Budoucnost odlišná od té volební

Autor
Štítky

Dnes začnu jednou osobní vzpomínkou... s Petrem Hamplem jsem se poznal zhruba před tři čtvrtě rokem u mě na zabijačce. Povídali jsme si dlouho do noci, Petr mi nasvítil úhel pohledu, který jsem do té doby neznal a předložil přede mě celou řadu slušně zpracovaných důkazů nad naší neradostnou budoucností.  Mluvil o tom, kterak jde všechno do háje, jak se přijímají rozhodnutí na vrcholové úrovni, mluvil o připosranosti elit - i těch globálních. 

Ale kdyby mi tenkrát před půl rokem řekl, že v Hradci Králové budou stát na letišti tisíce nových aut kterým chybí komponenty, že se budou zavírat elektrárny, že obrovské technologické firmy budou dobrovolně zavírat provozy a ve jménu světlých zítřků se budou tvářit, že fyzikální omezení nejsou problém, že se bude mluvit o konci nejen uhelných, ale i plynových kotlů, že Škodovka ukončí výrobu úspěšné Fábie Kombi právě proto že je úspěšná a díky ní nesplní zelené kvóty, že porostou ceny za elektřinu i plyn, že se začne chystat další deindustrializace a i ty poslední továrny mají být odsunuty někam pryč, kdyby mi řekl, že cena oceli a dalších materiálů vzroste klidně i o 100% ... a že se všichni budou tvářit, jako že se nic neděje... kdyby mi Hampl tenkrát v zimě popsal současnou letní realitu, tak bych mu řekl, že je blbej a nechtěl bych s ním kamarádit. 

Marian Kechlibar psal nedávno o tom, že po atentátu na Ferdinanda de Este také skoro nikdo nečekal válku. V zákulisí se připravovala mobilizace, ale většina novinářů i hlavounů si válku nepřipouštěla. Když to pak začalo, prakticky všechny zúčastněné státy měly v zahraničí řadu svých občanů, kteří ještě byli v klidu na dovolené nebo za obchodem. 

Admirál se včera v diskusi pozastavoval nad tím, že celý ten Grýn dýl v převolební kampani vlastně vůbec není. Ačkoliv téměř denně slýcháme o nových šílenostech, které se na nás valí, ačkoliv slyšíme o rekordních cenách energií na burze, ačkoliv slyšíme o málo naplněných zásobnících, nikdo s tím vlastně skoro nijak neoperuje.  V tomto ohledu má koronavirus mnohonásobně větší ohlas i když už nemá loňskou sílu. 

Svým způsobem není divu - události se daly do běhu a všechno je tak rychlé, že to normální běžný člověk vlastně ještě nestihl vstřebat. Ještě nepřišly faktury za drahou elektřinu. Ještě nikou nepřišlo předvolání na kobereček, že topí ve starém kotli na uhlí. Benzín ještě příliš nezdražil. Základní potraviny se také kupodivu docela drží i když všechno ostatní běžné zboží zdražilo jak sviňa. 

Problémy mají jen ti, co zrovna staví. Ale těm také ještě nepřišly faktury obsahující 100% podražené kari sítě do betonu. Ti ještě také nemají finální cifru o kolik se jim baráček prodražil.  

A tak se v zákulisí rozjíždí nový průser první jakosti, ale na povrchu ještě zůstává zdání starého světa. Na povrchu se ještě bojuje o definici komunismu, o etiku starého kapitalistického uspořádání, ještě se v diskusích o ekonomice šermuje běžnými kupeckými počty a na základě toho se dokazuje ideologická blízkost či odlišnost. Bojuje se proti covidu, nebo se bojuje proti očkování, vydává se to za boj o demokracii, stále se ještě bojuje za sedmdesát pohlaví, proti rasismu, bojuje se proti migraci nebo za ní, řeší se, nakolik je migrující Afghánec člověk jako my a nakolik není. Prostě starý svět. 

To nové je ještě pořád pod krustou... jen tu a tam to trochu vybublá. Že nemá smysl mluvit o kupeckých počtech, protože peníze se tisknou a když se tisknou, tak mají pořád menší hodnotu a tím pádem máme inflaci...  Že naše dodavatelské řetězce stojí a padají s Čínou protože skoro ve všem je nějaká součástka z čínské továrny. A pokud soudruzi v politbyru řeknou, že se přístav zavře kvůli covidu, tak se zavře a kapitáni evropského průmyslu tam nemají žádné páky. Že se materiály nejen zdražují, ale prostě nejsou. Že Čína nejen zaplatí za plyn víc, ale už má i kapacity si víc plynu vzít. Že takřka cokoliv dvacetiletého nebo pětadvacetiletého vůbec není schopno soustavně pracovat, nemá to žádné znalosti ani schopnosti, že nejsou řemeslníci ani na kruhový pohyb hasákem...  

Připouštíme si jako společnost, že si teď zvolíme nějakou tu poslaneckou sněmovnu ze které vzejde vláda a že právě tato vláda bude zřejmě řešit otázky a problémy ke kterým nebude mít vůbec žádný mandát, protože to nebylo součástí předvolební kampaně ani volebního boje?

Dovedl si někdo představit před předchozími volbami, že Babiš bude jednou řešit pandemii? Jeden z důvodů všech těch klacků pod nohy a keců je i v tom, že nic takového tu sto let nebylo a nikdo to nikdy jako volební téma nezdvihl. Babiš to řešil, protože u toho náhodou byl. Nikdo se neptal ani na jeho kvalifikaci, ani na možnosti, ani na ideové zakotvení. 

Dovede si teď někdo představit, že příští vláda nebude jen dělat výběrko na Dukovany, ale že bude řešit nějaký skutečný blackout? Nebo že bude řešit nikoliv čtyřprocentní, ale stoprocentní inflaci? Dovedeme si třeba představit že Škodovka padne? Že s ní padnou ty tisíce firem, co u nás dělají do automotive?

Já o tom sice pochybuju, ale co když fakt přijde těch pět milionů Afghánců? Co když se fakt ukáže, že v případě nedostatku elektřiny má přednost Německo před naší zemičkou i když jsou to naše elektrárny? 

Zahrnujeme to do našich volebních preferencí? 

Včera jsem napsal, že dějiny směřují celkem jednoznačně k programu SPD - tedy že směřují k tomu, že se z EU budou odloupávat další státy, že Evropská komise nedokáže řešit žádné problémy, jen je umí vytvářet. Že zelený úděl zničí ekonomiku. Že odchod bude vlastně jedinou alternativou a i když to bude hodně bolet, bude to lepší než v EU zůstat. Ale v poslední době to jde tak rychle, že si o tom ani nestihneme promluvit v hospodě či na Kydech a už je to nahrazeno něčím ještě šílenějším.  Jde to tak rychle, že se to vůbec nedostalo k Moravcovi do debaty a politici zatím říkají jen ty povšechné fráze. 

Andrej Babiš svojí propagační knížku vydal před měsícem... Myslím že ani on si nedovede představit, že třeba za měsíc už může být zcela zastaralá a vůbec nereflektující realitu. O hurikánovi Ivanovi ani nebudu mluvit. Jeho kniha byla zastaralá už  tři roky před vydáním. 

Můj dnešní článek je o tom, že v těchto volbách nevolíme jen podle slibů našich milovaných politiků, ale měli bychom volit i podle toho, co nám neslibují, protože si to ani oni ještě nedovedou představit. Je totiž úplně představitelné, že než skončí mandát budoucí vlády, tak už žádná EU nebude a my nebudeme v ní, protože v ní nikdo nebude. A nebo že už bude plnohodnotným žalářem národů ve jménu německé zelené  budoucnosti.  Že EU nebude, ale nás budou ohrožovat polské požadavky,  nebo alespoň polské fanfaronství, protože Poláci armádu mají a my ne. Že se potichu opustí všechny ty sociální experimenty s nějakými zelenými úděly, protože nebude práce, ale zato bude inflace. Je představitelné, že nebude elektřina. Nebo že nebude pořád. Že nebudou ani nová ani stará auta. Že zkrachují firmy, které jsme považovali za nezničitelné, že se jejich zbytky bude zachraňovat mateřský podnik někde v Německu. 

Covid byl vlastně jen takovou zkouškou, jak je to celé nachystané. Ukázal nám všechno, co je zapotřebí vidět. Po letošních volbách se stane něco podobného. Začnou chodit jobovky jedna za druhou a prakticky nic z toho není součástí dnešních politických slibů. Nad ničím z toho nebude shoda. 

Já si ještě pamatuju, jak opozice házela vládě klacky pod nohy za pandemie. Ale pokud bude totéž dělat v případě afghánské migrace, tak to bude horší. Stejně tak si pamatuju, jak soudy požadovaly po vládě "zdůvodnit" pandemické kroky. Právní termín který do té chvíle neexistoval. Dovedete si představit, že soudy udělají totéž v případě nedostatku elektřiny? Že bude vláda muset zdůvodnit, proč udělala mimořádné opatření a nepouští proud do Německa? Dovedete si představit důsledky nejednoty národa jako za covidu, ale z důvodu bankomatů nevydávajících hotovost? Tohle všechno jsou věci, které si umím představit, ale skoro bych se vsadil, že přijdou věci, které jsou zcela mimo mojí fantazii. 

Měli bychom na to ve volbách myslet. Měli bychom přemýšlet, kdo z nabídky nás budoucím průserem provede se šancí na menší ztráty. Nová vláda nebude řešit současné prkotiny. Čekají jí nejspíš o dost náročnější úkoly než nějaká ubohá pandemie a marginální čtyřprocentní inflace.  

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (141 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

Podobnou situaci musel resit F.D. Roosevelt. A poradil si. Castecny pridelovy system, masivni verejne prace, i kdyz v konecnem dusledku ozdravili burzu az zavody ve zbrojeni...Neznam z dejin jiny prostredek jak resit tolik nahromadeneho napeti jako je dnes, nez valku. Jenze ty minule valky nasli bezneho obcana vicemene ve stejne situaci jako v miru - kdyz zrovna nepadali pumy, mel k dispozici vicemene vse v podobnem rozsahu co predtim. Mohl si koupit v trafice noviny, pustit si doma lampove radio, jit do hospody, kina... Co dnes, bez te vsi nesmirne slozite infrastruktury spolecenske komunikace, ktera ve valce samozrejme ihned vezme za sve ? Bude to nezvladnutelny kulturni sok...

Průměrný počet slepic: 4.7 (36 hlasů)

In reply to by hulvath (neověřeno)

Trvalý odkaz

Největší kulturní šok by v případném problému byl, že drtivá většina lidí by zjistila, že k řízení čehokoli je třeba znalosti, schopnosti a kompetence.

Že třeba když nám Pirstan a Spolu chce řídit spolu s Grétou a Lejenovou řídit energetiku - dopadne to stejně, jako když nám strategii boje proti kůrovcům v českých lesích řídili ekoteroristé z hnutí Duha. Možná budeme kvůli hnutí Duha a eko se časem jezdil dívat na les do zahraničí, tady už nebudou.

Nebude potřeba válka. Stačí pouze to, aby lidé v řídících funkcích bylo odpovědní za své akce. Nic více.

Průměrný počet slepic: 4.9 (46 hlasů)

případném problému byla vypnuta wifi.
Minimalne pro nektere vekove skupiny obyvatelstva ...

Průměrný počet slepic: 4.5 (24 hlasů)

.... by byla vypnuta wifi .....

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

A jiná věková skupina by se ocitla v chaosu a zmatku, kdyby vyplo televizní vysílání.

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)

In reply to by hulvath (neověřeno)

Trvalý odkaz

Válka být nemůže, protože ústavní zákon o bezpečnosti České republiky znemožňuje jak útok tak případnou obranu.

-----------------------------------

Ústavní zákon o bezpečnosti státu psali nejspíše v Bohnicích.

Pokud živelní katastrofa nebo válečná situace trvá déle než 30 dní, pak porušuje ústavní zákony České republiky, a měla by být zatčena (jak katastrofa tak ta válka) a vsazena do vězení. Namísto obrany státu musí vláda po 30 dnech přesvědčit Sněmovnu, a nadpoloviční většinu jejích členů. Pokud ne, Sněmovna (představme si hypotetickou, ale velmi reálnou, situaci, že 60 % Sněmovny bude infiltrováno agenty nepřítele) mu nouzový stav zruší - a nepřítel dál bombarduje. Neexistuje pak už žádný zákonný prostředek, jak se bránit nepříteli a neporušit přitom ústavní zákony České republiky.

Pokud nebude válečný stav Sněmovnou prodloužen po každých 30 dnech, obrana končí. Není nouzový stav. Armáda nemá právo obtěžovat občany nějakou mobilizací či střílením v ulicích. Armáda musí dodržovat noční klid a neobtěžovat občany hlukem. Armáda nesmí narušovat plynulý provoz na silnici - a vůbec se musí všelijak chovat jako za mírového stavu. (A nepřítel pak tedy jedná volně a bez obrany.)

Po infiltrací, korupci nebo decimaci poloviny Sněmovny - nemůže podle zákona stát reagovat na žádné nebezpečí. Bezpečnost České republiky, a schopnost České republiky čelit živelným katastrofám, stejně jako útokům cizích států ve vojenské, diplomatické i obchodní oblasti - legálně a podle zákona stojí a padá s marnivostí, menstruačními cykly, náladou malého počtu lidí ve Sněmovně. Když si Sněmovna postaví hlavu, tak může libovolně zdržovat a rušit jakékoli akce na odstranění živelní katastrofy, na obranu státu.

Sněmovna klidně může nechat rozhodnout roztřílet stát na cucky při náletu Prahy. Třeba jen proto, že Pirátský místopředseda se nepoužitelně zkouřil kokainem. A Petr Fiala se rozhodl vzít si červené tričko na prodloužení penisu a nechal kolovat jointa poskytnutého Ivanem Bartošem, čímž zlikvidoval soudnost velké části Šněmovny. --- A v rauši prostě budou legálně dělat s bezpečností státu cokoli. Občané, vláda i Senát se na to může jen dívat, a zákon jim nedává sebemenší legální možnost zachránit Českou republiku.

Jakýkoli zahraniční stát může vyřadit všechny bezpečnostní mechanismy České republiky. Stačí infiltrovat nebo zkorumpovat polovinu Sněmovny, a začídit aby jednala proti zájmům České republiky. Tím není schopna Česká repulika vůbec reagovat na otázky bezpečnosti. To se mimochodem právě děje - drtivá většina politiků jedná vlastizrádně: v zájmu EU, v zájmu Německa, v zájmu USA, a neustále se snaží prosazovat protičeské akce (podpora sudetských Němců, zrušení Benešových dekretů, neustálé žalování Pirátů do Brusele ohledně interních záležitostí, snaha zaplavit stát imigranty a fanatickými muslimy, a stovky a stovky dalších snah).

-------------------

Já jen, až nějaký idiot bude zase hájit naše soudce, jejich zásahy v epidemii, a nebo ústavní zákony - a jejich doslovné dodržování.

Prostě stav naší vlády a justice, stejně jako existence Rychetského a existence Městského soudu v Praze znemožňuje válku v České republice. Nebyla by v souladu s ústavou a vládou.

Průměrný počet slepic: 4.8 (51 hlas)

Holt máme hen ten ústavní systém a nic lepšího tu v ruce nemáme ...

Příteli, tak trochu jste to nedomyslel. Kupříkladu, co když nepřítel infiltruje 60% ministrů. A Ti odevzdají kus země nepříteli. Nebo naopak vyhlásí válku. Co pak? Přece jenom infiltrovat, zkorumpovat a zdecimovat sněmovnu včetně ostatních ústavních orgánů (např. soudy) a státních složek (např. policie) je přece jenom trochu složitější, jen pro jejich větší počet. Proto je v demokracii systém brzd a protiváh, samozřejmě na úkor akceschopnosti. Proto taky máme tu žvanírnu a taky soudy, které do toho mohou zasáhnout. Ideální to samozřejmě není. Soudy bývají aktivistické, politici populističtí. Mnozí politici či úřednici si utvoří své paštalíky, další politici včetně mnohých poslanců vůbec nerozumí podstatě našeho ústavního systému a plácají nesmysly atd. Ale nic lepšího tu prostě nemáme. Snad jen konstituční monarchie, ale ta má taky své mouchy a navíc kdo by to dnes vůbec chtěl ...

Můžete mi prosím říci, kdo by měl organizovat a rozhodovat o obraně země ve Vašem pojetí, aniž by mohl být infiltrován? Tedy bez ohledu na to, že bychom dnes asi ani pořádné vojsko nepostavili ...

Průměrný počet slepic: 1.7 (3 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

Včera jsem o tom diskutoval, nikoliv s okresním hejtmanem, ale s už hóóódně dospělým synkem, který musí dost pracovat, a tak "nějaké blbosti" moc nestíhá sledovat.
Provedl jsem fiktivní výpočet z poměru (odhadnutého) testovaných neočkovaných a netestovaných očkovaných. Vyšlo mi to (tzv. "přes palec"), že virus se šíří poměrem 3:1 až 4:1 v neprospěch neočkovaných, ale kurnik - ti očkovaní by přece měli být imunní?! Nebo snad ne? Mělo by to být 100:0, nebo tak nějak....

A teď vy tady s tímto odkazem, který hovoří o tomtéž, jen kvalifikovaněji.

P.S.: Napsal jsem to srozumitelně? Nejsem si jist.

Průměrný počet slepic: 4.3 (19 hlasů)

To jsou přehnaná očekávání na základě chybných informací, které lékaři a vědci a politici dávají lidem.

Lidé očekávají, že vakcíny proti jakýmkoli nemocem mají účinnost 100 %. Reálně mají všechny vakcíny proti jakýmkoli nemocem v tom lepším případě účinnost, jakou jste právě zjistil v realitě. V tom lepším případě.

Podlehl jste naivitě a nechal jste se obelstít...

Průměrný počet slepic: 3.6 (14 hlasů)

…. jsem se obelstít nenechal. Aby bylo jasno.

Průměrný počet slepic: 4.3 (19 hlasů)

Právě, že nechal. Musíte si ještě chvíli počkat.
Oni se nakazí skoro stejně (očkovaní i neočkovaní). Ale ti očkovaní mají v drtivé většině připravený imunitní systém a vira porazí.

Průměrný počet slepic: 2.7 (19 hlasů)

Pardon, chtěl jsem dát jednoslepici. Ta moje zbrklost...

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)

zda očkování pomáhá nebo ne, ta procenta účinnosti mohou být od nuly ke stovce procent, i jednička by byla lepší než nic, ale především o to zda škodí nebo neškodí. Zatím se podle kusých (nevím proč?, no, vlastně vím...) informací zdá že účinnost ve druhém případě (škodí) je vyšší než v prvním (pomáhá).

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)

To se právě zjišťuje. Vakcíny proti koronaviru nemají ukončené klinické testy, takže to nikdo nemůže seriózně sdělit. Ale právě se dělá grandiózní laboratorní pokus přímo v praxi. Časem to budeme vědět.

Nefascinuje vás to, že se podílíme na klinických testech mRNA technologie vakcín? Které předtím nikdy nebyly masově nasazeny ani u lidí ani u zvířat?

Průměrný počet slepic: 4.7 (26 hlasů)

Nebyly vyzkoušeny dokonce ani na lidoopech, je to prý nehumánní a kdesi cosi!
Sám očkovaný nejsem, moje děti se naočkovat musely kvůli práci, ale naštěstí nikdy, za žádnou cenu nedovolí naočkovat vnoučata.
Mám strach a moje děti také, že by se následky/účinky narychlo spíchnutých a nijak nevyzkoušených sraček, vpravených do těla, které nic takového nikdy nepoznalo, mohly projevit až ob generaci-dvě.
Též nechápu, jak je vůbec něco takového možné - z celého lidstva si udělat pokusné králíky. K čemu je teda WHO? Neměla by se spíš rozpustit a rozmetat mezi metaře do parků? Jsou naprosto k hovnu, jak sleduju už přes rok a půl.

Průměrný počet slepic: 4.6 (25 hlasů)

Moje dcera, je učitelka MŠ.
Naočkovat se nechat musela.
Je jí 22, děti ještě nemá.
K té WHO, dělat metaře je příliš mírné.
Měli by nést právní odpovědnost, a jak píše VLK, mělo by se jim dostat nestranného vyšetřování, nepodjatého soudu a spravedlivého trestu.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

Musela, nemusela...chtěla,bála se atd.Tahle generace je ztracená

Průměrný počet slepic: 3.2 (9 hlasů)

Protože např. i Izrael není zcela uzavřen.
A protože není možné provést dvojitě slepý pokus na dvou izolovaných populacích.
Takže jde o rozsáhlý, ale nevědecký pokus. Provedený přímo v terénu, to je nesporný pokrok, z hlediska vědy, vědeckého poznání, dílčího.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

1) Jde o krásnou a rozsáhlou longitudální studii dlouhodobých důsledků mRNA vakcín. Zároveň výrobci pomocí zpětných vazeb vakcíny neustále dolaďují.

2) Zároveň jde o Overtonovo okno, jak trvale uvést novou technologii mRNA vakcín do praxe a na trh bez astronomických nákladů na testy na straně výrobce.

Jedná se o vědeckou studii zvanou kvaziexperiment.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Tak tak - v medicíně není nic 100% - jestliá je neočkovaných 4x víc než očkovaných tak je zapotřebí se ještě podívat na to že že jěch 4x víc neočkovaných je jen z (nechce se mi to hledat - tak zhruba) jen zase ze čtvrtiny původního počtu což je tak nějak něco kolem čtyřicetiny - hodně zhruba, Item neočkovaný má 40x větčí šanci skončit v nemocnici. Opravdu zhruba páni hnidopiči.

Průměrný počet slepic: 2.8 (11 hlasů)

aneb i sklenice může bbýt jak poloprázdná tak způlky plná,,,https://www.topcz.net/matematika-veda-kerou-politickymi-zvasty-nelze-ov…

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

A pokud se to navíc vezme za správný konec. A medicínské věci ohledně covid-19 vakcín řeší politbyro, František Vrábel, a dotazy a pochybnosti lidí se vysvětlují jako proruské fake news a dezinformace prokremelských a pričínských agentů - pak to velice pomáhá dobru věci. Začíná to být věcí hybridního boje a nikoli vědeckého poznání - což je ten správný přístup k masám.

(https://web.archive.org/web/20201221132428/https://koronavirus.mzcr.cz/…)

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Má karanténu jako další ze skupiny turistek, které očkované nejsou. Kdo má kovid, nevím. Ale očkovaných je mezi nimi většina.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

Neumím dávat odkazy tak se omlouvám.
Přikládám odkazy na oficiální stránky skotského ministerstva ke Covidu.
Jsou asi jediní, kteří publikují statistiky s přihlédnutím k očkování a to i ve vztahu k zemřelým na Covid.
To je tabulka 17. Bohužel jen a pouze u této tabulky se jedná o údaj od prosince 2020 do léta 2021 (jinak je udávají za měsíc). Díky tomu, že tento report ale uveřejňují každý měsíc si můžete obě tabulky porovnat a dostat zemřelé za cca srpen. Pro Skotsko se na malých číslech ukazuje, že očkování nebrání úmrtí na Covid v porovnání s neočkovanými.
Vzhledem k tomu, že ostatní státy ignorují alespoň základní snahu o pravdivou statistiku (viz v ČR povinné testování jen neočkovaných dětí) si o účinnosti vakcín, zatím nemůžeme udělat pravdivý obrázek.

https://publichealthscotland.scot/media/8760/21-08-18-covid19-publicati…

https://publichealthscotland.scot/media/9030/21-09-08-covid19-publicati…

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

není potřeba přeprat, on se přepere sám. Svou nesmyslností.

Akorát, že ho nemůžete vyvracet logickými argumenty.
Bohužel, prvně si musíme zde všichni pořádně natloct držky, sem tam mít výpadky v dodávkách elektřiny.
Potíž je v tom, že když vám nepůjde zrovna elektrika, tak se vsaďte, že Von der Leynový půjde.
Tak holt musíte počkat, až se to tady tak fest posere, že nepůjde ani jí. Tak pak snad s tím něco udělaj.

Průměrný počet slepic: 4.3 (28 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

Green Deal nikdo nemyslí vážně. Je to nástroj na zničení států a ekonomiky států. Je to stejný nástroj, jako když Západ vrazil Lenina do vlaku a dal nu 20 miliónů marek a vybavil ho německými knihami "Das Kapital" a "Manifest der Kommunistischen Partei" ke zničení Ruska. Rusko mělo na začšátku 20. století našlápnuto k tomu, aby se stalo nejbohatším státem světa. Což se nelíbilo Německu, Francii, Velké Británii a USA. Ti posledně jmenovaní poslali Trockého, aby v Rusku natěžil majetek i pro USA, aby to všechno nevzala jen západní Evropa.

Green Deal je taková Velká Říjnová Ekologická Revoluce. Čtěte historii, a uvidíte, jak to dopadne. Ono se to nakonec dá dohromady. Po jednom století mizérie. Tak učí historie v podobných případech. Nebojte se, Bernarde, vy už se toho nedožijete.

Průměrný počet slepic: 4.5 (34 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

vím že Landa žije tak trochu mimo realitu, ale za pokus to stojí. Naši předci byli obstojní v disciplině defenestrace, vidle a sekerku má doma skoro každý (zatím). https://www.zlutyspendlik.cz/co-znamena-zluty-spendlik/

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Já o tom nepochyboval, věděl jsem to. Dokonce jsem zde na Vidlákovy kydy psal cca před rokem či dvěma příspěvky, že všechno je v zadeli. Že už to nejde zachránit. Byl jsem označován za škarohlída.

Dokonce už před 15 lety jsem všude na internet (najdete mé diskuse a příspěvky přes google) jsem psal, že v USA bude komunismus. A že EU se v letech 2022-2023 rozpadne.

I to, že nás okradou až do morku kostí na úroveň Somálska.

Lidé zvedají spíše emocionálně zajímavá témata, ale nedívají se kolem sebe. Lidé se podobají tomu vtipu ze scénky od Felixe Holzmanna: Když ztratí klíče od bytu, nehledají je tam kde je ztratili, ale pod lampou vedle, protože tam je světlo.

Pořád všichni kolem mě do zblbnutí řeší nesmysly typu koronavirus, vakcíny, a konspirace kolem nich. Práskají Šorošem. Gatesem, a nejrůznějším alternativním hnojem a žumpami. Jsou feťácky závislí na emocích z alternativy a alternativních webů, stejně jako jsou neomarxisté závislí na emocích z mainstreamových webů o putinových agentech a dezinformačních občanech co to tu rozvracejí ve službách Číny a Ruska.

Pořád všichni řeší "nesvobodu" danou rouškami a vakcínami dětí. Ale je jim u zadele, že se už několik let šikují pedofilové na jejich děti. Je jim u zadele, že jim v televizi, na internetu, ve školách neustále dětem vymývají mozku k jejich škodě na progresivní, genderové a klimatíické ideologie. Rodičům je jedno, že se děti ve školách nic nenaučí, a vykastrování maturity na nepoužitelný papír dokonce vítali jásotem a tleskotem. Kolik demonstrací bylo po posledním rušení kojeneckých ústavů? Asi dětem škodí pouze roušky a testy - a ostatní z toho co jsem vyjmenoval, jim asi prospívá - podle reakce Čechů, a co je zvedá ze židlí.

Všichni řeší svobodu proti rouškám. Ale nikdy jsem neviděl tolik lidí na demostracích proti islamizaci země. Nebo proti nesvobodě a okradení ekoteroristickými akcemi ála New Green Deal. Nebo proti tunelování skrze Českou národní banku od roku 2013 po několik let. Nebo proti ničení českého hospodářství.

Zatímco vám připravovali okradení, všichni jste práskali proti Andrejovi Babišovi, a řešili Čapí hnízdo. Jako kdyby to nebyly plivance proti tomu, co tuneluje už teď EU, a co připravuje EU skrze New Green Deal. Kdo protestoval proti utrácení peněz za imigranty, které máme živit - což je další tunel?

Podniky neřídí majitelé, ale nájemní žoldnéři zvaní manažeři, kteří ani nerozumějí tomu co to řídí. Jejich cílem je na Západě osobní krátkodobý zisk. Proč by nezastavili výrobu, když je to pro podnik nevýhodné, ale pro ně výhodné?

Bude ještě hůře. Toto je teprve začátek.

Průměrný počet slepic: 4.7 (58 hlasů)

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

"...Podniky neřídí majitelé, ale nájemní žoldnéři zvaní manažeři, kteří ani nerozumějí tomu co to řídí. Jejich cílem je na Západě osobní krátkodobý zisk...."

Prosím tě, kdo tě těmi frázemi futruje ? To snad nemůžeš mít ze své hlavy...

Jak bys asi ty řídil podnik s 20 000 zaměstnanci a 30 pobočkami po celém světě , který by ti patřil ? Nenajal by sis na to lidi ? No a proč by sis měl namjout takové, kteří by nerozuměli tomu, co by tam měli řídit ?

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)

In reply to by Jožinek Chlorků (neověřeno)

Trvalý odkaz

Možná vám to nikdo ještě neřekl. Možná se bojí, že byste pravdu neunesl a oběsil se. Já to tedy zkusím jako první sadista ve vašem životě. Sedněte si, a čtěte, co vám napíši: Naprosto převažující a drtivá většina firem nemá ani těch 20 000 zaměstnanců. Vím, je to děsný, ale někdo vám to už říci musel. Jinak byste pořád táral hovadiny, a dělal nepřiléhavá přirovnání.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

ale člověk nebude vědět, jak vypadá originál. Debilizace neskončí velkým třeskem, ale velkým tichem.

Průměrný počet slepic: 4.6 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

"Včera jsem napsal, že dějiny směřují celkem jednoznačně k programu SPD - tedy že směřují k tomu, že se z EU budou odloupávat další státy, že Evropská komise nedokáže řešit žádné problémy, jen je umí vytvářet."

Nesměřuje. EU se teď bude snažit přivést státy do co největší mizérie, tedy do maximálních dluhů, maximálního rozkladu hospodářství. A co se málo zdůrazňuje, do rozkladu kultury (myslím kultury, ne našich neomarxistických celbrit ála Klus nebo Banga nebo Mádl s Issovou), a rozkladu žebříčku hodnot lidí, zejména mládeže. Také do rozkladu morálky lidí, jejich pracovitosti a poctivosti.

Následně to EU položí sama. Není lepší způsob, jak uvést někoho do krachu a chaosu, než - učinit ho na sobě totálně závislým a propojeným, a pak po anglicku zmizet a nechat ho bez všeho. Je tedy nutné také zničit veškerou vlasteneckou politiku, a veškeré politiky učinit pouze vykonávači příkazů EU bez mozku.

EU je projekt, který nikdy nebyl založen pro prosperitu Evropy, ale naopak k jejímu zničení. To plní na jedničku s hvězdičkou. Pokud o tom pochybujete, zkuste si odpovědět, kdo řídí EU. Kdo určuje, co bude EU prosazovat. Já to nevím, a vy také ne. Určují to nikým nevolení lidé, které nikdo nevolil. Evropský parlament dokonce nemá ani zákonodárnou moc. EU není nic jiného v principu než diktatura a tyranie, nijak nepodobná tyranským vládám. Není to demokracie, a nikdy nebyla. Nápověda: Lisabonská smlouva.

EU předvede svůj skutečný účel v posledních hereckých etudách. Nejdříve uvede státy do mizérie svým jednáním. A pak uvedu státy do mizérie podruhé tím, že sama skončí v okamžiku, kdy se státy stanou totálně závislé na EU - a tím jim znovu udělá chaos.

Nejhorší je, že lidé si nedokáží představit, že něco bylo založeno se ZLÝM záměrem. Jako třeba EU. Záměr zničit Evropu a její konkurenceschopnost. Komu to slouží? - zní stará známá otázka. To už si odpovězte sami.

Průměrný počet slepic: 4.5 (32 hlasů)
Trvalý odkaz

vzpomeňte na dobu před několika, ne desítkami, ale před roky kdy jsme ještě měli pocit že stačí málo, že stačí aby vyhrála s více než 50-tiprocentní převahou tzv. levice (ČSSD, KSČM, Piráti - ano, platí to i pro zdejší trolly) či tzv. pravice (ODA, ODS, KDU, TOP, ANO - ano, platí to i pro zdejší jeho obhájce) a vše se samovolně pomalu a evolučně obrátí k zářným zítřkům. Protože přece žijeme nejlepší dobu v naší historii, jak nám sdělovali tehdy a říkají i teď.
Nikdy jsme se nezamysleli nad tím zda volíme správný režim, vždy jste mnozí (já ne) přímo nebo jenom nepřímo vystupovali pouze (!) proti minulému režimu s absurdními obviněníni a absurdními argumenty. Mnozí to, nevidíc realitu, dělají dodnes. Bojují minulé války, bojí se podívat pravdě do očí. Češi žijí v roce 2021 stejně jako žili Čechoslováci v roce 1932, "budovali" a snažili se rozvíjet a upevňovat stejný nespravedlivý, neschopný a nereformovatelný režim jako je ten současný, velebili Masaryka stejně jako Havla, haněli Gottwalda stejně jako teď Skálu. Velebili krámy plné krámů, výrobu pro výrobu a pro zisk, nerovnost a bídu jako přednost nutící lidi ke zvýšení pracovní aktivity, Západ a USA jako náš vzor, soukromé vlastnictví výrobních prostředků jako zdroj pokroku, nezaměstnanost a bezdomovectví jako nutnost , řevnivost a nenávist jako zdroj akčnosti a pokroku.
Stalo se, je rozhodnuto.
Ano, ještě se „nic“ na první pohled zřejmé neděje, ještě letíc z vysněného mrakodrapu dolů jsme v tom pověstném druhém patře, ještě svítíme, topíme, jezdíme, jíme nepřemýšlejíc raději za kolik a na jak dlouho, neválčíme zatím téměř jinak než slovy. Malá menšina zdejších návštěvníků z malé menšiny těch kdo se vůbec zajímají o to co se děje se pomalu vzpamatovává, velká většina dál jede svůj vlhký sen o vyspělosti tohoto „našeho“ západního systému, o slepé cestě Běloruska, Ruska, Kuby, Číny. Stejně jako tehdy málokdo věřil ne SSSR, ale USA, Francii, VB, Německu.
Říká se že historie se opakuje, se stejnými chybami. Jaký má smysl chodit k volbám v roce 2021, jaký mělo smysl chodit v roce 1932?

Průměrný počet slepic: 3.3 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

a to je ta nejhoří choroba otravující každodenní život. V současné době mame v naší republice hysterii energetickou a hysterii elektronicku (čipy do aut).
Obě souvisí se změnami ve světě kdy význam Číny roste a USA prochází obdobím zmatků.
Pochopte zde že technický pokrok třeba v energetice nebo možnostech automobilismu vidláci nezastaví,
ten si pojede dál protože základem "blahobytu" je technický pokrok a tvrdá práce.
A uvědomnění reality: myslet si že naše jaderné elektrárny budou zacharaňovat Německo před blackoutem je fantasmagorie.
Myslet si že globalizace a "just in time" výroba půjde jako švýcarské hodinky, že se to nikdy nezadrhne je taky fantasmagorie.
Myslet si že "otrokářství" skončilo je taky fantasmagorie, kapitalismus potřebuje nejlevnější pracovní sílu (zahraniční dělníky) ať je to v Německu nebo u nás (co postavíte bez ukrajinců).
Takže vzhůru do boje (za grýn dýl nebo zde proti grýn dýlu, obojí je stejná debilita),
všimněte si prosím jak hysterie okolo se stále stupňuje, před 20 lety ústup od uhlí a ropy bylo něco směšného a nemožného, před 10 lety už všehoschopní u nás přišli na to jak se na tom nechají vydělat obrovský prachy, nyní už nastoupilo "budeme bezemisni" ne z 30%, ale z 50%, za chvíli bude "už z 55%, atd atd, jaderný odpad již není někde (třeba v ČR, v Japonsku určitě ne) nebezpečná emise ...
Propaganda a hysterie vítězi,
co takhle se tomu nepodvolit a řešit skutečné problémy lidí a přírody okolo?

Průměrný počet slepic: 3.7 (29 hlasů)

Jaké jsou podle vás skutečné problémy lidí a přírody?

Základem blahobytu je 1) tvrdá práce, 2) nenechat si výsledky někým vzít. Na to druhé se přečasto zapomíná, ačkoli je to v současnosti zatém mnohem větší problém. I proto vidlákův politický program by v případné realizaci rychle shořel jako papír. Protože nechce řešit ad 2), což vidlák výslovně uvádí ve svém popisu, co by dělal jako politik.

Co svět světem stojí, tak se snadněji záskávat blahobyt drancováním jiných. Na tom vyrostl blahobyt mnoha bohatých zemí zejména západní poloviny Evropy, a dnes už i USA. Celá ta mizérie Západu a jeho propadu spočívá v principu, že jsou nastavené na drancování. Kdyby měli být soběstačné a dělat ekonomiku a hsopodářství v situaci, kdy nemohou nikoho drancovat či okrádat - tak to nedokáží.

Ostatně i v EU vidíte, že to není systém spolupracujících států, ale vzájemně se okrádajících států na úkor jeden druhého.

Pokud nenapravíte toto, a pokud nebudete věnovat pozornost tomu, abyste si nenechali plody své práce vzít - můžete pracovat do aleluja, a budete dřít bídu s nouzí. To je to, co se mimochodem stalo o sametové revoluci 1989. Vítali jsme vlastní kolonizaci.

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)

A vezmu si to do hrobu. Co vy mladší?

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

Mladší buď budou studovat historii. A zbaví se mýtů a dogmat jako je "stát je špatný hospodář" nebo "neviditelná neregulovaná trhu je nejlepší společenské uspořádání" nebo "soukromník zajistí vždy všechno lépe než stát" nebo "někomu můžete natolik věřit, že ho nemusíte kontrolovat" nebo "západ to s námi myslí dobře" nebo "zisk ospravedlňuje vše" nebo "politici to zařídí za vás" nebo ...

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)

Sametovka? Ano, máte pravdu. Pouhý ekonomický převrat a kam to spěje, vidíme.

Průměrný počet slepic: 3.4 (9 hlasů)

že dosavadní reál-socialismus fakticky dospěl ke svému ekonomickému konci, byl systém západních sociálních států pořád menším zlem.
Já budu doufat, že lidé po tomto systému konečně pochopí, že jakákoli forma "sociálna" (jakákoli levicová ideologie a pseudohumanita) v řízení společnosti je tou pravou příčinou 99,9 % problémů té společnosti a rozhodně je v příkrém rozporu s udržitelností vývoje, takže se nelze divit různým green dealům a podobným zhovadilostem, bez kterých to dnes opravdu nejde a levicoví a pseudohumanističtí lidé to jinak, než vymýšlením podobných bejkáren a regulací řešit prostě neumí. Ono totiž řešení je stejně jen jedno a je fakt, že různé ty bejkárny k němu mohou také dospět : snížení, a radikální, populace planety.

Průměrný počet slepic: 1.9 (14 hlasů)

přičemž platí naštěstí i to, že původně větší hrubá síla (komunisté, komunismus) nakonec vlivem svých vnitřních rozporů a rozporů s realitou zeslábne, až ho může porazit původně menší hrubá síla.
Pokud by ta síla rovnou používala rozum (včetně toho "nepříjemného") a ne ideologii, nemusela by být poražena.

Průměrný počet slepic: 1.8 (9 hlasů)

In reply to by kebab (neověřeno)

Trvalý odkaz

To zní jako recept na Tisíciletou říši a rychlé bleskové vítězství.

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)

ale i ten komunismus se hroutil 40 let, měl co vyžírat. Takže jste se zmýlil.

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)

Přesně jste to trefil. Jen bych doplnil, že systém kapitalismu v Evropě, měl koncem 80 let velký problém s odbytem zboží, to se změnilo pádem železné opony, kdy mohli vesele dodávat do konzumem nepolíbeného Východu. To se teď mění, cetek a aut máme dost a došlo na energie a zdroje. My jsme ve své blbosti tak hloupí a úplatní, že si od západních firem necháváme tunelovat dokonce zdroje vody. To žádný národ, kromě kolonií neudělá.

Průměrný počet slepic: 4.1 (16 hlasů)

In reply to by Tom (neověřeno)

Trvalý odkaz

který na to zboží ani neměl?

Průměrný počet slepic: 1.4 (12 hlasů)

který byl schopen dodávat investiční celky, referente. Předáka radím s tím příliš neotravovat, lepší bude si dohledat, co to znamená.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Do zemí, které nezaplatily nebo banánama? .-)))))))))))))))
To na západě nikdo nedokázal, tehdy, dodávat investiční celky. Akorát do zemí, které zaplatily .-))))))))))))

Průměrný počet slepic: 1 (4 hlasů)