Na kraji prkna

Autor
Štítky

Včera přibyl do ukrajinské mozaiky další střípek - nejbohatší ukrajinec Rinat Achmetov (to je ten, co mu doopravdy patří Donbas) vyvezl ze země rodinu a sám už je v trapu asi čtrnáct dní. Stejně tak zemi opouštějí soukromá letadla zbohatlíků i milionářských poslanců. Zpráv je docela dost a zdá se, že primárně zdrhají oligarchové z proruského východu země, ale ani ti západní nezůstávají úplně pozadu.  Ještě dříve odjeli diplomati a osádky ambasád.  

Kdo zůstal? Šílenci, vojáci, vrahouni, banderovci...  a Zelenský.  Připomíná mi to pohádku Šíleně smutná princezna. Řízení se chopili vojevůdci, válka se nedá zastavit. 

Dneska bych ale měl ještě jedno lepší přirovnání. Skokan do vody dělá poslední kroky ke kraji skokanského prkna. Chvíle vrcholného napětí. Teď buď sebere odvahu (nebo překoná strach) a skočí, nebo tam bude ještě chvíli postávat, pak se začne rozhlížet a vrátí se zpátky  za posměchu publika. Tam teď právě Ukrajina je a s ní i všichni její trenéři, kteří ji vytrénovali a vyhecovali do této situace. Skočí? 

Vzhledem k tomu, že zemi opouštějí především ti proruští oligarchové a přednostně mizí, kdo může, z Donbasu, tak bych řekl, že se naplňují přípravy na první scénář o kterém jsem mluvil. Útok ukrajinské armády proti vzbouřeneckým enklávám, který Putin nebude moci zanechat bez odpovědi. Tohle byla od začátku ta nejpravděpodobnější varianta, já se na ní jen nechtěl upnout, aby nám neuniklo i něco jiného.  

Pokud to nastane, poznáme to snadno. Nejprve přijde nějaká záminka, jak Rusové porušili příměří, pak přijde masivní útok proti Doněcku a Luhansku a k tomu bombastická prohlášení celého našeho Západu, ať se Putin nevměšuje, jinak budou ty sankce a podobně. Lipavský se jistě přidá a vysvětlí nám rozdíl mezi demokratickým bombardováním Doněcku Ukrajinou a diktátorským vyčkáváním ruské armády na ruském území. 

Pokud je Putin takový jak předpokládáme, tak nechá ukrajinský útok běžet a prostě týden počká.

Počká na vztyčování ukrajinské vlajky nad doněckou radnicí. Počká na vítězná videjka karatelských praporů, počká na videjka z masakrů, počká na videjka z rozstřílených sídlišť. Počká na videjka z utečeneckých táborů na ruské straně hranic, počká na  horu mrtvol. Doněcké a Luhanské jednotky budou samozřejmě klást tvrdý odpor a vtahovat na frontu stále více ukrajinských jednotek, za pozvolného ústupu. 

A pak přijde ruský protiútok. Až bude celá bojeschopná ukrajinská armáda vtažená na Donbas, až budou mít kousek k vítězství, až se tady na Západě budou všicni tetelit blahem, že se Putin zalekl, pak to najednou bude podobné jako v roce 2014 u Ilovajsku. Obklíčená Ukrácká armáda bez munice, žrádla i benzínu. Pak by mohlo dojít i na útok na Kyjev a bude to vypadat úplně jinak, než si tady všichni malují. 

Dovedu si i představit, že ruský protiútok začne nějakou diverzní akcí - převratem v Kyjevě, dezercí nějakých ukrajinských jednotek, či něčím podobným. Dovedu si i představit, že to Putin má vymyšlené nějak jinak a prostě bude překvápko... a samozřejmě si také dovedu představit, že se Ukrajina na kraji prkna otočí a prostě neskočí. 

Pak samozřejmě nastanou nové tlaky a nové problémy přímo u Zelenského v úřadě a nejen tam.  Nechali se dohnat příliš na okraj, nechali se příliš využít, prostě se dali do holportu s velmocí, která nemá přátele, jen zájmy.  Nechali se zaplatit, vyhecovat, nechali si nasadit růžové brýle, poslouchali motivační projevy... ale teď jsou sami. Na prkně teď stojí Zelenský sám. A je sakra velká výška. Pokud skočí, spustí něco, na co ve skutečnosti nejsou připravení ani trochu. Pokud neskočí, tak naštve trenéry i sponzory a ti vyberou většího sekáče. 

Nechtěl bych být v jeho kůži. 

Podle mě se už situace víc vyhrotit nedá. Amíci udělali všechno, aby Ukrajinu do toho útoku nasměrovali.  Putin udělal všechno, aby to Ukrajina nemohla vyhrát. Oligarchové odletěli, diplomaté odjeli... Teď buď musí začít válka a nebo... se diplomaté začnou vracet a celému světu bude jasné, že tuhle přetlačovanou vyhrál Putin. 

Já osobně si nemyslím, že je o válce rozhodnuto. Ale dovedu si představit Zelenského dilema. Ví, že je v tom sám. Je obklopen svými jestřáby, nesmí ani náznakem ukázat, že by se chtěl se zlým Moskalem domluvit. Dovede se asi dobře představit, co to bude znamenat, když ruského medvěda vyprovokuje a dobře ví, že první ruské rakety poletí přímo na něj. Zároveň ví, že pokud neskočí a válka nezačne, tak mu půjde o život, protože naštval soudruha Bidena osobně. Ten to totiž má jako osobní věc - byl to právě Biden, se kterým Putin tenkrát vyjebal.  Možná teď Zelenskému dochází, že se prezidentem stal právě proto, aby mohl být hladce obětován, protože mrtvý komik není pro svět žádná velká ztráta. Možná právě teď dostává Zelenský echo od Putina, že když tak může v Rusku požádat o azyl. 

Hele, já pořád neříkám, že válka zaručeně bude. Ale situace je vyhrocená tak že to už víc nejde.  Putin vypadá, že má vše pod kontrolou a je na delší straně páky. Teď buď Ukrajina ustoupí, nebo začne střílet. Ale tak či tak, Zelenský to má nejspíš spočítané. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (167 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Tento rasismus Lejn, Ďour nebo Trusů či Blinkalů, Vyskočů , Vystrčů apod. je šílený, takřka hitlerovský. Ten (už přes milion lidí !!!), kdo utíká před nimi a jejich teroristy do Ruska - stává se terčem sankcí. Naprosto opačný přístup jako vůči těm, kteří utekli před nimi a jejich jinými teroristy např. ze Syrie.
Člověk aby se styděl, že je součástí takého svinstva. Ať už je Slovanem, Germánem, Galem....to nehraje roli.

Průměrný počet slepic: 4.7 (50 hlasů)

Co ted je a deje na UKRAJINE nedozvite .Komentare AA teamu byly zablokovany!
To prkno je proklate tenke!

Průměrný počet slepic: 3.1 (9 hlasů)

Némecký kancléř je na navštěvě v KREMLU spolu s medvidkem Putinem tam piji vodku a domlouvaji kšefty.Stačilo by kdyby na linii dotyku zůstaly jenom prý fašisticke bataliony AZOV atd a k tomu by přišlo to,co si VOVA vymyslel jako PLAN B!

No řvu tu smichem,šidlo v pytli neutajiš?!

Průměrný počet slepic: 1.5 (6 hlasů)

Zdá se,že nově šokovaný Kijev stale nechápe co zas dostal do svych medvědich pracek ten čert Putin a to hned ve dvojim provedeni,které by mohlo jit nasadit podle situace hned nebo přes ministra zahraniči,,který stále věři věři v zazraky.
Bum,bum,bum a třese se celý dům,ale vidět to neni!
No taky se mohu mýlit,ale co když ne,ono úprk z UK se totiž musi vyplatit ,nebo kdo si mysli,že je to jinak a jak tak to tu prskněte ,nebo taky ne?

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Ach jo, neříkám tak ani tak, ale na má slova dojde. Válka bude / nebude podle výběru čtenáře.
Nádherný je popis války, která nebude. Možná by bylo lepší si najít jiné téma.

Průměrný počet slepic: 4 (31 hlas)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Přesně tak, tyhle příspěvky jsou jako číst horoskopy... "Potká vás něco smutného, ale někdo vám udělá radost. A když ne, je to dobrá karma na příští týden." Vidíte, zase to na můj týden sedělo přesně!

Průměrný počet slepic: 3.9 (22 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tím kdo bude těžce platit je Ukrajina a její lid. Západem podněcovaná ale opuštěná a prudce chudnoucí bude muset v sobě hledat důvody své současné existence. Západ ji svoji politikou zatlačování Ruska připravil o investice, obchody, příjmy z letecké dopravy a železničního tranzitu. Výroba poklesla a části lidu zůstaly jen proklamace a hesla.
Mnozí si uvědomí, že vyřvávat Sláva Ukrajině je sice vlastenecké, ale k ničemu nevedoucí. Začnou dumat nad tím, jestli jejich oběť na to aby za mnoho let byla Ukrajina v NATO za to vůbec stojí. Jestli nebude lepší neutralita a postupné obnovování ekonomiky. Za 10 let už může být Ukrajina na úrovni Bulharska.
Rusko již poznalo, že i bez války lze získat úspěchy. Přitom si zjistí pozice páté kolony a kompradorů. Ukrajina i Rusko budou mít co k řešení a může jim to prospět.
Jen Západu pomoci není, propadá se hlouběji a hlouběji a ve slujích hluboko dole je již slyšet bubny.

Průměrný počet slepic: 4.4 (61 hlas)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

žejo

Průměrný počet slepic: 2 (16 hlasů)

Je.

Průměrný počet slepic: 3.4 (19 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hadam si ukrajinci konecne uvedomia, ze nemaju volit americke babky na celo štátu. Ze komici a herci nie su dobrou volbou, lebo ti aj na cele statu hraju len svoju "zivotnu ulohu" a scener im pisu zvacsa na US ambasade. A rovnako to plati pre slovakov, pre tich milion vygumovanych hlav, ktori to hodili skladkovej princezne, aj tych 3,5 miliona pasivnych, ktori jej svojou pasivitou pomohli k zvoleniu.

Průměrný počet slepic: 4.7 (35 hlasů)

Stejně, jako Slováci po Kiskovi zvolili Čaputku. Stejně, jako v ČR zvolili fialovou vládu se zloději z ODS, KDU, TOP, křivými starosty a hrobaře národa, Piráty.
Média vybičují, u části populace, iracionální nenávist a jaká je to slast hodit to ve volbách někomu jinému, "slušnému", "lepšímu". Radovat se, že vyhrálo Dobro, spolu s Kolalokou.
Pak přijde vystřízlivění, jako na UA, Slovensku i ČR. Je hůře. Lidé volili proti svým životním zájmům. Ale většina z nich si to, i díky masírce médií, neuvědomí.
Dejme tomu, že se po volbách, přes tlak médií, díky tomu, že miláčci médií byli opravdu strašní ( období Kalouska nebo Klause ve vládě) sestaví, pro většinu lidí, lepší vláda, než ta předchozí. Lidi se budou mít líp. Paradoxně, "s plnými břichy" jste přístupnější mediální propagandě. Média vybičují jakýkoliv nepatrný prohřešek, že jej budete cítit jako zásadní věc a vládu potrestáte, nebudete ji volit. Zvolíte toho, koho vám média vychválí a jeho prohřešky, krádeže, zrady, zatají.
A tak pořád. Když se máte sakra zle, přes odpor médií máte šanci zvolit něco lepšího. Když se máte lépe, jste médii lépe ovlivnitelní a zákonitě zvolíte vládu horší.
Trvalá změna k lepšímu, je v "demokracii" nemožná. "Přirozený výběr" vašich zastupitelů (stejně jako i lidí v masmédiích a hlavně jejich šéfů) totiž zákonitě směřuje k prosazení těch nejhorších. Hnací síla jsou peníze. Protože ti, co "porcují medvěda" od roku 92, nastavili systém a mají neotřesitelné pozice. Zahraniční porcovači medvěda, přes neziskovky, nadace a dotace, jen zvyšují rychlost kolotoče.

PS:
Jak obě strany neomylně poznáte? "Kubiceho zprávy", (přimlouvám se, říkat jim takto, neboť se jedná o učebnicový příklad) jako Pandora papers, uvolňuje vždy jedna strana. Která první "porcovala medvěda" a od začátku tak měla prostředky, aby u toho zůstala. Ta, která má okamžitou podporu masmédií. Která následně překřičí realitu, neboť se zatím zdá, že k závažnému porušení práva, nedošlo. I ty Vrbětice posloužily a šly do kopru.
Mimochodem, mělo následovat zveřejňování informací o mnoha českých podnikatelích, protože přece byla přece"náhoda", že Pandora papers "náhodně unikly" těsně před volbami. Ovšem na tyto informace zatím marně čekáme a zřejmě se nikdy nedočkáme...

Průměrný počet slepic: 5 (57 hlasů)

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Oni sa daju poznat celkom lahko, ani to nejak netaja. Ked mainstream vytiahol z pezinskej skladky dovtedy uplne neznamu Caputovu a zacal ju velebit 24h denne, tak som si za 5 minut vyguglil jej minulost - 15 rokov pracovala vo Via Iuris - sorosovskej mimovladke pár excelans, a mal som vo veci jasno. To čo ja, mohol spravit uplne kazdy, uplne jednoducho, bez ohladu na vreštanie mainstreamovych presstitutov. Ale nie, milion vygumovanych slovakov ju aj tak zvolilo.

Průměrný počet slepic: 5 (27 hlasů)

V SR to začalo už zvolením soudně usvědčeného zloděje pozemků a notorického daňového podvodníka, Pučatová je jen pokračování téhož trendu. A to nejhorší bylo završeno volbami v roku 2020 a nástupem vlády pošuků, plagiátorů, neschopáků a očividných agentů. Dosažený stupeň debilizace populace v naších zemích musí určitě uspokojovat naše zaoceánské správce.

Průměrný počet slepic: 4.3 (10 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na Ukrajině rozhodují mafie. Ukrajinská vláda je jednou z nich a zdaleka ne tou nejsilnější.
Podobné to bylo svého času v Itálii nebo Sicílii. Sama Ukrajina se nemá šanci obrodit.
Jediným lékem jak ji dostat ze svrabu je dostatečně silná centrální vláda, kterou alespň zpočátku bude podporovat cizí mocnost.
Dávám v úvahu váženým přítomným, zda je reálnější že se tato mocnost bude nacházet na západ či na východ od UA.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tam kde vychází slunce.

Průměrný počet slepic: 3.8 (13 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zapadna mocnost nebude mat ziadny zaujem na obrode ukrajiny, tak ako nemala zaujem na obrodu ziadneho statu, kde stupili jej bagandze. Iba tam dosadi svoju juntu, ktora ju bude naslovo pocuvat v zahranicnej politike a dovoli tam bezbreho "podnikat" jej spriaznenym korporaciam. Inak si moze robit co chce a veselo ozobracovat beznych ukrajincov az do skonania sveta.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vidlák - dnes jedna vynesená slepice. Na polívku bude dobrá.
" Z Ukrajiny utíkají oligarchové. Zůstali šílenci, vojáci, vrahouni, banderovci... Řízení se chopili vojevůdci, válka se nedá zastavit...."
- tohle už není jenom osobité vidění situace, tohle je zcela mimo realitu.
B) je správně. Velcí psi se už dohodli. Přestíraná krize končí.
Malí pejskové a presstituti budou ještě pár týdnů poštěkávat, nicméně UA do NATO nepůjde a US základny na UA nebudou.
Válka nebude.

Průměrný počet slepic: 4.3 (25 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zapadlo, rád bych věřil, že se velcí psi dohodli. Ale spíš jsem na straně vlka

 https://vlkovobloguje.wordpress.com/2022/02/15/valka-na-ukrajine/

Jestli USA dotlačí jednotky ukrajinské armády k útoku na Donbas, bude válka. 

Průměrný počet slepic: 3.8 (20 hlasů)

Admirál - vsaďme se.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Sázet se nebudu, je to příliš vážná věc, možná odtikávají spoustě mladých mužů poslední dny života. 

Podle mne hodně záleží teď na Zelenském, kolik má v rukou reálné moci, nakolik má pod kontrolou ozbrojené složky a nakolik ho mají pod kontrolou amíci. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

Možná Azov a podobná uskupení domobrany by bojovaly. Dle informací na netu(jak vládních, tak proruských i proNATOvských uskupení) se předpokládá, že polovina armády v okamžiku útoku přejde na stranu Rusů, čtvrtina odhodí zbraně a poběží domů a zbytek se bez boje vzdá.
I ti bojovně naladění Ukrajinci jsou otřeseni tím, jak rychle je spojenci hodili přes palubu. Nejenže odešli oficiálně vedení instruktoři, velvyslanectví se přesunula do Lvova, ale občanům řady států bylo oznámeno, že je jejich státy nechávají na holičkách. V neděli se měl sejít ukrajinský parlament, schůze byla přesunuta na pondělí. V pondělí se sešlo 24 poslanců ze 400. Oligarchové z Ukrajiny zmizeli i se svými rodiny, zůstal akorát Kolomejský, protože je na něho v USA vydán zatykač. Dokonce pasové kontroly na hranicích dostali o víkendu seznamy poslanců + vládních úředníků, kteří nesmí opustit Ukrajinu.
A do toho oznámí ukrajinský velvyslanec ve Velké Británie(bývalý ministr zahraničních věcí, považovaný za nejlépe informovaného diplomata Ukrajiny), že Ukrajina by mohla nesměřovat ke vstupu do NATO.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

a dokáže popsat celou stránku v jádru o ničem. Poslední dobré věci jsem od něj četl někdy v roce 2014/2015. Od té doby to s ním jde od desíti k pěti.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Známe tzv. "vynucené" tahy. Tozn. USA si mohou snadno na Rusku, tento tah vynutit. Když ho budou vojenský ohrožovat, například.

Problém je v tom, že to valná část lidí, nepochopí. Pro část populace je to složitý konstrukt, úplně mimo jejich chápání. Sluníčkoví EU vysokoškoláci jsou indoktrinovaní předem, proto ta masírka médií.

Věřte nebo ne, ale na lidskoprávních fakultách dodnes věří, že Rusko napadlo Gruzii. O útoku Saakašviliho na jižní Osetii, mirotvorné síly OBSE i civilisty, tito lidé nevědí nic. Vytěsní to. Satan je předem daný. O likvidaci civilistů Banderovci na UA, o fašistickém převratu, o zárukách, které Janukovičovi dalo Německo, Francie a Polsko, že uspořádá mimořádné volby, tito lidé také nic nevědí. Nevědí nic o Minských dohodách, o tom, že Rusko tam není protistrana. Nevědí nic o tom, že Autonomní republika Krym měla Ústavu a dle ní mohla vypsat referendum o sebeurčení. A z našich médií se to ani nedoví.
Systém US ovládání médií, popsal krásně Udo Ulfkotte. Proto USA budou tlačit na vynucený tah. Klasická mocenská hra. Provozovaná tisíce let.

Průměrný počet slepic: 4.9 (32 hlasů)

dexx - souhlas. Jádro pudla je v tom, zda si právě teď chtějí Státy něco na Rusku vynutit silou. Jsem přesvědčen, že nikoli.

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Prezradil americký senátor niečo, čo nemal? Čo robí na Ukrajine 30 tisíc Američanov?"
***
(...) Senátor teda tvrdí, že ich tam je viac ako 30 tisíc. (Videozáznam viď tu) , spomenutá informácia odznela v čase od 2:30.) Vyše tridsaťtisíc ľudí! To je na slovenské pomery jedno väčšie mesto… (...)

https://www.hlavnespravy.sk/prezradil-americky-senator-nieco-co-nemal-c…

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Píšeš, že Zelenský "nesmí ani náznakem ukázat, že by se chtěl se zlým Moskalem domluvit". Zatímco Ukrajinský ministr zahraničních věcí včera nabídl schůzku Ruska s Ukrajinou, kterou Rusko odmítlo. Chápu, že Vidlák už se třese až bude moci Putinovi dělat dobře každý týden, ale tvrdit přesně pravý opak od reálu? Místní čtenáři asi nemají oči.

https://www.abc.net.au/news/2022-02-14/ukraine-russia-urgent-meeting-be…

Průměrný počet slepic: 2.6 (51 hlas)

Brďo. Kdybyste si přečetlo obsah odkazů, zjistilo byste, že Rusové se a priori odmítli zpovídat z toho, že ruské vojenské jednotky pohybují na ruském výsostném území.

To je za prvé.

Za druhé - partnerem pro ukrajinské soudruhy za jednacím stolem jsou opolčenci, nikoli Ruská federace. Pokud byste si prostudovalo podepsané Minské dohody, je tam jasně napsáno, že Ukři mají jednat s představiteli východních UKRAJINSKÝCH regionů, nikoli s Moskaly.

Takže si dejte třídenní odmašťovák a pak přijďte znovu poplkat. 

Průměrný počet slepic: 4.5 (68 hlasů)

Jsem ANNA nejvice pronásledovaná demo žena v republice(cenzura), zejména proto,že chci Novou OK republiku.Aby bylo jasnoi nesmim vám davat žadne informace a anylyzy zejména o UA ,jinak kedlubna dolů!.
Proto si vše musite,pokud budete chtit,najit vše sami a rada vám pomohu .Na NV jsem našla tento članek
KONFLIKT NA UKRAJINĚ Z POHLEDU VOJENSKEHO ODBORNIKA.

Tady je polotajný odkaz https://www.novarepublika.cz/2022/02/konflikt..

Pro zdejši lidove komentátory je to vojenská lahůdka a pokus se vám to povede najit bude to VAŠE (kulturni obohaceni )a hotovo !
Widláci je tu návrh ,aby jsme se poznali ,zdravit se mezi sebou pozdravem NAZDAR BRAWKU,myšleno bude slovo BRAVO a žádný pašik1

Průměrný počet slepic: 2.1 (21 hlas)

Omluva za OT, ale nedá mi to. Je to jen potvrzení toho, co jsem tu nedávno psal.
Dokud stála nejlevnější sestava PC, se kterou se šlo připojit k internetu, mezi 40.000-60.000,-Kč, tak se k internetu mohli připojit lidé s alespoň tak vysokým IQ, aby si na takovou sestavu dovedli vydělat a připojit ji k síti.
A protože dneska připojení k internetu máte v kdejaké mrdce od Samsungu, tak internet až na odborná společenství připomíná bandu dementů, kvůli kterým dnes už internet není prima místo ke shánění informací a zábavy.
Internet díky téměř nulovým nákladům (jen na datapacky) ovládli vymaštěnci typu toho nade mnou a internet ze všeho nejvíc připomíná tu žumpu.
Finanční dostupnost PC byla docela dlouho tím fantastickým sítem, jak účinně oddělit lůzu od chytrých lidí, kteří tomu rozumějí a používají síť k práci. Lůza to sice zkoušela z různých PC kaváren, ale tam se jim moc nevedlo, protože co minuta, to dvě kuruny po ADSL připojení.
A to lůza, ani dementi dokupy nedají. Lůza, ani dement není ani schopen vygenerovat normální názor, nad kterým by se šlo aspoň zamyslet - je to tedy jenom balast, na který se stromečkově lepí další balast, podobně slabomyslný.
Já chci zpátky internet z let 1995-1999, kdy přišly W95, W98 a pak XP Pro. To byla skvělá doba internetu a už byly zkušenosti. Já byl připojený nejprv přes dialmodem a pak přes ADSL, stránky nekladly takové požadavky na kapacitu, načtení úvodní stránky webu trvalo sice pár vyšších jednotek sekund, ale nic se nesekalo a nebyli tam dementi.
Je mi líto, že to tak dopadlo - a už to bude, v honbě za ziskem jen horší a SW firmy se neštítí ničeho - např. požadovat na otevření webu asi 1,5MB místa.
Dementi tohle neřeší a tak plní a plní - sračkama. Škoda. Bylo to kdysi prima. Komplet instalačky W3.11, W95, W98, W2000, pak vrchol v podobě skvělých, nepadajících a neumírajících XP. Je mi z toho smutno a sám s tím jaksi nesvedu nic, že---

Průměrný počet slepic: 3.6 (8 hlasů)

In reply to by Leoš (neověřeno)

Trvalý odkaz

My jsme měli levnější, ale i tak za 25000 a měl tuším 8mb a na účetnictví postačoval, to žil ještě tchán, tak okolo roku 1996.
Druhý byl také za 25000, to už byly hlavně komponenty a byl sestaven kolegou ze zaměstnání a už nevím paměť, po roce 2000. Ale byl často v obležení spolužáků dětí a účetnictví jsem dělala v noci.

Na ty

Zatím bez slepic

In reply to by Evix (neověřeno)

Trvalý odkaz

To byly časy, zpočátku přes telefonní linku jsme se připojili, honem jsme stáhli co nás baví a chceme přečíst a odpojit.
A jak přišla WiFi už to jede furt a furt to cosyk stahuje.

Zatím bez slepic

Nejen, že nemáme oči a fetujeme toluen. Po nocích ještě děláme sabaty a žerem židovské děti. Urá, na Ukrajinu....

Průměrný počet slepic: 2.9 (15 hlasů)

Tak je vidno Brďo, že jsi nový trolíček, jinak bys nepsal takovou kravinu. Ta schůzka na kterou RF Nejdříve nereagovala neb Ukradina chtěla reakci do 48 hodin a poté co ultimátum vypršelo, tak odpověď byla jednoduchá, že na to Ukradina nemá nárok. Nato Ukradina vyzvala RF , Česko(to je prdel, co?) a další země podepsané pod touto úmluvou aby vedli společné jednání. Což samozřejmě Kreml odmítl z důvodu nesmyslného požadavku. Takže RF nic neodmítla , žádná schůzka se nemohla konat a byla to jen hloupá iniciativa na dehonestaci RF.
Ukradina má jedinou možnost, provést Minské dohody a jinak drřet hubu.

Průměrný počet slepic: 4.1 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

A vadí tady někomu, že větší stát obsadí menšího souseda, když se mu zrovna zachce?

Průměrný počet slepic: 2.6 (36 hlasů)

Zatím Israel obsadil jen Golanské výšiny. A jiného menšího souseda jen bombarduje.
Zatím to tak není, že by obsazoval.
Tedy zatím to nikomu nevadí.

Průměrný počet slepic: 4.7 (39 hlasů)

ale v tomto případě jste se úplně netrefil. Rakety hážou kolem sebe jen palestinští zasrani a bez Golan, by Arabaci Izrael rozmázli, jak brouka na kameni. Rusové nikdy nepustí americké soudruhy na Ukrajinu, Amíci Rusaky na Kubu a Izrael nepustí Golany...já s tím problém nemám. Buďme spravedliví na obě strany 

Průměrný počet slepic: 3.4 (29 hlasů)

Jde to udělat i jinak. V zájmové zóně cizí země se vyvolá povstání a povstalci jsou kvůlivá podpoře henten demkracie podpořeni cizí mocností.
Takhle vznikla v roce 1902 Panamská republika. Dodnes stoprocentně kope za svého stvořitele. Osvědčený recept.

Průměrný počet slepic: 3.7 (16 hlasů)

K těm raketám - možná je to tím, že Palestinci nemají nemají bombardovací letectvo, ba ani dělostřelectvo.

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)

Američany nemáte rádi, to chápu. Ale odpověď na můj dotaz - alespoň do této chvíle - je jasná: Hnojníku likvidace menších států těmi většími nevadí.

Gabčík s Kubišem se namáhali marně. Heydrich uspěl a přetvořil český hnojník podle svého plánu.

Průměrný počet slepic: 2.1 (25 hlasů)

Pokud Ukrové vtrhnou na Donbas, bude to tak jak píšete. 

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

Už před sedmi lety se čekalo, až jak se Říše rozhodne... A nám tu žalostně chybí nový Gabčík s Ku(Ba?)bišem. Nu a v tom dělo...
https://www.youtube.com/watch?v=8tD71d6wcwY&t=738s

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Např. Gabčík s Kubišem a spol. měli odvahu likvidovat válečné rasistické štváče jedné země Západu - to už se dnes ale nenosí, dneska spoléhá se lid na volby. To je zřejmě velká chyba.

Američany určitě máme rádi, stejně jako Rusy nebo Bhutance. Pokud nerajzují po světě, tisíce km od svých domovů a nerozsévají tam sváry, chaos, války a nedělají jiný bordel (včetně využívání islamských aj, teroristů). Takové Američany nebo Rusy či Bhutance nemají lidi rádi, tedy - normální lidi, nemám na mysli takové zvrhlíky jako jsi ty.
Howgh.

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

..... Američany, že se jim zachtělo táhnout na Slovensko. Dělají to v zájmu demokracie, svobody, rovnoprávnosti a přátelství mezi národy.

Průměrný počet slepic: 4.8 (37 hlasů)

vašeho textu slovo "bratrství"?

Že jste to vy, povolím vám milostivě i odporný - pardon - odborný termín "bratrství ve zbrani". Toho jsme si taky užili. Naštěstí jen při varšavsky smluvních Družbách a Štítech.

Průměrný počet slepic: 4.2 (22 hlasů)

Nebo si snad myslíte že do 1989 nás země na západ od nás milovaly, neprováděly embargo na všechno, špionáž, nezbrojily u hranic? Díky tomu bratrství nešlo do 1989 aby nás Západ politicky ovlivňoval a ekonomicky a majetkově vyssával.

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)

nemyslím.

Páč myslet znamená hovno vědět.

A o bratrství ve zbrani vím svoje. Nebylo cvičení, kdy  nám sovětští soudruzi nezavlekli na cvičáky žloutenku, úplavici a podobné zahraniční a vysoce atraktivní choroby.

A to nás drželi kurevsky daleko od sebe.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Dnes je už bratstvo v zbrani úplne iné - ak ja mám zbraň, nepoznám brata...

Zatím bez slepic

Základny na Slovensku jsou očurávání území velkým psem. Ukrajinský patník byl moc na východ.

Průměrný počet slepic: 4.2 (12 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

To nemůže být zdravé, takhle rozesmávat lidi po ránu! :-) :-) :-)
Bingo, Bingo, pane Zapadlo!

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)