochybení v této kauze odmítla. V roce 2022 vyšla zpráva, že byla Dostálová déle než tři roky vyšetřována kvůli podezření, že svému manželovi opatřila nové auto ze státních peněz. Dle vyšetřovatelů auto splácela z peněz určených na odměnu její poslanecké asistentky. Odposlechy, které byly klíčovým důkazem proti Dostálové, dle zákona nemohly být použity jako oficiální důkaz, proto byl případ uzavřen bez obvinění ze spáchání trestného činu.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Kl%C3%A1ra_Dost%C3%A1lov%C3%A1

Takže neměřme Jurečkovi jiným metrem než Babišovi nebo Dostálové a počkejme jak to posoudí soud, pokud se to k němu dostane. Ta nahrávka klidně může být soudem taky odmítnuta jako důkaz čehokoli.

Osobně si myslím, že pokud padne nějaké obvinění, tak Jurečka sám odstoupí nebo ho Fiala z funkce odvolá a nebude čekat na rozhodnutí soudu. Jurečka ani Fiala nejsou Babiš, věřím, že nějakou tu politickou kulturu udrží.

Průměrný počet slepic: 1.8 (92 hlasů)

Já si myslím že zákon o státní službě, je v této podobě už z principu hloupost, a nikdy neměl vzniknout. Hlasovala pro něj drtivá většina poslanců ANO, ČSSD, TOP 09, i ODS. Jenže jej prosazovali hlavně poslanci nynější vládní koalice, a když se jim jej podařilo prosadit, tak by jej měli buď dodržovat, nebo uznat že udělali hloupost a zrušit jej.
Dodržovat zákon jen když se jim to hodí je podraz. Já bych si tipoval že případný soud tu nahrávku neuzná jako důkaz, a Jurečka bude „očištěn“. Tak funguje nynější „spravedlnost“.

Průměrný počet slepic: 4.2 (31 hlas)

toto přeci vůbec není ojedinělá věc - vezměte to od předvolebního podvodu svých vlastních voličů Farským, následně podivné peníze pro STAN z daňových rájů, podivný Michalík za STAN, cpaný do pozice ministra - solární baron, který nedokázal vysvětlil, kde ty prachy vzal ( "půjčka" z podivné firmy z daňového ráje z účtu, napsaného na manželku - a kde ty milióny vzala ta manželka? Na to už se nikdo z novinářů neptal.), Dozimetr, který ukázal SYSTÉMOVÉ propojení , spíše řízení , STANu vlastníkem strany - Redlem a vybudovaným zlodějským mechanismem, do něhož byli prokazatelně namočeni lidé z vedení STANu - dokonce na pozici ministra (silně nepravděpodovné, že ti ostatní o tom neměli tucha), současný návrat Polčáka do STANu stylem vše odpuštěno - a mlčení o tom, že on musel odejít z pražské politiky do Bruselu právě proto, že už tenkrát se provalil skandál s jeho maily, kde konzultoval obsazení městských firem s Redlem. Totální absurdnost drzého tvrzení Rakušana o tom, že video z demonstrace je "dezinformační" a kdyby to jen bylo trochu možné, tak bude snad i vyšetřovat ty, kteří jej natočili a sdíleli.
Aféra Zdechovský - Bulíř. Aféra Zdechovský - Bahrajn, o které je tu naprosté ticho.
Nestydaté překopání vládního programu v přesný opak toho, co slibovali před volbami a kvůli čemu byli i zvoleni,
Podvody ODS, která se voličům prezentovala jako hráz proti největším šílenostem z Bruselu - a po volbách ti nejservilnější slouhové Bruselu, kteří odkývali doslova cokoliv - a nyní proti svému vlastnímu souhlasu v Bruselu "bojují" (zákaz spalovacích motorů )- vždyť ze sebe, a tím i z nás, udělali úplné šašky.
Naprosté ticho o bordelu, který Jurečka udělal v systému rozdávání peněz ua tzv uprchlíkům, přes nějž tečou milióny do řitě
Naprosté ticho o bordelu Rakušana v tom, kdo k nám z Ukrajiny chodí , co si s sebou veze a kolik jich tu vlastně reálně je.
Šílené chování Válka, který se na rozhodnutí SŮKLu (který jediný může vydávat kvalifikovaná rozhodnutí o povolení léků) prostě vykašlal, sehnal si "protinázor" těch, kdo mají z očkování své živobytí a na tom základě vyhlásil, že se mohou , naprosto bez rizika, očkovat i malé děti. A že tu "neposlušnost" vedení SÚKLu neodpustil - nyní odvolal šéfku . Zdůvodnění - už pěkně dlouho nejsou u nás základní léky. Ale SÚKL nemůže zařídit, aby se léky od nás přes ty "obchodníky" ve velkém nepřeprodávaly ven, protoře se na tom vydělá. A nemůže ani mluvit do toho, zda se v době již nastávajícího problému neodešle 10 kamiónů léků na Ukrajinu, jak to udělal Válek.
K tomu zcela vážně myšlené vyhlášení Fialy, že "máme právo na cenzurované informace" (neřekl přímo cenzurované, ale obsah stejný)
Vytvoření 5 (!!) placených oddělení u vlády, které se zabývají "dezinformacemi"
Ideožaloby a ideosoudy.
Tak pokud tomu všemu říkáte politická kultura, tak potěš koště.

Průměrný počet slepic: 4.9 (90 hlasů)

Svatá pravda, synapse! Celá tato vláda funguje na principu zlodějského mechanismu.
Hlavně právě proto Rakušan trval na tom, že chce být jedině ministr vnitra. Kozel se tak stal zahradníkem
a podle toho to tady všechno (ne)funguje. Nehorázné svinstvo!

Průměrný počet slepic: 4.8 (30 hlasů)

JINDŘICH KULHAVÝ před 15 min. (Pravý prostor)

Na povrch vyplouvají doslova šílenosti. Jurečkův pokus uplatit ředitele Úřadu práce Najmona při vyhazování z funkce je unikátní ukázkou zvrácenosti Pětikoalice.
Zároveň pořízená nahrávka napovídá, že Najmon tušil nějaký podraz a připravil se. Může se to zdát být nemorální, nicméně to jasně ukazuje, kam jsme se dopracovali. Ostatně, právě mobilní telefony jsou Jidášův dar, protože jejich schopnost odposlouchávat Vás kdekoliv, kdykoliv a neustále je šílená, a nejen policisté Vás tak mají pořád pod úplným dohledem. Občas se to ,,mírotvorcům““ vrátí a odnese to některý z nich. V řadě firem a úřadů včetně státních se stalo zvykem, že se povinně telefony odkládají před vstupem do jednacích prostor. Tento zvyk se prohlubuje.

Jurečka naprosto dokonale zapadá do současné politické elity. Grázl bez svědomí, morálky a překračující jakékoliv myslitelné zákony. Je nepředstavitelné, aby nadále setrval ve své funkci ministra práce. Jenže…to bychom museli žít v normální době. Kdysi nebylo nic křišťálově čistší než Standova půjčka na byt od příbuzného. Tenkrát to Grossovi zlomilo vaz, odešel z politiky….

To se o řadě jiných politických lumpů říct nedá a takový Topolánek má i nyní tendence nám předávat svá moudra, přestože to byl právě on, kdo způsobil dlouhodobě vysoké ceny plynu a energií. Strategie odběru přes burzy, a nikoliv od přímých dodavatelů, z nás dělá blbce v oblasti nákupu těchto komodit doteď. Kdyby existovala hmotná zodpovědnost politiků, Ruzyň by kapacitně nestačila, byť by tam byli pouze politici.

Zpět k Jurečkovi. Je evidentní, že český stát má problémy s rozpočtem. Stejně jisté je, že Ukrajinci mají u nás nadstandardní podmínky, čehož jich plno z řad ,,uprchlíků“ využívá. Nehovoříme o těch, kteří tu pár let pracují a o žádnou podporu nežádají. Je tu však dost dalších, kteří nás doslova vyžírají a využívají záměrného pomatení vlády. Jurečka, ač původem zemědělec, byl jmenován z jistě praktického důvodu ministrem sociálních věcí a práce. Pravděpodobně za to může jeho loajálnost spojená s devastací české ekonomiky. Právě přes jeho ministerstvo odtéká mnoho peněz k příchozím z Ukrajiny, zároveň se zasloužil o přiškrcení valorizace důchodů. Zaměstnanci Úřadů práce jsou přímými svědky toho, co se děje kolem žlutomodrých imigrantů a zároveň vnímají zločiny páchané na našich potřebných spoluobčanech. Namátkou jmenujme nepřidělování invalidních důchodů skutečně nemocným či postiženým Čechům, Moravanům a Slezanům, rozdílný přístup při vyřizování různých žádostí Ukrajinců a občanů České republiky implantovaný přímo z ministerstva, zvýhodňování nechtěných cizinců při určování výše sociálních dávek a kontrole jejich oprávněnosti. A nyní Jurečka nabízí řediteli Úřadu práce zlatý padák, když sám odejde. Proč, o tom lze mít vcelku jasno. Prostě ho chce nahradit svým bílým koněm. To je přeci šílené.

Nejen vláda předvádí zajímavé kousky. Vynechme to, že Rakušan zatlouká hřebíček do rakve, v níž se nachází Česká pošta. Její situace je dlouhodobě nedobrá, ovšem Rakušanovi se podařilo nevídané a na trh bude vpuštěna ukrajinská konkurence. Dalším střípkem arogance byla tisková konference Pekarové, na níž se tato odbornice přes mobilní telefony podivila nad telefonem značky Samsung, který byl připraven nahrávat její myšlenky sdílené novinářům, a zeptala se majitele, jak to, že nemá na iphone. V tu chvíli se zachovala jako čistokrevná namyšlená stračena.

Stejně lze nazvat atomovou bábu Drábovou. Tato odbornice na jadernou energetiku a řiťolezkyně posledních měsíců prohlásila, že náboje s ochuzeným uranem slíbené Brity Zelenskému jsou de facto neškodné. Přitom jsou velmi účinné při nasazení v boji mezi obrněnými vozidly a tanky. Z míst jejich minulého použití jsou informace o pozdějších narozeních postižených dětí s deformovanými těly. Uran je radioaktivní a Drábová by to mohla vědět. Další perlou je chování nedotknutelné liberální hlásné trouby a ikony ČT Jakuba železného při zastavení policisty. Video bylo k vidění všude a o morálnosti chování redaktora si každý mohl udělat představu sám. A to má být člověk, který nám hlásá jedinou možnou pravdu?

Poslední tři skutečnosti jsou též zarážející. Petr Kolář, hlavní strůjce ,,úspěchu“ Petra Pavla v cestě na Hrad, je jedním ze skutečných majitelů významné české zbrojovky. Má tedy blízko k dodávkám zbraní na Ukrajinu a jednoznačný zájem na tom, aby se válčilo co nejdéle. Zároveň zůstal jako poradce Petra Pavla, což nás o snaze o mír nijak nepřesvědčuje. Válkychtivý generál se zbrojířem v zádech je pekelná kombinace.
No a stejně agresivní je záložák Zdechovský, který nedávno podpořil strůjce lynče na dalšího prapodivného proukrajinského populizátora Bulíře. Jen se chlapci rozcházeli v názorech, Bulíř možná trochu procitnul a Zdechovský zadal podnět k ataku v místě, kde se Bulíř při své protiruské misi nacházel.
Nakonec zbývá ještě výrok prezidenta Svazu obchodů a cestovního ruchu Tomáše Prouzy. Ten se vyjádřil ve smyslu toho, že nadnárodní řetězce na krizi nevydělávají a stále ještě nenarazily na cenový strop, a tak jsou u nás ještě potraviny vcelku levné. Byl ten člověk v poslední době v obchodu? Viděl reportáž na TV Nova, kde ukázali obrovské rozdíly v cenách potravin mezi jednotlivými obchody, které dokazují, že někde prostě při tvorbě svých cen ztratili jakékoliv zábrany? Jak vidíte, současnost je prostě strašidelná. Je s podivem, že to tu ještě nevypadá jako ve Francii. Necháme si stále šlapat po hlavách?
Jindřich Kulhavý

Průměrný počet slepic: 4.7 (31 hlas)

S tímto souhrnem plně souhlasím

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Nebyl to Válek,ktery zrušil tanečky okolo kovidu?

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

In reply to by Igi (neověřeno)

Trvalý odkaz

jediný nakažený.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Z facebooku pana Rajchla 4. března 2023
"
Ron DeSantis - guvernér, na kterého mohou být občané tohoto státu právem hrdí.
Přál bych si mít takového politika u nás.
A současně se zavazuju, že se pokusím být v politice podobně přímý, rovný a upřímný jako on.
Už žádné prázdné floskule a křečovitá politická korektnost! Pojďme už konečně najít odvahu říkat si věci na rovinu!
"

Floridský guvernér Ron DeSantis, který nedávno zlehčoval válku na Ukrajině a nazval ji jako "územní spor", označil v posledním rozhovoru Putina za válečného zločince, který musí nést následky za své činy.

https://www.nbcnews.com/politics/politics-news/desantis-changes-tune-uk…

Ron DeSantis je velkým vzorem pro našeho Jindru Rajchla, jak řekl i v pořadu u Soukupa na TV Barandov, kde také použil označení "územní spor" pro válku na Ukrajině. Jsem zvědav, jestli se bude i nadále držet svého vzoru, najde odvahu říkat věci na rovinu a nazve Putina tím, čím opravdu je - válečným zločincem.

Průměrný počet slepic: 2 (63 hlasů)

zločincem a národním hrdinou je úzká a kolikrát zašmodrchaná.
Soudruzi Bandera a Šuchevič by mohli vyprávět...

Jakou kravinu tam máte dál?

Průměrný počet slepic: 4 (43 hlasů)

Hoši, že vy jste si dali ráno vtipnou kaši?
Nějaký názor na ten výrok DeSantise asi nemáte, že?

Průměrný počet slepic: 2.1 (15 hlasů)

Milý Targusi!

CH4 = metan
CH3 = METYLOVÁ SKUPINA (záporně jednomocná)
CH2-O-H = metylalkohol
CH3-CH2-O-H = etylalkohol (zkráceně C2H5OH)
Ďuro

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Pro vás Amerika není tím, čím opravdu je, tedy válečným zločincem?

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

ICC stíhá jenom konkrétní lidi. Skupiny lidí ani státy nestíhá.

Průměrný počet slepic: 2 (11 hlasů)

Stíhá jenom "konkrétní lidi".... a to všechno kolem je jen taková nedůležitá kulisa..., ty statisíce mrtvých.., a jo.., a jenom chce měnit v zemích, do kterých jim nic není, režimy... tak to jo.., jenom vraždí mámy s dětma, klidně kvůli těm konkrétním lidem použije třeba napalm nebo atomovku...
Směšný!

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Dobře vymyšleno, ale proč již staletí to ICC nestíhá soudně každého bělocha v emerice a musí se to řešit pokleknutím bílé hlavičky pod černou hnátu???

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

„Dějinná logika říká, že pokud se dlouho nedaří uspokojivě ukončit malé konflikty, musí přijít konflikt velký a znovu rozdá karty u světového hracího stolu.“ Tento citát se již několikrát v historii bohužel osvědčil.
„Jestliže má být navždy znemožněna rovnost mezi lidmi – jestliže Ti nahoře, jak jsme je nazvali, si mají natrvalo udržet své postavení – potom musí být řízené šílenství převažujícím stavem mysli.“
„Jak uplatní člověk svou moc nad druhým, ...? Tím, že ho přinutí trpět. Poslušnost nestačí. Pokud netrpí, jak si můžeš být jistý, že podléhá tvé vůli a ne své vlastní. Moc spočívá v tom, že člověk způsobí druhému bolest a ponížení, že se lidské vědomí roztrhá na kusy a zase složí do nových tvarů, podle toho, jak si usmyslíme.“ Jsme v kleštích světových mocnářství. Naše vlády jsou jen koupené loutky. ...
znova a znova opakující - Homo homini lupus -

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Když někdo řekne, že strana PRO ukradla demonstrace, tak prý rozeštvává scénu.
Když jsme měli na webu, že lidi můžou poslat i stokorunu, že nevadí, že je to malý příspěvek, tak strana PRO zkopírovala celý text dali si to na svou stránku. Taky okopírovali naše živé nedělní vysílání, ale hodinu předtím.
Byl to Rajchl, který přišel s nápadem, že to bude pan Bašta, který odvolá vládu. A pak Rajchl najednou otočil.
To, že někdo někde zašmelí nějaký peníze… v tom nejsem moralista. Ale okrást tenisty, kteří léta budovali svůj oddíl a byli okradeni o kurty... Rajchl tím u mě skončil. Jako člověka si ho vážit už nemohu. Jindra Rajchl je pro mě póvl.
Politické straně PRO nejde o žádnou změnu, chtějí se jen dostat do parlamentu a dostat prachy.
Kolem mě se objevilo spousta podvodníků, ale největší podvodník ze všech je Jindra Rajchl a Zuzana Lily, to jsou nejhorší podvodníci jaké jsem potkal. Nejhorší podvodníci, které jsem za ten rok potkal a nechci s nimi dýchat společný vzduch.
Neříkejte mi, že se mám spojit s Rajchlem, to mě uráží.

Průměrný počet slepic: 2.9 (44 hlasů)

In reply to by Vzkaz od Vrábela (neověřeno)

Trvalý odkaz

Rajchl:

"Rezignujte, dobře zaplatíme."
Jinak Vám dáme špatné hodnocení a budete mít problém najít si novou práci.

Takhle vyhrožoval Marian Jurečka řediteli Úřadu práce Viktoru Najmonovi, jenž si jeho slova nahrál.

Když podobným způsobem zatlačil před lety v kauze poslaneckých trafik premiér Nečas, tak z toho byl policejní zásah na Úřadu vlády, pád jeho kabinetu a předčasné volby.
Já jsem PRO si to zopakovat.

Po zveřejnění nahrávky tohoto rozhovoru na idnes existuje jediné akceptovatelné řešení.
Okamžitá Jurečkova demise.

EDIT: S ohledem na to, že předseda vlády Petr Fiala se Jurečky přes evidentní spáchání hned dvou trestných činů (podplácení a vydírání) zastal, znamená jediné - demisi musí podat i on a s ním i celá vláda.

---------------------------------------------------------
Názory:

Demisi a právní dohru jejich vládnutí 👍🇨🇿

Já bych to zveřejnila ať co nejvíc lidí co je to za chatra ta Fialovic vláda a teď víc než kdy jindy si přejí aby všichni skončili za katrem tam patří

Tahle šmejd vláda už má tolik průserů že už musí procitnout i skalní příznivci tohoto prapodivného slepence😵‍💫😵‍💫
16.4. JEDEME

Asi všichni dopředu tušíme jak se k tomu fijalovic předseda postaví. Ona totiž bezpáteřní loutka se ani rovně postavit neumí. Možná by měl občas zavítat do toho svého demolition kabinetu aby věděl co se tam děje a nebýt pořád zalezlý v Brně.

Už aby to bylo 🙄 tu tlupu neschopných korytařů musíme vypakovat co nejdříve 🤮

Renáta Strnadová měl by zasáhnout nějaký nezávislý úřad, státní zastupitelství nebo jiný, který opět otevře jejich podvody s mafií a vydírání.
To nemáme nezávislý úřad????

Fiala prohlásí, že Jureckovi věří a má plnou jeho důvěru. Media slastne zahekaji jak Petr zlatousty vyřešil krizi a jede se dal. 🙂

jako vždycky, všichni všechno ví a za podpory vaší policie a soudů který jim z vašich peněz dělají soukromou ochranku se jede dál

A nebyla to jen metafora? Aby nedošlo k mejlce 🤣

Průměrný počet slepic: 4.8 (54 hlasů)

Topolánek odletěl jako součást delegace s Pekarovou na Tchaj-wan, staré struktury drží opět pohromadě se stejnými papalášskými kámoši.
Babiš, to je jiný level, na toho co do slušnosti a profesionality nemají ani kdyby čert na zdejší Koze jezdil.

Průměrný počet slepic: 4.9 (47 hlasů)

Dnes mi málem zaskočilo pití při soutěži „Na lovu“, když jedna mladá holčina dostala otázku:
„Které zvíře má v názvu Občanská demokratická strana jako symbol?“
Soutěžící zapřemýšlela a pak odpověděla otázkou: „Osla?“
:-)))
No, nesedí to snad …? :-))

Průměrný počet slepic: 4.7 (61 hlas)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

To jste si snad vymyslela:-))

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak to by mě fakt nenapadlo, abych si něco takového vymýšlela..
Zítra (vlastně už dneska) dopoledne mrkněte na reprízu nebo si naprogramujte.
(NOVA před 11. hodinou dopoledne)

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já to myslela jako vtip:-)
Vím, že byste si to nevymyslela:-)
Jen to vypadá fakt neuvěřitelně:-):-), třeba jí za to zaplatili:-)

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kdepak, to byla mladá holka, tak 20+, ta volila určitě poprvé a zaregistrovala tak maximálně pětikolku s názvem SPOLU.
Tyhle mladý lidi už nerozlišují jednotlivé strany, natož aby věděla cokoliv něco o ODS a "modrých ptácích" :-)))

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

Předpokládám, že když bylo 20 Vám, byla znalost politických stran o dost jednodušší.

Průměrný počet slepic: 2.5 (15 hlasů)

A ve vašem věku ne..?
Ono je to pro voliče demoliční vlády jednoduché i dnes, pane suchare, který se neumíte ani zasmát... :-(.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Začátek vtipný byl, to máte pravdu :)
Pak jste však začala o tom, jak mladí strany vůbec neznají a znají tak maximálně Spolu. A na to jsem reagoval.

Průměrný počet slepic: 2.3 (9 hlasů)

In reply to by Dejv (neověřeno)

Trvalý odkaz

A vy si snad myslíte, že ti 18+ (co dnes chodí k volbám) vědí něco o stranách?
Třeba to, jaký měly program před volbami a jak ho dodržují dnes coby koalice...?
Myslíte si, že dnes rozlišují představitele KDU, ODS, TOP00, STAN, Piráty,
když je jim dnes servírováno úplně všechno pod jednou stejnou střechou..?

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

A Vy jste v 18 rozlišovala kolik různorodých politických stran?

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)

In reply to by Dejv (neověřeno)

Trvalý odkaz

My jsme rozlišovat nemuseli. VŠECHNY strany (já znám jen dvě) byly sdruženy v Národní frontě. A všechny měly stejný program (jeden). A všechny rozhodovaly jednohlasně. A bylo úplně jedno, koho jste volil. Nepřijde Vám, že dnešní SPOLU se tomu modelu Národní fronty nepříjemně blíží?! Rozdíl mezi Národní frontou a SPOLU je v tom, že tehdy se dělalo aspoň něco pro blaho lidí (aby se zas tak moc nenaštvali). A taky se tehdy kradlo méně, nebo aspoň ne tak okatě.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

In reply to by Anna (ne z KHS) (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pán je prostě volič pětikolky, bez ohledu na to, jak brutálně se vykašlali na české lidi i na celý svůj slibovaný program, který bez mrknutí oka změnili tak, že nezůstal kámen na kameni...
On na základě úsměvné zmínky v zábavném pořadu o "oslovi" jakožto symbolu ODS, do čehož mu vůbec nic není, jen potřebuje něčí pozornost.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Dejv (neověřeno)

Trvalý odkaz

německých a rakouských, jejichž rádio se u nás chytalo.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

5kolka o sobě tvrdí, že jsou jediní demokraté a ti v US mají ve znaku osla. Republikáni mají slona ...
Dívčina se projevila celkem prozíravě ;)

Průměrný počet slepic: 4.3 (10 hlasů)

Kdyz nekdo chce psat verejne vo politice , mel by i zalozit archiv..
To znamena , ze kdyz se nekde neco sustne , jde do archivu, aby vedel jaky a kde to ma koreny, puvod a cokoliv../Continuity/.Navaznosti udalosti.
Je mi jasny ,ze Rajchl a jeho minulost na moment sliboval nejrychlejsi vytah ke korytum, vyslo z toho , malopolitikareni , kuloary, kriceni a senatori , ze chteji vyjednavat z vladou a prizemni povysovani na podium a zavislost na demo.....Napr.
Ale tyhle "hvezdy" rychle pohasly..
Aby demonstrace mela nejakou kvalitu a dopad , mel treba napr. , mel slezt z toho podia , prestat zvatlat /pod cizi vlajkou/a vodejit/a prodrat se mezi lidmi/, co nejbliz, k tomu praporu a nahlas pozadovat, aby to sundali.
Rozkrocit se a zarvat, at ten prapor de dolu..
/A uz ste takhle v historii naroda/.
Takovahle prilezitost se nesmi nevyuzit. Tohle je politicky zlato.
Aby to, co rika melo vahu a aby vedl a zepredu /guts/..
Aby to kazdej videl. NEUSTOUPIT.
To je co se pocita a uz to nezmizi..Ale co neni ,se nepocita..
Takhle se zafixujete s pomerne malou davkou odvahy do vedomi lidi..
Kdyz jsou doma a hodnoti zalezitosti kolem..
Vojak a obcan a revolucionar jdou do boje pod svym praporem, ten je vede , bojuji a casto umiraji ,ale nikdy se nevzdavaji ani proti presile...
/Kdyz ani tohle ani nevi/.
Soustrast..
A kdyz ,ale aspon nezorganizuje ani verejnou debatu se svymi demonstranty..
Ktery ignoruje.
Tedy rychlo aspirant se stal jen zablesk .
Budoucnost zadna, kterou si navic rychle zazdil...
Kde je budoucnost ,kterou chceme , kde ji najit a se omlouvam za samozrejmost, kterou napisu , je v nasich mladych...
A v tech , kteri uz dokonce neco dokazali..
Kde najdeme zaklad odkud vychazet ,na kterym se rozkrocit , sjednotit , stat a neuhnout ,jsou ty mlady , ktery uz neuhnuli do bahna malopolitikareni zrudnych pol. stranicek a kuloaru.
Je treba za ne bejt vdecnej a pokornej. /A kecy stranou/.
Nebot jejich je kralovstvi nasi zeme v jejich rukach jest.
Tomas , Jakub ,Lada , Slavek a dalsi..
Je mi lito, ze musi projit vyhni /jako ja a spousty mladych driv/, na misto normalniho zivota a vyvoje /mnozi maji rodiny/ ,ale ta vyhen a potom udery kladiv na kovadline z nich ukovaji ,co nanejvys dulezite jest.
Asi to musi byt a jinak to nejde. Aby v budoucnu nezklamali ani nas, ani sebe..
Musime jim dat veskerou podporu, respekt , za vsech okolnosti .
A nic jinyho nam ani nezbyva..
I v cerny studni /dneska/ ,plny tmy ,sviti hvezdy..

Průměrný počet slepic: 1.8 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

slíbil ve své televizi ,že udělá vše co budou chtít voliči,proč se doposud nezajímá o SV,která muže dosáhnout až 8 275 752 voličú , zda se mi jak vidno podvadenych dušiček,které nemají nikde zastání a dokonce jejich návrh Programu Národních Zájmu a potřeb je "zástupci" prý volicú ignorován a pan Reichl tak chytrý človek,který by vynikal jako skvělý retor se tu mezi námi neobjeví,aby nám tady v diskusi ty postuláty probral a poté zvítězil ve volbách,anebo vysvětlil ,že jim snad nerozumí,nebo co nebo jak?
Rovněž se divím,že sice prý chce změnu,ale ta nikdy neproběhne beze změny režimu,a tady holenkove bude nutno říci lidem na jaký režim změnu provést to tu fakt chybí!Pan VRABEL tady aspoň komunikuje,ale jak se dívá na legendární PNZ to tu též nevidíme.
No ni?

Průměrný počet slepic: 2 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Stále vedle. Řeknu to takhle, myslím si, že dneska na českýho důchodce maká 10 lidí, na úředníka dvacet lidí, na papaláše 1000 lidí na podnikatele od 1 do desetitisíců lidí... Ty kilometry měřítek lidi nevnímají. Záleží jen na tom gde se ti lidi inkasujou a kolik brutto se jim bere. A proto vůbec lidi nachápou proč se blíží hluboké strukturální změny nejen ve všech odvětvích, ale v chápání třetího, čtvrtého až posledního světa. A esli chcete srovnání, tak stačí poměřit dobu, gdy 95% lidí se zabývalo pěstováním jídla, páč to je jediné měřítko užitku, bez základní životní potřeby jídla blboň umírá. Že dneska eště neumírá von neřeší, proč by měl, že? Pracuje. A chce aby tu jeho prácu něgdo zaplatil aby měl to, co se dá koupit a k tomu potřebuje ten pojebaný petrpavel dolar, za kerý ve strachu každej otrok vydá i svoju dušu.
Jistě, vypadá to jako nesmysl. Muheeeee

Průměrný počet slepic: 3.4 (13 hlasů)

Duchodce si predplatil duchod nejmin na sto let s urokama..
Komunisti duchodce odstrkovali , protoze si pamatovali co bylo predtim a protoze vsecko ukradli a nemeli na duchody.
Ale meli /Slansky/na stedre vyplaceni milionu bohacum , za ztraty majetku , za znarodneni tovaren, dolu , prumyslu a bank, aby bohaci meli vice nez dost na pohodlne podnikani vsude jinde , treba v Nemecku..
Kam svobodne, diky laskavosti a stedrosti komunistu mohli odejit a odesli , na rozdil od obcana, kteryho zastrelili na hranicich ...
V tom osvobozovani byly rozdily ,ze? Nemelo to bejt obracene??
Predplaceni duchodu s uroky a banditi nejde dohromady, vzdy se odehraji loupeze.
Podobne duchodci za Rakouska si platili pense a bazliva vlada , ktera potlacila nase revolucionare , nepozadovala po pojistovnach po prevratu , dodrzeni zavazku a vyplaceni duchodu.
Naopak se cpala do germanu Rakouska v milionech , po prevratu!!!
Neni divu ,ze takovy chovani nasich posluhovych tatickovskych vlad /po 300letem zotrocovani rakouskymi germany a zase, bylo jasny,pro ne , jste ve svobodnym Ceskoslovensku doma , jako predtim !!!/, zapricinilo u vsech germanu a zapadu presvedceni ,ze jsou daleko vic ,nez my..
Nase vlada jsou zrady, nas ,vsude, porad a na narod.
A ted tohle chce Putin zmenit a muzeme sledovat ty reakce zapadu..
Cina poskytuje financni a jiny investice , jinym zemim a nediktuje s nimi zaroven , jejich zotroceni.Oba jsou nepratele a je jasny proc.

Průměrný počet slepic: 3.4 (19 hlasů)

Byl sem zvědavej na to jak to bude chápáno, páč už nežijeme v socíku, gde eště nám , lidem, říkali na tribunách soudruzi, že se buduje něco pro proletáře všech zemí co se spojili. Ale i tenkrát už to taky asi nebyla pravda, o tom předplácení důchodů, páč ta celá země ve keré lidi museli makat by jim patřila. To je takové slovo jako gdyž někomu něco patří, že jako z teho neplatí daně, například. Ale to už odbočuju.
Kapitalistický důchodce, zní to jako oximoron, dneska bere spíš politický důchod, čili jakési držhubné za to, že vláda a jejich kumpáni na zemi bačují bez jejich dovolení, jen na základě jakési hry na demosgrácu, kerá tady samozřejmě není nebo je, to záleží opět na politickém výkladu. A to by zase nemuselo pěkně vypadat, gdyby něgdo vážně chtěl rozklíčovat smysl demosgráce a přiřadit k ní a výsledkům praktického života správné termíny, gdyž už bych nechtěl používat slovo jako zaklínadlo. Tak doplním eště aby se to neminulo cílem, říká se, že naši chrabří zaměstnanci dělají na německé důchodce, no ono by se to dalo rozšířit, gdo by se s tím chtěl babrat našel by třeba více zemí, ze kerých se to počítá, a co třeba takovej emerickej důchodce a tak by se dalo pokračovat. Že by se tyto počty na nás už taky nevstahovaly mi nějak nepřinde IN a za další ty trvalé každoroční stamiliardy dluhů, keré už ani snad nigde neevidují, nebo jo, ty se počítají komu jako na důchod. No je to na rozvedení noční myšlenky dostačující přídopotek, možná ANNA by věděla doplnit, z čeho se počítá gde co, gdyž jí chybí do spokojeného kapitalizmu jen dvě třetiny platů.

To co píšete sou výslednice chování všech zůčastněných "nejen" na našem území. Vidím to podobně. Doba je natěšená, nedá se plánovat budoucnost na dvou židlích, a čekáme gde se u těch mocných probudí nějaké svědomí, no ale to může trvat dalších tisíce let, podle teho jak to vypadá. Pěknej den

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)

A dále bude okrádat tantlupa ODS,které se na vás Sasina sápe krvavou prackami ASOCIALNI formace vlády, režimu nejhoršího druhu dřevního kapitalismu vychazejiciho z gangsterismu,kdy i vy pane Sasine označujeme mě,že jako jako jediná,která vás vy knedlíci dovede ke štesti.a bohatstvia vy sami budete bezkulecniky a budete tleskat režimu čumilu a změnit to nechcete neboť vám zdřevenely kedlubny!
Ano,je to pro mě "moucha"udělat z vás všech boháče ,ale když vy pane Sasine a vámi vedeni saláti chtějí jen ležet na gauči v demokracii čumilu,kdy ,peníze nechcete,heslo

PENIZE JSOU NA PRVNIM MISTE

neznáte a priznejte se pane Sasine budete se donekonečna v čele davu ptát na svoje kuchyňské potřeby,kde nechcete zvlášť težke koulomety jako ve ŠWEICU ,protože se vám líbí nanejvýš jen zmlátit panimamu a to je si celé!
Upadnete v zapomnění jako lidový mudrc,kdežto na mě bude svět vzpomínat bo se mu líbí přezdívka CALAMITY ANNE,z cowboy historie a tak si všichni vyvěste obraz pana Delakroa BSARIKADA,aby jste mě viděli aspoň nahoře bez!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Mají opravdu víc než hroší kůži:-)!
Fiala reagoval na novou kauzu této hrůzovlády tak, že se Jurečky zastal slovy, že otevřel svým jednáním cestu k modernizaci instituce:-)
Profláklé rčení, to nevymyslíš, to ani zdaleka nevystihuje...:-)

ÚPLATKY A VYDÍRÁNÍ? PODLE FIALY CESTA K MODERNIZACI INSTITUCE

Vyhazov ředitele Úřadu práce Najmona provázely podivné okolnosti. Ministr Jurečka mu nabídl mimořádnou odměnu pokud v klidu odejde. V opačném případě dostane špatné služební hodnocení a bude mít problém najít jinou práci.

Vyplývá to z nahrávky rozhovoru, kterou si Viktor Najmon pořídil, když tušil, že jej nový ministr po dlouhodobé kritice propustí, a chtěl se na to připravit.

Mezi prvními, kdo se k věci vyjádřil, byl advokát Michal Hašek, který napsal:

„Toto se stát jakékoliv vládě v minulosti, opozice už běsní, mimořádné tiskovky, výzvy k okamžité rezignaci ministra nebo k jeho odvolání premiérem z vlády, výzvy k důslednému prošetření celé záležitosti. Milion chvilek na Letné.
Stínová vláda na základě právních stanovisek konstatuje, že celá věc má prvky vydírání, uplácení a může se jednat o zneužití pravomoci úřední osoby. Máme tady služební zákon, který byl jednoznačně porušen,“ zhodnotil Havlíček počínání ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečky.
A jak na to zareagoval premiér Petr Fiala? Šéf vládního kabinetu se Jurečky ve sporu s odvolaným generálním ředitelem Úřadu práce ČR Viktorem Najmonem zastal. Předseda vlády dnes dopoledne před odletem na evropský summit do Bruselu novinářům řekl, že odvoláním bývalého šéfa otevřel Jurečka cestu k modernizaci instituce tak, aby plnila své úkoly.
Poslanci hnutí ANO už kvůli článku Babišových novin uspořádalo tiskovou konferenci a stejně jako Jindřich Rajchl žádají Jurečkův odchod z úřadu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

A takto statečně reagoval:-)...oni se vyznačují stejnými rysy, nikdy nechybují:-)

Ministr práce Marian Jurečka (KDU-ČSL) odmítl jako absurdní výzvy ke svému odchodu z funkce kvůli nahrávce, kterou dnes zveřejnila Mladá fronta Dnes (MfD). Podle deníku Jurečka nabídl generálnímu řediteli úřadu práce Viktoru Najmonovi před jeho odvoláním mimořádnou odměnu, pokud sám rezignuje. Jurečka novinářům řekl, že postupoval podle služebního zákona.
https://www.iportal24.cz/domaci/ministr-prace-jurecka-celi-nove-kauze-a…

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

blábol překrucování a nesedících srovnání, nesouvisející důvody. Ale hlavně, z principu lze podporovat neschopnost a mafiánské způsoby vlády proto, že jiní dělali přešlapy, a nesnažit se o lepší vládu ?

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Hnutí ANO je jedno, že vzniká šílený zákon o radě ČT, jen jim vadilo, že by ten zákon měl platit před volbou ředitele, ale pětikolka už stejně má v Radě většinu i dneska, jak se ukázalo při posledních hlasováních, takže to ani nepotřebují... ale ten zákon je špatný celkově a celkově ho má ANO odmítnout, Senát bude dlouhodobě v rukách neomarxů jako vždy do teď. Je potřeba ten zákon odmítnout celkově a napořád. Ale ANO kývlo když bude platit později... šílený!

Babiš je opozice nebo dělá koalici podpůrnou další nohu?

"„Ano a pravděpodobně to tak dopadne. Předběžná dohoda je, ale ještě to musí potvrdit naše předsednictvo a poslanecký klub,“ řekl iDNES.cz předseda volebního výboru Juchelka."

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/zmena-zpusobu-volby-rada-ct-rada-ces…

Průměrný počet slepic: 3.7 (16 hlasů)

Vedle toho, že je Babiš v bývalém ALDE v europarlamentu, což jsou 3. největší sluníčkáři vůbec, tak další podraz slabocha Babiše... žádný Orbán, jen tupá parodie...

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)

Zato "mačo" Rakušan a "mačo" Fiala jsou oba Orbáni jak vyšitý, chcete říct...

Průměrný počet slepic: 3.7 (15 hlasů)