To by bylo, aby nebylo...

Autor
Štítky

To by bylo, aby nebylo… – litterate.cz

Dneska po delší době obrátíme zrak k blízké geopolitice, což znamená Ukrajinu, protože tamní dění stojí za pár řádků textu. Nečekejte ode mě dneska žádnou hlubokomyslnou úvahu, spíš bych rád shrnul události posledních týdnů a trochu si zavěštil… je totiž o čem.

Ale ještě než přeskočíme do širých nekonečných stepí, dovolte mi jednu věšteckou glosu z domova… V posledních dnech se totiž objevila celá řada kýblů špíny, kterými byl velmi kvalitně osračkován kandidát na českého Pichoneta – generál Petr Pavel. Najednou se našli dávní kamarádi, našla se celá řada dokumentů, Petr Pavel je v jednom kole a neví, komu odpovídat dřív, Lukačevičova mééédia se to snaží zachránit, seč jim síly stačí, ale moc jim to nejde. Agent Pávek už má na fejsbůku tolik roztomilých fotek se srpem a kladivem, že jeho raketový vzestup preferencí asi brzy nabere stejně strmý pád.

Vidlácky bych si proto myslel, že Babiš na prezidenta kandidovat nebude. Tuhle munici měl připravenou do druhého kola, aby ukázal národu, že není režimní prominent jako režimní prominent. Někteří prostě a jednoduše vybudovali Agrofert a druzí kvalitně lezli do nové americké řiti… Když přišel povel k palbě na Pavla už teď, tak se taktizuje na jiné jméno a zřejmě je pro tuto taktiku výhodné sestřelit soudruha generála co nejdříve. A to by mohlo být výhodné i pro nás na Alternativě. Třeba se nám podaří zacílit podporu a dostat do druhého kola někoho z našich.

A teď už na Ukrajinu…

Hele, víte proč Rusové tak moc potřebovali Krym a sevastopolskou základnu, že byli ochotní jít se Západem do otevřeného střetu, schytat ekonomické sankce a mít za hranicemi militarizujícího nepřítele? No přece proto, aby jim nějaký Američan nemohl v Černém moři odpálit plynové trubky. Černé moře kontroluje Rusko díky nepotopitelné letadlové lodi Krym. Křižník Moskva může jít ke dnu, ale Sevastopol ke dnu nepůjde.

Měli Němci stejně dobře hlídané Baltské moře? Neměli. Přišli o trubky? Přišli. Můžou natvrdo říct, kdo to udělal? Nemůžou. Kdo je v řiti s hospodářstvím? Tolik k úvahám o tom, k čemu je v jedenadvacátém století potřebná armáda a výhodně umístěné základny a proč někdy stojí za to, jít do střetu se silným nepřítelem.

Popojedeme ke Kachovce.

To je ta óóhromná přehrada na Dněpru, přes kterou vede jedna zásobovací cesta pro ruská vojska na západní straně (po hrázi). V předchozích týdnech se nám obě strany obviňovaly navzájem, že ti druzí chtějí odpálit hráz a způsobit zničující povodeň v Chersonu a okolí. Ukrajinci tvrdili, že to Rusové chtějí udělat prostě ze škodolibosti, aby zničili to, co nemohou ubránit, Rusové tvrdili, že to chtějí udělat Ukrajinci, aby se jim lépe ničilo ruské síly, které by díky povodňové vlně měly jiné starosti než obranu před americkými obrňáky.

Obě strany se nám navzájem předháněly v podrobnostech, skoro každý gaučový stratég na to měl svůj názor, podle toho, komu fandí, mělo to už už nastat, ale nakonec tento gordický uzel rozlouskli Rusové a začali Kachovku úplně normálně vypouštět. Tím skončily všechny důvody pro odpal hráze a zároveň to ukázalo, kdo měl skutečně zájem, dělat povodeň. Všimněte si prosím, že najednou je o Kachovce ticho, nikoho už nezajímá. Ve světle této skutečnosti – kdo měl zájem na odpálení přehrady? Ano milé děti, byli to Ukrajinci a Rusové předešli dalším kecům o jejich terorismu prostě tím, že vypustili vodu…

Mňo, a když byli Ukrajinci ochotní odpálit hráz, aby divoké vody konaly dílo zkázy místo šrapnelů, na koho byste si vsadili s hentou špinavou jadernou bombou? Rusové mluví o tom, že ji Ukrajinci chystají, Ukrajinci zase tvrdí, že ji Rusové chystají jako provokaci, obě strany vyzývají mezinárodní orgány i různé státníky, aby s tím ráčili něco dělat. Prý ji Ukrajinci vyrábějí v Dněpropetrovsku, Rusové zase údajně chystají něco v JE Záporoží… čert aby se v tom vyznal.

Naše mééédia mají samozřejmě jasno a pokud něco takového vybuchne, tak nepochybuji o tom, že viník bude znám ještě dřív, než se usadí radioaktivní prach.

Pravda ale také je, že Putin vysloveně hraje na záminky. Nejprve muselo dojít na Krymský most a pak teprve začal likvidovat ukrajinské elektrárny. Nejprve muselo dojít na sankce, než začal přiškrcovat kohoutky. Nejprve muselo dojít na diplomatickou roztržku, než jí on dokonal. Nejprve musel Západ Rusku zmrazit rezervy, než začal Putin znárodňovat západní firmy a těžební projekty. A tak celkem nepochybuju, že odpal špinavé bomby by znamenal ruskou odpověď. Zřejmě jadernou. Se vším, co k tomu patří.

O té špinavé bombě se teď tolik mluví, že bych se vlastně divil, kdyby na ní nedošlo. A je vlastně jedno, jestli je v háji Ukrajina a považuje to za svojí poslední možnost, nebo je v háji Rusko a považuje to za svoji poslední možnost. Špinavá bomba by skutečně mohla být tím posledním incidentem před koncem světa…

Nebo proto jel Steinmeier na Ukrajinu? Aby nabídl peníze, pokud Ukrajina nebude mít podobné nápady? Proto teď všichni začali najednou mluvit o míru, i když ještě před týdnem byli připravení šturmovat na Moskvu? Nějak moc spolu hoši mluví. Skoro to vypadá jako tlak na naše demokratické banderovce. Skoro to vypadá, že se naši představitelé lekli vlastní odvahy a zjistili, že se příliš blížíme něčemu, co by se opravdu mohlo vymknout kontrole.

Jako kdyby teď analytici řekli, že Moskva neblufuje a pokud na tuto bombičku dojde, tak odpoví plnou silou. Už i američtí Demokraté začali tlačit na Bidena… není divu – volby jsou za rohem a Republikáni mají našlápnuto. Pokud se má něco stát, bude to brzy. Za tři týdny může být už úplně jiná situace.

Pokud se něco stane, stane se to teď.

 

 
Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (107 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

ale myslím si, že pokud se něco, či nějaká zbraň vyrobí, tak je jen otázkou času, kdy se použije. Desítky let se Ušáci sRusama vzájemně zastrašují možností použítí jaderných zbraní. Zatím to fungovalo a svět byl díky tomu v relativním bepečí. Jenže, co říkáš dlouho, to zevšední. Strašení s možností použítí jaderných zbraní se mezitím stalo už jen jakámsi folklorem, který už ve skutečnosti nikdo nebere moc vážně. A právě v tom vidím hrozbu, že se něco takového v dohledném čase stane.

Průměrný počet slepic: 4 (17 hlasů)

Je jasne,že se nemůžeme postavit do cesty rozbiječce nami oblibeneho EU!Zkušenosti z rozvalu Bunswehru,kteremu jako ministrně zpusobila pry větši škody než Žukov Wehrmachtu nyni uplatnuje v EU!
Pomůže strejdovi Putinovi odzbrojit Evropu a cilem pry ma byt nacpat všechny zbrane tomu klaunovi na Ukrajinu,kde budou přeměněny na šrot za pomoci nami špatně zvolene vlady!
Jednoduche!Nam z SV tj Společnosti voličů zbude jen psat a šiřit v diskusich pravdu dokud to vnitraci cesnzurou nezaka6aou a,hezky občas zaplnit Vaclavak,ale pozor bez PROGRAMU PNZ to muže byt bezcenne a tak nam nezbyva čekat až rodičum v mama hotelich dojdou penize a mlada generace z nich vyleze nakupovat mlete ponravy a kobylky ve svem zelenem udělu kde na to dostanou NZP,tedy Nepodmineny Zakladni Přijem v režimu ŠWABISMU misto kapesneho od rodiču,aby si mohli kupovat travu a rajtovat na svych mrtvych oslech!To je perspektiva co?
No ni? aaaaaaaaaaaaaaasaaaaaa

Průměrný počet slepic: 2.4 (12 hlasů)

Zajděte do města, vesnice a zkuste i tom mluvit. Nikoho to nezajímá. Nezajímá je nic. Ani že zdroje, co se draho nakoupí, přemění ve sklíčka a plechovky se odvezou na Ukravinu a tam se to zničí. ale furt chtějí tu pojebanou "práci".

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

ktere obsahuji Socialni Hodnoty obsažene v PNZ tj Programu Narodni Zachrany tak at si utrpi ten giga karambol a at si jdou pak stěžovat
do lamparny!
At si mysli dal,že žiji v Socialnim statě jak lžive jim to kredencuje nynejši režim kanibalismu,ten totiž NIKDY v Cesku nebyl a tleskaji nynějšimu režimu,ktery požira nejen sam sebe ,ale sežere i jejich majetky a nasadil salamovou metodu devalvace všech hodnot celych generaci,ktere jesšte zdravily PRACI CEST ,nyni se valeji na gauči a brzo jim zbudou jen plastikove kartičky dodane jim bankstery,kteři v nich demonstruji,že jim uvnitř obsažene penize,ktere patri banksterum , budou stacit na zakoupeni haveti ponrav,brouků a mletych koby!ek!
Ja tu navrhuji dnem i noci řešeni jejich bidneho udělu budoucich otroku,ale když nechtěji pak KDO CH?CE KAM POMOŽME jMU TAM!

Tady by možna pomohlo dat do znaku česka dvouocaseho lva,ktery by měl mit taky 4 koule ,nebo co tak by to šlo řesit samospadem?!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Dneska jsem se podíval na web Naprvnimmiste a seznam podporovatelů nějak prořídl...
Vím určitě, že tam byl ekonom Ševčík a už není...
https://www.naprvnimmiste.cz/

Průměrný počet slepic: 3.1 (9 hlasů)

Co tam pisi na tom jejich webu je jen sklenikovy plyn!Ten odstrani naš Zeleny úděl a vy pitomci na Vaclavaku se poserte!

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Někomu vadí Pavel a jak už jsem psal,vládne nám Brno,takže Nerudová a pak udělají hlavní město ČR Brno.Jinak na Ukrajině to jen tak rychle neskončí i když výhra Ukrajinců,měla přinést body pro Bidena,takže můžeme ještě čekat nějaký tah od USA.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Cílem není to ukončit. Cílem je tam ničit výsledky "práce" zbytečných zaměstnanců a imbecilů. Študovaní blázni temu říkají ekonomika jinými prostředky.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Jinak nikdy neuvidiš naše piratske vlajky pokroku!
To ti nestači,že nas lide zvolili a chceš to měnit co chvilku?Přijdi na demonstraci proti strachu !Tam bude zas tolik lidi,že budeš mit strachy i hněde trenyrky puttleristy!

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Přece z Brna na východ je silnice fajnová! Do Kyjeva je to kousek. Říkal Fijalka a spol. Praha bude provinční město na hranici s Germanistánem.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

https://www.youtube.com/watch?v=8I0bfEGtHeY

a vobec sa ten pan netvari nadsene ked vysvetluje ze DC sa sprava ako 3 rocne dieta a skusa dostat vidlicku do zasuvky, ze co to urobi.

U vlka je dnes prepis clanku - je to dlhe ako 7 neurodnych rokov - ale je tam krasne napisane aj to co nechceli napisat, ze DC a NATO riadia operacie UA army, ze kriznik Moskva siel ku dnu presne preto, ze koordinaty zadali amici ukrajincom.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

"První obětí každé války je pravda"! Proto čas u nás nazrál k činům vpravdě Orwellovským. Mně se zdá tvorba připravovaného zákona na MV ČR o správném myšlení pod Rakušanovou taktovkou velmi slabým pokusem nasadit "smějícím se bestiím" ohlávku. Pan Fiala by měl proto urychleně iniciovat vznik rovnou ministerstva pravdy! Inspiraci by mohl čerpat právě z Orwellova románu "1984". Potom by všem bylo všechno naprosto jasné, včetně autora dnešního příspěvku. Otazníky v textu by se staly naprostou zbytečností, v horším případě by se daly hodnotit jako pokus o rozvracení naší křehké demogracie.

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Musím se přiznat ,že nevěřím ukrajinskému vedení. Tuto moji nedůvěry jsem ochoten změnit , pokud někdo dokáže , že Ukrajina potrestala strůjce masakru v Oděse 3.5.2014. Měla na to 8 let. Proto jsem poslal dotaz panu Neffovi (Neviditelný pes) v následujícím znění.
Dobrý den pane Neffe.

Obracím se na Vás , jako informovaného člověka , který mě může pomoci ve zbourání mé nedůvěry k tvrzením zastáncům stávajícího vedení Ukrajiny. Přejdu různá prohlášení a bude mě stačit odpověď na dvě otázky týkající se jedné události.

1) Oděsa 2-4.5.2014

3.5.2014

Z Wikipedie:

V ten den zemřelo při střetech a následném požáru celkem 48 lidí.[6] Požár si vyžádal celkem 42 mrtvých; 32 těl bylo nalezených v samotné budově odborů a 10 v její bezprostřední blízkosti po skoku z budovy. Příčiny úmrtí byly u jednotlivých osob různé; od střelných zranění, pádu z okna či v důsledku smrti požárem.[6][10] Zničena byla i část interiéru Domu odborů. Někteří proruští aktivisté se pokoušeli vyskočit z hořící budovy oknem, někteří skok nepřežili[4] a jiní, kteří se dostali z budovy měli být údajně dle zpráv RT obklopeni a biti promajdanskými aktivisty. Většina mrtvých měla mít údajně (podle RussiaToday) na oblečení stuhu Sv. Jiřího, spojenou s proruskými aktivisty.[11]

Zraněno bylo dohromady z obou táborů zhruba 150-200 lidí, 77 z nich bylo hospitalizováno, z toho 25 s těžkými zraněními.[12]

Dle vyjádření ukrajinské agentury TSN ze dne 3. května 2014 byly údajně některé z obětí občané Ruské federace (celkem 15), či Podněsteří (5).[13] Načež představitelé Ruské federace vyzvali ukrajinskou vládu o dodání důkazů o totožnosti obětí,[14] nicméně tato informace nebyla ke 3. květnu 2014 potvrzena ukrajinskými úřady. Později bylo zjištěno, že všichni mrtví byli z Oděsy.[15]

2) Václav Bartuška – duben 2015

Šlo to jakoby přes kopírák a popírá to teorii o lidovém povstání. Skupina civilistů obsadí budovy administrativy, muži, ženy, děti. Do dvou dnů se tam začínají nosit zbraně, ženy a děti odcházejí, zůstávají ozbrojenci. Pokud se jim postavíte rychle čelem, jako to udělali třeba v Oděse, kde je prostě upálili, nebo v Dněpropetrovsku, kde je prostě zabili a pohřbili u silnice, tak máte klid. Když to neuděláte, tak máte válku. To je celé,
Odpověď jsem dostal. Ve smyslu. O tom nic nevím a tak nemohu mít názor.
A tak stále nevěřím ukrajincům ani slovo.

Moje otázky.

1) Kdy a kde proběhl soud s účastníky události v Oděse?

2) Souhlasíte s hodnocením události panem Bartuškou?

Průměrný počet slepic: 5 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

Vcera bol nemecky el presidente v Kyjeve.

Nase media mlcia ako zarezane. Okrem spravicky, ze tam dohodol neutichajucu a nehynucu podporu Nemecka Ukrajine som nezachytil v mediach absolutne nic. Ticho. Coto? Co tam ten chlap vlastne robil?

https://www.dw.com/en/steinmeier-makes-surprise-visit-to-ukraine/video-…

Nemci su o nieco zdielnejsi, ale ta tlacovka - WTF? Steinmeierovi to bolo zjavne neprijemne podla reci tela.

Kedyzeto ide blystivy Peta do Kyjeva?

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Článek Vidláka je pravda pravdoucí, skvělý rozbor.
Kromě toho, že píše o vážných věcech vážně a srozumitelně, vždycky se mezi řečí objeví poznámka nebo přirovnání, u kterého se zasměju a pobavím... Takže za slepici jako vždy.
Jinak jsme dnes měli ve schránce (nejen my, určitě většina lidí v Praze) leták "Zvládneme to!" Česko proti strachu - pozvánka na Václavák 30.10.
- Proti strachu a nenávisti (otázka je, kdo koho tady víc nenávidí)
- Za svobodu a demokracii (jakou svobodu a demokracii tu s touhle vládou máme?)
- Za Česko a za Ukrajinu (tedy za Česko-ukrajinsko, Fialu, Rakušana a Pekarovou.
Za všechnu tuto pakáž může přijít na Václavák jen hloupý jouda. Tož aspoň uvidíme, kolik jich u nás celkem je.
Pořadatelem je Milion chvilek

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Všechno zlo na světě vzniklo z legalizované lidské "práce", na keré bohatne pidivrstva šílených dědiců kapitálu. A my musíme žít v takovém světě, gde oni vládnou. Změnit to může jen ten, gdo prostě řekne, že se mu to tak už nelíbí. Doufám, že v Rusku je něgdo, gdo to dokáže a tu bídu ducha už ukončí.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Ukonči to už.

Průměrný počet slepic: 2 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Jen se podivej na toho nevzdělaneho Sasina,nikdo tu nechápe co to do něho vjelo!Ma se jak prase v žitě,vozi ze slev plny košik domů a ještě chce cosi a nikdo nevi co!

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

To je běžna podvaodnicka agenda budouci DIA tj Digitalni Informačni Agendy připravovaneho digitalniho koncentraku Parlamente odsouhlašeneho Policejniho statu!!
Moje komenty rozpoznate,nebot jsou zamêrně ruseny tim aaaa qqq a dalšimi intrikami vnitraku nebo kohosi z kazišuků zla a socislnim hodnotam nevěřicim psům typu,dělej vše a i jskekoli podvody,když zvit3ziš a budeš mit MOC nikdo se tě na nic ptat nebude,ale ještě navic
budeš davem obdivovsn,nebot dav zlocince zbožnuje!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)