Ale když ti to říkám já, tak mě poslouchej!

Autor
Štítky

https://www.litterate.cz/ale-kdyz-ti-to-rikam-ja-tak-me-poslouchej/

Mám rád film „V pravé poledne“ s Garrym Cooperem v hlavní roli. Hraje tam postaršího šerifa, který právě složil svojí funkci, oženil se a odjíždí z města, když se dozví, že na nádraží čekají tři místní gangsteři na svého šéfa, chtějí se s šerifem vypořádat a pak si město opět převzít do své moci. Šerif, jakožto správný kladný hrdina, z města neodjede a začne přemlouvat své přátele, aby se banditům postavili společně.

Ve filmu se střílí chvíli v posledních pěti minutách. Jinak je celý o tom, jak se šerifovi přátelé vymlouvají, proč mu nepomohou. Mně zvláště utkvěla scéna, kvůli které píšu tento článek.

Šerif se tam potká se svým mladým zástupcem se kterým pevně počítá, ale ani on mu nepomůže, protože se nestal po svém šéfovi šerifem a viní z toho právě hlavního hrdinu. Říká mu, že měl z města odjet a neměl se vracet. Šerif opáčí, že tohle mu říkali i ostatní. Mladý zástupce ho zastaví a říká mu:

„Ale když ti to říkám já, tak mě poslouchej.“

Mladý zástupce šerifa je šikovný, silný, nebojácný a má mnoho vlastností, kvůli kterým by si ho jeho starší šéf měl poslechnout… i když s ním nesouhlasí.

Proč to všechno píšu:

Můj oblíbený bloger Marian Kechlibar teď pustil v rychlém sledu dva nové články, které si zaslouží vaši pozornost. V prvním se vymezuje především proti Šafrovi a jeho mediální žumpě, ale také v něm velmi natvrdo oznamuje svůj postoj k Rusku a válce na Ukrajině. Zde je odkaz:

Ve druhém pak popisuje, proč si myslí, že je ruský postoj k NATO pomýlený a nesprávný. Opět odkaz:

Svůj postoj i své názory na tuto válku i Rusko jsem zde mnohokrát popisoval. Kdo mě čtete dlouhodobě, tak také znáte vývoj mého názoru se vším všudy. S Marianem Kechlibarem v tomto ohledu nesouhlasím a nesdílím postoje, které ve svých článcích hlásá.

Ale… Když to říká Kechlibar, tak je rozumné ho poslouchat.

Když si něco podobného přečtu na Fóru 24, tak se tím fakt nezabývám. Nevěřím tomu, že se v žurnalistice dá klesnout hlouběji a jakmile se mi na skle objeví něco od Jandourka, Hovorkové nebo samotného nejlepšího novináře vesmíru Šafra, tak mě to celkem spolehlivě přesvědčí o opaku. Pokud Šafr tvrdí, že situace demokratických sil na Ukrajině je nadmíru výtečná, tak jen čekám, které ukrajinské město právě přešlo pod ruskou kontrolu. Pavel Šafr je jeden z mála lidí v této republice, kterého se nechci na nic zeptat (I na Blyštivého Péťu bych pár dotazů měl) Je pro mě ztělesněním pojmu fanatismus a doufám, že nikdy nebude mít možnost v této zemi o něčem rozhodovat. Pokud by se měl natočit remake Kladiva na čarodějnice, tak on by byl ideální na roli Ignáce.

Ale Mariana Kechlibara čtu dlouhodobě. I když s ním teď nesouhlasím, on je pro mě příkladem toho, jak dělat dobrý blog. Chtěl bych umět vyzrojovat své úvahy tak hezky jako on, chtěl bych mít jeho rozhled a hlavně jeho jazykové znalosti, které by mi usnadnily můj blogerský život. Marian Kechlibar prostě není blbec, takže když něco říká, je rozumné si ho poslechnout.

Na neděli teď normálně články nedávám, ale právě kvůli těmto dvěma textům chci udělat výjimku. Přečtěte si to a dejte si to někam do hlavy. I když celou situaci vidím jinak, stejně chci mít někde v mozku alespoň malý hlásek, že vše může být obráceně a člověk by si neměl být sám sebou jist. Nejhorší chyby se dělají z nadměrného sebevědomí.

Doufám, že Marian Kechlibar bude v tomto tématu pokračovat, protože bych rád věděl, proč je tak optimistický ohledně toho, jak teď vypadá celý náš slavný Západ a chci mu poděkovat, že svým posledním článkem mi kousek svého postoje poodhalil.

Už před několika roky jsem ho zval k sobě na zabijačku… Budu mu muset znovu napsat. Rád bych to s ním probral mnohem detailněji.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.8 (44 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

a podle mě v tom, Vidláku, hledáš něco co tam není. Když je něco bílý jako kachna, kejha to jako kachna, plave to jako kachna, většinou to kachna je. Mě připadá Kechlibar jako blb a marně v těchto jeho dvou článcích hledám něco pragmatickýho a racionálního.

Průměrný počet slepic: 4.4 (30 hlasů)

In reply to by Norman Daniels (neověřeno)

Trvalý odkaz

bych to nenapsal Normane.

Průměrný počet slepic: 3.7 (10 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

moc jsem se snažil!

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

No dejte mu a všem lidovym komentatorům raději zkusit řešit nikdy neesene naše potřeby a4aabyaaaáaa zda se mi,že když tady 33 let to nikdo z politiků nedokazal a,aaaaaá tak pokud chcete,aby tomu tak bylo dalšich milion let tak ta ignorance se k tomu bude hodit a dá šwung!
Tak to zopakuji co chybi!

0.Kdo vi jak bude organizovano odstraněni kapitalismu a jak se vam budou libit ŠWABOVY ZAKONY,které bez bodu 2 PNZ schvali
Pardlament a vy se tady budete mezitim bavit o caglovinach.

1,Vite co je to Socialni stat a jak je definovan,nebot NIKDY v republice neexistoval a proc ho nikdo z našich tzv zastupců nechce do sveho programu!

2.Kdo z vas dokaže navrhnout sytem,kterym by mohli vichni obane voliči kontrolovst dnem i noci naše zvrhle zastupce,kteři nas chtěji dale okradat a vrhout nas do bidy a zpopelnit atom valkou!

ATD damvam tu prvni temata našich potřeb a jsem zv3dava zda mě zas nikdo nechape anebo chape a jak,berni ozvěte se taky!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.7 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Nevím... ale já tam našel jen teze, co by kdyby. Pan myslitel vychází z předpokladu, že NATO jsou ti hodní a válka začala letos v únoru. Tomu rozumím, jsou i tací, ty desetitisíce zmařených ruských životů léta před tímto datem jsou pod jeho rozlišovací schopnosti. Pro mne ne.

Průměrný počet slepic: 4.7 (35 hlasů)
Trvalý odkaz

na pana Kechlibara a zkusil s nim promluvit,davame totiž přednost osobnimu rozhovoru, zda by se přidal do AA teamu.Zjistil,že je to prazdny soliter,ktery si bude smažit svoji kašičku sračičku a to je tak cele!
Ten chlap nevi co se děje at něco napiše o konci kapitalismu a jak se k tomu stavi Puťka aaasesaaaáto!At napiše co vlastně chce jinak bude ten salat pro nas a naši vec tak jedine na sračku! aaasaáaaaaáaa
Kdo je jineho nazoru tak to tu napište a zdvodni to?
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.3 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Začnu slovy Putina,život bez Ruska,by nebyl životem.
Oblbnout Ukrajince dalo dost práce a stálo mnoho peněz a tyto investice chce USA,aby se jim mnohonásobně vrátili.Už to píši vícerý,válka se měla odehrávat na Ruském území,jen je Rusko předběhlo a válka se odehrává na Ukrajinském území,co dělá problém v zázemí.Těch chytrých apoštolů cirkve kapitálů se najde v každém státě.Kechlibar je jedním z nich,proto ho nemůžu brát vážně.
Mne spíš jde o jinou věc,chcípající kobyla USA-Ukrajina kopě na všechny strany a v posledním záchvatu můžou použít jádro.

Průměrný počet slepic: 4.5 (30 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale ani o den víc.

Průměrný počet slepic: 1.9 (12 hlasů)

s Ruskem na věčné časy se jistě žít dá, jen si neumím představit jak bude Česko živit a podporovat Ukrajinu na ty věčné časy.

Průměrný počet slepic: 4.7 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

Ten nemůže Kechlibara vystát a teď má na svých stránkách článek o něm a pozvání Kechlibara na zabijačku.
Snad se vzteky neroztrhne, to by byl potom pan Trojjediný.
Také pan Trambus se hned v noci vztekal. Hlavně aby se nevztekal i za volantem.

Průměrný počet slepic: 2.6 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Mne tedy ty dva články jen utvrdily v tom, že intoši, kteří si myslí, že sežrali Šalamounovo hovno, jsou odtržení od reality víc než by si prostý člověk mohl pomyslet. Stačí napsat, že Šafr je zhrzený, fanatický ideolog a svoboda slova buď je nebo není. Tečka. Nevím, jaké má pán válečné zkušenosti, či skvělé informační zdroje, ale napsat, že se Putin obával nějakého napadení konvenčními prostředky je prostě srandovní a celé to pojednání o logistice je tak maximálně úsměvné. No a ty výlevy proti Putinovi bych šacoval tak na úroveň skalních diskutérů z Novinek či Mladé fronty. Kvůli takovému člověku bych já zabijačku určitě nedělal. Putin totiž nedělá to, co je dobré pro Evropu či USA, ale to, co je dobré pro Rusko. Na rozdíl od našich vůdců.

Průměrný počet slepic: 4.8 (31 hlas)

Juro Tomšů. Nevím, zda Šafr pije, či fetuje, ale domnívám se, že je to v každém případě magor.

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Vypadá to, že si SBU připisuje další bod. Útok na pohlavára nepřítele hluboko v týlu. Sice smolnou náhodou sejmuli jeho dceru, ale už jen to, že můžou a umí, je ukázka, že Rusko situaci nemá pevně v rukou. Ono nejde válčit a zároveň neválčit. Útočit a neútočit. Celou tu operaci na Ukrajině, či válku, to je jedno, vedou s jistou nadřazeností, arogancí, což se jim teď vrací. Nepřítel prostě není slabý, je mnohem silnější, než se čekalo. Takže to nepůjde vystát a vyčekat, bude se muset kousat i krvácet. A nebo prohrát. Momentum války je v hajzlu už víc jak půl měsíce, teď dokonce nepřítel útočí na Krymu i přímo v Rusku. Putin měl už dávno odejít, vůbec to pod ním nemá drajv, má tam plno hrozných lemplů, i ten Šojgu to vůbec nezvládá. Všude plno šlendriánu, polovičatých řešení a čekání na Godota.

V Rusku se říká, že za koncem operací v roce 2014 u Mariupolu byl Achmetov. Tam se ukrajinská armáda sypala a byla jen otázka času, než si povstalci dojdou pro to, co chtějí. Achmetov měl podplatit buď Medveděva nebo Peskova, kteří zavrtěli Putinem a celé se to stoplo. Teď je stejný cíl mnohem dražší... Už tehdá ale bylo vidět, že cosi není v pořádku...

Průměrný počet slepic: 2 (11 hlasů)

Godot je v Plzni

Průměrný počet slepic: 3.2 (6 hlasů)

Plzeň se maximálně dočká nějakého amerického veterána, ale nikdy ne Godota. Godot, to je něco jako dobrá česká vláda. Prostě jenom se na něj a na ní čeká a ona nikdy nepřijde. Kdepak vláda lidu se zpátky navrátí - kecy v kleci.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Pane hexvonkei.
To není práce SBU,ale CIA.
V Rusku je zrádců jak naseto,jen ukázat balík dolarů.
Něco takového předpovídal i Biden,já to považují za kopání chcípající kobyly.
Očekávám,že ještě těch atentátů bude víc,nemůže za každým schopným Rusem stát policajt.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Prý se těsně po atentátu zastřelil někdo ze špiček SBU...

Průměrný počet slepic: 3.3 (4 hlasů)

I kdyby se atentát na Dungina podařil, tak to na válečnou situaci nebude mít vliv. Maximálně se Putin nasere tak moc, že dá pokyn odložit rukavičky a bombardovat plošně... 

V posledních dnech ke mě přichází stále více střípků, podle kterých to vypadá, že jsme minuli bod za kterým už není návratu. Rusko hromadí u Ukrajiny další a další síly, jako by tohle všechno byla fakt jen předehra. Odpovídal by tomu i Erdogan v Kyjevě. Američani zase mluví o tom, že ruské ostřelování Záporožské elektrárny by je mohlo donutit aktivovat článek 5 NATO... Ukrajina pokračuje v diverzích...  Jestli to takhle půjde dál, tak jsme na prahu skutečné třetí světové... 

Což o to, já válku přežiju ve vězení, ale vy všichni jste v prdeli... 

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

S tím optimismem i pesimismem bych byl opatrnej. Ono to vypadá, že management války má Kyjev výrazně lepší. Řekli, že přesunou válku na ruské území, což dělají a zjevně úspěšně. Teď jde o to, jestli nasraný Putin má na to to změnit... Jádro bych zatím nechal spát, otázkou je, jestli ho k tomu vůbec oportunisti pustěj.

Průměrný počet slepic: 3.1 (8 hlasů)

No, zatím na ruském území nedošlo k ničemu, co by se dalo porovnat alespoň s 11. zářím nebo Londýnským metrem. V šedesátých letech dělala francouzská OAS ve Francii větší bordel, než dneska Ukrajina v Rusku. Propagandisticky to sice využít lze, ale na chod válečné mašinérie to moc vlivu nemá. Střely ruské artilerie to nekompenzuje ani vzdáleně. 

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

Pochybuju, že by dneska někdo chtěl propagovat dvoji spravedlivou věc tak spektakulárně. Bude to spíš chirurgie - konkrétní lidi, cíle, sklady, budovy. Každopádně se mi vůbec nelíbí, jak se to vyhrocuje...

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

S tím souhlasím... 

Přemýšlím, jestli na zítra nedat článek o tom, že se nebezpečně přibližujeme k bodu, od kterého už není návratu. 

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Já bych chtěl konečně ty zakázané měďnaté postřiky a význam mrazu v zimě pro další sezónu ;-)

Průměrný počet slepic: 3.3 (4 hlasů)

Pane Vidlák.
Souhlasím s tím,aby jste ten článek napsal u zveřejnil,nevím kolik máme ještě času diskutovat kolem této války.USA jde o mnohé,proto jsou nucené něco podniknout,jinak je Rusko a Čína hospodářsky převálcují.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Západ opakuje naprosto stejnou chybu, která předcházela vpádu Rusů na Ukrajinu - totiž když se Putin chtěl na něčem dohodnout a Západ, ve svý aroganci a vědomí, že na domácí obyvatelstvo platí síla, tuhle snahu ignoroval a silovej přístup chtěl aplikovat na Rusko. Momentálně naprosto ignorujeme opětovný varovný signály, Ruskou - víceméně policejní - akci jsme pojmenovali válkou, přikládáme dál pod kotel a podle mýho současnýho pohledu čekám, že nám Rusové ukážou svý pojetí pojmu "válka" 😁

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

jak dlouho se už sere rusák s ukrajincem a zatím žádná sláva, tak souhlasím s Kechlibarem.

By mě zajímalo, co by dovedl v přímé konfrontaci s NATO. Ona válka jaksi není přehlídka na Rudém náměstí, ve vyžehlených košilích a autech natřených naftou, aby se blýskala (teda těch, které se jim podařilo nastartovat i když i v tomto věřím v pověstný ruský šlendrián, kdy prvně auto po vzoru jejich vynálezu, potěmkinových vesnic, načinčají, aby pak zjistili, že kdyby ho před gasudárem vlekli na laně, nedělalo by to dobrý dojem, tak ho nechaj v garáži).

Průměrný počet slepic: 1.6 (14 hlasů)

že jsem osobně a 2x, jednou sice týden, ale podruhé skoro měsíc, měl možnost poznat sovětskou armádu zevnitř. A nedělám si iluze, že široká ruská duše by se od té doby nějak změnila. Šikana a bordel. Ale co mě tam zaujalo, viděl jsem tam stavební kolečko, které ale nemělo to kolo vepředu, ale dvoje řidítka. No co, nas mnógo, my nějaký kolo nepotřebujeme, máme dost rukou a zad k ohýbání.

Rossija – svjaščennaja naša děržava,
Rossija – ljubimaja naša strana.
Mogučaja volja, velikaja slava –
Tvojo dostojaňje na vse vremena!

Průměrný počet slepic: 1.8 (15 hlasů)

ještě pár postřehů z té armády, před kterou se třese celý svět.

Když jsem tam byl na cvičení, tak sme si všimli, že se tam pohybují vnadné ženy v nevojenských šatech. Když jsme se po večerech s některými rusy skamarádili, oni nám řekli, že jsou to kurvy, které ale neposlali do kriminálu za svou činnost, ale musely si odkroutit nějaký čas jako civilní pracovnice v administrativní činnosti v té kazašské stepi.

A ještě jeden, ten je taky dobrej. My tam plnili rakety palivem, ale jelikož to bylo dost jedovaté, tak jsme u toho museli být kompletně zabalení do gumových šprcek a na hlavě jsme měli takové ty strašidelné plynové masky s filtrem v chlebníku na rameni. Ale jelikož tam bylo ve stínu 40 a slunce pražilo, ruský stratég vymyslel, jelikož tam cvičila celá Varšavská smlouva, aby vojáci nekolabovali, že nad pracovištěm bylo zastřešení. Bohužel, ruský stratég ho navrhl dost vysoko a poněkud malé a taky evidentně nepočítal s tím, že ta kurva slunce nebude svítit furt shora, ale odpoledne i z boku, takže stříška nám byla k hovnu. Takže toto se řešilo tak, že když odfrčel kamion s raketou a my čekali na další, tak vedle stál český voják u naší cisterny s vodou a stříkal na nás vodu, protože spolehnout se na řešení ruského myslitele, tak bychom se vypařili a zůstaly by po nás v tom písku pouze ty gumové šprcky.

Průměrný počet slepic: 1.9 (14 hlasů)

coby konzistentního zastánce rozpadu západní civilizace by bylo úplně skvělý, kdyby ti v nejvyšším velení Západu měli stejnej pohled jako Vy, berrnarde!

Průměrný počet slepic: 2.9 (9 hlasů)

In reply to by Norman Daniels (neověřeno)

Trvalý odkaz

Sem slyšel, ře gdyž nepřítel dělá chyby, je rozumnější ho nerušit.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

In reply to by Norman Daniels (neověřeno)

Trvalý odkaz

o zkušenosti s takovou armádou. Sám jsem v jedné takové bojoval za udržení výdobytků socialismu.

Potíž je v tom, že válčit by měl profík a ne někdo, kdo je někam poslán. Já byl u vojsk prvního sledu a stala se nám taková nepříjemná věc. Jednotka šesti paragánů měla za úkol provést diverzní akci na naše kasárna. My ráno našli komplet všechny budovy, včetně těch, ve kterých byly rakety, oblepené maketami výbušnin. Naštěstí šlo pouze o cvičení, pokud by šlo o skutečnou válku, tato jednotka šesti vycvičených vojáků by během noci dokázala zlikvidovat nás 120 hrdých obránců socialismu, včetně veškerého vybavení. A podobné vojáky rusáci posílají na frontu, klučiny se stejným zápalem, jako jsme měli my. Jasně, ukrajinští kluci se taky učí, ale oni mají proč se bránit, je někdo napadl, ti ruští a o to bych se klíďo vsadil, by tam většinou radši nebyli.

Průměrný počet slepic: 1.1 (10 hlasů)

Nu toto čištění probíhá na začátku každé války, kdy zahynou ti co spí, když mají bojovat. Jako voják bys měl znát pravidlo, že zelenáči umírají ve velkém, když už si ten prvosledoví ;)
Nebo jsi propadl víře, že zelenáči umírají jenom rusům, arabům, černochům, ale hrdinným západním vojákům neumírají :D

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Norman Daniels (neověřeno)

Trvalý odkaz

není ode mě, Normane. Takto hodnotím, když někdo napíše totální fikovinu. Vy máte pouze odlišný názor, než já a tak to taky beru.

Průměrný počet slepic: 1.7 (9 hlasů)

Umím si představit, že si spolu i dáme panáka, pokud nám budoucnost někdy překříží cesty 😁

Průměrný počet slepic: 2 (7 hlasů)

In reply to by Norman Daniels (neověřeno)

Trvalý odkaz

A co pijete? S tím já mám právě dost problém. Já mám rád kvalitní rum, který ale ve většině restaurací nemají. Když řeknete rum, nabídnou vám Božkov.

Pokud narazíte na restauraci, kde mají dobrý rum, tak ho ve většině případů dokurvěj tím, že vám ho vytáhnou z lednice. Což je špatně. Rum vznikl v teplých oblastech, kde neměli lednice a chlazení a je potřeba respektovat jeho individualitu. Když ho přechladíte, potlačíte jeho chuť. I Džek Sperou chlastal rum teplý.

Pokud se chce někdo pouze ožrat, může pít studený. Pokud si chce pochutnat, neměl by toto dělat. Dáte si do úst a nespolknete ho hned, poválíte si ho po jazyku a patře a polaskáte chuťové pohárky jeho specifickou chutí. Pak polknete a cítíte teplo, ale ještě máte furt v ústech tu skvělou chuť.

Normane Danielsi, pokud se naše cesty někdy zkříží, pozvu vás na teplý rum. Berete?

Průměrný počet slepic: 2.4 (10 hlasů)

širokej záběr! Když koukám z dětma na film, pijeme k tomu tequilu. S manželkou si večer dáváme sekt, při práci na mý farmičce gin s tonikem, když na mě něco leze tak domácí slivovici. U grilovačky pivo a vodku, no a když je slavnostní příležitost, jdu ke známýmu likérníkovi, ke kterýmu chodím přes dvacet let, a dám si s ním Rum. Nejčastěji Bumbu, Ron Zacapa a El Dorado. On je na rumy kapacita, tudíž jste to celkem trefil 😁 Jo, a taky Vám vylepším slepicovy skóre 😂

Průměrný počet slepic: 2.8 (5 hlasů)

rozhodně!

Průměrný počet slepic: 2.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

že Šafra a ani Kechlibara číst nebudu. Diskutovat s Kechlibarem na zabijačce je nesmysl, protože i ta blbá jitrnice má něco do sebe.

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Proč ne? Vždy je lepší se přesvědčit na vlastní oči a uši, zda dojem z dálky je správný než pouze soudit z doslechu ;)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

že Ukrajina dosud neprohrála válku, především proto, protože tu opravdovou válku se vším všudy Putin zatím nerozpoutal, bohudík. Lituji ty, kteří v nesmyslném protahování konfliktu - Rusko - Ukrajina, vidí něco pozitivního, či dokonce hrdinského.

Průměrný počet slepic: 5 (16 hlasů)

Svatá pravda!

Průměrný počet slepic: 4.5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

https://t.me/newsfrontsk/11854

A esli to pujda takhle tak maj na zapade duvod mit vrasky na cele, :)) pac zbran kera je v boji nahovno je nahovno, nepomuze ani dobry marketing.

Coz mi pripomina ten pribeh ako CR dostane zadarmo nejake vertaljoty z USA (z Havaja). Dokonca zadarmo.
Enem su to stroje, co mali ist do srotu, pac maju odlietane maximum.
Len silene praxhy to bude stat to udrzat vo vzduchu a i tak to bude v rozpore s podmienkami uzivania danymi vyrobcom.
A kto to zaplati? No ano - obcania CR.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

V 89.tém se chtěli lidi zbavit šašků a ideologických klaunů, co je drželi v pasti a vrchmost jim podstrčila korporátní kulaky, co jim prodávají to, co jim ukradli.
A kolem teho vyrostly dva tábory sympatizantů, keří zanášej podle výšky mzdy.
Zbytku národa, co se nevohnul říkaj "NEPŘIZPŮSOBIVÍ".

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Pro berrnarda to neplatí... Muheeeee

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Peter Staněk 4. díl: Současná krize vzbudí v lidech zuřivost. Elity proti nim použijí silové složky

https://www.youtube.com/watch?v=bx2nXV9AL6Q

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)