Má pravdu, předsedkyně...

Autor

Očem byly slovenské prezidentské volby? Co způsobilo, že bratislavská kaviareň i přes nekonečné peníze a nekonečnou mediální podporu neprotlačila svého kandidáta? Co způsobilo, že konzervativní slovenský venkov, který mnohem víc než ten český chodí do kostela, zvolil za prezidenta gaye, aniž by to komukoliv vlastně vadilo? Co způsobilo, že dávné hříchy Fica i Pellegriniho, kdy ještě byli v jedné straně, byly zapomenuty jak v parlamentních tak v prezidentských volbách?

Proč se posunulo myšlení slovenských voličů, ačkoliv ještě před týdnem to v internetových diskusích vypadalo jako před našimi parlamentními volbami v roce 2021?

Budu pokračovat… Co způsobilo, že u nás má hnutí ANO čtyřicetiprocentní preference i když leckdo Andrejovi vyčítá covidové lockdowny? Jak je možné, že spíše levicová a protestní SPD udělala koalici s pravicovou Trikolorou a do eurovoleb jde s ještě násobněji pravicovým Petrem Machem jakožto lídrem kandidátky? Co přivedlo do strany PRO Michala Haška, který ještě loni psal o Rajchlovi, že je fašounek a varoval před spojováním se s ním?

Proč musel Rakušan dělat své zinscenované debaty bez cenzury, mít tam najatý kompars a víc ochranky jak publika? Proč teď v předvolební kampani lídři Pětikolky vůbec nevyjíždějí na debaty s občany?

Proč je pořád víc lidí ochotných volit Kateřinu Konečnou a jak se mohlo stát, že se do koalice KSČM se přidali Národní socialisté, aktivisté od PRO, organizátoři demonstrací, lidé z Drulákova Svatopluku, jeden hodně velký soukromý zemědělec a jeden obskurní zemědělsko politický bloger? Proč to najednou jde bez problémů dohromady a proč už nefunguje obligátní strašení zlými komunisty?

Protože válka!

A protože pražská kavárna je přímo ztělesněním cenzurních a totalitních praktik. Protože to nejhorší z lidství se maskuje evropskými hodnotami.

Mirka Němcová i Korčok to řekli naprosto správně… Za prohru pravdy a lásky může válka. Pellegrini o ní pořád mluvil a ujišťoval, že do ní Slováky nezavleče. V chorých mozcích naší líbodémo scény se to samozřejmě zhmotnilo, že Pellé strašil válkou, ale on ve skutečnosti strašil mírem. On mluvil o tom, že na Slovensku žádná válka nebude. Korčok naopak mluvil o tom, že by se Slováci na válce dál měli podílet… evropské hodnoty, vole! A jen k tomu dodával, že se Slováci nemusejí bát následků, protože hodní Sorosovi Američané je určitě ochrání… jako ochránili Afghánce, jako ochránili Iráčany i jako ochránili umírněné lidojedy z Islámského státu…

Právě tohle způsobilo, že se slovenští voliči přestali nimrat v nesmyslech, přestali řešit pravici a levici, přestali řešit rozpory mezi chozením do kostela a LGBT, přestali chtít všechno nebo nic a přišlo jich k volbám o dost víc než v prvním kole. Navíc se ukázalo, že konzervativnímu voliči fakt nevadí, když je někdo gay, ale vadí mu, když je někdo progresivistický LGBT aktivista na Prague Pride s pavími pery nastrkanými v řiti.

Voliče přivolal zpěv míru!

Myslíte, že u nás to bude jiné? Moje válečné a protiválečné články jsou stabilně nejčtenější a mají největší odezvu…

Kačka Konečná v uplynulém roce obešla úplně všechny představitele propadlých hlasů na naší scéně a s kým se mohla domluvit, s tím se domluvila. S těmi posledními pár dní před uzávěrkou kandidátních listin. V první šestce na kandidátce STAČILO! jsou dva komunisté, zbytek jsou lidé z „milionu propadlých hlasů.“ Těch hlasů, které Babišovi nedokázaly zapomenout jeho pevný příklon k NATO, které Okamurovi nedokázaly zapomenout jeho pasivitu a sociálním demokratům nedokázaly zapomenout jejich politický diletantismus…

A čím začalo představení společné kandidátky? Výzvou k míru jakožto prvním a nejdůležitějším bodem volebního programu! Protože mír je teď to úplně nejdůležitější. Naléhavost míru bude stoupat a bude stále zřetelnější. Čím později přijdou volby, tím víc v nich bude rezonovat mír a tím nepodstatnější bude všechno ostatní. Na Ukrajině to jde z tlustých do tenkých a na blízkém východě to nebude lepší.

A mezi námi… mír neuděláte příklonem ani k evropským hodnotám, ani k NATO. To slovenský příklad ukazuje také. Čím víc Evropy a NATO, tím víc války… Kačka se postarala, aby nikde ve vedení ani na kandidátce neměla žádného Vacka „z východu nepřišlo nikdy nic dobrého,“ nemusela za něj orodovat ani se za něj omlouvat.

Letošní volby do europarlamentu budou volby mezi mírem a válkou. Toto téma bude dominantní, protože většina současných evropských problémů válkou začala a bez skutečného plnohodnotného a poctivého míru nebudou vyřešeny. Současná válka je tak absurdní, že v ní Ukrajinci vyhodili do povětří plynové potrubí svým spojencům Němcům a teď se diví, že jim Dojčlandi nějak málo dodávají řízené střely… Libtardi také nevidí žádnou příčinnou souvislost mezi metanem a nitrocelulózou, protože jsou nevzdělaní a tupí. Oni jsou dokonce tak tupí, že nevidí žádnou příčinnou souvislost mezi plynem a elektrikou.

Kdo chcete uspět ve volbách, mluvte o míru. Libtardi vám sami udělají svým kvičením reklamu. Mír vyřeší problémy s ukrajinskou pšenicí, mír alespoň dočasně vyřeší nedostatek energií, mír vyřeší nákup ruských surovin přes americké prostředníky, kteří na tom ohromně rejžují. A pokud se při tom ještě podaří poslat na smetiště dějin grýndýl, tak by dokonce mohla následovat i ta pozitiva a sociální jistoty.

Má totiž pravdu, předsedkyně… od začátku mluví o tom, co bude hrát ve volbách největší roli a co bude Pětikolku nejvíc ničit. Zároveň si nemusí hrát na americkou kámošku, nemusí se chodit radit k Macronovi, nemusí se ohlížet a obviňování z proruskosti, nemusí lavírovat, její hlas je v poslední době o level protestnější, než hlas našeho Samuraje a nejvíc naplnila volání po spojování. To se projeví. Není to totiž zase tak dávno, co si KSČM uměla ve volbách sáhnout na 15% hlasů…

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (384 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Vackův žvást tehdy na té tiskovce Rajchla připravil o dost hlasů..., je skoro neuvěřitelné, že něco takového vypustil jemu blízký člověk. Nepatříme na západ, ani na východ, jsme střední Evropa a měli bychom už přestat se tak trapně vymezovat. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (132 hlasů)

První reakce na vítězství Pellegriniho ve slovenských prezidentských volbách rozdělily opět naši společnost. Příznivci Pětikoalice, Petra Pavla a Evropské unie, potažmo tedy i Zelenským vedené Ukrajiny, se uchýlili ke kritice, nenávistným prohlášením a statusům, kde se to hemží proruskými narativy. Nikoliv smutek, ale spíše vztek bylo možno vnímat a slyšet z úst politiků, mainstreamu i různých politologických rychlokvašek. Rozčarování z prohry favorita liberálů, umělců a eurofanatiků toužících po vojenském konfliktu s Ruskem je tak obrovské, že ani nemají tendenci ho skrývat.

  Bohužel, i přes výzkumy veřejného mínění, dle kterých poklesla důvěra k Fialovi a jeho vládě na kritickou hranici 2%, je u nás stále plno lidí, kteří stále naslouchají velkým médiím a lžím pětikoaličních a proliberálních politiků. Jsou arogantní, agresivní, neochotní naslouchat a vnímat realitu. Pokud je pro někoho Fiala důvěryhodným premiérem, Pekarová Adamová dostatečně inteligentní na důležitou ústavní funkci či Petr Pavel skutečně charakterní a na dálku neovlivnitelnou hlavou státu, pak si sice můžeme lehce poklepat na čelo, nicméně je zbytečné tyto spoluobčany přesvědčovat. Jestliže si o Pirátech, Zelených a jejich voličích myslíme, že jde v podstatě o sektu s většinou typických znaků, pak voliči liberálů jsou tito lidé něčím podobným.

  Být příznivcem současné politiky Petra Fialy z nezištných důvodů znamená vcelku bezvýhradně souhlasit s Green Dealem, od něhož se odvíjí  mnohé ostatní. Dále je třeba věřit v nemožnost existence České republiky bez všeobecné a spásné podpory ze strany Bruselu a jeho přerozdělování peněz blahosklonně nazývaného jako dotace. Nenávist k Rusku musí být přirozeností a přivřené oči k drancování státního rozpočtu samozřejmostí. Bonusem je nekritický obdiv k USA, vášnivé fanouškovství vůči NATO a ignorace jeho rozpínavosti poté nutností. A zcela očekávaná je ochota být plně svolným k snižování vlastní životní úrovně, k jistému sebemrskačství  a samozřejmě k velkému nasazení při ochraně domnělé demokracie. Nelze opomenout přímo chorobný odpor k Babišovi. Pokud vše toto dotyčný zvládne, přidá nenávist ke komunistům doplněnou tolerancí k převléknutým kabátům a respektuje prioritu obsazovat funkce nikoliv dle odbornosti, ale spíše podle stranické příslušnosti a věrnosti, je ideálním voličem Pětikoalice. Modrožlutá zástava někde v pozadí už je jen ideální nominací….do blázince. O zištných důvodech převažujících u podnikatelů a kariéristů by se dalo povídat dlouho.

  Pokud přemýšlíte, kdo se vejde do výše uvedených norem, pak stačí občas kouknout na televizní noviny a publicistické pořady našich televizí, sledovat chování kulturní scény, začíst se do článků na Seznamu a přidat všechny konzumenty mainstreamu. Z některých vcelku oblíbených osobností se časem stali úplní mimoni. Vetchý je nyní v kursu, ovšem máme tu celou plejádu dalších podobně postižených užitečných idiotů. Samozřejmě se ohánějících moralizováním a nadšením pro „správné“ věci. Tedy pokud za ně považujete to, co se od Vás očekává. Čím větší nasazení při jejich prosazování, tím větší popularita. Aspoň ze strany mainstreamu. Na zvracení… Nejhorší však je, že celé toto seskupení je u moci a má tendenci říkat ostatním, že právě oni nesouhlasící jsou pro tuto zemi bezcenní a přítěží. Ať už to vysvětlují seniorům, podnikatelům, daňovým poplatníkům, opozici či prostým lidem s odlišným názorem. A také se k nim tak chovají.

  Slováci na tom byli do nedávna stejně. U vlády liberálové, na prezidentském postu Sorosův výtvor blondýna Čaputová, zblblá umělecká scéna i slovenská média. Jenže tomu je konec. Slovensko se částečně probudilo. V sídle prezidenta sice nezasedl pro národ dýchající Harabín, ale nedosedl tam ani liberál Korčok. A už pár týdnů je premiérem Fico, což eurohujery vyvedlo z míry a Šimečka od té doby lapá po dechu, Naď odjel radit Černochové do Prahy. Fico s Pellegrinim to nebudou mít jednoduché. Budou vystaveni tlaku, spekulacím a dost možná i politickým atentátům. Média budou blafovat, konspirovat, lhát. Umělci křičet z pódií a využívat svého vlivu. Ale rozumný zbytek národa, který si zvolil jinou cestu, má šanci změnit svou budoucnost a ukázat i nám, že to lze. Držíme Slovákům palce a doufáme, že i u nás se lidé probudí.


Jindřich Kulhavý  7. 04 2024

Průměrný počet slepic: 4.8 (170 hlasů)

Včelko Májo,

netuším o čem se zmiňujete? Zajímá mne o co jde? Najdu o tom někde něco?

Díky

Průměrný počet slepic: 3.9 (21 hlas)

Vidlák to zde částečně napsal: "Kačka se postarala, aby nikde ve vedení ani na kandidátce neměla žádného Vacka..., nemusela za něj orodovat ani se za něj omlouvat.

Vacek před časem veřejně na tiskovce řekl, že "patříme na západ..., z východu nepřišlo nikdy nic dobrého". Rajchl to potom horko těžko zpracovával. To je jako kdyby řekl, že patříme do EU a NATO, což se Rajchlovi příčí. Když si vzpomenu na demonstraci, tak Hašek taky nesklidil zrovna aplaus - pustil tam video Zemana a jeho "vánoční projev", podle mě krok vedle.

Průměrný počet slepic: 4.3 (19 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Dnešní tiskovku Rajchla sledovalo s bídou 1000 lidí na jejich vlastním kanále... To je dost bída. Bohužel, věci se dají dělat dobře i blbě... 

Průměrný počet slepic: 4.5 (21 hlas)

schopné a věci oddané lidi vychcánky co nikdy nic pořádného nedělali.

Průměrný počet slepic: 4.2 (21 hlas)

tvl  :)  opet jsem si potrvrdil cuch na lidi, Rajchl gauner si najme gaunera Ruzicku, tvl to se neda vymyslet , jen zazit,  pane Vidlak vazim si Vas, ale nechapu jak jste se mohl paktovat s Rajchlem,  dokonce jsem v duchu chtel v zajmu odstraneni 5Kolky i snad kvuli Vam, hlasovat pro toho gaunera, ale to se fakt neda 

Průměrný počet slepic: 4.1 (13 hlasů)

Měl na výběr ze dvou směrů a prostě si zvolil... stejně jako předtím v Trikolóře. Člověk může jednou udělat chybu, ale pokud ji udělá i podruhé, je nejvyšší čas, dát mu sbohem. 

Bohužel přesně totéž platí i pro Okamuru. 

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Stačilo! Takže STAČILO

 

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Ľuboš Blaha: KOLIK VÝPRASKŮ JEŠTĚ POTŘEBUJETE SLUNÍČKÁŘI, ABYSTE POCHOPILI, ŽE SLOVÁCI VÁS NECHCOU?!?

Gratuluji novému prezidentovi Slovenské republiky Petru Pellegrinimu!

Vyhráli jsme! Toto je velké vítězství pro celou vládní koalici – další důkaz, v jaké bublině žijí korporátní média, opozice a liberální kavárny.

Kolikrát ještě musí prohrát, aby pochopili, že máme demokratický mandát na naši levicovou, vlasteneckou a mírovou politiku?

Poděkujme speciálně levicovému a národnímu táboru, který zvrátil první kolo - dokázali jsme to, přátelé. Děkujeme

Ale s trochou ironie - je to spravedlivé. Jedno kolo vyhrál Korčok, druhé Pellegrini

A ještě je dáme i v evropských volbách – musíme! Jsme na velké vlně! Venceremos, Slovensko

Arogance liberální kavárny pokračuje. Prohráli dvoje volby po sobě a nadále se tváří, že mají jediní patent na rozum. Makara na RTVS skáče po Matuši Šutajovi Eštokovi jako vzteklý pes. Vypínám.

1. Prezidentské volby opět ukázaly, že progresivci žijí v totální bublině. Dva týdny zde otevírali šampaňské, vysmívali se nám, slavili - a bum, sfoukli jsme je jako svíci.

2. A teď média nabízejí tytéž jako-politology a sociology, kteří zde podsouvali, že vyhraje Korček a prezentovali absurdní průzkumy a exit-polly. Nestydí se?

3. Oni Slovensku vůbec nerozumí. Žijí v liberální bublině, která Slováky pohrdá. Dokola prohrávají, dokola selhávají a přesto mají privilegium dále mudrovat. Kdo je ještě bere vážně?

4. Lidé na ně už kašlou. Už si ani nezapínají telky. Jsou na sítích, sledují alternativu. A ano, klíčovou roli v těchto volbách sehrála alternativa. A všichni o tom mlčí, neboť se bojí si to přiznat.

5. Všechna liberální média zde osm měsíců tvrdě kopala za Korčoka. Na plný plyn. A přesto jsme je porazili a Peter Pellegrini triumfálně vyhrál. Toto je kolosální prohra kavárny.

6. A teď vyplakávají. Korček se psychicky zhroutil a ve volební noc tam s třesoucím hlasem kuvikal, že on nám svou prohru nezapomene. Trapas roku.

7. Když se někdo jako malé dítě neumí přenést ani přes svou prohru. Prohrál si človíčku, tak se rozpláčeš a zhroutíš všechny panáčky. Fakt dospělé, Ivanko.

8. V těchto volbách především selhala opoziční politika totální války. Lidé jsou unaveni z toho jejich džihádu proti Směru.

9. Po měsících šílených parlamentních obstrukcí, pokusů o majdan a nenávisti v ulicích si lidé řekli - už vás máme, sluníčkaři, plné zuby.

10. A oni se vůbec nepoučili. Progresivní Slovensko dále vyhrožuje, že bude dále blokovat parlament a prý budou ještě zběsilejší - oni nic nepochopili. A proto budou dále prohrávat.

11. Slováci už mají po krk toho, že sluníčkaři nemají úctu k výsledkům voleb a k demokracii. Neumí respektovat, že prohrají. Infantilní fanatici.

12. Hrají se na zvěstovatele jediné neoliberální pravdy a mentálně mají daleko blíže k totalitě než k demokratické politické soutěži.

13. Lidé dali přednost respektu, klidu a míru. Darmo sluníčkáři vyplakávají – lidé vědí, že oni jsou válka a my jsme mír.

14. Ve srovnání s prvním kolem se nám podařilo zmobilizovat všechny voliče Směru, jakož i celý národně-levicový tábor. To rozhodlo. Děkuji za to, přátelé!

15. A prosím, sluníčkaři, nechovejte se jako rozmazlení frackové. Proč například Čaputová okamžitě letěla za českým prezidentem Pavlem, když vyhrál, ale slovenskému prezidentovi Pellegrinimu neuměla přijít stisknout ruku? Liberálové a váleční štváči dostali strašlivý výprask. Nebyla to těsnotka, ale přes 6 procent. Kolik výprasků ještě chcete, abyste pochopili, že lidé vás nechtějí, sluníčkaři?

ZDROJ: Telegram Ľuboš Blaha 7. dubna 2024 👉 @cz24news

Průměrný počet slepic: 4.8 (130 hlasů)

Slovensko musí počítat s trestem Západu za to, že Slováci zvolili Petera Pellegriniho, a ne Ivana Korčoka, který by bez váhání doprovodil na Ukrajinu celé slovenské bataliony, prohlásil premiér Robert Fico ve svém novém videu. Brusel ve své řadě může připravit Bratislavu o peníze, dodal.

video+zdroj zde: https://t.me/neCT24/53750

Průměrný počet slepic: 4.8 (68 hlasů)
Trvalý odkaz

Minské protokoly byly léčkou, jak dát Ukrajině čas na přezbrojení a výcvik nové armády. Kyjev nikdy nechtěl občanskou válku vyřešit mírově. A nechtěl to ani Berlín, ani EU, ani NATO! Právě proto přišli voliči na Slovensku k volbám, aby nedovolili zvolení politika, který nepokrytě podporuje vyzbrojování Ukrajiny a rovněž je zastáncem zrušení práva veta v Evropské radě.

 

https://www.infovojna.bz/…ate

 

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (94 hlasů)

Co udělají, až Ukrajinci dojdou?
Když přijde čas, musíš vědět, co si počít!
video+zdroj zde: https://t.me/neCT24/53751
 

Průměrný počet slepic: 4.6 (43 hlasů)
Trvalý odkaz

Jestli ono také nehrálo roli to, že slovenská rychlá divize už jednou na Rusa táhla a Slováci si stále pamatují, jak to tehdy dopadlo (se Sovětským svazem na věčné časy).

Průměrný počet slepic: 4.5 (28 hlasů)

Na Slovensku zhruba 1,4 milionu lidi rozhodlo kdo má velet.

1,2 milionu voličů neuspělo.  V demokracii by to měli na  stanovené volební období přijat. Mají možnost to  v nových volbách změnit.

 Nebudu  se škodolibě radovat  z jejich  smutku,  ale vzpomenu  si na svůj. Byl jsem tvrdě tlačen do KŠC  s pohrůžkou zničeni kariéry a ustál jsem to, zejména  díky kolegům. Na vojně jsem musel snášet výchovu od politruků a přežil jsem to.  Nyní musím akceptovat volbu většiny spoluobčanů a mít za prezidenta bývalého  aktivního  funkcionáře KSČ  a  za první dámu bývalou politručku.  Jsem demokrat, tak to se zaťatými  zuby  přijímám,  ale snažim se dál prezentovat,  proč  jsem je nevolil.  

Nebudu spoluobčany, kteří toto  dovolili nazývat nevzdělanci , hlupáky a jinak urážet.  Pokud to dělají oni o mě, je to jejich věc a  čas ukáže  kde je pravda. Mohu se mýlit a proto  se snažím pochopit, co je k tomu vede. Nejhorší je, když zjistím, že  pýcha jim brání  vnímat reálnou situaci.

 Problém bude, až  mi začnou zakazovat  říkat bez obav můj názor a  mocensky prosazovat  tu jedinou správnou pravdou jako za totality. 

Proto mě  výsledek voleb na Slovensku velmi potěšil. Vyhráli politici, kteří  stojí za svým národem a mají odvahu se postavit  mocným a zabránit  prosazování té  “ správné” pravdy válkou.  

 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (75 hlasů)
Trvalý odkaz

USA China

Překlady:

Yellenová říká, že vztahy mezi USA a Čínou mají „stabilnější základ“, ale pro zlepšení vazeb lze udělat více

Americká ministryně financí Janet Yellenová (vlevo) se v neděli 7. dubna 2024 setkala s čínským premiérem Li Qiangem ve Velké síni lidu v Pekingu v Číně.

Do Velké síně se hned tak někdo nedostane, to je pocta JEN pro vybrané z vybraných...

Dovolím si ještě upozornit na stisk rukou, který se taktéž hned tak nevidí.. Že by konec Putinovy války na Ukrajině? Včera bylo pozdě.

Průměrný počet slepic: 4.1 (40 hlasů)

to jsem z toho yelen.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

:-))

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Slovensko:ČR 2:0.

Za poslední rok je nabíledni, že se Slováci značně emancipovali a českům ukazují, zač je toho loket a že si doma umí udělat pořádek. Poznání je to hořké, leč pravdivé. Tak dlouho jsme je kibicovali, až nám zůstala krátká sirka a v pelotonu jsme úplně vzadu. Jakmile budou mít plyn za 1 euro, my za stovku. To pak bude nářez!

Průměrný počet slepic: 4.9 (47 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Já ten Česko - Slovenský vztah nevnímám jako hru s nulovým součtem. Že Slováci získávají něco na úkor nás. Naopak, řekl bych, že zde platí (to trochu zprofanované) pravidlo Win-Win. Jejich zisk je naší nadějí a inspirací, takže na tom získáváme v podstatě oba.
Průměrný počet slepic: 4.9 (36 hlasů)

Tak dlouho Praha se Slováky manipulovala, až nyní zůstala kavárenským cajzlům  jen ta hořkost.

Průměrný počet slepic: 4.8 (32 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Hořké v tom, že Slováci nám museli ukázat, jak se to dělá. Že jsme tak zabednění, že na to doplatíme, nepřišli jsme na to včas sami. Oni jsou před námi, i když čeští (českové je vtipné :-) je vždycky podceňovali. Rozhodli, že už nechtějí Čapuše, které jsou stále u nás.

Průměrný počet slepic: 4.2 (22 hlasů)

:-)

Průměrný počet slepic: 4.5 (6 hlasů)

Ano, hořký tón, hořká nálada či hořké rozpoložení u nás ve velké části společnosti převládá. Dalo by se říci, že to je vztek z bezmoci, ze špatného vývoje atd. Jenže my se obviňujeme navzájem, ten vztek vybíjíme proti sobě, jedna skupinka proti druhé. Místo, aby jsme ho soustředili jedním směrem, proti těm co situaci zapříčinili a stále ji ještě zhoršují. Spousta lidí se nechala naočkovat nějakou vírou nebo vizí a každá odchylka je pro ně bezmála kacířstvím. Kdo jednou "zklamal" je na vždy zatracen. Slováci jsou v tomto velkorysejší,  jejich slovenský nacionalismus (vlastenectví) je pro ně důležitější než prkotiny a proto je více spojuje.

Průměrný počet slepic: 4.6 (17 hlasů)

Určitě za Československa byly tendence považovat Slovensko za mladšího bráchu, který potřebuje vodit za ručičku a taky by měl poslouchat. Jenže tahle nadřazenost Česka už neplatí. Teď je Slovensko samostatnější, zvolilo si pro-Slovenskou vládu i prezidenta a u nás se roztahuje Pětikolka a my si s ní nevíme rady. Ano, situace se otočila. Tak tohle, z našeho pohledu, hořké je. To máte Májo pravdu!
Průměrný počet slepic: 4.7 (21 hlas)

- přišla jsem k tomu až teď... A přesně tak jsem to i myslela. :-) Však vládní našinci se k nim stále chovají jako k malému bráchovi, kterého můžou sprdnout za cokoliv, a který by je měl poslouchat. (Čaputka - malá hloupá sestřička - číhala hned za dveřmi, aby "bráchovi" PePanovi vlezla po volbě až kamsi.)

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak hned na úvod. Mluvím o skutečné levici, ne o tom pudopodivném slovním patvaru, který vytvořili političtí slouhové kapitálu, aby pojem levice znechutili "prostému lidu". Schválně používám pojem "prostý lid", protože považovat piráty, LGBT+, libodemo, green aktivisty apod. za levici může pouze "prostý". Základ je v pojetí sociálně ekonomické formace. To je ale povídaní na dlouhou dobu a myslím, že si už málokdo pamatuje, co to vlastně je. Po znovuzavedení Sociální demokracie v ČR se tato projevovala jako Haškova strana mírného pokroku v mezích zákona. Takový spolek, co prosťáčkům maluje kapitalismus na růžovo. No a pak se v KSČM chopili funkcí Filip a spol. a totéž udělali pomalu a nenápadně z téhle strany. Jednu dobu opravdu nebylo koho volit. Skuteční komunisté, jako Skála, nebo Ransdorf byli silně upozaděni. Ransdorfa se dokonce podařilo zlikvidovat. Ne podle trestního zákoníku, ale vytvářením takových životních a pro něj hlavně společenských podmínek, že to zdravotně neustál. Škoda, byl to nejen dobrý teoretik, ale dovedl správně odpovědět i na aktuální kecy současných propagandistů. Pak se zdravé jádro nasštvalo, vyhodilo Filipa a zvolilo Konečnou. Konečně. Zase je koho volit. Akorát je škoda, že pan Skála (a to ho uznávám jako odborníka, převážně na historickou problematiku) je ještě pořád trošku rozmrzelý z toho, že zvolen nebyl a občas se to projeví. Měl by se víc oklepat a začít intenzivněji spolupracovat. Myslím si, že by užší spolupráce skupin Skála a Konečná ještě víc napomohla úspěchům v celém politickém snažení skutečné opozice sdružené ve STAČILO. Pozn. Autor není v žádné straně, ale považuje se za opravdového levičáka.

Průměrný počet slepic: 4.6 (41 hlas)
Trvalý odkaz

Orbán je prostě osobnost:-)! Více takových! I když druhý takový momentálně opravdu není, ale ti co smýšlí stejně či podobně by se k němu mohli a měli přimknout (viz článek) a ledy se snad už pohnou... Celý ten bizarní spolek převážně škodících předělat na smysluplný spolek, dávající všem stejný prostor k národní suverenitě!

Slováci mají dobře našlápnuto:)... A snad se dočkáme změn k lepšímu časem i my, když se probereme z "konzumní letargie" a zanasnažíme se...

 

Horší než odchod. Orbán chystá Bruselu peklo

Zatímco Britové se před lety rozhodli EU opustit, maďarský premiér Viktor Orbán dostal jiný nápad. Chce v Bruselu posílit natolik, aby mohl EU změnit. „Nestačí být naštvaný. Musíme ovládnout Brusel,“ popsal svůj záměr. Prý hodlá čelit těm, kteří se snaží Maďarům „strčit genderovou politiku až do krku“.

„Musíme jít hlouběji, obsadit pozice, shromáždit spojence a napravit Evropskou unii,“ prohlásil maďarský premiér v rozhovoru už na konci loňského roku. „Nestačí být naštvaný. Musíme ovládnout Brusel,“ citoval Orbána server Politico.

Maďarsko bude ve druhé polovině roku 2024 EU předsedat. A dá se říct, že Orbánovi Maďarsko už začíná být malé. Premiérem je již po páté, v parlamentu drží ústavní většinu a s touto silou chce EU měnit. Tak to vidí Zsuzsanna Szelenyiová, bývalá spojenkyně a kritička Orbána a autorka knihy Poskvrněná demokracie, podle které Orbán hledá podobně smýšlející politiky a chce je spojit v jednom táboře.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Horsi-nez-odchod-Orban-chysta-Bruselu-peklo-753430

 

Průměrný počet slepic: 4.2 (19 hlasů)

In reply to by Itkica

Trvalý odkaz

Co je EU za spolek nám nejlépe ukázali jeho dávní členové Britové - na to se docela zapomíná. Utekli z něj - a to je ta nejlepší charakteristika a argument. 

Průměrný počet slepic: 4.1 (16 hlasů)

To ano. Ale i bez něj to tam vedou od desíti k pěti:-). Chyba bude asi na jejich přijímači:-)

 

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)

Alespoň je to "jejich" chyba - nebo to bude něco, nad čím visí ještě mocnější ruka než je EU.., ale aspoň jim nikdo nediktuje, jak má být zahnutá okurka a nevozí k nim druhořadé potraviny (čímž nás pasovali na untrmenš, jako vždy, v tom se od Hitlera nic nezměnilo).

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Ano, to máte pravdu. S tím souhlasím:-). V jejich "nadřazenosti" jim tam nikdo necpe odpad v jídle z celého světa! Nenutí je uvádět pomazánka místo džem a nenutí jedlý tvar nejedlé okurky. Ale i vlastní pílí si to tam vedou parádně, ale to už jsou opravdu asi silnější vlivy a páky než je ubohoučká uhnije! Nás devastují odevšad...

 

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Včera jsem nedaleko Rohlenky předjížděl auto ukrajinské odtahovky. Nebyl to kamion, ale taková ta dodávková verze v dvoupatrovém provedení, pro cca 6 aut. Z kabiny se culili asi třicetiletí a hrdí vlastenci krysích tváří, jeli od východu na západ. Nejspíš prchali před válečnými útrapami, aby pomohli svým sousedům hojit stráze importem limuzín. Dříve se aspoň maskovali slovenskými či polskými SPZ, teď už na to serou úplně a ekonomickou vyžírku rovnou přelepují válečnouprchlictvím. Jo, jo, proto půjdeme později do důchodu, za to však nižšího, a za vyššího státního dluhu!

Průměrný počet slepic: 4.5 (21 hlas)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Dnes je skvělé být u nás Ukrajincem (ač to ještě před třemi lety sklízelo spíš posměch), lepší než našincem. Za všechno může tato ukrajinská stínová vláda.

Průměrný počet slepic: 4.7 (20 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Též k tématu!

Možná by to v článku chtělo trochu více informací. Ale myslím, že velká část z nás umí číst i mezi řádky! A tak nějak známe své pappenheimské ... A mnozí z nás s tím mají už své různé zkušenosti...

Milionový švindl s padělky dokladů vedl na stopu kšeftu se zbraněmi z války na Ukrajině

Podezření z podvodu za miliony korun postaveného na padělání veřejných listin prověřují kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ), kteří obvinili tři lidi. Podle vyšetřovatelů organizovaná skupina nejméně pět let švindlovala s doklady zejména na jižní Moravě a v Praze, ale i v zahraničí. Jeden ze stíhaných navíc podle policie chystal obchod se zbraněmi z válečného konfliktu na Ukrajině.

Článek

O případu v pondělí informoval mluvčí NCOZ Jaroslav Ibehej na síti X. Trestní stíhání se týká podvodu, úvěrového podvodu a padělání, kdy obviněným hrozí až desetileté vězení.

„Podle našich závěrů se organizovaná skupina měla nejméně od roku 2019 dopouštět trestné činnosti na území České republiky (zejména na jižní Moravě a v Praze), ale i ve Slovenské republice a na Ukrajině,“ uvedl Ibehej.

Při použití padělaných občanských průkazů a řidičáků České a Slovenské republiky podle kriminalistů mimo jiné došlo k pokusu o podvodný prodej bytu v Brně za šest milionů korun. V dalším případě podezřelí podle mluvčího podvodně uzavřeli úvěrovou smlouvu na sedm milionů

„Padělané osobní doklady měly být jejich držiteli rovněž užívány k zastření pravé totožnosti před justičními orgány a k páchání další majetkové trestné činnosti, která bude předmětem dalšího trestního řízení,“ zmínil Ibehej.

Policejní zátah se odehrál v únoru a po obvinění poslal soud všechny tři obviněné do vazby.

Při vyšetřování navíc kriminalisté přišli na další podezření, které se týká prodeje většího množství střelných zbraní pocházejících z válečného konfliktu na Ruskem napadené Ukrajině. Podle NCOZ měl plán na svědomí jeden z trojice obviněných.

https://www.novinky.cz/clanek/krimi-milionovy-svindl-s-padelky-dokladu-vedl-na-stopu-kseftu-se-zbranemi-z-valky-na-ukrajine-40467011#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Pár komentářů k tématu níže!

Možná jsme někteří trochu podezřívaví:-)

Není se co divit.

Vždyť jenom USA hledá kam zmizela pomoc za jednu miliardu.

A současná Česká iniciativa v nákupu granátu z třetích zemí?

Možná budeme kupovat to co Ukrajina prodala.

David Lipský

No vida, nejuzasnejsi narod sveta, rusaci verze 2.0. Pak nekdo verte jejim diplomum z VS. Proto Ukrajina produkuje 83% vysokoskolsky vzdelanych lidi. Nema v tom prsty i teta Danuse?


Pavel Hrach

To jako, že někdo kšeftuje i se zbraněmi, které Černochová s Fialou za naše peníze, posílá na Ukrajinu a ony se sem šmelinou vrací ... 😄

Antonín Hudec

Před 1 hodinou

Nevěřím, že by naší ukrajinští bratři komukoli prodali byť jedinou zbraň, kterou dostali, nebo koupili z darovaných peněz a které zoufale potřebují ke své obraně a obraně Evropy před Ruským uchvatitelem...:-)

Honza Liška

Kdyby každá zbraň, která jde na Ukrajinu, měla čip kterým by se dala určit poloha ,tak by jsme se asi pěkně divili kde jsou.

Pavel Hrach

Před 1 hodinou

Honza Liška

Tak se zjistí, že se na Ukrajinu nikdy ani nepodívaly ... jenže to asi nebude žádoucí ... že ANO?

 

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Ukrajinská pšenka ve kšeftování asi kvete? Asi to ale musíme stranicky chápat...?

 

Průměrný počet slepic: 4.1 (10 hlasů)

sqěle 🐓🐓🐓🏍️🐓

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

nahnat SorosovoKorčekovy  válečné štváče do 1. linie na UA 

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

☝️Ukrajina se proměnila v „černou díru“, stala se tranzitním místem pro zbraně a najímání teroristů z Blízkého východu, říká bývalá rakouská ministryně zahraničí Karin Kneisslová.
Stopa teroristického útoku v Moskvě podle ní vede do Kyjeva a radikální islamisty ze Sýrie a Iráku to táhne tam, kde pro ně najdou vhodný trh, a to je nyní Ukrajina.
Kneisslová navrhuje počkat na výsledky vyšetřování teroristického útoku v Crocus City Hall.
Sledujte @neCT24 

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

- kandidát na prezidenta za SPD. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)

ale kandidaturu Bašty na prezidenta považuji za jednu z hrubých chyb Okamury! Bašta nato fakt neměl.

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)

S tím souhlasím.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Kdo to má blíž do Kyjeva?

Kdo má víc hranic s fašistickou juntou? 

Kam budou jezdit na výlety žoldáci, když dostanou opušťák? 

Koho nechá Západ a jeho hodnoty tradičně na pospas komukoliv, kdo napřáhne pařát ?

Už teď nechávají města Západu své obyvatele na pospas islámským hordám a ještě si je vozí za peníze poddaných. 

Mít za humny loupežníky, nebudu jim osílat zbraně proti králi.

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

když slyšíte žvást. Co byste také slyšet chtěli od státu který je v prdeli.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)