Hanibal ante portas

Autor
Štítky

 

 

A teď už dnešní text: 

Řekněme, že se potvrdí černé scénáře v té nejpravděpodobnější podobě a k válce na Ukrajině dojde. Neřešme dnes, kdo začne, kdo první vystřelí, kdo koho předejde, prostě válka se rozjede. Na důvodu nezáleží... podle Vidláka Ukrajina zaútočí na Donbas a Rusko odpoví, podle našich pravdomluvných novinářů bude Putin obnovovat  ruské impérium.

Je jedno, jestli se začne střílet, protože se základna NATO na Ukrajině stane reálnou hrozbou pro Rusko,  dnešní příklad bude platit i tehdy, kdyby se Putin rozhodl obnovit ruské impérium a posunout hranice notně na Západ, protože má plnou hlavu dávného ponížení a nemůže spát z toho, jak se kdysi rozpadl SSSR. Nebo pokud Rusko zaútočí, protože si nemůže dovolit nechat Ukrajinu příliš vyzbrojit. Je to prostě jedno. 

Pokud k válce dojde, bude to vypadat následovně: 

1. Rusko v této válce zvítězí a zvítězí velmi rychle. Už proto, že má plnou Ukrajinu svých agentů, část obyvatelstva se vysloveně těší, až Rusové přijdou a "dají jim ruské důchody." Těchto lidí je mnohem víc, než to dneska vypadá, protože zatím mají strach, zcela logicky drží hubu a o svých tajných tužbách mluví jen šeptem před spolehlivými přáteli. Jednotná a ukázněná Ukrajina, to je první zbožné přání našich novinářů a politiků. 

2. Rusko zvítězí, protože má dobře motivovanou a dobře vyzbrojenou armádu, která si v Sýrii nedávno zajistila kvalitní výcvik se vším co k tomu patří. Rusko zvítězí, protože to byly jejich tajné služby, které v zárodku pomohly zlikvidovat povstání v Kazachstánu. Celá "vyčišťovací akce" se spustila tak rychle a hladce, že se na ní pracovalo předem.  Rusko je prostě dobře připravené. Rozpadající se říše zla, která na chatrných nohou kulhá na Ukrajinu, to je druhé zbožné přání Šafra a jeho skvadry. 

3. Rusko zvítězí, protože jejich kultuře nikdy nevadilo, že za matičku Vlast umře patřičná várka mladých kluků.  Ruské ztráty vyřeší několik pomníků, každoroční poklona prezidenta u hrobu neznámého vojína a patřičné vzdání pocty medailemi ověšenému veteránovi při květnové přehlídce. Před kamerami. Ruská nechuť bojovat a strach z nás, to je třetí zbožné přání Fialy i Stoltenberga

4. Rusko zvítězí, protože tamní nátuře nevadí, že pro vítězný postup je zapotřebí obětovat nějaké ty ženské a děti. Když se válčí, tak se válčí. Pokud se civilista ocitne ve špatnou dobu na špatném místě, tak má prostě smůlu, pak se mu postaví pomník a následuje postup dle bodu 3. Ruská neochota být za zlého kvůli civilním obětem, to je bohužel také jen zbožné přání našeho zhýčkaného světa. 

Je to všem jasné ne? Pokud bude válka, Rusko Ukrajinu převálcuje asi tak stejně hladce, jako Tálibán obsadil Afghanistán a Kábul. Vousáčům to šlo tak dobře, že ani to slavné údolí hlídané tím Afghánským lvem nevydrželo déle než týden. Dovedu si představit prakticky stejné scény z kyjevského letiště, jako z toho kábulského. Všechny jiné scénáře jsou jen zbožná přání našich západních hodnot. Pokud to Putin spustí, bude to v zájmu strategických cílů pořádná kanonáda,  mrtvol bude požehnaně, ale to tam nikomu na popularitě neubere. 

Víte ale co je zajímavé?  Že jsem nezaznamenal ani jeden pokus o analýzu, co bude pak.  Všichni mluví o válce, o tom jak je nutné Rusko zadržet, zároveň všichni vědí, že Rusko nezadrží ani hrdinní britští instruktoři, ani americké protitankové střely, ani prapor Azov. Víme, že následný průser bude obrovský. Ale pak nic. Teď se vyhrožuje velkými sankcemi, že jako Rusko draze zaplatí za pokus ovládnout Ukrajinu, ale pak všichni vypnou mozek a nikdo není schopen říct, co se stane, když ty sankce budou Putinovi ukradené a na Ukrajinu zaútočí tak jako tak. A  každý Rus bude vědět, že na západním konci Ukrajiny jsou směšní nepřátelé, kteří zvládli Putinovi nahnat ruské miliardáře zpátky domů a přestali mu platit za ropu. 

Ještě si dovedeme představit, že nepůjde plyn a nebo že bude neskutečně drahý. Dovedeme si možná i představit, že bude nedostatek benzínu, že obchod směrem na Východ se v obou směrech uzavře. Dovedeme si představit, že se nám sem nasáčkují americké divize a poměrně brzy tu vzniknou základny pro dočasný pobyt US vojsk. 

Stejně tak si dovedeme představit, že díky neprodeji ropy a plynu Rusku ubudou nějaké dolarové příjmy, že ruští sportovci nebudou mít přístup na mezinárodní akce, apod, apod. 

Dovede si ale někdo představit, že pokud by se Putin rozhodl pro válku, tak nebude mít žádný důvod po obsazení Ukrajiny skončit? Proč by to dělal? Nepřátelství nijak nepominulo. Buď je pro něj NATO dál ohrožením a nebo si ve svých choutkách vzpomene, že SSSR kdysi končil až v Berlíně. Nehodící se škrtněte. 

Nebo jako někdo čeká, že po obsazení Ukrajiny to všechno skončí, Rusák si vzal svoje, my jsme mu zahrozili prstem, sebrali jsme mu nějaké peníze, rozkopali mu pár hraček a tím nastane mladé krásné a chytré období míru? Vždyť  budeme s Ruskem ve válečném stavu! Možná nevyhlášeném, ale Putin to tak rozhodně bude brát. Naši novináři se tváří, že najednou bude gosudar spokojený, bude mít svojí Ukrajinu, imperiální choutky ho asi přejdou a tím to skončí. Aby se pak nedivili... 

Co když to tím teprve začne? Co brání Putinovi použít svoje rozpočtové rezervy, co mu brání si napůjčovat si v Číně, co mu brání vypsat válečné dluhopisy, co mu brání nakopnout válečnou ekonomiku a začít opravdu rychle a dramaticky zbrojit? Cena nerozhoduje, vyrábějte, dodávejte, montujte. Čím větší kus Evropy obsadíme, tím déle budou lítat rakety na Moskvu.  Raketomety, tanky, letadla, pušky, kulomety, obrňáky,munici, pontony... Za každou cenu. Nás mnógo. Lepší útočit teď, než sem amíci dovezou svoje vojska. 

Jsme tady v Evropě vůbec v situaci začít zbrojit taky? Zadlužení až na půdu, bez surovin z Ruska, bez energií z Ruska, se zhýčkaným obyvatelstvem s padesáti pohlavími a uniformami pro těhotné vojačky? A pokud ano, myslíte, že se bude zbrojit u nás? Kdepak... možná tak ve Francii...  a Němci by si taky mohli vzpomenout na svoje prušácké předky. Nebude pro ně pak logické, válčit  na našem území pro záchranu jejich Západu, ke kterému už zase nebudeme patřit? Protože když jde do tuhého, každý si chrání především svůj zadek. 

Dovedete si představit, jak se bude tvářit Čaputová, až bude ruská armáda v Užhorodě?  Poláci se asi (chvíli) ubrání, Maďaři se s Putinem domluví, Chorvati vypadají, že už domluvení jsou. Co udělá slovenská vrchní velitelka? Za čtrnáct dní to můžeme vidět v přímém přenosu. Teda pokud tu ještě půjde elektrika. A teď si představte, že ruská armáda v Mukačevu nezůstane a bude pokračovat... Protože ruský pocit nebezpečí, nebo ruská rozpínavost se kvůli hezké tvářičce slovenské prezidentky nezastaví. 

Co když Rusko do této války půjde za každou cenu? Podle našich pravdomluvných novinářů by to přece mělo udělat ne? Protože je rozpínavé, protože nemůže zapomenout na hanbu z rozpadu Východního bloku. Pokud mají pravdu, tak Rusko nemá žádný důvod zastavit na Ukrajině, protože když rozseká hladce tamní dvousettisícovou armádu, rozseká hladce i všechny ostatní. Nemluvě o tom, že se na Ukrajině zmocní všech těch granátů, které jsme jim darovali.

Jak se asi bude tvářit Černochová, když se ukáže, že naše granáty střílejí z ukrajinských děl, které obsluhují ruští vojáci a granáty dopadají někam na předměstí Košic?

Když už o tom mluvím, je naše vláda schopná alespoň tak primitivní strategické  úvahy, že dáreček dělostřeleckých granátů Ukrajině je v případě války vlastně dárkem Rusku? Protože bojeschopnost ukrajinské armády i přes všechnu tu materiální pomoc Západu vzrostla o nula celá nula nic. Na Ukrajině se krade jak za Jelcinových časů v Čečenské válce.  Uvědomuje si tady v té naší ojrohodnotné Evropě někdo, že v  případě války si celou tu výzbroj  Rusko hladce vezme?  Fakt chceme vyzbrojit Rusko stejně mladě krásně a chytře jako Amíci vyzbrojili Tálibán? K čemu máme generální štáb a Koudelku? To nechápou tak triviální věci?  A nebo platí to druhé? - od začátku do konce o žádnou válku nejde, Rusko nikdy zaútočit nechtělo a všichni tam nahoře to vědí? 

O naší zemi se nebojím, my včas překabátíme  a než první ruský voják dojde do Lanžhota, budou tam už nachystané vlaječky a šeříky. Možná to dokonce časově pěkně vyjde. V Ostravě se ještě dvě hodiny bude bránit nějaký vlastenecký cyp, který to nepochopil a Fiala jaksi nebude k nalezení... 

Pokud máme pravdu my na alternativě a Rusko bude vyprovokováno z důvodů zajištění své bezpečnosti před agresivitou NATO, tak Putin také nemá důvod zastavit. Když už, tak už. Putin, zdá se, ovládá i to rozděl a panuj - ukazuje to teď ve všech těch "stánech", kteří leží vedle Ruska z jihu. Dovedete si představit, jak krotce se bude vyjadřovat Kolář i Pavko Novotný, až bude ruská bota kopat do slovenských či, nedej Bože, českých vrat?  

Vidlácky chci dneska říct, že v případě války se především nevyplní to zbožné přání našich elit - že válka se omezí jen na Ukrajinu a tady nastane konečně ten západní ráj díky americkým vojákům. Pokud válka začne, tak podle mě na Ukrajině neskončí. Není k tomu důvod. Pokud sankce nezastaví Rusko teď, není žádný důvod, aby ho zastavily, až na Ukrajině zvítězí. Pokud v USA teď říkají, že kvůli Ukrajině do války nepůjdou, tak jako myslíte, že kvůli nám nebo Slovákům změní názor? 

Rozumný člověk by se teď stáhnul, dal do pořádku ekonomiku (naší i tu ukrajinskou)  a začal zbrojit. Za deset let bychom si s Rusem mohli promluvit znovu a byl by to rovnější pohovor. Ale takhle? Děsíme Rusa tím, že uplatníme "strašné sankce." A až dojde do Prahy, tak uplatníme co? 

Nechcete si tam na vládě raději přestat hrát na hrdiny, domluvit se zatím s Putinem, že Ukrajina do NATO nevstoupí, dát tu všechno do pořádku, udělat náš svět znovu atraktivním pro obyčejného Ukrajince i  Rusa a pak se zpoza zabezpečených hranic Putinovi vysmát? 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (182 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

My někdy nedokážeme nebo nechceme si představit zrůdnost mocných a co vše jsou schopni udělat pro své vítězství.
Viz dvojčata.
Co když mají ďábelský plán, a na gosudara vystřelí z území Číny cestou na olympiádu raketa a ...co když vrazí klín do tohoto partnerství, co když se jim podaří udělat ze spojenců nepřátele?
Rusko má dejme tomu náskok co se týká hypersonických zbraní, ale pustilo by se na tenký led kdyby zasahovalo jakékoliv cíle civilní infrastruktury. ZHN média jsou jednoznačně na straně západu.
A taky by bylo dobré uvažovat v intencích- nemusíme tam jezdit tankama, bombardovat je. Vyměníme prezidenta za loajální figuru a Rusko nám bude ležet u nohou.
Kéž by se to nestalo.
Tolik ode mně z rachoty.

Průměrný počet slepic: 3.9 (30 hlasů)

alespoň vyrazit na Moskvu, ta vaše média ovládají?

---------------------------

Ne, zeptám se jinak.

Kolik plynu a ropy v zásobnících mají ta vaše média?

Hmm, to je taky politicky nekorektní. Už tu sice byl jeden, který řval, že to máme vypnout ihned, ale to byla právě obleva!

---------------------------

Tak do třetice:

Kolik finančních rezerv mají ta vaše média?

Cože? Dluhy? Západní dluhy? Ivan má odloženy příjmy z dvaceti topných sezón!!!

Průměrný počet slepic: 4.8 (53 hlasů)

Teda v dohledné době, řádu desetiletí. Dokud se nerozpadnou USA nebo nezhroutí z vlastní blbosti a následnou ránou z milosti, v následném chaosu, od migrantů, země EU na západ od nás.

___Proč si to myslím?___

1. Rusko má hodně dobrou a motivovanou armádu, ale na okupaci rozsáhlých území, málo početnou. Stačí akorát na obranu vlastního, obrovského a řídce osídleného, území. Které by, proti NATO, dlouhodobě, konvenčními zbraněmi, neubránilo. V případě, že motivace bojovat, bude na obou stranách, stejná(!).
2. Je to proto, že NATO vydává naprostou většinu světových výdajů na zbrojení. Kromě USA s asi 45% světových výdajů, dává v NATO víc než Rusko Francie, VB jen o málo méně, a jsou tam další státy. Víc než Rusko, vydává i Čína a Saúdská Arábie. V čem má Rusko s USA paritu, jsou jaderné zbraně. Jedině ty zabránily v uplynulých 30 ti letech, aby se USA na Rusko vrhly.
3. Ani Rusko nemá dostatek zdrojů na vleklou válku. A ani jeho lidé nevydrží vše. Rusko není homogenní země a lze očekávat, že USA zase iniciují nepokoje na Kavkaze nebo ve střední Asii. Když bude ruská armáda za hranicemi, bude to o něčem jiném, než zpackané Bělorusko nebo Kazachstán. Lze očekávat, že Rusko podrží Čína, protože ví, že bude druhá na řadě. Otázka je, za jakou cenu. Británii USA podržely, za nepříliš moderní nebo staré vojenské lodě dostaly území na základny (Bermudy, Asencion a další) a dluhé peníze. Nakonec, po válce, v podstatě přinutily Británii, vzdát se impéria. Ve prospěch jejich koncernů, jak jinak.
Německo, za první světové, mělo nejlepší armádu na světě. Po začátku zákopové války a ustálení linií, začala opotřebovávací válka a ústřední mocnosti prohrály. Neměly už lidi a zdroje. VB, Francie a pak USA, měly zdrojů více, ale byly mobilizovatelné pomalu. Jejich převaha se projevila za delší dobu. Kdy se Německo počátečním náporem vyčerpalo. S Ruskem by to dopadlo zrovna tak.
4. USA mají měkkou sílu, jako filmy, , Oskary, hrdinskou romantiku divokého západu, možnost zbohatnutí pro všechny přistěhovalce z celého světa (samozřejmě, je to blbost, ale je to už zažitý étos.), jejich vláda a koncerny kontrolují světové neziskové lidskoprávní, humanitární organizace, ve skutečnosti předvoj a vykonavatele politiky USA. Tisk a televize. Díky vývoji na konci 19 a začátku 20 století. Zde všude Rusko ztrácí. Nemůže si dovolit nerespektovat světové mínění. Jen do jisté míry. Platí, že to, co přijde USA, Rusku neprojde ani náhodou. Třeba US prasárny v Lybii, Iráku, Sýrii, Jugoslávii, Ukrajině, o Latinské Americe radši nemluvě.
5. Ukrajina není jednolitá země a jako taková vznikla náhodným řetězem událostí, z nichž nejdůležitější byl komunistický převrat v Rusku, kdy vysocí komunisté (převaha Židů a Němců, Rusů tam bylo velmi málo), vytvořili Ukrajinský slepenec uměle, jako protiváhu Rusku, které si ztotožňovali se šlechtou a carem, svými nepřáteli. Ještě předtím z Rusínů, Rusnaků nebo Rusičů, v Rakouskem obsazené Haliči (s polskými úředníky!), uměle vytvářeli Ukrajince, protože měli proruské nálady a protože by si Rusko mohlo dělat na tato území nároky. Haličskou novou identitu, pak v USSR ve 20 a 30 tých letech a nověji po rozpadu SSSR, se pak snažili vnutit celé umělé UA.
Podle posledních voleb Strany regionů Janukoviče a centralistů -
Na východě dnešní UA, budou Rusové většinově vítáni. A na jihu, bývalé Tavridě (patřil tam i Krym) také, ale tak zhruba polovinou obyvatel, protože tam došlo k částečné etnické výměně. V Novorusku na východě bude Rusko vítat většina, na západě málo pod polovinu. Gagauzie bude vítat, tamní branci se nejvíc vyhýbali vojenské službě. Není to jejich válka. V Malorusku strana Regionů získávala něco víc jak 40%. I obě řeči byly zhruba stejně rozšířené, Kyjev byl, po jazykové stránce, téměř čistě ruský. Zde proběhla největší fašistická radikalizace a následná ukrajinizace. O Haliči nemá cenu se zmiňovat, Strana regionů tam měla pouhá 4%. Na malé Podkarpatské Rusi, co byla skoro tisíc let v Maďarsku, neproběhla ukrajinizace, jako v Haliči a obyvatelstvo se nazývalo (česky) Rusíni, ještě po roce 1920. Po vzniku SSSR tam uteklo hodně emigrantů z Haliče a ti se snažili o ukrajinizaci a vedli nepřátelskou agendu proti ČSR. Po začlenění PR do USSR, nabyla ukrajinizace na síle. Podle údajů, které mám, se z Bojků pouze 10 000 lidí, dnes necítí být Ukrajinci, u Lemků je to pod jednu polovinu, na Slovensku snad nad jednu polovinu. U Huculů nevím. Ale národnostně jsou velice vlažní. Volby tam vyhrával třetí subjekt. Hodně branců odjelo do ČR, Slovenska, Maďarska. V USA, Kanadě nebo ve Vojvodině, kde ukrajinizace neproběhla, se stále cítí jako Rusíni.
To znamená, že Rusko , pokud bude přinuceno, může obsadit část UA, ale nebude to trvalá okupace. Spíš vyžene banderovce a předá to místním, loajálnějším na východě nebo rozumnějším na západě, lidem. Na trvalou okupaci nemá zdroje. Nejde jen o boj se záškodníky, ale hospodářství je tak rozvrácené, že by byla nutnost živit desítky milionů lidí, navíc. Východní oblasti by se po čase mohly k Rusku demokratický připojit. To vše s co nejmenšími oběťmi. Pro obě strany. A s co nejmenšími náklady. Což se povedlo na Krymu. Jakýkoliv rozvrat Rusko ohrožuje. (výše)
Je nutno dodat, že Stalin udělal fatální chybu do budoucnosti, když Halič vzal Polsku. Ten měl v té době už jinou identitu, než Malorusko, tvrzenou v boji. Banderizace tam přežívala a po rozpadu SSSR se rozlila na východ. Kdyby ji nechal Polsku, dnes by bylo Polsko paralyzované a východ dnešní UA v pohodě.
6. Putin by to nesměl "přepísknout". Protože pokud by ho USA přinutily postupovat hluboko, druhou stranu by k válce přinutil, chtíc nechtíc. A jak bylo řečeno, opotřebovávací válku Rusko nevyhraje.
7. Válka na UA, je v zájmu USA. Odrovnají tím Rusko i svého největšího ekonomického konkurenta, EU. Kam pak budou prodávat přeživším domorodcům, své výrobky a uhlovodíky za cenu, kterou určí jejich monopol. Za získané děngy se mohou soustředit na Čínu, která už nebude kryta silným Ruskem...
.

Průměrný počet slepic: 4.7 (77 hlasů)

potenciálních vítačů Putina, musí na UA, ze strachu držet hubu a krok. A jaký počet mladé generace podlehnul státní banderizaci.
Je možné, že sabotáží od vlastních nebo dezercí na ruskou stranu, bude víc, než si koupení novinářští štváči, dovedou představit.

Každopádně, Rusko musí něco s US hrozbou dělat. Jestli nebude mít válku teď, bude ji mít, v daleko horší pozici, obklíčené US raketami, později. Parafráze W. Churchilla.

Průměrný počet slepic: 4.7 (48 hlasů)

M

Průměrný počet slepic: 1.9 (18 hlasů)

In reply to by ANNA husita z KSH (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mame tu novy Policejni stat novy MEIN KAMPF ve forme VELiKEHO RESETU a stejně jako tehdy lidé nevěři,že se to neuskutečni.!
To se uzačiná uskutečnovatž,jedénn

Průměrný počet slepic: 2.7 (15 hlasů)

In reply to by ANNA husita z KSH (neověřeno)

Trvalý odkaz

jak jejich SCHWAB a lide zapomněli,že sotva jsme se zbavili jedné diktatury tak tu mamě ještě horši bo potomci fotrů co sloužili v SS nechali svym podhazům jen dva blesky,ale oni jsou tu zas!
Dala jsem vám tu jak budete zabijeni hromadně C19 a v ramci zeleneho udělu namisto do urny poputujete na vyrobu ponrav a vámi zvoleni zločinci to,budou do vašiach kedluben tlouct jako zeleny uděl ,že se musi šetrit ten uhlik a nechaji z vás vyrobit ponravy ty nasypou ado vu4rtů BABIŠOVI a on jim bude ještě za to utirat u kynolu jejich nudle a jejich ženske vas za zvoleni vyprcaji a pak ukradou vaše peně6zenky a koupi si travu,aby mohli byt podroušené a pak jdou volit do prdlamentu.
To dejte všecko vymazat nebot jsem se rozštilia a mohla mi stoupat krev a mliko
Tak tu dam znovu jejich plan převzeti přirody a zdanaěni vzduchu,stejně to zapomenete a date to maznout fašistum,aby jste špatné zpravy neslyšeli a neviděli ,protože budete oblikat brzy dřevené penály značky mRNA,aby z váws vami zvoleni zastupitele nadělli hlisty!
http://www.zvedavec.org/komentare/2022/01/8981

Průměrný počet slepic: 2.3 (14 hlasů)

Dovoli vstup komusi,kdo tady vymazav beztrestn mirumilovne komenty,aniž by tady dal jakoukoli informaci proč se to děje a proč tak dopusti brzké znehodnoceni důvěrahodnosti svého webu a zcela určitě dojde i k jeho vymazáni pokud tady nebude solidarita.

Průměrný počet slepic: 2.9 (22 hlasů)

Bude vám kdosi zezadu vráet nůž do zad?
Neviděli jste jak dopadly sousedni weby,když tam kdosi přrikázal majiteli webu "poslušnost"diktatury a vydiral ho tak dlouho až musel skončit.?
Tak to je lépe skončit vlasni vůli hned než salamovou metodou o něco pozdeji spolu a se všemi,jak to bude řešeno,nebo se stane tento web nejprve nedůveryhodnou hřičkou ,stovek vystraených lidových komentátorů nakonec to budou ti,kter4 snesou bez odporu vše a i ponravy misto bifteku.
Pak nepomůže ani stěžovat si dopisem Putinovi a musite se všichni ohnout a šlapat do pedyalů,jak to viděl řišsky protektor nebotik HEYDRICH!
to si mame stěžovat na teror policii neno snad presidentovi? Je tady n3kdo právnik,zna nekdo paragrafy k sepsani trestniho oznameni TO JE ZADARMO),nebo kdo vymysli jak se branit,abychom neztrarili i solidaritu?

Průměrný počet slepic: 2.9 (17 hlasů)

NAVRHU vzniku radikálni strany zemědělcu ASP !

Anna totiž ve svých komentech po zaniku dělniků a debaklu KSCN chce bojovat proti hladu ,vybijeni pašik a kraviček protože prdi a tak eliminovt hrozici hlad a nedostatek mléka!
Do centraly aa teamu SV pricházeji žadosti,aby do programu teto strany byl zařazen bod č.7. pomoci tomu čertovi Putinovi a to ve formě protestu nejen proti tzv zelenému udělu neomarxistickych piratskych zločinců,kteři přestali tahat za sebou drevěného kačera a ted tahaji za sebou fialovou okurku a ještě ji pomlouvaji,že pry vyhrala svoje tituly v tombole!Proto chce okupovat Ukrajinu, obilnici Evropy, ARMADOU NATO a pořadat na té černozemi manevry děl a tanků pluků vyzbrojenych atomem,aby zrno tam pak vzrostle ,aby v noci svitilo a zářilo pry na ceste piratskym progresivistům ke zlu.
To vše ty Nemehla naučil kapitalisticky system "bez přivlastků a skrupuli" na prvni prioritě zla ze 6,kterymi piratiska huculiska chtěji držet agrarni straně pokroku ASP(ještě ve virtualni formě)svou ukradenou moci na provaze budouciho hladu a deindustrializace ,aby nebyla i elektrika a plyn se má nasměrovat komunistické Činé,která plati vice a ma taky velky pochod jako piratšti darebové!
Fuj ,fuj fuj to je hnůj.
ASP může byt hraz proti hladu a vybijeni krav a prasatek!
NO NI ?
A nepomůže zabijet pravdu dědiců slavné minulosti husit!

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Když tady bude ANNA vymazávána ták si nemyslete,že krokodyl cenzury a porušovaani zakonů o svobodě slova vás sežere až posledniho!
Nakonec vymažou i Vidlaka a vás všechny,kterř lhostejně budou k tomu mlčet a to přesto,že se to tu opakuje drze a zpupně kymsi ,kdo je snad majitelem moci ukradené vám voličům?

Máte se brzy podobat té babičce,ktera na hranici pod upalovanym mistrem pravdy HUSEM přinese svou otýpku dřivi.??

Průměrný počet slepic: 3 (21 hlas)

To je úchvatný, jak odpovídáš sama sobě, ty píčo.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Aby ještě bylo jasno. Pořád stojím na straně rusů, jejichž svět mi i z té dálky přijde normálnější nezkažený, přes všechny nedostatky, které tam jsou.
K Ukrajině, máte pravdu, lidi se bojí říct názor, a nakonec to klidně dopadne tak, že nejenže nebude ruská invaze, ale Ukroši si vyčistí augiášův chlív sami a časem vytvoří s Ruskem pevnější svazek ala Bělorusko, kdo ví.
Ale jak psal Vidlák. Hezky se ty úvahy čtou, jenže já bych optimismus krotil a to hodně.Tak jako jsou na UKrajině davy, které si přejí s Ruskem mír, tak mohou být v Rusku miliony, které jsou potichu ale Shell, Volkswagen, Apple, pro ně bude víc než nějaký blbý vlastenecký názor.
V tom bych byl realisticky hodně opatrný, a to je to, co mi brání se nějak dopředu radovat, že Rusko má tu hydru a deep state prakticky na lopatkách. Nemá.
Média, operace pod falešnou vlajkou, vemte si že někde nechají vybuchnout špinavou pumu.Ti provokatéři myslím.
Hovoříte o tom že v konvenčním konfliktu nemá Rusko šanci.Připomíná se Afghán- jenže tam to byla úplně jiná kulturní vyspělost , tradice, zvyky, a to co neplatilo na Afghánce bude platit násobně na jakýkoliv jiný na technologiích závislý stát/národ.
Mluvíme tady o hypersonických zbraních. Jenže ani těch nebude bůhvíjaký nadbytek a myslím si, že se s nima počítá jako s nejkrajnější možností.
Někdy si říkám, že by stačilo úplně jediné.Vykašlat se na to, co je nám cpáno do hlavy. Vypnout Tv neposlouchat zprávy. starat se o sebe. Kašlat na půjčky. Myslím si, že ty nadnárodní koncerny mají mraky týmů a techniky které jim říkají vzorce chování lidstva v různých situacích, a s tímto kalkulují. A pokud jim někdo rozkope bábovičky, tím, že se chová nepředvídatelně, budou jaksi v pyrdeli.
Zdá se že se opravdu začíná hrát o všechno, ale můj názor je, že pokud hydra nepřijde o hlavy nikdy nepřestane. Možná naše problémy vyřeší planeta- vzpomeňte co udělala islandská sopka s leteckou dopravou nad Evropou, nedostatek vody, nějaká náhlá sluneční erupce která zasáhne magnetosféru, a ano, zemědělců a lidí starajících se o holé přežití budou kvanta.

Průměrný počet slepic: 4.6 (32 hlasů)

konce bačování neustále podnapilého baťky Jelcina uplyne letos 23 let. To je pořád dost málo na to, aby lidi zapomněli, jaké hrůzy byli nuceni prožívat.

Že nebylo co žrát,

že nebylo ZA CO žrát,

že nechodily výplaty a důchody,

že zkolabovalo zdravotnictví jako celek,

že zkolaboval sociální systém jako celek,

že Ruská federace prožila VĚTŠÍ ekonomický pokles, než za WWII. - pardon - Velké vlastenecké války.

Možná se vám to bude zdát, jako smyšlenka, ale za bačování Jelcina opravdu byli lidé, kteří umřeli hladem.

Soudruzi písaříci vůbec netuší, která bije, protože kdy naposledy byl na území Čtvrté říše opravdový nedostatek potravin? 

Takže na vštěpování těch jedině správných myšlenek lidem v RF je ještě stále moc brzo. A s tímto faktem naši soudruzi stále odmítají pracovat.

Průměrný počet slepic: 4.9 (29 hlasů)

Targusi, Nad těmito argumenty by se dalo i ukájet, ale realita může být jiná. Říkám, kéž by jste měl pravdu, ale nebude to takové horké.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

koupit za sto dolců vízum, hupsnout do lééétadla a podívat se kamkoli do RF: Lidé jsou tam kamarádští, sdílní.  Pokud máte problém s lítáním, za pouhá čtyři éčka su kupte na netu vízum do kaliningradské exklávy. Z Polska se tam dostanete přes HP Bezledy - Bagrationovsk, anebo Braniewo - Mamonovo. 

A propos z ruské strany tam ožralí mužici vystavěli dálnici.

Jinak to "čtyřéčko" se dá zakoupit s platností i pro Leningrad - pardon - Sankt Peterburg - pardon - Pitěr. Pokud jste tam nebyl nějakých 20 - 30 let, spadne vám brada až ke kolenům.

Průměrný počet slepic: 4.7 (20 hlasů)

Zimní palác a Generální štáb
Zimní palác, Palácové náměstí, Alexandrův sloup a generální štáb

patří pod Targus dne Út, 01. 02. 2022, 12:45

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

In reply to by PivoJ

Trvalý odkaz

Chtěl bych se tam jednou v životě zajet podívat, opravdu. Jenom nevím v které kapse jsem nechal ten balík stodolarovek, na vízum na cestu, na to aby si to tam člověk užil.Zatím mi luxuje úspory na účtu velice systematicky .
zubařka. Nejdál na severu jsem byl ve Wroclavi a nejdál na západ v Plzni. Ale to napravíme.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

to by si přivěsil na krk hladové krky.Dyt oni tam už jsou vybrakovani skoro na dno.VOVA bude zlepšovat dělostřelecké radary a za chvili ukrouši nebudou moci brzy odstřelovat ceskou munici svoje domorodce.Děla budou na šrot!
Vova jim rozbije ty déla na sračku a blba naše ministrn valky jim musi koupit nova a dodat k nim i munici.
To co chce Vova samozejmě vytrubuje do světa a svět to slyši,a mnozi to i vidi.
On se ale naučil stavět téz křivé zrcadla a tak Bidet nepozna co mu troubi do ucha!
Okupovat UK to by je tam musel živit,ted ukrouše ,vyživa UK zustane na EU a USA a ti maji už těch pitomců plné bobky!
Vova dal tajné službe k dispzici teď i falešné info a Bidet lita jak ježek v kleci a nevi co VOVA zas vyvede.
Tak to nechme jim, sednem si do křesla a já si dám byznys cigaro a upeču si biftek a mezi chleba si dám na večeři maďarsky osli salam.Mohu si i pozvat nějakeho dobreho milence,podle nalady,no uvidim.
No pohoda...a žadna křeč.
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.1 (10 hlasů)

Jak na UA může být hafo sympatizantů s Ruskem, ale musí držet hubu, v Rusku může být, spíše ve městech, hodně sympatizantů se Západem. Jak si poměry stojí, nikdo nezjistí, pokud se nebude lámat chleba.

Průměrný počet slepic: 4.4 (5 hlasů)

Mě na té úvaze nesedí její hlavní předpoklad "Putin bude okupovat Ukrajinu", neudělal to v Dombase, Bělorusku teď v Kazachstánu u kterého taky křičeli "přijeli tam dočasně".

Proč myslíš, že tento předpoklad co křičí celý západ včetně vazalských východních kolonií v médiích je právě to co Putin udělá, když zatím udělal vždy něco jiného než napsali?

Čína jede "počkáme si a budujeme", Rusko fakticky dělá to samé a čeká jenom na příležitost kdy jedná západ a hned využije chybu, ale nikdy za Putina neudělal nic navíc, proto nechala Dombas samostatný, v Gruzii nechala ty dvě republiky "samostatné" a s Gruzie samotné se hned stáhla...

Dle mě ta úvaha stojí na tenkém ledě, předpokladu, který hlásá západ, že Putin udělá a nevěřím tomu, že když zatím nneudělal co západ řekl, že zrovna teď to udělá.
Tím neříkám, že nemusí vstoupit do války, ale spíše stylem jak dosud dělalo USA, "bude pomáhat, těm svým" a nechá pak na nich, aby vyřešili "zrádce"...

A ve výsledku, lidi budou vidět "rus zde nebyl, vše dělali naši"...

Průměrný počet slepic: 4.2 (30 hlasů)

Jenom dodám, největší ekonomický rival USA je čína, ani omylem EU...

Průměrný počet slepic: 4.2 (22 hlasů)

kdo je největší ekonomický rival USA.
Každý taky vidí, že US základny se, v posledních dvaceti letech, blíží k západní hranici Ruska a to se cítí ohroženo, ať už je ekonomicky rival, jaký chce.

Průměrný počet slepic: 3.7 (25 hlasů)

Tak když by jsi napsal "největší vojenský rival", pak bych souhlasil, ale ekonomický ani omylem ;) A jestli je debata a píše se "ekonomika nebo armáda", tak je to sakra rozdíl co nelze bagatelizovat "jedno jaký chce rival, je to rival", mění to pohled na jednotlivé věci v debatě...

Průměrný počet slepic: 3.7 (14 hlasů)

"Ať je ekonomicky rival jaký chce," znamená, že ekonomika je v problémů přibližování USA k Rusku, irelevantní.
Píšeš o něčem, co nezaznělo a pak s tím polemizuješ. :)

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

Cituju na co jsem reagoval:
"Odrovnají tím Rusko i svého největšího ekonomického konkurenta, EU. "

Reaguju, na to co bylo psané, ty reaguješ na co? Taky chceš říci, že vojenský=ekonomický a rozlišovat to je bezvýznamné slovíčkaření?

Polomizuju o tom, že největší ekonomikou světa je Čína, nejsou to spojené státy, ty y jsou na vrcholu papírově, protože tisknou "papírky", vojensky je otázka zda Rusko/Čína/USA.

Otázka zní, citoval jsem ti na co reaguju, i v základu proč, teď vysvětli ty, když nesouhlasíš s tím co jsem napsal, proč je blbost rozlišovat vojenskou vs ekonomickou moc ;)

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Reaguji na článek, který bere v úvahu možnost, že Rusko bude okupovat UA, že se možná nezastaví v Užhorodu a snažím se uvést všechna pro a proti. Jak by to bylo, kdyby to bylo.
Neni to jedna "úvaha", ale více možností.

USA mohou Rusko vyprovokovat a nějaký ruský zásah na UA může být vynuceným tahem. Ale víceméně vyvracím, že k nějaké okupaci dojde a jestli dojde k zásahu, Rusko se co nejdříve stáhne, takže zase žádná okupace. Může to být různou formou, i přes místní.

Takže více méně, okupaci UA, natož nějaký další pochod Ruska na západ, vyvracím.

Na otázku "Proč myslíš, že tento předpoklad co křičí celý západ včetně vazalských východních kolonií v médiích je právě to co Putin udělá..." mohu jen odpovědět, že právě toto si nemyslím.

Chce to, přinejmenším, po ránu pečlivěji číst ;-)

Průměrný počet slepic: 4.6 (17 hlasů)

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zkusím napsat stručnou osnovu, nebo spíš úvod k Vidlákovu článku: "Kdyby naši váleční štváči opravdu věřili tomu co říkají a měli aspoň náznak zdravého rozumu, museli by být zahnědlí až za ušima, protože......"
Jinak - Rusko slibuje, že když bude nuceno se bránit, zaútočí na velící centra, například zkalibruje je pomocí Kalibrů. Musím se přiznat, že kdyby někteří naši váleční štváči tozhodili ruce tři metry od sebe, neumřel bych žalem.

Průměrný počet slepic: 4.8 (19 hlasů)

In reply to by J. Hruška (neověřeno)

Trvalý odkaz

Opravdu by mne zajímalo, jestli naší štváči tomu věří, co říkají, jak píšete. Někdy mám dojem, že tomu nevěří, bojují tím pouze doma o koryta a spoléhají na to, že to zastaví někdo jiný.
Pak dej Pánbu, aby těch blbců bylo podkritické množství...

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ďakujem dexxovi za jeho príspevok a za triezvy pohľad na Rusko a jeho možnosti. Strašenie Ruskom, že zaútočí a na druhú stranu preceňovanie jeho schopností, že sk sa pohne smerom na západ, už ho nič nezastaví, je mierne povedané prehnané.

Průměrný počet slepic: 4.7 (9 hlasů)

In reply to by Jano (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dík. Držíme Slovensku palce, aby ho vláda, spolu s USA, nevyužila jako živý štít a nezatáhla do dobrodružství, ze kterého nebude cesta zpět.
✊✊
https://m.youtube.com/watch?v=jbY_GlSyexs&feature=emb_logo

https://m.youtube.com/watch?v=iNWQjFtO6V8

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ok, jestli to bylo myšleno čistě jako "myslím si o tomto scénáři toto", já to pochopil, "myslím, že scénář bude a myslím si o něm toto" ;)
Omluva

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

🤝

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

Který je lepší?
A) Ruská klasika v podobě T-90 stojí 44Mega korun
http://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/440xX/May2013/1505522.jpg
B) Francouzský AMX-56 Leclerc stojí více než 543Mega korun
http://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/440xX/May2013/1505518.jpg

Jaký asi bude poměr užitné hodnoty a ceny při porovnání třeba letadlové lodě made in China vers. USA? Jaderné ponorky Rusko vers. GB.
Je tedy vůbec korelace mezi sílou armády a ročními výdaji ???

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

máte chybu v nadpisu.

Vy tam máte "drobný postřeh" a správně tam má být napsáno "dobrý postřeh".

Ano, na tzv. "oceňování" zbrojních výdajů upozorňuji již dávno, nicméně je to pod rozlišovací schopnost většiny zúčastněných...

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

Pokud nebudeš dělat vývody "Čína a T-90" a k ní pak vývody co je lepší, pak nikdy nedostaneš odpověď, protože schopnost vyrobit 100 tanků místo jednoho je jiné pro zemi co má lidské zdroje na posádky vs země co lidské zdroje nemá.
Pak jsou ekonomické zdroje, výrobní atd.

Nejhloupější porovnání co dělá i hodně odborníků na zbraně tupě dají vedle sebe T-90 vs AMX-56 Leclerc a nijak nezohlední v rámci kontextu země/ekonomiky/průmyslu/geografie země kde ten tank slouží.

Další kontext může být že je sice super mít armádu co je 1000x silnější, vyhraje každou bitvu, ale neudrží zemi, protože neudělá vše co musí v dané zemi, aby skutečně vyhrálo válku, která nekončí obsazením, ale "konsolidací vlády nad danou zemí"

Síla armády koreluje s výdaji, ale nekoreluje, zda daná armáda vyhraje ;)

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Napsal jste to dobře. Ještě bych připomněl, že NATO (údajně) prohlásilo, že by v případě konfliktu nevyslalo své jednotky na Ukrajiny. Je otázka, zda tím míní i vzdušné operace, zejména když už dávno a prakticky trvale vysílá své (čti americké) špionážní letouny do ukrajinského vzdušného prostoru (momentálně RC-135, ale v minulých dnech i tři růzbé letouny naráz).

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

to nebezpečí tam hrozí. A teď se chce US Army usadit trvale (dočasně) na Slovensku...

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Vy víte, že média ovládají miliardy lidí. Ovlivňují mnoho mas, více civilistů než vojáků, jejich veřejné myšlení atd.Hned dám příklad od kolegy včera. Má mámu v důchodovém věku, která má coby domovskou stránku seznam.Syn tam došel na návštěvu a ona na něj- No ti rusáci jsou hrozní, co ten putin vůbec chce....než ji syn utnul(v řeči, ne pěstí, samozřejmě)to je ta zbraň, to jsou ty divize.
Ti, co ovládají média tu ropu a plyn seženou vždy.
Peníze? Natisknou.Další odpovědi na ty další poznámky- momentíček.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

In reply to by Foligno (neověřeno)

Trvalý odkaz

toho nakecaj...

Ale jsem dalek vám vyvracet jedině správné názory, které se změní nejpozději druhý den poté, co v nejbližším obchodě dojde chleba a těstoviny.

Btw. tu ropu či plyn musíte přivézt buď potrubím, anebo loděmi. A v Suezu se pořád a pořád jen čeká a čeká...  

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Marno je na vodu plynoucí psát. Něčí svět se zbláznil.

Průměrný počet slepic: 4 (26 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je to jednoduché. Kdybych to rozepsal, byl bych sprostý.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Na Parlamentních listech se večer objevil článek od P.C.Robertse , který z posledních kroků Washingtonu usuzuje, že válka vyprovokována nebude.
Doufejme a modleme se !

Průměrný počet slepic: 4.9 (28 hlasů)
Trvalý odkaz

jen co jsem v kontextu článku pomyslel na bruselínské ojrosoudruhy, kterak  hřadují v parlamentu Dluhové Únyje a osnují spolu se soudruhem Bidetem smrtící sankce na Putinožku, napadl mne titul povídky, jejímž autorem je R. L. Stevenson.

Jmenuje se Klub sebevrahů...

Průměrný počet slepic: 4.9 (34 hlasů)
Trvalý odkaz

Já bych přidal nesmírně důležitou věc, kteá nebyla v článku řečena:

1) Západ to prohraje, protože podceňuje Rusy. Navíc se v médiích i politických vyjádření soustředí spíše na to, aby Rusy vykreslila jako zaostalé neschopné křováky.

2) Čeští vlastenci to s neomarxisty prohrají, protože (zejména vlivem nesmyslu Petra Hampla, který tho vnesl coby urban legend do vlastenecké scény) považují progresivisty a jeho členy za hlupáky, blbce. Namísto reálného hodnocení protivníka, který už několika dekád neustále vyhrává, se jen konstatuje, že se rozloží vlastní blbostí.

Podceňování protivníka je základ prohry.

Vždycky jsem si přál bojovat rozhodující bitvy s protivníkem, který mě podceňuje a není sto vidět reálně jak se mnou bojovat.

Průměrný počet slepic: 4.6 (47 hlasů)

Ze si Rusove ukousli vetsi kus kolace, nez na ktery staci. Ted mozna blufuji, ale jestli si troufnou na realny vojensky natlak, to je dost velka otazka. A to ze dvou duvodu: Zaprve by se proti nim postavil cely, jiz dostatecne zmanipulovany svet a zadruhe, nepodrzeli by je Cinani, protoze ti Rusy nenavidi a ke spolupraci jsou donuceni jen se skripenim zubu.
A dovedu si za 100 let predstavit cinskou anexi Sibire a to kvuli Lebensraum a zdrojum.
Strategicke by tedy bylo si Americany ne uplne znepratelit a nechat si je jako potencionalni proticinske spojence.
Zni to mozna nemistne, ale Cinan JE nebezpecny a chladnokrevny sovinista, presvedceny o sve nadrazenosti mnohem vice, nezli Americane.
A jakmile dosahne moci svetoveho cetnika, muze to u nej bouchnout a bude pak 100x horsi, nezli USA. Moudry vychod je velka zapadni iluze, vzpomente na to, co se delo v bojich o Mandzusko.
A at si o Americanech myslime co chceme, kulturne jsou nam mnohem blizsi, nezli Orientalci. Ostatne, kdyby treba Belgie, anebo kazdy jiny zapadoevropsky stat disponoval zdroji na urovni tech americkych, bude se chovat uplne stejne jako USA, na to vemte jed.

Průměrný počet slepic: 3.6 (27 hlasů)

1) Rusko skutečně nechce táhnout na Západ. A také, jak jste sám napsal, nemá na to prostředky.

2) Čína NEMÁ nenávist k Rusku. Nechápete orientální myšlení ani čínskou filozofii či charakter. Čína prostě BEZ EMOCÍ využije všechno a vůči komukoli pro získání konkurenční výhody pro Čínu. Má stejný vztah k Rusku, USA, Evropě, Africe, Americe i Austrálie - naprosto stejný bez plusů a mínusů. Zdůrazňuji Čína je v zahraniční politice vůči druhým bez emocí, bez sadismu, bez psychopatie, bez nějakého rozviřování násilí či vyvolávání hysterické nenávisti či podobně. Bez zášti, bez msty, bez nějaké animozity. Čína má svou vizi, je pracovitá, je cílevědomá, je chytrá, a plánuje dlouhodobě. Není to Západ. Nepotřebuje žádnou nenávist, žádný holokaust, žádné genocidy, žádné negativní emoce - proč také?

3) Čínan je nebezpečný i Rusku. Rusku spolupracuje s Čínou spíše z donucení než z radostí.

4) Rusko si získává přátele dodržováním slibů, a tím, že se nesnaží státy a národy zničit. Na rozdíl od USA a Albionu, které se snaží všechno uvrhnout do chaosu a bídy. A nemají přátele jen zájmy. Sliby pro ně platí jen tehdy, pokud je druhá strana dokáže vynutit silou a udělat anglosaským zemím reálné bebíčko či problém.

Průměrný počet slepic: 4.8 (32 hlasů)

Emoce skryvaji, ale jsou tam, nebot i oni jsou lide. Nenechte se zmast tim, ze projev emoci mimo ritualizovane situace je u nich brano jako slabost a tak to vypada, ze zadne nemaji. Potlacovani emoci je naopak casovana bomba, pak se lide ptaji, jak si sami sobe mohli provest n

Průměrný počet slepic: 3.9 (20 hlasů)