Chcete to jinak?

Autor

Dnes budu pokračovat v tom, co jsem načal včera. Propadem voličských preferencí vládních stran. Včera jsem se na celou věci díval z pohledu Blyštivého Péti a jeho skvadry a tvrdil jsem, že začnou dělat stále větší chyby, neb příliš jasně ukázali celému národu, že jsou blbci. Preference pětikolky budou dále klesat, jejich snahy zachránit situaci budou stále křečovitější a jejich voliči budou odcházet především k Andreji Babišovi, protože se rozhodl být hentou systémovou opozicí. Od dubna hnutí ANO vysílá jasné signály, že povedou prozápadní a proamerickou politiku, ale budou to dělat mnohem lépe než Petikolka.

Dnes se na věc podíváme z naší strany. Tedy ze strany těch, kteří mají za to, že Západ už vlastně neexistuje. Nahradil sám sebe neomarxistickou utopií, zničil si průmysl, ničí si zemědělství a propagandou jaksi životní úroveň neudrží. Evropa se stala americkým slouhou a Američan k Evropě nemá o nic lepší vztah, než k Ukrajině. Hodíme se jim jen jako jatečné maso k omezování ruské síly. Ostatně… kam se stěhují německé firmy, aby unikly drahým energiím?

Myslím, že nejlépe to včera shrnul blogger Vlk. Pokud by průzkum Medianu odpovídal pravdě, tak je prostě zaděláno na vládu ANO s ODS nejspíše s ústavní většinou. Samozřejmě v ODS už nebude náš nejlepší politolog známého vesmíru s zachránce barmských žen, ale povede ji nejspíš Don Pablo s Martinem Kupkou… ANO a SPD spolu nikdy do koalice nepůjdou, protože se prostě nemají rádi. Okamura nemá důvod předvádět, že snaha vystoupit z EU a NATO nikam nepovede a Andrej Babiš nezapomene, jak ho Tomio vyzýval k odstoupení z prezidentské kandidatury ve prospěch Bašty a už předem věděl, že bude odsouzen.

Od prezidentské volby je zaděláno na vládu ANO a ODS…. vlastně na ní bylo zaděláno už dávno – od chvíle, kdy se ukázalo, že Pětikolka je plná imbecilů a Okamura nikdy s Babišem neudělá koalici. Jo a víte, jaký je nejpravděpodobnější scénář, kdy ANO nebude koalovat s ODS? Když bude vládnout samo, protože těch 101 poslanců prostě bude mít.

Ano, směřujeme k ustavení dvou velkých hráčů… jako v Americe…

Tohle je cena za rozdrobenou Alternativu neschopnou se spojit. Tohle je nejpravděpodobnější vývoj, pokud opět propadne milion hlasů. Pokud říkáte, že SPD vyhovuje opoziční role a Rajchl není řešení, tak to jinými slovy znamená, že vládnout bude ANO s ODS, protože podle stávajících pravidel hry to prostě nemůže dopadnout jinak. Není jak.

Milion propadlých hlasů je čtyřicet poslanců. Kdyby nepropadly, tak ANO nebude mít 88 poslanců a Pětikolka jich nebude mít 92, ale budou mít i při současném rozložení sil zhruba po šedesáti poslancích. Já neříkám, že těch čtyřicet poslanců by bylo z jedné sjedncené vlastenecké strany. Klidně mohou být ze tří nebo čtyři stran, to je úplně jedno. Ale pokud hlasy propadnou, rozdělí si tato poslanecká křesla ANO a Pětikolka. Kdyby nepropadla jen polovina hlasů, tak už ANO a ODS spolu neudělají ani většinu ve sněmovně a bude se muset vyjednávat úplně jinak.

Před časem jsem v jednom rozhovoru řekl, že pokud se ANO nemá v koalici spojit s ODS, tak tu musí vzniknout jiná strana, se kterou bude moci do koalice jít. Strana, která bude přijatelná nejen pro ANO, ale i pro stávající rozložení moci v Evropě. Strana, která bude orbánovská. Strana, která podobně jako Orbán nebude odcházet ani z EU ani z NATO, ale bude tam tvrdě prosazovat české zájmy. Tak, jako to dělá Orbán. Odpovězte si sami, kdo u nás přesně na toto cílí a pokouší se právě tuto strategii vysvětlit lidem z Alternativy.

Této role by se mohla zhostit i SPD, ale nevidím žádnou známku toho, že by se Okamura chtěl stát českým Orbánem. Andrej Babiš se jím také stát nechce, protože teď ve velkém sbírá zhrzené hlasy ODS… takže kdo zbývá? Ano, Rajchl. Pravda nevítězí, ta prostě zbude… sorry jako. Já vím, Rajchlovi zatím průzkumy moc nepřejí. Ale zatím také nejsou žádné volby. Nemluvě o tom, že jestli neuspěje Rajchl, který dvakrát vyprodal Václavák, tak tím spíš neuspějí Svobodní, pohrobci ČSSD a další straničky u kterých si nevybavíte ani jméno předsedy.

Pokud pro vás SPD či PRO nejsou volitelné, tak svůj hlas pěkně půl na půl dělíte mezi ANO a Pětikolku… To už to můžete Babišovi hodit rovnou, protože on je alespoň manažer a rozumí byznysu. Pokud ale stejně jako já nedokážete překousnout hentu obrannou dohodu s USA, tak máte na výběr mezi Okamurou a Rajchlem. Trikolora je už v podstatě SPD, takže tu počítám k Tomiovi. Všechny ostatní varianty jsou jen zbožné přání.

Do řádných voleb je daleko a jak SPD tak PRO ještě budou prověřeny eurovolbami a krajskými a senátními volbami. Do té doby můžete dumat… a nebo založit lepší stranu, která bude mít super program, super pracovité lídry a která si na těch milion propadlých hlasů sáhne. Ale jak znám své pappenheimské, zůstane to tak, jak je to teď. Nejpravděpodobnější příští vláda bude ANO a ODS. Chcete to jinak? Tak buď PRO nebo SPD. Vše ostatní je utopie.

Dumejte ,dumejte…

Pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Každý, kdo Institut podpoří částkou alespoň 350,- Kč si může v objednací aplikaci na Vidlákových kydech zadat adresu pro zaslání knihy. Platby jsou už spárovány s aplikací. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód.

Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

V červenci nebudu knihu rozesílat. Vidláci jsou od slunka do slunka na poli. Ale žádná adresa ani platba se neztratí a od srpna budeme opět distribuovat. Systém si váš dar pamatuje, ať byl odeslán kdykoliv.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (164 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

FIALA:

Borec co zatočil s inflací + 12%

Borec co zatočil s drahotou + 100%

Borec co má vyrovnaný rozpočet už od března -166 miliard

Borec co zachrání poštu. Zavřením.

Borec co zvyšuje důchody -1000 kč

Borec co se culí jak vemeno.

------------------------------------

Kecal z Prodané nevěsty

byl nahrazen

kecalem z prodané republiky

Průměrný počet slepic: 4.9 (111 hlasů)

Ani já nepřekousnu dohodu o další okupaci. Takže po mnoha letech nebudu moct dát hlas ANO a Babišovi. Nejspíš to tedy bude Rajchl, a to i v případě, že by získal jen několik procent. S okupací válkychtivými amíky souhlasit nemůžu, přes to nepojede vlak.

Průměrný počet slepic: 4.7 (100 hlasů)

Mám to také tak s tou smlouvou. A dál mi vadí snaha zatáhnout tuhle zemi do problémů s nekompatibilní migrací.

Tedy ANO jsem nikdy nevolila a ani volit nehodlám a AB jen jednou, z nouze, s potřebou získat aspoň jakous takous rovnováhu sil. Vezmu-li do úvahy zbylé větší čtyři strany (SPD, Trikolora, Svobodní a PRO), u každé mi něco chybí a něco přebývá. Asi jsem náročnější volič, nebo mám více priorit a budu muset vybrat tu nejzásadnější.

Dobrou noc.

Průměrný počet slepic: 4.6 (45 hlasů)
Trvalý odkaz

Nadcházející volby mohou být poslední... Varování z Klausova směru

24.07.2023

Jiří Weigl z Institutu Václava Klause tvrdí, že se vláda Petra Fialy snaží za každou cenu rozbít visegrádskou čtyřku, aby se zalíbila bruselským progresivistům. „Neomezená masová migrace, zelené nesmysly, genderové šílenství – to všechno Fialova vláda na evropské úrovni schvaluje a bez jakéhokoliv odporu doma prosazuje,“ tvrdí Weigl, který na druhou stranu chválí maďarského premiéra Viktora Orbána, který proti evropskému federalismu tvrdě bojuje.

Maďarský premiér Viktor Orbán při návštěvě Rumunska prohlásil, že Evropská unie odmítá své křesťanské dědictví, řídí výměnu obyvatelstva prostřednictvím migrace a vede křížovou výpravu proti evropským národům založeným na tradiční rodině. Proti evropskému federalismu se podle něj staví už jen hrstka států, z V4 už jsou to jen Maďaři a Poláci.

Češi prý už za současné politické situace přešli k táboru federalistů. S Orbánovými postřehy souhlasí i Jiří Weigl, který označuje Fialovu vládu za patolízalskou. „Skutečně, v Evropě snad není vůči Bruselu patolízalštější vlády, než je ta Fialova. Pro pochvalu cizích mocipánů jsou připraveni udělat cokoliv. S cílem rozbít V4, která se znelíbila západoevropským progresivistům, se dnešní vláda již ujímala svého úřadu. Neomezená masová migrace, zelené nesmysly, genderové šílenství – to všechno Fialova vláda na evropské úrovni schvaluje a bez jakéhokoliv odporu doma prosazuje,“ tvrdí Weigl v komentáři na stránkách IVK…..

(PL)

 

Orbán: EU provádí výměnu obyvatelstva migrací.

24.07.2023 13:14

Maďarský premiér Viktor Orbán při návštěvě Rumunska prohlásil, že Evropská unie odmítá své křesťanské dědictví, řídí výměnu obyvatelstva prostřednictvím migrace a vede křížovou výpravu proti evropským národům založeným na tradiční rodině. EU podle něj také provádí ofenzivu LGBTQ a snaží se ovlivňovat volby v zemích, kde vládnou politici, kteří prosazují nacionalismus proti evropskému federalismu, jako v případě Maďarska v roce 2022 nebo Polska letos na podzim…..

(PL)

Průměrný počet slepic: 4.8 (54 hlasů)
Trvalý odkaz

Víte, Vidláku, vy jste zde už mnohokrát psal, jak dnes ta alternativa už má své nezávislé kanály a už nepotřebuje ta ofiko velká média. Taky jste se už dostkrát prsil, že vás čte 200 000 lidí. To je sice fajn, ale čt sleduje denně pár mega lidí. To je krapet víc.

A ohledně pana Rajchla. Musím se přiznat, že pokud bych nebyl zde na Kydech, kam jsem kdysi úplnou náhodou zabloudil, tak bych toto jméno vůbec neznal. A udělal jsem si takový soukromý průzkum, jestli pouze já bych mohl být takový neználek. Ptal jsem se svých kamarádů a že jich mám a rozhodně to nejsou nějací majnstrýmoví nazdárci, většina v mládí fungovala v undergroundu, takže rebelové, ale když jsem pronesl slovo Rajchl, ani jeden netušil, o koho jde.

Nechci vám bourat bábovičky, ale vy možná díky svému zanícení žijete poněkud v jiném světě. Realita je podstatně šedivější, takže až přijdou volby a vy přemluvíte pár tisíc lidí, aby volili PRO, tak možná jejich hlasy budou potom přepočítány, jako u minulých voleb, těm, co ti vaši nadšenci nevolili. Ale ještě máte čas, tak držím palce.

Průměrný počet slepic: 3.7 (55 hlasů)

Vy víte, že jsem dost konzervativec, s politickým názorem hodně napravo. Takže sleduji i pár webů tohoto zaměření. Ještě ani jednou jedinkrát jsem na nich neštrejchnul o slovo Rajchl. (za konzervativní weby pochopitelně nepovažuji ani Parlamentní listy, ani Pravý prostor)

Takže máte tady nějakou množinu dost nasraných lidí, kteří nejsou spokojeni s vývojem. Díky svému naturelu jde většinou o lidi, kteří se s tím moc nepářou, hodně z nich vlastní zbraně, což by se mohlo hodil, až se to tady sesype, je mít na své straně, ale je jste ještě nedokázali oslovit.

Pokud vynecháme tu válku, tak zastávám stejný názor, jako vy. Že západ se řítí do katastrofy. K tomuto mám dole v dílně elektrocentrálu, dost svíček, hodně balených vod, hafo konzerv a v kvartýru dvě perfektně seřízené a připravené zbraně, až to bouchne. Nejradši bych toto vše použít nechtěl. Líbilo by se mi, kdyby ti nahoře konečně prozřeli, ale to bych asi byl naivní optimista.

Vy mi nabízíte stranu PRO. Ale mě jde o to, ochránit pak a zabezpečit svojí rodinu a to není žádná prča. Vaše strana mi přijde zatím moc slabá a já ze zkušeností vím, že když se opřu o někoho slabého, tak pak upadneme na držku oba. Takže to zatím furt řeším individuálně.

Průměrný počet slepic: 3.4 (36 hlasů)

Vidláku prosím, řekněte Rajchlovi ať se vykašle na demonstrace a raději posbírá peníze od těch 200000 fanoušků a zaplatí bilbordouvou smršť. Hned o něm bude vědět celá republika. A bude to za jedny peníze, výlet na demonstraci taky vyjde na pětibábu. Sdílení na FB stále koluje v bublině a dál to nevede, neprobuzení mají naše příspěvky  dávno odfiltrované. Na ty platí jen dlouhodobá mediální masáž.

 

//Na poprvé se to napsalo do hlavního vlákna, tak snad teď už to bude jako reakce na berrnarda

Průměrný počet slepic: 4.5 (34 hlasů)

Demonstrace byly vynikající, establishmentu se ale kombinací mediálního odstínění, pomluv a represí- obzvláště odporný byl například útok na pana Ševčíka - podařilo jejich význam ztlumit.

 

Mladší polovina populace, t.j. ta, která už si nemyslí, že peníze se vydělávají tvrdou prací a nepovažuje dluhy za něco negativního, nevnímá současnou situaci jako nebezpečnou. Vzrůstající státní dluh je netankuje ("Jsou to přece jenom peníze"), a hlavně- nikdo je nevyhazuje z práce.  Přinejmenším zahraniční korporáty (v jednom z nich dělám) vykazují překvapivě slušné výsledky, z mého okolí nikdo ani nehlásí z práce vyhozeného partnera.

 

Přes všechny dezolátní předpovědi (Evropa bez levných energií ekonomicky nepřežije, v příští zimě zmrzneme, došli Ukrajinci atd.) běží život víceméně standardně a mladší ročníky současný vývoj akceptují. Trochu jsme zchudli, ale na pivo a dovolenou stále máme, multikulti nevadí.

 

Situace na venkově a v malých firmách může být jiná, ale odsud z krajského města to moc vidět není. Včera, když jsem v restaurační zahrádce vstával ze židle, se už rovnou o naše místa přihlásil nový zájemce, který nás před tím sledoval při placení.

Průměrný počet slepic: 4.2 (20 hlasů)

kolik vás, z toho undergroundu, ve Švajcu je ?

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Volby jsou ještě daleko a modroptáci od ODS nemají obavu z prohry. Modré straky svá koryta nenechají budou je bránit zuby, nechty , na poslední chvíli zase něco sprostého vymyslí pro zfalšování voleb. Již to potvrdili v minulých volbách ze zaprodancem Rychetským. ANO a SPD spolu nikdy do vládní koalice nepůjdou, ne proto že si to nepřeje ANO , ale protože Okamura nechce nikdy vládnout, Japonec si přeje jen být ve stálé opozici a pohlídat si své ovečky. Rajchl i přes přání našeho statečného Vidláka není a nebude značná volební síla, on naopak rozdrolí voliče opozice ještě více. Tuto domněnku mi potvrzuje s jejím dnešním prohlášením i moje "múza" a naše bojovnice paní Včelka Mája s kterou souhlasím i já a nemohu dosud překousnut dohodu o další okupaci tentokrát od Amíků. Přesto jestli se něco nezmění v příštích volbách budu nucen volit menší zlo kterým je Babiš, který je dobrý manažer, umí hospodařit, ale není Orban. A tak se pravděpodobně situace v naší malé české kotlině k lepšímu nezmění a půjde to bohužel i nadále s kopce, s alternativou ještě více rozdrolenou a s modrými straky které budou řádit a ničit nadále naši vlast.

Průměrný počet slepic: 4 (31 hlas)
Trvalý odkaz

1) Vidím problém v tom, že ODS + ANO nemusí být jen Babiš + pravá část ODS, ale taky fialovská ODS + ANO bez Babiše... (ta horší varianta).

2) Dále vidím problém v tom, že Hrad zasáhne do boje a vytvoří rádoby-konzervativní stranu pana Generála, která ale bude zároveň "liberálně demogratická", takže anti-konzervativní a pseudo-konzervativní a bude se jen snažit přetahnout hloupější voliče Babiše a spol. A hloupější voliče ODS. A pak to zalepí ztráty pětikolky.

Uvidíte, že něco ve smyslu Pávek + Danuše se pokusí vytvořit pseudo-konzervativně liberálně demogratickou stranu. Pávek bude ten "konzervativec" (pseudo) a Danuše ta liberálně demogratická pipka...

 

Jinak myslím, že ne Okamura odmítal Babiše, ale Babiš dlouhodobě odmítal Okamuru, už dávno před covidem. Už v letech 2017 atd. I dříve.

 

Orbán taky pozná, že v EU to nepůjde, Green deal nás zničí nebo odejdeme. Jinak to nepůjde. Západní EU nás vždy přehlasuje. Polák a Orbán to nevytrhne...

Průměrný počet slepic: 4.5 (31 hlas)
Trvalý odkaz

Vidláku prosím, řekněte Rajchlovi ať se vykašle na demonstrace a raději posbírá peníze od těch 200000 fanoušků a zaplatí bilbordouvou smršť. Hned o něm bude vědět celá republika. A bude to za jedny peníze, výlet na demonstraci taky vyjde na pětibábu. Sdílení na FB stále koluje v bublině a dál to nevede, neprobuzení mají naše příspěvky  dávno odfiltrované. Na ty platí jen dlouhodobá mediální masáž.

Průměrný počet slepic: 4.5 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

O tom, že by Babišovi někdy nějak záleželo na Česku a Češích mohl uvažovat jedině slabomyslný jedinec. Do Svobodných se infiltrují nesprávní lidé (asi krysy opouštějící potápějící se loď). Teď jen zbývá doufat, že to Rajchl s Českem myslí dobře (život dětí bych na to nevsadil).

Průměrný počet slepic: 3.7 (11 hlasů)

Mezi pětihnusem a Babišovým ANO nevidím velký rozdíl.

Babiš je jen chytřejší a zkušenější než ti chvástací ignoranti z pětihnusu. Jinak je to stejný lump.

Já budu volit podle sebe, bez ohledu na Vidlákovu agitaci.

Protože ať vyhraje pětihnus nebo Babišovo ANO, volby zase dopadnou špatně. Já se alespoň za svou vobu nebudu muset stydět. ;o)

Průměrný počet slepic: 3.7 (22 hlasů)

Rajchlovi to možná hodím, ale jen když se domluví s ostatními. Zatím to vypadá, že vyrábí další fragment, tedy tříští síly.

Průměrný počet slepic: 3.4 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Vlk s Vidlákem vy svých zjednodušených úvahách zapomínají na Piráty, kteří mohou být (při určité konstelaci) jazýčkem na vahách, a to jazýčkem značně jedovatým. Ti mají svých 6-12 procent jistých, a už příště svůj potenciál určit nezahodí v koalici.

Jinak taky předpokládám, že časem ODS+TOP+STAN tak nějak zfúzují, ať už pod hlavičkou ODS nebo nějaké pseudokoalice. Možná se k nim přidá i zbytek KDU. a na systém dvou stran by zdánlivě mohlo být zaděláno. Ale nebude, dost zapomínáte na Piráty a Tomia, ti se určitě ve sněmovně udrží.

Jinak taky souhlasím s tím, že Tomiovci jsou nereformovatelní, a že nic kloudného (ohledně vstupu do vlády) se od nich čekat bohužel nedá.

A další strana by se pro mně taky fakt hodila, nejlépe nějaká koalice a la Trikolora + Rajchl. Ale Trikolora to podle mne dost zazdila spoluprací s Tomiem, tak nevím, zda je to reálné.

Průměrný počet slepic: 3.4 (13 hlasů)

Já televizní zprávy nesleduji už dávno, ale nějakým "zázrakem" (při přepínání, nebo když tam něco poslouchá přítel...) mám "kliku", že zaslechnu nějakou vytrženou zprávu, ty neposlouchatelné pindy. Takže před časem jsem zaslechla, že pětismrad uvažuje, že by šli do voleb pohromadě jako jedna strana. Ti udělají všechno, procenta neprocenta, aby u koryt zůstali. Využívají toho, že opozice je nejednotná, hádá se o několik stran, straniček a hnutí..., a oni, i kdyby si dali název "Vyjebanci" a změnili název naší země na Ukročesko, s tou svou vymetenou částí voličů můžou počítat za všech okolností. S takovými voliči jako je "Česnek" jim to půjde jedna radost.

Průměrný počet slepic: 3.8 (21 hlas)

Nemohl jsem se neusmát paní Včelko z vaší poznámkou "S takovými voliči jako je "Česnek" jim to půjde jedna radost". Díky za další váš povedený výrok který je příčinou za vykvetnuti širokého úsměvu na mé tváři. Kéž by byl každý Čech jako jste vy s bojovým duchem, s výstižným slovem a pádným argumentem, to by neměli Fialci, Česnečci a jiná jim podobná lůza žádnou šanci přežít. Bohužel žijeme v době kdy lidé jako vy, jako já a pár jiných českých vlastenců je nás stále méně a méně. Již teď jsme menšina, demokratické ideály českého národu zkomírají, většina Čechů již má vygumované mozky z ČT a zaprodaného mainstreamu. Ale my nehodláme padnout, budeme bojovat za své ideály dle latinského motta "Dum spíro spero" (Dokud dýchám, doufám).

Průměrný počet slepic: 3.8 (20 hlasů)

Vlastenci by nám nikdy nezvolili slovenskýho komouše, který je dokonce tak blbý, že má Měsíc a Slunce za planety. Takže bych ji tak nechválil. Ale možná byla jen trochu zmatená a už je v pořádku.

Průměrný počet slepic: 2.6 (8 hlasů)

zvláště se mi líbil Sládkův vztah k cikánům. Chtěl bych nyní slyšet jeho názor na LGBT a podobně. Sice jsem ho nevolil ale myslím, že nám moc chybí!

Průměrný počet slepic: 2.6 (8 hlasů)

Sládek nám tu chybí jako komik, ale určitě ne jako politik. Na Ukrajině si zvolili komika do čela státu a podívejte se, jak dopadli. My jsme se Sládkem mohli dopadnout podobně. Komici jsou na to abychom se jim smáli, a ne je volili.

Průměrný počet slepic: 4.2 (11 hlasů)

(Stojí za to připomenout)

 

Zdechovský:

V Evropském parlamentu byla odhalena listina podepsaná českým králem a římským císařem Zikmundem Lucemburský, která deklarovala svobodu a ochranu pro Romy v celé Římské říši. Před 600 lety to byl naprosto unikátní čin, který ukazuje i pozitivní stránky tohoto neoblíbeného českého krále.“

 

Pane Zdechovský, na této listině Roma znamená Řím a ne cikány.

Před 600 lety se cikánům Romové neříkalo. Že to nevíte vy, mě nepřekvapilo, ale že to neví celý Evropský parlament, mě děsí.

 

Prej deklaroval svobodu a ochranu pro Romy. Jste fakt dementi v EU. V textu je Roma jako Řím, obyvatelé Říma a ne cikáni, ty nešťastníku. Před 600 lety žádní romové nebyli, ty šášulo.

Průměrný počet slepic: 3.6 (18 hlasů)

Včelko, vy jste fakt talent. Lepší ukázka velikosti ducha dezole snad neexistuje. Zkuste si přečíst třeba tento článek z roku 2008 https://www.katyd.cz/clanky/puvod-romu-a-jejich-prichod-do-evropy.html  nebo další články k tématu na internetu. Jejích tam plno z různých zdrojů.  Totéž platí samozřejmě i pro vaše přitakávace.

Průměrný počet slepic: 3.2 (13 hlasů)

Česneku, i kdyby někdo chtěl, tak váš odkaz nelze rozkliknout. Máte-li na mysli Zdechovského vyjádření (co se "Romů" týká), tak názory byly odezvou od lidí na FB. Ale nedivím se, že ani to nedokážete rozlišit. 

Průměrný počet slepic: 3.1 (15 hlasů)

Včelko, je vcelku jedno, odkud jste tu blbost zkopíroval. Pokud se chcete někomu smát, že je hloupý, je dobré si nejprve ověřit, zda náhodou nemá pravdu. Pan Zdechvsky v europarlamentu hovořil o glejtu, který Zikmund skutečně vydal.  O vašem intelektu svědčí skutečnost, že si to nejste schopna ověřit ani tehdy, když vám jeden z mnoha zdrojů předložím. 

Průměrný počet slepic: 3.3 (9 hlasů)

Vidím, Včelko, že vás včerejší neúspěch v jednoduchém testu ze zeměpisu a čtení pro nižší stupeň ZŠ pěkně žere. Důležité ale je, že stále zvládáte techniku ctrl+c, ctrl+ v a víte, kdo může za vaši mizérii.

Průměrný počet slepic: 3.5 (13 hlasů)

To myslíte ten blábol o tom, že co je dál než Jugoslávie se do válek (vyvolaných amíky) nepočítá...  Snad si nemyslíte, že někdo bude reagovat na nesmysly, které píšete. Vy tu techniku ctrl c... zřejmě moc nezvládáte, když váš odkaz nikdo nerozklikne. 

Průměrný počet slepic: 2.9 (12 hlasů)

Reagovala jste na můj příspěvek, ve kterém jsem psal, že ruská válka na Ukrajině je největší v Evropě od 2. světové války. Vy zjevně neumíte číst a/nebo nevíte, které státy leží v Evropě, jelikož jste mi psala cosi o Afghánistánu, Vietnamu a podobně.

Pokud si neumíte ověřit nesprávnost svého či cizího zkopírovaného názoru ani poté, co vám poskytnu zdroj, vaše ostuda.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

A vynechal jste Jugoslávii, kde bylo více než 100 tisíc mrtvých civilistů, že? "Cosi" o válkách vedených US evidentně nevíte nic, neumíte nic jiného než blábolit o Ukrajině. Naučte se zkopírovat pořádně odkaz a nebavte druhé tím, že jim budete něco doporučovat, srandisto.

Motivace chytráků k udělování nevyžádaných rad je jednoduchá - chtějí si získat pozornost okolí. Vy žádnou pozornost nemáte, tak se snažíte přiživit na druhých.

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

Takže do třetice: psal jsem, že válka na Ukrajině je největší válkou v Evropě od konce 2. světové války. Již nyní je množstvím nasazených sil i počtem obětí větší než války v Jugoslávii. Vaše argumentace válkou ve Vietnamu, Afghánistánu a podobně znamená, že neumíte číst a/nebo neznáte evropské státy.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Proboha, nechte se vyšetřit, ty vaše počty si strčte někam - zatímco v Jugoslávii bylo přes 100 tisíc (!) civilních obětí, tak na Ukrajině to je podle komisaře OSN 7 tisíc (!) lidí. Umíte číst a počítat?   

----------------------------------------------------

26. ČERVENCE 2023

iRozhlas

ČESKÝ ROZHLAS - ZPRÁVY

Na Ukrajině během války zemřelo přes 7000 civilistů, uvedl Úřad vysokého komisaře OSN pro uprchlíky

Od začátku ruské invaze zemřelo na Ukrajině podle Úřadu vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR) přes 7000 civilistů.

 

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

třeba to, o se děje v Evropě? nebo to, co neprovedly USA? a co se podívat na války, kde byla Evropa účastna, pokud je vůbec nerozpoutala? to se nepočítá? rozumím tedy dobře,jen Evropa trpí řádně, kdežto ti ostatní - na těch nesejde\, a je třeba vědět, že pro  naše současné největší kamarády, tedy USA) je Evropa jen lépe zvladatelné nic,  nijak se jejich pohled na nás neliší od pohledu na jižní Ameriku, Asii, Afriku, a bude-li to třeba k jejich prospěchu, k té největší ruské válce... možná by byla menší, kdyby Rusko zasáhlo dříve a možná podstatně větší, kdyby si nechalo vlézt západ až na Krym.. kdo ví.

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Holport ano a ODS se nabízí a asi bude. Babiš prezident, slaboch eurokomisar. Ve vládě Havlíček a Kuba. Tolik v kostce. Ale tohle voliči nezkousnou. Pak je tam možnost tiché koalice s okamurou, skýtá hafo variant. 

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

My se pomalu ale jistě progryndýlujeme všemi těmi nesmysly dobrovolně a rádi ke zničení ovzduší i bez tolik diskutovaného oteplování.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Já měl v autě vždy hrůzu, že mám za zády nebo pod sedadlem nádrž, která může při nehodě krásně bouchnout :-)

HZS Ústeckého kraje - Požár auta v Dílně - Hasičský záchranný sbor České republiky (hzscr.cz)

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Samozřejmě že automobily na benzin také hoří, ale jsou tu dva rozdíly.

 Auto na benzin málokdy začne hořet jen tak bez zjevné příčiny, elektroauto hoří většinou jen tak bez zjevné příčiny, (tou příčinou je míněna třeba ta havárie).

Pokud začne hořet auto na benzin, tak v mnoha případech rychlý zásah hasičákem zachrání situaci. Pokud začne hořet elektroauto, je příčinou většinou baterie, a tady je nutné rychle zdrhat pryč a ponechat auto svému osudu. Žádný hasičák Vám nepomůže.

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)

Když Vám začne hořet pod podlahou baterie, podle smradu to rychle poznáte a stačíte v klidu vystoupit.

Když chytne proražená nádrž, jen málokdy stačíte odběhnout před výbuchem do bezpečí :-)

Příteli Freude, to jste mě docela rozesmál, nejspíše je Vám blízký osud Jana Husa

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

Na internetu koluje několik požárů elektrických povozů, od koloběžek, přes elektrokola, automobily až po autobusy. Lidé na nich většinou v klidu nevystupují ale zdrhají, seč jim síly stačí. Ani u toho minulého odkazu, hořícího autobusu mi nějak nepřipadalo že by ti lidé vystupovali v klidu.

https://www.youtube.com/watch?v=CiFJ1ALray0

https://www.youtube.com/watch?v=HBUGEFErXxA

https://www.youtube.com/watch?v=Bqwh4yUyJuE

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Zde znají Rajchla všichni, ale mimo tuto bublinu nikdo. A vyprodané sály fakt nejsou všechno. To s těmi billboardy je skvělý nápad. Bohužel tato bublina má stejné růžové brýle jako blyštivý péťa a nechce si to uvědomit ... 

Průměrný počet slepic: 4.4 (5 hlasů)

nebo možná se to účelově tají, aby se to neprofláklo.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

ale já nedám hlas ani ANO a ani PRO. ANO opakovaně prokázalo že půjde, třeba s remcáním tam, kam jej Brusel nebo USA pošlou a Rajchl bojuje výhradně za svou ideu, nemá tendence se spojovat, aspoň tak to vidím já, takže ani jakkoliv zastupovat ty voliče, kteří by miú dali hlas vyslověně z rozumu. Je to opravdu oufalá situae, zatím jsem rozhodnuta volit KSČM, líbí se mi Konečná, je to podle mne nejlepší současná  politička a je schopna kompromisů

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)

Kateřině Konečné bych svůj hlas nedal. Její názory alespoň pokud jsem s nimi seznámen, jsou docela dobré, ale bohužel její členství v KSČM naznačuje že to nemá v hlavě srovnané. Nerad bych spekuloval proč.

Průměrný počet slepic: 2.5 (13 hlasů)

Nejsem sice jejich volič, ale dnešní KSČM už dávno není KSČ Klementa Gottwalda.  Naopak, paní Konečná to v hlavě srovnané má moc dobře. Její vystoupení, ať už v europarlamentu, či kdekoliv jinde mají hlavu a patu. Je vždy dobře připravená a její oponenti v diskusích moc šancí nemají. Škoda, že není víc takových politiků. Víte, na jedné straně se tu hodně rozebírají převlečkabátníci – třeba zrovna PePa. Nastartoval kariéru u komunistů a po „uvědomění si správných hodnot“ zdárně pokračoval v NATO. A dnes je to náš pan prezident. Paní Konečné toto vyčíst nelze. Ale zase je jí vyčítáno členství V KSČM. Kdyby přešla do jiné strany, byla by to jen bývalá komunistka – něco jako bývalý černoch, že? Trochu se v tom ztrácím, jak by se tedy měla zachovat správně, aby to měla v hlavě srovnané?

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

Kateřina Konečná vstupovala do KSČM v roce 2005 to jí bylo 24 let. Ve 24 letech už jí muselo být jasné do jaké strany vstupuje, že je to strana Gottwalda, Zápotockého atd. Že je to strana, která předělala demokratickou zemi na zemi vlády jedné strany, a která zodpovídá za násilnou kolektivizaci venkova, za politické vraždy, za mučení a popravy lidí kteří v době Německé okupace byli v odboji a nasazovali krk za svou zemi.

Proč to udělala nevím, asi tak byla vychovaná svými rodiči.

Co měla udělat? Do KSČM neměla vstupovat.

Průměrný počet slepic: 2.3 (10 hlasů)

In reply to by Freud

Trvalý odkaz

OK, komunisty nevolíte. Respekt. Od r. 1989 jsem nikdy nevolil ODS, Lidovce, ani Komunisty, ani menší zlo ANO. Piráti - to už vůbec ne. Věřil jsem ČSSD ale zklamali. Okamura sice dobře mluví ale vést národ k prosperitě, o to nemá zájem. Stačí mu věčná opozice. Líbil se mi Klaus mladší. ODS si jeho vyloučením  hodně ublížila. Čert ví, co se stalo, že Klaus junior z politiky tak náhle zmizel. Zahradníková, i když se určitě snaží, ho nahradit nedokáže. Proto taky Trikolora dopadla, jak dopadla. Jo, máme tu hodně předsedů a málo jednoty. Proto bych byl rád, kdyby Jindra Rajchl tolik nelpěl na "svém ledoborci" a přijal spojenectví i jiných bojovníků proti fialovému pětismradu. Jenom tím, že se semkneme máme šanci.
Ale to všechno je až o volbách. To je příliš pozdě. Do té doby tu po fialovém pětismradu nezbude kámen na kameni.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

U většiny nynějších stran není nejrozumnější řešení, jak říkáte „semknout“ se, ale daleko účinnější by bylo většinu těchto malých stran rozpustit a jejich členové i hlasy voličů posílí stranu která bude mít největší šanci vyhrát ve volbách. Semknutí stran mi připomíná pětikolku.

Pokud by se kterákoli ze stran spojila s Komunisty, tak by možná pár hlasů získala ale daleko víc ztratila.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by Freud

Trvalý odkaz

co třeba na praktikující katolíky... to nám udělala jejich církev  v dějinách málo? a teď ještě se nezdráhá přijímat navyšování jakýchsi nevídaných restitučních nároků ať se děje, co se děje?

co třeba rozličné pavicové stranym, jejichž jediným řešení je vždy pustit z řetězu lidské sobectví a tím překonat nesnáze, protože když schopní sobci budou dělat pro sebe, udělajívíce i pro společnost? tedy ve smyslu odhozená slupka ze salámu bude pro ty dole vydatnější?

Kolektivizace byla i násilná, ale privatizace občinových majetků ( v Angliii ohrazování), probíhalo dobře a v míru?  Jan Sladký Kozina a jeho lidé byli rádi, že jejich práva přebírají jiní? a když se podíváme na náš současný vekov nebyla pro něk nakonec v ekonomickém smyslu slova  kolektivizace i prospěšná?Nezbohatl? 

První republika byla demokratická? skutečně pro všechny? i pro ty, do kterých se v hladových bouřích  na celém území státu střílelo?On příběh o první republice je  docela jiný než její relita a ne všichni předci a tím i současníci všech  měli rádi a za svého považovali třeba i toho Masaryka. Byal to vláda  jedné majetkově silné bubliny. a jak se postarala o veterány první války? přidělila jim dřevěnou nohu? podle mého soudu  probíhající  dějiny jsou jednoznačně ani černé a ani bílé,  samozřejmě, že vraždy pro politiku byly a jsou zlem - a dějí se doposud, i když zatím ne u nás. co třeba pomalé vraždění Julia Assangeho? 

KSČM je zcela v pořádku a má-li takové zapálené  a do buducna hledící politiky schopné manívrovat a vyjednávat, jako je paní Konečná, není třeba se obávat, že by dříve či později výrazně neuspěla

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)